Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA sagemcom f-3686ac Uusin päivitys rikkoi Portin 80 uudelleenohjauksen

Hei!

DNA purkkiini tuli uusi päivitys tässä lähipäivinä, jonka jälkeen 80 portin uudelleenohjaus palvelintietokoneelleni lakkasi toimimasta. Kaikki muut tarvitsemani portit (443, 3389, satunnaisia muita TCP portteja) toimivat edelleen.

Reititin on selkeästi jossakin ristiriitatilanteessa, sillä 80 portti toimii osittain, osittain ei. Verkkosivuani käyttävistä henkilöistä osa pääsee sivulle asti (eli 80 portti vastaa, joka palvelimella pyytää siirtymään HTTPS yhteyteen -> 443 -> Toimii), osa jää ulkopuolelle täysin.

Olen palauttanut tehdasasetukset, tehnyt asetukset uudelleen manuaalisesti, sekä palauttanut aiemmasta asetustiedostosta, mikään näistä ei toiminut korjaukseksi.

Kun laitoin palvelinkoneen ethernetliitännän siltaavaan tilaan (Passthrough mode), ongelman saa kierrettyä ja kaikki toimii, tämä ei kuitenkaan ole optimitilanne, sillä Reititin ei osaa tulkata sisäverkon tietokoneille enää omia verkkosivujani tällöin, vaan on käytettävä proxy yhteyttä että näen omat verkkosivuni ja verkkoapplikaationi.

Minulla onkin kaksi kysymystä, jotka ovat tärkeitä sekä henkilökohtaisen, että yrityksemme liittymän vuoksi (sama laite sielläkin)

1) Voitteko tehdä firmware rollbackin edelliseen versioon laitteeseeni

2) Voitteko lisätä laitteita EXCLUDE listalle näihin päivityksiin, tai vähintäänkin kysyä lupaa päivitykselle? Yrityksellämme menee tiettyjen porttien kautta tietyllä kellonlyömällä tietoa, jonka on yksinkertaisesti mentävä läpi. Tämä päivitysten tuottama ongelmien määrä (jatkuvaa tehdasasetusten palautusta ym.) on yksinkertaisesti kestämätöntä.
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Lieneeköhän modeemiyhteys tarkoitettu yrityskäyttöön?
  Kannattanee laittaa modeemi siltaavaan tilaan ja sen perään reititin jakamaan yhteyksiä.
 • Virustorjunnan löystäminen modeemissa saattaa myös auttaa.
 • @PW, kyllähän tuo yritykselle myyty laite on, yritysliittymänä. Modeemin laittaminen siltaavaan tilaan on ratkaisu kyllä, mutta laite ja yhteys on meille myyty myyjän tiedostaessa porttiohjausten tarve.

  Siltaava tila on ratkaisu joka vaatii lisäinvestointeja joita ei pitäisi tässä tapauksessa tulla, lisäksi siltaavan tilan käyttö aiheuttaisi tarpeetonta downtimeä IP osoitteiden uudelleenkohdistuksen ajaksi uuteen MAC osoitteeseen.

  Kotikäytössä olevassa kappaleessa ei ole käytössä mitään hyökkäystentorjuntaa, vaan kaikki DDOS ym tunnistukset tehdään palvelinkoneella, eli siitäkään ei ole kyse. Ongelma on ainoastaan portin 80 kanssa, joka nyt sattumalta on ainoa portti mistä Modeemi varoittaakin "saattaa tulla ristiriitoja". Olen kytkenyt kaikki ylimääräiset palvelut (SMB, DLNA, Remote config jne) pois modeemista tarpeettomina, mutta jokin asia modeemissa yliajaa 80 porttia.

  Korostan että kaikki porttiohjaukset ovat toimineet noin vuoden ajan (liittymän olemassaoloaika) moitteetta, ja 80 portti meni uusimman päivityksen aikaan rikki.

  Aiemman viestini kysymykset ovat edelleen voimassa.
 • Ohessa porttiohjaukseni tälllä hetkellä

 • Hei Niki!

  Kiitos ilmoituksesta, selvitämme mahdollista ongelmaa myös sisäisesti. Varmistaisin vielä että onhan kyseessä nyt tämä modeemin uusin ohjelmistopäivitys 3.409.1?
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Moi! Vahvistan että kyseessä on versio DNA_3.409.1.
  Voitteko ottaa kantaa ensimmäisen viestin kysymyksiini?

  1) Onko teknisesti mahdollista tehdä tarvittaessa rollbackeja laitteen Firmwareen?

  2) Onko teknisesti mahdollista lisätä tiettyjä asiakkaiden modeemeja päivitysten EXCLUDE listalle (eivät päivity itsestään)?
 • Valitettavasti vastaus molempiin näistä on ei, päivitykset tulevat kaapelimodeemeille massana eikä näitä ole mahdollista kohdistaa vain tietylle laitteelle, samoin myöskään päivityksen asentumisen estäminen ei ole mahdollista. Päivitykset asentuvat laitteille automaattisesti yön aikana.

  Tarkoitus tietenkin on, että uusin päivitys on aina laitteella se toimivin versio. Lähtökohtaisesti laitteet kannattaa aina päivittää kun uusin versio on saatavilla.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Voi vempula. Täytynee sitten aloittaa reitittimen metsästys firmalle ja siltaava tila käyttöön sen jälkeen, ja kohdistaa IP osoitteet uudelleen.

  Toivon kuitenkin että saisin tähän ketjuun vielä vastauksen, mikäli vika joko löytyy tai ei löydy, jotta voin seuraavaksi kokeilla esimerkiksi purkin vaihtamista uuteen teiltä.

