DNA on ottanut IPv6-ominaisuuden käyttöön matkaviestinverkossa ja kaapelilaajakaistaverkossa

DNA on ottanut IPv6-tuen laajamittaisesti käyttöön ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Ensimmäisenä IPv6-aikaan siirtyivät kevään aikana DNA:n matkaviestinliittymät, ja kesäkuun alusta lähtien IPv6-tuki on ollut tarjolla myös DNA:n kaapelilaajakaistan kaikissa nopeusluokissa. DNA on tuonut IPv6-ominaisuuden tarjolle kaikkiaan jo yli 2 miljoonaan kuluttaja- ja yritysliittymään.

Listietoja IPv6-tuesta löydät sivustolta https://www.dna.fi/ipv6

Sivustolla on listattu mm. liittymätyypit joissa IPv6 on tuettu, sekä tuetut päätelaitteet.

Kuulisimme mielellämme palautetta IPv6-ominaisuuden käyttöönotosta.

(Viestin sisältöä muokattu 11.6.2015)

Kommentit

• Pitäisikö tämän olla edelleen käytössä? Minulla lakkasi toimimasta jokin aika sitten ipv6 Huawein 4g-kotimokkulan kanssa.

• Lisäys edelliseen, käynnistin reitittimen uudelleen ja ipv6-yhteys palasi.

• Tuolla ohjeissa neuvottiin ruksaamaan puhelimesta kohta IPv4v6, joten ruksaanko tuon alimman kohdan?

• Jos haluat että saat molemmat, v4 ja v6 osoitteen niin ruksaa alin IPv4/IPv6.

• IPv6 näytti toimivan B593s-22:n kanssa, mutta tietoturvan osalta tuo näytti hieman kyseenalaiselta tai ainakin harhaanjohtavalta, koska kyseisen laitteen firewall-asetuksissa oleva "Inbound (from Internet to LAN) policy: Dropped." ei tuntunut kovin paljoa hidastavan IPv6-pakettien kulkua eli Internetistä pääsi vapaasti läpi IPv6 kanssa (sekä ping/ICMP että TCP)..

• IPv6 ei toimi Lumia 620 -puhelimessani mobiilidatayhteydellä (testattu http://test-ipv6.com/ ja http://ipv6test.google.com/ ). Olen luonut ja aktivoinut uuden yhteysosoitteen valikossa Asetukset -> yhteysosoite (erillinen Microsoft Mobilen julkaisema yhteysosoite-sovellus). Tämän yhteysosoitteen seuraavissa asetuskentissä on tyhjästä poikkeava arvo: "Yhteysosoitteen nimi"="internet" ja "Verkkotyyppi"="IPv4v6". Liittymä on DNA Pro 1, jossa myös pitäisi olla IPv6-tuki sivun https://www.dna.fi/ipv6 mukaan.

Puhelimen tarkempi malli on "RM-846_eu_finland_204" ja ohjelmistoversio "Lumia Denim". IPv6 kyllä toimii samalla puhelimella sopivassa WLAN-verkossa. Tuntuu ettei yhteysosoite-valikon kautta tehdyillä säädöillä ole mitään vaikutusta, koska virheelliset arvot erinäisissä kentissä eivät haittaa IPv4-yhteyksiä. Yhteysosoitteen asettaminen DNA:n dokumentoimalla tavalla ei onnistu, koska puhelimeni Asetukset -> matkapuhelinverkko -> SIM-asetukset -valikossa ei ole manuaalista yhteysosoitteen valintaa. Lieneekö peruspuhelimessa estetty joidenkin asetusten säätäminen jostain mielivaltaisesta syystä... Jos saan vahvistusta että kyseessä on puhelimen rajoite, voisin varmaankin valittaa asiasta puhelinvalmistajan suuntaan.

• Hei Mikko.

Kiitos ilmoituksesta, laitoimme kysymyksen Microsoftille aiheesta. Palaamme kun saamme vastauksen.

DNA Kimmo L Osastopäällikkö
  • Hei Jouni,

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti DNA Kotimokkula 4G WLAN B593:ään mainitsemaasi ominaisuutta tuskin tullaan saamaan. Tutkimme keinoa jos saataisiin uudessa B593S:n ohjelmistopäivityksessä huomautus käyttöliittymään ettei ko. ominaisuus ole tuettuna IPv6-liikenteelle.

