DNA nopea 4g liittymän netti hidas

Hei jokin aika sitten puhelinliittymäni vaihtui DNA nopea 4g liittymään koska lupailtiin 150Mbit/s nopeaa nettiä ja liittymän vaihdon jälkeen netin nopeus oli alle 3Mbit/s ja arvelin että vika on vanhassa puhelimessani ja menin ostamaan uusimman oneplus puhelimen lippulaivan mallin ja ajattelin että luulisi nyt netin toimivam niin vielä mitä netin nopeus pysyi samana max 3Mbit/s ja sen jälkeen kävin DNA:n liikkeessä kysymässä että mikähän tässä liittymässä mikä myytiin minulle niin että se on todella nopea ja voi vaikka tarvittaessa jakaa puhelimesta netin läppäriin tms. Jos on tarve ja voi surffaila ilman ylimääräistä odottelua ja todellisuudessa netti on hitaampi kuin etana ja liikkeessä jamppa sanoi että jos sim korttia ei ole aikoihin uusittu niin vika voi olla siinä ja antoi minulle uuden sim kortin lähdin kotiin vaihdoin uuden kortin vanhan tilalle ja kas kummaa netin nopeus nousikin mutta vain niin että netin nopeus on tasainen 6-7Mbit/s joten voisikohan joku valaista minulle miksi minulla on hieman kusetettu olo kun  maksan 29.90€ kuukaudessa liittymästä vain sen takia että minulle luvattiin 150Mbit/s netti ja myytiin todella nopeana ja vaivattomana netin käyttämisen suhteen kun todellisuudessa en ole ikinä nähnyt netin olevan 7Mbit/s nopeampi ja pääsisin rutkasti halvemmalla vaihtamalla liittymän sellaiseen jossa netin nopeus on luvattu vain 10Mbit/s...

Vai pitäneekö vaihtaa operaattoria kun ystävä jolla eri operaattorin liittymä on kehunut kuinka hyvä liittymä kyseiseltä operaattorilta löytyy kun netin nopeus ei laske koskaan alle 50Mbit/s ja kyseisellä netillä pystyy pelaamaan myös koneella tai konsolilla nopea tempoisia verkko moninpelejä mennen tullen toisin kuin tällä Dna:n paskalla liittymällä ja myös Dna:n liikkuva laajakaista mikä minulla ob on samanlaista paskaa ettei yli 10Mvit/s nopeuteen päästä millään koskaan...

Kommentit

 • Moikka!

  Kuuluvuusongelmissa kannattaa kyllä olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen viestien kautta.

  Saamme tällöin tietoon tarkan käyttöosoitteen ja voimme selvittää liittymän toimintaa verkon puolelta
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Tätäkin on koitettu mutta vastaus oli vain että "kaikki näyttäisi olevan kunnossa ja netin pitäisi toimia normaalisti" mutta minusta se ei ole normaalia että pitäisi olla 150Mbit/s nopeudella toimiva netti mutta todellisuudessa se toimii alle 10Mbit/s nopeudella. Muuten olen ollut tyytyväinen Dna:han mutta nyt pari liittymän vaihtoa takana ja netin hitaus on ongelma joka ei poistu ja tuntuu typerältä maksaa monta kymmentä euroa kuukaudessa liittymästä jonka olen ottanut siinä uskossa että saisin lähes parhaimman 4g liittymän ja netin käyttö kokemuksen kun oikeasti olisi aivan sama maksaa vährmmän liittymästä jossa olisi hitaampi netti kun vaikka tarvitsisin mahdollisimman nopeaa nettiä niin joka tapauksessa netin nopeus on jopa hitaampi kuin mitä olisi Dna:n tarjoamassa puhelinliittymässä jossa olisi hitain netti
  ....
 • Langaton on langaton. 50M on nopein mitä kannattaa ostaa ja vain jos siihen pääsee voi ottaa vaikka 150M. Verkon kuormitusasteesta ja kuuluvuudesta riippuu täysin.

  Täällä on 4G verkossa nopeudet 1-8M, koska käyttäjiä paljon, asetuksista 3G/2G asento päälle niin saa jopa 12M. Yhteisverkko laajenee tänne ja se varmasti tuo parannusta, oletko uuden yhteisverkon alueella? Ensihätään asetuksista tuo 3G/2Gpäälle.

