Dna laajakaista ja NHL19

Hei

En tiedä kuinka moni tästä on jo ottanut yhteyttä. Mutta vika koskee periaatteessa kaikkia DNA yhteydellä pelaavia NHL19 EASHL pelimuistoni pelaajia.
Kyseisellä yhteydellä on mahdoton pelata kyseistä pelimuotoa, joka pelissä tulee pukukoppi virhettä. Sitä kun yrittää jonkunlaista kilpapelaamista harrastaa, joudun tosissaan miettimään liittymän vaihtamista, koska ongelma ei koske mitään muuta operaattoria. Ja kyllä kaikkia asetuksia modeemista on kokeiltu, eikä sillä ole mitään vaikutusta.
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Eiköhän ole vain tuon pelin netcode sen verran huonosti toteutettu, että ei vain suostu vakaasti toimimaan. Mitä netistä äkkiä luin, niin ympäri maailman erilaisia ongelmia kyseisen pelin kanssa on ilmennyt. Kannattaa kohdistaa valitus EA:han.
 • Ongelmana on se, että tällä hetkellä kyseinen ongelma kohdistuu vain DNA liittymiin. Tilanne on tällä hetkellä sen verran huono, että joukkueet ovat pistäneet DNA pelaajat boikottiin, koska yhdenkin pelaajan putoaminen katkaisee pelin.
 • Aika kahelisti tehty peli saa olla, että ei toimi tietyn operaattorin yhteyksillä. Tai jos katkeaa, niin sitten menisi jokin freeze-time päälle ja odottaisi, kunnes yhdistää uudelleen. Mitä tosiaan netissä luki, niin syksyllä tuollaista ongelmaa on ollut ja nyt se on alkanut uudelleen. Vikailmoitusta kehiin niin EA:lle kuin DNA:lle.

  Itselläni DNA:n kaapelinetti, eikä mitään ongelmia ole ollut lukuisissa muissa peleissä. NHL:ää en pelaa, kun en konsoleita omista. Pelipalvelimiakin olen kaveriporukalle onnistuneesti täällä pyörittänyt. Ilmeisesti jossain kohden on jokin yhteensopimattomuusongelma, joten sen selvittely vaatinee ilmoituksia kummallekin taholle.
 • Ei minullakaan muiden pelien kanssa ole ollut mitään ongelmia. Tässä nyt tällä hetkellä molemmat niin DNA kuin EA pomputtelee asiakasta edestakaisin eikä kumpikaan ota vastuuta tai osoita kiinnostusta ongelman selvittämiseen.
 • Aivan. Jos tosiaan ongelma on usealla pelaajalla (kuten kerroit), niin tuskin kaikkien modeemit, kotiverkot, pelikonsolit tms. olisivat samalla kertaa hajonneet. Ihan päättelemällä jäljet johtavat sylttytehtaille, joidenka nimet ovat EA ja DNA. Kunhan saat mahdollisimman monen kanssapelaajan tekemään häiriöilmoitusta DNA:lle, niin heidän on pakko uskoa, ettei kyseessä ole vain yhden pelaajan ongelma vaan yleinen häiriötila. Sama pätee EA:han. Heidän foorumilla olikin kirjoittelua, mutta ehkäpä parasta olisi olla yhteydessä suoraan asiakaspalvelijoihin.
 • Ongelmia on ollut pitkin vuotta, mutta nyt PlayStation 6.50 päivityksen jälkeen erityisesti DNA:lla virheen todennäköisyys todella suuri. Itsellä suunnilleen puolessa tulee virhe. 6vs6 pelimuodossa kun katsoo että edes parilla on DNA pelejä ei saa käyntiin ilman että joku tippuu.

  Aiemmin yksi keino virheen kiertämiseen oli kytkeä PS4 suoraan sillattuun modeemiin jolloin saa NAT1. Nyt tämäkään temppu ei auta.
 • Minulla on nat1 ja olen soittanut ea:lle ja sieltä sanottiin et kaikki toimii loistavasti heidän päässään että vika on operaattorilla eli dna:lla. Ei nat1 paljoo auta,eikä auta muutkaan asetukset tai taikatemput. Ois kiva jos tähä joku ottais vastuuta ku kaikil muilla operaattoreil näyttää toimivan paitsi dna:lla. Jos muilla operaattoreil ois tarjota sama 350megan netti ni vaihtaisin välittömästi.
 • Minulla on sama ongelma. Olen ollut yhteydessä psn ja ea tukeen. Nhl eashl joukkueessa 3:lla Dna netit ja vika koskee vain meitä kolmea.
 • Kyllä nyt on sellane homma että ei toimi.
 • Joo viimeisimmän ps4 päivityksen (6.50) jälkeen on ollut aikalailla mahdotonta päästä pelaamaan eashl pelimuotoa nhl19 pelissä. Aina putoaa joku DNA netin omaava pelaaja/pelaajat pelistä pois virhekoodin takia. Itsellä telian netti ja toiminut joka kerta eli vika kyllä kohdistuu DNA:n suuntaan. Kuluttajana odotan että DNA yhdessä EA:n kanssa ottaisivat tehtäväkseen korjata kyseisen vian. Tätäkin peliä kuitenkin pelataan kilpatasolla niin kyllähän tälläisten asioiden kuuluisi toimia!
 • No siis eihän tota pysty pelaa. Jos ainut kellä dna, Uskomatonta, et tämmöst käy.. kallis nettiyhteys.. en haluis vaihtaa, mut lienee pakko, koska muilla toimii
 • Sama vika täällä - suurin osa NHL 19 EASHL-peleistä potkii pihalle ennen kuin peli alkaa. NAT 1 ja käytännössä ongelmaton ennen tuota viimeisintä PS4-konsolin päivitystä.
 • En tiedä, mutta itselläni on Tampereen puhelimen netti ja en enää oo päässy ton päivityksen jälkeen myöskään peleihin. Kaikki puhuu vaan dnasta, mutta on sitä muillakin palveluntarjoajilla häikkää...
 • Hei!

