Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV-hubi / Kehitysideat

DNA TV-hubi on laite, joka yhdistää television katselun, nettisovellukset, pelit ja musiikin yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Lisätietoa DNA TV-hubista löydät täältä

Tässä keskusteluketjussa voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia DNA TV-hubia ja sen toimintaa koskien.
Keskustelua ja vinkkejä DNA TV-hubin käyttöön liittyen löydät ketjusta DNA TV-hubi käyttövinkit

DNA TV-hubin laitetukisivun löydät osoitteesta www.dna.fi/tuki-tv-hubi3DNA Ida S palveluasiantuntija Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Tässä olisi nyt DNA:lla paikka summeerata mitä teillä on tähänasti saaneet / keksineet.
 • Verkkotallennus mahdolisuus ilmaisilta kanavilta hubilla. Verkkotallennuksen aloittaminen vaikka ohjelma on jo alkanut eli ohjelman tallennus alkaa alusta. Verkkotallenteen katsomisen aloittaminen alusta vaikka tallennettu ohjelma ei ole vielä loppunut. verkkotallenteiden poisto mahdolisuus hubilla. Verkkotallenteet omiin kansioihin hubilla.
 • Itse kaipaisin seuraavia:

  1. Live TV toiston pysäytys kokonaan, kun poistutaan Hubin DNA TV sovelluksesta, painamalla Android-Menu nappia.

  Useimmiten tällöin ollaan joka tapauksessa siirtymässä johonkin muuhun sovellukseen tai halutaa selata sisältöä, ja tuntuu jotenkin epämukavalta että taustalla pyörii mahdollisesti jotain täysin epärelevanttia ohjelmaa ja ääntä.

  2. HDMI näyttötilan virkistystaajuuden (refresh raten) automaattinen vaihto toistettavaan sisältöön.

  Osa muiden sovellusten sisällöistä nykii todella pahasti, vaikka HDMI näyttötila asetus on itselläni tilassa "Auto". Kun valitse asetuksista manuaalisesti (1080p 60hz) sovellusten sisältö pyörii jouhevasti, mutta DNA TV:n ohjelmat alkavat nykimään. Jatkuva asetusten muuttaminen käyttökokemukseltaan ole kovin mukavaa .. ja hieman hankala selittää vaimolle ja lapsille 😀
 • IPTV kanavien tallennusmahdollisuus olisi tärkeä meille, jotka asumme antennilähettimien häiriöalueilla.

  HBO castaus toimimaan hubilla


 • Saisiko hubiin mahdollisuuden järjestää kanavia? Esimerkiksi Yle TV1 HD olisi kiva saada kanavapaikalle 1.
 • -  Hakusana-tallennus, niin että sen voi kohdistaa joko ohjelman nimiin, ohjelmien kuvauksiin tai molempiin. Optiona valita tallennusten viikonpäivät, kanavat etc. (näistä https://www.videohelp.com/softwareimages/argus_tv_1538.jpg
  , kun saisi parhaimmat optiot poimittua niin oltaisiin pitkällä.)

  - Mahdollisuus toistuviin tallennuksiin.

  - GUIDE/EPG on visuaalisesti melkoisen epäselvä. Hyppii koska ohjelmakuvaus suoraan valitulla rivillä. Tämä toki täysin mielipide kysymys mutta itse suosisin selkeämpää ohjelmalistausta. Tilaa olisi useammallekin riville ja ohjelmakuvaukset siirtäisin, OK napilla aukeavaan popup-ikkunaan.

  Pakko sanoa, että ohjelmastrippi on TODELLA hyvä ja alas laajeneva kanavakohtainen ohjelmistokuvaus todella intuitiivinen kokemus. GUIDE/EPG jäänyt lähes kokonaan käyttämättä, koska on visuaalisesti huomattavasti sekavampi.

 • Tuo tallenteiden selailu on kyllä aidosti todella epäselvää, tehkää mieluummin alaspäin scrollaava lista jota voidaan filtreerata, järjestää aakkosittain tai ajan mukaan (tai molempien). Sillä tavalla liikutaan vasemalle ja oikealle ainoastaan menuun ja koko sisällön välillä ja koko sisältö avutuu sitten ylös-alas näppäimillä.

  Käyttötapaus vois esimerkiski olla että olen nauhoittanut useita sarjoja josta mulla on jonkun verran jaksoja katsomatta. Yleensä katsotaan vanhin jakso ensiksi.
  Nykykäyttöliittymässa nämä wrappautuvat (ainakin) kahdelle rivilile, jossa lukujärjestys niin että vanhin, yhden näytön luku (kunhan olen vienyt kursoria riittävästi oikealle että tullaan sivujen loppuun) menee vielä hetken aivojumpan jälkeen ok, starttaan kursorilla alaoikealta ja päädyn kursorin kanssa ylävasempaan (joka siis uusin ohjelma sillä sivulla) MUTTA sitten vienkin kursorin vasemmalle että "sivu" vaihtuu, nyt pitää taas muistaa että se seuraava ohjelma on alhaalla oikealla eikä kursorin osoittamassa kohdassa (edelleen ylävasen vaikka sivu vaihtui).
  Ja viimeisellä sivulla ollaankin sitten yhtäkkiä menussa kun viedään kursori vasemmalle.

  Hämmentävä kokemus.

  Pelkään normaalitilannetta missä meidän perheessä on 200+ nauhoitusta koko ajan.

  Sekä netti että paikallistallennusten hallinnointi pitäisi toimia samalla tavalla. Saisivat ehkä olla ihan samassa käyttöliittymässä (ne voidaan ehkä merkitä erilailla, fontin väri tms). Suodattamalla vois sitten valita haluaako nähd vaan toisia.
 • Kiitokset jo näistä kommenteista. Tämä ketju on juurikin tarkoitettu teiltä asiakkailta tulevien ideoiden keräämiseen, jotta voimme kehittää Hubia asiakkaiden mielestä oikeaan suuntaan. Hubihan kehittyy kahdella tapaa eli DNA kehittää Hubilla olevaa DNA TV -sovellusta ja Google taas kehittää yleisesti koko Android TV -alustaa.

  Kerromme uusista tulevista ominaisuuksista kunhan niiden aikataulut varmistuvat.

  @Sami valitettavasti HBO:n castausongelmat vaativat toimenpiteitä HBO:lta. Asia on tietääksemme heidän tiedossaan ja ongelma koskee tosiaan Android TV:tä yleisesti eikä pelkästään Hubia.
  DNA Henri
 • HBO toimii castauksella hubiin ihan hyvin, ääni vaan puuttuu.
 • Onko tietoa koska hubin android päivittyy?
  Anroidistahan julkaistiin jo 8 päivitys ja hubissa kai 6 versio
  https://www.android.com/versions/oreo-8-0/
 • Muiden laitteista voisi myös ottaa  ideoita omiin kehittelyihin
  https://youtu.be/-15Kf1Sv2F8


 • Offtopicin puolelle eilen karannut keskustelu on siirretty omaan ketjuunsa, joka löytyy täältä. Yritetään pitää keskustelu otsikon mukaisesti kehitysideoissa eli palautteessa ja omissa kehitysehdotuksissa. Käyttöön liittyvien ongelmien ja vinkkien suhteen oikea keskustelu on DNA TV-hubi / Käyttövinkit.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Voisiko DNA kertoa, mitkä ideat on jo käsittelyssä/tulossa laitteeseen.  IPTV tallennus, hubin tallennukset pilveen, mitä muuta?

  Netflix ei ole uutta, se on ollut laitteessani heti alusta lähtien.


 • Tähän olis em. asioiden osalta antaa selvennys DNA puolelta, onko siinä kyse jossain muussa kuin teknisessä rajoituksessa niin että kaikki ymmärtävät sen? Olen antanut itseni ymmärtää, että ennemmin kyse on tekijänoikeudellisista syistä tai jostain muusta vastaavasta. Siinä tapauksessa sitä saa odottaa hamaan tappiin eikä asia ole yksin ollenkaan operaattorin hallussa. Teknisenä rajoituksena vailla syytä, siinä ei ole mitään järkeä - koska kaikki on mahdollista muuten ihan varmasti.
 • Kaikesta huolimatta vielä yksi kehitysehdotus DNA:lle boxin valinnasa tuuletuksen   ja lämmönsiirron kannalta
  Tältä näyttä toisen operaattorin purkki.
  Sivuilla ja alla reilut tuuletusreiän  ja bonuksena vielä reset nappikin kyljessä
  vertailutestit jatkuvat 😀

 • Lisähuomiona vielä että purkin pohja on metallia ja mukana hyvin tuotteistettu johtosarja jolla  boxin saa vaikka vanhaan Scart liittimeen ja erityishuomio antennijohtimelle 😀

 • Kun hubilla katsoo dnatv nettitallennetta, niin alapalkki on ruudulla aika kauan kelauksen ym. jälkeen. Info näppäintä painamalla sen onneksi saa pois siitä. Voisikohan palkin oletus esillä oloaikaa lyhentää?
 • Olisi kiva jos hubin kautta voisi edes poistaa dnatv nettipalvelusta tallennetun ohjelman minkä on katsonut.
 • Lukekaa uusin mikrobitti ja testi 😀

  Ketoo hubeista ja toinen artikkeli siitä mikä netti-TV ensimäiseksi pätkii eri nopeuksilla
 • Minun hubi on nyt useampaan kertaan unohtanut suosikkikanavat. Tänään Hubin aukaistuani huomasin, että laite listaa kaikki kanavat.

  Tämä suosikkilistan surkeus kaikkiaan on omalla kohdallani laitteen suurin heikkous.
  • Suosikkilistan kanavien järjestystä ei voi muokata. 
  • Kanavanumeroita ei voi muokata. 
  • Hubi aika ajoin unohtaa koko suosikkilistan
  • Pitäisi pystyä tekemään suosikkilistan JA tarvittaessa HELPOSTI näkemään muitakin kanavia (vtr. WBoxin käyttöliittymä, jossa voi vaihtaa esim. suosikkilistan ja kaikkien kanavien välillä lennosta). Esim. tänä viikonloppuna näkyi vapaana maksukanavia. Olisi pitänyt lisätä ne erikseen suosikkilistalle, jotta kanavat olisi näkyneet ja sitten taas poistaa listalta kun lakkaavat näkymästä. 
  Tältä osin pitää ihmetellä miten raakileena DNA on laittanut laitteen markkinoille.
 • Itse voisin toisen hubin ostaa, kun lähetinhäiriöstä ei ilman sitä pääse irti, kuin ehkä vuonna 2020. 21,90€ en siitä kyllä maksa, liikaa ongelmia. Ruutu+ kanavien poistuminen antenniverkosta harmittaa ja netistä katsominen ei mieltä lämmitä. Kyllä tv:n ruudusta haluaa ohjelmat katsoa ja tallentaa. Kohta voi olla paljon hub laitteita palautettuina, ellei IPTV tallennusta saada kuntoon.

 • Dna voisi ilmoittaa, minkätyyppiset viat ovat vikoja ja mitkä ominaisuuksia. Itse ihmettelen kyllä kun saa 2 kertaa 30 minuutin aikana irroittaa pistorasiasta. Ensin laite ei mennyt päälle ollenkaan ja käytön aikana sammutin vahingossa ja ei mennyt päälle taas ollenkaan.


 • Aika koomista että tuo pistorasia ongelma ilmenee taas. Wbox HD2 ja HD3 oli sama ongelma. Miten on mahdollista että tuo pääsee testauksesta läpi?
 • uskokaa jo Noi värkit on masokistin valintoja Koskaan ei tule kuntoon
  Entäs 4K ja hd tarkkuudet hubissa  😀
  Vähän eroa lähtöresoluutiuossa mutta tulee varmaan taas joskus toimimaan.

 • Maksukanavat eivät näkyneet 2 päivään. Useamman tehdasasetusten palautusten ym. jälkeen, meni siinä tunti, niin ruutuun tuli teksti: Prosessi system ei vastaa. Odota ja ok. Painoin OK, käynnistin uudelleen ja taas näkyvät.
 • Sami - Tuo laitteen sammuninen joka päivä ei missään nimessä ole normaalia. Jossain selkeä vika. Laitan henkilökohtaista sähköpostia, yritetään sitä kautta päästä eteenpäin.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Parannusehdotus se on tämäkin ja suoraan DNA:lle

  Kun teiltä tiedustellaan päivitkysiä ja muuta saa aina ympäripyöreitä vastauksia ja yleensä neljännesvuoden aikataululla.

  Ottakaa oppia kilpailijasta joka lähettää sähköpostissa käyttäjille maininnan päivytyksestä muutaman päivän marginalista päivitys ajan kohdan mukaan ja kertoo myös mitä päivitys tekee  ja miten mahdollisiin pulmiin tulee reagoida.
  Tämä on asiakasläheistä ja kunnioittettavaa toimintaan eikä puolivalmiiden  "susien" myyminen
 • @Jukka
  "2. HDMI näyttötilan virkistystaajuuden (refresh raten) automaattinen vaihto toistettavaan sisältöön.

  Osa muiden sovellusten sisällöistä nykii todella pahasti, vaikka HDMI näyttötila asetus on itselläni tilassa "Auto". Kun valitse asetuksista manuaalisesti (1080p 60hz) sovellusten sisältö pyörii jouhevasti, mutta DNA TV:n ohjelmat alkavat nykimään. Jatkuva asetusten muuttaminen käyttökokemukseltaan ole kovin mukavaa .. ja hieman hankala selittää vaimolle ja lapsille :)"

  Mistä tuonne HDMI näyttötilan asetuksiin pääsee ja voiko tuota virkistystaajuutta säätää jossain päin hubin asetuksia? Jos ei voi, niin olisi hienoa saada kyseinen toiminto hubiin.

  Chromestiin löytyy tällaiset ohjeet ja olisi hyvä kun sama toimisi myös hubiin:
  https://support.google.com/chromecast/answer/6308937?hl=fi

  Pitäisi siis saada tuo 50 hz Ruudun Liiga-lähetyksiä varten.
 • @Aapo Kiitokset!
 • Semmonen idea tuli mieleen, että joku DNAn puolelta voisi hieman moderoida tätä "kehitysidea" puolta.
 • Aapo, varmaan saa neuvoa ja olet varmaan ihan oikeassa että nykymuodossa palvelu on kokonaisuudessaan skeidaa, mun näkökulmasta ainakin käyttöliittymän osalta, mutta pitääkö se tehdä just hubin kehitysideat palstalla. Jos jollain on joku idea kehittää tätä hubia niin se katoaa näiden vuodatusten joukkoon, eikä sekään ole reilua.
 • Saan uuden hubin kokeiltavaksi, auttaako mitään, kuka tietää. DNA laittoi myös reklamaation digitan f-kanavanipun muuttamiseksi. Kuulemma hubin Androidissa on bugi, joka aiheuttaa hubissa kaikenlaisia kaatumisia satunnaisesti????

  Esitimme reklamaatiossa että nämä antennilähettimet pitäisi olla tehty SFN:llä. Tällä ongelma ratkeaisi. Palaan asiaan
   
  --
  Ville Partanen / Product Development Director
 • Joku Android 6 bugi kuulemma aiheuttaa ongelmia (sekoittaa hubin systeemit) ja myös virtalähteissä ollut ongelmia.
 • Voi tietenkin olla juotos ym. ongelmia ja mihin tuotantosarjaan ym. tietty hub kuuluu. Tunisian tuotantolaadusta en osaa sanoa.
 • Niin, joskus pitää asiat kirjoittaa uusiksi ja muokata arkkitehtuuria että ne saa toimimaan. Pienet fixit kuten ehdottamasi tuuletusreijät boxiin piittaamatta siitä että boxissa on täysin keskeneräinen käyttöliittymä ei kyllä vakuuta minua.  Kirjoittaisivat mieluummin oikeasti käytettävän käyttöliittymän ja sitten korjaisi mahdollisia epästabiilisuuksia.

  Kyllä minäkin yritän purkaa oman sopimukseni huomenna, mutta se ei johdu siitä että Sinä kirjoitat että boksi on huono koska tuuletusreijät ja antennijohto on väärin tehty, vaan siitä että toistuvista kyselyistä huolimatta niin DNA ei ole kyennyt kertomaan minkäänlaisia suunnitelmia parannuksien suhteen. En voi kuvitella että hekään ovat tyytyväisiä nykyiseen käytettävyyteen, mutta ilman järkevää dialogia kehityssuunnasta he eivät saa minua jäämään. Uskoisin kyllä että käyttäjäkunnasta voisi olla apua jos DNA on tosissaan kehittämässä tätä palvelua, ikävä kyllä tästä interaktiosta DNA:n ja käyttäjien välillä on muodostumassa Suomi24 -tasoinen tuuletuskanava.
 • Aapo, neuvoa saa, mutta omasta mielestäni tämä on väärä kanava .. et varmaan ole huomannut tuota käyttövinkit ketjua? Jossain määrin harmittaa henk. kohtaisesti lukea näitä palautuspaasauksia kehitysideoina ..  ei varmaan oikein palvele ketään, kun meitä on tähän kehitysketjuun kirjoittanut nyt alle kymmenisen ihmistä, joten nämä neuvot eivät mielestäni kovin suurta katselijakuntaa tavoita, siksi ehdotin moderointia (vaikka nyt siirtoa tuonne käyttövinkit puolelle), mutta tämähän nyt minun päätös lopulta ole kuitenkaan.

  Mun boksissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, joten maksan mielelläni sen hinnan mihin olen sopimuksessa sitoutunut, en ole uhriutunut mitenkään (tai ehkäpä olen sitten se upporikas).

  Ymmärrän kyllä, että varmasti harmittaa jos homma ei omalla kohden toimi, olisikin omasta mielestäni oikeus ja kohtuus että saat tuon palautettua ja sopimuksen purettua. Ehkä tässä DNA'lla olisi paikka hieman monipuolistaa myyntimalleja hubille, tosin jostainhan tuonkin kehitys ja valmistuskulut on saatava katettua ja voittoa tuotettua.

  Ja jottei tämäkin viesti menisi täysin of topiciksi haluaisin edelleen nähdä käyttöliittymällisiä parannuksia .. tai oikeastaan visuaalisesti yhdenmukaisempaa käyttöliittymää, jotain käytettävyys parannuksia, ja ehdottomasti lisää ominaisuuksia, kuten olen jo yllä maininnut.
 • Hubin DNA TV menua kaipaisin visuaalisesti selkeämmäksi.

  Liiaksi erilaisia elementtejä sekoitettuna. Ohjelmakanavat tyrkyllä isoilla logoilla ja väliotsikoilla, kun taas suoralähetys ja tallenteet suhteellisesti liian aivan pienellä tekstillä.
 • ”DNA TV – Sellainen TV kun Sinä haluat”

  Varoitus tässä kohtaa, tämä postaus tulee olemaan pitkä koska tässä kerron minkälaisen TV:n minä haluan perustuen niihin ominaisuuksiin mihin olen DNA TV Hubissa nähnyt olevan ja miten sen saisi toimimaan ainakin omasta mielestäni paljon järkevämmin. En väitä että tämäkään on täydellinen, mutta mulle ei speksaamisesta palkka juokse.

  Jos tätä postia kommentoitte, niin olisi hyvä viitata kappelenumeroon joka on tässä vaan viittauksien vuoksi, ei esiintymässä käyttöliittymässä. Ja koska tätä postia ei pysty editoimaan.

  Yleisesti haluan paljon paremman laadun verkkotallennuksille ja mahdollisuuden myös siellä tallentaa HD kanavia hyvällä laadulla.

  Käyttöliittymästä kaipaan paljon selkeämpää nyt ei oikein tiedä missä pyörii (esim nyt on useampia ”päämenuja”,  jotenkuten 4-5 ainakin (android, DNA TV, Hakusivu, vasen menu missä tallenteet, kanavaliuska). Joten alla miten minä haluaisin DNA TV Hubia operoida. Ei ole täydellinen listaus koska tällä hetkellä on tullut käytettyä eniten tallennus toimintoa mutta ehkä antaa jotakin suuntaa.

  Päämenu (en tässä vaiheessa tiedä olisiko vaakamenu parempi kun vasemman puolen pystymenu, mutta kallistun vaakamenun puolelle - hyödyt vaakamenussa on että voisi jo näyttää/ehdottaa sisältöä, Mitä tällä hetkellä tulee Live TV:stä, Suosituksia Videovuokraamosta jne)

    1. Tallennukset
    2. LiveTV
    3. Haku
    4. Ohjelmakirjastot
    5. Videovuokraamo
    6. Sovellukset
    7. Android
    8. Asetukset

  Yleisesti liikkumisesta pystymenuun ja sisältöruudun välissä ja sisällä
  Vasen-Oikea näppäimet siirtävät valintaa sisältöruutujen toimintojen ja vasemman menuun välissä. Jos ollaan pystymenuussa niin menu valinta on tässä kohtaa highlightattu. Jos menussa on alatoimintoja (kuten esim kansiorakenne) niin OK avaa rakenteen taso kerrallaan. Ylä-Ala nuolet vaihtavat menuitemeiden välissä ja sisältöruutu refreshaa valittuun näkymään. Siirtymällä oikealle siirtää valinnan sisältöruuudun listan ensimmäisen entryn valinnaksi ja oletus siirtyy sen valinnan ensimmäisen nappiin, painamalla taas oikealla valinta siirtyy seuravaan nappiin jne.  OK käynnistää valitun toiminnon.

