DNA TV 2.10 sovelluspäivitys Hubi laitteille

Julkaisemme porrastetusti 9.5.2022 uuden DNA TV sovellusversion 2.10 sekä Hubi1 että Hubi2 laitteelle.

Suurimmat muutokset ovat:

Uusi menu-valikko. Toiminteet ovat selkeämmin löydettävissä ja 'haku'-toiminto on nostettu menun ensimmäiseksi.

Aloita alusta toiminto. Menossa oleva ohjelma on nyt entistä helpompi aloittaa alusta painamalla 'rec' painiketta pitkään. Toiminto laittaa menossa olevan ohjelman tallennukseen ja aloittaa tallenteen toiston alusta.

Katso jälkikäteen tarjonta laajenee. Katso jälkikäteen osiosta löytyy nyt myös listaus  mtv:n kanavien ohjelmista. Ohjelmien toisto tapahtuu käyttäen mtv-palveluita.

Ylen Areena linkitys  lisätään myöhemmin.

Päivitys sisältää myös pienempiä virheenkorjauksia.

DNA TV kehitystiimi

Kommentit

• Äsken tuli se asennettua (hubi 1-versio). Asennus sujui muutamassa sekunnissa.

Kimmo
  • Toivottavasti päivitys korjasi nyt sen ettei laite kaadu (sammu), kuten päivittäin on tehnyt samaan kellon aikaan.
    Tertsi
  • Toi "Katso Jälkikäteen" on ainakin todella hidas mtv:n kautta. Odottelet minuutin että aukeaa mtv, sitten painelet muutamaa nappia ennenkuin toisto alkaa (esim. etsit oikean jakson sarjasta, kun se ei tule automaattisesti) ja sitten katsot minuutin mainoksia ja kohta uudestaan, kun niitä ei voi kelata.

Verrattuna samalta listalta poimittuun ohjelmaan, joka on DNA:n pilvessä ja jossa toteutuu se yhden laitteen sujuva toiminta.

Noin ylipäätään tuolta tallenteesta poistuttaessa saisi olla joku nappi millä pääsee suoraan lähetykseen kerralla. Nyt painelet useita kertoja takaisinpäin nappia (Välillä nopeasti 2 kertaa välillä vähän hitaammin tai boxi ei pysy perässä) ja valikosta vielä valitset suoria lähetyksiä (TV-kohta), jonka ohjelmatiedotkin on jäänyt siihen tilaan, kun ne oli ennen kuin rupesi tallennusta katsomaan, eli ei pidä useinkaan paikkaansa. Monimutkaista, sekavaa ja hidasta.

Juuri tuota "takaisin nuolen" näppäimien painamista nopeasti tai hitaasti testasin tätä kirjoittaessani (tallenteesta poistumista) ja kaatui koko DNA TV- kun väärin painoi, eli liian nopeasti tai hitaasti paha sanoa, kun on niin sekava asia.
    Pena
  • Ja Areenaan menevä "Katso Jälkikäteen" ohjelma ei toiminut ollenkaan "Hups jotain meni pieleen yritä myöhemmin uudelleen".

Uudelleen yrittämällä ei tullut enää mitään tekstiä, kuvaruutu vaan on mustana... Sellasta kehitystyötä tälläkertaa!
    Pena
  • ”Noin ylipäätään tuolta tallenteesta poistuttaessa saisi olla joku nappi millä pääsee suoraan lähetykseen kerralla.

Kannatetaan! Tätä samaa olen ihmetellyt, että miten on saatukin näin vaikeasti toimivaksi.
    Samoin jos on useita tallenteita samasta sarjasta, pitäisi palata sarjaluttelon loppuun, ei alkuun kuten nyt.

Olisi kiva keskustella sen hlön kanssa, joka vastaa hubin käytettävyydestä - on nimittäin mennyt aivan käsittämättömästi alaspäin vuosien varrella.
    Sarzu
  • @Tertsi jos laite pimenee tiettyyn aikaan kannattaa kokeilla tyhjentää Google sovelluskaupan tiedot. Jos tämäkään ei auta kannattaa Hubi1 laitteelle palauttaa tehdasasetukset.

Ylen kanavien linkitys on poistettu toistaiseksi 'Katso Jälkikäteen' osioista.Se lisätään myöhemmin.

