DNA Prepaid EU/ETA-alueella - tarkennuksia

Hei
Minulla on DNA Super Prepaid ja käytän tiedonsiirtoon Prepaid-sovelluksesta ostettua aikaa. Olen lähdössä reissuun EU/ETA-alueelle ja olisi pari tarkentavaa kysymystä, johon https://www.dna.fi/euroaming ei vastannut.
1. Kun käytän sovelluksestani ostamani datan loppuun (esim. 3h-paketti: 0,22 Gt/3h), jatkuuko datan käyttö automaattisesti ilman mitään ilmoitusta ja hyväksyntää vai tuleeko jokin ilmoitus/tekstari, mikä pitää hyväksyä jotta EU-lisämaksu (2,48 €/Gt) alkaisi?
2. Laskutetaanko EU-lisämaksu (2,48 €/Gt) kilotavuittain vai jokaiselta alkavalta Gt-erältä? Eli jos käytän lisädataa 100 Mt, maksaako se 0,248 € vai koko Gigan verran 2,48?
3. Mitä tarkoittaa "1 vrk"? Onko se ostohetkestä 24h eteenpäin vai kalenterivuorokausi? Jos kalenterivuorokausi, niin onko se paikallisen ajan mukainen vai Suomen kellon mukainen kalenterivuorokausi?
4. Sovelluksestani en juuri nyt ole ostanut mitään datapakettia ja kun katson "Tilini/Ulkomaan datankäyttö" niin EU-tiedonsiirronkiintiö on 110/110 Mt. Mikä tämä on? Voinko siis käyttää dataa ilman mitään datapakettia 110 Mt edestä vai mikä ihme tämä on, sillä se ei vastaa mitään sovelluksesta ostettavaa datapakettia?

Vastauksia odotellen,

Pekka
Pekka

Kommentit

 • Onko jokin syy miksi tähän ei yli kahdessa viikossa vastata? Jos ette tiedä vastauksia kysymyksiini, niin voisitteko laittaa eteenpäin jollekin joka tietää.
  Pekka
 • Hei Pekka ja pahoittelut, että vastaus on aiemmin jäänyt uupumaan!

  DNA Superi Prepaid -liittymään kuuluu oletuksena 0,45 Gt / vrk EU-datakiintiö. Nämä vuorokaudet ovat kalenterivuorokausia.

  Mikäli sinulla on aktiivisena datapaketti, on sinulla lisäksi käytettävissä osoitteesta dna.fi/euroaming "Prepaid-liittymien datapaketit"-otsikon alta löytyvän listauksen mukainen EU-datapaketti. Jos siis käytössä on vaikkapa tuo 3 h datapaketti, on käytössäsi 3 h ajan 0,22 Gt ilmaista EU-dataa paketin voimassaoloaikana. Tehonetti 30 vrk -pakettiin taas sisältyy 9,0 Gt dataa paketin voimassaolon ajan. Datapakettien yhteydessä vuorokaudella tarkoitetaan tuota datapaketin voimassaoloaikaa eli tällöin nämä lasketaan paketin aktivoinnista alkaen.

  Kiintiöiden täyttymisestä ilmoitetaan tekstiviestillä ja kun nämä on käytetty, veloitetaan datan käytöstä EU-datan lisämaksu 2,48 €/Gt.  DNA Ida S palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.