    1.Tallennukset
  • Tässä näkymässä olisi vasemman puolen pystymenu ja sisältöruutu joka muuttuu perustuen missä kohdassa pystymenuta on. Sisältö on paikalliset tallennukset ja verkkotallennukset yhdessä, sama koskee tallennussääntöjä.
  • Kansiokäsite on jonkinlainen virtaalikansio / näkymä mitä käyttäjä itse luo tallennussääntöjen yhteydessä. Puurakenne.
  • Listat ovat ylhäältä alas meneviä listoja missä highlightattu entry voi viedä enemmän tilaa kun yksi rivi, ei todellakaan mitkään oikelta-vasemmmalle järjettömiä thumbnaileja. Nykytoiminnallisuus on erittäin huonosti toteutettu ja se on pakko vaihtaa, ai miksi? Kannattaa katsoa yhtä aikaisempaa postia minulta liittyen just tähän asiaan.
    Tallennusten Pystymenun sisältö
      1.1 Tallennussääännöt
      1.2 Tulevat tallennukset
      1.3 Viimeiset tallennukset
      1.4 Kaikki tallenteet
      1.5 Kansiot
      1.6 Kategoriat
      1.7 Tilaa jäljellä verkossa: xxxxx tuntia
      1.8 Tilaa jäljellä paikallisesti: xxxxx tuntia, xxxx Gt

        1.1.1 Tallennussäännöt
  • Sisältöruutuun tulee kaikki tallennussäännöt  listana  ja ensimmäinen sääntö näkyy valittuna ja isompana kun muut. Listan sarakkeet voisi olla ”Säännön nimi”, ”Ohjelman nimi”, ”kanava”, ”aika”. Jos sääntö on valittu niin näkyy tarkempi informaatio säännöstä ja näppäintoiminnot ”Muokkaa” ja ”Poista”. Toiminta ”Muokkaa” on oletuksena aktiivinen.
  • Huomaa että tallennussääntöjen lisääminen on tehtävä joka tapahtuu EPG:ssa ja ainoastaan jatkuvien tallennuksien yhteydessä.
  • Itse säännön sisältö voisi olla seuraavat asiat:
   Säännön nimi. (oletuksena luotu esim ohjelman nimen perusteella)
   Ohjelman nimi ja wildcardit
   Tallennustyyppi; Verkko tai paikallinen tallennus, oletus verkko.
   Kanava(t). Oletus: valiitu kanava EPG:ssa mutta tässä voisi myös lisätä muita (samat sarjat eri seasonit eri kanavilta)
   Päivät. Oletus: mikä päivä tahansa, vaihtoehtoina yksi tai useampi päivä eg. Ma, Ti ja To.
   Aika. Oletus milloin vaan, vaihtoehtona kellonaikaväli
   Kansio. Oletus ylätaso. Pitää myös pystyä vaihtamaan/luomaan uusia kansioita syvemmälle kun 1 taso. Oletus ohjelman nimi.

      1.1.2 Tulevat tallennukset
  • Sisältöruutuun tulisi lista tulevista nauhoituksista olkoon ad hoc luotuja tai tallennussääntöjen perusteella.
  • Listan sarakkeet: Pvm, AikaAlku-AikaLoppu, Ohjelman nimi, kanava. Järjestys niin että ensimmäiset toteutuvat tallennukset ensimmäisinä.
  • Valinnat:  ”Poista” ja ”Muokkaa” ja ”Info”.
  • Oletus: Poista. ”Muokkaa” antaisi mahdollisuuden muokata tallennustyyppiä, nimeä, aikaa, kansiota (eli juuri sitä tallennusinstanssia) ja vielä tallennussääntöä jos tallennus on säännön perusteella luotu jolloin kaikki sen säännön perusteella olevat instanssit muuttuu. ”Info” kertoo kaiken mahdollisen infon itse ohjelmainstanssista, kausi, episodi, näyttelijät, jakson kuvaus jne.

      1.1.3 Viimeiset tallennukset
  • Sisältöruutuun tulis vaikka 25 viimeistä tallennusta mukaanlukien käynnissä olevat.
  • Listan sarakkeet: Pvm, AikaAlku-AikaLoppu, Ohjelman nimi, kanava. Järjestys niin että uusimmat tallenteet ensimmäisinä.
  • Valinnat: ”Katso”, ”Info”, ”Poista” ja ”Muokkaa”.
   Oletus: ”Katso”. ”Katso” näyttää ohjelman alusta asti vaikka tallennus vielä on käynnissä ja voi kelata eteen ja taakse kunhan on ohjelman aloituksen ja nykyhetken välillä. ”Info” kertoo kaiken mahdollisen infon itse ohjelmainstanssista, kausi, episodi, näyttelijät, jakson kuvaus jne.”Poista” lopettaa tallennuksen ja poistaa ohjelman. ”Muokkaa” antaa mahdollisuuden muuttaa päättymisaikaa siten että ohjelman nauhoitus lyhenee tai pitenee.
      1.1.4 Kaikki tallenteet
  • Sisältöruutuun tulisi kaikki päättyneet tallennukset. Listaa voidaan suodattaa niin kun nyt, nimessä esiintyvien
  • Listan sarakkeet: Pvm, AikaAlku-AikaLoppu, Ohjelman nimi, kanava. Järjestys niin että uusimmat tallenteet ensimmäisinä.
  • Valinnat: ”Katso”, ”Info” ja ”Poista”.
  • Oletus: ”Katso”. ”Katso” näyttää ohjelman alusta asti. Tässä voisi kyllä olla popup toiminto jossa kysytään halutaanko katsoa alusta tai siitä kohdasta mihin viimeksi jäätiin jos tallennetta jo on katsottu. ”Info” kertoo kaiken mahdollisen infon itse ohjelmainstanssista, kausi, episodi, näyttelijät, jakson kuvaus jne.”Poista” lopettaa tallennuksen ja poistaa ohjelman. ”Muokkaa” antaa mahdollisuuden muuttaa päättymisaikaa siten että ohjelman nauhoitus lyhenee tai pitenee.
      1.1.5 Kansiot
  • Klikkaamalla ”OK” avautuu kansiohierarkian ensimmäinen taso sisennettynä, menemällä johonkin kohtaan ensimmäistä tasoa ja klikkaamalla ”OK” avautuu sen haaran seuraava taso sisennettynä jne. Jos kansiossa on sisältöä niin ne tallenteet näkyvät samalla tavalla kun ylläolevissa ”Kaikki tallenteet” -menutoiminnossa sisältöruudussa samoilla toiminnoilla. Tyhjä kansio (ei alakansioita, ei tallennuksia) on poistettavissa; sisältöruudussa valinta ”Poista kansio”.
      1.1.6 Kategoriat
  • Tallenteissa on käsittääkseni meta-tietoa kuten Genre tms jota tämän menuvalikon alla näytettäisi sisennettynä. Valitsemalla tietyn meta-tiedon ”OK” näppäimella avaisi meta-tiedon mahdolliset arvot, joten Genren alle tulisi vaikka Toiminta ja Komedia sisennettynä. Tietyn meta-tiedon arvon valinta täyttää sisältöruudun samalla tavalla kun Kaikki tallenteet, mutta filtreerattuna sen meta-tiedon arvolla.

      1.1.7 Tilaa jäljellä verkossa
  • Näytetään käytetty kapasiteetti ja jäljellä oleva kapasiteetti, verkossa, tunteina ja/tai tavuina. Jos on järkevää niin tiedon voi näyttää suoraan menussa eikä tämä ole valittavissa oleva menuitemi. Muuten sisältöruudulle.
      1.1.8 Tilaa jäljellä paikallisesti
  • Näytetään käytetty kapasiteetti ja jäljellä oleva kapasiteetti, verkossa, tunteina ja/tai tavuina. Jos on järkevää niin tiedon voi näyttää suoraan menussa eikä tämä ole valittavissa oleva menuitemi. Muuten sisältöruudulle.
    2. LiveTV
  • Näytetään suoraan TV kuvaa siltä kanavalta missä viritin on. Kanavavalitsin voisi näyttää kaikki kanavat kyseisen kanavan ympäriltä. Elisa on ratkaissut asian omasta mielestäni näppärasti, kopioikaa ajatus sieltä (siis kanavanvaihdossa).
    3. Haku
  • En ole tätä käyttänyt, nykyinen toiminnallisuus ehkä riittävä?
    4. Ohjelmakirjastot
  • Pystymenu niin kun nyt missä kaikki ohjelmakirjastot. Nykyiseen toiminnallisuuteen ei ole muutosehdotuksia.
    5. Vuokraamo
  • Yleisesti vuokraamon sisältöpuolta olisi syytä kehittää kilpailukykyiseksi videovuokraamoiden kanssa solmimalla riittävän monen toimijan kanssa sopimuksia. 
  • Yksi ikoni per elokuva pitää riittää vaikka erotellaan HD sisältöä SD sisällöstä, miten sitten kun UHD ja vielä seuraava formaatti? 3-4 ikonia per ohjelma – ei kiitos, selaaminen menee toivottomaksi. Sama saattaa esiintyä ohjelmakirjastoissa, en tiedä. Sitten kun ikoni (elokuva) valitaan niin pitää avutua info ruutu missä tiedot elokuvasta, näyttelijät, vuosi jne, niin siinä voi sitten olla useampi nappi tyyliin ”Vuokraa HD:na 3,99” ja ”Vuokraa SD:na 3,49” jos haluatte hinnoitella ne erikseen.
    6. Sovellukset
  • Tähän voisi tulla listana AndroidTV:ssa määritetyt sovellukset samassa järjestyksessä kun siellä. Olisi vaan paljon loogisempi käynnistää ne tältä käyttöliittymältä kun se on ns pääkäyttöliittymä hubissa.
    7. Android
  • Nykyinen Android / standardi Android TV käyttöliittymä kelpaa tässä. Toiminto siis sama kun painaisi kaukosäätimen AndroidTV nappia.
    8. Asetukset
  • Nykyinen käyttöliittymä käy, vaikka onkin vähän tyhjä
  • Haluaisin tänne lisätä käyttäjän oletusasetuksien vaihtoa kuten EPG:n valinta vaikkapa nyt niiden kahden välillä mitkä jo boxissa on – Table view ja nykyinen horisontaalinen EPG.
  • EPG:n hallinnassa voisi myös kategorisoida ohjelmia siten että tietylle hakusanoille muodostuu oma valitsemani väri EPG:hen. Esim kaikki *?utiset* - lilaksi. Jolloin kaikki ohjelmat jotka sisältää em hakusanan värjäytyy lilaksi. Tekee tietyn tyylisten ohjelmien löytämisen EPG:sta paljon helpommaksi.
  • Toinen mitä tänne voisi toimintona lisätä on ehkäpä jonkinlainen TV-signaalien laatutasojen seuranta ja internet yhteyksien statusta/seuranta yli viimeisen tunnin.
    EPG
  • EPG:ta pitää myös parantaa siten että ohjelman eteen (ja ajan jälkeen) tulee vaikka punainen ympyrä jos se on merkattu paikallisesti äänitettäväksi, kaksi punaista ympyrää jos jatkuva tallennus. Table-viewssa sentään näkyy täplä mutta mielestäni se on hiukan piilossa siellä ohjelman nimen jälkeen. Jos verkossa tallennus, niin vastaavasti vaikka sinisenä.
  • Muutama rivi alalaidasta voisi olla pyhitettynä kursorin alla olevan ohjelman sisältötiedoilla.
  • Pitää pystyä siirtymään 24h eteenpäin ja taaksepäin helposti.  << ja >> näppäimet?
  • Jos haluaa tallentaa voisi vaikka päästä tekemään tallennussäännön painamalla rec nappia uudestaan painamalla voidaan kysyä poistetaanko tallennus vai lisätäänkö/muokataanko tallennusssääntöä. 
  • Pitää ehdottomasti pystyä hallinnoimaan sekä verkkotallennuksia että paikallistallennuksia samalta käyttöliittymältä!

 • No se jäi mainitsematta että kaukosäätimen Menu nappia painamalla päätyisi aina Päämenuhun.
 • Ja nyt, DNA Hubin kehityksestä vastaava, onko DNA kehittämässä hubin käyttöliittymää minun esittämäni suuntaan, nykysuuntaan tai johonkin aivan muuhun suuntaan vaiko ollenkaan? Avatkaa nyt omat ajatuksenne.
 • Henkka
  Tästä testitä jo näet että edes puhelinversio toimi noilla nopeuksilla
  https://www.mikrobitti.fi/2017/06/miten-hitaalla-yhteydella-mobiilitelkkari-voi-toimia/

  JanneH
  Hävä lista mutta mitä luulet tuon auttavan hubin kehitykseen kun ei perusta toimi?
  Vähän sama jos sinulla olisi auto jossa huippu viihdelaitteet ilmastointi täysi baarikaappi ja "viihdyttäjät" mutta auto ei kulkisi kun nykimällä ja työntämällä eteenpäin.

 • Kiitos aktiivisesta keskustelusta kaikille osallistujille. JanneH:lle erityiskiitokset perusteellisesta konkreettisten kehitysehdotusten listaamisesta!

  Pidetäänhän kaikki mielessä tämän keskusteluketjun otsikko eli DNA TV-hubi / Kehitysideat. Pohdithan ennen uuden viestin lähettämistä, koskeeko viestisi käsillä olevaa aihetta ja tuoko se jotakin uutta ja hyödyllistä tähän keskusteluun. Keskinäinen nokittelu tai kuittailu ei tälle palstalle kuulu.

  Olemme tänäänkin poistaneet ketjusta useampia viestejä, jotka eivät varsinaisesti liity otsikon aiheeseen. Tarkoitus ei ole sensuroida ketään, mutta haluamme pitää tämän ketjun helppolukuisena ja pysyä otsikon mukaisessa aiheessa. Offtopicin puolelle karkaavia viestejä tullaan jatkossakin poistamaan tiukalla seulalla.

  Jos oma asia tuntuu tärkeältä, mutta ei aivan osu ketjun otsikkoon, kannattaa miettiä sopisiko se paremmin DNA TV-hubi / Käyttövinkit -ketjuun tai olisiko se kokonaan uuden keskustelun arvoinen.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Tehkää uusi keskusteluaihe foorumiin.
  Aiheena hubin ongelmat.
 • Hei Sami!

  Mikäli tällainen ketju tuntuu tarpeelliselta ja hyödylliseltä, voit avata ketjun keskustelualueen etusivulta.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Komppaan Viltsua, kanavalistaa pitää pystyä muokkaamaan (järjestys ja näkyvät kanavat). Erittäin häiritsevää kun ei voi siirtää TV1 HD:ta TV1 (SD) tilalle.
 • DNA Ida S,

  Saatko jonkun kehitystiimistä kommentoimaan mitä te olette suunnittelemassa, vai pitääkö minun suosiolla luopua ajatuksesta ja palauttaa boksi tänään?
 • Aapo, on niillä Elisankin bokseissa ongelmia, turha huudella täällä että kaikki toimii ja niistä taas puuttuu paikallinen tallennus (joka on mulle osittain tärkeä ominaisuus koska laki on muuttunut ja verkkotallenteet säilyvät enää 2 vuotta jonka jälkeen ne poistetaan) , mutta niillä on kyllä huomattavan helpommin lähestyttävä käyttöliittymä.

  Kerro mieluummin tarkemmin miten haluat että boksi toimii (tälle palstalle) ja miten se ei toimi (käyttövinkit, tai uusi bugit palsta tms) . Tämä "laittakaa perusta kuntoon" huutelu on aika epämääräistä.

  Minulla periaatteessa teknisesti laite kyllä toimii, poislukien tuota verkkotalllennuksien  on/off nykimistä. Kaikki ongelmat liittyvät käyttöliittymän designiin, ja muulle perheelle on "hiukan" vaikeata selittää miten tämä toimii, etenkin jos itse ei satu olemaan kotona ja joku perheestä puhelimitse kaipaa apua.

  Näin ollen suosittelisin että DNA ottaa myös testaajiksi vaikkapa tekniikasta tietämättömiä perheenäitejä ja lapsia jota vaan kiinnostaa katsoa ja tallennella ohjelmia.
 • "Näin ollen suosittelisin että DNA ottaa myös testaajiksi vaikkapa tekniikasta tietämättömiä perheenäitejä ja lapsia jota vaan kiinnostaa katsoa ja tallennella ohjelmia."

  +1 tuolle ajatukselle.
 • Kehitysehdotus, nykyisen "paina kelausnappulaa sisään ja siirry jollekin toiselle minuuttiluvulle"-kelaaminen kaipaa kyllä vierelleen ainakin 2x ja 4x kelausnopeudet sillä tavalla että tv:stä näkee että ohjelma menee eteenpäin tuolla nopeudella. Tähän on minulle useita syitä, josta yksi on se että nykyinen tapa pelkästään on epätarkka, ja jos sillä pääsee lähelle kohtaa mihin haluaa voisi tarkemmin kelata noilla. Haluaisin myös asetuksen millä voisin sen kelausoverlayn häivyttää tai tehdä paljon enemmän transparentiksi (jotta tekstitys näkyisi samaan aikaan kun kelaa).
 • Tallenteita kelatessa näytöllä juoksevan kellon fontti on todella pieni. Pitäisi olla seinän kokoinen telkkari, että näkisi kellonajan. Kelatessa kun kuvakaan ei vaihdu "livenä" (kuten esim. wboxissa), niin esim. mainokset on nyt varsin hankala kelata.
 • Onko se nyt niin että DNA:lle on tärkeämpää moderoida tätä ketjua ja poistaa viestejä jotka ovat epäsuosiollisia heidän kannalta kun vastailla (tässä vaiheessa entisille) asiakkailleen?
  Ymmärrän kyllä että poistamanne viesti ei tuonut välttämättä kehitykselle mitään lisäarvoa,  mutta näköjään luette tätä palstaa. Ihmettelen vaan ettei teiltä tule minkäänlaista vastausta kysymyksiin...eikö kehitystiimi halua alentua vastaamaan käyttäjien huoliin?
 • Hei JanneH!

  Kuten aikaisemminkin todettu niin tarkoitus ei ole sensuroida ketään, mutta haluamme pitää tämän ketjun helppolukuisena ja pysyä otsikon mukaisessa aiheessa. Viestit jotka eivät siis liity itse aiheeseen tai ovat enemmänkin asiakkaiden keskenäistä dialogia tullaan poistamaan.

  Tulemme kyllä kertomaan kun esitettyihin kehitysehdotuksiin on tulossa konreettisia parannuksia ja toki viestimme myös erikseen muista mahdollisista toimenpiteistä ja täydennyksistä sitä mukaan kun näitä on mahdollista tuoda julki.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • @ JanneH

  "Ihmettelen vaan ettei teiltä tule minkäänlaista vastausta kysymyksiin...eikö kehitystiimi halua alentua vastaamaan käyttäjien huoliin?"

  Kokemukseni mukaan DNA ei juurikaan vastaile muuta kuin korkeintaan ympäripyöreitä tyyliin , että asiaa tutkitaan tai palaamme asiaan , jos uutta kerrottavaa on.
  DNA:n mukaan tämä on keskustelupalsta , jossa asiakkaat keskustelevat , ei DNA.

  Siis jos haluat DNA:lta vastauksen , niin ota suoraan yhteyttä aspaan. Toki ei sen vastauksen saaminen silloinkaan mitenkään taattua ole.
 • Veikko
  Aspa on ihan kädetön koska niillekään ei ylhäältä kerrota koko totuuksia vaan niiden tehtävä on pääasiassa pitää asiakas kiinni jotta maksut luistaa kotiin
  Aspa kieltäytyi jyrkästi minunkin sopparin perumisesta mutta kun tein selväksi lakipykälät ja  esim sen netfix "petoksen" mainoksessa joka muuten kuvana näkyy vieläkin  hubimainoksessa vaikka teksti poistui niin aspaa "ylemmäs" mentäessä tajusivat ettei kannata lähteä kinaamaan lakia vastaan


 • Kuulostaa siltä että ette ymmärrä tai halua ymmärtää tällaisen foorumin tuomat mahdollisuudet vuorovaikuttaa asiakkaiden kanssa, koska ette keskustele mahdollisista muutoksista tai tavoista toteuttaa muutoksia niin se johtaa siihen että toteutatte jotakin ensiksisi kalliilla rahalla ja jos toteutus ei ollutkaan asiakkaiden mieleen kuuntelette taas yhden (tai useamman) kehitys-syklin viestejä siitä miten tämä ei toimi/pitäisi toimia, ja sitten kehitätte taas jotakin (itsenäisesti). Eikö tämä ole tavattoman hidasta toimintaa joka johtaa loppumetreillä siihen että asiakkuudet ei välttämättä jatku?
 • @Aapo

  "Aspa on ihan kädetön koska niillekään ei ylhäältä kerrota koko totuuksia vaan niiden tehtävä on pääasiassa pitää asiakas kiinni jotta maksut luistaa kotiin"

  Kyllä tämä minulle on ihan kristallinkirkas asia , mutta kun yleensä sinne kehitystiimiin ei suoraa yhteyttä ole , niin aspa tai vikapalvelu ovat ainoat kanavat ottaa yhteyttä ja toivoa , että viesti välittyy eteenpäin oikeille ihmisille.

  Tämä keskustelupalsta on vain keskustelupalsta ja yleensä täällä tehdyt valitukset/ehdotukset eivät johda mihinkään toimenpiteisiin operaattorin taholta.
 • @Ville Partanen

  Tuotekehitysjohtajana haluat varmaan ottaa kantaa tähän?
 • DNA:n arvot kyllä kielivät ihan muusta kun käytäntö osoitta:

  Arvomme ohjaavat toimintaamme
   Yhteiset arvomme luovat pohjan DNA:n kasvulle ja kehittymiselle.

   Nopea
  tarkoittaa asiakkaillemme, että DNA:lla palvelu pelaa. DNA:ssa se tarkoittaa, että keskitymme olennaiseen ja teemme johdonmukaisesti sekä määrätietoisesti asioita.

   Mutkaton
  tarkoittaa asiakkaillemme, että DNA kuuntelee aidosti. DNA:ssa se tarkoittaa, että arvostamme ja ymmärrämme niin asiakasta kuin työkaveriakin. DNA:lla toimitaan selkeästi ja vastuuta kantaen. DNAlaisilla on kyky tehdä hankalistakin asioista helppoja.

   Rohkea
  tarkoittaa asiakkaillemme rohkeaa mainontaa, yllätyksellisyyttä ja asioihin reippaasti tarttumista. DNA:ssa se tarkoittaa, että olemme suoria, ennakkoluulottomia ja valmiita muutokseen. DNAlaiset uskaltavat kokeilla uutta ja seisovat vankasti tehtyjen päätösten takana. Rohkeus on asioiden tekemistä aina täysillä.

 • @janneH

  Ehdottamasi kehityssuunnat ja asiat ovat todella hyviä ja osa varmastikin tuodaan osaksi Hubin jatkokehitystä. Valitettavasti meidän on mahdotonta mm. kilpailullisista ja sopimuksellisista syistä kertoa mahdollisia tulevia kehityskohteita ja niiden tarkkoja aikatauluja ennen kuin ne ovat virallisesti julkaistavissa.

