Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV -hubi käyttökokemukset

DNA TV -hubi on nyt myynnissä. DNA TV-hubi on laite, joka yhdistää television katselun ja nettisovellukset, pelit ja musiikin yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Aiheesta löytyy kattavampi tiedote TÄÄLTÄ

Tähän ketjuun toivomme käyttökokemuksien jakamista sekä yleistä keskustelua liittyen DNA TV -hubiin.

Laitteen tuki -sivut löytyvät nettisivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-tv-hubi3

https://youtu.be/IHWiPN7AYHUhttps://youtu.be/BC9DMS45CFshttps://youtu.be/VsF3zkddd5w

DNA Ida T palveluasiantuntija
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Satunnaista pätkimistä ja välillä laitteen saa päälle vai stöpselin irroittamalla. Muutaman kerran on dnatv applikaatio kaatunut. PIN kysely on tullut jonkin kerran. Aika lämpimänä laite käy myös valmiustilassa. Viileäksi saa vaan pitämällä virtanappulaa pohjassa kauan ja sammuttamalla pois päältä. Aika tyhmää myös ettei IPTV kanavia voi tallentaa nettiin, eikä ulkoiselle kovalevylle. Samoin tyhmää ettei laitteessa ole antennisignaalin läpivientiä vaan pitää haaroitin ostaa.
 • Netflixin puuttuminen harmittaa myös.
 • Ulkoinen kovalevy on myös aika hennosti hubissa kiinni. Ei paljoa tarvitse hipaista niin kovalevy on äkkiä lattialla. HDR toiminnon poissaaminen pitäisi myös tehdä mahdolliseksi. Ainakin minun toisessa android boksissa mi boxissa, sen saa suoraan valikosta pois päältä.
 • Sami, kuinka kauan sinulla on ollut tuo hubi?
 • Heinäkuun lopusta alkaen
 • Tutulla kesäkuun lopusta asti ja samat ongelmat siinäkin.
 • Mikä kampanjahinnassa on kampanjaa? Samat liittymät saa samaan hintaan myös ilman hubia? Mikä hubin hinnaksi tulee liittymäkytkyillä aijemmin mainittuun Powerin ostohintaan... miksi maksaisin pennin latiakaan enempää kuin ostamalla suoraan muualta.,,.. mullz liitymähinnat dnatven kanssa 23.3e, eikä kukaan osaa sanoa mikä tullee hubin eritellyksi hinnaksi jos kaikki otetaan huomioon. jossei halia ostaa sikaa säkissä myymlöihin pitää saada maskukanavat avoimiksi myös kovaly liitettynä että voi kokeilla laitetta inreallife moodissa. hubin tiedot on ihan liijan pinnallisia hubin ostosivulla kaikkia palveluja käyttäväälle.
 • Sami taitaa olla dna ominaisuus koska näyttää samalla hubilla muualla toimivan.
  https://help.netflix.com/fi/node/41045

 • Netflix ei ole vielä tuettuna Hubilla, tuki tulossa ja sen jälkeen Netflix sovelluksen saa asennettua.

  Jos asiakkaalle on jo entuudestaan DNA TV -palvelu niin riittää pelkkä Hubin osto. Vanha DNA TV -tunnus liitetään Hubille. Eli koko palvelun kustannus: Hubi powerista 288 ja siihen päälle DNA TV -palvelu 6,90e/kk. DNA TV -palvelulla saa sitten käyttöönsä mobiiliapplikaation, jossa verkkotallennus yms.
 • Tämä ei siis ole mikään irrallinen "digiboksi" vaan vaatii DNA:n palvelun eli täysin verrattavissa Telia ja Elisa Viihde kuvioihin...eli päätelaite on vain väline jolla kanavat ja palvelut yms. saadaan näkyviin asiakkaalle. Tässä kuitenkin se mahdollisuus että laitteen voi maksaa myös kerralla pois, eikä sitä siis sitten laskuteta joka kuukausi erikseen vrt .Elisa Viihde yms.
 • niinno. mulla on dnatvee 3,4€ pysyv'sti toistaiseksi enkä haluais neljättä osapuolta takuu yms. asihoin. Power-DNA-Sagencom. kivasti ja nopeesti varmaa hoituu asiat jos tulee tarvee....huhhuh. eli mikä on kantiksen loppuhinta dnalta ostettaessa? dnalle ei ainaskaan suoraan voinut etämyynnin, aspan tai myymälän mukaan makssaa ja kuka haluaa maksaa 360e. jossain mätkii.
 • J vielä kun sen hubin saisi toimimaan myös muun operaattorin kuin DNA:n verkossa , vai saako????
 • 4G liittymällä sanottiin toimivan kaikissa verkoissa, kaapaleilla taas vain DNA?
 • Vaikka voi kuulostaa monelle tarpeettomalta ominaisuudelta, niin kyllä itse myös kaipaisin antennisignaalin läpivientiä "täysiverisessä" kahden virittimen digiboksissa. Pitäähän telkun omakin viritin saada käyttöön. Passiivin T-haara vaimentaa signaalia huomattavasti ja aktivinen jakaja on taas yksi laite lisää laiteräkkiin. Viimeksi mainittu vaatii tietenkin myös sähkönsyötön.
 • Hubi on tarkoitettu ensisijaisesti antenniverkon ja DNA -kaapeliverkon asiakkaille. Laite vaatii myös nettiyhteyden mutta nettiyhteyden ei tarvitse olla välttämättä DNA:lta.

  Elisan ja Telian kaapeliverkon kanavia laite ei löydä, mutta muuten laite toimii normaalisti (Android, IP-kanavat yms.). Mutta toki käyttökokemus jää vähän puutteelliseksi kaapelikanavia ei voi käyttää. Mutta ilmeisesti tätä laitetta ei siis ole tarkoitettukaan kytkettäväksi kilpailijoiden kaapeliverkkoon. Sinne puolelle on sitten Elisalla ja Telialla omat laitteet ja palvelut.
 • eikös kaapeliverkko voi olla kenen vaan mutta liittymä vain dnan. vai onko operaattorilla monopoli omaan verkkoonsa yhteydentarjoajanakin mka?? mulla dnan verkko ja olisin alustavasti saanu elisan boksi ja vehkeet mutta ne vielä kalliimmat omilla paleveluilla ja huonommat tarpeilla.
 • saako tuon dna tv sovelluksen asennettua android tv telkkariin ilman tuota hubia?

 • Minun tietojen mukaan toimii kaikissa kaapeleissa mutta pitää tietenkin olla se dna-tv sovellus ja liittymä mutta ei siis dna kaapelia.
   Samahan se on muissakin androd laitteissa kuten puhelimissa joissa ei sielläkään ole väliä kenen operaattorin sim-kotti on luurissa.
  Tätä en ole tise testannut mutta sama juttuhan se on elisan viihteessäkin.
 • Elisan boksi taitaa ilmaisten kanavien osalta toimi esim. DNA:n verkossa mutta maksukanavat ei, eli ne tulee Elisallakin IP-kanavina. Eli tältä osin Elisan purkki toimii vähän paremmin kilpailijan verkossa.

  DNA TV -sovelluksesta ei taida olla ainakaan vielä erilliseen Android TV -telkkariin sopivaa versiota.
 • Oliko Sami vai kuka joka tuosta kontrastista jutteli niin vaikka hubissa ei ole säätöjä niin joissakin sovelluksissa kuten youtuubissa on omat asetukset

 • Erikoista on myös se että kun olen antenniasiakas ja näen vain ne kanavat mitkä antenniverkkoon mahtuvat, mutta maksan saman summan kuin kaapeliverkossa. Puuttuvat kanavat ovat dna hubissa, mutta eivät aukea, kun DNAn systeemi ei ymmärrä korjata tälläistä juttua, että antenniasiakas saisi ne mitkä kaapeliasiakaskin.
 • DNA TV netillä (sis. DNA TV -sovellus tallennuksella, erikseen ostettuna 6,90 €/kk; DNA TV-hubi, erikseen ostettuna 15 €/kk/24 kk ja DNA laajakaista erikseen ostettuna joko 200M Valokuitu Plus tai DNA Supernetti 4G 150M 29,90 €/kk) 38,90 €/kk/24 kk, jatkossa 38,90 €/kk. Avausmaksu 3,90 €. Määräaikaisen sopimuksen kokonaishinta 937,50 €

  ^hubin myyntiilmoituksesta^

  ​Miksi toisen liittymän kansa hubi tulee halvemmaksi? Supernetin hinnoittelu on muuten 24,90/12kk ja 29,90/12kk ja dnatv 0/3kk sekä loput 6,90/kk. Miksi maksaisin tämän jälkeen SUpernetstä 38,90/kk.

  ^nettiliiittymien myyntivertailustaa^

  ​​​
 • Kun nimi on tietäjä niin kerro sitten mitä eroa no androit telkkarn ja android digiboxin versiolla? Meinaan kun esim. Topfieldin "älydigiboxi" on kanssa asroid laite.

 • Dnatv apista on vaan "android" apk (kännykät, tabletit), ei "android tv" apk jakelussa.
 • Kun tänään katsoin hubin iptv kanavia, niin mennessäni antenniverkon peruskanaville hubissa, niin mikään peruskanava ei auennut. Boksin täydellinen sammutus ja taas kaikki toimi.
 • Sami. Osasyy varmaan näissa androi laitteissa tai softassa.
  Toppurassa oli samoja ongelmia ja yksi mies kertoi että  hänen uusi androd telkkarinsakin alko toimia kunnolla vasta 4 päivityksen jälkeen.
  Siksi hubin kanssakin on hiukan pallo hukassa kun edes myyjällä ei ole kokemusta siitä ja sitten vielä tuo nettipuoli jota se vaati voi monellakin olla ties miten takkuinen tai pätkivä
  Siksi testaan itse tuota gigan liittymällä ja 4 viikkoa ja monta huoltokäyntiä meni siinäkin DNA miehillä ennen kuin alkoi kunnolla toimia. viimeinen  parannus oli kun suostuivat päivittämään omat purkkinsa suolla valokaapelin päässä jakamossa mutta hiukan persiille potkimista sekin vaati.
  Vasta tänään olen saanut kunnollisia tasalaatuisia yhteyksiä muttta saa nähdä onko se pysyvä tila vai vaan taas tätä toimii ei toimi jatkumoa
 • jjoko aapo sais jotain hubista kerrottua vai meneekö aika muuhun jorinointiin? 😀
 • Luopuisin kyllä Hubista heti, kun saisivat Porvoossa maksukanavat täytetorniin. Aika turha laitos ja ylihinnoiteltu. Olisi kiva nauhoitella maksukanavia, mutta kun ei vaan IPTV kanavia voi nauhoitella ja antennihäiriöalueella ei maksukanavia Digitalta saa.
 • Aika tyhmää hubissa on se, että peruskanavat eivät netin kautta tule. Vaatii sen antenni- tai DNA-kaapeliverkon.
 • Kerron heti kun saan sen kytkettyä Eivät ole vielä saaneet minun hubia näkyviin eikä tullut tietoa. Väittivät että voi mennä 2 päivääkin moiseen kun käsittelevät jossain niitä liittymiä.
  Nyt sillä näkee vain yle arenan ja jotain  mutta ei varsinaisai kanavia kun se ei tunnista tuota pin koodia
  Ei se minusta ole tyhmää että osa tulee antennin kautta kun kapasiteetti netissä näyttää olevan muutenkin ahtaalla.
  Sekin on yksi minkä takia suosittelen kaikille mahdollisimman nopeaa nettiä ettei noiden rupuliittymien takia kaistaa varata moneksi minuutiksi jonkun pahuksen videon tai  kuvan lataamiseen ja pelihommiin 😉
  Houmasin aikoinaan mm dna eg liittymän kanssa miten nopeudet laski kuin lehmän häntä sen myötä kuin käyttäjiä tuli lisää


 • Ei prkl. kukaan halua mitään aktivointeja montaa päivää odottaa, ostappa perjantaina niin saat puoleen väliin seuraavaa viikkoa auki. huhhuh. eli kaikkien boksit vaan odottlee jotain avauskäskyjä joitten pitäs olla automaattisia ja heti nykymaailmassa. kaskun ei kirjeenä lähetetä.
 • Otin itse yhteyttä facebookin messengerin kautta yhteyttä dna:han ja sain muutamassa tunnissa asian kuntoon. Sähköposti missä koodi oli, tuli vasta muutaman päivän jälkeen, siitä kun käytin jo laitetta saamallani PIN koodilla.Jos
 • Sepä se että mulla on koodi mutta se ei toimi kun jostain syystä eivät kuulemma vikapuoella näe että mulla on edes hubia ennen kuin joki konttoripuolen tyyppi kertoo sen heille 😀
  Tämä on niin uusi juttu että eivät ilmeisesti kauppiaat ja muutkaan oikein vielä osaa näitä kytkentähommia. Ei se  mikään ihme ole kun a olen tottunut siihen että monta kertaa on saanut välillä modemin ja digiboxinkin aktivoinneista soitella Kaupassa ovat vaan sanoneet että samalla lailla on tehty kuin muillakin ja sitten taas vikapuolella kertoneet etei täällä edes mitään näy tehdyn. Myymälöissä kun nuorison koulutus taitaa perustua siihen että soppari paperille ja nimi alle  ja sitten loppuu vastuu siitä että toimii kun sitä varten on sitten eri instanssi firmasta  joka usein on yhtä pihalla ja lukee vain noita että onko kaapeli seinässä ja onko se ehjä viestejä:)
  Turussakin on tiettyjä dna myymälöitä joihin ei edes kannata mennä  jos ei ole jo tutuksi tullut tyyppi jonka tietää taitavan hommansa.
 • Tuli tässä Seppovaan sellainenin mieleen että johtuneeko siitä että hain Powerista ja piruuttaan  pistävät omat asiakkaat etusijalle 😀
  Tiedän että tieto dna:lle lähti samana iltapäivänä mutta aspan mukaan käsittely kestää pari päivää.
  Toinen seikka se että minun vanha dna tv liittymä pitää siirtää hubille joten oisko sekin vielä harjoitteluvaiheessa?
 • Niin, silloin kun boksi tulee dnalta, niin siinä on koodi ohjelmoitu laitteeseen valmiiksi. Vain syöttämällä saman koodin laite aukeaa, tai niin pitäisi olla. Minunkin koodi piti vaihtaa, kun minun dna sivuilla ollut koodi ei kelvannut.
 • mistä sen koodin sitten sait Tuliko se tilausvahvistuksessa mailiin?
  Minulle ei ole sellaistakaan vielä tullut
  pakkauksessa sitä tuskin lienee ja    kuten ne  vikapuolella selitti ei auta koodit kun laite ei vielä nä omalla sivulla eikä heidän tietokannassa
  On tämä kylla aika sohlaamista eikä juuri asiakaspalvelusta voi puhua
 • Dnan asiakaspalvelusta facebook viesin kautta sain koodini. Tilausvahvistus tuli vasta useamman päivän käytön jälkeen. Nopeaa toimintaa.
 • Näköjään hub hävisi powerin sivuilta
 • Onko antennitalouteen saatavilla Hubin kautta nyt kaikki samat kanavat kuin kaapelitalouteen? Onko muutoksia kanavavalikoimassa, paketeissa ja hinnoissa? Antenniverkossa on/oli tosi suppea kanavavalikoima. Haluaisin saada esim. Travel, CNN, TVE. En kai halua enää jatkossa Mix 8 -pakettia, jos Mix-kanavien valikoima on vieläkin tosi suppea.
 • Sami ...Voi halvattu taisi dna käyttää määräävää markkina asemaansa taas kuluttajan hyväksi 😀

