Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV Hubi helmikuun 2019 päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat

DNA TV Hubi helmikuun 2019 päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat
 
DNA / Ville Partanen avaa jokaisen DNA TV Hubi päivityksen yhteydessä oman keskustelun. Tämä keskustelu on avattu 12.2.2019.

Vanha päivityskeskustelut suljetaan viimeistään muutama päivä sen jälkeen kun, kun uusi keskustelu avataan.

Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 12.2

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.31

Julkaisuajankohta: Jaossa alkaen 12.2 noin klo 10.

Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:
 • DNA Hubi asiakkaille maksuton DNA viihdekirjasto jossa noin 200 elokuvaa. Viihdekirjaston sisällöstä noin 15 elokuvaa vaihtuu kuukausittain
 • EPG päiväkelaus värinapeilla (ei toimi Android N testaajilla)
 • Ohjevideolinkkaus asetuksissa
 • Kovalevyn lisäaika tulee vain tallenteen loppuun
 • Päivitystekstit näkyvillä jotta tietää mitä päivitys sisältää
 • Bugikorjauksia
 
DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 12.2

11.12 jaossa uusin versio, versio tulee portaittain saataville kaikille asiakkaille 13.12 mennessä

Tiedot: Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.42

Päivitys sisältää:
 • Luotettavuutta parannettu
 • Korjattu ”mustaa ruutua” jossa DVB kuvaa ei näy, mutta DNA TV sovellukset valikot toimivat
 • Kovalevyn luotettavuutta parannettu
 • Yle Areena valmiiksi asennettu Hubille
Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android päivityksen kanssa, kyseessä on vielä Android M versio. Uusi versio julkaistaan arviolta kahden viikon sisällä. Mukana on mustan ruudun korjausta sekä päivitys poistaa bugin jonka takia laite saattaa joutua kierteeseen jossa se käynnistää itsensä monta kertaa uudelleen.

DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa merkittävästi laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville Partanen
DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

Kommentit

  • DNA Hubi asiakkaille maksuton DNA viihdekirjasto jossa noin 200 elokuvaa. Viihdekirjaston sisällöstä noin 15 elokuvaa vaihtuu kuukausittain
  Mitään tietoa tästä ei löydy nettisivuilta, joten mikä juttu.
  - Onko tulossa muille laitteille?
  - Onko elokuvat millä kuvanlaadulla ja onhan monikanavaäänet?

  Ensimmäisenä tulee mieleen että tuolla perustellaan korkeampaa hintaa DNA TV:lle hubille 24kk sopimuksen jälkeen (19.90e/kk), kun mobiilissa 6.90e /3.45e/kk. Vertailuna Elisa viihde + heidän oma Aitio kirjasto 11.90e/kk. (Elisalla siellä on kyllä myös sarjoja, jopa omaa tuotantoa.)

 • Tiedote: https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=413

  DNA TV Viihdekirjasto kaikille DNA TV Hubi -asiakkaille
  DNA Hubille on tänään 12.2. julkaistu uusi sovelluspäivitys ( 1.0.31), joka tuo kaikille DNA TV Hubi -asiakkaille veloituksetta käyttöön uuden DNA TV Viihdekirjaston. Samalla Hubille tulee paljon muitakin uusia omituisuuksia...

  =)juha
 • Nii-i mitään tietoa tuossa ei ole sen enempää, kun tässä ketjussakaan. Erikoista että esim. tiedot äänistä ja kuvanlaadusta pitää joka kerta kaivaa jostain nurkan takaa. Koskee lähes kaikkia toimijoita alalla.

  Oletan että ovat molemmat kuraa, kun ei asiaa mainosteta.
 • Moikka,

  HD kuvaa / 720p laatua. Äänenä stereo
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Koskahan päästään (vähintään) 1080p kuvaan, ja (vähintään) 5.1 ääniin. 720p ei vaan isommalla ruudulla eikä etenkään elokuvissa enää riitä eikä sitä 4k aikana oikein kehtaisi HD:ksi kutsua. Lisäksi valitettavasti tuo resoluutio ei ole kuin puolitotuus, kun kuva on usein liikaa pakattu.

  Uutisia voi katsella stereona ja 720p:nä
 • Epg:n päiväkelausnapit ihan huippuhieno juttu! Näppärämpi tarkistaa vieläkö tallennusajastukset tallella.. 😀  Vielä kun tallennussäännöksi saataisiiin valitun ohjelman koko nimi eikä vaan pelkästään sitä ensimmäistä sanaa. Ja äänenvoimakkuudet tallenteissa sekä muualla (esim areena, Netflix) samalle tasolle kuin parhaillaan tulevissa ohjelmissa.
 • Kun valitsen viihdekirjastosta elokuvan ja yritän alkaa katsomaan, tulee ilmoitus: käyttäjällä ei oikeuksia.

  Tarkoitetaanko tässä hubiasiakkaalla vain niitä, joilla on määräaikainen kuukausimaksullinen sopimus? Minulla kun on kerralla omaksi ostettu laite. Vai onko tuossa jotain muuta vikaa?
 • Tämän päivityksen jälkeen kelaus tallenteissa ei toimi.. Miten muilla?
 • Moi Tatu,

  Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme niin tutkitaan ongelmaa tarkemmin, kiitos.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Hassu juttu tämä Android N-version ja Harmony onen yhteensopivuus ongelmat.
  Kun yritän katsoa verkkotallenteita niin valintaruudussa on ainoastaan vaihtoehdot poista tallenteet tai peru. Harmonyn OK näppäin on opetettu hubin kaukosäätimestä.
  Sama juttu kun avaa sovelluksista jonkun, niin tulee roskakorin kuva eikä sovellusta saa auki. Hubin kaukolla kaikki toimii oikein, en ymmärrä mikä tuon OK-näppäimen saa toimimaan noin.
  Niin ja kiitos tuosta viihdekirjastosta, vaikka olisi se kyllä voinut olla oikea HD ja 5.1 äänet. No värikuva kuitenkin.

 • No niin, sadannen päivityksen jälkeen Harmonyn OK-nappi alkoi toimimaan.
  On tämä mielenkiintoista näpertelyä 😀
 • @Monikanavaäänetön  toi johtuu siitä, että kaukosäädin toistaa komentoa liian monta kertaa, ja hubi tulkitsee sen pitkänä painalluksena. Vähennä kaukosäätimen repeat arvoa (oletuksena companion mallissa itsellä oli 3, muutos 1:een), niin toimii!
 • Full hd:ta tai parempaa tuskin tulee ikinä. Kyllä tuo 720 puhelimessa menee mutta isossa tv:ssä auttamattomasti liian huono.
 • Mikäs tämä Cirkus juttu on? Mitään tietoa Oma Palvelusta en löydä ja jossain lukee että maksullinen on.Tilannut en ole
 • Mikähän siinä on että ihmisille myydään gigasia liittymiä (ihan järjettömän ylimitoitettu kotikäytössä), perustellaan että kaikki toimii nopeasti (mikä nyt on valetta.) Sitten nämä operaattorien striimauspalvelut suoltaa tollasta max 3 megasta pilalle pakattua 720p kuvaa ja ääniä stereona. Mitä tässä säästellään?

  Ainoastaan tulee mieleen 4G, kun niitä myydään niin hienoilla mainospuheilla ja nopeuksilla ja ne DNA:n "350 megaset" liittymät voi helposti olla ihmisillä 1-7 megasia vaan. (kuten itsellä on mökillä ulkoisella antennilla kesällä, kun tolppa on niin tukossa mökkiläisistä.) Tavallisesti ihminen ei ole välttämättä tietoinen noin heikosta nopeudesta, kun kyllä silläkin perus hommat otimii, mutta ei sillä mitää striimauspalvelua katsota, kun yöllä tai aamulla.

  Paljon helpompaa oli 10-15 vuotta sitten, kun katsoin elokuvat .mkv tiedostoina, oli 1080p ja aina 5.1 äänillä, luulisi että on standardi jo tänä päivänä, mutta ei, aina säästellään jotain (vaikka tänäpäivänä maksankin palveluista).
 • Circus on brittidraama ohjelmakirjasto ja maksaa 5,95e/kk. (saa myös mix kanavapaketteihin 2 kanavan paikalle.)

  https://kauppa4.dna.fi/cirkus 

  Ruutu+ palvelussa tuon sisältö näkyi, mutta en löytänyt sieltä yhtään sarjaa jota olisin ruvennut katsomaan, joku voi tykätäkkin, itselle ei ollut mitään annettavaa mokomalla...
 • Äänenvoimakkuus yhä hubin sovelluksilla heikko. Miksi ei voi korjata?
 • Koska väitetystä on korjattu DNA TV:n sisäinen (tallenteet) ja suorien ym. lähetysten tasoero.

  Ja Ville on ilmoittanut että muiden sovelluksiin ei voida puuttua. Eli ei ole korjausta tulossa.
 • Mitäköhän varten ohjelmatietoja ei ole saatavilla? Asensin juuri uuden hubi-laitteen... Tosi kiva alkaa nauhottelemaan ohjelmia kun ohjelmatietoja ei ole saatavissa eikä sen vuoksi voi laittaa ohjelmia nauhalle ennakkoon.
 • Nauhottelet nauhalle, erikoisia lisävarusteita saa siis hubiin 😀

  No joo, mutta se purkki hakee epg tiedot netistä, joten se puoli lienee kunnossa? Varmaan olet päivitellytkin laitteen nyt alkuun? Ilman epg tietoja ei voi ollenkaan hubatuksella tallentaa, kun puuttuu täysin manuaalinen ajastus mahdollisuus 🙁

  Verkkoon voi kuitenkin tallentaa ilmaiskanavia sovelluksella/tietokoneella ja ehkä katsoa ne hubilla myöhemmin (jos sattuu toimimaan.)
 • Minulla on hubin kanssa tilanne vielä siinä vaiheessa että ei ole 10 kk saatu vielä toimivaa PIN-koodia joka käy Vuokraamoon ja nyt tähän uuteen Viihdekirjastoon. Tänään sain taas pitkästä aikaa uuden PIN koodin joka ei toimi.

  Minun hubini on yöt kytketty irti sähköverkosta jotta normaali television katsominen onnistuu n.4 h ilman kuvan nykimistä.
  Tallennuksen katsominen verkosta nykii aina joten niiden katsominen ainoastaan erillisen Chromecastin kautta. Onneksi on taloyhtiön sopimus hinnalla tämä vitsi.

 • Meillä oli alussa sama ongelma PIN-koodin kanssa, johtui siitä että oli sama meiliosoite kahdessa DNA tv:ssä.
  DNAlla poistivat toisesta ja lisäksi ”ladottiin” kanavapaketit uusiksi (olivat menneet solmuun vuosien aikana tehdyistä muutoksista) - häiriöpalvelussa ratkaisivat tämän.
  En tiedä voisiko olla jotain saman tyyppistä...

  Tämän jälkeen on hubi toiminut lähes häiriöttä.

 • Olen jo naureskellen luopunut toivosta tuon PIN koodin osalta.
  Särähtää korvaan tuo että hyvin toiminut lähes häiriöitä?
  Edellinen loppuun ajettu tallentava HD digiboksi toimi kuin junan vessa tähän verrattuna.
  En edes uskalla kuvitella millainen helvetti alkaa jos tähän kytkee kiintolevyn kiinni.
 • Kovalevyn kanssa hubi toiminut alusta asti. 👍🏻
 • Ei ole ei ole reilua poistaa viestiä, jos siinä on vähän kritiikkiä. Ja varsinkaan jättää viestiä johon ei saa vastata.
 • Alussa ei ollut edes sarjatallennusta ominaisuuksissa, joten omasta mielestä ei ole alusta asti toiminut kunnolla. Oliko DNA:lle tarpeeksi kevyt versio, ettei tarvi sensuroida tätäkin?
 • Viihdekirjastosta : Mistä olet ostanut hubisi? DNA ei tietääkseni sitä ola myynyt kerralla omaksi ostettun laiteena.
  Onko se DNA:lla asiakastiedoissasi ja onhan sinulla DNA TV?

 • Pw:n kysymykseen kirjoittajalle jatkoksi, että kun sulla ei ilmeisesti ole sitä hubin DNA TV tilausta enään, niin mikä siinä hubissa toimii ilman sitä? kolmanneosapuolen android sovellukset varmaan ainakin, mutta näkyykö kanavat virittimellä ja voiko niitä tallentaa kovolle (jos on kovalevy)?
 • Viihdekirjastosta : Minua hieman ihmetyttää, miksi joku hubin ostaisi.
  Minulla on nyt taloytiölaajakaista ilman hubia ja ilman sitoutumisaikaa.
  Jos haluaisin hubin, niin liittymähinta säilyisi samana ja joutuisin sitoutumaan 24 kk:si uuteen liittymään ja nykyinen DNA TV-maksu 3,46€/kk jäisi pois.
  Hubin alkuaikoina taisi DNA:lla olla monenlaisia myyntiponnisteluja ja Power myi myös hubia omine hintoineen.
 • Ostin hubin aikoinaan verkkokauppa.comista jossain määrin tietämättömänä, millainen laite se oikeastaan on. Kyllä se on DNA:n tiedoissa ja siihen on liitetty DNA TV tilaus ja CMore-kanavapaketti. Toimii siinä TV-kanavat ja nettitallennukset yms. siinä määrin kuin yleensä muillakaan, eli häiriöitäkin kyllä on, kuten jatkuvien tallennusten katoilua, mustia ruutuja sun muuta.
 • Powerissakin sitä myytiin hirveeseen hintaan joskus.
 • Hei, onko keneltäkään muulta kadonnut mahdollisuus tallentaa Eurosport 1 & 2 kanavia? Samalla hävisi myös selostuskielen vaihto mahdollisuus esim. snooker lähetyksissä!
  @Ville Pasanen
 • Mistähän johtuu, että Norra-kanavat näkyy hubin IPTV-kanavissa, mutta ei mobiilin DNA Tv:ssä?
  Ostettuna ko paketti, CMore ja Viaplay leffa ja sporttikanavat näkyy mobiilissa.
 • ”Keskustelun olevan erittäin vilkas emme lähetä ilmoitusta jokaisesta uusista kommentista. ”

  Uusista kommenteista ilmoittavan s-postin surkea suomenkieli on alkanut ärsyttämään. Tiedän, nillin-nillin eikä liity hubiin. @DNA , näinkin pieni asia kuin yrityksen lähettämä sähköposti-ilmoitus ja sen sisältämä teksti vaikuttaa yrityskuvaan, ja tämä on vasemmalla kädellä hutaistu (anteeksi vasurit, älkää ottako henk. kohtaisesti), vähän niinkuin hubikin.
 • @Jupetrix,
  Tallennus ei onnistu, siis puuttuu se valinta kokonaan koska TV-hubi (etenkin N-versioinen) hävittää koko kovalevyn jatkuvasti.

  Kannattaa käyttää se kovalevyn USB-liitin irti. Tai ihan tehä koko hubin buutti ja käyttää virtakaapeli irti.

  TV-hubihan tunnetusti temppuilee jatkuvasti ja siihen ei muuta lääkettä ole tulossa eikä tiedossa kuin kokeilla käyttää virtakaapeli irti ja toivoa että buutin jälkeen viat vain katoaisivat.
 • @Ulla kiitos, olen kyllä käyttänyt virtajohdosta lähtien kaikki irti mutta ei auta. Minun Android versio on vielä T-mallia (ei se klassinen Ford, joka varmaan olisi varmempi).
 • @Juperix,
  Ok. Mutta siis tallennus ei sinällään ole tosiaankaan muuttunut, edelleen Eurosportin ohjelmia voi tallentaa mikäli TV-hubi antaa myöten.  Minulla itselläni eivät kovalevytallennukset ole toimineet lainkaan 29.1. jälkeen. Eli täysi paskalaatikko tämä vehje!
 • Tämä edellä mainittu ongelma onnistumattomista  kovalevytallennuksista ei ole ketään DNA:n puolella kiinnostanut. Asiakaspalvelu ei ole muuten kommentoinut asiaa kuin että minulla olisi kovalevy täynnä. Asiasta ei vikaa ole kirjattu, pidetään vain puolitoista vuotta laitteen kanssa taistellutta asiakasta idioottina.

  Alla on kuva siitä mitä TV-hubin(N-versio) kovalevy itsestään kertoo:  Eli vapaata tilaa on 79 Gt, ei siis ole täynnä. Siltikään kovalevytallennukset eivät onnistu.

  Nyt sitten reilu kaksi viikkko odotellut ihmettä joka asian korjaisi ennalleen, siis siihen että ehkä jopa reilu puolet tallennuksista onnistuu. Ei auttanut kuin se vihonviimeinen teko kun kaikki muu on jo koeteltu. Siispä tänään oli sitten pakko suorittaa kovalevy formatointi ja menettää koko joukko tärkeitä (luetaan onnistuneita) tallennuksia.

  Kipua lieventämään oli pakkko vetäistä muutama tuhti lasillinen Soerlie™ XO-konjakkia. Jalon juoman turruttamana vein operaation loppuun, pettyneenä DNA:n tukeen ja apuun missään asiakasongelmissa.

  No, kuinka ollakaan... formatoinnin (luetaan alustuksen) jälkeen kovalevytallennukset toimivat taas. Mutta kuinkahan kauan? Ei ainakaan kannata kuvitella että mitään kovalevytallennetta voisi ehkä myöhemmin katsella vaikka uudelleen - veikkaus on että jatkuvasti tarvitaan uutta formatointia

  Nyt kun N-versio jaettiin jollekin porukalle, johon siis kuulun, tuki ja apu ongelmien kanssa on vieläkin rajoittuneempaa. Koko hankkeesta kun vastaa kehitysjohtaja, jolle pitää nätisiti myötäillen osata kirjoittaa sähköpostia ennenkuin häneltä mitään asialllista vastausta edes saa. En ole koskaan osannut tarpeeksi alistuvana anella apua koskapa vastaukset ovat olleet ylimielisiä jos mitään vastausta edes saa.


  TV-hubin kehitystyötä kuvaa hyvin lentävä lause:

  "Epäonnistumisen vaara on suuri, kun kyvytön neuvoo halutonta tekemään tarpeetonta."

 • PW, Arppa:
  Niin, kyllähän tuon hubin ostohinta oli aika paha, mutta myös lupaukset oli kovat ja sitä myötä kai myös omat odotukset hieman koholla. Mainosten uhri lienen kai. Aika hyvinhän tuo kyllä olisi muuten odotukset täyttänytkin, mutta yllättävän paljon on kaikenlaisia toimintahäiriöitä, samoja joista muutkin ovat tänne kirjoittaneet. Eipä ole toista yhtä bugista laitetta tullut vastaan.

  Kalliin ostohinnan vastapainona toki on sitten pienemmät kuukausimaksut. Kaipa tuo viihdekirjasto sitten on ajateltava kuuluvan siihen hubin kuukausimaksuun kuuluvaksi sisällöksi. Minähän en itse hubista mitään enää maksa, vain liittymistä ja kanavapaketista. Vähän yli 20 eurolla tulee 100M netti, DNA TV ja CMore kanavapaketti, eikä mitään määräaikoja ole missään.

  Lissu:
  Joo, tuo hoono soomi sähköposti on kyllä aika huvittava. Lisäksi kun siinä vielä lukee että "Viestillä on 1 uusi kommentti", kai sen yhden kommentin olisi jo samalla vaivalla saanut siihen mukaan.
 • @Ulla Hei, Soerlie™ XO-konjakkia löytyy meidän valikoimasta. Ei yhtään hullmpi juoma! Toki itse tykkään enemmmän Torres 15 pehmeydestä.
 • En ei voi käsittää tätä TV-hubin jatkuvaa sekoilua ja sotkua, enkä sitä hyväksy. Taas [INFO] sekaisin. Ei näytä ohjemna tietoja millään kanavalla. Alla esimerkkinä kanava Yle TV1 HD ja lauantai-illan ohjelmana kuten varmaan tunnistetaankin "Vera Stanhope tutkii"  [INFO] väittää seuraavaksi ohjelmaksi vielä väärää ohjelmaakin. Yle TV1 HD-kanavallahan joka ilta 20:30 Uutiset ja perään Urheiluruutu.
  Kanavlta toisella vaihtaessa oikeat ohjelmatiedot vilahtavat ja EPG:ssä ovat "kunnossa".

  Sammuttaminen yleensä riittää sekoilun lopettamiseen, mutta kuvaa tätä arkipäivää TV-hubin kanssa. Mikään ei toimi kuin odottaisi, ei mikään - no ehkä hetken aikaa sen jälkeen kun on virrattomana käyttänyt.