  Ymmärrämme myös että tämä turhauttaa koska ko. tiedolle on selkeästi kysyntää.

  DNA Henri
 • Aapo, lue nyt huolella se mikrobitin testi. Hubin käyttäjillä varmastikin on kiinteä laajakaista ja ne nopeudet riittävät ihan hyvin.
 • DNA Henri,

  re: sopimukselliset syyt
  näitä voin ymmärtää, vaikka en pidä asiasta. Yleisellä tasolla varmaan pystyy kertomaan jotain ilman että sopimuksen sisältö vaarantuu. Esimerkiksi uusia sopimuksia on tulossa vuokravideopuolelle ei juuri paljasta mitään muuta kun teidän toiminta/halukkuus toimia.

  re: kilpailulliset syyt
  Asia nyt on niin että olette valovuodet jäljessä käyttöliittymässä suhteessa kilpailijoihin (esim. Elisa Viihde). Jos oikeasti olette tekemässä jotakin quantum leapia niin että olette sen jälkeen valovuoden edellä kilpailijoita, niin ehkä sitten,  mutta nyt pitäisi ehkä edes päästä samalle tasolle ensiksi ja saada verkko ja paikallinen toiminta saumautumaan hyvin yhteen, näissä ei suurta liikesalaisuutta ole vaan se olisi odotettavaa.

  Tuleeko seuraavassa ohjelmistoversiossa tällaista edelläkävijyyttä?
 • En puhunut nyt pelkästään  hubista vaan kuten testissä juuri sanotaan että mobiilissa ja  ajautus siinä että softa perustaltaan saattaa olla tuota osilta sama  jolloin se nopeammankin netin pätkiminen kuten minulla aikoinaan voi aiheutta epävakautta hubissakin?
 • Aapo,

  Ei ne erot olleet niin isot, vasta sitten kun kunnolla kuristettiin nopeuksia. Toki sillti toteutus voi olla tehoton, mutta en kyllä näe vaikutuksia normaali laajakaistanopeuksilla. En ainakaan minä huomannut mitään pätkimisongelmaa omalla 100Mbit/s laajakaistalla. Tekniset ongelmat olivat mulle puhtaasti käytettävyydessä ja kuvanlaadussa.
 • Korjaan pätkimisongelmaa kyllä löytyi, mutta en voi uskoa että se liittyi laajakaistaan, vaan joku muu bugi serveri tai DNA TV softassa.
 • Vielä kun saisi dnatv nettisovelluksessa näkyvät kanavat hubiinkin. Aika erikoista että antennikorttiasiakas ei saa kaikkia kanavia hubiin, mutta niitä voi katsella netissä. Kiva kun netflixikin on kohtapuolin tulossa, seuraavassa päivityksessä, ensiviikolla.
 • Tällasessa striimauslaitteessahan on käyttäjän äärimmäisen vaikeeta sanoa, riippuuko oikeastaan mikä tahansa vika lähtien servereistä päätelaitteelle, ja firmwaresta Androidin kautta applikaatioihin, mihin ehkä ainakin osittain DNAn käyttöliittymänkin voi lukea tai ehkä se on enemmän oikea ohjelmisto kuin applikaatio per say.
  Tietokoneella on riittävät mahdollisuudet laitteessa tai softassa olevan vian poissulkemiseen, koska se ei ole jatkuvasti netistä riippuvainen.

  Tästä pääsee aasinsillalla siihen, että ongelmatapauksissa relevantin palautteen antaminen on älyttömän vaikeaa. Vaikka pienikin internetinkin jumittaminen voi aiheuttaa taustaprosesseissa sitä tarvitsevan prosessin jumittavan koko laitteen. Tai jos muistin hallinta on perseellään, se jumittaa laitteen. Tai jos, tai jos, näitähän riittää.
  Mulla esimerkiksi kannettavaa jumittaa silloin tällöin eri näköset internettiin tai wifiin liittyvät asiat - ainoa ero on, että sen pystyy helposti selvittämään ja havaitsemaan eikä tartte arvailla ollenkaan kuten tommosessa liki täysin suljetussa GUIssa. Ei vikalokeja ilmeisesti eikä muitakaan monitorointityökaluja.

  Yleensäkin mihin tahansa fiboihin laitteissa on välillä ollut mitä kummallisimpia syitä.

  Toinen aasinsilta johtaa siis siihen, että vikalokit esiin, jos ei ole jo. Järjestelmän kaatuessa automaattinen tai vapaasti lähetettävä informaatio DNAlle. Tästä voi olla hyötyä monella tapaa kehityksessä, asiakkaan vikapalautesoitossa yms. tms.
  Ja miten paljon tahansa informaatiota laitteesta ja sen toiminnasta, vaikka jonkun valikon tai applikaation tai minkä tahansa avulla. Tietoa ei ole koskaan liikaa.
  Muistinhallintaan joku työkalu tai kuten edellä monitorointimahdollisuus. Näitä applikaatioitakin on sen ziljoona erilaista, eikä niidenkään koodaajat ole tasapäistä porukkaa ja palaute täytyy ilmeisesti erikseen jotain, yleensä hyvin piilotettua kanavaa pitkin sinnekin. Jos sekään menee perille jajaja.

  En tiedä aukesko ajatus, mutta yritin.

 • Ja en ole DNAhan sidoksissa, joten siihen viittaavat ajatuksetkin voi pitää ominaan tai salaliitot tai mitkä tahansa muut ihmeideat.
 • Samaa sanoin joskus että viat on vaikeita paikallistaa kun mistään ei varsinaisesti ole päässyt sauhut pihalle ja värkki olisi kokonaan mykkä.
  Jossakin vaiheessa kysyin että onko joku koleillut lisämuistin asentamista usb tikulla ja sen vaikutusta mutta en muista vastasiko kukaan muuhun kuin siihen että kerroin itse että purkki formatoi muistin sellaiseksi ettei se toimi  tietokoneessa ja tästä oli myös linkki dna:n sivulle jossa asiasta myös kerrottii
 • Voin vaan sanoa että saamallani uudella hubilla virtanappi kaukosäätimessä toimii hyvin, verrattuna edelliseen hubiin. Pikku häiriö tuli tänään kun katselin Animal Planet iptv kanavaan ja piti mennä perus ykkös kanavalle. Animal planet ohjelma jatkoi, mutta ääni tuli antenniverkon yle 1 kanavalta. Normaalisti edellisellä boksilla olisi pitänyt pistoke irroittaa, mutta nyt riitti pelkkä virtanapin painamisella laitteen sammutus ja uudelleen päälle laittaminen. Tälläinen vika on laitteen omissa systeemeissä, ei nettiliikenteessä.
 • Sami.. Onko sulla muu kytkentä ja johdot samassa asennossa kuten ennen?

 • Kyllä, kaikki aivan samalla tavalla.
 • Unohdin tarkistaa softan version vanhasta.
 • Hei,

  Kiitos kehitysideoistanne. Pystyisittekö vielä laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen, eli mikä olisi se tärkein ominaisuus, joka pitäisi TV-hubille ensimmäisenä kehittää  Ehdotuksia:

  Jatkuvan
  tallennuksen mahdollistaminen  Verkkotallenteiden
  tekeminen DNA TV-hubille  Tallennuksien
  automaattinen ryhmittely, omat kansiot ohjelmille  Ohjelman
  esittelysivun kehittäminen monipuolisemmaksi  Ohjelmaoppaan
  selkeyttäminen  IPTV (internetin
  kautta tuleva kanavat) kanavien tallennus kovalevylle  Kanavajärjestyksen
  muokkaaminen  Kovalevytallenne
  muistaa kohdan mihin jäit edellisellä katselukerralla  Lisää IPTV
  kanavia (internetin kautta tuleva kanavat)  Verkkotallennusten
  parempi kuvan laatu  Henkilökohtaiset
  ohjelmasuositukset


  Menun muokkaaminen

  Muu mikä?


  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Jos nyt lähdetään siitä, että nuo kaikki Juha Ihalaisen listaamat ominaisuudet luulisi olevan vakiona mukana nykyajan uudessa laitteessa, jota vielä mainostetaan edelläkävijänä. Vähän sama kuin auton valmistaja kysyisi onko ratti vai moottori tärkeämpi lisätä seuraavaan malliin.
 • Tässä olisi minun toivomuslistani, tärkeimmästä aloittaen.

  1. IPTV kanavien tallennus kovalevylle. Antennilähetinten häiriöalueella ei voi tavallisia tallentaa, kun eivät näy.

  2. Antenniasiakkaalle myös näkyviin samat kanavat kuin kaapeliasiakkaalle, tyhmää kun kanavat ovat hubissa mutteivat aukea. Antenniasiakas maksaa saman kuukausihinnan. Erikoista että nykyvät netin palvelussa, mutteivat hubin kautta aukea.

  3. Minne tallenteen katselu on jäänyt

  4. Tallentaminen hubilla verkkopalveluun.


 • Tulipa sitten kotiutettua Hubi+kovalevy eilen, kun 8 kk Ruutu+-tarjous uusille asiakkaille oli liian hyvä vastustettavaksi.

  Ensimmäisen illan kokemukset vastaavat myymälän kokeiluja ja toivelistalla on:
  - Kaapeliboksina käyttäminen ihan ok suorille lähetyksille, mutta miksi ihmeessä kanavajärjestystä ei voi muuttaa? Eli suosikkilista, johon voi laittaa omat kanavat omaan järjestykseen.
  - Kaapelin tallentaminen: Hakusanatallennus/toistuvat tallenteet edes samalle tasolle kuin Wbox2:ssa. Ja eikös yhdellä tallennuskomennolla ohjelmaoppaasta voisi mennä kovalevylle ja verkkoon.
  - Verkkotallenteet: Tallennus suoraan Hubista (yksittäiset ja sarjat). Yhdellä tallennuksella verkkoon ja kovalevylle.
  - Verkkotallennusten laatu: Tallennukset HD-kanavilta ja vähäsen lisää bittivirtaa käyttöön.
  - Tallennusten katselu: Hyppynapit parempaan käyttöön. Kelauspainikkeiden +/-5s ja kuvaton kelaus on todella heikko esitys. Miltä kuullostaisi +1 min / -15 s yksittäispainalluksilla?
  - Tallenteen katselun pysäytyskohdan muistaminen on tärkeä!
  - Onko Ruutu+-ohjelmakirjasto tulossa myös Hubiin vai oliko tarkoitus käyttää suoraan Ruutu-apilla?

  Tässä kai tärkeimmät alkuun...

  =)juha
 • Kiitos näistä ja lisää saa tulla. Perustan pitää olla tietysti kunnossa ennen kuin tuomme uutta. Tallennuksen parantaminen vaikuttaisi nopeasti olevan olennaisin.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Onkohan Tunisian laitteessa laadunvalvonta pettänyt. Ensimmäisessä hubissa oli kaikenlaisia virtaongelmia, kun laitetta ei saanut päälle kaukosäätimestä, kuin seinäpistokkeen irroittamalla. Tässä uudessa hubissa, ainakin toistaiseksi sellaisia ongelmia ei ole ollut.
 • Kun käytin kännykkää + DnaTV sovellusta ja Google Chromecastin omaa laitetta. Katselumukavuus on paljon parempi kuin hubilla nauhoituksia katsoessa samasta pilvestä. Parempi kelailla ja vaihtaa ohjelmia.

  Ihmettelen vaan kun hubin chromecast ei toiminut ollenkaan kunnolla. Ei alkanut mikään pyörimään, hubi kiinni langalla reittimessä ja kännykkä langattomasti samassa verkossa. Kännykkä näki hubin ja pystyi laittaamaan castauksen päälle ja netflixin, youtuben ym. logo tuli ruutuun, mutta sen jälkeen ei mitään.

  Jos valitsi apin (ruutu, areena, katsomo, youtube) suoraan hubista, niin sitä kautta taas toimi.
 • voi helkkari tuota Aapon ulinaa, alkaa mennä hermo saman jankkaamiseen.

  Nomutta;
  Itsehän olin vuosia SurinanKotiTV:n käyttäjä kunnes ko. firma perseili mm. yhteyksillään ja irtisanoin koko roskan.
  DNA Tv Hubia on nyt käytetty 4vkoa ja ei mulla sen ihmeellisempiä ongelmia ole ollut. Purkki on CAT6sella (verkkojohto) kiinni Huawein 4G purkissa. Tätä tarjottiin mulle jo betassa mutta en silloin iskenyt kiinni. Lisäksi nyt nettiyhteyteen naitettuna eihän tuo purkki ole edes kallis.

  Kovalevy löytyy samoin testasin pikkutikulla tuon USBreiänkin, toimii. FAT32sena vaan se tikku. Ja mitä sillä on väliä ettei toimi sen jälkeen tietokoneessa? Formatoi sen uudestaan kun käyttötarvetta tulee.

  Kaukosäädin on erittäin hyvä, valikot toimivat kun niihin tottuu. Android-puolikin on vielä keskeneräinen mutta esim. KODIt jne:t asentuivat hyvin ja kaikki toimii kuten pitääkin.

  Mitä odotettuihin ominaisuuksiin tulee niin onhan se lista nyt tärkeysjärjestykseltään oltava tämännäköinen :
  1) IPTV (internetin kautta tuleva kanavat) kanavien tallennus kovalevylle
  2) Verkkotallenteiden tekeminen DNA TV-hubille
  3) Verkkotallennusten parempi kuvan laatu
  4) Parempi muokattavuus valikoissa, kanavissa jne.

  Tiesin jo että purkki on tavallaan edelleen BETA-vaiheessa, näin aina näiden uusien juttujen kanssa. Tätä nyt vaan testaillaan ja jos tapauksessani nuo mainitut ja Netflixit sun muut saadaan perille purkkiin, olen helkkarin tyytyväinen hankintaani. DNA nettikin pesee täällä Telian,Elisan ja Ukkoverkon kirkkaasti.

  Tehkää ihan oikeasti se "TV-HUBin ongelmat tänne"-ketju niin Aapo voi höyrytä siellä keskenänsä. 😀

 • Olen kyllä sitä mieltä että menuiden uudelleenstrukturointi (ja jonkinlainen päätös että mikä on se top menu, ettei niitä ole 4-5) olisi ensimmäisiä asioita mitä pitäisi katsoa. Tuossa nyt helposti on vaarana että kehitätte toimintoa joka kuitenkin pitää uudelleenmiettiä ja koodata sitten kun (ehkä) katsotte käyttöliittymää kokonaisuutena.

  Jos spesifistä toimintoa, niin kyllä tallenteiden käsittelyä sillä tavalla että verkko ja paikallinen toimii saumattomasti, mieluiten yksi ja sama käyttöliittymä.

  No tämä on mun mielipide.
 • Ja unohdin kiittää siitä että viimein ymmärsitte että dialogin kautta saatte oikeat asiat tehtyä.
 • @Juha Ihalainen
  Vielä, ainakin teidän kannattaa harkita jos siitä olisi teille hyötyä että *ennen* kun te implementoitte jotakin toisitte tänne foorumille mock-up:in/ja jonkinlaisen selityksen miten se toimisi, ja jos se on väliaikasteppi kohti laajempaa toiminnallisuutta sanotte sen. Näin teillä olisi mahdollista saada laajemminkin kommenttia jo ennen kun teette jotakin säästäen aikaa, rahaa ja käyttäjien turhautumista.

 • Viikon verran olen minäkin nyt hubia käyttänyt ilman suurempi teknisiä ongelmia, hyvä niin. Ominaisuuksissa onkin sitten paljon parantamisen varaa.
  Tuossa omat poimintoni tuosta Juhan listasta:
  - Verkkotallenteiden tekeminen DNA TV-hubille
  - Jatkuvan tallennuksen mahdollistaminen
  - Verkkotallennusten parempi kuvan laatu
  - Tallennuksien automaattinen ryhmittely, omat kansiot ohjelmille
  - Omat kansiot eri käyttäjille
  - Kanavajärjestyksen muokkaaminen
  - Kovalevytallenne muistaa kohdan mihin jäit edellisellä katselukerralla
 • Meillä on ollut erilaisia testiryhmiä julkista ja suljettua. Joskus on lanseerattu avoin beta tms. Suurin osa bugeista löydetään jo tässä vaiheessa, jotkut paljastuvat vasta laajemmassa käytössä. Palautteen perusteella pyrimme tuotetta kehittämään, mutta kaikkea vaan emme ehdi tekemään. Hyvää keskustelua.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @Juha Ihalainen
  Kuten aikaisemmin sanoin, toivon että teillä on edes yksi testiryhmä joka pääsääntöisesti koostuu lapsista ja tekniikasta tietämättömistä.
 • Kyllä tärkeimmät ominaisuudet ovat:
  1. Verkkotallenteiden kuvanlaadun parantaminen. (Toivottavasti tämä vaikuttaa myös vanhempiin Wbox bokseihin.)
  2. Verkkotallennusten tekeminen ohjelma oppaasta. Myös jatkuvat tallennukset.
  3. Lisää IPTV-kanavia
  4. IPTV-kanavien tallennus kovalevylle.

 • Kehitysidea...

  Samat IPTV-kanavat Hubin kautta antenniverkon asiakkaille ja kaapeliverkon asiakkaille. Ruutu+-kanavat poistuivat antenniverkosta eilen 01.09. Tämän takia, lopetin myös kaikki kanavapakettini eilen. En halunnut enää maksaa huonontuneesta palvelusta ja pienentyneestä kanavavalikoimasta. Säilytin enää DNA TV -palvelun tallennuksella. Seuraan täällä vielä keskusteluja ja voin ehkä vielä joskus harkita Hubia, jos/kun antenniverkon asiakkaita ei enää syrjitä. Katsotaan, miten käy.
 • Miksiköhän kaikki vhf kanavat eivät näy hubin kautta. Esim mtv max hd kanavapaikka 92
 • Asiallinen vinkki
  Jos käytätte hubin  ja televisin antennikaapelissa jakajaa niin tarkistakaa signaalivoimakkuus jakajalla ja suoraan antennista hubiin
  Jotkut jakajat pudottavat jopa signaalivoimakkuden puoleen jon se jaetaan kahteen
  En musta oliko dna hubissa signaalivoimakkuus mitari mutta muilla olen tuon testannut
  Dna kaapelikanavassa tuo vaihtelee vielä hiukan eri kanavien kohdallakin
 • Vähän hankalaa olla ilman jakajaa kun on kaapelimodeemi 😉
 • Toki se splitteri on antennirasiassa josta lähtee kaapemodemiin ja telkkatiin mutta tarkoitin sitä kun monilla taitaa olla siinä telkkarin antenniliitännässä jaka kahdelle telkkarille tai digibixille
  Tosin koetin testissä että jopa sen postaminen ja kytkemällä telkkari tai hubi suoraan seinäraiaan voi olla tasoissa eroa mutta silloin tulee tuo mainitsemasi ongelma
  Lisänä vielä se että asuuko omakotitalossa vai kerrostalossa ja mille tasolle on keskusantennin signaalitaso säädetty

 • Ihan ehdottomasti EPG samanlaiseksi kuin Wboxissa - tästä ei ota nyt tolkkua ollenkaan.
  Ja samaa kautta suosikkilista tehtäväksi välittömästi. EPG:ssä ei pääse nyt edes kiertämään listaa alusta-loppuun tai lopusta alkuun suoraan. Ainoa vaihtoehto on selata takaisin ylös tai alas uudestaan. Taidan olla hidas tai tyhmä, mutta tämä on sekava. Ihan liikaa kanavia, kun ei ole mitään tarvetta nähdä tietoja niistä, joihin ei ole pääsyä. Kaapelissa ei taida edes olla mitään käyttöä iptv-kanaville?

 • 12 sekuntia menee selauksessa alhaalta ylös tai vice versa.
 • Tuolla on kyllä asetus missä voi piilottaa kanavat (ei järjestellä uudelleen) jolloinka se EPG lista pitäisi lyhentyä oleellisesti. Ei ole boksia enää joten en muista missä kohtaa se asetus on.
 • jep. löysin.

  ohjelmastrippiin kanavan nimi isommalle kuin ohjelman ja samoin epg-näkymään vähemmän kanavia ruudulle ja isommat fontit. Joutuu muuten siirtämään sohvaa tai hommaamaan isomman putken. 😉
 • Häiriöt / antennitaloudet
  https://yle.fi/uutiset/3-5457700

 • Hyvä että Hubin kehitysketjuun tuli ajankohtainen 24.11.2011 ylivieskalaisia koskenut uutinen.
 • Viivettä kanavien vaihdossa vähintään puolitettava, mieluummin poistettava. 😉
 • Menes Aapo nyt rakentelemaan vaikka leegoja kun ei tuo sun ulosanti hyödytä kyllä ketään eikä missään ketjussa. Moderaattoreita näköjään parveittain paikalla. 😃
 • Haluaisin vaan hubin, jonka saa kaukosäätimen virtanapista päälle ja pois päältä. Silloin kun hubi on stand-by moodissa tai syvemmässä sammutustilassa. Tai kun sammutetaan kyseisiin tiloihin. Ensimmäisen päivän toimi, tämä uusikin hubi, mutta nyt on kyllä aika arvanheittoa, että laiteen valo edes muuttuu punaisesta vihreäksi, kun kaukosäätimestä nappia painetaan ja hub käynnistyy tai toisinpäin sammutuksessa.
 • Meinaatko Käämi ettei antenilla ole mitään merkitystä hubin toiminnassa jos on antennitalous kuten täällä joillakin?
  Toiseksi miettikääpä sitäkin tosiseikkaa kuinka moni unohtaa sen antennin ja kaapelin  tarkistamisen sen jälkeen kun se on katolle laitettu.
  Välillä näkee jopa teippivitityksillä korjattua kaapelikatkoja.
  Usein se on kiinni piipussa ja eikö ole lankaan hullua edes joskus tarkistaa vaikka antennikaaperlin liitos   sieltäkin päästä kun se siellä savun ja noen keskellä on
  Kokeneet antenniasentajat joskus suosittelevat että ainakin parin vuoden välein voisi kiivetä katolle. Tarkistaa liitoksen ja tarvittaessa poista 5 senttia kaapelia ja pudistaa liitoskohta jotta saa puhtaat pinnat ja  hyvän kontaktin
  Tässä pätee sama vanha totuus että ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki  ja hyvä on sen antenninkin laatu käydä läpi jos laitteet ei toimi kunnolla.
 • Paolo
  Uutinen ei ollut pääasia vaan se että antennin kannattaa kiinnittä huomiota ja jos sekin on vuosien takaa niin voi myös aiheuttaa häiriötä  koten tuossa vanhassa uutisessa pitää tajua se "villakoiran" ydin vaikka sitä ei rautalangasta olekaan väännetty:)
 • Selkis. Mun mielestä jos otsikoi häiriöt-otsakkeella linkin, voi sen kuvitella tarkoittavan vaikka voimassaolevaa häiriötä. Monilla foorumeilla suhtaudutaan pelkkiin linkkeihin ilman omaa mielipidettä tai selitettä aika nihkeästi, sillä ne eivät silloin tuo mitään lisäarvoa edes mielipiteen muodossa. Mulle tossa uutisessa ei esimerkiksi ollut villakoiraa tai sen ydintä, joten asiaa on mahdoton ymmärtää ilman selitystä. Ei edes rautalankaista villakoiraa.
 • Tuossa luki kyllä "Häiriöt / antennitaloudet"
  Taisi olla taas vaan kiire kommentoimaan kun näit kirjoittajan 😀
 • Mun pointti pysyy edelleen samana, vaikka jätin asian kannalta epäoleellisuuden pois.
 • Hei,
  Omasta mielestäni tärkein kehityskohde olisi saada laite toimimaan vakaasti ilman prosessien kaatumista, jäätymisiä, viivettä kaukosäädinkomentojen vastaanotossa, PIN-koodin syöttöongelmia. Itselläni verkkotallenteiden lista jää välillä vaan lataamaan eikä koskaan saa listaa esiin. Epg lista on usein tyhjä ja tiedot ilmestyy vasta kun epg:n sulkee ja avaa uudelleen.