  Kaikki jotka ovat olleet yhteydessä EA:n asiakaspalveluun tästä viasta, mitä korjaustoimenpiteitä he ovat jo ehdottaneet ja onko vikaa saatu rajattua jotenkin? Onko palvelulla esim. jotain IP-osoitetta johon pystyisi selvittämään reitityksen?

  Viimeisimpien tietojen mukaan vika on alkanut vasta PS4 konsolin päivityksen jälkeen, eli vaikka vika ilmeneekin varsinkin meidän yhteyksillä niin vika ei välttämättä ole meidän korjattavissa. Tietenkin haluamme selvittää ja korjata vian kuntoon.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • EA:n puolelta neuvottiin resetoimaan koko PS4 ja asettamaan modeemi DMZ tilaan. Playstationin tuesta käskettiin vaan saamaan NAT2 tilaan. Siinä oikeastaan kaikki neuvot. Syksyllä oli samaa ongelmaa, kunnes asetti modeemin siltaavaksi ja sai NATin auki, alkoi toimimaan. Nyt viimeisimmän PS4 updaten jälkeen ei ole toiminut. Varsinkin jos pelissä on useampi kuin yksi DNA:ta käyttävä pelaaja ei peli toimi ollenkaan. Tässä nyt oltu kaikkiin yhteyksissä ja kaikki siirtävät vastuun toiselle.
 • Meidänkin tiimissä ainoastaan ne joilla on dna on ongelmia 🙁 ja tosiaa itelläki nat 1 ja suoraan seinästä tai modeenmilla ei mitää vaikutusta aina tippuu ennen peliä
 • Soitin eilen DNA:lle kyseisestä ongelmasta ja kuulemma eivät olleet edes tietoisia asiasta.

  Toivottavasti homma alkaa pelaamaan asap, kusee pelit kun pääse edes pelaamaan kuin sen kerran kymmenestä kokeilusta.

  Liekkö DNA:n infrassa jokin kielto joka blokkaa yhteydet muihin (DNA:n) käyttäjiin?
 • Näin minullekkin vastattiin Twitterissä, kun koitin kysellä "DNA" ei ole tietoinen ongelmasta mikä on outoa, kun monet valittelee.

 • Mulla vika ollut syksystä asti, mutta boxin asettaminen siltaavaa tilaan auttoi. Pleikan päivityksen jälkeen ei auta enää mikää temppu ja peli käytännössä ei toimi ollenkaan.
 • Ilmeisesti pelipalvelimet on huollossa 11-12 tänään. Tiedä sitten mitä sielä korjataan tai yritetään korjata. Toivotaan, että ongelmaa alettu Kenun äänestyksen takia korjaamaan ja on jotain faktaa ongelmasta.
 • Joo niin mullekkin sanottiin että dna ei ole aikasemmin saanut mitään infoa tällaisesta viasta. Voisitteko ottaa asap pleikkarin ja nhl19 pelin ja mennä itse kokeilee teidän yhteydellä? Niin näkisitte mistä kaikki puhuu.
 • Itse ainakin kännykän netillä pystyn pelaamaan, mutta aivan surkea netti ping pyörii siinä 100 paikkeilla. Aion mennä tänään hommaamaan jonkun telian prepaid netin, että pystyy tätä peliä jollain asteella pelaamaan edes.
 • Korvaavien yhteyksien hankkimisen sijaan tulisi asiasta olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun p.044 144 044 jotta saamme tekniselle tuellemme tarkempia tietoja vian laajuudesta. Toimiiko tämä kyseinen pelimoodi peer-to-peer tekniikalla vai pyöriikö peli tietyllä palvelimella jolloin sen IP-osoite on mahdollista selvittää?
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Lähin palvelin kait Tukholmassa, taitaa olla Amazon AWS. Toinen Irlannnissa joka sitten EA:n oma. Minun mielestä DNA voisi ottaa koppia tästä ja pyytä informaatiota EA:lta. Kun yksittäiset henkilöt alkavat selvittämään näitä niin tuppaa menemään että hommat ei etene mihinkään. EA ja operaattorit koittavat sysätä vastuuta toisilleen....

 • ^ Juurikin näin.

  Ei tämä pitäis asiakkaiden homma olla selvittää näitä.

  Servereistä sain tietoa googlettamalla, googlen käyttö kielletty teknisessä tuessa?

  Jospa Reijon vastaus edesauttaisi asiaa. Ealta tulossa huoltotoimenpiteitä tänään, saas nähdä miten käy...
 • Tuossa tämän hetkinen tilanne tuolla kyselyssä. Joten yksittäisenä ongelmana tätä ei voida missään nimessä pitää.
 • Peli saanut kerätä pölyä nyt parisen viikkoa, koska on täysin pelikelvoton. Kahdella joukkuelaisella on DNA netti ja putoavat järjestäen peleistä pois. Toivotaan huoltotoimenpiteiden auttavan!
 • Täälläkin aivan sama ongelma. Olen meidän tiimistä ainoa jolla DNA netti ja minä olen se jolle puskee joka pelihaussa virhekoodia.
 • Teliallahan oli sama ongelma joskus joulun paikkeilla ja sai korjauttua, kun oli yhteydessä Teliaan, joten tuskin tämäkään ongelma on ylitsepääsemätön.
 • No mä itse sain kyllä ohjeen asiakaspalvelun numerosta pistää tänne viestiä että tekninen tuki näkis kommenttien määrästä vian laajuuden.et mitä täs nyt oikein meidän pitää tehdä et tekninen tuki rupee kunnol tutkimaan? Ja joskus olin kuulevani että peer to peer tekniikka olis käytös mut en ole satavarma tästä.
 • EA:n omilta sivuilta näyttäisi löytyvän ohjeet yhteyden tarkistamiseksi heidän omille palvelimilleen, testi tulee kuitenkin tehdä PC:llä (Kohta "Run a UOTrace"): https://help.ea.com/uk/help/faq/connection-troubleshooting-basic/
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • P2p hutissa, käsittääkseni eashl menee servujen kautta.
 • P2p hutissa, käsittääkseni eashl menee servujen kautta.
 • Ei se vika noilla ohjeilla parane. Varmaan vähintään päälle 200 dnan asiakasta kamppailee saman ongelman kanssa ja te senku yritätte vastuuta siirtää ean suuntaan. Muilla kyllä toimii fine ja telia kamppaillu saman ongelman kanssa aiemmin. Tosin sillä erolla että telia otti neuvosta vaarin ja teki asialle jotain heidän päässään ja sai homman toiminaan...

