DNA nettiturvan ja windows 10 ohjelmiston ristiriidat

Olen asentanut windows 10 kuukausia sitten. Kone on toiminut moitteetta tähän saakka. Yhtäkkiä kone ilmoittaa virheestä, jota yritän korjata useita päiviä. Viimein soitan Microsoftille, josta saan kuulla, että windows 10 lakkaa toimimasta/aiheuttaa profiilihäiriöitä, koska on ristiriidassa F-securen nettiturvan kanssa. Ehdottivat poistamaan nettiturvan, jonka tein ja windows toimii moitteetta. Mikä nyt neuvoksi sitten tietoturvan osalta, koska molemmat koneessa täytyy olla (ohjelmisto ja tietoturva)??

Kommentit

• Hei Anu!

DNA Nettiturvan pitäisi toimia normaalisti Windows 10 käyttöjärjestelmällä joten vika on luultavasti tullut käyttöjärjestelmän päivittämisen yhteydessä.

Koska sovelluksen kanssa oli ongelmia, ajaisin vielä varmuuden vuoksi F-securen oman poistotyökalun kertaalleen läpi. Linkki F-Securen poisto-ohjelmaan: ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/Uni... (linkki lataa sovelluksen .exe tiedoston suoraan selaimen tallennuskansioon)

Kun DNA Nettiturva on poistunut kokonaan koneelta, voit asentaa tämän normaalisti uudelleen DNA Minun palveluni -sivuston kautta. Poista vielä varmuuden vuoksi nykyinen lisenssi painamalla "poista" nappia. Kuvalliset ohjeet asentamiseen löytyy täältä: https://www.dna.fi/tuki-tietoturva

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei,
    Kiitos ystävällisestä ja nopeasta vastauksesta. Sain asennukset ja poistot tehtyä ohjeidesi mukaisesti. Toivottavasti ongelma ei toistu. Viikonlopputerveisin!

• Minulla on ollut DNA nettiturva. Koneeni sammui ja se tyhjennettiin ja Windows 10 asennettiin uudelleen. Asentaja sanoi, että (nyt asennettu?) Mikrosoftin tietoturva riittää ja se on ilmainen. Suositteli DNA F-Securen tietoturvan poistamista rahan säästämiseksi. En ymmärrä ylläolevaa ohjetta: Siis nettiturva poistetaan ja asennetaan uudelleen? Eikö siis Microsoftin tietoturva riitä?

• Viesti yllä

• Miten asiakastuki toimii? Saanko vastauksen kysymykseeni sähköpostiosoitteeseeni? Vai tuleeko vastaus johonkin laatikkoon?

• Hei Tapio, tämä on keskustelupalsta, vastaamme tähän ketjuun.

Mikäli olet itse sitä mieltä, ettet tarvitse meiltä tilattua Nettiturvaa, vaan pärjäät Microsoftin omalla, voit irtisanoa tilauksesi olemalla asiakaspalveluumme yhteydessä.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Tuleeko nyt jotain teknisiä ongelmia Windows 10:n
    kanssa jos minulla on 1) kaksi tietoturvaohjelmaa päällekkäin tai 2) jos DNA tietoturva poistetaan. Miten paljon säästän, jos tyydyn Microsoftin tietoturvaan? Onko se yhtä hyvä kuin F-Secure-DNA?

Koneeni meni jumiin kuulemma Windows tehdasasennuksen ja Microsoftin Windows päivitysten yhteentörmäyksen vuoksi. Koneeni putsauksesta ja uudelleenasennuksesta tuli hulppea lasku. Olen epäileväinen.

• Kahta tietoturvaa ei kannata pitää samaan aikaan asennettuna. Jos sinulla siis nyt on tuo Microsoftin oma ja sitä tahdot käyttää, älä asenna rinnalle mitään muuta. Meiltä tilattu Nettiturva tulee erikseen irtisanoa, jotta sen laskutuskin lakkaa.