  Kotikäytössä voin elää yhden portin siltauksen kanssa (workaround), mutta yrityksellä tosiaan kiinteät IP osoitteet estävät jatkuvan testailun.
 • Sama ongelma ilmeni minunkin pömpelissä (huomasin vasta eilen). Että ei rajoitu sinun purkkiin Niki.
 • Sama homma täällä. Tilanne ollut päällä noin 2 päivää. Ollaankohan tälle tekemässä jotain?
 • Minulla sama ongelma, olisi kiva saada korjattua! Portti toimi aiemmin, mutta yhtäkkiä lopetti toiminnan.
 • Hei! Väliaikatietona, että ongelma on selvityksessä laitevalmistajan kanssa. Ilmoitamme tänne kun saamme tämän osalta lisää tietoa.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Kiitoksia tiedosta 😀
 • Moi! Onko valmistajalta tullut mitään kuittausta toistaiseksi?
 • Njep. Tilanteen statuspäivitys kelpaisi. Itsellä liipasimella useampi toimenpide jos tilanne pysyy tämmöisenä tai jos asian korjauksessa kuluu viikkokausia.
 • Täällä sama juttu portti 80 ja siihen kytketty IP kamera lakkasivat toimimasta. 🙁


 • Hei,

  Meillä on vähän samanlainen ongelma.
  Versionumeroa ei ole nyt tiedossa tällä hetkellä, kun en ole laitteen hallinnassa kiinni.

  * Palomuuri asetettu Firewall kohdasta Medium tilaan.
  * Emme pysty tekemään avauksia yhdelle meidän sisäverkon koneelle IMAP protokollalle joka käyttää porttia 587 lähtevässä meilissä
  * Emme pysty tekemään avausta yhdelle meidän sisäverkon koneelle IMAP protokollalle joka käyttää 143 porttia saapuvan mailissa

  Vaikka avaus on tehty sääntö ei toimi ja sisäänpäin ja ulospäin lähtevät sähköpostit eivät liiku Outlook 2016 versiossa.

  Kun muutamme palomuurin low tilaan kaikki toimii, mutta emme halua pitää sitä LOW tilassa missään nimessä.

  Mitä tehtävissä?

  Onko muilla samaa, että kun palomuuri on medium tilassa säännöt ei toimi?

 • Sama juttu, olen etsinyt vikaa vaikka mistä, mutta onneksi löysin tämän. XBOX One ei löydä yhteyttä enää moninpeleihin ja xbox teredoon muutoin kuin säätämällä Firewall Low-tilaan, joka ei taas ole koko verkkoa ajatellen järkevää. Auttakaas asiakkaita nyt tässä akuutissa ongelmassa.
 • Tässä on nyt mennyt 7 päivää edellisestä väliaikatiedotuksesta. Vika on ollut akuutti jo noin 10 pv. Missähän tämän käsittely menee?
 • Hei,

  Totean, että täälläkin on sama DNA_3.409.1 versio jolla porttiohjaukset eivät toimi.

  Palaatteko pikaisesti DNA?

  johni
 • Miksei sitä vanhaa ohjelmistoa voi laittaa takas korjauksien ajaksi.Netti nopeuksinen laskenut puoleen siitä mitä oli.Aina sama, DNA:n päivitys ei varmasti kerralla toimi eli säätäminen ja värkkäämisen alkaa ja loppuu kunnes jälleen tulee uusi toimimaton PAKKO päivitys.Sama luuppi vuodesta toiseen. Päivityksestä pitäs saada itse määrätä päivittäkääkö vai ei mutta EI VOI, tällä DNA rajoittaa dataliikennettä kaikki ei valita tai huomaa ihmettelevät vain.
 • Onko näitä päivityksiä mahdollista ajaa pelkällä ethernet-yhteydellä? Kun ei ole enää mahdollista kaapelin kautta nettiin yhdistää ja Dna kaupassa heillä ei ollut mahdollisuutta päivittää modeemia.. Tänään sain uuden modeemin Dna kaupasta jossa on versio 2.74.0-T1, kun kävin kysymässä voisivatko modeemiani päivittää.
 • Mikko S.: Uusin versio on DNA_3.409.1. Sitä ennen oli DNA_2.89. 2.74.0-T1 on ensimmäinen versio. Toimiiko tuo ethernet-yhteydellä? Uudempia versioita ei ole saatu toimimaan ethernet-yhteydellä.
  Oma toivomukseni on, että vanhaan versioon ei palattaisi. Aiemmat versiot eivät toimineet hyvin reitittävässä tilassa - tämä toimii. Pitäsi taas palata siltaavaan tilan ja erilliseen reitittimeen.
 • Kyllä kai DNA-Kauppa voi modeemin toimittaa huoltoon päivitettäväksi!
 • Ei toimi Wan-portin kautta ollenkaan, lan-porttiin seinästä ethernet ja toinen koneeseen niin toimii sekä yksi wlan:n kautta. Ei mielestäni admin ja expert-asetuksissa edes tunnista/näe tuota wan-porttia.

  Kai täytyy käyttää tota vekotinta takuuhuollossa niin kauan että sieltä oikeesti saa toimivan laitteen.

  Eilen asiakaspalvelussa väittivät ensin että ei tuo modeemi ole tarkoitettu kuin kaapeliin mutta kun tarkisti asian niin sanoi että kyllä ethernetin kauttakin pitäisi toimia.
 • Auttaisiko portin 80 uudelleenohjaukseen, jos laitehallinnan Firewall asetuksia löysentäisi sekä IPv4:n että IPv6:n osalta?
 • Mode on nyt oletuksena IPv4+IPv6. Saattaisi myös uudelleenohjaukseen auttaa, jos laittaa Modeksi IPv4.
 • Moi! Ihan hyvä arvaus aiemmista viesteistä päätellen, PW. 😀

  Kuitenkaan noidenkaan asetuksien jälkeen liikenne 80 -portin kautta ei liiku lävitse, ovat olleet käytössä kohta viikon täällä.