  Väitän että joku umpikiero savolainen täytyy olla TV-hubin/DNA-TV:n speksien takana: "Se on toesinaan jouten ja toesinaan ei tie mittää"

 • Edelleenkin kanavanauhan [OK] vuorokausi vaihtuu klo 04:00.
  Eihän tuossa mittään... Muttakö aiheuttaa mm. sen että ohjelmat jotka ovat menossa klo 04:00 puuttuvat tiedoista kokonaan.

  Niin ja sitten keväällä ja syksyllä kun kelloja siirrellään, saadaan nähdä melkosia efektejä. Etenkin syksyllä kun klo 04:00 onkin olemassa kaksi kertaa saman yön aikana - ei TV-hubi sellaista osaa käsittää, niin ja pitäisi vielä vuorokautta vaihtaa kaksi kertaa, huh...  Tätä on kateltu pitkään, raportoitu vikana ja mitään ei ole tehty..

  Varmaan @Sarzulla tämäkin toimii???

 • No, rehellisyyden nimissä ei voi sanoa ihan ettei mitään asialle ole tehty. Toki vuosi sitten klo 04:00-ongelma oli vielä karumpi. Siihen tehtiin joku purkkaviritys eikä korjattu alkuperäistä vikaa.

  Näin yksinkertaisesti ajateltuna vaikuttaisi siltä että kanavanauha-palvelussa on väärä aikavyöhyke.. Suomi kuuluu aikavyöhykkeellle UTC+02:00. Kuitenkin kanavanauhassa käytössä vuorokauden määritykseen aikavyöhyke UTC-02:00. Pieni vika, ihan pieni - plusmerkki vaihtunut miinusmerkiksi, silti vian korjaaminen vie vuosia.

  DNA:n osaaminen on tällä tasolla.

 • Kertaakaan tuosta vuorokauden väärästä vaihtoajankohdasta en muista DNA:n puolelta kenenkään kommentoineen tai myöntäneen mitään ongelmaa... Miksi?

  Hauska on myös erään väite että kiintolevy on toiminut alusta asti, kuitenkin joka päivityksessä melkein lukee tiedoissa että "kovalevyn vakautta parannettu" tms. Eli siinäkin myönnetään olevan vikaa, mutta mitään ei osata asialle tehdä.

  Olisi kova sellainen viesti DNA:lta että joku ongelma on korjattu, eikä vaan yritetty virittää jotain.
 • Kun lkuinka pitlkä aija tätä  hubia on koetettu tumpuloida kuntoon niin uskooko kukaan enää sisissaan että tästä joskus tulee valmista?
  Se tärkein kehitysehdotus"
  Luotettava toiminta kune i ole saanut missään vaiheessa jalansijaa saati toteutunut.

  Jos mikä tahansa laite toimisi yhtä epäluotettavasti niin varmaa on ettei palstankirjottajat jaksaisi kuukausi kauppalla luottaa "ihme parantumisiin" tämän laitteiston osalta 😀

  PW 
  Eikös Poweri joskus alussa myynyt niitä suoraan kunnes taipuivat painostuksesta kun hinta oli halvempi kuin dna:lla ja joku jossain kertoi taannoin saanensa sellaisen ilmaiseksikin mutta tuo "ilmaisuus" kun on monen laskentatavassa joskus vähän hämäävä
 • @JJJN,
  Muistan joskus varmaan vuosi sitten kun asiakaspalveluun raportoin ensi kertaa viasta, minulle kerrottiin että eivät päivystä klo 00:00 - 04:00, siis ei ole ketään joka tuohon aikaan voisi vian todeta. Tuolloin oli vielä aika eksoottinen vika juuri tuossa aikaikkunassa, se korjatiin purkkapaikkauksella mutta sitä OIKEAA vikaa ei ymmärretty.

  Asiakaspalvelu ei edes ymmärtänyt vaikka kuinka yritti selittää että sen virheellisen vuorokauden vaihdoksen voin nähdä milloin vain kunhan selaa kanavalistaa tarpeekis eteenpäin..

  Tämä on vain niin hauskaa, niin typerää, niin idioottimaista, niin DNA.

 • DNA:n geeneihin on rakennettu käsitys siitä että asiakasta ei tarvita muuhun kuin maksamaan laskunsa eräpäivään mennessä. Millään muulla ei ole DNA:lle merkitystä.

  Asiakastyytyväisyys on täysin vieras sana DNA:lle ja asiakaspalvelun merkitys on katsottu jostain oudosta sanakirjasta
 • Eipä hättää, Soerlie™ XO:ta vielä jälellä.
  Tämänki illan taas sietäny, kestäny..
  Terkkuja.
 • Tämä vaan on niin vallattoman hauskaa varmaan DNA:n Pelle-Hermannien mielestä..
  Edelleenkään ei näytä hupilaatikossa olevan muuta kuin yksi ainoa viritin. Onneksi sentään kovalevytallennus toimii viimein kun kovalevy on formatoitu uudelleen..

 • Ketjua luettuani ihmettelen miksi ulla ei ole palvelua irtisanonut?
 • Millä lailla se irtisanominen korjaa hubin bugit ja ongelmat?
 • Helposti korjaa. Ilman hubia ei ole vikoja ja säästyy kymmeniä euroja kuussa.
 • Ei se hubi välttämättä mitään maksa. Itse en ainakaan maksaisi euroakaan tuosta.

  Mutta asiakkaiden tahtotila on kova saada jotain tolkkua tuohon laitokseen, siksi täällä on paljon tuotu esille vikoja. Vaikka se toisten mielestä on pelkkää DNA:n haukkumista. 

  Enää puuttuu että DNA ottaa neuvosta vaariin ja tekee jotain tuolle laitteelle.

  Henkilökohtaisesti en kyllä usko enää että tuista mitään tulee, mutta DNA:lla ei ole mitään muutakaan laitetta tarjota tällähetkellä, joten luulisi että jotain oikeasti tehtäisi, eikä vaan harrastettaisi laitteen kimpussa, kuten on 1.5v tehty. Hävetkää DNA.
 • JJJN 
  Tässä voisi taas siteerata vanhaa totuutta että kumpi on hullumpi.
  Se joka laskuttaa tai se joka maksaa 😀

  Itse olisin DNA päällikköjen asemassa ainakin purnaajille lähettänyt kirjeen että maksamme rahat takaisin ja palauta hubi.
  Se ei tällä lukumäärällä olisi kassaa hetkauttanut.

  Onhan se tietysti melkoinen arvovaltatappio kun pörssiyhtiössä on niin osaamatonta henkilökuntaa että ostaa laitteita joita ei sitten osata saattaa toimintakuntoon.
  Hubihan ei suinkaan ole ensimäinen boxi tai modeemi jossa on ongelmia ollut.

  Toinen korjaava temppu olisi siirtyä takaisin korttisysteemin jolla voisi millä tahansa kortin nielevällä boksilla saada samat palvelut mutta sitten ei pysty kynimään sikahintaa halvasta hubista
  Onko se hubikaan lupuksi enää halpa DNA näkökannasta kun maksetaan insinööreille palkkaa hommasta josta ei tule valmista?

  Toimiviakin bokseja kun sentään saa vielä kaupoista ostaa.
 • @Hubiukko,
  Jokainen DNA-asiakas on masokisti.
 • @Sitä saa mitä tilaa,

  "Toinen korjaava temppu olisi siirtyä takaisin korttisysteemin jolla voisi millä tahansa kortin nielevällä boksilla saada samat palvelut mutta sitten ei pysty kynimään sikahintaa halvasta hubista "

  Onko jossain ollut juttua, että korteista luovutaan kokonaan? Itsellä ainakin vielä on sekä hubi, että kortti vanhassa WBoxissa
 • Mustaa ruutua tarjoaa uusimmankin päivityksen jälkeen, ja tuo EPG on kyllä, esim. tallennuksen yhteydessä, epäkäytännöllisen hidas. Meinaa usko loppua prosessin aikana. Toistaiseksi kaikki on kuitenkin toiminut mustaa ruutua lukuunottamatta. Kuvanlaadun parannuksen TV-puolella huomasi heti, mutta Hubin Youtube-versio tarjoaa kyllä sikahuonoa kuvaa. Ja ne äänentasot eri appien ja DNA TV:n välillä, huoh.
 • @Jari
  Samaa ihmettekin itsekin, meillä on myös kortti+digibixit kotona hubin rinnalla.
  Samoin mökillä.

  Musta ruutu tulee ainakin meillä silloin, kun on käynnistettäessä joku maksukanava päällä, näyttää ”valtuutus” kestävän melko pitkään ja mikäli painaa esim infoa, näkyy ohjelmat tiedot ja punainen lukko. Ihan hetken päästä alkaa kanava näkyä. Näin ainakin kaapelikanavissa.
 • Jari 
  Ei ole puhetta siitä ollut mutta tarkoitan asiakaan näkökannalta tuota vaihtoehtoa.

  Nyt jos joku uusi asiakas menee liikeeseen niin hänelle myydään aina hubi vaikka "väkisin" kuten yksi palstalla kertoi vaikka hän oli painoottanut myyjälle ettei hän tarvitse hubia vaan ainoastaan laajakaistan.

  Ei myymälöissä opasteta ettei ole pakko ostaa hubia jos aikoo katsoa kanavia ja että se voi hoitua tv- kortilla ja muualta ostetulla boksilla tai uudella telkkarilla muutenkin
  DNA:llahan ei tiettävästi enää noita vanhoja W-boksieja ole edes myynnissä.
 • Sarzu 
  Tuo valtuutuksen tökkiminen on yksi DNA vakio "ominaisuus" ilman hubiakin.

  En tiedä onko vika siinäkin heidän softassa vai laitteiden kapasiteetissa.
  Pelkkä telkkari boottaa kuin salama mutta jos on kortti paikallaan niin kestää hetken ja usein tulee siinä vaiheessa sitten taas pikselmössöäkin eli aivan selvä oire että vika on juuri heidän siinä laitteistossa joka valtuutusta tarkistaa ja kuittaa.

  Ilmeisesti juuri kuormitus vaikuttaa asiaan koska tökkimis aika ei ole vakio vaan vaihtelee.
  Samoin yleisesti mihinkään muuhunkaan häiriö tai pikseli oireisiin ei vaikuta sekään onko gigan tai 350megan kaapelinopeus kotona


 • Valtuutus tökkii vaikka maailman tappiin, eli ei se kuva ilmesty vaikka kuinka odottaa. Pitää käynnistää vaikapa Areena ja sitten...
  Ja vielä EPG:stä. Sen tarjoama info on luokattoman minimaalista. Ei edes sarjan jaksotietoa ole INFO-ruudussa, joka tieto nyt sentään on se kaikkein oleellisin jakson  ALKU JA LOPPUAIKOJEN kanssa. Miten voi joku kuvitellakaan, että EPG ilman ylläolevia tietoja on käyttökelpoinen!!
 • Tota EPG:tä, ja nimen omaan sen sisältämää dataa mä olen ihmetellyt kaikkein eniten. Datan korjaus ei pitäisi vaatia yhtään mitään Hubissa, olettaen ja uskoen, että data tulee jostain verkkopalvelusta. Toki noi alku- ja loppuajoille ehkä pitää hiukan koodiakin lisätä, mutta ainakaan sen ei luulisi kovin vaikeaa????

  Muuten mä uskon, että joku osa näistä kaikista ongelmista johtuu purkin verkkoyhteydestä tai pikemminkin sen huonoudesta kestää latenssia tai mitään pätkimistä. Ja DNA:n DNS-palvelujen toimivuudesta, siis silloin kun purkki on kiinni DNA:n data-liittymässä (se selittää senkin, että toimivuus tuntuu vaihtelevan suuresti eri kerroilla ja eri käyttäjillä). Kuten olen jossain aikaisemmassa viestissä sanonutkin, itsellä hubi toimii huomattavasti paremmin, kun se on kiinteässä yhteydessä, kiinteällä IP:llä ja käytössä olevat DNS:t ei ole DNA:n
 • Ilmainen VIIHDEKIRJASTO käytössä....
 • Tänään jälleen resetoitiin osto PIN koodi ja kuinka yllättävää että sekään ei toimi.
  10 kk mennyt ja ei Dnalta toimivaa koodia edelleenkään löydy.
  On se mahtavaa mainostaa uutta Viihdekirjastoa kun tietotaito ei riitä edes yhden PIN koodin ratkaisemiseen.

  Dnalla kaikki muu on paskaa paitsi kusi.
 • Itse sain ostopinkoodin tänään toimimaan kun vaihdoin käyttäjätunnuksen s-postiosoitteen ja pariin kertaa PIN koodin Minun Palveluissa.

  Toivottavasti jää toimimaan pitemmäksi aikaa.
  10kk odotus ehkä päättyi.

  Viihdekirjaston kuvanlaatu ei päätä huimaa mutta eipä tuo toistaiseksi maksa mitään.
 • Onkohan Dna TV Hubiin tulossa milloinkaan sellaista ominaisuutta, että tallennetta voisi ruveta katsomaan ennen kuin sen tallennus on päättynyt?
 • Kovalevytallentta voi katsoa kesken tallennuksen.
 • Pitäisikö hubin optisen lähdön kautta saada monikanavaäänet ulos?

  Nyt näyttäisi tai pikemminkin kuulostaisi tulevan Netflixin ääni pelkkänä stereona.


 • Ja vielä jatkoa monikanavaääniin. Olen yhdistänyt hubin hdmillä televisioon mutta äänet optisen liitännän kautta kotiteatterivahvistimeen. Kaikilla äänilähdön asetuksilla (auto, pcm, bypass jne) äänet kuuluvat vain stereona.
 • Kozel
  Tarkoitato että nuo vaihtoedot on hubista valittu vai mistä?
  Kaikissas laitteissa kun tahtoo olla omia säätöjä jotka voi sitten mennä ristiin
  Lisäksi kaikki laitteet ei kykene antamaan tai vastaanottamaan monikanavaääniä jos on kytketty sekä HDMI että optinen molemmat päälle
  Tarkistele laitteiden säädöt ja manuualista ohjeet
 • Joo eli hubissa on nuo vaihtoehdot kaikki koitettu. Pitäisikö hubin optisen lähdön kautta siis kuitenkin saada monikanavaääntä?

  Meinaatko että hubin HDMI äänilähtö pitäisi olla pois jos käyttää optista äänilähtöä?
 • Gigan valokuitu 3,90 e/kk" – asiakas ymmärsi huipputarjouksen väärin, näin kävi valituksen

  Jotkut ei vaan pääse eroon tavoistaan tehdä harj´haanjohtavia mainoksia 😀
  https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/gigan-valokuitu-3-90-e-kk-asiakas-ymmarsi-huipputarjouksen-vaarin-nain-kavi-valituksen-6759278?fbclid=IwAR1d7wnaYeTJpjwPJ1-r9xQvbQ1b7yEqyvtMJ2rhj9eaCKj23v_Q5ClFbag 

 • Hei kaima,
  Tallennuksen aikana pitäisi pystyä katsomaan tallennetta kovalevyltä, mutta se ei näy vielä valmiiden tallenteiden joukossa "Aiemmat TV:stä". Pitää ottaa esiin sieltä näytön alareunassa olevasta valinnasta "Tulossa TV:stä".
 • Onko kukaan onnistunut tallentamaan kahta peräkkäistä ohjelmaa? Varmaan viides yritys, ja aina se toka ohjelma näyttää vain mustaa ruutua eikä lähde pyörimään.

  Veikkaisin että johtuu tuosta lisäajasta ensimmäisessä tallenteessa, mikä sekoittaa tämän purkin täysin.

  Kertoo kyllä paljon firmasta kun myydään ja markkinoidaan television kylkeen laitetta, jossa tallennus ei onnistu luotettavasti mitenkään. Ja kovalevystä kehdataan vielä pyytää lisämaksua.

  Noh, odotellaan. Ehkä jo ensi vuonna toimii tallennukset!


 • Kyllä on onnistunut kahden perättäisen ohjelman nauhoitus, meillä on ollut jo kuukausia jatkuva nauhoitus kovalevylle maksukanavalta sarjasta, josta tulee kaksi jaksoa putkeen.
 • Sarzu "nauhoittaa", onko VHS vaiko Beta??? VHS varma valinta, nauhoitukset toimii.

  Kovalevytallennukset täällä onnistuu luokkaa fifty-sixty ylipäänsä. Ei ole kyllä ihan äsken tullut kokeiltua peräkkäisiä ohjelmia tallentaa - mutta todennäköisyys on asiaa vastaan. Tallennukset joko onnistuu, tulee tyhjä tallennus taiu sitten loputon tallennus (havainto yli 20 tuntia jatkuneesta tallennuksesta). Pitää yrittää saada vaihdettua kovalevy, josko uudella alkasi viimein tallennukset toimimaan
 • @Sarzu,
  ​​​​​​​​Jatkuva tallennus, sinun tallennuksesi sarjasta ei tarkoita samaa kuin kahden erillisen peräkkäisen ohjelman tallennus.

  Mun veikkaus edelleenkin on että "Sarzun" TV-hupatus sijaitsee DNA:n pääkonttorin tiloissa.


 • Täällä esitettiin kysymys, onko kellään onnistunut peräkkäiset tallennukset ja vastasin siihen. Edelleen on kyseessä keskustelupalsta.
  Meillä ei ainakaan hubi sisällä VHS:ää tai Betaa, eipä ihme, ettei Ullalla toimi, jos ei näitä erota, eikä tiedä mikä on keskustelun aihe täällä. Turha siitä on kiukutella, jos meillä hubi ja TALLENNUKSET toimii. 🤷🏼‍♀️
  Ja mitenhän se peräkkäisissä tallennuksissa eroaa, onko kyseessä saman ohjelman 2 eri jaksoa vai eri ohjelmat... Tsiisus, että tätä samaa jaskaa taas suolletaan. 🤦🏼‍♀️
 • Kun tuossa hubissa tuntuu tökkivän nuo  ohjelmalistasta ajastukset niin ei kai se niin romu ole ettei ohjelmoitia voi suorittaa sitten niin että pistää ajastuksen tietylle kanavalle vaikka kelloajan perusteella  esim. klo.21.30- 23.30 jolloin normaalisti laitteet tallentaa sen kanavan ohjelman tuossa aikavälissä?
  Sarzu 
  "Kyllä on onnistunut kahden perättäisen ohjelman nauhoitus,"

  Turha viisastella termeistä muille kun nykylaitteet ei todellakakan nauhoita mitään vaan taltiovat ohjelmaa haluttuun paikkaan joko pilveen tai kovoille
 • on se niin romu,että kellonajan mukaan ei tallennuksen ajastus onnistu.
 • Tuo on ollut vissiin kaikissa bokseissa joissa on tallennus ihan ensimäisistä malleista asti 😀
 • Johtuneeko siitä että kellossa ja vuorokaudessa on 24 tuntia ja koodaajilla vain 10 sormea 😀
 • Niin tuon aika ja kanavakohtaisen talluksen puute on jotain käsittämätöntä tunarointia suunnittelussa/toteutuksessa. 

  Miten onnistuu nykyään "peräkkäiset" tallennukset kovolle kun ne tulee eri kanavilta? Alussa ei ainakaan toiminut, kun jälki- ja alkuajat veti virittimet jäkkiin.

  (Joo tiedän nykyään on vain loppuaikaa mukana tallenteessa, siksi kysyinkin)

  Eli vaikka ohjelmat tv1 klo 21.00-22.00 ja tv2 22.00-23.00. Niin ja juurihan haukuin että näin niitä tallenuksia ei voi ajastaa, mutta peräkkäiset ohjelmat kuitenkin, jossa toisen loppuaika on sama, kun toisen alkuaika, jolloin molemmat virittimet joutuu käyttöön.
 • DNA:lta ei tule mitään kommenttia kovalevytallennusten toimimattomuuteen.

  "Mitään yleistävikaa ei ole" on kylläkin ihan turha. Keskustelujen perusteella näyttää kuitenkin, että ongelmia on!
  Kehitysideana: ohjelmaopas ja kovalevytallennus kuntoon. Perusjuttuja.

 • @Sarzu
  "Turha siitä on kiukutella, jos meillä hubi ja TALLENNUKSET toimii. "

  Ei sen toitottamisesta myöskään ole täällä kenellekään mitään iloa. Ja tuskin sinulla toimii sen enempää kuin muillakaan, jos käyttötapaus olisi täysin sama.