  Kaikki yllä mainittu turhauttaa suunnattomasti.
  Kun toimintavarmuus on kunnossa, vasta sitten parannuksia toimintoihin kiitos. "insinööri" - käyttäjä toki mielellään näkee uudet ominaisuudet tärkeimpinä ja antaa yllämainitut bugit helpommin anteeksi ja kirjoittelee aiheesta täällä. Totuus on kuitenkin se, että valtavirtakäyttäjä haluaisi vain toimivan laitteen.

  Luulin ostaneeni isolla rahalla parasta mitä on tarjolla, sainkin laitteen, joka toimii epävarmemmin kuin mikään edellinen boksiin.

  @DNA Juha Ihalainen
  Kommenttisi "kaikkea nyt ei vaan ehditä testata" kertoo paljon. Mm. sen, että päätös päästää markkinoille keskeneräinen laite on ollut täysin tietoinen veto. Uskon ja toivon, että tuo päätös kääntyy teitä vastaan ja otatte siitä jatkossa opiksi.
  Olen ollut DNA/Welhon asiakas reilut 12 vuotta, joiden aikana laitepuoli on aiheuttanut monta pettymystä. Tämä viimeinen ja kallein hankinta kaikkein pahiten.

  Minä olen katsellut tätä riittävän pitkään ja osaan valita seuraavalla kerralla viisaammin. Toivottavasti otatte kuitenkin tulevien asiakkaidenne vuoksi opiksenne ja mietitte tuon testauspuolen kuntoon, jotta jatkossa saatte parempaa laatua markkinoille. Positiivista toki se, että tämä dialogi on vihdoin saatu avattua. Kiitokset siitä!
 • Kiitos Asterisk
  Joko sentään minun kassakin samaa mieltä eikä vaadi vain keskeneräiseen laitteeseen herkkuja ja omia mieliominaisuuksiaan sekä hauku niitä jotka lopuksi ovat aktiivisimmin olleet antamassa todellisia faktoja niihin pahimpiin puutteisiin.

  Vainoajille tiedoksi ettei tuo ollut minun tekemä tuplatunnus.
 • Asterisk
  Sinulla on lakisääteinen oikeus saada rahat takaisin ja palauttaa Hubi Niin tein minäkin
 • Positiivista on , etä DNA edes jotenkin reagoi tähän käyttäjäpalautteeseen. Aiemmin sille on viitattu kintaalla lähes täysin.

  Negatiivista on , että laite on työnnetty markkinoille ja asiakkaiden testattavaksi keskeneräisenä.

  Itse on ole hubia hankkinut enkä hanki ennen kuin perusasiat ovat kunnossa. Jotta voisin edes harkita investoivani useamman satasin laitteeseen , niin sen tulee toimia peruskäytössä kuin junan vessa. Niin meillä kaikki telkkarit toimivat ja ei niitä tarvitse jatkuvasti rassata.

  Komppaan edellisiä ja toivon , että uusien viritysten suunnittelu laitetaan toistaiseksi jäihin ja ensin laitetaan luotettavuus kuntoon.
 • Aika huonosti voi vikaa arvioida, jos jää kertomatta käyttöympäristö ja liitäntätiedot. Oma esimerkki:
  - käytän hubia kaapeliverkossa
  - käyttöpaikka 350M kaapeli, modeemi Sagemcom FAST3284 DC, palomuuri pois päältä, Hub wifillä 5G, 40MHZ kaistassa, jossa on ainoastaan liitettynä Hub ja kannettava. Yhteydessä ei ole ollut häiriöitä tai toimintavikoja. 2.4G:ssä on kännykkä ja tabletti. Naapureiden wifit on heikkosignaalisia ja niitä on vähän ilmassa. Tässä talossa ainostaan 4/20 DNA laajakaistaa eikä kuormituksessa ole vuorokauden aikaan liittyviä vaihteluita.

  Yritän tässä sanoa, että koska laite on aktiivinen internetin suhteen, niin pitäis kertoa internetin kuormitus yleensä suhteessa kaistaan, hubin liitäntätapa eli onko laitteelle
  a) potentiaalisia häiritsijöitä naapurit, omakäyttö
  b) onko yhteys muuten varmasti kunnossa
  c) onko kokeiltu wifiä/ethernetiä vaihtoehtoina ja ethernet-vaihtoehdossa vaihdettu kaapelia myös. Hubin mukana toimitettava Cat 5e -kaapeli kykenee max 100Mbit/s ja on muutenkin huono.

  Tän jälkeen voi periaatteessa tehdä arvion vasta itse laitteen toiminnasta.

  Yritän tässä sanoa, että mulla ei ole muutaman satunnaisen pin-koodikyselyn lisäksi vielä ollut mitään häiritsevää bugia tai vikaa. Se ei myöskään poista potentiaalisia ongelmia keneltäkään muulta. Korjausehdotuksia sen sijaan toimintaan kyllä on, mutta ne on lähinnä subjektiivisia ideoita selkeyteen yms. toimintaan. Lisää seuraa, jos kiinnostaa.

  WBOX HD 3:sia ja WBOX HD2s:iä mullakin vaihdettiin (niin monta etten edes muista) ilmeisesti ihan turhaan muka ulkoisen kovalevyn aiheuttamien jäätymisten, pikselöinnin ja sammuilun takia, vaikka vian aiheuttaa ohjelmakirjastojen koodaus tai DNAn päässä oleva vika, sillä täysin toimivasta internetistä kytkeminen poistaa kaikki viat vaikka kovalevy on jatkuvasti kiinni. Jälkimmäistä vikaa tai ohjelmointivirhettä jossain puoltaa edelleen se, että ohjelmakirjastojen tietojen latautuminen kestää myös Hubilla. Josta muuten saadaan viestiin se liha luiden ympärille eli palautekin:

  Ohjelmakirjastojen tietojen (tai elokuvien esikatselukuvien) pitäisi latautua silmänräpäyksessä 350M liittymällä eikä pitäisi missään vaiheessa näkyä pinkkiä latausstrippiä. Nyt jos selaan edes kaken kertapainalluksilla (pohjaan painaessa kuvat eivät ehdi latautumaan ollenkaan) elokuvia missä tahansa kategoriassa, esikatselukuvat eivät ehdi latautumaan ja edestakaisin pläretessä ne ovat jo osittain laitteelta unohtuneet. Siirryttäessä eri kategorioiden (tai eri ohjelmakirjastojen) välillä ne ovat aina unohtuneet ja pinkki latausstrippiä esiintyy välillä.
  Haku toimii kirjastoissa ainoastaan näköjään elokuvan nimitietojen perusteella->muutettava koskemaan kaikkia elokuvan tietoja. WBOXissa koskee sentään ainakin näyttelijöiden nimitietoja, mutta ei esimerkiksi julkaisuvuotta joka on aika oleellinen etsiessä uusia elokuvia.
  Haun toteutus on huono, hakukenttään tekstin kirjoittaminen on hidasta kun tekstinsyöttö on toteutettu näppäimistömuodon sijaan Hubissa yleisesti olevalla strippiratkaisulla. Vaihtoon.
  Elokuvien tai sarjojen katseluun ei ole vielä ehtinyt, joten jähtäväksi nää onko sieltä annettavissa rakentavaa palautetta.

  Kaukosäätimen yleinen touchi ja laatu on liki kybän luokkaa ja herätti huomion heti ensi kosketuksella.

  Varaan täyden oikeuden mielipiteisiini, enkä niitä muuta.
 • Ajattelen ainoastaan itsenäisesti, eikä mielipiteesi ennen tai nyt vaikuta siihen mitenkään. Et ole ollenkaan tärkeä omien mielipiteideni muodostamisen osalta.
 • Tuostakin voi taas tehdä omat johtopäätökset että DNA markkinoi kovasti noita gigan liittymiä mutta ei vaivaudu pistämään laitteisiin kaapelia joka täyttää nuo nopeudet.
  Ei ole modeminkaan mukana CAT6 kaapelia vaan sellainen todella  kehnosi osoittautunut keltainen vetelä kaapeli
  montakohan centtiä tuossakin taas on säästetty per laite
 • Jotta ei totuus kokonaan unohdu niin kyllä CAT 5e  kaistaleveys on se 100MHz mutta siirtää kyllä  nopeampaakin
  Eihän CAT 6 kaapilissakaan ole tuo kastaleveys kuin 350 joten onkohan Paolo nyt asiantuntijana sotkenut asíoita.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Parikaapeli

 • Painovirhe Siis oikea oli 250MHz
 • Mä en esitä mielipiteitäni faktana. Kolmesta DNAn cat 5e -kaapelista ainoastaan 1 kykenee 350M ethernetin max. nopeuteen, 2 muuta juuri ja juuri 100M. Johtopäätös - testaa kaapelisi ja tee oma johtopäätöksesi luotettavuudesta.
 • Minulla ei hubin toimintaan tullut muutoksia vaikka oli gigan liittymä ja kokeilen kumpaakin kaapelia liittymää
  Cat5e kaapelilla sai täydet nopeudet vaikka oli 30 metrin kaapeli.
  Samoin cat 5e ja cat 6 kaapeleillä antoi nopeustutkat yli 900 megan nopeuksia
  Eri asia on sitten sinun laitekantasi kanssa.

  Ei meilläkään noissa vanhemmissa koneissa eikä edes DNA huoltomiehen uudessa lenovossa saatu täällä kuin 350-700 nopeuksia ja tämä on siis minun koneilla testattua faktaa
  Yksi poikkeus oli juuri sellainen "rutku" keltainen ensiasennuskaapeli mutta siinä ei lukenutkaan tuota e merkintää
  Turha siis verrata sinun koneiden ja meidän mittaustulosten välillä
   Kuten sanottu moni asia vaikuttaa kokonaisuuteet  ja nämä tulokset totesi myös paikalla ollut DNA huoltomies
  Voihan selitys olla että sinulla on huonot kaapelitkin • Paolo
  Onko sinulla gigan nopeus että pystyt edes itse testaamaan siirtonopeuksia vai mutuiletko teorioita?
 • Joo siis minulla TV-hubi kiinni mukana tulleella verkkopiuhalla 200M Valokuitu Plus (sagemcom 3686 sw:3.414).
  Modeemin sw:2.74 oli kyllä luokattoman huono eikä päivittynyt tuohon uuteen versioon ennen kuin toisella puhelulla tekniseen tukeen. Modeemin päivitykset oli ilmeisesti jäissä, koska valmistajalta odotettiin uutta versiota.
  Nopeustestillä nopeus ollut luokkaa 180/20, joten kyllä tuolla setupilla nähdäkseni boksi pitäisi toimia jouhevasti. Enkä nyt ota edes puheeksi boksin verkkotallennusten striimauslaatua, se on kokonaan oma aiheensa.

  Uudehkon Sonyn AV-vahvistimen (STR-DN1070) kanssa boksi ei ollut yhteensopiva. Valitti vain, että kytkettävä HDCP 2.2 tuettuun liitäntään ja muuten näytti mustaa kuvaa. Vahvistimessa lukee, että "HDMI with HDCP 2.2".
  Jouduin siis kytkemään boksin suoraan telkkariin. Jälleen suuri pettymys. Käytin boksin mukana tullutta sekä wbox3:n mukana tullutta HDMI-piuhaa kytkentöihin.

  Teknisen tuen mukaan eivät voi auttaa. 

 • Paljonkohan hubi kykenee edes nettinopeutta hyödyntämään. 8 megainen adsl ja 10 megainen 4G riittävät. Peruskanavat kun eivät nettiä käytä ja maksukanavat päivittävät sisäisen katselukortin silloin tällöin. IPTV ja muut nettipaketit käyttävät nettiä, mutta ovat kumminkin koodattu hitaallakin yhteydellä käytettäväksi. Katsotaan tuleva päivitys, että auttaako mitään. Eniten haluaisin korjausta siihen että laitteen saa päälle ja pois päältä.
 • Sami.. Näin on mutta jonkun piti taas vain koettaa sorkkia mun viesteihin
  Tässä vielä  yksi taulukko kaapelien  nopeusjutuista
  https://www.howtogeek.com/70494/what-kind-of-ethernet-cat-5e6a-cable-should-i-use/

 • Pannaan nyt vielä selvitys siitäkin mikä on testikoneeni kokonaisuus  ja se että kun tällä kokoompanolla testaa voi olla varma ettei kone ole se heikoin lenkki.
  Kuten jo aikasemmin sanoin niin tismalleen samassa linjassa ei huonolla koneella saa sitä gigan nopeuttakaan koska jokin raudassa vaikuttaa asiaan  vaikka koneessa olisi gigan nopeuden verkkokortti
  Tämä tuli todistettua sekä parilla läppärillä' että DNA asaentajan omalla uudehkolla huoltoläppärillä
  Voitte paolo ja muut  ihan vaikka testata vastaavat arvot omista koneistanne
 • Mikä on siis Aapo Sinun ehdotuksesi Kehitysideat ketjuun? Käsittääkseni Aapo olet palauttanut hubin ja jos oikein tarkkoja ollaan, Aapo sinun piti purkaa myös nettiliittymäsopimuksesi.

  Mulla ei Aapo ole gigan liittymää, kuten lukutaitoisena osaat havaita. 350M linja riittää mittaamaan toiminnan alle 350M nopeuksille.

  Oma motiivini on saada kehitysideoita eteenpäin, koska aion joka tapauksessa pitää laitteen ja käyttää sitä.

  Mikä on Aapo sinun motiivisi Hubin kehittämisessä? Koska Sinulla Aapo ei ole enää Hubia, ketju ei ole ollenkaan Aapo Sinua varten. Eikä se ollut Aapo Sinua varten edes aiemmin.

  En ole Aapo edelleenkään kiinnostunut Mielipiteistäsi.
  Ja edelleen - varaan täyden oikeuden mielipiteisiini, enkä niitä helposti muuta. Eivätkä ne ole Absoluuttista Suurta Faktaa.


  Asterisk antoi kattavan ja hyvän responssin, kiitos siitä. Mulla ei kylläkään ole siihen mitään vastinetta sinällään annettavaksi.


 • Yhteenvetona jutuistani ja testeistäni voin sanoa että nuo ovat varmasti laadullisesti parempia kun jonkun villin testiryhmän tai muun jutut jotka ei aina edes ole itse kokeiltuja

  1 - Laitteisto ja sen teho on DNA huoltomieskin taholta moneen kertaan todettu virheettömäksi ihan kaapeleita myöden   heidän mittareilla mitattujen testien perusteella
  Huoltomies jopa manaili että heidän on muutenkin hankala omalla koneella todeta  näitä gigan nettinopeuksia modemista kun asiakkaan koneet on parempia kuin heidän käytössä oleva läppäri joka ei niihin nopeuksiin täälläkään kyennyt

  2 - Kaikki testini on itse tehtyjä, käytännössä koettuja ja aikoinaan alalla olleena ja elektroniikka hommia harrastaneena osaan takuulla kytkeä oikeat johdot oikeisiin reikiin

  3 - Näillä argumenteilla voisi sanoa että havainnot hubista ovat niin lähellä kuin on mahdollista eikä minun tapauksessani ole virhemarginaali lainkaan sitä luokkaa kuin monen "villin" kirjoittajan kokemukset ja väitteet
 • Infopalkin viiveen säätö? Infopalkin pienennys alaspäin? Infopalkin läpinäkyvyyden säätö? Kello alas? Kanavan nimen suurentaminen (suhteessa ohjelmannimeen)?
  Laatikoitu kohta kananimen kohdalla jotenkin highlightattavaksi, kun valinta on kohdalla? Ohjelmalaatikot yhteneväisesti kokonaan väritetyiksi, joskus on joskus ei, esimerkissä ei. Muutama kanava vähemmän koko näkymään, jolloin kanavanimet saa suuremmiksi ja tai kanavanimien suurentaminen muuten?  Kierto kanavalistan alkuun alaspäin-näppäimellä ja samoin yläpäässä ylöspäin-näppäimellä? Nyt joutuu rullaamaan eestaas.  Strippiä pienemmäksi? Läpinäkyvyydensäätö? Kanavanimet isommalla?


  Teksti-tv painike kaksitoimiseksi - yksi painallus päälle, toinen painallus pois?
  Guide-painike kaksitoimiseksi - yksi painallus päälle, toinen painallus pois?
  Info-painike kaksitoimiseksi - yksi painallus päälle, toinen painallus pois?
  Nyt kaikissa paluu toimii ainoastaan <- näppäimellä.

  Värinappuloille merkityksiä: esim. verkkotallenteisiin suoraan, paikalliseen tallenteisiin suoraan yms., EPG:ssä siirtymiset vaikka päivä kerrallaan tms. kuten Wboxissa?
 • Chromecast iOssissa DNA TV:llä: Lopeta suoratoisto ei toimi. Applikaation sulkeminen (tai applikaatiosta poistuminen) ei edes lopeta castausta. Tämähän tarkoittaa resurssinsyönnin jatkumista vaikka käyttäjä ei halua?
  Androidilla applikaation lopettaminen ei lopeta castausta eikä applikaatiosta poistuminen (tää voi olla ihan ominaisuuskin)
  Castauksen lopettamisen jälkeen Hubin pitäisi palata tilaan, jossa se on aiemmin ollut?
 • Mä olen koko päivän räplännyt vessan valoja toivoen, että boksi kaatuu. Ei ole kaatunut. Vedin vielä vessanpöntönkin 10 kertaa eikä sekään vaikuttanut.
  Huomenna soitan sähkömiehen, putkimiehen ja DNAn asentantajan paikalle tutkimaan, mikseivät mitkään ongelmat suostu tapahtumaan, vaikka kokemusasiamies Suamen Turuust niin väittää. Tänään tiedustelen asiaa vielä hätäkeskuksesta varmuuden vuoksi, ettei kyse ole vain hätätilanteesta. Soitan vielä monta kertaa illan aikana ihan vain varmuuden vuaksi. 
  Illalla käyn metsästämässä pihassa majailevan siilin - koska iso siili sitoo hyvin lämpöä -  ja pistän sen paahtumaan hubin päälle niin illalla saan hyvät safkat vielä kitaan heitettäväksi.
 • Samat viat chromecastauksella minullakin. Jää tyhmästi pyörimään. Ainoa millä pääsee eroon on painaa kaukosäätimen punaista nappia, virtanapin vieressä.
 • @Sami

  Ihan sama homma.
 • "Aika hassua että syytetään palstan täyttämisestä jollakin huuhaa viestillä kun iso osa omista on muihin kohdistuvaa paskaa ilman hituistakaan järkeä tai todellisuuspohjaa smile
  Tuo  jos mikä pilaa ja sotkee palstan linjaa"  Olen tismalleen samaa mieltä.
 • Asterisk
   Varmaan olet huomannutkin että kaikki hubin "mainos" ominaisuudet ei pidä paikkaansa tai vastaus on että toimii joskus tulevaisuudessa
  Sen varmaan tiedätkin että HDMI kaapeleitankin on eri versioita joten mitä lie tullut näiden mukana
 • Asterisk
  Vielä kaapelista ja kytkennöistä:

  Tätä HDMI High Speed with Ethernet ominaisuutta ei taida olla Hbin mukana tulleessa

  Sony suosittelee, että käytät valtuutettua HDMI-kaapelia tai Sonyn valmistamaa HDMI-kaapelia. Käytä Ethernet-yhteyttä tukevaa High Speed HDMI -kaapelia. Esimerkiksi 4K/60p 4:4:4-, 4:2:2- ja 10-bittistä 4K/60p 4:2:0 -kuvaa varten vaaditaan Ethernet-yhteyttä tukeva laadukas High Speed HDMI -kaapeli.

  Kaapeleita on tosiaan aika lailla muitakin kuin vaan eri pituuksia

  https://www.kauppasatama.fi/tuote/HDMI-1100/HDMI-kaapelil-aktiivinen-10m-u-u-1080p-v1-4 • Hei Aapo ja muutkin keskustelijat!

  Pidetäänhän tämän ketjun keskustelu otsikonmukaisessa aiheessa eli DNA TV-hubin kehitysideoissa. Muut kommentit sekä keskinäiset kuittailut voi säästää johonkin toiseen keskusteluketjuun tai muille foorumeille. 