 • Antennitalous ei ainakaan vielä pääse nauttimaan kaapelikanavien kanavamääristä. Antenniverkon hub asiakas, ei muuta saa kuin antenniverkon tarjonnan???????
 • Elisaviihteen hintaan ( 19,90 €/kk ) sis. kuvan kanavat . ( sori mutta täytyy välillä muistuttaa Dna : ta tästä 😃 ) 

 • Kuka ostaisi dnalta kun power tarjoaa halvemmalla. No, kohta dnalle paljastuu totuus. Boksi kun ei ole mitenkään erikoinen. Suurin hyöty on vaan alueilla missä antenniverkon ongelmia.
 • Sami Mistä poweri mahtaa niitä saada jos dna ei toimita?
  Taitaa niillä olla sellaiset sopparit ettei Sagegon myy suoraan muille kun purkki on brändätty DNA:lle
  Aika  kimurantti juttu mutta laitan kyllä tämänkin selvityksen alle 😀
  Laki kyllä kieltää suomessa kartellit eikä muut voi sanella toisen hintaa muuten kuin kieroilemalla että ei myy tai myy niin kovaan  hintaan ettei toinen pysty alittamaan toimittajan hintaa 😀
 • Tuo on Saapas totta mutta täytyy muistaa että elisan viihteenkin kohdalla pitää olla myös nettilinja tuon hinnan lisäksi samoin kuin hubissakin vai näkyykö nuo kanavat ilman nettiä elisassa?
  Hubilla en näe ainuttakaan live  kanavaa nyt kun se ei ole rekisteröitynyt vielä dna palveluun netin kautta


 • Tälläisen vastauksen sain, kun kyselin miksi dna hubiin ei antenniasiakas saa kaapelitarjontaa. Vastaus on aika ympäripyöreä ja ei kerro suoraa vastausta.
  -----
  Valitettavasti antenni- ja kaapelipuolen kanavapaketeissa on tosiaan vielä kanavien suhteen eroa, mutta pyrimme yhtenäistämään kanavatarjontaa näiden osalta jatkuvasti.
 • Mulla ei ole Elisaviihdetta mutta se on harkinnassa . Sillä näkyy Elisan kaapelissa noi kanavat korttimaksun hinnalla , ja Elisaviihde boxilla netin kautta. Elikä Elisalla näkyy korttimaksulla kaapelissa aika paljon enemmän kuin Dna : lla . Ton luulis olevan ihan pätevä ratkasu antenniverkon asiakkaille koska toimii kaikkien operaattoreiden Nettiyhteyksillä .
 • Kiitos kaikille tähänastisista vastauksista. Harmi, jos antennitalouksia edelleen syrjitään ja rangaistaan kaapeliverkkoon kuulumattomuudesta. Nyt olisi ollut hyvä mahdollisuus tasapuolistaa tilannetta Hubin avulla. Ehkä lopetan kaikki kanavapakettini, jos tilanne ei muutu paljoakaan. Sitten maksaisin enää vain 150 megan netistä langattoman mokkulan kautta, toistaiseksi. Olin jo innostunut Hubista. Täytynee miettiä muitakin vaihtoehtoja.
 • Kysymys tietäjälle?
  Sanoit "Tässä kuitenkin se mahdollisuus että laitteen voi maksaa myös kerralla pois,"

  En huomannut DNA sivulla käteishintaa? Laitatko linkin.
 • Dna ei hyväksy kerralla pois maksamista, Powerissa oli mahdollista. Ainakin niin dna minulle sanoi.
 • @Harri

  Kyseessähän ei ole muuta kuin avauskoodien lähettäminen kanaville, jotka ovat hubissa tai dnatv sovelluksessa. Riippumatta onko antenni vai kaapelitalous. Kummaa leikkimistä DNAlta. Kaikki perustuu vaan katuosoitteeseen, ei siihen että voisi netissä katsoa tai sitten hubissa.
 • Ruutu kanavat poistuvat antenniverkosta ja näkyvät vain enään kaapelissa ja hubissa. Taas antenniverkkoa sorsitaan.
 • katuosoitteellakaan ei kuulemma ole paskankaan väliä jos on valokaapeliverkossa.
  Näin kuulin kun asentaja kävi surkeaa linjaani rukkaamassa eli pitäisi kuulemma toimia samat laitteet ihan ilman mitään kun kantaa vaan paikasta toiseen ainakin näin muutaman korttelin sisällä kaupungissa.
  Sanoi että vika ei siis ole osoitetidoissa.
  toisenlaisissa tekniikoissa kuulemma on eri asia
 • Sami. Siksi kysyinkin käteismaksua kun tuon tietäjän viestit alkaa olla tutun tuntuista infoa 😀
 • Tällainenkin osuis tuolla helppisivulla silmään:
  • Tällä hetkellä DNA TV-hubia ei voi käyttää Telian/Elisan verkossa tavallisen digiboksin tapaan. Laitteen Android TV -sovellukset sekä laajakaistan yli tarjottavat IPTV-kanavat toimivat kuitenkin myös muiden operaattoreiden verkossa.
   Aika monessa kysymyskohdassa ikävä vastauskommentti.
  • "Ei toimi toistaiseksi" 😀

 • Tarkoitin kotiosoitteella dna rekisteriä, joka määrittää kanavat mitkä sillä kotiosoitteella näkyvät hubissakin. Olet sitten antenni, kaapeli tai valokuituverkko asiakas, niin kotiosoite määrää kanavat. Jos kaapeliasiakas menee toiseen osoitteeseen missä esim. antennitv ja kytketään nettiin, niin pitäisi kanavamäärän olla suurempi, kuin antenniasiakkaalla.
 • Hubi toimii vaan dna kaapeliverkossa ja anteeniverkossa. Tulevaisuudessa pitäisi toimia muissakin kaapeliverkoissa.
 • Laaja kanavalista näkyy, kunnes laittaa esim. antennitalouden osoitteen. Sitten lista lyhenee kummasti.

  https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Kanavapaketit/DNA-Mix-8/p/VCP00005-1
 • Jäi äsken kirjoittamatta, että tarkoitin IPTV kanavia ja niissä on vielä paljon puutteita verrattuna kaapeliverkon kanavamäärään, jotta antenniasukkaan kanavamäärä nousisi dramaattisesti, pitäisi paljon kanavia tulla IPTV puolelle. Tällähetkellä IPTV puolella on vain kohtalaisesti kanavia.
 • auttaakos tuohon jos lataa jonkun androit nettitv softan? Eikö sellaisiakin ole joilla näkee pirusti kanavia mutta en ole kokeillut että millaista antia niissä on

 • Näkyykö jossakin netissä ne DNA Hubin IPTV-kanavalistat? Antenni vs. Kaapeli. Tai onko jollakin itse tehtyjä listoja tai kuvakaappauksia? Tietäisi vaan vielä paremmin, että mikä on tilanne käytännössä ja onko Hubi oikeastaan vielä vähän turha hankinta antennitalouteen, kanavavalikoimaa ajatellen.
 • Tässä muutama kanava, mitkä saa kaapeliasiakas, muttei antenniasiakas. Ero ei ole suuri.
  Discovery world, discovery science, motorsport tv, nautical, ginx sport, fights sports.
 • Lista oli virheellinen.
  Ero taitaa olla luokkaa Discovery world, discovery science.
 • Katselin kanavat joita ei näe anteniverkossa vaan dna hubin iptv kautta: jotain f1 erikoiskanavia, cmore stars, viasat explore, viasat nature, jotain viasat elokuvakanavia, ruutu+ kanavia, fuel tv hd, motosport tv hd, nautical channel, fight sport hd, ginx sportstv, motorvision tv, english club tv, nat geo wild, discovery science, discovery world,
 • Osassa pitää olla kaapeliasiakas tai tilata erillispaketteja.
 • Uusi aamu valkeni mutta ainakaan omalla sivulla ei vielä merkkiäkään että meillä  olisi hubi 🙁
  Ei myöskään mailiin ole tullut mitään tietoja tai tilausvahvistusta.
  Saa nähdä tuleeko tänäänkään mahdollisuutta kokeilla sitä toiminnassa?

 • @Sami

  Kiitos kanavalistasta.
 • @Aapo kävitkö vain hakemassa tuo Hubin suoraan Powerista?
  Otitko samalla DNA TV -palvelun vai oliko sinulla se jo entuudestaan?
 • hain suoraan mutta tuskin olet dna hekilökuntaa joten pääsisit sieltä asiaa korjaamaan vaha pälvelu piti siirtää.
  ei tämä täällä höpisemällä korjaannu kun vika on muualla

 • Niin mutta oletko ilmoittanut DNA:lle että olet tuon Hubin ostanut, että tietävät aktivoida sen sinulle.
 • Kanavista vielä...Tällaista minä kyselin joskus aiemmin toisessa keskustelussa täällä. DNA:n vastaus oli jotain tyyliin, "pyrimme yhdenmukaistamaan". Sitten annettiin vielä linkki antenniverkon kanavalistaan, että "voi katsoa kanavavalikoimaa sieltä". Mitä se linkki auttaa? Sieltähän kopioin tuon omankin listan jo alunperin.

  DNA Antennikanavat
  Hei! Onko mahdollista saada lisää antenniverkon digiboksin kautta katsottavia TV-kanavia Mix-valikoimaan? Nykyinen antenniverkon erilliskanavien valikoima on kaapeliverkkoon verrattuna tosi suppea ja siellä on liikaa urheilukanavia (6/21) ja lastenkanavia (6/21) suhteessa kanavien kokonaismäärään. Olisi kiva saada vähän lisää monipuolisuutta antenniverkonkin kanavavalikoimaan, esim...
  TVE Internacional, Travel Channel, VH1, CNN International ja vaikka Ruotsin kanaviakin. Kiitos etukäteen! :-)

  Nykyiset antenniverkon erilliskanavat:
  01) Animal Planet
  02) DIGIVIIHDE
  03) Discovery Channel
  04) Disney Channel (LAPSET 1)
  05) Disney Junior (LAPSET 2)
  06) Disney XD (LAPSET 3)
  07) Eurosport 2 (URHEILU 1)
  08) Eurosport 1 (URHEILU 2)
  09) Investigation Discovery
  10) MTV
  11) Fight Sports (URHEILU 3)
  12) FUEL TV (URHEILU 4)
  13) Motors TV (URHEILU 5)
  14) C More Juniori (LAPSET 4)
  15) Nautical Channel (URHEILU 6)
  16) Nat Geo Wild
  17) Ruutu+ Dokkarit
  18) Ruutu+ Lapset (LAPSET 5)
  19) Ruutu+ Leffat ja Sarjat
  20) Nick Jr. (LAPSET 6)
  21) Viasat History
 • Pari kysymystä:
  1) Logitech Harmony- yleiskaukosäätimen listasta ei löydy TV-hubia; onkohan laite jossain vaiheessa tulossa Harmonyn listoille tai saako laitteet pariteltua jotenkin muuten? Bluetooth-haulla TV-hubi ei Harmonya löydä (ja kyllä, Harmony oli paritustilassa).

  2) Saako kanavien numeroinnit muutettua suosikkilistalla? Siis niin, että esim. YLE 1 HD löytyisi kanavapaikalta 1, eikä 21.

  Kivalta laitteelta tämä vaikuttaa. Välillä valikoissa liikkuessa laite lagittaa ja parit kerrat joutunut käyttämään virrat irti, kun jäänyt kokonaan jumiin, mutta muuten toiminut hyvin.
 • Huvittaa tällaiset tietäjä nimimerkit ja kommentit koskla todellien tietäjä ei voi olla kuin DNA toimihenkilö- Moni täällä luulee tietävänsä jotain.
  Itsekin olen vanha ATK alan mies mutta en sentään käytä mitääm "Besservisser" nimimerkkiä 😀 Kaikki on tehty täysin oikein. Tietäjä tietäisit senkin ettei dna:lle itse ilmoiteta vaan tieto ja rekisteröinti menee myyjän kautta kuten nytkin  ja erilaissta heidänkin kommenteista huolimatta selvisi se että lopuksi syy on ruuhka ja lupasivat nyt tämän päivän kuluessa purkaa ruuhkaa.
  Lisäsyy oli se että koska vanha liittymä vaihdetaan tähän hubiin se jotenkin monimutkaistaa heidän hommia.
  Ei muuta kuin taas odottelemaan

  P.S. Poweri turun liikkeessa on edelleen hubeja saatavana vaikka nettisaldot ei aina oikein näytä 😀
 • Viltsu... Miten nopea netti sinulla on??
  Voisko tuo jumittaminen johtua "hitaasta" tai pätkivästä nettilinjasta ettei nuo kanavan vaihtotiedot vaan mene  perille tarpeeksi nopeasti?
 • Toimiiko muuten Hubi langattoman mokkulan kanssa? Mulla on käytössä 150 megan WLAN-mobiilireititin. DNA Kotimokkula 4G WLAN B315, DNA Veppi 4G Super. DNA:lta sai viimeksi parhaimmillaan tänne vain 8 megan laajakaistan. Tosin, sitäkään vaihtoehtoa ei näy enää DNA:n nettisivulla. Valokuitu ei taas ole vaihtoehto täällä.
 • Mittaa nopeus sillä nuo näennäsnopudet on usein ihan utopiaa
  Minunkin 4G dna liittymä oli 300 megan mutta hädin tuskin tuli 20  ja a ikani taisteltua vaihdoin sitten elisaan Kuuluvuudet kun ovat  kovin paikkakohtaisia ja varsinkin kotivehkeissä joita ei voi siirtää sellaiseen kaupunginosaan jossa on paras kuuluvuus.

  https://www.dna.fi/nopeuden-mittaaminen
 • Suurin kaistatarve tuossa Hubissa on tietenkin noiden IP-kanavien ja muun videoiden katsomisessa. Sellaiset minimissään 5megaa pitää saada jotta videot pyörii hyvällä laadulla. Jos joku muu samassa taloudessa haluaa samalla katsella jotain muuta niin tarve toki kasvaa....
 • Ai niin.. Se yliterävyys tai liikakontrati taitaa olla juuri leditelkkareiden ongelma koska minulla ei sellaista ilmennyt mutta kuten vitsailin niin uudet talkuta toimii kuin valomainokset ja ovat jo alun alkaen "räikeitä" kuvalta

 • Sain säädettyä telkkaristani hdmi kohtaisesti kevyemmät värit. Ei enään niin räikeät.
 • Huawei B315 minullakin käytössä ja toimii ihan hyvin.
 • Joo niin meinasin mutta tossa on juuri se huono puoli että kun saataa telkusta niin sitten muidenkin lähteiden värit muuttuvat
  Ei taida olla missään telkkarissa sellasia säätöjä että pystyisi erikseen säätämään jokaisen hdmi inputin värit ym. erikseen

 • Minun telkkari pystyy muistamaan jokaisen hdmi lähdön värisäädöt erikseen ja on halvimman luokat dvb-t2 telkkari, ihme juttu. Harvat telkkarit siihen pystyvät.
 • ai jaa en tuota tiennyt kun en ole uusia yhtään tutkinut Joku asiat sentään on sitten edistynyt 😀
  täytyy vissiin alkaaa kaivaa omankin valikkoa mutta tuo mun pioneri  on jo 7 vuotta vanha • Ei tämä hubi toistaiseksi hassummalta tunnu mutta luotettavuus selviää sitten jonkin ajan käytön myötä
 • Ilmeisesti tämä roju ei kiinosta tai palsta ei ole kenekään laajemmassa tietoisuudessa kun mitään todellisia käyttökokemuksia ei ole tarjolla eikä laitwtta ollut myyntipäivänä kuin rjaoitetussa demossa hkin keskustan yhdessä myymälääss ja myyrmäessä ei vielä torstaina ollenkaa. Laitteen testaaminen ilman kaikkia optioita on ihan turhaa.

  a) faq-tyyppinen tuki hubin sivuilla ei auta ketään hahmottamaan yhtää mitää
  b) tässäkin ketjussa on lähinä arvailuja, mielipiteitä ihan muista asioista eikä yhtään analyyttistä käyttökokemusta kaaplei/antennitaloudesta. Analyyttiinen tarkoittaa että käyttäjä ymmärtää mikä johtuu mistäkin ja miksi laite toimii tai on toimimatta tai onko vika jossain muuaalla.

