DNA KTV netin suuret laatuvaihtelut

Varsin suuria laatuvaihteluita on erityisesti uplink kaistan suhteen. Nyt näyttäisi "palautuneen"  normaalille tasolle, mukaanlukien hidas downlink nopeus. Tuo 800/10 on vähän turhan epäsymmetrinen moniin työperäisiin käyttötarkoituksiin.


SSS

Kommentit

 • Ja vielä tehotasot ja virheet. Modeemi uudelleenkäynnistetty päivä sitten, eli virheet vuorokauden ajalta. Modeemi tuota toiseksi viimeisintä mallia, eli F-3890v3. Modeemin fw FAST3890V3_DNA_sw18.76.10.15j-14 . Käytetään sillatussa tilassa.

  SSS
 • Uudelleenkäynnistys ei korjaa mahdollisia virheitä ohjelmistoossa. Kannattaa laittaa modeemi tehdasasetuksille resetoimalla se. En tiedä auttaako se tuossa modeemissa.
  Minulla oli sama tilanne vanhemman AC modeemin kanssa. Se korjaantui, kun DNA vaihtoi koksin kuituun ja radiokanavat vähenivät oleellisest. Verkkoviaksi tuon tulkitsin. Sitä ei DNA tietenkään myöntänyt.
  Power-arvot näyttävät olevan kunnossa ja taajuuksiakin oikea määrä lukittuna (minulla oli aimmin vastaanottopuolella 22 lukittua taajuutta nyt niitä on 24).
  PW
 • Niin, DNAn tarjoama korjaus tähän on liittymän irtisanominen, jolloin ongelma heidän puoleltaan poistuu. Aika pitkälti sanoisin että puolet käyttöajasta tilanne on palvelutasolupauksen mukainen. Eikä siinä mitään jos 1Gbps liittymän nopeus on viikon 300Mbps  ... mutta jos upllink on viikon 10-20Mbps niin se on se ongelma.

  Toinen ongelma on se että mitä vaihtoehdoksi, 5G verkossa DL nopeus on ok, yli 150M, mutta kun uplink menee 4G kautta se on parhaimmassakin tilanteessa se mitä ktv netti tarjoaa näissä heikon palvelutason hetkissä, eli sen 10-25Mbps.

  Valokuitu on tietenkin vaihtoehto, mutta noin kilometrin kaivuu, asvaltoinnit, kaapelointi yms maksaa noin 25.000 eur joten se ei ole todellinen vaihtoehto tällähetkellä. Kahta-kolmea operaattoria tarjolla.
  SSS
 • Tuo lähetysnopeus ihmetyttää. Minulla 1 Gbit/s liittymässä lähetysnopeus on  98 Mbiit/s luokkaa.
  Tosin tuo DNA:n mittaussysteemi hieman ihmetyttää. Jos käynnistän modeemin uudestaan, lähetysnopeuden mittaus olkaa 0:sta ja päätyy tuohon 98 Mbit/s. Aikansa kun se on noin ollut, lähetysnopeuden mittaus alkaa 126 Mbit/s ja päätyy 104 Mbit/s. Olen sitä DNA:lta kysynyt, mutta eivät siihen ossa tai halua sanoa mitään.
  Modeemini on F-3686AC. Pitkään senkin kanssa oli ongelmia, mutta nut taisivat vihdoin saada ohjelmiston kuntoon.
  Noista uudemmista modeemeista on täällä valiteltu aika paljon.

  Ongelmasi taitaa olla tuo modeemi (vaihto F-3686AC:n voisi olla ratkaisu) tai, että DNA:n liittymän määrityksissä on jotain vikaa, jota eivät tietenkään myönnä.

  PW
 • Joo sama juttu 1Gb tilattu nopeus elää ihan hulluna 150M-940M välistä ihan kuin joitakin kanavia jäis netistä pois
  Sami Rautio • Silloin kun toimii, toimii varsin ok, esim juuri nyt.

  SSS
 • Sami: Voisit katso lukittujen kanavien määränt ja Power-arvot silon kun nopeus on huono. Ei se varmaan pahitteeksi olisi silloinkaan, kun nopeus on hyvä.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.