DNA netti ja Elisa Viihde

Meille laitettiin taloyhtiöön DNA netti kysyisin toimiiko siinä Elisan viihde? Elisan myymälässä sanottiin että se toimisi.
Ritva

Kommentit

 • Kyllä toimii. Jos nykyiseen sopimukseen kuuluu myös laajakaista, niin vaihda sopimus Elisa viihde ilman laajakaistaa -sopimukseen,19.90€/kk tai uusi Premium 24.90€/kk.
  JP
 • Hei Ritva, lisäyksenä JP:n kommenttiin vielä se että Nelonen Median kanavat Nelonen, Jim, liv ja Hero ei näy IPTV:n kautta suorana kun netti ei ole Elisan oma, mutta niitä voi silti tallentaa niitä ja alkaa katsoa kesken tallennuksen. Toinen vaihtoehto on kytkeä Viihteen boksiin antennikaapeli jolloin ko. kanavat näkyy myös suorana.
  Jari
 • Jatkoa tähän keskusteluun. Sama tilanne kuin alkuperäisellä kysyjällä, eli verkko-operaattori vaihtuu uudessa taloyhtiössäni (Elisa --> DNA). Tällä hetkellä minulla on Elisa VDSL-kaapelinetti ja Elisa Viihde palvelu, ollut jo 10+ vuotta. Tämä minun vanha Elisa Viihde palvelu sisältää myös tallennusmahdollisuuden, nykyään tämä taitaa löytyä vain Elisa Viihde Premiumista. En kuitenkaan haluaisi luopua Elisa Viihteestäni, sillä minulla on siellä paljon tallenteita ja olen pitänyt sen käytettävyyttä ja luotettavuutta erinomaisena, toisin kuin DNA:Nn HubTV,  joka näyttää nettipalautteen mukaan olevan  vielä valitettavasti melko keskeneräinen tekele.

  Kysymyksiä:

  - JP yllä kommentoi, että Elisa Viihde pitäisi vaihtaa Elisa Viihde ilman laajakaistaa sopimukseen. Miksi näin? Eihän Elisa Viihde palvelu ole tähänkään asti ollut paikkasidonnainen (voin katsoa Elisa Viihde tallennuksiani ympäri maailmaa), miksi siis Elisa Viihde (+ nykyinen Digiboksi N7800) ei tomisi uudessa asunnossani uudessa DNA:n Koti5G verkossa?

  - Kun liitän Elisa Viihde digiboksin DNA:n verkkoon, vääntäisikö joku vielä rautalangasta mitä tuo Nelonen media kanavien katsominen käytännössä tarkoittikaan. Siirtymistä näiden kanavien kohdalla antennikaapeliverkkopuolelle jos haluaa katsoa niitä livenä? Jos nämä kanavat eivät näy Elisan boksin kautta IPTV:tä katsottaessa, en varmaan pääse edes nauhoittamaan kyseisiä ohjelmia muuten kuin Elisa viihteen apin kautta?

  - Miksi DNA TV ei lisää omaan verkkoonsa tätä "nelosnippua"? Kustannuskysymys?

  - Lukemani mukaan DNA:n Android appi on huono. Onko käyttäjäkokemus yhtä huono katsottaessa suoraan DNA:n omalta digiboksilta?

  Vastaukset mieluiten ystävällisesti selkokielellä, en tunne olevani tässä alueella kovinkaan hyvin kartalla ja siksi käyttämäni terminologia ei kenties ole kaikilta osin jiirissä  :-)
  Tero
 • "- JP yllä kommentoi, että Elisa Viihde pitäisi vaihtaa Elisa Viihde ilman laajakaistaa sopimukseen. Miksi näin? Eihän Elisa Viihde palvelu ole tähänkään asti ollut paikkasidonnainen (voin katsoa Elisa Viihde tallennuksiani ympäri maailmaa), miksi siis Elisa Viihde (+ nykyinen Digiboksi N7800) ei tomisi uudessa asunnossani uudessa DNA:n Koti5G verkossa?"

  Ei tuossa muuta ole takana kuin, että ei maksa netistä joka ei enää toimi (jos ne on sopimuksissa yhdistetty aikanaan).