  PS. antenniverkon tilaajan voi vaihtaa DNA-osoitteensa vaikka kaverilleen tain jonnekin kaapeliverkon alueelle saadakseen kanavalikoiman DNA TV:seen ja sitä kautta hubille. Ehkä.

  Muutenhan toi on vain tekninen kysymys, johon luulisi DNAn edustajan ihan DNAn edun vuoksi vastaavan milloin näennäinen rajoite poistetaan. #joskus #lähiaikoina #ilmoitetaanmyöhemmin #ärsyttää #sanni "ettämitähänvittua
  Tiedotus koko romusta on ala-arvoista ja täyysin keskeneräistä puhelinmyynnissä, asiakaspalvelussa ja myymälöissä, valitettavasti.


 • mitä tohon Powerin myynnin loppumiseen(?) tulee niin kartelli kahden tai useamman saman alan laissa kielletty sopimus myyntihinnoista (tavoitteena yksinoikeus alalla), ei kartellia siis. Monopoli taas on esim. Alko joka myy yhtä tuotetta (alkoholia) yksinoikeudella, ei monopolia siis. DNA on lluultavasti tilannut laitteen yksinoikedella Sagemcomilta käytettäväksi omassa verkossaan lähtökohtaisesti joten sitä ei kukaan muu saa mistään. Powerin kanssa oli varmaan tehty myynnistä toimitussopimus joita ehtoja lienee rikottu. Myymälöissä ei puhelimyynnissä eikä asiakaspalvelussa tiedetty eikä ymmärretty Powerin ihmehinnasta mitänn.
  Jokupäivä tossa laskelin että hubin hinnaksi tulee alwnntuilla käyttömaksuilla 24kk soppareilla jotain 50-150€ luokkaa. Hinta on nyt suuntaa-antava kunnen psitänytm muistiin. SIksi sitä ei voi suoraan ostaa "halvalla"....,,..
 • Joo kumma juttu että katosi powerin sivuista mutta tavaraa oli ainakin turussa hyllyssä.
  Jotain "hämärää tässä hommassa on ja vekkaan että kysymys on liian halvasta hinnasta jojon joku taho oli hermostunut mutta silti ???
  Se ottaa vioelä enemmän pattii  jos meikäläiset hätähousut on ostaneet liian  pina ja DNA on myös huomannut hinnan olevan kohtuuton ja tiputtaa kohta sen eurooåppalaselle tasolle 🙁
 • Mulla on päivän käyttökokemusta sen verran etti illan toimi ihan hyvin mutta vaatinee ainakin kuuklauden käytön jotta voi enemmin asiasta ennustaa
  Se kyllä otti taas päähän että dna mainoksissa on aina hiukan kusetusta
  Tässäkin mainittiin Netfix mutta eipä se tpoimi toistaiseksi kun katsoo sitten heidän vastausta.

  Aikoinaan möivät turussakin 3g liittymiä ja kytkypuhelimia vaikka heillä ei ollut edes verkkoa täällä ja selitys oli että kyllä puhelin toimii kun menee sellaiselle paikkakunnalle jossa on verkko 😀
  Tuosta saivat roimasti julkisuutta kun alan lehdet ja päivälehdet sen kuulivat 😀
  http://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000001467983.html 

 • Seppovaan eli  vastaus arveluusi. Kyllä ne hubit varmaan on DNA toimittanut eikä toinen liike voi lain mukaan sanella ehtoja vaikka jälleenmyjä jakaisi kamaa jokaiselle ilmaiseksi
  Alkon kaupassa taas on kyseessä suomen valtion monopoli 😀
  Yksinmyyntikin ei taida EU aikoina enää päteä.
  Toko omaa tavaraansa voi olla myymättä toiselle kauppiaalle mutta en ole kuullut ennakkotapausta että onko joku moista asiaa  riitauttanut.
  Ehkä tässä on yksi kikka mitä euroopassa käytetään että operaattori ei myy laiteita vaan vuokraa liittymän ottajalle  esim. 3 euron kuukausihintaan hubia kuten yksikin operaattori tekee.
  Olet varmaan huomannut että autokaupassakin merkit on jo aika monen saatavilla.
  Auto varaosa aikoina alkoi yksi edustaja valitta mulle että mitä olet saanut tuota tavaraa kun heillä on siihen yksinmyynti:)
  Mikään laki ei estä tilaamata esim saksasta tavaraa ja myymässä sitä suomessa.
  Aikoinaan kun ei uootu EU sääntöjä ja nettiä niin usein saksasta saattoi saada vähittäismyyjiltä samaa tavaraa edullisemmin mitä suomalaiset maahantuojat piti tukkuhintoina.
  Nyt toki tilanbnne ja katteet on toisia ja kansainvälinen nettikauppa on pannut monet ajtaalle tai ajaneet jo konkurssiin.
 • Ihme ettei laitetta voi myydä reilusti "kytkysopimushinnall" suoraan kun laitetta ei voi käyttää ilman dnatv ja rajoitetusti vain kaapelissa/antenissa danlla ja mobiiliyhteydellä kaikiilla. Ja kun #toistaiseksi tlianteeseen ei ole tulossa muutosta. #toistaiseksi tarkoittaa dnalla mitävaan. Eli estettä halvalle myyntihinnalle ei #toistaiseksi ole. Minä en halua silti muuttaa toistaiseksi valmiiksi halpuutettuja hintojani määräaikaisiksi kun kampanjat eivät oikeasti ole kampanjoita. samat Liittymähinnat ovat saatavissa ilman hubia ja omani ovat nitäkin hlavempa. Kanta-asiakkaalle etua ei ole ollenkaan ,eikä edes saada kerrottua tämän hetkisillä liittymilläni hubille muodostuvaa loppuhintaa. #prkele
 • #welhonjadnanasiakas vuodesta 1996.
 • Elisa viihde ei ole vaihtoehto vaikka monet niin väittävät. esim. kanvapakettini hinnat nousisivat 50% ja muut #tananlaitteet ja liittymät ja vehkeet ja asentajat paikalle. eikiitos.
 • 56% hinnannousu itselle liittymiin (taloyhtiö+datasimim) + dnatv.... ja sopimykst määräaikaisiksi 24kk. jaa-a. huomiotu arvioitu arvio hubin kampanhinnoista 2,25€/kk hubille.
  Hubin hinta on 54,3€ 24kk sopimuksella (valokuitu 200 29,90€/kk & DNATV 6,90€/kk) kun 24kk sopimuksen hinta on 937,50€.

  Aika kova lisä kanta-asiakkaalle. ehkä laskin väärin ehkä en. entiedä.
 • Käyttökokemuksista sen verran, että ei laite taaskaan lähtenyt päälle täys sammutuksesta, kuin stöpselin irroittamalla.
 • Dna hubia tilatessa mainostetaan että Ruutu+ Viihde & Urheilu 3kk 0e. Sitten kun se valitsee niin tulee: Valitettavasti tuotetta ei ole varastossa valitsemaasi määrää. 😃
 • No en itsekään pidä tyylistä että  myydääntavaraa sillä argumentilla että toimii joskus on selitys kun alkaa tivaamaan mainostettuja ominaisuuksia.
  Monenlaista sentään olen itsekin elämäni aikana ihmisille kauppiaana myynyt eri yhteyksissä.
  Varmasti DNA:nkin tarkoitus oli saada kilpaileva tuote Elisa Viihteelle mutta homma toistaiseksi tökkäsi siihen ettei kaikki toimi edes omassa linjassa saati että toimisi kaikissa muissa kuten elisan purkki.
  Pelkästään se että sanotaan mainoksessa että Netflix toimii eikä se siten toimikaan riittää jo syyksi  halutesana palauttaa koko purnukka vaikka varmaan alkuun tulee rankka vastustus 😀
 • Sami. Arvelen että mitä hitaampi netti sitä kauemmnin joka toimintoa saa odotella 😀
  Itse en mihinkään sataseen moita edes ostaisi koska tämähän vaatii myös  paluukaistalle nopeutta koska käskyjä kulkee molempiin suuntiin
  Toinen seikka että sama epäily myös wifi systeemien kanssa.
  Mikä sulla ol tuom paluukaistan nopeus mittauksessa?
 • Olen kiinnostunut Hubista. Harmi vain, ettei siitä ole paljon hyötyä antenniverkon asiakkaalle. Lähinnä kai Ruutu+-kanavat. Olen ollut kauan DNA:n asiakas, mutta nyt täytyy kai jo miettiä muita vaihtoehtoja, joista antenniverkon asiakas saa Suomi-kanavien lisäksi myös perinteisiä kaapeliverkon kanavia jo ihan peruskanavien joukossa, kanavapakettien lisäkanavista puhumattakaan. Tosin, jotkut palvelut tarvitsevat kiinteää laajakaistaa. Mobiililaajakaistan toimivuus voi olla epävarmempaa.

  ELISA VIIHDE - PERUSKANAVIA
  Eurosport 1, Travel Channel, MTV, CNN, BBC World News, Deutsche Welle, France 24, Al Jazeera English, Russia Today, NHK World, Bonuskanava

  WATSON - PERUSKANAVIA
  MTV, Eurosport 1, Euronews, Discovery Channel, Travel Channel

  MAXIVISION - PERUSKANAVIA
  Eurosport 1
  Discovery Channel

  TELIA TV - PERUSKANAVIA
  RU TV
  Russia Today

  DNA HUBI - PERUSKANAVIA
  ?
 • @AAPO
  Ongelmani ei ole netin kanssa vaan että koko laitetta ei saa päälle ilman stöpselin irroittamista. Sitten kun laite on päällä, niin kaikki toimii. Sama ongelma on tutulllani myös. Varmaan voisi auttaa jos jättäisi vaan stanby tilaan, mutta kuumenee siinäkin senverran että käytän sammutus komentoa. Siitä käynnistyy kyllä ihan ok useammin, muttei aina.
 • Ton hintasen laitteen pitäis käynnistyä mistä tahansa tilasta ilman ongelmia 99 , 5 % varmuudella . Ehkä kyse onkin siitä että muutaman kympin laitetta myydään vähän kalliimmalla . Sinänsä jos laite toimii tulevaisuudessa moitteetta ja Androidia tosiaan päivitetään ahkerasti Hubi voisi olla hyvä laite . Smart telkuissa kun päivitykset hiipuu aika nopeasti vanhemmille malleille .

  Mikään ei tietenkään oikeuta tuomaan keskeneräistä laitetta myyntiin ja mainostaa ominaisuuksia epämääräisesti . Dna Netti toimii ja on toiminut loistavasti useita vuosia mulla mutta tää Tv puoli menee kyllä ihan metsään .
 • Onko hubissa ohjelmakirjastot hd-kuvalla?
 • Saapas 2.0  DNA laitteissa tuo pitäöisi on se yleinen ongelma 😀 On sitten ollut digiboxi tai hubi.
  Mielenkiinnolla odotan että onko minulla kerrankin ollut tuuria että saisin yksilön joka ei koko ajan pottuile käytössä
  Houmasin yllätyksen'ä että nämä ei ole kiinasta eikä Ranskasta vaan Tunisiassa tehtyjä:)
  Aika harvoin tuo on valmistusmaana
 • Onko tossa muuten mikä Android versio ?
 • Kannattaako tuota ostaa?? Tällä hetkellä käytössä Elisa Viihde
 • Itse hubilla ei tee hirveästi mitään (voi sillä areenaa, katsomoa, youtubea ja ruutua katsella). Siihen mukaan sitten kanavapaketti ja 6.90€/kk maksava pilvitallennus. Tallennuskin vaatii toisen mobiililaitteen, jolla merkataan tallennettavat ohjelmat ilmaiskanavilta. Jos laitteeseen hommaa dna hub kovalevyn niin voi tallentaa ilmais- ja maksukanavat antenni ja dna kaapeliverkosta. IPTV kanavia ei voi sittenkään tallentaa.
 • Mä harkitsen nyt Elisa Viihde -palvelua DNA:n tilalle. Niiden kanavavalikoimien erojen takia. Ja DNA:n antenniverkon asiakkaiden syrjinnän takia. Harmi vain, että se olisi sitten 24 kk määräinen sopimus. En tykkää mistään määräaikaisista sopimuksista. Maksan mieluummin extraa, että sopimukset ovat voimassa toistaiseksi.
 • Minkälainen kuvan laatu pilvitallennuksissa on hubilla? Onko YLEt, MTV ja Nelonen HD-kanavasta tallennettu ja HD-laatuisia? Normi DNA TV mobiililaitteesta AppleTVlle tai Chromecastiin ei kyllä kelpaa telkkariin.
  =)juha
 • Käsittääkseni pitäisi olla parempilaatuiset laadultaan kuin dna tv nettipalvelussa. Mutta itse olen VHS aikakauden nuori ja silloin kuvanlaatu oli tarkkaa . Riitti kun erotti hahmon taustasta.
 • Jos tallennus DNAtvellä tapahtuu sd-kanavilta ei se muutu millään ilveellä hoodeeksi. 😀
 • Käsitykseni oli ettei maksukanavia voi tallentaa hubiln kovalevylle koska tulevat dna tvn kautta. Tähän ei ole mistään vielä tullut varmuutta. Eli vain vapaita kanavia voisi tallentaa. Saas nähä-
  Ohjelmakirjastojen laadusta on vaikeeta sanoa kun en muista nähneeni niissä erikseen ees weeboxin valikoissa merkitnää - se taas ei kerro muuta kuin omast muististani.
  sf anytime videovuokraamossa taas voi monien väliltä valita hd tai sd filmin.
 • noihn olis kivat saada todella itsekin käyttäjiltä tai DNALTA vastauksia, kuten kysyjät odottavat.
 • Sanoisin että näitä IPTV purkkeja ilman antennikanavia saa ihan muutamasta kympistä alkaen ebaysta jotta jos ei välttämättä noita DNA omia juttuja kaipaa niin ihan älytöntä maksaa IPTV ominaisuuksista 300 hintaa
  Usein noissa on kanavatarjontakin moninkeretainen kun valikoi vaan sopivan purkin
  Tuossa vähän malleja
  https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=android+iptv+box&_sop=15 
   
   Eikä maksa maltaita sellaisetkaan purkit jossa on joissa T2 ja sateliittivirittimet


 • Maksukanavia mitkä tulevat antenni tai kaapeliverkon kautta voi tallentaa dna hubin kanssa erikseen ostettavalle kovalevylle. Netin kautta tulevia ei voi tallentaa sillekään. Harmittaa tuo turha kovalevy, tarve olisi ollut juuri tallentaa noita nettikanavia.
 • Myyjäpä väitti ettei voi maksukanavia tallentaa, koska eivät tule virittimien kautta...mutta saattoi puhua puuta heinää. toisaalta kenllään kovalevyä testanneleetlta ei ole vastausta tullut eikä ainakaan myyrmäkeen luvanneet ensi viikolle kovalevyä demolaitteen kylkeen avoimilla maskukanavilla. mutta kaikki on mahdolissta tai mahdotonta.
  Aapo herätys. Sen hubin hinnaksi ei edelleenkään tule 360€ jos tykkää olla dnan asiakas littymineen. aiemmin jo laskeskelin tota 55€ luokkaa ja siitä ylöspäin vähän liittymästä riippuen. tosin omakohtainen hinta ei vielä natsaa ellen halua luopua taloliittymän mukana tulevasta simmistä joka tuo 13€ lisämaksun hubin siirtyessä ja tahdon siirtyä määräaikaisasiakkaaksi. valintoja, valintoja, valintoja.
 • Nettikanavia tai netin kautta tulevia ei voi tallentaa tekinjäoikeuksista johtuen. se ei ole dnan hallinnasa.
 • @Aapo
  Mä oon myös kartoittanut näitä IPTV-vaihtoehtoja viime aikoina. Miten vain saisin tietyt kanavat näkyviin suht kätevästi.

