Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA, poistakaa venäläiset kanavat jakelusta!

Esimerkiksi Maxivision ei jakele lainkaan venäläisiä kanavia, Telia pohtii niiden poistamista, samoin Elisa. Tarkoitan kun Venäjä aloitti sodan Ukrainaa vastaan niin olisi hyvä boikotoida noita venäläisiä kanavia, Ylekin aikoo boikotoida Euroviisuja jos ei Venäjää suljeta pois Euroviisuista! Samoin urheilurintamalta kuuluu monia boikottiuutisia Venäjää kohtaan.
Jari

Kommentit

 • Hei, tiedotimmekin jo eilen tilanteeseen liittyen maksuttomista Ukrainan puheluista:

  TV-kanavien osalta seuraamme tarkasti valtionhallinnon ohjeistuksia ja reagoimme mikäli niihin liittyen tulee uusia määräyksiä. Esimerkiksi RT-kanava ei ole DNA:n jakelussa.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ei niitä tarvi poistaa Telian eikä muidenkaan. Höpöhöpö juttuja nuo tuollaiset boikotoinnit. Ei kahden valtion välinen asia liity Suomeen mitenkään. Jos noi typerät päättäjät möläyttelee sellaisia jotka Suomen siihen sotkee saavat itse myös lähteä sotimaankin. Se ei ole rivikansalaisten sota.
  Matti
 • @Matti, meinaat siis ettei meidän suomalaisten tarvitse välittää Ukrainan tilanteesta tuon taivaallista? Oletko samaa mieltä sitten kun Putin päättää hyökätä myös Suomeen? Minusta boikotti on tavallisen rivikansalaisen ainoita keinoja osoittaa tukeaan Ukrainalle ja vastustaa sotaa!
  Jari
 • Lisään vielä että vaikka Dna ei välitäkään RT-kanavaa, niin kyseinen kanava on Putinin propagandakanava jota ei edes saisi välittää Suomessa! Sitäpaitsi Elisakin on jo poistanut sen jakelustaan tänään!
  Jari
 • Olen Jari sitä mieltä, että mielellään seuraa tilannetta eri näkökulmista. Tässä nyt on aika monia näkökulmia mistä on oikeasti hyötyä. Lähinnä toi on tuollaista symboolista juttua. Jos Putin hyökkää Suomeen meidän nykyisten politikkojen pakkaa sekottavien lausuntojen takia, en sitä sotaa lähde sotimaan. Nyt olisi parempi olla tarkkailijan roolissa jos toisin tekevät itseppä vastaavat. Ei tuo CNN ja muidenkaan uutisointi täysin puolueetonta ole, sodassa kaikilla on oma agendansa.
  Matti
 • Yksityinen ihminen voi boikotoida venäläisiä kanavia - jättää ne katsomatta ja peruuttaaq mahdollisen tilauksen. Tuolla voi olla suurempi vaikutus asiaan, kun se koskee DNA:n kukkaroon.
  PW
 • Telia ilmoitti että, poistaa kaapeli-tv:stä englanninkielisen venäläisen uutiskanava Russia Today:n sekä venäläisen musiikkikanava RU TV:n.  
  En oikein ymmärrä miten jonkun pelkästään non-stop musiikkivideoita esittävän kanavan poistaminen auttaa Ukrainaa.
  JimBeem
 • Mää tilasin Venäjän ja Ukrainan kanavat, pitäähän sitä olla ajan tasalla puolin ja toisin
  Sami Rautio
 • @Sami Rautio

  Mistä tilasit ja paljonko maksoivat?
  Pistä tähän linkki.

