Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA Koti 5G - yhteys katkeilee päivittäin

Tilasin DNA Koti 5G-yhteyden lähes 2 kuukautta sitten - toimiessaan yhteys on erinomainen verrattuna 4G:n tarjoamiin nopeuksiin alueellani, mutta ikävä kyllä tämä 5G-yhteys katkeilee päivittäin, joskus jopa lukuisia kertoja päivässä kellonaikaan katsomatta. Ulkovastaanottimena toimii Huawei N5368X. Vika- ja katveilmoitusnumeroon olen ollut yhteydessä useita kertoja, ja ilmeisesti ongelma on ulkovastaanottimessa, johon on odoteltu ohjelmistopäivitystä jo useita viikkoja tuloksetta. Onkohan tähän ongelmaan keksitty mitään muuta ratkaisua? Tilanne on varsin turhauttava...
Tomas Gergov Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Kokeile APN Julkinen.dna.fi Laite ei osaa nat juttuja
  Tuomas Raatikainen
 • Tossa sitä samaa ongelmaa on käyty läpi:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/huawei-n5368x-paivitykset/

  JJJ
 • Kaikilla tuntuu pätkivän, niin myös meillä.
  Taisto Takkumäki
 • Yhteys nopea silloin kun toimii. Valitettavasti yhteys pätkii kokoukset, jäätyy pleikkarin peleissä jopa tv:n kuva pätkii ja laatu surkea. Ei jatkoon ...
  Juha Leppänen
 • Kannattaa suosiolla odottaa 5 vuotta 5G:n kehittymistä. Täällä varmaan 10 vuotta odotetaan 5G tukiaseman tuloa.
  Sami
 • Tämä ongelma on ollut jo kauan DNA tiedossa. Korjausta on lupailtu jo useita kuukausia, mutta tuskin tulee koskaan. Kaikki viittaa siihen ettei sitä tule koskaan.
  Juha
 • Pätkmisongelman korjaava päivitys on tulossa, mutta tämän jakelu menee valitettavasti ensi vuoden puolelle.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Mitäs apn:nää kannattaa käyttää 5G 400M yhteydellä?.Tossa yhteydessä on pakko olla jotain rajoituksia koska pysyy tasan 100M eikä nouse ton yli yhtään,sama juttu aikaisemmin.Käyttää vain 4G:tä ja motuna huawein cpe pro 2,ei edes yritä ottaa yhteyttä 5G:llä vaikka sellainen tossa lähellä onkin.
  vanha asiakas
 • Yllä oleva viesti ei liity mitenkään aiheeseen, eli yhteyden pätkimiseen N5368X modeemilla. Voisko siis nää offtopicit jo vähitellen lopettaa.
  Juha
 • Kaikilla tuntuu pätkivän. DNA:n asiakaspalvelu koittaa pelata aikaa ja lupailla korjauksia tai asentajan kotikäyntiä Ihan kuin kyseessä olisi aivan uusi ja vain minua koskeva ongelma. Koitan rimpuilla irti määräaikaisesta sopimuksesta vedoten valheelliseen markkinointiin. Ennen kuin jotain oikeaa korjausta on tehty, en suosittele DNA 5g yhteyttä.
  Jari
 • Sais luvan tulla jo tuo korjaus.
  Esim. e-sports matseihin ei ole mitään asiaa kun ei tiedä milloin linja menee poikki.
  Nytkin kun pelaa WT:n winter eventtiä, niin pikkasen ottaa pattiin kun kesken hyvän matsin tulee ilmoitus "no network connection" ja peli on piloilla.

  Pisin aika mitä purkki on ollut yhtäjaksoisesti pystyssä on 6 päivää, lyhin 1 tunti.
  Taisto Takkumäki
 • Moi, onko muillakin oireena että on sekä 'isoja katkoja' jotka kestävät n 2-4 minuuttia jonka jälkeen netti palaa, ja lisäksi lyhyitä katkoja jotka huomaa lähinnä nettipelaajat mutta ei niinkään netflixiä striimatessa? Pojan kännykällä brawlstars ja AmongUs heittävät ulos 'no network connection' -vikaan. Luulin että vika olisi kännykässä mutta ilmeisesti vika onkin lyhyissä 5G katkoissa joita ei edes Teams palaverissa huomaa mutta nuo peliserverit reagoivat heti.
  Voiko joku vahvistaa?

  Timo
 • Juurikin noin.
  Taisto Takkumäki
 • Kiitos tiedosta Taisto, olin etsinyt syytä pojan puhelimesta ja Googlen Mesh wifistä. Vika onkin siis itse 5G Huawei vastaanotin, mikä muuten antaa tasaista 750Mb yhteyttä. Mulla on pc:llä Chromen Extension Network Monitor joka pingaa Googlen serveriin 3 sekunnin välein. Se huomaa päivittäin 3-12 sekunnin katkoja, mutta isompia parin minuutin katkoja tulee n. kolmen päivän välein. Eli ilmeisesti väliin mahtuu pienempiä katkoja, jotka huomaa vaan online-peleissä.

  Onhan tämä nyt merkillistä että tähän ei ole saatu päivitystä, käsittääkseni ongelma on ollut  jo viime kesästä. Voisiko joku DNA:n edustaja antaa asiasta tilannepäivityksen?
  Timo
 • Jep, välillä tuo lyö linjan poikki muutamaksi sekunniksi jolloin yhteys peliserveriin menee poikki ja välillä katkos on minuutin pari kun purkki buuttaa itsensä.
  Taisto Takkumäki
 • En usko, että DNA:n edustaja voi antaa mitään uutta tietoa, ainoastaan uusia valheita, kuten tähänkin asti.

  Tämä johtuu siitä, että DNA ei ole missään vaiheessa ollut tietoinen siitä, milloin päivitys tulee.

  Miksi sitten DNA valehtelee? No miksi yleensä joku valehtelee, tietysti siksi, koska uskoo pääsevänsä sillä pälkähästä. Ja saavansa lisäaikaa. Se toimi kyllä aikansa. Minäkin uskoin kaksi ensimmäistä valhetta.   Juha
 • Sain DNA:lta kirjallisen vastauksen että uusi päivitysversio on DNA:lla jo testauksessa ja jakelussa viimeistään tammikuun lopussa. Uskotaan tähän ja että tällä saadaan tomimaan kuten kuuluukin toimia.
  Timo
 • Ymmärrän Timo, että haluat uskoa tuohon. Ehkä sinulle ei ole sanottu tuota samaa lorua vielä tarpeeksi monta kertaa. Elokuussa olin itse irtisanomassa liittymää kahden petetyn lupauksen jälkeen. Silloin vakuuteltiin, että päivitys tulee kyllä kahden viikon sisään. Päivitys sitten siirtyi loppuvuoteen 2020. Sen jälkeen nyt alkuvuoteen 2021. Kuinka monta kertaa voidaan kertoa satuja ennen kuin ihmiset menettävät uskonsa? No itselleni riitti vasta kolmas kerta.
  Juha
 • Täälläkin samaa ongelmaa. Toimiessaan yhteys on loistava mutta muutaman kerran päivässä käy alhaalla. Katko ei yleensä kestä kauaa ja osa ohjelmista siitä selviää mutta osa ei. Joka tapauksessa haittaa etätyön tekemistä sekä pojan online-pelaamista päivittäin.
  Mika

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.