DNA Supernetti 4G ja DNA Kotimokkula 4G+ MF286, nettiyhteys pätkii

DNA Kotimokkula 4G+ MF286 on ostettu viimekuun loppussa, mutta päivitystä en ole viel saanu ladattua kun ei löydy.

Myös yhteys pätkii ulkomaille, ping siis korkea. Varsinkin Ranska, Saksa, Hollanti,
TeamSpeak 3 ja Peliservereille.

Olisiko mahdollista saada korjausta ja jotkut toimivat yhteyspiste asetukset, ja olisiko mahdollista että jotkut porttit olisi estoilla, ja miten ne saisi salittua tästä purkkista?

- Toni Mäkinen

Kommentit

• Hei Toni!

Olethan kokeillut päivityksen tekemistä täällä olevien ohjeiden kanssa?
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Olen, ilmoitaa että päivitystä ei löydy/ole saatavilla.

Mutta mutes tämä pätkimia ongelma peleis?

Saisko jostain portteija auki? Vai tarviino siltaavaks laittaa?

Miten siltaavana voin muutta asetuksia tarvitaes, koska hallintahan ei ole ait toiminassa siin kohtaan.
  • Hei Toni,

Mokkulan osalta kannattaa käydä läpi seraavat asiat:

-APN vaihto näillä ohjeilla: https://www.dna.fi/documents/15182/25850872/DNA_Mokkuloiden_ja_paatelaitteiden_APN-asetukset.pdf/37e220f1-8b81-419f-a579-8ad969c22db5

-Porttien avaus asetussivulta kohdasta "portinsiirto"

-Ethernet-piuhan käyttö jos vain mahdollista, WiFin osalta vinkkejä löytyy täältä www.dna.fi/tuki-wlan

-Parhaan paikan etsiminen mokkulalle kotona nopeuden ja signaalin voimakkuuden suhteen

Sinänsä tasaisen korkea ping ei kerro yhteyden pätkinnästä, vaan yleensä taustalla on muuta. Paljonko ping tällä hetkellä on noin suunnilleen eri peleillä? Jos ongelma ei korjaannu Mokkulan ja käyttölaitteen asetuksien säädöllä, kannattaa seuraava linkki katsoa: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-1gb-laajakaistan-pingit-euroopassa/

Uusin päivitys on B04, nykyisen softaversion näkee asetussivuilta.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Ok testaan.

Mitä yämä siltaava asetus tekee, muutakun sen että sebhallinta ei toimi?
  • Ok testaan.

Mitä tämä siltaava asetus tekee, muutakun sen että selainhallinta ei toimi?
    "
  • Siltaavassa tilassa mokkula ei toimi enää palomuurina ja laitteiden IP osoite näkyy suoraan verkkoon päin. Liikkuvalla laajakaistalla on vain yksi IP osoite, jolloin siltaavassa tilassa voit käyttää nettiyhteyttä vain yhdellä laitteella. Käytännössä tästä voi olla apua esim. verkkopelien kanssa.

Mokkulan käyttöohjeet löytyvät TÄÄLTÄ
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Eikö siltaavassa tilasa toimi wifi enään?
  • Ja miksi webhallinta ei toimi enään jos siltaavaan tilaa laittaa?
  • Wifi toimii edelleen normaalisti, mutta kuten aikaisemmassa viestissä kerroin niin mokkulaa voi käyttää vain yhdellä laitteella kerrallaan. Pystytkö yhdistämään hallintasivulle osoitteella http://dna.mokkula myös siltaavassa tilassa?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • En pysty siltaavassa tilassa yhdistämään hallintasivulle.

sitä mietin mistä johtuu tämä
  • Siltaava tila tarkoittaa sitä, että modeemi/reititin vain välittää liikenteen sellaisenaan operaattorin verkosta sinulle ja päinvastoin. Sillä ei ole tässä tilassa omaa ip-osoitetta lainkaan, josta hallintaan voisi päästä kiinni.
  • Eli hallintasivu lähtee pois siin kohtaa käyttöst?
  • Samoja ongelmia tuon MF286 boksin kanssa. Heittelee netistä pihalle, edellinen boksi oli Huawei ja siinä ei ongelmia esiintynyt. Boksikin on samassa paikassa.
  • Meillä nyt käytössä toista viikkoa samainen boxi. Katkoo nettiä ja jostain syystä kun tietokone on valmiustilassa niin boxin netin katkominen herättää koneen valmius tilasta. Todella ärsyttävää. Menee boxi palautukseen jos tuota ei saa korjattua.
  • Olidi tämä kiva saad toimimaan, sentää 160e maksaa verkkokauppas
  • Laite ollut nyt vajaan kuukauden ja tänään ajattelin käydä tarjoamassa takaisin liikkeeseen, MF286 on täys SUSI!
    Wifin toimintasäde on aivan olematon ja heittelee netistä pihalle ja pätkii kaiken aikaa, jollet ole 2 metrin päässä laitteesta.
    Juu, kyllä on uusin päivitys laitteessa
  • DNA kotimokkkula MF286 toimii hyvällä nopeudella, mutta jos on hetken käyttämättä konetta, nettiyhteys katkeaa, virrat pois ja uudelleen päälle, taas toimii. Miten saisi pysymään päällä koko ajan?
  • PS. päivityskin tuli pari viikkoa sitten!
  • R@my

Ns. Keep alive auttaa eli se on sovellus , jonka voi laittaa pingaamaan jotakin osoitetta (vaikkapa DNS-serveriä)  muutaman sekunnin välein. Silloin modeemi tunnistaa liikenteen eikä mene Idle-tilaan. Tosin ei sen pitäisi koko yhteyttä Idle-tilassakaan katkaista , vaan kuulostaa joltakin muulta ongelmalta mahdollisesti tukiasemassa.

Itselläni ei ole ko. modeemia ja en tiedä onko siinä sisäänrakennettua Keep alive-toimintoa. Erillisen skriptin väsääminen voi olla mahdollisuus.
  • Täällä  myös sama boksi 286. Netti pätkii. Joutuu käynnistämään uudelleen 12:n tunnin välein.