  Vladimir
 • Elisa ja Telia ovat jo poistaneet kaikki venäläiset kanavat valikoimistaan, Dna saisi seurata perässä! Noin niinkuin solidaarisuuden osoituksena Ukrainaa kohtaan.
  Jari
 • @Sami Rautio, jos oikeasti haluat pysyä ajantasalla niin katso Ylen ja MTV3:n uutisia. Varsinkin RT-kanava suoltaa pelkkää sensuroitua propagandaa eikä anna todellista kuvaa sodasta, esimerkiksi Venäjällä on kielletty uutismedioita käyttämästä sanoja "sota" ja "hyökkäys" mikä kertoo aikapaljon.
  Jari
 • Ei toi tilanne täysin sekään ole että, paha venäjä ja hyvä ukraina. Kyllä Ukrainakin on omat virheensä tehnyt historian kuluessa. En ole Jarin kanssa samaa mieltä tuosta RT:stä joka taitaa olla ainoita englanninkielisiä uutiskanavia Venäjältä. Venäjänkielisiä on sitten muutama muukin kanava. Kannattaa päinvastoin seurata mahdollisen monia eri lähteitä. Ei YLE ja MTV mitään puolueettomia ole sen enempää Suomen kuin ulkomaidenkaan asioissa.
  Aku
 • Aku, en tiedä oletko seurannut uutisia mutta juuri radiossa sanottiin ja myös MTV3 tekstikanavalla, että EU aikoo kieltää Russia Todayn toiminnan EUn alueella, sama koskee myös uutistoimisto Sputnikia! Ja vaikka sinä juuri et ole samaa mieltä kanssani RT:stä niin moni muu kyllä on ja sitä on Elisan keskustelupalstalla jopa vaadittu poistettavaksi jakelusta ja Elisa on myös tehnyt niin!
  Jari
 • Onneksi en kuulu eu. Ja näkyy tuo Russian Today muitakin reittejä kuin kaapelin kautta. Ei ne täysin pysty näkyvyyttä estämään.
  A
 • Voihan ne EU:ssa geoblokata sut jos yrität netin kautta katsoa, tosin en tiedä voiko sitä VPN:llä kiertää. Mutta ei tuo koske pelkkää kaapeli- ja iptv- jakelua vaan ihan EUn tasolla kielletään ko. propagandakoneistoja toimimasta EUn alueella!
  Jari
 • Kyllä meiltä on tärkeä sulkea kanavat täällä, mutta Netflix sitten rupeaakin välittämään niitä sopimuksen mukaan (Venäjällä)... Miettikää mitä palveluita mahdollisesti tilaatte. Raha meni taas edelle tässäkin.
  Pena
 • Näitä UKR ja RUSSIA maiden kanavia voi tilailla vaikka latailemalla sovelluksia telkkareihin tai dna hubiin

  Sami Rautio
 • Älkää välittäkö EU:n höpinöistä. Kyllä tuon kanavan saa aina jotain kautta näkyviin jos haluaa. Parempi olisi ollut antaa jokaisen valita itse seuraako kanavan lähetystä vai ei. EU jutut on tehty kierrettäväksi onnistuuhan tilaukset edelleen ulkomailta ilman alv vaikka EU uskovaiset muuta väittää.
  OlliKarkki
 • Objektiivista tietoa saa tuskin mistään. Kumpikin osapuoli julkaisee omaa propakandaansa taistelumoraalin ylläpitämiseksi. Kitä käyttää myös taistelijapuolen tukiryhmät.
  PW
 • Netflix tuli järkiinsä, eikä rupea lähettämään venäjän kanavia.
  Pena
 • Eipä noista taida olla kummallekaan sodan osapuolelle hyötyä olipa kyse sitten laajamittaisesta Venäjältä lähetettyjen kanavien sulkemisesta joka pääosin on tehty EU:n mieliksi. Kuin myöskään noiden tiettyjen vaikkapa Rexona tuotteiden poistaminen myynnistä vain siksi että, ne on sattumalta valmistettu Venäjällä. Noiden poistuvien listoja kun muutamia selasin niin suurin osa vain valmistettu Venäjällä mutta on kansaenvälisiä merkkejä sinällään.

  Tässä on nähtävissä selkeitä ylilyöntejä joka kohdistuu vain rivisuomalaiseen kun valikoima kaventuu. Itse en ainakaan boikotoi Teboilia vain venäläisen emoyhtiön takia koska tiedän että, ne on suomalaisia yrittäjiä jotka pyörittää niitä paikkoja. Hyvä ruoka ja palvelu ollut joka kerta. Mitään hyötyä Ukrainalle tai Venäjälle ei ole käyttääkö palvelua vai ei.
  Vuorinen
 • Youtube ym. jätit on nyt myös estänyt venäläisten kanavien ja muun propagandan levittämistä.

  "Mitään hyötyä Ukrainalle tai Venäjälle ei ole käyttääkö palvelua vai ei."

  Täysin vääräpaikka asiaa käsitellä, mutta kyllähän ne voitot Venäjälle valuu, jos firman tj on venäläinen ja omistaja vieläpä venäläisyhtiö.

