Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV -hubi käyttökokemukset

DNA TV -hubi on nyt myynnissä. DNA TV-hubi on laite, joka yhdistää television katselun ja nettisovellukset, pelit ja musiikin yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Aiheesta löytyy kattavampi tiedote TÄÄLTÄ

Tähän ketjuun toivomme käyttökokemuksien jakamista sekä yleistä keskustelua liittyen DNA TV -hubiin.

Laitteen tuki -sivut löytyvät nettisivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-tv-hubi3

https://youtu.be/IHWiPN7AYHUhttps://youtu.be/BC9DMS45CFshttps://youtu.be/VsF3zkddd5w

DNA Ida T palveluasiantuntija Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Satunnaista pätkimistä ja välillä laitteen saa päälle vai stöpselin irroittamalla. Muutaman kerran on dnatv applikaatio kaatunut. PIN kysely on tullut jonkin kerran. Aika lämpimänä laite käy myös valmiustilassa. Viileäksi saa vaan pitämällä virtanappulaa pohjassa kauan ja sammuttamalla pois päältä. Aika tyhmää myös ettei IPTV kanavia voi tallentaa nettiin, eikä ulkoiselle kovalevylle. Samoin tyhmää ettei laitteessa ole antennisignaalin läpivientiä vaan pitää haaroitin ostaa.
 • Netflixin puuttuminen harmittaa myös.
 • Ulkoinen kovalevy on myös aika hennosti hubissa kiinni. Ei paljoa tarvitse hipaista niin kovalevy on äkkiä lattialla. HDR toiminnon poissaaminen pitäisi myös tehdä mahdolliseksi. Ainakin minun toisessa android boksissa mi boxissa, sen saa suoraan valikosta pois päältä.
 • Sami, kuinka kauan sinulla on ollut tuo hubi?
 • Heinäkuun lopusta alkaen
 • Tutulla kesäkuun lopusta asti ja samat ongelmat siinäkin.
 • Mikä kampanjahinnassa on kampanjaa? Samat liittymät saa samaan hintaan myös ilman hubia? Mikä hubin hinnaksi tulee liittymäkytkyillä aijemmin mainittuun Powerin ostohintaan... miksi maksaisin pennin latiakaan enempää kuin ostamalla suoraan muualta.,,.. mullz liitymähinnat dnatven kanssa 23.3e, eikä kukaan osaa sanoa mikä tullee hubin eritellyksi hinnaksi jos kaikki otetaan huomioon. jossei halia ostaa sikaa säkissä myymlöihin pitää saada maskukanavat avoimiksi myös kovaly liitettynä että voi kokeilla laitetta inreallife moodissa. hubin tiedot on ihan liijan pinnallisia hubin ostosivulla kaikkia palveluja käyttäväälle.
 • Sami taitaa olla dna ominaisuus koska näyttää samalla hubilla muualla toimivan.
  https://help.netflix.com/fi/node/41045

 • Netflix ei ole vielä tuettuna Hubilla, tuki tulossa ja sen jälkeen Netflix sovelluksen saa asennettua.

  Jos asiakkaalle on jo entuudestaan DNA TV -palvelu niin riittää pelkkä Hubin osto. Vanha DNA TV -tunnus liitetään Hubille. Eli koko palvelun kustannus: Hubi powerista 288 ja siihen päälle DNA TV -palvelu 6,90e/kk. DNA TV -palvelulla saa sitten käyttöönsä mobiiliapplikaation, jossa verkkotallennus yms.
 • Tämä ei siis ole mikään irrallinen "digiboksi" vaan vaatii DNA:n palvelun eli täysin verrattavissa Telia ja Elisa Viihde kuvioihin...eli päätelaite on vain väline jolla kanavat ja palvelut yms. saadaan näkyviin asiakkaalle. Tässä kuitenkin se mahdollisuus että laitteen voi maksaa myös kerralla pois, eikä sitä siis sitten laskuteta joka kuukausi erikseen vrt .Elisa Viihde yms.
 • niinno. mulla on dnatvee 3,4€ pysyv'sti toistaiseksi enkä haluais neljättä osapuolta takuu yms. asihoin. Power-DNA-Sagencom. kivasti ja nopeesti varmaa hoituu asiat jos tulee tarvee....huhhuh. eli mikä on kantiksen loppuhinta dnalta ostettaessa? dnalle ei ainaskaan suoraan voinut etämyynnin, aspan tai myymälän mukaan makssaa ja kuka haluaa maksaa 360e. jossain mätkii.
 • J vielä kun sen hubin saisi toimimaan myös muun operaattorin kuin DNA:n verkossa , vai saako????
 • 4G liittymällä sanottiin toimivan kaikissa verkoissa, kaapaleilla taas vain DNA?
 • Vaikka voi kuulostaa monelle tarpeettomalta ominaisuudelta, niin kyllä itse myös kaipaisin antennisignaalin läpivientiä "täysiverisessä" kahden virittimen digiboksissa. Pitäähän telkun omakin viritin saada käyttöön. Passiivin T-haara vaimentaa signaalia huomattavasti ja aktivinen jakaja on taas yksi laite lisää laiteräkkiin. Viimeksi mainittu vaatii tietenkin myös sähkönsyötön.
 • Hubi on tarkoitettu ensisijaisesti antenniverkon ja DNA -kaapeliverkon asiakkaille. Laite vaatii myös nettiyhteyden mutta nettiyhteyden ei tarvitse olla välttämättä DNA:lta.

  Elisan ja Telian kaapeliverkon kanavia laite ei löydä, mutta muuten laite toimii normaalisti (Android, IP-kanavat yms.). Mutta toki käyttökokemus jää vähän puutteelliseksi kaapelikanavia ei voi käyttää. Mutta ilmeisesti tätä laitetta ei siis ole tarkoitettukaan kytkettäväksi kilpailijoiden kaapeliverkkoon. Sinne puolelle on sitten Elisalla ja Telialla omat laitteet ja palvelut.
 • eikös kaapeliverkko voi olla kenen vaan mutta liittymä vain dnan. vai onko operaattorilla monopoli omaan verkkoonsa yhteydentarjoajanakin mka?? mulla dnan verkko ja olisin alustavasti saanu elisan boksi ja vehkeet mutta ne vielä kalliimmat omilla paleveluilla ja huonommat tarpeilla.
 • saako tuon dna tv sovelluksen asennettua android tv telkkariin ilman tuota hubia?

 • Minun tietojen mukaan toimii kaikissa kaapeleissa mutta pitää tietenkin olla se dna-tv sovellus ja liittymä mutta ei siis dna kaapelia.
   Samahan se on muissakin androd laitteissa kuten puhelimissa joissa ei sielläkään ole väliä kenen operaattorin sim-kotti on luurissa.
  Tätä en ole tise testannut mutta sama juttuhan se on elisan viihteessäkin.
 • Elisan boksi taitaa ilmaisten kanavien osalta toimi esim. DNA:n verkossa mutta maksukanavat ei, eli ne tulee Elisallakin IP-kanavina. Eli tältä osin Elisan purkki toimii vähän paremmin kilpailijan verkossa.

  DNA TV -sovelluksesta ei taida olla ainakaan vielä erilliseen Android TV -telkkariin sopivaa versiota.
 • Oliko Sami vai kuka joka tuosta kontrastista jutteli niin vaikka hubissa ei ole säätöjä niin joissakin sovelluksissa kuten youtuubissa on omat asetukset

 • Erikoista on myös se että kun olen antenniasiakas ja näen vain ne kanavat mitkä antenniverkkoon mahtuvat, mutta maksan saman summan kuin kaapeliverkossa. Puuttuvat kanavat ovat dna hubissa, mutta eivät aukea, kun DNAn systeemi ei ymmärrä korjata tälläistä juttua, että antenniasiakas saisi ne mitkä kaapeliasiakaskin.
 • DNA TV netillä (sis. DNA TV -sovellus tallennuksella, erikseen ostettuna 6,90 €/kk; DNA TV-hubi, erikseen ostettuna 15 €/kk/24 kk ja DNA laajakaista erikseen ostettuna joko 200M Valokuitu Plus tai DNA Supernetti 4G 150M 29,90 €/kk) 38,90 €/kk/24 kk, jatkossa 38,90 €/kk. Avausmaksu 3,90 €. Määräaikaisen sopimuksen kokonaishinta 937,50 €

  ^hubin myyntiilmoituksesta^

  ​Miksi toisen liittymän kansa hubi tulee halvemmaksi? Supernetin hinnoittelu on muuten 24,90/12kk ja 29,90/12kk ja dnatv 0/3kk sekä loput 6,90/kk. Miksi maksaisin tämän jälkeen SUpernetstä 38,90/kk.

  ^nettiliiittymien myyntivertailustaa^

  ​​​
 • Kun nimi on tietäjä niin kerro sitten mitä eroa no androit telkkarn ja android digiboxin versiolla? Meinaan kun esim. Topfieldin "älydigiboxi" on kanssa asroid laite.

 • Dnatv apista on vaan "android" apk (kännykät, tabletit), ei "android tv" apk jakelussa.
 • Kun tänään katsoin hubin iptv kanavia, niin mennessäni antenniverkon peruskanaville hubissa, niin mikään peruskanava ei auennut. Boksin täydellinen sammutus ja taas kaikki toimi.
 • Sami. Osasyy varmaan näissa androi laitteissa tai softassa.
  Toppurassa oli samoja ongelmia ja yksi mies kertoi että  hänen uusi androd telkkarinsakin alko toimia kunnolla vasta 4 päivityksen jälkeen.
  Siksi hubin kanssakin on hiukan pallo hukassa kun edes myyjällä ei ole kokemusta siitä ja sitten vielä tuo nettipuoli jota se vaati voi monellakin olla ties miten takkuinen tai pätkivä
  Siksi testaan itse tuota gigan liittymällä ja 4 viikkoa ja monta huoltokäyntiä meni siinäkin DNA miehillä ennen kuin alkoi kunnolla toimia. viimeinen  parannus oli kun suostuivat päivittämään omat purkkinsa suolla valokaapelin päässä jakamossa mutta hiukan persiille potkimista sekin vaati.
  Vasta tänään olen saanut kunnollisia tasalaatuisia yhteyksiä muttta saa nähdä onko se pysyvä tila vai vaan taas tätä toimii ei toimi jatkumoa
 • jjoko aapo sais jotain hubista kerrottua vai meneekö aika muuhun jorinointiin? 😀
 • Luopuisin kyllä Hubista heti, kun saisivat Porvoossa maksukanavat täytetorniin. Aika turha laitos ja ylihinnoiteltu. Olisi kiva nauhoitella maksukanavia, mutta kun ei vaan IPTV kanavia voi nauhoitella ja antennihäiriöalueella ei maksukanavia Digitalta saa.
 • Aika tyhmää hubissa on se, että peruskanavat eivät netin kautta tule. Vaatii sen antenni- tai DNA-kaapeliverkon.
 • Kerron heti kun saan sen kytkettyä Eivät ole vielä saaneet minun hubia näkyviin eikä tullut tietoa. Väittivät että voi mennä 2 päivääkin moiseen kun käsittelevät jossain niitä liittymiä.
  Nyt sillä näkee vain yle arenan ja jotain  mutta ei varsinaisai kanavia kun se ei tunnista tuota pin koodia
  Ei se minusta ole tyhmää että osa tulee antennin kautta kun kapasiteetti netissä näyttää olevan muutenkin ahtaalla.
  Sekin on yksi minkä takia suosittelen kaikille mahdollisimman nopeaa nettiä ettei noiden rupuliittymien takia kaistaa varata moneksi minuutiksi jonkun pahuksen videon tai  kuvan lataamiseen ja pelihommiin 😉
  Houmasin aikoinaan mm dna eg liittymän kanssa miten nopeudet laski kuin lehmän häntä sen myötä kuin käyttäjiä tuli lisää


 • Ei prkl. kukaan halua mitään aktivointeja montaa päivää odottaa, ostappa perjantaina niin saat puoleen väliin seuraavaa viikkoa auki. huhhuh. eli kaikkien boksit vaan odottlee jotain avauskäskyjä joitten pitäs olla automaattisia ja heti nykymaailmassa. kaskun ei kirjeenä lähetetä.
 • Otin itse yhteyttä facebookin messengerin kautta yhteyttä dna:han ja sain muutamassa tunnissa asian kuntoon. Sähköposti missä koodi oli, tuli vasta muutaman päivän jälkeen, siitä kun käytin jo laitetta saamallani PIN koodilla.Jos
 • Sepä se että mulla on koodi mutta se ei toimi kun jostain syystä eivät kuulemma vikapuoella näe että mulla on edes hubia ennen kuin joki konttoripuolen tyyppi kertoo sen heille 😀
  Tämä on niin uusi juttu että eivät ilmeisesti kauppiaat ja muutkaan oikein vielä osaa näitä kytkentähommia. Ei se  mikään ihme ole kun a olen tottunut siihen että monta kertaa on saanut välillä modemin ja digiboxinkin aktivoinneista soitella Kaupassa ovat vaan sanoneet että samalla lailla on tehty kuin muillakin ja sitten taas vikapuolella kertoneet etei täällä edes mitään näy tehdyn. Myymälöissä kun nuorison koulutus taitaa perustua siihen että soppari paperille ja nimi alle  ja sitten loppuu vastuu siitä että toimii kun sitä varten on sitten eri instanssi firmasta  joka usein on yhtä pihalla ja lukee vain noita että onko kaapeli seinässä ja onko se ehjä viestejä:)
  Turussakin on tiettyjä dna myymälöitä joihin ei edes kannata mennä  jos ei ole jo tutuksi tullut tyyppi jonka tietää taitavan hommansa.
 • Tuli tässä Seppovaan sellainenin mieleen että johtuneeko siitä että hain Powerista ja piruuttaan  pistävät omat asiakkaat etusijalle 😀
  Tiedän että tieto dna:lle lähti samana iltapäivänä mutta aspan mukaan käsittely kestää pari päivää.
  Toinen seikka se että minun vanha dna tv liittymä pitää siirtää hubille joten oisko sekin vielä harjoitteluvaiheessa?
 • Niin, silloin kun boksi tulee dnalta, niin siinä on koodi ohjelmoitu laitteeseen valmiiksi. Vain syöttämällä saman koodin laite aukeaa, tai niin pitäisi olla. Minunkin koodi piti vaihtaa, kun minun dna sivuilla ollut koodi ei kelvannut.
 • mistä sen koodin sitten sait Tuliko se tilausvahvistuksessa mailiin?
  Minulle ei ole sellaistakaan vielä tullut
  pakkauksessa sitä tuskin lienee ja    kuten ne  vikapuolella selitti ei auta koodit kun laite ei vielä nä omalla sivulla eikä heidän tietokannassa
  On tämä kylla aika sohlaamista eikä juuri asiakaspalvelusta voi puhua
 • Dnan asiakaspalvelusta facebook viesin kautta sain koodini. Tilausvahvistus tuli vasta useamman päivän käytön jälkeen. Nopeaa toimintaa.
 • Näköjään hub hävisi powerin sivuilta
 • Onko antennitalouteen saatavilla Hubin kautta nyt kaikki samat kanavat kuin kaapelitalouteen? Onko muutoksia kanavavalikoimassa, paketeissa ja hinnoissa? Antenniverkossa on/oli tosi suppea kanavavalikoima. Haluaisin saada esim. Travel, CNN, TVE. En kai halua enää jatkossa Mix 8 -pakettia, jos Mix-kanavien valikoima on vieläkin tosi suppea.
 • Sami ...Voi halvattu taisi dna käyttää määräävää markkina asemaansa taas kuluttajan hyväksi 😀

 • Antennitalous ei ainakaan vielä pääse nauttimaan kaapelikanavien kanavamääristä. Antenniverkon hub asiakas, ei muuta saa kuin antenniverkon tarjonnan???????
 • Elisaviihteen hintaan ( 19,90 €/kk ) sis. kuvan kanavat . ( sori mutta täytyy välillä muistuttaa Dna : ta tästä 😃 ) 

 • Kuka ostaisi dnalta kun power tarjoaa halvemmalla. No, kohta dnalle paljastuu totuus. Boksi kun ei ole mitenkään erikoinen. Suurin hyöty on vaan alueilla missä antenniverkon ongelmia.
 • Sami Mistä poweri mahtaa niitä saada jos dna ei toimita?
  Taitaa niillä olla sellaiset sopparit ettei Sagegon myy suoraan muille kun purkki on brändätty DNA:lle
  Aika  kimurantti juttu mutta laitan kyllä tämänkin selvityksen alle 😀
  Laki kyllä kieltää suomessa kartellit eikä muut voi sanella toisen hintaa muuten kuin kieroilemalla että ei myy tai myy niin kovaan  hintaan ettei toinen pysty alittamaan toimittajan hintaa 😀
 • Tuo on Saapas totta mutta täytyy muistaa että elisan viihteenkin kohdalla pitää olla myös nettilinja tuon hinnan lisäksi samoin kuin hubissakin vai näkyykö nuo kanavat ilman nettiä elisassa?
  Hubilla en näe ainuttakaan live  kanavaa nyt kun se ei ole rekisteröitynyt vielä dna palveluun netin kautta


 • Tälläisen vastauksen sain, kun kyselin miksi dna hubiin ei antenniasiakas saa kaapelitarjontaa. Vastaus on aika ympäripyöreä ja ei kerro suoraa vastausta.
  -----
  Valitettavasti antenni- ja kaapelipuolen kanavapaketeissa on tosiaan vielä kanavien suhteen eroa, mutta pyrimme yhtenäistämään kanavatarjontaa näiden osalta jatkuvasti.
 • Mulla ei ole Elisaviihdetta mutta se on harkinnassa . Sillä näkyy Elisan kaapelissa noi kanavat korttimaksun hinnalla , ja Elisaviihde boxilla netin kautta. Elikä Elisalla näkyy korttimaksulla kaapelissa aika paljon enemmän kuin Dna : lla . Ton luulis olevan ihan pätevä ratkasu antenniverkon asiakkaille koska toimii kaikkien operaattoreiden Nettiyhteyksillä .
 • Kiitos kaikille tähänastisista vastauksista. Harmi, jos antennitalouksia edelleen syrjitään ja rangaistaan kaapeliverkkoon kuulumattomuudesta. Nyt olisi ollut hyvä mahdollisuus tasapuolistaa tilannetta Hubin avulla. Ehkä lopetan kaikki kanavapakettini, jos tilanne ei muutu paljoakaan. Sitten maksaisin enää vain 150 megan netistä langattoman mokkulan kautta, toistaiseksi. Olin jo innostunut Hubista. Täytynee miettiä muitakin vaihtoehtoja.
 • Kysymys tietäjälle?
  Sanoit "Tässä kuitenkin se mahdollisuus että laitteen voi maksaa myös kerralla pois,"

  En huomannut DNA sivulla käteishintaa? Laitatko linkin.
 • Dna ei hyväksy kerralla pois maksamista, Powerissa oli mahdollista. Ainakin niin dna minulle sanoi.
 • @Harri

  Kyseessähän ei ole muuta kuin avauskoodien lähettäminen kanaville, jotka ovat hubissa tai dnatv sovelluksessa. Riippumatta onko antenni vai kaapelitalous. Kummaa leikkimistä DNAlta. Kaikki perustuu vaan katuosoitteeseen, ei siihen että voisi netissä katsoa tai sitten hubissa.
 • Ruutu kanavat poistuvat antenniverkosta ja näkyvät vain enään kaapelissa ja hubissa. Taas antenniverkkoa sorsitaan.
 • katuosoitteellakaan ei kuulemma ole paskankaan väliä jos on valokaapeliverkossa.
  Näin kuulin kun asentaja kävi surkeaa linjaani rukkaamassa eli pitäisi kuulemma toimia samat laitteet ihan ilman mitään kun kantaa vaan paikasta toiseen ainakin näin muutaman korttelin sisällä kaupungissa.
  Sanoi että vika ei siis ole osoitetidoissa.
  toisenlaisissa tekniikoissa kuulemma on eri asia
 • Sami. Siksi kysyinkin käteismaksua kun tuon tietäjän viestit alkaa olla tutun tuntuista infoa 😀
 • Tällainenkin osuis tuolla helppisivulla silmään:
  • Tällä hetkellä DNA TV-hubia ei voi käyttää Telian/Elisan verkossa tavallisen digiboksin tapaan. Laitteen Android TV -sovellukset sekä laajakaistan yli tarjottavat IPTV-kanavat toimivat kuitenkin myös muiden operaattoreiden verkossa.
   Aika monessa kysymyskohdassa ikävä vastauskommentti.
  • "Ei toimi toistaiseksi" 😀

 • Tarkoitin kotiosoitteella dna rekisteriä, joka määrittää kanavat mitkä sillä kotiosoitteella näkyvät hubissakin. Olet sitten antenni, kaapeli tai valokuituverkko asiakas, niin kotiosoite määrää kanavat. Jos kaapeliasiakas menee toiseen osoitteeseen missä esim. antennitv ja kytketään nettiin, niin pitäisi kanavamäärän olla suurempi, kuin antenniasiakkaalla.
 • Hubi toimii vaan dna kaapeliverkossa ja anteeniverkossa. Tulevaisuudessa pitäisi toimia muissakin kaapeliverkoissa.
 • Laaja kanavalista näkyy, kunnes laittaa esim. antennitalouden osoitteen. Sitten lista lyhenee kummasti.

  https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Kanavapaketit/DNA-Mix-8/p/VCP00005-1
 • Jäi äsken kirjoittamatta, että tarkoitin IPTV kanavia ja niissä on vielä paljon puutteita verrattuna kaapeliverkon kanavamäärään, jotta antenniasukkaan kanavamäärä nousisi dramaattisesti, pitäisi paljon kanavia tulla IPTV puolelle. Tällähetkellä IPTV puolella on vain kohtalaisesti kanavia.
 • auttaakos tuohon jos lataa jonkun androit nettitv softan? Eikö sellaisiakin ole joilla näkee pirusti kanavia mutta en ole kokeillut että millaista antia niissä on

 • Näkyykö jossakin netissä ne DNA Hubin IPTV-kanavalistat? Antenni vs. Kaapeli. Tai onko jollakin itse tehtyjä listoja tai kuvakaappauksia? Tietäisi vaan vielä paremmin, että mikä on tilanne käytännössä ja onko Hubi oikeastaan vielä vähän turha hankinta antennitalouteen, kanavavalikoimaa ajatellen.
 • Tässä muutama kanava, mitkä saa kaapeliasiakas, muttei antenniasiakas. Ero ei ole suuri.
  Discovery world, discovery science, motorsport tv, nautical, ginx sport, fights sports.
 • Lista oli virheellinen.
  Ero taitaa olla luokkaa Discovery world, discovery science.
 • Katselin kanavat joita ei näe anteniverkossa vaan dna hubin iptv kautta: jotain f1 erikoiskanavia, cmore stars, viasat explore, viasat nature, jotain viasat elokuvakanavia, ruutu+ kanavia, fuel tv hd, motosport tv hd, nautical channel, fight sport hd, ginx sportstv, motorvision tv, english club tv, nat geo wild, discovery science, discovery world,
 • Osassa pitää olla kaapeliasiakas tai tilata erillispaketteja.
 • Uusi aamu valkeni mutta ainakaan omalla sivulla ei vielä merkkiäkään että meillä  olisi hubi 🙁
  Ei myöskään mailiin ole tullut mitään tietoja tai tilausvahvistusta.
  Saa nähdä tuleeko tänäänkään mahdollisuutta kokeilla sitä toiminnassa?

 • @Sami

  Kiitos kanavalistasta.
 • @Aapo kävitkö vain hakemassa tuo Hubin suoraan Powerista?
  Otitko samalla DNA TV -palvelun vai oliko sinulla se jo entuudestaan?
 • hain suoraan mutta tuskin olet dna hekilökuntaa joten pääsisit sieltä asiaa korjaamaan vaha pälvelu piti siirtää.
  ei tämä täällä höpisemällä korjaannu kun vika on muualla

 • Niin mutta oletko ilmoittanut DNA:lle että olet tuon Hubin ostanut, että tietävät aktivoida sen sinulle.
 • Kanavista vielä...Tällaista minä kyselin joskus aiemmin toisessa keskustelussa täällä. DNA:n vastaus oli jotain tyyliin, "pyrimme yhdenmukaistamaan". Sitten annettiin vielä linkki antenniverkon kanavalistaan, että "voi katsoa kanavavalikoimaa sieltä". Mitä se linkki auttaa? Sieltähän kopioin tuon omankin listan jo alunperin.

  DNA Antennikanavat
  Hei! Onko mahdollista saada lisää antenniverkon digiboksin kautta katsottavia TV-kanavia Mix-valikoimaan? Nykyinen antenniverkon erilliskanavien valikoima on kaapeliverkkoon verrattuna tosi suppea ja siellä on liikaa urheilukanavia (6/21) ja lastenkanavia (6/21) suhteessa kanavien kokonaismäärään. Olisi kiva saada vähän lisää monipuolisuutta antenniverkonkin kanavavalikoimaan, esim...
  TVE Internacional, Travel Channel, VH1, CNN International ja vaikka Ruotsin kanaviakin. Kiitos etukäteen! :-)

  Nykyiset antenniverkon erilliskanavat:
  01) Animal Planet
  02) DIGIVIIHDE
  03) Discovery Channel
  04) Disney Channel (LAPSET 1)
  05) Disney Junior (LAPSET 2)
  06) Disney XD (LAPSET 3)
  07) Eurosport 2 (URHEILU 1)
  08) Eurosport 1 (URHEILU 2)
  09) Investigation Discovery
  10) MTV
  11) Fight Sports (URHEILU 3)
  12) FUEL TV (URHEILU 4)
  13) Motors TV (URHEILU 5)
  14) C More Juniori (LAPSET 4)
  15) Nautical Channel (URHEILU 6)
  16) Nat Geo Wild
  17) Ruutu+ Dokkarit
  18) Ruutu+ Lapset (LAPSET 5)
  19) Ruutu+ Leffat ja Sarjat
  20) Nick Jr. (LAPSET 6)
  21) Viasat History
 • Pari kysymystä:
  1) Logitech Harmony- yleiskaukosäätimen listasta ei löydy TV-hubia; onkohan laite jossain vaiheessa tulossa Harmonyn listoille tai saako laitteet pariteltua jotenkin muuten? Bluetooth-haulla TV-hubi ei Harmonya löydä (ja kyllä, Harmony oli paritustilassa).

  2) Saako kanavien numeroinnit muutettua suosikkilistalla? Siis niin, että esim. YLE 1 HD löytyisi kanavapaikalta 1, eikä 21.

  Kivalta laitteelta tämä vaikuttaa. Välillä valikoissa liikkuessa laite lagittaa ja parit kerrat joutunut käyttämään virrat irti, kun jäänyt kokonaan jumiin, mutta muuten toiminut hyvin.
 • Huvittaa tällaiset tietäjä nimimerkit ja kommentit koskla todellien tietäjä ei voi olla kuin DNA toimihenkilö- Moni täällä luulee tietävänsä jotain.
  Itsekin olen vanha ATK alan mies mutta en sentään käytä mitääm "Besservisser" nimimerkkiä 😀 Kaikki on tehty täysin oikein. Tietäjä tietäisit senkin ettei dna:lle itse ilmoiteta vaan tieto ja rekisteröinti menee myyjän kautta kuten nytkin  ja erilaissta heidänkin kommenteista huolimatta selvisi se että lopuksi syy on ruuhka ja lupasivat nyt tämän päivän kuluessa purkaa ruuhkaa.
  Lisäsyy oli se että koska vanha liittymä vaihdetaan tähän hubiin se jotenkin monimutkaistaa heidän hommia.
  Ei muuta kuin taas odottelemaan

  P.S. Poweri turun liikkeessa on edelleen hubeja saatavana vaikka nettisaldot ei aina oikein näytä 😀
 • Viltsu... Miten nopea netti sinulla on??
  Voisko tuo jumittaminen johtua "hitaasta" tai pätkivästä nettilinjasta ettei nuo kanavan vaihtotiedot vaan mene  perille tarpeeksi nopeasti?
 • Toimiiko muuten Hubi langattoman mokkulan kanssa? Mulla on käytössä 150 megan WLAN-mobiilireititin. DNA Kotimokkula 4G WLAN B315, DNA Veppi 4G Super. DNA:lta sai viimeksi parhaimmillaan tänne vain 8 megan laajakaistan. Tosin, sitäkään vaihtoehtoa ei näy enää DNA:n nettisivulla. Valokuitu ei taas ole vaihtoehto täällä.
 • Mittaa nopeus sillä nuo näennäsnopudet on usein ihan utopiaa
  Minunkin 4G dna liittymä oli 300 megan mutta hädin tuskin tuli 20  ja a ikani taisteltua vaihdoin sitten elisaan Kuuluvuudet kun ovat  kovin paikkakohtaisia ja varsinkin kotivehkeissä joita ei voi siirtää sellaiseen kaupunginosaan jossa on paras kuuluvuus.

  https://www.dna.fi/nopeuden-mittaaminen
 • Suurin kaistatarve tuossa Hubissa on tietenkin noiden IP-kanavien ja muun videoiden katsomisessa. Sellaiset minimissään 5megaa pitää saada jotta videot pyörii hyvällä laadulla. Jos joku muu samassa taloudessa haluaa samalla katsella jotain muuta niin tarve toki kasvaa....
 • Ai niin.. Se yliterävyys tai liikakontrati taitaa olla juuri leditelkkareiden ongelma koska minulla ei sellaista ilmennyt mutta kuten vitsailin niin uudet talkuta toimii kuin valomainokset ja ovat jo alun alkaen "räikeitä" kuvalta

 • Sain säädettyä telkkaristani hdmi kohtaisesti kevyemmät värit. Ei enään niin räikeät.
 • Huawei B315 minullakin käytössä ja toimii ihan hyvin.
 • Joo niin meinasin mutta tossa on juuri se huono puoli että kun saataa telkusta niin sitten muidenkin lähteiden värit muuttuvat
  Ei taida olla missään telkkarissa sellasia säätöjä että pystyisi erikseen säätämään jokaisen hdmi inputin värit ym. erikseen

 • Minun telkkari pystyy muistamaan jokaisen hdmi lähdön värisäädöt erikseen ja on halvimman luokat dvb-t2 telkkari, ihme juttu. Harvat telkkarit siihen pystyvät.
 • ai jaa en tuota tiennyt kun en ole uusia yhtään tutkinut Joku asiat sentään on sitten edistynyt 😀
  täytyy vissiin alkaaa kaivaa omankin valikkoa mutta tuo mun pioneri  on jo 7 vuotta vanha • Ei tämä hubi toistaiseksi hassummalta tunnu mutta luotettavuus selviää sitten jonkin ajan käytön myötä
 • Ilmeisesti tämä roju ei kiinosta tai palsta ei ole kenekään laajemmassa tietoisuudessa kun mitään todellisia käyttökokemuksia ei ole tarjolla eikä laitwtta ollut myyntipäivänä kuin rjaoitetussa demossa hkin keskustan yhdessä myymälääss ja myyrmäessä ei vielä torstaina ollenkaa. Laitteen testaaminen ilman kaikkia optioita on ihan turhaa.

  a) faq-tyyppinen tuki hubin sivuilla ei auta ketään hahmottamaan yhtää mitää
  b) tässäkin ketjussa on lähinä arvailuja, mielipiteitä ihan muista asioista eikä yhtään analyyttistä käyttökokemusta kaaplei/antennitaloudesta. Analyyttiinen tarkoittaa että käyttäjä ymmärtää mikä johtuu mistäkin ja miksi laite toimii tai on toimimatta tai onko vika jossain muuaalla.

