DNA netin nopeus 50Mbit vs 100Mbit

Taloyhteyden nopeus on mitattaessa aina 50Mbbs, mitattaessa vanhalla ja uudella modeemilla. Vanha modeemi hajosi ja kokeilin 100Mbbs liittymää hintaan 9.90€/kk, muuten hyvä, paitsi että alhaisin nopeus oli 9.7Mbbs korkein mitattu oli 96Mbbs. Miksi nopeus vaihtelee 100Mbbs liittymässä ollen harvoin yli 50Mbbs? Useimmin mitatessa nopeus oli alle 50Mbbs, miksi siis maksaa nopeuden hidastamisesta? Luulisi nopeuden olevan kumminkin "maksuliittymässä" aina yli 50Mbbs. Näin ei siis ollut, peruinkin muutoksen.
Kartsa

Kommentit

• Hei! Onko nopeustestit tehty kun yhteys käytössä langattomasti vai langallisena?
    Kaapeli- ja ethernet -tekniikoilla 100 Mbit/s tilauksessa miniminopeus on 70Mbit/s, normaalinopeuden ollessa noin 90 Mbit/s.

Nopeuteen vaikuttavista tekijöistä voi lukea tarkemmin osoitteessa https://www.dna.fi/nopeustesti
    Jos nopeustestin mittaustulos jää jatkuvasti alle luvatun, kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun, selvitämme mistä se voisi mahdollisesti johtua.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Nopeudet on mitattu langallisena. Myös mittasin langattomasti ja tulokset ovat saman suuntaisia. Ei siis suurta eroa Wifi/lan. Olin yhteydessä asiakaspalveluun ja heidän mielestä on normaalin vaihtelun sisällä. Suurin näkyvä ero on että kiinteä 50Mbbs nopeus on aina 50Mbbs ja 100Mbbs vaihtelee enemmän kuin ilmoitit. Meni siis useimmiten alle 50Mbbs. Mitattu samaan aikaan DNA ja kilpailijan nopeustesteillä, nopeudet olivat aina samansuuntaisia, siis lukuarvo oli melkein sama, yleensä alle 50Mbbs.
    Kartsa
  • Hmm, kyse on kuitenkin siis kiinteästä laajakaistasta, eli kaapeli- tai ethernetyhteys eikä mobiilinetti 4G:llä? Jos kiinteä 100M yhteys toimii vain 50M nopeudella niin tuo ei mene normaaliin vaihteluväliin. Kannattaa tarvittaessa olla vielä uudelleen yhteydessä.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Jep, kaapeli- ja kaapelimodemi (DNA Valokuitu Plus -modeemi Sagemcom F-3890v3) on kyseessä. Eihän tohon voi mitenkään vaikuttaa, se nopeus vaan on se mikä netistä tulee, kuten vaihteluvälikin. Sama ongelma kaikilla netin laitteilla, 100 ei ole 100, vaan mainoslupauksien 100 ovat.

Asiakaspalvelu ei voi asialle mitään, kun on se lakkokin... Sanoin irti vaihteluvälinkin.
    Kartsa
  • Itsellä 200 M langaton yhteys. Useana päivänä testattu ja antaa vain noin 10M eli maksan täysin turhasta.
    Raipe
  • Hei Raipe!

Tästä kannattaa olla yhteydessä asiakaspalvelumme vikapäivystykseemme maksuttomassa numerossa 0800 550 044 jonka kautta vikaa päästään tutkimaan tarkemmin.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Raioe: Onko modeemisi Valokaapeli Plis modeemi? Vanhoilla modeemeilla max on 10 Mbit/s.
    PW
  • Mä maksan 400Mb yhteydestä, jonka todellinen nopeus on 3Mb.
    Dna ei suostu liittymätyypin vaihtoon tai katkaisemaan sopimusta.
    Mika Happonen