DNA purkaa kupariverkkoaan

https://www.dna.fi/tuki-kupariverkon-purkaminen

Tuo siis aiheuttaa sen, että lankapuhelinliittymät ja DSL-liittymät Dnan verkossa lopetetaan.

Nyt olisi äärimmäisen tärkeää että tuodaan noiden lopetettavien lankapuhelinliittymien tilalle VoIP-puhelinliittymiä. Mobiili ei ole täysin riittävä korvaamaan lankapuhelinta, vaikkakin kätevä liikkeellä ollessa. Kun kuitenkin netti on lähes pakollinen nykyisin niin samantien siihen voidaan paketoida VoIP-puhelinliittymä.
Samalla Dna voisi harkita sen kuidun viemistä niillekin joille nyt tarjotaan vain mobiililaajakaistaa, sekään (mobiililaajakaista) ei ole mikään autuaaksi tekevä vaan kiinteä laajakaista on vakaampi ja toimivampi.

Itselläni on VoIP-puhelin kännykän lisäksi ja kiinteän verkon laajakaista ethernet-tekniikalla ja koen nuo tärkeiksi.

Lisäplussaa Dna saisi jos myisi VoIP-liittymiä koko Suomeen, sinnekin missä ei Dnan omaa kupariverkkoa ole koskaan ollutkaan, esim. tänne Helsinkiin. Olisin oitis valmis ottamaan Dnan VoIP-liittymän jos joskus sellaisen saatte myyntiin.

Kommentit

• voip palveluita on netti pullollaan ilmaiseksi. Jopa sellaisia mitkä saa vanhuksille ohjelmoitua 1-nappi periaatteella. En tajua miksi siitä maksaisi penniäkään lisää.
    ebinwrz
  • Ehdottamasi ilmaiset voip-palvelut kuten skype, ei kuitenkaan ole sama asia kuin aito Voip eli SIP-puhelin! Ilmaisilla voip-palveluissa tarvitaan joko älypuhelin tai tietokone, SIP-puhelin taas muistuttaa perinteistä lankapuhelinta joka on vanhuksille huomattavasti tutumpi. Eli ehdotus ei korvaa oikeaa SIP-puhelinta.
    Jari
  • Niin ja lisään vielä että aidolla Voipilla voi soittaa suoraan tavallisiin puhelimiin, Skype taas tarvii Skype-out ja Skype-in palvelut jotta voidaan kommunikoida lankapuhelinten ja kännyköiden kanssa ja ne ei ole mitään ilmaisia. Lisäksi Skypessä on omat tietoturvaongelmansa.
    Jari
  • @ebinwrz
    kertoisitko ilmaisen voip palvelun jossa saa (ehkä) suomalaisia matkapuhelinumeroita ja tekstiviesti tuella?
    suuresti epäilen että kuvetta täytyy kaivaa. itsellä käytötarkoitus on vähän eri, nykypäivänä yksi matkapuhelinnro on lähes välttämättömyys ja haluaako sitä sitoa sim-korttiin.
    lasselusse