  PS. antenniverkon tilaajan voi vaihtaa DNA-osoitteensa vaikka kaverilleen tain jonnekin kaapeliverkon alueelle saadakseen kanavalikoiman DNA TV:seen ja sitä kautta hubille. Ehkä.

  Muutenhan toi on vain tekninen kysymys, johon luulisi DNAn edustajan ihan DNAn edun vuoksi vastaavan milloin näennäinen rajoite poistetaan. #joskus #lähiaikoina #ilmoitetaanmyöhemmin #ärsyttää #sanni "ettämitähänvittua
  Tiedotus koko romusta on ala-arvoista ja täyysin keskeneräistä puhelinmyynnissä, asiakaspalvelussa ja myymälöissä, valitettavasti.


 • mitä tohon Powerin myynnin loppumiseen(?) tulee niin kartelli kahden tai useamman saman alan laissa kielletty sopimus myyntihinnoista (tavoitteena yksinoikeus alalla), ei kartellia siis. Monopoli taas on esim. Alko joka myy yhtä tuotetta (alkoholia) yksinoikeudella, ei monopolia siis. DNA on lluultavasti tilannut laitteen yksinoikedella Sagemcomilta käytettäväksi omassa verkossaan lähtökohtaisesti joten sitä ei kukaan muu saa mistään. Powerin kanssa oli varmaan tehty myynnistä toimitussopimus joita ehtoja lienee rikottu. Myymälöissä ei puhelimyynnissä eikä asiakaspalvelussa tiedetty eikä ymmärretty Powerin ihmehinnasta mitänn.
  Jokupäivä tossa laskelin että hubin hinnaksi tulee alwnntuilla käyttömaksuilla 24kk soppareilla jotain 50-150€ luokkaa. Hinta on nyt suuntaa-antava kunnen psitänytm muistiin. SIksi sitä ei voi suoraan ostaa "halvalla"....,,..
 • Joo kumma juttu että katosi powerin sivuista mutta tavaraa oli ainakin turussa hyllyssä.
  Jotain "hämärää tässä hommassa on ja vekkaan että kysymys on liian halvasta hinnasta jojon joku taho oli hermostunut mutta silti ???
  Se ottaa vioelä enemmän pattii  jos meikäläiset hätähousut on ostaneet liian  pina ja DNA on myös huomannut hinnan olevan kohtuuton ja tiputtaa kohta sen eurooåppalaselle tasolle 🙁
 • Mulla on päivän käyttökokemusta sen verran etti illan toimi ihan hyvin mutta vaatinee ainakin kuuklauden käytön jotta voi enemmin asiasta ennustaa
  Se kyllä otti taas päähän että dna mainoksissa on aina hiukan kusetusta
  Tässäkin mainittiin Netfix mutta eipä se tpoimi toistaiseksi kun katsoo sitten heidän vastausta.

  Aikoinaan möivät turussakin 3g liittymiä ja kytkypuhelimia vaikka heillä ei ollut edes verkkoa täällä ja selitys oli että kyllä puhelin toimii kun menee sellaiselle paikkakunnalle jossa on verkko 😀
  Tuosta saivat roimasti julkisuutta kun alan lehdet ja päivälehdet sen kuulivat 😀
  http://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000001467983.html 

 • Seppovaan eli  vastaus arveluusi. Kyllä ne hubit varmaan on DNA toimittanut eikä toinen liike voi lain mukaan sanella ehtoja vaikka jälleenmyjä jakaisi kamaa jokaiselle ilmaiseksi
  Alkon kaupassa taas on kyseessä suomen valtion monopoli 😀
  Yksinmyyntikin ei taida EU aikoina enää päteä.
  Toko omaa tavaraansa voi olla myymättä toiselle kauppiaalle mutta en ole kuullut ennakkotapausta että onko joku moista asiaa  riitauttanut.
  Ehkä tässä on yksi kikka mitä euroopassa käytetään että operaattori ei myy laiteita vaan vuokraa liittymän ottajalle  esim. 3 euron kuukausihintaan hubia kuten yksikin operaattori tekee.
  Olet varmaan huomannut että autokaupassakin merkit on jo aika monen saatavilla.
  Auto varaosa aikoina alkoi yksi edustaja valitta mulle että mitä olet saanut tuota tavaraa kun heillä on siihen yksinmyynti:)
  Mikään laki ei estä tilaamata esim saksasta tavaraa ja myymässä sitä suomessa.
  Aikoinaan kun ei uootu EU sääntöjä ja nettiä niin usein saksasta saattoi saada vähittäismyyjiltä samaa tavaraa edullisemmin mitä suomalaiset maahantuojat piti tukkuhintoina.
  Nyt toki tilanbnne ja katteet on toisia ja kansainvälinen nettikauppa on pannut monet ajtaalle tai ajaneet jo konkurssiin.
 • Ihme ettei laitetta voi myydä reilusti "kytkysopimushinnall" suoraan kun laitetta ei voi käyttää ilman dnatv ja rajoitetusti vain kaapelissa/antenissa danlla ja mobiiliyhteydellä kaikiilla. Ja kun #toistaiseksi tlianteeseen ei ole tulossa muutosta. #toistaiseksi tarkoittaa dnalla mitävaan. Eli estettä halvalle myyntihinnalle ei #toistaiseksi ole. Minä en halua silti muuttaa toistaiseksi valmiiksi halpuutettuja hintojani määräaikaisiksi kun kampanjat eivät oikeasti ole kampanjoita. samat Liittymähinnat ovat saatavissa ilman hubia ja omani ovat nitäkin hlavempa. Kanta-asiakkaalle etua ei ole ollenkaan ,eikä edes saada kerrottua tämän hetkisillä liittymilläni hubille muodostuvaa loppuhintaa. #prkele
 • #welhonjadnanasiakas vuodesta 1996.
 • Elisa viihde ei ole vaihtoehto vaikka monet niin väittävät. esim. kanvapakettini hinnat nousisivat 50% ja muut #tananlaitteet ja liittymät ja vehkeet ja asentajat paikalle. eikiitos.
 • 56% hinnannousu itselle liittymiin (taloyhtiö+datasimim) + dnatv.... ja sopimykst määräaikaisiksi 24kk. jaa-a. huomiotu arvioitu arvio hubin kampanhinnoista 2,25€/kk hubille.
  Hubin hinta on 54,3€ 24kk sopimuksella (valokuitu 200 29,90€/kk & DNATV 6,90€/kk) kun 24kk sopimuksen hinta on 937,50€.

  Aika kova lisä kanta-asiakkaalle. ehkä laskin väärin ehkä en. entiedä.
 • Käyttökokemuksista sen verran, että ei laite taaskaan lähtenyt päälle täys sammutuksesta, kuin stöpselin irroittamalla.
 • Dna hubia tilatessa mainostetaan että Ruutu+ Viihde & Urheilu 3kk 0e. Sitten kun se valitsee niin tulee: Valitettavasti tuotetta ei ole varastossa valitsemaasi määrää. 😃
 • No en itsekään pidä tyylistä että  myydääntavaraa sillä argumentilla että toimii joskus on selitys kun alkaa tivaamaan mainostettuja ominaisuuksia.
  Monenlaista sentään olen itsekin elämäni aikana ihmisille kauppiaana myynyt eri yhteyksissä.
  Varmasti DNA:nkin tarkoitus oli saada kilpaileva tuote Elisa Viihteelle mutta homma toistaiseksi tökkäsi siihen ettei kaikki toimi edes omassa linjassa saati että toimisi kaikissa muissa kuten elisan purkki.
  Pelkästään se että sanotaan mainoksessa että Netflix toimii eikä se siten toimikaan riittää jo syyksi  halutesana palauttaa koko purnukka vaikka varmaan alkuun tulee rankka vastustus 😀
 • Sami. Arvelen että mitä hitaampi netti sitä kauemmnin joka toimintoa saa odotella 😀
  Itse en mihinkään sataseen moita edes ostaisi koska tämähän vaatii myös  paluukaistalle nopeutta koska käskyjä kulkee molempiin suuntiin
  Toinen seikka että sama epäily myös wifi systeemien kanssa.
  Mikä sulla ol tuom paluukaistan nopeus mittauksessa?
 • Olen kiinnostunut Hubista. Harmi vain, ettei siitä ole paljon hyötyä antenniverkon asiakkaalle. Lähinnä kai Ruutu+-kanavat. Olen ollut kauan DNA:n asiakas, mutta nyt täytyy kai jo miettiä muita vaihtoehtoja, joista antenniverkon asiakas saa Suomi-kanavien lisäksi myös perinteisiä kaapeliverkon kanavia jo ihan peruskanavien joukossa, kanavapakettien lisäkanavista puhumattakaan. Tosin, jotkut palvelut tarvitsevat kiinteää laajakaistaa. Mobiililaajakaistan toimivuus voi olla epävarmempaa.

  ELISA VIIHDE - PERUSKANAVIA
  Eurosport 1, Travel Channel, MTV, CNN, BBC World News, Deutsche Welle, France 24, Al Jazeera English, Russia Today, NHK World, Bonuskanava

  WATSON - PERUSKANAVIA
  MTV, Eurosport 1, Euronews, Discovery Channel, Travel Channel

  MAXIVISION - PERUSKANAVIA
  Eurosport 1
  Discovery Channel

  TELIA TV - PERUSKANAVIA
  RU TV
  Russia Today

  DNA HUBI - PERUSKANAVIA
  ?
 • @AAPO
  Ongelmani ei ole netin kanssa vaan että koko laitetta ei saa päälle ilman stöpselin irroittamista. Sitten kun laite on päällä, niin kaikki toimii. Sama ongelma on tutulllani myös. Varmaan voisi auttaa jos jättäisi vaan stanby tilaan, mutta kuumenee siinäkin senverran että käytän sammutus komentoa. Siitä käynnistyy kyllä ihan ok useammin, muttei aina.
 • Ton hintasen laitteen pitäis käynnistyä mistä tahansa tilasta ilman ongelmia 99 , 5 % varmuudella . Ehkä kyse onkin siitä että muutaman kympin laitetta myydään vähän kalliimmalla . Sinänsä jos laite toimii tulevaisuudessa moitteetta ja Androidia tosiaan päivitetään ahkerasti Hubi voisi olla hyvä laite . Smart telkuissa kun päivitykset hiipuu aika nopeasti vanhemmille malleille .

  Mikään ei tietenkään oikeuta tuomaan keskeneräistä laitetta myyntiin ja mainostaa ominaisuuksia epämääräisesti . Dna Netti toimii ja on toiminut loistavasti useita vuosia mulla mutta tää Tv puoli menee kyllä ihan metsään .
 • Onko hubissa ohjelmakirjastot hd-kuvalla?
 • Saapas 2.0  DNA laitteissa tuo pitäöisi on se yleinen ongelma 😀 On sitten ollut digiboxi tai hubi.
  Mielenkiinnolla odotan että onko minulla kerrankin ollut tuuria että saisin yksilön joka ei koko ajan pottuile käytössä
  Houmasin yllätyksen'ä että nämä ei ole kiinasta eikä Ranskasta vaan Tunisiassa tehtyjä:)
  Aika harvoin tuo on valmistusmaana
 • Onko tossa muuten mikä Android versio ?
 • Kannattaako tuota ostaa?? Tällä hetkellä käytössä Elisa Viihde
 • Itse hubilla ei tee hirveästi mitään (voi sillä areenaa, katsomoa, youtubea ja ruutua katsella). Siihen mukaan sitten kanavapaketti ja 6.90€/kk maksava pilvitallennus. Tallennuskin vaatii toisen mobiililaitteen, jolla merkataan tallennettavat ohjelmat ilmaiskanavilta. Jos laitteeseen hommaa dna hub kovalevyn niin voi tallentaa ilmais- ja maksukanavat antenni ja dna kaapeliverkosta. IPTV kanavia ei voi sittenkään tallentaa.
 • Mä harkitsen nyt Elisa Viihde -palvelua DNA:n tilalle. Niiden kanavavalikoimien erojen takia. Ja DNA:n antenniverkon asiakkaiden syrjinnän takia. Harmi vain, että se olisi sitten 24 kk määräinen sopimus. En tykkää mistään määräaikaisista sopimuksista. Maksan mieluummin extraa, että sopimukset ovat voimassa toistaiseksi.
 • Minkälainen kuvan laatu pilvitallennuksissa on hubilla? Onko YLEt, MTV ja Nelonen HD-kanavasta tallennettu ja HD-laatuisia? Normi DNA TV mobiililaitteesta AppleTVlle tai Chromecastiin ei kyllä kelpaa telkkariin.
  =)juha
 • Käsittääkseni pitäisi olla parempilaatuiset laadultaan kuin dna tv nettipalvelussa. Mutta itse olen VHS aikakauden nuori ja silloin kuvanlaatu oli tarkkaa . Riitti kun erotti hahmon taustasta.
 • Jos tallennus DNAtvellä tapahtuu sd-kanavilta ei se muutu millään ilveellä hoodeeksi. 😀
 • Käsitykseni oli ettei maksukanavia voi tallentaa hubiln kovalevylle koska tulevat dna tvn kautta. Tähän ei ole mistään vielä tullut varmuutta. Eli vain vapaita kanavia voisi tallentaa. Saas nähä-
  Ohjelmakirjastojen laadusta on vaikeeta sanoa kun en muista nähneeni niissä erikseen ees weeboxin valikoissa merkitnää - se taas ei kerro muuta kuin omast muististani.
  sf anytime videovuokraamossa taas voi monien väliltä valita hd tai sd filmin.
 • noihn olis kivat saada todella itsekin käyttäjiltä tai DNALTA vastauksia, kuten kysyjät odottavat.
 • Sanoisin että näitä IPTV purkkeja ilman antennikanavia saa ihan muutamasta kympistä alkaen ebaysta jotta jos ei välttämättä noita DNA omia juttuja kaipaa niin ihan älytöntä maksaa IPTV ominaisuuksista 300 hintaa
  Usein noissa on kanavatarjontakin moninkeretainen kun valikoi vaan sopivan purkin
  Tuossa vähän malleja
  https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=android+iptv+box&_sop=15 
   
   Eikä maksa maltaita sellaisetkaan purkit jossa on joissa T2 ja sateliittivirittimet


 • Maksukanavia mitkä tulevat antenni tai kaapeliverkon kautta voi tallentaa dna hubin kanssa erikseen ostettavalle kovalevylle. Netin kautta tulevia ei voi tallentaa sillekään. Harmittaa tuo turha kovalevy, tarve olisi ollut juuri tallentaa noita nettikanavia.
 • Myyjäpä väitti ettei voi maksukanavia tallentaa, koska eivät tule virittimien kautta...mutta saattoi puhua puuta heinää. toisaalta kenllään kovalevyä testanneleetlta ei ole vastausta tullut eikä ainakaan myyrmäkeen luvanneet ensi viikolle kovalevyä demolaitteen kylkeen avoimilla maskukanavilla. mutta kaikki on mahdolissta tai mahdotonta.
  Aapo herätys. Sen hubin hinnaksi ei edelleenkään tule 360€ jos tykkää olla dnan asiakas littymineen. aiemmin jo laskeskelin tota 55€ luokkaa ja siitä ylöspäin vähän liittymästä riippuen. tosin omakohtainen hinta ei vielä natsaa ellen halua luopua taloliittymän mukana tulevasta simmistä joka tuo 13€ lisämaksun hubin siirtyessä ja tahdon siirtyä määräaikaisasiakkaaksi. valintoja, valintoja, valintoja.
 • Nettikanavia tai netin kautta tulevia ei voi tallentaa tekinjäoikeuksista johtuen. se ei ole dnan hallinnasa.
 • @Aapo
  Mä oon myös kartoittanut näitä IPTV-vaihtoehtoja viime aikoina. Miten vain saisin tietyt kanavat näkyviin suht kätevästi.

  @Sami
  Ostin Wbox HD2:n tilalle Wbox HD3:n vasta aika hiljattain. Hankin sitä varten myös ulkoisen kovalevyn. Harmi, ettei sitäkään kovalevyä voisi enää hyödyntää Hubin kanssa.
 • Muita kuin dna brändättyä kovalevyä ei voi missään olosuhteissa tallentamiseen käyttää. muihin tarkoituksiin kaiketi kuten massamuistina kuville tai vastaavaan. dnan kovalevy tekee salauksen tallenteille ei siis boksi kuten wboxeissa.
 • Jos hubin virittimeen laittaa kiinni antenni tai dna kaapelin, pystyy maksukanavat tallentamaan erikseen ostettavalle ulkoiselle dna hub kovalevylle kanavat alle 630. Muut kovalevyt eivät kelpaa. Yli 630 kanavanumeron IPTV Nettikanavia ei ollenkaan voi tallentaa.
 • Miten mahtaisi käydä jos omistaa sellaisen telkkarin jossa itsessään on kovo sisällä ja tallettaa ruudussa pyörivää kuvaa ?
  Saihan ennenkin radiosta piuhalla musat talteen joten jos telkussa on kuvan ulostulo niin miten sitten ?? Ei tietysti niin kätevää kun ajastus käy hankalaksi mutta varmaan jollain  vippaskonstilla tallennus saattaa onnistua.
  Ihan pimeää hommaa muutenkin nää tallennuskiellot sillä minusta lain mukaan kai jokainen saa itselleen tallettaa  mutta ei jakaa muille
 • En lähe tosta kovalevyasiasta vääntämään ennnen kuin näen. 😉

  dna ei voi operaattorina rikkoa tekijänoikeusmääräyksiä/lakeja. asiakas saa tehdä mitä vaan ja on vastuussa siitä itse.
 • Hdmissa on suojaukset jotka estävät kopioinnit, mutta tietenkin löytyy hintavia palikoita väliin.
 • http://www.is.fi/digitoday/art-2000005206557.html

   miksi muuten tallantaisi noita ikivanhoja miljoonaan kertaa nähtyjä elokuvia jotka muutenkin pyörivät kuukaudesta ja vuodesta toiseen.
  Olenkin joskus verrannut että jos joku lehtitalo alkaisi myydä lehteä kuukaisimaksulla jossa on aina samat uutiset niin aika äkkiä olisi syytettynä jossai tuomioistuimessa huijaamisesta 😀
  tämäkin on taas yksi markkinakeino saada vain laitekantaa myydyksi.
  Sami. Se minua askarruttaakin että onko olemassa laki joka estää itselleen tallentamisen? En muista että siitä olisi tuomittu vaan filmien ja ohjelmien jakamisesta.
  tietysti ahneen tekinjänsuojafitmat koetttaa aina saada ihmiset uskomaan että mitään ei saa itsellekään kopioita.
  Tätä voisi karkeasti verrata siihen että maksuikanavan ostamalla ostat oikeuden niissä nähtävillä oleviin ohjelmiin.
  Kohta sitten varmaan keksitään DND levyihinkin laskuri joka tuhoaa levyn kun sitä on katsottu muutama kerta 😀
 • Tällaisia google tarjoaa mutta en tiedä onko vielä voimassa
  https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/2.4.html

 • Tallentaminen lasketaan kohtaan viivästetty katsominen. Periaatteessa nauhoitteen pitäisi tuhoutua kun sen loppuun katsoo. Ainakin hdthunder boksi toistaa maksukanavien tallennukset vain jos katselukortti millä on tallennettu on laitteessa. Muut kortit eivät avaa. Dvd levyihin kehitettiin itsetuhoutuminen, mutta ei lyönyt läpi.
 • Suojauksia ei saa yrittää murtaa. Vastoin lakia.
 • se mitä itse tekee tai haluaa tuskin vaikuttaa tämänhetkiseen asiantilaan mitenkään. kotona voi vaikka heilua alasti mutta ei se muuta kadulla alasti heilumisen olemista itsensä paljastamista. eli operaattori on taatusti asiaan perehtynyt eikä tätä kiusatakseen tee joten asia vois olla vaikka aiheen osalta paketissa. tallenna vaikka videokameralla jos on pakko.
 • @Seppovaan

  Jos kysyttävää dna hub kovalevystä, niin kysy pois. Sellainen tuossa metrin päässä dna hubin päällä.
 • Tämä on aina ollut sekava aihe.Aikoinaan ainakin joutui maahantuota tai myyjö maksamaan kaikista medioista jonne voi jotakin tallentaa ns. hyvitysmaksua
  Koski niin kovo kuin muitakin levyjä.
  Meilläkin kävi teoston tarkastajat joskus katsomassa  kun myynnissä oli tyhjiä levyjä että mistä ne on tulleet ja piti esittää kuitti ostopaikasta:)
  Tuollaisin sitten ne teostomaksutkin suurelsta osin menee eli suuren organisaation pyyrittämiseen ja koska tunnen muusikkoja ja musiikin tekijöitä t iedän miten murto osa se heille lankeaa
  Tässäkin on vanha kikka että kun jakaa rahaa monelle koko hommaan osallistumattomalle saa helposti erilaisia säädöksiä läpi eduskunnissa.
  Uskomaton lista sekin minne suuri osa noita korvauksia itse asiassa jaetaan ja sen löytää googlettamalla netistä tai sitten ei. Olivat näköjään piilottaneet sen luettelon jossa oli muut edunsaajat kuin muusikot.
  Siinä oli monenlaista järjestöä  ja liittoa:)

 • https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yksityisen_kopioinnin_hyvitysmaksu
 • @Sami

  Sitten uskon. Toimiiko timelapse maksukanavilla siis myös? Montaako kanavaa antaa tallentaa yhtä aikaa? Toisaalta kun itsellä näkyy kaapelin kautta kaikki kanavat niin noille 630 iptv-kanaville ei ole edes tarvettta. tarve on vain korvata ja saada toimiva korvaaja wboxille.
  eli tiivistettynä voinko kuvitella laitteen kovalevyineen korvaavan wboxin hd3 kovalevyineen täysin?
 • @Seppovaan
  Ajansiirto mainitaan, mutta toimintaa en ole kokeillut.

  2 virintä, niin voi nauhoittaa toista kanavaa ja katsoa toista kanavaa tai nauhoittaa kahta kanavaa. Kovalevy vaatii joskus irroittamisen ja uudelleen laittamisen että tunnistautuu. Samoin hubin starttaus vaatii välillä stöpselin irroittamisen. Talkennusten onnistuminen on siis arpapeliä.

  IPTV puolella ei montaa kanavaa vielä tule kanavanumerot 630-733 (kanavia 68), kaapeliverkon tarjonta on senverran suuri, että iptv on leikkimistä. Nettiyhteyden kumminkin vaaditaan kun kortti koodaus tulee netin kautta. Haaroittajakin pitää hommata kun hubissa ei ole signaalin läpivientiä, jos haluaa muihin laitteisiin signaalin saada.

  Toivoisin päivityksiä että lastentaudit saataisiin pois.

 • Kiitos. Eli pysyy vielä satunnaisena päiväunena. Odotin kyllä paljon enemmän. 😀

  prkl. kaikki pitäis ite tehdä, tai ainakin teettää. 😀
 • Niin minäkin, potentiaalia olisi, areenan ruudun, katsomon, viaplayn ym. kanssa vaikka kuinka paljon. IS artikkeli kertoo jonkinverran lisää laitteesta. Netflixiä vielä odotellaan. En ymmärrä sitä signaalin läpiviennin puuttumista myöskään.

  http://www.is.fi/digitoday/art-2000005203351.html​​​
 • Mitenhän mahtaisi saada viritelmästä iloa wboxilta läpivieden hubille?
 • Itse kaipasin vaan antennisignaalin läpivientiä tvlle. Hub vaatii myös oman sähköisen ohjelmakortin. Tietenkin nykyisen kortin voi muuntaa sähköiseksi kortiksi tai ottaa uuden rinnakkaiskortin. Dna vaatii vaan että pitää olla 6.90€ nettitallennusliittymä eikä tavallinen 3.50€/kk korttimaksu
 • Viltsu tuleeko sulla peruskanavat antennista vai kaapelista? Mulla antennista ja ei ole yle hd kanavia.

  Mä olen Harmonylle itse opettanut kaukosäätimen komennot.


 • Minä laitoin kokeeksi oikean kunnon splitterin antennijohtoon enkä mitään karketin tai  halpahallin viritystä ja kaikki verkkokaapet¨lit kunnon laatua CAT 6 tasia jotta ei sitten vi kaa tarvitse etsiä muista komponentiesta
  samoin antennijohdot niita jossa on 100db merkintä  ja kullatut liittimet eli  pitäisi olla jo  hinnankin mukaan laatukamaa vaikka ei huokaan enää paljon maksa.
  Turha satsata mihinkään 3 euron kaapeleihin jos haluaa luotettavaa testiä.
  Epäilen aina hiukan noita boksien läpivientejä ja niiden elektroniikkaa koska mitä se tekee signaalille on usein arpapeliä

 • Tarkoitan siis näitä splittereitä joissa oikea F-liittimen liitannä eikä mitään muovi tai peltipurkkeja
  http://electorica.com/images/47y57643.JPG


 • Tulin siihen tulokseen että tää 'huikea' hubi on aivan turhake ainakin mulle. kaapelitv-asiakkaana android tv ja wbox 1 on paljon parempi combo. • Lisäinfoa vielä tässäkin suhteessa että purkkien mukana tulevat tv-data  jakajat ovat usein myös halvinta kuraa
  " Suodattaa kaapelimodeemin aiheuttamat häiriöt pois TV-signaalista.  Tätä suodinta käyttäessä digilähetysten seuranta ei enää pätki ja töki  kun bitti virtaa suurilla siirtonopeuksilla."

  TV-lähdön kaistanpäästösuodin 5-65Hz
  F-lähdön kaistanpäästösuodin: 5-1000MHz

  Näin mainostaa mm.- Partco yhtä suodintaan

 • Yle hd vaatii vhf antennin, joka suunnataan vhf lähetyksiä lähettävään dna torniin.
 • @Sami
  Onnistuuko hubilla "avainsana"-tallennukset kovalevylle, kuten WBoxeilla? Eli toistuvasti sama ohjelma talteen.
  Näyttääkö Hubi tallenteet (kovalevy/verkko) tallennusjärjestyksessä kuten WBoxit vai saako ne järjestettyä esim. ohjelmasarjoittain kuten DNA-TV:n mobiilissa?
  Onko tallenteissa (kovalevy/verkko) mahdollista hyppiä +/-2 min, 30s tms, kuten DNA-TV:n mobiilissa vai pelkästään kelata nopeutetusti, kuten WBoxeissa?
 • Avainsana ei onnistu.

  Tallenteet tallennusjärjestyksessä. Aakkosista voi valita alkukirjaimen, jolloin näkyy tietyt ohjelmat.

  Hubilla ei voi muutenkaan voi laittaa ohjelmia verkkotallennukseen. Vaatii kännykän, tabletin tai tietokoneen.

  Nopeutettu kelaus vaan + 5 sekunnin askeleilla.

  Äsken tulin takaisin tallennusvalikosta ja ääni tulee telkkarista, muttei kuva perus antenniverkosta. Suoraan telkkarin virittimellä kaikki toimii. Kyllä hubi on hyvä laite.
 • Kiitos Sami!
  Ei ole siis Hubi meille.
  OT: Meillä on käytetty nyt noin 7 vuotta Maxivision Viihde IPTV-palvelua DNA:n kaapelinetin kanssa.  Tallennuksia voi tehdä 100 hakusanalla, vaikka kaikilta (vapailta) kanavilta yhtä aikaa, Meneillään olevaa tallennusta voi katsoa ja minkä hyvänsä ohjelman voi aloittaa alusta jopa ilman tallennusta. Tallenteille voi asettaa tageja (30), joilla saa tehtyä listoja esim. elokuvat, urheilu tms. Hypyt toimivat sujuvasti +/- 10s, 30s, 1min... Maksukanavista on ohjelmakirjastot (myös urheilusta eikä vain sarjoista ja elokuvista kuten DNA:lla). Isoimpana miinuksena on Ruutu+-kanavien puute, joten ne olen tilannut suoraan Ruutu+-palvelusta ja katselemme AppleTV:llä.
  Nykyään Elisa Viihde tekee kutakuinkin samat temput ja tarjoaa laajemmat ohjelmakirjastot maksukanavista. Elisa on kuitenkin 24kk määräaikaisella sopimuksella. Maxivisioniin tilataan palvelut kuukausi kerrallaan (tai miten pitkiä pätkiä haluaa ostaa), mutta boksi pitää ostaa omaksi. Tämä vaan muistutuksena niille, joilla on mahdollisuus ripeään nettiin ja aitoon IPTV-palveluun, eli vaihtoehtoja on.
  =)juha
 • Watson ja Maxivision ovat hyviä vaihtoehtoja ja aika edullisia. Vaarana on vaan että Elisa tai Telia ostaa ja pistää poikki ja vaativat porukkaa siirtymään kalliimpiin omiin systeemeihin. Se vaara on watsonilla, kun Elisa osti anvian ja watson on osa anviania.
 • Väliaikatietoja.
  Muuten toimi hubi eilen hyvin mutta pari kestaa meni ruutu mustaksi ihan sekunniksi.
  Nyt ei sitten tiedä johtuiko moinen itse hubista vai kaapelisignaalista kun minulla on se DNA kaapeliyhteys ja silloinhan kuvaikin tulee sitä kautta mutta toki "antennisignaalina" eikä IPTV hommana ja nettipuolellakin on ollut ongelmia juuri signaalin kanssa.
  toinen juttu on eiliset rajuilmat että voiko ne olla syynä.
  Oire oli tosiaan ihan ennen kokematon sillä mitään pikseliongelma tai kuvan  jumittamista ei ollut  vaan ainoastaan silmänräpäys mustaa ruutua.
 • Sami. Joskus oli juttua että Watsonin tikkuun sisältyisi tietoturvariskejä,
 • Sami  "Hubilla ei voi muutenkaan voi laittaa ohjelmia verkkotallennukseen. Vaatii kännykän, tabletin tai tietokoneen."

