dna tv chromecastilla, kuvanlaatu todella huono

dna tv päivittyí mobiililaitteessani, tämän jälkeen en ole voinut katsoa ohjelmia chromecastin kautta, koska kuvanlaatu on aivan surkea. Chromecastissa tai liitännöissä ei ole vikaa, koska kaikki muut näkyy hienosti. Missä mättää?

Kommentit

• Hei Miia! Testasin täällä päässä tallenteiden katsomissa Chromecastilla, ja kuvanlaatu näkyi normaalina.

Tallenteissa resoluutiona on toistaiseksi aina SD.
    Korkeamman kuvanlaadun resoluutio Ttallenteille on 1024x576, kuvanopeus 50 fps.

Ilmeneekö ongelma aivan kaikkien tallenteiden kohdalla? Oletko kirjautunut palvelusta ulos ja takaisin sisään? Onko kuvanlaatu normaali ilman Chromecastia katsottaessa?

DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Hei,

minulla sama juttu. Katson Chromecastilla tv-ruudulta DNA:n kautta tallentamiani ohjelmia ja jos käytän "kaukosäätimenä" Samsungin uudehkoa kännykkää niin kuvanlaatu on niin huono, että sitä ei voi katsoa. MUTTA jos "kaukosäätimenä" käytän ikivanhaa tablettia, jossa myös Anroid (tooosi vanha versio) niin kuvanlaatu on hyvä. Mikä ihmeen ero tässä voi olla? Nyt en saa enää tätä tablettia henkiin, joten en voi katsoa tallennuksia. Koska on tulossa uusi päivitys? Minä kieltäydyn maksamasta mitään tallennusmaksua jose se ei toimi niin kuin pitäisi.

Tämä nyt on vain yksi monista ongelmista ja niistä muualla enemmän ...

• Hei,

äskeiseen vielä lisäkysymys eli tuliko viime päivityksessä tallenteiden resoluutioon/kuvannopeuteen joku muutos aikaisempaan?

Kaikki ongelmathan alkoivat siitä isosta päivityksestä ennen joulua, sitä ennen kaikki toimi hyvin. Siis minä en ymmärrä, että eikö DNA ollenkaan testaa ohjelmien toimivuutta ennen päivityksiä ??

Nyt olisi tosi kiva kuulla, että milloin tulee korjaavat päivitykset tai voiko saada vanhaa versiota takaisin?

• Hei, samaa ongelmaa. Kuvan laatu välillä tosi huono aivan kuin olisi interlaced moodissa olevaa kuvaa. Nopeat kädenliikkeet esim. näkyvät interlacedina (eli joka toinen juova ikäänkuin puuttuu kuten kuvassa Hyppösen kädessä). Ominaisuus on lähetyksessä joka näkyy puhelimen ja tabletinkin ruudulla mutta heikommin ja ei häiritsevästi kun taasen ccastin kautta 55" telkkarissa tosi häiritsevästi. Huonoja esimerkkejä ovat esim. Pitääkö olla huolissaan, Olipa kerran elämä ja vaikka Mcgyver. Ongelmaa taasen ei näkynyt vähän vanhemmassa tallenteesta R.I.P.D elokuvassa tai aivan uudessa Legion TV sarjassa. Testattu Android Lenovo tab3, iPhone 7 ja Airpad nimillä. Kaikissa uusimmat DNA TV /DNA TV HD.
  • Täällä myös sama vika. Chromecast-kuvanlaatu on aivan surkea! Liikkuvat kohteet näkyy raidallisina. Chromecastia on koitettu ohjata sekä Androidilla että iOS:llä.

Tunnustaako DNA vieläkään tämän ongelman olemassaoloa? Onko tilanteeseen tulossa parannusta? Vai vaihdanko suosiolla Soneran tai Elisan Viihteeseen?

• Hei!

MTV3 kanalta tehdyissä DNA TV:n tallenteissa on havaittu juurikin ongelmia kuvanlaadun suhteen. Vika on tiedossa ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Pahoittelut koituneesta haitasta!
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Hei DNA Ilkka,
    Hienoa, ei kestänyt kuin noin kuukausi tulla samaan tulokseen kun aiheesta kommentoivat. Mikä minä olen neuvomaan teitä ammattilaisia, mutta kuten kommentoin ongelma näyttää aivan samalta kuin Interlaced kuvan katselulta...meillä tavallisilla tallajilla on ohjelmissa sellainen täppä kuin Deinterlace...niin jo toimii 😀
    Saa käyttää muttei oo pakko.

Ps. koskee myös Sub kanavaa tuo onglema...
  • Hei DNA Ilkka & Muut,

Onkohan jotain "korjattu" kun ainakin viimeisimmässä tallenteessa MTV3 kanavan kuvanlaatu oli yhtä hyvä kuin muillakin kanavilla ??

• Eli tämäkin oli sitten yleinen vika...
    Ihan surkea kuvanlaatu chromecastin kautta, muuten chromecast näyttää laadukasta kuvaa, paitsi Dna Tv.
    Korjatkaa...
  • Ei ole vika. Tallenteet tehdä sd-laadun kanavista eikä kuvanlaatu siitä tasan tarkkaan parane HD:ksi tai miksikään muuksikaan Chromecastilla tai taikasauvallakaan. Ensin faktat kuntoon ja sitten tekemään perusteltu parannusehdotus tai valitus.
  • Ok. Tosiaan en ole näin huonoa kuvanlaatua nähnyt missään, mutta jos on ominaisuus eikä vika niin sille ei mitään voi.
    Mihin käyttöön tämä dna tv on sitten tarkoitettu?
  • Olen käyttänyt palvelua vuosia eikä kuvanlaatua ole kehitetty ollenkaan. Systeemihän taidettiin lanseerata matkakäyttöön alun perin. Kuvavirta taitaa olla tasoa 2MBps ja erityispakattu vielä jotenkin.
     Uusille tai uudemmille asiakkaillehan tämä tietysti näyttäytyy eri tavalla kuin "kuraan" tottuneelle.
    Kehitystä odottaisin itsekin tapahtuvan, varsinkin kun palvelun tarkoitus on muuttunut ajan saatossa ja tallenteita voi katsella laitteilla jotka kykenevät 4K tasoon. Tosin odotukset eivät ole kauhean korkealla, ottaen historian huomioon - vaikka mobiilaitteet ja nettiliittymien vauhdit ovat vaikkapa 5 vuoden janalla kehittyneet huimasti.
  • DNA TV taidettiin aikoinaan lanseerata korvaamaan tallentavan digiboxin hankintaa ja että ei tarvitse muistella tallentavan SD-digiboxin viritinten määrän aiheuttamaa ongelmaa. Sitten tekijänoikeusjärjestöt alkoivat sotkea tätä soppaa niin, että siitä tuli torso.
    Toki on paikkakuntia, joilla tämä on ainoa mahdollisuus nähdä esim. Formula 1:t suorakatselussa SD-laadulla 80" telkkarissa 😀 .

• ,Fq- 1- lähetykset muodotaa kuvanlaadullaan selvän poikkeuksen. Sen verran olen kehityksen osalta väärässä vähintään.
  • Miksi en pysty jakamaan Telia tv palvelun sarjoja DNA tv cromecastin kautta