Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

DNA liittymän käyttö ulkomailla

Hei!

Kokosimme yhteen paikkaan monia ulkomaille matkaavia askarruttaneita kysymyksiä ja mahdollisia ongelmatilanteita. Näillä ohjeilla voit keskittyä itse reissuun sen sijaan että miettisit puhelimen toimintaa.

Mitä puhelimen asetuksia tarvitsee muuttaa ennen matkaa?

 • Puhelimeen ei tarvitse oletusasetuksilla tehdä mitään muutoksia. Puhelin yhdistää automaattisesti ulkomailla paikallisen yhteistyöoperaattorin verkkoon ja ilmoittaa olevansa roaming verkossa. Useassa puhelimessa tiedonsiirron käyttö ulkomailla on kuitenkin estetty oletuksena
 • Tarkista puhelimesta että operaattorin valinta on automaattisella ja dataroaming on pois päältä mikäli et halua käyttää tiedonsiirtoa ulkomailla. Voit kytkeä dataroaming asetuksen päälle kun tarvitset yhteyttä esim. tiedon etsimiseen.
 • Voit sulkea puhelimen mobiilidatan myös kokonaan ennen matkaa, puhelin ei kuitenkaan käytä tiedonsiirtoa ellei myös dataroaming ole sallittuna

Mitä puhelimen käyttäminen maksaa ulkomailla?

 • Hinnat vaihtelevat maakohtaisesti ja voit hakea hinnat suoraan Ulkomaan hintahausta.
 • Kaikilla DNA:n liittymillä on tiedonsiirron osalta oletuksena 60 euron ulkomaan datarajoitus per kalenterikuukausi, rajaa voi tarvittaessa nostaa tai laskea asiakaspalvelun kautta
 • DNA Rajaton 4G Super -liittymällä käytät nettiä huoletta myös ulkomailla. Mukana on 600 Mt tiedonsiirtoa kuukaudessa kaikissa EU- ja ETA-maissa. Datapaketti on käytettävissä kalenterikuukauden ajan ja saat uuden paketin aina kuun vaihteessa. Käytettyäsi matkadatan, maksat netin käytöstä normaalin hinnaston mukaisesti.

Miten voin estää tiedonsiirron käytön ulkomailla?

 • Tiedonsiirron estäminen ei vaadi puhelimesta muuta kuin mobiilidatan sulkemisen. Esim. hotellin Wi-Fi/WLAN verkon käyttöön tämä ei vaikuta. Erillistä estoa pelkälle tiedonsiirrolle ei valitettavasti ole saatavilla, liittymän verkkovierailuesto estää kaiken käytön ulkomailla.

Mitä tehdä jos puhelin ei toimi ulkomailla?

 • Puhelin kannattaa ensin vain käynnistää uudelleen tilapäisen häiriön poissulkemiseksi. Tarkista tämän jälkeen puhelimesta että operaattorin valinta on automaattisella. Mikäli automaattinen valinta ei auta, vaihda valinta manuaaliselle ja käy puhelimen tarjoamia yhteistyöoperaattoreita läpi kunnes yhteys alkaa toimia.
 • Mikäli puhelin ei löydä verkkoa lainkaan ulkomailla, on liittymälle luultavasti tilausvaiheessa kytketty verkkovierailuesto (roaming esto). Tämän poistaminen onnistuu asiakaspalvelun kautta.


Lisätietoa:
Netin käyttö ulkomailla https://www.dna.fi/netinkaytto-ulkomailla
Ulkomaan hintahaku https://www.dna.fi/ulkomailla#/search
Asiakaspalvelun yhteystiedot https://www.dna.fi/yhteystiedot

DNA Iiro palveluneuvoja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Nämä edellämainitut ohjeistukset koskevat NYT täysin kokonaisuudessaan laskutettavia DNA-matkapuhelinliitymiä SEKÄ etukäteen-käyttömaksettavia DNA Prepaid-, DNA Arvo-, DNA Smart Prepaid-, DNA Super Prepaid-, DNA Rajaton Prepaid, DNA Double Prepaid-, sekä etukäteenmakettavia, datasiirto-käytön DNA Dataprepaid- ja DNA Dataprepaid Tablet-matkapuhelinliittymiä MYÖS tiedonsiirron käytön ulkomailla (dataroaming) osalta.