  Pitäisköhän piruuttaan kokeilla onnistuisiko tuo kikkailemalla niin että lataa hubiin kännykän dna tv softan netistä 😀
  En ole vielä kokeillut mutta tuli tuollainenkin jekku mieleen

 • Musta ruutu on hubin vakio juttuja.
 • Yritin ladata android miboxiin dnatv softan apk:n netistä. Ei toiminut. Viaplay toimi kyllä samala tekniikalla. Dna tvstä ei ole android tv versiota.
 • Ja kaikissa laitteissa on tietoturva aukkoja.
 • @JuhaN

  onko maxivisionin purkki miten vanha ja mistä löytyy sen speksejä? varmaan 7 vuoden aikana vaihtunut välillä? 😀

  nopeasti katsottuna itse ei maxivision saitilta löytynyt mitään infoa...
 • teeveepalvelut on suomen kokoisessa paikassa varmaan aika heikkoa bisnestä niin tuli katseltua maxivisionin tulostietoja. ei ihan älyttömän vahvasti ole mennyt. piti vaan tarkastaa kun ei ole aiemmin tullut firman nimi jostain syystä vastaan.
 • Sami.. Onhan sekin android softa joka ladataan kaupasta kännyyn jotta näkee ja saa tallennettua ohjelmia. Eri asia toimiiko hubissa?
 • Se on android softa, ei android tv softa. Iso ero.
 • Motorolan vip boxsia maxivision käyttää. Samoja voi käyttää myös watsonissa.
 • Niinpä ja mulla ainakaan hubin haku ei edes löydä sitä
 • Hubi on suljettu järjestelmä. Mibox on avoimempi.
 • onko sulla sami ohjelmakirjastoja cmorelta tai viasatilta käytössä ja toimivatko pätkimättä? joillain on ollut paljon ongelmia ja itselläkin wboxilla aiheuttavat välillä pätkimistä ja elokuvien tietojen latautuminen kestää eikä aina lataudu ollenkaaan...
 • Ei ole cmore tai viasat paketteja.
 • Muistakaa nyt tuo että vika voi olla myös hitaassa nettilinjassa,
  Minulla oli ennen nimellisesti 350 megan kiinteä ja nyt gigan ja aivan selvä ero toiminnoissa vaikka kuinka väittävät että 10 megaakin  riittää 😀
  Aivan eri asia lasketaanko teoreettinen kuvansiirtoon tarvitava määrä vai koko toiminnan ja kuten sanoin niin hitaissa tuo paluukanava jota pitkin käskyt myös kulm´kevat on aivan kökkä jo teorassakin noissa takuunopeuksissa ja käytännässä vielä vaihtelee
  Siksi näitä kaikkia on niin vaikea yksilöidä
  Jossakin langattomassa netissä vielä lisäongela sijainnin ja solun käyttäjämäärän suhteen.
   Se mitä nuo kauppiaat juttelevat näistä voidaan jättää ihan omaan arvoonsa kun harva niistä tajuaa tekniikasta enemmän kuin sika tuulimyllystä 😀
  Tavoite on vain myydä ja rahastaa.
 • @Sami
  OT: Maxivision käyttää tosiaan Arrisin (entinen Motorola) bokseja, jotka on tarkoitettu vain IPTV-käyttöön. Ei siis DVB-virtittimiä mukana. Nykyisellään mulla on VIP-1853 ja VIP-1003 (Yhteiset tallenteet, mutta kanavapaketit pitää tilata boksikohtaisesti). Ihan alussa oli tosiaan vielä vanhemman sarjan boksi muutaman vuoden. Tällä hetkellä toimitetaan ainakin Maxivisionin sivujen mukaan VIP-1113M -boksia.
  Lisää OT: Yksi tärkeä syy unohtui edellisestä kommentistani. Jos tykkää tallentaa kotimaisten kanavien ohjelmia, niin HD-laadulla saa tallennettua YLE 1 HD, YLE 2 HD, MTV3 HD, Nelonen HD, YLE Teema & Fem HD, SUB HD, LIV HD, Fox HD, AVA HD, Hero HD, NatGeo HD ja AlfaTV HD. Muut peruskanavat ovat SD:nä. Mielestäni mikään muu operaattori ei mahdollista tällä hetkellä kaikkia näitä kotimaisia kanavia suorana ja tallennettuna HD-laadulla.
 • Tutullani on langattomassa adsl verkossa hubi kiinni ja 8/1 megaa riittää käyttöön ilman ongelmia.
 • minä en kyllä usko henkilökohtaisesti pikkukoodinpätkien siirtymisnoepuden muuttuvan vaikka 5megasta 1 gigan linjaan ollenkaan. sillon vian täytyy olla koodissa. Eli kylä koodin koko on ennemmin kiloluokkaa kuin edes lähellä megaluokkaa....
 • Onko kellään varmempaa tietoa tai käytännön kokemusta eri IPTV-palvelujen toimivuudesta langattomalla mokkulalla? Itselläni on siis käytössä se 150 megan mobiilireititin DNA Kotimokkula 4G WLAN Huawei B315/DNA Veppi 4G Super. Useimmat palvelut taitavat vaatia vähintään 8 megan laajakaistan toimiakseen. Itselläni oli sellainen käytössä Maxivision kanssa aiemmassa asuinpaikassa. Minulla on se laite edelleen. Mietin, että pitääkö taas avata hitaampi laajakaistayhteys vai mitkä palvelut toimivat myös nopeammalla mobiililaajakaistalla. Ehkä ainakin Elisa Viihde ja DNA TV-hubi toimivat? Elisa Viihde kuulostaa hyvältä, mutta en edelleenkään tykkäisi 24 kk määräaikaisesta sopimuksesta.

  ELISA VIIHDE
  "Elisa Viihde toimii kaikkien operaattoreiden laajakaistoilla - myös 4G-yhteyksillä."

  WATSON
  "Watson toimii kaikkien operaattorien laajakaistayhteyksillä, kaapelilla tai langattomasti."

  MAXIVISION
  "Maxivision Viihdeboksi on televisioon ja laajakaistaan kytkettävä päätelaite, joka toimii kaikkien operaattoreiden liittymissä."

  TELIA TV
  "Telia TV –digiboksi vaatii Telian laajakaistaliittymän."

  DNA TV-HUBI
  "DNA TV-hubin käyttäminen vaatii laajakaistayhteyden."
 • Omalla kohdalla ELisa viihteen ottaminen kaatuu kanavapakettien hintojen 50% kasvuun verrattuna omiin valintoihin dnalla. elisa viihteen graafinen liittymä miellytti kyllä itseä, dna hubin vaikutti vähän sekavalta nopealla testillä myymälässä. elisa viihde taas oli helposti lähestyttävä. elisa viihteessä ei ole ollenkaan paikallista tallennusmahdollisuutta eikä maksukanavia saanut kai tallennettua mihinkään. paikallistallennus ja timelapse on itsellä tärkeää urheilun livelähetyksissä, niin ei tarvitse sitoutua sohvaan kiinni, jos haluaa kytätä tapahtumaa kokonaan. toki tässä voi olla joku juttu mitän en elisa viihteen toiminnasta ymmärtänyt. 😀
  elisa viihde olisi myös vaatinut asentajan käynnin ja en kyllä ihan satavarmaksi ymmärtänyt mitä tulevat tekämään, varmaan osaongelmaa tai ratkaisua on dnan kaapeliliittymä. en periaatteesta halua mitään asentajaa säätämään yhtään mitään.

  jos taas haluaa dna hubin halvalla joutuu myös sitoutumaan 24k sopimukseen, muutenhan hinta on 360€, kun omien laskelmieni mukaan se määräaikaiella sopparilla on luokkaa 50++€. laskelma virhevarauksela.
 • Huawei b315 mobiiliyhteydellä toimii minulla hyvin yhteen hubin kanssa.
 • mokkuloissa on pingit keskimäärin isompia kuin kiinteässä linjassa. mulla on sadan metrin päässä suora näkyvyys mastoon ja yleinen keskimääräinen latausnopeus on kiinteällä erittäin tasainen verrattuna mokkulaan telakalla.
 • Pingi 19-26 50/50 megaa vakio dna 150 megan nopeudella
 • @Harii Täällä Maxivision ollut käytössä muutaman vuoden pelkästään DNA 4G-yhteyden varassa. Ei mitään ongelmia. Nykyään boksi osaa vaihtaa lähetyksen laatua automaattisesti, joten mahdolliset yhteyden hidastumiset eivät katkaise lähetystä, vaan heikentää vain laatua kunnes yhteysnopeus taas sallii paremman kuvanlaadun. Mutta tietenkin riippuu täysin käyttöpaikan 4G:n kuuluvuudesta/ruuhkasta. Täällä nopeus on huonoimmillaan noin 50 Mbit/s ja muuten lähes aina yli 70 Mbit/s.
 • Tuli sitten haettua hölmöyksissään kovokin. Piti sekin hakea Powerista kun   paikallinen DNA myymälä ei suostunut myymään erillisenä vaan olisi kuulemma pitnät ostaa kimpasa hubin kanssa. lupuksi juttu meni siihen että se pitää ostvaa vain osamaksulla eikä sitten edes ollut tavaraa.
  Voipi tulla taas sama ongelma kun hubin kanssa että kun osti Powerista jokin ei sitten muka sopinutkaan heidän tietokantaansa vaikka lopuksi onnistui 😀
  On se jotenkin hankala asioida DNA:n  kanssa. joka ukko ja paikka ja aspa puhuu eri lailla ja lopuksi tuolla "ravintoketjun" alapäässä ei ole saatu mitään kunnon tietoa tai opetusta näistä kaupoista ja laitteiden ominaisuuksista ja kauppatavoista. Ehkä tieto salataan tarkoituksella ettei kansa kuule liikaa totuuksia niiden kamoista 😀
 • Elisassa on sama että kuvanlaatu laskee kun nopeus hiipuu eli  ohjelmoitu ominaisuus jotta edes jotakin näkyisi.
  Sitä en tiedä tekeekö tämä hubi samoin
  Näillä arvoilla ei ainalaan linja töki joten vika sitten lähinnä värkissä 😀

 • @k70

  Kiitos tiedosta. Hyvä tietää, että Maxivision voi toimia myös 4G-yhteydellä nykyään.
 • Hubin kovalevyä ei tarvitse rekisteröidä mihinkään, kiinni usbllä hubiin ja alustus. Ei muuta.
 • Itse pidän Watson palvelua parempana. Voi laittaa tiliin kiinni useamman laitteen ja katsella sitten useammalla telkkarilla samaan hintaan. Android bokseihin pystyy watsonin asentamaan ja hdthunder digibokseissakin on watson valmiina. Ainoa mikä on huonoa, etteivät ole saaneet vieläkään uudempiin smart telkkareihin softaa valmiiksi. Kännykät ja tabletit myös toimivat ilman ongelmia. Vanhemmat motorola vip boxit voi myös muuttaa watson bokseiksi (poislukien soneran ja telian boksit)
 • Sen limpun pystyy maksamaan sitten suoraan, kun lasku tulee osamaksuna. Eli täysi hinta ekaan laskuun sisään. samalla tavlla olen toiminut muutaman puhelimen kanssa. Hubin kanssa ei onnistu koska määräaikaisopimukset joutuu ottamaan kyytiin ja muuten hinta on täysi 360€-

  Ja kyllä salaliittoja on joka puolella.
 • En käytä Watsonia mutta huomasin että se ilmestyi keväällä ostettuun Samsung smart Teeveeseen viime vai oliko toissa viikolla .
 • Vuosia sitä watsonia on odotettu Samsung telkkareihin, nimenomaab vuoden 2012 jälkeisiin malleihin. Ennen 2012 malleissa toiminut hyvin.
 • Oletteko koettanut ladata Watsonia hubiin?

 • En ole viitsinyt, kun olen laittanut sen jo mi boxiin, jolla katson netflixiä. Hubista kun netflixiä ei saa.
 • Voisin ehkä ottaa myös Maxivisionin takaisin käyttöön, mutta harmi vain, että Viihde-kanavapaketti on huonontunut viime vuosina. Minua edelleen kiinnostaa saada antennitalouteen perinteiset kaapelikanavat MTV, Eurosport, CNN, Discovery Channel, Travel Channel jne. Watson voisi myös olla vaihtoehto. Toimiiko Watson 4G-yhteydellä vai vaatiiko kiinteän laajakaistan? Onko jollakin kokemusta?
 • Watson toimii 4G yhteydellä ja myös kiinteällä. Kokemusta on.
 • Niin Harri noi ; " MTV, Eurosport, CNN, Discovery Channel, Travel Channel " Kuuluu Elisaviihteen 19,95 / kk maksuun ja muitakin kanavia . Sen saa vaikka olis Dna Netti eli kanavat tulee Nettiä pitkin Digiboxin kautta ( sis. Hintaan . ) 

  Harmi ettei tuolla Watsonissa ole enempää maksukanavia , olis ollut kätevästi toi Appi nyt tossa . Ei oo kun Cmore , Disney , Toto Tv  ja Elisa sport .
 • @Sami

  Kiitos tiedosta. Hyvä tietää, että Watson voi toimia myös 4G-yhteydellä. Watson voisi olla myös hyvä vaihtoehto, josta saa haluamansa kanavat.
 • @Saapas 2.0

  Joo, Elisa Viihteen peruspaketissa ois just mun lempikanavia ja hyvään hintaan. Vain se 24 kk määräaikainen sopimus mietityttää. Haluaisin pitää mahdollisuuden vaihtaa palveluja tilanteen mukaan.
 • Sama mulla 24kk on ihan liian pitkä aika . Ennen oli Dna : llakin ( tai sen edeltäjillä jotka ne on ostaneet . ) Samat peruskanavat , kummasti kadonneet kaikki maksukanavien puolelle . Olis kiva tietää millasia kuvioita noihin soppareihin kuuluu kun toinen operaattori antaa samansuuruisilla maksuilla noinkin paljon enemmän kanavia .
 • @Saapas 2.0

  Joo, eri operaattoreilla on tosiaan aika eritasoiset palvelut, kanavavalikoimaa ajatellen. Miten joidenkin operaattoreiden peruskanavat ovat toisten operaattoreiden maksukanavia tai jos edes saatavillakaan.
 • Saan samat kanavat 13,40€ DNA:lta, jos haluaisin. kanavavalinnat vaan on toiset. jotain iloa kanta-asiakkaille tarjottavista eduista.
 • @Saapas

  Watsonissa on kyllä enemmän kanavia kuin listallasi. Eurosport 1, Discovery, Travel Channel, Mtv, peruskanavat, tv7, cmore, ruotsinkanavat jne. Jne
 • @Sami

  Joo ajattelin asian selkeemmin omassa päässäni kuin kirjoitin . Eli Watsonin perusmaksuun sisältyy noi muut kanavat mutta sitten lisäksi ei käsittääkseni saa kuin noi mitä mainitsin . + Joku Makuunin videot ja mitä siellä oli...
 • Ei kun hitsi onhan siellä Uutis, Bbc ja Svedu kanavat kun ottaa silmät päähän , täytyykin tutkia tarkemmin 😀 Cnn : kin löytyy...
 • Oli muuten hupaisa ressu se dna kappajuttu kun myymäläpäällikkä piti  varmaan hulluna kun sanoin ettei netfliksiä saa näkymään No ihan varmasti saa kun lataa playkaupasta sovelluksen sanoi ukko. Kerroin että ku´mma kun jossain helpissäkin luki  että ei toimi toistaiseksi
  Tuollaista on asiakkaiden tiedon arvostus 😀
 • Watson next paketti 0€/kk. Kun tilaat watsonin.
  MTV
  Eurosport
  Euronews
  Discovery Channel
  Travel Channel
  TV7


 • Otin kuukauden ilmasen kokeilun Watsonia , ei nyt ala ihan vahvasti . Samsung appi meni heti jumiin asennuksen jälkeen Netissä toimii kanavat mutta News kanavapaketti on ilmeisesti poistettu lähiaikoina koska se ei oo tilattavissa .

  Kirjaudun ulos tästä ketjusta , lähti vähän käsistä kun itsellä ei edes ole tota Hubia 😃
 • En löytänyt mistään tietoa, että mikä on Watsonin kuukausimaksu. Siis ihan perusmaksu, ilman maksullisia kanavapaketteja. Jos pärjäisi sillä maksuttomalla Next-paketilla.
 • Watson 9.90€/kk, laitoin watsonille jo kyselyn news ja bbc paketeista.
 • @Sami

  Kiitos tiedosta. 9,90/kk on kyllä hyvä hinta ja siihen Watsonin peruspakettiin sisältyy jo melkein kaikki mun lempikanavatkin. Ja vielä ilman määräaikaisuutta. Kuulostaa siis hyvältä. :-)
 • Mitähän DNA ajattelee, kun ne alkavat lukemaan näitä keskusteluja huomenna? Hehe. Ne varmaan odottivat, että täällä kehutaan kilpaa Hubia ja muuta. Sen sijaan, täällä harkitaan jo muita vaihtoehtoja. Toivottavasti DNA ottaisi tästä opikseen ja he oikeasti kuuntelisivat, että mitä palveluja, kanavia ja teknisiä ominaisuuksia asiakkaat toivovat. :-D
 • Itse ihmettelin sitä että kun asun häiriöalueella ja sain hubin niin että laitteen hinta paketissa oli 4,50€/kk/24kk=108€, tottakai siinä on muitakin kustannuksia, mutta se oli hubin osuus hinnasta. Omistan pari rinnakkaiskorttia ja halusin vain saada toisen hubin samaan ongelmaan niin yhtäkkiä hubin osuus hinnasta olikin 15€/kk/24kk=360€. Tämä on jo asiakkaan huijaamista. En minä pyytänyt olla häiriöalueella. DNAn pitäisi antaa boksi ilmaiseksi. Laskuttaisi sitten Digitaa tai viestintävirastoa.
 • Tämä operaattoireiden/palveluntarjoajien hinku tarjota jollain hubilla kanavia ja karsimalla antennipalveluja on ihan kuollut ajatus tässävaiheessa kehitystä. Siellä missä ei näy kanavat antennilla, ei yleensä toimi nettikään kovin hyvin, eli tasaisella nopeudella, jolloin voi katsoakkin jotain netin kautta.

  Ennen mulla oli Maxivision, joka toimi hyvin 4G verkossa, sitten tekivät jotain uudistusta ja se ei enää toiminut mitenkään päin tuossa LTE-verkossa.

  Nykyään on Elisan 4G ja nopeus heittelee yöllä 50 megasta päivän huonoimmillaan 0.5 megaan. Pystyn kyllä yöllä katsomaan WBOX 3 :sen kautta ohjelma kirjastoa tai tallenteita, mutta päivällä ei onnistu. Ja taloon tulee sisään DNA:n vanha puhelinkaapeli ainoastaan, joten silläkään ei kunnollista nopeutta saa.

  Olen myös testannut watsonia, mutta tuntuu tarvivan paljon kaistaa, eli ei toimi kuin yöllä sekään...

  Esim. Netflixiä pystyy kyllä katsomaan melkein aina, kun on paljon järkevämpi tuon kaistan käytön kanssa, kuvan laatu kyllä välillä huononee, mutta ei sentään pysähdy ja jumita, niinkuin kotimaisilla palveluntuottajilla, jos netti hidastuu.
 • Aika heittelevä tämä käyttökokemusketju, mutta noihin tallennuksiin liittyen niin
  Hubilla voi siis tallentaa ihan normaalisti kaikki antenni ja kaapelikanavia myös timeshift toimii. IPTV -kanavilla ei tallennus tai timeshift ominaisuutta ole. IPTV -kanavat lienee tarkoitettu paikkaamaan tietyillä alueilla tapahtunutta antenniverkon kanavatarjonnan supistumista. Eli nyt voi kuitenkin netin kautta saada ko. maksukanavia näkymään.

  Olisi tosiaan hyvä jos antenniasiakkaan kanavatarjontaa voitaisiin laajentaa kaapeliasiakkaiden suuntaan nyt kun niitä voidaan jakaa Hubille IPTV -kanavina. En meinaan usko että antennijakelu tulee enää laajentumaan...
 • Onko sinulla tietäjä siis hubi vai jutteletko vaan nettitietojen perusteella Se olisi aka mielenkiintoista kuulla mihin perustat väitteesi 😀
  Itse tein ajastettuna pari taltiota ja ne toimi
  sitten tuli mieleen että siinä tämä varmaan erottuu laadukkaista boxiesta että tusklin pystyy nauhoittamaan esim.4 kanavaa samaan aikaan kun viidettä katsoo kuten jotkin digiboxit
  Onko tästä jokkin siis  ihan koettua tietoja jo?
 • JJJN aiheeseen että olen miettinyt tätäkin asiaa  ja pitänee mennä taas hieman syvemmälle  ohjelmaketjuun.
  Ensim. operaattorin  pitää itse saada ne ohjelmat jostakin ja miten  paljon uhrataan rahaa ja minkälaatuista laitekantaa sen materiaalin toimittamisen operaattorille on jo ensimäinen laatutekijä Siinä jo yksi seikka joka vaikuttaa eikä tiedä missä välissä ketjua esim katkot ovat.

  Tätä ei ollut antenniaikana kun kaikki olivat tasavertaisia sen suhteen kun kuva tuli antennista
  Materiaalin siirtokin maksaa jo erikseen sen verran millaisella "bittrivirralla" sitä toimitetaan ja sama näkyy telkkarissakin kun tulee päivisin noita kilpailuohjelmia jossa mimmit ja pojat yrittää tienata rahaa.
  Kun nykyisin katsotaan usein enemmän tuottoa kuin laatua pyrkii kaikki operaattori tietysti säästämään ja pysymaan mahdollisen hyvin budjetissa niissä raameissa ettei tule liikaa valituksia
  Hyvä esimerkki on YLE joka toimii toisella periaatteella niin monessa varsinkin ohjelmassa huomaa että kuvalaatu on tiosta luokkaa kuin joillakin muilla ja itse käytän usein YLEN uutislähetystä studio osaa usein mittärina kuvaa arvioidessa
  Tämä on niin mmoninainen vyyhti että pitää olla aika tarkkana ja eliminoida omalta osalta seikat jotka vaikuttavat kuvan laatuun Muuta ei voi itse tehdä.
 • Sepä tuolla DNA puolella ottaakin aivoon että pojat puhuu asioista tietämättä jokainen omiaan ja jopa se myymälänhoitaja rinta rottingilla väitti että Netflix näkyy kun vain lataa playkaupasta  ja  miltei suuttui kun kehtasin väittää vastaan. Kritiikkiä ei kestetä yhtään vaikka paikan päällä todistaisi niiden puheet vääriksi
  Meillekin kun aikoinaan tuli kaapeli-tv ja postissa lappu jossa kehoitettiin hakemaan kaapelikortti niin naapurikorttelin juniorimyyjä alko väittämään ettei kaapelitelkkaria täällä ole
  Jos myyjät on tuota luokkaa voisi pääpomot laittaa niille etukäteen infoa että kuulkaas pojat. nyt tuli kaapeli-tv turkuun 😀

  Taidan mennä aamulla kiusaamaan herra päällikköä ja pyydän näyttämään miten se netflix ladataan.
  Tänään niillä ei ollut edes demo vielä kutketty vaan ruudussa ei  signaalia vaan näkyvillä vai oisko syy se lämpeäminen ettei sitä uskalla pitää koko päivää tulilla?
   Asiakas kun lopuksi on heidän työnantajansa mutta palveluammatti vaan ei kaikille sovi ja aina pitäisi olla tietoa siitä mitä puhuu tai sitten olla puhumatta ja sanoa että selvitän asian.
 • @S.O.B

  Millaisia käyttökokemuksia haluaisit tietää?
 • Antenniverkon kanavamäärää voitaisiin kyllä suurentaa, mutta ulkomainen Digita nostaa hintoja jatkuvasti, että operaattorit hakevat toisia keinoja välittää tv lähetyksiä. Vaatisi ensimmäiseksi että kaikki lähetysniput korvattaisiim t2 lähettimillä. Nyt odotellaan vuoteen 2020 ja sitten ehkä. Katsokaa vaikka F-kanavanipun kanavamäärää.
  Virossa mentiin suoraan t2 lähetyksiin ja jätettiin tämä aataminaikuinen t1 vaihe pois välistä.

  Viestintäviraston kanta on se että antenni pitää suunnata lähimpään torniin, riippumatta sisällöstä.

  DNA hubin IPTV kanavamäärä on aika pieni, kun jätetään pois viasat extra ym. kanavat, mistä tulee vain satunnaisesti lähetyksiä.

  Telia viihde, elisa viihde, Maxivision ja watson lähettävät myös peruskanavat iptv kanavina. Watsonin maksukanavia pystyy nauhoittamaan myös talteen sd kortilla tai muilla tallennustavoilla.

  Dna hubin häiriöiden ym. takia, hinta 15€×24=360€ on posketon. Laitteesta on hyötyä oikeastaan vain alueilla, missä on maksutv lähetystorni ongelmia. Hävyttömintä oli DNAn testikanava 99 tai 100, jonka piti kertoa että kaikki kunnossa kun kanava näkyy. Sen takia hommasin 2 x HDThunder laitetta 2x269€. No, DNA ei voinut tietää että DIGITA ei käytä kyseistä taajuutta edes maksukanaviin. Eniten hubin kanssa ärsytti se, että 2 lähetystornin, jotka lähettävät samalla taajudella, mutta eri nippua, niin asiakasta ei uskottu että maksukanavat eivät näy.

 • @Aapo kyllä minulla tuo Hubi on ollut nyt pari päivää.

  Itselläni on Hubi toiminut ihan hyvin. Otin laitteen mökille vkl ja sinänsä kätevä että sai sielläkin maksukanavat isolle ruudulle). Ennen toki käyttänyt mobiilisovellusta ja padia mutta nyt sai katella kaukosäädin kädessä samoja kanavia kun kotona. Muuten ollut ihan peruskäyttöä, pari tallennusta tehtynä ja muuten sitten katsellut peruskanavia. Kotona näkyvät sitten normi antennikanavat niin eri tarvitse nettiä kuormittaa. Kätevää kun saa tuohon saman kaken päähän myös nuo Yle Areenat yms. Oman telkkarin sovelluskäyttö on aivan luokaton, joten siihen nähden tämä Android TV on huikea parannus. Eikä ole ainakaan itsellä mennyt jumiin. Toki jos jostain satunnaisesta jumista pääsee sillä että ottaa virtajohdon pois ja takaisin niin ei se kovin paha ongelma ole. Itselle ei ole ainakaan tullut nykyaikana yhtään laitetta jota ei tarvitsisi joskus ns. buutata....

  Tiettyjä rajoitteita tässä toki on, esim se että IPTV -kanavia ei voi tallentaa. Mutta ei se itseäni ainakaan häiritse. Netflix tosiaan tuosta vielä puuttuu mutta uskoisin että se sieltä väkisinkin tulee kohtuu nopeasti kun se on jo erikseen mainittu.

 • SOB
  No tulihan sieltä varmaan oikea asiantunttijakin viimein valaisevalla kommentilla
  Ja vielä oikein kuvakin palstan täytteeksi Jos ei ole senkään verran asiantynkää kuin muilla voi sitten olla kirjoitamatta mitään:)
 • Tietäjä
  Parin päivän kokeilu minullakin ja kyllä tämä ainakin sen DNA HD-2 boxin hakkaa joka oli tosi surkeaa laatua ja häiriöinen
  toivotattavasti ei nyt tullut sitten liian aikaisin kehuttua 😀


 • Koarjaan sikäli että samin mainitsemaa hetken pimentymista on minullakin ollut pari kertaa ja tänään pientä pixelöintiä mutta pirullakos sitä tietää mikä johtuu hubista ka mikä kaapelin vioista kun niitä meillä todistetusti on ollut

 • Tänään katselin tallennuksia ja aika helppo vahingossa poistaa. Kun valitsee mitä haluaa katsoa ja vahingossa painaa keskiohjaimen oikeaa reunaa ja sitten ok. Niin sinne meni tallenne.

  Toinen mihin jäin jumiin oli kun halusin palata kaisin ja painoin nuolta vasemmalle joka yleensä tuo takaisin peruskatseluun, niin mitään ei tapahtunut, painoin uudelleen ja ääni rupesi kuulumaan, mutta ruutu pysyi mustana. Virrat taas pois stöpselistä että sai laitteen toimimaan. Kyseessä oli peruskanava yle 1 ja telkkarin kautta kun katsoin niin kaikki toimi ok.


 • Tein sittenki comebäkin . Oikeestaan tää on ihan hyvää vertaistukea Tv addikteille . Dna vois ehkä moderoida jonkun ketjun mihin tulee oikeasti käyttökokemuksia ja lähettää kyselyn kaikille niille jotka tämän mystisen Hubin ovat hankkineet . Ei nämä avoimet ketjut pysy aiheessa millään sivuilla .

