Dna kaapeli TV:ssä kuva nykii sub ja ava

Onko muilla ilmennyt seuraava outous : katsoessa leffoja ja sarjoja, ihmiset liikkuu ja puhuu kuin robottimaisesti, kuva nykii ihan hirveästi eikä näin ollen voi katsoa kyseisiltä kanavilta ollenkaan ohjelmia. Koillis-Hki, johdot irrotettu, ei ole mitään bokseja, suora johto tv->seinä. Kaapeli TV.
Ensin oli se ongelma kuukausikaupalla kun ääni ja kuva oli epäsynkassa, nyt tämä tuli tilalle..

Kommentit

• Oli marras-joulukuussa samoja ongelmia.
    Kuva pixelöityi,äänet särisi,kuvassa nykimistä.
    Tais olla silloin ainaskin Hero.SUB.AVA.YLE kanavat.
    Nyt on taas toiminut hyvin kaikilla kanavilla.
    Eikä mitään hilavitkuttimia ole välissä,suora antenniliitäntä,
    seinärasiasta toosaan.Itä Vantaa.
    BQ24
  • Moi!

Ensiapuna suosittelen testaamaan antennijohdon irrottamista molemmista päistä ja uudelleenkytkentää sekä mahdollisuuksien mukaan toista antennijohtoa. Mikäli tästä ei ole apua, asiakaspalvelun vikapäivystyksessä numerossa 0800 300 500 päästään tutkimaan onglemaa tarkemmin.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Nämä ajoittaiset häiriöt eivät johdu asiakkaan laitteista,vaan ohjemien
    ongelmista,lähetyksissä on silloin ollut jotakin häiriötä.Miksi Dna aina syyllistää asiakasta,asiakkaan laitteita,eikä koskaan myönnä,että omassa päässä on vikaa.Ei ne antennijohdot itsestään irti lähde,
    jos ei aleta repimään niitä pois paikoiltaan.

Aina samat ohjeet oli vika mikä tahansa,irroita johdot,sammuta laitetta ja käynnistele uudelleen.Tee kanavien uudelleen haku.
    Eihän palveluntarjoajan päässä ole koskaan mitään vikaa,
    vaikka kuinka olisi lähetykset poikki ja ruutu mustana.

Se on aina asiakkaan vika.Asikas on aina syyllinen,oli vika mikä tahansa,missä laitteessa tahansa.
    Dna,lle ainoastaan kelpaa raha,mitä enemmän ja nopeemmin,
    niin sen parempi.Mistään muusta ei ole väliksi paskanvertaa.

BQ24
  • Ehdoton enemmistö tv-lähetysten häiriöstä ja juuri pikselöinnistä korjautuu, kun antennijohto kytketään uudelleen tai vaihdetaan kokonaan uuteen, ehjään kaapeliin. Antennijohtojen kiinnitykset löystyvät helposti aivan itsestäänkin ajan kanssa tai esimerkiksi kevyt töytäisy siivotessa voi irrottaa johtoa ja aiheuttaa ikäviä ongelmia signaaliin. Kyse ei ole kenekään syyllistämisestä, vaan vian juurisyyn ja ratkaisun löytämisestä. Vianselvitys vaatii vian rajaamista ja tässä useimmiten edetään yleisemmistä ongelmatilanteista aloittaen askel kerrallaan, jotta tuo syy ja ratkaisu siihen löydettyä.

Myös häiriöt itse lähetyksissä joko verkossa tai lähetyspäässä ovat melko tavallisia, mutta tällöin ne useimmiten koskettavat suurempaa joukkoa asiakkaista ja meillä on tieto tällaisesta laajemmasta vikatilanteesta. Viimeistään näihin häiriöihin päästään käsiksi, kun asiakkaat ovat yhteydessä asiakaspalveluun ja pääsemme tutkimaan asiakkaan kanssa hänen laitteidensa toimintaa ja tarvittaessa tutkimaan asiaa laajemmin myös verkon puolelta.