  Suomalaiset Teboil brändin alla toimivat ketjuyrittäjät voivat vaihtaa ketjua...
  Pena
 • Uutiskanavia tarjolla:

  • Euronews, maksuton katseluaika 1.3.2022-15.3.2022 
  • Al Jazeera English maksuton katseluaika 1.3.2022-15.3.2022
  • CNN maksuton katseluaika 1.3.2022-10.3.2022
  • BBC World News maksuton katseluaika 1.3.2022-8.3.2022 *)
  *) kanava vapaasti katsottavissa myös mobiilijakelussa


  https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=520&scrollTo=7rpuwouWTpQC&returnUrl=https%3A%2F%2Fcorporate.dna.fi%2Fuutishuone%3FscrollTo%3D7rpuwouWTpQC
  Hande
 • Nyt ei näy RT enää YouTubenkaan kautta. Sen sijaan ne ei ole blokanneet venäläistä Россия 24 (uutiset 24) kanavaa. Ne selvästi haluaa estää englanninkieliset lähetykset venäjältä laajemmassa mittakaavassa vaikka on myös täysin venäjänkielisiäkin lähetyksiä estetty kuten RU TV.

  Aamulla/Aamupäivällä tänään näkyi vielä RT youtuben kautta.
  Vilkku
 • Ketjun vaihto ei ole niin helppoa ainakaan erään uutisen mukaan. Varmaan tuotakin vaihtoehtoa kyllä selvittelevät.

  Itse kyllä tankkaan edelleen Teboililla jos edullisin polttoaine on siellä. Osallistun vain sellaiseen mikä omasta mielestä on järkevää "boikotointia" en mene massan mukana näissäkään.
  Penalle
 • Vuorinen on hyvä ja tankkaa ja syö ihan missä itse haluaa. Typeryydeksi homma muuttuu siinä vaiheessa, jos käy väittämään että Venäläisessä ketjussa asiointi ei hyödytä venäjää.
  Vuoriselle
 • Siellä Teboililla tankatessa tai lounastellessa tuen suomalaista yrittäjää. En ole mukana toisten boikoteissa eikä muut päätä miten boikotoin jos boikotoin jotain asiaa. En ole kummankaan sodan osapuolen puolella. Tilanteen kannalta useimmilla tuollaisilla toimilla ei ole mitään merkitystä joita hätäpäissään on tehty.
  Penalle
 • Teboilin omistaa venäläinen Lukoil, eli siellä asioidessa ei tue suomalaista yrittäjää.
  mie
 • Nimimerkille "Penalle", voi yhtäkkiä alkaa sinuakin boikotit kiinnostaa ja myös sodan osapuolen valinta, jos Putin päättääkin hyökätä Suomeen! Minä ainakin boikotoin kaikkea venäläistä tällä hetkellä, en halua antaa rahojani Putinille tai sen lähipiirille.
  Jari
 • Elä sinä koronan ja vaikka Venäjänkin pelossa. Nämä on toki valintoja. Mutta kerrompa vaan että, boikotti unohtui joiltain muiltakin kun täälläpäin oli TB:llä edullisin bensa voit ajatella mihin ne autoilijat jonotti 😀
  Hauskoille vastaajille
 • Ei taida joitain Putin hirmuhallinto pelottaa? Venäjää (ja Koronaa myös) on täysin tervettä pelätä! Koska jos et pelkää, voit vaikka kuolla.
  Jari
 • Elä toki vapaasti pelossa jos haluat, en ole sitä kieltänyt enkä antanut ohjeita toisille. Kerroinkin vain miten itse toimin vallitsevassa tilanteessa. En pelkää myöskään kuolemaa. Kaikki kuolee joskus, ei me kukaan ikuisia olla.
  Hauskoille vastaajille
 • Minä en ainakaan halua kuolla vielä nyt, vaikka jotkut näköjään haluaa. Minulla on vielä elinvuosia jäljellä jotka haluan elää ja kokea! Siksi käytän tervettä järkeä ja pelkään niin koronaa kuin Venäjän hyökkäystä!
  Jari
 • @ Putinin ystävät. Vladimir Putinilla on juuri nyt vaikeaa. Häntä varmaan lohduttaa ja motivoi työssään tieto siitä, että Suomessakin on pari yksilöllisesti omilla aivoillaan ja lompakollaan ajattelevaa tukijaa. Ei ajatukset eikä sanat vaan teot!
  Papparainen
 • Jari: Ei meistä kukaan voi tietää päiviensä määärää sitä koska kuolee. Voit jäädä vaikka auton alle huomenna tai ajaa kolarin tai jotain muuta. Ei sellaisia kukaan ennakkoon tiedä. Tarpeeton hysterisointi Venäjällä kannattaa lopettaa. Jokainen voi boikotoida tai olla boikotoimatta, se on vapaaehtoista. Ei noista papparaisista ja muista trolleista kannata välittää. Ne voidaan unohtaa ja elämä jatkuu kuten ennenkin.
  Mattisoitto
 • @Mattisoitto, ei papparainen ole mikään trolli vaan vaikuttaa ihan asialliselta ja olen hänen kanssaan monista asioista samaa mieltä. Se on toki totta ettei kukaan meistä tiedä päiviensä määrää mutta on ihan typerää olettaa että kuollaan jos kuollaan, en minä ainakaan halua kuolla sodassa kun oletettuja elinvuosia on vielä jäljellä!
  Jari
 • Ne on sellaisia päänsisäisesti vahvasti koettuja pelkoja joita olet meille useiden nimimerkkien kautta meille kertoa. Oletko jo pyytänyt dna:ta poistamaan myös maksulliset venäjäläiset kanavat ukrainan takia?
  Jarille
 • Minä kuule kirjoitan tänne vain yhdellä nimimerkillä, toisinkuin väität! Sitäpaitsi oikeasti nuo pelot on todellisia ja luulisi että kaikki vähänkin järkevät ihmiset pelkää mitä maallemme tapahtuu! Pelko pitää ihmisen hengissä! Ja kyllä, olen pyytänyt Dnata poistamaan maksulliset venäläiset kanavat, Elisa ja Telia on jo niin tehneetkin. Maxivisionilla ei niitä ole edes ollut valikoimissaan.
  Jari
 • Hei!