  Maxivision Nettiselaimella näyttää toimivan hyvin , voisin ehkä käyttääkin sitä enemmän jos se News kanavapaketti olis ollut siellä niinkuin mainostettiin . Samsung smart Tv app on yksi huonoimmista mitä oon kokeillut , täysin käyttökelvoton ennekuin saavat ehkä joskus päivityksillä korjattua .
 • Moro,
  minulla on ollut hubi käytössä noin viikon. Asun antenniverkon alueella ja kaikki antennikanavat näkyvät ongelmitta. Kuulemma elokuun lopussa (?) Ruutu loppuu antenniverkosta Nelosen ja DNA:n sopimuksen loputtua. Katson tv:stä lähinnä urheilua, joten hubin hankkiminen oli sinänsä itsestäänselvyys, varsinkin kun Liiga on kohta alkamassa. Hankin samassa yhteydessä mokkulan 150 mb:n yhteydellä, koska tänne ei saa langan kautta kuin 8/1 mb:n yhteyden ja valokuitua ei ole näköpiirissä.
  Hubin käyttöönotto ei heti onnistunut, koska virtalähde oli rikki. Käynti paikallisessa DNA-kaupassa riitti ja virtalähteen vaihdon jälkeen asennus onnistui ongelmitta ja vaivattomasti. Hubi ei ole kertaakaan viikon aikana tiltannut enkä ole havainnut poikkeuksellista lämpenemistä, ainahan nuo jnkv lämpenevät. Antennikanavat näkyvät ongelmitta, mutta iptv-kanavat (630 eteenpäin) käynnistyvät hitaasti ja lisäksi kanavat jumivat ajoittain, pahimmillaan puolen minuutin välein. Luulen tämän liittyvän 4g-verkkoon. Mokkulan signaali on viisiportaisella asteikolla kolmosessa eikä se muutu mokkulan paikkaa muuttamalla. Toisaalta kovin moneen paikkaan minulla ei ole mahdollisuutta mokkulaa ja hubia sijoittaakaan, enkä aio sisustaa taloani uudestaan, keittiö ja olohuone eivät vaihda paikkaa. Pelkään, että tämä ongelma on pysyvä ja tulee vaikuttamaan siihen, että minkälainen mielipide hubista minulle muodostuu. Ja tästä voi tulla ongelma myös DNA:n kanssa: en tiedä, että onko sopimuksen purkaminen mahdollista em. syystä. Toivottavasti tilanne paranee, mutta 4g-verkon kuuluvuus lienee tämän systeemin Akilleen kantapää. Nyt pystyn vielä katsomaan (lähes) kaikki kanavat hubilla antenniverkon kautta, joten varsinaista ongelmaa ei vielä ole, mutta tilanne muuttuu näkyvyyden suhteen syyskuun alusta lähtien.
  Tilasin kovalevyn vasta tällä viikolla, joten käyttökokemusta minulla ei siitä ole. Alkuun ajattelin, että kovalevy on turha ja paska diili, koska maksukanavia ei pysty tallentamaan, mutta ei sillä ole (minulle) enää merkitystäkään, koska sarjat ja elokuvat näkyvät ohjelmakirjaston kautta. Ei tarvitse kuitenkaan päivystää tv:n ääressä. Urheilua en kuitenkaan tallenna, ja tulevathan ne yleensä uusintalähetyksinä. Ilmaiskanavien tallennus DnaTV:n kautta on oikeastaan kätevä ominaisuus, koska sen voi tehdä puhelimen kautta missä vain ja katsoa hubin kautta.
  Hubin kaukosäädin mielestäni on ok, mutta hubi kaipaisi päivitystä käyttöliittymän suhteen, kuten suosikkikanavalistauksen ja kanavaselausta pitäisi parantaa.Pahoittelen pitkää viestiä.
 • @saapas

  Toimiiko maxivision samsung telkareissa? Eikö ohjelma pitänyt poistua niistä toimintahäiriöiden takia?
 • @mj

  Onko mokkulasi 4g verkkoon lukittuna tai Auto moodissa? Oletko nopeuksia mittaillut?
 • käyttökokemukset ja niiden vertailu on niin monisäikeinen juttu ettei tässä ketjussa oikein muuta voi sanoa turhaksi kuin ehkä joidenkin mielestä vieraiden merkkien julkituonti
  Vikoihin ja ominaisuuksiin vaikuttaa niin moni tekijä että sitä ei kaikki edes osaa aj atella kun tuijottaa vain purkkia ja mitä siitä saa näkyviin 😀
  Itsellä on vuosien kokemus dna kaapelista ja sen laadusta ja korjailuista ja sitä ei kyllä voi kehua
  Yleensä ensiun syyllistetääbn asiakkaan tiedotaoito ja laitteet 😀
  Yhteensä pari vuotta olen tätä rumbaa kärsinyt ja kosklaan ei vika ole todistettu olevan talon tai omissa laitteissa mutta eiu niistä juuri kerrota jos vika on operaattorin värkeissa vaan sinnikäs vaatiminen yleensä sitten tuottaa tuloksen ja runsaat huoltokäynnit kunhan ensin uskovat ettei asiakas huvikseen valita ja se kaapeli on tosiaan ehjä ja oikeassa reiässä 😀
  4 kertaa on täällä uudessa osoitteessa olleet rukkaamassa että saivat linjat toimimaan luvatulla nopoeuksilla ja vielä ollaan tarkkailussa tilanteen keston suhteen Satunnaiset viat kun on niitä hankalia havaita koska ei kukaan istu päiviä seuraamassa milloin niitä katkoja tai pikseleitä tulee Sllainen vika missä komponenttti on päästänyt savut pihalle on aina  helpoin havaita 😀
 • MJ... Aiemmin jo sanoinkin että epäilen laitteen toimintaa 4G verkolla ja hitaissa neteissä.

  Laki on nykyään niin vahva että kenenkään ei tarvitse pitää laitetta joka ei toimi mainostetulla tavalla.
  Tosin DNA on hankala näisssä purkuhommissa mutta KKV  ja tarvittaessa oikeusturva viime kädessa saa onnistumaan jos ei muuten uskota.
  Se hyöty tästä eu hommasta ainakin oli että asiakkaan turva parani ja samoin takuut

 • @Sami

  Oho sori kirjoitin ajatuksissani Maxivision , Watson oli siis kyseessä , Maxivisiota en oo edes kokeillut . Jos asuisin antennitaloudessa ja olisi riittävän hyvä Nettyhteys niin kyllä toi Watson olisi varmaan hyvä valinta . Kaapelitaloudessa Itseä siinä kiinnosti eniten toi Cnn kanavan Netin kautta katselu kun Tietsikka on yötä päivää auki muutenkin ja muutama muukin ihan ok kanava näkyy livenä . ( peruskanavien lisäksi . ) mutta se News paketti on vissiin sitten poistettu joten sen pituinen se .
 • Ai niin Mj. Piti kysyä että kai sinulla on sentään hubi kiinni kaapelilla sillä Wifi vielä siinäkin välissa ei ainakaan paranna toimivuutta?
 • @saapas

  Lähetin kyselyn watsonille, katsotaan mitä vastaavat huomenna.
 • Sitä ihmettelen myös että viasat history kuuluu tilaukseeni, mutta ei näy antennihäiriöiden takia kunnolla, IPTV kanava Viasat History HD ei avaudu, jää mustaan ruutuun. Eurosport 1 ja 2 kuuluvat tilaukseeni myös ja IPTV Eurosport 1 ja 2 HD aukeavat. Jotain kummaan on vielä DNAlla. Samoin Max ja IPTV Max HD aukeavat.
 • tätä ei ilmeisesti play kaupasta sitten saa ladattua?
  "Tämä ilmainen sovellus kuuluu Netflix-jäsenyyteesi.  Voit katsoa saman tien tuhansia sarjajaksoja ja elokuvia Android TV  -laitteellasi.
  Jos et ole vielä Netflix-jäsen, rekisteröidy saman tien kuukauden ilmaiseen kokeiluun ja ala nauttia viihteestä.

  Miten Netflix toimii?

  • Jäsenyys tarjoaa rajoittamattomasti sarjoja elokuvia edulliseen kuukausihintaan.  
  •  Netflix-sovelluksella katsot heti niin paljon sarjojen jaksoja ja  elokuvia kuin haluat, niin usein kuin haluat, milloin tahansa.
  • Selaa kasvavaa, tuhansista nimikkeistä koostuvaa valikoimaa. Uusia jaksoja lisätään säännöllisesti.
  • Hae nimikkeitä ja katso heti Android TV- tai muulla yhteensopivalla laitteella. Laitteita tulee jatkuvasti lisää.
  •  Anna sarjoille ja elokuville tähtiä ja kerro mielipiteesi niistä, niin  Netflix osaa ehdottaa sinulle muuta mieluista katsottavaa.
  • Aloita  katselu yhdellä laitteella ja jatka toisella. Netflix.com-sivuilta näet  kaikki televisiot, pelikonsolit, tabletit, Blu-ray -soittimet ja  digisovittimet, joilla voit katsoa Netflixiä.

  ─────────────────────────────────

    http://www.netflix.com/privacy.
 • Es resurssienhallinnan ja oikean apk asentamalla google driven kautta, netflix näkyy, juuri katselen sitä hubilla.
 • On lukittu ja hubi on kaapelilla kiinni. Sama juttu on näköjään minullakin Viasat History HD:n kanssa iptv:llä, Explore ja Nature näkyvät. History taas näkyy antennin kautta.
  Minulle myytiin samoja kanavia useammassa paketissa, todennäköisesti ei kuitenkaan ollut tahallista vaan niitä paketteja kun on minulle "kertynyt" vuosien aikana erilaisia ja pakettien sisällöt ovat muuttuneet, niin sinne on jäänyt erilaisia kombinaatiota. Rupesin asiaa ihmettelemään Minun sivuja katsoessani. Ei ollut mitenkään helppo asia selvittää, varsinkin, kun osa kanavapaketeista loppuu elokuun lopussa ja osa aukeaa syyskuun alussa eivätkä nämä näy Minun sivuillani. Vasta kolmas asiakaspalvelija ymmärsi, että mistä on kyse.
 • @mj

  Oletko nettinopeutta mitannut?
 • Pitäisi iptv history channelinkin avautua, kungan DNA fiksaa asiat kuntoon.
 • Siis viasat history piti kirjoittaa.
 • 9/3, ping 46ms. Kotiverkon wlanin kautta 6/1, ping 33ms.
 • Jälkimmäinen on siis langaton verkko kotona, jonka reititin on lankaverkossa 8/1 Mb. Ensin mainittu on 150 Mb 4G...
 • Todella hitaan tulokset tuolla 150 megan paketilla. Minulla 20-36 ping nopeus jatkuvasti 50/50. Taitaa vaan dna vaihteluväli olla 5-80 välillä, joten hankala valittaa, mutta 3G verkkokin voisi antaa enemmän. 


 • Lankaverkon nopeus on sama kuin tutullani ja hänellä toimii kyllä.
 • Mielenkiintoista olisi taulokoida nopeuden merkitys hubin toiminnan  laatuun vaikka niin että porukka mittaa samalla tavalla tällä nopeudet
  https://www.dna.fi/nopeuden-mittaaminen
  laittaa sitten tuloksen   hahavaitut häiriöt hubissa samaan viestiin

 • Sami mistä löysit ja millä nimellä kun itse en playkaupasta sitä hubilla löydä?
  Menitkö jotain muuta kautta kauppaan

 • Niin on ja siitä en ole kovin iloinen. En vielä ottanut siitä stressiä, koska en ole juurikaan ehtinyt katsoa tv:tä tällä vkolla, mutta syksy ja pitkät pimeät illat ovat tulossa, joten kohta rupeaa todennäk tympimään, jos nopeus ei parane. Kuten kirjoitin aiemmin, niin todennäk tällä seudulla tuo 4g -verkon nopeus on se, joka vaikuttaa käyttökokemukseen (asutaan taajamassa vilkkaan päätien varrella eikä missää suon reunassa).
 • ES resurssinhallinta oli minulla valmiina. Voi olla tietenkin kun MiBox käyttää samaa järjestelmää ja asensin ohjelman siihen. Niin latautui hubiin automaattisesti.

  Sitten Google driveen ladataan.apk tiedosto. Joka haetaan apkmirror sivustolta.
  Joka asennetaan ES:n kautta. Tiedä kannattaako odottaa että tulee virallisesti hubiin.

  En vastaa seurauksista.

  https://www.apkmirror.com/apk/netflix-inc/netflix-android-tv/netflix-android-tv-4-1-0-build-1765-release/netflix-android-tv-4-1-0-build-1765-android-apk-download/

 • En löydä kaupasta netflix hakusanalla sopivaa?

 • @mj

  Kannattaa kertoa nopeudesta DNAlle
  Porvoossa oli samanlaisia ongelmia ja ne korjattiin, ei siihen montaa kuukautta mennyt.
 • Ahaa se vaati toisen ohjelman jolla haetaan
 • Kuin myös itse asun taajamassa (4km keskustaan) ja viikonloppuisin moottoritien käyttäjät ja päivisin muut käyttäjät hidastaa 4G toimintaa liikaa. Nyt mittasin ping 19 ja 20/25 meganen nopeus.

  Täällä näkyy kanssa maksukanavat antenninkautta ja myös DNA:n VHF kanavat toimii, mutta epäilen että juuri tälläisiin paikkoihin ei tuosta hubista tule koskaan toimivaa, kun kerta ei toimi maksivisionikaan. Rajoilla tosin ollaan VHF:än kantavuuden kanssa (ja UHF:änkin, kun alilähetin ei maksukanavia suolla), joten ei passaa muuttaa yhtään kauemmas Lahdesta,ja siellä tarvitsisi sitten hubia ja tuskin yhtään paremmin toimii, kun tässäkään.

  2 kpl LTE antenniakin on katolla kohti tukiasemaa ja signaali on hyvä, mutta verkon kuormitus vie nopeuden. Tuohan on Elisan liittymä, kun DNA:lla keski niin kauan tuoda tänne 4G, että joutui vaihtamaan pois. Testasin joku aika sitten kuitenkin DNA:n prepaid-kortilla miten tuo toimii ja ei se sen paremmin toiminut, kun Elisakaan... (tosin antennit ei ollut ihan kohallaan, kun suunnattu Elisan tukiasemaan )

  Tollanen hubin oloinen android soitin mulla on kanssa, mutta siihen ei saa dna tv sovellusta, eikä toimi nettiselaimen kauttakaan sillä dnatv, maksoi joskus ehkä 50e, joten on tuo DNA:n hubi järkyttävän kallis.

  Itsellähän ei hubia siis ole, mutta kertokaa 4g verkossa käyttökokemuksia, kun aina uusi kiinnostaa (vaikka epäilykset huonosta toimivuudesta onkin jo syntynyt.)
 • asensitko Sami sen softan sitten USB tikulta?

 • Softa näkyy suoraan minun hub laitteessa, en nyt muista miten sen laitoin sinne miboxiin, mutta usbtä en käyttänyt. Kannattaa odottas netflixin virallista tuloa, mutta kyllä sen sinne saa ja toimii, kun eilen sitä hubista katselin.
 • Kokeilut jatkuu.
  Minulla on logitech k400  bluetoot näppis ja ajatelin että pistän sen hubiin.
  Kokeilin sekä niin että laiton sen mukana tulleenusb lakina hubin sivulla olevaan reikään sekä ilman tuota  palikkaa mutta eipä hubin haku sitä löytänyt.
  HD-2 boksissa se kyllä toimi
  Oisko niin että  hubi on taas tehty niin että siitä on estetty kaikki muut kuin omat kamat liitännöissä.
  Koettakaas muut jos teillä on noita näppiksiä.
 • @saapas 2.0

  Ottaisitko yhteyttä watsoniin vaikka facebookin viestin kautta. Haluaisivat tietoja Samsung telkkarin ohjelmistosta ja sen ongelmista. Senverran uusi softa. News paketti on poistettu valikoimista.
 • missään ei ole mainittu usb-väylän olevan muuten käytössä kuin massamuistitarkoituksiin. bluetoothtukea ei ole luvattu kuin alustavasti jollekin peliohjaimelle.
 • @Sami

  Outoa, että se News-paketti edelleen mainitaan Watsonin paketeissa, jollei sitä enää saa valittua oikeasti. Toivottavasti edes CNN siirtyy Next-pakettiin.
 • Muttaa ei toimi suoraan bluetuutinkan kautta mutta puhelimen kyllä löytää.
 • Otin yhtettä watsoniin ja sanoivat että ottavat tiedon pois. Alla vastaus.

  Siihen on jäänyt vanhetunutta tietoa. välitän kotisivuja ylläpitävälle taholle että päivittää siihen ajantasalla olevan tiedon.

  Ikävä juttu, Bbc Brit kanava kuitenkin löytyy Base paketista... ja uudistamme kanava paketti valikoimamme syksyllä.
 • Siis bluetuuttihan on  periatteessa standardi jossa sen laitteet pitäisi olla yhteensopivia ja tuo mainitseman usb palikka on vain vastaanotin niille laitteille joissa ei itsessään ole tuota ominaisuutta itsessään kuten tässä hubissa jo on

 • @Sami

  Mä myös kirjoitin Watsonille ja toivoin CNN-kanavaa Next-pakettiin ja vapaavalintaista Mix-pakettia.
 • Hubin mainoksessahan lukee näin:
  • Bluetooth-tuki langattomalle peliohjaimelle ja muille lisälaitteille

 • mitäs luulet, montako erilaista bluetooth laitetta maailmassa on ja mikä on todennäköisyys että just sun näppäimistö toimisi satavarmasti heti? ehkä se alkaa toimimaan joskus. ehkä ei. ja voipi olla että riippuen toothin standardista tai mistää vaan ettei toimi koskaan.
 • Ainakin peliohjaimista Asus TV500 ja Steelseries Status XL -toimivat. Näppiksistä pitäisi toimia kaikki Android TV:lle tarkoitetut näppikset....pitää katsoa jos löytyisi joku tuollainen.
 • Ainakin Verkkokaupasta saatava BT perusnäppis toimii Hubin kanssa. Myös Androidille ja iOS:lle saatava Android TV remote appis toimii hyvin kirjoittamiseen tai äänihakuun. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/50876/gtjrh/Fuj-tech-Portable-Bluetooth-nappaimisto
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Seppovaan Kyllä sen pitäisi toimia mutta tässä taitaa olla se taikasana että jos androi vaatii omanlaisensa näppiksen
  Muissa laitteissa tuo kyllä toimi kunten juuri edelliessa HD-2 boksissakin
  Kaikki muut bluetoothlaitteet on yleensä standasdimmuikaisia sillä eihän tuollaiusta muuten olisikaan Samoin  usb. Eri asia  jos valmistaja o n tehnyt jonkun jekon jotta laite toimii vain heidän omissa laitteissaan.
  Muistan takavuosien ongelmat kun kaverin kanssa ihmeteltiin että miksi nokian puhelimissa toimi kunnolla vain nokian omat laitteet.
  Kaveri kun  myi kännyköitä niin tuo tuli hänelle  hyvin tutuksi kun ihmiset valitti asiasta

 • Suoraan ei voi ainakaan toimia Logitechin vastauksen mukaan, vaatii ainakin sen vastaanottimen väliin.

  I'm happy to answer your question about Wireless Touch Keyboard K400, this keyboard doesn't have Bluetooth capabilities, it uses Unifying receiver in order to connect to a computer.
 • There is one problem with that. The device/keyboard must already be paired witht the unifying reciever to work. There is no software that logitech makes to work with the unifying reciever on an Android device. However, it would be a great idea, because that is exactly how I typed this message.
 • Kiitos Sami tiedosta.
  Siksi kokeilinkin sitä usb palikkaa kuten kerroin mutta ei ainakaan vielä löydä Vaatineeko sitten vielä oman ladattavan softankin
   Blutuuttina tuo näppis minulle joskus myytiin  ja kun toimi niin en sen kummemmin asiaan silloin perehtynyt 😀
 • Bluetooth se onkin näppäimistön ja tikkuantennin välillä. Ei vaan itsenäinen bluetooth laite kun nykyään pitää olla.
 • Ainakin minun hubini löytää ES resurssienhallinnan kun kirjoitan ES. google kaupan hakuun hubissa.
 • Onko kukaan saanut HBO Nordic -appia asennettua toimivaksi side loadin kautta?
 • Hbo toimii muuten, muttei pysty valitsemaan mitään.
 • Watsonin viesti " Ikävä kyllä News-paketti poistui valikoimistamme ainakin tältä erää alkuvuodesta " oikeasti alkuvuodesta 😃 eivät sitten ehtineet korjata sivujaan kesään mennessä .
  Oon tullut tulokseen että ton Hubin idea on sittenkin aika hyvä . Omassa muutaman kk ikäsessä samsung smart telkassa esim . You tube tökkii välillä ja täytyy palauttaa koko smart osio että se lähtee pelaamaan taas . Tosin Netflix ym. toimii loistavasti .

  Oottelen pari vuotta millasen maineen Hubi saa ja ostan tarjouksesta jos on kehittynyt , muuten on läppäri kiinni telkassa ni sillä pärjäilee , ehkä jopa paremmin . 

 • tossa mietin aiemmin olikohan samin sanoneena, että yhden boksin hinta on alennettu ja toisien sitten taas 360€, kun ei ole enää tarvetta ottaa taloon lisää liittymiä.
  pitäisiköhän arvon DNA raadin, esim. yhteen ja ainoaan kysymykseen vaivautuneen DNAn kehityspäällikön Juha Ihalaisen  rehellisesti miettiä, miten asiakkaiden yhdenvertaisuus tässä toteutuu ihan vaikka yleisellä tasolla. Ja vastata, mikä on ihan todella mielessä. Vastaamattomuuskin on yleensä vastaus.
  Yksikään DNA edustaja ei ole tähän mennessä tuonut ketjuun yhtään mitään lisäarvoa. Tarkoittanee sitä ettei ketjua seurata, tai ei ole ensimmäistäkään asiantuntijaa tarjota esille, ihan vaikka helpottamaan puhelinpalvelun ruuhkaa, pelkästään helpoilla selventävillä vastauksilla täällä.
  DNAn sivuilla tämän annetaan ymmärtää olevan osa asiakaspalvelua. sitä tämä ei ole edes parhaimmilllaaan.
 • Ensimmäisen boksin sain antennihäiriöalueelle hintaan 4.50€×24=108€ ja kun toista kysyin niin 15€×24=360€. Nämä ovat siis tarjouspakettihintoja.
 • eiköhän jälkisensuurikin iske. terveisiä pohjois-koreasta.
 • Ensimmäinen pakettini maksaa siis antennilähettimien takia 11,40€/kk/24kk (4,50€ boksi ja 6,90€ liittymä) ja kun kysyin toista boksia niin hinta oli 21,90€/kk/24kk (15€ boksi ja 6,90€ liittymä). Ei enään vaikuttanut antennilähettimet hintaan. Hyvää asiakaspalvelua.
 • DNA hommissaa  on yleensä aina sitä "piikutekstiä" ja asiota joita pitää  huomioida 😀
  Se mita mainoksissa ja myyntipuheissa mainitaan on useimmiten sellaista mikä tulee joskus tai edellyttää että asiakas menee paikkaan jossa laite toimii 😀
  Tuo oli vastaus jo kun 3g liittymää myytiin turussa ilman verkkoa 😀
  Sama peli jatkuu vaikka nyt juuri sen netflix maininnan taholla.
  Teoriassa se että mainoksessa luvataan netflixin toimivan ja kun asiakas vie purkin kotiin se ei toimikaan riittä kaupan purkuperiaatteeksi.
  Laitetta ei voida myydä sillä argumentilla että mainoksessa luvattu ehkä joskus onkin totta.
  Surkeinta on että koko henkilökunta joka asioi kuluttajan kanssa on ihan pihalla asioista ja kukin puhuu mitä sattuu ja ainoastaan sitten jokin johtoporras voi tietää totuuksia joita ei hevillä edes myyjille etukäteen kerrota.
  Kun sitten joutuu toteutumattomista puheusta vastuuseen niin äärettömän hankalaa on purkaa  määräaikaisia sopimuksia vaikka suurin osa muista alkaa jo niistä luopumaan muutenkin.
  Lieneekö tuosssakin jokin EU juttu takana ettei määräaikaisiin enää kovin hamakasti ihmisiä koeteta sitoa koska kuluttajan suojan puitteisssa niistä pääsee eroon jos tuote ei vastaa kuvausta mutta harva lähtee niistä käräjöimaan ja siihen näissä sopppareissa yleensä luotetaankin

 • no ei se netflix ole edes mikään ongelma - se tulee varmasti. se ei edes välttämättä ole dnan syytä tai vikaa tai mitä vaan. muuhn en taida sanoa yhtään mitään.
  ongelma on enemmän tiedottamisessa kuin missään muussa.
  omaa tietämystäänkin voi antaa eteenpäin monella tavalla.
 • määräaikaiset sopimuksetkin tehdää yhteisymmärryksessä - ei niitä kukaan pakota ottamaan. niillä myyjäpuoli tavoittelee sitouttamista ja ostajapuoli alennusta. itse kanta-asiakkaana ja asiallisesti käyttäytävänä saan ja olen saanut hyviä etuja kun kaikki palvelut on dnalta.
 • Seppovaan. Kysymys ei ollut itse sopimuksesta vaan siitä että määräaika ei voi olla syynä että asiakas ei voi palauttaa laitetta joka ei ole myyntipuheiden mukainen
  Sitä tässä yritin selittää.
  Samoin se että korjausajoissakin on lain sanelemat rauaj eikä esim. softapäivityksiä voi katsoa sellaisiksi  syyksi että as iakakan pitää kiltisti odottaa jos joskus tulee softa joka korjaa laitteen toiminnan luvatun laiseksi
  ostaisitko ja pitäisitkö itse vaikka auton jossa olisi vika joka kentise joskus tulee kuntoon ?
 • Seppo vaan vielä lisäksi. Koetas mennä dna kauppaan jaostaa hubi käteisellä ilman määräaikaa. Ei ainakaan pari päivää sitten onnistunut eikä edes kovalevyn osto käteisellä.
 • Täytyy sanoa että  välillä vika on asiakkaissa ja välillä myyjissä mutta melkoisia tarinoita saa esim googlettamalla hakusanaoilla XXX  huijaa.
  Listaa on jol´kaisella operaattorilla tyytymättömistä asiakkkasta ja kukin sitten puntaroikiin mielessään kumpi tarinoiden osapuolista on se väärässä oleva 😀
 • Juu, ilman apk tiedoston asennusta, ei netflixiä vielä saa, mutta ihmettelen ettei asiaa laiteta kuntoon. Oli mukana silloin kun hubi esiteltiin lehdistölle.
 • ihan miten vaan. tiedän miten itse toimin ja kannan vastuuni siitä sekä kannan myös hedelmät niin sattuessa. lait yleensä on tehty kaikkien osapuolien eduksi ja on myös ihan asiakkaan omalla vastuulla selvittää asioita. ja ymmärtää voiko asiaan vaikuttaa perustelulla palautteella. jos ei, ei maksa vaivaa valittaa tai ainakaan jatkaa sitä loputtomiin.
  dnalla on ihan selkeästi tiedotuspuolessa parannettavaa.

  olen jo aiemmin sanonut että hubin voi ostaa 24kk sopimuksella ja maksaa kokonaan ensimääisessä laskussa. kovalevyyn sama juttu. toki hubin hinta on iso - riippuu mihin vertaa. määräaikaisella sopimuksella sen hinnaksi taas tulee reilut 50euroa. yleisissä tapauksissa sopimuksen teko kannattaa mutta vielä eivät ole paneutuneet omankaltaisiini erikoissopimusten hinnoitteluun niin etten asiakkaana joudu samoista palveluista maksamaan lisää halutessani hubin. niin paljon en sitä halua että maksan enemmän kuin nyt palveluistani.
  soittelen silloin tällöin myyntiin ja eiköhän joskus selviä edukseni tai liki. 😀
 • "Oli mukana silloin kun hubi esiteltiin lehdistölle"
  Juuri niin, eli lehdistöäkin hämättiin kirjoittamaan laitteesta jota ei sitten vielä olekaan kaupoissa 😀
  Asiasta tuskin silloin mainittiin että kyseessä on myyntimallista poikkeava "demoversio"
  Juuri tällainen käytös on aika tuttua mainostuksissa.
  Pieniä asioita mytta syö rotan lailla koko uskottavuutta toimintaan.
 • Millä diilillä saat hubin 50€. Lähin mitä olen kuullut  ja itsekkin maksan on 108€
 • sopimuksen hinta 937,50€ - 24*6,90€ (DNA TV) - 721,50€ (valokuitu 200 plus) = 50,4€. pätee siis joissain tapauksessa.
  omalla kohdalla rustatulla sopimuksella, jossa olisin toki menettänyt datasimmin edun, hinta olisi ollut 4€*24=96€
 • Joopa joo Seppovaan:)
  "olen jo aiemmin sanonut että hubin voi ostaa 24kk sopimuksella ja maksaa kokonaan ensimääisessä laskussa."

  Onko vaikea ymmärtää mitä eroa on käteiskaupassa ja osamaksukaupassa vaikka maksaakin sitten laskun tultua kaikki?
  Tajuatko mitä eroa on jos saa kaupasta suoraan käteisellä  ja mikä syy estää normaalin käteismyynnin?
  Jos aikoo ostaa käteisellä niin mitä järkeä on ensin tehdä osamaksusopparia ja maksaa sitten heti pois?
  Täällä nyt näyttää olevan näitä jotka ovat jumissa omiin neronleimauksiinsa jotka on ilmi selviä niille jotka kaupan alalla ovat olleeet tai enemmän kauppaa tehneet elämänsä aikana • Valitetavasti monet näitä ihme sopimuksista tai kommenteista  edelleen on mutua tai omaa matematiikkaa nettitietoja selaillessa Laittakaas sitten tosiaan faktaa kun teillä on tavarat kourassa ja soppari tehtynä kuten muutamalla meistä onkin jo.
 • no tee siitäkin ongelma, ei ole mun ongelma. ei taida matematiikka olla aapon leipälaji...:)
  sulla se hubi jo on joten mitä mussutat?
 • itse asiassa mitään eroa ei ole kun hinta on molemmissa tapauksissa sama. ainoa ongelma tulee jos ei osaa sitä maksua maksaa.
  täällä muuten näyttää olevan niitä tai ainakin yksikössä jotak ovat juuttuneita omiin neronleimauksiinsa ja kaikki mikä ei miellytä itseä tai ole totta on väärää ja keksittyä ja googlettua tietoa. eipä tarvitse kovin montaa viestiä taaksepäin mennä kun yksi väitti oman bluetooth-näppiksensä toimivan aivan varmasti. varmaan koska se vaan sattuu olemaan juuri minun bluetooth-näppäimistöni.
  hubin 50€ hinta on helppo jopa ala-koululaiselle laskea ihan annetuilla tiedoilla dna tv hubin kampanjaloppuhinnasta ja vähentämällä siitä DNA TV- sekä laajakaistaliittymien 24kk hinnan. siis jopa ala-koululaiselle. ja todistettavasti ilman mutuilua tai neronleimauksia. ei tarvita interpolointia, derivointia tai muutakaan differentiaalilaskentaa.
 • Seppovaan. Siis  Samiakin kiinnostaa millä matematiikalla saat DNA hubin 50 eurolla

  Muita toki saa ilman antenniliitäntää jo 25 eurollakin maailmalta 😀

 • Oli tarjous, missä hinta oli 16,40€/kk. Sisälsi 150 megan netin, 4g reitittimen, dna hubin, dna tallennusliittymän. Riippuen minkä arvon antaa millekin kohteelle, niin hubin saa vaikka ilmaiseksi.
 • Niinpä Sami,  matikastahan se riippuu ja siitä koska tarjous oli ja saako vielä
  Minusta hintaa ei voi laskea sen mukaan mitä joskus oli vaan sen mikä tarjous on voimassa.
  Joskus sai tuon mokkulankin ilmaiseksi kun otti liittymän 😀
  Tässä nyt kuitenkin päivän hinnat
  https://kampanja3.dna.fi/dnatv/ 

 • DNA:n matikalla se menee näin:
  38,90 €/kk/24 kk
  Määräaikaisen sopimuskauden kokonaishinta 937,50 €

  Tutustu ja tilaaHuom! Jos sinulla on jo DNA TV -liittymän tilaus, pääset vielä valitsemaan haluatko käyttää nykyistä DNA TV -tunnustasi vai tilata uuden.Sis. DNA TV –sovelluksen tallennuksella, DNA TV-hubin ja DNA laajakaistan joko 200M Valokuitu Plus tai DNA Supernetti 4G 150M. DNA TV –sovellus tallennuksella erikseen ostettuna 6,90 €/kk; DNA TV hubilla ilman laajakaistaa 21,90€/kk ja DNA laajakaista erikseen ostettuna 29,90 €/kk. Avausmaksu 3,90 €. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen tilaus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana 38,90 €/kk.  Kuukausimaksun lisäksi laskutetaan palvelusta ostetut tilausvideot ja muut lisämaksulliset palvelut. Laajakaistan maksiminopeus 4G-verkossa 150 Mbit/s. Tilaukseen sovelletaan DNA:n yleisiä toimitus- ja erityisehtoja sekä DNA TV -erityisehtoja. Laajakaistatilaukseen tarvitaan erillinen DNA modeemi.

