DNA Kaapelimodeemit.

DNA asiakkailla haavoittuvia kaapelimodeemeja.
Taitaa kaikilla muillakin operaattoreilla löytyä samanlaisia.
Jokin virusmato luikertelee sisään ja munii sinne omia haittaohjelmiaan.
Ei se liero sitä katso,minkä operaattorin laite on kyseessä.

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006373387.html

Kommentit

 • Hei,

  Suosituimmat mallimme DNA Valokuitu Plus F-3686ACv1 ja v2 ovat suojattu haavoittuvuudelta uusimmalla laiteohjelmistoversiolla. Päivitys kaapelimodeemien osalta tapahtuu automaattisesti öisin kun laitteen antaa olla päällä. Muiden DNA:n myymien kaapelimodeemien tilanne on selvityksessä valmistajilla.

  Modeemien uusimmat päivitykset löytyvät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit#kaapeliliittyma

  Kyseessä on uusin ohjelmistopäivitys, tässä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon että tietoturvatutkijat ovat jopa vuoden ennakkoon yhteydessä laitevalmistajiin ennen haavoittuvuuksien julkaisua, tällä taataan ettei tieto päädy vääriin käsiin ennen kuin vika on saatu laajalti korjattua.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Ei kukaan ole kiinnostunut siitä mitkä ovat suosituimmat mallit.
  Tärkeämpää on tietää mitkä ovat tietoturvalle vaaralliset mallit. Joten lista esiin!
 • Näitähän sitten alkaa löytymään,kun pengotaan pintaa syvemmältä.

  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006374434.html​​​
 • Kuvittelitko että VAIN dna käyttäisi kyseisiä modeemeja....Eiköhän tuo ole kaikkien palvelun tarjoajien ongelma muuallakin kuin suomessa,joilla on samaan piiriin perustuvat modeemit.
 • Kun näköjään DNA ei itse tiedä modemejaan niin tuolla ainakin on joitain altistuneita malleja mainittuna:
  https://www.tomshardware.com/news/cable-haunt-security-vulnerability-affected-modems
 • Kiitettävää toimintaa DNA:n puolelta. Toivottavasti muutkin operaattorit toimivat vastaavasti.
 • Hei!

  Pahoittelut aiemmasta virheellisestä tiedosta koskien DNA Valokuitu Plus F-3686ACv1 ja v2 -modeemeja. Haavoittuvuus on siis korjattu kaikissa malleissa konfiguraatiotiedostolla joka sulkee Cable Hauntin käyttämän portin mukaan lukien myös nämä modeemit.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC

  Onko tässä modeemissa korjattu myös jo haavottuvaisuus? 

 • Entäpäs Huawein ja  ZTE MF286 langattomat reitittimet. Ovatko turvallisia vai saammeko pian lukea niistäkin  varoituksia netin kautta ennenkuin mitään kerrotaan?
 • Ja jononjatkoksi vielä käytössä oleva kivikautinen,hyvintoimiva mokkula.
  Huawei E3372..

 • Yleisesti kaikki verkkolaitteet ja reitittimet on enemmän tai vähemmän alttiitta, etenkin jos niitä ei ole suojattu riittävällä tavalla tai valmistaja / operaattori ei niiden firmistä kovin usein päivitä.

  Käyttäjän osalta palomuuri konffaus on yksinkertaisin tapa estää liikenne riski porteista. Mobiililaajakaista puolella myös operaattorin päästä on rajoitettu tai blokattu kokonaan liikennettä tiettyjen porttien kautta.

  Ja esim. porttia 8080 (TCP/UDP) hyödyntää moni muukin haitake kuin pelkästään cablehaunt, viimeksi mainittu backdoor haavoittuvuus on kuitenkin merkitty kriittiseksi, joka koskee erityisesti em. kaapelimodeemeita.


 • Havoittuvuus listaan saattaa kuulua muitakin ks. valmistajien kuitu- ja kaapelimodeemi malleja, ilmoitetuista malleista riski on suurin.

  https://gbhackers.com/cable-haunt/

 • Sekin näyttäisi olevan mahdollista, että purkki on voinut saastua siltäkin osin, että siihen ei uusi firmis välttämättä päivity - Auttaako siihen silloin edes resetointi?

 • Ostin juuri DNA valokuitu plus modeemin dg200ac ethernet talouksiin. Tyhmä kysymys : pidetäänkö siinä virta päällä myös silloin kun mikään laite ei tarvitse internetyhteyttä ja paljonko laite kuluttaa sähköä.
 • Jos tuota ajatusta lähtee viemään eteenpäin, niin sanottakoon että on suositeltavaa myös sammuttaa jääkaappi ja pakastin yön ajaksi. Myös silloin kun poistuu kotoa niin päävirtasulake irti tyystin. Tuollainen modeemi kuluttaa karkeesti suomen hinnoilla 2-5e/vuosi sähköä ja jos tuo tuntuu paljolta niin tosiaan, jääkaappi myös sähköistä irti.
 • Tuolla eri laitteiden virrankulutuksista.
  Modeemit muutaman €uron vuosi.

  Sähkölaitteiden keskimääräinen energiankulutus - Vattenfall

 • DNA:n modeemeita ei pysty itse päivittämään, vaan DNA hoitaa ne etänä yöaikaan, joten jos modeemissa ei ole virrat päällä, se ei päivity.
  Ethernet-käytössä laite ei taida päivittyä.

 • Modeemin käyttöjännite 12V
  Virrat on oltava tosiaankin päällä,jos ja kun päivityksiä tulee.
  Kun modeemi on sammutettuna,ei mitkään päivitykset onnistu.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.