  Kenenkään kommentteja tai mielipiteitä emme halua sensuroida, mutta mikäli jonkun keskustelijan anti jatkuvasti lipsahtaa offtopicin puolelle tai menee henkilökohtaisuuksiin, voimme harkita kyseisen käyttäjän estämistä tältä sivustolta. Toivon hartaasti, että tällaisiin toimiin ei tarvitse ryhtyä. Jatkamme vastaisuudessakin asiattomien ja tähän ketjuun kuulumattomien viestien poistamista.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ok, kiitos vinkeistä.
  Eli jotta saan minkäänlaista kuvaa vahvistimen kautta näkymään,  joudun hankkimaan vielä 1-2 uutta HDMI-kaapelia?
  Mitään 4K-kuvaa en ole koskaan edes haaveillut boksilla katsovani. Sonyn telkkarikin on ihan perus Full HD. Kaikki edelliset boksit, Apple TV ja pleikkari toimii hyvin noilla piuhoilla jotka jo löytyy.

  Saisko tohon sitten vaikka jonkun asetuksen, jolla sais kuvan näkymään mukana tulleella kaapelilla?Ilmeisesti ei koska tekninen tuki ei pysty auttamaan.
 • Asterisk
   Tätä en itse voi kokeilla mutta perustin tuon kuten näet sonyn sivujen  ja netti tietoihin kaapeleista
  Minusta hupaisin juttu koko Hubin HD ja 4K   jutussa on se ettei ainakaain minun hubin  hdmi valikossa edes ollut moisia tarkkuuksia
  En oikein usko että tuo purkki olisi niin älykäs että se tutkisi mikä telkkari on johdossa ja sen mukaan säätäisi menuvalikkoa 😀


  Toisen firman laite sentään antaa samassa telkussa fullhd lukemiakin


 • Mitäköhän ihmettä Aapo taas höpisee. Hubi menee oletuksena 4K/50Hz tilaan kytkettynä 4K-telkkariin (ihan itse testattu) ja antaa parhaan mahdollisen FullHD-kuvan 1080p50Hz kytkettynä FullHD-telkkariin (tämäkin testattuna ihan itse). Jos telkkari ei tue 4K:ta, ei niitä tarkkuuksia näy Hubissa.
  =)juha
 • Kiitos taas,
  Eli jotta voin katsoa Full HD telkkaristani boksilta full HD kuvaa (full HD asetettu ulostuloasetuksissa), tarvitsen silti 4K-yhteensopivan HDMI-kaapelia? Ja samaan aikaa  esim. Tuo wbox3 toimii samalla piuhalla full HD:nä olemassa olevalla piuhalla.
  Joku tuossa ajatuksessa ei ole ihan linjassa mielestäni. Mutta ehkä tästä pitää syyttää Sonya.
 • Höpinäähän kaikki minun jutut aina on joidenkin mielestä 😀
  Sanoin että minulla ei ole muuta kuin kuvan resot ja että epäilin että osaako hubi sitten karsia menusta suuremmat resoluutiot pois.
  Periaatteessa juuri kaapelin malli voi myös vaikuttaa tuohon ja lukeeko hubi sitä mitä näyttö saattaa sinne informoida?
  Pitäisi selvitä jos ajatuksella lukee minun tekstin?
  Se kyllä ihmetyttää ettei resoja näy?
  Kyllä niissä laitteissa mitä olen joskus katsellut näkyy yleensä lähdelaitteen kaikki resoluutiot ja ominaisuudet  sen valikossa  ja on sitten piuhassa minkälainen töllötin vaan josta kuva tulee
  Kai sentään olet samaa mieltä että se riippuu näytöstä ekä hubista  mihin itse näytön tekniikka riittää?
  Kommentoi myös asteriskille että kannattaa katsoa oisko kaapelista riippuvainen juttu
  Kerroin myös että "höåinäni" oli mm Sonyn tekstistä enkä ole kokeillut itse
  En ole kinannutkaan siitä mihin resoon se menee vaan sanoin mitä minulle tuli näkyviin
  Ei aina kannata olla niin kärkäs  laukomaan asioita jos ei lue edes tekstiä ajatuksella

   Kehitysjohtaja voisikin meille kommentoisa ettö haisteleeko siis hubi mitä on johdon päässä ja muuttaa sen mukaan menuvalikkoja niin ei tarvitse sellaisten kinata joilla ei ole hubin softasta ja tekniikasta tarkkoja tietoja
  Kuten sanoin epäilin tuota ja voin hyvin olla väärässäkin mutta kehtaan sen sitten sanoakin
  Samalla selviä sekin että misi se minulla ollut ei näyttänyt kuin ylemmän kuvan mukaiset resoluutiot


 • Asterisk.

  Luulen että Sony suurena firmana taitaa paremmin liitännät ja standadit kuin joku Tunisisassa  kasattu halpispurkki  DNA:n modaamalla softalla joka ei muutenkaan vielä toimi kunnolla
  😀 • Kuva ei ole hyvä, mutta ohjelmankesto ei erityisesti aikaa ollessa vähän jäljellä erotu. Eli progress bar ja/tai sen reunukset erottuviksi taustasta ja toisistaan?

  #karkkia
 • Pieni parannusehdotus palstan  pitoon joka toimii monella muulla palstalla
  Kuten kerroin eilen joku kirjoitti minun nimimerkillä
  Ei liene vaikea asia tarvitasessa tehdä palstan softaan sellainen muutos että kaksi ei pysty käyttämään samaa nimimerkkiä.

  Monella palstalla jo yritys tuo ilmoituksen että nimimerkki on jo käytössä, valitse toinen
 • "Viivettä kanavien vaihdossa vähintään puolitettava, mieluummin poistettava. ;)"


  Tähän palaan sen verran, kanavalistani 36 kanavaa edestakainen selaaminen, niin että kanavan kuva on näkyvillä, kestää n. 4 minuuttia.
  Oma analyysi on, että viive kuvan tulosta johtuu
  a) kovalevystä
  b) kanavalle tulevan ääni- ja tekstitysinformaation viiveestä
  c) molemmista
  d) jostain muusta+(a/b)

  Koskapa inforstripistä voi katsoa mikä viivyttää, sinne tulevan informaation aktivoitumisesta (kovalevyn pause/play laatikko, äänilaatikko, tekstityslaatikko) ja kun nämä tiedot tulevat, tulee kuvakin.
 • Hama antennikaapeli, 120 dB, 1,5 m

  Ennen huonosti näkyneet kanavat sai näkyviin tämän vaihtamalla. Tiedä sitten olisiko halvempi kaapeli toiminut samalla tavalla, mutta ainakin tämä toimii. Entinen kaapeli oli juuri halpa (Hama sekin) kaapeli. Antennin kääntely ei auttanut mitään,tämä oli helpoin konsti saada kanavat näkymään. Kaapeli on aika jäykkä, vaikka paketti väittää joustavaksi.

  Toivottavasti tätä ei poisteta edellisen lailla kun ei ole myyjän linkkiä
  Testin perusteella voisin sanoa että kannattaa kokeilla tätäkin juttua jos on vastaavia ongelmia
  Jollakin voi olla tästäkin hyötyä.

  P.S ei siis minun testi vaan asiakaspalute yhden kaupan sivuilta

  Toinen asiakaspalaute samasta kaapelista jos sallitaan:
  Viat kun ovat hyös hubiakin vaivanneita
  "En uskonut tätä tuotetta tilatessani että tässä olisi ratkaisu television äänen pätkimiseen, napsumiseen, kuvan silloin tällöin pikselöitymiseen...seuraava vaihe olisi ollut asiantuntijan kutsuminen paikalle...Haman kaapeli seinään ja digiboksiin kiinni ja...ei napsu enää! Laatu joka kanavalla 100%, ennen vaihtelevasti 40-90, riippuen kaapelin asennosta. Suosittelen lämpimasti jos telkkarin läheisyydessä on paljon häiriöitä aiheuttavia laitteita, niinkuin usein nykyään on."
 • Olisi hyvä jos verkkotallennuksia pystyisi poistamaan myös hubin kautta, eikä vain esim puhelimella tai tabletilla. Lisäksi koneen sammuttamisen ja uudelleen avaamisen jälkeen se kysyy osto pin koodia, koska "istunto on vanhentunut" tällöin myös kanavanauha on mennyt jo sekaisin. Aika ajoin kone jumittaa ja sen joutuu boottaamaan. Elokuvavuokraamo on aika sekava verrattuna esim Wboxiin. (mm.jos on hyvitysleffoja tai muusta syystä ilmaisia elokuvia, niin se ei näy missään, Wboxissa näkyi).
 • Keskustelua DNA TV-hubin hinnnasta, hinnoittelusta sekä mahdollisista kampanjatarjouksista voi jatkaa erillisessä keskusteluketjussa DNA TV-hubin hintapuinti.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ensi viikolla kuulemme DNA kaupan myyjän mukaan tulee hubiin päivitys joka tuo sitten Netflixinkin siihen

 • Ai, minulle luvattii netflix jo tällä viikolla.
 • Ja minulle luvattiin elokuun lopulla ☺️
 • Elokuvia olisi kiva pystyä laittamaan suosikeiksi.
 • Millainen peli ohjain hubiin tarvitaan ja onko kuinka kallis?
 • Hei JJ!

  DNA TV-hubin kanssa toimii Android TV yhteensopiva peliohjain. Myös DNA:n nettikaupasta on saatavilla laitteen kanssa yhteensopiva peliohjain.

  Ja Netflixiä kaipaaville on hyviä uutisia! Laitteelle julkaistaan tänään uusi ohjelmistopäivitys joka tuo parannuksien ohella myös Netflixin hubille. Netflixin katsominen vaatii tilin tilauksen suoraan Netflixiltä. Myös 4K-sisällön katsominen on mahdollista hubilla, jos tilattuna on Netflixin 4K-tilaus (11,90e/kk) ja 4K-televisio. Päivityksen jälkeen Netflix löytyy hubin DNA TV-sovelluksesta ohjelmakirjastoista ja kanavalta 140.

  Näin asennat päivityksen:

  1.Paina kaukosäätimen äänenvoimakkuus- ja kanvanvaihdonpainikkeiden välistä löytyvää Android-painiketta siirtyäksesi Android TV -kotinäkymään.
  2.Valitse avautuvasta valikosta viimeisenä löytyvä  Asetukset (rattaan kuvake) ja paina OK.
  3.Valitse avautuvasta valikosta "Laite"-riviltä viimeisenä löytyvä Tietoja ja paina OK.
  4.Valitse valikon ensimmäisenä löytyvä Järjestelmäpäivitys ja paina OK.
  5.Valitse Tarkista päivitykset ja paina OK.
  6.Laitteen löytäessä päivityksen sinulle ehdotetaan uusimman päivityksen asentamista. Valitse OK.
  7.Päivityksen lataus alkaa. Pidä laite päällä kunnes päivitys on valmistunut.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Mitä päivitys sisältää. Pelkän netflixin vain onko muita korjauksia?
 • No niinpä. Olisi mukava tietää onko tässä tosiaan muitakin parannuksia vai korjataanko näitä puutteita yksitellen muutaman viikon välein. Pelkkä Netflixin lisäys ei henkilökohtaisesti saa vielä huutamaan hip hurraata mutta onhan se ehkä alku... 
 • Lähinnä tuo päivitys tuo Netflixin TV-hubille ja Netflixin voi käynnistää DNA TV-sovelluksen sisältä yhtenä ohjelmakirjastona. Sen lisäksi on iso joukko pienempiä suorituskykyyn ja käytettävyyteen tehtyjä korjauksia.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Mihin kellonaikaan ja mitkä ovat päivityksen versionumero/t?
  Tuleeko päivitys joka tapauksessa pakkopäivityksenä, kuten pakasta vedetylle laitteelle - jos niin a) laitteen päällä ollessa, b) laite sammutettaessa stand-by tilaan ja käynnistettäessä vai c) laite sammutettaessa kokonaan?
  Mua ei kiinnosta Netflix pätkän vertaakaan, joten mitä ovat a) bugikorjaukset b) ulkonäkönäkökorjaukset yms.?
  Mikä on palautekanava a) jos laitteen käyttö huononee b) yleisille asioille?

  Muutamat asiat noista on ihan olennaisia, koska a) jos päivitys julkaistaan kl 2000 jälkeen eikä toimi, niin tuki on täysin olematon, jota se on toki muutenkin b) jos päivitys tulee pakkopäivityksenä, käyttäjä ei pysty tekemään mitään jos se ei toimi. Mulla kun ei ole missään laitteissa tapana tehdä päivitystä, jos siitä ei ole mitään eksaktia informaatiota tai yleensäkään heti kun siitä ei ole mitään käyttäjäkokemuksia, tai se ei ole palautettavissa aiempaan versioon backupilla tai muuten.

  Tämä kaikki on peilattavissa muuhun päivityskäytäntöön DNA TV:llä mobiilissa ja koneella, joista ei ole mitään informaatiota ja monesti uusien "ominaisuuksien" mukana on tullut uusia vikoja.

  Mä en ihan tarkalleen hiffaa miksei kaikkia tietoja voi julkaista etukäteen vaan pitää arvailla mitä on tehty? Miten voi antaa palautteen, jos kaikki pitää itse arvata tai etsiä?
 • Mulla laite tekee toimintansa virittimenä, joka on pääasiallinen käyttö, hyvin eli jos laitteen käyttö päätarkoitukseensa huononee yhtään, niin kyse ei ole laitteesta, vaan kehitystyön sekä informaatiotyön ongelmista. MOT
 • Minusta monelta käyttäjäongelmalta ja pettymykseltä ja palautukselta olisi säästytty jos olisi jo alussa markkinoitu koko hubia eri lailla ja kerrottu puutteista esim. tyyliin.
  ”DNA lanseeraa uuden sukupolven päätelaitteen tv-katseluun.
  Haluatko olla ensimmäisten mukana testaamassa uutuutta?
  Laitteessa on vielä kehittämistä mm. ohjelmistopuolessa  joka saattaa aiheuttaa häiriöitä mutta tämä on huomioitu runsaalla alennuksella hinnassa.
  Vioista voit kertoa kehitysosastolle palstalla   VIAT  ja muut kehitysehdotukset palstalle Kehitysehdotukset.
   Tässä systeemillä olisi tullut reilun kaupan maku koko markkinointiin
  Lisäksi selvä palstajako jonne vain vikailmoitukset ja toiselle sitten nämä jossa ehdotellaan erilaisia uusia toimintoja tai menuvalikkojen ”värityksiä” ym.
  Näin nämä palstat olisi selvemmin teidänkin luettavissa että mikä tai toimintahäiriö on vika ja mitä muuta uutta halutaan
 • Päivitys on vapaaehtoinen, ei pakotettu. Se on julkaistu tänään klo 9. ja sen jälkeen se on käytettävissä. Jos päivitys ei jostain syystä onnistu on laitteeseen on mahdollista hakea vanhempi versio. Muut korjaukset vaikuttavat mm. ohjelmaoppaan kuvien ja ikonien lataamiseen. Tuki foorumille voi kommentoida mahdollisia sivuvaikutuksia. Uusi DNA TV versio 1.0.13 ja ohjelmistoversio 1.0.24
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Nyt on päivitys jaossa
 • @DNA Juha Ihalainen

  Tai oli, mutta vaati laitteen uudelleen käynnistyksen ts. hard bootin. Ja toisin kuin ohjeissa låhti suoraan latautumaan ja asentumaan OK:lla. Mitään listaa ei ollut.
 • Ja päivityksen myötä laitteesta hävisi ihan kaikki kanavat. STB Input kanavia 0, ip- kanavat kanavia 0.

  Eikä ole valittavissa takaisin päivitystä.

  Tätä mä just tarkoitin......

 • Minulla toimii kaikki päivityksen jälkeen. Uutuutena on netflix, kanava 92 max hd vhf verkosta ja nopeampi toiminta hubissa.

  Edelleenkään ei näy kuin antenniasiakkaan kanavat. Kumma kun netissä voi katsoa kaikki kanavat ja hubilla vain osan.
 • No nyt tuli kanavat jostain ihmeestä....

  No mitään karkkia ei näytä tulleen.
 • Jos kanavat häviävät niin kannattaa kokeilla seuraavaa

  1) Käynnistää laitteen uudestaan. Yleensä tämä korjaa ongelman
  2) Kirjautuu ulos DNA TV:ä (Menu > DNA TV asetukset > Käyttäjätiedot > kirjaudu ulos). Jos kohta 1 ei korjaa ongelmaa niin tämä pitäisi auttaa


  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Onnistuuko päivityksen jälkeen pilveen tallentaminen suoraan boksilta ?

  Tämähän on aivan keskeinen ominaisuus joka ei ole vielä toiminut.

 • Ei onnistu tallentaminen suoraan edelleenkään.
 • Pelkästään yksittäisten pilvitallennusten lisääminen ohjelmaoppaan kautta (tuleviin, mutta ei alkaneeseen ohjelmaan) olisi varmaan kohtuu helposti toteutettavissa. Olisiko se sitten mitä halutaan, on toinen juttu...

  Ottakaa vaikka vähän aikaa, mutta sitten samalla kertaa:
  - Yksittäisten ja toistuvien sarjatallenteiden tallennus Hubin kautta verkkotallenteisiin
  - Suosikkien merkkaaminen/listaaminen myös Hubissa
  - Sarjojen merkkaaminen suosikiksi, ei vain yksittäisen jakson
  - Meneillään olevan ohjelman tallennus ja katselu alusta (myös DNA TV -sovellukseen). Onnistuu muuten ainakin Elisa Viihteessä, TeliaTV:ssä, Maxivisionissa...
  - Verkkotallenteet HD-kanavilta ja HD-laadulla (myös DNA TV -sovellukseen). Tämäkin onnistuu ainakin kahdella edellä mainitulla kilpailijalla, joten eiköhän sekin ole sopimusteknisesti mahdollista.

  =)juha
 • Mulla olis pitempikin teksti valmiina tähän, mutta jos "päivityksen" jälkeen on 5 henkilöä yleensäkään kirjoittanut yhtään mitään, niin en oikein edes tiedä miksi sen lähettäisin...

  I'm pretty confused....
 • Päivitys ajettu...
  - Kaapelikanavat pysyivät paikallaan ja IPTV-kanavalistassa taas kaikki valittuna. Jokohan seuraavassa päivityksessä tuo IPTV-lista pysyisi ojennuksessa. Ja ehkä sitten joskus saisin järjesteltyä kanavat haluttuun suosikkijärjestykseen...- Netflix tosiaan tuli. Jotenkin vielä ymmärrän, että sille on varattu oma rivi tuossa DNA TV -valikossa (koska kilpailijoillakin on Netflix bokseissaan). Miksi ihmeessä sille on varattu myös oma kanavapaikka kanavanauhassa ja sitä ei voi edes piilottaa kuten normikanavat?!- Netflixin valikot ja ehkä vähän kuvakin ovat jotenkin suttuisen oloiset. En ole kyllä käyttänyt koskaan Netflixiä Androidilla vaan omat kokemukset perustuvat kristallin kirkkaaseen uusimman sukupolven AppleTV:n kuvaan.- Tuntuu silti edelleen vähän oudolta, että Netflix (jota ei tilata DNA:lta) saa oman paikkansa DNA TV -päävalikosta, mutta Ruutu+ -ohjelmakirjasto (vaikka yksinkertaisimmillaan samanlaisena ohjelman käynnistävänä linkkinä kuin Netflix) puuttuu vaikka se on nykyään osana Ruutu+-kanavapakettia.- Jos DNA TV -valikkoon alkaa tulemaan lisää toimintoja, olisi hyvä lisätä DNA TV:n asetusten puolelle mahdollisuus piilottaa ne ohjelmakirjastot ja palvelut joita ei käytä. Muuten lista ei mahdu enää kohta ruudulle kerralla ja kaukosäätimen naputtelua tulee jo nyt aika paljon.
  Yksi bugi/ominaisuus, jota ei ole mielestäni raportoitu on että iOS:n AndroidTV-kaukosäädinsovellus ei yhdistä Hubiin vaan näyttää "yhteyden muodostus epäonnistui". Päivityksellä ei vaikutusta. Toimiiko muilla?
  =)juha
 • Oho... Tämä hukkaa nykyään näköjään rivinvaihdot.
 • Pistäs Paolo tulemaan vaan. Oa käyttäjistä on varmaan hiljaista lukijakuntaa ja osa , kuten minä, pääsee vasta illalla päivittelemään. Jos sulla on jo setti huomioita, niin niitähän voisi sitten vertailla / todentaa / lisätä.
 • Niin päivitys toi Netflixin käsittääkseni. Mitään ei ole siis muuttunut siitä palautteesta mitä annoin 8pv sitten ("DNA TV sellainen kun sinä haluat"-postaus.). Toisaalta minulla ei enää ole boksia joten jos parannuksia tuli, niin ei pysty niitä kommentoimaan.
  Joten jos sulla Paolo on uusia ajatuksia/lisäyksiä tuohon mun jo antamani palautteeseen niin anna palaa vaan, DNA nyt näyttää lukevan noita vaikkakin aika heikosti ilmaisee mitä he ovat itse ajatelleet tehdä.
 • Joo. Mietin. Se pitää paljon rakennettua kriitikkiä sisällään.

  @JuhaN

  Samaa mieltä Netflixin ohjelmapaikan annosta.
  Latasin myös ton AndroidTV-kaken ja aiheuttaa ihan saatananmoista pätkintää lähetyksiin. Ei jatkoon.
 • Kanavalistan muokkauksesta: okei, miten selitän muille käyttäjille, ettei kanavalistaa voi muokata sellaiseksi, että kun painaa vaikka kanavaa yksi, mitään ei tapahdu, kuten aiemmin siirtyi Yle 1 kanavalle. Eli jos haluaa vaikka Ylen kanavalle 1 pitää painaa 21, jos haluaa Ylen kanavalle kaksi pitää painaa 22.  Ja jos haluaa kanavalistan alkuun, pitää 1 sijaan painaa 6. Tai jos selaa kanavalistaa, kanavat ovat numerojärjestyksessä, joka perustuu lähetystaajuksiin, siis noihin taajuuksiin perustuviin numeroihin? Eikä kuten kaikissa muissa maailman laitteissa, käyttäjän itse valitsemaan järjestykseen ja joka on ollut vallalla since ever.