 • Päätit sitten kopioida suoraan kampanjahinnoittelun ilmoituksen? "No, ei siinä", sano Spekti.
 • Niin Siitä minunkin matematiikalla saa voimassaolevat hinnat
  Ei tarvi mutuilla mitä joskus olisi saanut tai maksanut.

 • Ja jos oikein tuota matematiikkaa hallitsee niin tässä vielä yksi kaava
  "Saat DNA TV:n keskittämisetuna kahdeksi vuodeksi veloituksetta, kun sinulla on DNA:lta sekä puheliittymä- että laajakaistatilaus."
  Tuo lukee dna sivuilla

 • Lisäksi 20% alennus kanavapaketeista
  https://www.dna.fi/keskittamisetu-kanavapaketista


 • "Edut eivät koske kampanjan aikana lopetettuja ja uudelleen samaan talouteen avattuja palveluita."

  Tarkoittaakohan tuo myös, että nykyiset asiakkaat eivät voi saada etua vain päivittämällä palvelujaan uudella hinnalla? Mulla siis on jo nyt DNA:n nettiliittymä ja kanavapaketit.
 • Kyllä kai keskittämisedun taa ainakin olemassaoleviin liittymiin. Ainakin itse olen saanut noita alennuksia aikoinaan
  Se ei varmaan onnistu että lopettaa vanhan liittymän ja ottaa uuden
 • Ruotsalaisille sivuilla sanottiin että hbo nordic vaatii hiiriohjauksen, ei toimi kaukosäätimellä.
 • Oliko tuo HBO taas joku kikkailemalla asennettava vai suoraan playkaupasta?

 • @Aapo

  Joo, luulisi, että nykyisetkin asiakkaat saa uudet edut, jos vain päivittää palvelut. Mulla on silti jo nyt kanavapaketit etuhintaan eli ehkä mun ei kannata päivittää.

  Nykyinen...
  Mix 8 etuhintaan (antenni) 10,00 € (norm. 15,95 €)
  C More 9,95 €
  10,00 € + 9,95 € = 19,95 €

  Tai -20% -kampanja...
  15,95 € + 9,95 € - 20% = 20,72 €
 • Kikkailemalla, chromecastillä pitäisi toimia paremmin. En saa vaan hbota omalla kännykällä toimimaan castausta. Kaikki muut apit antavat castata.
 • Kappas vaan
  Taisi tulla asiaa Poweriin neuvottelemaan heidän hintatakuusta kun kovo maksoi siellä 99 euroa ja DNA hinta on halvempi
  https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=62585753

  DNA TV-hubille erikseen ostettavan 1 teratavun kovalevyn hinta on 84 euroa (3,5 €/kk, 24 kk).
 • Tuo keskittämisetu luonnollisiesti lasketaan bruttohinnasta eikä kampanja tai tarjoushinnoista
  Ylläpito korjatkoon jos olen väärässä.
 • Kyllä ainakin tuohon hubiin saa asennettua dna tv sovelluksen saman mikä on puhelimessa. Niin luulis sen toimivan myös android televisiossa.
 • Vielä lisäys että hyvin toimii hbo myös hubilla 😀
 • @henkka

  Mikä versio?
 • Sami

  Jos tarkoitit hbo niin versio versio on 2.1.3
 • @henkka

  Siis mikä versio hbosta?
 • Henkka

  Onko apk. tiedosto vai kuinka sait toimimaan?
 • Ei ole asennettu google play kaupasta vaan ihan toisesta paikasta 😀
 • On minullakin hbo hubilla joka käynnistyy ja toimii muuten, mutta kaukosäätimen ohjauksella ei voinut minun versiossani valita leffoja tai sarjoja. Täytyy kokeilla versiotasi.
 • Ai niin netflix toimii myös loistavasti 😀
 • Sami

  Tuo mun hbo sovellus on tarkoitettu ihan andriid tv:lle. Enkä asentanut sitä apk tiedostona. 😀
 • *android
 • Pojat on kikkailleet softat onnistunesti sitten paikoilleen
  Itse taidan odottaa että tulee normaalisti asennettavaksi ettei sitten sanota jos hubi tilttaa että itse olet sen sotkenut 😀
 • Eipä ole hubi vielä tiltanu enkä usko että tilttaa ja jos tilttaa niin aina han saa palautettua tehdasasetukset.
 • Joo. tarkoitinkin lähinnä nyt takuupuolta kun tuo firma aina vioissa tahtoo ensimäiseksi syyllistää käyttäjän vaikka vika olisi niiden omissa vehkeissä tai linjoissa 😀
  Miljoona kertaa vuosein varrella kuultu tuota fraasia antennikysymysten jälkeen että se maksaa sitten teille jos vika on teidän laitteissa 😀
 • Netflix toimii minullakin loistavasti.
 • Aapo

  Elisalla tuota ongelmaa ei ole jos boksi menee rikki niin ilmoitusta palstalle niin saa ilmaiseksi uuden boksin.

  modeemin saa myös jos vanha menee rikki.
 • Hyvää iltaa kaikille

  Voisitteko kertoa omista käyttökokemuksista DNA Tv-Hubin suhteen. Oma Wbox Hd2 boxi on siinä kunnossa, että voisin vaihtaa sen. Olen miettynyt tätä mutta en ole ihan varma vielä. Asun DNA kaapelitaloudessa. Onko ollut ongelmia laitteen käytössä. Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.
 • Itse sain vasta uuden modeemin kun vanha ei enään toiminut. Eikä ne edes paljoa kysellyt mitään vaan laittoi uuden postiin. Eikä vanhaa tarvinnut edes laittaa takaisin.
 • Hei Janne  Muutaman päivän ajan ollut ja pientä pixelöintiä joskus mutta muuten toiminut hyvin- Kanavavaihdoissa ja käynnistyksessa joskus täytyy käyttää malttia      ja minulla on tuo gigan liittymä mutta  luulen että mitä hitaampi netti sitä pidemmät viiveet ja suurimmat ongelmat taitaa olla niillä jotka joutuvat käyttämään jotain 4 G internettiä
  On tuo pirun paljon parempi minusta kuin oma HD-2 joka on koko ajan ollut oikea murheen peli Boottailee. pikselöi ja jumitteli eikä koskaan takuuaikana saatu kuntoon
  Toivon vain ettei samat murheet sitten ala hubilla

 • Henri. Mikä modemimalli sinulla oli? Ne edelliset ainakin oli melko murheellisia

 • Kiitoksia Aapo tiedosta. Oma HD-2 boxi on tehnyt ihan samoja bootailuita jo pitkään. Alkaa jo ärsyttämään. Miten sinulla on tallenusten katselu toiminut ja Hd kanavien katselu? Kun niitä ei voi sinne verkkoon tallentaa.
 • Aapo

  Minulla oli Kotiboksi P-661hyvin toimi. Nyt minulla on Kotiboksi Huawei HG635 ja hyvin on toiminut ainakin vielä.
 • Hyvin minulla on ainakin toiminut vaikka on 50 meganen 4G netti ja kaksi hubia.
 • - satunnaisesti hubi ei herää sammutuksesta, vaan pitää stöpseli irroittaa, normaali standby tilassa lämpenee aika paljon. Satunnaisesti jymähtää, jolloin sama stöpselin irroitus.

  - haaroittaja pitää hankkia, jos telkkaria aikoo katsella samasta pistokkeesta.

  -iptv puolella aika vähän kanavia, ei tietenkään haittaa paljoa kaapelitalouksissa. Näitä kanavia ei voi tallentaa edes hubiin ostettavalle kovalevylle.

  - laitteesta ei voi tallentaa pilveen.
  - omalle hubille tallennus aika peruskamaa. Ohjelmaopas ja kanavalta. 

  -4G verkossa minulla nopeus 50/50 megaa tallennukset ja HD kanavat toimivat hyvin. Tutulla adsl 8/1 toimii myös hyvin.

  - mukana tuleville apeille ei tukea dna kautta, Katsomo ei tue laitetta ollenkaan.
  Joskus apeista poistuttaessa, virittimen kanavat eivät aukea.

  - laitteen pitää olla netissä kiinni, jotta maksukanavat näkyvät, sähköinen ohjelmakortti.

 • -Antennitalouksia varten olisi kiva jos olisi manuaalinen kanavahaku. Joa ympärillä on useampi lähetin, voi laite ottaa signaalin heikommasta lähettimestä, joka voi hetkellisesti lähettää voimakasta signaalia.

  - Antenniasiakas ei näe Viasat historyn tilauksella iptv viasat history kanavaa. Dna tietää tapauksen, mutta heidän tekninen puoli, ei ole pystynyt toistamaa ongelmaa heidän päässään, joten korjausta ei ole.
 • Tarkoitato Sami sitä heräämisellä ettei ruutuun tuli mitään vaituolliasta kun minulla tekee joskus että voi tulla se kanavateksti alapalkkiin mutta ei kuvaa?

 • Juu noissa 4G yhteyksissä on niin arpapelia että miten hyvässä paikassa signaalin suhteen asuu
  Mullakin yhdella kaverilla on vaan ihan netti sillä systeemillä ja ainoa tapa saada edes täydet palkit on että joku pitää mokkulaa keskellä pihaa mahdollisimman korkealla 😀
  datayhteyksissä kun tuo sijainti ja kenttä näyttelee varmaan suurempaa roolia kuin pelkällä puheella
 • Sami Kyllä minulla katsomo näkyy,
 • Tarkoitato Janne hd boxin vai hubin tallennuksia? HD boxi on sellasta sontaa koko aikansa ollut ettei juuri voi sanoa että olisi mitään virkaa. Kun 2 vuotta tappelin sen kanssa niin  uhkailulla sitten sain osan rahoista takaisin sillä ei tuollaista ole kenekään pakko sietää saati maksaa siitä rahaa.
  Hubilla en vielä ole paljoa katsellut noita kovo tallennuksia ja niitä kännykällä "pillveen" tallennettuja sen verran että ainakin kuva tuli 😀

 • Katsomo näkyy, mutta eivät tarjoa tukea jos ongelmia.
 • Tarkoitin sillä että laite ei edes lyö päälle, etupanelin valo ei muutu punaisesta vihreäksi, kaukosäätimen valo kyllä välähtää. Stöpseli irti ja matka jatkuu.

  Tuo kanavateksti alareunassa ja ei kuvaa, on myös aika yleinen ongelma. Buginen boxi.
 • Näissä boxeissa    ja hubeissa on sellainen suunnitteluvika jo alun alkaen joka johtuu kovojen hinnoista.
  Herrat insinöörit laskee vain sen että hidaskin kovo riittää kuvan siirtoon mutta huomioitta on jäänyt se seikka että kovoa ohjataan myös datamuodossa ja jokainen joka on asentanut SSD kovon vaikka vanhaan läppäriin on todennut sen tosiasian että tietokoneesta tuleee paljon nopeampi ja paremmin reagoiva  kaytössä vaikka ei siirrä tavuakaan kuvaa tai ääntä sinne levylle
  Se nimittäin voi olla kanssa yksi syy miksi HD boxi bugailee
  Samoin vanha perinteinen kovo kehittää myös koko ajan pyöriessä lämpöä.
  Omaa boxia virittelin vanhana atk- hemmona atk tavoilla eli liimailin siilejä piirien päälle ja paransin ilmanvaihtoa ottamalla ne ilmanvaihtoaukkojen sisäpuolella olevat  pellinliuskat pois jotta aukot hieman suurenivat.
  Liekö sekin softan vaihdossa dna ohjelmoijilta jäänyt unholaan että ainakaan minun purkki ei nosta lainkaan tuulettimen kierroslukua sen mukaan kuin lämpö nousee
  Yleensähän näin tapahtuu atk-laitteissa

 • Se ei jotenkin siinä tekstihommassa löydä kuvaa ennen kuin odottaa ja räplää eri kanavia
  On tässä vielä omat ongelmansa että voitaisiin katsoa että laite on siinä määrin toimiva että siitä olisi  pakko mitään maksaa ja odottaa taas vuosia kuten HD boxissa että tuleeko pelistä koskaan kunnolla toimivaa jota ei HD boxista tullutkaan.
  Jos purkki olisi ollut alle satasen voisi vielä antaa jotain anteeksi mutta 3 hunttia risasta on sellainen ettei sitä mikään kuluttajalautakunta katso toimivaksi ja täysihintaiseksi laitteeksi 😀
 • Minulla on tullut ongelma, että kanavanippu A kanavat häviävät ja vain kanavahaku tuo ne takaisin. Tänään käynyt 10 kertaa. Telkkarissa toimii samaanaikaa normaalisti.

  Chromecastia en saa millään hubissani toimimaan. MiBoxssa toimii täysin. Mikä helkatin ruksi on väärässä paikassa.
 • Hbossa en saa millään kursoria liikkumaan ja että voisi jotain valita.
 • En osaa minäkään cromecastia siinä käyttää ja taitaa googlen softakin olla erilainen kuin entisessä läpyskässä Kerran se alkoi kyllä vissin tuota kautta soittaa tuubivideota ihan vahingossa 😀
  Siis omia kuvia esim. kännykästä ruutuun ei kyllä ole saanut
  Taas ominaisuus sarjassa mainoksen teksteistä jotka joskus alkaa toimia 😀
 • Hyvin minulla ainakin toimii Chromecast molemmissa hubeissa 😀
 • Toisessa hubissa on semmoinen vika että se aina välillä tukkää hukata osto pin koodin ja se pitää syöttää uudestaan.

  Toinen hubi on vain kerran hukannut osto pin koodin.
 • Chromecastin pitäisi toimia, mutta on ainoa laite, joka ei löydy.
 • Mikä on muiden mielipide kuvan laadusta jos vertaa televisiolähetystä ja C.more kirjaston kuvaa?
  Eukko rupesi katsomaan tuota Game of trone filmiä ja kyllä ainakin se oli hänen ja minunkin meilestä pehmeämpi ja epätarkempi mutta lienee noissa tallenteissakin  laatueroja

 • Sami. Selvennä vähän.
  "Chromecastin pitäisi toimia, mutta on ainoa laite, joka ei löydy."

  Eikö sen pitäisi olla tuonne sisäänrakennettu eikä vaatia mitaan ulkoista laitetta?
  Setupissa vaan näkyy.
 • Näinhän ei pitäisi olla mutta tuli mieleen että mahtaako puhelimerkillä ja sen softalla olla  jotain merkitystä
  Itsellä se oneplus 5  ja uusin android ja tässä hubissa lienee jokin vanhempi android versio?
 • @Aapo ja @Sami, voisitteko avata hieman enemmän mitkä ovat ne seikat jotka teidän mielestänne tässä Hubissa on ns. bugeja? Se, että laitteessa ei ole kaikkia niitä ominaisuuksia joita te erityisesti haluaisitte ei kai tarkoita sitä että laite olisi buginen...
  Bugi tarkoittaa lähtökohtaisesti sitä että jokin ominaisuus jonka pitäisi toimia ei toimi...ja niitä ei itselleni ole tullut kyllä vastaan. Tottakai tässä voisi olla kaikenlaisia juttuja jo valmiina esim. se että voisi laittaa verkkotallenteita suoraan tästä Hubista, mutta kätevästi ne hoituu myös padilla tai puhelimella. Tämä siis näin esimerkkinä....

  Jos noita bugeja saisi ns. fiksusti tänne kirjattuna niin ehkä niille voisi tapahtuakin jotain.
  Tai niihin pystyisi ehkä joku DNA:lta myös kommentoimaan.
 • - Minulla on tullut ongelma, että kanavanippu A kanavat häviävät ja vain kanavahaku tuo ne takaisin. Tänään käynyt 10 kertaa. Telkkarissa toimii samaanaikaa normaalisti.

  - Antennitalouksia varten olisi kiva jos olisi manuaalinen kanavahaku. Joa ympärillä on useampi lähetin, voi laite ottaa signaalin heikommasta lähettimestä, joka voi hetkellisesti lähettää voimakasta signaalia.

  - Antenniasiakas ei näe Viasat historyn tilauksella iptv viasat history kanavaa. Dna tietää tapauksen, mutta heidän tekninen puoli, ei ole pystynyt toistamaa ongelmaa heidän päässään, joten korjausta ei ole.

  - satunnaisesti hubi ei herää sammutuksesta, noin kerran päivässä, vaan pitää stöpseli irroittaa, normaali standby tilassa lämpenee aika paljon. Satunnaisesti jymähtää, jolloin sama stöpselin irroitus.

  -Chromecast ei toimi, kuin että hubi on wlan verkossa.

  - välillä kanavateksti (se missä kerrotaan nykyinen ohjelma ym.) tulee ruutuun, mutta ei ääntä eikä kuvaa.
 • @Aapo

  Sain chromecastin toimimaan silloin kun se käytti kännykän wlan jako verkkoa, ethernetissä hubia ei edes löydetty.
 • - dnatv pysähtyy silloin tällöin
  - applikaatioista poistuminen peruskanaville kaataa silloin tällöin koko laitteen tai ääni alkaa kuulua mutta kuvaa ei tule.

  Tallennuksen tekemisen helppous tabletilla tai älykännykällä ei ole helppoa, jos ei niitä omista.

 • Sami. Jotain tuollasta minäkin taisin havaita ja aika pässiä että se olisi sidottu wifiin eikä toimi ainakaan lennosta niin että modemissa on wifi päällä ja hubi kaapelilla.
  Samoin PC ei näe minulla hubia verkkolaitteena ainakaan  ilman jotain ihme säätöja joita taas en ole alkanu etsiä
  Hubissahan itsessään ei liene mitään verkon konffausominaisuuksia vaan se on jotenkin "automaati"

 • Tietäjä.. Ensinnä minusta ainakin ne ovat selviiä bugeja jotka on mainostettu mutta ei toimi
   Toiseksi kaikki toimintohäiriöt ovat myös bugeja tai nimitettäköön sitten vaikka vioiksi
  Paras jos sinäkin keskityt hubiin eikä toisten kommenttien arvosteluun
  Yksi vastaava älykkö täältä jo poistettiinkin vai oliko sinun tuplatunnus 😀

  nim.merk Besserwisser 😀
   
 • Chromecast ultra kykenee ainakin ethernet/wlan yhteispeliin.
 • Ei poistettu, eikä ole Tietäjän tuplatunnus vaikka paranoidisti niin voisi olettaa. Ehkä lopetat ainakin Tietäjän loukkaamisen tai loukkaamisen yrittämisen sillä perusteella. Muuten en osallistu keskusteluun, jota käydään epämääräisin argumentein, kun mielipide ei kelpaa tai ei ole muka muuten perusteltu. Tästä ketjusta löytyy paljon esimerkkejä omasta mutuilustasi. Saat viimeisen sanan, koska osaan ja lopetan ajoissa oman älykkyyteni loukkaamisen jatkamalla.
 • Hubissa on myös semmoinen vika kun käyttää jotain android sovellusta ja menee sen jälkeen takaisin tv:n puolelle niin välillä hubi menee tilttiin ja joutuu tuulettaman virtajohtoa.
 • Paolo. En täällä  ole muuta herrasta kommentoinut kuin sen että jo nimimerkistä voi aavistaa jonkinlaista suhtautumista muihin ja se tieto ei aina ole sen vakuuttavampaa kuin muidenkaan "väärin" kirjoittama.
  Kukin saaa varmasti tehdä vaikka insinööritason exel taulukoita itse hubiin liittyvistä jutuista ja punnitaan jutuissa vaan sitä hubista tietämistä ja etenkin kokemusta eikä siitä että tietää muiden kirjoitustyylin  "vääräksi".
  Hubiin palatakseni vielä selväsanasesti että eikö ole luonnollista ajatella että hubi toimii luvatuilla ja mainotetuilla tavoilla?
  Anrdoait kun oin eräänlainen laaja kokonaisuus niin toki tv ja puhelin ja muutkin versiöt ei aina ole ristiinsopivia.
  Jos mainostetaan mahdollisuudesta ladata laajaa android ohjelmisoa hubiin niin minusta sekin on hiukan ylimainotamista kun ei tähän sovi kuin murto osa ohjelmieta eikä mainoksissa mainita esim. sitä
  Sama  juttu oli aikoinaan kun testailin Androitiapc- läppäriin asennettuna.
  Jotkut softat toimi mutta suuri osa ei mutta se onkin jo kokonaan toimem asia.

 • Sami. Voiskihan olla niin että hubissa on tältä cromecast osin  vanhaa rautaa kun tätä on niin kauan pantattu julkaisemasta että rautapuolen tekniikkaakin voi olla jo parannettu uusissa malleissa?
  Sitä taas ei teidä kuin DNA mutta tuskin kommentoi
 • Sain osittaisen vastauksen. Eivät ole päättäneet kuuluuko hub IPTV Viasat History HD, antennitalouden viasat history tilaukseen. Siksi ei aukea. Tänään saan lisätietoja.
 • Sami. Jo on rahastuken makua tuossakin jos ei kaikki kanavapaketi tilattaessa ole yhtenäisiä niihin laitteisiin joihin se tekniusesti on mahdollista toimittaa.
  Onhan aika  merkillistä jos kanavat saa vanhaan digiboxiin mutta ei uuteen hubiin jonka tarkoitus mitä ilmeisemmin on korvata nuo romut vanhat boxit 😉

 • Hei!

  Suuri kiitos tulleista kommenteista, huomioista ja kehitysehdotuksista.

  Muutamia huomioita:

  Netflix

  Netflix on tulossa Hubille lähiaikoina. Asiaan ei liity mitään epäselvyyttä, kyse on vain siitä, koska vaadittu kehitystyö saadaan valmiiksi ja julkaistua asiakkaiden käyttöön. Olemme todella pahoillamme, että emme saaneet Netflixiä mukaan heti myynnin alkuvaiheessa. Netflix -sovellusta ei siis vielä tällä hetkellä löydy Play –kaupasta. Kerromme asiasta lisää mahdollisimman pian.

  Käyttö

  DNA TV-hubi toimii kaikkien operaattorien laajakaistayhteyksillä, eli sitä ei ole sidottu mihinkään tiettyyn laajakaistayhteyteen. DNA:lta voi ostaa Hubin joko kiinteän Valokuitu Plus laajakaistan tai 4G-yhteyden kanssa paketoituna.

  DNA TV-hubi on tehty tällä hetkellä ensisijaisesti käytettäväksi antenniverkossa ja DNA:n kaapeliverkossa. Näissä molemmissa verkoissa DNA TV-hubi löytää ja näyttää ns. vapaat tv-kanavat (esim. Yle, Maikkari, Nelonen) televisioverkosta.
  Elisan ja Soneran kaapeliverkoissa DNA TV-hubi ei viritä vapaita kanavia. Maksutv-kanavia, ohjelmakirjastoja, verkkotallennusta ja leffavuokraamoa voi katsella DNA TV-hubilla myös Elisan ja Soneran kaapeliverkossa. Tällöin näitä käytetään ja katsotaan laajakaistan yli.
  Myös Android TV sovellukset kuten Yle Areena, MTV Katsomo, Youtube ja pelit toimivat missä vain ja minkä tahansa nettiyhteyden yli.

  DNA TV sovelluksesta ei löydy Android TV versiota ladattavaksi Android TV televisioihin tällä hetkellä.

  Antenniasiakas näkee DNA TV-hubilla enemmän kanavia kuin pelkästään antenniverkossa katsottaessa. Nämä lisäkanavat tulevat laajakaistan kautta ja ne löytyvät kanavapaikalta 600 ylöspäin. Antenniverkossa ei ole vielä kaikkia samoja kanavia kuin kaapeliverkossa, mutta kanavavalikoimaa tullaan asteittain kasvattamaan.

  Kanavavalikoima

  Kanavavalikoima löytyy täältä (Hubilla laajakaistayhteydellä näkyvät kanavat ovat IPTV kanavalistassa).

  Saako kanavien numeroinnit muutettua suosikkilistalla? Siis niin, että esim. YLE 1 HD löytyisi kanavapaikalta 1, eikä 21.

  Ikävä kyllä tällä hetkellä toiminto ei ole tuettuna, mutta kehityskohde on tunnistettu.


  Kanavien tallennus

  DNA TV-hubilla voi tallentaa kovalevylle kaikkia antenni- ja kaapeliverkon kanavia. Verkkotallennuksia voi tehdä kaikilta vapailta kanavilta DNA TV mobiilisovelluksella ja katsoa DNA TV-hubilla.
  Toistaiseksi IPTV-kanavia ei voi tallentaa kovalevylle, eikä maksullisia kanavia myöskään verkkotallentaa.

  Google Cast

  DNA TV Hubi tukee Google Cast –toimintoa. Jotta castaus onnistuu, tulee laitteiden olla samassa lähiverkossa. Hubi voi olla kiinni lähiverkossa joko WLAN tai Ethernet –yhteydellä. Myös mobiililaitteella käytettävän applikaation tulee tukea Android TV:n Google Cast –ominaisuutta (esim. Youtube).
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Google Cast:

  Kertokaapa kikat, joilla Cast toimii, kun hubi wlan-yhteydellä? Ethernetillä kyllä toimii samassa lähiverkossa, mutta ei wlanilla. Sekottaa vielä "pakan" niin, ettei ilman uudelleenkäynnistystä toimi wlan-kokeilun jälkeen edes ethernetillä.
 • No per, piti verkkoasetusten muutosten jälkeen käynnistää laite uudelleen, niin rupesi toimimaan myös wlanilla. Onko tuosta mainintaa ohjeissa, joita ei ole tullut tavailtua?
 • Kun ei cast toimi kuin wlan verkossa, ethernetillä ei toimi millään.
 • Koska saadaan hubille ylen, mtvn ja foxin HD kanavat IPTV:nä?
 • Kiitos myäs DNA henkilökunnalle vastauksista sillä siellä se paras tieto kuitenkin on kunhan vaan joku tulee kertomaan.
 • Voiko dna kommentoida vielä tarkemin ohjein tuota cromecast juttua    ja sitä pitäisikö hubi näkyä esim. Windows 7 verkkoasetuksissa kun minulla esim näkyy vain tuo SVC-LVG joka on valokuitumodemin palvelinosa

  Pystyykö siis hubista muuttamaan sen verkkoasetuksia vai ainoastaan tietokoneen verkkoasetuksista?

  Pitääkö valokuitumodemin joitain asetusta rukata hubia varten?

 • Kiitos vastauksista, DNA.

  "Antenniasiakas näkee DNA TV-hubilla enemmän kanavia kuin pelkästään antenniverkossa katsottaessa."

  "Antenniverkossa ei ole vielä kaikkia samoja kanavia kuin kaapeliverkossa, mutta kanavavalikoimaa tullaan asteittain kasvattamaan."

  Kanavia tuli nyt aika vähän lisää ja ne ovat kovin urheilupainotteisia. Nämäkin kanavat olivat jo nähtävissä DNA TV -sovelluksen kautta...

  English Club TV HD
  Fight Sports
  FUEL TV
  Motorsport.tv
  Nautical Channel

  Muut:
  Discovery Science
  Discovery World
  Ginx eSports TV

  Yleisesti, olisi kiva saada lisää vähän muutakin sisältöä kuin vain kaiken maailman urheilukanavia Sport 1-8 ja Urheilu 1-8 jne. Toivoisin antenniverkkoon/Hubiin esim. CNN, Travel Channel, TVE Internacional, VH1 ja vaikka Ruotsin kanaviakin. Kiitos.

 • En kyllä laske kanavien määrän hirveästi nouseen verrattuna antennikanaviin, näillä kaikenmaailman lisäkanavilla (xtra ym), millä ei ole edes lähetyksiä koko aikaa.
 • Harri

  Antenniverkkoon on tuskin tulossa lisää maksukanavia mutta hubiin niitä kylläkin tulee IPTV jakeluun.

  Saas nähdä koaka loppuu kaikki maksukanavat antenniverkosta kun DNA:llakin o jo hubi joka näyttää kanavat IPTV:nä. Nelosen maksukanavat loppuu jo 1.9.2017
 • Joo, nyt on ihan liikaa kaikkia extra sitä ja plus tätä -kanavia. Sport/Urheilu/F1. Todellinen kanavamäärä olisi tosi pieni ilman näitä lisäjuttuja.
 • IPTV jakelussa voi näyttää niin paljon kanavia kuin huvittaa eikä tarvitse mitään toimilupaa niin kuin antenissa. Kanavien määrä ei myöskään vaikuta kuvanlaatuun.

  Eli luulis kanavien määrän nousevan tulevaisuudessa kaapelin tasolle kun han DNA saa nouvoteltua hyvät sopimukset kanavista.

  Nuo F1 lisäkanavat on kyllä turhia hubissa kunnei voi katsoa kuin yhtä kanavaa keralla. DNA tv selaimella nuo on kyllä hyvä lisä kun voi katsoa useammalta näytöltä yhtä aikaa eri lähetystä.
 • Tottunut liikaa täysin kännäkällä hallittavaan chromecastiin ilman erillistä tukiasemaa. Vain käyttäen kännykkää tukiasemana. Tietenkin kännykkä täytyy kytkeä kiinni 4G reitittimen wlaniin ja johan rupeaa hubi toimimaan ethernet verkon yli. Kyllä sitä on idiootti.
 • Jostain syystä HBO kaataan hubin chromecastin, muut palvelut eivät.
 • Google kuvat palvelulla saa valokuvat näppärästi chromecastilla ruutuun.
 • Saako Sami tällä castilla siis lainkaan materiaalia suoraan kännystä kuvaruutuun kuten ennen vai kierrättääkö google nyt kaikki niiden palvelimille ensin?
  Se minusta ei ole oikein yksityisyyden kannalta jos kuvat pitää jakaa netin kautta.

 • Tuio on sikäli tyhmääkin  että kuormitetaisiin tuollaisella liikenteellä taas lisää verkkoa
 • Vika saattaa myös olla hubissa jos ei casti toimi tai sit se ei tykkää puhelinen käyttiksen versiosta.