  Ea sentään yrittää asialle jotain tehdä. Alan kyllä itekki miettimään liittymän vaihtoa...
 • Noi ohjeet on kaikenlisäks tehty joskus 2017 elokuussa, joten silloin edes ollut tälläistä ongelmaa eikä se testailu auta mitään..:D
 • Vaikka minulla on pitkä pinna, on nyt ensimmäistä kertaa pinna kireällä. Tätä DNA-ongelmaa on kestänyt nyt jo luvattoman kauan. Lässyttämällä nää asiat ei näemmä etene. Jos ei tällä viikolla tapahdu muutosta, niin operaattori vaihtuu ja vähän helvetin nopeesti. Kilpatasolla pelataan ja miltei joka päivä joka tapauksessa. Ei nykyaikana näiden vikojen kuulu viikkokaupalla kellua onglmissa. Selkärankaa vähäsen, on se syy sitten kummassa päässä tahansa.
 • EA:n ohje auttaa nimenomaan meidän korjattavissa olevan vian kanssa. Mikäli ongelma on esim. nettiyhteyden reitittymisessä niin se näkyy kyseisellä testillä.

  Jos taas vika on itse pelissä tai konsolin päivityksessä, ei se silloin myöskään nettiyhteydessä näy emmekä voi DNA:lta käsin vikaa korjata.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Mutta vaikka vika olisi pelissä/playstationissa, voi DNA ottaa asiasta kyseisiin toimijoihin yhteyttä. Se että yksittäiset ihmiset ottavat asiasta yhteyttä sinne, aiheuttaa vaan sen saman kun nyt, syytellään toisia. Ilmeisesti Telia aikaisemmin toimi näin ja asiakkailla alkoi toimia. Itse aion pikkuhiljaa ottaa selvää onko tämä mahdollisesti irtisanomis peruste, koska oma netin käyttö on 90% kyseisen pelin pelaamista, mikä ei teidän liittymällä toimi.
 • ^ komppaan Kallea sama täällä, kerran käyty liikkeessä ja sanoivat, että ottakaa yhteyttä DNA tukeen ja jos ei auta, niin menee liikkeeseen takaisin ja katsotaan mitä voi tehdä. Tässä ei paljoakaan muu auta, kun vaihtaa liittymää varmaan.
 • ^ komppaan Kallea sama täällä, kerran käyty liikkeessä ja sanoivat, että ottakaa yhteyttä DNA tukeen ja jos ei auta, niin menee liikkeeseen takaisin ja katsotaan mitä voi tehdä. Tässä ei paljoakaan muu auta, kun vaihtaa liittymää varmaan.
 • Moi, tein testin pari kertaa. Myös vuodelta 2017 löytyi mielenkiintoinen keskustelu nimenomaan EA:n servujen ja DNA:n netin omaavien kesken https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-netti-blizzard-eu/ . En tiedö liittyykö tuo mitenkään tähän nykyiseen tilanteeseen, ammattilaiset ottakoon selvää.
 • Itse sain eilen tästä tarpeekseni ja vaihdoin tänään netin telialle.

  Ei siinä ole mitään järkeä että peliajasta 20% pelataan ja 80% rukoillaan että pääsis peliin.
 • Tässä verrokkina Elosan kuidusta sama testi
 • Näyttää nuo testit menneen jenkkeihin. Tuskin Jenkkien palvelimilla pelaillaan, joten ehkäpä jokin ps4 -> wireshark -> router taikka sitten jokin router, jossa itsessään riittävän laajat seurantatoiminnot auttaisi ongelman selvittelyssä.
 • Onkohan tää asia edistynyt, vai pitääkö lähteä Telia-kauppaan?
 • Joo kyl se jos ei tän viikon aikana rupee skulaa ni vaihtuu operaattori ja samal perheen kännykkäliittymät.
 • On siinä eu servereitäkin mutta luulen myös ettei noista paljon apua ole tässä mutta otinpa kumminkin testin jos vaikka tämä jotenkin etenisi. Itselläni elisa ja toimii hyvin mutta joukkuekaverilla dna niin ei toimi peli.
 • Lähin palvelin sijaitsee Ruotsissa (Tukholmassa) ja toiseksi lähin Irlannissa. Koitan saada lisää tietoa DNA:n avuksi.

  Jos DNA haluaa olla yhteydessä, niin otan mielellään tietoon yhteyshenkilön jolle voi toimittaa tietoa aiheeseen liittyen ja esimerkiksi yhdistää Vancouverin kehittäjiin.
 • Sama ongelma on meidänkin joukkueella. Neljällä kaverilla on DNA nyt ainakin toistaiseksi käytössä. Kaksi pystyy jotenkin pelaamaan toisen operaattorin puhelimen netillä, kaksi on käynyt ostamassa ELISAN 4g prepaid yhteyden... Ja jos ongelma ei korjaannu, niin kaikki aikovat vaihtaa operaattoria.

