Dna tv hub ja television oma kaukosäädin

Onko mahdollista, että hubi tottelee myös finlux television kaukosäädintä? Mulla nimittäin tekee näin. Esimerkiksi kun painaa television kaukosäätimestä numero 1, niin dna hubi heittää ohjelmaoppaan esiin. Painan uudestaan, niin se menee pois. Kun television ääntä säätää joko lujempaa tai hiljempaa, dna hubi heittää tv kanavaa katsoessa kanavainfot esiin, ja napinpainalluksista aina ylös tai alas valikoissa. Myös nuolinäppäimet sivuille toimii. Aspa chatissa sanottiin olevan infrapunataajuuksista kiinni, että hubi ja televisio käyttäisi samaa taajuutta kaukosäätimien kanssa, ja aspaan kun soitin niin sieltä sanottiin että luokitellaan joksikin ominaisuudeksi että pystyy tvn kaukosäätimellä hallitsemaan myös hubia. Ymmärtäisin nämäkin, jos toimisi edes täysin, kun ihan volumenäppäimistä tapahtuu ylös alas siirtäminen, ja numero 1 avautuu/sulkeutuu ohjelmaopas. Jos tämä on ominaisuus, niin mikä, ja saisko siitä tarkempaa infoa miten sen saisi pois päältä, tai vaihtoehtosesti korjattua "vian"? Hubi nyt kokeilussa sen 14pv jonka jälkeen lähtee palautukseen jos tälle ei ole tehtävissä mitään.

Kommentit

• Ja se vielä lisättävää että kun painaa television kaukosäätimen ok painiketta, hubi heittää "asetukset" tekstin ruudulle. Mitkä asetukset, missä?
  • Ja HDMI CEC asetukset on kummastakin laitteesta pois päältä, ja tätä tapahtuu silti.
  • Kyllä tottelee, mökillä huomasin saman, Finlux/Procaster sillä tietyllä käyttöjärjestelmällä, niin toimii samalla koodilla. Ärsytävää...
  • No on joo. Muuten pelittävä systeemi, ja monipuolisempi kuin elisan vastaava, joka on ollut käytössä ennen hubia. Tarvis nyt saaha ees jotain infoa tuosta, että miksi tekee noin ja miten/milloin saisi pois. Niin pieni asia mutta silti niin iso. Laittaa kyllä miettimään, palauttaako koko vehkeen ja jatkaako elisan käyttöä vai sinnitteleekö tämän ärsyttävän "vian" kanssa.
  • Kyseessä on meillä tiedossa oleva asia, joidenkin televisioiden (mm. Finlux ja Luxor) kaukosäädin toimii samalla infrapunataajuudella kuin DNA TV-hubi, käytännössä tämä tarkoittaa sitä että television kaukosäädin ohjaa Hubia (esimerkiksi television kaukosäätimen volume vaihtaa kanavia hubilla). Tällä hetkellä kyseessä on ominaisuus johon ei voida vaikuttaa.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Kiitos nopeasta vastauksesta, Iiro.

Ilmoitattehan jossain kun voitte asialle jotain tehdä/asia korjattu tmv?

Tosiaan muuten olen tyytyväinen laitteeseen, mutta tuo yksi ainut negatiivinen asia häiritsee suunnattoman paljon.
  • Ja varmaankin DNA:n hupi kauppias kysyy, minkä merkkisen television kautta Hubia aiotaan käyttää. Syytä näköjään olisi.
    Oletettavasti Tv on yleensä hankittu ennen Hubia.
  • Tuo CEC toimii kyllä mainiosti molempiin suuntiin, hiukan vanhemmalla SONY KDL mallilla.
  • Jep. Tai edes maininta netissä/käyttöohjeissa/pikaoppaassa että "seuraavilla brändeillä/malleilla hubi ei välttämättä toimi oikein" tms.
  • Tämä on hyvä syy kaupan purkuun. Kyllä valmistajan täytyy varmistaa, että kaukosäädin toimii vain siinä laitteessa, johon se on valmistettu.
  • Joo on procasterinkin kaken kanssa saman tapaisia efektejä. Hubin kake ei kuitenkaan ohjaa TV:stä mitään, mikä tuntuu vähän "hassulta" jos kerran ovat samalla taajuudella. Olisko kuitenkin hubissa jotain vikaa? Kyllä nuo ylimääräiset temput aluksi oudoksuttaa, mutta on niiden kanssa oppinut elämään. Ei sitä telkkaria kuitenkaan kovin usein tarvitse säädellä. No volumea joskus kun hubin volumesäätö on vähän vammainen.
  • Niinpä, hieman ristiriitaista. Ja jep, volume on ainut mitä telkkarin kakesta joutuu säädellä tilanteen mukaan. Periaatteella boksi täysille ja telkkarista sitte säätää.

Onneksi keksin tähän ongelmaan kiertokeinon, miten hubi vastaanottaa oman kakensa signaalia, mutta ei välttämättä oikeissa kulmissa telkkarin kakea. Ja nyt kyseinen ongelma ei häiritse enää juuri lainkaan.
  • No eipä ole vuodessa tapahtunut edistystä asiassa.....

Juuri ostettu Finlux telkku ja näköjään on tuo hyvinkin ärsyttävä "ominaisuus" vielä olemassa.
    P H
  • P H, jep. Kysyin tästä itse chatissa myös. Kumma kun eivät saa korjattua. Itse olisin muuten kiinnostunut dnan hubista, mutta juuri tämä "ominaisuus" saa kiertämään laitteen kaukaa. Kuitenkin elisalla käytössä uudessa boksissaan bluetooth kaukosäädin. Tämä olisi yksi vaihtoehto joka poistaisi tämänkin ongelman.
    VJ
  • Hubissa on selvä vika, joka ei korjaannu, koska käyttävät väärää infrapunan koodausta. Toisaalta nykyisin on niin paljon infrapunakoodilla toimivia laitteita, että ei ole helppo millään valmistajalla tehdä laiteea, joa ei sotkeutuisi toisen laitteen kanssa etenkin, kun laitteiden ominaisuuksia vain lisätään.
    PW
  • Tämä ongelma voi olla suurinta ikivanhoilla suomalasbrändeillä, joiden käyttöoikeuden ulkolainen valmistaja on ostanut (Finlux, NOKIA). Nuo brändit poistuivat suomalaisomistuksesta kauan kauan sitten ja nyt laitevlmistajat lisäävät käyttöominaisuuksia kaukosäätimeen.