Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA, päivittäkää ktv radiokanavalistaukset!

Arvoisa DNA, voitteko päivittää kaapeliverkon radiokanavalistaukset kanavien nimien, taajuuksien ym. osalta. Nyt varsinkin Hgin seudulla on nuo listaukset pahasti vanhentuneita eikä monen radiokanavan nimi tai taajuus enää pidä paikkaansa esim. Classic FM on nykyisin Radio Classic.

https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit

Lisäksi kaikkia kanavia ei enää ole olemassakaan, kuten vaikka Radio Sputnik ja Kiss, toisaalta joitakin kanavia ei ole lisätty tuohon listaukseen.

Kommentit

 • Arvoisasta en tiedä mutta kaipaan listaa minäkin, enkä pelkästään Helsinkiin.
  Onni
 • Saisiko tähän Dnan kommentin että päivittyykö nuo kanavalistaukset?
  Jari
 • Dna,n kanavalistat on vielä putkihöyradion ajoilta.
  Vastaan Dna,n puolesta.
  Kiitos ilmoituksesta,pistämme aiheen foliohattuosastolle,
  mietinnän ja kehittelyn jaostolle,kehittelyä odottelemaan.
  BQ24
 • Vihje DNA:lle Helsingin osalta:
  Radiokanavat    MHz
  YLE Suomi 88,4
  ISKELMÄ 89,4
  YLE Vega 89,9
  Aito ISK 91,3
  YLE Yksi 92,3
  NRJ 93,2
  Radio Nova 93,6
  MeNaset 94,6
  YLEX 95,6
  YLE X3M 97,0
  Rock 98,0
  POOKI 98,7
  SuomiRAP 99,7
  Nostalgia 101,0
  BASSO 101,5
  RADIODEI 101,9
  YLE PUHE 102,3
  CITY 103,0
  SUOMIPOP 103,5
  HELSINKI 104,0
  HELMI 105,5
  LOOP 105,9
  Classic 106,7
  YLE Mondo 107,3


  PW
 • Ei taida Dnata kiinnostaa kun eivät kommentoi asiaa mitenkään....
  Jari
 • Ei kiinnosta asiakkaiden tiedustelut millään tavoin.
  Normaalia toimintaa firmalta.
  Varmaankin on perinteinen vastaus.
  Mitään yleistä vikaa ei ole löytynyt.
  Tarkistakaa,että piuhat on kiinni.
  Virittäkää laite uudelleen.
  BQ24
 • Hei!

  Kiitos huomioistanne, tästä on mennyt tieto eteenpäin ja radiokanavalistat päivitetään piakkoin.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Kätevämpää olisi muuttaa järjestelmä sellaiseksi, että eetterissä olevat radiokanavat toistuisivat kaapelissa samalla taajuudella, mitä ne ovat eetterissäkin.
  Ei tarvitsisi aina muutella kanavanimiä, kun kanavayhtiöt vaihtaa niiden paikkoja ja nimeävät niitä uudestaan.
  Samalla saisi kuuluviin enemmän kanavia.
  PW
 • PW, ideasi olisi muuten hyvä mutta se ei oikein toimi koska jos kaapelissa kanava on samalla taajuudella kuin eetterissä niin silloin se voi häiriintyä koska tulee ns. monitiesäröä eli sama sinkku suorana ja viivästyneenä, siksi ne monilla kaapelioperaattoreilla, Teliaa lukuunottamatta, muutetaan eri taajuudelle.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Multipath_propagation

  Ikävä kyllä suomenkielistä wikipedia-sivua en aiheesta löytänyt mutta jos enkku taipuu niin...
  Lisäksi tuossa radiojakelussa kaiketi täytynee tehdä jonkinlaisia jakelusopimuksia eli niitä kaikkia kanavia ei voitane suoraan vaan jakaa kaapelissa.
  Jari
 • Häiriöitä ei pitäisi syntyä, jos antennirasia ja vastaanottimen välinen kaapeli on kaksoissuojattu ja vastaanotin ei ole mikään muovirimpula.
  PW
 • Kannatan PW:n ehdotusta. Radion kuuntelijoiden laajimman monipuolisemman ohjelmatarjonnan kannalta olisi paras jos kaikki kaapeliverkot ja taloyhtiökohtaiset pienemmät verkot (jotka eivät vielä sellaisia ole) muutettaisiin siten että, välitettäisiin kaikki alueella vastaanotettavat radiokanavat.  Kysymys on ainoastaan järjestelmästä joka operaattorilla käytössä mitään ongelmaa ei ole. Lisätkää jokatapauksessa ainakin Järviradio myös DNA:N Helsingin kaapeliverkon radiokanaviin, kiitos.
  RadioRadio
 • Varmaan olisi muitakin radiokanavatoivomuksia, kun RadioRadion esittämä.
  PW
 • Eikö tarkoitus ollut, että radiokanavat poistuisivat kokonaan kaapeliverkosta tänä vuonna, jotta saadaan niiden viemä tila saataisiin DOCSIS 3.1 -internetyhteyksien käyttöön?
  Ile_
 • Ei niitä pois saa, kun YLE:n kanavat ovat Must Carry kanavia.
  PW
 • PW, olet oikeassa. Kyllähän niitä on useampiakin kanavia. Ajatus olikin esittää tässä samassa jotain kanavaa lisättäväksi nyt tällä erää kun vielä kanavat tarvii erikseen lisätä dna kaapeliin. Sitten tietysti kun kun joskus kaikki alueen kanavat saadaan verkkoon niin sittenhän on paras mahdollinen tilanne alueilla.
  RadioRadio
 • Taitaa olla niin, että nykyistä enempää radiokanavia ei saada nykyiselle ULA-alueelle mahtumaan, kun samoja taajuuksia ei nyt voida käyttää, mitkä ovat eetterissä käytössä - häiriöiden pelon takia.
  PW
 • @PW Todennäköisesti tänä vuonna siirtovelvollisuus poistetaan, ja sitä myötä kaapelissa taajuudet otetaan FM-radiokanavilta DOCSIS 3.1 -käyttöön:

