Dna Prepaid sim kortin käyttöikä

Hei isäni on saanut viestin, että sim kortin käyttöikä vanhenee. Ja se nyt kovin montaa vuotta ole ollut käytössä. Onko tämä joku yleinen toimintatapa, että sim kortit pitää vaihtaa uuteen? Hänellä ei ole älypuhelinta.
Pekka Heikkinen

Kommentit

 • Jotenkin haisee kusetukselta.
  Onko viesti ihan DNA,n lähettämä.

  Jos nykyinenkin kortti toimii hyvin,eipä kannata vaihtaa.Jos vaihtaa kortin,niin numerokin vaihtuu.

  Aqualung
 • Olikohan tässä kysymys SIM-kortin vanhenemisesta vai kuitenkin koko liittymän. Liittymä on voimassa 12kk latauksesta ja vanhenee, jos ei uudelleen ladata sinäaikana. Myös jonkun netti/puhepaketin lataaminen voi tuoda aikaa lisää vanhenemiselle.
  Jack
 • On ladattu puheaikaa useita kertoja vuoden aikana ja viestissä puhutaan nimenomaan simin käyttöiästä. Ei ole mitään linkkejä vaan pyydetään käymään DNA myymälässä.
  Pekka Heikkinen
 • Varmaankin selviää,kun soitat DNA asiakaspalveluun.
  044 144 044
  Aqualung
 • Osalla pidempiaikaisista prepaid-asiakkaistamme SIM-kortit ovat pian jo parikymenttä vuotta vanhoja. Näillä vanhoilla SIM-korteilla pääsy 4G- tai 5G-verkkoihin ei onnistu. SIM-korteissa on lisäksi tietoturvasyistä rajoitettu määrä mobiiliverkon autentikointeja käytössä. Kun autentikointilaskuri tulee täyteen, ei kyseisellä SIM-kortilla pääse enää mobiiliverkkoon. Kaikkein vanhimmissa korteissa tuo autentikointien määrä saattaa jo lähestyä maksimia, koska historiassa autentikointia on tehty verkossa taajempaan.

  Jotta edellä kuvatuilta ongelmilta vältyttäisiin, olemme loppusyksystä aloittaneet vanhimpien prepaid-korttien vaihtamiseen uusiin. Pyydäthän @Pekka isääsi käymään ohjeen mukaisesti DNA Kaupassa vaihtamassa kortin uuteen, jotta liittymä ja numero säilyvät käytössä jatkossakin.

  DNA Kauppojen yhteystiedot ja aukioloajat löydät nettisivuiltamme osoitteesta dna.fi/dnakaupat

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei,

  Itselle tuli sama viesti 13.12. ja viestin mukaan vaihtamiseen on aikaa 1 kk, sen jälkeen liittymä (numero ja saldo) poistuu käytöstä. Yllä olevan DNA-kauppasivun mukaan itsellä on lähimpään DNA-kauppaan on matkaa n. 80 km. Onko SIM-kortin vaihtamiseen uuteen muita vaihtoehtoja kuin ajella 160 km tuosta syystä? DNA-prepaidien myyntipisteitä on kyllä täälläkin joka nurkalla, mutta niissä SIM-kortin vaihto ei onnistu.
  Juho
 • Eräs vaihtoehto on rekisteröidä prepaid-liittymä esim. asiakaspalvelun kautta ja sen jälkeen pyytää uutta sim-korttia. Aiemmin tuo rekisteröinti onnistui myös Minun palveluni-palvelun kautta mutta tällä hetkellä vaatii ihan asiakaspalvelun "kosketusta".
  Jari
 • Itselle myös tuli tuo tekstiviesti 13.12 ja kyselin asiakaspalvelun chatista asiasta niin ymmärsin niin että tuo kuukausi aikaa vaihtaa Sim-kortti ei ole lopullinen takaraja vaan liittymä toimii myös sen jälkeen vaikkei korttia kuukauden sisällä vaihtaisikaan. Saisiko tähän nyt vahvistuksen? Ongelmia tulee jossain vaiheessa kun vanha sim ei toimi kuin 2G verkossa mutta tuon sim kortin voi vaihtaa vielä kuukauden jälkeenkin?
  Tero
 • Nyt vaihdetaan TELIA Prepaid -nimisiä (Vuosien 1999-2003; Telia Prepaid City; Telia Prepaid Dual; Telia Prepaid) SIM-Kortteja sekä Vanhimpia (vuosina 2003-2006 Saatavilla olleita) DNA Prepaid - nimisiä (DNA Telia 041 Prepaid) SIM-Kortteja.