  "- Kun liitän Elisa Viihde digiboksin DNA:n verkkoon, vääntäisikö joku vielä rautalangasta mitä tuo Nelonen media kanavien katsominen käytännössä tarkoittikaan. Siirtymistä näiden kanavien kohdalla antennikaapeliverkkopuolelle jos haluaa katsoa niitä livenä? Jos nämä kanavat eivät näy Elisan boksin kautta IPTV:tä katsottaessa, en varmaan pääse edes nauhoittamaan kyseisiä ohjelmia muuten kuin Elisa viihteen apin kautta?"

  Jos Elisan digiboxissa on kaapeli-/antenniviritin, ne näkyy kanavat sitä kautta. Elisan puolella osaavat varmaan vastata tarkemmin tallennusjuttuihin tai siihen onko virittimet jotenkin rajattuja (voiko niille virittää DNA:n kaapelista esim.)...

  "- Miksi DNA TV ei lisää omaan verkkoonsa tätä "nelosnippua"? Kustannuskysymys?"

  Sopimusasioita IPTV puolella tosiaan, mutta ei ne sillä Elisan boxilla näkyisi kuitenkaan...

  "- Lukemani mukaan DNA:n Android appi on huono. Onko käyttäjäkokemus yhtä huono katsottaessa suoraan DNA:n omalta digiboksilta?"

  Dna:n "digiboxi" on yhtäkuin DNA Hubi ja siinä kanavat (kuten kaikki muutkin palvelut), toimivat DNA TV AndroidTV appin kautta. Tätä sovellusta ei saa muille AndroidTV laitteille kuin noille hubeille.

  MobiiliAndroid-sovellus on ihan ok, mutta sillä taas ei esim. suorana näy kun pari hassua kanavaa...
  Pena
 • @Tero, tuo että Nelonen Median kanavat ei näy suorana Elisa Viihteessä Dnan netin kautta, johtuu sopimussyistä jotka Nelonen Media on sanellut. Voit kuitenkin tallentaa noita kanavia vaikka ihan digiboksillakin ja laittaa samantien katseluun joten ei siinä ole kuin pieni viive suoraan lähetykseen verrattuna. Tai sitten kytket sen antennikaapelin siihen digiboksiin jolloin ne näkyy suorana.

  Ja kyllä se Dna Hubi nykyään toimii peruskäytössä (livekanavat IPTV:stä, DNA vuokraamo ym.) ihan hyvin, suoratoistosta en tiedä kun en sellasta käytä. Itselläni siis sekä Dna Hubi että Elisa Viihde, jotka molemmat toimii hyvin Dnan netin kautta.
  Jari
 • Lisään vielä että kyllä se tallennus löytyy vanhemmasta Elisa Viihteestä että Premiumista, sekä myös Elisa Viihde Ministä (TV-sovellus) eli kaikista Viihteen versioista.
  Jari
 • Kiitokset kaikille asiallisista ja nopeista vastauksista!

  Taidan jatkaa niin, että kokeilen uudessa asunnossa ensin Viihteen kanssa ja jos tarvis, vaihdan DNA:n vastaavaan palveluun. Sitä ennen pitää yrittää ymmärtää mikä tuo DNA:n kokonaisuus on, sivuilla puhutaan iloisesti DNA TV:stä, DNA Hubista ja DNA HuBi palvelusta. Nyt ei mitään ymmärrystä, mikä noiden ero on, mutta eiköhän näille löydy jostain selkokieliset selitykset :-)

  Asiaa vähän sivuten, tarvitseeko DNA:n koti 5G-liittymä välttämättä DNA:n omat Mesh purkit vai voinko olettaa, että nykyinen TP-LINK AC1200 Mesh WiFi purkkini (3kpl) toimii DNA:n Koti 5G ulkoyksikköön liitettynä? En haluaisi heittää näitä roskiin. Jos toimii, niin asentaako DNA:n asentaja myös muita kuin DNA:n omia Mesh laitteita tuolla 450€ asennusmaksulla?
  Tero

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.