Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA Netti 5G 1000M alkoi antamaan yöllä 2mbps, normaalisti antaa 700mbps

Elikkäs, liittymä on toiminut erittäin hyvin siitä saakka kun sen otin ekaa kertaa käyttöön mun Huawei 5G CPE Pro H112 laitteessa, tänään 24.2 noin klo 11 jälkeen illalla lataus nopeus tippui yhtäkkiä 2mbps, kun yleensä olen aina saanut 700mbps lataukseen.

Onko Turussa pansion alueella jotain vikaa tällä hetkellä 5G verkossa?

Tämä vika alkoi ihan yhtäkkiä, tuntuu kuin koko 5G verkko olisi romahtanut kerralla, menin mun Huawein modeemin asetuksiin myös ja huomasin siellä että verkko tippui 4G+ verkoksi.

Kommentit

 • Soitin vika päivystykseen ja siellä sanottiin että Pansiossa on tällä hetkellä tukiasemia alhaalla muutos töiden vuoksi, ja aamu 6 mennessä pitäisi olla nopeudet taas kunnossa.

  Päivitän tilannetta jos ongelma jatkuu.
  Toni
 • Nopeus ei kyl edelleenkään ole samalla tasolla, nyt saan noin 500mbps, eli 200mbps hidastui netti. Kiitti vi**sti dna!!! Minkä takia niitä muutoksia on pakko tehdä!!! Tekis mieli sulkea koko netti.
  Toni
 • Hei Toni!

  Verkon muutos- ja huoltotöitä tehdään juurikin sen vuoksi että yhteydet toimisivat kaikilla jatkossakin ongelmitta. Alueella rakennetaan siis parhaillaan kattavampaa 5G-verkon kuuluvuutta, samalla myös 4G-verkon nopeudet parantuvat ja huoltoihin liittyyy yleensä myös esim. kapasiteetin lisääminen ja katvealueiden korjaaminen.

  Kannattaa ensi alkuun kokeilla päätelaitteiden uudelleen käynnistystä tai resetointia. Jos yhteysnopeudet eivät huomiseen mennessä ole palautuneet normaaleiksi niin kannattaa olla yhteydessä uudelleen suoraan asiakaspalveluumme, että pääsemme selvittämään tilannetta tarkemmin, kiitos.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Ja mun DNA Netti 5G 1000m liittymää ei näköjään enää edes ole olemassa, vaan se on nykyisin DNA Netti 5G 600M. Minkä helvetin takia maksaville asiakkaille ei kerrota tällaisista asioista!!! Pidetään asiakkaat pimennossa saatana!!!! Käynnistin kaikki laitteet uudestaan, ja nopeus edelleen maksimissaan 500mbps, kiva 200mbps tiputus nopeudessa saatana!! Rahat kyllä kelpaa dna:lle, mutta asiakkaista viis!
  Toni
 • Itekseenkö se on liittymäsi muuttunut 600M liittymäksi?

  Eipä kannata kauheasti totutella mihinkään 700M nopeuksiin, hyvin voi kohta olla 50M ja silti on ihan sopimuksen mukainen.
  JJJ
 • Mun sopimuksessa lukee kyllä edelleen 1000M mutta kun selaa dna:n sivua niin 1000M liittymä on muuttunut 600M liittymäksi, tarkoitan tällä sitä että uusille tilaajille tulee tuo 600M, eikä 1000M mikä mulla sopimuksessa lukee.

  Toni
 • 1000M liittymää ei ole dna:lta edes enää tilattavissa, vaan se on nykyisin tuo 600M. Mietin vaan saako dna mennä muuttamaan sopimusehtoja näin vain ilmoittamatta maksaville asiakkaille.
  Toni
 • Ei kait siinä jo tilatussa ole mikään muuttunut, sehän on pääasia. Toista kautta kyllä saa 1000m liittymiä, nimet vaan on muuttunut:


  JJJ
 • Ottaa vaan päähän tuo 200mbps menetys, mutta maksan silti netistä saman hinnan kuin aina ennenkin, helvetti että ottaa päähän! Tällä parannuksella ei ainakaan kapasiteettia lisätty, vaan napattiin 200mbps pois mun nopeudesta. Että kiitti vaan vitusti!!
  Toni
 • Kannattaa vaan unohtaa ne markkinamiesten "lupaukset" ja totutella että maksat 10 megasesta liittymästä, kaikki sen yli on extraa. Näin se vaan sopimusten mukaan menee...(Koti 5G:ssä min.100 megaa).

  Ei tällä tekniikalla tule millään vuoden parin päästä 500 megan nopeuksia, kun verkkoon tulee käyttäjiä kokoajan enemmän ja enemmän. Hyvällä alueella pelkällä 4G:llä saa tuon samannopeuden pari- kolmesataa megaa lisää tulee siihen 5G:n 3.5Hhz taajuudella. No onneksi tekniikkakin kehittyy kokoajan.
  JJJ
 • Toi ei ollut mikää lupaus, luvattu nopeus oli 1000mbps mitä en koskaan kuvitellutkaan saavani, mutta sain 700mbps ja olin siihen erittäin onnellinen. Kyllä se ottaa päähän kun mennään parantelemaan kaikkea ja napataankin 200mbps pois nopeudesta. Se tuntuu samalta kuin sun palkasta napattais yhtäkkiä 200e pois ilman syytä.
  Toni
 • Tolla periaatteella sulta on ensiksi jo otettu 300e palkasta, ei niin voi ajatella asiaa.

