DNA TV Hubi joulukuun 2018 2. päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat

DNA Hubille laitetaan jakoon tiistaina 11.12.2018 uusi Android TV käyttöjärjestelmäpäivitys. Päivitys tapahtuu kahden päivän aikana, joten osalle käyttäjistä päivitys on saatavilla vasta huomenna.

Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.

Ketjua seuraa aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä.

Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:
  • Yle Areena jatkossa esiasennettuna Android TV kotivalikossa
  • Hubin toimintavarmuuden parantamiseksi laite uudelleen käynnistyy jatkossa valmiustilassa yöllä klo 2-5 välisenä aikana. Jos tuolle ajalle on asetettu tallennuksia ei uudelleen käynnistystä tapahdu.
  • Kovalevyn toimivuutta parannettu.
https://youtu.be/zZDhr6cCjR8
DNA Hanna palveluneuvoja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hubin toimintavarmuuden parantamiseksi laite uudelleen käynnistyy jatkossa valmiustilassa yöllä klo 2-5 välisenä aikana. Jos tuolle ajalle on asetettu tallennuksia ei uudelleen käynnistystä tapahdu.
    Taas on jouduttu kikkailemaan wboxin tavoin, mistähän johtuu ettei muut laitteet tälläistä harrasta?
    JJJN
  • arska
  • JJJN
    Sama tyyli jatkuu
    Ensin tehdään susi softa ja sitten koetetaan kiertää eri kikoilla ja "laastarikorjauksilla" että laite toimisi 😀

Pitäsi ammattilaisten ymmärtää että viallien koodi korvataan kukonaan uudella eikä tehdä jekkuja piiloon.

Montakonat jippoa tuokin firmis jo sisältää koska toiminta näyttää olevan aina vaan samaa luokkaa?
    Ajastukset  kun monella ennestäänkin tökkii niin mitenkäs käy nyt jos on yölle ajastanut vaikka jotan NHL pelejä ja säilyykö ajastustiedot muitakaan osin oikeina?

Sitä saa mitä tilaa
  • Lukeehan tuolla että: Jos tuolle ajalle on asetettu tallennuksia ei uudelleen käynnistystä tapahdu.
     Toimiiko homma jää nähtäväksi.
    Sitä saa mitä tilaa
  • Pakko valvoa ensi yö ja katsoa että käynnistyykö Hubitus uuudestaan 😃
    Monikanavaäänetön
  • Monikanavaäänetön
    "Jos tuolle ajalle on asetettu tallennuksia ei uudelleen käynnistystä tapahdu."

Miten käy jos tuona aikana haluaakin vaan katsella ohjelmaa?
    Mahtaneeko tulla taas viihdettä katkeamattomana  mainosten mukaan 😀

Sitä saa mitä tilaa
  • Kovalevytallenteissa ei toimi -jatka katsomista toiminto,toisto alkaa alusta.Verkkotallenteissa toimii.
    Mosku
  • Tämän viikon saldo. 5/5 discovery kovalevytallennusta. Pelkkää mustaa ruutua kaikki. On tuo semmonen romu josta ei puutu kuin kaksi kiveä. Se mikä laitetaan alle ja se millä lyödään päälle. Paskan möivät!
    Sami Tuomaala
  • Jos ei saa erikoiskiksegä "betatestaajana" olosta ja vioista niin teillä on lakisääteinen oikeus palaitta laite joka ei vastaa luvattuja ominaisuuksia kuten aikaisemmassa ketjussa oli kerrottu.
    https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

Sitä saa mitä tilaa
  • Tänään boxi ei suostunut näyttämään C-Moren kanavia vaan väitti että ei ole katseluoikeutta. Virtajohdon tuuletus korjasi tuon.
    Boxi ja TV kiinni pari tuntia ja avaamisen jälkeen Boxi käynnistyy ja kanavat vaihtuu, mutta mitään ei näy. Virtajohdon tuuletus korjasi tuonkin.
    Alkaa perhe kyllästymään tähän, huonomaksi menee kokoajan.
    Monikanavaäänetön
    • Niitä jaksotietoja kaipaillaan edelleen. Jaksotiedot helpottaisi kummasti jatkuvan tallennuksen tuplien ja triplojen poistoa. Saataisiinko vielä jatkuvaan tallennukseen kanavasidonnaisuuden lisäksi päiväsidonnaisuus? Ja siis miitä mä näin jostain tallennussääntöjen muuuttamisesta? Mistä  semmoset asetukset löytyy?Epg:hen kello, ja olisihan se kiva nähdä mihin aikaan oikeasti joku ohjelma alkaa, eikä vaan että jaa, no ennen klo 22 jossain vaiheessa..

