Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA Netti 4G 100M Erittäin Hidas Kotikoneessa

Moi,

Tilasin viikko sitten kyseisen netin ja yhteys tuntuu olevan erittäin hidas koneessa. Ensiksi kokeilin ethernet-kaapelilla ja speedtestin tulokset Helsinkiin ovat ping: 29 ms, download 1.85 Mbps, upload 22.57 Mbps. Nopeudet olivat huomattavasti suuremmat puhelimen wifi:ssä, joten tilasin verkkoadapterin wlania varten, koska koneesta puuttuu verkkokortti. Tällä hetkellä nopeudet ovat täysin samaa luokkaa, kuin ethernetillä, enkä keksi mistä tämä johtuu.

Signaalit ovat reitittimen mukaan 5/5 ja SINR on 19dB.

Kommentit

 • Hei TP!

  Kannattaa alkuun kokeilla käyttää mokkulaa virrattomana. Laite kannattaa myös sijoittaa mahdollisimman lähelle ikkunaa jossa lähin tukiasema on. Asiakaspalvelustamme saat tietoa mikä on lähin tukiasemasi. Mokkulan tulisi myös olla mahdollisimman lähellä yhteyttä käyttäviä laitteita.

  Mikäli nopeudet eivät kuitenkaan parane, niin asiaa on helpointa selvittää asiakaspalvelumme kautta.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Lähin tukiasema on parinsadan metrin päässä ja reititin on kerrostaloasunnossa ikkunan vieressä, signaalissa ei pitäisi olla mitään ongelmia.

  Matkamokkulalla (Veppi 4G) saa huomattavasti paremmat nopeudet, vaikka signaali on huonompi.

  Unohdin mainita, että kyseessä on 5Ghz.
 • Nyt kun muutin asetuksista 5Ghz pois ja 2.4Ghz tilalle, sekä LTE taajuus 1800 niin rupes pelittämään. Ihmettelen vain miksi 5Ghz pätkii noin pahasti.
 • Hyvä, että lähti toimimaan! Vaikka 5 Ghz -verkko on lähtökohtaisesti nopeampi, niin se ei kanna yhtä hyvin mitä 2,4 Ghz. Joten mikäli laitteiden välillä on esteitä tai matka on muuten pitkä niin häiriöitä voi esiintyä. On myös mahdollista, että alueella on parempi kuuluvuus tuon 1800 Mhz taajuuden osalta, joten sen muuttaminen on vaikuttanut myös nopeuksiin.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Mulla on 250 mbps yhteys langan päässä Espoon leppävaarassa.
  Tulokset Ooklan speedtestillä:
  - Ping: 8 - 10 ms
  - DL: 0,45 - 4,86 mbps
  - UL: 6,74 - 9,24 mbps
  Welhon jälkeen taso on kyllä laskenut huimasti. Kohta ollaan ihan samalla tasolla Elisan kanssa. Ehkä ei sentään ihan yhtä huonoja Telian kanssa. Toisaalta nuo ovat kyllä molemmat myös halvempia kuin DNA. Mistähän sitä nyt oikein maksaa?
 • Joulun jälkeen netti alkanut hiipumaan. Hidastuu kokoajan eikä mikään auta. uusi liittymä ja uusi Huawei reititin jne. Mittasin nopeudet DNA testillä useaan kertaan monena päivänä  Tänään:lataus 0.4 lähetys 0.6 mbps.....ei ihme että mikään ei toimi. Naapurit valittavat samaa. Olikohan vain myynnin ajan joku tehopiikki kun tuntui ensin toimivan.  Pitääkö maksaa 2 vuotta netistä jolla ei tee mitään?????
 • Hei Timo!

  Todella ikävä kuulla, että netti on toiminut viime aikoina heikosti. Soitathan asiakaspalveluumme numeroon 044 144 044, niin pääsemme tutkimaan tilannetta tarkemmin. Kiitos!
  DNA Ida S palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.