DNA Kotimokkula Premium 4G+ WLAN B715

Otsikon laitteelle lupaillaan siltaavaa tilaa ja mobiiliverkon taajuus lukitusta, mutta nyt ei tunnu kyseisiä ominaisuuksia löytyvän mistään valikosta.

Auttaiskos joku eksyneen takaisin polulle ja vinkkaisi mistä nuo asetukset saa vaihdettua?

Kommentit

• Hei Sami!

DNA Kotimokkula Premium 4G+ WLAN B715 -laitteen käyttöoppaan löydät osoitteesta https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-premium-b715.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Tuota olen koittanut lukea ja laitteen valikoita katsella, mutta olen kyllä niin sokea nyt tämän kanssa, että ei löydy sen paremmin ohjeesta kuin valikoistakaan.

Kotimokkula pitäisi saada Bridge tilaan, jotta oman erillisen palomuurin kanssa ei tulisi tupla NATtia. Tietyissä tilanteissa myös tuo LTE verkon taajuuden lukitus tulisi tarpeeseen. Ei siis pelkästään 3G tai 4G verkkoon lukitus, vaan nimenomaan 4G verkon taajuuden lukitus.

https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/DNA-Kotimokkula-Premium-4G%2B-WLAN-B715/p/QM00011

Tuolla mainitaan näin:
    DNA:n kustomoitu käyttöliittymä: siltaava-tila, LTE band lock, kattavat tilatiedot, mahdollisuus lisäantenneille, USB-portti, WAN-portti, parental control

Joista siis siltaava-tila ja LTE band lock on nyt ne tärkeät ja kadoksissa olevat ominaisuudet.
    SamiP
  • Koska oli yritykselle hankittu tuote, niin tuli lopulta mieleen soitella myös DNA:n Service Deskiin ja ongelmakin selvisi. Kyse ei ollutkaan omasta osaamattomuudesta tai edes huolimattomuudesta, että kyseisiä asetuksia ei laitteesta löytynyt.

Molemmat ominaisuudet ovat uuden ohjelmistoversion ominaisuuksia ja sitä ei ole vielä julkisesti saatavilla. Uusi versio pitäisi tulla päivitettäviin nyt toukokuun aikana.

Joten odotellaan uutta päivitystä, että päästään jatkamaan asennuksia.
    SamiP
  • Kuulostaapa huolestuttavan tutulta aiemman Kotimokkulan, surullisenkuuluisan ZTE MF 286:n osalta - laitetta myydään ominaisuuksilla joita siinä ei oikeasti ole, eikä asiakaspalvelu voi sitä suoraan myöntää. Vikoja ja puutteita koitetaan jälkikäteen korjata ohjelmistopäivityksillä, jotka viivästyvät kuukausikaupalla ja aiheuttavat lisää ongelmia.

Ei tainnut DNA ottaa kerrasta opiksi.

Asiakkaathan tässä kärsijöiksi joutuvat, koska DNA on.

Sähköjänis
  • DNA sivujen mukaan päivitys on tullut, eli sen puolesta tuli ihan luvatussa aikataulussa. Joskin väärin mainostaa tuotetta sellaisilla ominaisuuksilla joita siinä ei sillä hetkellä ole tai ole edes saatavilla.

Päivityksen asennusta ja toimintaa en ole ehtinyt testaamaan. Jos hyvin käy niin ensi viikonloppuna voisi olla mahdollista. Palaan asiaan kun tiedän enemmän.
    SamiP
  • Päivitys asentui ongelmitta ja päivitti koko käyttöliittymän uuteen, joka meni mielestäni huomattavasti parempaan suntaan. Ainakin pikaisella vilaisulla Bridge Mode löytyi nyt valikosta. Taajuuden lukitusta en huomannut.

SamiP
  • Hei Sami,
    taajuuden lukitus avautuu kun valitsee ensin verkkotilaksi 4G only (vain 4G tila).

Ohjeet käyttöön löytyvät uusitusta pikaoppaasta: https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-premium-b715 (tällä hetkellä päivitetty vasta ladattava .pdf)
    Olli Kehityspäällikkö
  • Tosiaan itsellä on tila "4G tai 3G", joten siitä se todennäköisesti johtuu.