DNA TV kehitystiimi
  • Käsitin puheistanne että teiltä tulee päivitys, joka korjaa tämän ongelman, joka tuli vanhemman päivityksenne myötä. Nyt tästä vastauksesta saa sen käsityksen että ei ole aikomustakaan korjata omaa virhettä. Turhauttavaa on että tulee toimiviin asioihin virheitä päivityksien myötä. Tämä ei ole asiakkaittenne näkökulmasta oikein eikä reilua.
    Tertsi
  • Katso jälkikäteen toiminnossa olisi ehkä mukavampi selata ohjelmia ilman että pitää ensin muistella, millähän kanavalla se olisi ollut. Tai no en tiedä, ehkä ei aina, ehkä ei kaikkien mielestä. Ehkä sellainen voisi olla yhtenä vaihtoehtona kanavien lisäksi. Ainakin minut tuo kanavien valinta jotenkin karkoittaa koko toiminnon parista. Ehkä olen vaan jotenkin outo.
    Masa
  • Ei tainnut tulla vieläkään luvattua ajansiirtoa?
    Visitor
  • Mikä v%##¤ vaivaa epg:tä selatessa se poukkoilee yht`äkkiä eri kanaville eli EI loogisessa järjestyksessä ja useaan kertaan ja taas saa aloittaa selaamisen uudestaan ja toivoa.
    Sitten jos välillä selaa nettiä ja palaa tv:n katseluun, niin joillakin kanavilla jää tekstitys puoliväliin ruutua, hubi pitää se jälkeen sammuttaa ja käynnistää uudestaan että tekstit palautuu normi paikalle. Edelleen äänensäätö on todella olematon ja onneton.
    Miksi mobiili/tietokone versiossa EI OLE samoja toimintoja kuin hubissa (tallennus, suoratoisto ja kanavia puuttuu), kun tilattiin aikoinaan dna niin sanottiin että samat toiminnot löytyvät myös mobiilissa, näistä kuitenkin ASIAKAS maksaa?????

Joka päivityksellä on ominaisuudet (VIAT) vain huonontuneet, mikä lastentarha tiimi näitä ideoita siellä työstää????!
    Edes hubin perustoiminnot eivät ole kunnossa, olisiko tiimin vaihto paikallaan.
    Fubar
  • Sain ajansiirron onnistumaan HUB 1-versiossa USB-tikulla (viimeisin päivitys asennettu). Tieto tuosta mahdollisuudesta ei ollut tavoittanut edes myyjää (DNA Järvenpää). Onko täällä tietoa, onko joku saanut sen toimimaan myös HUB 2-versiossa? Myyjän mukaan samat uudistukset tulevat kyllä molempiin versioihin.
    Hannu
  • Toimiiko tuo oikeasti USB-tikulta? Minun hubi versio1:t ei edes tunnista USB-tikkua (Ihan sama miten alustettu). Ettei nyt kyse ole verkkotallenteesta kuitenkin @Hannu.
    Jack
  • @Jack. Ei taida olla. Alustin tikun -> minun hubi tunnistaa sen. Testasin varalta ilman tikkua, ajansiirto lakkasi toimimasta. Tuossa vielä kuva, keskeytä/toista painike toimii siis kun tikku on kiinni.
    Hannu
  • Tarkennatko vielä onko tikku sivussa vai takana kiinni? Alustitko sen hubilla vai tietokoneella ja mihin muotoon? Ja vielä jos muistat mikä tikku kyseessä?