Uudempiin mokkuloihin, kuten DNA Kotimokkula 4G+ WLAN E5186 on mahdollista saada ko. ominaisuus, mutta aikataulu on vielä avoin.

DNA Kimmo L Osastopäällikkö
  • Milloin taloyhtiökaistoihin on tulossa IPv6 ?

• Minkä tekniikan taloyhtiölaajakaista sinulla on käytössäsi? Kaikki kaapelilaajakaistatuotteet ovat IPv6-yhteensopivia.

• VDSL ja intenon Vg50

• Tällä hetkellä ominaisuutta ei ole valitettavasti vielä saatavilla VDSL-liittymiin. Tarkkaa ajankohtaa ominaisuuden julkaisemiselle VDSL-liittymille ei ole vielä tiedossa.

• Hei Mikko,

Saimme vastauksen Microsoft:lta, että valitettavasti juuri Lumia 620 puhelimessa IPv6-ominaisuus ei ole tuettu, eikä sitä ilmeisesti ole siihen tulossa. Laitamme tästä tiedon myös https://www.dna.fi/ipv6 sivustolle.

Kiitos ilmoitusesta!

DNA Kimmo L Osastopäällikkö
  • Kun ASUS RT_AC68U reitittimen IP6:n laittoi Tunnel 6to4 tilaan, niin testi onnistui. Oletusarvoilla ei onnistunut.
    Cisco EPC3828D modeemi siltaavassa tilassa.

• Nyt näyttää olevan taloyhtiökaistassa/VDSL IPv6 ainakin testin mukaan. Tosin testattu vasta Lubuntulla.

• Windowskin näkyi saavan IPv6 osoitteen ja testi meni normaalisti läpi.

• Hei,

Milloin IPv6-ominaisuus on tulossa ethernet-liittymiin?

• Täällähän oli oma ketju, jossa nimenomaan odotetaan kokemuksia ipv6:n käyttöönotosta.
    Minä löysin tiedon tästä asiasta sattumalta, kun langallinen laajakaistayhteyteni alkoi viikolla 24/2015 pätkimään. Soitin siitä häiriöilmoitusnumeroonne. Siellä syyksi väitettiin puolitoista vuotta vanhaa konettani tai sen asetuksia, joita ei ole muutettu vuoteen. En tätä väitettä niellyt ja aloin etsiä netistä apua googlettmalla "Verkon DHCP-palvelin ei määrittänyt IP-osoitetta tietokoneen verkkokortille". Tällöin huomasin, että olette netissä julkaisseet tiedotteen ipv6-protokollan käyttöönotosta.

Soitin uudestaan häiriöilmoitusnumeroonne ja kysyin, voiko olla mahdollista, että pätkimisen syyn on tuossa ipv6-protokollan käyttöönotossa. Siellä väitettiin vankasti, että syy ei ole siinä vaan melko uudessa koneessani ja neuvottiin vaihtamaan kaapeleita ristiin 11 vuotta vanhan koneeni kanssa, jossa pätkimistä ei esiintynyt. Niin tein, mutta yhteyden pätkiminen jatkui uudemmassa koneessani. (Tästä olen lähettänyt myös viestin tänne foorumiin otsikolla "Netti pätkii - voiko syy olla ipv6" ).

Soitin jälleen häiriöilmoitusnumeroonne, mutta edelleen siellä pontevasti väitettiin vian olevan koneessani. Ääntäni korottamalla palveluneuvoja "pitkin hampain" antoi maksullisen HS-worksin numeron, josta saisin neuvon, miten poistan koneeni käyttämästä ipv6-protokollaa. Se onnistui helposti ja sen jälkeen netti on pysynyt päällä. Joten vieläkö siellä ollaan sitä mieltä, että vika on koneessani?

• Muropaketti ja afterdawn neuvoo ilmaiseksi ja siellä on vankka osaaminen asioihin.

Itselleni asiakaspalvelu käski kerran sulkemaan palomuurin ja virustorjunnan koneesta, jota en luonnollisestikaan tehnyt.

• Luulin, että Time Capsuleni sanoi sopimuksen irti(wlan-tukiasemana ja reitittimenä kaapelimodeemin perässä). Käynti huollossa, ei mitään vikaa ja yllätys yllätys, DNA vaihtelee asetuksiaan ilmoittamatta asiakkaille. Kesälomapäivä meni kuin jahdatessa omaa häntää. Mihin lähetän laskun?

