DNA mokkula 4G WLAN E5573CS netti katkeaa jos laitan päälle vpn

Hankin juuri DNA 4G WLAN E5573CS mokkulan ja se toimii ihan hienosti kunnes laitan päälle Cisco vpn niin että pääsen asiakkaani järjestelmään. Vpn:n kautta pääsen asiakkaan järjestelmään ja kaikki toimii hienosti paitsi että muutaman sekunnin päästä nettiyhteys katkeaa ja yhteys outlook-serveriin ym. menee poikki.
Onko mokkulassa joku asetus jolla voisi korjata tilanteen?

Kommentit

• Katkeaako verkko kaikista laitteista, vai vain siitä verkon laitteesta jolla AnyConnectia ajetaan?

Tarkempi viankuvaus ei varmaan olisi pahitteeksi, mutta toisaalta ongelma ei todennäköisesti johdu modeemista. AnyConnect on vieras ohjelmisto minulle.
    AP
  • Se katkeaa vain siitä laitteesta jossa AnyConnectia ajetaan. Mulla oli aikaisemmin DNA-mokkula Sierra (n. 5 vuotta vanha) ja siinä ei ollut vastaavaa ongelmaa. Sitten sain Elisan Huawei-mokkulan jossa ongelma alkoi. Nyt sitten vaihdoin tähän uuteen DNA:n mokkulaan ja sama ongelma.
    Esko
  • Dna ja elisa myyvät samaa laitetta,
    Tuomas Raatikainen
  • No sehän yrittää nettiin yms. sen VPN putken kautta. Siellä asiakkaasi päässä palomuuri varmaan blokkaa ne sinun outlook yms. palvelinyhteydet.
    Seppo
  • Ok, joo näin saattaa olla. Sitä vaan ihmettelen miksi ongelmaa ei ollut edellisellä mokkulalla (Sierra). Löysin sen kaapista ja ajattelin vielä vaihtaa kortin siihen ja katsoa miten käy.
    Esko
  • Se Ciscon VPN on ehkä luonut virtuaalisen verkkokortin, kun se on asennettu. Nyt on mahdollista että se on prioriteettilistassa väärässä kohtaa, kun on lisätty uusi verkkokortti tai oikeastaan kaksi. Googlesta löytyy ohjeet verkkokorttien prioritettien muuttamiseen. Tämä ihan mutua jos kerran mikään muu ei ole muuttunut
    Seppo
  • Seppo
  • Mulla on Win10 joten noita asetuksia en löytänyt. Vaikka mitä säädin niin tilanne ei korjaannu. Jos laitan kännykän mobiiltukiaseman päälle kaikki toimii hienosti (pääsen vpn kautta asiakkaan järjestelmiin mutta myös netti ja outlook toimii). Heti kun vaihdan mokkulaan niin vpn blokkaa netin ja outlookin. Tää on pakko olla mokulan asetuksista kiinni.
    Esko
  • On mahdollista, että vanhan modeemin ajurit vaikuttavat Windowsin verkkostäkkiin ei toivotulla tavalla, joka tuottaa toivomasi käytöksen.

Selvitetään aluksi VPN pois ja päällä ollessa olevat reitit ja nimipalvelimet, ja verrataan tilanteita toisiinsa. Käytä testeissä uutta modeemia. Huomaa että Windowsissa verkkokorteilla ei ole prioriteettejä, mutta niihin liittyvillä reiteillä on.

Reititystaulun saa komennolla 'netstat -nr' ja nimipalvelimien listan vaikka komennolla 'ipconfig /all' ota tulosteesta vaikka kuvankaappaus, ettei minun tarvitse tulkita tekstihirviötä foorumin muotoilussa.

Toinen tapa tutkia ongelmaa, on kokeilla VPN:ää jonkin muun yhteyden yli, jolloin pelottavat modeemit eivät pääse peukaloimaan yhteyttä.
    AP
  • Sellainen perusasia että onko tämän uuden modeemin ip-osoite samalla alueelle kuin vanhan tai kääntäen eihän tämä uusi modeemi ole sen VPN ip-alueella? Ettei johtuisi päällekkäisestä ip osoitteista sen voisi tarkistaa. Oletan nyt että yhteys modeemin on luotu DHCP.n kautta.
    Tuomo
  • Jaa. Näyttää siltä että se Any Connect client ottaa haltuun koko routing tablen.. se on siis asiakkaasi päässä määritelty mihin pääset ja mihin et kun käytät tuota VPN yhteyttä ja routeja ei pysty muuttamaan. Ainakaan tuon mukaan: https://superuser.com/questions/284709/how-to-allow-local-lan-access-while-connected-to-cisco-vpn

Kalle
  • En ala jakamaan yleisellä foorumilla asiakkaan ip:tä ym. Vaihdoin kortin vanhaan Sierra mokkulaan ja kaikki toimii hienosti. Ajoin uudella Huaweilla ja vanhalla Sierralla 'ipconfig /all' niin että vpn oli päällä. Ainoa ero oli että 'Wireless LAN adapter Wi-Fi' kohdassa oli vanhalla mokkulalla Default Gateway osoite sama kuin DHCP Server ja DNS Servers (nämä IPv4 tyyppisiä). Huaweilla Default Gateway osoite oli kaksi osoitetta joista jälkimmäinen sama kuin Sierralla mutta ennen sitä oli IPv6-tyyppinen osoite joka oli sama kuin DNS Servers mutta ei sama kuin DHCP Server.

Esko
  • Olisko sitten niin että se vanha Sierra ei tue tai ei ole käytössä ipv6 osoitteet? Koeta ottaa verkkokortin asetuksista ipv6 osoitteet pois käytöstä ja testaa toimiiko VPN sitten oikein.
    Kalle
  • Tähän ongelmaan haettiin aktiivisesti ratkaisua niin DNA:lta kuin Huaweiltäkin. Huaweitä ei kiinnostanut asia juurikaan vaikka ystävällinen asiakaspalvelija siellä puhelimessa olikin. Päädyttiin siihen että kauppa puretaan ja Huawei alkaa tutkimaan asiaa vasta tarkemmin mikäli lisää vastaavia tapauksia heille tullee tietoon.
    Tämä ongelma ei ollut mielestäni DNA-sidonnainen koska edellinen mokkula kombo oli Huawei & Elisa ja tämä jälkimmäinen Huawei & DNA ja kumpikaan ei pelittänyt. Me etsimme uutta mokkulaa joka ei olisi VPN allergikko. Siihen asti saa vanha Sierra vielä näyttää kyntensä.

Päksy
  • Sama Ciscon VPN ongelma laitteessa Huawei E5787s, tuli n. 2-3kk sitten itsestään ja ei korjausta. En voi suositella ostamaan VPN-käyttöön näitä tuotteita.

Eki
  • Kertokaa ihmeessä mikä ongelma on.
    AP

• Sain ongelman lopulta korjattua laitteessa Huawei E5787s palauttamalla tehdasasetukset.

Eki