DNA Julkinen IP ja pelaaminen

Hei.
DNA:n julkisen APN ja Ubisoftin servereiden välillä tuntuu olevan jonkinlainen onglema. Kun APN asettaa julkiseksi, peliä ei löydy ja näytölle tulee virhekoodi. Mutta jos APN asettaa Internetiksi, peliserveriin löytyy yhteys. Ongelmaksi koituu lähinnä NAT-tyyppi joka muuttuu Julkisen APN avoimesta "tiukkaan". Rainbow Six Siege siis kyseessä ja muissa peleissä ei ilmene samaa ongelmaa.
J.R Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei J.R!

Oliko sinulla siis mobiililaajakaista ja mokkula käytössä?

Ennen marraskuuta 2016 kaikki mobiililaajakaistaliittymät olivat julkisen IP:n omaavia oletuksena. Marraskuusta 2016 lähtien ostettujen liittymien oletus on NAT osoitteenohjaus, eli niihin pitää asettaa julkinen IP. Ohjeet julkisen IP:n hankkimiseen APN muutoksella löytyvät: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#ohjeet.  Kaikki portit eivät ole julkisenkaan IP:n myötä avoimena, vaan mobiililaajakaistaliittymistä löytyy tiettyjä rajoitteita. Rajoitetut portit löytyvät: https://www.dna.fi/liikennerajoitukset.

Jos ja kun verkon puolelta saadaan julkinen IP, pitää myös laitteen NAT avata tarvittavilta osin. Tähän on useita erilaisia väyliä. Uusimmissa Mokkuloissa on moderneista reitittimistä tutut ominaisuudet portinsiirto (portforward), UPnP, DMZ ja siltaava tila (bridge mode). Näistä helpoin on siltaava tila, joka avaa kaikki portit julkiseksi. Ongelmaksi muodostuu se, että siltaavaa tilaa käytettäessä vain yksi laite voi yhdistää kerrallaan Mokkulan kautta. Mokkula saa vain IPv4-osoitteen ja tietoturva heikentyy.

Fiksuinta onkin käyttää UPnP:tä ja portinsiirtoa. UPnP on oletuksena päällä useimmissa Mokkuloissa. Ominaisuus on kuin automaattinen portinavaus, mutta se tarvitsee tuen niin peliltä kuin pelilaitteelta. Varminta on kytkeä päälle UPnP ja käyttää portinsiirtoa hienosäätöön, eli avata manuaalisesti portteja. Yleisesti ottaen portinsiirto tapahtuu etsimällä Googlella pelin tarvitsemat portit ja määrittämällä ne pelikoneen LAN IP:n sidottuna avoimiksi.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Sama ongelma on Ubisoftin Ghost Recon Wildlands pelin kanssa Xboxilla. Käytössä 4g modeemi. Onko DNA:n toimesta, joku näistä pelin tarvitsevista porteista siis suljettu?
    Game ports:
    UDP: 3074 to 3083, 6000, 6030, 7000
    Xbox Live ports:
    TCP: 53, 80, 3074
    UDP: 53, 88, 500, 3074, 3544, 4500

Elisalla ja Telialla kyseistä ongelmaa ei esiintynyt..?

Klasu
  • DNA Liikkuva Laajakaista-, Veppi- ja Dataprepaid -liittymät sisältävät yhden julkisen, vaihtuvan IP-osoitteen (dynaaminen IP-osoite). Liittymillä voidaan käyttää sovelluksia, jotka avaavat itse yhteyden palvelimeen päin, kuten VPN-, IRC- ja Telnet -sovellukset. Internetistä liittymiin tulevaa liikennettä on rajoitettu protokolla- ja porttikohtaisesti, sallitut tietoliikenneportit ovat TCP-protokollassa 500, 2222–2231 ja 1024-65535 sekä UDP-protokollassa 123, 259, 500 ja 1024-65535.
    kimppikoo
  • Hävis aikasempi viesti siis. Löytyy siis mobiililaajakaista ja mokkula. Portit on avattu, lukuunottamatta porttia 10000? Jota ei suostunu avaamaan, UPnP päällä, konsoliin asetettu IP vastaamaan porttiohjauksia, NAT on auki. Yhteydessä ollaan oltu Ubisoftin asiakaspalveluun ja heillä alkaa loppumaan ideat kesken. Pyysivät ottamaan yhteyttä palveluntarjoajaan että pystyisi monitoroimaan liikennettä kotiverkon ja heidän serveriensä välillä, mutta otettuani chatissa yhteyttä teidän asiakaspalvelijaan se ei vaikuttanut olevan mahdollista. Lähetin heille viellä infon porttirajoituksista ja odottelen heiltä vastausta.
    J.R
  • Tätä samaa keskustelua käyty DNA:n teknisen palveluneuvojan kanssa n.5 kuukautta sitten, ilman tulosta. Ei nyt siis ollakkaan kaverini kanssa ainoita, joilla tämä ongelma on:) Testasin äsken Ubisoftin For Honor peliä ja näyttää olevan sama ongelma. NAT on Open ja peli näyttää, että on "Very high activity", mutta ei silti löydä peliä. Ubisoftin sivuilta:
    These are the ports you need for For Honor:
    TCP: 443, 80
    UDP: 1000, 1001, 6200, 6300
    Klasu
  • Portit 53, 80, 88, 443, 1000 ja 1001 on suljettu Dna:n mobiililaajakaistoista. Pelit, jotka vaativat näitä portteja, eivät toimi Dna:n mobiililaajakaistalla.