  Ja tähän perään liuta typeriä facepalmeja ym. hymiöitä.
 • Sunnuntai ajoi ihmisen käynnistämään dna hubi laitteen ja taas sen jälkeen teki mieli tulla tälle sivulle. En yksinkertaisesti viitsi selata kaikkia keskusteluja läpi mutta onko dna vihdoin keksinyt selityksen tälle että miksi tv kanavat ei näy. Pelkkää mustaa ruutua ja ainoa joka parantaa on hubin boottaaminen.

  Kävin ohjelmakirjastoa ihmettelemässä ja palkinnoksi mustaa ruutua.


  Dna lupaili joskus vuosi takaperin et android tv 7 muuttaa kaiken. Onko nyt käynyt niin että tässä 286:ssa ei riitä jerkku pyörittää nougattia vai onko rauta sellaista tinaa ettö edes google ei halua tukea tätä?

  Ensi syyskuussa loppuu tästä murhenäytelmästä maksaminen. On kyllä ollu petetty olo. Teknisen tuen kanssa en ole jaksanut enää tapella. He yrittivät hyvitellä kanavapaketilla. En halunnut kun katselukokemus tulee tuottamaan lisää pettymystä.

  38e kuussa 150mb netistä on paljon. Sivussa sain tuollaisen romupalikan.
 • 38e kuussa 150mb netistä on paljon. Sivussa sain tuollaisen romupalikan.

  Riippuu vähän netistä, jos kyse 4G:n "150megasesta", niin on kallis, mutta ainakin omakotitaloon DNA:n kaapelilla maksaa netti muutenkin melkein tuon:

  - 50M WIFI-MODEEMI SISÄLTYY HINTAAN 29,90 €/kk 24 kk määräaika.
  - 200M WIFI-MODEEMI SISÄLTYY HINTAAN 34,90 €/kk24 kk määräaika.
  - 200M + hubi 38,90 €/kk Jatkossa 38,90 €/kk 24 kk määräaika.

  Eli 4 euroa maksaa hubi kuussa ja tuo kait sisältää kuitenkin DNA TV:n, joka pitää kuitenkin olla, jos maksukanavia katsoo.

  4G liittymä taas maksaa esim DNA:n prepaidillä 99e/6kk (16,50e/kk) joten silloin hubi laatikko maksaakin ihan järjettömiä summia.
 • Jossain Lokakuun päivityksessä luki, että Kovalevyn luotettavuuden kanssa tehdään töitä ja nyt Joulukuussa viimeisessä firmiksessä, oli tuo maininta "kovalevyn luetettavuutta parannettu". Joten jos se on nyt sen kohdalta sitten tehty ja valmis. Nyt se sitten toimii DNA:n mielestä, joten mitäpä sitä kommentoimaan sieltä puolelta enää 😀

  Onhan tämän hubituksen kanssa jo työskentelty ainakin se 2 vuotta ja täyttä paskaa on saatu aikaiseksi. En muista milloin tuo tuli markkinoille, mutta ennen 17.5.2017 antenni uudistuksen yhteydessä tuli ensimmäisiä tarjouksia laitteesta alueille jolta maksumastot loppuivat.
 • Tuosta mainonnasta vielä, niin tämä DNA:n mainosteksti 4G:n osalta on kyllä täyttä huijausta ja jopa törkeää myydä ihmisille näin tuotetta, varsinkin niille jotka ei oikein ymmärrä mistä kyse ja lähtee tuon perusteella valitsemaan "nettinopeutta":

  4G 150M 29,90 €/kk 24 kk määräaika
  - Verkossa yhtä aikaa 2-5 laitetta. Selaa nettiä, pelaa, tee etätöitä tai katsele videoita HD-laadulla.

  4G 300M 34,90 €/kk 24 kk määräaika
  - Verkossa yhtäaikaisesti verkossa 5-10 laitetta. Selaa nettiä, pelaa, tee etätöitä tai katsele videoita, jopa 4K-laadulla.

  4G Max 44,90 €/kk 24 kk määräaika
  - Verkossa yhtäaikaisesti yli 10 laitetta samaan aikaan. Selaa nettiä, pelaa, tee etätöitä tai katsele videoita, jopa 8K-laadulla

  Ja se ongelmahan on että tuolla teoreettisella nopeudella ei ole paskankaan väliä monta laitetta on verkossa tai lupaus mistään hemmetin 8k kuvasta "nopeemmalla" liittymällä ei toteudu yhtään sen useimmin, kun heppoisimallakaan yhteydellä. Kuitenkin väitän että 99% tapauksista nopeus jää alle tuon 150 megan kaikilla liittymillä.

  Ja se Prepaid 6kk/ 99e liittymä on rajattu Max. 300 Mbit/s . Joten kannattaako maksaa noita ylläolveia summia ja sitoutua vielä määräaikaan...

  Itselläni on 50 meganen liittymä hinta naurettava 4,96e/kk, (ei ole enää saatavilla tosin) ja kun tolpasta ei tule edes tuota koskaan (2kpl ulkoisia antenneja), niin mitään järkeä ei ole päivittää kalliimpaan ja laitteita on lähiverkossa yht. 30 kpl, josta tälläkin hetkellä 22 on verkossa... Joten noi mainokset voi túnkea sinne pimeimpään...
 • Nyt kun tuon omien modemien "pakkomyynnin " viestintäviraston kautta on todistettu laittomaksi pitää varmaan tutkia onko viestintälakien mukaista sekään että taloyhtiö voi pakottaa käyttämään tiettyä operaattoria antenniverkossaan koska käsittääkseni nykytekniikassa on ns. vapaita  ja valokaapeleita ja kaistoja joissa voidana käyttää mitä opoeraattoria tahansa  ja meikäläitä  n´kiinnostaa etenkin senkin takia kun taloon tulee DNA ja TElia valopuitu    mutta vai DNA on saanut  yhtiöltä siunauksensa kytkeä kuitu "antenniverkkoon"

  Lisäksi jotkut ovat älykkäästi yhdistaneet kauvuuhommia niin ettei jokaisen tarvitse erikseen kaivaa omaa kaapelia
  https://www.telia.fi/artikkeli/caruna-ja-telia-aloittavat-kansalliset-kuitutalkoot-newsroom

 • Matkapuhelinpuolellahan nämä ovat jo yhteisverkkoja tekemässä
  http://yhteisverkko.fi/suomen-yhteisverkko/

 • Hei kaima,
  Tallennuksen aikana pitäisi pystyä katsomaan tallennetta kovalevyltä, mutta se ei näy vielä valmiiden tallenteiden joukossa "Aiemmat TV:stä". Pitää ottaa esiin sieltä näytön alareunassa olevasta valinnasta "Tulossa TV:stä".
  Matti
  23 Hel


  ​Kiitos tästä! ​​​Onneksi vaivauduin lukemaan ennen kuin kysyin. Viikon käytön jälkeen laite tuntuu ihan asialliselta. Jos kuitenkin jotain saisi toivoa niin..

  -HDMI CEC ohjaus niin että hubi osaisi käynnistää ja sammuttaa television ja vaihtaa oikealle tulolle. Toisin päinhän tuo toimii nyt eli televisio ohjaa hubia mutta käyttö olisi sujuvampaa hubin kauko-ohjaimella.

  -Dna TV:n verkosta löytyvät TOP tallennetuimmat, tulevat elokuvat ja muut vastaavat suositukset olisi mahtava lisä myös hubiin ja tekisi käytöstä interaktiivisempaa.
 • Hei kaima,
  Tallennuksen aikana pitäisi pystyä katsomaan tallennetta kovalevyltä, mutta se ei näy vielä valmiiden tallenteiden joukossa "Aiemmat TV:stä". Pitää ottaa esiin sieltä näytön alareunassa olevasta valinnasta "Tulossa TV:stä".
  Matti
  23 Hel 


  ​Komento takaisin ei tuo toimikaan. Ohjelma löytyy kyllä Tulossa TVstä välilehdestä mutta "katso" painike puuttuu. Löytyy vain "lopeta tallennus" ja "tallenna ​​​​jatkuvasti". Onkohan bugi vai ominaisuus? ​​​​​​
 • @Sonny,
  Jos kysyt aspasta, se on ominaisuus. MInä sanon että se pn tosi kiusallinen bugi. se [KATSO] nappi saattaa ilmestyä jos käyttää kovalevyn irti (sitten tallennuksen jälkeen) ja/tai käyttää hubin virtakaapelin irti. Aika yleisesti, jos se [KATSO] nappi puutuu, kertoo vain että tallennus on epäonnistunut, koska kovalevyn "autentikointi" on epäonnistunut syystä tai toisesta, esim. verkko pätkii tms.

 • @Ulla,

  Kiitos. Niinkuin sanoitkin, alkoi toimimaan virta resetin jälkeen. Toivotaan ettei tarvitse jokapäivä resetoida.
 • @Sonny,
  Kyllä se valitettavasti on jokapäiväistä "hauskaa", parhaimmillaan saat resetoida useamman kerran illassa. TV-hubi on laatikko joka pitää miehen liikkeellä olohuoneessakin (jos ei ole kauko-ohjattavaa virtapistoketta tms.) ja saa aika usein nauramaankin.

  Sanaa "vakaa" tai "luotettava" ei voi tästä laatikosta käyttää koskaan. Taas nyt illalla pääsi yllättämään, ihan pienesti, mutta kuitenkin. Tasan klo 19:30, meni vissiin kanavanauhan päivitys sekaisin kun katosi ohjelmatieto Ylen TV1 HD:lta:   Tuo on ihan hauska tuo kuva mikä ohjelmatiedosta on, sillon kun ohjelmatietoa ei ole  "read that fuc...g hesari"
 • @JJN

  Tota mainostekstiä "Verkossa yhtäaikaisesti yli 10 laitetta " mäkin olen nauranut moneen kertaan. En nyt muista montako julkista IP:tä DNA:n liittymään sisältyy, muttei ainakaan kymmentä. Ja liki kaikilla sisäverkon laitteet muutenkin näkyy ulos tasan se yhden NATatun IP:n kautta. Joten mitenköhän tuo laitteiden lukumäärä mahtaa kuluttaa liittymän kaistaa?

  Toki ymmärrän mitä tuolla yritetään kertoa, mutta edes joku linkki todellisuuteen pitäisi mainoksissakin olla

 • Ihmeissäni luin em. keskusteluja. Mulla kaikki toimii kuten pitääkin. Ei kerrassaan mitään ongelmaa katsomisssa tai tallentamisessa. Ainoa ongelmani on tällä hetkellä viihdekirjaston saaminen kännykkäsovellukseen.  Ainakin ymmärsin että sitä voi katsoa myös kännykällä....? Vai olenko väärässä?
 • @Saija
  Sama täällä - meillä toimii myös. Sen kertominen täällä vaan saa paskamyrskyn aikaiseksi. 😉
  Minulla ei näy viihdekirjasto mobiilissa, veikkaan että on hubin ominaisuus.
 • Oliko Saijalla kovalevy hubissa ja käytätkö sovelluksiakin usein?, jos kaikki toimii niin hyvä juttu, mutta kyllä se aktiivikäyttäjillä tökkii melko varmasti.

  Ja viihdekirjastoa ei ole kuin hubille.
 • No on sitten todistettu että palstalla ainakin kaksi hubia toimii miltei täydellisesti 😀
  Kyllä totuus on se että ei tämä hubihomma nyt ole missään nimessä mennyt putkeen niin kuin myytävän laitteen tulisi toimia eikä DNA ole toiminut kuten vastuuntuntoisen kauppiaan kuulusi tehdä siinä kohtaa kun pitäisi tunnustaa että jokin nyt meni pieleen.
  Monen suulla on todettu ettei palautuksista oikein tykätä ja milloin milläkin osamaksuverukkeilla lyödään sitten asiakkaille luu kurkkuun vaikka oikeasti asiakkaalla olisi oikeus vaatia jopa rahat takaisin jos ei saa toimivaa laitetta ja jos taas myyjä pistää aina asiakaan piikkiin sen ettei osaa asentaa tai käyttää olisi hyvä mennä paikalle asentamaan ostajalle toimiva laite ja katsoa että se sitten toimii kuten on luvattu.
  Vikojen vieritystä kolmansille osapuolille on ollut hubin kehityskaaressa sellainen määrä ettei muissa laitteissa vastaavia ole tavattu.
  Lisäksi vielä koko sekavia selityksiä jakava myymälä ja aspan palveluhenkilökuntakaan ei tästä kyllä julkisuudessa ole monelta kehuja saanut

  Tosi in sekin että joillakin varmaan toimii ja toisilla ei.
  Jotkut ei edes tajua että laite ei toimi sillä kapasiteetilla mitä mainoksissa luvataan koska eivät koskaan ole käyttäneet niin kuten taas muutamat joilla se on laajemmassa ja monipuolisemmassa käytössä ja laitteistoissa

  Varmaan on niitäkin jotka eivät vaan ”osaa” käyttää hubia koska se on sen sortin sekamelska johon ei normi digiboksiin toimintaan tottuneet ole harjaantuneet.
  Yhtä kaikki ei laite kyllä täytä niitä ominaisuuksia että voisi katsoa sen kauppaamisen olevan mielestäni edes kuluttajalakien tiimoillakaan hyväksyttävää.

  Lisäksi on hyvä että palstalla puhutaan eikä ole pohjois korean mentaliteetti ettei totuuksista saa mainita ettei pörssiyhtiön maine kärsi.

  Valitettavan harva tätä lukee ja sanonpa vain että jos jokainen hubin ostanut tämän näkisi ja antaisi palautetta ongelmista niin homma olisi jo aikoja sitten lopetettu.

  Mielenkiintoinen pointti sekin että jos minä ostan laitteen joka toimii loistavasti niin en kyllä lähde metsästämään tällaisia palstoja kertoakseni että minun uusi laite toimii 😀
 • Kröhöm, tämä palsta on sitä varten, että täällä on tarkoitus kuulla myös tulevista ominaisuuksista, joita mielelläni otan toimivaan hubiini.
 • Itselläni jos hubi suostuisi toimimaan niin varmasti katsoisin sillä televisiota enkä olisi täällä tuki sivustolla ihmettelemässä.

  Periaatteellisella tasolla hubi toimii, mutta toimimisen taso ei vastaa sitä mitä vuonna 2019 laitteilta vaaditaan.

  Esim mikäli hubista haluttaisiin oikeasti hyötyä irti niin siinä ei ajeta vuonna 2015 julkaistua käyttöjärjestelmän versiota vuonna 2019.

  Valtaosaa ihmisistä harmittaa, että laite jolla olisi potentiaalia olla oikeasti koko olohuoneen viihdekeskus on tällähetkellä mustavalkotelevisio 2000-luvulla. 


 • Ainiin jotenkin irvokasta oli kun kävin dna:n kivijalkaliikkeessä ihan muista syistä niin sain matkaani chromecast2:n koska hubin sisäinen castaus ei oikein vastannut odotuksia. Varmasti joillakin sisäinen castaus myös toimii ilman ainuttakaan ongelmaa.
 • En ole castausta ikinä edes saanut paritettua...
 • Voi tietysti hyvinkin olla mahdollista etten "tajua"että hubini ei toimi niin kuin pitäisi. Osaa em.keskusteluista en ymmärtänyt lainkaan. Tv:tä katsotaan meillä ahkerasti, tallennan paljon kaikkea. Satunnaisesti vuokraleffoja, Youtubea ja Ruutua. Joskus hubi hävittää kohdan johon olen jäänyt keskeyttäessäni tallennuksen katsomisen. Ja kahden murkun pelaaminen ja tallennuksen katsominen yhtäaikaa aiheuttaa yläkerrasta kiukkuisia " kuka siellä netissä on?" huutoja.
 • Mites muilla kuvalaadun laita esim. Cmore sovelluksen kanssa? Täällä kuvassa lievää nykimistä, ei kyllä ansaitse katselua. Kun vaihtaa LG 4K töllön omaan Cmore sovellukseen, niin kaikki näkyy täydellisen sulavasti. Netti pyyhkii 80 megaa, kokeiltu hubia langalla ja ilman.
 • @hubiukko
  Kaikki nettistriimit pätkii hubilla. Tämä on DNAnkin tunnustama ongelma/vika.

  Olen myös todennut, että Google Chromecastilla ja AppleTV:llä ei nykimisongelmaa ole.
 • @hubiukko, 

  Pääsetkö jollakin konstilla käyttämään LG:n CMorea DNAtv:n tunnuksilla?
 • Hubiukko, tämä kaiken nykiminen on minulle ollut se the suurin ongelma koko hubissa. Viimevuonna ruudun apilla jääkiekon katsominen oli todella raivostuttavaa nykimisen johdosta. Tähän auttoi vähän kun kävit hubin asetuksista laittamassa resoluutiota pienemmälle. Androidin kehittäjäasetuksia voit käydä myös vilkaisemassa. Sieltä voi voi löytyä pikkuapuja. 

  Kuten tässäkin tapauksessa niin hubi ei vastannut odotuksia ei hubissa vaan riitä teho pyörittämään softia sulavasti "4k" resoluutiolla.

  Odotan jo sitä hetkeä kun DNA julkaisee hubi v2 jossa nämä kaikki ongelmat ovat korjattu. Tosin silloin en enää ole asiakas jos joudun maksamaan täyden hinnan laitteesta jonka "early acces" versiosta maksoin jo täyden hinnan. 

 • @hubiukko
  Kännykästä striimaaminen hubiin toimii, kuva ihan katsottevaa. Giganen netti, hubi langalla.
  C More näkyy hubissa pykimättä (en puhu urheilusta), joskus ihan pienen alkuhetken jälkeen.
  Nettiboxi kaipaa tasaisin väliajoin uudelleen käynnistystä, muutoin vauhti hiljenee.
 • Justiinsa tuo nykiminen ja kuvan laatu suurin ja sietämätön ongelma iptv kanavilla sekä sovelluksisa urheilua katsoessa, vielä muutama kuukausi niin pääsee laitteesta eroon kun ei nämä ominaisuudet näytä poistuvan
 • Sarzu kirjoitti: "Kännykästä striimaaminen hubiin toimii, kuva ihan katsottevaa. Giganen netti, hubi langalla.
  C More näkyy hubissa pykimättä (en puhu urheilusta), joskus ihan pienen alkuhetken jälkeen.
  Nettiboxi kaipaa tasaisin väliajoin uudelleen käynnistystä, muutoin vauhti hiljenee. "

  - Ensinnäkin, strimaaminen toimii välillä, ja välillä taas ei. Parituksessa on joku bugi.
  - "Ihan katsottavaa"??? Mitä ihmettä!? Jos kuva nykii vähänkin, niin se ei ole katsottavaa vaan kelvotonta, koska markkinoilla on laitteita joilla striimi ei pätki yhtään.
  - Tasaisin väliajoin uudelleenkäynnistystä vaativaa laitetta ei pitäisi kenenkään hyväksyä. Edes Sartsuman.


 • "C More näkyy hubissa pykimättä (en puhu urheilusta), joskus ihan pienen alkuhetken jälkeen.
  Nettiboxi kaipaa tasaisin väliajoin uudelleen käynnistystä, muutoin vauhti hiljenee. "
  Jos jonkun mielestä tuollainen laite toimii hyvin niin lienee aika omintakienen käsitys toimivista laitteista
 • @Kozel

  Tässä saatiinkin määritelmä termille "Kaikki toimii". Tuonkin @Sarzun oman kommentin perusteella olen vahvasti erimieltä, mutta kukin saa toki pitää mielipitennsä ja odotuksen laitteelta. Nyt on kuitenkin v. 2019...
 • Joo mutta miksi pitää toitottaa asiaa ja lähteä joka kommenttiin asenteella MEILLÄ HUBI TOIMII. Mitä järkeä ja mitä tollasella käytöksellä haetaan, kuitenkin samoja ongelmia on kuin muillakin, ne ei vaan kiinnosta tai merkitse henkilölle mitään.
 • Ei oikein toimi, kun asian (hubin toimivuuden) oikea laita tiedetään. Saa vaan vihaamaan DNA:ta entistä enemmän kommentit, joten ne kannattaisi poistaa, jos ei tule DNA:n suusta.
 • Kiva, kun viestit johon vastaan poistetaan, niin tulee pikkasen sekopäisen näköiseksi keskustelu, kun itsekseen keskustelee.

  Kun siellä päässä töissä ollaan, niin olisiko mahdotonta vastata oikeisiin kysymyksiinkin foorumilla vai eikö sekään kuulu tämän päivän asiakaspalvelijalle enää.