  https://www.ficom.fi/ajankohtaista/blogi/siirtovelvoite-on-aikansa-elanyt/

  Operaattorit ovat tästä ilmeisen yksimielisiä niin ministeriö tuskin vastustaa velvoitteen poistoa.
  Ile_
 • Hieman ottaa kupoliin se, että Suomi päätti aikoinaan, ettei se ota käyttöön digiradiota DVB:tä johon moni maa on siirtynyt/siirtymässä ja samalla lopettaneet/lopettamassa FM-radion.
  mie
 • Mä en nyt oikein ymmärrä että miksi nettiä pitää muka vieläkin nopeuttaa, eikö ihmisille enää riitä mikään kun nytkin saa jo gigan nopeuksisia nettiliittymiä, mm. Dnalta?? Samalla nää nopeudenvinkujat haluaa rapauttaa kaapelitv:n kaikilta, niiltäkin jotka haluaa kuunnellla FM-radiota! Ja uskokaa pois, meitä radionkuuntelijoita on paljon! Paljon enemmän kuin niitä jotka haluaa viedä ne radiokanavat netin tieltä!

  FM-radio kunniaan!
  Jari
 • Onkohan tuo siirtovelvoitteen poisto noin yksinkertainen asia? Tuossa saattaisi väestönsuojeluorganisaatiolla olla asiaan oma kantansa.
  Väestösuojassa pitäisi seurata ULA radiolla annettavia tiedotteita kriisiakoina.
  Tosin kaapeliverkko on vaurioherkkä kriisiaikoina, mutta eetterin kautta tuo ehkä onnistuu paremmin.
  DNA:n markkinoima DOCSIS 3.1 modeemi ei pysty 1 Gbit/s parempaan nopeuteen. Vain lähetysnopeus kasvaa. Muita etuja tuolla saattaa olla nykyiseen standardiin nähden.
  PW
 • Paras olisi jos olisi suoraan alunperin siirrytty HD tasoon antenni-tv:ssä ja kaapelissa ja jätetty perustason digi-tv vaihe kokonaan pois. TV-yhtiöt olisivat toki voineet lähettää tietyn siirtymäjakson ajan lähettää silti perustason digi-tv kuvaa ja vähitellen vaihtaa teräväpiirtoon.

  Tämä ajatus kun osa HD luvan haltijoista lähettää silti perustason digitv kuvaa eikä teräväpiirtoa vaikka lähete vaatii teräväpiirtoon pystyvän vastaanottimen.
  HD olis paras
 • Miten nuo tv-kanavat liittyy radiokanaviin? Vaikka kaapeliverkossa molempia toki jaetaankin niin tää ketju on radiokanavista kaapeliverkossa, ei tv-kanavista.
  Jari
 • Pitänee viritellä hyvä FM-antenni, itselläkin tulee kaapelin kautta tällä hetkellä, koska asun hieman katvealueella.
  Toki DOCSIS 3.1 on uutta ja kehittynyttä tekniikka, joka tulee käyttöön ja modeemit kehittyy myös.
  RS
 • "Modeemit kehittyy" on hyvä vitsi ainakin DNA:n DOCSIS 3.1  modeemin kanssa. Monella käyttäjällä on sen kanssa ollut ongelmia. Ehkä sen saavat kuntoon yhtä nopeasti kun Hubinkin :-)
  Kun FM lähetteet tulevat eri suunnilta, niin katvealueella antenniratkaisu voi olla haasteellinen, kuten myös uusissa kiinteistöissä, joissa ikkunat eivät läpäise FM-taajuuksia.

  PW
 • Vuosia ole käyttänyt AVM:n modeemeja, esim. nyt AVM FRITZ!Box 6660 Cable käytössä ja ei mitään ongelmaa. Toimii hyvin DNA:n verkossa, kunhan vaan ilmoittaa MAC-osoitteen aspaan.
  RS
 • Tarvitaan laadukas ula-antenni joka vastaanottaa häiriöttömästi kaikkia alueella vastaanotettavat lyhyt-ja pitkäaikaisilla toimiluvilla lähettävät radioasemat. Eräässä taloyhtiössä kuului myös monet Virosta lähettävät vironkieliset radioasemat ERR:n Vikerraadio ja jokin ERR:n Klassisen musiikin erikoisradiokanava.

  Jari: Kaapeli-tv mahdollistaa laajan kattauksen paikallisia tv kanavia sekä yleisradio/paikalliset radioasemat.
  Uliaani
 • "Kaapeli-tv mahdollistaa laajan kattauksen paikallisia tv kanavia sekä yleisradio/paikalliset radioasemat."

  Uliaani: tiedän kyllä tämän!
  Jari

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.