DNA liittymän käyttö ulkomailla

Hei!

Kokosimme yhteen paikkaan monia ulkomaille matkaavia askarruttaneita kysymyksiä ja mahdollisia ongelmatilanteita. Näillä ohjeilla voit keskittyä itse reissuun sen sijaan että miettisit puhelimen toimintaa.

Mitä puhelimen asetuksia tarvitsee muuttaa ennen matkaa?

 • Puhelimeen ei tarvitse oletusasetuksilla tehdä mitään muutoksia. Puhelin yhdistää automaattisesti ulkomailla paikallisen yhteistyöoperaattorin verkkoon ja ilmoittaa olevansa roaming verkossa. Useassa puhelimessa tiedonsiirron käyttö ulkomailla on kuitenkin estetty oletuksena
 • Tarkista puhelimesta että operaattorin valinta on automaattisella ja dataroaming on pois päältä mikäli et halua käyttää tiedonsiirtoa ulkomailla. Voit kytkeä dataroaming asetuksen päälle kun tarvitset yhteyttä esim. tiedon etsimiseen.
 • Voit sulkea puhelimen mobiilidatan myös kokonaan ennen matkaa, puhelin ei kuitenkaan käytä tiedonsiirtoa ellei myös dataroaming ole sallittuna

Mitä puhelimen käyttäminen maksaa ulkomailla?

 • Hinnat vaihtelevat maakohtaisesti ja voit hakea hinnat suoraan Ulkomaan hintahausta.
 • Lisätietoa EU/ETA-alueen roaming-veloituksista 15.6.2017 alkaen löydät osoitteesta dna.fi/euroaming
 • Kaikilla DNA:n liittymillä on tiedonsiirron osalta oletuksena 60 euron ulkomaan datarajoitus per kalenterikuukausi, rajaa voi tarvittaessa nostaa tai laskea asiakaspalvelun kautta
 • Suurimmalla osalla liittymistämme käytät nettiä huoletta myös ulkomailla EU-datapakettien ansiosta. Omaan liittymääsi kuuluvan datapaketin voit tarkistaa sivulta dna.fi/euroaming. Datapaketti on käytettävissä kalenterikuukauden ajan ja saat uuden paketin aina kuun vaihteessa. Käytettyäsi matkadatan, maksat netin käytöstä normaalin hinnaston mukaisesti.
 • Kun puhelimessasi on DNA Reissudata, vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta ja käytät nettiä huoletta silloinkin, kun reissaat EU:n ulkopuolella. DNA Reissudatan voit tilata tekstiviestillä liittymällesi kohdemaassa. Netti pysyy mukanasi DNA Reissudataan sisältyvissä maissa hintaan 19,90€/ 1Gt. Paketin kuluttua loppuun voi halutessasi tilata uuden DNA Reissudata -paketin. Lisätietoa aiheesta löydät dna.fi/reissudata.

Miten voin estää tiedonsiirron käytön ulkomailla?

 • Tiedonsiirron estäminen ei vaadi puhelimesta muuta kuin mobiilidatan sulkemisen. Esim. hotellin Wi-Fi/WLAN verkon käyttöön tämä ei vaikuta. Erillistä estoa pelkälle tiedonsiirrolle ei valitettavasti ole saatavilla, liittymän verkkovierailuesto estää kaiken käytön ulkomailla.

Mitä tehdä jos puhelin ei toimi ulkomailla?

 • Puhelin kannattaa ensin vain käynnistää uudelleen tilapäisen häiriön poissulkemiseksi. Tarkista tämän jälkeen puhelimesta että operaattorin valinta on automaattisella. Mikäli automaattinen valinta ei auta, vaihda valinta manuaaliselle ja käy puhelimen tarjoamia yhteistyöoperaattoreita läpi kunnes yhteys alkaa toimia.
 • Mikäli puhelin ei löydä verkkoa lainkaan ulkomailla, on liittymälle luultavasti tilausvaiheessa kytketty verkkovierailuesto (roaming esto). Tämän poistaminen onnistuu asiakaspalvelun kautta.


Lisätietoa:
Netin käyttö ulkomailla dna.fi/netinkaytto-ulkomailla
Ulkomaan hintahaku dna.fi/ulkomaan-hintahaku
Roaming-hinnat EU/ETA-alueella dna.fi/euroaming
Asiakaspalvelun yhteystiedot dna.fi/yhteystiedot

Kommentit

 • Nämä edellämainitut ohjeistukset koskevat NYT täysin kokonaisuudessaan laskutettavia DNA-matkapuhelinliitymiä SEKÄ etukäteen-käyttömaksettavia DNA Prepaid-, DNA Arvo-, DNA Smart Prepaid-, DNA Super Prepaid-, DNA Rajaton Prepaid, DNA Double Prepaid-, sekä etukäteenmakettavia, datasiirto-käytön DNA Dataprepaid- ja DNA Dataprepaid Tablet-matkapuhelinliittymiä MYÖS tiedonsiirron käytön ulkomailla (dataroaming) osalta.

 • Hei!

  ​DNA:n prepaid-liittymillä voi 4.7.2016 alkaen käyttää dataroaming-palvelua eli tiedonsiirtoa ulkomailla. Hinnoittelu on vastaava kuin postpaid-liittymillä. Dataroaming toimii kaikilla muilla DNA:n prepaid-liittymillä lukuunottamatta Dataprepaid-liittymiä, jotka toimivat jatkossakin vain kotimaassa. Muutos ei aiheuta toimenpiteitä asiakkaille.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei,
  Hankin tänään superprepaidin matkalle. Latasin saldoa. Yrittäessäni tilata msm viestillä matkadataa, saan ilmoituksen palvelua ei voi kytkeä liittymääsi. Mitäköhän tämä tarkoittaa ja miten saan homman pelittämään?

 • Matkadatapaketteja ei ole valitettavasti saatavilla DNA:n prepaid -liittymiin, käyttö tapahtuu siis hinnaston mukaisesti megatavupohjaisesti

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,
  Mikähän on DNA Rajaton liittymän hinnoittelu Havaijilla. Tuo sivujenne ulkomaan hintahaku antaa erikseen Yhdysvallat sekä Yhdysvallat-Havaiji, mutta tuo Havaijin valinta ei kuitenkaan tuo hintoja esille. Onko Havaijilla sama hinnoittelu kuin muuallakin Yhdysvalloissa vai onko siellä eri hinnat?

 • Mikäli hintahaku ei näytä mitään tuloksia maan tiedoista, ei DNA:lla luultavasti ole maassa yhteistyöoperaattoreita.

  Hawaijin osalta kyse lienee vain siitä että tiedot ovat ympätty samaan Yhdysvaltojen kanssa

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Voinko sulkea lapseni puhelimen dataroamingin oman asiakassivun kautta?

 • Hei Nina!

  Kuten aloitusviestissä lukee, niin erillistä estoa pelkälle tiedonsiirrolle ei valitettavasti ole saatavilla, liittymän verkkovierailuesto estää kaiken käytön ulkomailla.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • latasin dna superprepaid liittymälle rajaton 30vrk 16.90e datayhteyden, siis toimiiko se myös ulkomailla rajattomana? maat.meksiko/usa

 • Hei Jouni!

  Kuten yllä on vastattu, ​hinnoittelu on vastaava kuin postpaid-liittymillä. Eli ikävä kyllä datan käyttö ei ole rajatonta ulkomailla.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei,
  olen lähdössä Italiaan viikoksi. DNA Matkadata-sivuilla sanotaan että "DNA Matkadata -paketteja ei voi tilata DNA Perus-, DNA Mini Data-, DNA Äly-, DNA Älypaketti-, DNA Paketti-, DNA SuperÄlypaketti- ja DNA Rajaton -liittymiin." Minkälaisiin liittymiin niitä voi tilata? Minulla on DNA Äly-liittymä, saako siihen mitään pakettia?

 • Hei Tarja! Ei saa. Nuo Matkadata -paketit ovat tilattavissa vain vanhempiin, jo uusmyynnistä poistuneihin DNA Onni- ja Joustava -liittymiin.

  DNA Äly- ja Rajaton -liittymissä netin käyttö veloitetaan käyttömäärän mukaan. Italiassa tiedonsiirron hinta on 0.062 €/MB.

  Kaikilla liittymillä on EU:n asetuksen mukainen tiedonsiirron käyttökatto, datarajoitus ulkomailla joka varmistaa ettei laskulle tule yllätyksiä. Tiedonsiirron käyttökatto on EU:n viranomaisvaatimus, jonka DNA tarjoaa tiedonsiirtokustannusten hallintaan kaikkialla maailmassa.

  Datarajoitus ulkomailla on saldorajapalvelu, joka on tarkoitettu ulkomaan tiedonsiirtokulujen, kuten esimerkiksi nettisurffailun, sähköpostin käytön ja tiedostojen lataamisen hallintaan. Palvelu suojaa yllättäviltä tiedonsiirtoveloituksilta ulkomaan matkoilla katkaisemalla tiedonsiirtoyhteyden saldorajan täyttyessä.

  Palvelun oletusarvoinen saldoraja on 60 euroa laskutuskaudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että nettikäytöstäsi koituva lasku ei ylitä 60 euron tai itse asettamaasi rajaa. Datasiirto katkeaa saldon täyttyessä, jos asiakas ei erikseen määritä korkeampaa rajaa.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Eli te myytte nettisivustolla Matkadata-paketteja liittymiin joita ei ole saatavana... eipä kuulosta kovin reilulta peliltä. Asiakkaan on melko vaikea arvioida netinkäyttöä ulkomailla, sillä tiedonsiirron hinta (0.062 €/MB) on vain yksi puoli asiasta. Käsittääkseni en voi nettiä käyttäessäni tietää kuinka paljon dataa siirtyy, ja enkä voi itse vaikuttaa määrään. Jos puhun puheluja niin voin itse arvioida puhunko pitkään vai lyhyesti, ja tekstareita lähettäessäni tiedän kuinka monta tekstaria lähetän. Mutta pitänee keksiä tähän joku ratkaisu. Kiitos vastauksesta.

 • Näitä liittymiä, joihin tuo Matkadata on saatavilla, ei ole uusmyynnissä ole enää saatavilla, mutta toki niitä on edelleen käytössä useilla asiakkaillamme, joten niistä on hyvä olla tietoa nettisivuillamme.

  Useista puhelimista voi asetuksista seurata paljonko dataa on käyttänyt. Yleisesti ottaen esim. Youtube -videoiden katseleminen kuluttaa dataa melkoisesti, kun taas esim. Facebook -sovelluksen kurkkaaminen ei niin hirveästi. WhatsApp ei myöskään käytä kovinkaan paljon dataa.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Olin siirtämässä mobiiliasiointiani DNA:lle, mutta ulkomaan datapakettien puute kaatoi nämä aikeet. Mikäs pointti tässä on että uusiin liittymiin ei myydä mitään järkevää ulkomaandataa? Onko tilanteeseen tulossa muutosta? Mallia voi ottaa vaikka Elisasta.

 • olen Kanadassaja ja puhelimen mukaan yhteydessä rogers verkkoon, soittaessani mihinkä tahansa DNA asiakasnumeroon puhelu katkeaa lähes välittömästi vaikka saldoa pitäisi olla vielä jäljellä. tialnteeni edellyttää että soitan vakuutus firmalle suomeen ja ko puhelut eivät yhdisty lainkaan

 • Hei Niki!

  Lisätietoa prepaid-liittymän käytöstä ulkomailla löydät osoitteesta https://www.dna.fi/prepaidin-kaytto-ulkomailla.

  Huomaathan, että prepaid-liittymällä ei voi ulkomailta soittaa suomalaisiin palvelu- tai yritysnumeroihin. Jos kyse on tavallisesta matkapuhelinnumerosta, onhan vastaanottajan numero varmasti kansainvälisessä muodossa eli suuntanumeron ensimmäine 0 korvattu maatunnuksella +358?

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Haluan ulkomailla estää puhelimellani lisäkuluja aiheuttavan netin käytön joka ymmärtääkseni hoituu sulkemalla Mobilidata. Ymmäräänkö nyt oikein lauseen: erillistä estoa tiedonsiirrolle ei ole, liittymän verkkovierailuesto estää kaiken käytön ulkomailla, eli jos suljen mobilidatan niin eikö ulkomailla voi soittaa ja lähettää tekstiviestiä?

 • Hei Hilkka! Tiedonsiirron estäminen ei vaadi muuta kuin puhelimen omista asetuksista mobiilidatan sulkemisen. Esim. hotellin Wi-Fi/WLAN verkon käyttöön tämä ei vaikuta. Tämä vaikuttaa siis vain puhelimen mobiilidataan, eli kun tämä on otettu pois käytöstä puhelimen asetuksista, puhelimen netti ei toimi mobiilidatan kautta, mutta liittymä toimii muutoin normaalisti, eli sillä voi soittaa ja viestitellä.