  Eli tarviiko hubiin edelleen teidän päästä hyväksyä kanavat jotka se hakee vai onko ongelma muualla, kun kaikki kanavat ei löydy:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubi-ek-loyda-kanavaa-26/
 • Päätin kokeilla hubin castausta ja SEHÄN TOIMII! Ennen ei kyllä ole toiminut, mutta ehkä viimeisin päivitys auttoi tähän. Enempää en tohdi kehua, kun sit kuitenkin alkaa kaikki pätkimään... Luurina Huawei P20 Pro
 • Olisi kiva, jos jengi olisi sisälukutaitoista, eikä vääntäisi kaikkea kirjoittamaani...
  Täsmennän jälleen kerran: Hubi toimii vaivoitta, C More näkyy (muuta kotimainen sarja nykii alussa) - samoin striimaus pelittää iPhone 8 plussasta - sitä kysyttiin ja siksi vastasin.
  NETTIBOXI vaatii välillä uudelleen käynnistämistä, jotta vauhti säilyy - ei muutoin haittaa, mutta Netflixin 4K ei välillä käynnisty ja tähän auttaa NETTIBOXIN uudelleen käynnistys. DNAlta on ohjeistettu, että netti tulee välillä sammuttaa ja käynnistää uudelleen. Eipä ole suuri vaiva, nousee pystyyn minuuteissa.
 • @Hölmö
  No ei toimi ainakaan täällä.

 • Telia TV ei toimi täälläkään kännykällä. Telia estänyt castauksen. Muuten toimii... FB-videot jne. Itse streemaan lätkän telkkuun windows läppärin Telia TV- sovelluksella.
 • Mitään oikeaa modeemia tai reititintä ei tarvitse käynnistellä uudelleen mitenkään säännöllisesti, ohjeistakoon DNA mitä lystää. Mutta kun kaikki kelpaa, niin mikäs siinä...


 • Täällä kun porukka valittaa siitä äänien epätasapainosta ja kuitenkin näyttää joillakin olevan LG telkkareita niin eikö kaikissa ole tätä juttua joka omassa lg-oled55c7v töllössä on.
  Vaatii tieysti että telkkarin ja hubin äänet on asennettu oikeilla koodauksilla systeemeillä eikä valmiiksi sekaisin

 • JJJN
  "Mitään oikeaa modeemia tai reititintä ei tarvitse käynnistellä uudelleen "
  Sagemeissa onkin eri ominaisuudet 😀
 • Hölmö 
  Kuka hullu castaa hubiin?
  Eikö teillä ole telkkarissa mahdollisuutta castata suoraan töllöön?

 • @Sitä saa mitä tilaa
  "Kuka hullu castaa hubiin?
  Eikö teillä ole telkkarissa mahdollisuutta castata suoraan töllöön? "

  Minä ainakin castaan (tai yritän välillä castata) koska14 v. vanhassa Pioneerin plasmassa ei ole mitään miracasteja tms. Tosin käytän mieluummin Google Chromecastia, joka toimii aina. Toisin kuin huba.

  Onko jollain muuten tietoa mitä hubin bluetoothilla voi tehdä? Itse en ole ainakaan saanut hubia pariutumaan minkään bluetoothlaitteen kanssa.
 • @Kozel
  "Onko jollain muuten tietoa mitä hubin bluetoothilla voi tehdä? Itse en ole ainakaan saanut hubia pariutumaan minkään bluetoothlaitteen kanssa."

  Luulenpa että bluethoot on tehty Hubin puolelta toimimattomaksi ja oman arvelun mukaan DNA:lla on tarkoitus tuoda uusi kaukosäädin Hubiin joka toimisi bluethootilla.
 • @Monikanavaäänetön

  Ehkä noin. Käytännössä tuo vaan näkyy tällä hetkellä käyttäjille vain yhtenä hubin toimimattomista ominaisuuksista.
 • @Kozel
  Keskittyisit sinäkin enemmän hubiin, kuin minuun.
  Kyllä tässä ihan muut on ristiretkellä kuin minä...

  Kirjoitan tänne juuri niin kauan kuin haluan. 🤷🏼‍♀
  Ja käytän hymiöitä. 🙂

  Tämän kommentin voi poistaa ohi menevänä muiden turhien kanssa.
 • @Sarzu

  Hubiin lähinnä keskitynkin ja nimenomaan sen kehityskohteisiin, kun taas sinä keskityt puolustelemaan keskeneräistä tuotetta, mistä ei ole mitään hyötyä (paitsi DNAlle ehkä marginaalisesti).

  Varmasti kirjoitat niin kauan kuin haluat. Mutta kysyinkin että kuinka kauan ja miksi.

  Ja käytä vaan hymiöitä. Ne nimittäin vievät kaiken vähäisenkin uskottavuuden kirjoittelulta.
 • Kozel 
  Ei tullut tuo castauksesa mieleen vaikka itselläkin oli ennen tuo Pioneerin plasma
  Aikanaan hyviä pelejä mutta ku n vaihtoi tähän LG olediin meinasi pyörtyä että mikä ero on kuvan laadussa
  Silmä tottuu niin ettei paremmasta tiedä ennen kuiin voi vierekkäin verrata
  Aika on muutenkin ajanut noista palasmoista ohin kun tuli nämöä 4K ja uhd jutu ja muun moninaistäänimoodit
  Ensi kuun puolen välin jälkeen voi hubirintamalla tulla uuttä pöhinää julkisuudessa 😀
 • @Sitä saa mitä tilaa

  Älä yllytä!
 • Toimiiko teillä netflixin ultra hd leffat hubin kautta? Minulla on näköjään lakannut toimimasta ilmeisesti viimeisen päivityksen jälkeen. Juu..netflixin ultra hd tilaus on voimassa.
 • Kanavapaketeista sellainen huomio, että Viasat Explore ja Viasat Historyn tekstitykset on aika kummalliset.
  Nimittäin tuolla History kanavalla pitää aina käydä laittamassa FIN tekstitys päälle, kun se on oletuksena pois.
  Explore kanavalla on tupla tekstitys jolloin täytyy ottaa tekstitys pois, jolloin jää vielä yksi FIN tekstitys jäljelle.
  Omituista minusta, mutta ei varmaan DNA:sta, toteavat todennäköisesti että se on kanavasta riippuvainen asia 😀
  Hubituksessa on tuo uusi N Beta versio.
 • Ensin vähän offtopicia alkuun... Huvittavaa seurata lähinnä nimimerkkiä Sarzu, jonka omistakin kommenteista selviää, että hubissa on ongelmia, mutta silti kovast väitetään, että kaikki toimii. Yritä nyt edes itse päättää miten on 😀 :O

  Sitten pari oikaisua... Telia ei ole estänyt yhtään mitään hubiin liittyen. Telia TV castaus ei toimi ja syynä on Broadcom, joka on siis hubin SoC:n takana. Korjausta tulee - jos tulee.

  Sarzu, nettiä ei oteta pois päältä ja laiteta takaisin päälle. Modeemi on sitten toinen asia.

  Itse hubista vielä vähän. Olen saanut DNA:n puolelta viestiä koskien SoC:ia ja sitä on puolusteltu aikansa paremman luokan tuotteena. Broadcomin tarjonnan osalta on saattanut sitä high-endiä ollakin, kokonaismarkkinaa silmäillen taas ei. Testasin paria Android TV peliä ihan mielenkiinnosta - ei tule mitään. Itselleni siis täysin tyhjänpäiväinen testi, mutta esim. pinball pelissä kaukosäätimen painalluksesta menee ainakin 0,5 sek ennen kuin mitään tapahtuu ja toiminta muutenkin hyvin nykivää. Mielestäni tämä vain vahvistaa ainakin omaa näkemystäni siitä, että Android TV laitteeksi tästä hubista ei oikein vaan ole. Rauta on heikkoa ja Kernelin puolella tuntuu olevan jotain mätää kun tietyt ominaisuudet/toiminnot Android TV sovelluksissa eivät tee yhtään mitään. Mutta lämmittäähän se tietysti itseäni, että Sarzulla toimii - jos toimii. Eikä tässä mitään, mutta kun laitetta nimenomaan kaupitellaan myös Android TV käyttiksellä, niin aika vaisu on esitys.
 • Muistetaanhan taas pitää keskustelu asiallisena.

  Tähän keskusteluun ei kuulu esimerkiksi muiden haukkuminen. Jokainen voi omalta osaltaan ennen viestin lähetystä miettiä vielä kerran mitä lisäarvoa viesti tuo keskusteluun ja onko siinä jotain (esim. henkilökohtaisuuksiin menemistä) jonka voisi jättää kirjoittamatta.

  Olemme joutuneet poistamaan tästä keskustelusta viestejä ja poistamme asiattomat (sekä Hubiin liittymättömät) viestit jatkossakin.

  Mikäli keskustelu ei jostain syystä onnistu ja pysy asiallisena, joudumme miettimään onko pieni jäähy (eli väliaikaiset bännit Tuki -sivustolle) joidenkin keskustelijoiden osalta aiheellinen.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hubiin liittyen.. 

  1. Tänään vilkutti hubi kotiin tullessani keltaista valoa ja kaikki komennot laitteelle menivät kymmenien sekunttien viiveellä. Homma korjaantui johdon tuuletuksella, mikä sinänsä harmitonta mutta mikäli yleistyy niin todella ärsyttävää. 

  2. Päivityksen jälkeen Hubi on alkanut sammuttaa itsensä aina täysin yön aikana, joten päivän ensimmäiseen käynnistykseen tarvitaan aina hubin oma kaukosäädin. Kiusallista jos haluaisi käyttää ainoastaan TVn omaa ohjainta HDMI-CECin kautta.

  3. Keskeneräisten kovalevytallenteiden katselu. Nyt on kaksi kertaa viikon sisään "kadottanut" kovalevyn niin ettei keskeneräisen tallenteen katselu onnistu ennen kuin laite on käynnistetty uudelleen. Ensimmäisellä kerralla vaati myös kovalevyn alustuksen että lähti toimimaan.


 • Kun nyt kerrankin DNA on linjoilla niin kertokaapa milloin saadaan
  - musta ruutu kuntoon
  - kuvakelaus edes 2000 luvulle
  - EPG käytettäväksi
  - boxin hyytyminen kuriin

  Eli sanokaapa sieltäkin joskus jotain millä on merkitystä.

  Jos tästä saa kakkua niin siitä vaan
 • Toimiiko teillä netflixin ultra hd leffat hubin kautta? Minulla on näköjään lakannut toimimasta ilmeisesti viimeisen päivityksen jälkeen. Juu..netflixin ultra hd tilaus on voimassa.
  Jones
  21 tuntia sitten
  Ilmoita asiaton sisältö

  ​​​​Ei näy täälläkään 4k. 5.53mb/s 1080 on maksimi. Sitä en tiedä onko ikinä toiminut sillä olen hubin omistanut vasta viikon.
 • Lisäksi tallennussäännöt 2000 luvulle, mikronykimisten hoitaminen iptv ja sovelluksissa, monikanavaäänet kuntoon joka kanavalle ja sovellukselle (missä ne on saatavilla).

  Partanen tulee kohta messuilta? ja luvannut vastata maaliskuusta alkaen joka toinen viikko kysymyksiin, muut täällä ei näihin ota kantaa näköjään.
 • DNA:n edustajat voisivat tosiaan tästä ketjusta katsoa mikä on aktiivisuus vastailla asiakkaiden kysymyksiin ja ilmoituksiin. Mitään turhia "asia tiedostettu ja tiedotamme heti kun jotain tiedotettavaa on" ei tietysti kannata käydä kirjoittelemassa. Keskustelu varmaan pysyisi paremmin aisoissa jos edes jollain tavalla pidettäisiin asiakkaat tietoisina missä mennään.

  En totta puhuen oikein tiedä miksei hubin osalta voida alkaa pitää avointa "bugtrackeria", josta näkisi helposti onko havaittu vika tunnistettu ja ilmoitettu tai onko sille jopa yritetty tehdäkin jotain. Ymmärrän kyllä, että siinä on DNA:n ja kolmansien osapuolien kannalta hankalia asioita, mutta ei tällainen täydellinen hiljaisuuskaan hyvää kuvaa anna. Esimerkiksi mustasta ruudusta on ollut paljon puhetta ja tämä perin harmillinen ongelma vaivaa minunkin hubiani. Ei siinä tosiaan paljoa auta, jos joku käy kuittailemassa miten hänellä toimii. Tietysti jos aletaan oikein luetella laitteita joissa hubi on kiinni, saataisiin edes jotain relevanttia.

  Vai onko asiakaspalvelun tietotaito hubin osalta niin olematonta, ettei ole keskusteluun mitään annettavaa? Kai siellä kehityspuolella on muitakin kuin yksi henkilö joka satunnaisesti käy täällä vastailemassa?
 • ... Piti laittamani vielä, että itselläni on pelkästään Sonyn laitteita. Eli KDL jotain televisiot. Hetken aikaa oli hubin ja television välissä HT-XT3 ämyri, mutta kuten todettua, hubi sai komennuksen makuuhuoneen puolelle kunnes alkaa käyttäytyä.
 • Mikko 
  "Vai onko asiakaspalvelun tietotaito hubin osalta niin olematonta, ettei ole keskusteluun mitään annettavaa? "

  On täällä 5 DNA nimeä ylälaidassa mutta asiantuntemus usein pelkisyy kehoituksiin että vaihda antenni ja ota yhteys vikapuoleen tai asiakaspalveluun ja muuten homma on pelkästään vahtimista ettei liika haukuta hubia tai muita 😀

  No hubin kehitykseen liittyen itsekin jo kuukausia sitten toin myös esille sen että kirjoitajien olisi hyvä kertoa sekä laiteistosta että nettiliittymästä sekä onko mokkula vai kaapeli.
  Samoin se että vian sattuessa olisi hyvä alkaa selvittää asiaa puhtaalta pöydältä niin että ensin on vain hubi kytketty telkkariin ennen kuin laitetaan muita lisäkaluja kiinni jolloin on helpompi itsekin todeta missä vaiheessa alkaa hommat tökkiä
  Jois pelkkä hubikaan ei toimi niin turrha oon sitten latoa lisäkomponetteja sotkemaan systeemejä.

  Pari tähän laitejuttuun vissiin silloin vastasi mutta tuollaiset aivan asiallisetkin jutut poistuu joko uusien päivityssivujen tai muun "siivoamisen" myötä.

  Laitekokonaisuudenkaan selvittämisellä ei tieysti kaikkea voi rajata koska sitten on monellaista "narua" viritystä ja jakajaa siinä välissä ja oma osansa on kytkijänkin tietotaidoilla.

 • Nyt kun täällä junnataan vielä vanhan tekniikan kanssa niin kehitysehdotus sekin että DNA:n kannattaisi jo tässä vaiheessa alkaa suunnitella tuota 5G aikaa ja millaisia Sageja sinne tarjoaa.
  Elisalla on jo verkkoa ja kieli poskella odotan että tämä niiden värkki tulee jakeluun.
  Toimii myös 4G syteemillä ja peli on todella tältä vuosikymmeneltä tekniikan ja ominaisuuksiensa tasolta
  https://www.htc.com/fi/5g/htc-5g-hub/


 • Ei näy täälläkään 4k. 5.53mb/s 1080 on maksimi. Sitä en tiedä onko ikinä toiminut sillä olen hubin omistanut vasta viikon. 

  Kyllä ainakin aiemmin toimi! No pitää katsoa 4K materiaali suoraan telkkarista, mutta ihme kikkailua tää on. Dna voi olla varma ettei määräaikainen sopimus saa jatkoa tuölevan lokakuun jälkeen. 2 vuotta maksullista testausta riittää!

 • Jones
  On se merkillistä ettei porukka tajua että mikään maaräaika ei sido ostajaa pitämään laitetta joka ei toimi sille luvatulla tavalla???

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

 • Juu ei toimi Netflix 4K-sisältö vaan tulee virheilmoitus joka Netflixin mukaan "viittaa yleensä siihen, että jotkin laitteessa olevat tiedot pitää päivittää, ota yhteys laitteen valmistajaan". En tiedä onko se koskaan toiminutkaan kun olen käyttänyt Netflixiä töllöstä jossa myös HDR toimii. HD sisältö toimii myös hubin sovelluksen kautta.
 • Muistaakseni jossain vaiheessa on näkynyt hubilla Netflixin 4K - nyt ei tosiaan näytä toimivan.
  Missä vaiheessa lakannut toimimasta, sitä en tiedä, kun meilläkin käytetään TV:n kautta Netflixiä (ääni on parempi).
 • @Sarzu

  "...kun meilläkin käytetään TV:n kautta Netflixiä (ääni on parempi)."

  Mutta kuva on yhtä hyvä, ellei vaan parempikin, eikö?
 • Ei ole yhtä hyvä kun hubi ei tue HDR:ää. Muutenhan sovelluksilla ei ole eroa, ääni vain on hubissa huono oli kyseessä mikä tahansa sovellus.
 • @Janne
  Juuri näin, kuva on myös pääosin parempi.
 • Luetun ymmärtämisestä haukut meitä muita, mutta ei tosta taaskaan saanut mitään selvää, missä se nyt on parempi? Sama sovellus eri laitteissa ei kyllä takaa samaa kuvanlaatua eri laitteilla. Mitäs jos TV ei tue HDR:ää, niin kuinkas sitten paremmuus selitetään...
 • Janne 
  Tässä tulee mieleen se vanha juttu että montako insinööria tarvitaan jne.

  Käsittämätöntä ettei edes ääni olisi hyvä kun ajatellaan sitä että ääntä on jo historiallisen pitkiä aikoja siirretty ilmmojen halki eikä toiset saa sitä kuidullakaan laadukkaasti perille.
  Äänipiirithän on yleensä isojen valmistajien standardien mukaan valmistamia ja tarvittavat codecitkin jonkun Dolbyn tai vastaavan tekemiä.
  Jos koodiporukka on nekin mennyt ryssimään omilla lisäjipoillaan on jo aika merkillistä.
  Alkaa olla jonkinlalinen maailman ennätys tämä kohta parin vuoden kehitysjakso tällä värkillä 😀

  Vähän alkaa epäilyttää että viat saattaa olla jo itse emäpaikinkin laitteissa ja niiden yhteensopivuudessa oman hubinsa suhteen.
  Sitä jo muutkin epäili että tökkivä nettiyhteys sotkee osalla hubin toiminnat
  Esim. se musta ruutu voi olla s itä ettei kuvasignaali tule tarpeeksi nopeasti ja hubi luulee ettei kuvaa olekaan

  Oliko kokaan kokeillut miten hubi toimisi vierraassa verkossa ja onko samat vaivat?
  Kilpailijat ainakin kertovat että niiden boxit toimii kaikissa verkoissa.
 • Esim Netflix ja Cmore sovellukset toimivat moitteetta muissa Android-TV  laitteissa niin eiköhän vika ole silloin pelkästään hubissa.
 • @Janne
  Juuri näin 😀
 • Kaipaisin tähän asetusmahdollisuuden lisäajalle tallennuksen alkuun, vaikka erikseen.  Ainakin tällä hetkellä kaikki Ylen ohjelmien tallennuksen alkavat jo ohjelman alettua.

  Viimeisimmän päivityksen jälkeen on tosiaan ollut enemmän ongelmia kovalevytallennusten suhteen: tyhjiä tallennuksia, muutaman sekunnin tallennuksia, ja jopa 20 tunnin tallennuksia.
 • Eilen taas selviytyjät ja selviytyjät extra jäi tallentamatta kovalevylle ja tänään aamulla hubi niin syväunessa ettei ota vastaan tv:n kaukosäädin komentoja HDMI-CECillä. Tosi harmi sillä laite toimiessaan on loistava ja pidän monista ominaisuuksista, mutta perus asiat ei toimi. Harmittaa kiikuttaa laite takaisin kauppaan, mutta pakko.
 • Kyllähän tuo android  (nougat N) tulisi saada ASAP, jotta tuki HBO:lle saataisiin (saatavilla vain android 7 ja 8 versioihin). Hubin chromecastillakin onnistuisi, jos se vaan toimisi mitenkään
 • Saisi tulla jo Android 9 ku kerran eletään jo vuotta 2019.
 • Niin se HBO hubilla ei toimi millään versiolla, ennenkuin piirin valmistaja tekee korjauksen (jos tekee ikinä): Tässä partasen viesti:

  Telia TV:ä ei voi castata Hubiin millään Android versiolla. Ongelma liittyy Telia TV:n käyttämään salaukseen joka on PlayReady. Tämä kyseinen salaus ei toimi laitteen piirivalmistajan (Broadcomin) bugin takia. Asia on raportoitu Broadcomille jo jokin aikaa sitten ja heiltä edelleen odotetaan korjausta. Alun perin korjausta odotettiin Broadcomilta jo ensimmäiseen N versioon, mutta valitettavasti Broadcom ei ole vieläkään korjausta tehnyt. Tämä sama ongelma heijastuu myös muihin sovelluksiin kuten HBO:n. Tästä ongelmasta kärsii siten kaikki operaattorit / laitevalmistajat jotka käyttävät samaa SoC:ä mitä DNA (Broadcom 7252S)
 • Ville Partanen kirjoitti:
  "Seuraavat pari viikkoa ovat kalenterin suhteen aika mahdottomia, sen jälkeen hiihtoloma ja sieltä suoraan MWC messuille. Tämän jälkeen ollaankin jo maaliskuussa. Tein nyt kuitenkin niin että varasin maaliskuusta eteenpäin itselleni joka toinen tiistain 07-09 puhtaasti tätä palstaa varten. Tavoite siis olisi käyttää tämä aika palstan lukemiseen ja vastaamiseen. Tämän ajan ulkopuolella en todennäköisesti ehdi tätä palstaa juurikaan lukea." 

