DNA TV Hubi äänenvoimakkuus

Äänenvoimakkuuden säätö YLE:n kanavilla ei toimi. Muilla kanavilla kyllä.
Ongelma sekä tulleella 7.12 softaversiolla että edellisellä.
Vesa Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Ongelma on se että sulla rupesi luultavasti DD-äänet toimimaan. Eli HD-kanavilla ei toimi silloin säätö, kuten sen kuuluukin olla. IPTV ja SD kanavilla pitäisi toimia, ne on PCM-äänillä.

  Ratkaisu on ottaa monikanavaäänet pois (jos tästä kyse.), taisäätää päätelaitteesta voimakkuutta.
  JJJ
 • Dolby Digital ei kuulu DVB-T/T2 -standardien tukemiin äänikoodausformaatteihin, oikeussyistä kai. DVB-järjestelmä pystyy kuitenkin kuljettamaan multipleksissään "bittiputkessa" mitä tahansa dataa, vaikka DD-ääntä. Edellytyksenä on, että vastaanotin osaa dekoodata striimin. Niinpä Hubi vain välittää DD-striimin ulos HDMI-liittimestä ja vasta tv-vastaanotin tai vahvistin dekoodaa sen. Omassa systeemissäni tämän saa esiin info-painikkeella. Hubin kautta tulevilla YLE:n HD-kanavilla ääni on esim. "Stereo Dolby Digital", mutta MTV3 HD-kanavalla vain "Stereo". MTV3 HD siis käyttää jotakin DVB-standardin mukaista äänikoodausta, jonka Hubi osaa dekoodata ja volyymisäätö toimii!.
  Papparainen
 • monikanava äänet on hankalia koska vaikka säädät ne oikein ja talletat. Seuraava sähkokatko niin ne on perussäädöllä taas. Ainakin Sony av tekee näin.
  Tuomas Raatikainen

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.