  Jan
 • Hei!

  ​DNA:n prepaid-liittymillä voi 4.7.2016 alkaen käyttää dataroaming-palvelua eli tiedonsiirtoa ulkomailla. Hinnoittelu on vastaava kuin postpaid-liittymillä. Dataroaming toimii kaikilla muilla DNA:n prepaid-liittymillä lukuunottamatta Dataprepaid-liittymiä, jotka toimivat jatkossakin vain kotimaassa. Muutos ei aiheuta toimenpiteitä asiakkaille.

  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Hei,
  Hankin tänään superprepaidin matkalle. Latasin saldoa. Yrittäessäni tilata msm viestillä matkadataa, saan ilmoituksen palvelua ei voi kytkeä liittymääsi. Mitäköhän tämä tarkoittaa ja miten saan homman pelittämään?

  Tytti
 • Matkadatapaketteja ei ole valitettavasti saatavilla DNA:n prepaid -liittymiin, käyttö tapahtuu siis hinnaston mukaisesti megatavupohjaisesti

  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Hei,
  Mikähän on DNA Rajaton liittymän hinnoittelu Havaijilla. Tuo sivujenne ulkomaan hintahaku antaa erikseen Yhdysvallat sekä Yhdysvallat-Havaiji, mutta tuo Havaijin valinta ei kuitenkaan tuo hintoja esille. Onko Havaijilla sama hinnoittelu kuin muuallakin Yhdysvalloissa vai onko siellä eri hinnat?

  Antti
 • Mikäli hintahaku ei näytä mitään tuloksia maan tiedoista, ei DNA:lla luultavasti ole maassa yhteistyöoperaattoreita.

  Hawaijin osalta kyse lienee vain siitä että tiedot ovat ympätty samaan Yhdysvaltojen kanssa

  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Voinko sulkea lapseni puhelimen dataroamingin oman asiakassivun kautta?

  Nina
 • Hei Nina!

  Kuten aloitusviestissä lukee, niin erillistä estoa pelkälle tiedonsiirrolle ei valitettavasti ole saatavilla, liittymän verkkovierailuesto estää kaiken käytön ulkomailla.

  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • latasin dna superprepaid liittymälle rajaton 30vrk 16.90e datayhteyden, siis toimiiko se myös ulkomailla rajattomana? maat.meksiko/usa

  jouni
 • Hei Jouni!

  Kuten yllä on vastattu, ​hinnoittelu on vastaava kuin postpaid-liittymillä. Eli ikävä kyllä datan käyttö ei ole rajatonta ulkomailla.

  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Hei,
  olen lähdössä Italiaan viikoksi. DNA Matkadata-sivuilla sanotaan että "DNA Matkadata -paketteja ei voi tilata DNA Perus-, DNA Mini Data-, DNA Äly-, DNA Älypaketti-, DNA Paketti-, DNA SuperÄlypaketti- ja DNA Rajaton -liittymiin." Minkälaisiin liittymiin niitä voi tilata? Minulla on DNA Äly-liittymä, saako siihen mitään pakettia?

  Tarja
 • Hei Tarja! Ei saa. Nuo Matkadata -paketit ovat tilattavissa vain vanhempiin, jo uusmyynnistä poistuneihin DNA Onni- ja Joustava -liittymiin.

  DNA Äly- ja Rajaton -liittymissä netin käyttö veloitetaan käyttömäärän mukaan. Italiassa tiedonsiirron hinta on 0.062 €/MB.

  Kaikilla liittymillä on EU:n asetuksen mukainen tiedonsiirron käyttökatto, datarajoitus ulkomailla joka varmistaa ettei laskulle tule yllätyksiä. Tiedonsiirron käyttökatto on EU:n viranomaisvaatimus, jonka DNA tarjoaa tiedonsiirtokustannusten hallintaan kaikkialla maailmassa.