  Veikkaan että palomuuriin liittyvät ongelmat johtunevat jostakin kiristyksestä palomuurin asetuksiin, ja reititysongelmat ovat oma ongelmansa.
 • Huhuu? Koko foorumin idea menee vähän ohi, jos ei tilannepäivitystä anneta säännöllisesti. Mietin että monikohan tästäkin ketjusta on siirtynyt kuormittamaan puhelinaspaanne, kun tänne ei tietoa juurikaan tipu. Ilmottaisitte edes että ongelmaa yritetään edelleen selvittää, jos asia niin on.
 • Hei Frank, kuten viimeisin viestimme kertoo, on asia selvityksessä laitevalmistajan kanssa ja tämä tullaan myös korjaamaan.

  Ongelman voi kiertää väliaikaisesti siltaamalla liikenne modeemin läpi.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Onko päivityksen myötä käyttäjillä netin katkeilu loppunut?
 • Siltasin yhden modeemin LAN portin erilliseen reitittimeen ja kytkin nettikameran sen erillisen reitittimen porttiin 80, jolloin sain taas nettikameran toimimaan. Väliaikaisratkaisu, kunnes tulee uusi toimiva päivitys modeemiin...
 • Dna - on mennyt ihan liian kauan ilman todellista korjausta, vaarannette nyt asiakkaiden tietoturvan. Vauhtia asiakaspalveluun...
 • Koitahan Koo pysyä housuissasi. Tämä tuskin on DNA:sta kiinni, ja Sagemcom ei kuuluisasti ole kovin nopea liikkeissään. Päivitykseen jossa purkki ei mene enää reitittävään tilaan meni reilusti yli 300päivää, joten voit hiukan miettiä tapahtuuko 19päivän aikana jotain tai edes lähipäivinä
 • 300 päivää.. Asia kunnossa, eli uusi reititin ostoon.. Sinänsä aika suolesta vain että maksoin DNA:n Sagemcomista käsirahana 100 eur, jonka ainoaksi funktioksi tulee nyt sillata liikenne uudelle, toimivalle reitittimelle, joka maksaa myös 100 euroa tai enemmän.
 • Korjaava päivitys on meillä testattavana, eli kovin pitkään ei tätä tarvitse enää odottaa.

  Ongelman voi toistaiseksi myös kiertää laittamalla external portiksi esim. 2222 tai aikaisemman ohjeen mukaisesti siltaamalla serverin liikenne modeemin läpi.

  Kaapelimodeemia kannattaa pitää yöaikaan päällä, jolloin modeemit lataavat ja asentavat uusimmat ohjelmistopäivitykset kun nämä on aikanaan saatavilla.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei, tämähän on äärimmäisen hyvä uutinen! Verkkokauppa.comin reititintilaus jää siis noutamatta :).

  Kiitos tiedosta!
 • Morjesta!

  Todettiinko testattava päivitys sudeksi, vai jatkuuko testit vielä?
 • Sanoisin että kylläpä tämä kestää...
 • Usean tunnin kiroilun ja hiusten repimisen jälkeen on hyvä löytää tämä ketju ja huomata syyn olevankin viallisessa päivityksessä. Tähän tosiaan tarvitaan pikaista vastausta/infoa..
 • Pikainen korjaus on laittaa modeemi siltaavaan tilaan. Sitten voi rauhassa jäädä odottamaan, josko uusi päivitys sen vuoden päästä korjaisi.
  Edellisen version päivitykseen meni yli vuosi.
  Vaikka DNA sanoo uuden version olevan heillä koekäytössä, mitään aikataulua päivityksestä ei ole kerrottu.
 • Hankin juuri tämän Sagencom F-38686AC modeemin kaapeliin. Ohjeen mukaan pidin modeemia auki yön yli, mutta ei tullut mitään päivitystä siihen. Versio on edelleen 2,741. Eikö päivitykset pitänyt tulla joka yö vai koska ne tulee?
 • Päivitys ei välttämättä tule heti, vaan siinä saattaa mennä useampi yö.
 • Hei kaikki!

  DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin on saanut uuden korjaavan päivityksen ja päivittäminen modeemeille tapahtuu portaittain pienissä erissä. Kaapelimodeemeissa päivittäminen tapahtuu automaattisesti yön aikana, kunhan modeemi on päällä.

  Päivityksen jälkeen mahdollisesti ilmenevissä virhetilanteissa suosittelemme ensi alkuun käynnistämään modeemin uudelleen. Jos tämä ei auta, kannattaa modeemi vielä resetoida takaisin tehdasasetuksille. Painaessa modeemin pohjassa olevaa reset-nappia 30 sek. ajan modeemi palautuu tehdasasetuksiin.

  Uusi versionumero on 3.414.0-T1 ja muutoksia on seuraavasti:
  - 5Ghz:n kanavaleveyden parkkeeraus 20Mhz:in korjattu
  - Portti 80 jälleen avoinna
  - Ipv6 suorituskyky viritetty samalle tasolle ipv4 kanssa eli huippuunsa
  DNA Iiro palveluasiantuntija

 • Olen käyttänyt pelkästään ipv4:sta jotta yhteys ei pätki pelatessa. Tarkoittaako tämä, että päivityksen jälkeen voi laittaa sekä ipv4 että ipv6 päälle ja yhteys ei pätki?