  Ei ollut tänä Tiistaina tuo aika, ehkä ensiviikolla...
 • Miksi pitäisi castata hubiin kun voi castata suoraan televisioon? Vai onko tällaisissa tapauksissa hdmi-liittimet jo kaikki käytössä?
 • No ei kaikilla ole mitään castausta telvisiossa. Ihan samallailla voi kysyä mitä tekee koko hubilla älytelkkarin kanssa... Niin ihmisillä on eri käyttötarkoituksia.
 • Minusta sillä ei noilla nykyominaisuuksilla teekkään mitään. Tuli netin mukana niin on nyt käytössä. Oma mielipide on että saman asian ajaisi chromecast ja dna-tv palvelu. Tulee halvemmaksikin. Mutta jos joku välttämättä haluaa boxin niin mikäs siinä 😀
 • @Janne
  Meillä ainakin hubi ”kaappaa” mobiilista castauksen perusleffasovelluksissa eli ei tule edes vaihtoehtona tv:tä. Olen yrittänyt ohittaa tuon, mutta en ole onnistunut.
  Suoraan voi kyllä katsoa eri sovelluksia (p.lz C More ei suostu käynnistymään) smart tv:stä.
 • Siinä on sitten jotain häikkää koska pitäisi sen toimia. Kannattaa katsoa mobiililaitteen home-sovelluksesta että näkyykö siellä se tv/chromecast.
  Jos on dna:n kautta hommattu cmore niin smart tv:n cmoreen ei operattoritunnareilla kirjautua. Tai jos ei edes suostu käynnistymään niin vika sitten töllön puolella.
 • Sarzu 
  Yleensä niin että esim C.more pitää tilata vähän sen mukaan millä katselee.
  Jos olet tilannut sen DNA kautta hubiin ei välttämättä toimi jos katseluoikus on paritettu hubiin
  Jos tilaa suoraan C.moresta ja parittaa telkkariin siin pitäisi toimia
 • Meillä on C More hubin kautta, ei tarvinnut erikseen tilata. Mobiilissa ja hubissa siten toimii.
  Käynnistyy tv:stä sen verran, että jää rullaamaan punainen ympyrä. Kaikki muut sovellukset toimivat kyllä.
  Täytynee tutkailla vielä lisää tuota tv-castausta.
 • En taas ymmärrä mitään. Mitä tarkoittaa Cmore hubin kautta? Jos Cmore paketti on tilattu operaattirilta (DNA) se on ihan sama kun tilaisi suoraan Cmorelta, sillä erolla että DNA:n tunnuksilla kirjautuminen ei toimi kaikilla sovelluksilla. Selaimen, mobiili Androidin tai ikaupan sovellukseen voi kirjautua DNA:n tunnuksilla, mutta minkään telkan ei voi.

  Sillä että TV:n Cmore sovellus ei aukea ei ole sinänsä väliä (eikä se toisaalta johdu siitä), koska siihen ei voi kirjautua DNA:n tunnuksilla.
 • Juuri niin eli jos koettaa katsoa ilman hubia suoraan telkkarista ei  se silloin toimi jos se on hubiin tilattu
  Mikä telkkari sulla ja kuinka uusi malli?

 • Castaus TV:ssä on taas vieläkin vaikeampi aihe. Itsellä esim on "Samsung Smart View" ja toisessa joku miracast kikotus. Ne ei ole googlecastauksen kanssa sama asia ja siten ei näy google home sovelluksella, myöskään kaikkia sovelluksia ei voi muutakuin peilata koko näyttö puhelimesta/padista ja sehän on ihan pelleilyä.

  Chromecast + DNA TV on itselläkin ratkaisu, hubin kanssa pelleillyt ja heitellyt seinään sen verran että edelleen ei ole itselle sitä tulossa... Silti joudun noiden laitteiden kanssa toimimaan, joten kuntoon se pitäisi saada.
 • joka töllössä on vähän omat softa ja omat kytkentämahdollisuudet

 • Tossa kuvassa on juurikin Miracast, ihan pelleilyä, kun ei puhelimella muuta tehdä peilauksen aikana, kun se vaan kopio näytön, näytön sammuttaminenkin puhelimesta niin sammuu myös telkassa. Oikeeseen Chromecastiin verrattuna ihan surkeutta käytettävyydeltään..

  Samanlainen on vielä yhdestä telkasta löytyvä "Wireless Display", jota operoidaan Intel langaton näyttö sovelluksella. Hubin googlecast olisi lähimpänä Chromecastia, jos vaan toimisi ilman rajoituksia kaikkien appien kanssa (ja noin muutenkin toimisi paremmin, kuin nyt toimii).
 • En tie saako muita mutta en koe tarpeelliseksi koska koko peilaushomma on minusta ihan persestä kun samat saa muutenkin ruudulle.
  No tietty jos haluaa katsoa kuvia puhelimestaan niin se on yksi jytty mutta kuvat voi siirtaa tietsikalle josta telkkari näyttää ne kuten tallennetut lev´ffat ja musatkin
 • Toimiihan cromegast kun iskee puihat kiinni ja kun se ei kanssa paljoa maksa niin miksi tuskailla jos sellista katrsoo tarvitsevansa
 • Niin ideahan siinä on että et tarvitse chromecastia, kun on hubi, mutta tarvitset kuitenkin. Joten menee koko idea hubista, kun kaikkeen tarvitsee jonkun toisen laitteen tai ainakin jonkun toisen kautta saman sovellusken käytettävyys on parempi.

  Chromecast
  Samalla kun selaat puhelimen sovellusta ja painat yhtä nappia, niin CEC aukaisee TV:n ja ohjelma lähtee sinne pyörimään, näin helposti toimii oikea Chromecast. Puhelimella voi sitte tehdä mitä haluaa, paitsi kun haluaa kelata ohjelmaa ,niin sovellus pitää avata, tämäkin on jo ruvennut tökkimään, kun kaukosäädin olisi helpompi siihen, mutta hubiin ja noihin Miracasteihin verrattuna helppoa ja mukavan käytettävää.
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Tv on Samsung Smart 8-sarja. Löysin tällaisen C Moren sivulta:
  <em>”Valitettavasti Samsung Smart TV -sovellukseemme ei voi kirjautua operaattoritunnuksilla. Myöskään Android TV -sovellustamme ei voi käyttää ilman DNA Hubia.”</em>

  @JJJN
  En valitettavasti voi auttaa ymmärryshaasteissasi, mutta meille C More tuli ihan tilaamatta hubiin ja mobiiliin - hubiin ilmestyi samaan pystyvalikkoon vasemmalle kuin Viaplay, Cirkus ja Netflix. Johtunee siitä, että meillä on C More -kanavapaketti.
 • Sarzu 
  "Valitettavasti Samsung Smart TV -sovellukseemme ei voi kirjautua operaattoritunnuksilla "

  Juuri tätä tarkoitin mutta jos tilaat c-moren suoraan niiltä niin pitäisi toimia
 • "Tuli tilaamatta hubiin", kai sä nyt sen jostain oot tilannut. Kirjoittaisit niin että tajuasi jotain. No kerta se siellä DNA TV:ssä näkyy niin DNA:lta se on tilattu.

  Siihen että se sovellus ei aukea TV:ssä ei vaikuta tuo tilaus mitään. Kirjautuminen ei vain onnistu, mutta siitä ei kait ollut kyse tekstisi perusteella ja jos oli, niin kirjota taas selvemmin...
 • P.S suora c-more kanavapaketti tilaus telkkariin niiltä antaa usein myös paremman kuvalaadun kuin hubin kautta tullut
 • Niin ja esim puhelimen+Chromecastin kautta toimii cmore sovellus riippumatta mistä se on tilattu... Koska DNA:n kautta se on edullisempi, siksi tilaus sieltä itsellä + toimii virittimen kautta kanavat samalla.
 • Ei tarvitse C More suoratoistoa erikseen tilata, jos on C More kanavapaketti, luulisi nyt jo yksinkertaisimmankin sen ymmärtävän.
  DNAn sivulta https://www.dna.fi/cmore voi vielä  itse lukaista:


  C More – runsas kattaus leffoja ja sarjoja Hollywoodista, Pohjoismaista ja Suomesta

  Ensi-iltaelokuvat ennen muita ja suosikkisarjat ilman mainoskatkoja. C More on elokuvien ja tv-sarjojen ystävien ykköskanava, joka näyttää uusimmat menestysleffat ensimmäisenä. Keväällä 2019 voit esim. seurata Game of Thronesin viimeistä kautta jenkkitahtiin C More Series -kanavalta sekä C More -suoratoistopalvelusta. Kanavapaketti tarjoaa jopa 300 elokuvaensi-iltaa vuodessa, 24 tuntia vuorokaudessa. Kanavapakettiin sisältyy myös Suomen suosituin lastenkanava C More Juniori. 

  C More -suoratoistopalvelusta löydät niin C Moren kotimaiset alkuperäissarjat (mm. Aallonmurtaja, Ratamo ja Onnela) kuin runsaan kattauksen lastenohjelmia. 

  Voit myös katsoa osaa MTV3:n, Subin ja Avan ohjelmista ilman mainoskatkoja. DNA TV -sovelluksella katsot ohjelmia tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella missä haluat.

 • JJJN 
  Sulla on sitte varmaan telkkarissa DNA kortti sillä muuten ei luulisi onnistuvan tuon moren katselu TV virittimen kautta
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Meillä on jo sen verran kanavapaketteja ja suoratoistotilauksia, ettei kannata C moresta erikseen maksaa, kun kuuluu jo C More -pakettiin. Ihan ok toimii hubin kautta, ääni vaan aika hiljainen, mutta sitä saa onneksi nappulasta lisää.


 • Päätit sitten kertoa mulle mikä on Cmore, kuinka tyhmänä pidät..

  Joka kerta vaan puhutaan eriasioista, ei ole ollut kyse mistään suoratoiston erikseen tilaamisesta, luulin että sen tajusit jo ekasta viestistä. Vaan tilauksesta yleensä, sun tekstistä saa käsityksen että et ole koko Cmorea tilannut ja se vaan on hubissa, no ei varmaan ole ilman tilausta...
  Edelleenkään ei selvinnyt aukeaako se sovellus TV:ssä vai eikö kirjautuminen onnistu, mutta eipä sillä väliä ei meidän kannatrtaisi samalle foorumille kirjoitella, mutta ei tarvi sunkaan kertoa ihmisille, että kirjottaisitte selvemmin, kun noi sun tekstit voi tulkita ihan miten haluaa...
 • Sarzu 

  Eikö Sampassa ole tälliasta ominaisuutta??
 • JJJN 
  Sulla on sitte varmaan telkkarissa DNA kortti sillä muuten ei luulisi onnistuvan tuon moren katselu TV virittimen kautta


  Tietysti, kun se kortti tulee siinä tilauksen mukana, kun tilaa Cmoren sportin tai Totalin DNA:lta.

  Hubilla varmaan voi katsoa Cmoreltakin suoraan tilattua pakettia Cmore sovelluksella? Mitään järkeähän siinä ei ole, mutta mahdollista pitäisi olla. Silloin ei toimi hubissakaan virittimen kautta tietenkään kanavat.
 • JJJN 
  Jep mutta hubiasiakkailla ei kai ole korttia jos ei erikseen tilaa ja siitä meinasin sarzun ongelman johtuvan
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Meillä on käytössä soundbar, ei käytetä tv: n ääntä.
 • Joo-o parempi olla hiljaa, mielestäni jo asian selitin, enkä enää ymmärrä mistä ongelmasta tässä on edes kyse enää...
 • Sarzu 
  Siinä sounbarissa ei sitten ole automaatia eikä soundbaaria saa ottamaan telkkarista tuon säädön kautta ääntä vai oliko telkkarisakaan tuota?
  Sounbareissa ja telkkareissa on yleensä 2 tapaa syöttää sitä. Joko optisen tai hdmi kaapelin kantta mutta sitten pitää kaapeli olla sitä viimeisintä versiota jotta kaikki toimii.
  Näitä säätöjä on nykypeleissä niin rutosti että aika monella taitaa olla laitteiden keskinäiset säädöt aika "hakusessa"

 • @Sitä saa mitä tilaa
  Täytyy tutustua jossain välissä, kiitos vinkistä!
 • Tiedokso vaan.
  N version Hubissa uusi kiva vika. Maksukanavilla punainen lukko (välillä myös peruskanavissa), mutta IPTV maksukanavat näkyvät, niitä vaan ei voi tallentaa kovalevylle. Ville Partanen tunsi vian, mutta ainoa keino on koko hubin resetointi tai sitten odotella seuraavaa N versiota.
 • Meilläkin hubin totaalisen käynnistyksen jälkeen näkyy kohtuullisen pitkään punainen lukko kaapelin maksukanavilla. Tulee juurikin se musta ruutu. Siitä pääsee sillä, että vaihtaa ei-maksulliselle kanavalle ja sitten kanavanauhasta [OK] vaihtaa takaisin maksukanavalle.
  Tällä olen itse saanut maksukanavat näkyviin.
 • Onhan tämä aivan käsittämätön juttu että kaupallien tuote joka on kohta pari vuotta ollut myynnissä on tällä tasolla.

  Samoin se että porukka mukisematta maksaa moisesta.
  Kukaan ei pitäisi kotona esim. pesukonetta tai mikroaaltouunia joka toimisi samalla varmuudelle kuin hubi 😀

  Aivan kuin ihmiset ei olisi koskaan nähneet toimivia laitteita ja tämä olisi ensimäinen laite maailmassa "ääniradion" jälkeen 😀
  Kaikenlaista pikku vikaa se vaan Sarzunkin hubissa on vaikka kehuu laitettaan välillä toimivaksi.
  Ei taitaisi autoaan kehua jos pääsisi liikkeele vasta kun tekee "kesäjuhlaliikkeitä" vaikka takaluukkua ja ovia aukomalla ja saisi vasemmalle käännettyä vasta kun ensin olisi pari kertaa kurvaillut oikealle 😀

 • Ei onnistu tässä tilanteessa. Ei auta virtaresetit, ei dnatv sovelluksen tietojen poisto, tai vanhempi versio. Kyseessä ei myöskään ole totaalinen käynnistys vaan ihan normaali stanby startti. Kuten sanoin Partanen tunsi ongelman.
 • @Sami S
  Meillä ei ole tuota uusinta N versiota, hyvä näin. 😉
  Erikoista, että tilanne on saatu entistä huonommaksi; muistelen, että sulla oli tätä musta ruutu -ongelmaa aiemminkin aika lailla.

  @Sitä saa mitä tilaa
  Nyt kun jälleen nimeäni mainostetaan palstalla:
  - Hubi toimii sata kertaa paremmin ja varmemmin kuin aiemmin käytössä ollut Wbox; aika pieni juttu on tuollainen valtuutuksen kestäminen verrattuna siihen, että Wboxi buuttaili useita kertoja päivässä ja tallennukset katkeilivat samalla, samoin katkesi jatkuva nauhoitus.
  - Perustoiminnassa ei ole hubin osalta valittamusta. Tallennukset toimivat kovalevylle, myös jatkuvat.
  - Jos/kun ongelmia on, en kitise niistä täällä, vaan olen yhteydessä DNA:han. Näin toimin myös Wboxin kanssa, valitettavasti ei vain saatu toimivaa versiota, joten vaihdoimme hubiin ja Wboxit löysivät paikkansa sorttiasemalta.
  - Tämä on meidän tapamme toimia ja jokainen taaplaa tyylillään, joten jätetään nämä henkilökohtaiset arvostelut ja pysytään hubiin liittyvissä kommentoinnissa. Kiitos.
 • @Sarzu

  Kyseessä ei ole musta ruutu vika, vaan kokonaan uusi vika joka punaisella lukolla estää kanavien näkymisen, jopa maksuttomissa peruskanavissa. Mustassa ruudussa sitä ei tule ja silloin virtaresetti auttaa, tässä tilanteessa ei auta. 

 • Meillä sitä mustaa ruutua tulee kun hubi käynnistyy. En nyt muista miten päin meni, pitikö käynnistää ensin hubi ja sitten televisio, niin tuntuisi toimivan. Normaalisti kun painan television päälle kaukosäätimestä, myös hubi herää ja tällöin jää usein mustaan ruutuun. Jollain varmaan tästäkin selvitään helpommalla, eikä kyseessä taida edes olla bugi tai ongelma ylipäätään, mutta tässä kohtaa ei auta mikään muu kuin virtajohdon irroitus ja tuikkaus takaisin paikoilleen. Näin se ei tietysti saisi toimia. Paitsi jos tällaisia ei pidä ongelmana.

  Ja sori nyt Sarzu, mutta eikö täälläkin kannata ongelmista keskustella? Olen itsekin keskustellut näistä ja parista kehityskohdasta suoraan herra Partasen kanssakin. Täällä kun niistä ongelmista keskustellaan, niin äkkiä huomataan että usealla loppukäyttäjällä on samoja tai hyvin samanlaisia ongelmia. Ei kun siis joku toinen laite on toiminut huonommin, niin eihän nämä ole ongelmia. Äh, antaa olla.
 • Pari kuukautta hubin omistaneena olen seurannut tätä palstaa päivittäin. Ongelmia on ollut mm. yleisiä tallennuksien osalta, 2.2 HDMI suojauksen kanssa(musta ruutu), maksukanavien valtuudet hävinneet, jumituksia, laitteen itsestään buuttaamisia jne.

  Melkoinen purkki ja softa sarzulla, joka toimii kuin unelma. Ei edes yleiset viat koske hänen hubiaaan.
  Suosittelen 6kk bannia palstalle
 • Ei päivää ilman huvinsa. Keskimäärin joka toinen kovalevytallennus on alkanut olla pelkkää mustaa ruutua. Lisäksi nyt yhtäkkiä on hubi alkanut joka päivä ensimmäistä kertaa käynnistäessä käynnistyä Androidia myöten eli pitkän kaavan mukaan. Liittyyköhän nämä jotenkin toisiinsa?
 • Voisiko epg:n saada vihdoin korjauksen.
  jos haluan katsoa huomenna määrätyn ohjelman, onko se "katso" mahdollistatoimia niin, että kanava vaihtuu sitten kun ko. ohjelma alkaa eikä HETI!
 • Tänään laitoin hubin tehdasarvoille ja vaikka ennen sitä laitteessa oli uusin N ja dnatv versio mitkä DNAlta saatavilla, niin tehdasarvojen palautuksen jälkeen kaikki vaikutti vähän erilaiselta. Laiteohjelmisto versio ei ollut enään sama kuin aiemmin?? Uusi oli NYJ80.RC7.1.1.61. Hubi myös vaikutti toimivan paremmin ja punainen lukko ei enään ollut kiusana.
 • Sami S 
  Vaikka palstoilla on monenlaista mielpidettä niin kyllä kaikki enemmän näiden laitteiden kanssa taistelleet tietävät että pelkkä boottaaminen ei aina auta vaan varminta on juuri palauttaa ne perus eli tehdasasetukset.