• Tuleeko muilla tällä hetkellä b593s-22 -reitittimessä sisäänpäin tulevat ipv6-yhteydet läpi. Itselläni on lakannut jostain syystä toimimasta, ehkä viime syksyisen päivityksen johdosta.

• Hei,

Minulla on DNA Welho kaapelilaajakaista ja Technicolor-modeemi. Kännykässä ja ipadissa toimii 4G:llä ipv6 ongelmitta, mutta en saa ipv6-osoitetta ethernetin kautta.

Päivitin modeemin asetuksiin ipv4/ipv6 -tilan, mutta en saa millään noita osoitteita jakoon. Mitä voisin tehdä?

• Aki: Koita laittaa modeemi siltaavaan tilaan, jos IPv6 on välttämätön. Tai katso modeemin IPv6 asetuksista asetus kohdalleen (IPv6to4).

• Onko IPv6 tulossa prepaidiin milloin?

• Hei kaikille.

Sain palautteen kautta kyssärin, mutta valitettavasti mukana ei ollut asiakastietoja. Toivottavasti tätä kautta vastaus löytää perille:

Kysymys oli:

Yllättäen myös ipv6 toimii mutta mistään ei löydy ohjeita kuinka osoitteet on allokoitu. Esimerkiksi onko minulla käytössä koko /56 verkko kuten viestintävirasto suosittaa vai kuinka on aliverkotettu?

Vastaus:

Mobiiliverkko tukee teknisen rajoitteen takia /64 verkkoa. Kiinteässä verkossa tilanne on erilainen ja siellä asiakas saa /56 verkon käyttöönsä.

Terveisin, Ville Partanen / Head of Product Development

DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
  • Moikka Jessa,

Prepaidiin ei ole vielä vahvistettua aikataulua.

Terveisin, Ville Partanen / Head of Product Development

DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
  • Miksi puhelinliittymän (Äly 21M) IPv6 osoite on NATin takana? Osoitteiden loppuminen ei voi ainakaan olla syynä.

• Hei Aki!

Tarkentaisitko hieman miten testasit tämän asian? Jos jaat verkkoyhteyden puhelimen kautta, toimii puhelin tässä välissä omana reitittimenä. Kuten mokkuloissakin, laitteiden oma NAT voi toimia eri tavoin.

Testasitko siis tämän NAT ongelman suoraan puhelimesta, vai laitteesta johon olit jakanut puhelimella yhteyden?

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Oma moka oli näköjään. Katsoin tosiaan väärästä kohdasta verkkoa. Puhelimen saama IPv6 on julkinen. Anteeksi häiriöstä.

• Muuton vuoksi joutuin vaihtamaan kiinteän kaapelimodeemin 4g:hen ja nopeuden osalta homma pelittää OK, mutta mites nyt pitäisi toimia kun mobiiliverkosta tulee vain /64 reitittimelle mutta ilmeisesti IA_PD ei enää toimi eikä saa reititettävää prefixiä jaettavaksi kotiverkon laitteille? Oliko joku fundamentaalinen tekninen rajoitus ettei hommaa saada "mobiilissa" toimimaan kuten ennenkin? Melkoinen takapakki kun IPv6 lakkasi toimimasta!
  • Hei,

Kiitos viestistäsi!

Valitettavasti DNA:n mobiiliverkossa ei ole teknisten rajoitteiden takia IPv6 Prefix Delegation tuettuna, eikä tukea ei ole tulossa ihan lähitulevaisuudessa.

3GPP standardista tuki löytyy mutta päätelaitteet ja verkkolaitteet tukevat sitä vielä tällä hetkellä huonosti.

• Ostin vuonna 2015 DNA:lta Huawei E3372s-153 mokkulan. Mokkulan softa on päivitetty ja Windows 10 Home (tuoremmat päivitykset) käyttöjärjestelmässä on IPv6 päällä. Mutta eipä tule IPv6-osoite millään. Pitäisikö tällä mokkulalla asia kuitenkin onnistua?

Laitteistoversio:CL1E3372SM Ver.A
    Ohjelmistoversio:22.286.03.00.182
    Web UI -versio:16.100.05.00.182

Windows 10 net properties ... rasti on kohdassa "internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)". Ainoa osoite mikä näkyy normaalin IPv4-osoitteen lisäksi on IPv6 Link-local-osoite joka alkaa fe80: kun taas halutun IPv6-osoitteen pitäisi alkaa 2001: tai sinne päin.