  Tallennukseen missään muodossa ei mitään muutosta?

  Chromecast iOssin DNA TV ei edelleenkään lopu valitsemalla Lopeta suoratoisto eikä poistumalla siitä tai lopettamalla applikaation.

  Chromecast ei edelleenkään lopu Android-laitteella lopettamalla applikaation tai poistumalla siitä.

  Ja mikä tämä ip-kanavien ei-tallennettavuus juttu paikallisesti on? Teknisesti täysin mahdollista, joten syy jossain muualla? Missä?

  Omista huomioista nostan edelleen kanavien kuvan ilmestymisen huomattavan hitauden vaihdettessa kanavia - osalla kanavista todella hidasta.

  Eli seuraava vaihe, milloin tulee seuraava päivitys ja mitä se sisältää?

  Mua ei ollenkaan häiritse olla beta- tai gammatestaaja tai mitä vaan, mutta tää on kyllä semisti pientä aliarviointia. Eli mihin mun pitää keskittyä palautteen annossa ja mitä on odotettavissa sen suhteen?
  Aikasemmin sitä Road Mappia on tiedusteltu - se perustuu siihen, että käyttäjän ollessa osa kehittämistä parhaassa tapauksessa, antaa palautetta ja saa siitä palautetta takaisin, jotta ei käytä omaa kiinnostustaan kehittämiseen aivan turhaan. Ja mä suhtaudun laitteeseen ja softaan sekä objektiivisesti (ts. bugit) että subjektiivisesti (omat mieltymykset ja käytettävyys) noin niin kuin pitkällä kokemuksella eri laitteista (kännykät, tabletit, tietokoneet, telkkarit, digiboxit, kiinteistöautomaatio etc ja också vidare).
  Ostin laitteen lauantaina - bugeja ja kehityskohteita käytettävyyteen sekä ulkoasun "karkkiin" löytyy kymmenittäin siitä lähtien. Jos oikein totta puhutaan, niin herää kysymys mitä beta-testaajat ovat tehneet, miten valinta on tehty ja mikä on ollut tavoite?
  Ja edelleen, perusvirittimenä laite toimii mulla hyvin.

  Eihän tässä nyt ole kyseessä mikään sisäinen ristiriita, suunnittelun/kehityksen ja palautteen annon välillä? Siis että loppuun asti väitetään, että kun on kerran tehty näin, niin sillä mennään. Sekään ei olisi eka kerta tässä maailmassa.

  Eli miksi antaisin palautetta, jos mitään ei tapahdu? Miksi jatkaisin pitkää asiakkuutta, jos mitään ei tapahdu? Mulle saattaa ihan toi pelkkä kanavalistagate olla deal-breakeri vaikka laitteella on sinällään potentiaali ihan mihin tahansa mitä sille ohjelmoidaan eikä periaatteessa mikään ole rajana.

  Esimerkkinä vaikka iOs- ja macOs-puolella beta-testaajaksi voi ilmoittautua ja betan sisällöstä on tieto kaikilla kaivettavissa tai tosiaan ilmoittautumalla ja lataamalla betan. Ja tietysti tulevan updaten sisältö on tiedossa, koska betatestaus ja myös julkinen keskustelu. Eikä tuohon julkiseen tiedon saantiin ole vaikuttanut kilpailutilanne tai muukaan. Ja softia kehitetään ja de-bugataan firman sisäisesti sekä dialogin perusteella testaajien kanssa.


  Jos peruskysymyksiin ei välillä edes vastata, sekin on vastaus. Mihin, se on taas toinen asia.


  Toki voin olla yksinkertainenkin, ihan sama mulle. Tai sitten olen kohtuudella vaativa asiakas, mutta koitan sen myös perustella.


 • @paolo asiapostaus 😀

  Mielestäni olemme edelleen testaajia ja siinä samaa mieltä että olisi pitänyt toki kertoa jo heti tilausvaiheessa että testitilassa (beta) EIKÄ tykittää joka tuutti (mainoskanava) täyteen uutta mullistavaa TV HUB-kokemusta mainoksien muodossa.

  Hyvä tästä vielä tulee, mutta mielestäni näitä "bonuksia" RUUTU+ for free jne pitää sitten jatkossakin olla kunnes Tv Hubin koodi on siinä mallilla että toivotut optiot myös toimivat. Potentiaalia tässä boksissa on vaikka mihin. 😉
 • @paolo
  Oikeaa kanavanumerointia ei voi muuttaa. Sen sijaan boksissa voi olla täysin käyttäjän muokkaama ja numeroima "suosikkilista", kuten esim WBoxHD2/3:ssa. Käyttäjän kannalta nuo ovat kuta kuinkin sama asia. Koska Hubin kanavavalinta on varsin kätevää käyttämällä kanavanauhaa, voisi vaihtoehto olla myös ihan vaan järjestää kanavanauha haluttuun järjestykseen ilman numeroihin koskemista.
  =)juha
 • Jep. Tiedän. Tarkoitin juuri tota ja se tarkkottaa wboxissa myös sitä että kanavat toimivat suosikkilistan numeroinnista 1 ylöspäin kuten käyttäjä on määritellyt. Vaikka wboxin taulu näyttääkin sen oikean kanavanumeron.
 • Lapseni osasi aikoinaan käyttää 3-vuotiaana wboxia. Pikku-Kakkonen (HD) löytyi, kun painoi kaukosäätimen 2-painiketta ja tallennukset löytyivät vaikkei osannut edes lukea. Nyt 6-vuotiaana ei osaa Hubia käyttää ollenkaan. Tämä käyttöliittymä on ihan susi. Tuntuu, että beta-testaajat ovat olleet jotain DNA:n koodari-osastoa, mutta käyttöliittymää ei ole testattu tavallisilla käyttäjillä.

  Laitteena kyllä sinällään hyvä ja potentiaalia on.

  DNA:lle miinusta siitä, että ette kommentoi konkreettisesti ollenkaan milloin ja miten olette laitetta kehittämässä.
 • Sen haluaisin tietää, miksi DNA hubilla ei voi nähdä samoja kanavia kuin dnatv sovelluksella. Aika tyhmää, että pitää kännykällä, tabletilla, tietokoneella katsoa osaa kanavista, vaikka ne ovat hubissakin, mutteivat aukea? Olen Dna L antenniasiakas. Jos olisin kaapeliasiakas, niin aukeisivat silloin.
 • Voisiko keskustelun perusteella sanoa, että seuraavat toivotut uudet ominaisuudet ovat?
  1) verkkotallenteen tekeminen hubilla
  2) jatkuvan tallenteen tekeminen hubilla
  3) kanavien järjestely
  4) verkkotallenteiden HD-laatu
  5) IPTV-kanavien tallennus
  6) suosikit
  7) menun muokkaus
  8) lisää IPTV-kanavia

  Yksi asia joka ei hirveästi noussut esiin on tallenteiden automaattinen järjestely, jolloin kokonainen sarja tallentuisi omaksi "kansioksi". Esim. kaikki Simpsonit löytyisivät samasta paikasta. Onko sille tarvetta? Vai riittääkö haku tähän käyttötapaukseen?
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Ensimmäinen kohta pitäisi olla IPTV tallennus, niin moni menetti 17.5. maksukanavansa Digitan muutosten takia. Pelkkä maksukanavien tuleminen IPTV:stä ei auta, kun niitä ei voi tallentaa.
 • Toiseksi laittaisin vielä, että jo hubissa olevat kanavat pitäisi avautua myös antenniasiakkaan tilauksilla. Esimerkiksi DNA L Premiumin tilaaja, ei voi katsoa hubista jo olevia IPTV kanavia, mutta DNA L kaapeliasiakas voi.
 • Kaikki listalla olevat ovat tärkeitä, mutta osa niistä on enemmän ongelmallisia vain osalle käyttäjistä. Esimerkiksi jatkuvien tallenteiden tekeminen antennista/kaapelista kovalevylle, IPTV-kanavien tallennus kovalevylle ja verkkotallenteiden HD-laatu paikkaavat osittain samoja asioita, mutta eri tilanteissa ja eri käyttäjille.

  Sarjatallenteiden saaminen omiksi sarjoiksi/kansioiksi/tageiksi olisi toki ideaalista. Onnistuuhan se verkkotallenteissa selaimella ja mobiililaitteilla (sekä monen kilpailijan palvelussa myös boksilla). Jos se on toteutettavissa helpohkosti muun tallennusuudistuksen kanssa niin ehdottomasti, mutta tämä tuskin on yhtä kriittinen kuin monet muut tallennukseen liittyvät listatut puutteet.

  Listalta puuttuu lisäksi tallenteiden katselussa omasta mielestäni erittäin olennaiset kelaus/hyppytoiminnot. Tällä hetkellä Hubin kelaus on esikatselukuvaton ja yksittäiset painallukset kelauspainikkeista hyppäävät +/- 5s. Eikö tämä häiritse ketään muuta ohjelman alkua etsiessä tai mainosten yli hyppiessä?! Nopeana ratkaisuna ehdottaisin (jo muutamaan kertaan ketjussa mainitsemaani) +1min/-15s yksittäisille kelaispainikkeiden painalluksille ja sitten vaikka myöhemmin yksittäisten esikatselufreimien näyttämistä kelauksen aikana jos se on haasteellisempaa toteuttaa.

  Juurikin tämän tyyppistä viestintää kaipaamme DNA:lta. Eli kommunikoidaan tiedostetut kehityskohteet. Se mitä odotamme vielä on jonkinlainen roadmap, eli mitä aletaan tekemään, missä järjestyksessä ja onko päivitysten tuleva aikajänne viikkoja vai kuukausia kerrallaan.

  =)juha
 • @ DNA Juha Ihalainen

  Nuo kahdeksan listaamaasi on kyllä ainakin minun toivomusllistan kärjessä. Tuo sarjojen saaminen omiin kansioihin on ihan hyvä ajatus mutta kansioita pitäisi myös pystyä itse lisäämään. Meillä ainakin on kullekin perheenjäsenelle tarve omille kansioille.

  Ja kun teillä on tuo tieto toivotuimmista ominaisuuksista, lienee vähintään nyt helppo tehdä päivityksille road map ja tiedottaa meitä käyttäjiäkin milloin seuraava päivitys olisi tulossa ja mitä uudistuksia siihen sisältyy. Hiljaisuus ja epätietoisuus on pahin innostuksen tappaja.
 • Myös verkkotallenteiden poisto hubilla olisi mielestäni tärkeä...eli lopetettuasi tallenteen katsomisen sen voisi samantien poistaa, ettei samaa tallennetta tarvi erikseen lähteä hakemaan mobiilisovelluksella poistettavaksi.

  Omasta mielestäni tuo hubin nykyinen kelaus-/hyppytoiminto on suht hyvä, ainakin parempi kuin wbox2:ssa. Kelauspainiketta pitkään painettaessa kelaus on sopivan nopea ja +5/-5 hypyillä voit sitten "hienosäätää" aloituskohdan nopeasti. Tietysti kuvallinen kelaus olisi ehdottomasti paras.
 • Ja kuvallisessa kelauksessa  palkki pois, haluan nähdä tekstityksen
 • Mä olen niin itsekeskeinen, että kanavalistan suosikklistojen tekeminen riittää. 😉

  No jos ihan objektiivisesti katsoo, niin mikä on laitteen ensisijainen tarkoitus, niin mun mielestä se on viritin. Eli se pää edellä.
  Ja jos huomioi, mikä on käytännössä myös helppo ja nopea toteuttaa ohjelmoinnin puolesta niin siitä eteenpäin.
  Lista on muuten aika pätevä. Ja jälkeen tulleet lisäykset hyviä.

  Henk. koht. myös mulla on vaikea ymmärtää miten kovalevytallenteissa oleva "Aiemmat TV:stä" ja "Tulevat TV:stä" alavalikko toimii. Siinä on joku epäloogisuus.
 • 1. Samat kanavat iptv kanavina kaikkiin talouksiin kuin mitä on Kaapelitalouksissa tällä hetkellä saatavilla . Paketteja myydään vissiin vieläkin samaan hintaan eikä siinä ole mitään järkeä . Asun itse kaapelissa mutta tuo epäkohta on kaikkein ilmeisin .
  + Luotettavuus , selkeys , helppous on nyt varmaan itsestäänselviä päämääriä .
 • Toivoisin, että hubi osaisi virittää kanavat Kaisanetin kaapeli-tv-verkosta.  Vaihtoehtoisesti kaikki ilmaiskanavat IP-lähetyksinä.  Antennin kautta ei esimerkiksi näy Jim ja Liv ollenkaan Iisalmen alueella
 • Terve

  Löytyi bugi. Jos guide/epg ei tunnista ohjelmaa tai sitä ei ole muka menossa, niin et voi nauhoittaa mitenkään. Tämä sattui hiljattain kun yritin nauhoittaa Ruutu+ Urheilu 2 HD:lta pesäpalloa. Buuttailin laitetta ja tein kaikkea mitä keksin. Muut kanavat nauhoittivat ok, mutta juuri tämä kanava ei ja sillä hetkellä pesäpallo pyöri, mutta ohjelman tietoja ei ollut täysin saatavilla. Ohjelman selitys oli kyllä, mutta ohjelman nimen tilalla oli jotain mitä en tarkalleen muista. Luulen, että jos epg olisi näyttänyt toisen ohjelman tiedot niin olisin voinut nauhoittaa pesäpalloa väärän tiedoston nimellä, mutta koska nimeä ei ollut saatavilla niin ei voinut nauhoittaa ollenkaan. Minulla on kovalevy ja päivitykset oli uusimmat sinä päivänä (muistaakseni 5.9.).

  On myöskin todella tuskallista, kun en voi custom nauhoittaa. Tarkoitan, että jos vaikka haluaisin nauhoittaa vaikka 9.9. kanavaa 2 klo 12-15 niin eipä onnistu. Myöskin venyvissä lähetyksissä täytyy nauhoittaa varmuuden vuoksi jopa monta seuraavaa ohjelmaa, jotta saa varmasti kaiken nauhalle. Tämä ongelma tuli vastaan, kun pesäpallopeli venyi pitkästi yli kolmeen tuntiin ja ohjelma-aika tuli epg:n mielestä vastaan.

  Terveisin
  Jarno Tuovinen Kranu CEO
 • Moro,

  Ehdottomasti nuo 8 kohtaa pitäisi löytyä ja tärkein on kohta 2, kuten on wboxissakin.


  -jari


 • Kehityksen ja kiinnostauuden kalnnalta moni muukin varmaan haluaisi kuulla onko kukaan saanut nyt hubia pysymään pystyssä ja jumittamatta toiminaan ilman piuhojen irroittelua edes kahta viikkoa?
  Sitten kun tuo puoli alkaa olla luotettava voi itsekin taas  harkita moisen värkin hankkimista.
  Minua kun ei niinkään menuvalikot tai niiden värit häiritse jos laite toimisi muuten luotettavasti
 • Ennätykseni taitaa olla 24h kaatumatta. Yleisin ongelma on siinä ettei maksukanavat avaudu stand-by tilasta startattaessa. Kunnon sammutuksesta starttauksessa kaatuu välillä siihen dna starttilogoon.
 • Kehitysideani olisi se, että hubin saa käyntiin ilman pistokkeen irroittamista. Virta on päällä, muttei laite käynnisry, vaikka kuinka kaukosäätimestä painaa. Ensin luulin että olisi heikot patterit, mutta ei ollut se vikana.
 • Viallista laitetta ei saa käyntiin. Kyllä se ratkaisu on laitteen vaihdattamisessa tai jossain ihan muualla.
 • Bugi: Laite on liitetty nettiin johdolla. Jos jostain syystä netti katkeaa niin pakko buutata laite tai käyttää johtoa irti ennen kuin verkko tulee takaisin. Aika perusjuttuja tietokoneissa, että osaavat hakea yhteyden automaattisesti ilman buuttauksia tai johtojen irroituksia.

  Terveisin
  Jarno Tuovinen
 • Ennemmin sanoisin, että hubin android kaatuu, kun että laite on kuollut. Mutta miksi se Android kaatuilee? Luin Android 6 ongelmista Sonyn telkkareissa ja yksi vika oli että laite ei enään vastaa, kun on ollut stand-by moodissa jonkin aikaa. Ratkaisu irroita virtajohto. Kyseistä vikaa ei enään mainita Android 7 systeemin vikatiedoissa.
 • Yksi ongelmista, johon olen pyytänyt kehitystä, on juuri vikalokien saaminen esille tavalla tai toisella. Tällä systeemille, vian aiheuttajaa pystyy ainoastaan arvailemaan, eikä se helpota DNA:kaan tekemisiä ollenkaan.
 • Ei ole vielä Android 7 versio tullut hubiin.
 • Ei taitaisi olla paolon ehdotus siinä mielessä DNA:n mieleen että jos täällä olisi kilometrin mittainen lista kaikista voiosta niin ei enää  hölmökään sitä hubia astaisi tai jättäisi palautttamatta vaikka ehdotus olikin asiakkaan kannalta hyvä
  Kyllä DNA ne viat varmaan on jo omiin tietoihinsa kortistoinut

 • Mä en kyllä tarkoittanut mitään tänne tai internettiin muutenkaan julkaistavaa dataa, vaan laitteessa olevan joko valmiisin valikkoihin sisäisen ohjelman, josta vikalokia voi selata tai erillinen applikaatio. Ja kummassakin tapauksessa automaattinen lähetys johonkin DNAn arkistoon, jotta voivat käyttää sitä koodin parantamiseen tai asiakkaiden palvelun parantamiseen vikalokeista saatavan tiedon perusteella. Tämmönen meininki on monessa ohjelmassa tai applikaatiossa ja käyttiksessä sisäänrakennettuna eräälläkin Apple-merkkisellä maailman isoimmalla firmalla ja sen monissa muiden valmistajien ohjelmissa tai applikaatioissa.
 • Ohjelmille omat kansiot ehdottomasti!
 • @Aapo

  Parempi keskustella tällä puolella.  Itse mietin siellä antennivahvistimien mahdollisista sähköhäiriöistä, kun hub toimi noin 24h ja sitten alkoivat häiriöt.
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-kayttovinkit/#c2654265
 • Tämä kysymys siis kehitysjohtajille eikä palstan lukijoille koska heillä ei tähän ole  vatausa
  Toivottavasti tätäkin ei poitta kuten muut epäedulliset kysymykset laitteen kohdilta
  Se jo alkuaan hubissa pitänyt olla netflix tuli viimeisessä päivityksessä ja  normaalisti se on android laitteissa samaan tapaan valittava appi kuin esim. ruutu ja  yle areena mutta veikkaan että niill’ä on jo tässä vaiheessa hubin softa niin sekainen  ettei osanneet laittaa sitä oikealla tavalla vaan kiersivät kiukkuiset asiakkaat  virittämällä netflixin heidän serverille ja jakamalla sen kaapeliin kanavana jota ei  muissa android systeemeissä kyllä ole tavattu :)jaan että siivoatte teille  epämieluisat asiat voitte nyt jättää tämän ja pyytää kehitysjohtajaa vastaamaan  asialliseen kysymykseen tuon netfix jutun suhteen
  Se jo alkuaan hubissa pitänyt olla netflix tuli viimeisessä päivityksessä ja  normaalisti se on android laitteissa samaan tapaan valittava appi kuin esim. ruutu ja  yle areena mutta veikkaan että niill’ä on jo tässä vaiheessa hubin softa niin sekainen  ettei osanneet laittaa sitä oikealla tavalla vaan kiersivät kiukkuiset asiakkaat  virittämällä netflixin heidän serverille ja jakamalla sen kaapeliin kanavana  jota ei  muissa android systeemeissä kyllä ole tavattu 😀
 • Voisivat jakaa etäohjattavan pistorasian laitteen mukana.
 • taitaa muutenkin tuo kehitys olla sitä että susi softaa korjataan vippaskonstella.
  kirjoitin aikaisemmin tuosta  netflixistäkin että muissa se toimii normi android appin jonka voi ladata mutta tässä oli joku ihme jippo että se pitikin asentaa sna serverille ja  jakaa kanavana taitaa firmis olla jo niin sekaisin ettei toimi jos lisää normi tyyliin
  HD-2 boksissahan oli kanssa ohjelmoitu vianpiilottaja eli se oli ohjelmoitu boottaamaan käynnistäessä tai sammuttaessa jotta peli pysyi edes jotenkin päällä mutta silti esim. oma boottailee milloin sattuu vaikka kesken filmin ja 2 vuden kehitys ei tuossa  kesää tehnyt että saa sitten nähdä miten hubin kanssa Ensimäinen hubikokelashan ei tullut edes jakoon ja toinenkin on aika risa softaltaan Saisivat toimittaa ilman omia softaräpellyksiään niin voisi toimiakin
  Jos kaikki maailmassa myytävät android purkit olisi samaa tasoa kävisi euroopassa aika kuhina 😀

 • Ihan vaan tarkistaisin "Aapo", onko sinulla Hubi vielä? Miten tuo edellinen kirjoituksesi liittyy Hubin kehittämiseen? Oletko testannut Hubia päivityksen jälkeen, kun tuosta Netflixistäkin mutuilet?
  Ja vielä ihan ystävällinen neuvo loppuun. Jos jatkat kirjoittelua näihin Hubi-ketjuihin, niin voisitko miettiä aina asiasi kerralla loppuun ettei tarvitse kirjoittaa 3-5 kommenttia peräkkäin.
  =)juha
 • Netflixi on myös ihan appina hubissa. Areenan, katsomon ja ruudun seurassa.
  Telia viihteelläkin on tuo kanavaversio kuten dnallakin.
 • Kiitos neuvosta juha 😀

 • Hubi ottaa jostain syystä satunnaisesti saman jo toisessa laitteessa käytössä olevan IP osoitteen. Uudelleenkäynnistys auttaa tuohon ongelmaan.
 • Uudelleenkäynnistys ilmeisesti resetoi sitten hubin. kohta varmaan laittavat tähänkin sitten ohjelmammisen pakkoboottauksenkytkentä ja sammutustilaan kuten HD-2 boxissa
   😀

 • Joko kohta olisi tulossa päivitys joka auttaisi laitteen hidasteluun ja jumitteluun?
 • Ohjelmakirjastojen haku kuntoon - ei riitä ettei hakuehtoja voi tehdä julkaisuvuoteen tms., vaan haku ei yksinkertaisesti toimi edes elokuvan nimeen välttämättä.
  Maikkarin tekstiteevee kuntoon.
  Kovalevytallenteet ei aina suostu poistumaan vaikka miten laittaa rastia ruutuun.
 • Jaajuu, olis kiva jos tallenteita vois lukita, ettei tule vahinkopoistoja.
 • Tänään ei auttanut staattinenkaan ip osoite, kun laite ei ethernet kaapelia tunnistanut, ilman uudelleenkäynnistystä. Keltainen valo vaan vilkkui.
 • En jaksa lukea kaikkia viestejä ja mitä niissä on jo ehdotettu, mutta tässä lista mitä meidän perhe toivoisi hubilta:

  1. Verkkotallenteiden poisto mahdollisuus
  2. Verkkotallenteihin parempi kuvan laatu ( tällä hetkellä huono ja pätkii), ruutu/katsomo huono kuvanlaatu. Meillä 200Mt netti ei meinaa riittää tv:n katseluun ja tietokoneen käyttöön samaan aikaan. 
  3. Mahdollisuus alkaa katsoa tallennettavaa ohjelmaa vaikka nauhoitus vielä käynnissä
  4. Tallennetut ohjelmat aakkos- ja aika järjestykseen ohjelman nimen ensimmäisen kirjaimen perusteella
  5. Tallenteet muistaisi missä kohdassa on katsominen ollut, jos katsomisen lopettaa kesken


  ps. Ottakaa vaikka mallia Telia TV:stä

 • 1, 4, 5 oli jo WBoxeissa ja on olleet ehdotuslistalla. 2 johtuu SD-kanavista tehtävän "nauhoituksen" vuoksi ja datavirta taisi olla muutenkin pakattu ja typistetty 2Mbps.
 • Tallenteissa, timelapsessa ja ohjelmakirjastoissa timebarin meneillä oleva aika muulloinkin kuin kelatessa näkyviin.
 • Tässä muutaman päivän käytön jälkeen tulee heti muutama ISO
  bugi/vikakorjaus ehdotus hubiin.

