Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV -hubi: enemmän HD-laatua?

Moi!

DNA mainostaa hubin yhteydessä, että sen kautta olisi saatavilla enemmän HD-laatua. Mitä tämä enemmän tarkoittaa verrattuna kaapeli-tv:n HD tarjontaan?

Mika

Kommentit

 • Viasat ultra HD ja applikaatioiden kautta esmes Netflix, Viaplay, Areena, Youtube.
 • Kiitos nopeasta vastauksesta.

  Viasta Ultra HD tosin kuuluu kaapeli-tv:n valikoimiin.

  Periaatteessa melkein kaikissa vähänkään uusissa telkkareissa on myös nuo sovellukset valmiina tai saatavilla muutaman kympin maksavan Chromecastin avulla.

  Onko siis niin, että varsinaisia HD-laatuisia tv-kanavia ei hubi tarjoa sen enempää kuin DNA:n kaapeli-TV?
 • Totta turiset. Ajatusvirhe UltraHDn kohdalla. Mainoslause se vaan on enimmiltään. Mun mielestä laite on vaan viritin eli ei se kaapeli(inkaan) mitään lisäarvoa tuo.
 • Ei siitä hubista ainakaan toistaisekisi ole mitään hyötyä kaapelivekossa, jos omistaa sellaisen älytelevision, joka tarjoaa halutut palvelut.
  Sitä on mainostettukin sillä, että se muuttaa television älytelevisioksi.
  Antenniverkossa asia on toinen, jos muuten ei saa maksukanavia näkymään.
  Voi olla, että aikanaan asia on sama kaapeliverkossakin 🙁
 • Ei ole mitään hyötyä kaapeliverkossa ei pidä paikkaansa. Jos haluaa denarin palvelut (toimivat ohjelmakirjastot ja verkkotallenteet) ja välttää wbox-sudenkuopan, niin siinä se ainakin vetelee wboxin kölin ali pariin kertaan kevyesti kaikilla mittareilla.
 • PW, mitä tarkoitat että aikanaan sama voi olla kaapeliverkossa? Siis meinaatko että kaapeliverkosta vedetään maksukanavat pois? Jos, niin mistä tuollainen "tieto" on peräisin vai onko taas jotain mutua?
 • Jos dna vetää maksukanavat pois kaapelista niin meillä vaihtuu kaapelioperaattori!
 • Viasatin uhd-urheilu näkyy myös netin kautta eli ei siis pelkkään kaapeliin. Jalkapalloa katseltu uhd:na viaplay-sovelluksen kautta ja melkoista silmäkarkkia. Tosin netin pitää olla hyvä.
 • paolo: Minulle Wbox on toimivampi vaihtoehto. Wboxissa sentään toimivat kielivalinnat kanavakohtaisesti, jota kuulemma hubi ei osaa (tieto DNA:lta). Enkä myöskään menetä TV-korttia tai joudu siitä maksamaan erikseen, jos haluan vaihtaa kortin toiseen laitteeseen.