Lissu
  • Epg tiedot pielessä. Frii kanavalla tulee murha pikkukaupungissa ja hubi väittää että tulisi mafian 10 käskyä.
    Monikanavaäänetön
  • Jos kerran kovalevyn toimintaan tehdään parannuksia, niin olisiko mitenkään mahdollista saada korjattua samantien ajansiirron aikajanan toiminta? On suorastaan koomista, miten niin yksinkertaisesta toiminnosta on saatu noin raivostuttavan epäloogisesti toimiva!
    Max
  • Epg:ssä vuorokauden vaihtumista ei näköjään vieläkään saatu korjattua (siis aikavyöhykkeen etumerkkivirhehän sen on pakko olla).  Kun kesken ohjelman laittaa kaukosäätimen rec-napista tallennuksen päälle epg:ssä, lukee alhaalla pinkissä ruudussa ”tallenna” mutta ähäpäs, jos ruutua klikkaa niin tallennus keskeytyy ja saa odottaa epg:n virkoamista ennen kuin voi yrittää uudestaan. Miksei voi lukea esim ”tallennetaan” niin tietäisi hubin tekevän kuten käsketty. Rasittaa myös tuo epg:n näkymän eestaas vispaaminen kun ohjelmia selaa, pysyisi paikoillaan.
    Lissu
  • Minulla on ollut DNA tv hubi parisen viikkoa. Alussa oli joitakin ongelmia, mutta viimeisen päivityksen jälkeen toiminut hyvin.
    Eräs ominaisuus olisi minusta tärkeä: Televison sammutus ja käynnistys pitäisi pystyä tekemään hubin kaukosäädintä käyttäen. HDMI lähdössä näyttää olevan asetus ohjausta varten, mutta ei tunnu vaikuttavan. Ennen hubia minulla oli chromecast kytkettynä ja se kykeni panemaan TV:n päälle. Televisioni on Sony KDL46HX755. On ärsyttävää että pitää olla toinen kauko-ohjain pelkästään virran kytkemistä varten. Onko ideoita?

-Jorma
    Jorma Vuorinen
  • @Jorma

CEC ei toimi kuin sammutukseen, jos sitäkään kaikilla. Raportoitu vuosi sitten, yllättäen ei vieläkään toimi
    Tuomas
  • Heippa

Kenen kuningasidea on laittaa laite käynnistyyn uusiksi keskellä yötä ?

Viimeyönä viimeksi alkoi soundbarista pauhaamaan klo 03.00 yöllä joku tv-ohjelma. Ihmetellyt tätä kun vähän välii tehnyt mutta joku ollut taas todella fiksu.
    Jarkko
  • Toi auto-reboot on kyllä kaikki tehdyt "parannukset" huomioidenkin se idioottimaisuuden huippu. Kun boxi ei pysy ylipäätään pystyssä, laitetaan se kaatamaan itsensä ihan ohjelmallisesti :).Käytettävyys paranisi tällä logiikalla vielä lisää, jos hubi vaikka ohjelmoitaisi boottaamaan itsensä kerran tunnissa. :))

Ainakin pitäisi itse voida valita boottaako boxi vai ei ja tietysti myös sen mihin aikaan se sen tekee.

Ainoa positiivinen asia tässä on se, että vihdoin tekijätkin ovat tunnustaneet, että boxi ei todellakaan pysy pystyssä vuorokautta kauempaa.
    Jari
  • Hubin viat olisi helposti rajattavissa niin että vikoja olisi vain yksi
    Koodataan niin ettei se käynnisty lainkaan niin silloin se olisi ainoa vika.

Kyllä osa uskollisita maksajista  silti jaksaisi kirjoitella ja kysellä että koska tulee seuraaava päivitys ja mitä siinä on korjattu.