  @Sami
  Ostin Wbox HD2:n tilalle Wbox HD3:n vasta aika hiljattain. Hankin sitä varten myös ulkoisen kovalevyn. Harmi, ettei sitäkään kovalevyä voisi enää hyödyntää Hubin kanssa.
 • Muita kuin dna brändättyä kovalevyä ei voi missään olosuhteissa tallentamiseen käyttää. muihin tarkoituksiin kaiketi kuten massamuistina kuville tai vastaavaan. dnan kovalevy tekee salauksen tallenteille ei siis boksi kuten wboxeissa.
 • Jos hubin virittimeen laittaa kiinni antenni tai dna kaapelin, pystyy maksukanavat tallentamaan erikseen ostettavalle ulkoiselle dna hub kovalevylle kanavat alle 630. Muut kovalevyt eivät kelpaa. Yli 630 kanavanumeron IPTV Nettikanavia ei ollenkaan voi tallentaa.
 • Miten mahtaisi käydä jos omistaa sellaisen telkkarin jossa itsessään on kovo sisällä ja tallettaa ruudussa pyörivää kuvaa ?
  Saihan ennenkin radiosta piuhalla musat talteen joten jos telkussa on kuvan ulostulo niin miten sitten ?? Ei tietysti niin kätevää kun ajastus käy hankalaksi mutta varmaan jollain  vippaskonstilla tallennus saattaa onnistua.
  Ihan pimeää hommaa muutenkin nää tallennuskiellot sillä minusta lain mukaan kai jokainen saa itselleen tallettaa  mutta ei jakaa muille
 • En lähe tosta kovalevyasiasta vääntämään ennnen kuin näen. 😉

  dna ei voi operaattorina rikkoa tekijänoikeusmääräyksiä/lakeja. asiakas saa tehdä mitä vaan ja on vastuussa siitä itse.
 • Hdmissa on suojaukset jotka estävät kopioinnit, mutta tietenkin löytyy hintavia palikoita väliin.
 • http://www.is.fi/digitoday/art-2000005206557.html

   miksi muuten tallantaisi noita ikivanhoja miljoonaan kertaa nähtyjä elokuvia jotka muutenkin pyörivät kuukaudesta ja vuodesta toiseen.
  Olenkin joskus verrannut että jos joku lehtitalo alkaisi myydä lehteä kuukaisimaksulla jossa on aina samat uutiset niin aika äkkiä olisi syytettynä jossai tuomioistuimessa huijaamisesta 😀
  tämäkin on taas yksi markkinakeino saada vain laitekantaa myydyksi.
  Sami. Se minua askarruttaakin että onko olemassa laki joka estää itselleen tallentamisen? En muista että siitä olisi tuomittu vaan filmien ja ohjelmien jakamisesta.
  tietysti ahneen tekinjänsuojafitmat koetttaa aina saada ihmiset uskomaan että mitään ei saa itsellekään kopioita.
  Tätä voisi karkeasti verrata siihen että maksuikanavan ostamalla ostat oikeuden niissä nähtävillä oleviin ohjelmiin.
  Kohta sitten varmaan keksitään DND levyihinkin laskuri joka tuhoaa levyn kun sitä on katsottu muutama kerta 😀
 • Tällaisia google tarjoaa mutta en tiedä onko vielä voimassa
  https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/2.4.html

 • Tallentaminen lasketaan kohtaan viivästetty katsominen. Periaatteessa nauhoitteen pitäisi tuhoutua kun sen loppuun katsoo. Ainakin hdthunder boksi toistaa maksukanavien tallennukset vain jos katselukortti millä on tallennettu on laitteessa. Muut kortit eivät avaa. Dvd levyihin kehitettiin itsetuhoutuminen, mutta ei lyönyt läpi.
 • Suojauksia ei saa yrittää murtaa. Vastoin lakia.
 • se mitä itse tekee tai haluaa tuskin vaikuttaa tämänhetkiseen asiantilaan mitenkään. kotona voi vaikka heilua alasti mutta ei se muuta kadulla alasti heilumisen olemista itsensä paljastamista. eli operaattori on taatusti asiaan perehtynyt eikä tätä kiusatakseen tee joten asia vois olla vaikka aiheen osalta paketissa. tallenna vaikka videokameralla jos on pakko.
 • @Seppovaan

  Jos kysyttävää dna hub kovalevystä, niin kysy pois. Sellainen tuossa metrin päässä dna hubin päällä.
 • Tämä on aina ollut sekava aihe.Aikoinaan ainakin joutui maahantuota tai myyjö maksamaan kaikista medioista jonne voi jotakin tallentaa ns. hyvitysmaksua
  Koski niin kovo kuin muitakin levyjä.
  Meilläkin kävi teoston tarkastajat joskus katsomassa  kun myynnissä oli tyhjiä levyjä että mistä ne on tulleet ja piti esittää kuitti ostopaikasta:)
  Tuollaisin sitten ne teostomaksutkin suurelsta osin menee eli suuren organisaation pyyrittämiseen ja koska tunnen muusikkoja ja musiikin tekijöitä t iedän miten murto osa se heille lankeaa
  Tässäkin on vanha kikka että kun jakaa rahaa monelle koko hommaan osallistumattomalle saa helposti erilaisia säädöksiä läpi eduskunnissa.
  Uskomaton lista sekin minne suuri osa noita korvauksia itse asiassa jaetaan ja sen löytää googlettamalla netistä tai sitten ei. Olivat näköjään piilottaneet sen luettelon jossa oli muut edunsaajat kuin muusikot.
  Siinä oli monenlaista järjestöä  ja liittoa:)

 • https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yksityisen_kopioinnin_hyvitysmaksu
 • @Sami

  Sitten uskon. Toimiiko timelapse maksukanavilla siis myös? Montaako kanavaa antaa tallentaa yhtä aikaa? Toisaalta kun itsellä näkyy kaapelin kautta kaikki kanavat niin noille 630 iptv-kanaville ei ole edes tarvettta. tarve on vain korvata ja saada toimiva korvaaja wboxille.
  eli tiivistettynä voinko kuvitella laitteen kovalevyineen korvaavan wboxin hd3 kovalevyineen täysin?
 • @Seppovaan
  Ajansiirto mainitaan, mutta toimintaa en ole kokeillut.

  2 virintä, niin voi nauhoittaa toista kanavaa ja katsoa toista kanavaa tai nauhoittaa kahta kanavaa. Kovalevy vaatii joskus irroittamisen ja uudelleen laittamisen että tunnistautuu. Samoin hubin starttaus vaatii välillä stöpselin irroittamisen. Talkennusten onnistuminen on siis arpapeliä.

  IPTV puolella ei montaa kanavaa vielä tule kanavanumerot 630-733 (kanavia 68), kaapeliverkon tarjonta on senverran suuri, että iptv on leikkimistä. Nettiyhteyden kumminkin vaaditaan kun kortti koodaus tulee netin kautta. Haaroittajakin pitää hommata kun hubissa ei ole signaalin läpivientiä, jos haluaa muihin laitteisiin signaalin saada.

  Toivoisin päivityksiä että lastentaudit saataisiin pois.

 • Kiitos. Eli pysyy vielä satunnaisena päiväunena. Odotin kyllä paljon enemmän. 😀

  prkl. kaikki pitäis ite tehdä, tai ainakin teettää. 😀
 • Niin minäkin, potentiaalia olisi, areenan ruudun, katsomon, viaplayn ym. kanssa vaikka kuinka paljon. IS artikkeli kertoo jonkinverran lisää laitteesta. Netflixiä vielä odotellaan. En ymmärrä sitä signaalin läpiviennin puuttumista myöskään.

  http://www.is.fi/digitoday/art-2000005203351.html​​​
 • Mitenhän mahtaisi saada viritelmästä iloa wboxilta läpivieden hubille?
 • Itse kaipasin vaan antennisignaalin läpivientiä tvlle. Hub vaatii myös oman sähköisen ohjelmakortin. Tietenkin nykyisen kortin voi muuntaa sähköiseksi kortiksi tai ottaa uuden rinnakkaiskortin. Dna vaatii vaan että pitää olla 6.90€ nettitallennusliittymä eikä tavallinen 3.50€/kk korttimaksu
 • Viltsu tuleeko sulla peruskanavat antennista vai kaapelista? Mulla antennista ja ei ole yle hd kanavia.

  Mä olen Harmonylle itse opettanut kaukosäätimen komennot.


 • Minä laitoin kokeeksi oikean kunnon splitterin antennijohtoon enkä mitään karketin tai  halpahallin viritystä ja kaikki verkkokaapet¨lit kunnon laatua CAT 6 tasia jotta ei sitten vi kaa tarvitse etsiä muista komponentiesta
  samoin antennijohdot niita jossa on 100db merkintä  ja kullatut liittimet eli  pitäisi olla jo  hinnankin mukaan laatukamaa vaikka ei huokaan enää paljon maksa.
  Turha satsata mihinkään 3 euron kaapeleihin jos haluaa luotettavaa testiä.
  Epäilen aina hiukan noita boksien läpivientejä ja niiden elektroniikkaa koska mitä se tekee signaalille on usein arpapeliä

 • Tarkoitan siis näitä splittereitä joissa oikea F-liittimen liitannä eikä mitään muovi tai peltipurkkeja
  http://electorica.com/images/47y57643.JPG


 • Tulin siihen tulokseen että tää 'huikea' hubi on aivan turhake ainakin mulle. kaapelitv-asiakkaana android tv ja wbox 1 on paljon parempi combo. • Lisäinfoa vielä tässäkin suhteessa että purkkien mukana tulevat tv-data  jakajat ovat usein myös halvinta kuraa
  " Suodattaa kaapelimodeemin aiheuttamat häiriöt pois TV-signaalista.  Tätä suodinta käyttäessä digilähetysten seuranta ei enää pätki ja töki  kun bitti virtaa suurilla siirtonopeuksilla."

  TV-lähdön kaistanpäästösuodin 5-65Hz
  F-lähdön kaistanpäästösuodin: 5-1000MHz

  Näin mainostaa mm.- Partco yhtä suodintaan

 • Yle hd vaatii vhf antennin, joka suunnataan vhf lähetyksiä lähettävään dna torniin.
 • @Sami
  Onnistuuko hubilla "avainsana"-tallennukset kovalevylle, kuten WBoxeilla? Eli toistuvasti sama ohjelma talteen.
  Näyttääkö Hubi tallenteet (kovalevy/verkko) tallennusjärjestyksessä kuten WBoxit vai saako ne järjestettyä esim. ohjelmasarjoittain kuten DNA-TV:n mobiilissa?
  Onko tallenteissa (kovalevy/verkko) mahdollista hyppiä +/-2 min, 30s tms, kuten DNA-TV:n mobiilissa vai pelkästään kelata nopeutetusti, kuten WBoxeissa?
 • Avainsana ei onnistu.

  Tallenteet tallennusjärjestyksessä. Aakkosista voi valita alkukirjaimen, jolloin näkyy tietyt ohjelmat.

  Hubilla ei voi muutenkaan voi laittaa ohjelmia verkkotallennukseen. Vaatii kännykän, tabletin tai tietokoneen.

  Nopeutettu kelaus vaan + 5 sekunnin askeleilla.

  Äsken tulin takaisin tallennusvalikosta ja ääni tulee telkkarista, muttei kuva perus antenniverkosta. Suoraan telkkarin virittimellä kaikki toimii. Kyllä hubi on hyvä laite.
 • Kiitos Sami!
  Ei ole siis Hubi meille.
  OT: Meillä on käytetty nyt noin 7 vuotta Maxivision Viihde IPTV-palvelua DNA:n kaapelinetin kanssa.  Tallennuksia voi tehdä 100 hakusanalla, vaikka kaikilta (vapailta) kanavilta yhtä aikaa, Meneillään olevaa tallennusta voi katsoa ja minkä hyvänsä ohjelman voi aloittaa alusta jopa ilman tallennusta. Tallenteille voi asettaa tageja (30), joilla saa tehtyä listoja esim. elokuvat, urheilu tms. Hypyt toimivat sujuvasti +/- 10s, 30s, 1min... Maksukanavista on ohjelmakirjastot (myös urheilusta eikä vain sarjoista ja elokuvista kuten DNA:lla). Isoimpana miinuksena on Ruutu+-kanavien puute, joten ne olen tilannut suoraan Ruutu+-palvelusta ja katselemme AppleTV:llä.
  Nykyään Elisa Viihde tekee kutakuinkin samat temput ja tarjoaa laajemmat ohjelmakirjastot maksukanavista. Elisa on kuitenkin 24kk määräaikaisella sopimuksella. Maxivisioniin tilataan palvelut kuukausi kerrallaan (tai miten pitkiä pätkiä haluaa ostaa), mutta boksi pitää ostaa omaksi. Tämä vaan muistutuksena niille, joilla on mahdollisuus ripeään nettiin ja aitoon IPTV-palveluun, eli vaihtoehtoja on.
  =)juha
 • Watson ja Maxivision ovat hyviä vaihtoehtoja ja aika edullisia. Vaarana on vaan että Elisa tai Telia ostaa ja pistää poikki ja vaativat porukkaa siirtymään kalliimpiin omiin systeemeihin. Se vaara on watsonilla, kun Elisa osti anvian ja watson on osa anviania.
 • Väliaikatietoja.
  Muuten toimi hubi eilen hyvin mutta pari kestaa meni ruutu mustaksi ihan sekunniksi.
  Nyt ei sitten tiedä johtuiko moinen itse hubista vai kaapelisignaalista kun minulla on se DNA kaapeliyhteys ja silloinhan kuvaikin tulee sitä kautta mutta toki "antennisignaalina" eikä IPTV hommana ja nettipuolellakin on ollut ongelmia juuri signaalin kanssa.
  toinen juttu on eiliset rajuilmat että voiko ne olla syynä.
  Oire oli tosiaan ihan ennen kokematon sillä mitään pikseliongelma tai kuvan  jumittamista ei ollut  vaan ainoastaan silmänräpäys mustaa ruutua.
 • Sami. Joskus oli juttua että Watsonin tikkuun sisältyisi tietoturvariskejä,
 • Sami  "Hubilla ei voi muutenkaan voi laittaa ohjelmia verkkotallennukseen. Vaatii kännykän, tabletin tai tietokoneen."