  Datarajoitus ulkomailla on saldorajapalvelu, joka on tarkoitettu ulkomaan tiedonsiirtokulujen, kuten esimerkiksi nettisurffailun, sähköpostin käytön ja tiedostojen lataamisen hallintaan. Palvelu suojaa yllättäviltä tiedonsiirtoveloituksilta ulkomaan matkoilla katkaisemalla tiedonsiirtoyhteyden saldorajan täyttyessä.

  Palvelun oletusarvoinen saldoraja on 60 euroa laskutuskaudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että nettikäytöstäsi koituva lasku ei ylitä 60 euron tai itse asettamaasi rajaa. Datasiirto katkeaa saldon täyttyessä, jos asiakas ei erikseen määritä korkeampaa rajaa.

  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Eli te myytte nettisivustolla Matkadata-paketteja liittymiin joita ei ole saatavana... eipä kuulosta kovin reilulta peliltä. Asiakkaan on melko vaikea arvioida netinkäyttöä ulkomailla, sillä tiedonsiirron hinta (0.062 €/MB) on vain yksi puoli asiasta. Käsittääkseni en voi nettiä käyttäessäni tietää kuinka paljon dataa siirtyy, ja enkä voi itse vaikuttaa määrään. Jos puhun puheluja niin voin itse arvioida puhunko pitkään vai lyhyesti, ja tekstareita lähettäessäni tiedän kuinka monta tekstaria lähetän. Mutta pitänee keksiä tähän joku ratkaisu. Kiitos vastauksesta.

  Tarja
 • Näitä liittymiä, joihin tuo Matkadata on saatavilla, ei ole uusmyynnissä ole enää saatavilla, mutta toki niitä on edelleen käytössä useilla asiakkaillamme, joten niistä on hyvä olla tietoa nettisivuillamme.

  Useista puhelimista voi asetuksista seurata paljonko dataa on käyttänyt. Yleisesti ottaen esim. Youtube -videoiden katseleminen kuluttaa dataa melkoisesti, kun taas esim. Facebook -sovelluksen kurkkaaminen ei niin hirveästi. WhatsApp ei myöskään käytä kovinkaan paljon dataa.

  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Olin siirtämässä mobiiliasiointiani DNA:lle, mutta ulkomaan datapakettien puute kaatoi nämä aikeet. Mikäs pointti tässä on että uusiin liittymiin ei myydä mitään järkevää ulkomaandataa? Onko tilanteeseen tulossa muutosta? Mallia voi ottaa vaikka Elisasta.

  Kalle
 • olen Kanadassaja ja puhelimen mukaan yhteydessä rogers verkkoon, soittaessani mihinkä tahansa DNA asiakasnumeroon puhelu katkeaa lähes välittömästi vaikka saldoa pitäisi olla vielä jäljellä. tialnteeni edellyttää että soitan vakuutus firmalle suomeen ja ko puhelut eivät yhdisty lainkaan

  Niki
 • Hei Niki!

  Lisätietoa prepaid-liittymän käytöstä ulkomailla löydät osoitteesta https://www.dna.fi/prepaidin-kaytto-ulkomailla.

  Huomaathan, että prepaid-liittymällä ei voi ulkomailta soittaa suomalaisiin palvelu- tai yritysnumeroihin. Jos kyse on tavallisesta matkapuhelinnumerosta, onhan vastaanottajan numero varmasti kansainvälisessä muodossa eli suuntanumeron ensimmäine 0 korvattu maatunnuksella +358?

  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Haluan ulkomailla estää puhelimellani lisäkuluja aiheuttavan netin käytön joka ymmärtääkseni hoituu sulkemalla Mobilidata. Ymmäräänkö nyt oikein lauseen: erillistä estoa tiedonsiirrolle ei ole, liittymän verkkovierailuesto estää kaiken käytön ulkomailla, eli jos suljen mobilidatan niin eikö ulkomailla voi soittaa ja lähettää tekstiviestiä?