  Erillistä estoa pelkälle tiedonsiirrolle ulkomailla ei valitettavasti ole saatavilla. Ainoa esto jonka voimme kytkeä täältä päästä koskien liittymän käyttöä ulkomailla on verkkovierailuesto, joka tosiaan estää täysin liittymän käytön ulkomailla, jolloin liittymä ei toimi lainkaan edes puhelujen ja viestien osalta.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei, DNA-liittymän käyttö ulkomailla -ohjeissa käytetään käsitteitä, kuten dataroaming, mobiilidata, tiedonsiirto ja verkkovierailu, ja oletetaan niiden olevan ohjeistuksen lukeville itsestään selviä. Minulle ne eivät ole.

  Olen Espanjassa ja minulla on 4G Rajaton liittymä Nokia Lumiassa. Asunnossa on ilmainen wi-fi. Haluaisin yksinkertaisesti tietää, miten vältän turhia kustannuksia, kun 1)soitan silloin tällöin Suomeen, 2)vastaanotan puheluja, 3)lähetän tekstiviestejä, joihin joskus liitän pilvestä kuvia, 4)käytän Whatsuppia ja 4)surffaan jonkin verran netissä. Mitä asetuksia minun on syytä laittaa/muuttaa puhelimessani?

 • Hei Pirjo!

  Pahoittelut mikäli ohjeistuksen ymmärtämisen kanssa on ongelmia, olemme täällä kuitenkin tarjoamassa lisäohjeistusta tarvittaessa.

  Puheluiden soittaminen Espanjasta maksaa 0,062 €/min ja vastaanottaminen 0,014 €/min. Tekstiviestien hinta on 0,025 €/kpl. Ulkomailla multimediaviesti (eli jos liitän tekstiviestiin esimerkisi kuvan) maksaa 0,40 €/viesti + tiedonsiirtomaksu. Tiedonsiirtomaksu riippuu kyseisestä ulkomaanoperaattorista ja MMS-viestin koosta.

  Jos et halua että tiedonsiirrosta, eli liittymän oman nettiyhteyden käytöstä, aiheutuu sinulle kustannuksia niin mobiilidata tulisi kytkeä kokonaan pois puhelimen asetuksista. Ohjeet tähän löytyvät tarvittaessa laitteen käyttöoppaasta tai laitevalmistajan sivuilta. WhatsAppin ja nettiyhteyden käyttöön voit siis käyttää mainitsemaasi asunnon Wi-Fi-yhteyttä.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Minulla on kyllä espanjan prepaid liittymä joka toimii kun soitan suomeen

 • Matkadata pitää siis itse tehdä soittamalla palvenumeroon ja pyytää alentamaan kattoa kuudesta kympistä esim. 6 euroon 100mt mitä tämä maksaa?
  Toimiiko palvelunumero, Jotta saldoa saa tarvittaessa korotettua?

 • Hei Pasi!

  Matkadata-paketit ovat siis tilattavissa ainoastaan vanhempiin, jo uusmyynnistä poistuneihin DNA Onni- ja Joustava -liittymiin.

  Mikäli haluat muokata liittymän rajoituksia tai estoja, kuten ulkomaan tiedonsiirron käyttökattoa, niin sinun tulisi olla tästä yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, kiitos.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Sitten tulevaa.Varautukaa tulevaisuudessa hintojen nousuun.
  Kiitos ja kumarrus kuningas EU

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000488...

 • Dna muutti yksipuolisella päätöksellä Onni S -liittymäni dnaPerus -liittymäksi.
  Saako tähän ostettua Matkadatan?
  Pääsenkö Perus-liittymällä ulkomailla lainkaan nettiin ja jos pääsen, mikä on hinnoittelu?

 • Hei!

  Ikävä kyllä liittymälle ei ole mahdollista kytkeä Matkadata ulkomailla -paketteja. Nettiyhteys toimii toki myös ulkomailla. DNA:n kaikissa kuluttajaliittymissä uusi tiedonsiirron hinta Euroopassa on 0,062 €/Mt.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Olen lähdössä lähiaikoina Ruotsiin. Minulla on DNA prepaid liittymä johon lataan aina kerran kuukaudessa data paketin. Maksaako Ruotsissa netin käyttö enemmän?

 • Hei Tietämätön!

  Valitettavasti liittymille ladattavat datapaketit eivät toimi ulkomailla, ulkomaan käytön hinnat voit tarkistaa sivuiltamme dna.fi/ulkomailla.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Portugali on matkakohde ja oleilu kestää melkein 5 kk. Ei haluta mitään jättimäisiä yllättäviä nettilaskuja, asunnossa on wifi, - eli käytän sähköpostia , uutisia, watsappia, puhelut . Asioiden hoito, matkaliput, hotellivaraukset, pankkiasiat jne
  Mitä pitää ottaa huomioon , mulla on rajaton 4g. Kysyy Eve

 • Evelke: kun asunnossa kerran on (maksuton) wifi, käännä mobiilidata kokonaan pois puhelimen asetuksista. Silloin ei tule laskua kuin soitetuista ja hiukka vastaanotetuista puheluista. Roaming-hinnat tulevat yleensä tekstarina, kun puh ottaa ensi kertaa yhteyden paikalliseen verkkoon.

 • Minulla on Super Prepaid ja haluan käyttää sitä tabletissa juuri tiedon siirtoon. Olen ladannut liittymälle rajattoman ja 30 euroa puheaikaa. Kun käytän sitä selaamiseen niin tuosta 30 eurostako se laskuttaa sen 0,062 euroa/Mt? Tätä ei kukaan ole kysynyt. Johtuuko se siitä, että selaamine esim. Espanjassa on halvempaa ostamalla sikäläinen "prepaid"? Ja olen samaa mieltä, että ohjeet voisivat olla selkokielisempiä. Kaikille noille käsitteille on myös suomenkielinen selväkielinen vastine.

 • Hei Eve!

  DNA:n liittymillä on oletuksena 60 euron saldoraja ulkomaan tiedonsiirrolle, joten yllättäviä isoja laskuja ei pääse syntymään. Jos käytössäsi on DNA Rajaton 4G Super -liittymä niin se sisältää 600 Mt tiedonsiirtoa kuukaudessa EU-maissa.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei is!

  Kyllä, tiedonsiirron veloitus menee juurikin noin. Liittymän nettipaketit eivät ikävä kyllä toimi ulkomailla ollessa.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei,
   Uudessa A3:ssa ei löydy roamingin estoa. Onko ainoa vaihtoehto kytkeä mobiilidata pois ennen ulkomaan matkaa? Aika hankalalta kuulostaa aiempiin puhelimiin verrattuna...
 • Hei, olen ulkomailla ja sain tekstiviestin ulkomaan rajan täyttymisestä. Voinko saada linkin, mitä kautta pystyn korottamaan rajaa? Omat tiedot puolelta en kyseiseen palveluun löytänyt.. Kiitokset etukäteen.
 • Hei Miia! Liittymäsi käyttörajojen muokkaaminen, tietyillä rajoituksilla, onnistuu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun 
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitos, sainkin jo avun chatin kautta.
 • Telian rajattomissa liittymissä on nykyään lisämaksuton datan käyttö jopa 15 Gigatavuun saakka EU- ja ETA- maissa. Millä aikataululla Dna siirtyy samaan lisämaksuttomuuteen ja koskeeko sama myös Kanariansaaria?
 • Hei Tapsa!

  Tulemme noudattamaan EU:n roaming-asetuksen vaatimuksia. Tutkimme vielä erilaisia toteutustapoja, Telian tapa avata roaming muutamiin uudella tavalla hinnoiteltuihin liittymiin on yksi vaihtoehto. Mitään aikataulua tämän suhteen ei ole antaa, tiedotamme asiasta varmasti heti kun tiedotettavaa roamingin tiimoilta on.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Olen lomamatkalla Italiassa ja haluaisin katsella Jääkiekon SM-Liigaa DNATV:n kautta.
  Yrittäessäni käyttöä, tulee teksti " lähetystä ei voi näyttää." Mikä avuksi?
 • Hei Jarmo!

  Valitettavasti DNA TV toimii ainoastaan Suomessa.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Miten tämä 15.6. alkava Roaming maksujen poisto käytännössä toimii. Voinko käyttää nykyistä liittymääni eu maissa samaan tapaan kuin kotimaassa?

  Vai estetäänkö vanhassa liittymässäni roaming käyttö ja pakkomyydään uudenlaiset liittymät?
 • Hei Jarkko!

  EU on juuri tehnyt asiasta päätösesityksen ja monet yksityiskohdat ovat vielä auki. Selvitämme muutoksen vaikutuksia tuotteistukseemme tämän talven ja kevään aikana.

  Sääntely mahdollistaa myös nk. kestävyysmekanismin hyödyntämisen, mikä toteutuessaan tarkoittaisi DNA:n asiakkaille sitä, että kaikesta matkaviestinpalveluiden käytöstä EU-alueella peritään maksimissaan tukkumaksujen suuruinen yksikköhinta, mikä olisi kuluttajan kannalta edelleen edullinen ratkaisu.

  Tiedotamme asiakkaille mahdollisista muutoksista kun kaikki yksityiskohdat ovat selvillä ja mahdollisista muutoksista on tehty päätökset.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Hei!
  Onko mahdollista saada nettiyhteyttä kiinteään hintaan Espanjan matkalle DNA:n kautta? Huomenna olisi lähtö kahdeksi viikoksi Espanjaan ja mietin onnistuisiko netin käyttö jonkin paketin kautta..?
  Ja jos ymmärsin oikein, niin Matkapaketteja ei saa ?

  Kiitokset vastauksesta etukäteen!
 • Hei Lotta!

  Valitettavasti kiinteää hintaan tiedonsiirrolle ulkomailla ei ole mahdollista saada, hinta määräytyy siis käytön mukaan. Ulkomaan hinnaston löydät sivuiltamme https://www.dna.fi/ulkomailla#/.

  DNA:n liittymillä on oletuksena 60 euron saldorajapalvelu, joka rajoittaa tiedonsiirron käytön ulkomailla ko. rajaan. Rajaa on halutessasi mahdollista muuttaa olemalla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Hei! Minulla on liittymä missä on 600mt ulkomailla netinkäyttöä kuukaudessa. Mistä näen paljonko sitä olen käyttäny/ paljon sitä on jäljellä? Saako iPhonesta asetuksen joka ilmoittaa kun se lähestyy loppua? Ja pitääkö dataroaming olla pois päältä? Kiitos avusta!
 • Hei Henna!

  Käytetyn datan määrää on helpoin seurata suoraan puhelimesta. iPhonessa laskuri löytyy Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatan käyttö. Mitään hälytystä tuohon ei ole saatavilla, vaan lukemaa täytyy itse seurata.

  Jos haluat käyttää datayhteyttä ulkomailla, vaatii tämä että dataroaming on sallittu. Itse suosittelen pitämään dataroamingin pois päältä silloin, kun yhteyttä ei tarvita ja kytkemään tämän päälle vain silloin kun haluat käyttää dataa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei. Mikä on DNA:n yhteistyökumppani Kreetalla?

  t. Katja


 • Hei Katja!

  Tiedot yhteistyökumppaneistamme kussakin massaa löydät osoitteesta dna.fi/ulkomailla. Kreikassa DNA-liittymät toimivat Vodafonen, Cosmoten ja Windin verkoissa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei!

  Voiko ulkomailta toisen (ei DNA:n asiakkaan) soittaessa Suomeen aiheuttaa minulle puhelusta kustannuksia, jos vastaan? Sain puhelun malediiveilta paikallisesta puhelinrosta, jätin kuitenkin vastaamatta siihen. Oman käsitykseni mukaan kyllä voi aiheuttaa, mutta haluaisin varmistaa vielä asian. Etenkin nämä "banaanivaltioiden" suuntanumeroista tulevat soitot epäilyttävät minua.
 • Hei! Poistuvatko roaming-maksut ulkomailla myös DNA:n liittymistä kesäkuussa, eli voinko siis jatkossa huoletta käyttää mobiilidataa ilman lisämaksuja ulkomailla ollessanikin?
 • Hei Riina!

  Tiedotamme asiakkaille mahdollisista muutoksista kun kaikki yksityiskohdat ovat selvillä ja mahdollisista muutoksista on tehty päätökset.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Tiesithän, että roamingsääntelyssä on määritelty myös kohtuullisen käytön rajat.