Itsellä Kotimokkula on asuntovaunu käytössä, niin siksi tuo taajuuden lukitseminen tulee aika ajoin tarpeelliseksi. Nykyisellä paikallaan kuitenkin toimii automaatilla hienosti. Hieno homma, että ohjeetkin on päivitetty ajantasalle.

Kesäloman koittaessa viimeistään sitten aikaa ja tarvettakin viritellä kaikki kuntoon 😀
    SamiP
  • Hei!

Toimiiko DNA Kotimokkula 4G+ WLAN B715 myös muiden operaattoreiden sim-kortilla vai onko lukittu?

PetriH
  • Hei Petri!

Kaikki DNA:lta hankitut mokkulat toimivat myös muiden operaattoreiden liittymillä, mutta tämä saattaa vaatia asetusten muokkamista. Lisätietoa saat omalta operaattoriltasi.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Kummastuttaa tuon laitteen asetuksissa että voi lukita taajuusyhdistelmiä jopa neljältä LTE -taajuusalueelta, mutta ei voi valita samalta B3 alueelta esim. 1800MHz+1800MHz (B3+B3). Tai kolmea kanavaa esim. B3+B3+B20. Näitä yhdistelmiähän on käytössä tietääkseni juurikin yhteisverkon alueella itä- ja pohjoissuomessa.
    Laitteen ohjelmaversio on uusin "B715s-23c 11.195.03.00.182".
    Miksiköhän siltaavana voi käyttää edelleen vain yhtä laitetta reitittimen perässä?

jpuh
  • Hei jpuh,

kyseessä ei ole varsinainen "CA-lukko", koska tämä ei ole teknisesti mahdollista käyttölaitteen puolelta. Kyseisellä asetuksella elimoidaan ne taajuudet mitä ei laitteen haluta käyttävän eli priorisoidaan/lukitaan halutut taajuudet.

Esim. B3+B20 mahdollistaa myös B3+B3 tai B20+B20 tai B3+B3+B20/B20+B20+B3.

Tällä hetkellä radioverkkotekniikka rajoittaa IP osoitteiden määrän yhteen IP:en. Eli siltaavassa tilassa laite saa yhden Ipv4 osoitteen ja mahdollisesti tämän perässä oleva laite sitten NATtaa tämän useille laitteille.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Toimiiko siltaava tila myös muilla operaattoreilla ja mitä kieliä laite tukee?

Tulevatko päivitykset DNA:lta vai suoraan Huaweilta jatkossa ja onko laite mahdollista palauttaa Huawein normiversioksi jos softassa tulisi muilla operaattoreilla ongelmia?

Mikko
  • Siltaava tila on laitteen ominaisuus joten en näe miksei tämä toimisi muilla SIM korteilla. Laitteissa on DNA:n kustomoidut asetukset ja päivitykset tulevat meidän kautta, päivitysten lataus ja asennus tapahtuu mokkulan hallintasivun kautta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • hei. tämä ZTE 286A on aivan hanurista. siis _TÄYSIN_ pers*****. olisikohan mahdollista vaihtaa tämä kyseinen rakkine tähän huawein boksiin DNA myymälässä ?
    Jarmo R
  • B715s
    Laitteistoversio
    WL1B610FM05
    Ohjelmistoversio
    11.195.03.00.182
    Verkkokäyttöliittymän versio
    21.100.39.00.03

Hukkaa jotain muutaman päivän pystyssä olon jälkeen, pingit menee läpi satunnaisesti, varsinainen liikenne ei oikein sitäkään, bootilla nousee takaisin verkkoon, telian yritysliittymä.

Voiko jotain asetuksia säätää, tai buutata purkin ajastetusti tai skriptaamalla?
    Pasi Sainio
  • Suunnitelmissa ostaa B715. Saako WLAN:n kytkettyä kokonaan pois päältä?
    Mika
  • Pasi, pystyy asettamaan bootin. Kannattaa myös ehkä lukita 4G-taajuus.