  Hilkka Mäkipää
 • Hei Hilkka! Tiedonsiirron estäminen ei vaadi muuta kuin puhelimen omista asetuksista mobiilidatan sulkemisen. Esim. hotellin Wi-Fi/WLAN verkon käyttöön tämä ei vaikuta. Tämä vaikuttaa siis vain puhelimen mobiilidataan, eli kun tämä on otettu pois käytöstä puhelimen asetuksista, puhelimen netti ei toimi mobiilidatan kautta, mutta liittymä toimii muutoin normaalisti, eli sillä voi soittaa ja viestitellä.

  Erillistä estoa pelkälle tiedonsiirrolle ulkomailla ei valitettavasti ole saatavilla. Ainoa esto jonka voimme kytkeä täältä päästä koskien liittymän käyttöä ulkomailla on verkkovierailuesto, joka tosiaan estää täysin liittymän käytön ulkomailla, jolloin liittymä ei toimi lainkaan edes puhelujen ja viestien osalta.

  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Hei, DNA-liittymän käyttö ulkomailla -ohjeissa käytetään käsitteitä, kuten dataroaming, mobiilidata, tiedonsiirto ja verkkovierailu, ja oletetaan niiden olevan ohjeistuksen lukeville itsestään selviä. Minulle ne eivät ole.

  Olen Espanjassa ja minulla on 4G Rajaton liittymä Nokia Lumiassa. Asunnossa on ilmainen wi-fi. Haluaisin yksinkertaisesti tietää, miten vältän turhia kustannuksia, kun 1)soitan silloin tällöin Suomeen, 2)vastaanotan puheluja, 3)lähetän tekstiviestejä, joihin joskus liitän pilvestä kuvia, 4)käytän Whatsuppia ja 4)surffaan jonkin verran netissä. Mitä asetuksia minun on syytä laittaa/muuttaa puhelimessani?

  Pirjo
 • Hei Pirjo!

  Pahoittelut mikäli ohjeistuksen ymmärtämisen kanssa on ongelmia, olemme täällä kuitenkin tarjoamassa lisäohjeistusta tarvittaessa.

  Puheluiden soittaminen Espanjasta maksaa 0,062 €/min ja vastaanottaminen 0,014 €/min. Tekstiviestien hinta on 0,025 €/kpl. Ulkomailla multimediaviesti (eli jos liitän tekstiviestiin esimerkisi kuvan) maksaa 0,40 €/viesti + tiedonsiirtomaksu. Tiedonsiirtomaksu riippuu kyseisestä ulkomaanoperaattorista ja MMS-viestin koosta.

  Jos et halua että tiedonsiirrosta, eli liittymän oman nettiyhteyden käytöstä, aiheutuu sinulle kustannuksia niin mobiilidata tulisi kytkeä kokonaan pois puhelimen asetuksista. Ohjeet tähän löytyvät tarvittaessa laitteen käyttöoppaasta tai laitevalmistajan sivuilta. WhatsAppin ja nettiyhteyden käyttöön voit siis käyttää mainitsemaasi asunnon Wi-Fi-yhteyttä.

  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Minulla on kyllä espanjan prepaid liittymä joka toimii kun soitan suomeen

  Markku mäki
 • Matkadata pitää siis itse tehdä soittamalla palvenumeroon ja pyytää alentamaan kattoa kuudesta kympistä esim. 6 euroon 100mt mitä tämä maksaa?
  Toimiiko palvelunumero, Jotta saldoa saa tarvittaessa korotettua?

  Pasi
 • Hei Pasi!

  Matkadata-paketit ovat siis tilattavissa ainoastaan vanhempiin, jo uusmyynnistä poistuneihin DNA Onni- ja Joustava -liittymiin. Tarkemmat tiedot ja tilausohjeet löydät tarvittaessa täältä.