  Pitäisköhän piruuttaan kokeilla onnistuisiko tuo kikkailemalla niin että lataa hubiin kännykän dna tv softan netistä 😀
  En ole vielä kokeillut mutta tuli tuollainenkin jekku mieleen

 • Musta ruutu on hubin vakio juttuja.
 • Yritin ladata android miboxiin dnatv softan apk:n netistä. Ei toiminut. Viaplay toimi kyllä samala tekniikalla. Dna tvstä ei ole android tv versiota.
 • Ja kaikissa laitteissa on tietoturva aukkoja.
 • @JuhaN

  onko maxivisionin purkki miten vanha ja mistä löytyy sen speksejä? varmaan 7 vuoden aikana vaihtunut välillä? 😀

  nopeasti katsottuna itse ei maxivision saitilta löytynyt mitään infoa...
 • teeveepalvelut on suomen kokoisessa paikassa varmaan aika heikkoa bisnestä niin tuli katseltua maxivisionin tulostietoja. ei ihan älyttömän vahvasti ole mennyt. piti vaan tarkastaa kun ei ole aiemmin tullut firman nimi jostain syystä vastaan.
 • Sami.. Onhan sekin android softa joka ladataan kaupasta kännyyn jotta näkee ja saa tallennettua ohjelmia. Eri asia toimiiko hubissa?
 • Se on android softa, ei android tv softa. Iso ero.
 • Motorolan vip boxsia maxivision käyttää. Samoja voi käyttää myös watsonissa.
 • Niinpä ja mulla ainakaan hubin haku ei edes löydä sitä
 • Hubi on suljettu järjestelmä. Mibox on avoimempi.
 • onko sulla sami ohjelmakirjastoja cmorelta tai viasatilta käytössä ja toimivatko pätkimättä? joillain on ollut paljon ongelmia ja itselläkin wboxilla aiheuttavat välillä pätkimistä ja elokuvien tietojen latautuminen kestää eikä aina lataudu ollenkaaan...
 • Ei ole cmore tai viasat paketteja.
 • Muistakaa nyt tuo että vika voi olla myös hitaassa nettilinjassa,
  Minulla oli ennen nimellisesti 350 megan kiinteä ja nyt gigan ja aivan selvä ero toiminnoissa vaikka kuinka väittävät että 10 megaakin  riittää 😀
  Aivan eri asia lasketaanko teoreettinen kuvansiirtoon tarvitava määrä vai koko toiminnan ja kuten sanoin niin hitaissa tuo paluukanava jota pitkin käskyt myös kulm´kevat on aivan kökkä jo teorassakin noissa takuunopeuksissa ja käytännässä vielä vaihtelee
  Siksi näitä kaikkia on niin vaikea yksilöidä
  Jossakin langattomassa netissä vielä lisäongela sijainnin ja solun käyttäjämäärän suhteen.
   Se mitä nuo kauppiaat juttelevat näistä voidaan jättää ihan omaan arvoonsa kun harva niistä tajuaa tekniikasta enemmän kuin sika tuulimyllystä 😀
  Tavoite on vain myydä ja rahastaa.
 • @Sami
  OT: Maxivision käyttää tosiaan Arrisin (entinen Motorola) bokseja, jotka on tarkoitettu vain IPTV-käyttöön. Ei siis DVB-virtittimiä mukana. Nykyisellään mulla on VIP-1853 ja VIP-1003 (Yhteiset tallenteet, mutta kanavapaketit pitää tilata boksikohtaisesti). Ihan alussa oli tosiaan vielä vanhemman sarjan boksi muutaman vuoden. Tällä hetkellä toimitetaan ainakin Maxivisionin sivujen mukaan VIP-1113M -boksia.
  Lisää OT: Yksi tärkeä syy unohtui edellisestä kommentistani. Jos tykkää tallentaa kotimaisten kanavien ohjelmia, niin HD-laadulla saa tallennettua YLE 1 HD, YLE 2 HD, MTV3 HD, Nelonen HD, YLE Teema & Fem HD, SUB HD, LIV HD, Fox HD, AVA HD, Hero HD, NatGeo HD ja AlfaTV HD. Muut peruskanavat ovat SD:nä. Mielestäni mikään muu operaattori ei mahdollista tällä hetkellä kaikkia näitä kotimaisia kanavia suorana ja tallennettuna HD-laadulla.
 • Tutullani on langattomassa adsl verkossa hubi kiinni ja 8/1 megaa riittää käyttöön ilman ongelmia.
 • minä en kyllä usko henkilökohtaisesti pikkukoodinpätkien siirtymisnoepuden muuttuvan vaikka 5megasta 1 gigan linjaan ollenkaan. sillon vian täytyy olla koodissa. Eli kylä koodin koko on ennemmin kiloluokkaa kuin edes lähellä megaluokkaa....
 • Onko kellään varmempaa tietoa tai käytännön kokemusta eri IPTV-palvelujen toimivuudesta langattomalla mokkulalla? Itselläni on siis käytössä se 150 megan mobiilireititin DNA Kotimokkula 4G WLAN Huawei B315/DNA Veppi 4G Super. Useimmat palvelut taitavat vaatia vähintään 8 megan laajakaistan toimiakseen. Itselläni oli sellainen käytössä Maxivision kanssa aiemmassa asuinpaikassa. Minulla on se laite edelleen. Mietin, että pitääkö taas avata hitaampi laajakaistayhteys vai mitkä palvelut toimivat myös nopeammalla mobiililaajakaistalla. Ehkä ainakin Elisa Viihde ja DNA TV-hubi toimivat? Elisa Viihde kuulostaa hyvältä, mutta en edelleenkään tykkäisi 24 kk määräaikaisesta sopimuksesta.

  ELISA VIIHDE
  "Elisa Viihde toimii kaikkien operaattoreiden laajakaistoilla - myös 4G-yhteyksillä."

  WATSON
  "Watson toimii kaikkien operaattorien laajakaistayhteyksillä, kaapelilla tai langattomasti."

  MAXIVISION
  "Maxivision Viihdeboksi on televisioon ja laajakaistaan kytkettävä päätelaite, joka toimii kaikkien operaattoreiden liittymissä."

  TELIA TV
  "Telia TV –digiboksi vaatii Telian laajakaistaliittymän."

  DNA TV-HUBI
  "DNA TV-hubin käyttäminen vaatii laajakaistayhteyden."
 • Omalla kohdalla ELisa viihteen ottaminen kaatuu kanavapakettien hintojen 50% kasvuun verrattuna omiin valintoihin dnalla. elisa viihteen graafinen liittymä miellytti kyllä itseä, dna hubin vaikutti vähän sekavalta nopealla testillä myymälässä. elisa viihde taas oli helposti lähestyttävä. elisa viihteessä ei ole ollenkaan paikallista tallennusmahdollisuutta eikä maksukanavia saanut kai tallennettua mihinkään. paikallistallennus ja timelapse on itsellä tärkeää urheilun livelähetyksissä, niin ei tarvitse sitoutua sohvaan kiinni, jos haluaa kytätä tapahtumaa kokonaan. toki tässä voi olla joku juttu mitän en elisa viihteen toiminnasta ymmärtänyt. 😀
  elisa viihde olisi myös vaatinut asentajan käynnin ja en kyllä ihan satavarmaksi ymmärtänyt mitä tulevat tekämään, varmaan osaongelmaa tai ratkaisua on dnan kaapeliliittymä. en periaatteesta halua mitään asentajaa säätämään yhtään mitään.

  jos taas haluaa dna hubin halvalla joutuu myös sitoutumaan 24k sopimukseen, muutenhan hinta on 360€, kun omien laskelmieni mukaan se määräaikaiella sopparilla on luokkaa 50++€. laskelma virhevarauksela.
 • Huawei b315 mobiiliyhteydellä toimii minulla hyvin yhteen hubin kanssa.
 • mokkuloissa on pingit keskimäärin isompia kuin kiinteässä linjassa. mulla on sadan metrin päässä suora näkyvyys mastoon ja yleinen keskimääräinen latausnopeus on kiinteällä erittäin tasainen verrattuna mokkulaan telakalla.
 • Pingi 19-26 50/50 megaa vakio dna 150 megan nopeudella
 • @Harii Täällä Maxivision ollut käytössä muutaman vuoden pelkästään DNA 4G-yhteyden varassa. Ei mitään ongelmia. Nykyään boksi osaa vaihtaa lähetyksen laatua automaattisesti, joten mahdolliset yhteyden hidastumiset eivät katkaise lähetystä, vaan heikentää vain laatua kunnes yhteysnopeus taas sallii paremman kuvanlaadun. Mutta tietenkin riippuu täysin käyttöpaikan 4G:n kuuluvuudesta/ruuhkasta. Täällä nopeus on huonoimmillaan noin 50 Mbit/s ja muuten lähes aina yli 70 Mbit/s.
 • Tuli sitten haettua hölmöyksissään kovokin. Piti sekin hakea Powerista kun   paikallinen DNA myymälä ei suostunut myymään erillisenä vaan olisi kuulemma pitnät ostaa kimpasa hubin kanssa. lupuksi juttu meni siihen että se pitää ostvaa vain osamaksulla eikä sitten edes ollut tavaraa.
  Voipi tulla taas sama ongelma kun hubin kanssa että kun osti Powerista jokin ei sitten muka sopinutkaan heidän tietokantaansa vaikka lopuksi onnistui 😀
  On se jotenkin hankala asioida DNA:n  kanssa. joka ukko ja paikka ja aspa puhuu eri lailla ja lopuksi tuolla "ravintoketjun" alapäässä ei ole saatu mitään kunnon tietoa tai opetusta näistä kaupoista ja laitteiden ominaisuuksista ja kauppatavoista. Ehkä tieto salataan tarkoituksella ettei kansa kuule liikaa totuuksia niiden kamoista 😀
 • Elisassa on sama että kuvanlaatu laskee kun nopeus hiipuu eli  ohjelmoitu ominaisuus jotta edes jotakin näkyisi.
  Sitä en tiedä tekeekö tämä hubi samoin
  Näillä arvoilla ei ainalaan linja töki joten vika sitten lähinnä värkissä 😀

 • @k70

  Kiitos tiedosta. Hyvä tietää, että Maxivision voi toimia myös 4G-yhteydellä nykyään.
 • Hubin kovalevyä ei tarvitse rekisteröidä mihinkään, kiinni usbllä hubiin ja alustus. Ei muuta.
 • Itse pidän Watson palvelua parempana. Voi laittaa tiliin kiinni useamman laitteen ja katsella sitten useammalla telkkarilla samaan hintaan. Android bokseihin pystyy watsonin asentamaan ja hdthunder digibokseissakin on watson valmiina. Ainoa mikä on huonoa, etteivät ole saaneet vieläkään uudempiin smart telkkareihin softaa valmiiksi. Kännykät ja tabletit myös toimivat ilman ongelmia. Vanhemmat motorola vip boxit voi myös muuttaa watson bokseiksi (poislukien soneran ja telian boksit)
 • Sen limpun pystyy maksamaan sitten suoraan, kun lasku tulee osamaksuna. Eli täysi hinta ekaan laskuun sisään. samalla tavlla olen toiminut muutaman puhelimen kanssa. Hubin kanssa ei onnistu koska määräaikaisopimukset joutuu ottamaan kyytiin ja muuten hinta on täysi 360€-

  Ja kyllä salaliittoja on joka puolella.
 • En käytä Watsonia mutta huomasin että se ilmestyi keväällä ostettuun Samsung smart Teeveeseen viime vai oliko toissa viikolla .
 • Vuosia sitä watsonia on odotettu Samsung telkkareihin, nimenomaab vuoden 2012 jälkeisiin malleihin. Ennen 2012 malleissa toiminut hyvin.
 • Oletteko koettanut ladata Watsonia hubiin?

 • En ole viitsinyt, kun olen laittanut sen jo mi boxiin, jolla katson netflixiä. Hubista kun netflixiä ei saa.
 • Voisin ehkä ottaa myös Maxivisionin takaisin käyttöön, mutta harmi vain, että Viihde-kanavapaketti on huonontunut viime vuosina. Minua edelleen kiinnostaa saada antennitalouteen perinteiset kaapelikanavat MTV, Eurosport, CNN, Discovery Channel, Travel Channel jne. Watson voisi myös olla vaihtoehto. Toimiiko Watson 4G-yhteydellä vai vaatiiko kiinteän laajakaistan? Onko jollakin kokemusta?
 • Watson toimii 4G yhteydellä ja myös kiinteällä. Kokemusta on.
 • Niin Harri noi ; " MTV, Eurosport, CNN, Discovery Channel, Travel Channel " Kuuluu Elisaviihteen 19,95 / kk maksuun ja muitakin kanavia . Sen saa vaikka olis Dna Netti eli kanavat tulee Nettiä pitkin Digiboxin kautta ( sis. Hintaan . ) 

  Harmi ettei tuolla Watsonissa ole enempää maksukanavia , olis ollut kätevästi toi Appi nyt tossa . Ei oo kun Cmore , Disney , Toto Tv  ja Elisa sport .
 • @Sami

  Kiitos tiedosta. Hyvä tietää, että Watson voi toimia myös 4G-yhteydellä. Watson voisi olla myös hyvä vaihtoehto, josta saa haluamansa kanavat.
 • @Saapas 2.0

  Joo, Elisa Viihteen peruspaketissa ois just mun lempikanavia ja hyvään hintaan. Vain se 24 kk määräaikainen sopimus mietityttää. Haluaisin pitää mahdollisuuden vaihtaa palveluja tilanteen mukaan.
 • Sama mulla 24kk on ihan liian pitkä aika . Ennen oli Dna : llakin ( tai sen edeltäjillä jotka ne on ostaneet . ) Samat peruskanavat , kummasti kadonneet kaikki maksukanavien puolelle . Olis kiva tietää millasia kuvioita noihin soppareihin kuuluu kun toinen operaattori antaa samansuuruisilla maksuilla noinkin paljon enemmän kanavia .
 • @Saapas 2.0

  Joo, eri operaattoreilla on tosiaan aika eritasoiset palvelut, kanavavalikoimaa ajatellen. Miten joidenkin operaattoreiden peruskanavat ovat toisten operaattoreiden maksukanavia tai jos edes saatavillakaan.
 • Saan samat kanavat 13,40€ DNA:lta, jos haluaisin. kanavavalinnat vaan on toiset. jotain iloa kanta-asiakkaille tarjottavista eduista.
 • @Saapas

  Watsonissa on kyllä enemmän kanavia kuin listallasi. Eurosport 1, Discovery, Travel Channel, Mtv, peruskanavat, tv7, cmore, ruotsinkanavat jne. Jne
 • @Sami

  Joo ajattelin asian selkeemmin omassa päässäni kuin kirjoitin . Eli Watsonin perusmaksuun sisältyy noi muut kanavat mutta sitten lisäksi ei käsittääkseni saa kuin noi mitä mainitsin . + Joku Makuunin videot ja mitä siellä oli...
 • Ei kun hitsi onhan siellä Uutis, Bbc ja Svedu kanavat kun ottaa silmät päähän , täytyykin tutkia tarkemmin 😀 Cnn : kin löytyy...
 • Oli muuten hupaisa ressu se dna kappajuttu kun myymäläpäällikkä piti  varmaan hulluna kun sanoin ettei netfliksiä saa näkymään No ihan varmasti saa kun lataa playkaupasta sovelluksen sanoi ukko. Kerroin että ku´mma kun jossain helpissäkin luki  että ei toimi toistaiseksi
  Tuollaista on asiakkaiden tiedon arvostus 😀
 • Watson next paketti 0€/kk. Kun tilaat watsonin.
  MTV
  Eurosport
  Euronews
  Discovery Channel
  Travel Channel
  TV7


 • Otin kuukauden ilmasen kokeilun Watsonia , ei nyt ala ihan vahvasti . Samsung appi meni heti jumiin asennuksen jälkeen Netissä toimii kanavat mutta News kanavapaketti on ilmeisesti poistettu lähiaikoina koska se ei oo tilattavissa .