  Jari: Tietääkseni Elisan kaapeliverkossa maksukanavat toimivat vain netin kautta. Teliasta en tiedä.
  Tuo DNA:n maksukanavien siirtyminen vain nettiin on minun veikkaukseni (MUTUa, jos niin haluat sen ilmaista). Se olisi looginen seuras, kun saavat hubin toimimaan myös IPTV:n tallennuksen osalta. DNA on nostanut nettiliittymiensä nopeuksia ja nopeuksien nosto jatkossa tullee vaatimaan entistä suuremman määrän käytettävissä olevia kanavia ja siihen päästään siirtämällä maksukanavat vain netin kautta toimiviksi. Eivät ilmeisesti halua ottaa yli 400 MHz:n taajuuksia käyttöön verkossaan, kun kaikkien taloyhtiöiden verkot eivät sitä mahdollista.
 • PW, tuo väite että Elisassa kaapeliverkon maksukanavat tulisi vain netin kautta on silkkaa huuhaata! Nyt varmaan sekoitat Elisa Viihteen tähän mutta se ei ole sama asia kuin Elisan kaapeliverkko! Eli Elisalla tulee yhä maksukanavat myös normaallin kaapeliverkon kautta.
 • Jari: Tietoni on sitten päivitetty ajan tasalle 😀
  Lisäkommenttina tuohon aikaisempaan ajatelmaani, että täällä on moni kaipaillut IPTV:tä tarvoavien palveluntarjoajien HD-palveluita.
  Johan YLE opetti, että kanavamäärää voi pudottaa ja siirtää osa palveluita netin kautta toimiviksi (Areena), joten tuskin koko maksuTV tarjonta kertarysäyksellä siirtyisi nettiin. Yritykset pyrkivät minimoimaan kustannukset.
 • Koko kaapelitelevisiosta menisi pohja jos kaikki maksukanavat siirrettäisiin pelkästään iptv-puolelle eikä ktv:stä näkisi kuin ilmaiskanavat. On hyvä että iptv on olemassa, silloin runsaan maksukanavavalikoiman näkee nekin joilla ei ole mahdollisuutta ktv:n, toki edellyttää nopeaa nettiä. Mutta ktv on kuitenkin hyvä olla olemassa runsaine maksukanavineen.
 • Mitä tulee Yleen, on ikävää varsinkin vähävaraisten ja vanhusten kannalta, siis niiden jotka ei tekniikkaa voi käyttää, että ohjelmia siirretään Areenaan eikä niitä näy enää normaaleilta tv-kanavilta.
 • Jari: Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, mutta aika näyttää miten käy!

  Olisi muuteen mukava kuulla, onko nykyisin enää eroa kaapeli- ja antenniverkkojen kanavapakettejen sisällöillä, kun hubin pitäisi mahdollistaa samat sisällöt molempien verkkojen käyttäjille.
 • On noissa jonkun verran eroa, mm. Hubissa ei ole lainkaan musiikkikanavia joita taas kaapeliverkoissa on 6 kpl ja lisäksi esim. Disney Channel näkyy hubissa vain osa-aikaisena kanavana jos Dnan tietoihin on uskominen. Hubia parempi vaihtoehto antenniverkon katsojille onkin, anteeksi nyt Dna, Elisa Viihde joissa nuo musiikkikanavat on ja Disneykin näkyy ympärivuorokautisesti.
 • Hubia parempi on moniasia, mutta kanavat nyt on makuasia. Jos olet sama Jari joka kirjoitti:
  Kauhee poru jostain perus Discoverystä josta ei tule muuta kuin tositv-roskaa, sitäkö te tosiaan haluatte katsoa? 

  Niin voisin todeta että kauhea poru jostain kokopäiväisestä Disney channelista tai musiikkikanavista, ei kumpaakaan tulisi mieleekään tilata, Elisa viihde taas pitäisi sitten saada näkyviin jotenkin kaikissa tv:issä (5 kpl), joten ei ole oikein vaihtoehto muutenkaan...

  Noi IPTV HD kanavat on edelleen omasta mielestäni kovin kyseenalaisia, jos ne lähetetään tällä ilmoitetulla bittivirralla:
  HD  1, 2 ja 3Mbps
  SD  1 ja 2Mbps
  SD  (2 Mbps)    Vain 1.8Mbps profiili
 • Komppaan myös mielipiteitä näistä hubin iptv kanavista. Laatu näissä on huono oli se sitten sd tai hd. Mieluummin katson esim. Eurosportia sd kanavalta koska se iptv:n hd on niin nykivää.
  Itselläni oli vuoden elisa viihde ja siinä en huomannut laadussa eroa normaalilähetykseen. Sen takia en alkanut maksamaan 1600euroa kaapeliin liittymisestä koska oletin iptv:n ajavan saman asian. Oletin myös dna:n tarjoavan paremman kokonaisuuden. Sitähän hubi teoriassa on. Valitettavasti tämänhetkinen käyttäjäkokemus jää aika vajaaksi. Varsinkin kun kaapeliin aukeaa samaan aikaan ihan oikeita hd-kanavia.