  Mikäli haluat muokata liittymän rajoituksia tai estoja, kuten ulkomaan tiedonsiirron käyttökattoa, niin sinun tulisi olla tästä yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, kiitos.

  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Sitten tulevaa.Varautukaa tulevaisuudessa hintojen nousuun.
  Kiitos ja kumarrus kuningas EU

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000488...

  Jone
 • Dna muutti yksipuolisella päätöksellä Onni S -liittymäni dnaPerus -liittymäksi.
  Saako tähän ostettua Matkadatan?
  Pääsenkö Perus-liittymällä ulkomailla lainkaan nettiin ja jos pääsen, mikä on hinnoittelu?

  turha (?) kapula
 • Hei!

  Ikävä kyllä liittymälle ei ole mahdollista kytkeä Matkadata ulkomailla -paketteja. Nettiyhteys toimii toki myös ulkomailla. DNA:n kaikissa kuluttajaliittymissä uusi tiedonsiirron hinta Euroopassa on 0,062 €/Mt.

  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Olen lähdössä lähiaikoina Ruotsiin. Minulla on DNA prepaid liittymä johon lataan aina kerran kuukaudessa data paketin. Maksaako Ruotsissa netin käyttö enemmän?

  Tietämätön
 • Hei Tietämätön!

  Valitettavasti liittymille ladattavat datapaketit eivät toimi ulkomailla, ulkomaan käytön hinnat voit tarkistaa sivuiltamme dna.fi/ulkomailla.

  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Portugali on matkakohde ja oleilu kestää melkein 5 kk. Ei haluta mitään jättimäisiä yllättäviä nettilaskuja, asunnossa on wifi, - eli käytän sähköpostia , uutisia, watsappia, puhelut . Asioiden hoito, matkaliput, hotellivaraukset, pankkiasiat jne
  Mitä pitää ottaa huomioon , mulla on rajaton 4g. Kysyy Eve

  Eve
 • Evelke: kun asunnossa kerran on (maksuton) wifi, käännä mobiilidata kokonaan pois puhelimen asetuksista. Silloin ei tule laskua kuin soitetuista ja hiukka vastaanotetuista puheluista. Roaming-hinnat tulevat yleensä tekstarina, kun puh ottaa ensi kertaa yhteyden paikalliseen verkkoon.

  Elementary, Watson
 • Minulla on Super Prepaid ja haluan käyttää sitä tabletissa juuri tiedon siirtoon. Olen ladannut liittymälle rajattoman ja 30 euroa puheaikaa. Kun käytän sitä selaamiseen niin tuosta 30 eurostako se laskuttaa sen 0,062 euroa/Mt? Tätä ei kukaan ole kysynyt. Johtuuko se siitä, että selaamine esim. Espanjassa on halvempaa ostamalla sikäläinen "prepaid"? Ja olen samaa mieltä, että ohjeet voisivat olla selkokielisempiä. Kaikille noille käsitteille on myös suomenkielinen selväkielinen vastine.

  is
 • Hei Eve!

  DNA:n liittymillä on oletuksena 60 euron saldoraja ulkomaan tiedonsiirrolle, joten yllättäviä isoja laskuja ei pääse syntymään. Jos käytössäsi on DNA Rajaton 4G Super -liittymä niin se sisältää 600 Mt tiedonsiirtoa kuukaudessa EU-maissa.

  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Hei is!

  Kyllä, tiedonsiirron veloitus menee juurikin noin. Liittymän nettipaketit eivät ikävä kyllä toimi ulkomailla ollessa.