  Teimme joukkueessamme ison määrän testejä ja tulimme siihen tulokseen, että jos ottelussa oma + vastustajan joukkue on 1 DNA liittymä kukaan ei tipu. Mutta jos DNA liittymiä on enemmän kuin 1, niin joku tippuu jos nyt ei joka kerta, niin lähes joka kerta.
 • Sama homm itellä, ostettu Telian 100m 4G liittymän. Kiitos ja näkemiin!
 • semmosta • Jep, samat ongelmat täälläkin ja olen ollut yhteydessä DNA asiakaspalveluun ja minullekin väitettiin, ettei samankaltaisista ongelmista ole tullut palautetta. Miten on mahdollista??
  Kävin hakemassa väliaikaisen netin eri palveluntarjoajalta ja dna:n lisänopeuden peruin.
 • Meidän taloudessa myös DNA laajakaistalla pelaillessa ollut sama ongelma. Toivottavasti DNA, Sony tai EA löytää pian ratkaisun ongelmaan.
 • Tänään ostettu Elisan 4g netti ja vaihdettu perheen puhelinliittymät samalla. Nyt olisi lähtenyt jo kolmas soittokierros välillä DNA-EA-Playstation, joten säästin hermojani ja ennen kaikkea aikaa vaihtamalla palveluntarjoajan. Tuo kaapelilaajakaista lojuu nyt toimettomana, mutta kun minä en sitä ole usean tunnin taistelun jälkeen saanut toimimaan, niin maksan sitten parikymppiä enemmän toimivasta netistä ja pelaan sillä. Heti kun sopimus loppuu niin katkeaa DNAn laajakaista meillä.
 • Huomenta,

  Katsotaan tässä päässä reititystä/linkkiä nimenomaan EA:n palvelimeen liittyen. Palataan asiaan
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Toivon todella että vika saadaan lähiviikkoina korjattua, muuten ei jää muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa operaattoria
 • Kävin kans hakee Telialta väliaikaisratkasun ja olipas kiva pelailla eilen ilman erroreita. Toivottavast saatte pian homman jiiriin, ettei tarttis alkaa kaikkia vaihtelee..
 • No niin!

  Kuten alussa kirjoitin, niin riittävän monen ollessa yhteyksissä DNA:han asian selvittely varmasti alkaa! Näin se on ihan kaikissa muissakin jutuissa, jos vaikka sähköt eivät kotona toimi tai hanasta tulee kuravettä, niin yhteyttä asianomaisiin mahdollisimman MONEN toimesta. Massassa on voimaa (ei enää ajatella, että on vain yksittäisen henkilön huomaama ongelma, tokin niihinkin pitää puuttua).
 • Moikka,

  Liikenne on nyt vaihdettu kulkemaan toisen transit-liikettä tarjoavan toimittajan kautta. Saisiko joku teistä pelaajista kokeiltua jos auttaisi?
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Toivottavasti asia saadaan ratkaistua, meidänkään tiimi ei pääse pelaamaan.
 • @DNA Ville Partanen

  Euroopassa pelit yleensä alkavat vasta lähemmäs iltaa, joten mahdollisesti vastausta ei saada ennen sitä. Mutta yritetään kokeilla.
 • @DNA Ville Partanen

  Kävin kokeilemassa ja heitti Dressing Room Errorin vieläkin. Jokin muu syy siis taustalla.
 • Astuuko muutos heti voimaan, vai täytyykö reititin buutata tai jotain?

  Muuten, sellainen tarkennnus vielä, että otsikossa lukee ongelman koskevan DNA laajakaistan käyttäjiä, mutta ongelma koskee myös DNA 4G yhteyksiä.

  Laitan viestiä heti kun saadaan testattua.
 • Juu ei toimi täälläkään,
 • Ei toimi 4g kattila
 • Muutos astuu voimaan heti eli reitityksen muutos ei siten auttanut. Suuri kiitos nopeille testaajille. Vian paikallistaminen jatkuu...
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kävin äsken testaamassa eikä näytä toimivan edelleenkään.
 • Joo itsellä ei kokemusta 4g:stä sen takia otsikko tuollainen. Mutta ilmeisesti vaikuttaa siis kaikkiin dna liittymiin.
 • Ei toimi täälläkään DNA 4g liittymällä.
 • Ei tässä touhussa ole oikeen mitään järkeä, kun täytyisi pitkän tauon jälkeen urakalla treenaa ja sit joukkuekavereita tippuu pelistä kokoajan. 3h pelaamisen aikana pääsee hyvällä lykyllä 2 otteluun, jos sitäkään. Koittakaa nyt herranjumala dna tehdä ps ja ea kanssa yhteistyötä tai alatte menettämään asiakkaita 😃
 • @DNA Ville Partanen

  Ongelmat alkoivat PSN-päivityksen jälkeen (6.50), joka liittyi johonkin konsolin etäkäyttöön. Ehkä vika ei ole DNA:n ja EA:n välillä vaan ongelma voisi olla PSN:n välillä.
 • Mieluummin minäkin vaihdan liittymän, kuin olisin syyskuuhun asti pelaamatta, jolloin uusi versio pelistä ilmestyy. Mutta ehkä tämä tästä saadaan selvitettyä ja korjattua.
 • Asiakkaiden menetys on jo alkanut, minä muiden muassa! Muutenkin aina ongelmaa teidän yhteyksien kanssa, yhteydenotolla mikään ei muutu.
 • Tänään viideltä joukkuekaverilta netti teliaan. Nyt ainakin toimii 😀
 • Täälläkin NHL19 ja EASHL on tärkeä ja jos DNA:n kautta homma ei pian onnistu niin joutunee sitten kääntymään muiden operaattoreiden puoleen että pääsee pelaamaan.
  Ja kuten tuosssa ylempänä on todettu niin ongelmat alkoivat samaan aikaan PS 6.50 päivityksen kanssa, joten kannattaisi ratkoa asiaa myös Sonyn suuntaan.
 • Onko kukaan päässyt jo kokeilemaan että toimiiko?
 • Ei toimi vieläkään
 • Tuskinpa tänään enää asian suhteen mitään edistymistä tapahtuu.
 • Täällä myös tämä ongelma.