  Vaihdettaessa SIM-Kortti UUTEEN SIM-KORTTIIN (USIM-Kortti); VOI Jatkossa Käyttää (käytettävästä päätelaitteesta riippuen!); USEITA; UUDEMPIA Liittymä-Palveluita ja Liittymä-Ominaisuuksia; joita Tällaiset (nyt Vaihdettavat) SIM-Kortit EIVÄT Teknisistä Syistä (SIM-Korttien jo liian Vanha Kortti-Jännite sekä Kortti-Tekniikka) ole laisinkaan Tukeneet.
  DNA Telia 041 (Telenor Finland)
 • Tuo edellinen viesti (29.12.2022 / DNA Telia 041) ei vastannut siihen kysymykseen toimiiko vanha SIM vielä kuukausi viestin saapumisen jälkeen (itsellä viesti tuli 13.12.2022), vai onko saldo 13.1.2023 mennyttä ja numero poistunut käytöstä?

  Itsellä on tosiaan lähimpään DNA:n sivuilla mainittuun liikkeeseen n. 80 km eikä asiaa lähiviikkoina sinne suuntaan, eli voinko hoitaa vielä myöhemmin tai puhelimitse?

  Oma vanhentuva prepaid-SIM on kakkospuhelimessa (näppäin-Nokia), jossa ei tarvitse eikä ole mitään muuta palveluja kuin puhelut ja tekstiviestit. Toimiiko USIM (esim. rekisteröinti) edes puhelimessa, jossa ei ole yhteyttä nettiin?

  Virallinen DNA:n vastaus takarajapäivämäärään olisi hyvä, ettei tarvitsisi olla toisen käden tietojen varassa.
  Juho
 • SIM-kortin käyttöikä lähenee loppuaan; eikö teidän DNA tulisi tarjota vaihtoehto sille, että asiakkaasta riippumattomista syistä asiakas velvoitetaan käymään DNA Kaupassa, jotta liittymä ja numero säilyvät? Lähin DNA Kauppa voi sijaita kohtuuttoman matkan päässä, kaikki kun eivät asu kaupungissa.
  Ärsyyntynyt
 • Valitettavasti rekisteröimättömien liittymien korttien vaihtoa ei ole mahdollista tehdä muualla, kuin DNA Kaupassa.
  DNA Laura palveluasiantuntija
 • Minulla on rekisteröimätön prepaid kortti (ja sain viestin) joka on jo monen monta vuotta vanha, haluan silti pitää vanhan numeroni? Voinko vaan siis kävellä tämä normi simistä minisimiksi leikatun korttini (toimii silti aivan loistavasti. Mutta kortti on äärimmäisen kulunut, ettei siitä ole nähtävillä enää mitään numeroita) kanssa DNA kauppaan ja he tekevät taikojaan? Kuulostaisi kyllä tosi mahtavalta, matkaa on vaan kanssa lähellä olevaan DNA liikkeeseen, joten siksi kyselen asiaa etukäteen?
  Kiitos tuhannesti vastauksestasi!
  Jenni
 • Hei Jenni, vanha kulunut kortti ei ole esteenä vaihdolle, kortin vaihto onnistuu näyttämällä puhelimeen saapunutta tekstiviestiä
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Okei, olen ollut käsityksessä, että ilman puk-koodia ei voi uutta korttia saada. Mutta hyvä tietää, että onnistuu. Kiitos!
  Jenni
 • Suosittelen Suomea SIIRTYMÄÄN nyt Ruotsin 'perässä' prepaid -matkaviestinliittymien PAKOLLISEEN; tunnistettavasti (sekä mieluiten MYÖS luotettavasti) tehtävään käyttäjä -rekisteröintiin. EI rikollisuuden Vuoksi - vaan Asiakkaiden vuoksi (samalla tulisi Suomen Laki -Asetusta Asiassa; MUUTTAA siten; että prepaid -matkaviestinliittymien Käyttäjillä OLISI mahdollista päästä 'käsiksi'; prepaid -matkaviestinliittymän käyttö- ja tapahtumatietoihin SILLOINKIN - myös silloin - kun luotettava ja tunnistettava prepaid -matkaviestinliittymän käyttäjä-rekisteröinti on tehty VASTA kyseisen prepaid -matkaviestinliittymän käyttöönottamisen JÄLKEEN).
  Prepaid -latausliittymät (matkaviestinliittymät)
 • Itse ajelin tänään DNA kauppaan 30km uusimaan prepaid korttia. DNA kaupassa myyjä valitteli että suuren kysynnän vuoksi kortteja saa vasta ensi viikolla. Voiko DNA:lta saada kilometrikorvauksia ajetuista turhista matkoista? Hyvin on organisoitu.
  Jone

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.