  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Hei,
   Uudessa A3:ssa ei löydy roamingin estoa. Onko ainoa vaihtoehto kytkeä mobiilidata pois ennen ulkomaan matkaa? Aika hankalalta kuulostaa aiempiin puhelimiin verrattuna...
  Jukka Jaskari
 • Hei, olen ulkomailla ja sain tekstiviestin ulkomaan rajan täyttymisestä. Voinko saada linkin, mitä kautta pystyn korottamaan rajaa? Omat tiedot puolelta en kyseiseen palveluun löytänyt.. Kiitokset etukäteen.
  Miia
 • Hei Miia! Liittymäsi käyttörajojen muokkaaminen, tietyillä rajoituksilla, onnistuu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun 
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Kiitos, sainkin jo avun chatin kautta.
  Miia
 • Telian rajattomissa liittymissä on nykyään lisämaksuton datan käyttö jopa 15 Gigatavuun saakka EU- ja ETA- maissa. Millä aikataululla Dna siirtyy samaan lisämaksuttomuuteen ja koskeeko sama myös Kanariansaaria?
  Tapsa
 • Hei Tapsa!

  Tulemme noudattamaan EU:n roaming-asetuksen vaatimuksia. Tutkimme vielä erilaisia toteutustapoja, Telian tapa avata roaming muutamiin uudella tavalla hinnoiteltuihin liittymiin on yksi vaihtoehto. Mitään aikataulua tämän suhteen ei ole antaa, tiedotamme asiasta varmasti heti kun tiedotettavaa roamingin tiimoilta on.
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Olen lomamatkalla Italiassa ja haluaisin katsella Jääkiekon SM-Liigaa DNATV:n kautta.
  Yrittäessäni käyttöä, tulee teksti " lähetystä ei voi näyttää." Mikä avuksi?
  Pellinen Jarmo
 • Hei Jarmo!

  Valitettavasti DNA TV toimii ainoastaan Suomessa.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Miten tämä 15.6. alkava Roaming maksujen poisto käytännössä toimii. Voinko käyttää nykyistä liittymääni eu maissa samaan tapaan kuin kotimaassa?

  Vai estetäänkö vanhassa liittymässäni roaming käyttö ja pakkomyydään uudenlaiset liittymät?
  Jarkko Hytönen
 • Hei Jarkko!

  EU on juuri tehnyt asiasta päätösesityksen ja monet yksityiskohdat ovat vielä auki. Selvitämme muutoksen vaikutuksia tuotteistukseemme tämän talven ja kevään aikana.

  Sääntely mahdollistaa myös nk. kestävyysmekanismin hyödyntämisen, mikä toteutuessaan tarkoittaisi DNA:n asiakkaille sitä, että kaikesta matkaviestinpalveluiden käytöstä EU-alueella peritään maksimissaan tukkumaksujen suuruinen yksikköhinta, mikä olisi kuluttajan kannalta edelleen edullinen ratkaisu.

  Tiedotamme asiakkaille mahdollisista muutoksista kun kaikki yksityiskohdat ovat selvillä ja mahdollisista muutoksista on tehty päätökset.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Hei!
  Onko mahdollista saada nettiyhteyttä kiinteään hintaan Espanjan matkalle DNA:n kautta? Huomenna olisi lähtö kahdeksi viikoksi Espanjaan ja mietin onnistuisiko netin käyttö jonkin paketin kautta..?
  Ja jos ymmärsin oikein, niin Matkapaketteja ei saa ?

  Kiitokset vastauksesta etukäteen!
  Lotta
 • Hei Lotta!

  Valitettavasti kiinteää hintaan tiedonsiirrolle ulkomailla ei ole mahdollista saada, hinta määräytyy siis käytön mukaan. Ulkomaan hinnaston löydät sivuiltamme https://www.dna.fi/ulkomailla#/.

  DNA:n liittymillä on oletuksena 60 euron saldorajapalvelu, joka rajoittaa tiedonsiirron käytön ulkomailla ko. rajaan. Rajaa on halutessasi mahdollista muuttaa olemalla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Hei! Minulla on liittymä missä on 600mt ulkomailla netinkäyttöä kuukaudessa. Mistä näen paljonko sitä olen käyttäny/ paljon sitä on jäljellä? Saako iPhonesta asetuksen joka ilmoittaa kun se lähestyy loppua? Ja pitääkö dataroaming olla pois päältä? Kiitos avusta!
  Henna
 • Hei Henna!