irritus
  • No millä perusteella näitä portteja sitten suljetaan? Elisalla ja Telialla nämä portit eivät kuitenkaan ole suljettuja, koska niillä pelaaminen onnistuu. Ja onko niitä portteja sitten mahdoton avata DNA:n toimesta? Tästä sulkemisesta johtuen on kuitenkin asiakkaita, jotka tästä kärsivät. Operaattori olisi mennyt jo ajat sitten vaihtoon, jos täälä perähikiällä olisi kuuluvuutta jollain muulla operaattorilla.
    DNA Palveluneuvoja? Onko kommentoitavaa?
    Klasu
  • Varmaankin joku tietoturvaan liittyvä peruste on keksitty näille rajoituksille. Ja osinnvoi olla kaupallisetkin perusteet esim. tcp 80 ettei kotikäyttäjä pysty ylläpitämään webbipalvelinta liittymässään. Tuskinpa portteja availlaan enempää vaikka miten vinguttaisiin täällä.
    kimppikoo
  • Tuskin availlaan joo. Jos kyse olisi Fortnitestä, voisi olla vähän eri meininki DNA:llakin...
    Klasu
  • Klasu dna ei edes tiedä mikä on video pelit nyt 2019 on tosi paljon ongelmia netin kanssa ja asiakaspalvelija on kait korvattu papu kaijalla kun heti puhelimessa sanoo jos vikaa lähetetän dna huoltomies no 2x huoltomies käynyt mitään vikaa ei löytynyt mut silti netti katkee monesti päivässä minuutiksi

sitten dna asiakaspalvelija sanoi ei 1 minuutin katko haittaa

pelasin 3 kaverin kanssa Diablo 3 koska netti katkeilun taki sain kenkää wow killasta kummallakaan kaverilla ei ollut mitään ongelmaa joten EI johdu peli serveristä vaan dna netistä koska minä olin ainut jolta peli katkesi + myös voice app menetti netti yhdeyden kuvassa näkyvään tekstiin ja muutenkin nopeus kaukana luvatusta

kaapelimodeemi
    • ei taida DNA:ta kiinostaa "yksittäiset" asiakkaat paskan vertaa. itselläni on taloyhtiön netti ja olen myöskin yrittänyt saada portteja auki jo aika kauan ja olen myöskin soitellut asiakaspalveluun jne. viimeinen vaihtoehto olisi ilmeisesti soittaa korjausmies paikalle ja tietenkin maksaa siitäkin lystistä. olen epätoivoisesti yrittänyt saada aukaistua PS4 battlefront 2 portteja, mutta kaikki tarvittavat portit esim. EA:N suuntaan tuntuvat olevan kiellettyjen porttien listalla, joten asia ei ole enää minun käsissäni, eli en siis voi saada niitä itse aukaistua. minusta tuntuu aika vittumaiselta se, että olen hankkinut tämän netin ainoastaan pelaamisen takia ja olen sen myöskin DNA:lle selväksi tehnyt, eikä tämä paska toimi. tuntuu täysin ryöstämiseltä, kun ei saa palvelua, josta on maksanut. yksi SUURI vitutuksen aihe on se, että vaikka otankin jonkun muun operaattorin liittymä, niin joudun silti maksamaan DNA:lle kiitos taloyhtö netin.
      äkäinen (entinen) asiakas
      2 tuntia sitten Ilmoita asiaton sisältö
    • tulos sen jälkeen, kun on soittanut asiakaspalveluun, jossa sanottu "että mitään vikaa ei ole ollut".

äkäinen (entinen) asiakas
      23 minuuttia sitten Ilmoita asiaton sisältö
    • kyseessä 100/10 kaapelinetti.... kuva jossa on hyvä tulos. saatiin seuraavana päivänä, kun oli soitettu asiakaspalveluun ja sitä herkkua kesti melkein 2 pv. asiakaspalvelusta tosin sanottiin tuolloinkin, että missään ei ole vikaa heidän mielestään. noita testejä on suoritettu molemmilla laitteilla (PS4 ja pc) uotrace ilmoittaa jokapaikkaan n.10% packet loss, koita ny sit noilla specseillä pystyä pelaamaan. olen huomannut että aina kun netin laadun taso alkaa laskemaan, alkaa puhelin myyjät soittelemaan ja tarjoilemaan lisänopeuksia..
    äkäinen (entinen) asiakas
  • Mitenhän tuon IP osoitteen saa julkiseksi kun liittymän päivityksen myötä se vaihtui yksityiseksi IP osoitteeksi joka olisi hyvä jos netti ei olisi pelikäytössä 90% ajasta , nyt NAT tyyppi on tiukka ja ei vain toimi miten saan tuon NATin avoimeksi ?

Tapani
  • Mitenhän tuon IP osoitteen saa julkiseksi kun liittymän päivityksen myötä se vaihtui yksityiseksi IP osoitteeksi joka olisi hyvä jos netti ei olisi pelikäytössä 90% ajasta , nyt NAT tyyppi on tiukka ja ei vain toimi miten saan tuon NATin avoimeksi ?

Siis tuo mokkulahan on huawei b593s-22
    Tapani
  • Joulukuusta 2016 alkaen uusissa ja vaihdetuissa liittymissä julkiselle IP-osoitteelle käytetään APN:ää julkinen.dna.fi

Vaihda siis reitittimen asetuksista data.dna.fi tilalle julkinen.dna.fi

irritus
  • Joo tuo auttoi , ei tosin onnistunut kun vasta kolmannella kerralla :'(
    Tapani