DNA Kotimokkula 4G+ MF286 ja Airport Extreme

Terve

Tänään saapui postissa DNA Kotimokkula 4G+ MF286.

Tavoitteena olisi käyttää mokkulaa siltaavassa tilassa modeemina ja antaa Airport Extremen hoitaa taikojaan eli reititykset ja muuritukset ja mitä näitä nyt on.

Laitoin Kotimokkulan siltaavaan tilaan ja otin WLAN yhteyden pois päältä (muuten tehdasasetuksilla). Laitoin Ethernet piuhan LAN1 portista Apple Airport Extremeen kiinni. Airport pääsi nettiin, samoin kaikki siihen liittyneet vehkeet. Kaikki vaikuttaa toimivan noin yleisesti ottaen hyvin, mutta Applen Airport työkalun tilaviesti antaa ilmoituksen "Kaksinkertainen NAT. Tämän AirPort-tukiaseman WAN-Ethernet-portissa on yksityinen IP-osoite. Se on liitetty laitteeseen tai verkkoon, joka käyttää NAT:ia yksityisten IP-osoitteiden tarjoamiseen. Siirrä AirPort-tukiasema DHCP:stä ja NATista siltatilaan."

Osaisiko joku kertoa rautalankamallilla mihin asentoon noita asetuksia pitää rukata jotta tuo mokkula sylkee kaiken liikenteen suoraan reitittimelle joka sitten toimisi palomuurina ja reitittimenä? Vai annanko olla näin enkä anna asian häiritä?

Kommentit

• Hei Mikko!

Sinun tarvitsee vain vaihtaa mokkulan APN asetus julkinen.dna.fi tilaan niin tämä verkon NAT poistuu käytöstä, tämä on oletuksena päällä joulukuun 2016 jälkeen hankituilla liittymillä.

Laitteen käyttöohjeet löytyvät täältä: https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-4g-wlan-mf286
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei

Ongelmia saman asian kanssa. Voisinko saada kohta kohdalta ”rautalangasta” ohjeet ?

En saanut kuin yhden illan tässä menemään ja lukuisia resetointeja.
  • Moi! Ohje APN -asetuksen vaihtoon löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#ohjeet , tarkemman ohjeen saat auki kun klikkaat sivulla "Lue tarkemmat ohjeet".

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei

Kiitos vastauksesta. Voitko hieman tarkemmin neuvoa tässä ? Tarviiko mitään muuta tehdä noissa asetuksissa ja mitä tämän jälkeen mistä niistä neljästä portista voi yhdistää tuon airportin ? Ja sitten vaan airportin kanssa luomaan tuota Wi-Fi:ä eikös.
  • Hei

Nyt on yhdistynyt tuo enää sama ongelma et ilmoittaa kaksinkertainen nat ? Julkinen on vaihdettu mitään muuta en ole asetuksista muuttanut. Mitä tarvii vielä et tuo kaksinkertainen nat lähtee pois ??
  • Yleensä NAT pitäisi ottaa käyttöön vain siinä laitteessa, joka toimii verkon reitittimenä. Tämä laite on yleensä modeemi tai erillinen reititin, joka voi myös toimia Wi-Fi-reitittimenä. Jos NAT on käytössä useammassa laitteessa (kaksinkertainen NAT), tiettyjen internet-palveluiden käytössä voi ilmetä ongelmia.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Nat pitäisi olla mokkulasta pois niinkuin iiro on Mikkoa neuvonut olen laittanut mokkula dna.julkinen pitääkö tuo mokkula olla myös Siltaava laitettu ? Sitä en ole tehnyt
  • Siltaava tila pitää olla käytössä. Se on vähän niinkuin idea tässä koko hommassa 😀