  Kirjaudun ulos tästä ketjusta , lähti vähän käsistä kun itsellä ei edes ole tota Hubia 😃
 • En löytänyt mistään tietoa, että mikä on Watsonin kuukausimaksu. Siis ihan perusmaksu, ilman maksullisia kanavapaketteja. Jos pärjäisi sillä maksuttomalla Next-paketilla.
 • Watson 9.90€/kk, laitoin watsonille jo kyselyn news ja bbc paketeista.
 • @Sami

  Kiitos tiedosta. 9,90/kk on kyllä hyvä hinta ja siihen Watsonin peruspakettiin sisältyy jo melkein kaikki mun lempikanavatkin. Ja vielä ilman määräaikaisuutta. Kuulostaa siis hyvältä. :-)
 • Mitähän DNA ajattelee, kun ne alkavat lukemaan näitä keskusteluja huomenna? Hehe. Ne varmaan odottivat, että täällä kehutaan kilpaa Hubia ja muuta. Sen sijaan, täällä harkitaan jo muita vaihtoehtoja. Toivottavasti DNA ottaisi tästä opikseen ja he oikeasti kuuntelisivat, että mitä palveluja, kanavia ja teknisiä ominaisuuksia asiakkaat toivovat. :-D
 • Itse ihmettelin sitä että kun asun häiriöalueella ja sain hubin niin että laitteen hinta paketissa oli 4,50€/kk/24kk=108€, tottakai siinä on muitakin kustannuksia, mutta se oli hubin osuus hinnasta. Omistan pari rinnakkaiskorttia ja halusin vain saada toisen hubin samaan ongelmaan niin yhtäkkiä hubin osuus hinnasta olikin 15€/kk/24kk=360€. Tämä on jo asiakkaan huijaamista. En minä pyytänyt olla häiriöalueella. DNAn pitäisi antaa boksi ilmaiseksi. Laskuttaisi sitten Digitaa tai viestintävirastoa.
 • Tämä operaattoireiden/palveluntarjoajien hinku tarjota jollain hubilla kanavia ja karsimalla antennipalveluja on ihan kuollut ajatus tässävaiheessa kehitystä. Siellä missä ei näy kanavat antennilla, ei yleensä toimi nettikään kovin hyvin, eli tasaisella nopeudella, jolloin voi katsoakkin jotain netin kautta.

  Ennen mulla oli Maxivision, joka toimi hyvin 4G verkossa, sitten tekivät jotain uudistusta ja se ei enää toiminut mitenkään päin tuossa LTE-verkossa.

  Nykyään on Elisan 4G ja nopeus heittelee yöllä 50 megasta päivän huonoimmillaan 0.5 megaan. Pystyn kyllä yöllä katsomaan WBOX 3 :sen kautta ohjelma kirjastoa tai tallenteita, mutta päivällä ei onnistu. Ja taloon tulee sisään DNA:n vanha puhelinkaapeli ainoastaan, joten silläkään ei kunnollista nopeutta saa.

  Olen myös testannut watsonia, mutta tuntuu tarvivan paljon kaistaa, eli ei toimi kuin yöllä sekään...

  Esim. Netflixiä pystyy kyllä katsomaan melkein aina, kun on paljon järkevämpi tuon kaistan käytön kanssa, kuvan laatu kyllä välillä huononee, mutta ei sentään pysähdy ja jumita, niinkuin kotimaisilla palveluntuottajilla, jos netti hidastuu.
 • Aika heittelevä tämä käyttökokemusketju, mutta noihin tallennuksiin liittyen niin
  Hubilla voi siis tallentaa ihan normaalisti kaikki antenni ja kaapelikanavia myös timeshift toimii. IPTV -kanavilla ei tallennus tai timeshift ominaisuutta ole. IPTV -kanavat lienee tarkoitettu paikkaamaan tietyillä alueilla tapahtunutta antenniverkon kanavatarjonnan supistumista. Eli nyt voi kuitenkin netin kautta saada ko. maksukanavia näkymään.

  Olisi tosiaan hyvä jos antenniasiakkaan kanavatarjontaa voitaisiin laajentaa kaapeliasiakkaiden suuntaan nyt kun niitä voidaan jakaa Hubille IPTV -kanavina. En meinaan usko että antennijakelu tulee enää laajentumaan...
 • Onko sinulla tietäjä siis hubi vai jutteletko vaan nettitietojen perusteella Se olisi aka mielenkiintoista kuulla mihin perustat väitteesi 😀
  Itse tein ajastettuna pari taltiota ja ne toimi
  sitten tuli mieleen että siinä tämä varmaan erottuu laadukkaista boxiesta että tusklin pystyy nauhoittamaan esim.4 kanavaa samaan aikaan kun viidettä katsoo kuten jotkin digiboxit
  Onko tästä jokkin siis  ihan koettua tietoja jo?
 • JJJN aiheeseen että olen miettinyt tätäkin asiaa  ja pitänee mennä taas hieman syvemmälle  ohjelmaketjuun.
  Ensim. operaattorin  pitää itse saada ne ohjelmat jostakin ja miten  paljon uhrataan rahaa ja minkälaatuista laitekantaa sen materiaalin toimittamisen operaattorille on jo ensimäinen laatutekijä Siinä jo yksi seikka joka vaikuttaa eikä tiedä missä välissä ketjua esim katkot ovat.

  Tätä ei ollut antenniaikana kun kaikki olivat tasavertaisia sen suhteen kun kuva tuli antennista
  Materiaalin siirtokin maksaa jo erikseen sen verran millaisella "bittrivirralla" sitä toimitetaan ja sama näkyy telkkarissakin kun tulee päivisin noita kilpailuohjelmia jossa mimmit ja pojat yrittää tienata rahaa.
  Kun nykyisin katsotaan usein enemmän tuottoa kuin laatua pyrkii kaikki operaattori tietysti säästämään ja pysymaan mahdollisen hyvin budjetissa niissä raameissa ettei tule liikaa valituksia
  Hyvä esimerkki on YLE joka toimii toisella periaatteella niin monessa varsinkin ohjelmassa huomaa että kuvalaatu on tiosta luokkaa kuin joillakin muilla ja itse käytän usein YLEN uutislähetystä studio osaa usein mittärina kuvaa arvioidessa
  Tämä on niin mmoninainen vyyhti että pitää olla aika tarkkana ja eliminoida omalta osalta seikat jotka vaikuttavat kuvan laatuun Muuta ei voi itse tehdä.
 • Sepä tuolla DNA puolella ottaakin aivoon että pojat puhuu asioista tietämättä jokainen omiaan ja jopa se myymälänhoitaja rinta rottingilla väitti että Netflix näkyy kun vain lataa playkaupasta  ja  miltei suuttui kun kehtasin väittää vastaan. Kritiikkiä ei kestetä yhtään vaikka paikan päällä todistaisi niiden puheet vääriksi
  Meillekin kun aikoinaan tuli kaapeli-tv ja postissa lappu jossa kehoitettiin hakemaan kaapelikortti niin naapurikorttelin juniorimyyjä alko väittämään ettei kaapelitelkkaria täällä ole
  Jos myyjät on tuota luokkaa voisi pääpomot laittaa niille etukäteen infoa että kuulkaas pojat. nyt tuli kaapeli-tv turkuun 😀

  Taidan mennä aamulla kiusaamaan herra päällikköä ja pyydän näyttämään miten se netflix ladataan.
  Tänään niillä ei ollut edes demo vielä kutketty vaan ruudussa ei  signaalia vaan näkyvillä vai oisko syy se lämpeäminen ettei sitä uskalla pitää koko päivää tulilla?
   Asiakas kun lopuksi on heidän työnantajansa mutta palveluammatti vaan ei kaikille sovi ja aina pitäisi olla tietoa siitä mitä puhuu tai sitten olla puhumatta ja sanoa että selvitän asian.
 • @S.O.B

  Millaisia käyttökokemuksia haluaisit tietää?
 • Antenniverkon kanavamäärää voitaisiin kyllä suurentaa, mutta ulkomainen Digita nostaa hintoja jatkuvasti, että operaattorit hakevat toisia keinoja välittää tv lähetyksiä. Vaatisi ensimmäiseksi että kaikki lähetysniput korvattaisiim t2 lähettimillä. Nyt odotellaan vuoteen 2020 ja sitten ehkä. Katsokaa vaikka F-kanavanipun kanavamäärää.
  Virossa mentiin suoraan t2 lähetyksiin ja jätettiin tämä aataminaikuinen t1 vaihe pois välistä.

  Viestintäviraston kanta on se että antenni pitää suunnata lähimpään torniin, riippumatta sisällöstä.

  DNA hubin IPTV kanavamäärä on aika pieni, kun jätetään pois viasat extra ym. kanavat, mistä tulee vain satunnaisesti lähetyksiä.

  Telia viihde, elisa viihde, Maxivision ja watson lähettävät myös peruskanavat iptv kanavina. Watsonin maksukanavia pystyy nauhoittamaan myös talteen sd kortilla tai muilla tallennustavoilla.

  Dna hubin häiriöiden ym. takia, hinta 15€×24=360€ on posketon. Laitteesta on hyötyä oikeastaan vain alueilla, missä on maksutv lähetystorni ongelmia. Hävyttömintä oli DNAn testikanava 99 tai 100, jonka piti kertoa että kaikki kunnossa kun kanava näkyy. Sen takia hommasin 2 x HDThunder laitetta 2x269€. No, DNA ei voinut tietää että DIGITA ei käytä kyseistä taajuutta edes maksukanaviin. Eniten hubin kanssa ärsytti se, että 2 lähetystornin, jotka lähettävät samalla taajudella, mutta eri nippua, niin asiakasta ei uskottu että maksukanavat eivät näy.

 • @Aapo kyllä minulla tuo Hubi on ollut nyt pari päivää.

  Itselläni on Hubi toiminut ihan hyvin. Otin laitteen mökille vkl ja sinänsä kätevä että sai sielläkin maksukanavat isolle ruudulle). Ennen toki käyttänyt mobiilisovellusta ja padia mutta nyt sai katella kaukosäädin kädessä samoja kanavia kun kotona. Muuten ollut ihan peruskäyttöä, pari tallennusta tehtynä ja muuten sitten katsellut peruskanavia. Kotona näkyvät sitten normi antennikanavat niin eri tarvitse nettiä kuormittaa. Kätevää kun saa tuohon saman kaken päähän myös nuo Yle Areenat yms. Oman telkkarin sovelluskäyttö on aivan luokaton, joten siihen nähden tämä Android TV on huikea parannus. Eikä ole ainakaan itsellä mennyt jumiin. Toki jos jostain satunnaisesta jumista pääsee sillä että ottaa virtajohdon pois ja takaisin niin ei se kovin paha ongelma ole. Itselle ei ole ainakaan tullut nykyaikana yhtään laitetta jota ei tarvitsisi joskus ns. buutata....

  Tiettyjä rajoitteita tässä toki on, esim se että IPTV -kanavia ei voi tallentaa. Mutta ei se itseäni ainakaan häiritse. Netflix tosiaan tuosta vielä puuttuu mutta uskoisin että se sieltä väkisinkin tulee kohtuu nopeasti kun se on jo erikseen mainittu.

 • SOB
  No tulihan sieltä varmaan oikea asiantunttijakin viimein valaisevalla kommentilla
  Ja vielä oikein kuvakin palstan täytteeksi Jos ei ole senkään verran asiantynkää kuin muilla voi sitten olla kirjoitamatta mitään:)
 • Tietäjä
  Parin päivän kokeilu minullakin ja kyllä tämä ainakin sen DNA HD-2 boxin hakkaa joka oli tosi surkeaa laatua ja häiriöinen
  toivotattavasti ei nyt tullut sitten liian aikaisin kehuttua 😀


 • Koarjaan sikäli että samin mainitsemaa hetken pimentymista on minullakin ollut pari kertaa ja tänään pientä pixelöintiä mutta pirullakos sitä tietää mikä johtuu hubista ka mikä kaapelin vioista kun niitä meillä todistetusti on ollut

 • Tänään katselin tallennuksia ja aika helppo vahingossa poistaa. Kun valitsee mitä haluaa katsoa ja vahingossa painaa keskiohjaimen oikeaa reunaa ja sitten ok. Niin sinne meni tallenne.

  Toinen mihin jäin jumiin oli kun halusin palata kaisin ja painoin nuolta vasemmalle joka yleensä tuo takaisin peruskatseluun, niin mitään ei tapahtunut, painoin uudelleen ja ääni rupesi kuulumaan, mutta ruutu pysyi mustana. Virrat taas pois stöpselistä että sai laitteen toimimaan. Kyseessä oli peruskanava yle 1 ja telkkarin kautta kun katsoin niin kaikki toimi ok.


 • Tein sittenki comebäkin . Oikeestaan tää on ihan hyvää vertaistukea Tv addikteille . Dna vois ehkä moderoida jonkun ketjun mihin tulee oikeasti käyttökokemuksia ja lähettää kyselyn kaikille niille jotka tämän mystisen Hubin ovat hankkineet . Ei nämä avoimet ketjut pysy aiheessa millään sivuilla .

