Dna kotimokkula 5G Wifi H122

Mokkulassa on vain 2 wlan-porttia, mikä ei riitä. Voiko portteja lisätä esim. 5-porttisella kytkimellä?
Huonolla säällä yhteys on todella huono (sisään tulee välillä alle 5 megaa), eikä tv:tä pysty katsomaan Maxivisionin kautta vaan on siirryttävä antenniverkkoon. Miksi purkissa ei ole lisäantenniliitäntöjä, antennit olisivat katolla?
Täällä on vain 4G-yhteys.
Terveisin
Vesa Ahola
Vesa Ahola

Kommentit

• Tuomas Raatikainen
  • Laitteessa on yksi LAN-portti ja sen perään voi laittaa kytkimen (kuten ajattelitkin).

Jos ollaan alueella, jossa ulkoantennit on auttaneet, ei sisäkäyttöön tehty laite ole varmaan optimaalinen sinne. 5G (3.5Ghz) verkossa vaimentumat on isoja antennikaapeleissa, siksi noissa 5G modeemeissa ei juuri ole ulkoisille antennille liittimiä. (Vaikka ne nyt auttaisikin 4G verkossa), lisäksi pitäisi antenneja olla isonippu katolla 5G varten.

Ulkomokkula siksi parempi ratkaisu 5G-modeemeista, mutta nyt kun ei ole edes sitä 5G saatavilla, tuota modeemin paikkaa voi kokeilla vaihtaa. Voi olla ettei ole oikein optimaalinen sinulle koko laite, riippuu matkasta mastolle ja käytettävissäolevista taajuuksista riittääkö ulkomokkulakaan.
    Pena67
  • Jep, tuota kytkintä tarkoitin.
    Tukiasemalle on matkaa n. kaksi kilometriä avointa maastoa ja katolta, jossa suunta-antennit ovat, masto näkyy.
    Yhteydellä on todennäköisesti niin paljon käyttäjiä sekä aamuisin että iltaisin, että kaistaleveys ei riitä! Meillä on hyvin toimiva Telian hybridi-laajakaista, mutta Telia keräsi kuparinsa pois!
    Täytyy odotella sitä 5 G:tä...
    Vesa Ahola
  • Siis, oli Telian hybridi
    Vesa Ahola