  Mun puhelimessa on käytyis 6.0.1 ja puhelin on huawei mate 7.
 • Kuvat ja muu materiaali jonka lähetät puhelimeltasi menee suoraan töllöön mutta esim Netflix ja youtube saa puhelimelta vain käskyn hakea materiaali netistä eli chromecast striimaa ne ite netistä ja luuri toimii vain kaukosäätimenä.
 • @Aapo

  Allcast ohjelman esim. ladata kännykkään.
 • Janne

  No vika täytyy sit olla hubin castissa kun ei toimi.
 • En tiedä onko tässä kenellekään apua tai uutta tietoa mutta tällaisen löysin.
  Tästä voisi päätellä että cromecast toimii vain wifin välityksellä
  Taas hubi näyttää heittävän kiinteän verkoin pois ja käskee irroittaa kaapelin jos laittaa siinä wifin päälle??
  https://support.google.com/chromecast/answer/2998456?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi 


 • Tosin tuo ohje on sillä cromecast läpyskälle eikä hubille.
 • Chromecast-läpyskät toimii vain wifin välityksellä, kun ei niissä verkkopiuhaa olekaan. Hubilla castaus toimii yhteydestä riippumatta (wlan tai piuha).

  Eihän siinä olekaan mitään järkeä pitää kahta yhteyttä yhtä aikaa päällä, joten piuhan irrotuksen ehdottelu wifiä käyttöön otettaessa on aika loogista. Jos käyttää piuhayhteyttä, kannattaa wifi ottaa pois käytöstä, koska luultavasti piiri kuitenkin vie virtasta (= lämpiää) turhaan.

  Ja kuten jo todettua: aina yhteysmuotoa vaihdettaessa on hubista käytettävä virrat pois, että castaus toimisi.
 • Chromecast ultrassa on molemmat, joten hubi olisi lähinnä sitä

 • koetin jo staattista IP asetustakin mutta en huomaa eroa    ja hassu laite kun molempia ei saa toimimaan saman aikaan vaan ainoastaan joko wifi tai lan
  Jos on lan kaapeli kiinni ei  hubi löydä wifilaitetta
 • Hubi on joko ethernetissä tai wlanissa. Kaikkien laitteiden on oltava samassa verkossa kiinni jotta toimivat. Kännykkä wlannilla kiinni 3g/4g/adsl/vdsl boksissa ja se ethernetillä kiinni hubissa. Tai kännykän mobiilijako päällä ja sillä yhteydellä myös hubi. Jälkimmäinen vaatii uusimman google play palvelut betan jotta toimii.
 • Tai sitten.
  Kaikkien laitteiden on oltava samassa verkossa kiinni jotta toimivat. Kännykkä wlannilla kiinni 3g/4g/adsl/vdsl boksissa ja se wlanilla kiinni hubissa.
 • minua hämää vielä sekin että jois katson tuubin videota niin sen saan ruudulle kännykästä mutta en kännykän kuvia? Onko tuo normaalia?
  Eihän tässä ole mitään järkeä kun tuubin saa suoraan hubistakin.
 • Kun googlen hakuun kirjoittaa "youtube cast only" löytyy jonkinverran osumia.
 • Kännykän kuvat saa castattua Hubille Google kuvat -sovelluksella, jonka pitäisi löytyä ihan defaulttina kaikista Android luureista. En tiedä onko muitakin vastaavia sovelluksia olemassa. Ja ei tuota Google kuvat -sovellusta käyttämällä kuvat siis liiku mistään googlen kautta vaan ihan suoraan puhelimesta siirtyvät Hubin kautta tv-ruudulle.
 • @aapo
  TaiChromecast only youtube.
  Pitäisiköhän sinun kokeilla tehdasasetusten palauttamista.
 • Koettakaas asentaa usb muisti hubin reikään ja alustaa se
  Ainakaan minun PC ei sen jälkeen tunniustanut tikkua eli taitaa tehdä saman kuin kovolle että lukitsee sen jotenkin hubin käyttikseen?
 • EI KANNATA laittaa tikkua sillä tuossa sitten tulikin viesti ettei tikku enää toimi muissa laitteissa !
  En tiedä onko tähän suojaukseen olemassa joku purkusofta kuten kuulemma aikaisempien boxien kovalevyille oli
 • Mahtaneeko tehdä saman usb kovalevyllekin?
  Voiko Ylläpito vastata tähän?

 • Android käyttää eri tiedostojärjestelmää kuin mitä normi PC, jos laittaa usbi tikun tai usb kovalevyn Hubin vasemmassa reunassa olevaan usb-väylään ja alustaa sen Androidin asetuksista käytettäväksi Androidin massamuistina niin silloin siihen tikulle/kovolle tulee Androidin tiedostojärjestelmä jota PC ei sitten taas tunnista. Tikun tai kovalevyn voi sitten kyllä PC:llä alustaa takaisin PC -yhteensopivaksi.

  Mitään pysyvää vahinkoa ei siis tapahdu. Tuo Hubin sivu-usbi on varmaan tarkoitettu juurikin lisämuistiksi jos sattuu asentelemaan appseja niin paljon ettei Hubin sisäiselle 8GB muistille enää mahdu.
 • Millä pystyy alustamaan sitten kovon tai tikun uudelleen pc käyttöön kun kone ei sitä tunnista?
  Kuten sanoin niin olen kyllä kuullut että tuota varten olisi jokin softa mutta minulle vieras.
  Kun androidin asensi kovolle PC koneessa niin toki se sinnekin teki omiaan mutta ne sai sentään PC koneella palautettua
  Käsittääkseni muistutti jotain linux tiedostomuuotoja
 • Lisäkysymyksenä vielä ettei sitten pc koneella kopsatut musat tai kuvatkaan varmaan toimi jos hubi lukee vain omia tiedostomuotojaan?
 • Muistitikku kannattaa alustaa FAT muotoon, niin silloin pitäisi toimia, koska myös Linux tukee tätä formaattia. SDFormatter ohjelmatta olet aina sanut muistitikut takaisn alustettua Windows maailmaan sopivaksi.
 • ohjelmatta = ohjelmalla... On se kivaa, kun voi typoja korjata täällä.... NOT!
 • Kovalevyn jakaminen kahteen osioon voi olla vastaus tiedostojen siirtelyyn eri formaattien välillä. Pitäisi olla atk-asiantuntijalle ihan selvää huttua.
 • Tai tosiaan siihen formaattiin jota Android-PC / Android-Mac tukee.
  Vanhojen wboxit piti formatoida juuri fat32 muistaakseni, muuten levy ei suostunut edes formatoitumaan wboxiin.
 • Pitää sitten koettaan MIE mainitsemaa softaa mutta alkaa olla aika hankalaa noin normikäyttäjää ajatellen jos hubin kanssa  vaatii kasan erikoistyökaluja avukseen 😀
  Taitaa olla turha edes kokeilla mitä tapahtuu jos laitttaakin muhelimen usb väylään ja koettaa siitä siirtää kuvia. Voi olla ettei sen jälkeen toimi mikään 😀
 • Tällainen maininta oli dna sivuilla:
  • Irrallisia kovalevyjä voi käyttää Android-sovellusten yms. kanssa (esim. valokuvien katseluun) kytkemällä kovalevy laitteen sivulla olevaan usb-liittimeen.

  • USB-muistitikkuja ja irrallisia kovalevyjä voi käyttää Android TV -sovellusten yms. kanssa ja esim. valokuvien katseluun kytkemällä muistitikku tai kovalevy DNA TV-hubin sivulla olevaan USB-liittimeen. Ulkoisen USB-muistin on oltava tiedostomuodoltaan 32FAT, jotta se toimii DNA TV-hubin kanssa.
  Eli pitäis siis olla ihan pc luokan formaatti
 • Kokeilin tuota mainiittua formatointisoftaa ja kyllä hubi nyt alusti tämän transendin tikun niin ettei sitä tunne tuokaan softa
  Muut tikut tunnistuvat moitteetta ja niin tunnistui tuo tuhoutunutkin aikaisemmin koska  formatoin sen ennen tuota kokeilua juuri fat32 tilaan ja pistin sinne pari biisiä ja videoleikettä
 • Onko iptv-kanavat tulossa jossain vaiheessa myös HD-versioina tarjolle hubin kautta?

  On kyllä surkuhupaisaa seurailla Aapon touhuja täällä. Itse hubi ei kyllä juurikaan kiinnosta , mutta tämän atk-alan erikoismiehen touhut on hauskoja.

  Tsemppiä turkuun!
 • Hauskaa olla joillekin iloksi 😀
  Tulee aina noita uusia tunnuksian tälle palstalle eli käyttäjiä lisää 😀
  Pitäisköhän itsekin tehdä uusi kun vanha alkaa olla kovasti ryvettynyt joidenkin mielestä
  Toisaalta laskekaapa oma saldonne älykkäiden kysymysten ja neuvojen suhteen niin ei ne kaikilla muillakaan niin vakuuta.
  tässähän voisi pistää sitten vaikka oman _Hupi_  palstan jonnekin tuubiin ja ruveta tubettajaksi
 • Iptv kanavissa on jo tarjolla HD versioita. Aapon artikkelit ovat mieleatäni erittäin mielenkiintoisia ja asiallisia.
 • Kiitos sami. Joillakin vaan on se vika että jos ei itsellä ole mitään sanottavaa niin arvostellaan vaikka sitten sitä että aina ei  vanhalla osu sormet oikeille näppylöille mutta kun on vanha ja  kokemusta varmaan mm- kauppatavoista. kuluttajasuojasta ja kauppiaan vastuusta ja velvollisuuksista tuotteensa kohdalla enemmän kuin monella suupaltilla yhteensä
  Vanha sanontahan sanookin että tyhjät tynnyrit ne juuri kolisevat eniten 😀
 • Tällainen teksti oli jo edellisien boxien ohjeissa.
  "USB
  Tämän valikon kautta voi alustaa ulkoisen kovalevyn tai USB-muistitikun.
  1.Paina Option -näppäintä USB-valikossa.
  2. Valitse Alusta levy ja paina OK-näppäintä.
  Huom! Alustuksen jälkeen samaa ulkoista kovalevyä tai USB-muistitikkua ei voi enää käyttää
  tietokoneessa."
 • Tässä taas toinenkin käyttäjä puhuu mm. EU takuista josta minäkin kerran juttelin vaikka se mini monella yli hilseen
  Tämä ei siis ole minun kokemukseni paikan palveliusta ja tavoista
  Hubinkin kohdalla yrittävät sysätä takuun valmistajan ehtojen mukaisiksi vaikka EU suoja on 2 vuotta
  https://www.facebook.com/dna.fi/posts/858298794193141 • Mielenkiintoista että kun lukee eri aiheiden DNA palstojakin niin joillakin henkilöillä näyttää olevan elämäntehtävänä olla vähän joka paikassa jakamassa viisauksiaan.
  Harrastus se on sekin.
 • Aapo

  Tuota vähän epäilinki että ei toimi enään alustuksen jälkeen ulkoinen kovalevy tietokoneella mutta kiitos varmistuksesta. Nyt osaan olla alustamatta ulkoista kovalevyä tai muistitikkua 😀
 • Niin ttietäjät kertokoon mutta yksi kokemus muistitikun kohdalla riitti joten kovoja en ala kokeilemaan
  Hupaisa että tälläkin palstalla kovasti asiantuntemusta vaativat tyypit saavat muissakin yhteyksissä ja neuvoissa aina aikaan eripuraa ja väittelevät jopa keskenään mm vahoista boxeista:)
 • Aapo

  Elisa palstalla en ole törmännyt ainakaan tuommoiseen toimintaan vielä.

  Mutta sun kommentit mitä olen lukenut on asiallisia ja niistä saa hyvää lisä infoa 😀
 • Aapo

  Vielä tuli mieleen semmoinen että minkä kokoinen se sun usb tikku oli minkä alustit tuolla hubilla? Kun mietin että minkä kokoisia tikkuja tuo tukee?
 • Kiitos Henri
  Mä en saa mitään keksejä siitä että pyrkisin pätemään vaan sovellan vanhaa sanontaa tässäkin
  Kokenut kaiken tietää mutta vaivanen kaiken kokee
  Eli kannattaa ottaa onkeensa muidenkin kokemuksista eikä vain uskoa näitä jokapaikan mestarieita joilla osalla varmaan on kokemusta ja osa taas jauhaa omiaan ja inttää aina vastaan ilman kummempaa perustelua.
 • Henkka Onneksi tikko oli vain 2 gigan eli ei ollut suuri menetys mutta toimi kyllä ennen tuota alustusta
 • Nyt on jo silmät niin ristissä että parempi mennä nukkumaan ettei sohi ihan minne sattuu sormilla

 • Aapo

  Kiitos tiedosta 😀
 • Aapo

  Ei kai nyt pienet kirjoitusvirheet haittaa mitään kun niitähän aina välillä tulee jokaisella myös minulla 😀
 • DNA Hanna-Mari kirjoitti: Toistaiseksi IPTV-kanavia ei voi tallentaa kovalevylle

  Minä kysyn nyt DNAlta että minkä takia ei voi IPTV-kanavia tallentaa kovalevylle kun se onnistuu Telia TV:ssäkin eli Telialta on saatavissa IPTV-boksi johon voidaan kytkeä kovalevy ja siten tallentaa IPTV-kanavia siihen.​​​ Eli ei voi olla kyseessä mikään tekijänoikeussyy, muutenhan olisi tavalliset antenniverkon ja kaapeliverkon tallentavat digiboksitkin kielletty.
 • Ei hubin vaan palstan kehitysehdotuksena  dna:lle että miksi täällä ei voi korjata tekstin kirjotusvirheitä  tai viestiä heti ja viesti menisi sitten vasta lukkoon  hetken päästä tai kun joku on siihen vastannut?

 • Jari. Hyvä kysymys ja toivottavasti ylläpito vastaa.

  Taisin jossakin jo aikaisemmin esittää arvelun siitä että kyse voisi olla juuri tekijänoikeukmaksuista  ja dna ei  maksa siitä ominaisuudesta.
  Tuskin se on teknisesti mahdotonta.
 • Pienempi pulju watson on tarjonnut maksukanavien tallennusta koko ajan (watson tikun sd kortille tai motorola boxin kovalevylle), niin ihmettelen DNAta.
 • Se mitä myös ihmettelen, että hubi on tehty alunperin niille alueille missä antennin maksukanavat hävisivät 17.5. Digitan Muutoksen takia. Porukalla oli varmasti t2 tallentavatdigiboksit hommattuna ja niillä pystyy tallentamaan kaikkia kanavia. Miten hubi / nettitallennus (lisähintainen palvelu)/ hubin kovalevy (n.99€) auttavat näitä ihmisiä + maksukanavien hinta. Ei se ole kiva katsoa vaan reaaliajassa. Ennen riitti boksi ja 3.50€ kortti + maksukanavat.
 • Maksukanavien vai iptv kanavien? Kyllä dna:n maksukanavia voi tallentaa vaikka töllön muistitikulle.
 • Sami ja muut. Lukekaa tuo aikaisempi linkkini niin siitä saa kuvan asiasta jota aiemminkin olen tämän poperaattorin kohdalla kritisoinut ja itsekin kokenut
  https://www.facebook.com/dna.fi/posts/858298794193141

   

 • @janne

  Tarkoitin IPTV kanavia, aika paljon porukkaa asuu ympäri suomen kahden eri lähettimen (lähettävät samalla taajuudella eri kanavaa) häiriöalueella.
 • Muutama ajatus DNA Kaupassa tehdystä vartin kokeilusta...

  - Suorat kanavat: Kanavalistaa voi rajata kattamaan pelkästään omat kanavat, mutta järjestystä ei voi muuttaa, eli kotimaiset HD-kanavat löytyvät listalta vasta SD-kanavien jälkeen. Tähän olikin jo kommentti DNA:lta. Hyvä, että tarve on edes tiedostettu!
  - Kovalevytallenteet: Tätä en päässyt kokeilemaan myymälässä, mutta julkisten tietojen mukaan toistuvia tallenteita (sarjatallennus, avainsanatallennus) ei voi tehdä. Tämähän ei olisi mikään ongelma, jos verkkotallenteet tehtäisiin HD-kanavista ja HD-laadulla, mutta...
  - Verkkotallenteet: Verkkotallenteet tehdään SD-kanavista ja ne ovat kuvan laadultaan samaa kuraa kuin DNATV-mobiiliapilla ja Chromecast/AppleTV:lla toistettuna. Verkkotallenteissa on toistuvat tallennukset.
  - Tallenteiden lajittelu: Aikajärjestyksessä lajiteltuna ja halutessa alkukirjaimen mukaan rajattuna. Varsinkin verkkotallenteiden osalta kaipaisin näkymää sarjoittain, eli samoin kuten mobiilissa. Lisäksi tallennenäkymä on haluttu tehdä visuaaliseksi näyttämällä kuva jokaisesta tallenteesta. Tällä tavoin kerralla näkyvä tallennemäärä on pieni, eikä ohjelmista näy muita tietoja kuin alkuosa nimestä.
  - Tallenteiden katselu: Ei mahdollisuutta jatkaa kesken jäänyttä ohjelmaa! Jos poistut vahingossa tai tahallaan toistonäkymästä alkaa tallenteen toisto aina alusta. Lisäksi tallennetun ohjelman alun hakeminen ja mainoskatkojen ylittäminen tuntui kankealta. Yksittäinen painallus kelauspainikkeesta siirtyy +/-5s. Voisikohan olla toimivampaa esim. +45s/-10s tai jokin muu kombinaatio niistä mobiiliapin vaihtoehdoista. Painamalla kelauspainiketta pitkään voi kelata nopeasti pitkiä siirtymiä, mutta ilman esikatselukuvaa.

  Jotenkin tuntuu siltä, että DNATV AndroidTV-app on suunniteltu aivan puhtaalta pöydältä täyttämään tallentavan digiboksin minimivaatimukset muutamalla (pelkästään sarjoihin ja elokuviin keskittyvällä) ohjelmakirjastolla höystettynä. Monet tallenteisiin liittyvät hyvät ominaisuudet, jotka löytyivät jo DNATV-androidapista on unohdettu kokonaan. Miksiköhän ne on pitänyt raapaista pois uutta kehitettäessä...

  Nämä kommentit siis melko pitkälti tallenteiden näkökulmasta. AndroidTV:n mahdollisuus käyttää Areenaa, Katsomoa, Ruutua tai Viaplayta vähentävät toki tarvetta tallennukselle nykypäivänä. Samalla toisaalta mietityttää, miksi ohjelmasisällöt pitäisi enää ostaa DNA:lta? Varsinkin kun kaikki edellä mainitut palvelut tarjoavat parempaa kuvan laatua ja OnDemand-käytettävyyttä kuin DNATV:n IPTV-kanavat tai tallenteet...

  =)juha
 • Kanavalistojen järjestyksen muuttaminen on kielletty standardissa: jos sitä voi muokata niin et saa hd-ready merkintää. Syytä en tiedä. Näin ainakin televisiossa.
 • Ja tuota kuvanlaatuasiaa en ymmärrä mitenkään. Miten voi nykyaikana puskea jotain sd-kuvaa isoon töllöön? Hirveää katseltavaa.
 • Janne:
  ​Meneekö nyt varsinainen kanavalista ja suosikkilista sekaisin? Täällä ihmiset ovat kaipailleet nimenmaan suosikkilistojen muokkausmahdollisuuksia (kanavajärjestys ja kanavanumerointi järjestyksen mukaisesti). Sen muokkaukseen tuskin standardit liittyvät.
 • Ahaa, luin vain tuosta Juhan viestistä. Ei tietenkään suosikkilistojen tekoon puutu 😀
 • Janne:

  Käyttäjän näkökulmasta rajattu/järjestetty kanavalista ja "suosikkilista" on lähestulkoon sama asia. Tarkoitin vain, että kun ottaa ohjelmaoppaan tai kanavanauhan esille, olisi mukavaa kun kanavat olisivat haluamassani järjestyksessä. Vaihtoehtoisesti "älykkäässä" digiboksissa voisi tuoda HD-versiot kanavista automaattisesti perustarkkuuksisten tilalle/numeroille silloin kun ne ovat saatavilla.

  =)juha
 • Niiin kauan meille myydään mitä sattuu kun kukaan ei valita tai kritisoi juuri tuota että esdes mainospuheet ei pidä tai vataus on että tulee ja toimii joskus
  Kuten yksi osuvasti kerran sanoi.
  Itse en koskaan osta täyteen hintaan kanan mumia kennossa jossa voi olla 6 munaa 😀

 • Nykyaikana asiakas aina joutuu testaamaan tuotteet. Törkeää siinä on se että siitä joutuu maksamaan täyden hinnan ja sitoutumaan pitkäksi aikaa.

  Tulee mieleen tuo jonkun vuodentakainen Maxivisionin muutos, kun rupesivat käyttämään toista softaa. Vuoden sitä jaksoin, eikä vieläkään toiminut kunnolla. Sen pystyi sentään maksamaan kuukaudeksi kerrallaan. Tälläinen 24kk DNA sopimus on jotain todellä törkeää toimintaa.

  Edelliseen uuteen talooni tuli kellariin DNA:n kaapeli ja kysyin sen kytkentää, niin 1852 euroa oli vastaus ja sisälti jonkun 300m kaivantaa. Kerroin että se kaapeli on kellarissa IT-keskuksessa kuten myös talon sisäverkon pää, niin silti olisi ollut sama hinta, en ottanut eikä ottanut juuri kukaan naapurikaan. Siitä asti olenkin inhonnut kaikkia DNA:n palveluja 😀
 • Itse ollut monta vuotta pakkoaviossa DNA kaapelin kansssa taloyhtiön takia ja olen jo tuttnut siihen että niillä ei mikään toimi kunnolla ja ainakin saa vuodenmerran valittaa ja vaatimalla vaatia että tulee joku huoltomies ja kun viat on monasti satunnaisia niin harvoin sattuu että vika on silloin  kuyn huoltomies tulee ja kun seuraavan kerran soittaa niin joku poikanen vastaa vikapuolella että ei me voida laitttaa teille huoltomiestä kun viimeksikään ei ollut vikaa
  Yleensä ei tapahdu kummempaa ennen kuin pitkän hoistorian jälkeen ja sillä näytöllä ettei huolto löydä asiakkaankaan laitteista vikaa voi alkaa vatia lain suomaa oikeutta tuotteen toiminnasta tai rahoja takaisin Nykyään ei edes EU direktiivit salli että asiakasta pidetään pellenä ja testiympristönä mutta kuten mainitsin tämäkin firma kpoetaa usein västää tuotevasttuta omituisilla  pikkuteksteillä tai muilla joilla lain edessä ei ole mitään merkiutystä
  Niin kauan kuin ihmiset ei tajua että se ei esim. kuulu kaapelitelevision ominaisuuksiin että kuva tai ääni tai teksti katoaa ja valita niin meitä käytetään hyväksi
  Edellisessä talossa kun kartoitin vikoja niin moni vanhempi vaan totesi että juu hyvin toimii  ja välillä kyllä häviaa  kuva tai teksti  mutta se korjaantuu kuin sulkee välillä laitteet 😀


 • Tulipa taas typojä jotta ei se editointiominaisuuskaan pahasta olisi täällä palstalla
 • Kävin testaamassa laitetta kaverilla. Ensituntuma oli että on kyllä tahmea laite. Wbox 1:llä jatketaan. Wbox 3 HD toimii kellona. Tosin sekin jätättää.
 • Sen verran vielä tästä juridisesta puolesta että muistan aikaisemmista tapauksista sellaisen tulkinan että jos laite  ja liittymä on myyty pakettina kytkyssä    ei ole velvollisuus pitää liittymääkään. Tässä pätee samat säädökset että jos kohtuullisessa ajassa ei saada systeemiä toimimaan niin vian laadun suhteen ostajalla on oikeus joko saada osakorvaus ja palautus maksuista tai perua koko kauppa ja rahat takaisin. Mikään määräaikaisuus ei tuo tähän säädökseen mitään juridista sitovuutta pitää toimimatonta tai viallista tavaraa.
  En ole yhdessäkään  määräaikais sopimuksessa nimittään nähnyt että asiakas olisi sitoutunut ostamaan myös viallisen laitteen määräaikaisena sopimuksena.

 • Vielä sen verran että vioista tulee reklamoida myyjää eikä täällä valittaminen ole lain  voimassa avuksi .
  Dokumentit  ja kirjanpito vioista ja tapahtumista on hyvä olla olemassa
  jos meinaa jotain vaatia mutta tuskin täällä nyt moiseen on porukka alkamassa:)


 • J Tahmeaa?
  Minusta edelleen tuntuu että tuo voi osittain jhtua netin nopeudesta vaikka kaikki ei sitä täällä allekirjoita.
  Etenkin paluukaistan nopeudesta
  Lähdin nopeimmasta linjasta testaamaan eli gigan liittymästä ja tarkoitus kohta pudottaa 350 joka sekin vielä luultavasti pelittaa mutta noilla hitailla luulen kyllä olevan osuutta tahmaamiseen
  Kannattaa  myös katsoa että verkkokaapelit on vähintään CAT 5E luokkaa vaikka ihan sitä nopeusluokkaa ei verkko olisikaa Halpiskaapelit on usen niin surkeita että tiputtavat nopeutta ja data tahmaa  vaikka teoriassa ei noin aina olisikaan 😀
 • P.S. Itsellä oli jonkun modemin mukana tullut keltainen kaapeli ja hädin tuskin 100 megaa kulki kun paremmassa menee vaikka mitä
 • Minulla on elisa viihteen mukana tullut verkkokaapeli ja hyvin sillä pääsee luvattuun nooeuteen. Myös kaupasta saatavat halppis kaapelit toiminut hyvin.
 • En kyllä jaksa uskoa että 20e kaapelilla pääsee nooeampaa mitä jollain 3e kaapelilla.
 • Niinpä vaan Power suostunut kartelli- tai monopoli- tai ihan vaan vaadittuun sopimuksen mukaiseen hintaan. Mulla ei muuta.

 • Posketon hinta, tuosta laitteesta. Katteet kohdillaan. 108€, mikä oli hintani, on kyllä maksimisumma laitteelle, millä ei voi edes kanavia tallentaa. 1teran kovalevyllä varustettu hdthunder digiboksi samassa hintaluokassa.
 • Seppovaan... Terve tuloa DNA maailmaan.  Elämä on 😀
  Olisi varmaan myynti loppunut eli tavaran saanti jos   ei pysy "ruodussa"
  Onko tämä nyt s itä määräävän markkina aseman väärinkäyttöä josta moni on kärähtänyt kun tarpeeksi moni vaan on asiaan kiinnittänyt huomiota?
  Toisaalta elämme suomessa jonka ei voi myöskään väittää olevan korruptiovapaata aluetta.

 • Ei ole. DNA myy omaa tuotettaan omaan verkkoonsa omille käyttäjilleen. Josta johtuu myös se halvempi hinta vaikkain 24kk sitoutuksella joka on myös tuotu julki vaikka se nyt ei menekään millään jakeluun. No onneksi 99%:lle asiaa ei tarvitse selittää. Esim Jenkeissä ihan normaalia saada karrikoidusti vaikka iPhone ilmaiseksi jos sitoutuu tiettyyn operaattoriin.
 • Henkka. Sehän riippuu siitä mikä sinulla on nettiölinjan nopeus Ei kaapeli nopeutta nosta mutta juuri gogan liittymän nopeus putosi rupukaapelilla 100 megaan joka on koettu fakta ja kaapeli pilkottu roskiin
  Onhan  noista CAT luokitukista yleensäkin olemassa taulukoita mihin kykenevät ja muistaakseni CAT5 ja CAT5E  ovat myös eri nopeuteen kykeneviä
  Tässä dataa
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Parikaapeli

 • Aapo

  No sit täytyy johtua siitä että mulla on niin hidas yhteys että ei vaadi nopeampaa verkkokaapelia 😀
 • Kaapeleissa ei k annata kauheasti säästää vaan ostaa oikeasta paikasta niin saa edullisesti
  Itse vedin n.30 metriä CAT6 kaapelia joka oli tällä tavalla eristetty eikä tuo maksanut kuin 30€ + rasian hinnat

 • Ainakaan toista boksia en saa kuin tuolla 360 € kokonaissummalla, vaikka kuinka olen dna pitkäaikainen asiakas ja ensimmäisen boksin takia olen jo sitoutunet 24 kk asiakkuuteen. Ensimmäisen sain pitkäaikaisen tappelun tuloksena n. 2 kk kiistely.
 • Sami

  Minä sain molemmat boksit tuolla 108e hintaan eli 4,50e/kk

  Toiseen boksiin sain C More Total -rinnakkaistilaus 6,54e/kk • Joo. Tällainen hinnoittelu on tieysti epäreilua mutta en ole kateellinen.
  Itselleen tekevät moisella hallaa ja vanha totuus on että paska on ahneen palkka.

  Itse olen niin kauan tapellut noiden vikojen ja niiden suhtautumisen kanssa että päivääkään en ole DNA asiakas jos tilaisuus tulee vaihtaa nettilinjaa ja tuossa jo harkitsinkin että kun vastapuolen talon katolla on Elisan antenni niin mikä mahtaisi olla 4G nopeus
  Puhelimen kanssa siinä 80 megan tienoilla ja vähän toista kun edellinedna joka nimellisesti 300 liittymällä oli 2000- 20000 luokka ja harvassa paikassa keskustassa sai 40 megää Elisalla huippu onm ollut 100 megankin luokkaa siis kännykällä.
  Tosi asiahan on ettei tällaisella gigan linjalla ole käytännössä mitään muuta hyötyä kuin testimielessä kokeilla. Itse kun ei muuta imuttele niin ainoa mioelenkiinto oli juuri mokkujan ja boxin reagoiti suureen nopeuteen mutta turha maksaa 50 euroa  "tyhjästä". Muilla operaattoreilla on esim. 100 / 100 linjoja jotka ovat aika ideaali ratkaisu.
 • Minulle sanottiin että erikoistarjous 21,90€/kk/24kk. Muuta ei ole kuulemma saatavilla.
 • Henkka.. Tuolla hinnalla sitä voisi vielä hiukan katsoa läpi sormien mutta  meikäläisen maksamalla palaa laite kyllä aika varmasti takaisin jos ei ala toimia  lupausten mukaan.
  Täytyy nyt kuitenkin antaa hetken aikaa tilaisuus korjata laitteen softaa ja linjojenkin laatua.
  jokunen projekti tässä on itsellä työn alla mutta seuraavaksi voisi tilata jostain saksasta muutaman kympin purkin ja verrata sitten tähän.
 • Sami.. Juuri sellainen minullakin on 😀
  Nooh.. katsotaan mitä tuleman pitää.
 • Molemmat hubit olis kyllä jäänyt ottamatta jos olis joutunut noilla hinnoilla ottamaan ne.