  Mobiilidatan käyttö ei ole rajatonta. Esimerkiksi DNA Mini Data liittymään EU ei edellytä enempää kuin noin 1 – 2 GB/kk mobiilidataa verkkovierailussa ilman lisämaksua. DNA Rajaton 3G Perus liittymässä vastaavasti noin 5 – 7 GB/kk tai DNA Rajaton 4G Super liittymässä 8 – 10 GB/kk. Yli menevästä tiedonsiirrosta saa veloittaa enintään 9,548 €/GB.

  Puheluiden ja tekstiviestien osalta lisämaksuja ei ole kohtuullisen käytön puitteissa.

  Mikäli puhelimesi käyttö tapahtuu enimmäkseen ulkomailla, operaattori voi neljän kuukauden tarkkailujakson jälkeen ilmoittaa, että lisämaksuton roaming poistuu liittymästäsi. Tällöin myös puheluista ja tekstiviesteistä voidaan veloittaa roamingmaksut.

  Operaattori saa aina tarjota EU-sääntelyä parempaa palvelua. Esimerkiksi Telia on pyöristänyt uusissa Yhteys-liittymissään tiedonsiirron kuukausirajat tasalukuihin 10 ja 15 GB/kk, jotka ovat noin tuplasti sen, mitä EU minimissään edellyttää.

  Dna ei ole vielä ilmottanut yksityiskohtia hinnoittelustaan. Sekin on mahdollista, että Dna:n liittymät lakkaavat kokonaan toimimasta ulkomailla. Jos tämä tapahtuu alle kuukaudessa Dna:n ilmoituksesta, asiakkaat voivat vaatia Dna:lta vahingonkorvauksia, sillä Dna ei ole noudattanut irtisanomisaikoja. Mikäli Viestintävirasto antaa operaattoreille erityisluvat, voimme nähdä myös täysin odottamattomiakin ratkaisuja.
 • Minulla on ollut ongelmia roaming-yhteyksien muodostamisessa. Asiakaspalvelun ohjeistama puhelimen uudelleen käynnistäminen ei vaikuta mitenkään.

  Nyt älysin kokeilla eri APN-asetuksia. Automaattisesti valittu DNA Internet ei salli roamingia. Sen sijaan DNA Pro Internet toimii, mutta vasta pitkän viiveen (15 min-2 h) kuluttua sen valitsemisesta. Myös puhelimen käynnistämisen jälkeen tulee sama viive. Eli jos käytät roamingia, varmista että DNA Pro Internet on valittuna.

  Pystyykö DNA:n tekninen tuki todentamaan tämän? Jos pystyy, DNA voisi määritellä APN-asetukset uudelleen tai ainakin ohjeistaa käyttäjiä paremmin.
 • Hei Timo!

  Ulkomailla ollessa jos yhteys ei toimi niin tässä kannattaa ennemminkin kokeilla vaihtaa operaattoria manuaalisesti. Puhelin valitsee automaattisesti parhaan verkon ulkomailla, mutta jos tuossa on ongelmaa niin manuaalinen vaihtaminen voi auttaa.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Olen kokeillut tuota väsymiseen asti, mutta se ei ole ikinä auttanut. Nimenomaan APN:n vaihtaminen auttoi. Kokeilin eri APN-osoitteita monta kertaa, ja tulos oli aina sama. Roaming käynnistyy vain DNA Pro Internet -asetuksella.

  Toivottavasti tutkitte asiaa ja löydätte ongelman.
 • Hei,
  Yritin etsiä tietoa sivuilta mutta löysin vaan että "Käyttö- ja matkustusmäärästä riippuen kotimaan hinnan lisäksi voidaan veloittaa EU-perusmaksua tai EU-lisämaksua."

  Minulla on DNA SuperÄlypaketti 4G 200 liittymä ja olen menossa Tanskaan viikon päästä. Sisältyykö netin käyttö kuukausimaksuun vai maksaako se erikseen megatavujen mukaan?
 • Hei Antti!

  EU ja ETA-maissa käytetystä tiedonsiirrosta laskutetaan 15.6.2017 alkaen EU-perusmaksu (0,0057 €/Mt) kohtuullisen käytön rajaan saakka. Kohtuukäytön EU-kuukausikiintiön rajan ylityttyä, veloitus muuttuu EU-lisämaksuksi (0,0095 €/Mt).

  Kohtuulliseksi verkkovierailutiedonsiirron kokonaismääräksi katsotaan määrä, joka alittaa liittymätyyppikohtaisen EU-tiedonsiirron kuukausikiintiön. Esimerkiksi mainitsemasi DNA SuperÄlypaketti 4G 200 -liittymään EU-tiedonsiirtokiintö on 5,2 Gt/kk.

  Lisätietoa EU-raoming muutoksesta ja esim. kohtuullisen käytön rajoista löytyy kattavasti myös sivuiltamme https://www.dna.fi/EUroaming.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Lapseni käyttää kotimaassa sekä puheluihin että viesteihin Whatsapp-sovellusta. Voi mennä kuukausia, ettei puhelinlaskussa ole yhtäkään normaalia puhelua tai tekstiviestiä. Voiko tässä tapauksessa käydä niin, että jo yksi puhelu tai tekstiviesti toisessa EU-maassa ylittää kohtuulliseksi katsotun käytön, jolloin kaikesta puhelimen käytöstä aletaan periä EU-lisämaksua?

  Viittaan tähän pykälään:
  Asiakkaan matkustaminen ja oleskelu ulkomailla katsotaan ajoittaiseksi kun joko liikennemääräehto tai oleskeluehto toteutuu:
  1.Liikennemääräehto: Tiedonsiirron, soitettujen puheluminuuttien ja lähetettyjen SMS/MMS-viestien kokonaismäärä kotimaassa on suurempi kuin EU/ETA-alueella viimeisen 120 vuorokauden aikana
 • Jatkan vielä edellistä viestiä. Oleskeluehto ("Asiakas on viimeisen 120 vuorokauden aikana oleskellut enemmän kotimaassa kuin EU/ETA-alueella.") toki lapseni osalta täyttyisi. Mutta pitäisikö seuraavassa lauseessa olla "tai" sen sijaan, että siinä on "ja"?

  Mikäli liikennemääräehto (1) ja oleskeluehto (2) eivät täyty, saa asiakas automaattisen viestin ajoittaisen verkkovierailun ylittymisestä.
 • Hei Sari! Tässä tapauksessa lapsesi käyttää kotimaassa liittymää, eli myös tiedonsiirtoa (Whatsapp toimii netin kautta, eli tiedonsiirrolla). Eli vaikkei liittymällä kotimaassa ollessa soiteta tai viestitellä, niin se on kuitenkin koko ajan käytössä kotimaassa kotimaan verkossa. Asiakkaan matkustaminen ja oleskelu ulkomailla katsotaan ajoittaiseksi kun joko liikennemääräehto tai oleskeluehto toteutuu.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Huomasihan, että jälkimmäisessä kappaleessa oli negaatio "eivät täyty". Negaatio vaikuttaa myös ja ja tai sanojen merkitykseen, joten teksti täytyy lukea todella huolellisesti.

  Tässä lainaus suoraan EU-asetuksista, johon voit verrata:

  "Individual abuse by customers. Roam like at home is designed for travellers. Operators can check usage patterns to avoid abuse based on the above-mentioned indicators. In order to determine that the user might be abusively or anomalously using roam like at home, the operator would have to show the abuse over a period of time of at least four months. If a customer spends more than two months abroad out of four months, and if the customer has consumed more abroad than at home over this time, operators may send an alert to that customer. Once the alert is received, the customer will have two weeks to clarify the situation. If the user continues to remain abroad, operators will be able to apply small surcharges (equivalent to wholesale roaming caps, agreed on 31 January 2017)."
 • Ida T, mainitsit "Eli vaikkei liittymällä kotimaassa ollessa soiteta tai viestitellä". Tarkalleen ottaen tämäkin voidaan EU-asetusten mukaan tulkita väärinkäytöksi: "Long inactivity of a given SIM card associated with use mostly, if not exclusively, while roaming"

  Operaattori voi kuitenkin tarjota EU-asetuksia parempaa palvelua, joten jos Dna ei puutu Suomessa vähäisellä käytöllä olevien liittymien EU/ETA-verkkovierailuun, niin tämähän on vain hyvä asia.
 • Vaikkei liittymällä soiteta tai viestitellä perinteisesti, niin se ei tarkoita ettei liittymää käytettäisi, eli ei ole liittymän väärinkäyttöä vaikka sitä käyttäisi pelkkään netin käyttöön. Nykyään puhelimella suurin osa käytöstä usealla käyttäjällä tapahtuu netin kautta, esim. juurikin Whatsapilla.  :-)
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Kiitos nopeasta vastauksesta! Seuraava kysymys:

  Lasketaanko tiedonsiirron kuukausikiintiö kalenterikuukausittain (joka on laskutusjakso) vai kuukausi eteenpäin siitä päivästä, jolloin käyttö EU-alueella alkaa?
 • Kuukausikiintiö on kalenterikuukausikohtainen. :-)
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei,
  DNA:lta tuli juuri sähköposti, jossa sanotaan seuraavaa:
  "Jatkossa maksat puheluista ja viesteistä EU-alueella vain kotimaan hinnan"
  Toisessa kohdassa viestiä sanotaan kuitenkin näin:
  "Kotimaan normaalihintaisten ja Suomesta ulkomaille soitettujen puheluiden hintoihin ei tule muutoksia."

  Miten tämä nyt siis menee? Jos soitan DNA:n liittymästäni ulkomaiseen, mutta EU:n sisäiseen liittymään, maksanko puhelusta saman verran kuin ennenkin?
 • Hei A, olet ymmärtänyt oikein! Hintamuutos koskee siis ulkomailla EU -alueella tapahtuvaa liikennettä, muutoksia ei tule Suomesta ulkomaille soittamisen hintoihin.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei!

  1. Kuinka vältän ostamasta/ostan Brasiliassa datapaketin DNA Äly-liittymääni? Dataroamingin pois/päälle asettamalla, vai paikallisesta liikkeestä kenties?
  2. Tiedonsiirto Brasiliassa maksaa sivujenne mukaan DNA:lla 11,172 €/MB. Pitääkö tämä tieto yhä paikkansa kun kilpailijanne tarjoaa "Yli 100 - 150 Mt: 29,97 €"?
  3. Pystyttekö arvioimaan mihin esim. 30 euron datarajoitus riittää Brasiliassa? Selviänkö 2 viikkoa 30 eurolla, jos rajoitan mobiilidatan käytön vain karttapalveluihin, ja ehkä kielenkääntöpalveluihin(Google translate)?
  3. Toimiiko datarajoitus varmasti Brasiliassa?

  Kiitos vastauksista!
 • Hei Erno!

  Varmimmin vältyt ylimääräisiltä ulkomaan dataveloituksita, kun kytket dataroamingin pois puhelimesi asetuksista.

  Ulkomaan käyttöä koskevat hinnastot löydät osoitteesta dna.fi/ulkomailla ja kerrotut hinnat pitävät paikkansa. Datakäytöstä Brasiliassa veloitetaan hinnaston mukaisesti 11,172 euroa megatavulta.

  30 euron datarajoitus (alle 3 Mt) riittää Brasiliassa suunnilleen siihen että muutamaan otteeseen avaat nettiyhteyden tai lataat kartan näkyviin. Käytännössä tuon rajan saat täyteen minuuteissa vain sallimalla dataroamingin, mikäli mobiilidataa ja automaattisia päivityksiä ei ole sovelluksilta estetty. Datan kulumista seuraat helpoiten omasta puhelimestasi. Emme täältä käsin pysty tätä luotettavasti arvioimaan, sillä emme tiedä mitä sovelluksia käytät ja kuinka raskaasti. Datakäyttö Brasiliassa on sen verran hintavaa, että ensisijaisesti suosittelen harkitsemaan paikallisen liittymän hankkimista sekä saatvilla olevien wifi-yhteyksien käyttämistä.

  DNA-liittymien automaattinen datarajoitus toimii kaikkialla ulkomailla.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Onko DNA Mini Datan maksiminopeus 256 kbit/s myös ulkomailla?
 • Voinko siis soittaa tästä päivästä lähtien Kreikassa lomaillessani Suomeen ilman lisämaksuja, kun käytössäni on DNA:n Rajaton-liittymä.
 • Hei Reiska! Liittymän tiedonsiirron nopeus on sama kuin kotimaassakin.

  Hei Jukka! Kyllä, puhelut ja tekstiviestit ovat kotimaan hinnalla. Tiedonsiirron perusmaksu on 0,0057 €/Mt EU ja ETA-maissa.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei ollaan viroon ja saarenmaalle lomalle. Minulla on dna rajaton prepaid mutta mitkä hinnat ovat siellä? Ja voinko käyttää rajattomasti?
 • Hei Aku!

  Lisätietoa tänään 15.6. voimaan tulleista EU-roaming-hinnoista löydät osoitteesta dna.fi/euroaming.

