Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA Mesh WiFi F-3890v3 modeemi resetoi itsensä

Kyseinen modeemi ollut käytössä alle vuoden verran. Otan laitteesta aina virrat pois yöksi, mutta nyt muutamana päivänä kytkiessäni virrat takaisin aamulla, modeemi onkin mennyt takaisin tehdasasetuksille (laitteen lokitiedoissa lukee "A Factory Default reset has been performed"). Mistä tämä voi johtua?
A. J.

Kommentit

 • Olisikohan DNA pistänyt tuohon modeemiin pakollisen resetoinnin, kuten vanhempaan Wbox-modeemiinkin.
  Modeemi päivittyy yö aikaan, jos se on päällä.
  Oletko varma, että laite on mennyt tehdasasetuksille, eikä vain käynnistyyt uudelleen?
  Jos käytät laitetta siltaavassa tilassa, niin resetoinnin jälkeen se on reitittävässä tilassa ja laitehallinnan salasana on se alkuperäinen.
  PW
 • PW, anteeksi nyt pilkunviilaus mutta Wbox ei ole modeemi vaan se on digiboksi. 😀
  Jari
 • PW, nyt kahtena aamuna peräkkäin laitehallinnan salasana on palautunut alkuperäiseen muotoonsa (1234) ja SSIDt ja salasanat on pitänyt laittaa uusiksi. Resetoinnilta se minusta vaikuttaa.

  A. J.
 • Jari: Tuli virhe, hyvä kun oikaisit.
  A.J.: Kyllä se on näköjään resetoitunut. Jätäppä yöksi modemiin virrat päälle. Ehkä se yrittää päivittää itsensä. Jos päivitys onnistuu, tuskin se jatkuvasti resetoituu.
  PW
 • Annoin olla yön päällä, eikä tuo softaversio ainakaan ole miksikään muuttunut.
  A. J.
 • Jos sammutat laitteen ja käynnistät sen melkein heti uudestaan, onko silloin asetukset nollautuneet? Vai nollautuuko vain jos on koko yön virratta?

  Onkohan modeemissa oleva "kiintolevy" tiensä päässä? En siis tiedä mitä teknologiaa se käyttää asetusten tallentamiseen, mutta esim yli kymmenen vuotta vanhat läppärit joista irroittaa akun nollaavat myös kaikki bios-tason asetukset, koska sisäisetkin patterit ovat täysin kuolleita.

  Vaihtoehtoisesti vaikka tuon modeemin tallennustekniikka ei tarvitsisi sähköä tiedon tallentamiseen se on saattanut rikkoutua (kulua?) niin että siihen ei voi enää kirjoittaa eikä lukea. Ja asetuksia kun asettelee, niin laite osaa ottaa niitä suoraan käyttöön (RAM) ja vasta sitten yrittää kirjoittaa ne talteen ja vaikka epäonnistuu, niin laite käyttää uusia asetuksia.

  Vaihtoehdot on aika vähissä modeemien kanssa.
  a) onhan varmasti uusin softaversio? (kirjoitit jo että ei ainakaan itse itseään päivitä)
  b) resetointi (tuskin tällä kertaa ratkaisu, koska ongelma on juuri resetoituminen)
  c) mukauttaa omaa toimintaansa virheeseen (eli lopetat sen sammuttelun, tai käytät defaulteilla (auts!))
  d) heität vesilintua
  e) roottaat modeemin, niin pääset ehkä näkemään matalan tason virheilmoituksia, jos niistä selviäisi jotakin tai mahdollisesti jos pääsisi firmistasolta vaihtamaan oletukset uusiksi (toki jos on rautavika, niin ohjelmallisesti sitä ei voi korjata, vain väistellä)
  f) voisikohan laitteen piirilevyltä tunnistaa tallennukseen käytetyn piirin ja juottaa oman tilalle?
  yxWaan
 • Otin taas virrat pois yöksi, mutta tällä kertaa asetukset olivat aamulla vielä muistissa. Mystinen juttu. Katsotaan, josko ongelma olisi ratkaissut itsensä.
  A. J.
 • Hei, ainakaan mitään yleistä vikaa emme ole tämän modeemin osalta havainneet joten tuo kuulostaa laitteen vialta jos resetointia ilmenee jatkuvasti. Modeemeilla on 2 vuoden takuu ja kaikki huolto- ja takuuasiat hoituvat lähimmän DNA Kaupan kautta
  DNA Iiro palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.