 • Eipä ole vieläkään päivitystä tullut vaikka  olen pitänyt modeemia auki joka yö. Koska päivitys tulee Lahden seudulle ja korjaako se pätkimisen?
 • Sama täällä. 2 vkoa lomalla etelän helteissä ja päivitystä ei ole tullut ko. aikana.
 • Ei ole täälläkään näkynyt. Onko ketään täällä saanut päivityksen?
 • Kysyin sitä toisessa viestiketjussa ja siihen vastattiin, että jakelu on jäissä ja että valmistajalta on tulossa parempi vesio.
 • Ei oo näkynyt ei länsi-vantaalla. Kuulosti siltä että tässä uudessa versiossa oli jotain puutteita verkon suojauksessa mitä toisessa keskustelussa luki!!
 • johni: Mistä tuollaisen käsityksen sait?
  Modeemin päivitys 3.409.1 Ketjussa DNA:n vastuksessa ei tuosta suojauksesta ole mitään mainintaa:
  "Edit: Päivitykset ovatkin toistaiseksi jäissä,  sillä laitevalmistajalta on tulossa vielä uudempi päivitys joka toimii  aiempaa versiota 3.414 paremmin. Pahoittelemme päivityksen  viivästymistä, päivityksiä tullaan jatkamaan mahdollisimman pian.  Aikataulu on tämän osalta vielä avoin.
                                                                                                     DNA Ida S"
 • My bad! Se olikin tässä 3.409.1:sessä.

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/f-3686ac-ja-dna_34091-firmis-uusia-portteja-ilmest/

  Mä tein jo niin fiksun vedon, että laitoin ton reitittimen siltaavaksi ja heitin sen perään Netgearin Nighthawk X6 Ac3200:sen jolla hoidan nämä muut jutut sitten. 😀
 • johni: Minä köytin aikaisemmin samaa systeemiä, kun modeemin WiFi oli huono. Kun en porttia 80 tarvitse ja 3.409.1 toimii hyvin WiFi:llä reitittävässä tilassa, olen siirtänyt Asus RT-AC68U reitittimen eläkkeelle.
  Aika näyttää, koska uusi versio tulee jakeluun.
 • Sitä odotellessa PW..

  Mulla taas liian iso kämppä, että riittäisi yksin toi f-3686ac tarpeeksi koville nopeuksille, kun näitä laitteita tuppaa olemaan.. jonkun verran..
 • Kokeilnpa eilen modeemin kantavuutta 5.0 GHz:n taajuudella.
  Olohuoneessa läppäri on n. 3 m:n päässä modeemista ja 108 kanavalla inSSIDer kertoi tasoksi 27 dBm. Siinä olen saanut 1 Gbit/s liittymällä n. 300 Mbit/s nopeuksia.
  Keittiöön matkaa on n. 10 m ja inSSIDer kertoi tasoksi 63 dBm kanavalla 108. Nopeutta en mitannut, mutta DNA TV:n kautta Eurosport2 näkyi hyvin, kuten RTL:n videostreamkin (riittää satunnaisiin tarpeisiini). Täytyypä joskus mitata mikä nopeus keittiöön tulee.
 • Keittiössä sain n. 200 Mbit/s nopeuden. Kannattanee käyttää noita yli 100:n olevia kanavia.
 • Hei, miten on tämän tilanteen kanssa? Suoraan sanottuna vituttaa että lupaillaan korjausta pian ja sitten pidetään mykkäkoulua. Haluaako DNA osallistua uuden reitittimen ostohankintaan joka on edessä? Sagemcomista maksoin täyden hinnan kun ominaisuuksista luvattiin kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista, ja oma palvelin on edelleen lähiverkon saavuttamattomissa.

  Todellisuudessa olisin tarvinnut DNA:lta purkin jossa on pelkkä siltaus kaapelista omaan reitittimeeni joka toimii takuuvarmasti eikä päivitä itsekseen rikkinäisiä päivityksiä joiden korjaamiseen menee perkeleen kauan.
 • Pahoittelemme päivityksen viivästymistä, laitevalmistajalta on pian tulossa uudempi päivitys, joka alustavien suorituskykytestien mukaan toimii aiempaa versiota paremmin ja siksi päivitykset ovat jäissä.

  Päivityksiä tullaan jatkamaan mahdollisimman pian.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • ... On kyllä kestänyt kyllä hyvin kaun tämä korjaus. Tätä odotellessa!

 • Tuolla aiemmin mainittiin ettei muka päivityksiä voi tehdä vaan yhteen modemiin 😀
  On tämä hupaisa firma kun yksi puhuu yhtä ja toinen toista ja sitten taas esim. minulle on kerran päivitetty erikseen ja etänä edellinen 3.409.1 firmis ja nyt asentaja päivitti tämän 3.414.0-T1 etänä vaikka itse oli paikalla kun epäili että jatkuvat vieat meidän kaapelissa olisi purkista kiinni mutta eipä olleet eikä ole asentajaakaan sen jälkeen näkynyt vaikka piti eilen tulla jatkamaan kesken jäänyttä asennusta
  Mistähän nämä neuvojatkin oppinsa ja tietonsa oikein ammentavat 😀
 • P.S. Siis päivitys ei jäänyt kesken vaan linjan korjaus

 • Mikä on "pian"? Olisi mukavaa, että firmalle myyty laite toimisi niin kuin sen pitää firmakäytössä. Tässä tapauksessa eräänlaisten NAS-laitteiden turvallinen käyttö liittyen SSL-avaimiin on kiinni juurikin portin 80 toimivuudesta....
 • Minulle ainakin huolto päivitti tuon mainitsemain firmiksen
  mieli tekisi kokeilla tätä purkkia jota ainakin Jimss myy
  Voisi olla muutakin firmalle sopivaa ominaisuutta kuten tuo Voip
  https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-6490-cable/

  https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/109460/20002657/avm-fritz-box-6490-cable-kaapelimodeemi-punainen-hopea
 • Aapo: Toimiiko tuolla ohjelmistolla portin 80 uudelleenohjaus?
  Jimsin myymää modeemia ei DNA:n verkossa varmaan saa toimimaan, kun se ei ole DNA:n hyväksymää mallia (osto omalla vastuulla). DNA:n modeemin ohjelmisto on räätälöity DNA:lle sen verkkoon "sopivaksi" nykytilanteessa.
 • Kunhan laitteen tekniikka on kunnossa ja yhteensopiva DNA:n kanssa, pitäisi tuon toimia myös DNA:n kanssa. Heille pitää pirauttaa ja ilmoittaa laitteen MAC osoite, jolloin yhteys saadaan autentikoitua.