  Lomamatkan ajan puheluista ja tekstareista veloitetaan kuten kotimaassa ja myös puheluiden vastaanottaminen on maksutonta. Netin käytöstä veloitetaan EU-perusmaksu 0,0057 euroa megatavulta.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei,
  Olenko ymmärtänyt DNA Super Prepaid EU Roaming laskutuksen oikein?
  7 päivän reissu ja kulutus 2000 Mt.

  Liittymä ilman pakettia:
  770 Mt (110Mt/vrk) perusmaksulla => 4,4€
  1230 Mt lisämaksulla => 11,7€ yhteensä 16,1€

  Liittymä 7 vrk pakettia:
  Paketin hinta: 7,9€
  830 Mt perusmaksulla => 4,7€
  1170 Mt lisämaksulla => 11,1€ yhteensä 23,7€

  Liittymä 30 vrk pakettia:
  Paketin hinta: 16,9€
  1770 Mt perusmaksulla => 10,1€
  230 Mt lisämaksulla => 2,2€ yhteensä 29,2€

  Ilman pakettia hinta vaihtelee hieman sen mukaan käyttääkö kaikkina päivinä tuon 110 Mt, mutta noista paketeista ei EU alueella näyttäisi olevan mitään hyötyä.
 • Hei Jyri!

  Laskelmasi näyttävät sinänsä pitävän paikkansa ja olet ymmärtänyt nuo EU-kohtuukäytön rajat oikein. Käytännössä toteutuvat veloitukset toki riippuvat siitä, kuinka paljon dataa oikeasti kuluu.

  Datapaketteja ei ole suunniteltu juuri EU-käyttöä ajatellen, vaan tarkoituksena on ennemminkin se, että kotimaassa käytössä oleva ja jo kertaalleen maksettu datapaketti kasvattaa tuota kohtuukäytön kiintiötä.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei!

  Olen juuri vaihtamassa DNA:n liittymiin. Niiden tiedot tilaus- ja esittelysivuilla vaikuttivat oikein hyviltä Elisaa parempia datanopeuksia myöten. 4G-nopeuksien erinomaisuus ("realistinen nopeus") nousi hyvin esiin ja sitä juuri tarvitsenkin.

  Nyt kuitenkin löysin ulkomaita koskevalta DNA:n sivulta "pienellä painettuna": 4G roaming -sopimuksia ei ole tehty kenenkään operaattorin kanssa...

  Tarkoittaako tämä, että liittymät (esim. Super) toimivat ulkomailla vain tuskallisen hitaassa 3G-verkossa?! Kas kun siitä ei tullut mainittua mitään liittymien ominaisuuskuvauksissa... Sopimuksessa tai käyttöehdoissa ei ole myöskään mainittu tätä pikku ominaisuutta.

  En voinut tällaista tilannetta kuvitellakaan, kun Elisan, josta vaihdan, yhteydet ovat pitkään toimineet etupäässä 4G:ssä ulkomailla.
 • Itse olen pettynyt DNA:n datayhteyteen roamingilla. Italiassa dataroaming ei toiminut lainkaan. Englannissa tulin kokeilleksi eri APN-asetuksia, ja lopulta yksi niistä lähti vaivalloisesti toimimaan.

  Raportoin tuosta tännekin ylempänä ketjussa, mutta en ole saanut kuittausta, että DNA olisi tutkinut asiaa, saatikka että sen suhteen olisi tehty jotain löydöksiä.
 • Hei Timo!

  DNA-liittymien pitäisi toimia aivan normaalisti niin Italiassa kuin Iso-Britanniassakin. Mikäli toimivuuden suhteen on jotakin ongelmaa, tulisi tätä selvitellä asiakapalvelummekanssa. Ensihätään kannattaa toki käynnistellä puhelinta uudelleen muutamaan otteeseen, tarvittaessa hakea paikallinen verkko manuaalisesti ja juurikin tarkistaa asetukset reilaan.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Olen tehnyt kaikki asiakaspalvelun ehdottamat lumekorjaukset ilman mitään vaikutusta. Kuvittelin että kun saatan yhden mahdollisen ratkaisun tietoonne, siellä päässä tehtäisiin asialle jotain, mutta tätä kautta tämä ei etene? Olen kuullut, että muillakin on vastaavia ongelmista dataroamingin toimivuudessa.
 • Pitäisiköhän peruuttaa muutto...
 • Terve. Miten paljon mt on?? Esim jos katson virossa omalla dna rajataon prepaid liittymällä videota joka kestää kymmenen minuuttia miten paljon se maksaa?
 • Hei Aku!

  Helpoten seuraat käytetyn datan märää suoraan puhelimesi datalaskurista.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ymmärsinkö Timon kommenteista oikein DNAn data roaming ei toimi ollenkaan italiassa ?????
  Ilmeisesti pitää vaihtaa operaattoria kun vielä ehtii ennen matkaa jos vaikka löytäisi toimivan ratkaisun.
  Vai odottelenko että teidän. yhä keskeneräiset roaming neuvottelut etelän auringossa päättyvät. 16 päivästä on vasta hetki joten ei yllätä että siellä vielä väännetään.

 • Hei Pasi!

  DNA:n liittymät toimivat Italiassa myös datan osalta aivan normaalisti, kuten aiemmin kerroin.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Italiassa huhtikuussa en saanut dataroamingia toimimaan. Kaverilla Elisan liittymällä ei ollut mitään vaikeuksia. Tämä käytiin läpi asiakaspalvelun kanssa. Olin lähdössä toukokuussa Englantiin. Sain ohjeet käynnistää puhelin uudestaan 😀 ja valita verkko manuaalisesti. Ei toiminut. Pääsin nettiin kaverin hotspotilla. Sitten kokeilin kolmea DNA:n APN-osoitetta, joista DNA Pro Internet alkoikin toimia. Tuo ei ole valittuna automaattisesti. Aina kun vaihdoin APN:n toiseen, en saanut enää dataroamingia. Olen antanut tätä kautta tiedon ongelmasta ja mahdollisen ratkaisun, mutta DNA:n mukaan ongelmaa ei ole. Väitän toisin.
 • Onko dna lla halpaa liittymää pohjoismaihin,baltiaan sekä saksaa tablettikäyttöön?
 • Hei Jari! Kaikki liittymävaihtoehdot löydät osoitteesta https://kauppa4.dna.fi/puhe sekä tietoa liittymän käytöstä EU -alueella löydät osoitteesta https://www.dna.fi/euroaming

  Tablettiin voit hankkia ihan normaalin puheliittymän tai pelkkään netin käyttöön tarkoitetun liittymän, ihan miten itse näet parhaaksi. Jos sinulla on jo DNA -liittymä, voit myös puhelimestasi jakaa netin tablettiin.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Kaveri on nyt Italiassa San Remossa. Elisan kortilla nopeus (4G, jota ei siis DNA:lla ole tarjolla) oli eilen 21,00/11,75 Mt/s, ping 70 ms. Täysi verkko.

  DNA:n kortilla (3G) I WIND: 0,61–1,66/1,91–2,65 Mt/s, ping 136 ms, puhelut kuin "maan alta"; VODAFONE: ei verkkoa, myös puhelut epäonnistuvat/katkeilevat. Kättelyt/kytkentä erittäin hidasta.

  Puhelinta (iPhone SE) on tietysti käynnistelty ja buutattu ja verkkoasetukset nollattu.

  Asiakaspalvelun ohje: pitäisi ottaa yhteyttä paikalliseen operaattoriin(!)
 • Eli vaihto Elisaan auttaa
 • Itselleni on ihan sama, vaikka roaming maksaisi, kunhan se edes toimisi. Mutta roaming ei näytä olevan DNA:n tärkeysjärjestyksessä kovin korkealla, koska täällä raportointi ei johda mihinkään. Olisin tyytyväinen vastaukseen "Kiitos tiedosta, tutkimme asiaa", mutta jos DNA:n mielestä "roaming toimii moitteetta", minkäänlaista edistystä ei voi tapahtua.

  Vink vink, näkisin toimivan palvelun myös kilpailuetuna.
 • Olisi hyvä saada tässä tuohon akuuttiin matkustavaisen ongelmaan (nettiä ei voi käytännössä käyttää) asiakaspalvelijan neuvoja tilanteen korjaamiseen. Ko. kaupungin verkkopeitostahan ongelma ei aivan ilmeisesti johdu, koska Elisan simmillä ongelmia ei ollut.

  Harmi, ettei numeronsiirron jälkeen voi enää palata aiemman liittymän simmiin...
 • Moi.
  Mulla on DNA Tuplakaista, eli Welhokaista 100 + Welhokaista 4G.
  Toimiiko tuo Welhokaista 4G Euroopassa?
  Ulkomaiden tiedonsiirron hinnastosta en sellaista liittymää löytänyt...
 • Terve tarvitsen vastausta aika äkillesesti koska tunnin päästä ollaan lähdössa matkalle. Eli kun minulla on dna rajaton prepaid jos laitan mobiilidatan pois niin tuleeko minulle laskua joka oli 0,57€/mt?? Ja jos käytän ulkomailla niinkun hotellin wifiä niin siitä ei tule laskua?
 • Hei Mika!

  DNA Tuplakaistan 4G-liittymä ei tue roamingia eli tätä ei ole mahdollista käyttää ulkomailla. 

  Hei Aku!

  Jos et käytä lainkaan mobiilidataa, ei sinua tästä myöskään veloiteta. EU-perusmaksu dataroamingista veloitetaan käytetyn datamäärän mukaan. Varmin tapa välttyä dataveloituksilta, on kytkeä roamingdata kokonaan pois päältä puhelimestasi.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Kännykkäliittymien vertailuja.
  Roaming uudistusten jälkeiset hinnat.

  http://www.iltalehti.fi/digi/201706302200238288_du.shtml​​​
 • DNA Super prepaid ei yhdistä verkkoon Australiassa. Liittymä on rekisteröity kotimaassa ja saldoa on ostettu säännöllisesti mutta mihinkään verkkoon ei saa yhdistettyä. (Vain hätäpuhelut sallittu - kuuluvuuspalkkeja puhelin siis näyttää) Manuaalista verkon hakua on kokeiltu, kaikkia verkkoja testattu ja puhelinta käynnistetty uudelleen useampaan otteeseen. Sama homma myös toisella DNA:n liittymällä. Onko kyse jostain APN-asetuksista vai missä mättää?
 • Hei Joona!

  Mikäli puhelimen uudelleenkäynnistäminen ei auta ongelmaan ja operaattoriasetukset ovat kunnossa niin suosittelen olemaan suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme, että voimme selvittää ongelmaa tarkempien liittymätietojen kanssa, kiitos.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe klo 8-18
  la klo 9-16.30

  Sähköisen yhteydenottolomakkeen löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Ratkaisin jo ongelman....otin Telian liittymän
 • Moi,

  puheluista eu- ja eta-alueella veloitetaan "kotimaan hinnat" ja minulla on liittymässäni puhepaketti, voinko tosiaan puhua ulkomailla ilman mitään veloitusta?
 • Hei Juhani!

  DNA Rajaton -liittymien kk-maksut sisältävät normaalihintaiset puhelut ja teksti- ja multimediaviestit kotimaassa. Matkustettaessa muissa EU- ja ETA-maissa puhelut ja viestit normaalihintaisiin numeroihin Suomeen, oleskelumaahan tai muihin EU- ja ETA-maihin sisältyvät liittymän kuukausimaksuun.

  DNA SuperÄlypaketti -liittymät eivät sisällä puheluita ulkomaille eikä ulkomailla, teksti- ja multimediaviestejä ulkomaille eikä ulkomailla lähetettyjä tekstiviestejä. DNA SuperÄlypaketti -liittymien puheluissa sekuntiveloitus, paketin ylimenevät puhelut 0,09 €/min ja tekstiviestit 0,09 €/kpl.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Täällä ei myöskään ole toiminut roaming ei niin Lontoossa eikä Skotlannissa. Päivitin vielä liittymäpaketin tuohon missä on EU-dataa mutta eipä sillä nyt mitään käyttöä ole kun data ei liiku pätkääkään.
 • Yhteysnopeusongelma ratkesi hienosti. Vaihdoin Saunalahteen, nopeus matkallakin nyt moninkertainen 4G:llä.
 • Hei,
  Olen matkalla Puolassa ja puhelimeni loysi aiemmin ihan normaalisti puolalaisen operaattorin ja seka puhelut, etta mobiilidatan kaytto onnistuin normaalisti. Nyt kuitenkin yhtakkia puhelin ei loyda enaa operaattoria, enka voi siis edes soittaa. Olemma tasmalleen samalla alueella kuin silloin, kun puhelin toimi eika kuuluvuudessa pitaisi olla hairiota. Mika avuksi?
 • Miten saan toimimaan liittämäni Lontoossa? Olen koettanut kaikki yllämainitut konstit. Liittymä toimi mainiosti Oxfordissa mutta Lontooseen saavuttua puhelin herjaa vain "Ei verkkoa"
 • Hei!