  Ai niin sain vielä yhden ilmaisen kuukauden siitä hyvästä kun hubien toimintaan saamisessa meni se 2 viikkoa ja joutui monta kertaa soittamaan asiakaspalveluun.
 • Ensimmäisen boksin sain siihen 4.5€ hintaa kuukaudessa heinäkuun lopulla ja kun kysyin toista, soittivat minulle että kaikki tarjoushommat ovat päättyneet ja 21.90€/kk on ainoa tarjous jonka enään antavat (15€/kk boksin osuus). Ei DNAta paljoa kinnosta antenniasiakkaan lähetinongelmat. Lupasivat myös eilen soittaa ja kertoa minkä päätöksen tekivät hubin viasat history HD kanavan kanssa antenniasiakkaan kanssa. Eivät soittaneet.
 • Henkka Arvaa kuinka monta sataa kertaa itse olen muutaman vuoden aikana soitellut aspaan ja vikapuollelle 😀
  Nykyisin onkin tapana sanoa että viitsittekös nyt ensi alkuun katsoa sitä vikahistoriaa ennen kuin alatte taas jauhaa antennijohdoista 😀
  Saa sitten nähdä näkyykö tai kuuluuko huoltomiehestä aikoihin mitään.
  Hiukan jäi meinaan hommat taas vaiheeseen vaikka tällä erää onkin nyt linja toiminut.

 • Sami Ainoat varmat soittajat on sieltä  liittymää tyrkyttävät myyjät 😀

 • Tuli taas tehtyä yksi hassu koe eli mittasin gigan kaistani nopeutta telian nopeusmittarilla muutamaan kertaa ja ei kovin hyvältä näyttänyt 😀
  Dna mittari  kyllä antaa enemmänkin.
  https://www.telia.fi/kauppa/kodin-netti/tee-nopeustesti

   kokeilkaa onko itsellänne noin suuri ero


 • Kannattaa vain käyttää suosiolla speedtest.net nopeustestiä.
 • speedtest tulos:

   

 • Aika ihmeellistä, että teillä on telian testipalvelimena Tukholman palvelin, kun kokeilin niin minulla oli Helsinki.
 • @Sami

  "Aika ihmeellistä, että teillä on telian testipalvelimena Tukholman palvelin, kun kokeilin niin minulla oli Helsinki."

  Niinpä. Muutenkin tämä Telian nopeustesti antaa erilaisia tuloksia kuin muut eli on aika epäluotettava. Kaiken lisäksi en ole löytänyt Telian versiosta mahdollisuutta vaihtaa testipalvelinta kuten Speedtestissä. Ilmeisesti Telian keksintö arpoo ne palvelimet ihan summamutikassa eikä anna käyttäjän vaikuttaa asiaan.

  No enpä tätä Telian viritystä juurikaan käytä.
 • Lisätäänpä vielä ettei myöskään DNA:n nopeustesti anna valita mittauspalvelinta tai en ainakaan ole sellaista asetusta löytänyt. DNA:n testi käyttänee suomalaista palvelinta ja antaa aika samanlaisia tuloksia kuin Speedtest , kun testipalvelin on esim. Helsingissä.
 • Tämä itse asiassa oli pointtina tässä nopeustestauksessa että ei kannata niihinkään liiaksi luottaa ja kuten tuossa tuli ilmi se serverin valintakin on aika merkittävä juttu.
  Toinen seikka johon tuo myös liittyi on aikasempi kommenttini supernopean oman liittymän merkityksestä kun vastapuolen nopeuksista ei ole hajuakaan ja jo testessä on näin hirveä hajonta.
 • Kokeilin uteliaisuuttani valita speedtestiin telian helkinkiserverin ja tulos oli tällainen

 • Otin testiin tämän saitin:

  testmy.net


  saa automaattiset testit asetettua haluamiksiin. mielenkiinnolla odotan tuloksia pidemmältä aikaväliltä.
 • seppovaan.. Nyt j oku taas syyttää vainoharhaiseksi mutta itse en missään nimessä käyttäisi muita kuin operaattorien testejä
  Ilmaisia lounaita ei ole ja tuollaisen testisivuston ja softa teko maksaa sekin joten jotain se sitten haluaa vastineeksi ja sitä ei sitten tiedä vanha erkkikään mitä nuokin sinun tiedoilla ja koneella puuhastelee 😀
  Pelkästään jo se että se omia aikojaan testaa koneesi nopoeutta on aika epäilyttävä juttu.
 • Hei,

  Kiitos kaikille Hubin palauttaan antajille. Palautteet kyllä luetaan ja niillä on vaikutusta siihen missä järjestyksessä asioita jatkossa kehitetään.

  Aiemmin tässä ketjussa mainittiin Netflix. Virallisesti Netflix on tulossa Play-kauppaan ja laitteelle lähiaikoina.

  Osa käyttäjistä näyttää kiertäneen ongelman asentamalla Netflix sovelluksen jotakin muuta kautta. Mikäli näin tekee ja käyttää tiedostojen siirtämiseen ES File Explorer ohjelmaa, kannattaa huomioida, että kyseinen ohjelma saattaa estää kovalevyn käytön. Käytännössä tämä tarkoittaa että kovalevylle tallentamista ei voi tehdä tai kovalevyn tallenteita ei voi katsoa.

  Yllä olevan syyn takia DNA suositus on, että ES File Explorer ohjelmaa ei kannata käyttää laitteessa samaan aikaan kovalevyn kanssa.

  Terveisin: Ville Partanen, tuotekehitysjohtaja
 • Nyt teki hubi minullakin sellaisen tempun että kun kytki  laitteen päälle tuli vain dna tv  mainos ruutuun ja   hubin valo vilkutteli mutta aikani tuota katsottua vedin virtajohdon pois ja käynnistin uudelleen niin sitten alkoi pelittää

 • Olisivat laitteeseen on/off kytkimen laittaneet, niin ei tarvitsisi aina sitä stöpseliä irroittaa.
 • se olisi lisännyt kustanniuksia taas varmaan 10 centtiä ja pari juotosta Kuten sanottu tällaiset purkit ei varmaan monta kymmentä euroa maksaa tehtaan hinnoilla
  ilman softan räätälöintejä
  Jos dna jakoi ensimäisia  satasen pintaan ei sekään taatusti ollut mitään persnettokauppaa joten kukin vetäköön omat johtopäätöksensä asiasta ja hinnoittelusta.
 • Taas minulla ei lyönyt hub päälle vaikka kuinka kaukosäätimestä nappia painoi, punainen valo vaan hubissa paloi. Stöpseli irti ja taas toimii.
 • Ihan asian vierestä mutta vakavaa eli nyt alkaa sitten täälläkin tapahtua terroijuttuja
  https://yle.fi/uutiset/3-9784858

 • Äskeisen boksin jumiutumisen avaamisen takia kovalevy ei lähtenyt pyörimään. Vasta kaksi stöpselin irroitusta lisää että kovalevy löytyi taas.

  Ei Suomi ole mikään lintukoto, kyllä mitä vaan voi tapahtua.
 • Joopa joo
  palvelulinja pitää:)
  DNA myy palvelua, joka ei ole toiminut viikkokausiin
  hiukan selkärankaa voisi odottaa näinkin suurelta yritykseltä ainakin tiedoituksessa.
  http://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005282254.html

 • Hei Aapo,

  DNA Mobiiliturva on asennettavissa normaaliin tapaan sovelluskaupasta. Tiedotteen aiheesta löydät täältä.

  Tähän ketjuun toivomme käyttökokemuksien jakamista sekä yleistä keskustelua liittyen DNA TV Hubiin. Jos sinulla on lisäkysymyksiä mobiiliturvasovelluksestamme niin avaathan uuden keskustelun sitä koskien.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Laite otettu käyttöön ja aika alitehoiselta tuntuisi. Eli tuo pelien mainostaminen ostoperusteeksi on huonoa mainontaa. Pari kertaa jumiutunut android puolella joten viilattavaa riittää. Joku kämänen prossu tuossa taitaa olla kun eivät suostu speksejä kertomaan.
  Jotkut video fileet toistuvat hyvin ja toiset taas eivät (usb tikulta) mitään logiikkaa tuohon en ole löytänyt.
  Ja se äänipuoli, kovempaa voisi tulla kun vertaa esim. muihin lähteisiin, ääntä saa lisätä aikalailla.

  Mutta silti digiboksin ja jne, yhdistäminen on itselle ihank hyvä juttu.
 • Ja taas
  Laite muutaman tunnin valmiustilassa ja aika lämmin.
  Kun pisti päälle ei mitään tapadu vaan ainoastaan valo vilkkuu.
  Virtajohto pois ja uusi yritys
  Nyt tuli kuva mutta vaihteeksi taas ei sitten merkkivalo syttynyt
  Uusi virrankatkaiu ja sitten alkoi toimia.
  Alkaa tuntua kovin tutulta tämänkin purkin laatu ja toiminta edellisiin digiboxeihin verrattuna

  Voisiko DNA kertoa onko edes lähitutulevaisuudessa päivityksiä tulossa vai onko paras päivitys palauttaa koko hubi?

 • Sitten tuli seuraavaksi tällainen
  On tullut muutaman kerran aikaisemminkin
  Mitä tuokin tarkoittanee??

 • Myöskin ruudun hetkittäin mustaksi meneminen on jatkunut

 • Kuulostaa aika paljon Wbox 3 laitteelta jossa on Android eli ikävä kyllä juuri sitä mitä odototinkin . Päivitykset tullee samoin kuin Wboxissa " mahdollisimman pian . "

 • Tuli han tuohon hubiin vasta päivitys mutta en tiedä mitä siinä päivityksessä korjattiin.
 • Kun katsoo esim Wrc+ palvelun kautta live pätkiä niin kuva hyytyy aina hetken kuluttua vain ääni tulee oikeaan aikaan, sama myös ainakin redbull tv sovelluksessa.
 • 360€ on kyllä posketon hinta näillä ongelmilla, 108€ on kyllä maksimi. Melkein pitäisi saada boksi kylkiäisinä, kun ostaa maksupaketin
 • Elisa viihteessä se boski ja nodeemi on ilmainen.
 • Miten olisi jos ylläpito siivoaisi joutessaan ketjusta kaikki ylimääräiset asiaan kuulumattomattomat viestit? Myös omani jos näin on nähtävissä.

  Oman ketjun taas voisi avata laitteen bugeilla ja vioille, jolloin ne erottuisivat edukseen ja korjattaisiin ehkä joskus.

  Täysin ohi aiheen menevän tsättäilyn voi hoitaa myös muualla.

  Aika saatanan ärsyttävää kun tulee  samoja vikoja raportoivia viestejä samoilta henkilöiltä tai ihan ohi aihetta koskevien viestien ilmoituksia s-postiin.

  Just saying.
 • Voi han sen s-posti ilmoituksen osttaa pois päältä jos se ärsyttää

  Mutta joo uuden ketjun vois kyllä tehdä pelkästään bugeille ja vioille.
 • henkka

  Jep elisa viihteessä ei tarvitse maksaa mitää boksista ja hubista myös verkkotallennus kuuluu kk-hintaan. Myös elisa viihteessä näkyy maksullisia kanavia ilmaiseksi samaan kk-hintaan.
 • Korkaus kun viestiä ei voi korjata *modeemista ei hubista
 • Vaimo kertoi että tuota pikku pimenemista on ollun monasti illassa.
  Itse en niin aktiiviesti tuota katsele
  Jos viasta voisi jotain positiivista etsiä niin onneksi se on lyhytkestoisempaa kuin tuon HD-2 boxin boottailut ja jumittelut 😀
 • Aika saakelin kuuma tuo kyllo on varmaan si sältä kun muovikuoren päälläkin mittari näyttää 45c astetta??
  Ei ihan normaalia laiteläpötiloja ulkokuoresta mitaten

 • Kuumuuden takia minä sammutan sen aina kun ei tarvetta, taitaa olla liian suljettu boksi, vaatisi muutaman reijän, jotta ilma pääsisi kiertämään.
 • Millä olet mitannut "kuumuuden"? Mistä tiedät sen olevan liian kuuma? Onko jossain kerrottu maksilämpötila laitteelle tai jollekin hotspotille siinä?
  Käsi ei riitä lämpömittariksi.
  Kaikki sähkö muuttuu lämmöksi. Tietokoneet käy pahimmillaan polttavan kuumina eikä niitä silti tarvitse koskaan sammuttaa.
 • 45°C ei ole kuuma. Kannettavat tyrkkää vaikka 100 astetta ja riippuen ulkokuoren materiaalista, niitä ei voi pitää käsissä.
 • Täällä käy myös hubit melko kuumana eikä uskalla valmiustilaan jättää yksi eikä myöskään siksi aikaa kun on pois kotoa. Saattaa muuten tulla tulipalo ja talo palaa poroksi.
 • Ei nyt 45 astetta ole kovinkaan kuuma lämpötila kun tietokoneen prosessorit käy parhaimmillaan 50-60 asteessa kun tekee jotain raskasta koneella esim pelaa.
 • Vielä lisäystä ei se nyt valmiustilassa saisi olla noin kuuma kun ei ole edes rasituksessa koko hubi.


 • Mkasuttomiin kanaviin kuuluu myös Sub HD, Ava HD ja Fox HD.
 • Mix8 paketin alennushinnalla saa ihan samoja kanavia alle Elisa Viihteen hinnan. Muut Elisa Viihteen kanavapaketit voi olla myös huomattavasti kalliimpia riippuen käyttäjän valikoimasta. Tai sitten ei.
  Ajattelin vaihtoa siihen ja kanavapaketit olisivat nousseet 40% nykyiseen.
  Toisaalta Elisa Viihde keskustelukaan ei kuulu tähän topiikkiin.

  Tietokoneen prossat voi käydä helposti 100 asteessa. Paljon laitteen lämpötilasta on myös kiinni minkälaisena saunana asuntonsa lämpöä pitää.
  Mulla ei kannettava viilene koskaan alle 50° prosessoreista eikä muutenkaan.
  Sähkölaitteelle 45 on ihan normaali lämpötila. Tuntumana muovikuoressa se ei tunnu miltään.

  Koska emme tiedä - vai tiedämmäkö - laitteelle sallittuja lämpötiloja, niin asianmukaista keskustelua siitä ei oikein käydä. Muuten se on vaan olettamusta.
 • Henri. Mutta prosun mittaus onkin sen pinnasta tai ytimestä eikä kotelon päältä ja varsinkin kun tuollainen muovinen ahdas laatikko johtaa hyvin huonosti lämpöä pois

 • seppovaan

  DNA:ta pitää aina välillä muistuttaa noista elisa viihteen ilmaisista maksukanavista.
 • Ei ne ole ilmaisia vaaan maksuttomia tai siis sisältyvät kk-maksuun. Elisa Viihde maksaa myös vai onko se ilmainen?
 • seppovaan

  Kuuluu kk-hintaan joka on 19.90e kk

  DNA TV hubi maksaa ilman nettiä 21.90e kk eikä siinä ole mitään ilmaisia maksukanavia.
 • Mun käsittääkseni toinen on digiboksi ja toinen ei (Hubi sisältää kaikkea muutakin roskaa). Vertailu tulee siis tehdä digiboksipalveluita tarjoavien laitteiden välillä. Poislukien nettipalvelut saan siis samaan hinta digiboksilla DNAlta enemmän 19,90€ hinnalla.
  Ja Elisa Viihdekin tarvitsee nettliittymän, joten tehdään vertailu samoin perustein myös sen osalta.
 • seppovaan

  Kyllä se hubi tarvitsee myös nettiyhteyden toimiakseen eli ei toimi ilman nettiä.
 • Ai, oikeesti?
 • seppovaan

  Kyllä ei toimi ilman nettiä ja osto pin koodia.
 • Et voi olla tosissas.
 • seppovaan

  Kannattaa ottaa asioista ensin selvää ennen kuin tulee tänne kirjoittelemaan.
 • Areena, ruutu, katsomo ym. apit toimivat hubilla jossa nettiyhteys. DNA TV katselu miltä vaan kanavalta,  vaatii vielä osto pin koodin se vasta avaa laitteen kaikki toiminnot. Maksukanavien katselu vaatii myös aina nettiyhteyden, jos antennipistoke kiinni laitteessa, niin peruskanavia voi katsella muistaakseni, kunnee laite kysyy taas pin koodia jossain välissä.

 • henkka

  Juuri näin. Jännästi muuttui ironineksi tarkoitettu ensimmäinen heittoni sarkasmiksi. Mut ei mitään, jatketaan.
 • Sami

  Juuri näin
 • seppovaan

  Kummiskin luulit että toimii ilman nettiä 😉
 • ilman nettiä saa käsittääkseni vain antemmista tulevat kanavat eli periaatteessa samat mitä saa suoraan modernista telkkaristakin
   Jos on ns. smart-tv saa siten muutakin
 • Aapo

  Eikös tuo osti pin koodi vaadin nettiyhteyden?
 • käsittääkseni kyllä ei kai antennia pitkin mikään kulje toseen suuntaan mutta siis teoriassa tarkoitin että ei ole edes mahdollista nähdä muuta kuin sen mitä antenni tarjoaa.
  Jos on muussa kuin dna verkossa en tiedä jos silloin näkyy antennikanavat Kaapelissa muistaakseni ei näy mutta en nyt enää pitä päätäni pantiksi:)
  Ei näistä pirukaan ota selvää kun näyttää olevan eri linjoissa ja kaapeli tai antennitalouksissakin vielä erilaisia kuulumisia ominaisuuksista. • Aapo

  Ei sitä tiedä vaikka kulkeekin kun on kyseessä DNA 😀
 • Dna hubilla, ilman nettiyhteyttä näkee vaan ne kanavat mitkä antenneista tulee. Rippuvat täysin talouden sijainnista antenniverkkoon. Mitä ylemmäs Suomea mennään, niin voi jäädä 6 kanavaan (A-nippu Digitan verkko. VHF verkon tarjonta on aika pientä. YLEN HD kanavat ja vähän cmorea ja muuta pientä.
 • Täällä näkee taas Digitan kanavaniput, jos on päälähettimien alueella voi ehkä saada näkyviin kaikki.

  https://www.digita.fi/kuluttajille/tv
 • Tuolla hubilla olis sama vaikka näkyis pelkästään peruskanavat antenniverkossa ja maksukanavat IPTV:nä niin kuin ne näkyy muillakin operaattoreilla.

  Turhaa pelleilyä noiden antenniverkon maksukanavien kanssa tuolla hubilla kun samat kanavat ja enemmän näkyy IPTV:nä.
 • IPTV maksukanavia ei voi vaan tallentaa edes hubin kovalevylle, antenniverkon maksukanavat taas voi tallentaa, jos hubiin kovalevyn ostaa. Parempi olisi kylläkin IPTV tallennus.
 • Kai tässä pari kuukautta täytyy näitä ongelmia ja vikoja kärsiä ja sitten päättää jatkotoimenpiteistä hubi n suhteen
  Kaikki hubin omistajat ei varmaan palstaa lue joten pitäisi laajentaa tiedonkulkua muuallekin kuin täällä
  Mahtaneeko alan lehdistö kohta olla kanssa tästä ihme uutuudesta ja sen toiminnasta olla kiinnostunut.
  Pikatesteistähän ei nämä juuri niille ole selvinneet.
 • DNAn facebook sivulle voisi ongelmista kirjoittaa, silloin näkyisivät kohdassa muiden julkaisut. Siellä myös DNA mainostaa laitetta, niin on siellä muutama kommentti.
 • Äsken katselin nauhoitteita dnan pilvestä, en päässyt enään takaisin tv kanaville. Pakko oli laite sammuttaa ja katsoa suoraan telkkarista.
 • Rakentavaa palautetta varmaan ottaa kaikki mielellään vastaan, mutta näyttää olevan vaikeaa taito.

  Mites Aapo ajattelit hoitaa palautuksen, kun joudut DNAn sijaan asioimaan Powerin kanssa. Ja 30 päivän "palautusoikeus" avaamattomalle ja käyttämättömälle laitteellekin on kätelty.

  Tosin DNA puolelta ollaan varmaan iloisia, ettei tarvitse ainakaan tämän suhteen kuunnella loputonta nillitystä.
 • Miten niin joutuu asioimaan Powerin kanssa jos haluaa irtisanoa sopimuksen? Itse kyllä ostin nuo hubit ihan DNA:n asiakaspalvelusta enkä mistään powerista.

  Saahan sitä toki poweriinkin ne laitteet viedä jos haluaa.
 • Jos on Powerista rahalla laitteen ostanut mitään muuta vaihtoehtoa ei ole.
 • No jos on kertamaksulla ostanut hubin niin sit voi olla melko vaikea saada rahoja takas 😀

  Itse onneksi ostanut laitteet DNA:lta.
 • Muistaka taas että eu takuu on 2 vuotta ja  paskaa ei ole pakko pitää
  Laitteessahan on todietettavasti tyyppivikoja jotka ei  huoltokäynnillä tai vaihdolla korjaannu
  Sitäpaitsi olin kaukaa viisas ja ostin sen powerista DNA sopimuksella ja osamaksulla. mutta sekään ei palautuksessa merkkaa mitään
  Itse asiassa poweria ei tarvitse haastaa oikeuteen  ennen  kuin saa palauttaa 😀
  Aina kannattaa käyttää aivoja 😀

 • Seppovaan.Eikö se ole rakantavaa palautetta jos kertoo että ei ole pakko maksaa turhasta???
  Vikaluettelon korjaamisen odottaminen joskus tulevaisuudessa ei kuulu kuluttajan velvollisuuksin kun  normi hintaa maksaa
   Minulla on nämä lakiasiat hallussa ja hoidossa mutta kaikilla ei ja sitten kärsivät nahoissa ja kukkarossa
  Päätin nyt kuitenkin katsoa kohtuullisen ajan tuleeko korjaavia päivityksiä.
  .
 • Tässä on kyllä tragikomiikkaa ihan parhaimmillaan. Onneksi ei tarvitse olla vastaanottavana osapuolena.
 • seppovaan
  Jos et minua usko niin tuolta saat satavarman lain mukaisen vastauksen
  https://www.kkv.fi/

 • Miten niin tragikomediaa, dnalla on aika heikosti boksi koekäytetty, jos näitä vikoja ei ole havaittu. Peruskäytössä jatkuvia laitteen ongelmia päivittäin.
 • Kyllä ne on tiedossa
  Yksi vikapuolen tyyppi sanoi vahingossa että heidän pitää selvittää mitkä ovat vikoja ja mitkä ominaisuuksia.
  Jos nämä  on kaikki ominaisuuksia niin Hallelujaa 😀
  Voi olla että kohta on hubeja samaan malliin kuin noita boxejakin myynnissä tyyllin "takuutarkatettu" ja tuskin niitäkään on päiviä testattu vaan koetetu että kuva tulee ja kanavat löytyy ja takaisin "uhreille"
 • En puhu boksista ollenkaan - se on lähinnä esine joka ei tee muuta kuin sen on käsketty.
  Ja sen toiminta on onnetonta sekä DNAn touhu sen ympärillä myös.
  Tragikomedia viittaa lähinnä ihan muuhun ja ehkä jos sitä ei ymmärrä on aika kujalla.
 • Ymmärrän mitä tragikomedia tarkottaa, mutta tänä on dna hub foorumi, ei toisten henkilöiden arvostelufoorumi. Jokainen saa laitteesta mielestäni kirjoittaa mitä haluaa, mutta jätetään henkilökohtaisuudet pois.
 • Nyt se seppovaan ihan pihalla on kun sanoo näin:
  "En puhu boksista ollenkaan "
  Eikö juuri siitä pitäisi täällä puhua.
 • En voi auttaa, jos sanat konteksti ja substanssi eivät ole tuttuja. Auf Wiedersehen.

 • Ei voi auttaa jos joku ei tajua valaisevia neuvoja van keskittyy suunsoittoon 😀
  Vähän kuin ennen sanottiin että "helmiä sioille"
 • Siirryin pari päivää sitten Elisa Viihde asiiakkaast DNA TV Hub käyttäjäksi, ja odotin samankaltaista kuvanlaatua kun kilpailijalla, mutta ei, kun katsoo DNA TVn verkkotallennuksia niin se nyt näyttää olevan niin hyvin pakattua että värit ovat haaleat ja posket siloisia (= detaljit puuttuu). Ärsyttää katsoa VHS tasoista kuvaa 2017 (tosin ilman niitä raitoja).

  Teenkö siis jotain väärin, ja parempilaatuista kuvaa on saatavilla jotenkin (muuten kun suorana katselu) ? Onko DNA TVn pilvipalveluun tulossa parempaa kuvaa nyt kun DNA TV hubi on julkaistu ja voidaan olettaa että noita nauhoituksia katsotaan isolta ruudulta? Niin,ja paikallistallenuksessa taas ei voi tehdä toistuvia talllenukksia niin kun DNA TV pilvipalvelussa, joten sarjojen tallennus on kyllä kaikkea muuta kun helppokäyttöistä. Kannattaisi ehkä DNA TV:n käyttöliittymä tiimin muutenkin katsella Elisa Viihteen käyttökokemusta, sanoisin että on aika paljon opittavaa, jouheva käyttöliiittymä kuitenkin on edellytys jos haluatte pitää kiinni asiakkaastanne. No mennään näin 2v.

  DNA TV Hub + 1TB kovalevy + 100Mbit laajakasta (valokuitu plus)
 • Janne  Taisit tedä väärin kun vaihdoit:)
  Kuten jo useasti aikaisemmin olen sanonut emme ole tehneet mitään betatestaus sopimusta eikä silloin tarvitse odottaa että laite joskus saa päivityksia ja joskus ehkä alkaa toimia.
  HD-2 boxikaan ei koko kahden vuoden takuuaikana alkanut toimia virheettä vaan vielä tänä päivänä sekoilee ja ei siihen edes tulke enää päivityksia
  Näyttää olevan tapana  että  heitetään hanskat naulaan kun on myyty epäkelpoa tavaraa ja otetaan seuraava myyntiin kunnes ehkä huomataan ettei sekään toimi.
   Samoja ongelmia näyttää olevan uudemmissakin boxeissa jotka tuli ennen tämän hubin julkaisua.
  Se on hassua että näissä  digiboxeissa ja hubeissa ihmiset on kumman kärsivällisiä ja odottaa mutta moniko ostaisi mukisematta auton joka jättää päivittäin tielle ja tekee jos jotakin omatoimisia jutuja?
 • Sorry typot mutta asia kai selvisi
 • Lieneekö pakkauksella yrítety estää sitä ettei kaistan kapasiteettti riitä vähemmän  pakatun liikutteluun ja sitten taas joudutaan ojasta allkoon jos hubi tai boxi ei jaksa purkaa pakattua kunnolliseen kuvalaatuun
 • Normaali juttu, kun pitää pystyä lataamaan hitaammallakin nettiyhteydellä. Koko hub systeemi luotiin alunperin alueille missä antennisignaalin kanssa ongelmia. Pitää toimia mobiilikaistalla monessa paikassa. Myös mitä enemmän pakataan, niin enemmän mahtuu ja säästöä syntyy. Samaa tekniikkaa Digita käyttää F-kanavanipussa, kun heikennetään kuvan laatua, niin nippuun mahtuu enemmän kanavia.
 • Totta mutta silloin ei saa enää puhua HD kuvasta jos laatu ei ole sitä 😀
 • HD ei siellä paljoa ole, enemmän SD laatua. Jos se HD tarkoittaa Harley Davidsonia.
 • Huomioita. Ruutu+ toimii suht ok, yle areena ei, tiedä sitten mistä johtuu mutta kyllä noiden vaan on toimittava kunnolla jos esim. tabletilla tai jollain kiina android boxilla näkyy areena hyvin. nettiyhteydestä se ei johdu( tab on wifi ja hub ethernet).

 • Mitenkäs live tv:n toiston saa pysäytettyä?

  Usein kysytyissä sanotaan vastauksena, "DNA TV-hubissa kaukosäätimen back-näppäin lopettaa toiston", mutta en ainakaan itse ole vielä kertaakaan onnistunut pysäyttämään toistoa sillä?
 • Jukka Jos katsoo filmiä niin se lopettaa katselun
  Livessä  play/ tauko pysäyttää  kuvan mutta vaatii käsittääkseni että on kovalevy
  Muuten ei tuo "ajansiirto" toimi
 • AS

  Dna ei vastaa muista kuin DNA tv apista. Muiden osalta pitää ottaa yhteyttä apit tekijään (Ruutu, areena ym). Näin DNA vastasi minulle.
 • Aapo, ja myös DNA tiimi,

  Haluaisin kyllä kuulla DNA:n suunnitelmista tarjota parempilaatuista kuvaa tai olla tarjoamatta sellaista tulevaisuudessa. Kaistan leveydestä tänä päivänä ei voi olla kyse, 4G on saatavilla melkein koko maassa puhumattakaan kiinteästä laajakaistasta joko taitaa olla 50Mbit minimisssään DNA:nkin tarjoomassa. Aika helppoa olisi varmaan DNA TV applikaatiolla tunnistaa riittääkö päätelaitteessa kaistanleveys ja sen perusteella valita paras mahdollinnen kuvalaatu.
  Jos tällaista kehitystä ei ole näköpiirissä, en oikein ymmärrä että tällaista myydään 2v määräaikaisella sopimuksella.