  Tämä siis ellei DNA:lla ole jotakin muuta tekosyytä olla tukematta laitteita.

  PW, kyllä tuossa purkissa on portforward ominaisuudet kaikkien muiden asioiden lisäksi. 😀
 • Tiedoksi taas PW:lle että modemi on standardin mukainen  ja maahantuojan mukaan joka ei siis ole Jimss on modemia myyty ja käytetty myös DNA kaapelissa kuten muissakin jotta eiköhän taas jätetä nää kaikkitietävien mutuilut omaan arvoonsa kunnes on itse kokeiltu se toimivuus?
  Huolimatta DNA hommista olisi aika idioottimaista operaattorin kohdalla toimittaa sellaista liittymää joka ei ole kansainvälisten sopimusten standardien mukaista?
  DNA ei varrmaan edes tiedä moisesta modemierkistä kun niillä omankin firman  tiedonkulku tökkii tosi pahasti.

  Esim. päivää ennen hubin markkinoille tuloa ei myyjät tienneet edes hintaa kun useammasta paikasta ja aspasta kyselin 😀

   Kyselin aikoinaan maahantuojalta modemin yhteensopivuudesta  ja vastaus tuli:
  "Tätä kaapelimodeemia on käytössä mm. Soneran, DNA:n, Elisan ja Watson palveluissa. 6490 on erittäin suorituskykyinen modeemi"
 • Mulla myös tämä sama raivostuttava ongelma. Portin 80 forwardointi lakkasi jossakin vaiheessa keväällä. Purkissa nyt 3.409 ja ihmeen kauan tuntuu kestävän firmiksen päivitys uudempaan.  
 • Airplay laitteet katoavat näkyvistä ja näkyvät hetken aikaa kun modeemin käynnistää uudelleen. VPN oikeista asetuksista huolimatta ei toimi. Porttien sallimisella ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Parental Control ei estä mitään sinne lisättyjä sivuja tai hakusanoja.
  Osoitteessa192.168.1.1:8082 pyytää käyttäjätunnusta ja salasanaa. Sivusto sanoo: "Please Login, mikäköhän tämäkin on kun ei toimi salasanat siihen? Yhteysongelmien, lähinnä vpn ja joidenkin muiden palvelujen toimimattomuudelle ainut ratkaisu oli laskea palomuuri tasolle LOW mikä ei ole paras ratkaisu. Ongelmat alkoivat reilu viikko sitten ja sitä ennen kaikki yhteydet toimivat vaikka palomuuri oli asetettu HIGH tilaan. Lisäksi tähän laitteeseen olisi toden totta reilua saada ihan oikeat käyttöohjeet eikä pelkästään ympäripyöreitä sinnepäin sitä sun tätä "käyttö/asennus ohjetta"
 • Soitin eilen asiakaspalveluun ja sain heidät päivittämään mun modeemin versioon 3.414.0-T1. Nyt toimii uudelleenohjaus porttiin 80.
 • Meil kävi huoltoukko joku aika sitten ja toimenpide oli modeemin resetointi. Jotenki tuntu et toimis jonkun aikaa, mut nyt taas on yhtä paskaa koko homma. Pätkiminen sen ku jatkuu. Siis voiks tä oikeesti olla näin surkee tilanne et täst ei pääs määräaikaisuuden johdosta edes eroon, eikä ketään saa tätä korjattua toimivaksi. Pakko vaihtaa vähän välii mobiilidataan ku jumituksia tulee koko ajan. Oi että kun lasken päiviä et täst voi vaihtaa johki muuhun. Asiakspalvelu on aivan kehitysmaan tasolla. Oikee pörssifirma, ei edes haluu korjata tätä, rahat kyl kelpaa netin ja kanavapakettien muodossa.
 • @Päivitystä odotellessa,
  Itselläni toimii VPN yhteydet, tosin olen käyttänyt vain firman L2TP VPN:ää. Lähti toimimaan ruksaamalla IPsec Passthrough/L2TP Passthrough (nyt en ole laitteen äärellä joten en muista kummaksi sitä kutsutaan)

  Toki VPN tyyppejä on monia erilaisia, joten tämä ei takaa toimivuutta juuri sinun käyttämälle VPN tyypille.
 • Teemu Salmi

  Tämä on niin tuttua homma tuo huolto minullekin. Pika apua ja näennäistä ronkkimista.
  Yhdellä käynnillä juuri mitään ei synny  ja sitten leimataan helposti asiakas juntiksi ja sanotan että ei teillä viimeksikään mitään vikaa ollut 😀
  Merkillisintä on juuri nuo päivitykset.
  Kun kysyy että eikö niitä voi itse mistään päivittää niin selitys on aina sama että ne tulee automaattisesti
  Ei vaan ole koskaan minullekaan tullut tähän eikä edellisiin malleihin vaan aina on pitänyt huottoa tai vikapuolta päivittämään
 • Tä on vähän turhan tuttu tilanne. Eka toimii ja sit yhtäkkii vaan poikki. Jeesus näit vehkei
 • Täällä myös odotellaan päivitystä edelleen (nyt 3.409) 