  Vikapalvelua työllistämällä saa nopeutettua verkon kapasiteetin lisäystä, mutta vuosia menee kun alue voi olla sellaista, ettei ilman uutta tukiasemaa onnistu.
  Sami
 • Surkea liittymä täälläkin ruuhka-aikaan. Nimellisnopeus 150, vähemmän ruuhkaisina aikoina n. 50, mikä sinänsä siedettävissä ja iltaisin n. 10.
  Myydään kuitenkin yli 50 megaisia liittymiä ja rahat kelpaa, mutta vastine rahalle on hyvin huono!
  Daniel
 • Alle 5M kun tulee saa määräaikaisen sopimuksen irtisanoa. Todisteeksi nopeusmittauksia ja vikapalvelun kanssa keskustelua. 

  Elisa aloitti tämän harhaanjohtavan markkinoinnin ja muut seuraa tietenkin perässä. Elisa myi 5G liittymiä ennenkuin verkkoa oli, dna alkoi myymään vasta kun "kunnollisia" laitteita tuli markkinoille.

  Nykyään moni luulee että jos ottaa 150M 4g:n, se on nopeampi kuin 100M kiinteä ja moni ihmettelee miksi pitäisi kiinteästä maksaa enemmän kun saa parempaa halvemmalla. Ja osa luulee että mitä isompi G sen nopeampi jne. 

  3G asetus kannattaa koittaa ensihätään...
  Sami
 • Minullakin samaa ongelmaa. 4G 150M liittymä tarjoilee 5-13M nopeuksia olipa ruuhka-aika tai ei ja sisätiloissa parhaat nopeudet saa 3G:llä. Talon ulkopuolella nopeus hieman parempi mutta alle 20M. Lähin tukiasema on näköyhteyden päässä ja alueella on vain yksikerroksisia pientaloja. Kaupunki on Oulu ja keskustaan noin 6km ja torneja lienee useampikin tässä lähistöllä.

  Tilanne on ollut tällainen jo ties kuinka kauan (eli vuosia) enkä ole jaksanut valittaa. Mobiililaajakaista kun on mobiililaajakaista. Kannattaa vain katsoa ettei maksa turhasta eli nopeudesta joka vain joskus jossain voi toteutua. 5G vienee nämä todellinen versus ideaali nopeuserot aivan omalle tasolleen..
  Putu
 • Sulla silloin sama tilanne, odotetaan yhteisverkkoa, niin pitäisi verkot nopeutua. Laittavat kaikki tukiasemat uusiksi, luulisi tulevan samalla uusia taajuuksia.
  Sami
 • Kuulostaa tutulta,DNA myy liittymiä mutta tietää tarkkaan että nopeuksia ei saavuteta. Tässä oma tarina. Otin 2 liittymää kotiin ja puhelimeen. 100M liittymät toimii hyviin.Nopeus oli 80-100M luokaa. Vaihdoin liittymät 200M kotiin ja 300M puhelimeen...iso virhe..Kotiliittymän nopeus tippui 50-80M puhelin nettin nopeus tippui 20-50M ja DNA mukaan liittymät toimii normaalisti!?
  Tämän jälkeen olen vaihtanut modeemin 818 ja ostin uuden puhelimen kun DNA oli sitä mieltä että liittymien nopeus ongelmat johtuu näistä...arvatkaa mitä...nopeudet eivät muuttuneet mihinkään uusilla laitteilla. Sitten otin 400M liittymän korvaamaan 300M puhelimen liittymän ja miten kävi,laskut kasvoi mutta nopeus jäi siihen max 50M. Eli DNA myy liittymiä jotka eivät toimi itä suomessa.Hyöty hän on dna:lla koska dna veloittaa nopeasta liittymästä mutta saat käyttöön 3G+ nopeudet. Nyt se oikea syy miksi liittymät ei toimi. DNA:lla ei ole kattavaa tai oikeaa 4G verkkoa,itä suomessa se 4G 5G verkko on todellisuudessa toteutettu 3 g verkkoa käyttäen. Eli DNA tietää tämän asian mutta silti valehtelee asiakkaille ja myy 200,300,400M 4g 5g liittymiä vaikka tietävät hyvin että asiakas ei tule näkemään luvattuja nopeuksia joista maksaa. Jos asiakas valittaa niin ohjataan palveluun josta ei ole apua koska kun siihen asti päästään asiakas on jo vaihtanut kaikki laitteet ja kaapelit,bootanut modeemin ja puhelimen ja päivittänyt kaikki ohjelmistot.Lopulta asiakas kyllästyy siihen jatkuviin selityksiin ja paskan jauhamiseen.Tämän takia DNA sitoo asiakkaan määräaika sopimuksella jota nämäbei vaihtaisi operaattoria kun liittymien nopeus tippuu huomattavasti alemmaksi kuin mitänon luvattu tai mistä maksetaan. Eli neuvo uusille DNA asiakkaille Älä osta mitään yli 100M liittymiä eikä varsinkaan mitään 5G liittymiä koska ne ei toimi ainakaan itä rajan läheisyydessä,ihan sama mitä asiakastuki sanoo,heille maksetaan siitä että liitymät myydään,sillä taas ei väliä onko myyty liittymä toimiva sillä alueella.
  Samppa
 • Sama koskee kaikkia operaattoreita, ainut ero on, että DNA:n vikapalvelu myöntää ruuhkan ainakin täällä. Mutta siltikin kaikkien operaattorien myyjät myy vaan ja eivät viitsi katsoa verkon tilaa, ettei nopeuksia voi saavuttaa. Paras se, kun Elisan myyjä väitti, että saa likimain liittymän maksimia ja todellisuus oli 1-10M. Miltään operaattorilta ei kannata ottaa yli 50M liittymää, ellei se anna testien mukaan jatkuvasti täysiä ja kuka tarvii oikeasti yli 10M puhelimessa?