  Aiemmin DNA:lla ollut sellainen ongelma, ettei liikenne ole toiminut operaattorin omien aliverkkojen kesken.
 • Pikkusen hakuammuntaa mutta kokeillaan silti: Voisiko joku pelaajista kokeilla pakottaa reitittimestä IPv4 päälle? Muutos tehdään reitittimeen

  Mokkuloissa selaimella osoitteeseen http://dna.mokkula/ user admin ja password 1234. Mokkulasta riippuen asetus löytyy hieman eri kohdasta

  Modeemeissa selaimella osoitteeseen http://dna.wlan/ user admin ja password 1234. Modeemista riippuen asetus löytyy hieman eri kohdasta
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Mun kaveri käy kokeilemassa, ilmotan auttaako
 • Mitäs kun tulee suoraan seinästä?🤔
 • Tiimiläinen löysi kauhean litanjan eri vaihtoehtoja josta löyty IPv4 ja IPv4+IPv6, kokeilee nyt tuolla pelkällä IPv4
 • Ei oo tuosta kiinni ainakaan itellä. Ipv4 ollu käytössä pidemmän aikaa kun se suositeltiin otettavan käyttöön jossain ohjeessa...
 • Ensinmäinen peli toimi ainakin kokeillaan vielä muutama.
 • Pitäisi olla joku korjaus mikä vaikuttaisi globaalisti DNA:n käyttäjiin. Jos yksi tippuu omista tai vastustajilta niin peliä ei yleensä tule.
 • Toivoisin että mahdollisimman moni saisi kokeiltua tuota IPv4 tai IPv4 only moodia. Valittu moodi ei voi olla IPv4v6 tai dual stack koska näissä moodeissa reititin voi antaa IPv6 osoitteen pleikkarille.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Joo elikkä tiimiläinen teki 4 hakua joista yksi peli kaatui eli ei ainakaan täydellisesti näyttänyt vaikuttavan eli tuskin tuo on ratkaisu... koitamme nyt illan aikana pelata muutaman dna netillä pelaavan kaverin kanssa niin katsotaan miten käy kun saa enemmän hakuja alle
 • No varmaan kaatui kun siihen riittää jos enemmän kuin kahdella on dna:n liittymä...
 • Jos kokeilee DNA - DNA peliä niin silloin molemmilla pitäisi olla IPv4 pakotettuna. Jos ongelmana on tuo IPv6 niin silloin riittää, että toisella pelaajista on IPv6 osoite.

  En itse pelaa pleikkarilla / tätä peliä joten en tiedä voiko pelikumppaneihin vaikuttaa. Jos tämä on mahdollista niin toivoisin, että saisitte testattua peliä jossa ei varmasti ole yhtään DNA asiakasta mukana. Jos peli tässä tilanteessa toimii niin silloin vika olisi hyvin todennäköisesti IPv6:ssa silloin kun kombinaatio on DNA + PS4 versiolla 6.5  + NHL19  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Jos vastustajalla ei ole dnata ja omassa tiimissä ei ole ku yks menee peliin mut jos on 2 tai enemmän dna käyttäjää yleensä 1 tai enemmän tippuu pois
 • Mulla NAT tyyppi vaihdettu ykköseksi, pleikkari ohjattu MAC numerolla suoraan nettiin, palomuurit kaikki pois. Nyt 65min hakua takana eikä mitään muutosta.
 • @Juuso

  Jos teillä ollut pelaajia joilla DNA yhteys enemmän kuin 1 niin onko kaikki muuttaneet IPv4 asetuksen käyttöön ja vastustajilla tosiaan ei ole ollut yhtään DNA pelaajaa?
 • Hei Ville, vaihdoin Moodiksi IPv4 ohjeiden mukaan, viidestä yrityksestä aina virhe
 • @jesse

  Oliko kaikilla muilla mahdollisilla DNA pelaajilla myös käytössä IPv4, jos jollakin oli esim IPv6 niin kuten ville sanoi niin se ainakin estää toimivuuden
 • Pitäisi testata niin että kaikilla istunnossa olevilla pelaajilla joilla DNA niin IPv4 käytössä, niin saa tietää onko tämä ratkaisu vai vika jossain muualla
 • No tota tota, saadanko tän kautta 5 eashl sparraajaa jotka muuttaa IPv4?
 • Kokeiltiin peliä, jossa on varmasti vain 2 DNA-pelaajaa ja kummallakin IPv4 pakotettuna. Ei lähtenyt käyntiin.

 • @Saviinainen

  vastapuolen neteistä en tiedä, meidän joukkueesta olen ainoa dna:lla pelaava (ilman minua meidän puolelta ei putoa ketään), tähän ei ainakaan mitään muutosta tullut
 • Olisiko kukaan täällä halukas jakamaan pakettikaappauksia? Niistä olisi suuri hyöty, koska tätä ongelmaa ei ilmeisesti ole vielä pystytty toistamaan. Käy ilmi että DNA:lla ei olekaan PS4 valmiina tietoliikennelaboratoriossa :-P

  Mahdollisimman pitkät kaappaukset aina konsolin käynnistymisestä asti ovat hyödyllisimpiä (esim. varhaiset DNS pyynnöt ja matchmaking).
  Kaappaukset myös niistä matseista joissa virhettä ei tapahdu ovat hyödyllisiä, kuten myös kaappaukset joissa käytetään liittymää jossa ongelmaa ei koskaan tapahdu.
  Paketteja on varmaan helpointa kaapata kytkemällä konsoli suojaamattomaan Wi-Fi:hin tai Lan Tap kytkennällä.
  Pakettikkaappauksissa esiintyy luonnostaan jonkun verran henkilökohtaista tietoa.

