DNA Prepaid -sovelluksen datapakettien hinnat yms.

Hei

Minulla on DNA Super Prepaid ja käytän dataa lähinnä wifin kautta ja satunnaisesti liittymän kautta se maksaa aina 1 €/pv, vaikka lukee muutamassa minuutissa vain pari sähköpostia. Huomasin, että Prepaid-sovelluksen kautta voisi ostaa aikaa 5 min alkaen. Hinnastossanne näitä hintoja ei kuitenkaan ole ja asia on muutenkin nettisivuillanne huonosti selitetty, joten

1. voisitko kertoa mitä maksaa prepaid-sovelluksen kautta ostettuna esim. 5, 15, 30, 60, 120 min? Ja onko tämä ainut veloitus eli en joudu maksamaan ensin 1 €/pv jotta saan ostettua sovelluksessa 5 min datan käyttöaikaa?

2. Ymmärsin nettisivuilta, että ladattuani Prepaid-sovelluksen, niin data menee jatkossa sovelluksen kautta. Onko siis todella niin, etten vahingossakaan saa dataa ja veloitusta (1€/pv) päälle, jos en ensin osta sovelluksen kautta aikaa? Sovelluksen käyttöönotto siis jotenkin rekisteröityy liittymälle/simille ja vakiohinnoittelu (1€/pv) palautuu hinnaksi vain sovelluksen poistamalla?

3. Pitääkö ostettu aika esim. 60 min käyttää kerralla putkeen vai onko se kuten saldo jota voi käyttää useissa erissä?

4. Entä miten menee Prepaid-sovelluksen kautta datan käyttö ulkomailla? Ostaessani esim. 30 min data-aikaa, näenkö heti sovelluksessa lopullisen kokonaishinnan kyseisessä maassa vai miten lisähinta EU:ssa ja korkeampi datan hinta vaikka Jenkeissä veloitetaan, jos käytän sovellusta? Ja ulkomaillakaan ei sovelluksen hinnan lisäksi mene mitään 1€/pv?

Pekka Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• En ole dna:n edustaja, mutta vastailenpa kuitenkin. Jos lataat sen sovelluksen, et voi tosiaan saada sitä 1e päiväveloitusta muuten kuin ostamalla sen joka päivä erikseen. Eli jos et osta, ei nettikään toimi, eikä mitään tietenkään veloiteta.

5min maksaa 10 senttiä, 30min 30 senttiä, 1h 45 senttiä, 6h 70 senttiä, 24h 95 senttiä. 7vrk 6,5e.

Ostettu aika pitää käyttää putkeen, sitä ei voi käyttää erissä.

Ulkomaan datalle on oma hinnastonsa, joten noi edellä mainitut hinnat ei koske ulkomaan dataa. Jos ostat ulkomailla noita paketteja, niin ne eivät ilmeisesti toimi lainkaan, en tiedä, kun en ole kokeillut.
    jannyman
  • jannyman, suurkiitos vastauksesta!
    DNA:n asiakaspalvelusta ei saa mitään järkeviä vastauksia ja täällä tuessakin vastauksia saa odotella viikkokausia.....
    Pekka
  • Olen nyt yli kuukauden odottanut DNA:n vastausta kysymykseeni varsinkin siltä osin mitä toisen asiakkaan ystävällinen vastaus ei käsittänyt. Kuinka monta kuukautta tuen vastausta vielä pitää odottaa?!?
    Pekka
  • Hei Pekka! Edeltävästä jannymanille osoitetusta viestistäsi sai sen kuvan, ettet enää kaipaa meiltä vastausta, siksi tähän emme ole vastanneet.

Ostettavien pakettien hinnat näkyvät sovelluksessa. Sovellus on uudistumassa ihan lähipäivinä, joten tällä hetkellä valittavissa ei ole kaikkia paketteja, nämä näkyvät sitten uudessa sovellusversiossa taas kaikki.