  1. Optisen kaapelin kautta ääni ei aina tule ulos, joutuu käynnistämään laitteen uusiksi.
  Myös osalla sovelluksista optinen ääniulostulo välillä täysin mykkä.
  2. Castaus toimii TODELLA huonosti ja HBO ei castaa kyllä ollenkaan ja äänikään ei yleensä tule mukaan.
  3. Boxi jumittelee ihan luvattoman paljon!!
  4. Tehkää nopeasti joku kanavien editointi/järjestely valikko boxiin. Sais noi perkuleen kaikki turhat ylimääräset kanat tuolta listasta pois, vielä parempi olisi jos itsellä näkymättömät kanavat poistuisivat listoista automaattisesti.
  5. Vuokraamossa ei näy omia leffa kuponkeja
  6.  Vuokraamossa saatavilla kaikki leffat vain SD laatusena ja huonolla pätkivällä kuvalla. Aiemmassa 3.boxissa hienosti toimi HD:na
  7. HBO sovellus pikana boxille.
  8. Bluetooth näppis ei toimi, vaikka laite löytääkin sen.
  9. Tehkää ainoastaan 1 päävalikko johon pääsee menu näppäimella ja sinne kaikki kama, ei mitään 2:ta eri valikkoa, jotka toimii miten sattuu.
  10. Lukekaa huolella kaikki aiemmat täällä palstalla tulleet kehitys ja vikailmoitukset.
  Ja ruvetkaa nopeasti korjaan noita bugeja ja tekemään muita aiemmin mainittuja parannuksia.

  Tällä hetkellä miltei pääosin vanha WBox 3 käytössä, kun se sentään toimii.

  Kiitos.
 • Ei varsinaisesti tuohon vaivaan mutta yleisesti.
  Niille jotka käyttävät jotain antennivahvistinta tiedoksi
  Antennivahvistimet ovat yleensä vain toiseen suuntaan toimivia joten vahvistin pitää olla sellaista mallia jossa on myös paluukaista muuten ei komennot kulje toiseen suuntaan.
 • DNA tv softa on käsittääkseni näiden tekemä
  lataa puhelimeen ja vertaa näkymiä 😀
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.booxmedia.booxtv

  Amino / Booxmediasta dna omisti osan

 • @Terppa

  2. HBO ei taida olla tuettu, syytä voi arvailla. DNA TV:n mobiilista ja kannetttavalta on toiminut hyvin.
  4. Ylimääräset kanavat saa pois. Laite TV-tilaan, OK-näppäintä ja kelaat aukeavan ohjelmastripin alkuun->Lisää/Muokkaa kanavia.
  6. Ainoastaan C Moren ohjelmakirjaston kaikki elokuvat ovat SD-laatua. Tällä hetkellä kaikkien elokuvien alotuskuvassa on se SD-merkintä, siis ihan kaikkien. Se ei siis kerro mitään elokuvan oikeasta laadusta (HD/SD) eli vuokraamon HD-leffat on HD-tasoa tai ainakin hinta-ero on SD/HD-leffojen välillä, en ole vielä testannut.  😉
  7. Sovellukset kaiketi tekee palveluntuottaja aka HBO yms. En tosin tiedä miten näitä neuvotellaan tehtäväksi eri laitteille.
  8. Näppiksen pitää olla siis Android-näppis, toki en tiedä millainen sen tasan tarkkaan pitää olla, mutta yleisesti ei riitä että näppis on Bluetooth.
  9. Olin tosta aluksi myös samaa mieltä, enää käytettyä laitetta pitempään en. Logiikka on ehkä olemassa tai sitten siihen vaan tottuu. Koska en käytä juurikaan applikaatioita, niin se toinen menu toimii vain tv ja ohjelmakirjastokäyttöön.

  Hubin DNA TV:llä ja mobiililaitteiden/kannettavan ole oikeastaan mitään yhteneväisyyttä.
 • 2. Siis itse castaus on toiminut hyvin DNA TV:n kanavista.
 • Kehitysideoita:

  - Alasivujen käsin selaus tekstitelevisioon
  - Kiintolevylle tallennettujen ohjelmien katselun jatkaminen siitä mihin katselu viimeksi jäi.
  -Erikseen tilattua Cmorea ei saa castattua ainakaan Samsung Galaxy S4 luurista. Pitäisi kai tilata DNA:n kautta. (Tarkoituksella näin?)

  Laite lämpiää aikalailla. Muovi on hyvä lämmöneriste ja silti tuntuu päältä aika lämpimälle. Mietityttää miten kuumana oikein käykään ja kuinka juotokset kestää.

  Plussana Kodi sovellus toimii pienen säätämisen jälkeen oikein hyvin.

  Kiinnostaisi muuten tietää, jos hubi hajoaa niin saako toisella hubilla kiintolevylle tehdyt tallenteet pyörimään vai onko tallenteet naimisissa laitteeseen mistä ne on tehty kuten televisioiden ja ulkoisten kiintolevyjen kanssa?

  Entä voiko maksukanavilta tallennettuja ohjelmia katsoa kiintolevyltä silloin kun maksukanavatilaus ei ole voimassa, tietääkö joku?

  Onko HD laatua joskus tulossa verkkotallenteisiin? Ominaisuus jota jäin eniten Elisa Viihteestä kaipaamaan.

  Parin päivän käyttökokemuksella aika kätevä vekotin, varsinkin verkkokiintolevyn kaverina ja Deezer jukeboksina. Täytyy huomenna perehtyä paremmin perinteiseen tallentamiseen.

 • No jatkoa vie edelliseen.. Siis kanavalistan pystyin kyllä editoimaan, kunhan ensin keksi mistä se tapahtui. Aika kökkö toteutus .

  Näppis mistä mainitsin, on MS edge näppis joka toimii, kaikkien muiden tablettien, puhelinten, älytöllöjen ym. kanssa. Eli ei oo siitäkää kii.

  Vuokraamon leffoista se ainaki vielä edellispäiväsen vuokrauksen jälkeen, että ei ollut ihan uudestakaan  leffasta saatavilla kuin SD versio ja seki pätki todella moneen kertaan. Jonka ikävä kyllä huomasinkin vasta kun olin leffan jo vuokrannut.

  Lisäksi eihän noita sovelluksia tuolla "android" marketissa erikseen joka laitteelle tehdä, ne on yksinkertasesti vaan tehty eri käyttöjärjestelmäversioille, joten jos laite on android laite niin siihenhän yleensä saa miltei kaikki eri ohjelmat asennettua, mikäli laitteen specsit riittää.

  Enitenhän jatkon kannalta tässä minun mielestäni se mättääkin, että hubilla hintaa yli 300,- ja jopa 30-50 egen kiina-android multimediatikkuihin saa asennettua suoraan play kaupasta HBO:n tai minkä vaan sovelluksen. Eli tämä boksihan pitäisi olla android laite, jossa on kumma kyllä todella surkea sovellustarjonta tällä hetkellä. Eli kyllä on DNA:lla todella iso iltapuhde tän boksin toimintaan laitossa.  Ilmankos DNA:n asiakaspalveluun ei ole päässyt edes puhelimella läpi vipaan 3 viikkoon, kun linjat on aina täynnä.


  -
 • Olisi kiva saada vastaus DNAlta miksi Dnatv nettisovelluksella voi katsella tiettyjä kanavia jotka kuuluvat antenniasiakkaan dna L pakettiin, mutta hubilla ne eivät aukea vaikka löytyvät hubista. Täytyy castata jos niitä haluaa telkkarista katsella.
 • Pitkälle mentäisiin jo DNA nettisovelluksella ja castauksella, mutta kun sieltä puuttuu niin paljon kanavia.
 • Jep Sami
  Hiukan on jäljessä tästä tarjonnasta
  https://www.google.com/chromecast/tv/ultra/apps/

 • Niin on ! Sehän tässä myös  ihmetyttääkin, kun mainostetaan, että laitteessa sisäinen cromecast ja välillä näyttö jopa menee Cromecast näyttötilaan ja laite ei kuitenkaan toimi kuten Chromecast ????

  Itellä on talossa  meinaan 3kpl chromeja ja kaikki toimii hienosti joka sovelluksella. Tämä hubi tuli otettua olkkarin media/digitoistimeksi, kun cromeissa ei oo optista ääntä ja digitv ominaisuutta. Mutta tarkoitustaan se ei ainakaan vielä pysty lunastamaan..
 • No joo helpompi sanoa mikä tuossa toimii kunnolla:) Uksi käyttäjä kovasti kehui ja sanoi että vain pientä lagaamista mutta ei suostunut y ksilöimään mitä ne olivat 😀
  Yleensä vastaus oli että toimii t ulevaisuudessa kun porukka jotain on kysellyt.
  Ehkä parin viikon päästä on taas uusia uutisia ilmassa
 • Kaikki toimii.
 • HBO Nordic applikaatio on saanut 11 000 1 tähden arvostelua 20 000:sta.

  Sen lisäksi esittelyssä lukee:

  Sisältörajoituksista johtuen sovellus ei toimi muunnelluilla laitteilla.

  Sellanen applikaation taidonnäyte.
 • Voi Paolo

  Tässä ei puhuttukkaan mitään HBO:n sovelluksen hyvyydestä, vaan siitä, että sitä ei pysty edes castaamaan hubiin jossa on sisäinen cromecast vaikka hyvin castaa muihin laitteisiin. Eikä sille ole tosiaan sovellusta hubilla.

  HBO:n sovellus todellakin on aika huono, se tiedetään mutta se toimii kuitenkin. Ihan sama vaikka käytettävyys olisi  vähän huono, jos edes voisi sitä katsoa.
 • Terppa
  Edellisiin viitaten ja omiinkin aitoihin cromecast kokemuksiin verraten voisi sanoa että lieneekö hubissa aito cromecast vai käyttääkö se vaan toisen tavaramerkkiä ominaisuuden matkimiseen?
  Jos on aito niin ovat sitten omilla sorftilla onnistuneet tuonkin pilaamaan:)
 • Nykyisellään nauhoituksen kelaaminen on hirveän hidasta. 3h nauhoituksen kelaaminen ohjelman loppupuolelle kestää aivan liian kauan. Myöskin kun nauhoitusta ei voi jatkaa siitä mistä jäi niin kelaamisen nopeus korostuu.

  Eli
  1. Jatka mihin jäit -ominaisuus
  2. Paremmat kelausmahdollisuudet

  Miksei muuten noita neljää värikästä näppäintä hyödynnetä mitenkään?

  Tänään muuten tuli vastaan tilanne, että kovalevytallenteet-näkymä ei näyttänyt kaikkia nauhoituksia. Siinä näkyi vain tämän päivän nauhoitukset. Tarpeeksi kauan kun tuskastelin tilannetta niin lopulta ne nauhoitukset sitten yhtäkkiä näkyivätkin.

  Jarno Tuovinen
  http://www.kranu.fi
 • Sama tilanne Jarno välillä vanhassa HD-2 boxissa ja boottauksen jälkeen taas voivat ilmestyä Jouduitko boottaamaan hubin?

 • Kyllä kaipaisi jotain selkeyttä verkkotallenteiden selaamiseen. Nyt yhtä mössöä. Saman nimiset ohjelmat kansioihin ja kunnolliset hakutyökalut. Kun tallenteita on paljon on aika hankalaa löytää sitä mitä haluaa katsoa kun kaikki on samassa valikossa. Wbox 2s toimi tässä paremmin. Toivottavasti saadaan korjattua.
 • Kyllähän tuo kanavalistan muokkaus/luominen on minimivaatimus! Kaapelissa näkyy satoja kanavia, niin ei tuota kyllä pysty käyttämään, jos ei listalle saa valittua haluamiaan kanavia haluamassaan järjestyksessä. Ko. ominaisuus on ihan toimivasti toteutettuna jo wboxeissa, niin mihin tämä nyt on unohtunut??? Ei ainakaan itsellä tule päällä olemaan ennen tuon ongelman korjaamista. Vanhalla wboxilla mennään...
 • Niin, hubissa saa vaan poistettua näkyvistä kanavia, muttei järjestystä vaihdettua.
 • Joo Aapo luin jutut ja hyviä oli :). Kiinnostaisi välillä täällä kuulla ylläpidon kommentteja asioiden etenemisestä ym. Esimerkiksi koska voidaan odottaa uutta päivitystä? Toivon mukaa TODELLA pian! Olen harkinnut jo vermeen palautusta ja Rockboxin tilausta sen tilalle. Ei tällä hetkellä TODELLAKAAN tuon noin 300,- arvoinen laite. HUHUH!

 • Miten se onnistuu? Sekin jeesais vähän, mut ei ole mitään ohjetta, eikä asiakaspalvelukaan tiedä... Näppäilemälläkään en ole sattunut oikeisiin nappeihin osumaan...
 • Mene 1 kanavalle. Sitten MENU, nuoli oikealle, nuoli vasemalle kohtaan lisää/muokkaa kanavia ja ruksit pois turhista
 • Löytyikin tuolta langan keskeltä ohje... Johan on vaikeaksi osattu tehdä...
 • Ja vaikka miten koittaa arvata, mitä tarkoitat, ekana tulee mieleen "Että mitähän vittua."
 • No tuli roiskittua vähän vasemmalla kädellä muiden hommien ohella jotta typoja tuli ja se kehitysehdotus jota joku muukin palstan osalle toivoi että tulisi mahdollisuus korjata tekstiä on v ielä tulematta 😀
  Tässä kuitenkin selkokieliset uutiset ja terveiset "ihailijoille 😀

  No niin.
  Tietäjät ja asiantuntijat jotka nimeävät itsensä näillä avuilla voivat nyt sitten lukea joku viikko sitten mainostamani todellisten asiantuntijoiden kunnollisissa oloissa suorittamat testit tuosta hubista ja varmaan DNA myös ottaa onkeensa näistä tuloksista järkevinä kehitysehdotuksina
  Palstallekin tulee lisää viestejä kun täällä voi sitten vertailla kokemuksia ja testaajien laatua:)
 • Aapo, wanha riddleri...mistä pitäisi lukea????
 • Juuri kauppoihin tulleesa mikrobitissä pitäisi nýtolel testi jota sitä tehtäessa jo ennakkoon kerroin
  Netissä ei vielä ole esillä
   oman versioni saan kai maanataina kun pistivät sen tulemaan 😀
 • Tänään törmäsin ongelmaan, joka olisi kiva saada korjatuksi. Kun tuttavan telkkarissa on vain yksi hdmi ja siinä haman hdmi kytkin kahdelle hdmi laiteelle. Ykkösessä on hub ja kakkoseen laitoimme chromecastin. Kun hub on päällä ja valitsee kytkimestä chromecastin kaikki toimii, mutta kun senjälkeen valitsee taas kytkimestä hubin, niin kuvaa ei enään tule ruutuun (televisio ilmoittaa myös hetken kuluttua, ettei signaalia tule). HDMI johdon irroittaminen hubista korjaa tuon ongelman. Chromecast ei sekoa tuosta kytkimestä ollenkaan vain hub.

  Samoin joskus kun menee Scartin puolelle telkkarissa ja palaa hubiin, niin kuva on pysähtynyt ja alkaa toimia vasta kanavanvaihdon jälkeen.
 • Tuskin on kovin tärkeää keskittyä random-valmistajan random splitterin toiminnan takaamiseen. HDMI-johdossakin muuten kulkee virtaa ja dataa (käsittääkseni Hubilta molempiin suuntiin televisiosta), joten sen irroittelu live-laitteesta ei ole suotavaa. Sitä paitsi, tässä jää kaikki olennainen splitteristä kertomatta, jotta onko se HDMI-yhteensopiva täysin Hubin kanssa ja mikä sen malli on noin muuten. Tosin ei kannata pidättää hengitystä odottaessaan että todella johonkin random-laitteen tukemiseen laitetaan yhtään panosta.
  Oikea lähestymistapa on hommata toinen splitteri (sekä varmasti oikeanlaiset johdot), joka varmasti on uusi ja sopiva HDMI:lle ja kokeilla sillä. Sillä testillä voi osittain poissulkea, missä "vika" on.
 • Kysymys on enemmin siitä, miksi signaalin tulo katkeaa, kun hetkellisesti siirrytään toiseen laitteeseen ja palataan takaisin aluperäiseen kun kytkin käännetään takaisin. Kytkin toimii täysin muiden laitteiden kanssa ja on upouusi.

 • Siis samaa tekee mulla välillä Lindyn kaukohjattava hdmi switch hubin kanssa. Eli kun vaihdan vaikka hubin kuvan tv:stä tykille tai toisinpäin. Niin purkin kuva pimenee, ja hdmi switch ei tee tätä millään muulla laitteella. Eli jotain siinäkin on.
 • Sami. Tuo reagoint voi olla hidas ja joskus kaapelin hdmi irroituskin välissä auttaa tai sitten vaan telkkari "sekoaa". Huvittavaa että jotkut ovat sitä mieltä että kaikki hubin viat ja bugit pitää antaa anteeksi vaika esim.HDMI on aivan kansainvälinen standardi jossa pitäisi olla yhteensopivuus ja jos kuva näkyy molemmista ei johtokaan luultavasti ole väärä. Se on t uo sama "kopla" joka aina torpaa toisten asiallisetkin kysymykset ja haikaileee vain  bugiseen laitteeseen uusia valikkotyylejä:)
 • ihan sama. Mulla on deltacon switchi ja sillä ainakin toimi wbox, kannettava ja hubi saumatta.
 • Ja seuraavaksi aapo väittää, että tämä tarkoittaa mielestäni kaikkien jakajien toimivan. Jep.
 • Annatko deltacon switchin tuotekoodin.
 • Paolo- siis kuten sanoin voi olla että myös telkkari sekoilee
  Deltaco nyt ei ole mikään laadukas merkkituote jos sitä koetat selittää vaan sattumien summa   itsellä o n  yamahan kotiteattirissa 5 linjan jakaja joka toimii myös silloin vaikka värkki ei ole muuten käytössä
  Aikoinaan noiden tuotteita myydessäni huomasin että sekalaista kiinakamaa nekin oli mutta brändätty myyjän mukaan.
  https://www.deltaco.fi/tavaramerkit


 • Jos nyt pysytään ihan asiassa niin standardit on luotu siksi että laitteet ovat yhteensopivia keskenään
  Hdmi kaapeli nyt kuitenkin on sellainen jota kaikki ei tiedä että niitä on paljon eri ominaisuuksilla varustettuna. Joissakin voi olla mm paluuääni.  lan ym. ominaisuuksi.
  Tässä vähän linkkiä omiin tutkimuksiin ja googlella lisää.
  Mikä tahansa HDMI kaapeli ei siis aina toimi joka paikassa.
  Lisäksi tieysti laitteissakin on eroja jo valmistusvuodenkin mukaan koska vanhoissa oli vain perus ominaisuuksia.
  https://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-0F4/tarvikkeet--kaapelit--hdmi-dvi-displayport?ob=6&fq=hdmi%20kaapeli
 • Jos joku on niin vanha että muistaa entisaikojen vga kaapeleiden liittimet niin niissähän näkyi vastaavia ominaisuuksia ja eroja että joissakin oli vain muutama piikki ja toisissa moninkertainen määrä
   sama myös näissä dvi liittimissä

 • @sami
  http://www.cruzbroker.fi/tuote/deltaco-hdmi-kytkin-3-sisaantuloa-1-ulostulo/7333048023926/

  Toi, mutta se että se toimii mulla tietyillä laitteilla ei takaa muille mitään.