Kokeilin parilla tikulla ja FAT32, exFAT ja NTFS alustuksilla. Hubi "tunnistaa tikut". niin että ne näkyy asetuksen kautta "Tallennustila ja nollaus" kohdassa, mutta ei niitä pääse selaamaan mistään, voi kyllä alustaa hubillakin, mutta mitään sieltä tikulta ei löydy tai ajansiirto ei toimi.
    Jack
  • @Jack hubi 1 toimii vain siihen tarkoitettu kovalevy. Hubi 2 toimii tikuilla ja ulkoisilla kovalevyillä (ei hubi 1 kovalevyllä)
    Tomppa
  • Niin, mutta miten nuo Hannun hommat on sitten mahdollisia hubi 1:sellä?
    Jack
  • Hubi1-päivityksen asennus jumittaa ikuisesti - eilen ainakin tunnin jonka jaksoin sitä katsella ja sitten virtajohto irti ja takaisin. Uusi yritys tänään ja sama lopputulos, 2.09 on ja pysyy.
    Bazie
  • En ainakaan minä saanut ajansiirtoa toimimaan hubi 2:lla. Ohjelman tallennus tikulle kyllä onnistui, mutta pausella ei alkanut tapahtumaan mitään. (Kirjoitinkin tästä jo tuonne "Täysin uusi DNA Hubi" -ketjuun. 2.10 oli softana, päivitys tulla tupsahti juuri kun meinasin alkaa kokeilemaan.)

Jos tikku toimii hubi 1:ssä, niin ehkä siitä on onnistuttu joku bugi löytämään kun eihän se virallisesti pitäisi toimia. Vai onko 2.10:ssä jo luovuttu sen virallisen kovalevyn käytöstä ikään kuin pikkuisen salaa?
    Masa
  • Mielenkiintoista😆. Tikku on takana, tyypiltään Kingston DT101 8GB. Alustin sen hubilla, muotoa ei valittu.
    Hannu
  • Tosiaan tuo ajansiirto toimii takaportista USB-tikulle! (Hubi versio1) Vanhaa 16Gt Kinstonia sinne kokeilin ja se kysyi suoraan alustusta, tätä ei sivuportista tapahdu. Sen alustuksen jälkeen toimii ajansiirto kun tikku kytkettynä. Tallentaa siihen ei pysty.

En ole aikaisemmin kokeillut tuota takaporttiin, kun se ei sinne mahdu (piti laittaa jatkokaapeli, niin pääsi kokeilemaan) ja tosiaan toimii!
    Jack
  • Ei ole vieläkään tätä uusinta päivitystä laitettu tuonne päivityslistalle:

https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

Kimmo
  • HUB-1 ja vihdoinkin näyttää siltä että ohjelmaopas tekee sen mitä pitääkin, eli antaa selata ohjelmaopasta ilman mitään ylimääräistä pomppimista sinnetänne
    Toni
  • Mikä v%##¤ vaivaa epg:tä selatessa se poukkoilee yht`äkkiä eri kanaville eli EI loogisessa järjestyksessä ja useaan kertaan ja taas saa aloittaa selaamisen uudestaan ja toivoa.
    Sitten jos välillä selaa nettiä ja palaa tv:n katseluun, niin joillakin kanavilla jää tekstitys puoliväliin ruutua, hubi pitää se jälkeen sammuttaa ja käynnistää uudestaan että tekstit palautuu normi paikalle. Edelleen äänensäätö on todella olematon ja onneton.
    Minne on hävinnyt kanavapaikkan numerovalinta missä saa itse päättää kanavien paikan, aivan älytöntä että kavavien paikkanumerointi on esim. 1,2,3,4,12, 29,79,134 jne.
    Miksi mobiili/tietokone versiossa EI OLE samoja toimintoja kuin hubissa (tallennus, suoratoisto ja kanavia puuttuu), kun tilattiin aikoinaan dna niin sanottiin että samat toiminnot löytyvät myös mobiilissa, näistä kuitenkin ASIAKAS maksaa?????

Joka päivityksellä on ominaisuudet (VIAT) vain huonontuneet, mikä lastentarha tiimi näitä ideoita siellä työstää????!
    Edes hubin perustoiminnot eivät ole kunnossa, olisiko tiimin vaihto paikallaan.

