DNA Netti 4G 100M Erittäin Hidas Kotikoneessa

Moi,

Tilasin viikko sitten kyseisen netin ja yhteys tuntuu olevan erittäin hidas koneessa. Ensiksi kokeilin ethernet-kaapelilla ja speedtestin tulokset Helsinkiin ovat ping: 29 ms, download 1.85 Mbps, upload 22.57 Mbps. Nopeudet olivat huomattavasti suuremmat puhelimen wifi:ssä, joten tilasin verkkoadapterin wlania varten, koska koneesta puuttuu verkkokortti. Tällä hetkellä nopeudet ovat täysin samaa luokkaa, kuin ethernetillä, enkä keksi mistä tämä johtuu.

Signaalit ovat reitittimen mukaan 5/5 ja SINR on 19dB.

Kommentit

• Hei TP!

Kannattaa alkuun kokeilla käyttää mokkulaa virrattomana. Laite kannattaa myös sijoittaa mahdollisimman lähelle ikkunaa jossa lähin tukiasema on. Asiakaspalvelustamme saat tietoa mikä on lähin tukiasemasi. Mokkulan tulisi myös olla mahdollisimman lähellä yhteyttä käyttäviä laitteita.

Mikäli nopeudet eivät kuitenkaan parane, niin asiaa on helpointa selvittää asiakaspalvelumme kautta.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Lähin tukiasema on parinsadan metrin päässä ja reititin on kerrostaloasunnossa ikkunan vieressä, signaalissa ei pitäisi olla mitään ongelmia.

Matkamokkulalla (Veppi 4G) saa huomattavasti paremmat nopeudet, vaikka signaali on huonompi.

Unohdin mainita, että kyseessä on 5Ghz.
  • Nyt kun muutin asetuksista 5Ghz pois ja 2.4Ghz tilalle, sekä LTE taajuus 1800 niin rupes pelittämään. Ihmettelen vain miksi 5Ghz pätkii noin pahasti.
  • Hyvä, että lähti toimimaan! Vaikka 5 Ghz -verkko on lähtökohtaisesti nopeampi, niin se ei kanna yhtä hyvin mitä 2,4 Ghz. Joten mikäli laitteiden välillä on esteitä tai matka on muuten pitkä niin häiriöitä voi esiintyä. On myös mahdollista, että alueella on parempi kuuluvuus tuon 1800 Mhz taajuuden osalta, joten sen muuttaminen on vaikuttanut myös nopeuksiin.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Mulla on 250 mbps yhteys langan päässä Espoon leppävaarassa.
    Tulokset Ooklan speedtestillä:
    - Ping: 8 - 10 ms
    - DL: 0,45 - 4,86 mbps
    - UL: 6,74 - 9,24 mbps
    Welhon jälkeen taso on kyllä laskenut huimasti. Kohta ollaan ihan samalla tasolla Elisan kanssa. Ehkä ei sentään ihan yhtä huonoja Telian kanssa. Toisaalta nuo ovat kyllä molemmat myös halvempia kuin DNA. Mistähän sitä nyt oikein maksaa?