  Sitä vaan yritin kertoa, että jos nyt olet tehnyt 2 vuoden sopimuksen, niin sen aikana menetät hermosi vielä useasti, jos meinaat perustason olevan siellä 700 megan tienoilla ja tiputus 500 megaan saa aikaan tälläisen reagtion. Sopimuksessa on kerrottu minimi nopeudeksi 10 megaa, sen enempää ei periaatteessa tarvitse DNA:n sulle tarjota sopimuskauden aikana...

  Saat varmasti sen 1000 megaakin, johon liittymäsi kykenee, mutta et välttämättä siellä missä pääasiassa olet ja kaikilla laitteillakaan. Ei sitä tiettyyn paikkaan ole missään luvattukkaan (paitsi koti5G:ssä, se 100 megaa.)
  JJJ
 • Jotain mätää on nyt ja kunnolla dna:lla, tsekkasin mun wifin tietoja macbookin menubarista (Option + Hiiren vasen), ja ruutuun avautuu ikkuna.  Minkä ihmeen takia mulla lukee country koodi DE eikä FI? Mitä hemmettiä on oikein tekeillä, ja kun mun country koodi muuttui DE niin mun netti tippui 100mbps 500mbps sijasta. Mulla ei ole vpn:iä käytössä eikä edes asennettuna. Sama ongelma siis iphonen ja macbook pron kanssa. Ongelmat alkoivat taas samaan kellon aikaan kuin eilenkin, ja netti reistailee. Palautin mun modeemin tehdas asetuksille myös ja uusisin mun dhcp asetukset mun macbookin verkko asetuksissa.

  Toni
 • Soitin taas vikapalveluun, netti tippui 4mbps. Samaan kellon aikaan kun eilen alkoi netti ongelmat. Vikapalvelusta sanottiin että asiakaspalvelu soittaa mulle myöhemmin.

  Hemmetti että ottaa päähän, täydellisen loistavasti toiminut netti meni paskaksi, rakastin koko sydämestäni tätä liittymää.
  Toni
 • On siinä varmaan jotain vikaakin, mutta kokeile nyt kaapelilla mitata nopeus, niin tietää onko ongelma tuossa Wlanissa vai yhteydessä ulkomaailmaan.

  Tolla maatunnuksella ei pitäisi olla väliä, kunhan on eurooppaan. Jos olisi jenkkeihin saattaisi olla muutama kanava pois käytöstä wlanista.
  JJJ
 • Mulla on kaapeli mutta mulla ei ole dongelia millä saisin liitettyä kaapelin macbookkiin, eikä ole nyt varaa ostella sellaista dongelia.
  Toni
 • kokeile toista modeemia, kuulostaa laite vialta
  Tuomas Raatikainen
 • Olin dna:n asiakaspalveluun yhteydessä, sieltä ei saatu asiaa korjattua. Asia laitettiin eteenpäin, ja muhun tullaan olemaan uudelleen yhteydessä 3pvä sisällä. Mainitsin asiakaspalvelulle myös mun modeemin naksumisen mikä alkoi samoihin aikoihin kuin mun netti ongelmat, voi olla et modeemissa on vika. Katotaan nyt mitä tiedetään seuraavan 3pvä sisällä, mun modeemi ei ole kyllä naksunut aiemmin. Ja epäilyttää tuo DE maakoodikin mitä en ole koskaan ennen nähnyt, toi maakoodi muuttui DE samoihin aikoihin kun naksuminenkin alkoi, 23pvä illalla 23:47 aikoihin alkoi kaikki ongelmat.
  Toni
 • Okei, näyttää siltä että macbookit on suunniteltu siten että ne hakee lähimpien modeemien ja reitittimien maakoodit, ja näyttää ne sitten sun wifi tiedoissa. Ajoin verkko diagnoosin ja kolmessa modeemissa mun lähettyvillä oli maakoodina DE, kun mun modeemin kohdalla luki -- eli ei maakoodia asetettu. Aika typerää vaan miten mac toimii tällä tavalla, että se hakee jostain toisesta lähellä olevasta modeemista maakoodin ja asettaa sen sun verkon maakoodiksi, ja näyttää siltä että tätä ei edes pysty millään tavalla macbookeissa korjaamaan. Joissain tapauksissa väärä maakoodi on kokonaan estänyt wifi verkkoon liittymisen, mutta mä onneksi silti pystyn liittymään mun verkkoon ihan hyvin, ainoastaan yhteys reistailee ja tuo 200mbps on edelleen kadoksissa.
  Toni

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.