  Maxivision Nettiselaimella näyttää toimivan hyvin , voisin ehkä käyttääkin sitä enemmän jos se News kanavapaketti olis ollut siellä niinkuin mainostettiin . Samsung smart Tv app on yksi huonoimmista mitä oon kokeillut , täysin käyttökelvoton ennekuin saavat ehkä joskus päivityksillä korjattua .
 • Moro,
  minulla on ollut hubi käytössä noin viikon. Asun antenniverkon alueella ja kaikki antennikanavat näkyvät ongelmitta. Kuulemma elokuun lopussa (?) Ruutu loppuu antenniverkosta Nelosen ja DNA:n sopimuksen loputtua. Katson tv:stä lähinnä urheilua, joten hubin hankkiminen oli sinänsä itsestäänselvyys, varsinkin kun Liiga on kohta alkamassa. Hankin samassa yhteydessä mokkulan 150 mb:n yhteydellä, koska tänne ei saa langan kautta kuin 8/1 mb:n yhteyden ja valokuitua ei ole näköpiirissä.
  Hubin käyttöönotto ei heti onnistunut, koska virtalähde oli rikki. Käynti paikallisessa DNA-kaupassa riitti ja virtalähteen vaihdon jälkeen asennus onnistui ongelmitta ja vaivattomasti. Hubi ei ole kertaakaan viikon aikana tiltannut enkä ole havainnut poikkeuksellista lämpenemistä, ainahan nuo jnkv lämpenevät. Antennikanavat näkyvät ongelmitta, mutta iptv-kanavat (630 eteenpäin) käynnistyvät hitaasti ja lisäksi kanavat jumivat ajoittain, pahimmillaan puolen minuutin välein. Luulen tämän liittyvän 4g-verkkoon. Mokkulan signaali on viisiportaisella asteikolla kolmosessa eikä se muutu mokkulan paikkaa muuttamalla. Toisaalta kovin moneen paikkaan minulla ei ole mahdollisuutta mokkulaa ja hubia sijoittaakaan, enkä aio sisustaa taloani uudestaan, keittiö ja olohuone eivät vaihda paikkaa. Pelkään, että tämä ongelma on pysyvä ja tulee vaikuttamaan siihen, että minkälainen mielipide hubista minulle muodostuu. Ja tästä voi tulla ongelma myös DNA:n kanssa: en tiedä, että onko sopimuksen purkaminen mahdollista em. syystä. Toivottavasti tilanne paranee, mutta 4g-verkon kuuluvuus lienee tämän systeemin Akilleen kantapää. Nyt pystyn vielä katsomaan (lähes) kaikki kanavat hubilla antenniverkon kautta, joten varsinaista ongelmaa ei vielä ole, mutta tilanne muuttuu näkyvyyden suhteen syyskuun alusta lähtien.
  Tilasin kovalevyn vasta tällä viikolla, joten käyttökokemusta minulla ei siitä ole. Alkuun ajattelin, että kovalevy on turha ja paska diili, koska maksukanavia ei pysty tallentamaan, mutta ei sillä ole (minulle) enää merkitystäkään, koska sarjat ja elokuvat näkyvät ohjelmakirjaston kautta. Ei tarvitse kuitenkaan päivystää tv:n ääressä. Urheilua en kuitenkaan tallenna, ja tulevathan ne yleensä uusintalähetyksinä. Ilmaiskanavien tallennus DnaTV:n kautta on oikeastaan kätevä ominaisuus, koska sen voi tehdä puhelimen kautta missä vain ja katsoa hubin kautta.
  Hubin kaukosäädin mielestäni on ok, mutta hubi kaipaisi päivitystä käyttöliittymän suhteen, kuten suosikkikanavalistauksen ja kanavaselausta pitäisi parantaa.Pahoittelen pitkää viestiä.
 • @saapas

  Toimiiko maxivision samsung telkareissa? Eikö ohjelma pitänyt poistua niistä toimintahäiriöiden takia?
 • @mj

  Onko mokkulasi 4g verkkoon lukittuna tai Auto moodissa? Oletko nopeuksia mittaillut?
 • käyttökokemukset ja niiden vertailu on niin monisäikeinen juttu ettei tässä ketjussa oikein muuta voi sanoa turhaksi kuin ehkä joidenkin mielestä vieraiden merkkien julkituonti
  Vikoihin ja ominaisuuksiin vaikuttaa niin moni tekijä että sitä ei kaikki edes osaa aj atella kun tuijottaa vain purkkia ja mitä siitä saa näkyviin 😀
  Itsellä on vuosien kokemus dna kaapelista ja sen laadusta ja korjailuista ja sitä ei kyllä voi kehua
  Yleensä ensiun syyllistetääbn asiakkaan tiedotaoito ja laitteet 😀
  Yhteensä pari vuotta olen tätä rumbaa kärsinyt ja kosklaan ei vika ole todistettu olevan talon tai omissa laitteissa mutta eiu niistä juuri kerrota jos vika on operaattorin värkeissa vaan sinnikäs vaatiminen yleensä sitten tuottaa tuloksen ja runsaat huoltokäynnit kunhan ensin uskovat ettei asiakas huvikseen valita ja se kaapeli on tosiaan ehjä ja oikeassa reiässä 😀
  4 kertaa on täällä uudessa osoitteessa olleet rukkaamassa että saivat linjat toimimaan luvatulla nopoeuksilla ja vielä ollaan tarkkailussa tilanteen keston suhteen Satunnaiset viat kun on niitä hankalia havaita koska ei kukaan istu päiviä seuraamassa milloin niitä katkoja tai pikseleitä tulee Sllainen vika missä komponenttti on päästänyt savut pihalle on aina  helpoin havaita 😀
 • MJ... Aiemmin jo sanoinkin että epäilen laitteen toimintaa 4G verkolla ja hitaissa neteissä.

  Laki on nykyään niin vahva että kenenkään ei tarvitse pitää laitetta joka ei toimi mainostetulla tavalla.
  Tosin DNA on hankala näisssä purkuhommissa mutta KKV  ja tarvittaessa oikeusturva viime kädessa saa onnistumaan jos ei muuten uskota.
  Se hyöty tästä eu hommasta ainakin oli että asiakkaan turva parani ja samoin takuut

 • @Sami

  Oho sori kirjoitin ajatuksissani Maxivision , Watson oli siis kyseessä , Maxivisiota en oo edes kokeillut . Jos asuisin antennitaloudessa ja olisi riittävän hyvä Nettyhteys niin kyllä toi Watson olisi varmaan hyvä valinta . Kaapelitaloudessa Itseä siinä kiinnosti eniten toi Cnn kanavan Netin kautta katselu kun Tietsikka on yötä päivää auki muutenkin ja muutama muukin ihan ok kanava näkyy livenä . ( peruskanavien lisäksi . ) mutta se News paketti on vissiin sitten poistettu joten sen pituinen se .
 • Ai niin Mj. Piti kysyä että kai sinulla on sentään hubi kiinni kaapelilla sillä Wifi vielä siinäkin välissa ei ainakaan paranna toimivuutta?
 • @saapas

  Lähetin kyselyn watsonille, katsotaan mitä vastaavat huomenna.
 • Sitä ihmettelen myös että viasat history kuuluu tilaukseeni, mutta ei näy antennihäiriöiden takia kunnolla, IPTV kanava Viasat History HD ei avaudu, jää mustaan ruutuun. Eurosport 1 ja 2 kuuluvat tilaukseeni myös ja IPTV Eurosport 1 ja 2 HD aukeavat. Jotain kummaan on vielä DNAlla. Samoin Max ja IPTV Max HD aukeavat.
 • tätä ei ilmeisesti play kaupasta sitten saa ladattua?
  "Tämä ilmainen sovellus kuuluu Netflix-jäsenyyteesi.  Voit katsoa saman tien tuhansia sarjajaksoja ja elokuvia Android TV  -laitteellasi.
  Jos et ole vielä Netflix-jäsen, rekisteröidy saman tien kuukauden ilmaiseen kokeiluun ja ala nauttia viihteestä.

  Miten Netflix toimii?

  • Jäsenyys tarjoaa rajoittamattomasti sarjoja elokuvia edulliseen kuukausihintaan.  
  •  Netflix-sovelluksella katsot heti niin paljon sarjojen jaksoja ja  elokuvia kuin haluat, niin usein kuin haluat, milloin tahansa.
  • Selaa kasvavaa, tuhansista nimikkeistä koostuvaa valikoimaa. Uusia jaksoja lisätään säännöllisesti.
  • Hae nimikkeitä ja katso heti Android TV- tai muulla yhteensopivalla laitteella. Laitteita tulee jatkuvasti lisää.
  •  Anna sarjoille ja elokuville tähtiä ja kerro mielipiteesi niistä, niin  Netflix osaa ehdottaa sinulle muuta mieluista katsottavaa.
  • Aloita  katselu yhdellä laitteella ja jatka toisella. Netflix.com-sivuilta näet  kaikki televisiot, pelikonsolit, tabletit, Blu-ray -soittimet ja  digisovittimet, joilla voit katsoa Netflixiä.

  ─────────────────────────────────

    http://www.netflix.com/privacy.
 • Es resurssienhallinnan ja oikean apk asentamalla google driven kautta, netflix näkyy, juuri katselen sitä hubilla.
 • On lukittu ja hubi on kaapelilla kiinni. Sama juttu on näköjään minullakin Viasat History HD:n kanssa iptv:llä, Explore ja Nature näkyvät. History taas näkyy antennin kautta.
  Minulle myytiin samoja kanavia useammassa paketissa, todennäköisesti ei kuitenkaan ollut tahallista vaan niitä paketteja kun on minulle "kertynyt" vuosien aikana erilaisia ja pakettien sisällöt ovat muuttuneet, niin sinne on jäänyt erilaisia kombinaatiota. Rupesin asiaa ihmettelemään Minun sivuja katsoessani. Ei ollut mitenkään helppo asia selvittää, varsinkin, kun osa kanavapaketeista loppuu elokuun lopussa ja osa aukeaa syyskuun alussa eivätkä nämä näy Minun sivuillani. Vasta kolmas asiakaspalvelija ymmärsi, että mistä on kyse.
 • @mj

  Oletko nettinopeutta mitannut?
 • Pitäisi iptv history channelinkin avautua, kungan DNA fiksaa asiat kuntoon.
 • Siis viasat history piti kirjoittaa.
 • 9/3, ping 46ms. Kotiverkon wlanin kautta 6/1, ping 33ms.
 • Jälkimmäinen on siis langaton verkko kotona, jonka reititin on lankaverkossa 8/1 Mb. Ensin mainittu on 150 Mb 4G...
 • Todella hitaan tulokset tuolla 150 megan paketilla. Minulla 20-36 ping nopeus jatkuvasti 50/50. Taitaa vaan dna vaihteluväli olla 5-80 välillä, joten hankala valittaa, mutta 3G verkkokin voisi antaa enemmän. 


 • Lankaverkon nopeus on sama kuin tutullani ja hänellä toimii kyllä.
 • Mielenkiintoista olisi taulokoida nopeuden merkitys hubin toiminnan  laatuun vaikka niin että porukka mittaa samalla tavalla tällä nopeudet
  https://www.dna.fi/nopeuden-mittaaminen
  laittaa sitten tuloksen   hahavaitut häiriöt hubissa samaan viestiin

 • Sami mistä löysit ja millä nimellä kun itse en playkaupasta sitä hubilla löydä?
  Menitkö jotain muuta kautta kauppaan

 • Niin on ja siitä en ole kovin iloinen. En vielä ottanut siitä stressiä, koska en ole juurikaan ehtinyt katsoa tv:tä tällä vkolla, mutta syksy ja pitkät pimeät illat ovat tulossa, joten kohta rupeaa todennäk tympimään, jos nopeus ei parane. Kuten kirjoitin aiemmin, niin todennäk tällä seudulla tuo 4g -verkon nopeus on se, joka vaikuttaa käyttökokemukseen (asutaan taajamassa vilkkaan päätien varrella eikä missää suon reunassa).
 • ES resurssinhallinta oli minulla valmiina. Voi olla tietenkin kun MiBox käyttää samaa järjestelmää ja asensin ohjelman siihen. Niin latautui hubiin automaattisesti.

  Sitten Google driveen ladataan.apk tiedosto. Joka haetaan apkmirror sivustolta.
  Joka asennetaan ES:n kautta. Tiedä kannattaako odottaa että tulee virallisesti hubiin.

  En vastaa seurauksista.

  https://www.apkmirror.com/apk/netflix-inc/netflix-android-tv/netflix-android-tv-4-1-0-build-1765-release/netflix-android-tv-4-1-0-build-1765-android-apk-download/

 • En löydä kaupasta netflix hakusanalla sopivaa?

 • @mj

  Kannattaa kertoa nopeudesta DNAlle
  Porvoossa oli samanlaisia ongelmia ja ne korjattiin, ei siihen montaa kuukautta mennyt.
 • Ahaa se vaati toisen ohjelman jolla haetaan
 • Kuin myös itse asun taajamassa (4km keskustaan) ja viikonloppuisin moottoritien käyttäjät ja päivisin muut käyttäjät hidastaa 4G toimintaa liikaa. Nyt mittasin ping 19 ja 20/25 meganen nopeus.

  Täällä näkyy kanssa maksukanavat antenninkautta ja myös DNA:n VHF kanavat toimii, mutta epäilen että juuri tälläisiin paikkoihin ei tuosta hubista tule koskaan toimivaa, kun kerta ei toimi maksivisionikaan. Rajoilla tosin ollaan VHF:än kantavuuden kanssa (ja UHF:änkin, kun alilähetin ei maksukanavia suolla), joten ei passaa muuttaa yhtään kauemmas Lahdesta,ja siellä tarvitsisi sitten hubia ja tuskin yhtään paremmin toimii, kun tässäkään.

  2 kpl LTE antenniakin on katolla kohti tukiasemaa ja signaali on hyvä, mutta verkon kuormitus vie nopeuden. Tuohan on Elisan liittymä, kun DNA:lla keski niin kauan tuoda tänne 4G, että joutui vaihtamaan pois. Testasin joku aika sitten kuitenkin DNA:n prepaid-kortilla miten tuo toimii ja ei se sen paremmin toiminut, kun Elisakaan... (tosin antennit ei ollut ihan kohallaan, kun suunnattu Elisan tukiasemaan )

  Tollanen hubin oloinen android soitin mulla on kanssa, mutta siihen ei saa dna tv sovellusta, eikä toimi nettiselaimen kauttakaan sillä dnatv, maksoi joskus ehkä 50e, joten on tuo DNA:n hubi järkyttävän kallis.

  Itsellähän ei hubia siis ole, mutta kertokaa 4g verkossa käyttökokemuksia, kun aina uusi kiinnostaa (vaikka epäilykset huonosta toimivuudesta onkin jo syntynyt.)
 • asensitko Sami sen softan sitten USB tikulta?

 • Softa näkyy suoraan minun hub laitteessa, en nyt muista miten sen laitoin sinne miboxiin, mutta usbtä en käyttänyt. Kannattaa odottas netflixin virallista tuloa, mutta kyllä sen sinne saa ja toimii, kun eilen sitä hubista katselin.
 • Kokeilut jatkuu.
  Minulla on logitech k400  bluetoot näppis ja ajatelin että pistän sen hubiin.
  Kokeilin sekä niin että laiton sen mukana tulleenusb lakina hubin sivulla olevaan reikään sekä ilman tuota  palikkaa mutta eipä hubin haku sitä löytänyt.
  HD-2 boksissa se kyllä toimi
  Oisko niin että  hubi on taas tehty niin että siitä on estetty kaikki muut kuin omat kamat liitännöissä.
  Koettakaas muut jos teillä on noita näppiksiä.
 • @saapas 2.0

  Ottaisitko yhteyttä watsoniin vaikka facebookin viestin kautta. Haluaisivat tietoja Samsung telkkarin ohjelmistosta ja sen ongelmista. Senverran uusi softa. News paketti on poistettu valikoimista.
 • missään ei ole mainittu usb-väylän olevan muuten käytössä kuin massamuistitarkoituksiin. bluetoothtukea ei ole luvattu kuin alustavasti jollekin peliohjaimelle.
 • @Sami

  Outoa, että se News-paketti edelleen mainitaan Watsonin paketeissa, jollei sitä enää saa valittua oikeasti. Toivottavasti edes CNN siirtyy Next-pakettiin.
 • Muttaa ei toimi suoraan bluetuutinkan kautta mutta puhelimen kyllä löytää.
 • Otin yhtettä watsoniin ja sanoivat että ottavat tiedon pois. Alla vastaus.

  Siihen on jäänyt vanhetunutta tietoa. välitän kotisivuja ylläpitävälle taholle että päivittää siihen ajantasalla olevan tiedon.