• Mitä sanoo http://test-ipv6.com/ .
    Kyllä minulla kaapeliverkossa Valokaapeli Plus modeemilla alkaa 2001:llä.
    Katso mokkulan asetuksia.
  • Mokkulan asetuksissa on hyvin vähän muutettavia arvoja. Näistä käsittääkseni APN voisi ehkä vaikuttaa asiaan. Olen kokeillut kaikkia kolmea eri DNAn APN:ää ilman vaikutusta (data.dna.fi , julkinen.dna.fi , internet)

Testi antoi tuloksen
    Your IPv4 address on the public Internet appears to be xx.xx.xxx.xx
    Your Internet Service Provider (ISP) appears to be DNA, FI
    No IPv6 address detected [more info]
    Good news! Your current configuration will continue to work as web sites enable IPv6.
    You appear to be able to browse the IPv4 Internet only. You will not be able to reach IPv6-only sites.
    Your DNS server (possibly run by your ISP) appears to have IPv6 Internet access.
    Your readiness score 0/10

Tuolla sivulla mainitaan IPv6 tämän mokkulan yhteydessä, jonka perusteella voisi luulla että asian pitäisi onnistua
    https://ssurf-public.sharepoint.com/Pages/Huawei-E3372-E3372S-153-Spec.aspx
  • Ole yhteydessä asiakaspalveluun!
  • Matkapuhelinverkossa ei voi jakaa IPv6 osoitteita reitittimellä eteenpän, koska ei ole IPv6 Prefix Delegation tukea. Eli mobiiliverkossa IPv6 toimii käytännössä vain puhelimilla.

Tämä pitäisi mielestäni ilmaista selkeästi liikkuvia laajakaistoja myytäessä.
  • Kyllä minulla ainakin toimii ihan nätisti IPv6 reitittimen kautta DNA:n LTE-liittymässä. Asiakaskoneet saavat jokainen oman osoitteensa.

https://ape3000.com/ipv6/

Tuon mukaan DNA:lla on mobiilissa /64-prefix käytössä.
  • "Hei,

Kiitos viestistäsi!

Valitettavasti DNA:n mobiiliverkossa ei ole teknisten rajoitteiden takia IPv6 Prefix Delegation tuettuna, eikä tukea ei ole tulossa ihan lähitulevaisuudessa.

3GPP standardista tuki löytyy mutta päätelaitteet ja verkkolaitteet tukevat sitä vielä tällä hetkellä huonosti.

Kimmo Liikonen / DNA"
    2 kuukautta sitten
  • Arvelinkin, että tämä on odotettua monimutkaisempi tapaus. Mikä laite sinulla on, ilmaisin?

Löysin googlella jonkun saksalaisen epävirallisen testin parin vuoden takaa, missä oli kokeiltu vajaa 20 eri 4G mokkulaa. Noin puolet toimi testin mukaan, puolet ei. Hukkasin valitettavasti jo linkin. Niissäkin missä ipv6 toimi, oli jotakin pieniä huomautuksia toiminnasta.

Nyt kuitenkin tiedän, että en voi ostaa käytettynä 4G-mokkulaa vaan se pitäisi melkein hakea liikkeestä ja samalla sopia, että laitteen voi palauttaa mikäli ipv6 ei sittenkään toimi.

Taidan pitää asiassa vuoden tauon, jos vaikka asiat alkaisi korjaantumaan sitä mukaa kun ipv4-osoitteet loppuu ja laitteista tulee uusia versioita.
  • Voiko nimimerkki ”ilmaisin” kertoa hieman lisätietoja miten on saanut ipv6-reitityksen toimimaan usealle koneelle? Itse käytän LEDEä (openwrt-fork) jossa kaapelimodeemin ja prefix delegationin avulla homma toimi heittämällä, mutta mobiiliverkossa en ole osannut konfiguroida hommaa toimimaan.
    Mun setupissa 4g-mokkula on siltaavassa moodissa eli lede-reititin voi kyllä tehdä melkein mitkä vaan tarvittavat temput jos vaan operaattorin verkko tukee.
  • Hei,

Vaikka DNA:n mobiiliverkossa ei ole IPv6 Prefix Delegation tuettuna, niin tuettujen mokkuloiden kautta on mahdollista liittää useampi laite IPv6:lla internet:iin.

Käsittääkseni mokkula toimii IPv6 ND proxynä, eli vaikka päätelaite on reitittävää mallia, niin se mobiiliverkosta saatu /64 verkko voidaan "jakaa" eteenpäin WiFi:llä tai Ethernetillä.