PS. Kehitystiimi, kokeilkaa ihmeessä vastata kysymyksiin.
    Fubar
  • Tuo EPG:n sekoilu juuri tuolla tavalla on ollut ihan jatkuvaa tähän softaversioon asti. Tämän uusimman version kanssa ei ole vielä kertaakaan ollut ongelmia.
    Toni
  • Miksi tiimi ei voi vastata kysymyksiin, omista mokista??
    Rupeaa käymää hermon päälle tämä saamattomuus ja asiakkaiden vähättely.
    Joka päivityksellä poistetaan oikeita ominaisuuksia ja lisätään uusia vikoja tilalle,
    Palvelu ja käyttöliittymä on laskenut kuin "lehmän häntä".
    Ei vaan jaksa kiinnosta käyttiksen ulkonäkö ja valikkojen järjestys, kun edes perustoiminnot eivät toimi, niin kuin pitäisi !!!
    Hubikin on hidas, kuin katselisi "maalin kuivimista".
    Fubar
  • Fubar, veit sanat suustani. Nämä kommentit DNA:lle tulevat laajalta käyttäjäkunnalta.
    Tertsi
  • @Fubar, oletko oikeasti päivittänyt Hubiin uuden sovellusversion? Minulla nimittäin Hubi toimii oikeasti ihan hyvin, ei ongelmia.
    Jari
  • Joku viikko sitten, olen viimeksi matolaatikon avannut, meinaat sitten että viimeinen päivitys korjasi kaikki ominaisuudet(viat), mitkä dna-tiimi on ammatti taidolla ja vakaamuksella kehitelleet vuosien varrella ja palautti aiemmin mainitut toimivat osiot takaisin??

"Hubi toimii oikeasti ihan hyvin, ei ongelmia"
    Jari, oletko oikeasti käyttänyt Hubia?

Kyllä siitä saa virrat päälle/pois, kanavat vaihtuu, voi tallentaa(tosin vähän jännittää näkeekö ohjelman loppuun).

Saattaa olla myös niin, että toiset ovat tyytyväisiä vähempään toimivuuteen, tässä matolaatikossa oli aikoinaan ihan toimiviakin ominaisuuksia, mitkä on nykyisin karsittu pois.
    Vai olisiko dna:lla käynyt joku iso, iso vahinko, että asiakkaalle olisi lähetetty täysin toimiva ohjelma versio.
    Hyvin, hyvin epätodennäköistä.

Fubar
  • @Fubar, kyllä olen käyttänyt oikeasti Hubia ja se toimii hyvin.
    Olen käyttänyt sitä suorien lähetysten katseluun IP-laadulla ja hyvin on toiminut, lisäksi olen käyttänyt vuokraamoa ja sekin on toiminut.
    Oletko varma että sinä käytät sitä siihen mihin se on oikeasti tarkoitettu?
    Jari
  • Sinähän varmaan kerrot kaikille, mitä sillä oikeasti tehdää, mä en ole varmaan vielä tajunnut.
    Lue aikaisempia kommenteja niin ehkä tajuat mitä tarkoitan.
    Joka v:n purkilla voi tehdä juuri samoja asioita mitä kuvailit, kyse vain ei ole siitä!!!
    Onko luetun ymmärtäminen niin vaikeaa???

Fubar
  • Fubar, ensinnäkin kiroilu ja raivoaminen ei auta asiaasi yhtään! Ja kyllä osaan lukea ja ymmärrän lukemani, en vain tiedä mitä yrität tehdä kun hommat ei sulla suju! Minulla ei ole ollut yllä kuvailemiasi bugeja joten en ymmärrä miksi sinulla homma ei hanskaa!

Niin ja jos kiroilisit ja raivoaisit vähemmän, ehkä sinä tulisit ymmärretyksi paremmin eikä varsinainen asiasi hukkuisi tuon raivoomisen alle! Fubar, opettele netiketti! Eli käytöstavat.
    Jari
  • Täysin turha puhua hubin toiminnasta, varsinkaan siitä kuinka hyvin se toimii, jos sillä katsoo vain TV-kanavia.

Ala-arvoista on tämä DNA:n vastaamishalukkuus ja laitteiden kehitys ollut aina...
    Pena
  • @Jari, meillä on sama juttu - on 2 kpl 1. sukupolven hubia, jotka toimivat meidän käyttötarpeeseen moitteetta.
    Uudempi vaihdettiin kertaalleen, kun alkoi kenkkuilemaan.

Vanhemmassa on kovalevy maksukanavien tallennusta varten ja sekin toimii, kuten myös ajansiirto. Samat maksupaketit näkyy ilmaiseksi tuplahubilla.

