Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA Nopea 4G Rajaton, 10 Gt/kk EU-datapaketti

Sivustolla https://www.dna.fi/EUroaming sanotaan että:
"DNA Nopea 4G Rajaton, DNA Nopea 4G Paketti ja DNA Nopea 4G Jämpti -liittymissä on 10 Gt/kk EU-datapaketti, joka on samalla liittymien EU-tiedonsiirron kohtuukäytön kuukausikiintiö."
Eli onko tämä AINA 10 G/kk vaikka olisi yhteensoittoon Alankomaissa 156 päivää? Eli poistaako tämä ns.kohtuullisen käytön ja ajoittaisen matkustamisen säännöt. Eli tulen oleskelemaan lähes yhtäjaksoisesti 156 päivää Alankomaissa. Mitä voi tehdä DNA Nopea 4G Rajaton liittymän puitteissa? Milloin alkaa mennä lsiämaksuja puheluista, tekstiviesteistä ja datasta.

Kommentit

 • Mikäli liikennemääräehto (1) ja oleskeluehto (2) eivät täyty, saa asiakas automaattisen viestin ajoittaisen verkkovierailun ylittymisestä. Viestin jälkeen DNA laskuttaa kaikista EU/ETA alueella käytetyistä verkkovierailupalveluista EU-lisämaksun. Veloitetut EU-lisämaksut hyvitetään, mikäli asiakas seuraavan 14 vuorokauden aikana osoittaa käyttävänsä matkaviestinpalveluita pääasiallisesti kotimaassa. EU-lisämaksujen periminen lopetetaan, kun matkaviestinpalveluiden käyttö täyttää ehdon (1) tai (2).

  Tieto löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/EUroaming kohdasta "Mitä on ajoittainen matkustaminen?"
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Elikkä tuolta linkistä yritin etsiskellä vastausta, mutta se on vähän ristiriitainen eikä kunnolla selviä vastausta koska...

  A) EU-datapaketti, joka on samalla liittymien EU-tiedonsiirron kohtuukäytön kuukausikiintiö."
  B) Mutta toisaalta liikennemääräehto (1) ja oleskeluehto (2) ja 120 päivää ylittyy sekä käyttö alankomaissa.

  Eli alkuperäiseen kysymykseen:
  Mitä voi tehdä DNA Nopea 4G Rajaton liittymän puitteissa?
  Eli tulen oleskelemaan lähes yhtäjaksoisesti 156 päivää Alankomaissa.

  Milloin alkaa mennä lisämaksuja  tässä tapauksessa
  - puheluista,
  - tekstiviesteistä
  - ja datasta. • Liittymätyyppi sisältää 10 Gt:n EU-datapaketin ilmaisen käytön silloin kun matkustus on ajoittaista**
  • EU-datapaketin täytyttyä laskutetaan tiedonsiirrosta EU-lisämaksu 0,0095 €/Mt
  • Puhelut, SMS ja MMS kotimaan hinnalla silloin kun matkustus on ajoittaista**

   ** Ajoittaisen matkustamisen määritelmän mukaan liittymän käyttö katsotaan ajoittaiseksi silloin kun joko liittymän liikennemäärä tai oleskelu viimeisen 120 vuorokauden aikana on suurempaa kotimaassa kuin EU/ETA-alueella.

  Käytännössä alle 2 kuukauden mittaisilla matkoilla asiakkaan ei tarvitse miettiä kuinka paljon liittymällään puhuu tai tekstailee, koska tapahtumista veloitetaan kotimaan hinnaston mukaisesti. Yli 2kk mittaisella matkalla saat tiedon tekstiviestitse milloin käytöstä aloitetaan veloittaa EU-lisämaksua.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Haastteelline tämä oikeen vastauksen löytyminen.
  Kun hakee lisätietoja liittymätsä....
  • Rajaton 100 Mbit/s 4G-netti, ei datakattoa
  • Rajattomasti puhetta, teksti- ja mms-viestejä kotimaassa ja EU/ETA-alueella
  • Mukana 10 Gt/kk EU-datapaketti
  Puhelinliittymä tehokkaalla netillä. Ei datakattoa.
  Liittymä jossa rajattomasti kaikkea kotimaassa: puhetta, viestejä ja nettiä niin paljon kuin haluat. Nauti 4G-netistä ilman datakattoa ja huippunopeudella. Netin arvioitu realistinen maksiminopeus on 100 Mbit/s.