  Joskus ja joissakin latteissa tuo vaan voi tuotta lisähommia jos on jotain omia asetuksia ja ei taida hubissa vieläkään olla sitä mahdollisyuutta että saisi tehtyä varmuuskopion niistä

 • Sehän juuri se ongelma on, kun kaikki apit ym. pitää asentaa ja määritellä uudelleen. Siksi tuo tehdasasetuksiin palauttaminen, ei ole se kivoin homma.
 • Sami S 
  Se erottaa juuri laatulaitteet muista että miten esim varmuuskopiointi onnistuu.
  Esim.modeemista saan varmuuskopion asetuksista ja firmwaresta joko kovolla tai valmistajan tarjoamaan pilveen.
  Samoin se että modeemi osaa suoraan jakaa 4 eri vapaata kanavaakin samaan aikaan wifillä tablerteihin tai muihin wifi laitteisiin
  Osaako hubi tuon 😀

  Eikö hubi osaa edes puhelimien käyttämää tapaa että varmuuskopion voi tehdä googleen ja sieltä taas palauttaa hibille???
 • Sellaisen huomion olen tehnyt tuon Hubituksen kanssa, kun sen sammuttaa maksukanavalta niin on huomattavan suuri vaara että uudestaan käynnistettäessä vastassa on musta ruutu.
  Sattumaa vai ei? Mutta usein näin ja Hubissa Android N Beta.

 • Saman huomion tuossa aiemmin kirjoitinkin, myös siis aiemmassa Android-versiossa (ei ole beta N käytössä).
  Tässä virallisesti käytössä olevassa versiossa olen selvinnyt sillä, että vaihdan maksuttomalle kanavalle ja sitten kanavalistasta [OK] valitsee uudelleen maksukanavan. Kanavalla näkyy punainen lukko (infolla saa näkyviin ohjelman tiedot) - joku valtuutusjuttu varmaankin.
 • Sarzu 
  Viittaan edellisen kirjoitukseeni ja kokemuksiin tuosta että sinunkin kannattaa kokeilla tehdasasetusten palautusta jos et ole tuota viimeisen päivityksen jälkeen tehnyt.
  Boottaminen tai "netin sammutus" ei tee samaa kuin tehdasasetusten palauittaminen.

 • Pari viikkoa ollut käytössä Telia-TV digiboxi. Niin ja yhteys hybridimodeemin kautta (ADSL + 4G).

  Kaikki TV-kanavat ovat puhtaasti IPTV-kanavia, laitteessa ei edes ole antenni/kaapeliliitäntää, eikä tarvitse. Kuvanlaatu on uskomattoman hyvä ja Dolbyäänillä. Kyllä DNA:n tv-hubi tulee kaukana perässä. Kovalevytallennukset toimivat, jopa sarjatallennukset (toisto päivittäin, viikottain) ja tallennuksen voi tehdä ilman EPG:tä.

  Ainoa miinus on että verkkotallennuksia ei voi tehdä saati katsella.

  Mutta. Kaikki toimii ilman ihmettelyä ja ilman jatkuvia kaapelisulkeisia. On vielä DNA:lla tekemistä hupalaatikkonsa kanssa että pääsee edes lähelle.
 • Sarzu:
  "- Hubi toimii sata kertaa paremmin ja varmemmin kuin aiemmin käytössä ollut Wbox; aika pieni juttu on tuollainen valtuutuksen kestäminen verrattuna siihen, että Wboxi buuttaili useita kertoja päivässä ja tallennukset katkeilivat samalla, samoin katkesi jatkuva nauhoitus. "

  Wbox HD2:n ongelma oli heikkolaatuiset virtalähteen elektrolyyttikondensaattorit, jotka vanhetessaan (ja jo aika uutenakin) aiheuttivat monenlaisia ongelmia - mm. kuvaamiasi.

  Vaihtamalla ko. elkot laadukkaisiin japanilaisiin muuttui Wbox äärimmäisen luotettavaksi.
 • Ulla 
  Onhan se aivan eri planeetalta kuin hubi ja kuvanlaatu loistava
  Pilvitallennus onnistuu joko apilla puhelimesta tai jos haluat suoraan boksista pilveen niin mene asetusvalituksissa tallennukset kontaa ja oletustalletus josta voi valita kovalevyn tai pilven

  Ei tarvi kärvistellä pikselimössöjen kanssa
  Plussana se että joitakin kanavia vaas ktsottua ja tallennettua ohjelman alusta vaikka se olisi jo alkanut
  Ajansiirtokin toimii loistavasti
  Ainakin itsellä saa myös samalla kaukarilla hallittua television jolloin ei tarvita montaa palikkaa Asetusvalikostatuokin löytyy
 • En kyllä enään ymmärrä. Jotta pystyy katsomaan peruskanavia, maksukanavia tai IPTV kanavia, niin kokoajan pitää mennä sovelluksiin ja pakkolopettaa dnatv ja avata uudelleen. Muuten on vain mustaa ruutua. Erikoista on se että tehdasasetusten palauttamisen tai uuden dnatv version kanssa, kaikki toimii aina sen yhden päivän ja sitten alkaa taas mustan ruudun ongelma. Kuitenkin areenat ym. toimivat koko ajan. Kolmas hubi on jo menossa.
 • Sami S 
  Voisiko tuosta vetää sen johtopäätöksen että hubin rauta ja etenkin softa on niin surkea ettei se osaa siivota jälkiään ja hubin jotkut muistit tai piirit menee sitten niin solmuun ettei homma toimi kuin päivän jos ei tee mainitsemiasi temppuja.

  Tiedä sitten millainen vanhan päälle koottu laastaripunos tuo uusikin softa on jossa ken ties vain tepuloitu sekaan tuoreempi android:)
  Onhan tuo selvä juttu että koodajilla ei ole homma lainkaan hallinnassa jos sitä pari vuotta pitää julkisestikin harjoitella.

  Samanlaisia ne hubit on jotta ei siinä juuri vaihto auta "risa on risa" ja vasta toinen hardis muuttaa tilannetta jos ei sitten siihenkin taas koodata omaa kökkösoftaa

  Onneksi muut sentään toimii eikä vika ole itse android versioissa vaan yhtenesopivuudessa tähän dna koodiin
 • Wbox2 User 
  Sinullako loppui omin päin boottailu elkon vaihtoihin?
  Tuntuu sikäli hassulta että tuota boottiongelmaa oli niissa aivan uudesasta asti joten kyseessä ei voi olla pelkkä elkojen "kuivuminen"
  Lisäksi DNA paikka8li tuota boottiongelmaa koodaamalla purkkiin autobootin alkuun tai loppuun välttääkseen sen kesken katsomisen boottaamisen

 • Mitenkäs hubilla (Ainakin N-versiolla) toimiiko Viaplayn sovelluksella monikanavaäänet?. Huomasin juuri että nykyää toimii Chromecastin kautta DD 5.1+.

  Tämä plus juttu olikin ihan uutta itselleni ja tälläistä Android TV:seen liittyen löytyi
  "Huomioithan, että kaikki Android-versiot eivät tue DD +-tilaa. Suosituksemme on, että sinulla tulisi olla vähintään Android 7 (Nougat) tai sitä uudempi versio." 
  https://asiakaspalvelu.viaplay.fi/nain-aloitat-5-1-dolby-digital-aanen-android-tvssa/
 • @Ulla 

  Kannattaisi varmaan DNA:n Ville Partasen hankkia Telian digiboxi kotiinsa, toimistolle ja jokaiselle joka kehittämässä TV-hubia. Kelpaa kyllä malliksi. On todella laadukas laite verrattuna TV-hubiin ja kaikki toimii.

  Oikeasti loogisempi ja järkevämpi Telia:n digiboxin toiminta, mm. tallenteet löytyvät samasta paikkaa, olivatpa verkkotallenteita tai kovalevytallenteita. DNA:n tapa kasoa asioita on ihan insinööritapaan aina liian vaikeaa ja hankalaa, monimutkaista
 • kesäesa 
  Samaa mieltä ja ihmettelenkin että miksi porukka tappelee ja maksaa kalliista hubista kun telia boxi maksa kympin kuukaudessa ja toimii myös dna verrkossa sikäli mikäli se verkko toimii tai sitten 4G mokkulalla 😀
  Yli vuoden olen nyt tuota pitänyt ja tyytyväinen olen.
  Viime viikolla oli eka vika kun muoti uhd kanava alkoi pätkiä niin että kuva oli diakuvina
  Vika ei ollut boksissa vaan lähetyksessa mutta vikailmoitus otti kohteliaasti ilmoituksen ja vielä kiitti että ilmoitin ja tuli kuittaus tekstarilla ja sitten toinen milloin vika oli kuporjattu ja pahoittelut häiriöstä
  tuollonkaan ei pikselimössöja van ainiióastaan "stil kuvina"
  Kertaakaan ei syyllistetty laitteita tai väärä johtojen kytkemistä 😀

  Koko settikään ei maksa modemein ja liittymine ja bokseineen kuin alkaen 20€/kk jos on taloyhtiäsoppari ja muuten muistaakseni oli aalle 4 kybää
  Lisäks Telia purkissa näkyy 2 vapaata UHD kanavaa pätkimättä UHD laadulla
  Verratkaas DNA modemi- netti + hubihintoihin
 • Tästäkin on miljoona kertaa keskusteltu, eikä oikein liity hubiin, mutta itselle ainakin selkeä syy olla DNA:n (TV)-asiakas on useampi TV. Todella kallista hankkia jokaiseen oma boksi ja kanavapaketti. Lisäksi Ei tuolla 4G:llä katsota jokapaikassa TV:tä, sen verran vaihtelee nopeus verkossa. Tai ehkä sillä vielä pelkästään sitä yhtä lähetystä katsoo, mutta oma liittymä TV:lle ei taas oikein ole järkevää.

  Kotona riittää mulla hyvin 4G nopeus kaikkeen käyttöön samaanaikaan, mutta mökillä ja toisessa talossa en sen varaan TV:n katselua jättäisi.. Niin ja 4G on itselläni Elisalta noissa paikoissa...

  Ja hyvin moni käyttäjä on saanut nettiliittymään kaupanpäälle tuon hubin (Tosin netin hinnassa voi olla sanomista, joten helppo antaa "kaupanpäälle"), mutta kuten monta kertaa sanottu, en itsekkään siitä mitään maksaisi, enkä oikeastaan käyttäisi edes ilmaiseksi surkeutensa vuoksi.

  Katselen Viaplayltä elokuvaa ja mittasin 10 minuutin kaistan käytön keskiarvon DD+ äänillä ja kelvollisella kuvalla, niin 5.2 megaa oli keskiarvo, eli DNA:n Stereo äänet ja 3 megan "HD", ei kauheasti tarvisi kaistaa enemmän, että pääsisi 2000 luvulle :).
 • @JJJN.
  Jos nyt puhut Telian digiboxista, niin kai ymmärsit että se boxi toimii missä tahansa verkossa, vaikka DNA:n valokuidun päässä. Niin eikä tarvitse haravaa katolle tai kaapelilyyttymää TV:lle.
 • En nyt puhunut mistää boxista pelkästään, vaan kaikista IPTV boxeista yleensä, mutta tarkoitin juuri sitä että vaikka se telian boxi on vaikea laittaa 4 televisioon samaan aikaan, kuten rinnakkaiskorteilla saa virittimen kautta maksukanavat DNA:lta (yhdellä kanavapakettimaksulla). Myös nettinopeuden riittämättömyys on este ihan rehellisesti noille IPTV boxeille, siitä oli asiaa edellisessä viestissäni.

  Jos on Yksi TV ja nopea netti, niin silloin valinnanvaraa ja itse käyttäsin Maxivisionia tälläisessa tapauksessa, Telia voi myös olla hyvä ei ole kokemusta siitä.

  Ei tästä sen enempää kun ei liity aiheeseen.
 • JJJN 
  Tässä oli kyllä kysymys pelkästään teliaboxin / hubin toimivuudesta eikä muita kiinnosta mitä ovat sinun tarpeesi tai vaatimuksesi.

  Sulla on ilmeisesti laitemäärä riippuvainen jostain firman tai muun tarpeista jossa tarvitaan multa katselukohdetta.
  Toki hankit sellaiset jotka katsot tarvitsevasi
  Nekin voi ratkaisa muilla huin hubilla ostamamma vaikka sellaisen boksin joka osaa jakaa kanavat kotiverkkon tai wifiin ja muitakin mahdollisuuksia on jos osaa hakea
  Siis kaikista bokseista puhuttawessa löytää boxeja joissa pystyy jakamaan verkossa kuvaa ja virittimiäkin saa boksiin vaikka yli 8 jos t ietää mitä tekee ja ostaa.

  Mulla on esim. modemi joka osaa jakaa 4 eri kanavaa 4 eri padiin tai muihin wifi laitteeseen ilman mitään hubi härpäkkeitä.


 • Tuntuu kilpailijoilla olevan toimivammat ja halvemmat laitteet/tuotteet.
  Mahtaa DNA:lla käydä kato kun hubin 2 vuotinen sopimus tulee asiakkalla täyteen.
  Itse lähden heti kun tästä irti pääsen.
  Mulla on hubin kaverina kahden vuoden sopimuksella 4G-netti ja sen nopeus on aivan naurettava kun ottaa huomioon että asun kaupungin keskustassa.
  Welhokaista Max antaa naurettavat vajaa 5 Megaa, Elisan kortilla sama modeemi antaa yli 50 Megaa.
  https://www.speedtest.net/my-result/d/565fbc76-fe9c-4aa5-be3e-a52f1c484478
  Samalla lähtee tietenkin kanavapaketit ja puhelinliittymät.
  Oli kiva kokeilu mutta kallis ja tuo kaksi vuotta opetti sen että ikinä en tilaa mitään mistä en pääse halutessani eroon.
 • Sitä saa mitä tilaa 
  Tässä oli kyllä kysymys pelkästään teliaboxin / hubin toimivuudesta eikä muita kiinnosta mitä ovat sinun tarpeesi tai vaatimuksesi. 

  Ei minuakaan kiinnosta mitä laitteita sinä käytät, mutta on typerää kirjoitella vähän väliä tänne että "miksi kukaan käyttää hubia" tai "miksi kukaan maksaa isoja summia" tai esitellä muita laitteitta jatkuvalla syötöllä. Kun ihmisillä nyt vaan on eri tarpeita olla DNA:n asiakkaita ja yritin tuoda esimerkillä tämän julki, kun tuntuu olevan niin vitun vaikea tajuta asiaa. ja DNA TV:tä kun ei voi noilla muilla IPTV-boxeilla käyttää, niin noi muut laitteet ei vain ratkaise mitään ja niistä voi keskutella jossain muussa ketjussa.

  Jos en kokisi että DNA on itselle paras ratkaisu poistuisin toiselle operaattorille ja sillä selvä, enkä täällä jauhaisi muista laitteista, kun ne ei ole kaikille ratkaisu, joten väärä ketju. Hubi on emämunaus, mutta toivoisin edukkaasti saavan asiakkaana jonkun laitteen DNA:lta ja nytkun ei ole muuta kuin hubi, niin pakko seurata tätä hölmöilyä. Pari tonnia kun laittaa laitteisiin, niin kyllä löytyy ratkaisuja, mutta se on vähän paljon TV:n katselusta...
 • JJJN 
  Sinulla on nyt mennyt pahasti ohi jotkin asiat.

  Se ei vaadi operaattorin vaihtoa jos ostaa toisen merkkisen digiboksin eikä siihen kulu kahta tonnia.

  Esim Vu+ Ultimo 4K, UHD antennidigiboksi, 4 x T2, kiintolevy maksaa 582e
  Käyttövalmis kokoonpano jollaista et saa mistään muualta. Valmiiksi asennettuna ja käyttövalmiina: 4-6 antenniverkon viritintä. Voit tallentaa yli 20 kanavaa yhtä aikaa 4-6 eri kanavanipusta.

  Tai ilman "kalusteita" jolloin voi valita virittimia ja kovoja milen mukaan
  Vu+ Ultimo 4K UHD-digiboksi, 8-18 viritintä 369€

  Toimivat kaikissa operaattoreissa ja on korttipaikat

  Netistä tarkempia tietoja
  Halvempia malleja esim. Vu+ Uno 4K SE, UHD-digiboksi, 8 viritintä 269€

  Tallentajat saattaa arvostaa tätä johon ei moni pysty:

  Voit myös hallita, kauko-ohjata ja tehdä tallennuksia netin yli PC:llä, Macilla, Android-laitteilla, iPhonella, iPadilla ja iPod Touchilla

  Voit jopa katsoa lähetyksiä muulla laitteella verkon yli vieläpä samalla, kun joku muu katsoo toista kanavaa digiboksilla. • Voitko lopettaa sen muiden laitteiden tyrkyttämisen tähän ketjuun jatkuvalla syötöllä. jokainen osaa varmaan itsekkin etsiä itseleen sopivat vehkeet jos niin haluaa.

  Tuon Telian boxinkin halpuudesta jaksat jauhaa verrattuna hubiin, Telia maksaa tallennuksella 16,50e/kk +(kovalevy vielä erihintaan maksukanaville). ja sillä ei saa vielä yhtään maksukanavaa näkyviin, sitten joka TV/boxille oma kanavapaketti vaikka 50e/kk, niin eipä ole halpaa vaikka kahdesta tv:stä katsottuna enää, useimmissa hinta vaan kertaantuu. varmasti suurinosa DNA:n asiakkaista on saanut hubista jonkun järjettömän tarjouksen, jolloin se maksaa netin lisäksi 0-5e/kk, joten ei välttämättä ole kallis. PAska se on siitä ei pääse mihinkään.

  Ja itsekin laskit juuri sen pari tonnia mulle menemään laitteisiin, kun ei kiinnosta katsoa TV:tä muuta kuin TV:stä, eli isolta ruudulta ja niinä ruutuja on 6kpl kolmessa eri kohteessa eli laske siitä...

  Ei tämä keskustelu ole hubiin liittynyt enää pitkään aikaan, joten jatketaan aiheesta...
 • Tämä kapine minulla pilannut TV-hubin maineen:


  Eli laite (kutsutaan vaikka jakotukiksi) on kiinni kaapeli-tv-verkossa seinäpistokkeessa ja siitä lähdöstä signaali jaetaan sekä televisioon että modeemiin. Vikapäivystys kertonut jo tovin aikaa että signaalissa näkyy virheitä (vaikka yhteys toiikin). Viikko sitten loppui liikenne kokonaan, vikapalvelusta sanottiin että modeemi rikki. Kävin uuden hakemassa ja kokeilin ensin kytkeä nopeasti vanhoihin kaapeleihin ja tähän vanhaan jakotukkiin. Eipä alkanut toimimaan..

  Pakko oli sitten vaihtaa uusi jakotukki (mikä tulee modeemin mukana) tilalle ja kas mokomaa, netti herää henkiin. Ja näyttää siltä että kovalevytallennukset suuremmalla prosentilla myös onnistuvat, ei edelleenkään silti 100%.

  Mikähän taho näistä kamppeista vastaa? Liekä DNA:n omaa tekoa. Mitenkähän tuon toimivuutta voi mitata?

 • Ulla 
  Nuo modeemin tai hubien mukana tulleet jakajat on aivan roskaa ja DNA omatkin huoltomiehet ylensä vaihtaa tuon ensimmäiseksi kun vikoja haetaan.

  Meille laitettiin parempi vaihtoehto kiinan peltipurkin sijaan eli seinärasia joka on tarkoitettu tällaisen multimediakäyttöön jossa johdot tulee jo rasiasta erikseen
  Itse ei noisa saa alkaa vaihtamaan vaikka rasian saisikin kun pitää tietää vaimennuskertoimen ja mikä tyyppi rasiaa asunnon kohdalle on tarvis

 • Aikaisemmin eka hubin alkoi näyttämään punaista lukkoa maksukanavilla, muttei IPTV kanavilla ja Partasen neuvo oli palauttaa tehdasasetukset ja ajaa kaikki uudelleen ja se korjasi vian. Nyt sitten toinenkin hubi rupesi näyttämään punaista lukkoa, kyllä on mahtava hupilaatikko.
 • Sami S 
  koetas vielä niin että on pelkkä hubi ilman mitään jatkovahvistimia tai muita multimediahärpäkkeitä kiinni.
  Toisaata hubin tasoa ja kehitystä kuvaa kyllä vanha MIkko Alatalon laulun sanoma
  "Turhä pyöriä on jos ei irtoa, sano mummo moukarin heitosta" 😀

  Oletko muuten nähnyt playkaupassa että siellä oli jokin päivitys näihin laitteiden sisään integroitugen castiuen softaan+ Sivusilmällä tuollaisen kerran havaitsin mutta en tiedä sopiko hupilootaan oisko ollut joku Chromecast Built-in t ai vast.