 • @jesse

  Joo tutut kokeili kans et oli 2 DNA pelaajaa mutta vastakkaisissa tiimeissä ja molemmilla IPv4 asetus mutta peli kaatui silti eli vika on nyt jossain muualla, toivotaan että DNA on nyt yhteydessä nyös sonyyn ja käy läpi viimeisimmän päivityksen tuomat muutokset koska ennen sitä pelit toimi
 • 4vs5 dropin joka toimi normaalisti:
  https://youtu.be/achg1U7D2Qs


  yhteydet pelin aikana:
  udp: 13.53.61.189:10086
  tcp: 7x443, 173.194.163.105:1935, 159.153.63.20:10025


  6vs6 dropin ei toiminut(Dressing Room Error):
  https://youtu.be/XYMPz-RxqUg


  yhteydet ennen peliä:
  udp: 13.53.61.189:3659
  tcp: 28x443, 173.194.163.88:1935, 159.153.63.17:10061

  3vs5 dropin ei toiminut(Dressing Room Error):
  udp: 13.53.61.189:10082
  tcp: 27x443, 159.153.63.15:10025

  Merkittävin ero siis vain porttiin 443 olevien yhteyksien määrä.
  Ja reitittimestä ipv6 disabloitu.

 • Laitoin EA:n community managerille Tyler Horsfallille @theflopfish viestiä, että olisivatko he halukkaita auttamaan asian selvittelyssä. Saa nähdä, että vastaako.
 • Sawe, mikrotikin torch tool vois kans olla aika kiva tuon selvittelyssä.
 • Noiden kahden pelimuodon ero on kyllä merkittävä. Pelkistä avoimista yhteyksistä on kuitenkin vaikea sanoa mitä esimerkiksi palvelimella 159.153.63.15 - johon muodostetaan paljon lyhyitä yhteyksiä - oikeastaan tehdään.

  Aluksi ajattelin, että suuremmassa pelimuodossa hyödynnetään asiakas-palvelin arkkitehtuurin sijaan vertaisverkkoarkkitehtuuria, eli suoria yhteyksiä muihin pelaajiin, siitä ei kuitenkaan näiden videoiden perusteella ole varsinaisesti todisteita.

  WebRTC:n TURN tai vastaava räpellys voi silti olla EA:n käytössä.

  Mielenkiintoista on myös yhteys 173.194.163.88:1935/tcp. Joka on tyypillisesti RTMP ja 173.194.163.88 on Googlen infraa, tämä viittaisi videon striimaamiseen Youtubeen, mutta pelkästä yhteydestä ei voi sanoa mitään.
 • Kiitos kaikille testaajille, ongelman etsiminen jatkuu
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Onko teillä muita EA:n pelejä: koskeeko vika vain tätä NHL:ää vai mahdollisesti myös muita EA:n tuotteita?
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Koskee vain nhl peliä
 • @Mie vaan - Kiitos tiedosta


  Haluaisin varmistaa mistä tekniikoista kyse:

  - 4G: Voiko joku varmistaa että ei toimi NHL19 + PS4 v 6.5
  - Ethernet: Voiko joku varmistaa että ei toimi NHL19 + PS4 v 6.5
  - Kaapeli. : Voiko joku varmistaa että ei toimi NHL19 + PS4 v 6.5
  - DSL: Voiko joku varmistaa että ei toimi NHL19 + PS4 v 6.5
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Tämä NHL ja nimenomaan 6vs6 ja 3vs3 pelimuotoja. Hockey Ultimate Team pelimuoto toimii (1vs1). Se on myös samoilla servereillä (dedicated).

  Muista EA:n peleistä en osaa sanoa. Ehkä lähinnä olisi Fifan Pro Clubs. Kellään tietoa miten se toimii DNA netillä?
 • 4G ei ainakaan toiminut psn päivityksen jälkeen ja tosiaan koskee vain NHL 19 peliä. Kaikki muut online pelit toimii moitteetta.
 • Olisiko joku parhaillaan kotona ongelman kanssa? Saatko laitettua postia ville.partanen@dna.fi. Yritetään tehdä livenä debuggausta.

  Jos tällaista ei löydy niin käydään hakemassa laite ja peli kaupasta mutta päästäisiin varmaan nopeammin eteenpäin suoraan asiakkaan kanssa.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • - Kaapeli. : Voiko joku varmistaa että ei toimi NHL19 + PS4 v 6.5

  NHL19:n EASHL (3on3, 6on6) ei toimi, muiden pelien kanssa ei ole ongelmia. Usealla sama ongelma Satakunnassa.
 • Kaapeli: Ei toimi
  4G: Ei toimi
 • Valokuitu kaapelilla: Ei toimi
 • Telialla ja varsinkin Telian kaapelinetin omistajilla oli vastaavaa ongelmaa syksyllä NHL19 kanssa. Ongelmat tosin alkoivat jo NHL18 kanssa viime vuoden keväällä PS4 käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen.
  Taistelin ongelman kanssa kauan ja homma omalla kohdallani ja muutamalla muullakin korjaantui laittamalla kaapelimodeemi siltaavaksi ja hankkimalla uusi reititin kaapelimodeemin perään.
  Uskoisin, että ongelman ydin oli yhteydestä PSN:n eikä niinkään EA serverille. Tuolloin esim. PS4 ystävälistan lataaminen kesti minulla ja ainakin yhdellä toisella vastaavan modeemin omistajalla ikuisuuden ja välillä se ei lautautunut lainkaan.
  Ehkä NHL19 pyytää PSN jotain tietoja ennen kuin ottelu alkaa ja jos se ei sitä tietoa saa riittävän nopeasti, tulee virheilmoitus.

  Haisee vastaanlaiselta ongelmalta, mutta nyt kyse ei ole käyttäjien kaapelimodeemeissa vaan DNA:n päässä olevista asetuksista, koska ongelma näyttää koskevan kaikkia DNA:n liittymätyyppejä.
 • 4g ei toimi vaikka ois nat1 bridgel
 • Näitä ongelmia on ollut pitkän aikaa, mutta ei tässä mittakaavassa. Ja aiemmin riippui tosiaan saattoi riippua käyttäjän reitittimestä toimiko vai ei. Mutta ongelman pystyi kiertämään kytkemällä PS4 sillattuun modeemiin (NAT1).

