DNA laajakaista pätkii

Netti pätkäisee 5 min välein noin 2 min ajaksi. Kyseessa 1000mbit valokuitu plus liittymä. Mitä tilanteessa pitäisi tehdä?

Kommentit

• Toni
  • Moikka! Oletko testannut resetoida modeemisi? Modeemikohtaiset ohjeet löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit#kaapeliliittyma
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kokeilin ohjeita ja soitin asiakaspalveluun ongelma ei ratkennut. Kolme päivää olen ollut asiakkaana ja lauantaina netti toimi ongelmitta, mutta eilen sunnuntaina ja nyt maanantaina pätkäisee muutaman minuutin välein. Mitään muutoksia en tietokoneen asetuksiin ole tehnyt.
    Toni
  • Modeemi on kytketty tietokoneeseen ethernet kaapelilla, mutta myöskään wifi ei toimi ongelmitta.
    Toni
  • Eli resetoitko modeemin nyt juuri vielä uudelleen? Jos siitäkään ei ollut apua, niin suosittelen soittamaan uudelleen maksuttomaan asiakaspalvelumme vikapäivystykseen 0800 300 500 niin pääsemme tutkimaan ongelmaa tarkemmin, kiitos!
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Resetointi tehdään, painamalla n. 30 sekunnin ajan yhtäjaksoissti modeemin pohjassa olevaa Reset-reikää kynän tms. kärjellä. Modeemissa pitää tuolloin olla virrat päällä.
    Mitä sanoo modeemin Connection välilehden Power arvot. Niitä pitäisi olla lukittuna 22/5 kpl (DL/UL) ja DL arvot pitäisi olla ± 8 dBmV välillä ja UL puolella alle 50 dBmV.
    Kannattaa soittaa vikapalveluun, jos ongelma ei tulla korjaannu.

PW
  • Merkitään X = Kaikki arvot
    DL puolella on -12 dBmV < X < -1 dBmV
    Yhteensä 22kpl DL arvoja taulukossa
    UL puolella on 48.5 dBmV< X < 50 dBmV
    Yhteensä 5 kpl UL arvoja

Toni
  • Päivitin verkkokortin ajurit manuaalisesti. Toistaiseksi pätkiminen vähentynyt/loppunut pitää seurata tilannetta.
    Toni
  • DL puolen - 12 dBmV on pielessä (modeemi yliohjautuu). Kannattaisi laittaa väliin 6 dB:n kiinteä F-F vaimennin tai pyytää huoltokäynti, jolloin huoltomies laittaa vaimentimen.