  Olisi kiva tietää aiotaanko tälle laadulle tehdä jotain.
 • Ajatteli hankkia Hubin kaapeliverkkoon - ei näköjään kannata, kun laatu huononisi.
  Nykyisestä liittymästä poistuisi liittymään kuuluva TV-kortti ja maksukanavat olisi saatavissa sitten vain hubin kautta, jos ei erikseen maksa 3,50 €/kk TV-kortista.
 • Netissä kulkeva video lienee operaattorille kuin  punainen vaate  ku samalla pitää videon olla hyvälaatuista ja samoten netin 😃
 • Jotenkin tämäkin keskustelu perustuu olettamuksiin ja mielipiteisiin vaikkei edes ole koko Hubia käytössä. Tällä ei ole edes viihdearvoa.
  Joku vastuu omassa toiminnassakin pitää olla tehdessä ratkaisuja. Joo ja ymmärrän rakentavan kriitikin - tilanne on mikä on ja se ehkä tietojen mukaan paranee jatkossa. Jos, niin kannattaa odottaa, ja jos ei niin tehdä toinen ratkaisu.
  Mitään vastakkaisia mielipiteitä ei edes viitsi esittää, vaikka olisi faktuaalista tietoa.
 • Eikö tuossa nyt ole ihan asiallista keskustelua hubin osalta aiheista hd ja laatu. Kaikkea ei tarvitse sinne samaan kehitysideat ketjuun laittaa.

  Itsellä ei ole mitään faktatietoa millä bittivirralla iptv kanavat lähetetään. Kommenttini perustui ihan omaan katselukokemukseen. Laatuongelma korostuu urheilussa ja tarkoitin, että joissain tilanteissa se antennin sd on miellyttävämpi katsoa kuin iptv:n hd koska pyörii sulavammin. Lisäksi ruutu+kanavissa on mielestäni turhan pitkä viive lähetyksessä, koska samaan aikaan ei voi seurailla livescoresta muita liigapelejä ettei peli spoilaannu.

  Muistelisin, että jossain tiedotteessa hubia lanseeratessa oli tavoitteena ettei käyttäjä huomaa seuraako tv-vai iptv-lähetystä
  https://www.is.fi/digitoday/art-2000005203351.html

  Tuohon peilaten nuo on ihan asiallisia kysymyksiä. Itsellä se hubi on ollut käytössä alusta asti ja siinä on paljon hyvääkin.
 • Kuka ymmärtää mitäkin. Sun jutuissa ei ole mitään ongelmaa, mutta ihan täydellinen spoilaulu menee metsään osalta. Liigan viive on vaihdellut n. minuutista liki kymmeneen ja lähempänä ensimmäistä se on siedettävä, paitsi ehkä livevedon osalta, jos sellasta harrastaa. Kuvan laatu on oman silmään hyvä ja nykiminen on vähentynyt selkeästi huomattavasta erittäin vähäiseen. Pätkimistä ja katkomista silloin tällöin.
  Muita iptv-lähetyksiä en ole kaapelissa kytännyt. Liki kaikki suosikkijoukkueen pelit kytänneenä joku kokemus on. DNAlla on kai tavoitteena routata lähetyksiä uusia reittejä viiveen edelleen vähentämiseksi elleivät ole jo tehneet. Mobiilin kautta viive on ollut aika tasaista n, minuutin luokkaa jatkuvasti.
  Saumaton kokemus on markkinapuhetta, joten....
 • Kuopio kaapelitalous. VDSL2+ yhteys 100MB

  nyt tuli kyllä pohjanoteeraus pilvipalvelun kuvanlaadulle.
  kuva kertoo enemmän kuin 100 sanaa.. ;(

  onko parannusta luvassa edes lähiaikoina (=tarkoittaa ennenkuin DNA TV Hubi täyttää 1 v. )