  Vasta 4 kk mennyt, eli ei kyllä ihan priimaa toimitusta vastaa...
 • Soita Timo vikailmoon ja pyydä niitä päivittämään Muuten saat kyllä odotella vaikka kuinka ja kauan
 • Eivät suostuneet päivittämään minulle kyseistä versiota, jankkasivat että 3.419.0 on uusin ja muita ei ole. Piste. Vaihtoon menee siis koko firma.
 • Hetken jankkasivat minullekin että ei ole päivitettävissä. Kuvailin ongelmia. Asiakaspalvelu konsultoi teknistä puolta jotka ajoivat uusimman päivityksen samantien. Epämääräinen katkominen loppui ja palvelut pääsivät verkkoon. Edelleen Wi-Fi temppuilee mutta huono ja katkeileva kantosäde taitaa olla ominaisuus tuossa laitteessa. Tänään muuttuu vekotin reitittimestä pelkäksi modeemiksi ja perään tulee kattava MEsH systeemi. Saa nähdä loppuuko ongelmat. Mutta tosiaan uusi päivitys on mutta onko siitä sitten kenellekin mitä apua on eri asia. Toiv saatte laitteet toimimaan.
 • Kerroin jo aikaisemmin tästä modemista
  Vaikuttaa hienolta purkilta ja FRITZ!Box 6490 Cable on sisäänrakennettu DVB-C eli kaapelitelevisioviritin. Sitä en osaa sanoa toimivatko YLE:n tekstitykset sen kanssa. Kyseessä on vakio-ominaisuus eli myös noissa mitä tuolta Jimmsiltä saa tilattua.
  Purkissa saa  mm säädettyä eri nopeuksia ulostuloilla ym.

  Anvia sivulta saa jopa suomenkielisia ohjeita
  https://www.google.fi/search?q=frizboc+anvia&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=vF2mWeOVE6TF6AT69Kf4Ag

  https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-6490-cable/details/
 • Wifin kantomatkasta vielä sen verran ettei meilläkään nopeampi 5 verkko toimi edes 4 huoneen asunnossa kaikissa huoneissa
 • Suru-uutisia Frizin osalta sen takia että soitin Anviaan ja sanoivat että modemi on ollut tosi hyvä mutta kun se loppui heiltä sen myötä kun elisa osti anvian niin nyt modemit tulee elisan varastolsta ja niillä ei tuota ole koten Jimms taitaa olla ainoa paikka josta saa
 • Tässä olisi teille kunnon modemi tai ainakin mielenkiintoisia ominaisuuksia kuten tv virittimet
  Katso pdf liite
 • AVM on tuonut markkinoille kaapelimodeemin josta ei todellakaan puutu mitään.
  Vaativallekkin käyttäjälle löytyy ominaisuuksia ja tehoa mielinmäärin. Uusi langaton
  nopeustandardi 802.11ac vie käyttäjänsä giganopeuteen. Docsis 3.0 modeemi 24/8
  kanavalla varmistaa ettei tulevaisuudenkaan internetliittymät jää hyödyntämättä.
  Modeemissa on myös 4 tv-viritintä, joten voit katsoa langattoman verkon yli 4:ää eri kanavaa
  useilla päätelaitteilla kuten pc, älypuhelin tai tabletti.
  Dect-tukiasema mahdollistaa langattoman puhelinjärjestelmän kotiin tai pientoimistoon
  sekä etäohjattavien pistorasioiden ohjaamisen. Voit katsoa etäpistorasian kautta lämpötilan
  ja sen tiedon perusteella kytkeä esim lisälämmityksen päälle. Voit myös ajastaa ja ohjata
  etäpistorasiaa googlekalenterin kautta.
  Laitteeseen liitettyjen usb-muistien ja -kiintolevyjen tiedot on automaattisesti käytettävissä
  kotiverkon käyttäjillä, jos näin on sallittu. Samalla laite jakaa kuvat, videot ja musiikin
  windows mediapalvelin ja DLNA laitteille eli voi toistaa videon vaikka olohuoneen television
  kautta.
  Vanhemmat voi laitteen avulla esim määritellä arkisin internet-ajaksi 2 tuntia ja yhteyden
  päättyväksi klo 22.00. Viikonloppuna voi sitten surffata vapaammin, asetukset voi tehdä
  myös laitekohtaisesti.
  Laite tarjoaa turvallisen yhteyden kaikkiin palveluihin myös muualta kuin kotoa tai
  toimistosta. Käytettävissä on vpn-yhteys tai myfritz-palvelu, joiden avulla kaikki tai valitut
  palvelut on saatavilla internetin yli.
 • Aapo: Osta ja kokeile, niin sittenhän kuullaan, kuinka se toimii DNA:n verkossa.
 • Kovasti kiinnostaa jo vaikka tuon tv puolen takia sillä muuten en niin erikoisia ominaisuuksia kotona tarvitse.Parempi WIFI ois kyllä tarpeen ku valoluitumodemin  kantama ei riitä 90 neliön vanhassa kivitaloasunnsossa vaikka on 1 kerros
  Näissä testeissä on aina omat vaikeutensa kun sitten pitäisi olla 2 liittymääkin jotta voisi vertailla sillä jatkuva soittelu mac osotiteiden vaihtamiseksi ylläpioon varmaan polttaisi niiltä päreet 😀
 • Olen jo niin tippunut kärryiltä näitten paskojen kanssa, mutta onko olemassa laitteita millä netti saadaan toimimaan moitteetta. Kun ei tästä taida eroonkaan päästä, vaikka aihetta olisi. Prosessi menee kuitenkin kuluttaja-asiamiehen kautta eteenpäin ja on aika raskas tie.
 • Teemu Salmi...
  Veikkaan että juurii se voisi olla ratkaisu ettei osteta operaattorin tarjoamaa sekalaista sorttia vaan pyritään satsaamaan  johonkin mitä vapailla markkinoilla on sillä operaattorikytkyt on useimmiten jossain  kabineteissa päätettyjä kauppoja lähinnä parhaan voittomarginaalin toivossa ja välillä herää epäilyt ettei nuo päättäjät itse ymmärrä laitteista juuri mitään vaan luottavat myyntimiesten mainoksiin 😀
  Kyllä nettiäkin selaamalla saa hiukan vihiä siitä missä on ongelmia  ja taas toisaalta suomen käyttäjäkunta on niin saamatonta tai tietäätöntä ettei juuri muita merkkejä täällä uskalleta kokeilla.
  Tänään juuri keskustelin aika ison kauppiaan kanssa näistä modemeista  ja on selvä syy miksi suomessa ei myydä hienompia peleä.
  Se että markkinat ovat todella pienet kun operaattorit tunkevat aina omia kamojaan liittymän mukana
  Oletteko nähnyt koskaan operaattoria jolla olisi laajenpaa valikoimaa esim. kaapelimodemeissa tarjolla?
  Tuo Frizboxkin poistui anvian valikoimista kun elisa osti anvian ja taas anvian henkilö kehui että heillä oli pelkästään hyvää sanottavaa tuosta frizboksista
  Elisa kai myy jotain Bevania ja taas omalla firmiksellä jossa on varmaan "turhat" hienoudet  kairsittu pois kuten aikkoinnan oli Wippiesboksistakin