Sitä saa mitä tilaa
  • Kun yksi ohjelma on kovalevytallennuksessa, niin minkään muun kanavan katselu ei enää onnistu. Aika kiusallinen uusi ”ominaisuus”, kun virittimiä kuitenkin piti olla kaksi kappaletta.
    Jukka
  • "Ei signaalia", sanoo TV nykyään kun käynnistää TV:n ja Hubin. Lopulta se sitten kyllä tulee, kun rämppäilen Hubia päälle/pois ja vaihtelen TV:n HDMI inputtia. En ole vielä keksinyt mikä on se korjaava temppu, tuollaista sekavaa rämppäystä vaan teen niin lopulta signaali ilmestyy.

Mutta aika tympeä ominaisuus, on alkanut näkyä tämän viimeisimmän Android päivityksen jälkeen. Olen laittanut Hubin menemään päälle ja pois TV:n CEC ohjauksella. Tähän asti on toiminut tuolta osin ihan hyvin.
    Ei signaalia
  • Ei tuo "Ei signaalia"-ongelma tule ihan joka käynnistyksellä, mutta on kuitenkin tullut jo useamman kerran. Juuri ennen äskeistä viestiä kun kokeilin, se tapahtui taas, ja sitten kun kokeilin rämpätä päälle/pois, toimi ok.
    Ei signaalia
  • @Jukka
    Mulla hubi teki saman. Löysi toisen virittimensä tehdasasetukset palauttamalla.
    Lissu
  • En ole aiemmin kommentoinut tässä keskustelussa, lukenut olen näitä melko kauan ja tunnistanut itsellänikin joitain ongelmia mistä täällä on avauduttu. Ärsyttävimpinä onneton ohjelmaopas / ohjelmien tallennus ja nykivä kuva sovelluksissa. Apple-tv 4k: lla sovellukset näyttää ohjelmat nykimättä. Nyt viimeisen android-päivityksen jälkeen hubi ei halua käynnistyä ensiyrityksellä, eikä aina edes toisella. Toisinaan pitää myös irroittaa virtajohto ennenkuin startti tapahtuu. Hubin ohjaaminen tv:n kaukosäätimellä toimii joskus. Joskus taas ei.
    Hidas hämeestä
  • Jos ette ole huomanneet tämä keskustelu on piilotettu. Saahan tässäkin toki kirjoitella, niin ei häiritse muita. Tosin ei muut tätä näekkään.

Aktiivinen ketju on tämä:
    https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-joulukuun-toinen-2018-paivitys-ominais/
    JJJN
  • Tyypillista hommaa mutta kyllä tämäkin hubijuttu aikoinaan selviää kuten sekin että DNA rikkoi lakia väittämällä että vain heidän modeeminsa saa liittää verkkoon
    Tuostahan tuli jo Viestintävirastolta päätös
     On tämä hubihommakin jo seurannasa että valituksia vaan kuluttajaviranomaisille niin asia nopeutuu.

Eritttain epäilyttävää tällaine totuuksien hautaaminen ja asiakkaiden valiusten "hienovarainen" peittely
    Law & Order
  • Moi.
    Mulla ollut lauantaista asti hubi ja toiminut ihan Ok. Nyt ei näytä tallenteita vasn pyörittää pinkkiä neliötä, myöskään netflix ei näy, vaan tulee texti Emme saa näitä nimikkeitä käyttöösi, yritä myöhemmin uudelleen Htp-900
    Mitä pitäisi tehdä??
    Pia
  • Perus yleisohje sekoilutilanteista selviämiseen on virtaresetti, eli Hubista virtajohto irti, hetken odotus että varmasti sammuu ja sitten virrat takaisin.

Joskus onnistuu myös kaukosäätimellä, virtanappia pitkään painamalla tulee näyttöön kysely, haluatko sammuttaa, johon valitaan OK, odotetaan että sammuu ja käynnistetään uudestaan virtanapista.
    Matti
  • Vähän kiitosta väliin. 😀
    Norra-kanavat muuttuivat HD-kanaviksi ja vaati kanavahakua. Olin jo valmistautunut kanavien uudelleen järjestelyyn, otin jopa kuvat järjestyksesta. Mutta ta-daa! Järjestys pysyikin, eikä tarvinnut kuin vaihtaa tavalliset HD-versioihin. Mahtavaa!
    Sarzu
  • Netflix huutaa vähän väliä, ettei ohjelmaa pysty toistamaan. Tämä versio mielestäni pahensi tilannetta.
    kottonen