  Käytetyn datan määrää on helpoin seurata suoraan puhelimesta. iPhonessa laskuri löytyy Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatan käyttö. Mitään hälytystä tuohon ei ole saatavilla, vaan lukemaa täytyy itse seurata.

  Jos haluat käyttää datayhteyttä ulkomailla, vaatii tämä että dataroaming on sallittu. Itse suosittelen pitämään dataroamingin pois päältä silloin, kun yhteyttä ei tarvita ja kytkemään tämän päälle vain silloin kun haluat käyttää dataa.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Hei. Mikä on DNA:n yhteistyökumppani Kreetalla?

  t. Katja


  Katja Koskensalo
 • Hei Katja!

  Tiedot yhteistyökumppaneistamme kussakin massaa löydät osoitteesta dna.fi/ulkomailla. Kreikassa DNA-liittymät toimivat Vodafonen, Cosmoten ja Windin verkoissa.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Hei!

  Voiko ulkomailta toisen (ei DNA:n asiakkaan) soittaessa Suomeen aiheuttaa minulle puhelusta kustannuksia, jos vastaan? Sain puhelun malediiveilta paikallisesta puhelinrosta, jätin kuitenkin vastaamatta siihen. Oman käsitykseni mukaan kyllä voi aiheuttaa, mutta haluaisin varmistaa vielä asian. Etenkin nämä "banaanivaltioiden" suuntanumeroista tulevat soitot epäilyttävät minua.
  Joonas
 • Hei! Poistuvatko roaming-maksut ulkomailla myös DNA:n liittymistä kesäkuussa, eli voinko siis jatkossa huoletta käyttää mobiilidataa ilman lisämaksuja ulkomailla ollessanikin?
  Riina
 • Hei Riina!

  Tiedotamme asiakkaille mahdollisista muutoksista kun kaikki yksityiskohdat ovat selvillä ja mahdollisista muutoksista on tehty päätökset.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Tiesithän, että roamingsääntelyssä on määritelty myös kohtuullisen käytön rajat.

  Mobiilidatan käyttö ei ole rajatonta. Esimerkiksi DNA Mini Data liittymään EU ei edellytä enempää kuin noin 1 – 2 GB/kk mobiilidataa verkkovierailussa ilman lisämaksua. DNA Rajaton 3G Perus liittymässä vastaavasti noin 5 – 7 GB/kk tai DNA Rajaton 4G Super liittymässä 8 – 10 GB/kk. Yli menevästä tiedonsiirrosta saa veloittaa enintään 9,548 €/GB.

  Puheluiden ja tekstiviestien osalta lisämaksuja ei ole kohtuullisen käytön puitteissa.

  Mikäli puhelimesi käyttö tapahtuu enimmäkseen ulkomailla, operaattori voi neljän kuukauden tarkkailujakson jälkeen ilmoittaa, että lisämaksuton roaming poistuu liittymästäsi. Tällöin myös puheluista ja tekstiviesteistä voidaan veloittaa roamingmaksut.

  Operaattori saa aina tarjota EU-sääntelyä parempaa palvelua. Esimerkiksi Telia on pyöristänyt uusissa Yhteys-liittymissään tiedonsiirron kuukausirajat tasalukuihin 10 ja 15 GB/kk, jotka ovat noin tuplasti sen, mitä EU minimissään edellyttää.

  Dna ei ole vielä ilmottanut yksityiskohtia hinnoittelustaan. Sekin on mahdollista, että Dna:n liittymät lakkaavat kokonaan toimimasta ulkomailla. Jos tämä tapahtuu alle kuukaudessa Dna:n ilmoituksesta, asiakkaat voivat vaatia Dna:lta vahingonkorvauksia, sillä Dna ei ole noudattanut irtisanomisaikoja. Mikäli Viestintävirasto antaa operaattoreille erityisluvat, voimme nähdä myös täysin odottamattomiakin ratkaisuja.
  irritus

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Viestisi ja nimesi näkyy julkisesti.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme