DNA taloyhtiönetti jumittaa TeamViewer yhteyden

DNA taloyhtiönetti  hyydyttää TeamViewer kuvayhteyden hetken käytön jälkeen, ääni jää kuuluviin. Ilmiö alkoi viime kuun lopulla, toimi hyvin viime kesästä saakka. Jos otan samoihin paikkoihin Elisan mobiiliyhteyden samoilla tietokoneilla, niin toimii moitteetomasti. Samoin kokeilin toisesta paikasta Saunalahti/Elisan ADSL yhteydellä ja hyvin toimi. Kokeilin taloyhtiönettiä myös kytkeytymällä reititimen sijasta suoraan huoneistoon tulevaan ethernet liittimeen, mutta samoin hyytyi.
Minulla on käytössä 3kpl Teamviever etäyhteyttä, ja kaksi jumittaa, mutta kolmas toimii.
Toimiva on Saunalahti/Elisa  4G yhteyteen, toimimattomat Saunalahti/Elisa ADSL ja Telia 3G yhteyteen.
Kokeiltu kolmella eri tietokoneella,  sama on ilmiö. Eli vain DNA taloyhtiönetin kautta ei toimi.
Kokeilin etäyhteyttä myös AnyDesk ohjelmalla, ja se toimii myös DNA taloyhtiönetin kautta.
Muuten netin käyttö DNA yhteydellä toimii normaalisti, nopeus 100/10.
Eli TeamViewer ohjelma ja DNA taloyhtiönetti näyttää olevan yhteensopimattomia osalla yhteyksistä.
Mistä voisi olla kyse?

Kommentit

• Hei Rick!

Näillä tiedoilla asiaa on kyllä melko mahdotonta selvittää, varsinkin jos samalla sovelluksella kuitenkin yksi yhteys toimii ja kaksi eivät, tuolloin ainakaan koko sovelluksen kaikissa yhteyksissä ei ole vikaa.

Jos siis pystyt selvittämään esim. IP osoitteita ja/tai portteja tai tarkempia tietoja yhteydestä joita tuo ongelma koskettaa ja toimittamaan nämä meille asiakaspalveluun https://www.dna.fi/yhteystiedot niin pystymme selvittämään ongelmaa tarkemmin omalta yhteydeltäsi
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiito vastauksesta.
    Hieman lisää olen tutkinut ja todennut että DNA prepaid mobiili-yhteydellä toimii hyvin.
    Olen aiemmin jo asentanut TeanVieverin uusimman version uudelleen kaikkiin koneisiin, sillä ei ollut vaikutusta.

Yritän myöhemmin etsiä noita tarkempia tietoja, ja lähettää asiakaspalveluun.

Rick

• Olen jatkanut tarkkailua ja tullut siihen tulokseen, että taloyhtiönetti jumittaa myös muussa netinkäytössä. Ensin en tuota havainnut kuin vaan etäyhteyskäytössä Teanviewer ohjelmalla.
    Eli usein tapahtuu se, että kun yriittää jollekin sivulle, niin se ei avaudu, mutta uudelleen yrityksellä aukeaa. Tällaista ilmiötä oli talouden toisen käyttäjän mukaan alkanut esiintyä viime viikolla.
    Itse olen huomannut nyt saman, ilmiö ei ole jatkuvaa, mutta esiintyy vähänväliä.

Myös esim. googlemapsin karttoja zoomailemalla usein jumittuu paikalleen, ja kartta ei lataudu ruudulle.  Esim. kun vaihtaa satelliittinäkymälle niin se ei aina tule näkyviin. Kun avaa googlemapsin uudelleen niin saattaa jonkin aikaa toimia.
    Myös kun testaa nopeutta sivulla: http://nopeus.dna.fi/  niin joskus latausnopeus pysyy nollana kunnes tulee virheilmoitus ”Download Test Error A socket error occurred during the Download test. Please try again later.” Uudelleen yrityksellä saattaa taas toimia. Yleensä latausnopeus on 60-95Mbps ja lähetysnopeus 7-10 Mbps. Ping alle 10, jitter alle 3.

Aiemmin etäyhteydet toimi hyvin AnyDesk ohjelmalla, mutta nyt silläkin on jumittunut muutaman kerran, luulen että se pystyy käsittelemään huonon signaalin paremmin kuin TeamViewer, mutta ongelma on myös sen kanssa. Se että etäyhteys on toiminut  Elisan 4G yhteyteen hyvin saattaa johtua siitä että siinä on nopea lähetysnopeus, käytännössä n. 10 megaa. Kun taas noissa kahdessa muussa etäyhteydessäni lähetysnopeus voi jäädä alle 1 megan. Mutta aiemmin sekin on riittänyt, ja riittää edelleen muilla kuin DNA-taloyhtiönetillä.

Käytän etäyhteyksiä DX-kuunteluharrasteessa kuuntelemalla vastaanottimiani netin kautta. Nyt on tarvinnut siirtyä mobiilinetin käyttöön, koska taloyhtiönetistä on tullut enimmäkseen käyttökelvoton.

Asiakaspalveluun olen lähettänyt näitä lisätietoja, mutta sieltä ei ole ehditty vielä vastaamaan.

• Kyse voi olla väärästä MTU koosta jossakin päin verkkoa. Googlaa hakusanaa mtu size adjust ja löydät ohjeita miten 1) testaat onko mtu riittävän suuri ja 2) miten voit omissa laitteissasi säätää mtu:n riittävän pieneksi.
  • Kiitos ehdotuksesta, mutta en kuitenkaan halua ruveta säätämään, vaan DNA:n on saatava verkkonsa toimimaan. Olen nyt kokeillut 5 eri tietokoneella, kaikilla ongelmat esiintyy vain taloyhtiönettiä käytettäessä.

Asentaja kävi tänään, totesi ongelman olevan olemassa. Mutta ilmeisesti ei talon laitteissa, vaan jossain muualla verkossa. Eli on laajempi ongelma, mutta asikkaat ei sitä välttämättä huomaa, kun suurimmaksi osaksi kuitenkin toimii. Muitakin valituksia on kuitenkin tullut.
  • Olisikohan nyt samasta viasta kyse kuin tässä viestiketjussa:
    https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yhteys-ulkomaiden-peliservereille-hidastelee/

Eräs naapuri tässä talossa kertoi että Yle-Areena on alkanut pääsiäisen aikaan jumiutua telvisiolla katsottaessa. Kokeilin omalla televisiolla, joka liitetty wifi-verkkoon, ja tosiaan aina noin 10-15 minuutin katselun jälkeen kuva pysähtyi, eikä jatkunut ennenkuin sammutti ja avasi TV:n uudelleen. Kokeilin tietokoneella, sillä tuntui toimivan, ainakin pitempiä aikoja.

Toivottavasti nyt DNA:lla jotain tehdään asian hyväksi?

• Nyt 11.4. illalla tuntuu taas toimivan pikästä aikaa.
  • Asentajakin soitti, ja kertoi vian olevan korjattu.
  • Nyt taas jumittaa, vika tuli takaisin 🙁
  • Nyt huomasin, että kun Teamviewerin lisäasetuksissa poistin rastin kohdasta "käytä UDP (suositus)", niin etäyhteys ei jumitu. En ymmärrä tarkemmin mistä siinä on kyse, mutta vaikutti asiaan.
    Tuo vaikuttaa vain Teamvieveriin, ja DNA:n vika on edelleen korjaamatta.
  • 17.4. loppui jumitukset, ja on nyt toiminut moitteetta jo toista viikkoa.