 • Ei voi enempää irrotella, kun hubissa ei ole kiinni kuin telkkari.
 • Sami S 
  Tuo on juuri oikea tapa jolla saa k arsittua muut vian aiheutttajat pois.
  Enää ei ole kuin yksi karsittava 😀
  On tämä vaan surullista kun ajattelee moniko tästäkin "nautinnosta" maksaa
  mutta sehän on oma valintakysymys
 • Ottaiskohan Dna sellaisen vedon vastaan, että jos seuraavassa päivityksessä ei onnistuta ratkaisemaan mustan ruudun ongelmaa, hyvitetään seuraava lasku valittajille. Tänäänkin on pitänyt 2 kertaa bootata, että pääsee katsomaan suoria lähetyksiä.
  🙁
 • @MixuEspoo
  Oletko tsekannut mustan ruudun tullessa onko valittuna maksukanava vai ilmainen?
  Meillä ainakin musta ruutu pukkaa joskus Norran maksukanavilla ja johtuu siitä, että valtuutus kestää näillö kanavilla jotenkin erityisen pitkään (infolla saa tiedot esiin ja näkyy punainen lukko). Samoin kestää tällä myös rinnakkaispaketilla digiboxissa kortilla.

  Meillä hubilla pääsee mustasta ruudusta sillä, että vaihtaa ei-maksulliselle kanavalle, sen jälkeen valitsee kanavalistasta [OK] uudelleen maksukanavan. Ei ole tarvinnut kertaakaan hubia buutata.
 • Tästä "musta ruutu" -ongelmasta taitaa olla ainakin kahta versiota. Itselläni nimittäin hubi on tämän sattuessa siinä tilassa, että kaukosäätimestä ei tiedä mitään ja ainoa keino toipua on nypätä virtajohto irti ja tuikata takaisin. En tiedä saisiko laitteesta jotain logeja ulos, joita voisi toimittaa DNA:lle tutkittavaksi?
 • @Mikko

  DNA:lle on lähetetty logeja, kyllä siellä ongelma tiedetään. Mitään vain asialle ei (osata) tehdä. Juurikin tähän mustaan ruutuun ja käynnistymättömyyteen liittyen olen itse laittanut lokia DNA:lle, mitään palautetta ei vain ole kuulunut - loppui innostus mitään lokeja enää lähetellä..

  Lokitiedostoja saa laitteesta ulos ns. N-versiossa.

 • kuten Sarzunkin viestissä kävi ilmi DNA systeemeissä on se vika etttä valtuutus kestää kestää jopa telkkarilla ja kortillakin kauan ja jos ottaa  kortin pois ettei hae valtuutusta ja katsoo vain vapaata kanavaa käynnistyy telkkari nopeasti.

  Nyt sitten eivät ole koodaajat tajunneet / osanneet että hubissa pitäisi antaa sinne valtuutuksen vastaanottamiseen pidempi aika ettei se tilttaa siihen että niiden serverit tökkii valtuutusta haettaessa kun hubi ei saa valtuutusta.

  Ei siinä logit auta jos se vika ei näy logissa tai ei osata tulkita tai korjata vikoja.
  MixuEspoo 
  vialliset laittaa saa lain mukaan palauttaa ja vaatia rahat takaisin huolimatta siitä millainen maksusopimus on

 • Olen 100% varma, että hubin "musta ruutu" -ongelma ei kohdallani johdu mistään valtuutuksista, koska hubi ei tosiaan tottele kaukosäädintä vaikka koko illan odottelisi. Ja varma asiasta olen siitäkin syystä, ettei meillä ole mitään kanavapaketteja tilattuna, eikä hubi tietysti sellaisilla kanavilla siis käynnistyessään ole.

  Enkä ihan totta puhuen ymmärrä, miksi jaksatte jankata tuosta toimimattoman laitteen palautuksesta. Kyllä sen varmasti jokainen tietää. Itselläni hubin sopimuksen katkaisu säästäisi kokonaista 4€/kk. En jaksa tuon takia, vaikka epäilen, että tällä raudalla ei tule koskaan omaan käyttööni sopivaksi.

  Siitä DNA:ta edelleen syytän tai ihmettelen, miksi on oikeasti valittu tällaiset laitetoimittajat ja siihen päälle vielä ihan minimispekseillä muisteja. Ja kehdataan vielä puolustella, että rauta on kallista. Pitäisikö asiakkaalle sitten myydä sitä kaikkein halvinta kuraa, mitä markkinoilta vaan löytyy? Hieman toisenlainen lähestymistapa saattaisi jo itsessään ratkaista osan ongelmista. Ja ihan ensimmäisenä pitäisi lopettaa kaikki yhteistyö Sagemconin kanssa.
 • Mulla ei ole lainkaan käytössä maksukanavia, jos Mtv:n Hd kanavaa ei lasketa sellaiseksi. Empä ole huomannut minkäänlaista logiikkaa tälle mustalle ruudulle. "Se vaan tulee sieltä jostain".
 • @Mikko
  Enkä ihan totta puhuen ymmärrä, miksi jaksatte jankata tuosta toimimattoman laitteen palautuksesta. Kyllä sen varmasti jokainen tietää. Itselläni hubin sopimuksen katkaisu säästäisi kokonaista 4€/kk. En jaksa tuon takia, vaikka epäilen, että tällä raudalla ei tule koskaan omaan käyttööni sopivaksi.

  Eilen juuri meni ihan lopullisesti hermot tuohon, ettei pysty ymmärtämään ettei kaikki maksa 20e/kk laitteesta. Jos tuo 4e/kk sisältää vielä DNA TV:n tallennuksella, niin se maksaa ilman hubiakin 6,90e/kk (keskittäjäasiakkaille 3,45e/kk), joten käytännössä hubi ei maksa tässäkään tapauksessa mitään.

  Samoin se että jatkuvalla syötöllä tyrkytetään muita laitteita ja ei ymmärretä miksi joku on DNA:n asiakas. Siihen kun on monia syitä miksi joku on asiakas ja niitä ei tarvitse tässä käydä läpi. Ja jos jotain korvaavia laitteita haluaa tyrkyttää niin olisiko asiallista että niillä toimisi DNA:n palvelut kuten tallenteet, nyt kun kaikki tarjotut laitteet on vain muita laitteita jolla voi TV:tä kastoa, mutta DNA:n pilvitallenteita ei voi esim yhdelläkään, joten jos hubille on vaihtoehtoja millä toimii DNA:n palvelut niitä voi olla asiallista tähän ketjuun tarjota!

  Jos vähän aiheeseen:
  Antenniverkossa ei kyllä ole kanavien valtuutuksissa mitään hitautta kortin kanssa, sekä TV:t, että Wbox3:set käynnistyy samantien oli korttia tai ei. (No Wbox ei ilman boottia joka kerta käynnisty, mutta se on sen omainaisuus DNA:n mielestä.)

  Hubi valtuuttaa muutenkin netinkautta ja nettiongelmat sotkee muutenkin hubia (myös sellaiset "ongelmat" jotka ei ole ongelmia muilla laitteilla), joten sitä kautta voi tulla valtuutusongelmia, tuo toinen mustaruutuhan on Partasen mielestä 4K TV:den (LG erikseen mainittu) ongelma ja itse veikkaan sen liittyvän HDCP hallintaan.
 • Laitan tähän toisesta ketjusta viestini, kun noista DNA:n HD kanavien surkeasta kuvanlaadusta on ollut puhetta:

  https://www.dna.fi/tuki-tv-hubi-kanavalistat

  ^Tuolla kohdassa "IPTV-kanavat" ja listan lopussa lukee:
  HD  1, 2 ja 3Mbps
  SD 1 ja 2Mbps
  SD (2 Mbps) Vain 1.8Mbps profiili

  Sen tarkemmin ei kerrota mitä noi on.

  PilviTallenteista Tuotekehitysjohtaja kirjoitteli Joulukuun alússa tälläistä:
  Tällä hetkellä HD laadulla on seuraavat verkkotallenteet: Yle 1, Yle 2, MTV ja Sub. Näiden laatu noin 3bit/s (720). Jos netti hidastuu niin sitten profiili 2.5Mbit/s (576) ja viimeinen taisi olla 1.25Mbit/s (resoa en muista). Loput kanavat ovat tuota keskimmäistä profiilia eli 2.5Mbit/s (576).

  Testasin noita nopeuksia (Androidin DNA TV sovelluksella+Chromecastilla) ja todellisella 4G nopeudella testihetkellä n.30 megaa.

  Pakko katsoa keskiarvo nopeudelle (kuvassa 10min), koska noi puskuroi jotenkin ja nopeus heittelee 0 ja 8 megan välillä (0-1000 KB/s), keskiarvo kuitenkin tälle MTV3 HD tallenteelle oli 1.8 megaa (228 KB/s).


  Suurinpiirtein sama nopeus oli Nelosen tallenteelle joka ei ole (tai ei ainakaan Joulukuussa ollut) HD vaan vain SD, 1.7 megaa tuli tälle 10 min keskiarvo. joten joku kusee pahasti.

  Suoralähetys Yle 2 kanavalta DNA TV:n kautta meni kanssa tuohon samaan 1.7 megaan.

  Vertailuna sama lähetys Yle Areenasta vei kaistaa 3 megaa (378KB/s):


  Tyyli on sama molemmissa eli puskurointi on kovaa, joten en tiedä miten vaikuttaa jos netti ei riitä noihin korkeimpiin piikkeihin, jotka on n.8 megaa.

  Vertailuna vielä esim Viaplay sovelluksella elokuva jossa on Dolby Digital Plus 5.1 äänet mukana näytti tälläiseltä:


  Viaplay keskiarvo 10 min on siis: 645 "kilobyte/sec (kB/s)" = 5.16 "megabit/sec (Mbps)"

  Ei nämä siis kaistaa vie juuri yhtään keskiarvolla mitattuna ja DNA:n HD:n surkeus saa noista mittauksista selityksen miksi on niin surkeaa kuvaa, miten pääsee sinne 3 megan "profiiliin" jää ihmettelyn aiheeksi?

  Joku voisi mitata tuleeko Hubin kautta IPTV kanavat samalla nopeudella, että koskeeko tämä hitaus ja huono kuva, vain mobiili sovellusta?

 • Nää laatujen lukemat ja netin nopuden mukaan säätyvät bitratet on molemmat vihonviimeisiä keksintöjä. Eka sen takia, että se ei numeroarvona kerro yhtään mitään koska kuvan voi sössiä katselukevottomaksi niin monella tapaa ja valita sopiva numero kertomaan kuinka hyvää kuva muka oikeasti on. Jälkimmäinen taas siksi, että sitä käytetään systemaattisesti väärin. Joka hikka tiputtaa ratea, mutta mikään ei nosta takaisin. Bufferingin pitäisi hoitaa hikat, ja bitratet pitäisi tarkistaa vaan kerran ja ajaa viimeiseen asti sillä mitä läpi menee.

  Yhtään toimivaa toteutusta en ole nähnyt.
  Netflixssä oli alkujaan, mutta ei se ole hyvä sielläkään enää. Jotenkin surkeaa jos kuvanlaatua pitää tiputtaa kun tyhjä giganen yhteys olemattomalla latenssilla muka ei selviä 2M streamista
 • Mikko 
  ""Olen 100% varma, että hubin "musta ruutu" -ongelma ei kohdallani johdu mistään valtuutuksista, koska hubi ei tosiaan tottele kaukosäädintä vaikka koko illan odottelisi. ""

  No se lienee aika helposti ymmärrettävissä että jos hubi on jumissa syystä tai toisesta eli "bitti poikittain" ei kaukosäätökään toimi niin ei yleensä odottamalla korjaannu vaan ainoastaan resettoimalla tai vetämällä virtapiuha pois hetkeksi

  Joissakin bokseissa on onnistuttu tekemään niin että ohjelman kaatuessa laite käynnistyy omia aikojaan ja jatkaa toimintaansa.
  Onhan noita autoboottitoimintoja jo dna laittessakin muuhun käytetty.

  P.S mitä tulee vaihto tai palautusjuttuun niin miksi hakata päätä seinään valittamalla vioista kun sen vaikutus korjaustoimiin on jo hyvin havaittaissa?
  JJJN 
  Kuten saino voi olla DNA asiakas netti ja suoran tv katselun kautta mutta hubihan oli se ongelma tässä palstalla olevissa vioissa
  Ettekö lukeneet taannoin DNA maonposta jossa sanoivat että ovat nopein
  DNA NETTI - NETFLIXIN MUKAAN NOPEIN NETTI.
  https://www.dna.fi/verkko

 • Vaihteeksi kehitysideoitakin tähän keskusteluketjuun.

  - Mahdollisuus antaa kanavanumero Android TV -sovellukselle tai järjestelmätoiminnolle. Tämä on jo teknisesti mahdollista, vrt. case Netflix. Melko monen teknologiauntuvikon pää voi hajota pelkästään hubin valikoihin, joten annetaan heidän säätää omat pikavalintansa vaikkapa Areenalle ja tallennusten sivulle.
  - Mahdollisuus antaa täysin vapaat numerot kullekin kanavalle. Nythän Lisää/muokkaa kanavia -valikko antaa takaisin listalle lisätylle kanavalle seuraavan vapaan numeron. Haluan muodostaa näille oman logiikkani ja silti pitää esim. Infokanavan paikalla 999.
  - Kuukauden kanavan vakipaikka toimivaksi myös Hubissa, ettei sitä tarvitse määritellä erikseen kuukausittain. Jälleen kerran untuvikoilla ei välttämättä ole taitoa tai kärsivällisyyttä tähän, mutta halua pitää kanavalista siistinä on sitäkin enemmän.

  Kiitos DNA-Villelle lukemisesta ainakin omilta isovanhemmiltani (73 v.)
 • Jaska Jokunen – Kiitos hyvistä ideoita ja mukava kuulla että näitä kirjoituksia arvostetaan.

  Sovellusten käynnistystä ja niiden jaottelu DNA TV sisällä on hieman mietitty, asteen pidemmällä tähtäimellä näihin on tulossa muutoksia. Sovellusten käynnistyminen EPG:ä olisi tosiaan mahdollista samalla tavalla kuin Netflixin kanssa mutta tämän lisäksi sovellukset voisivat toteuttaa Android TV rajapintaa jolla ne voisivat julkaista suoraan sisältöä EPG:n. Yritämme käydä tätä keskustelua suoraan sovellustoimittajien kanssa koska tällöin toteutus olisi kaikilla samanlainen.

  Kanavanumeroihin ei tässä ihan heti olla tekemässä muutoksia mutta mietimme vaihtoehtoa jossa kanavat olisivat yhdistettyjä: IPTV, SD ja HD. Toki voisi aina itse valita mitä katsoo. Samassa sitten julkaisisimme vain ne kanavat johon käyttäjä on ostanut oikeudet. Tällä tavalla kanavien selaus olisi aika tavalla mukavampaa.

  Kuukauden kanava – Tämä on hyvä idea, vien kehitykseen. Varmasti aikaa menee mutta lupaan että tehdään.

  JJJN – Kiitos erinomaisesta raportista ja mittauksesta. Insinöörinä osaan kyllä tällaista paneutumista arvostaa J

  Verkkotallenteiden bitrate on tehty ns. variable bit rate tekniikalla joka tarkoittaa sitä että kuvaan käytetään keskiarvona maksimissaan profiilin sallittu nopeus. Tällöin pidemmän ajan keskiarvona mitattuna keskiarvonopeus on yleensä parhaimman profiilin alle. Jos haluaisi katsoa kuinka lähelle parasta profiilia pakkausalgoritmi pääsee niin kannattaa yrittää tallentaa ohjelmaa jossa on mahdollisimman paljon liikettä ja liikkuvaa pintaa. Tällaista voisi olla esim joku urheilulähetys.

  Kanavien laatuun liittyen: Nelosen verkkotallenteissa on otettu käyttöön 720 (3Mbps) laatu eilen maanantaina. Aiemmin oli 576 laadulla. Jatkossa näitäkin tullaan kyllä nostamaan näistä nykyisistä lukemista.

  Viaplay sovelluksen monikanavaäänestä – Tuo vielä puuttuu, kyseessä on Viaplayn oma kehitysasia. Ovat kuitenkin tuota tekemässä, kovin pitkään ei varmasti mene niin monikanavaääni alkaa toimia Viaplay sovelluksessa.

  Olin vahingossa laittanut tämän 2vko välein tapahtuvan vastausajan alkamaan vasta tänään 12.3. Rehellisesti sanottuna tämä virhe, piti laittaa 5.3 eteenpäin. Mutta siis tästä eteenpäin tarkoitus vastailla aina 2vko välein. Joskus vastaus saattaa tulla vasta illalla, mutta tulossa on.

  MixuEspoo / JJJN / hubiukku – Tilanne jossa DVB lähetys on musta mutta valikot toimivat on varsin monisäikeinen ongelma jota ei voi puhtaasti HDCP:llä selittää. Tarkoitus on julkaista huomenna uusi Android versio jossa taas korjauksia yksittäisiin televisiomalleihin liittyen. Ongelma ei liity millään tavalla valtuutuksiin sillä ongelmaa tulee myös ilmaiskanavilla. Jos ongelma liittyisi valtuutuksiin niin silloin info bannerissa olisi joko keltainen tai punainen lukko.

  Sitä saa mitä tilaa – Conax korttivaltuutukset ovat suht monimutkainen asia. Valtuutusaika voi riippua esim. käytetystä verkosta (T vs C), muxista ja valuutukseen varatusta kaistanleveydestä. Pahimmillaan aika voi olla aika pitkä: jos kanavaa ei ole katsonut pitkään aikaan voi tuota valtuutusta juotua odottamaan pahimmillaan toista tuntia. Netin kautta tulevissa valtuutuksissa viive on merkittävästi pienempi, käytännössä valtuutuksen pitäisi tulla läpi aina viimeistään muutamassa minuutissa.

  Ulla – Kiitos logeista, kaikki lähteneet valmistajalle. Huomenna tulossa Android päivitys jossa logien perusteella korjattu bugeja.

  Kyseinen laite on datajaotin joka tulee aina kaapelimodeemin mukana. Kaapelimodeemeja ja siten myös näitä jaottimia myydään kuukausitasolla todella suuria määriä. Vikaprosentti näissä on onneksi uskomattoman pieni. Mutta sen kyllä myönnän että vian paikallistaminen näihin on joskus todella hankalaa ja siten vikaa ei välttämättä heti löydetä. Hankalaksi tilanteen tekee nimenomaan se, että viallinen jaotin saattaa aiheuttaa häiriöitä myös TV puolelle.
   
  Sami S ja muut Android N testaajat – Teistä neljä käyttäjää on toistaiseksi nähnyt punaisen lukon kaikilla DVB maksukanavilla. Tämä on bugi joka esiintyy vain Android N käyttäjillä. Bugi voi toistua vain kerran ja ongelma häviää tehdasresetillä. Pahoittelut tästä. Seuraavaan N versioon on tarkoitus korjata tämä ongelma.

  Kozel – Huomenna tulee Android päivitys joka korjaa buuttailua.

  Henri – Vaikka lataa Android N version niin HBO ei silti toimi. Bugi on Broadcomilla (Hubin siruvalmistaja) ja korjauksessa.

  Janne – Palataan Android P:n kunhan saadaan ensin N valmiiksi.

  PS – Alkavatko kovalevy vai verkkotallennukset kun Ylen ohjelma on jo alkanut? Näin ei saisi missään nimessä käydä

  Sitä saa mitä tilaa – Hubi virittää kilpailijaverkoissa ilmaiskanavat

  HDR / Netflix – Tulossa Android päivitysten myötä, nyt M:ssä ei voi toimia Netflixin rajoituksen takia.

  Suuri kiitos kaikille Android N testaajille, teitä yhteensä n. 50kpl. Tein kyselytuloksen ja vastaukset ovat
  •  75% testaajista ollut sitä mieltä että N toimii ”jonkin verran” tai ”selkeästi paremmin”.
  • 20% sitä mieltä että samalla tavalla
  • Loput 5% sanonut että huonommin (otos vain 1 käyttäjä)
  Kovalevy korostuu todella voimakkaasti jos vastannut että toimii huonommin tai samalla tavalla. Tästä syystä tällä hetkellä viilataan tuota levyä ja sen toimintaa erityisesti N:ään liittyen – N versiolla kovalevy toimii M versiota huonommin.


  Päivityksistä: Kuten yllä kirjoitin niin huomenna tulee uusi Android M päivitys. Jakoon n. klo 10 ja porrastusta parin päivän verran eli välttäättä heti ei tule ilmoitusta. Aloitan huomenna aamulla uuden ketjun maaliskuun päivitykseen liittyen
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @JJJN 
  "...Halvempia malleja esim. Vu+ Uno 4K SE, UHD-digiboksi, 8 viritintä 269€..." 