  Tuo vaan tuntuu oudolta, että nopeudet hidastuu kun vaihtaa nopeamman liittymätyypin, tällä ehkä päinvastoin saat hiukan lisää. 3G:tä ei oikein passaa tähän sotkea, ei ainakaan yli 20M nopeuksissa.

  Ole tyytyväinen nopeuksiin, Elisan määräaikaisuutta ei saanut edes poikki, kun sai nopeustestistä 4G verkossa 0,5/12M vaikka oli rutkasti alle mininopeuden muistaakseni 5M
  Sami
 • Tässä se ongelma juuri on että nopeus ei vastaa mitenkään liittymää eikä liitymän päivitys auta yhtään mitään.Liitymän nopeus pitää vastaa sitä mistä maksetaan huomioiden verkko kuorman ja sen johdosta nopeuksien laskua. Tiedän verkoista jonkun verran enkä odota 400M liittymästä 400M asiakkaan päässä. Kohtuullista olisi saada vähintään 50℅ liittymän teoreettisesta nopeudesta edes joskus.Ongelma johtuu siitä että itä suomessa lähellä rajaa käytetään vain 3 g verkkoa ja näin olleen asia ei tulla saavuttamaan ikinä näitä DNA yli 100M nopeuksia ja tämä pitää kertoa rehellisesti asiakkaalle tai sitten liittymän perus maksussa pitää huomioida tämä asia. Nyt on asia niin että myydään nopeita liittymiä puhumalla potaskaa asiakkaille kun tiedetään varmuudella että  se ei pidä paikkaansa koska  toimivaa aitoa 4G verkkoa ei ole. Ja kyllä  moni muukin operaattori tekee niin..DNA ei muuta tee kuin myy liittymiä ja vedättää maksavaa asiakasta kunnes hermot menee,kyllä nopeus pitää muuttua kun liittymiä päivitetään nopeampiin jos näin ei ole on turhaa myydä liittymää joka ei toimi sillä alueella mutta silti DNA tekee niin.
  Elisan toimintaa en voi kommentoida,puhun vaan omista kokemuksista DNA osalta.
  Samppa
 • Operaattorit markkinoivat liittymiään niiden maksiminopeuksilla. No se on väärin , mutta tuskin muuttuu , jos viranomaiset eivät operaattoreita siihen pakota.

  Vaikka asia on jo edellä tullut selväksi , niin toistan , että kenellekään ei ole myyty liittymää , mikä toimii aina maksiminopeudellaan. Kannattaa lukea ne sopimusehdot , mihin sitoutuu liittymää hankkiessaan. Niissä on määritelty nopeuksien vaihteluväli ja jos sen sisällä pysytään , niin asia on juridisesti ok.

  Eri asia on sitten markkinoinnin moraali. Se on kaikilla ihan p*****stä.
  Veikko
 • Juu.Oikeassa olet.
  Samppa
 • On tämä kyllä niin syvältä sieltä jostakin. 4g on hitaampi kuin 3g josta tulee max 10mbit/s. Ja maksan täyden hinnan 150 megaisesta liittymästä. Asiakaspalvelusta soittavat vain suuta. Miksei kuluttajansuoja tai viranomaiset puutu tähän? Nämä liittymät on puhdasta kusetusta.
  jii
 • No totta han tuo on.Itsellä oli täysin toimiva150M ja tämän jälkeen päivitin liittymät ensin 300m ja siten 400 5G liittymään..ja kävi niin että liiitymän nopeus putosi alas ja nykyinen nopeus on 50M,400M liitymässä.Eli DNA myy unelmia ei toimivia liittymiä. Asiakaspalvelu myy vain liittymiä asiakkaille tietenkin tietäen että todellinen nopeus on vain murto-osa siitä mistä asiakas maksaa. Tämän takia asiakkaita sidotaan määräaikaiseen sopimukseen jota nämä eivät lähtisi kun huomaavat miten huonosti DNA liittymä  toimii loppupäässä. Olen itse ainakiin lopettamassa yhteistyön DNA kanssa. Heidän näkemys on aina sama,asiakas vika,laitevika,kaapeli vika yms,kaikki selitykset on kuultu ja kaikki laitteet,kaapelit,modeemit uusittu täysin turhaan,koska vika johtuu DNA verkkojen huonosta toiminnasta,kuormituksesta ja siitä että ainakiin omalla alueella 4G verkko on oikeasti 3G verkko jota käytetään 4G:nna vaikka se sitä ei ole.Näistä johtuen liittymän nopeus on vain noin10% luvatusta mutta maksan täyden hinnan 400M:sta joka ei todellakaan vastaa edes normaalia vaihtelua. Yli 50M liittymää ei kannata ottaa ainakaan DNA:lta koska heiltä et saa kuin max 50M loppupäässä,olkoon mikä liittymä tahansa käytössä.