  Soita ja tekstaa, käytä nettiä huoletta lähes koko Euroopassa
  DNA Nopea 4G Rajaton -liittymää käytät huoletta myös ulkomailla. Soita ja tekstaa rajattomasti EU- ja ETA-maissa. Puhelinliittymän kiinteään kuukausihintaan kuuluvat Euroopan alueella soitetut normaalihintaiset puhelut sekä teksti- ja multimediaviestit. Liittymä sisältää 10 Gt/kk tiedonsiirtoa EU- ja ETA-maissa, jonka jälkeen maksat netin käytöstä Euroopassa 9,55 €/Gt normaalin hinnaston mukaisesti. Puhelut ja tekstiviestit kotimaasta ulkomaille laskutetaan erikseen.

  DNA Nopea 4G Rajaton liittymä hintaan 29,90 €/kk 12 kk ajan. Tämän jälkeen hinta on 34,90 €/kk. Avausmaksu 3,90 €. Etu poistuu liittymätyypinvaihdon yhteydessä. Tilaukseen sovelletaan DNA:n yleisiä sopimus- ja erityisehtoja.

 • @kari
  huom en edusta dna:ta

  nyt kuulostaa siltä että sinun tapauksessa rajat paukkuu ennemmin tai myöhemmin. kannattaa vakavasti harkita paikallisia optioita esim prepaid.

  10 GB/kk eu data paketti laskuri alkaa ensimmäisestä tavusta kun olet eu/eta alueella (suomen ulkopuolella), tämä kuuluu normaaliin kk-maksuun (dna nopea 4g rajaton). mutta tässä oletuksena että käyttö ajoittaista. 10 gigan jälkeen jokainen tavu maksaa. tämä siis tarkoittaa että rajaton suomessa ei ole rajaton eu/eta alueella.

  tuo 156 päivää tarkoittaa sitä että menet ajoittaisen käytön ulkopuolelle ennemmin tai myöhemmin joka tarkoittaa että laskut alkaa paukkua. silloin jokainen minuutti, viesti ja tavu maksaa. pahin on tuo datasiirto joka on 0.0095€/MB (9.5 €/GB)(oletan 1000 etuliitteet).

  tuo 120 päivää mikä on dna:lla kerrottu voi todellisuudessa olla 60 päivää. eu säädös määrittelee noin 4kk ajan jakson jossa puolet pitää olla niin sanotusti kotiverkossa. tämä käytännössä tarkoittaa että liikaveloitus voi tapahtua 60 päivän jälkeen ja on eu normien mukainen.
 • Kiitos näistä kommenteista, oli hyödyllisiä tietoja! Mietin vielä että onko se niin että EU alueella puhelut tekstiviestit myös maasta toiseen kuuluvat siis liittymään? Esim Suomesta Ranskaan tai Ranskasta Suomeen? Ei pelkästään Ranskasta Ranskaan tai Ruotsista Ruotsiin lähtevät puhelut/viestit. Varmistelen vain
 • EU ja ETA-maissa soitetuista ja vastaanotetuista verkkovierailupuheluista ja viesteistä (SMS, MMS) toiseen EU tai ETA-maahan laskutetaan liittymätyypin mukainen kotimaan hinta silloin kun liittymän käyttö on ajoittaista. Tämä siis koskee normaalihintaisia puheluita DNA:n liittymällä esim. Espanjasta Suomeen tai Ruotsista Italiaan, mutta ei esim. Suomesta toiseen EU-maahan, koska ne luokitellaan ulkomaanpuheluiksi.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Kiitos tarkennuksesta.
 • Kuuluuko DNA rajaton 4G tehoon-liittymään ilmainen 10GT/kk EU-datakäyttö?
 • Hei Jenni!

  DNA Rajaton 4G Teho -liittymän kuukausimaksuun ei sisälly EU-dataa, vaan roamingdatasta veloitetaan käytön mukaan. Lisätietoa veloituksista löydät osoitteesta www.dna.fi/euroaming.

  Mainittu 10 Gt/kk EU-data sisältyy vain DNA Nopea -liittymiin.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • hei, olen espanjassa n.6 kk. nyt käytössä jämpti,mitä tehtävä ja missä vaiheessa jotta laskut ei yllätä ?
 • Hei Jorma!

  Voit olla liittymätyypin vaihdosta yhteydessä asiakaspalveluumme niin katsotaan sinulle fiksuin ratkaisu sitä kautta.
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Hei..
  Telialta löytyy jo liittymäpaketti (29,90e) johon sisältyy EU ja ETA maissa 20gb netti..
  Milloin mahtaa tulla DNA:n liittymiin..??..(Nykyiset liittymät vaatimattomat 10 ja 15gb)


 • Hei Heikki!

  Liittymävalikoimassa ei tosiaan tällä hetkellä ole 20 Gt EU-datapaketilla varustettua liittymää, mutta pistetään kehitysehdotus tästä ehdottomasti korvan taakse.
  DNA Ida S palveluneuvoja

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.