  Roaming palveluissa on häiriöitä ja korjaus on parhaillaan käynnissä. Mikäli littymän käytössä ulkomailla ilmenee ongelmia niin kannattaa ensimmäisenä tarkistaa puhelimen asetukset ja kokeilla uudelleen käynnistystä. Pahoittelemme häiriöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

  https://corporate.dna.fi/hairiotiedotteet?type=tukari1&id=2430​​​
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Onko arviota kauanko ongelman korjaus mahdollisesti kestää?
 • Mulla toimii taas mutta tunti sitten oli taas "pieniä" ongelmia.
 • Miksiköhän prepaidilla ei pysty soittamaan Saksassa? Puhelut ei yhdisty mihinkään vaan menevät poikki heti ja kuuluu kolme piippausta. Puheluita kyllä pystyy ottamaan vastaan ja puhelin on paikallisessa verkossa.
 • Tyttäremme muuttaa Viroon opiskelemaan ja olisi halunnut rajattoman netinkäytön. DNA:lla ei ollut tarjota rajatonta nettiä Virossa, joillain rajoituksilla vain. Teimme hänelle sopimuksen, tuolla rajoituksella, sillä perusteella, että katsotaan vähän millaista tuo opiskelijan netinkäyttö Virossa tulee olemaan. Asiakaspalvelijan kanssa pitkään keskusteltuamme tämän teimme. Hän sanoi, että määräaikaisen liittymän voi ilman korvauksia lopettaa, jos käyttö on enemmän kuin DNA:n rajat. No sopimus tehtiin ja muokattiin koko perheen liittymiä myös. Sitten selvisi asioita, että tyttäreni netinkäyttö onkin aika laajaa opiskeluissa ja vaihdettiin toiselle operaattorille, jolla on rajaton netti Virossa. Sitten saankin DNA:lta tekstarin, että tätä tyttäreni DNA-liittymää pitää kuitenkin maksaa 2019 syksyyn. Eli ihan eri ohje kuin DNA-kaupassa annettiin. Tämä ratkaisi sen, että perheemme irtisanoo sitten kauden päätyttyä jokaisen DNA-sopimuksen, mitä taloudessamme on.

  Toivoisimme koulutusta työntekijöillenne, etteivät anna sellaisia neuvoja, jotka aiheuttavat suuria kustannuksia asiakkaille.


 • Hei Mark!

  Otathan tässä tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme jossa voidaan vielä selvittää tapausta ja katsoa löytyisikö jokin muu ratkaisu tilanteeseen.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • itse olen todella pettynyt dna Welho liittymiin ..ensinnäkään ei toimi ulkomailla edullisesti eivätkä löydy Minun palvelusta laskut osiosta..mistä ne voisi helposti maksaa.Vaan ne tulevat sähköpostilla missä ilmoitetaan että voit tarkastella dna Welho laskujasi itse palvelusta..mutta kun ei niitä siellä ole!!!!!!Asiakaspalvelun mukaan ei ole riittävä syy määräaikaisen liittymän irtisanomiseen jos itse dna ilmoittaa väärää tietoa sähköposteissaan.No muuta vaihtoehtoa ei ole nyt kuin purkaa kaikki hlö kohtaiset ja firman liittymät määräaikojen päätyttyä10 kpl ja vaihtaa muualle.
 • Hei voiko MF910 mokkulaa käyttää ulkomailla, olen lähdössä Roomaan , mitä toimenpiteitä pitää tehdä jos voi käyttää.
 • Hei Veijo!

  Itse laitteen käyttöä ulkomailla ei ole estetty mitenkään. Minkälainen liittymä sinulla on tarkemmin käytössä mokkulalla?
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • On kaapelin kautta tupla netti, elikä toinen netti on simkortilla mokkulassa
 • Kaikkia liittymiä ei ole mahdollista käyttää ulkomailla. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme josta voidaan vielä tarkastaa tuo sinun liittymäsi tilanne.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei
  DNA liittymän (laskutus, ei prepaid) käyttö USA:ssa: tuleeko maksuja Suomesta (tai muualta) vastaanotetuista tekstiviesteistä vai ainoastaan lähetetyistä?
 • Tekstiviestien vastaanottamisesta ei veloiteta, ainoastaan itse lähettämistäsi viesteistä menee maksu.


  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei!

  Olen tällä hetkellä vaihdossa Uppsalan yliopistossa ja nyt olisi tarve soittaa Suomeen terveyttäni koskevissa asioissa. Itselläni on käytössä DNA:n Rajaton 4G Teho -liittymä ja pohdinkin tällä hetkellä sitä, voinko soittaa Ruotsista Suomeen kotimaan hinnoilla? Yritin asiaa selvittää ensin omin päin, mutta haluaisin mielelläni vahvistuksen asiaan.

  Toiseksi, tällä hetkellä olen mennyt SIM-kortilla, joka tuli mukana meille vaihto-opiskelijoille tarkoitetussa tervetuliaispaketissa. Onko jokin tietty teleoperaattori täällä Ruotsissa, jota te DNA:lla suosittelette vai mikä olisi paras ratkaisu vaihtoajalle?

  Kiitoksia!
 • Hei Ulla!

  Lisätietoa EU-alueen roaming-hinnoittelusta löydät osoitteesta dna.fi/euroaming.

  Puhelut EU-alueella ovat samanhintaisia kuin kotimaassakin, joten voit huoletta käyttää DNA Rajaton 4G -liittymääsi Ruotsista Suomeen soittaessasi. Huomaathan että puheluista palvelu- tai yritysnumeroihin veloitetaan näiden palveluiden hinnaston mukainen veloitus.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Etsin sivuiltanne tietoa mutta en sitä löytänyt.

  Haluaisin tietää seuraavat asiat koskien DNA liittymääni joka on rajaton liittymä.

  1. Mitä maksaa kun puhelimella soitetaan Italiasta Suomeen?
  2. Mitä maksaa kun vastaan Suomesta soitettuun puheluun Italiassa?
  3. Mitä maksaa tekstiviestin lähettäminen ja vastaanottaminen Italiassa kun minulla on suomalainen DNA-liittymä?
  4. Mitä maksaa datan käyttö Italiassa?
 • Hei Jari!

  Ulkomaan hinnat löytyvät osoitteesta https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku

  Italiassa puhelut ja tekstiviestit ovat samanhintaisia kuin kotimaassa kun verkkovierailu on ajoittaista ja kohtuullista. Tiedonsiirto on EU-perusmaksulla 0,0057 €/Mt. Tarkemmin näistä rajoista löytyy täältä: https://www.dna.fi/EUroaming
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Kiitos nopeasta vastauksestasi. Jostain syystä en ymmärtänyt nettisivujenne sisältöä.


  Kysyisin vielä että miten määritellään kohtuullinen ja ajoittainen?
 • Hei Eeva, täällä oli sama ongelma. Prepaid valitsee Saksassa automaattisesti Vodafonen verkon, mutta ei suostu soittamaan puheluita, vain vastaanottamaan. Kun vaihdoin manuaalisesti Telekomin verkkoon, pystyn myös soittamaan. Hassua kyllä dna:n ulkomaanpuheluiden sivulla kohdassa "suositellut verkot ja palvelut EU-alueella" Telekom ei kuulu joukkoon.
 • Hei Annika!

  Tuo johtuu siitä että prepaid -liittymillä Vodafonen verkossa käytetään vanhempaa USSD-tekniikkaa, jolloin pelkän maakoodin syöttäminen ei riitä. Näissä verkoissa puhelinnumeron eteen tulee laittaa koodi 140 ja loppuun risuaita #, esimerkiksi *140*358441234567#.

  Soita USSD-puhelu näin:
  Soittaessasi USSD -puhelua saat ilmoituksen, että puhelua yhdistetään. Ilmoituksen jälkeen puhelu katkeaa automaattisesti ja liittymääsi tulee uusi puhelu. Vastaamalla tähän puhelusi yhdistyy aikaisemmin valitsemaasi numeroon.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Oho, hyvä tietää. Kiitos perinpohjaisesta vastauksesta, Iiro!
 • Hei,
  kuuluuko Kanariansaaret EU/ETA alueeseen teidän laskutuksessa? Eli onko kotimaan hinnat voimassa myös siellä?
  Kiitos
  Marika
 • Hei Marika!

  Uudistetut EU-roaming hinnat ovat voimassa myös Kanariansaarilla: https://www.dna.fi/euroaming
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Asun talvet Espanjassa jossa kuulin, että ilmaiset roaming maksut olisivat voimassa ainoastaan 60 päivää kerralla ja koko kalenteri vuoden aikana ainoastaa 4kk.Dna:lta tulee kuitenkin jatkuvasti teksiviestiä jossa kerrotaan että mulla on data paketti ilman lisäveloitusta.Vaihtaessani tähän pakettiin Suomessa myyjä kertoi että nyt siellä etelässä ei tartte huolehtia mistään lisämaksusta.Eikö teillä tiedetty asiasta vai onko täällä väärää tietoa.


 • Hei Artturi!

  Pahoittelut, mikäli EU-roaming-veloitusten suhteen on ollut jotakin epäselvyyttä. DNA-liittymät on tarkoitettu pääasiallisesti käyttöön Suomessa ja EU-roaming hintoja on laskettu unionitasolla matkustajien arjen helpottamiseksi. Roaming-veloitusten suhteen noudatetaan kohtuukäytön periaatteita, eikä näitä ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön muissa EU-maissa. Lisätietoa veloitusten määräytymisestä löydät osoitteesta https://www.dna.fi/euroaming.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei minulla on DNA mini data liittymä voinko käyttää nettiä olen menossa Ruotsiin ? En löytänyt vastausta.
 • Hei, paljonko teillä maksaa datasiirto Yhdysvalloissa?
 • Hinnat voit hakea hinnat suoraan Ulkomaan hintahausta.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Kiitokset neuvosta. Teiltä ei siis saa mitään erillisiä esim. puolen gigan paketteja Yhdysvaltoihin?
 • Erillisiä datapaketteja ei ole saatavilla Yhdysvaltoihin, vaan tiedonsiirto veloitetaan megatavupohjaisesti.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei, onko oletuksena  oleva 60 euron tiedonsiirron saldorajapalvelu  automaattisesti voimassa ulkomailla vai pitääkö se itse hoitaa?
  t Paula
 • Hei Paula!

  DNA:n liittymissä on valmiina ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto, oletusarvoinen saldoraja on 60 euroa laskutuskaudessa ja se on siis voimassa automaattisesti.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Hei Minulla on DNA Welhokaista 4G (tuplakaista). Toimiiko mokkula Kanarian saarilla? Mitä käyttö maksaa?
 • Hei Maarit!

  Liikkuvalaajakaista liittymillä roaming on estetty, joten valitettavasti liittymää ei ole mahdollista käyttää kuin kotimaassa.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Hei! Olen lähdössä Tallinnaan. Maksaako sielä jotain ylimääräistä kun viestittää ja soittaa Suomeen? Entä jos netti on koko ajan päällä, maksaako se ylimääräistä? Jos on vähällä käytöllä, niin paljonko tekee per pvä?  
  Minulla on rajaton 4g teho liittymä.
 • Hei Mariko!

  Kun käyttö on kohtuullista ja matkustus ajoittaista niin viestit ja puhelut eivät maksa ylimääräistä EU/ETA-maissa. DNA Rajaton 4G Teho -liittymään sisältyy 6,3 Gt/kk tiedonsiirtoa EU-perusmaksulla (0,0057 €/Mt). Lisää rajoista ja hinnoista voit lukea sivuiltamme https://www.dna.fi/euroaming.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Luin tämän keskusteluketjun ja en löytänyt ketjussakin kysyttyyn kysymykseen mitä maksaa jos joku Suomesta soittaa minulle ulkomaille.

  2. Mitä maksaa kun vastaan Suomesta soitettuun puheluun Italiassa?

  Viitataan vain ulkomaan hintahakuun. https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku

  Tarkoittaako vastauksenne sitä että soittaja maksaa normaalin puhelumaksun ja minä maksan tuon ulkomaapuheluhinnan?

 • Hei Veijo!