  Ikävä juttu, Bbc Brit kanava kuitenkin löytyy Base paketista... ja uudistamme kanava paketti valikoimamme syksyllä.
 • Siis bluetuuttihan on  periatteessa standardi jossa sen laitteet pitäisi olla yhteensopivia ja tuo mainitseman usb palikka on vain vastaanotin niille laitteille joissa ei itsessään ole tuota ominaisuutta itsessään kuten tässä hubissa jo on

 • @Sami

  Mä myös kirjoitin Watsonille ja toivoin CNN-kanavaa Next-pakettiin ja vapaavalintaista Mix-pakettia.
 • Hubin mainoksessahan lukee näin:
  • Bluetooth-tuki langattomalle peliohjaimelle ja muille lisälaitteille

 • mitäs luulet, montako erilaista bluetooth laitetta maailmassa on ja mikä on todennäköisyys että just sun näppäimistö toimisi satavarmasti heti? ehkä se alkaa toimimaan joskus. ehkä ei. ja voipi olla että riippuen toothin standardista tai mistää vaan ettei toimi koskaan.
 • Ainakin peliohjaimista Asus TV500 ja Steelseries Status XL -toimivat. Näppiksistä pitäisi toimia kaikki Android TV:lle tarkoitetut näppikset....pitää katsoa jos löytyisi joku tuollainen.
 • Ainakin Verkkokaupasta saatava BT perusnäppis toimii Hubin kanssa. Myös Androidille ja iOS:lle saatava Android TV remote appis toimii hyvin kirjoittamiseen tai äänihakuun. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/50876/gtjrh/Fuj-tech-Portable-Bluetooth-nappaimisto
 • Seppovaan Kyllä sen pitäisi toimia mutta tässä taitaa olla se taikasana että jos androi vaatii omanlaisensa näppiksen
  Muissa laitteissa tuo kyllä toimi kunten juuri edelliessa HD-2 boksissakin
  Kaikki muut bluetoothlaitteet on yleensä standasdimmuikaisia sillä eihän tuollaiusta muuten olisikaan Samoin  usb. Eri asia  jos valmistaja o n tehnyt jonkun jekon jotta laite toimii vain heidän omissa laitteissaan.
  Muistan takavuosien ongelmat kun kaverin kanssa ihmeteltiin että miksi nokian puhelimissa toimi kunnolla vain nokian omat laitteet.
  Kaveri kun  myi kännyköitä niin tuo tuli hänelle  hyvin tutuksi kun ihmiset valitti asiasta

 • Suoraan ei voi ainakaan toimia Logitechin vastauksen mukaan, vaatii ainakin sen vastaanottimen väliin.

  I'm happy to answer your question about Wireless Touch Keyboard K400, this keyboard doesn't have Bluetooth capabilities, it uses Unifying receiver in order to connect to a computer.
 • There is one problem with that. The device/keyboard must already be paired witht the unifying reciever to work. There is no software that logitech makes to work with the unifying reciever on an Android device. However, it would be a great idea, because that is exactly how I typed this message.
 • Kiitos Sami tiedosta.
  Siksi kokeilinkin sitä usb palikkaa kuten kerroin mutta ei ainakaan vielä löydä Vaatineeko sitten vielä oman ladattavan softankin
   Blutuuttina tuo näppis minulle joskus myytiin  ja kun toimi niin en sen kummemmin asiaan silloin perehtynyt 😀
 • Bluetooth se onkin näppäimistön ja tikkuantennin välillä. Ei vaan itsenäinen bluetooth laite kun nykyään pitää olla.
 • Ainakin minun hubini löytää ES resurssienhallinnan kun kirjoitan ES. google kaupan hakuun hubissa.
 • Onko kukaan saanut HBO Nordic -appia asennettua toimivaksi side loadin kautta?
 • Hbo toimii muuten, muttei pysty valitsemaan mitään.
 • Watsonin viesti " Ikävä kyllä News-paketti poistui valikoimistamme ainakin tältä erää alkuvuodesta " oikeasti alkuvuodesta 😃 eivät sitten ehtineet korjata sivujaan kesään mennessä .
  Oon tullut tulokseen että ton Hubin idea on sittenkin aika hyvä . Omassa muutaman kk ikäsessä samsung smart telkassa esim . You tube tökkii välillä ja täytyy palauttaa koko smart osio että se lähtee pelaamaan taas . Tosin Netflix ym. toimii loistavasti .

  Oottelen pari vuotta millasen maineen Hubi saa ja ostan tarjouksesta jos on kehittynyt , muuten on läppäri kiinni telkassa ni sillä pärjäilee , ehkä jopa paremmin . 

 • tossa mietin aiemmin olikohan samin sanoneena, että yhden boksin hinta on alennettu ja toisien sitten taas 360€, kun ei ole enää tarvetta ottaa taloon lisää liittymiä.
  pitäisiköhän arvon DNA raadin, esim. yhteen ja ainoaan kysymykseen vaivautuneen DNAn kehityspäällikön Juha Ihalaisen  rehellisesti miettiä, miten asiakkaiden yhdenvertaisuus tässä toteutuu ihan vaikka yleisellä tasolla. Ja vastata, mikä on ihan todella mielessä. Vastaamattomuuskin on yleensä vastaus.
  Yksikään DNA edustaja ei ole tähän mennessä tuonut ketjuun yhtään mitään lisäarvoa. Tarkoittanee sitä ettei ketjua seurata, tai ei ole ensimmäistäkään asiantuntijaa tarjota esille, ihan vaikka helpottamaan puhelinpalvelun ruuhkaa, pelkästään helpoilla selventävillä vastauksilla täällä.
  DNAn sivuilla tämän annetaan ymmärtää olevan osa asiakaspalvelua. sitä tämä ei ole edes parhaimmilllaaan.
 • Ensimmäisen boksin sain antennihäiriöalueelle hintaan 4.50€×24=108€ ja kun toista kysyin niin 15€×24=360€. Nämä ovat siis tarjouspakettihintoja.
 • eiköhän jälkisensuurikin iske. terveisiä pohjois-koreasta.
 • Ensimmäinen pakettini maksaa siis antennilähettimien takia 11,40€/kk/24kk (4,50€ boksi ja 6,90€ liittymä) ja kun kysyin toista boksia niin hinta oli 21,90€/kk/24kk (15€ boksi ja 6,90€ liittymä). Ei enään vaikuttanut antennilähettimet hintaan. Hyvää asiakaspalvelua.
 • DNA hommissaa  on yleensä aina sitä "piikutekstiä" ja asiota joita pitää  huomioida 😀
  Se mita mainoksissa ja myyntipuheissa mainitaan on useimmiten sellaista mikä tulee joskus tai edellyttää että asiakas menee paikkaan jossa laite toimii 😀
  Tuo oli vastaus jo kun 3g liittymää myytiin turussa ilman verkkoa 😀
  Sama peli jatkuu vaikka nyt juuri sen netflix maininnan taholla.
  Teoriassa se että mainoksessa luvataan netflixin toimivan ja kun asiakas vie purkin kotiin se ei toimikaan riittä kaupan purkuperiaatteeksi.
  Laitetta ei voida myydä sillä argumentilla että mainoksessa luvattu ehkä joskus onkin totta.
  Surkeinta on että koko henkilökunta joka asioi kuluttajan kanssa on ihan pihalla asioista ja kukin puhuu mitä sattuu ja ainoastaan sitten jokin johtoporras voi tietää totuuksia joita ei hevillä edes myyjille etukäteen kerrota.
  Kun sitten joutuu toteutumattomista puheusta vastuuseen niin äärettömän hankalaa on purkaa  määräaikaisia sopimuksia vaikka suurin osa muista alkaa jo niistä luopumaan muutenkin.
  Lieneekö tuosssakin jokin EU juttu takana ettei määräaikaisiin enää kovin hamakasti ihmisiä koeteta sitoa koska kuluttajan suojan puitteisssa niistä pääsee eroon jos tuote ei vastaa kuvausta mutta harva lähtee niistä käräjöimaan ja siihen näissä sopppareissa yleensä luotetaankin

 • no ei se netflix ole edes mikään ongelma - se tulee varmasti. se ei edes välttämättä ole dnan syytä tai vikaa tai mitä vaan. muuhn en taida sanoa yhtään mitään.
  ongelma on enemmän tiedottamisessa kuin missään muussa.
  omaa tietämystäänkin voi antaa eteenpäin monella tavalla.
 • määräaikaiset sopimuksetkin tehdää yhteisymmärryksessä - ei niitä kukaan pakota ottamaan. niillä myyjäpuoli tavoittelee sitouttamista ja ostajapuoli alennusta. itse kanta-asiakkaana ja asiallisesti käyttäytävänä saan ja olen saanut hyviä etuja kun kaikki palvelut on dnalta.
 • Seppovaan. Kysymys ei ollut itse sopimuksesta vaan siitä että määräaika ei voi olla syynä että asiakas ei voi palauttaa laitetta joka ei ole myyntipuheiden mukainen
  Sitä tässä yritin selittää.
  Samoin se että korjausajoissakin on lain sanelemat rauaj eikä esim. softapäivityksiä voi katsoa sellaisiksi  syyksi että as iakakan pitää kiltisti odottaa jos joskus tulee softa joka korjaa laitteen toiminnan luvatun laiseksi
  ostaisitko ja pitäisitkö itse vaikka auton jossa olisi vika joka kentise joskus tulee kuntoon ?
 • Seppo vaan vielä lisäksi. Koetas mennä dna kauppaan jaostaa hubi käteisellä ilman määräaikaa. Ei ainakaan pari päivää sitten onnistunut eikä edes kovalevyn osto käteisellä.
 • Täytyy sanoa että  välillä vika on asiakkaissa ja välillä myyjissä mutta melkoisia tarinoita saa esim googlettamalla hakusanaoilla XXX  huijaa.
  Listaa on jol´kaisella operaattorilla tyytymättömistä asiakkkasta ja kukin sitten puntaroikiin mielessään kumpi tarinoiden osapuolista on se väärässä oleva 😀
 • Juu, ilman apk tiedoston asennusta, ei netflixiä vielä saa, mutta ihmettelen ettei asiaa laiteta kuntoon. Oli mukana silloin kun hubi esiteltiin lehdistölle.
 • ihan miten vaan. tiedän miten itse toimin ja kannan vastuuni siitä sekä kannan myös hedelmät niin sattuessa. lait yleensä on tehty kaikkien osapuolien eduksi ja on myös ihan asiakkaan omalla vastuulla selvittää asioita. ja ymmärtää voiko asiaan vaikuttaa perustelulla palautteella. jos ei, ei maksa vaivaa valittaa tai ainakaan jatkaa sitä loputtomiin.
  dnalla on ihan selkeästi tiedotuspuolessa parannettavaa.

  olen jo aiemmin sanonut että hubin voi ostaa 24kk sopimuksella ja maksaa kokonaan ensimääisessä laskussa. kovalevyyn sama juttu. toki hubin hinta on iso - riippuu mihin vertaa. määräaikaisella sopimuksella sen hinnaksi taas tulee reilut 50euroa. yleisissä tapauksissa sopimuksen teko kannattaa mutta vielä eivät ole paneutuneet omankaltaisiini erikoissopimusten hinnoitteluun niin etten asiakkaana joudu samoista palveluista maksamaan lisää halutessani hubin. niin paljon en sitä halua että maksan enemmän kuin nyt palveluistani.
  soittelen silloin tällöin myyntiin ja eiköhän joskus selviä edukseni tai liki. 😀
 • "Oli mukana silloin kun hubi esiteltiin lehdistölle"
  Juuri niin, eli lehdistöäkin hämättiin kirjoittamaan laitteesta jota ei sitten vielä olekaan kaupoissa 😀
  Asiasta tuskin silloin mainittiin että kyseessä on myyntimallista poikkeava "demoversio"
  Juuri tällainen käytös on aika tuttua mainostuksissa.
  Pieniä asioita mytta syö rotan lailla koko uskottavuutta toimintaan.
 • Millä diilillä saat hubin 50€. Lähin mitä olen kuullut  ja itsekkin maksan on 108€
 • sopimuksen hinta 937,50€ - 24*6,90€ (DNA TV) - 721,50€ (valokuitu 200 plus) = 50,4€. pätee siis joissain tapauksessa.
  omalla kohdalla rustatulla sopimuksella, jossa olisin toki menettänyt datasimmin edun, hinta olisi ollut 4€*24=96€
 • Joopa joo Seppovaan:)
  "olen jo aiemmin sanonut että hubin voi ostaa 24kk sopimuksella ja maksaa kokonaan ensimääisessä laskussa."

  Onko vaikea ymmärtää mitä eroa on käteiskaupassa ja osamaksukaupassa vaikka maksaakin sitten laskun tultua kaikki?
  Tajuatko mitä eroa on jos saa kaupasta suoraan käteisellä  ja mikä syy estää normaalin käteismyynnin?
  Jos aikoo ostaa käteisellä niin mitä järkeä on ensin tehdä osamaksusopparia ja maksaa sitten heti pois?
  Täällä nyt näyttää olevan näitä jotka ovat jumissa omiin neronleimauksiinsa jotka on ilmi selviä niille jotka kaupan alalla ovat olleeet tai enemmän kauppaa tehneet elämänsä aikana • Valitetavasti monet näitä ihme sopimuksista tai kommenteista  edelleen on mutua tai omaa matematiikkaa nettitietoja selaillessa Laittakaas sitten tosiaan faktaa kun teillä on tavarat kourassa ja soppari tehtynä kuten muutamalla meistä onkin jo.
 • no tee siitäkin ongelma, ei ole mun ongelma. ei taida matematiikka olla aapon leipälaji...:)
  sulla se hubi jo on joten mitä mussutat?
 • itse asiassa mitään eroa ei ole kun hinta on molemmissa tapauksissa sama. ainoa ongelma tulee jos ei osaa sitä maksua maksaa.
  täällä muuten näyttää olevan niitä tai ainakin yksikössä jotak ovat juuttuneita omiin neronleimauksiinsa ja kaikki mikä ei miellytä itseä tai ole totta on väärää ja keksittyä ja googlettua tietoa. eipä tarvitse kovin montaa viestiä taaksepäin mennä kun yksi väitti oman bluetooth-näppiksensä toimivan aivan varmasti. varmaan koska se vaan sattuu olemaan juuri minun bluetooth-näppäimistöni.
  hubin 50€ hinta on helppo jopa ala-koululaiselle laskea ihan annetuilla tiedoilla dna tv hubin kampanjaloppuhinnasta ja vähentämällä siitä DNA TV- sekä laajakaistaliittymien 24kk hinnan. siis jopa ala-koululaiselle. ja todistettavasti ilman mutuilua tai neronleimauksia. ei tarvita interpolointia, derivointia tai muutakaan differentiaalilaskentaa.
 • Seppovaan. Siis  Samiakin kiinnostaa millä matematiikalla saat DNA hubin 50 eurolla

  Muita toki saa ilman antenniliitäntää jo 25 eurollakin maailmalta 😀

 • Oli tarjous, missä hinta oli 16,40€/kk. Sisälsi 150 megan netin, 4g reitittimen, dna hubin, dna tallennusliittymän. Riippuen minkä arvon antaa millekin kohteelle, niin hubin saa vaikka ilmaiseksi.
 • Niinpä Sami,  matikastahan se riippuu ja siitä koska tarjous oli ja saako vielä
  Minusta hintaa ei voi laskea sen mukaan mitä joskus oli vaan sen mikä tarjous on voimassa.
  Joskus sai tuon mokkulankin ilmaiseksi kun otti liittymän 😀
  Tässä nyt kuitenkin päivän hinnat
  https://kampanja3.dna.fi/dnatv/