Vaikea on valittaa, kun kaikki käyttötarpeet täyttyvät. Emme käytä hubien kautta suoratoistoja, koska toimivat paremmin tv:iden kautta. Elämä on valintoja täynnä.
    Sarzu
  • "Täysin turha puhua hubin toiminnasta, varsinkaan siitä kuinka hyvin se toimii, jos sillä katsoo vain TV-kanavia."

Pena, eikö se ole yksi ko. boksin päätarkoitus, katsoa tv-kanavia? Tallennusominaisuutta minulla ei ole joten siitä ei ole kokemusta, minulla on maksukanavia tuossa joten nekin näkyy kyllä. Vuokraamoakin olen käyttänyt ja sekin toimii. EPG toimii myös, samoin kanavasurffailu. En siis tiedä mitä oikein yritätte ko. boksilla tehdä kun teillä muilla on ongelmia!
    Jari
  • @Sarzu, minäkään en käytä suoratoistopalveluita en Hubin enkä muunkaan laitteen kautta, no ehkä Yle Areenaa joskus hyvin hyvin harvoin mutta esim. Netflixiä en ole käyttänyt koska minä en ole sen tilaaja. Ja noissa mitä käytän Hubia, niin toimii minullakin hyvin. 😀
    Jari
  • Jari

Sorry, en tosiaan raivoa täällä, kiroilun on tarkoitus vahvistaa viestiä, kun ei muuten mene perille edes dna:lle.
    "Fubar, opettele netiketti!" Ei ole aikomustakaan, jos joku sattuu loukkautumaa suorasta asiasta, niin olkoon.

Mitä yritän tehdä kun hommat ei suju ???
    En yritä tehdä mitään, koska ko. toimivat ominaisuudet on karsittu hubista pois aikapäiviä sitten, selasin tv:n kautta nettiä, sen jälkään vaihdoin hubille kun tuli tekstien kanssa ongelma.
    Ongelmia ei ole kuvanlaadun kanssa uhd laadulla vaan itse ohjelmiston kokonaisuudessaan, ominaisuuksista, mitä voi tehdä, mitä ei, miksi siitä on karsittu toimivia ominaisuuksia pois ja miksi mobiili versiossa ei ole samoja toimintoja.

Olet varmaan joku ihmeen poikkeus, jos ei ole bugeja tai puutteita hubissa, tai minä olen ainoa jolla on kaikki mahollinen samassa matolaatikossa.
    Fubar
  • Pena puhuu asiaa, ei tarvitse enempää perusteluja.
    Fubar
  • Mites DNA oletteko todella sitä mieltä, että mitään kommentoitavaa ei ole????
    Visitor
  • "En siis tiedä mitä oikein yritätte ko. boksilla tehdä kun teillä muilla on ongelmia! "

Eli et tajunnut lukemaasi tekstiä tai et halunnut ymmärtää.
    Ilmeisesti me muut haluamme tehdä hubin asetuksissa vähän muutoksia oman maun mukaan, eikä vain katsella tv:tä, niin kuin dna on oletusasetukset laittanut/lukinnut.

"eikö se ole yksi ko. boksin päätarkoitus, katsoa tv-kanavia"
    Tv:tä voi katsoa antenni/kaapeliverkossa "ilmaiseksi", hubi on vain ja ainoastaan dna:n omia kanava virityksiä/tallennuksia+muita toimintoja varten, mitkä toimivat aika hyvin,pirun hidas se on kanavia/epg:tä selatessa.
    Nyt, Jari taas pääsee ripittämää, kun löytyi kirjoitettu kirosana tekstistä, muut aiemmin olivat vain lukijan mielikuvituksen tuotetta.

PS.
    Käytöstavat, suksi v:n.
    Fubar
  • Yle1, Yle2, ja Yle Teema kanavat on nyt lisätty 'Katso Jälkikäteen' osioon.
    DNA TV kehitystiimi
  • Viimeisin päivitys joka "vakauttaa" toimintoja ei lataudu. OK ja välimuistin tyhjennys ja uudelleen kirjautuminen. 4 kertaa peräkkäin ja lopulta tv näkyy. Mutta android koti eli se mökki ei aukene, ei näy Youtuupi eikä Spotikka eikä mitkään Google sivut. Mitä pitäisi tehdä, voiko tuon hubin viedä jonnekin testattavaksi/huollettavaksi/vaihdettavaksi Jyväskylässä
    Ari