• Onko kukaan saanut nd proxyä toimimaan openwrt:ssä/ledessä ja jos niin miten?
  • Myös Huawei E3372s (CL1E3372SM Ver.A) tukee IPv6-protokollaa, kunhan siihen asentaa sopivan firmwaren (löytyy hakusanalla Huawei_E3372s-153_Firmware_21.286.03.01.209_Megafon_Russia_3Ginfo.ru.7z; hassusti edes muut stick-firmwaret eivät toimi). Sivuvaikutuksena tikku lakkaa toimimasta automaattisesti Linuxissa, koska yhdistämiseen tarvitaan ylimääräinen AT-komento (AT^NDISDUP=1,1,"internet"). Kyseisen komennon lähettämiseen voi kylläkin säätää automaattiset skriptit:
    https://github.com/Metabolix/huawei-mobile-helper
    https://aur.archlinux.org/packages/huawei-mobile-helper/
    Sopivalla säädöllä tikulta saa jaettua julkisia IPv6-osoitteita useallekin koneelle PD-tuen puutteesta huolimatta, mutta tämä jääköön kotitehtäväksi...
  • Niinköhän tämä toimii? Pistin Technicolorin TC7200 purkista IPv6 moodin päälle ja tuon testin - ei toimi. TC:n softaversion tämä:  STCF.01.18

Your IPv4 address on the public Internet appears to be 81.175.149.170

Your IPv6 address on the public Internet appears to be 2001:0:9d38:6abd:826:3b32:ae50:6a55
    Your IPv6 service appears to be: Teredo

Your Internet Service Provider (ISP) appears to be DNA

You appear to be able to browse the IPv4 Internet only. You will not be able to reach IPv6-only sites.

To ensure the best Internet performance and connectivity, ask your ISP about native IPv6. [more info]

HTTPS support is now available on this site. [more info]

Your IPv6 connection appears to be using Teredo, a type of IPv4/IPv6 gateway; currently it connects only to direct IP's. Your browser will not be able to go to IPv6 sites by name. This means the current configuration is not useful for browsing IPv6 web sites. [more info]

Your DNS server (possibly run by your ISP) appears to have IPv6 Internet access.

• Hei Janne!

Pystytkö testaamaan toimiiko IPv6 millään laitteella, ettei tämä jäisi vain kyseisen päätelaitteen viaksi? Technicolor TC7200 kyllä tukee IPv6 yhteyksiä kun tuo on asetuksista vain ensin laitettu päälle.

Käytännössä lähes kaikki mobiililaitteet tukevat IPv6 yhteyksiä joten tuota olisi myös hyvä kokeilla vielä esim. puhelimella
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Käyttöjärjestelmässä kannattaa tarkistaa, ettei IPv6 ole disabloituna ja laittaa IP ja DNS automaatille.
  • Tämä ei ollut mikään mobiililaite, vaan täysi Windows 10 PC, Microsoft Windows [Version 10.0.16299.371] - ethernetin ylitse.

• Hei, mistä voisi johtua IPV6 yhteyden erittäin hidas nopeus (100kt/s kieppeillä http://ipv6-test.com/). Esim Youtubea ei käytännössä voi katsoa kun laite on yhdistelmä IPV4/6 tilassa. Yhteysnopeus on muuten kohdillaan jopa 140-150Mbps jos ei ole ruuhkaa (DNA 4G, 2 ristipolarisaatio antennia katolla). Päätelaite on Zyxel LTE5366. DNS osoitteiden haku on automaatilla ja laite on Stateful tilassa (DHCPv6, vaihtaminen Stateles tilaan ei vaikuta tilanteeseen).
  • Jos vika ilmenee vain tietyllä asetuksella kyseisellä modeemilla niin päätelaitteen vikaa ei voida suoraan sulkea pois.

Osalla meidänkin myymistä mokkuloista on ollut päivitystä vaativia ongelmia IPv6 käytön kanssa, tuosta kannattaa ainakin kysyä laitevalmistajalta jos heillä on tietoa laitteen IPv6 ongelmista.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Laitoin kyselyä menemään laitevalmistajan suuntaan, katsotaan mitä siellä sanovat.
  • Kirjoittelin tähän ketjuun 31.5.2017
    "Ostin vuonna 2015 DNA:lta Huawei E3372s-153 mokkulan. ....."
    ja silloin ei millään ilveellä saanut ipv6:tta toimimaan. MUTTA NYT

Tänään 29.10.2018 mokkulaan tai oikeammin nettitikkuun tuli firmispäivitys, jonka jälkeen minulla on ipv6. Ainoa joka hämäsi oli, että ennen päivitystä tikku oli 192.168.8.1 mutta päivityksen jälkeen 192.168.1.1

test-ipv6.com antaa 10/10 pistettä nyt !!