  DNA Rossija -kanavapaketti on poistettu myynnistä 1.3.2022. Nykyisten asiakkaiden tilaukset jatkuvat ja kanavapakettiin kuuluvat kanavat näkyvät tilaajille. DNA Rossija -paketilla on vain noin 500 tilaajaa. Tilaajien joukossa on tahoja, joille arviomme mukaan voi olla tärkeää seurata miten Venäjällä uutisoidaan hyökkäyksestä Ukrainaan. DNA Rossija -paketti ei sisällä Russia Today - ja Sputnik-kanavia, jotka EU on juuri linjannut poistettavaksi jakelusta.

  Aiheeseen liittyen mainittakoon vielä, että DNA haluaa auttaa ukrainalaisia hyväntekeväisyysyhteistyön avulla ja olemme tehneet 50 000 euron lahjoituksen Unicefin, SPR:n ja Pelastakaa Lapset ry:n Ukraina-työhön.

  Olemme myös lahjoittaneet prepaid-liittymiä ja mokkuloita Suomeen tuleville pakolaisille.

  Lisäksi DNA:n matkapuhelinliittymistä Ukrainaan tehtävät puhelut ovat olleet maksuttomia torstaista 24.2.2022 alkaen, ja DNA:n liittymien roaming-käyttö Ukrainassa on asiakkaalle maksutonta, eli puhelut, tekstiviestit ja netin käyttö Ukrainassa jätetään laskuttamatta. Maksuttomuus koskee puheluita ja viestejä normaalihintaisiin numeroihin niin kuluttajien kuin yritysten matkapuhelinliittymistä. Aiheesta lisää tiedotteessamme.

  Haluamme tarjota kaikille ihmisille mahdollisuuden katsoa laajaa ja monipuolista uutistarjontaa kansainvälisen tilanteen takia mahdollisimman helposti, joten olemme avanneet kansainvälisiä uutiskanavia maksuttomaan katseluun: https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=520&scrollTo=hc1WEqJjEkTA&returnUrl=https%3A%2F%2Fcorporate.dna.fi%2Fasiakastiedotteet%3FscrollTo%3Dhc1WEqJjEkTA.

  Tapahtumat maailmalla herättävät varmasti meissä kaikissa tunteita, mutta keskusteluissa tulee kuitenkin muistaa asiallinen kommentointi. Toivoimmekin, että Tukisivulla ja sen keskusteluissa keskitytään foorumin ja aiheen mukaiseen keskusteluun ja että kommentointi pidetään asiallisena. Yllä on nyt kerrottu ollennainen tieto kanavia ja tätä keskustelua koskien. Mikäli kanavista haluaa edelleen keskustellu niin tämä on mahdollista uuden keskustelun alla, tämä ketju on nyt lukittu uusilta vastauksilta.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
Viestin kommentointi on suljettu.