Ensin kannattaa siis aina kokeilla nuo helpot kotikonstit, joiden avulla valtaosa tv-ongelmista korjautuu ja asiakaspalveluun voi aina olla yhteydessä, kun palveluiden toiminnassa on häiriötä, eikä ratkaisua omin avuin löydy.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Meillä oli varmaankin kaikilla taloyhtiön asukkailla,
    antennijohdot irti,tai löysällä,kun näitä häiriöitä oli viime
    marras-joulukuussa,moni asukas kyseli näistä häiriöistä.
    BQ24
  • Subin elokuvat nykivät myös täällä Turussa. Eli antennijohdossa vika ei varmasti ole.
    hdmi
  • No niin, kiitoksia! 😀 Eli tätä juuri hainkin ettei vika ole vain prk-seudulla. Silloin on turha pyytää kallista korjaajaa paikalle. On nyt tehty irroitustyöt ja uusittu kaapelit. Eilen nyki taas sub Frendit. Muuta ei sitten viitsitty edes katsoa kun nyki niin ärsyttävän paljon.
    Eli vika on siis jossain muussa, mikä aiheuttaa lähetyksissä nykimistä.
    Nn
  • Houlötokäynti on ilmainen, jos ongelma ei ole asiakkaan laitteissa. Jos vika on modeemissa ja siinä on takuuta jäljellä, sekin vaihdetaan korvauksetta. Mys kahtiajako kuuluu ilmaisen korjauksen piiriin.
    Ei sitä huoltomiestä kannata pelätä.
    PW
  • En minä nyt "pelkää" 😂, kyse nyt vaan on siitä ettei huoltomiestä kannata pyytää jos kerran vika on sama ympäri Suomea..
    Loppuu huoltomiehet ja hermot sitä ennen. Vika joka nyt ilmenee on siis jossain muualla kuin omissa laitteissa. Meillä ei ole edes kuin mokkula. Kannattaa lukea koko ketju alusta ennenku kommentoi..
    Jos vika olis vain yhdellä kanavalla tai vain mulla, soittaisin huoltoon mutta nyt sain vahvistuksen ettei näin ole.

Nn
  • Helsingissä ei kaapelissa - ainakaan meillä - ole ao. kanavien kanssa ongelmaa. Ei DNA osaa vikaa korjata, ellei sitä joku ilmoita. Huoltokäynnin yhteydessä huoltomies toteaa, että vikaa on ja etsivät vian ja korjaavat sen.
    PW
  • Parhaillaan pyörivä Ghostbusters 2 nykii selvästi. Vika on joissakin subin elokuvissa, ei kaikissa. Ehkä sub-tv on jotenkin sössinyt 24 fps materiaalin kanssa.
    hdmi
  • Meillä oli illalla vieraita ja huomasivat saman. Ihmiset liikkui kuvissa kuin robotit. Ei siis pikselöidy kuva. Täytyy nyt sitten soittaa aspaan. Mutta soittakaa nyt joku muukin vaikka sielt Turkkusest, eivät muuten usko mua 🙈😁
    Nn
  • Btw, katsottiin äsken McCloudin tyttäret (en muista kirjoitettiinko noin), nyt kuvassa oli mielenkiintoinen ilmiö. Ihan niinkuin olis katsonut ohjelmaa joltain tallentimelta, välillä kuva "kelaantui" takaisinpäin eli tilanteet toistui useammassa kohdassa. Tämmöistä vikaa onkin hankala löytää ja korjata kun saattoi mennä useampi minuutti kun ei mitään vikaa, sitten oli kuin pikakelauksella. Mutta ensimmäinen kerta kun huomaan ongelmia tv2 😳

Nn
  • Jos kyseessä ei ole signaalihäiriöihin viittaava pikselöinti, voisivatko nämä kuvan outoudet liittyä itse television asetuksiin ja automaattiseen kuvankorjaukseen? Nämä toiminnot kannattaa aina käydä läpi ja valita TV:n asetukset omien mieltymysten mukaisesti, sillä nuo automaattiset korjaukset saattavat saada liikkeen näyttämään usean silmään hieman erikoiselta ja jopa häiritsevältä.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Sub ja Ava ovat molemmat MTV:n kanavia, eli luulen että ongelma on siellä tv-yhtiössä, ei DNA:ssa eikä tv:n asetuksissa.
    hdmi
  • Tässähän hassu ongelma on se, että tätä nykimistä ei meidän laitteessa esiinny kuin elokuvissa ja sarjoissa. Mainokset rullaa ihan normisti. Eli?
    Nn