  Nyt ongelma on erilainen ja virhettä tulee myös NAT1 tilassa.
 • DNA ADSL + NHL19 + PS4 v 6.5 ei toimi

  En tiedä onko tästä hyötyä, mutta pientä lisäinfoa:
  Ongelmahan ei sinällään ole uusi, vaan se on ollut pelissä alusta asti, eli viime syksystä. Esim. minä en päässyt pelaamaan EASHL ollenkaan omalla reitittimelläni. En vaikka testasin kaikennäköisiä asetuksia EAn ohjeiden mukaan. Kokeilin sillattua yhteyttä, pleikkarin asettamista DMZ tilaan jne. Ja tämä(TP-LINK TD-W8960N) reititin ei siis toimi tänä päivänäkään ollenkaan EASHL käytössä, vaan pukukoppivirhettä tulee 99% kerroista, oli pelissä mukana sittein kuka tahansa.

  Siksi joudun pelaamaan laina reitittimellä(TeleWell TW-EA501 v3).

  Jostain syystä toinen näistä toimii ja toinen ei. Onhan se hakuammuntaa, mutta voisiko näiden laitteiden ominaisuuseroista löytyä jotain, joka voisi auttaa myös tämän DNA ongelman paikantamista?

 • Jos joku vain on konsolin ääressä ja voisi debugata, niin laittaisi viestiä tuohon yllä olevaan DNA:n työntekijän sähköpostiin. Sen kautta ongelman ratkaisu varmasti nopeutuu.
 • Syksyllä näitä ongelmia oli lähes kaikilla ja silloin vielä auttoi reitittimen asetusten kanssa pelaaminen, mutta ei auta enää ja nyt ongelmaa ilmenee vain DNA:n asiakkailla. Kun sama ongelma toistuu myös 4G:llä, niin lienee selvää, että kyse ei ole reitittimen asetuksista.

  Täältä voin vahvistaa, että kaapeli ja 4G eivät toimi. Molemmat DNA:n liittymiä.
 • Mikrotik Torchilla kun seurasin pelinaikaista liikennettä, jäin ihmettelemään ipv6 yhteyksiä, vaikka ipv6 on reitittimen paketeista disabloituna.

  86dd(ipv6) 17(udp) src. fe80::2ecc:44ff:fe13:60e5:546 dst. ff02:1:2:547
  86dd(ipv6) 17(udp) src. ff02::1:2:547 dst. fe80::6842:d1fffee5.ec12:546
  86dd(ipv6) 58src. ff02::1:ffd9:d553 dst. 2001:14ba:888e:4f01:16cc:20ff:fe46:ea72
  86dd(ipv6) 58src. ff02::1:ff7b:92b9 dst. 2001:14ba:888e:4f01:16cc:20ff:fe46:ea72

 • Ethernet ei toimi myöskään vaikka ohittaisi reitittimen fyysisesti, eli siltauskaan ei siis auta.
 • Onko mitään uutta tietoa?
 • Joo itsekin koko päivän odotellut jos jotain uutta informaatiota olisi asiaan tiedossa! Olisi mukava jos asia saataisiin nyt korjattua ja pääsisi vkloppuna jo normaalisti pelailemaan oman joukkueen kanssa! Toivotaan parasta
 • Onkohan tälle vialle tehty jotain, kun nyt joukkueessa 2 DNA pelaaja, ja 4 peliä saatu pelattua putkeen.
 • Sparreissa menny 3 putkee peleille.
 • ... tippuakseen taas.
 • Neljä hakua toimi putkeen.
  Viimeisin 5vs6 dropin.
  Ready kun oli kaikilla painettu, eteni normia paljon nopeammin eteenpäin.
  Testihaut tehtiin kolmella DNA -liittymän omaavalla.
 • Kolme hakua ja kolme peliä, eli täällä toimi nyt normaalisti. Jotain siis tehty oikein, hyvä te!
 • 3/3 yritykset toimi sparrin puolella :O

  Ilmeisesti jotain tehty asialle?
 • 7/7 täällä
 • Jep, hyvin toimi tänään. Meidän tiimillä 2 DNA nettiä.
 • Jep, hyvin toimi tänään. Meidän tiimillä 2 DNA nettiä.
 • Sen verran pakko kysyä niiltä kenellä toiminut, että pelaatteko 6vs6 vai 3vs3? Koska 3vs3 on toiminut muutenkim paremmin. En vaan halua herättää turhia toiveita omissa joukkukavereissa 😂
 • Niin ja Ville partaselle kysymys: mitä helvettiä te teitte, että se nyt toimii 😂
 • 6v6 klubi toimii myös, harvoin putoaa kukaan
 • 6v6 toimi tänään 100 %, vaikka samassa porukassa kaksi dna-kaapelilla pelaavaa. Thx!
 • Joo nyt pelattu 6v6 tämä ilta kahden DNA:n kanssa ja toimii. Kiitos DNA!
 • Huomenta,

  Todella suuri kiitos eräälle DNA asiakkaalle, joka myös aktiivinen jäsen EA GameChanger ohjelmassa, hänen avullaan saatiin riittävän hyvä yhteys EA:n ja sitä kautta myös heidän apua asiassa.

  Olemme toistaiseksi reitittäneet liikenteen toista kautta Suomeen. Aiempi DNA käyttämä reitti näytti kulkevan läpi paikasta joka aiheutti verkkoliikenteessä suuren määrän uudelleenlähetyksiä ja tästä johtuen yhteydet alkoivat mennä poikki. Vika ei siis ollut DNA:lla vaan globaalilla kumppanilla.

  Uusi yhteysreitti näyttää toimivan paremmin ja siten ongelma on ratkaistu.

  Varsinainen vika on kuitenkin vielä olemassa eli alkuperäisellä reitillä olevat palvelimet eivät toimi kuten pitäisi. Olemme ehdottaneet EA:lle että tätä alkuperäistä vikaa kannattaisi pyrkiä debuggaamaan, koska on varsin todennäköistä, että tuota reittiä käyttää jotkut muut operaattorit maailmalla.