  Olisi siis hienoa jos DNA TV avaisi roadmappinsa (edes karkealla tasolla) meille kuluttajille jotta ymmärtäisimme mitä on odotettavissa.
 • Sen voin janne kertoa että otin DNA 4g yhteyden silloin puhelimeeni joka on oneplus 5 ja taatusti nopea silloin kun 5G turkuun tuli Nimllisnopeus liittymässä oli 300 megaan mutta  hiukan kuulostelemalla selvisi ensin ettei turussa ole vieläkään mahdollisuutta  kuin maksimi 150 saati silloin kun liittymä minulle myytiin ja aikaa on tuosta kulunut jo vuosia
  Tismalleen samassa paikassa alkuaokoina kun käyttäjia oli vähän saattoi päästä jopa 90 megan nopeutaan .
  Nopeudet laski kui lehmän häntä sen mukaan kun käytäjiä tuli ja lieneekä viimeinen niitti kaistan taholta se että nyt tuolle MOI mobilillekin on myyty kaistaa?
  Kun nopeus alkoi olla 2000- 20000 luokkaan tuli mitta täyteen ja liittymä vaihtui
  Hyvin harvassa pakassa pääsi enää 40 mejaan mutta Elisaalla 90 ei ole kuóvinkaan harvinainen nopeus täällä turku cityssä.
  Tämä ei ole mikään mainos vaat  koettua faktaa
  Haluan  että puhelin toimii siellä missä itse olen enkä matkusta sen kanssa puhuakseni  paikkaan jossa kuuluvuus olisi paras 😀

 • Se on Janne DNA:nkin paha kertoa aikatauluja jos ei itsekään teidä koska joku onnistuu vai onnistuuko lainkaan korjaamaan näitä vikoja.
  Tulee vaan lisää jupinaa ja kiroiluja kuten tämän hubinkin jakelun viivästymisestä
  Voi olla että laitekin vielä vaihtuu sillä tietojeni mukaan tämä on jo toinen värkki ja ensimäistä kokelasta ei edes julkistettu.
 • Edelleen se editointimahdollisuus olisi tarpeen tällaisten kampurasormien kirjottelun varalle että voisi korjailla tai viivästys tuonne kommentoi painikkeen 😀


 • Kiitos Aapo, ajansiirto toimii kiintiksen kanssa ihan ok .. ajattelin jos toiston saisi jostain stopattua kokonaan esim. kun hyppää "Home" napilla aloitusnäytölle, ja selailee vaikka appilistaa niin ohjelma jatkaa mölötystään taustalla. 😀
 • Eikös tämän hubin pitänyt korvata antennin / kaapelin kautta lähetettävät maksu TV kanavat niillä paikkakunnilla joissa loppui ko. lähetykset Koska IPTV kautta tulevia ohjelmia ei voi tallentaa ja kaikki maksuTV lähetykset eivät näy IPTV:llä, niin minulta loppuu DNA TV sopimus marraskuulla (cmore total 6kk puoleen himtaan)
 • Tänään kun yritin katsoa c more total kanavia niin niissä luki ei katseluoikeutta. No käynistin hubin uudelleen mutta hubi meni tilttiin DNA:n logon kohdalla eikä mennyt siitä eteenpäin. Vaan joutui tuulettamaan virtajohtoa niin sitten lähti päälle ja c more total näkyi taas.
 • Noi boksit käy melko kuumana ja sen takia tuntuu lagaavan melko usein. Pistin koe mielessä läppärin erillisen puhaltimen boksin alle ja ON pelittäny senjälkeen paaaljon paremmin.Kokeilkaa.
 • Ei toi laite mitenkään kuumana käy, pikkasen yli käden lämpötilan, ehkä 45 astetta. Täysin normaalia. Niin boksi ollut päällä varmaan 10+ tuntia.
 • Samaa epäilin myös HD-2b oxista kun sitä modailin
  Tällaiset viat pitäisi vain valmistajan ottaa myyjän kanssa huomioon sillä ei me mitään puolivalmista protoa olla ostettu
  Itselle tuli kanssa mieleen että pitäisikö sijoittaa rahaa ja purkaa yksi hubi kovoineen kokonaan eri koteloon ja asentaa piireille siilit ja koppaan puhallin mutta eipä se tuotekehittely minulle kuulu eikä muita hyödytä.
  Pelkästään se ettei kotelossa ole tuuletusaukkoja on tyhmää sillä eihän siellä sisällä kierrä mikään ilma ja kun kotelo on ielä muovia ei voida käyttää sitäkään keinoa kuin joissakin laitteissa että  piirit olisi kiinni metallisessa kotelossa joka toimisi jäähdyttimenä
 • 45 astetta on 10 minuutin jälkeen.
 • Siinä se tahtoo pyöriä ja onhan tietysti telkkaritkin sisältä kuumia mutta on sentään älytty laittaa ilmankiertoakin ja niissä pyrii paljon suuremmat tehotkin
  Sattuu olemana kaikenlaista  alan kamaa niin kokeilen että paljonko tuollainen  massiivinen alumiinisiili ihan irto asennuksena siirtää lämpöä pois
  Näitä aikoinaan käytettiin melko tehokkaissa pääteasteissakin
  Tässä ei tietystti ole samaa  vaikutusta kun on muovin päällä enkä viitsi väliin mitään tahnoja sotkea

   Siinä kylla asiantuntijat nauraisi kun alkaisi selittää että ostin 3 sadalla laitteen ja siinä joutuu käyttämään tollaista siiliä ja viellä päällä puhallinta että se toimii 😀

 • Janne- Jos joku on todennut että jäähdyttäminen auttaa niin tokihan se silloin käy liian kuumana siihen nähdet että toiminta alkaa takkuilla ja kuten sanoi sisälämpötiloista ei ole luotettavaa tietoa saatu
  Ei asiaa voi mitoittaa sillä silmällä että joku toinen laite tai tietokone käy jopa kuumempana
   Toisaalta kun ottaa huomioon valmistajamaan niin miten lie työn ja  juotosten laatu Nämähän oli jossai Tunisiassa kasattuja.
  Ei liene kovinkaan tunnettu elektroniikkateollisuuden maa tai ainakin itsellä ensimäinen ostos joka tuolla on tehty.
 • Muovi on eriste, joten sen jäähdyttäminen on ihan turhaa. Puhallin ja/tai lisää reikiä kattoon, siili kohdejäähdytykseen. Lämpö ei siis siirry juurikaan ilmasta eristeeseen tai ilmasta siiliin. Siilistä ilmaan kyllä.
 • Ei se ihan turhaa ole koska siili on jo 30 asteessa vaikka laite on lepotilassa
  tunnen kyllä materiaalit vanhana eletroniikka ym harrastajana joten turhaan minulle selität.
  Toinen juuri kertoi että muovin tuulettaminenkin auttoi joten ehkä taas pysyt pois kommenteistani kunnes voit kertoa jotain itse hubista.
   Aikaisemmat  kommentisi jo ylläpito poistikin asiattomina 😀
  HD-2 boksiin tein kuten toisaalla kerroin että piirien päälle siilit  ja ilmastointia paremmaksi mutta ei se kokonaan tuon boottiongelmia ratkaissut
  Tätä hubia ei voi alkaa modaamaan koska sen avaaminen poistaa sitten takuut ja palautusmahdollisuuden
 • Nyt olet vain asentanut päälle lämmöntallentimen. Et näytä tuntevan termodynamiikkaa ollenkaan.
 • Aapo, kuinka lämmin se sun boksi oikein on (ilman sitä siiliviritelmää) ?

  Entä onko alla oleva (vahvistin?) käytössä? Näyttää siltä että sieltä voisi tulla jonkun verran lämmintä ilmaa joka lämmittää sun boksin lisää jos pidät boksia siinä,.
 • Se puhallin oli asetettu boksin ALLE ​puhaltamaan ilmaa sisään ts. pakotettu konvektio.​​​
 • Tai jos siinä ei ole pohjassa reikiä, koko puhallin on lumehoitoa.
 • Ja kuis ollakkaan Yle areena alkoi toimimaan, tiedä näistä sitten mistä johtui huono toimivuus.
 • Huolestuisin siinä vaiheessa, jos pintalämmöt huitelisi jossain 60-65 asteen vaiheilla. Tuossa eivät nouse yli 41 asteen, mikä on todella vähän noin pieneksi laitteeksi. Normaalit Androit-säädöt tehty eli kaikki turhat pois käytöstä (wifi, synkrot, turhat taustaohjelmat).

  Ja toimii hyvin, kun ensin vähän aikaa tuon käyttöä opetteli.
 • Full HD pitäis olla itsestäänselvyys nykyään, silti näitä sd-ratkaisuja vielä tuodaan markkinoille. Näyttää aivan kammottavalta isolla ruudulla.
 • Älä S.O.B. jauha asioista jota et ole kokeillut.
  Teoriatiedot voit pitää ominasi.
  Miksi joku valehtelisi asioista jos on koettanut ja todennut jotain muutoksia?

  Pikatestin jälkeen sanon että 10 minuutin katsomisen jäkeen siilin lämpötila nousi 31 asteeseen ja nyt täytyy panna  joku ohjelma pyörimään niin näkee mitä se on tunnin päästä
  Ilman siiliä 45 ja vähän ylikin siis muovin pinnasta
  Yöksi aina sammutan kokonaan

 • Tyhmää katsella hetken dna pilveen tallennettua ohjelmaa ja kun haluaa katsella samaa ohjelmaa eteenpäin, täytyy löytää oikea kohta kelaamalla, kun ohjelma alkaa aina alusta. Ruudussa, netflixissa, viaplayssä ym. muistetaan minne ohjelman katselu päättyi ja jatkuu siitä.
 • Samoin erikoista että pilveen tallennettua ohjelmaa ei voi poistaa hubin kautta ja että ohjelmia ei voi pilveen tallentaa hubilla.
 • Aapo

  Sun noin 200 "aihetta" käsittelevästä viestistä vois poistaa 190 otsikon alle kuulumattomina, Aatteleppa, ja ketjussa on vajaa 600 viestiä.

  Mun ei tartte kokeilla puhallinvirityksiä käytäntöön kaikille laitteille, katsos kun analogia ja logiikka niiden toiminnalle on kaikissa sama.
  Toi siiliviritys on ainoastaan omasta mielestäsi järkevä, koska se on omasta mielestäsi järkevä.
 • En sanonut että se missään mielessä on järkevä vaan koe joka ei vaadi purkin aukaisua ja   tärvelyä kuten ei tuo tuulettaminenkaan
  Voitko jättää turhat rutinat viimein pois vaikka persoonani näyttää olevan piikki egossasi 😀

 • Tämä on hub keskustelupalsta. Ei toisten haukkumispalsta. Pidetään keskustelu hubiin liittyvissä asioissa.
 • Sami ---  Väliaikatietona että tuo siili vaikuttaa ainakin sen verran että nyt on ollut koko ajan päällä ja kotelon kansi 38 astetta lämmin ja ilman mitään tuulettimia

 • Sami. ei se lämpö toisaalta taida olla ainoa ongelma sillä vaikka se on pudonnut 45 asteesta 38 on kuva kuulemma tänä a ikana silti pari kertaa mennyt hetkeksi pois ja palannut

 • Aapo, sulla ei ole yksinkertaisesti mitään lämpöongelmaa noilla lämmöillä, siilillä tai ilman. Eli hubi toimii käsittääkseni aika lailla miten todennäköisesti on suunniteltu ja tämä aihe voidaan jättää tähän, ja ennemmin keskittyä siihen miten saataisiin parempaa kuvaa ja parempi käyttöliittymä hubiin, kuten asiat jota Sami viimeisimmissä viesteissä ehdottaa.'

  (täällä vastailee joku muukin janne joten nyt minä vastailen JanneH:na jatkossa).
 • On tämä DNA nettihinnoittelukin aika merkillistä
  Gigan linja n50 ja 350  nyt 62,e
  Ei se tuollaista ole ennen ollut ja käsittämätöntä että hitamapi maksaa enemmän
  tuokin riittäisi vallan mainiosta hubihommiin kun hubi vaan muuten toimisi.

  Tässä teksti DNA sivuilta:
  "Voit halutessasi nostaa laajakaistan nopeuden myös 350 megaan asti edullisella Lumo-etuhinnalla 19,90 €/kk (norm 62,00 €/kk)."
 • Lämpö on yksi tekijä, mutta on siinä muutakin, kun laitteen sulkee kunnolla, niin ei tahdo lähteä käyntiin. Silloin tietenkin lämpeneminen voisi vaikuttaa heikkojen juotosten elämisen kanssa.
 • Kun nyt saisi iptv kanaviin edes paikallisen tallennuksen tavallisissa ja maksukanavissa, kuten watsonissa ja monessa muussa palvelussa. Laitteen käyttöarvo nousisi huomattavasti.
 • Samoin olisi mahtavaa jos hubiin saisi avainsana tallennuksen ja kaapeliverkon verran kanavia. Muutenkin ruutu+ kanavat kohta häipyvät antenniverkosta, niin mitäköhän saamme tilalle antenniverkkoon. Lisää urheilukanavia, lastenkanavia, xtra ym. kanavia, eikö muuta.
 • Mulla on sellainen päähänpinttymä kanssa että nettilinjallakin on merkitystä ja vaikka itsellä on nopea niin jos tada kuitenkin kulkee nykien ei se näennäinen huippu pelasta tlannetta
  Joskus purkki vastaa nopeammin ja  j oskus saa odottaa että tapahtuuko mitään ja ei tuo nyt mitään minuuttien odottelua tarkota mutta kuitenkin suhteellisen pitkää aikaa niihin nopeampiin kanava tai muihin vaihtoihin. Ne allujumitukset onkin sitten  jo aikaa vieviä.
 • Oletko Sami testannut vaikuttaako toimintaan jos laittaa USB tikun  lisämuistiksi ja siirtää appeja sinne?
  Tuli va in sekin mieleen että jos alkuperäinen muisti on liian pieni

 • Kai muistat edellisen jutun muistista että se saattaa sitten olla entinen muisti muussa käytössä.
 • Toivottavasti nyt joku DNA TV kehitystiimin johtaja avaisi vähän heidän suunnitelmiaan.

  Mainoskin lupaa "Sellainen TV kun sinä haluat", no tämä DNA TV ei kyllä nyt ole sellainen kun minä haluan. Haluan yleisesti paremman kuvalaadun nettitallenuksilta, haluan ohjata nettitallennuksia DNA TV Hubista, haluan valita minne tallennan (pilvi/paikallinnen) parhaimmalla mahdollisella kuvalaadulla. En halua tehdä yhtään ylimääräistä klikkausta, haluaisin nähdä Guidesta mitä jo on laitettu tallennettavaksi yleisnäkymästä (vaikka joku punainen pilkku nyt esimerkiksi ohjelman nimen viereen). Haluaisin myös samanlaisen toiminnon mitä Elisa Viihteestä löytyy, eli jos tulet kesken ohjelman ja painat tallenna, niin on mahdollista katsoa tallennus ohjelman alusta eikä siitä hetkestä kun tallennus alkaa.

  Tässä siis nyt muutama kehitysvihje ensi alkuun jos tiimin mielestä ohjelma on jo täydellinen.
 • Nettilinja nopeuden ja sen vaikutukset voi jakaa kolmeen eri alueeseen. Peruskanavien toiminta (ei nettiliikennettä), maksukanavat (nettiliikennettä tarvitaan elektroniseen maksukorttiin) ja iptv kanavat (pelkkää nettiliikennettä). Loput sitten melkein rajottuvat hubin omiin ongelmiin.
 • JanneH
  Ei saa pyytää kohtuuttomia 😀
  Kunhan nyt edes hubi alkaisi muuten toimimaan luotettavasti.
 • JanneH
  Ei tässä suunnitelmista juuri ole apua.
  Eiköhän ne ole juuri niitä mitä on myytäessä mainostettu mutta kun joku neropatti osaisi ne saada toimivalle tasolle 😀
 • Se Aapo just onkin se ongelma, mulle toi nyt toimii riittävän luotettavasti, haluaisin mieluummin tiimin kehittävän täysin uuden, suunnittelulähtökohdiltaan käyttäjäystävällisen softan kun paikkailemaan tuota raakiletta jota joku joskus on tehnyt että saisi mobiililaitteisiin tv kanavat 2G Edge aikaan. UX specialistia tuskin on vaikeata löytää.
 • Kyllähän tuossa tietysti paikkailukohtia on, esimerkiksi sellainen asia kun että haluat tallentaa ohjelmaa (paikallisesti) guiden kautta niin kestää pari sekuntia ennen kun ohjelma rekisteröi tallennuksen. 1/10 osa sekuntia olisi niinkun lähempänä sitä mitä odottaisi.
 • Tässä vielä juuri mitattu todiste siitä mitä tarkoitin datavirran tasaisuudesta  gigan linjassa.Melkoista sahlataa kun edellisessä toimivasa linjassa käyrä oli jotakuinkin tasaista.
  Nopeuskin taas  melko surkea edelliseen verrattuna
 • Suunnitelmista kyllä on apua, jos aikovat jo muokata käyttöliittymää niin ei paljon auta jos kertoo mitä vikaa vanhassa on.

  Laittaisivat oikean beta testausringin pystyyn, niin ehkä pystyisi jopa auttamaan.
 • Ihan turha mittailla mitään satunnaisia nopeuksia satunnaiseen aikaan satunnaisella "mittarilla". Noi ei kerro mistään mitään. Jos noitten perusteella olet valituksiasi tehnyt, niin just joo.
 • Mitä tuolla laajakaistaliittymällä nyt on tämän Hubi keskustelun kanssa tekemistä. Veikkaan että noilla kuvan laaaduilla mitä DNA tarjoaa 10Mbit liittymä riittäisi. Sulla on 100-kertainen siihen verrattuna 😉
 • Tällaista käppyrää nyt eli ei kovin vakaa nopeus
   

 • 8 megan adsl testattu, kaikki toimii normaalisti, Samoin 35 megan toteutuva 4g testattu ei ongelmia. Eli hirveitä vaatimuksia netin suhteen.
 • Kiitos Sami vahvistuksesta.
 • JA tässä ehkä ongelman ydin just on, ehkä se minimivaatimus pitäisi olla jossain 40-50Mbitin paikkeilla, jolloin voisi odottaakin jonkinlaista kuvanlaatua ja esimerkiski netisstä HD tallenteita.
 • Sitä tässä välillä sanoin että datavirran tasainen saanti on varmaan tärkeämpi kuin se huippunopeus jos data välillä tökkii
 • Mä taas luulen ettei ongelma ole ollenkaan netissä vaan serveripäässä ja/tai DNA TV:n koodissa.
 • Hubi ei ilmeisasti osaa puskuroida mitenkään live dataa vaan sitten pitäisi käyttää ajansiirtoa ja katsoa vaikka 5 minuutin viiveellä ja tutkia tökkiikö silloin.
  Toinen hankala juttu että pitäisi ola siten toinen hubi jolla katsoo samaa suorana jotta voi tarkistaa onko siinä katkoja
  Toisaalta voi olla ettei sekään auta ja myös tallennettun kuvaa tulee ne katkokset
 • Toisaalta taidan mennä saunan taakse odottelemaan silmät kiinni pelastusta. Adjööööööööööööö.
 • Harmi ettei tässä foorumissa pysty peukuttamaan. Samaa mieltä SOB.

  Ellei sulla Aapo mene bittivirta nollaan, niin liittymästä et taida nyt ongelmaa löytää, sulla on ns way-more-than-enough, kuten Sami tuossa oli testannut.
 • Eikös Janne ole jotenkin loogista että jos netti pätkii niin hubikin reagoi siihen
  Meillä nimittäin on ollut ongelmia myös linjan kanssa ja 4 kertaa oli huoltohommia ennen kuin alkoi toimia edes tietokoneella kunnolla ja joskus vieläkin myös tietokoneessa on jotain tahnmaamista netin suhteen vaikka itse kone  on erittäin tehokas ja nopea ja kovot ssd tyyppiä
 • Siitä olen S.O B.n kanssa samaa mieltä että DNA:lla on ongelmia ja niitä on meilläkin ollut kaapelissa monta vuotta aina ajoittaan mutta nyt on toine osoite mutta sama operaattori ja tässäkin osoitteessa ei linja toiminut alkuaan kuin iham surkeasti
  gigan liittymä' antitakkuillen 200 mmedan  downloadia ja  uploadi oli ihan hakusessa
  Kun vikaa voi olla monessa paikassa on vaikea sanoa mikä on itse hubissa ja mikäerverissa tai linjassa
  Pitäisi olla jokseenki laboratoriatason laitteet jatkuvasti kytlkettynä linjaa.
  Nooh, testejä on kyllä kohta tulossa tulossa julkisuutenkin joten olkaa tarkkana mitä muut ovat kokeneet niin ei tarvitse kritisoida minun höpinöitä 😀
 • S.O.B vielä sen verra lisää että mitä valituksiin tulee on dna huoto paikan päällä käynyt silloin mittaamassa eikä heidänkään koneilla saatu "hyväksyttäviä" lukemia ja siksi he täällä kävikin ja mittari on dna oma nopeustesti joten hiukan turhaa aina luulla että muut on aina ääliöitä jotka kommentoi varsikin kokemmuksesta eikä teoriapohjalta.
 • Testituloksena niille jota väittivät että on turhaa jäähdyttää muovikuorta sanoisin että jos kuoren lämpötila pysyy lähtötilanteen 45 asteen sijasta 38 asteessa ei voi sanoa että esim. se siilikokeilu olisi ollut mitätön lämmön suhteen.
  7 asteta näissä lukemissa on aika huomattava ero itse lämmössa vaikka ei se sitten itse laitteen toimintaan mitään vaikuttaisikaan
 • Oikeastaan kehotan olemaan luottamatta mihinkään mittauksiin. Ne ei ole luotettavia eivätkä kerro todellisuudesta paljoakaan. Mikä se todellisuus sitten on? Sepä se.
  Jos DNAn mittamiehet tulee paikalle yhtä satunnaisena aikana mittailemaan niin todennäköistä on ettei mitään löydy. Mittauksen pitäisi olla jatkuvaa, mutta milläs mittaat luotettavasti jatkuvasti ja todistat sen operaattorille tai operaattori sen tekee pomminvarmasti kunnolla.
  DNAn yksi ongelmista asiakkaan valituskeisseissä on, että ensimmäisenä joka ikinen kerta todetaan ettei mitään yleistä vikaa ole. Asiakkaalla on aina ongelma, jos siitä täytyy soittaa vikapalveluun. Sen lisäksi vioista tai mistään muustakaan ei tiedoteta missään palautekanavassa riittävästi. Vika on päällä, vikaa korjataan, arvioitu korjausaika - ei yleensä kerrota. Myös asiakkaalle saatetaan luvata soittaa tai txtata kun vika on korjattu, mutta noin about joka kerta ei saa mitään infoa.
  Sama logiikka näyttää toimivan hubia koskevien vikojen ja suunnitelmien kanssa.
  Missä tahansa asiakkuudessa on äärettömän ärsyttävää tiedon puute ja liian vähäinen informaatio. Se antaa olettaa, ettei mitään olla tekemässä.
  Voin Aapo ihan hyvin uskoa, että vikaa on ollut tai. Sen todentaminen luotettavasti vaan on se ongelma, jos ja kun edes sitä ei alusta alkaen oteta "vakavasti".
 • Taas voisit olla yleistämättä teorioitasi vai oletko DNA huoltomies ja käynyt vaikka meillä tutkimassa?
  En viitse enää näihin edes vastailla koska sinulla ei ole mitään todellisuuspohjaa kritisoida minun kokeilulani tai niiden tuloksia eikä minulla ole tarvetta valehdella tällä palastala tai kirjoittaa kaltaisiasi alatyylin juttuja:)
  Jokainen operaattorille ilmoittamani vika on pitkässä juosussa osoittautunut heidän viaksi joko  kaapelin tai laitteiston suhteen
  Tosin monet satunnaiset viat on hankalia tutkia ja voi joutua montakin kertaa tutkimaan asiaa ennen kuin löytävät syyn alkupisteen

  Enkös  muuten sanonut samaa jossakin aikaisemmassa mittaus tyyleista?
  Sanoin myös niille kerran ja suuressa viisaudessa sanoivat että pistävät jonkun niiiden päässä 5 minuutin välein katsomaan linjaa.
  Totesinkin heille että jos vikapiikki osuu samaan aikaan niin kannattaa laittaa lotto vetämään sillä silloin on voittoputki päällä:)
  Tässä kiinteistössä k'ytiin sitten linja läpi koska tuo on sellainen jatkuva ja olen linjassa päätepiste
  Ei autanut mutta sitten vaihtoivat talovahvistimen ja päivittivät heidän kuidun päässä olevat boxinsa ja silloin alkoi toimia paremmin joten missä luulet vian taas olleen.
 • Erikoinen asenne.
 • Hei,

  Päivityksistä:

  DNA TV Hubiin on tulossa päivityksiä selkeästi nopeammalla syklillä kuin vanhoihin WBOX laitteisiin. Tämä johtuu siitä, että Android ympäristössä
  sovellusten päivittäminen sujuu kohtalaisen nopeasti.

  Yleisesti luemme tätä keskustelupalstaa ja keräämme palautetta asiakaspalvelun kautta. Palautteella on vaikutusta kehitettävien ominaisuuksien julkaisujärjestykseen.


  Kuvan/äänen pätkimisestä:

  Mikäli Hubin kautta katsoo netin yli tulevia videoita (esim Red Bull) ja kuvassa on pätkistä tai vain ääni kuuluu, kannattaa ensin tarkistaa Hubin nettiyhteys. Yleensä tällaiset virheet johtuvat siitä, että lähetettävä kuva voi tulla netin yli aika pitkänkin matkan takaa ja jos tämän yhdistää heikkolaatuiseen nettiyhteyteen, kuva alkaa helposti pätkiä tai tippua pois.
  Hyviä tapoja parantaa nettiyhteyttä on liittää Hubin ethernet-kaapelilla modeemiin. Mikäli ethernet-kaapelia ei voi käyttää, kannattaa tarkistaa, että modeemi ja Hubi ovat riittävän lähellä toisiaan. Mikäli kyseessä on 4G yhteys, kannattaa katsoa, että 4G yhteys on riittävän hyvä.

  Täällä on hyviä vinkkejä nettiyhteyden parantamiseen: https://www.dna.fi/fi/tuki-netti


  Kuumuudesta ja käyttölämpötiloista:

  Hubin sisällä on metallinen jäähdytyssiili ja tämä siili on kiinni kannessa. Tästä syystä kansi lämpenee aika tavalla. Tämä on normaalia ja kuuluu asiaan.
  Lämpö on myös syy miksi kovalevy on tarkoitettu toimimaan Hubin alapuolella ja kovalevyn + Hubin välissä on ilmatila. Tällä tavalla haluttiin varmistaa, että laite toimii kaikissa olosuhteissa ja käyttötapauksissa.
  Siten Hubia ei tarvitse ottaa pois virrasta yön ajaksi. Yleisesti laitteen voi jyvin jättää valmiustilaan.

  Ainakin yhdessä tämän viestiketjun kuvassa Hubi oli vahvistimen päällä. DNA suositus on, että Hubin asentaa pöydälle, vapaaseen ilmatilaan ja ilman että alapuolella on lämmittävää laitetta.


  DNA TV, Hubi ja nettiyhteys:

  Tuotteen asiakaspalvelusivut löytyvät täältä, siellä on paljon tietoa: https://www.dna.fi/tuki-dna-tv-hubi

  Hubi hakee kanavat antenniverkosta ja  DNA:n kaapeliverkosta. DNA TV sovellus tunnistaa käyttäjän netin yli PIN-koodilla ja sovellus myös hakee kaikki ohjelmatiedot nettiyhteyden yli.  Tästä syystä Hubi vaatii aina nettiyhteyden.


  Kuvanlaadusta yleisesti:

  DNA parantaa DNA TV kuvanlaatua myös jatkossa. Tiedotamme DNA nettisivulla kaikista parannuksista.

  Hubilla kykenee katsomaan kuvaa aina parhaaseen 4k resoluutioon asti. Tällä hetkellä 4k sisältöä löytyy helpoiten Youtuben kautta.


  Terveisin, Ville Partanen / tuotekehitysjohtaja / DNA

 • No niin eli siinä teille faktaa siitä että nettiyhteys vaikuttaa hubin kuvaan ja kannen jäähdyttäminenkään ei ole idioottimaista kuten jotkut "asiantuntijat"vakavasti yrittivät osoitta
  Katsokaapa DNA vastaus ja lukekaa ajatuksella
 • Ville Partanen Juu Hubi oli kuvattu vahvistimen päällä mutta vahvistin ei ole muutenkaan käytössä koska kivitalossa en viitsi huudattaa ääniä
  Oikeastaan tuossa se voisi periaatteessa  jäähtyä alapuoleltakin paremmin koska siinä on ilmava ritilä eikä kiinteää hyllypintaa
  Hubin ja kovon välissä olevasta ilmaraosta voi antaa plussia ettei sitä ole ladottu ihan kiinni hubiin, Tosin kiinnitys voisi olla kyllä vakaampi.
  Vähän korkeammat kumitassutkin voisi parantaa ilman kiertoa  ettei  ubi tai kovo ole ihan hyllyssä kiinni ja itse en koskaan tunge moisia umpinaisiin koloihin • Kumma että sitä lämpöä pitää kumminkin pitää laitteen sisällä, siili tai ei. Muutama reikä ei olisi pahitteeksi ollut. Kovalevyn teline on kyllä aika hutera.
 • Antenniverkon peruskanavia voi katsella ilman nettiyhteyttä, kunhan laitteen vaan on avannut PIN koodilla. Ainakin eilen katselin dnatv pilvestä nauhoitettua Wheeler Dealersia ja alkoi pätkimään oikein kunnolla. Kelasin taaksepäin 5 minuuttia ja sitten käyntiin ja kaikki taas toimi, ei mitään ongelmia ollut nettiyhteydessä sillä hetkellä. Katselutilasta en pois päässyt ohjelman päätyttyä. Vaan sain sammuttaa hubin ja siirtyä tv:n katseluun.
 • Sami Eikö esim. tuollaisesta tule juuri mieleen että hubi ei pysty purkamaan ja käsittelemään dataa tarpeeksi  tehokkaasti vaan jotenkin "tukkeutuu" välillä ja siksi aiemmin kysyin että onko joku koettanut sitä usb lisämuistimahdollisuutta ja sen vaikutusta??
 • Ville Partanen
  Voitko kertoa koska hubiin tulee päivitys viimeiseen android versioon??
 • Ville Partanen
  Tuossa vielä lähikuva tuosta  "asennelmasta" ?
  Alimainen laite ei siis ole toiminnassa  ja tuollaisen ritilärakenteen päällä laitteen pohjakin jäähtyy varmasti paremmin kuin umpinaisen hyllyn päällä

 • Ihmettelen vielä sitä Netflixin hubiin tulemisen hitautta. Asentamani versio, integroituu niin nätisti hubin toimintoihin, että on varmasti DNAltakin tuleva versio. Pää menu valikkoon, missä on kaikki tallenteet, cmoret ym. ulee myös listalle netflix niin nätisti ja toimii ilman ongelmia. HBO Nordic kiinnostaisi, mutta eivät ole halukkaita sitä antamaan android bokseille
 • Ville Partanen,

  "Kuvanlaadusta yleisesti:

  DNA parantaa DNA TV kuvanlaatua myös jatkossa. Tiedotamme DNA nettisivulla kaikista parannuksista.

  Hubilla  kykenee katsomaan kuvaa aina parhaaseen 4k resoluutioon asti. Tällä  hetkellä 4k sisältöä löytyy helpoiten Youtuben kautta.


  Terveisin, Ville Partanen / tuotekehitysjohtaja / DNA"


  En epäile että DNA TV Hubi pystyy näyttämään UHD:ta, ja varsin hyvin tulee HD kanavilta suorat lähetykset. MUTTA, tallennukset verkosssa ovat kyllä ihan käsittämättömän huonolaatuisia (ehkä tarkoitettu kännykälle?) ja haluaisin että avaisisit enemmän tuota korulausetta "DNA parantaa DNA TV kuvanlaatua jatkossa" - Miten? Milloin? 
   
  Mitenkään kilpailutilanteesta tässä ei voi olla kyse ettei tätä tietoa olisi saatavilla (paitsi että niitä suunnitelmia ei yksinkertaisesti ole), teidän kilpailijat tarjoavat jo / on jo tarjonnut pitkään paljon parempaa kuvaa verkkotallenteissa.