  Puheluiden ja viestien vastaanottaminen on aina ilman lisäveloitusta kun vastaat puheluun EU/ETA alueella johon Italia kuuluu. Asiasta löytyy tietoa osoitteessa https://www.dna.fi/EUroaming
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei.
  Olen lähdössä Kap Verdelle parin kuukauden päästä ja haluaisin tietää miten huolettomasti voin käyttää mobiilidataani siellä. (ei ole kyseessä prepaid liittymä)
 • Hei Oona,

  Ulkomaan hintahaun löydät täältä: https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Miksi Dna liittymistä puheluiden soittaminen ja niihin vastaaminen Eun ulkopuolella  on huomattavan paljon kalliimpaa kuin muiden operaattorien? Puheluihin vastaaminen esimerkiksi Thaimaassa lähes kuusi kertaa kalliimpaa kuin Telian liittymissä. Heti kun määräaikainen sopimukseni Dnalle päättyy äänestän minäkin jaloillani....

 • Hei Jaana,

  Ulkomailla käytetään paikallisen operaattorin verkkoa (=roaming) ja hinnoittelu tästä johtuen kulkee myös ulkomaisen operaattorin hinnaston mukaisesti.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • hello
  i got sent a new rajaton prepaid sim card  to greece.
  after activating it i got the text message about roaming prices for eu countries
  but i can not make any phone calls or send sms
  when i try to call someone i am automaticly connected to kaytopalvelu
  the only thing that works is to recevie a text message-sms
  i am wondering if i have to activate my prepaid simcard differently because
  i am in another country then finland
  how can i get it to work
 • Hi Philip!

  We have to check the subscription status in this case, so please contact our customer service. Thank you!

  Customer service 044 144 044
  mon-fri 8-18
  sat 9-16.30
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Hei
  Oon ostanu kaverille synttärilahjaks Samsungin note 8.
  Kaveri asuu Irakissa toimiiko avaamaton puhelin.
   Irakin SIM kortilla? Tai ei toimi?
  Koska puhelimen paketissa lukee EUROOPAN SIM KORTTI.

 • Samsung harrastaa puhelinten maanosalukitusta. Avaamattomasta paketista otettu Samsung ei välttämättä toimi, mutta kun laitat puhelimeen ensin eurooppalaisen operaattorin sim kortin, sen jälkeen muiden maanosien sim-korttien tulisi toimia.
 • Matka Teneriffaan edessä 10gt data paketti kuuluu dna liittymääni,onko Teneriffa eu/eta kuuluva
 • Hei Jane,

  Teneriffa on osa Espanjaa ja kuuluu näin ollen EU-roaming veloitusten piiriin.

  https://www.dna.fi/euroaming
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Hei,

  Olen UK:ssa ja minulla on liittymässäni tämä 10gt-paketti ja aluksi netti toimikin hetken ajan, mutta nyt pariin päivään roaming data ei enää toimi, vaikka kuuluvksia on ja olen paikallisessa verkossa. Osaatteko auttaa? Kiitos!
 • Moikka Alisa! Alkuun kannattaa puhelin vain käynnistää uudelleen ja jos data ei tuolla lähde toimimaan, vaihda puhelimesta operaattorin valinta manuaaliselle ja käy läpi puhelimen antamia verkkoja kunnes toimiva yhteys löytyy. Tässä kannattaa muistaa vain vaihtaa valinta takaisin automaattiselle kun poistut kuuluvuusalueelta
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Mikähän mahtaa olla hinnasto USA reissulle?

  Nettisivu on RIKKI ja näyttää vain maat A-K, esimerkki Ranskakaan ei toimi. (Kokeiltu IE, Safari, Chrome)
 • Hei, vika ulkomaan hintahaussa on tiedossamme ja korjauksen alla, pahoittelut tästä aiheutuvasta haitasta.

  Valitettavasti hintoja Yhdysvalloille en muista ulkoa, eli tarkistan hinnan kun hintahaku on taas toiminnassa ja palaan asiaan!
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hintahaku osoitteessa https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku toimii taas normaalisti.

  Yhdysvaltain osalta hintatiedot ohessa. 

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei, en löytänyt tietoa siitä paljonko maksaa tekstiviesti Suomesta Nepaliin (kumpikin liittymä suomalaisia), liittymä Rajaton 4G. Nepalista Suomeen viestin hinta on 0,285 €/kpl, onko sama hinta myös toiseen suuntaan?
 • Hei Kaija!

  Mikäli lähetät viestin Suomessa, niin käytössä on silloin kotimaan hinnat. Mitään erillistä hintaa ei silloin peritä riippumatta missä maassa vastaanottava liittymä sillä hetkellä sijaitsee.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Liittymäni on DNA Super Prepaid ja minulla on 30vrk Rajaton 50Mbit/s datapaketti aktiivisena. Aion matkustaa Ruotsiin muutamaksi päiväksi. Maksaako datan käyttö ylimääräistä vai sisältyykö se datapakettiin?

  Mikäli se maksaa ylimääräistä, olisiko hinta siis 5,70€ 1000Mbit:stä kun EU-perusmaksu on 0,0057€/Mt?
 • Hei J!

  Tiedonsiirto ulkomailla ei sisälly paketin hintaan vaan esim. Ruotsissakin data maksaa juurikin tuon 0,0057€/Mt kun käyttö on kohtuullista ja matkustus ajoittaista. Lisää aiheesta täällä: www.dna.fi/EUroaming
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Kaksi laskua ulkomaan tiedonsiirrosta, täysin käsittämättömiä: joulukuussa 5,33 Mt tiedonsiirtolasku 59,52 ja nyt huhtikuussa 11,60 Mt 59,94 euroa. Joulukuussa mielestäni käytin koko ajan wlania. Huhtikuussa kortti oli poissa puhelimesta ja tilalla paikallinen SIM koko matkan ajan - joulukuun kokemuksen takia. DNA-liittymissä on 60 euron datasaldorajoitus. Mistä on kysymys?
 • Hei Matti!

  Ilman tarkempia tietoja emme pysty asiaa selvittämään, joten olethan suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme mikäli laskutuksen kanssa on jotain epäselvää, kiitos.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30

  Sähköisen yhteydenottolomakkeen löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Otin yhteyttä, mutta vastaus viipyy. DNA:n asiakaspalvelun mukaan MINUN pitäisi osoittaa, että en ole tehnyt tiedonsiirtoa. Laskussa lukee "Tiedonsiirto, EU:n ulkopuolinen 5,36 Mt veroton 48,336, verot 11,604, yhteensä 59,840" ilman mitään muuta erittelyä. Huhtikuussa 2018 ulkomailla vain paikallista SIM-korttia; kortit ovat yhä tallella.
 • Karsea asiakaskokemus!

  Ei tullut soittoa. Puheluun vastasi toinen asiakasneuvoja ja kertoi, että asiaa selvitellyt asikasneuvoja ei ole paikalla, jätin soittopyynnön. Soittoa ei tullut.

  Soitin Skypellä. Kolmas asiakas neuvoja neuvoi katsomaan laskun tiedot "Minun palveluistani" ja valisti, että DNA-asiakaspalveluun voi soittaa maksutta DNA:n numerosta. Miksei muut siitä kertoneet?

  En päässyt "Minu palveluuni", kun Welho-sähköposti lopettu, joka oletuksena. Soitin DNA:lle DNA:n liittymästä. Neljäs asiakasneuvoja keroi, että DNA:lta saa erittelyn erikseen lähetettynä, mutta se maksaa. Minun siis pitäisi maksaa nähdäkseni mistä minua laskutetaan.

  Oli selvää, että ei kannata jatkaa. Puheluihin mennyt useita euroja, erittelyyn voisi mennä ties mitä. Tulevaisuudessa laskuja voi tupsahella jokaisen ulkomaan reissun jälkeen. Kuka haluaa elää sellaisessa epävarmuudessa?

  Vielä tuohon joulukuun laskuun palatakseni: DNA:n hinnastossa maa, jossa kävin luettiin edullisten puhelujen piiriin; siksi en hankkinut paikallista SIM:iä. DNA korjasi tiedon myöhemmin Internet-sivuilleen oikeaksi, ja asiakasneuvoja tuli vastaan sanomalla, että oli valitettavaa, että tieto oli väärä. Mitään hyvitystarjousta ei asiakasneuvoja tehnyt.
 • Edellisen täydennykseksi se, että eilen kävin myös DNA:n toimipisteessä kyselymässä asiasta. Oli väärä paikka, eivät voineet auttaa, asiaa voi selvittää vain puhelimitse asiakaspalvelusta. Pahoittelen, että maltti meni käynnin aikana ja sanoin - sanomani tässä yhteydessä pukien kauniimmin ilmaisuun - että DNA on surkea operaattori. Vastaus oli, että ei pidä paikkaansa, DNA:lla menee hyvin!
 • Huomasin, että DNA:n sivuston mukaan "Soittaminen ja jonottaminen DNA Asiakaspalveluun 044 144 044 maksaa normaalin kotimaanpuhelun verran.DNA:n lankapuhelinliittymistä asiakaspalveluun soittaminen on kotimaasta soitettaessa maksutonta."

  Eilen asiakaspalvelusta sanottiin, että DNA-asiakaspalveluun voi soittaa maksutta DNA:n numerosta. Soitin kännykästä pitkän puhelun. Laskutetaanko minua tuosta eiliesestä puhelusta. Minun DNAhan en pääse asiaa tarkastamaan. Jos soitan laskutetaan lisää.

  Voisko joku asiakasneuvojista vastata?


 • Oma apu paras apu. Pääsin vihdoinkin "Minun DNA":aan sisälle. Kun yritin avata laskuerittelyn, tuli ilmoitus:

  LASKUERITTELYÄ EI VOIDA NÄYTTÄÄ

  Olemme pahoillamme, mutta laskuerittelyn haussa on juuri nyt ongelmaa. Mikäli ongelma jatkuu, niin otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

  www.dna.fi

  Vaikeaa on. Jos soitan, minua laskutetaan, jos yritän itse ottaa selvää, vastassa on twekninen virhe.
 • Hei Matti!

  Kuten hinnastossa on kerrottu, veloitetaan puheluista asiakaspalveluumme tavallinen liittymähinnaston mukainen palvelumaksu. Pahoittelut mikäli olet saanut tämän osalta aiemmin virheellistä tietoa.

  Todella ikävää, että asian hoitaminen on nyt vaatinut useamman yhteydenoton ja että tilanteessa on nyt ollut useampia mutkia matkassa.

  Kaikki liittymälaskulla näkyvät ja veloitetut tapahtumat ovat kyseisellä liittymällä tehtyjä. Tapahtumien tarkemmat tiedot näkyvät tuossa tapahtumaerittelyssä, jonka pitäisi näkyä myös Minun palvelussani.

  Mikäli erittely ei näy kuten pitäisi, varmistathan että kyseessä on oikea lasku. Jos kyseessä on aivan tuore lasku, voi olla ettei erittelyitä vielä löydy tietokannasta. Tarvittaessa voimme selvittää asiaa tarkemmin kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse ja mikäli erittelyä ei Minun palvelustani saa auki, voidaan tämä lähettää sinulle meiltä maksutta postitse.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Pankkitunnusten kautta vihdoin pääsin Minun DNA:han, kun löysin mistä kirjautua. DNA:n teknisen tuen neuvonnan avulla chattaeilemalla erittely löytyi nopeasti.

  Erittelyn mukaan tiedonsiirron ajoittumisen yöksi. Silloin muistin käyttäneeni varakännykkää herätyskellona. Siltä varalta, että esimerkiksi olisin joutunut ryösteyksi (kännykkä ja lompakko), olin siirtänyt DNA-SIM-kortin tuohon varakännykkään. Varakännykään oli jäänyt Suomessa päälle panemani asetus: käytä tiedonsiirrossa mobiiliyhteyttä, jos wlan verkko ei toimi hyvin. Kun varakännykkä oli ollut pitkän aikaa käyttämättä, se oli ollut myös pitkän aikaa päivittämättä. Niinpä "herätyskelloni" alkoi oma-alotteisesti hakea päivityksiä, kun nekin olisi voinut estää hakemasta.

  Laskutettu erä oli siis täysin omaa syytäni.

  Toivottavasti muut lukijat oppivat kokemuksestani:
  - tarkastakaa mukaan ottamienne kännyköiden asetukset ennen matkalle lähtöä
  - alentakaa Minun DNA:ssa saldoraja minimaaliseksi, jos matkustatte EU:n ulkopuolelle ja aiotte käyttää paikallista SIM:iä (esim. Valko-venäjällä SIM maksoi vain 3 euroa: internet ja puhelut)
  - asettakaa varakännykkä varmuuden vuoksi lentotilaan, kun aiotte käyttää varakännykkää herätyskellona.

  Olen pahoillani ikävästä sävystä, jolla olen edellisiä kommentteja kirjoittanut. Selityksen löytämiseen meni aikaa useita tunteja neljän päivän aikana, mutta pakkohan se oli selvittää oman mielenrauhan takia.
 • Huomasin Minun Dna:sta, että "Ulkomaisessa verkossa olevaan liittymään lähetetään muistutustekstiviesti, kun 80 prosenttia palvelun sovitusta saldorajasta on käytetty. Lisäksi muistutusviesti lähetetään, kun saldoraja on täyttynyt, jolloin liittymällä ei voi enää käyttää tiedonsiirtopalveluja ulkomailla."