Mika, saa.
    Aapeli
  • Aapeli, ongelma näyttää olevan ipv6, joko purkin firmiksessä tai telian verkossa, kun pakotin ulkoyhteydet ipv4:een, tipahtelu loppui, muistelen, että samaa ongelmaa on ollut myös vanhemmalla huawein purkilla ja telian ipv6-tilalla, ainakin opengate-maailmassa.

En löydä tuosta buutin ajastuksesta tietoa ainakaan webbikälistä, mitenkähän se menee?
    Pasi Sainio
  • Vanha kunnon pikkumokkula oli kätevä keksintö - tökkäsi vaan koneen kylkeen, ja netti toimi. Ylläolevan keskustelun perusteella pitänee olla spesialisti, että saa uuden DNAn lähettämän reitittimen toimimaan? Onneksi autoa voi sentään vielä käyttää olematta autotekniikan asiantuntija!
    Jani Pekkarinen
  • Ei tarvitse olla spesialisti, mutta tarvittaessa tämäkin on mahdollista :.) Ideana DNA:lla on mahdollisimman helppokäyttöiset laitteet, mutta mahdollisuus myös laajempaankin säätöön.

@Pasi, automaattisen uudelleenkäynnistyksen löytää käyttöönotossa käynnistyvästä wizardista tai asetusten "järjestelmä" kohdasta.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Kappas vaan, tosin ei tuollaisella 7 päivän välein tehtävällä tarkistuksella mitään tee, kun purkki on IPV6-asetuksilla nenällään parin päivän välein.
    Pasi Sainio
  • Ipv6:lle sekä monipuolisemmalle uudelleenkäynnistykselle molemmille on tulossa ensi versiossa korjausta!

Ipv6 viat eivät toisaalta meillä ole näyttäytyneet kaatumisina, lähinnä toimimattomuutena tietyillä asetuksilla.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Miten B715 saa käyttämään B1 + B3 + B28 kaistoja ollessani ulkomailla?
    Onko uutta firmistä ladattavissa tai tulossa ladattavaksi?
    Mikko
  • Luetaanko tätä palstaa?
    Eli tuon 700Mhz taajuuden toimiminen eri taajuus yhdistelmissä, onko mahdollista seuraava ja miten?

Miten B715 saa käyttämään B1 + B3 + B28 kaistoja ollessani ulkomailla?
    Onko uutta firmistä ladattavissa tai tulossa ladattavaksi?
    Mikko
  • Niin miten monen taajuuden lukitus onnistuu?? Haluaisin 1800 + 2100 käyttöön
    Uusimmassa tänään ladatussa FWssä ei ainakaan anneta mahdollisuuta kuin lukita yksi taajuus kerrallaan...
    Ville
  • Miksi heittää tietokoneesta netin pois n.10min kuluttua , yhdistetty kaapelilla (ethernet) . Wifi toimii edelleen mutta pöytäkoneella ei pääse nettiin kuin sammuttamalla koneen . Reititin n. 1vk vanha ;( Vanha toimi hyvin B593.
    Uusi B715 . Myyjä niin lupaili nopeutta lisää mut harmaita hiuksia ainoastaan tuli
    Rami
  • Pääseekö SMS viestejä lukemaan B715s-23c mallissa tai poistamaan niitä?
    Mikko
  • @Mikko

"Pääseekö SMS viestejä lukemaan B715s-23c mallissa tai poistamaan niitä?"