  Minulla on käytössä Uno4K SE boksi ja on jännä huomata, että kyseisen boksin SoC (Dual core 1.7GHz ARM v7 Broadcom BCM 7252S) on täysin sama kuin paljon parjatussa Hubiboksissa. Ottaen huomioon mihin kaikkeen Uno4K kykenee, niin ei ainakaan homman pitäisi jäädä ns. prossutehoista kiinni. Ongelma kulminoituu varmaankin siihen, että alustana on raskas Android TV ja heikompi ohjelmisto. Vu+ boksithan pyörivät jollain Linux johdannaisella alustalla.
 • Hande 
  Sulla taitaa toimia Umo niin kuin luvataankin?
  Pelkkä yksi piiri ei tietysti kerro kaikkea koko laitteiden arkitehtuurista muutenj an kaikki tuota piiriä käyttävät purkit olisi susia.
  Pelkkä android tv ei sekään ole selitys kuin siltä osin että se on DNA käsialaa hubissa.
  On kai android tv softia muissakin vastaavisa bokseissa ja en muista mikä mutta vastaavalla piirillä oleva sagen boksikin oli jossain päin jollakin operaattorilla euroopassa
  Suurin ero toimivuudesta lienee juuri "openvix" softa joka noissa on vapaata riistaa ja kehittäjiä on linus tyyliin monta ja se on vapaasti muokattavissa tarpeiden mukaan.
  Hubissa piiri pieni pyörii ja hakkaa päätä seinään saamatta aikaan tomivaa järjjestelmään.

 • DNA Ville Partanen 
  "Hubi virittää kilpailijaverkoissa ilmaiskanavat "

  Kuka haluaisi hubia kilpailijan verkkoon kun käsittääkseni mikä tahansa boxi jossa on korttipaikka toimii dna-tv kortilla kai kuten ennenkin vai olenko väärässä?

  Pikemminkin olisi mielenkiintoista testata mitkä viat hubissa johtuvat DNA verkosta ja onko samat viat hubissa muissa verkoissa.

  Eikö periaatteessa ole mahdollista parittaa muutkin laitteet DNA verkkoon kuten hubi paritetaan?

  Jaottimen vaimennus on -4db joka kuten tiedämme numerona on pieni mutta vaimennus kuitenkin huomattava joten signaalitasosta riippuen voi olla se vaimentumakin yksi pointti jos tulosignaali on heikko ja kun hubin virittimet ei ole mitenkään erityisen herkkiä kyvyiltään verratuna edes vanhoihin Vbokseihin • @Hande,

  Näissä mainitsemissasi bokseissa on tosiaan Linux, joka on vielä riisuttu pelkästään kyseisen laitteen käyttöön. Hubin osalta ongelmat koskevat enimmäkseen Android TV käyttöä, jota itselläni on (tai siis olisi) hyvin paljon. Hubin firmis ei tue automaattista resoluution ja virkistystaajuuden säätöä, eikä virkistystaajuutta kertakaikkiaan jaksa käydä jatkuvasti vaihtelemassa. Android TV käytössä SoC myös vaikuttaa hyvin tehottomalta. Optimointia on kuulemma monenkin toimijan äänellä Googlelta pyydetty, mutta itse en ymmärrä miksi laitteet pitäisi saada toimimaan minimaalisella määrällä muistia ja tallennustilaa. Miksei voi suosiolla hankkia kunnon laitteita, vaan pitää mennä sieltä, missä aita on matalin? On se tietysti kustannuskysymys, mutta jos Broadcomin SoC on kallis ja Sagemcom rakentaa purkin jonka muisteista pyydetään järjettömiä summia, onko toimittajat valittu oikein?
 • Hande 
  Toimiiko sinlla sis kaikki HBO,Viaplay ym. vastaavat ihan normaalisti
 • DNA Ville Partanen 
  "Vaikka lataa Android N version niin HBO ei silti toimi. Bugi on Broadcomilla (Hubin siruvalmistaja) ja korjauksessa."

  Jos vika on piirissä niin vaihdatteko sitten hubit uusiin joissa vika on korjattu vai tekeekö broadcom jonkun laastarikorjauksen softaan?

  "Conax korttivaltuutukset ovat suht monimutkainen asia. Valtuutusaika voi riippua esim. käytetystä verkosta"

  En taikoita sitä ensimäistä korttivaltuutusta vaan sitä kun laite tunnistuu dna verkkoon esim tellkaria käynnstäessä

  "Teistä neljä käyttäjää on toistaiseksi nähnyt punaisen lukon kaikilla DVB maksukanavilla. Tämä on bugi joka esiintyy vain Android N käyttäjillä. Bugi voi toistua vain kerran ja ongelma häviää tehdasresetillä."

  Minusta näyttää että joku kertoi jo resetoineen useamminkin?

  Sarzu kirjoita punaisesta lukosta taannoin:
  "Meilläkin hubin totaalisen käynnistyksen jälkeen näkyy kohtuullisen pitkään punainen lukko kaapelin maksukanavilla. Tulee juurikin se musta ruutu "

  Kuuluuko hän N käyttjiin
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Kuten samassa viestissäni kirjoitin, en ole N-testaaja.
 • Vu+ boksit ovat ihan eri vehkeitä kuin IPTV-maailmaan suuntavaa Hubi. Vu+ boksit ovat pääsääntöisesti perinteisiä DVB-digibokseja värkkääjille ja harrastajille. Omani on kaapeliverkkoon kahdeksalla virittimellä. En ole perehtynyt striimausmahdollisuuksiin, mutta väittäisin, että mitään virallisia DRM-suojattuja palveluita (Netflix, HBO, Prime jne.) ei laitteeseen saa mitenkään asennettua. Sehän vaatisi virallisia sertejä, sopimuksia ja kaiken maailman övereitä DRM-rajoituksia, jotka veisivät pohjan koko boksilta. Striimauspalveluita ja iTunes 4K sisältöä varten minulla on Apple TV 4K. Mutta kaapeliverkon perinteisten kanavien katseluun ja old school lineeari-TV:lle erinomainen kapine.

 • Tuo ylläoleva laite on varmasti Digiboxina hyvä peli, mutta ei korvaava hubille tai DNA:n omalle vanhalle digiboxille, jos sillä ei voi käyttää DNA TV:n ominaisuuksia.

  Ja edelleen jos ei tarvi DNA:n palveluita laitteita on miljoonia markkinoilla, mutta niiden läpikäyminen tässä ketjussa on vähän tyhmää.
 • Hande
  Netissä ja tuubissa on juutua noiden IPTV ominaisuuksita ja näissä käsittääkseni on se juju että monenlaista plug-iniä on asennettavissa

  En käsitä että siinä olisi mitään laittonta jos millä tahahansa laitteella katsoo maksukanavia jos asianmukaisiesti ne tilaa ja maksaa käyttömaksun.

  Sehän on pelkästään laitteen vika jos ne ei pysty kaikkia näyttämään vaikka kanavat tai paketit olisi asiallisesti tilattuna

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=NYeHXOm-N8OsmwWEtbe4Dg&q=vu%2B+iptv+player&oq=Vu%2B+iptv&gs_l=psy-ab.1.0.0j0i22i30l9.10039.13676..17747...0.0..0.176.754.0j5......0....1..gws-wiz.......0i71j0i67.G-GLw4U4VVA


  https://youtu.be/dn8Y8gQ3EoM


 • Tämäkin lakipykälä suo aika lailla ajaattelemisen aihettä että miten hommien pitäsi oikeastaan toimia::
  Viestintäviroston päätöksessä DNA modeemibannausen suhteen mm. seuraavaa::

  ""EU:n sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen ((EU)
  2015/2120) 3 artiklan 1 kohdan mukaan loppukäyttäjillä on oikeus
  saada ja välittää tietoa ja sisältöjä, käyttää ja tarjota valitsemiaan
  sovelluksia ja palveluja sekä käyttää valitsemiaan
  päätelaitteita riippumatta loppukäyttäjän tai palveluntarjoajan
  sijaintipaikasta taikka tiedon, sisällön, sovelluksen tai palvelun
  alkuperästä tai määränpäästä, internetyhteyspalvelunsa kautta.""
  "Sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen 5 artiklan 1 kohdan
  mukaan kansallisten sääntelyviranomaisten on valvottava
  tarkasti ja varmistettava, että 3 ja 4 artiklaa noudatetaan, ja
  edistettävä sellaisten syrjimättömien internetyhteyspalvelujen
  jatkuvaa saatavuutta, joiden laatutaso vastaa teknologian kehitystä.
  Kansalliset sääntelyviranomaiset voivat tässä tarkoituksessa
  myös edellyttää teknisiä ominaisuuksia, palvelun laadun
  vähimmäisvaatimuksia ja muita asianmukaisia ja tarpeellisia
  toimenpiteitä koskevia vaatimuksia yhdeltä tai useammalta
  yleisen sähköisen viestinnän tarjoajalta, mukaan lukien internetyhteyspalvelujen
  tarjoajat.
  Sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen johdanto-osan
  kohdan 5 mukaan Internetiin liittyessään loppukäyttäjien olisi
  oltava vapaita valitsemaan eri päätelaitetyyppien, sellaisina
  kuin ne on määritelty komission direktiivissä 2008/63/EY (1),
  välillä. Internetyhteyspalvelujen tarjoajille ei tulisi määrätä
  verkkoon liittämiseen käytettävien päätelaitteiden käytölle muita
  rajoituksia kuin ne, joita päätelaitteiden valmistajat tai jakelijat
  määräävät unionin oikeuden mukaisesti"

  Onko tuon mukaan oikeutettua että tiettyä sisältöä saa vain saman operaattorin laitteen kautta vaikka välitettävä ohjelmatarjonta on yleisessä jaossa olevia maksukanavia ym. mikä ei ole operaattorin itse tuottamaa sisältöä?

 • @Sitä saa mitä tilaa 
  Yrittäisit nyt oikeasti pysyä edes hämärästi aiheessa...
 • Kuluttaja-Lehti oli huomioinut tätä hubi keskustelua muta eivät olleet testanneet vaan juttu oli lähinnä samaa mitä palstalla moneen otteeseen on jo kerrottu eli kuluttajan oikeuksista viallisen laitteen suhteen
  Testi olisikin ollut mielenkiintoista lukea.
 • Vastauksena Ville Partaselle. Kovalevytallennukset alkavat välillä, siis satunnaisesti, kun ohjelma on jo alkanut, noin minuutti tai kaksi ohjelman alettua. Esim. eilinen Ice Town-sarjan tallennus oli alkanut täysin väärään aikaan ja kestänyt puolet ohjelman ilmoitetusta kestosta. Aiotun tallennuksen sijasta kovalevyllä oli 24 minuuttia toista ohjelmaa.
 • Tuota PS mainitsemaa asiaa alkanut tekemään meilläkin ja vielä valitettavan usein. Vaimo kun tallentaa jatkuvalla tallennuksella ohjelmia, niin sama jakso tallentuu eri kanavilta useaan otteeseen ja näistä useasta tallennuksesta useimmiten tuurilla yksi sattuu toimimaan • Pientä myötähäpeää kyllä tunnen tästä kuraksi pakatusta 720p / stereo streamista. Hukkaan menee koko kehitystiimin työpanos.

  Vaikeapa tässä pienessä maassa on kilpailla kansainvälisiä tekijöitä vastaan mutta eipä tämmöiset rimanalitukset kyllä sitä ainakaan edesauta.
  VPN:n avulla kuka tahansa voi katsoa vaikka Vudusta ilmaiseksi (mainosten kera) parempilaatuista tavaraa.
 • Tiesittekö että C-moreen pääsee ilman hubia esim. Cromecastilla ja DNA tunnuksella. Silloin ei haittaa hubin tökkimiset tai kuvanlaatu katselua.

  Operaattoritunnuksilla voit siis käyttää C More -suoratoistopalvelua seuraavilla laitteilla:
  Tietokoneella (selaimet Chrome, Firefox, Edge, Safari)
  Mobiilisovelluksella (iOS, Android)
  Chromecastilla tai Airplaylla
  Apple TV:lla (vaatii iOS-mobiililaitteen, ks. kirjautumisohje yllä)
  DNA Hubin kautta kirjautumalla Android TV -sovelluksella
  Ohjeet sivulla https://www.cmore.fi/asiakaspalvelu/Operaattorin_asiakkaalle/Operaattorikohtaiset_ohjeet/DNA-TV-n-asiakkaat

  C More -sisältöjen erot operaattorituotteissa ja suoratoistopalvelussa

  https://www.cmore.fi/asiakaspalvelu/Operaattorin_asiakkaalle/Yleista/C-More-sis%C3%A4lt%C3%B6jen-erot-operaattorituotteissa-ja-suoratoistopalvelussa • Ei se ole hubin vika että tarjottava materiaali on huonoa.
 • Sitä saa mitä tilaa kirjoitti:
  C More -sisältöjen erot operaattorituotteissa ja suoratoistopalvelussa.


  Sisältö on sama DNA:n tunnuksilla, kun sillä pääsee C moren ohjelmakirjastoon, joten linkki on täysin turha ja sotkee vaan asioita.

  Muutenkaan ei taas liity hubiin mitenkään.
 • "Operaattoreilta ostettavien C More -tuotteiden (tv-kanavat & ohjelmakirjastot) ja C More -suoratoistopalvelun (cmore.fi & C More Suomi -applikaatiot) sisällöt ja katselutavat poikkeavat toisistaan jonkin verran.
  Operaattorin kautta tilattuihin C More kanavapaketteihin sisältyy usein myös operaattorikohtainen C More -ohjelmakirjasto. Kirjasto löytyy tietokoneelta, mobiilista ja / tai viihdeboksista. Ohjelmakirjasto sisältää laajan kirjon kansainvälisiä uutuuselokuvia, huippusarjojen viimeisimmät kaudet sekä pohjoismaalaisia laatusarjoja, jotka ovat katsottavissa operaattoreiden tarjoamien palveluiden kautta juuri silloin kun haluat. Ohjelmakirjastossa on n. 1300 elokuvaa, n. 80 sarjaa ja n. 300 tuntia lastenohjelmaa. Ohjelmakirjastoissa ei ole C Moren kotimaisia alkuperäissarjoja eikä MTV:n ilmaiskanavien kotimaisia ja ulkomaisia sarjoja. Yllä mainittujen kansainvälisten ja pohjoismaalaisten sisältöjen lisäksi cmore.fissä on yksinoikeudella C More -suoratoistopalveluun ostettuja sisältöjä, joista osa on C Moren omia alkuperäissarjoja, jotka saavat maailman ensi-iltansa C Morella. Näitä sisältöjä ovat mm. monet kotimaiset sarjat ja elokuvat, osa lastenohjelmista (SF Kids) ja MTV:n ilmaiskanavien kotimaisia ja ulkomaisia sarjoja. Kyseiset ohjelmat eivät tällä hetkellä näy operaattoriasiakkaiden ohjelmakirjastoissa. "
  Näin kertoo linkin C-more sivu

  Liitty se hubiin jos verrataan hubin ja toisen tavan välillä olevaa kuvan laatua-
  Liittyy myös s iinä suhteesa että samoilla hubiin tilatulla tunnuksella pääsee toimimaan

  Onhan moni täässä kertonut että esim. cromekastin kanssa suoraan on kuvalaatu monesti ollut parempi kuin hubilla katsottuna.

  Niin kun tuossa sanotaan etttä: Operaattorin kautta tilattuihin C More kanavapaketteihin sisältyy usein myös operaattorikohtainen C More -ohjelmakirjasto.

  Missä se kirjasto sijaitsee eli onko operaattorin kovoilla vai tuleeko suoraan c.moresta vaikuttaa kuvalaatuun kuten se miten materiaalia tuossa siirroissa matkalla pakataan ja pi ten linjat tökkii

  Periaatteessa kai olisi niin että jos "elokuvat" eli ohjelmakirjasto olisi operaattorin kovoilla se säästäisi liikennettä välillä sisällön tarjoaja - operaattori eli yksi kuvalaatuun vaikuttava vikamahdollisuus vähemmän
 • Pakko vaan jatkaa vänkäämistä, DNA:lla ei ole omaa ohjelmakirjastoa Cmorelle ollut enäää vuoteen ja koko linkki on ihan turha, tollasta ylipitkää tekstiä kukaan jaksa lukea, kun uskoisit puhetta: että se ei koske DNA:ta, vaan niillä tunnuksilla pääsee sinne Cmoren ohjelmakirjastoon nykyään.

  Viimeinen kohta sivuilla selvittää että:
  Tahtotilamme on kuitenkin saada sama C Moren sisältö kaikille asiakkaillemme jakelutavasta riippumatta. Tästä esimerkkinä on C Moren aiempaa tiiviimpi yhteistyö Elisan, DNA:n ja Telian kanssa, jonka ansiosta Elisa Viihteen, DNA TV:n ja Telia TV:n C More -asiakkaat pääsevät tunnuksillaan myös cmore.fi -suoratoistopalveluun.

  Älytöntä vänkäämistä ja pätemistä joka asiassa voitko lopettaa...
 • Tarkennetaan sen verran, että tuosta järkyttävän pitkästä tekstistä olennaista oli tämä:
  Operaattorin kautta tilattuihin C More kanavapaketteihin sisältyy usein myös operaattorikohtainen C More -ohjelmakirjasto.  

  Ja tuo "usein" ei koske Elisaa, DNA:ta tai Teliaa, vaan muita pienempiä operaattoreita, joten kok otesti ei koske näitä edellämainittuja.

  DNA:lla on joku oma Cmore ohjelmakirjasto vielä wboxin käyttäjille, johon ei muilla laitteilla enää pääse. Hubilla näkyy myös virittimen kautta Cmore, joka ei tietenkään toimi muilla, missä ei ole viritintä.

  Eipä näihin viesteihin edes kannattaisi vastata, mutta sylettää kun tänne jää väärää tietoa "totuuksina", vaikkei liitykkään aiheeseen.
 • JJJN 
  lueppa tarkemmin jankuttamisen sijaan kaikki niidem sivujen materiaalit 😀

  "Tahtotilamme on kuitenkin saada sama C Moren sisältö kaikille asiakkaillemme jakelutavasta riippumatta. Tästä esimerkkinä on C Moren aiempaa tiiviimpi yhteistyö Elisan, DNA:n ja Telian kanssa, jonka ansiosta Elisa Viihteen, DNA TV:n ja Telia TV:n C More -asiakkaat pääsevät tunnuksillaan myös cmore.fi "
  https://www.cmore.fi/asiakaspalvelu/Operaattorin_asiakkaalle/article/Paikallisoperaattoreiden-asiakkaat

 • En edes tiedä mitä enään tarkoitat, jos väität jotain kerrotko mitä? tai lopetat sen jankkaamisen.

  Jätit lopun tuosta pätemisviestistä vielä pois siellä lukee:
  cmore.fi -suoratoistopalveluun, joka tarkoittaa Cmore ohjelmakirjastoa tai onhan siellä sivuilla muitakin esim suorat lähetykset, mutta sitä ihan samaa palvelua kuitenkin kun Cmoren omilla tunnuksilla, joten en ymmärrä mikä helv..etti tässä taas on ongelmana?

  Edellisessä Cmore aiheisessa keskutelussa tämä kaikki jo selkesi, mutta ilmeisesti siellä ei nyt tajuta jotain, en vain käsitä mitä?

  Jos palvelua käyttää, niin tajuaa kyllä miten se toimii, jos ei ja ole asiakas ja nettisivujen kautta tulkitsee asioita ei se aina mene ihan kohdilleen, mutta se on niin hauskaa vai miksi pitää väittää että olisin väärässä, kun tasan tarkaa tiedän miten tuo toimii käyttäjänä.
 • Tallennan ohjelmia verkkoon, kovalevyä ei ole. Ongelma on se, että tallennetuista on vaikea löytää haluttua ohjelmaa, esim. jonkun elokuvan kuvakkeen alta avautuu paljon muita tallennettuja elokuvia, ei välttämättä sitä jota etsin. En ole keksinyt tapaa jolla voisin itse järjestää tallenteet kuten ennen vanhaan digiboksissa, tai edes jos olisi aikajärjestys. Jos keskeytän tallenteen katsomisen ja menen välillä suoraan tv-ohjelmaan, sen jälkeen on taas selattava vaikka kuinka paljon ohjelmia ennenkuin löydän keskeytetyn. Ehdottomasti keskeytyneet pitäisi näkyä heti alussa. Suosikit: en ymmärrä, kun läppärillä tai puhelimesta näen suosikit, mutta telkkarista en näe niitä?
 • Hei,
  Koska HBO rupeaa toimimaan?
 • Miksi areenaan kirjautuminen onnistu pyytää tarkastamaan salasanan
  Liitä laite koodi myös p