  En kyllä saanut tuollaista viestiä kummallaan kerralla. Huomasin asian molemmissa tapauksissa ensimmäisen kerran vasta puhelinlaskusta. Miksi palvelu ei toiminut tapauksessani?
 • Uskoisin ongelman olevan DNAn ja käyttämäsi ulkomaisen operaattorin tekstiviestien toimintavarmuudesta. Ulkomailla ei tekstiviesteihin pidä luottaa.
 • Eli siis DNAn lupaama varoitusviesti ei ehkä tulekaan perille. Kuulostaa jonkin verran katteettomalta lupaukselta. Tiedotus ei taida olla DNA:n vahvaa aluetta (myöskään).

  Nyt kun näyttää tulevan vielä kolmas yllätyslasku (näkyi tänään DNA-laskuarkistossa),  olen kohta menettänyt vähintään 150 euroa.

  DNA saisi ottaa oppia Mastercardin asiakaspalvelusta: kun luottokorttitietojani käytettiin väärin, tieto tuli 4 tunnin sisällä ja toimenpiteet heti, kun vastasin. Enkä menettänyt mitään. Kortin Debet-puoli pidettiin toimivana niin, että pystyin asioimaan koko ajan normaalisti.

  Kyllä tässä on ollut pakko pohtia vaihtoehtoja ja löytyihän sellainen.

  Moi!
 • Ihan uteliasuudesta katsoin, että tiedonsiirtomaksu 11,172 euroa / Mb (Valkovenäjä) on niin kova, että sen pitäisi herättää vastuullisen operaattorin huomio. Elisalla näytti olevan vastaava hinta 0,059 e/Mb. Maksoin Elisan hintaan verrattuna noin 190 kertaisen hinnan! Miksi DNA on valinnut tuollaisilla hinnoilla toimivat operaattorit roaming-yhteistyökumppaneikseen?
 • Hienoa kuulla, Matti, että sait selvyyden veloitusten alkuperään. Tämänkin ketjun aloitusviestissä olemme muistuttaneet tuosta roaming- ja erityisesti dataroaming-asetusten tarkistamisesta. Dataroaming on puhelimella oletuksena estetty, joten käyttäjän tulee ottaa tämä itse jossanin vaiheessa käyttöön, jotta mobiilidata käyttö ulkomaisessa verkossa onnistuu. Dataroaming kannattaa ottaa päältä kokonaan pois, mikäli netille ei reissussa tarvetta ja haluaa varmistaa, ettei tästä aiheudu kuluja.

  Roaming-hinnoittelussa on aina kyse operaattorien kahdenvälisistä sopimuksista, joten muiten toimijoiden hintoja emme pysty kommentoimaan. On todennäköistä että esimerkiksi yhteistyö erään suuren lajiliiton kanssa vaikuttaa Elisan hinnoitteluun Valko-Venäjällä. Myös me neuvottelemme hinnoista EU:n ulkopuolisissa maissa toimivien operaattoreiden kanssa säännöllisesti, mutta valkovenäläisten operaattorien kanssa ei vielä tässä vaiheessa hintojen laskeminen ei vielä ole ollut ajankohtaista. Toivomme toki, että hinnat tuollakin saadaan jossain vaiheessa lähemmäs yleiseurooppalaista tasoa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Moi!

  Minulla on paketti, johon sisältyy netin käyttö ulkomailla. Iphone näyttää että roamingia olisi käytetty jo 3-4 päivän aikana 12gt. DNA lähetti viestin, että ilmoittaa kun paketti päättyy, mutta viestiä ei ole vieläkään tullut, vaikka on mennyt jo 10gt yli.
 • Moi!

  Aika hurja määrä dataa. Toivottavasti ei yhtä kovalla taksalla kuin minulla (11,5 euroa / megatavu, Mt). Varoitusviesti on vähintä mikä tulisi saada, kun kiintiöstä on tietty määrä käytetty. Jos ylitysvaroitus on luvattu, ilman sitä ei ole erityistä syytä uskoa, etteikö dataliikenne olisi edelleen kiintiön sisällä. Lupaukseen pitää voida luottaa.

  Kotimaassa pärjää vähällä mobiilidatan käytöllä, kun kytkee puhelimen langattomaan verkkoon aina kuin voi - ja nykyään voi aika kattavasti: kotona, työpaikan vierasverkossa, kaupungin tiloissa, ruokapaikoissa, jne. Tärkeää on kuitenkin aina tietää, mihin verkkoon kytkeytyy - eli älä kytkeydy verkkoon, jonka ylläpitäjää et tiedä. Tässä kuussa 1.6. -17.6.2018 mobiilidataa on näin mennyt vasta 530 Mt, ja Wi-Fin kautta reilut 5000 Mt(5 Gt).


 • Hello.

  Is it possible to get from DNA a SIM-Card by which I can constantly make calls from St. Petersburg, Russia to Finland? What tarrifs are available and how much does it cost?
  Thank you.

  Artur.
 • Miten voimme välttää hirmuisen puhelinlaskun viikon Espanjan matkalla?

  Poikani on kännykällä netissä koko ajan. Snäppää kaverien kanssa lähinnä.
  Liittymätyyppi on DNA Rajaton 4G Teho.

  https://www.dna.fi/EUroaming -sivulla kerrotaan, että
  ”EU-datapaketti on samalla liittymien EU-tiedonsiirron kohtuukäytön kuukausikiintiö.EU-datapaketin osalta tiedonsiirto EU/ETA-alueella on maksutonta.”

  MUTTA pojan liittymä on listattu kohtaan muut:

  "Muilla DNA:n puhelinliittymillä veloitetaan kohtuullisen käytön kiintiön osalta EU-perusmaksu (0,0057 €/Mt)."

  DNA Rajaton 4G Teho-liittymällä raja on 8,1 Gt.

  Ymmärsinkö oikein, että kohtuukäytön hinta tällä liittymällä on
  8100 Mt * 0,0057 e/Mt = 46,17 e.
  Entä mikä on hinta, jos kohtuuraja ylittyy?

  Liittymän, jonka kk-maksu on 29,90 e, kuvittelisi sisältävän hiukan ulkomailla käyttöäkin.
 • Kohtuukäytön ylittyessä hinta on siltikin vain 7,4 euroa Gigatavulta EU-lisämaksulla ja ulkomaan tiedonsiirron raja tulee lopulta vastaan 60 eurossa joka on oletuksena kaikilla liittymillä. Rajaa voi nostaa tai laskea asiakaspalvelun kautta.

  Kyseessä on vanhempi liittymätyyppi jonka kuukausimaksuun ei kuulu EU-datapakettia, ja jos tälle on tarvetta niin liittymä kannattaa toki päivittää. Meidän maksuton myyntipalvelu palvelee numerossa p.0800 550044. Ark. 9–20, la 10–16.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitos nopeasta vastauksesta.

  Meille myytiin siis vanha liittymätyyppi vuodeksi "tarjouksessa" helmikuussa.
  Jos nyt päivitämme liittymän, menetämme huiman tarjoushintaedun (21,90 e/kk), ja päädymme maksamaan entistä enemmän.

  Mikähän liittymä tulisi kyseeseen? Olen ymmärtänyt, että liitymän saa päivittää kalliimpaan, mutta ei halvempaan.
 • DNA Nopea 4G Rajaton sisältää rajattomasti kotimaan puhetta ja viestejä ja näiltä osin liittymä on samanlainen, vertailu onnistuu näppärästi osoitteessa https://www.dna.fi/puhe
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • DNA:lla ja Elisalla ei ole juurikaan operaattoreita ulkomailla kuten Telialla ja sen verkkoa käyttävällä Moilla. Tämä näkyy hinnoissa. Jos on pidempi loma ja huono sopimus DNA:lta tai Elisalta, kannattaa ostaa [kahden sim-paikan puhelimeen] paikallinen surfffailu SIM; se ei yleensä maksa paljon.
 • Itse Espanjassa pidempään olleena suosittelen paikallista pre-paid liittymää. Johon edullisesti saa dataa ja useamman sata minuuttia ulkomaan puheaikaa.

  Useampi tuttu on saanut yllärilaskuja suomalaiselta operaattorilta.
 • Hei,

  Minulla on rajaton 4G teho liittymä. Luin, että ulkomailla ilman lisämaksua voin käyttää 600mt/kk dataa. Voinko seurata datan kulutusta jostain? Puhelimenani on one plus 5. Olen neljän päivän reissulla Ruotsissa ja Norjassa.
 • Hei Jenni!

  Datan käyttöä on helpoin seurata suoraan puhelimen datalaskurista.

  Lisätietoa liittymäsi roaming-hinnoittelusta löydät osoitteesta https://www.dna.fi/euroaming. Mikäli käytössäsi on DNA Rajaton 4G Teho -liittymä, ei tämän kuukausimaksuun sisälly EU-dataa veloitus menee käytetyn datamäärän mukaan. Ensimmäisestä 
  8,1 gigatavusta veloitetaan EU-perusmaksu 0,0057 e/Mt ja tämän jälkeen EU-lisämaksu 0,0074 e/Mt.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei,
  Liittymäni on DNA Rajaton 4G Teho. Roaming Yhdysvalloissa ilmeisesti maksaa 0,149 €/MB. Onko DNA:lta ostettavissa mitään datapakettia matkaa varten vai onko ainoa vaihtoehto maksaa tuo 0,149 €/MB tai olla käyttämättä roamingia? • Hei Thomas!

  Valitettavasti EU/ETA-alueiden ulkopuolelle ei ole tarjolla roaming- tai datapaketteja. Mahdollinen tiedonsiirto laskutetaan siis aina hinnaston mukaan ja jos ylimääräisiltä kuluilta haluaa välttyä niin on suositeltavaa käyttää paikan päällä WiFi-yhteyttä ja laittaa tiedonsiirto/roaming kokonaan pois päältä. Kaikissa kuluttajaliittymissä on oletuksena 60e ulkomaan tiedonsiirron datarajoitus, joten tätä suurempaa laskua ei vahingossakaan pysty tekemään ellei rajaa ole itse nostanut.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Hei,

  Minulla on jo pari vuotta sitten ostettu DNA Nopea 4G Rajaton ja missään Minun palveluissani ei lue, sisältääkö tämä vanha versio tästä liittymästä seuraavat hinnaston EU-käytön ilmaiset puhelut ja datan:
  "DNA Nopea 4G Rajaton
  Kuukausimaksu 34,90 €/kk
  Maksiminopeus 100 Mbit/s
  Sisältää rajattomasti puheluita ja teksti- ja multimediaviestejä kotimaassa ja EU/ETA-alueella.
  EU-datapaketti sisältää 10 Gt/kk tiedonsiirtoa EU/ETA-maissa."
  Kun saavuin Espanjaan, sain DNA:lta viestin: "Tiedonsiirto EU-perusmaksulla 0,0057€/Mt EU-roaming-hinnastossa kerrottuun rajaan asti."

  Onko minulla siis DNA Nopea 4G Rajaton -liittymään kuuluvaa ilmaista käyttöä vai ei?
 • Hei, jos sinulla on DNA Nopea 4G Rajaton, niin kuukausimaksuun kuuluu tuo 10Gt EU -dataa. Mikäli liittymätyyppi on joku muu, ei dataa välttämättä kuulu. Tuo saamasi viestin perusteella liittymätyyppisi on mahdollisesti joku toinen.

  Näet oman liittymätyyppisi Minun Palvelusta tai laskustasi. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja tarkistaa tilanteen sitä kautta.

  Asiakaspalveluumme saat kätevästi yhteyden myös chatin kautta, chat -painike näkyy sivulla silloin kun chat on saatavilla. https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei DNA prepaidini ei toimi Intiassa. Saan vain virheilmoituksen soittaessani, että minun täytyy tarkistaa handsfree settings. Tällä kaiketi viitataan operaattorin valintaan ja olenkin jo kaikki kokeillut manuaalisesti läpi ja automaatilla. Olen myös poistanut palvelunestot. Mikä neuvoksi sillä en saa yhteyttä mihinkään tällä nyt?
 • Hei Ville!

  Yhteistyöperaattorimme Intiassa ovat MTNL, Bharti Airtel sekä Vodafone Essar Gujarat. Operaattorit käyttävät USSD-tekniikkaa ja USSD-puhelun soittaminen edellyttää USSD-koodin lisäämistä vastaanottajan puhelinnumeroon. Soitettaessa USSD-puhelua ulkomailta Suomeen/suomalaiseen liittymään, tulee numero näppäillä muodossa *140*358441234567#.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei kokeilin tuota muotoa ja ei edelleenkään toimi. Mitäs muita neuvoja?
 • Handsfree settings viittaisi enemmänkin johonkin bluetooth kuulokkeen asetuksiin, joten tämä kannattaa napata pois asetuksista jos tällä olisi vaikutusta tilanteeseen. Virheilmoitus viittaa johonkin itse puhelimessa kuitenkin
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Jep Bluetooth on ollut jo kauan sitten pois, Muita ehdotuksia?

 • Olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluun https://www.dna.fi/yhteystiedot niin voimme tutkia ongelmaa liittymän tiedoista. Ota ylös myös tiedot epäonnistuneista puheluista jos näitä tarvitaan vianselvitykseen (aika, mistä numerosta mihin)
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • I han uskomatonta palvelua. En voi ottaa yhteyttä kehenkää kun ei puhelinj toimi.
  Ja yritin sitä linkkiä. Ei sekää n toimi. Avaa vaan uuden missä niin vitusti myydään palveluita jotka wi toimi! Helvetti jos ei saada asiaa kondikseen niin haastan oikeut´teen teidät
 • Antakaa jokin kontakti johon oikeasti voi ottaa yhteyttä?
 • Haloo onko täällä ketään, jolla on ihan biologiset aivot?? Miksi soittaessa Espanjassa prepaid-liittymällä espanjalaiseen numeroon puhelu yhdistyy vain vammaiseen DNA:n automaattiin? Ei toimi USSD-puhelu myöskään. Error message. Eikö DNA:lla ole varaa palkata yhtä asiakaspalvelijaa nettichattiin, kun kerran omat liittymät on niin paskoja, että niillä ei voi soittaa?
 • Samaa mieltä Crackin kanssa. Aivan uskomattoman vaikeaa saada tukea kun ei ole ketään johon ei voi ottaa yhteyttä. Onhan teillä numerot mihin soittaa, mutta mites soitat kun ei DNA prepaid toimi? Nettichatti kuntoon!
  Menee kuluttaja-asiamiehelle tämä juttu kun on luvattu että toimii ulkomailla ja rahat maksettu, mutta ei toimi kuitenkaan.
 • Niin ja mihis tuki katosi nyt kun oikeasti on ongelmia DNA prepaidin kanssa ulkomailla. En voi suositella kenellekaan. Luvataan etta toimii ja sitten ei toimi kuitenkaan kun oikeasti tarvitsee. Aivan uskomatonta palvelua!
  Kehenkaan ei saa yhteytta kun prepaid ei toimi ja ainoa missa voi hoitaa asioita on tama foorumi, johon ei vastata.
  Ottakaa joku edustaja tai manageri yhteytta suoraan sahkopostiiini!
 • Tukisivusto on julkinen keskustelupalsta, joten tätä kautta emme pysty esim. liittymäongelmia tarkemmin selvittämään. Mikäli yhteydenotto puhelimitse ei onnistu asiakaspalveluumme niin meille voi myös laittaa viestiä sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta tai chatissä. Lomake ja chat löytyvät sivultamme https://www.dna.fi/yhteystiedot. Sininen chat-ikoni näkyy siis sivuston oikeassa laidassa.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • DNA Prepaid ei kuintenkaan toimi nyt ainakaan Englannissa. Puhelin kyllä kytkeytyy verkkoon ja paikalliseen operaattoriin, mutta kaikki puhelut menevät aina suoraan DNA palvelutarjoajalle. Myöskään puhelin ei vastaanota puheluita.
 • Minkä operaattorin verkossa puhelin on? Iso-Britanniassa roaming-kumppanimme ovat 3 (Hutchison) ja Everything Everywhere.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Ei toiminut missään, ei myöskään mainitsemassasi EEssä
 • Onhan liittymällä tarpeeksi saldoa? Ulkomaanpuheluissa minimisaldo on 4 €. Onhan liittymä otettu käyttöön Suomessa?
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • on
 • Hei!
  Olen asunut nyt hetken aikaa puolassa ja käytän dnan liittymää täälläkin. Aluksi liittymä toimi ihan hyvin, mutta nyt jo kolmen viikon ajan se on kaatunut täysin aina kun liikun paikasta toiseen. Tällä tarkoitan siis sitä että sekä mobiiliverkkoyhteys että internetyhteys katoavat ja palaavat vasta kun olen ollut tunteja samassa paikassa. Aluksi näin kävi vain pidemmillä välimatkoilla, mutta nyt viikon ajan ongelma on seurannut myös yhden kaupungin sisällä liikkuessa. Puhelin yhdistää matkapuhelinverkkoon aina hetkellisesti kun uudelleen käynnistän sen, mutta liittymä pysyy ylhäällä max 30sec kerrallaan. Mistä mahtaa kiikastaa?
 • Hei,

  Onko 4G tulossa tuetuksi verkossa niissä maissa joissa se puuttuu? Todella rasittavaa kun melkein lähtökohtaisesti tietää että DNA ei tarjoa 4G:tä esim. Saksassa ja Italiassa. Erityisesti ulkomailla langattomalle nopealle netille on hyvin paljon tarvetta.
 • Hei Antti!

  4G roamingin tukea on tarkoitus laajentaa kyllä, ajantasainen tieto kunkin maan osalta löytyy osoitteessa https://www.dna.fi/euroaming
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Näyttää keskustelujen perusteella, että DNA tykkää rahastaa mutta ei tarjota palveluja. Palvelut on aika paljon jäljessä siitä mitä muut tarjoavat. Ulkomailla DNA:n palveluihin ei voi luottaa sillä harvoin jos milloinkaan toimivat. Näköjään kukaan managereista ei lue näitä foorumeita, sillä puuttuisin itse näihin ongelmiin välittömästi. En suosittele Dna:ta kenellekään jos ulkomailla. Parempi hommata paikallinen prepaid esimerkiksi.
 • tämä on kyllä valitettava totuus. Aina kun on reissussa niin tuttavien puhelimia pitää lainata kun haluaa esim. tehdä töitä. Toisaalta helppoa olla reissussa kun valitaan vaikka ravintolaa niin voi aina vedota omaan huonoon nettiliittymään niin joku muu voi sitten hoitaa homman Elisalla tai Telialla. Iiro, pystyisitkö kertomaan tarkemmin tästä ”DNA:n tarkoituksesta laajentaa 4G roaming tukea”? Missä, milloin?
 • Hei! Minulla on noin 8kk vanha liittymä, jonka nimeä en juuri nyt muista. Onko siinä jo eu netinkäyttö tietty raja, johon saakka sitä pystyy käyttämään ilman lisäkuluja? Eli kuinka kauan teidän liittymissänne on ollut jo tuo 2.5-20gt netinkäyttö eu maissa?
 • Hei! Tarvitsen Rajattomasti nettiiä Ranskaan vain viikoksi onko se mahdollista peruuttaa kuukauden jälkeen tai vaihtaa normaaliin kotimaan hintaan?
 • Millä asetuksilla saan kännykän/mokkulan toimimaan yhteyspisteenä Kroatiassa?
 • Miten näen reaaliaikaisena liittymieni datan käytön ulkomailla? Onko tähän joku sovellus tai miten aktivoin sen minun DNA:sta päälle?

  Haluaisin nähdä yhdestä paikasta kaikki liittymät.


 • Hei, datan käyttöä voi seurata puhelimen asetuksista.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • heh joo. Meillä on kuusi DNA:n liittymää matkassa Espanjassa ja haluaisin seurata niiden datan käyttöä dna:n palvelun kautta kuten keskieurooppalaiset Movistar, Vodafone, Orange tai MásMóvil tai kuten nämä kaikki muutkin palveluntarjoajat tuppaavat näyttämään. Lähinnä kiinnosti miten pystyisin seuraamaan näitä kaikkia yhtä aikaa.
 • Valitettavasti tosiaan meillä esim. Minun Palvelussa ei näy käytetyn datan määrä, vaan tätä voi seurata puhelimen omista asetuksista. Reissuun lähtiessa kannattaa nollata tilastot niin seuranta on helpompaa.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Kiitos nopeasta vastauksesta. Jos tämä ei onnistu palvelun kautta. Olisiko mahdollista saada tekstiviesti-ilmoitus kun dataa on käytetty esim 33% ja 66% tai vaikka edes yksi ilmoitus 50%. Nyt kun tulee vain ilmoitus että datakatto on saavutettu puuttuu asiakkaalta kontrolli liittymään sisällytetyt datan käytöstä.
  Tämä mielestäni kuuluisi hyvään käyttäjäkokemukseen joka jää nyt vähän vajaaksi.
 • Käyttäjän kannattaa muistaa että operaattori voi laskea käytetyn datan määrän eri tavoin kuin kännykkä.
 • Mutta hei. Näköjää ilmoitus tulee kun 80% prosenttia on käytetty jos liittymässä on saldoraja, eli ilmoitetaan jos et poista saldorajaa käyttö loppuu ja laskutus katkeaa.  Ilmoitus näköjään onnistuu, mutta on haluttu maksimoida datan laskutus eri tilanteissa. Yrittäjänä tajuan logiikan, kuluttajana kokemus huononi kyllä entisestään.
 • Tytär on Sveitsissä. Ovatko että sieltä soitettaessa/tekstattaessa on voimassa sivullanne kerrotut hinnat (Puhelu Suomeen 0,86 €/min; SMS- ja MMS-viestit Suomeen 0,074 €/kpl; Vastaanotetut puhelut 0,074 €/min)? Itselläni DNAn ja Telian liittymät, mikäli sillä on merkitystä hinnoitteluun.

 • Hei, hinnat ovat kuten sivulla on ilmoitettu. Sveitsi ei ole EU/ETA maa ja hintahaku löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Olen menossa Yhdysvaltoihin pariksi viikoksi ja oma liittymä puhelinnumeroineen täytyy pitää käytössä työnkin takia. Eikö teillä vieläkään ole saatavilla erillisiä ulkomaan datapaketteja liittymän päälle, kuten kilpailijoillanne? Onko tämä suunnitteilla vai täytyykö harkita operaattorin vaihtoa?
  Vastaava ongelma oli talvella Kiinassa.
 • Hei SH!

  Erillisiä ulkomaan datapaketteja ei ikävä kyllä tällä hetkellä ole saatavilla. Asiakkaiden toive näiden osalta on kuitenkin kuultu ja otetaan huomioon tuotesuunnittelussa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Olen nyt Egyptissä enkä uskalla laittaa mobiilidataa päälle koska en tiedä kuin iso lasku tulee,tarvitsisin sitä kyllä välillä. Jos sitä kumminkin käytän,saanko ilmoituksia sen kulumisesta ja käytöstä kuten edelliseltä operaattoriltani saunalahdelta jonka reissunetti oli loistava.? En nyt ymmärrä ollenkaan tätä ulkomaan juttua,myyjä kyllä vakuutteli että ihan samanlaiset systeemit sulla jatkuu kun saunalahdenkin kanssa?? Kiitos
 • Ainakaan viime kesänä ei saanut tietoa. Titeto taitaa DNA:lla olla koska tiedotuksia alkoi tulemaan  olit ylittänyt peruspaketin maksimirajan, mutta sitä tietoa kuinka paljon normaalia nettiä on käytetty DNA jostain syystä halua jakaa asiakkailleen.

 • Mulla ilmoitti jo lentokentällä saapuessa että data on käytetty ja se suljetaan,ei ollut edes mobiilidata päällä kuin ehkä minuutin.
  Ensi viikolla menen perumaan tämän dna liittymän koska minulle valehdeltiin gigantissa päin naamaa ettei mikään muutu verrattuna entiseen. Tietenkin määräaikainen liittymä mutta perumisen täytyy onnistua koska valehdeltiin tämän ominaisuuksista. Takaisin saunalahteen ilman määräaikaisuuksia ja ongelmia.
 • Jukka, Egyptissä liittymän käyttö on melkoisen kallista; https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku
  Kannattaa aina ennen matkaa tutustua kohdemaan hinnoitteluun, sillä hinnat ovat maakohtaiset.

  EU/ETA -alueella matkustettaessa puhelinta voi käyttää huoletta (puhelut ja viestit kotimaan hinnalla ja netin käyttökin edullista tai kuuluu tietyn verran kuukausimaksuun). ​​​​
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Saavuin juuri Thaimaahan ja ostin REISSU tekstarilla 19,90€ maksavan datapaketin. Ilmoitus toimivasta paketista saapui, mutta netti toimi vain ROAMING ollessa käytössä. En löytänyt mistään ohjeistusta onko tuo normaalia toimintaa. Päädyin hankkimaan paikallisen 10M rajattoman pre-paidin vielä tuohon mukaan… nyt en tiedä törsäsinkö turhan paljon vai tosi turhan paljon.
  placeholder nimi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.