Sovelluksen lataamisen jälkeen data toimii vain paketin lataamalla, eli tuo päiväveloitus poistuu käytöstä. Jos tahtoo takaisin päiväveloituksen piiriin datan veloituksen osalta, tulee sovelluksesta kirjautua ulos ja vasta sitten halutessaan poistaa sovellus.

Ostettu aika on voimassa putkeen, ei voi käyttää osissa.

Kaikissa DNA:n prepaid-liittymissä tiedonsiirrosta EU/ETA-alueella veloitetaan kotimaan hinnan lisäksi aina 0,00434 €/Mt eli 4,34 €/Gt.

DNA Super Prepaid -liittymällä voi käyttää kotimaassa nettiä ilman pakettia hintaan 0,99 €/vrk tai siihen voi ostaa paketteja, joihin kuuluu pelkkä netti tai puhelut, viestit ja netti. Samat paketit ovat käytössä myös EU/ETA-alueella. Kotimaan hinnan lisäksi tiedonsiirrosta EU/ETA-alueella veloitetaan 0,00434 €/Mt eli 4,34 €/Gt.

EU:n ulkopuolella muiden maiden hinnastot löydät osoitteesta https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku kun valitset maan jossa haluat käyttää ja valitset että käytössä on prepaid -liittymä.

Ulkomailla datan käytön maksut menevät suoraan liittymän saldolta.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei. Kiitos vastauksesta. Valitettavasti se sisälsi saman tiedon kuin jannymannin vastaus ja ulkomaan osalta sen, mitä nettisivuiltanne jo aiemmin olen lukenut eli kaipasin edelleen hiukan selvennystä 4. kysymykseeni:
    Jos Prepaid-sovelluksen olen ottanut käyttöön, niin se toimii/on käytössä myös EU/ETA-aluella ja muuallakin ulkomailla? Jos ulkomailla ollessani ostan esim. 30 min datapaketin sovelluksesta, maksan tästä 30 minuutista kuten Suomessa (0,30 euroa?) ja sen lisäksi datasta tuon 30 min aikana EU/ETA-alueella 0,00434* €/Mt ja esim. Jenkeissä 0,149 €/MB. Näinkö tämä menee?
    *) Onko tämä uusi hinta voimassa myös Super Prepaidissä? Nimittäin https://kauppa4.dna.fi/Puhelimet-ja-liittym%C3%A4t/Prepaid/DNA-Super-Prepaid/p/UPRE00001  -sivulla ja viimeisimmässä (6/19) netissä olevassa Super Prepaid pdf-hinnastossanne on hintana 0,0056 €/Mt.
    Pekka
  • Sovelluksen tiedoissa kerrotaan että sovellus "haistelee" verkkoja, ja tunnistaa kun olet ulkomailla, ja veloittaa sen mukaan datankäyttösi. Eli käsittääkseni, jos minulla on esim. 80 senttiä saldoa, ja ostan sillä ulkomailla 8h nettiaikaa (79 senttiä), niin netti katkeaa heti kun olen käyttänyt ulkomaan dataa 79 sentillä. Eli se ostettu 8h voi periaatteessa kestää vain 30min, raskaalla käytöllä. Vaikka mittari näyttää että nettiaikkaa on jäljellä 7h, 30min, niin netti ei toimi jos saldoa ei ole, mistä veloittaa. Jos saldoa on, niin se ostettu 8h kestää niin kauan kuin saldo antaa myöten. Näin kait sen täytyy mennä jos ostaa nettiaikaa ulkomailla.

Jannyman
  • Sovellus toimii myös ulkomailla. Ostetun datapaketin tai päiväveloituksen hinnan lisäksi veloitetaan EU/ETA-alueella siis tuo 0,00434 €/Mt saldolta. Linkkaamallasi sivustolla näyttää olevan tosiaan virheellinen hintatieto, laitamme tuon samantien korjaukseen. Kiitoksia ilmoituksesta!