Kyllä pääsee.
    Veikko
  • Hei miten voin rajoittaa kaistaa tässä kyseisessä huawei model b715s-23c mallissa? Tällä hetkellä kun yritän pelata pöytäkoneella ja toinen katsoo netflixiä telkkarista niin kaista ei vaan riitä ja pelit tökkivät. Olen yrittänyt saada kaistaa rajoitettua vaikka 50/50 että kaikilla olisi mukavaa kotona mutta tämä ei taida olla vaihtoehto?
    Eetu
  • Olen Kroatiasta, minulla oli ZTE mf286 -reititin ja toimin hyvin B11-ohjelmiston kanssa. Se toimi kahdella taajuudella (800 ja 1800 MHz), mutta koska voin työskennellä 3 taajuudella / 800/1800/2100 Mhz / Ostin Huawei B715s-23c: n, kolmitaajuisen reitittimen. Reitittimellä on suomalainen ohjelmisto-DNA, joten jos joku voi auttaa minua sen ympärillä. Ohjelmistojen määrä on: 11.197.01.00.182. Se tuli uudemmaksi: kovempi: WL1B610FM05. Mikä työkalu on liitetty reitittimeen. Minulla on nopeus 70-90 Mbps, joten miksi ei tehdä paremmin, jos voit. Tässä on ongelma:
    Kun työskentelen 3 taajuudella (vain LTE), puhelin ei toimi, puhelin muodostaa yhteyden 3G: hen, koska se ei toimi VoLTE: ssä, se on Internet-palveluntarjoajan vika tai se ratkaistaan tulevan ohjelmiston avulla. Reitittimessä ZTE MF286 teki puhelimen, kun se toimi kahdella taajuudella ja b715 ei? Reitittimessä on DNA-liitäntä ja se ostettiin amazon.de: n kautta 8 päivän ajan.
    Auttakaa.
    Lemy
  • Onko joku saanut B715 modeemin siltaavaan tilaan?
    Mulla menee jumiin. Ei pääse langalla ja wifi ilmoittaa että väärä salasana, vaikka se on se mikä on ilmoitettu laitteessa.Tietokone, jolla asetuksia muutan on johdolla modeemiin. Tunti on mennyt jo ja vieläkin lukee että asetuksia tallennetaan.

Esa
  • Sain juuri "uuden" B715 modeemin malli b715s-23c siinä ohjelmisto versio
    11.197.01.00.965 automaattisesti ei päivitä uudempaan joten luulta vasti on uusin? mitään taajuus asetuksia ei pysty mistään valitsemaan vaikka on vain 4G päällä. Mistä nuo taajuus asetukset löytyy vai onko poistettu? ehdottomasti tarvitsen kahden kaistan liikennettä, mutta nyt vauhti on 20MB vaikka näyttää täyttä signaalia. Voiko kahden kaistan käyttöä jotenkin varmistaa. melkoinen pettymys tähänasti jos ei säätämällä onnistu lisäämään vauhtia.
    Jari L
  • Jos haluat lukita tietyn 4G-taajuuden valitse ensin ensisijaisesta verkkotilasta vain 4G. Tällöin avautuu alle uusi valikko LTE-taajuusalue, mistä voit valita halutun taajuuden. Päivitykset ja ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-premium-b715

Jos saat jo mokkulalla täydet signaalit ja nopeus on 20 Mbit/s niin tämä on täysin normaalia 4G yhteydeltä
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos vastauksesta mutta ei ole tuota valikkoa. Laite on ostettu gigantista ja siinä taitaa nyt olla täysin eri ohjelmisto. Teidän listoilla viimeisin on
    11.197.01.00.182 ja tässä laitteessa 11.197.01.00.965 . Hallinta osoite on myös 192.168.8.1. onkohan tuota 11.197.01.00.182 versiota jossain tiedosto muodossa ladattavissa?

Jari L
  • DNA myy ko. laitetta omalla softallaan 11.197.01.00.182 varustettuna. Operaattoreilla on tapana räätälöidä oma softansa Logot jne sekä estää muiden softan asennus eli esim. DNA:n softan päälle eivoi asentaa kuin uudemman DNA:n softan.

Googlasin tuota 11.197.01.00.965 softaa ja ymmärisin , että se on jokin Puolaan suunniteltu versio. Ihan varma en ole , mutta kuvittelisin , että samat softalukitukset siinäkin on. DNA:lla ei tietääkseni ole tiedostona omaa softaansa ja tuskin sitä edes pystyisi tuo puolalaisen päälle asentamaan ainakaan helposti.

Ihmettelen , että miksi Gigantti on jotain puolalaisia versioita Suomeen myyntiin tuonut.
    Veikko
  • Mokkuloiden päivityksistä ei ole erillisiä päivitystiedostoja jaossa eikä näitä ole mahdollista asentaa muihin kuin DNA:n myymiin mokkuloihin
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Onneksi on Giganttissa se 50pv kokeilu siksi sen sieltä otin, noh nyt riitti 1 pv kokeilu. Menee palautukseen.
    Jari L
  • Onko joku saanut sambajaon toimimaan?
    Esa