 • K2, liv-kanava ei tule netin kautta vaan antenni tai kaapeliverkosta.
 • ,,,,mutta pilvitallennus tulee netin kautta. eikö niin?.
  jos tuo kuva olisi suorasta tv kähetyksestä; olisin todella huolestunut DNA'n kuvalaadusta. 😉 onneksi näin ei ole.
 • Jos on käytössä kaapeliin liitettynä DNA TV maksukortilla varustettu tuore Samsung älytelevisio, jossa valmiina ruutu, katsomo, netflix, youtube, amazon video, viaplay, anytime, hbo ja web browser, niin toisiko DNA TV Hub tähän  mitään lisäarvoa?
 • Ei.
 • Kiitos nopeasta vastauksesta. Vähän noin ajattelinkin.

  PS.
  Odotan myös palveluneuvojien vastausta.
 • Jos TV:ssä toimii DNA TV:n aplikaatio, niin ainoa ero lienee IP-kanavat ja tallennusmahdollisuudet. IP-kanvilla ei tuossa liene paljoa hyötyä, mutta TV:llä voi tallentaa vain yhtä kanavaa kerrallaan, kun hubin avulla voi tallentta samanaikaisesti useampia kanavia.
  Tosin hubikäytössä menettää kortinjakajan käyttömahdollisuuden.
 • Voiko hubilla tallentaa kanavanvalitsijan kautta ja samanaikaisesti katsoa IPTV-kanavaa?
 • Nyt kun viasatilla oli tämä open weekend niin täytyy kyllä todeta, että tuo iptvn laatu on luokaton. En saa noita viasatin ip-puolen kanavia missään olosuhteissa hyviksi. Laadulta tulee mieleen joku veikkaustv. Pystyykö joku vertaamaan antennin ja iptvn esim. Urheilu HD kanavaa ja sanomaan ettei huomaa merkittävää eroa?
 • Lähtökohtaisesti, kun mainoksissa käytetään ilmaisua: "HD-laatu", niin se ei tokikaan tarkoita pakkaamatonta "Full HD" -laatua. Se on täysin tyhjää ja mitään sanomatonta markkinahöpinää.

  "HD -laatu" viittaa siihen että videomateriaali on pakattu eli kompressoitu jollain tuntemattomalla rajuudella ja on frame kooltaan suurempi kuin "SD -laatu" eli suurempi kuin (esim) 640x480. Joten jopa "DVD -laatu":akin, siis 720x480, usein kutsutaan "HD -laaduksi" mainoksissa.

  Erityisesti, niin kutsuttu "HD Ready -laatu", joka on frame kooltaan 1280×720, on se jota kutsutaan "HD -laaduksi" mainoksissa.

  Muttaq "HD -laatu" ja samoin "Full HD -laatu" ja kaikki muut framen pixelikokoon perustuvat määreet eivät tarkoita mitään konkreettista. Kummallista on että tuo "HD" höpinä vieläkin uppoaa kuluttajiin kuin kuuma veitsi voihin.

  Se millä on vertailukelpoista merkitystä on "Data-Rate" (siis videon "Data-Rate", sen lisäksi audiolla on oma laatumääre jota usein kutsutaan "Bit-Rate"ksi). Siis se, millä tavalla materiaalia kompressoidaan määrittää kuvanlaatua erittäin suuressa määrin, framen pixelikoko on aivan toisarvoinen suure kuvan laatua arvioitaessa. Videokuvan laatuun vaikuttaa mm framen päivitystaajuus sekä monimutkaiset datan kompressioalgoritmit ja lopputuloksena on että mitä rankempi rankempi kompressio sen enemmän se poistaa kuvainformaatiota eli pienentää "Data-Rate"a. Ja kun kyseessä on pinta-ala niin melko tarkka peukalosääntö on: Kun "Data-Rate" nelinkertaistuu niin kuvanlaatu kaksinkertaistuu.
 • https://corporate.dna.fi/hairiotiedotteet?type=tukari1&id=2635
  DNA TV & DNA TV HUBI / Verkkotallenteet huonolaatuisia
  Eiköhän tuo koske myös suorakatselua.
  Pyrkivät korjaamaan ongelman alkuvuoden 2018 aikana.
 • TimoA

  Laadulla tarkoitin siis tuota nykimistä/häntimistä. En niinkään resoluutiota.