  Haluaisin pahoitella kaikilta verkkopelaajilta sitä, että korjaus kesti näinkin pitkään. Tällaiset viat on meidän kannalta todella hankalia: asiakkaan netti toimii, 99% palveluista toimii mutta yksi palvelu on pimeänä. Tällaisessa tilanteessa asiakaspalvelu helposti ohjeistaa vaan buuttaamaan/vaihtamaan laitteen, sillä heidän usko on, että vika on asiakas/palvelukohtainen. Koska meillä on asiakaspalvelussa satoja henkilöitä töissä, on mahdollista, että asiakaspalveluun tulee kymmeniä puheluita eri henkilöille ja eri tiimeille. Tällöin meidän päässä kukaan ei osaa yhdistää näitä toisiinsa ja siitä sitten päätellä, että kyseessä on asteen laajempi vika.

  Tällaisissa tapauksissa on varmaan kaksi suht nopeaa tapaa korjata asia

  1) Vian havainnoitsija on tarpeeksi sinnikäs ja vaatii asiakaspalvelijaa ottamaan yhteyttä tiimiesimieheen ja/tai osaston vetäjiin. Kertoo, että kyseessä on nyt ihan oikeasti DNA kohtainen vika ja vain DNA voin tuohon vikaan vaikuttaa

  2) Tarpeeksi monta kirjoittajaa laittaa viestiä tänne palstalle jolloin asiakaspalvelu ymmärtää että kyseessä on laajempi vika ja lähettää siitä sitten tietoa eteenpäin organisaatiossa

  Tässä tapauksessa kyseessä oli kohta kaksi eli kun palstalla oli riittävän monta valittajaa niin meidän päässä käynnistyi korjaus. Tämä ketju kuitenkin avattiin vasta tällä viikolla ja PS4 taisi päivittyä n. 2vko aiemmin. Jos ketju olisi saatu aiemmin auki, olisi vika saatu korjattua paljon nopeammin 😀


  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Hienoa että saatiin toimimaan, paljon kiitoksia kaikille jotka auttoivat ratkaisemaan ongelmaa.
 • Monilla oli varmaan valmiiksi sellainen olettamus, että DNA ei lähde tekemään mitään, kun kyse on näinkin spesifistisestä ongelmasta. Vaikka ongelma on ahkerille pelaajille todella suuri, niin herkästi oletetaan, että operaattori ei tällaiselle halua tai voi lähteä mitään tekemään.

  Äärimmäisen suuret kiitokset siis DNA:n suuntaan! Vaikka ongelma alunperin olikin vain DNA:n yhteyksillä, niin tilanteen varsin nopea selvittäminen saa minut arvostamaan DNA:ta operaattorina todella paljon. Ei tarvitse edes harkita muiden operaattoreiden suuntaan siirtymistä, kun palvelu on näin mahtavaa.

  Kiitos Ville, kiitos DNA!
 • Iso kiitos DNAlle vian paikantamisesta ja korjaamisesta!

  Vaikka ongelma voi kuulostaa pieneltä, niin se tosiaan vaikutti tuhansien ihmisten harrastustoimintaan...
 • Täältäkin iso kiitos villelle ja dna:lle. Ja pahoittelut aiemmissa viesteissä tuohtumiset:( on vaa änäri henkireikä ni kärsivällisyys puuttuu jos ei pääse pariin päivään pelaamaan:D
 • Hienosti hoidettu DNA/Ville ja kanssa pelaajat!!💪👍
 • Hieno homma!

  Tahmeen alun jälkeen alettii tehokkaast toimii ja hyvä lopputulos sit... 👍
 • Oikein suuret kiitokset Villelle ja koko DNA tiimille että vikaa alettiin paikantamaan ja nyt peli on siinä kunnossa että sitä pystytään taas koko joukkueen voimin pelaamaan vaikkakin varsinainen vika on edelleen olemassa!
 • Hei! Sain erittäin hyvää palvelua ja kärsivällisesti jaksoi teidän tuen henkilö kuunnella ja ratkoa ongelmaa. Minulle vielä soiteltiin parina eri päivänä takaisin ja kyseltiin vian tarkempia yksityiskohtia.

  Kiitos Ville sinulle ja koko tiimille!
 • Loistavaa työtä Ville Partanen, muu vian korjaamiseen osallistunut DNA:n porukka, Kenu, ja muut tähän ketjuun kirjoittaneet ja vian paikallistamiseen/korjaamiseen osallistuneet ihmiset.

  Todella tärkeä korjaus. Tämän kyseisen EA:n pökäleen eri vuosipäivitysten kanssa on taisteltu enemmän tai vähemmän, milloin mistäkin syystä iät ja ajat. Pieni ihminen on melko avuton näiden omasta netistä riippumattomien verkko-ongelmien kanssa. Onneksi ISP lähti tällä kertaa mukaan.

  Ville Partanen & co 2019 - never forget
 • Kiitos kommenteistä, nämä lämmittävät mieltä erityisesti näin perjantaina

  Välitän kiitokset eteenpäin kaikille niille DNA:n työntekijöille jotka auttoivat ongelman ratkaisussa. Täällä on oikeasti töissä järjettömän upeaa porukkaa 😀
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • EA kysyy että oliko teillä ongelmia vain NHL2019 kanssa? Sattuiko kukaan kokeilemaan vuoden vanhaa peliä silloin kuin vika päällä =)
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Ei nhl 18 aikaa kyllä ollu mitään ongelmia   täs 19 nyt ollu sitä koppivirhettä jo betan aikaa mut hyvä et nyt toimii 😀
 • Oli ajoittain ongelmia NHL18 kanssakin.
 • NHL18 testaamiseen vaadittaisiin myös löytää 6v6-pelimuodossa matsi, mikä tähän aikaan saattaa olla vähän haastavaa.

  Täälläkin lähti 6v6-matsit NHL19:ssa wörkkimään tänään. Iso käsi DNA:lle.
 • Joo, pitkästä aikaa perjantaipelit 5vs5 sujuu kuin syksyllä. Tyytyväisenä DNA asiakkaana saa jatkaa jo pitkälti yli vuosikymmenen!

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.