DNA Netti (4G) Web palvelin portissa 80/443

Hei,

Haluaisin ylläpitää pientä web palvelinta ulkomaailmalle kotiverkon kautta. Palvelinrautana toimii Raspberry Pi.

Ilmeisesti kuitenkin nettisivujen oletuksena käytetyt portit 80 ja 443 on estetty DNA:n liittymissä joka tekee projektistani mahdottoman.

Onko mitenkään mahdollista saada kyseisiä portteja avattua? Esim. Onko saatavilla jotain erityisliittymää missä kyseisten porttien avaaminen onnistuu?

Kommentit

• IPv4 puolella, mobiililaajakaistoissa nuo portit on yleensä estetty. Käytä 500 ja 2222 portteja. Tai IPv6:sta tai kiinteää liittymää.

Dy.fi ja sivun uudelleen ohjaus ja määritä sinne vaikka porttiin 2222, niin toimii hyvin.
    Sami
  • @Sami Kyllä, tiedän että toimii jollain muulla portilla, mutta kun se olisi äärimmäisen tärkeää saada se juuri tuohon 80 porttiin toimimaan koska ei ulkopuolinen käyttäjä tiedä että osoitteen perään tarvitsee laittaa esim. :22222
    Kalle
  • Pitkään niitä kyllä on kaivannut (oli muistaakseni viimeksi avoin kun pelkällä internet apn:ällä mentiin nettiin 3G aikoina), mutta hyvin on käyttäjät löytänyt url uudelleen ohjauksen avulla ja juuri silloin ei tarvi porttinumeroa naputella.

Välillä ollut oma palvelin dy.fi listojen suosituimpien joukossakin, vaikka onkin ollut aina olikohan portissa 8080.
    Sami
  • Ehkä fiksuinta olisi vaikka ottaa Hetzneristä virtuaali parilla eurolla kun taistella julkisesta IP:stä kotiin. Jos ehdottomasti haluaa hostata kotona niin reverse proxyllä saa toimimaan hienosti - tosin 4G:llä ei kyllä järkevää pitää webbipalvelinta vaan sielä konesalissa.
    olkitu