  Samppa
 • Paras olisi kun valtio muuttaisi lakeja, ettei maksiminopeuksia saisi mainostaa. Nythän moni luulee, että 150M 4G on nopeampi kuin vaikka 10M kiinteä laajakaista.

  Sitten tuskailevat hitaan netin kanssa ja eivät "hitaampaa" kiinteää ota vaikka se olisi oikeasti paljon nopeampi.

  Koskee kaikkia operaattoreita jotka myy langattomia yhteyksiä ja kaikilla samat ongelmat.
  Sami
 • Hyvä että tosiasiat ovat avoimesti esillä.
  Daniel
 • Tosi asiassa monella operaatorilla tuo liittymän nopeus ja loppukäyttäjien päässä oleva todellinen nopeus ja liittymän hinta ei kohtaa,eikä se johdu aina kyttäjästä ja sen laitteista. Toiset operaattorit kuitenkin ottaa asian tosissaan ja ainakiin Elisan kohdalla liittymien hintaa oli laskettu koska liittymän nopeus ei ollut sitä mitä pitää,
  kun taas DNA:lla ei ole kiinnostusta pitää asiakasta,heidän näkemys on jos 400 5G liittymästä saa 20-50M niin liittymä on kunnossa...just joo...asia on silloin kunnossa jos tämä 5G 400M todellisuudessa 20-50M ei toimiva/sopimusta vastaavassa liitymässä on tämä asia huomioitu hinnassa. Näin ei kuitenkaan ole DNA:lla.Maksat täyden hinnan liittymästä jonka todellinen palvelua vastaava arvo on puolet siitä mistä maksat. Kun määräaikaiset sopimukset loppuu niin ainakin minä vaihdan operaattoria. Asiakaspalvelusta sen verran että ovat enemmän tuotteiden myyjiä kuin teknistä osaamista taitava asiakaspalvelu,poikkeuksena DNA tekninen puoli joten ei kannata sinne asiakaspalveluun soittaa ja odottaa että ihmeitä tapahtuisi.
  Samppa
 • Ei toimi ei! Tosi pettymys koko 30e netti :E 2x soittanu asiakaspalveluun ei toimi! hyvä jos video klippiä lataa. ei saa koskaan 5mbit vaikka 150max. Reititin 4 siipinen rupelli seki makso 250e 😃
  Tomppa
 • Vaihdoin elisaan ja 150mb liittymästä tulee nyt parhaimmillaan 136mb. Vaihtelee 40-136 välillä ja joskus alemmas mutta pääsääntöisesti tuolla välillä. dna tarjosi ”hyvitystä” vasta kun olin jo vaihtanut ja tämä ”hyvitys” olisi ollut että minun olisi pitänyt tehdä määräaikainen sopimus saadakseni halvemmalla sama sonta. Mitään parannuksia toimintaan ei koskaan luvattu.
  jii
 • Siis aivan samat kokemukset täällä. Vaihdoin Telialta Dnahan, kun lupailivat halvempaa ja parempaa liittymää. Todelliset nopeudet putosi 1/3 osaan Telian nopeuksista. Aina kun soitan aiheesta on vastaus sama: ”kyllä täällä kunnossa kaikki on”. Yritin lopettaa liittymää, mutta koska määräaikainen, niin eivät lopeta, vaikka selvästi ei sopimus nyt kohtaa luvattua. Voittavat joitain kymppejä sillä, että tämän jälkeen en edes kuse ko. lafkan suuntaan. Aivan käsittämätön asiakaspalvelu. Samantien kun toi paska soppari loppuu vaihtuu kaikki kodin liittymät ja netit muualle ja lupaan mainostaa kaikille tutuille, kuinka paska lafka on.
  SS

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.