 • Päivitetty Sagemcom Dna siltaavana plus tämä https://www.asus.com/us/Networking/Lyra/

  Nyt toimii kaikki, ei pätki langaton, ei käyttäjän hermo ja nopeudet sitä mitä luvattu. Mitattu kännykän wifin yli asunnon perimmäisestä nurkasta.
 • Aapo: Saksalainen toimintatapa rantautuu Suomeenkin. Siellä operaattorit ovat aina markkinoinneet verkkoonsa sovellettuja laitteita. Näin on ollut myös muissa maissa.
  Se on syy, miksi markkinoilla on tarjolla vain vähän standardin mukaisia laitteita.
  Tämä vain yleistyy sitä mukaan, mitä enemmän verkossa on eri järjestelmien mukaisia laitteita.
  Suomi on taas vahvasti Saksan ohjauksessa 🙁
 • PW.. suomessahan ne opraattorit myy omia sovelluksia ja esim tuo Friz on ilman mitään operaattorin tekeää töhnää firmiksessä
  Varsinkin DNA tunkee aina omiaan firmiksiin  on sitten digiboxi tai kaapelimodemi 😉
 • No joo onpa taas jonkun mukava tuplatunnus 😀

  Jos pelkkää modemia käyttää tuskin siinä on sen suurempaa riskiä kuin muidenkaan merkkien kohdalla?
  Eri asia siten mitä kunkin valmistajan tai muun sovellutuksia ottaa käyttöön

 • DNA:n valokaapelimodeemista on jätetty osa toiminnoista pois - tarkkaa syytä en tiedä.
  Riski on lähinnä siinä, saako sen liitettyä asiakkuudelleen DNA:n kaapeliverkossa, kun se ei ole hyväksyttyä mallia.
  Jos saa, niin modeemi saattaa häiritä muita modeemiyhteyksiä, jos se käyttää vanhempien yhteyksien käyttämiä taajuuksia (valokaapeli plus modeemi käyttä vain DS 20/24 ja US 5/8 mahdollisista taajuuksista - todennäköisesti hyvästä syysatä).
 • Käy Aapo ostamassa Lidlistä paketti makkaraa ja mene nakkikioskille kertomaan, että haluan syödä nämä. Ovat parempia kuin teidän myymät makkarat.
 • Aapo kon kova syrjä kun sillä on näitä lahkeessa nylkyttäjiä jotka vielä vaihtaa vielää välillä nimimerkkiäkin
  Tyhjät tynnyrit ja niin edelleen 😀
 • PW Tuon tekstin todenperäisyydesta tai siitä mikä on tänään tilanne ei ole varmuutta
  Mm Anvia on tuota toimittanut ihan omana modeeminana joten epäilyttää että olisivat jotain laitonta uskaltaneet laittaa liikkeelle muidenkin operaattoiden verkosa tuota on ollut
  Kysäisen asiaa  mahaantuojalta
 • Muuten sekinseikka on huomioitava että tuo on EU alueella käytetty ja hyväksymiset ovat koko eu alueella yhteisiä eli tuskin kukaan voi evätä sen liittämistä lain puitteissa

 • totuudesta vielä sen verran ettei tuossa minusta mainittu missä modemilakllissa olisi ollut häikkää sillä noitahan on eri versioita

 • Jos nyt palataan tuohon Fritz Blitz "Totuus" asiaan niin ei kai saksalainen firma ole niin tyhmä että asian julkitulon jälkeen laittaa tamalla salausavaimella ja koodeilla uusia modemeja eli tuo haitta koskee vain vanhioja modemeja joissa on vanha koodi
  Kysymyshän on vain softan ominaisuudesta ei raudan
  Että sellaista propagandaa  taas koetti joku selittää ihailija 😀

 • P.S Uutinen on kaiken  lisksi  helmikuulta jotta aika  merkillistä jos asiaa ei puolessa vuodessa olisi jo korjattu
 • Aapo: Anvia:lla tuskin oli käytössä Valokaapeli Plus tekniikkaa, vaan kaikki modeemit toimivat DS 8 kpl ja US 4 kpl vesiolla. Tuolloin modeemi ei häiritse muita modeemeja, kun se ei enempää noist sttreameista pysty käyttämään.
  Kyllä operaattorilla on velvollisuus valvoa, että heidän verkkoonsa kytketyt laitteet toimivat heidän verkossaan eivätkä häiritse muiden asiakkaiden yhteyksiä.
 • Oli kai  sillä anvia veti aika lailla juuri valokuitua omiinsa ennen elisaan yhtymistä tai elisahan osti kai sen
  https://www.anvia.fi/yksityisille/netti/kuitu/anvia-kuituliittyma

  https://www.anvia.fi/yksityisille/netti/kuitu/kun-kuitu-tulee-taloon

  Tosin siellä ei s illoin ollut mitään gigan maksiminopeautta • Mikä oli topicin aihe ! " DNA sagemcom f-3686ac Uusin päivitys rikkoi Portin 80 uudelleenohjauksen" ei anviat eikä Lidlin makkarat. Menkää Aapot ja muut trollaa vauva.fi palstalle.
 • Aapo: Valokuitu siirtotienä on eri asia, kun DNA:n Valokaapeli Plus liittymä.
  Anvia näköjään tarjosi 250 Mbit/s yhteyksiä. DNA on tarjonnut 350 Mbit/s yhteyksiä samalla tekniikalla.
  Meillä on DNA:n verkko koaksiaalikaapelilla ja tarjolla Valokaapeli Plus yhteydet, joten Valolaapeli Plus on vai DNA:n käyttämä nimi nopeammille yhteyksille.
 • Siirtotienähän se DNA:llakin on ja signaali tulee tv. antenniin siirrettynä
  Ei se kuituna asuntoon taida monellakaan tulla ja tuo suurena uutuutena mainttu kikka on kuulemma jo aika vanha mutta sitä vain jostain syystä ei ole käytetty kovinkaan yleisesti
  Itsellä on nyt tuo 350 liittymä  ja tismalleen sammalla tekniikalla tuli se gigan liittyä jota pari kuukautta testailin.
   Tuo on aina vanhoissa rakennuksissa yleisimmin käytetty ja  uudemmissa sitten voi tulla parikaapelilla asuntoonkin


 • P.S Kuitu tulee siis kellarrin asti jos nyt on uskomista DNA huoltomiehiin
  Edellisessä paikassa joutuivat muuttamaan kuitulinjassa kuituakin  jotta alkoi toimia kunnolla

 • Huomasin sattumalta että mun modeemi on itsekseen 3 vuorokautta sitten (päätellen uptimestä) rollbäkännyt versioon 3.419.0
  Ja nyt toimii portti 80. Good job! Tosin neljä kuukautta siinä vasta menikin...
 • Eikös tuo ole uusin versio  edellinen tietääkseni 414 tai ainakin minulla on se vieläkin
  Mikä sinulla sitten oli
 • Viestiketjun alusta päätellen portin ohjauksen rikkonut päivitys oli 3.409.1
 • ja sitten ainakin mulle tuli tuo DNA_3.414.0-T1
  Pitää vissiin potkia taas vikapuolta persuksille että pistää tuon tulemaan kun kertaakaan ei ole minulle tullut noita "automaattipäivityksiä"

 • No mä oon tainnut näköjään tippua laskuista noissa versionumeroissa. Noh, tärkeintä kuitenkin että portti näyttäisi toimivan ilman toimenpiteitä! Ja tosiaan, tällä hetkellä mun versio on DNA_3.419.0
 • Moi,

  3.409.0 on nykyisellään yleisin toimiva käytössä oleva versio. Uusin eli 3.419.0 on jaossa tällä hetkellä kaikille Helsingin CMTS:n alueella oleville asiakkaille. Tästä laajennamme 3.419.0 päivityslaajuutta niin nopeasti kuin mahdollista.

  Lisätietoja päivityksistä löytyy vaikkapa täältä (paras vastaus): https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sagemcom-f-3686ac-wifi/#c2631131
  Olli Kehityspäällikkö
 • Minulla on juuri päivittynyt versioon DNA_3.419.0. Eilen oli vielä vanha versio.
 • Hei PW,

  Hyvä tietää. Länsi-Vantaan alueella odotellaan tätä..

  Tsekkaan illalla, että onko päivittynyt! Itsellähän on nyt siltaavassa tilassa ja erikseen oma netgear AC 3200 reititin DNA modeemin takana... Katsotaan mitä tapahtuu!

  BR,

  Johni
 • Täällä kanssa tilanne korjaantunut. Purkki toimii taas,
 • johni: Päivitykset tapahtuvat yöaikaan ja eri alueilla hieman eri aikaan.
  Aikaisempi päivitys muutti siltaavassa tilassa olleen modeemin reitittävään tilaan. Minulla oli kuitenkin kaikki asetukset säilyneet ennallaan. Muistaakseni DNA on kertonut, että seuraavissa päivityksissä ei modeemin tila muuttuisi.
 • Tiedän.. kyllä PW 😀 Olen IT ihminen. Odotellaan rauhassa...
 • Tuon saa myös vikapuolelta teknisen tuen kautta kun pyytää lähettämään jos ei halua odotella tai automaattipäivitykset ei tule perille kuten minulle on aina käynyt
  .
 • Länsi-Vantaalla myös päivittynyt DNA_3.419.0 versioon. Tod. näköisesti viime yönä, koska laite sanoo 16 h uptimeksi..
 • Moi.
  Meillä nyt 3,419,0 näköjään asenettu mutta reitin ei löydy aika sekä sanoo Network Access Denied.

 • Olet vatmaan palauttanut tehdasasetukset ja bootannu hubin?
 • oon, kokeilin WANin kanssa ja DHCP - Force Available toiminta pari kerta ja yhtäkkiä rupes toimimaan..

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.