Suosittelen tutustumaan itsenäisesti esim. googlen avulla millainen tuo Microsoftin tietoturva on ja riittääkö se tarpeisiisi.

Meiltä tilatun Tietoturvatilauksen hinnan näet laskultasi, hinta riippuu täysin siitä millainen tilaus on.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei, sain uuden nettiturvapaketin ja minulla näkyy omassa palvelussa, että kaksi lisenssiä on käytetty. Nyt kuitenkin kun katson pikakuvaketta alalaidassa koneella niin se sanoo, että tietoturva on päättynyt. Puhelimessa taas ei näy mitään, että tietoturva on asennettu? Onko kuitenkin nettiturvat näissä käytössä?
  • Hei Vuokko!

Oletko kokeillut asentaa nettiturvaa uudelleen näille laitteille?
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Olen monta kertaa ja vastaus on että kyseinen tunnus on jo käytössä?
    En osaa enää tehdä mitään..
  • Hei Vuokko!

Eihän DNA Turvapakettia ole asennettuna millekään muille laitteille? Kannattaa myös varmistaa ettei laitteelle ole jäänyt mitään vanhempia asennuksia ohjelmasta. Mikäli asentaminen ei edelleenkään onnistu, niin otathan yhteyttä asiakaspalveluumme josta tuota voidaan selvittää tarkemmin.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Minulla ei ole kuin tämä pöytäkone ja puhelin. Puhelin nähdäkseni onnistui saamaan uuden turvan, mutta tämä pöytäkone ilmeisesti ei. Kun katsoo pikakuvaketta koneen alalaidassa se kertoo ettei nettiturvaa ole. Kun katsoo omista palveluista lisenssejä on käytetty 2/3 eli sen mukaan kaksi on käytössä. En ymmärrä?
    Teidän asiakaspalvelu numero on niin ruuhkassa, etten jaksa sinne jonottaa...

• F- securen tuotteet hidastaa ja sotkee välillä koneita ja esim. freedome on sellainen jarru että turha maksaa esim. gigan   linjanopeudesta koska freedome kiertää niin monen serverin kautta että itselläkin se tiputti nopeuden 100-130 megaan
    Vanhat atk ku+onkarit kyllä tuntee nuo tuotteet
    Silloin ei tuolla ole niin väliä jos lina on muutenkin jokin 10-50 megan nopeudella

• F-secure Freedom näköjään hidastaa tosi paljon! Reilu viikon ollut työn alla Valokuitu Plus 200 kaapeliliittymä. Nopeus vain 30-50, vaikka vaihteluväli DNA:n mukaan on 140-200. Säätöjä tuli kokeiltua mutta ei muutoksia. Foorumissa luin että Freedom voi jarruttaa joten otin pois. Ja heti nousi nopeus maksimiin! Langallisena 198 ja langattomana 187! Mutta Freedom jarruttaa vain Windows koneita. Sama Freedom iPadissa, mutta ei hidasta konetta. Kokeilin myös varakonetta, joka myös on Windows 10, ja jarrut meni päälle heti kun vpn kytkettiin. Freedom siis pudottaa nopeutta 150!
    Vinkkejä kaipaan! Vai pitääkö valita nettiliittymä vs Freedom

• Saman olen huomannut ja kun on tullut kokeiltua jo alkuajaun windiósien kanssa m F-securen softia niin kauttta aikojen oat tehokkaitakin koneita hyvin jarruttaneet.
    Feedomiakin on kokeiltu mutta aika nopeat toterin ettei kannata maksaa tehokkaasta netistä ja pilata nopeutta moisella.
    Hae googlella erilaisia VPN softia ja testaa mikä itelle on mukavin
    tuubissakin on tietoja
    How To Setup a VPN in Windows 10
    https://www.youtube.com/results?search_query=How+To+Setup+a+VPN+in+Windows+10

https://www.youtube.com/results?search_query=vpn

Sitä saa mitä tilaa