DNA TV Hubi äänenvoimakkuus

Äänenvoimakkuuden säätö YLE:n kanavilla ei toimi. Muilla kanavilla kyllä.
Ongelma sekä tulleella 7.12 softaversiolla että edellisellä.
Vesa Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Ongelma on se että sulla rupesi luultavasti DD-äänet toimimaan. Eli HD-kanavilla ei toimi silloin säätö, kuten sen kuuluukin olla. IPTV ja SD kanavilla pitäisi toimia, ne on PCM-äänillä.

Ratkaisu on ottaa monikanavaäänet pois (jos tästä kyse.), taisäätää päätelaitteesta voimakkuutta.
    JJJ
  • Dolby Digital ei kuulu DVB-T/T2 -standardien tukemiin äänikoodausformaatteihin, oikeussyistä kai. DVB-järjestelmä pystyy kuitenkin kuljettamaan multipleksissään "bittiputkessa" mitä tahansa dataa, vaikka DD-ääntä. Edellytyksenä on, että vastaanotin osaa dekoodata striimin. Niinpä Hubi vain välittää DD-striimin ulos HDMI-liittimestä ja vasta tv-vastaanotin tai vahvistin dekoodaa sen. Omassa systeemissäni tämän saa esiin info-painikkeella. Hubin kautta tulevilla YLE:n HD-kanavilla ääni on esim. "Stereo Dolby Digital", mutta MTV3 HD-kanavalla vain "Stereo". MTV3 HD siis käyttää jotakin DVB-standardin mukaista äänikoodausta, jonka Hubi osaa dekoodata ja volyymisäätö toimii!.
    Papparainen
  • monikanava äänet on hankalia koska vaikka säädät ne oikein ja talletat. Seuraava sähkokatko niin ne on perussäädöllä taas. Ainakin Sony av tekee näin.
    Tuomas Raatikainen