  Kysymykseni laadusta-jonka aikaisemminkin olen esittänyt- perustui verrattuna muihin vastaaviin iptv palveluihin. Lähinnä chromecast,televisioiden sovellukset ja elisa viihteen iptv kanavat joista itsellä on kokemusta. Minua suuresti ihmetyttää hubin iptv kanavien laatu verrattuna näihin. Hubista en ole löytänyt mitään valikkoa/infoa lähetyksen dataratesta. Kun dna ei ole tähän mitään vastannut niin halusin tietää löytyykö muilta vastaavia ongelmia. Tai peräti joku jolla iptv kanavien laatu olisi silmämääräisesti hyvä. Urheilua katsellessa tuo häntiminen/pätkiminen korostuu.

  Kuluttajalle tilanne käy vaikeaksi jos "laiton" nettistriimi on laadukkaampaa kun maksettu rehellinen versio. ​​​​Tuota tiedotetta en ollut aikaisemmin huomannut, joten toivotaan että tilanne paranee.
 • Jani, vastaukseni oli yksinomaan aloitusviestiin (jossa nimenomaan mainittiin "HD-laatu"), pahoittelen etten täsmentänyt.

  Yleisesti ottaen olen sitä mieltä että mielekäs silmämääräinen laadun vertailu edellyttää että arvioitavana olevien toimijoiden samasta lähteestä olevat striimit verrataan samanlaisilla laitteilla/näytöillä vierekkäin. Esim: Laitetaan kaksi täysin samanlaista PC:tä tai TV:tä vierekkäin, toinen laite liitetään toimija A:n yhteydellä/kaapelilla heidän iptv palveluun ja toinen laite liitetään toimija B:n yhteydellä/kaapelilla heidän iptv palveluun ja sitten kumpikin asetetaan samalle lähteelle, vakkapa YLE1. Ja yhteyksien mainospuheet tulee myös olla mahdollisimman yhtäläiset.

  Kun/jos sellaista vakioitua vertailutilannetta ei ole käytetty niin laatua koskevat mielipiteet ovat puhtaasti mutu-huttua.
 • samaa nykimistä ja "häntimistä" on itelläki näissä iptv kanavissa. Ongelma juuri urheilun katsomisessa korostuu! Dna syyttää aina ensimmäisenä nettiyhteyttä vaikka laitetta testattu valokuidusta lähtien
 • jk: Tuon mainitsemasi vian DNA on todennut ja luvannut häiriötiedotteessaan pyrkivänsä korjaamaan sen alkuvuoden aikana.
 • Katselin noita kanavapaketteja ja löysinkin mieluisen paketin (Mix8), mutta kun laitoin osoitteeni niin kaikki haluamani kanavat katosi listalta. Onko niin että Dna-Hubiin ei saa tilattua antennitalouteen HD-kanavia edes tuolta IPTV:n puolelta??
 • HD-kanavia on kyllä saatavana myös IPTV-verkon puolella, kaikki kanavat näet sivuiltamme: https://www.dna.fi/tuki-tv-hubi-kanavalistat. Jos tilaaminen ei jostain syystä onnistu verkkokaupan kautta antennisaatavuuden vuoksi niin olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, maksuttomaan myyntipalvelun numeroomme 0800 550 044 tai voit myös asioida suoraan DNA Kaupassa.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30

  DNA Hanna palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.