Your IPv4 address on the public Internet appears to be 82.203.xxx.xxx
    Your IPv6 address on the public Internet appears to be 2001:14bb: ja niin edelleen

Että laittakaas mokkulan hallintasivulta check for updates, niin voi toimia teilläkin. Olen lievästi yllättynyt, että 2015 ostettu halvin tikku sai päivityksen vielä 2018 lopulla.
  • Ei ole tuolle vielä firmware päivitystä kun on niin uusi malli. Valmistajan tuessa on ticketti menossa ja tutkivat asiaa.
  • Omaan ongelmaani jatkoksi, viimeinkin tuli valmistajalta viestä että ovat tietoisia ongelmasta ja että tekevät töitä asian korjaamiseksi. Jospa saavat tuon piakkoin korjattua.
  • Moi

Jo useamman illan tapellut DNA:n IPv6 asetusten kanssa.
    Yritän saada Asus 4G-AC53U reitittimen toimimaan DNA:n IPv6 asetuksilla.
    http://test-ipv6.com/
    antaa tuloksen 0/10

Liittymänä DNA Supernetti 4G

Eipä löydy oikeita parametrejä sivulta https://www.dna.fi/ipv6

Löytyisikö palstalta DNA:n asiantuntioita, jotka tietää alla olevaista vaihtoehdoista oikeat kohdat.

-Internet Connection-
    PDP Type:
    IPv4 *
    PPP
    IPv6
    IPv4&IPv6

-APN Profile-
    APN Configuration:
    Auto*
    Manual settings
    (Location: Finland
    ISP: DNA)

APN Service(optional):
    internet

Dial Number:
    *99#

Username:
    Password:

Authentication:
    None*
    PAP
    CHAP
    PAP / CHAP

-IPv6-
    Connection type:
    Disable*
    Native
    Static IPv6
    Passthrough
    FLET'S IPv6 service
    Tunnel 6to4
    Tunnel 6in4
    Tunnel 6rd
  • Ei se DNA:n asetuksista löydy. Mene valitsemaan reitittimen asetuksista oikea vaihtoehto. Onhan modeemi siltaavassa tilassa?
  • Muistaakseni reititin pitää laittaa Native asetukselle. Ainakin se toimi minun reitittimessäni.
  • IPv4&IPv6
    Tuo on oikea asetus. Se pitäisi olla valmiina oletusasetuksissa.
  • Timo, tässä kohtaa "Native" asetus on väärä, koska modeemi yrittää käyttää sillä yhteystyypillä Prefix Delegaatiota. Itsellänikään ei toiminut näin Elisalla. Homma alkoi luistamaan valitsemalla "Passthrough", eli /64 verkko toimii tällä yhteystyypillä. Se käsittääkseni niinkun siltaa IPv6-liikenteen. Elisalla toimii ja luulisi toimivan myös DNA:n mobiiliverkossa koska kumpikin operaattori käyttää /64 verkkoa eikä Prefix Delegaatiota ole. Passthrough ei ole tunnelointi, eli saat ihan natiivit IPv6-osoitteet. Varmista myös että PDP-tyyppinä on IPv4&IPv6. Jos ei IPv6 ala toimimaan niin kokeile käynnistellä modeemia uudelleen.
  • Tänään lähti toimimaan nätisti native IPv6.

Laitteina:
    SAGEM F-ST3686 - Siltaava
    Asus AC68U - IPv6, Native
    Aki
  • Onkohan Huawein B715-modeemille tulossa tukea IPv6-käytölle siltaavassa tilassa joskus?
    Las
  • Muissa ketjuissa on ollut keskustelua miten eri merkkisiä modeemeja/reitittimiä on viime päivinä pitänyt asettaa "IPv4 only" -tilaan. DNA:n häiriötiedotteissa on yhden merkin osalta tällainen neuvo.

Onko tästä mitään parempaa tiedottamista olemassa? Miksi tällaista on ykskaks ilmennyt ja milloin tilanne on aikomus korjata?
    Hoo