  Ja tolle yhdelle tapaukselle, niin kirjoitan just mitä tarkoitan. Eli deltacon switchi toimii, ei mitään muuta informaatiota arvottavaksi.
 • Sain DNA:lta soitin juuri äsken. Halusivat tarkistaa palveluiden tilanteen. Tuli myös keskustelua Hubista. Asiakaspalvelija sanoi, että nyt antenniverkon asiakkaat voivat saada kaikki samat IPTV-kanavat Hubin kautta kuin kaapeliverkon asiakkaatkin. Hän varmisti vielä asian esimiehensä kanssa puhelun aikana. Pitääkö tämä muutos todella paikkansa? Voisiko joku DNA:n edustaja vielä vahvistaa asian täällä? Tai onko jollakin antenniverkon asiakkaalla jo kokemusta tästä muutoksesta? Tämä on tärkeä tieto minulle ja ehkä muillekin antenniverkon asiakkaille, kun tekee päätöstä yleensäkin koko Hubin hankinnasta ja kanavapakettien tilauksista. Minä lopetin kaikki antenniverkon kanavapaketit Ruutu+-kanavien poistumisen takia. Enkä ottanut Hubia, kun antenniverkon asiakkaita syrjittiin vielä silläkin puolella verrattuna antenniasiakkaiden kanavatarjontaan. Hyvä, jos tilanne olisi todellakin tasapuolisempi nyt.
 • Ei ainakaan minulla toimi DNA L premium asiakkaana, juuri kokeilin.
 • Eli se siitä uusimmasta myyntipuheesta? :-D
 • Erikoista on siinä, että osa kanavista voin katsoa dnaTv netti/kännykkäsovelluksella, muttei hubilla. Sitten on vielä kanavia, mitkä eivät näy sitäkään kautta (kanavat, jotka kuuluvat DNA L kaapeliasiakkaan kanaviin)
 • Ja kanavat ovat kyllä hubissa, eivät vaan aukea antenniasiakkaan tilauksella.
 • Kuulostaa tutulta. Eli kaikille asiakkaille ei kai sitten vieläkään lähetetä samoja kanavien avauskoodeja tasapuolisesti. Soitto tuli DNA Kaupan numerosta, ei joltakin muulta yhteistyökumppanilta.
 • DNA tv juuri sellainen televisio jonka haluat 😀

 • Kaikkea voi haluta teoriassa, mutta ei saa käytännössä.
 • Tässä listaa ulkomuistista. Voi olla virheitä.

  Hubilla näkyvät DNA L tilauksella
  Ruutu+ dokkarit
  Ruutu+ lapset
  Ruutu+ leffat ja sarjat
  Animal Planet
  Discovery channel
  Disney channel
  Disney junior
  Disney XD
  Eurosport 1 ja HD
  Eurosport 2 ja HD
  Investigation discovery
  Nat geo wild
  Nick junior
  Viasat history

  Dna sovelluksessa, eivät hubissa
  Fuel Tv
  English club
  Motorvision tv

  Eivät näy vaikka ovat listalla dna sovelluksessa ja hubissa
  Discovery science, discovery world.

  Eivät tule ollenkaan
  BBC prit, CNN international, travel channel, outdoor channel ja VH 1


 • @Sami

  Kiitos listasta. ☺
 • Harri
  Arvaas  mikä on kaikkein pottumaisinta koko hommasa
  Kun taloyhtiössä on dna kapeli ei voi edes äänestää jaloillaan vaan pakko kärsiä kaikista "ominaisuuksista!
 • Sieltä puuttuu siis edelleen juuri niitä lempikanaviani eli CNN, Travel ja VH1. Sentään näkyisi edelleen Discovery. Outoa myös, että miksi vieläkin jokin näkyy vain DNA TV -sovelluksella. Olisi kätevää, jos kaikki näkyisi Hubilla. Olisi vähemmän kikkailua systeemistä toiseen.
 • Joku DNA:n edustaja vastasi minulle nyt Facebookin puolella...

  "Hei Harri! Hubi mahdollistaa tosiaan antenniverkon asiakkaille kaapeliverkkoa vastaavan kanavatarjonnan. Aivan kaikkia samoja kanavia ei ole vielä tarjolla, mutta suurinosa maksukanavista löytyy IPTV-kanavista. Peruskanavat tulevat siis hubin kautta edelleen joko antenni- tai kaapeliverkosta, riippuen käyttötalouden tekniikasta. IPTV-kanavalistan löydät sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-dnatv#kanavalistat. Esimerkiksi Ruutu+-paketin kanavat on mahdollista saada antennitaloudessa näkymään IPTV-verkon kautta vaikka näiden saatavuus onkin antenniverkon osalta poistunut. DNA TV-hubiin voit tutustua tarkemmin täällä: https://kampanja3.dna.fi/dnatv/."

  Minä vastasin...

  "Kiitos vastauksesta. Asiakaspalvelija siis lupaili puhelimessa vähän liikaa, kun hän sanoi, että nyt voi saada näkyviin kaikki samat kanavat kaikille IPTV:n kautta. Totesinkin, että jos näin todella on, niin siitä kannattaa kertoa myös Tuki-foorumin puolella. Hyvä, jos palvelu on kuitenkin tasapuolistumassa. Seuraillaan tilannetta. ☺"
 • Tietenkin voivat sanoa että nämä kanavat näkyvät (Fuel Tv, English club, Motorvision tv ) kun ne voi castata hubiin dnaTv:stä vaikka kännykällä.

 • OT:
  Aapo
  "Kun taloyhtiössä on dna kapeli ei voi edes äänestää jaloillaan vaan pakko kärsiä kaikista "ominaisuuksista!"

  Tuota(kaan) ajatusmalliasi en oikein ymmärrä. Nyt Hubin hankittuani meillä katsellaan ensimmäistä kertaa DNA:n TV-palveluita vaikka DNA:n kaapelinetti on ollut käytössä jo 6 vuotta.

  Esimerkiksi Elisa Viihde, Maxivision Viihde ja Watson toimivat vallan mainiosti DNA:n kaapelinetillä eikä tarvitse kärsiä "ominaisuuksista". Omassa kodissani Maxivision on ollut ensisijaisena viihdeboksina jo 7 vuotta ja jatkaa vielä ainakin jonkin aikaa Hubin rinnalla.

  Vaihda ihmeessä TV-palvelun tarjoajaa jos ei miellytä, mutta älä pommita "DNA TV-hubi/Kehitysideat"-ketjua täyteen kommentteja, joilla ei ole mitään tekemistä Hubin kehittämisen kanssa.

  =)juha
 • JuhaN
  Et vissiin  oikein sisäistänyt että kun on kaapeli josta ei pääse eroon on sidottu tähän operaattoriin ja jos jo tv ja nettipalvelut  kaapelissakin tökkivät niin ei siinä se hubi ole suurin ongelma  jos antennisignaalikin kusee.
  Ihan sama minkä operaattorin purkilla katselee jos jo antennisignaalissa on häiriöitä ja niitä meidän talossa on ihan muidenkin telkkareissa
  IP telkkukin vaatii häiriöttöman nettikaistan purkista riippumatta.

 • Aapo:"niin ei siinä se hubi ole suurin ongelma jos antennisignaalikin kusee"

  ...ja ketjun nimi oli "DNA TV-hubi / Kehitysideat"

  Tekisitkö ihan uuden ketjun vaikka nimellä: "Aapon tv ja nettipalvelut DNA:n kaapelissa tökkivät"

  =)juha
 • Ollaanpa sitä nyt tarkkoja nimestä mutta jos ei linjakaan toimi sekin vaikuttaa hubiin ja  veikkampa  etten ole ainoa jolla  myös  linja on aiheuttanut sen että ei tiedetä onko vika hubissa ja mitä sen  kehitys vaikuttaa jos syyt on syvemmällä?
  Odotan mielenkiinnolla tuota MB testiä niin nähdään mitä oikeat ammattilaiset on olleet mieltä hubista ja sen vioista niin siitä saa sitten oikea suunta kehitykseen eikä minun tai muun "mutuiluja"
  Posti ei vielä tänään kantanut lehteä meille

 • Hubissa ei ole väittämiäsi suuria ongelmia. Ihan sama vaikka testit olisi tehty puhdas tilassa mikroskoopilla. Kumma kyllä sinulle siunaantui kaikki viat, mitä keskustelussa oli. Korjattavaa kyllä, joillain voi olla mitä tahansa vikoja kuten kaikissa laitteissa voi olla. Tämä palstan otanta käyttäjistä on niin mikroskooppinen, ettei edes mitään yleistä johtopäätöstä voi vetää mistään.

  Kappas, laite on ollut kiinni wifissä ja pysynyt päällä nyt 796 201 sekuntia yhtä soittoa....
 • No oma kokemukseni hubista, nyt noin 3 viikon testailun jälkeen on, että kyllä niitä vikoja/puutteita on tuhottoman paljon. Sanoit sinä Paolo mitä hyvänsä. Ja itsekin olen hubia käyttänyt sekä kiinteällä 24mt adsl linjalla, sekä DNA:n omalla 100mt 4G linjalla ja molemmilla toiminta yhtä huonoa ja enitenhän tässä on potuttanut tuo castaamisen toimimattomuus muista sovelluksista kuin DNA mobiilisovelluksesta. Siinäkin taas useana päivänä taas nettitallenteet teillä tietämättömillä...??

 • Niin en mahda sinunkaan sisälukutaidollesi yhtään mitään. Ongelmasi eivät peilaannu kaikille, eikä se että laitteeni toimii tarkoita muille yhtään mitään.
 • Paolo
  "Kappas, laite on ollut kiinni wifissä ja pysynyt päällä nyt 796 201 sekuntia yhtä soittoa...."

   Tuosta mm Sami mainitsi juuri että pitääkö pitää purkki jatkuvasti päällä kun esim hänelläkin tuo käynnistys sammuttamisen jälkeen on vaatinut  poverijohdon irroitelua
  Ei uskoisi porukan älykköjen kirjoituksta ettei ne jotkin lagaamiset tai ominaisuudet ole mitään sillä jos  jonkun  auto olisi yhtä buginen alkaisi armoton ruikutus  huoltokorjaamolla mutta kun kysymys on muusta ollaan ikään kuin alkuaikoina että pidetään ihmeenä että edes jonkilainen kuva mystisestä laatikosta jota televisioksi kutusutaan saadaan näkyville.
 • ihan of topic voisi vielä ehdottaa että muutamalle lahkeeseen ruikkijalle laitettaisiin ihan oma palsta jossa voisivat keskenään kauhistella muiden sanomisia:)

 • En ymmärrä tekstistäsi muuta kuin sanoja - mitään sisältöä siinä ei ole.
 • Voin kertoa että kun juttelin DNA:n henkilön kansssa hän puolusteli keskeneräisen laitteen julkaisua että asia oli tiedossa mutta heidän oli pakko julkaista koska sitä niin kovasti kyseltiin.
  Rahastuksellahan ei tässä varmaan ollut mitään merkitystä 😀

  Voin myös sanoa että luultavasti tiedän näistä syteemeistä    ja DNA jutuista enemmän kuin moni ruikuttaja itse.
 • Näillä olen saanut hubin toimimaan paremmin. Virransäästöt ja lepotilat pois päältä, kiinteä ip osoite hubille, kaukosäädettävä pistorasia (helpompi katkaista virrat)ja lopuksi vielä pistokkeen kääntö toisinpäin silloin kun on kaukosäädettävässä pistorasiassa (ilman sitä pistokkeen kääntö ei vaikuttanut mitään), se viimeinen muutos teki enemmän kuin aiemmat säädöt????. Antennijohtoon laitoin vielä virtasuojauksen, mutta silloin jäi osa VHF kanavista tulematta.
 • Kaukosäädettävä pistorasia 😀 Kappas, laite on ollut kiinni wifissä ja pysynyt päällä nyt 796 201 sekuntia yhtä soittoa....Vähän sama kun sanoisi ettei autossa ole mitään vikaa jos pitää olla hinausapua sen käynnistykseen.
  Vika mikä vika eikä vippaskonsitet tee hubista toimivaa 😀

 • Miks Apostoli Aapo yleensä hankit Hubin jos kerran "  tiedät syteemeistä    ja DNA jutuista enemmän kuin moni ruikuttaja itse. ? "

  Tässä vaiheessa olis jo pitänyt varmaan oppia jotain kun oot ilmeisesti useempia vuosia ollut Dna : n touhuihin pettynyt . Ei vaan oo loogista odottaa että yhtä - äkkiä tulis ( sun kriteereillä ) joku huippulaite .


 • Minulla alkanut taas jatkuvasti PINniä kysellä. Ei auta muu kuin käyttää sähköt irti ja syöttää PIN uudelleen.
 • Sami.
  Tarkoititko virtasuojalla ns. galvaanista erotinta?
  Muistanko onkein että sinulla on oma harava antenni  katon päällä?
  Käytätkö antennijakajaa?
  Kuten kerran jo sanoin niin vaikka kerrostalossa on signaalitasot vahvistimien ansiota okseenkin täydet tiputtaa jakaja tasoja kuvan mukaan ja jos on vain haravasta kyse niin silloin tuo kanavien kato mainetsemassasi tapauksessa jo liian heikosta signaalistakin
  Kuvan arvoillakin oli meillä ongelmia ja välillä herja heikosta signaalista

 • Sitä galvaanista erotinta tarkoitin. Omakotitalon katolla on UHF ja VHF antennin ja yhdistetty molemmat vahvariin. Signaali palasi kun otin erottimen irti, 0%sta mentiin 100%tiin. VHF toimii muuten hyvin, mutta kanavasisältö on surkea. UHF B ja F niput taas eivät toimi ollenkaan hyvin.
 • Olipas muuten ankea "oikeiden asiantuntijoiden" pakina Mikrobitissä - ja nimenomaan pakina. Mitään asiantuntijuutta ei pakinassa esitetty testilaitteiden, testiolosuhteiden tai minkään muodossa. Pakina ei auta uutta asiakasta mitenkään eikä tuo jo käyttäjälle mitään uutta. Aivan selkeästi laite oli ehkä avattu ja asennettu, pläräilty ehkä tunti ja loput googletettu. Harmi sinällään, ettei mitään hardcore testausta ole tehty. Pakinan sävy oli kuitenkin positiivinen, joten mitään kirsikanpoimintaa edes sieltä ei Aapolle taida irrota -  paitsi lopussa oleva lähinnä huvitta kaneetti: "myös DNA:n """keskustelupalstalla""" on "raportoitu" monista erilaisista ongelmista TV-hubin kanssa.
  Arvosana 3.5/5, joka sekään ei kerro juuta eikä jaata.
 • Joku arvosteli taas tavan mukaan minua kun sanoin että -3,5 db  on kunnon erottimenkin vaimennus ja noiden marketti ja halpahallikamojen lukemista ei pirukaan tiedä.
  Itsellä kaksi f- liittimillä olevaa ja noissa halvoisssahan  on yleensä suoraan se tv-antenniliitin.
  Saatko antennivahvistimestasi sitten nostettua tasoja jos käytätä jakajaa vai onko jokin ilman täätöä oleva malli

 • Eihän ammattilaiset tietysti vedä vertoja sinun laajalle ammattitaidolle ja kokemukselle mutta sen me jo tiesimmekin 😀
  Luuöletko muuten että lehdessä voidaan kertoa totuuksia  ihan niin  rankasti ja perusteellisesti kuin muualla
  Lehtikin kun pitää huolen tuloista ja pelkää liikaa totuuksien kertomista ettei mainostajat katoa
  ja en olisi ihan varma siitäkään miknälainen osakesalkku tuolla t´lehdellä on mihinkin suuntaa mutta pääasia ettei ole ihan "tunnevammaisia älykköjä" testaamassa joiden lausumat riippuu siitä kuka puhuu.
 • Kerroit artikkelin olevan asiantuntijoiden tekemä kaiken maailman hilanvitkuttimet apunaan. Ei näkynyt. Lainaisin pakinan suoraan tänne, mutta se ei käy tekijänoikeudellisista tms. syistä, jotta jokainen yli 80ÄO:n voisi asian laidan tarkastaa.
  Ja käännät taas kelkkaa, ettei artikkeli/pakina olekaan täysin puolueeton, vaikka onkin asiantuntijoiden tekemä. Eli onko se pakina nyt huono, kun se ei olekaan sellainen kuin odotit ja halusit? Ainakin nyt perustelet niin, vaikka et ole sitä edes lukenut.
  Missä niitä totuuksia on esitetty rankasti? Täällä on jotkut kertoneet ettei laite toimi - kukaan ei ole sitä kieltänyt. Täysin eri asia on, miten se peilautuu kokonaisuuteen, mutta sellaisesta asiasta sinulla ei ole hajuakaan, koska olet liikkeellä täysin omalla agendallasi, jonka laatu on jokaiselle vähänkin järjissään olevalle täysin selvä, vaikka luulet ettei sitä ymmärretä.

  Tekstisi, lainauksesi ja aasinsiltasi ovat kovin sekavia ja epäjohdonmukaisia kautta linjan.
 • Aapo Quote:

  ""...todellisten asiantuntijoiden kunnollisissa oloissa suorittamat testit tuosta hubista ja varmaan DNA myös ottaa onkeensa näistä tuloksista järkevinä kehitysehdotuksina"""
 • Saapas 2.0
  Jos olet lukenut ja tajunnut lukemasi niin DNA digiboxi tai hubi on ainoa jolla näkee DNA ohjelmatarjonnan DNA kaapelista  ja tuo minun HD-2 purkin vioista kerroin jo aikaisemmin että se pikselöi ja boottailee omia aikojaan.
  Tässä on siis valittava ruton ja koleran välillä ja se on hubissa parempi ettei sen jumitus ja boottaaminen kestä niin kauaa kuin hd boxissa jossa ehtii jo puolet uutisista mennä ohi saati sitten formulassa kadota joku herkullinen tapahtuma.
  Kysymys muuten on siitä että puhutaan hubin ongelmista eikä se ole ratkaisevaa tai kuulu muille miksi kukin niitä ostaa.
  Hankkimalla esim. elisa viihteen saa kyllä kanssa eri maksulla toimvan laitteen mutta kun se dna kaapelin antenni ja datasignaali ei siitä parane
 • Paolo
  Jos olisit hetkinkin ollut liike elämässä ja bisneksissä tajuaisit itsekin jotan näistä pr jutuista ja testeistä
  Poulueetonta ei ole jättää kertomatta mutta ei myöskään valehdella 😀
  Aivan turha sinulle on takoa joitakin juttuja  liikemaailmastajoista ei sinulla ole hajuakaan
 • Varmaan kantsis tää tappeluväittely lopettaa tähän ja joku aktiivinen kirjottelija tietokoneella vois ynnätä noista aiemmista viesteistä kaikki ongelmat/bugit/varteenotettavat kehitys ehdotukset vaikka yhteen viestiin. Jos saatais siihen viestiin joku vastine DNA:n kehitystiimiltä, että mitä ollaan nyt korjaamassa tai uudistamassa seuraavaksi. Ite oon ny muutaman päivän kännykirjottelun varas ja sillä ei jaksa tehdä ite yhteenvetoo. Olisko yhteenvedossa mitää ideaa tähän väliin??
 • Tää ketju on sykolokisesti kiinnostava . Tosiaan sitä moderointia ja rakentavien kokemuksien ja ehdotusten kokoomista on ehdotettu täällä muutamaan otteeseen mut ei näytä Dna : ta kiinnostavan vielä .
 • Pistetan yt vielä Paololle  ja ihailijoille ihan rautalankaesimerii kysymyksen muodossa.
  Jos joku lehti kertoisi tositarinat tällä vikalistalla kuin palstoillakin ollut ei kukaan  enää uskaitaisi antaa mitään laitetta niille testattavaksi ja varsinkaan näitä tämän alan made in tunisia tuotteita
 • Eniten tähän väliin kiinnostais joku DNA:n vastine/ilmotus mitä korjauksia/säätöjä ne tällä hetkellä oikeesti tekee hubin suhteen. On todella lähellä kyllä oman hubin palautushetki, ellei tuu mitää infoo mahdollisista korjauspäivityksistä ym. Niin vois tietää onko hubilla oikeesti valoisa tulevaisuus? Vai onko taas kyseessä joku välivaiheen rimpula, jonka saa sitte taas 1-2v päästä vaihtaa uuteen kolmensadan vermeeseen, joka tyrkätään taas keskeneräsenä markkinoille???
 • Josko nyt lopetettaisiin nuo aikuisten hiekkalaatikkoleikit tällä palstalla ja keskityttäisiin olennaiseen, niin voisi hyvällä tuurilla olla jotain hyötyäkin tästä...

  Keskeneräinen ja kankea käyttäähän tuo on ja siksi ei itselä päivittäiseen käyttöön yllä. Olkoon nyt varalaitteena odottamassa parempia päiviä.

  Itsekin vain pari kertaa tuota käyttänyt ja jo pariin kertaan sinne pinkoodit joutunut syöttämään. Tuo castaus olisi myös syytä saada toimimaan kunnolla. En aikanaan itse sitä saanut toimimaan, kun tarvetta oli. Ja kunnollinen, muokattava epg ehdottomasti!
 • Mä olen tässä säikeessä kysynyt 19 päivää sitten mm. Denarin aikomuksia, mutta sen jälkeen ei ole mitään relevanttia Hubin suhteen tullut siltä osastolta. Se häiritsee tässä laitteessa mua kaikista eniten.
 • Juuri niin Jupe
  Jos ei joku kokoa ajan herjoja heittelisi ja lahkeessa nylkyttäsi pysyisin minäkin paremmin asiassa 😀
  Eipä täällä voi sanoa kuin päivää niin samat hemmot heti koivessa kiinni 😀
   Turha on DNA:n tällaisia kirjoitella sääntöihin kun ei kuitenkaan viitsitä vahtia tai poistaa huonosti käyttäytyviä.
  "Käyttäjän IP-osoite tallentuu palveluun keskustelupalvelua käytettäessä. DNA:lla on oikeus estää keskustelupalstan käyttö IP-osoitteen tai sähköpostiosoitteen perustella, jos henkilö on toiminut näiden käyttösääntöjen tai lain tai hyvän tavan vastaisesti."
 • Volumen-säätöön lisää skaalaa ja steppeihin vähemmän askellusta. Normiaikaan ei riitä välttämättä huipputehot, jos vaikka tsiigailee ohjelmakirjastoja tai applikaatiolähteitä ja illalla alapäässä on liikaa. Iltaisin joutuu aina toistolähteestä säätämään tehoja vähemmälle ja aina jos haluaa noista toisiolähteistä virittimen sijaan jotain kuulla. Ei tarvinnut wboxilla esmes.
 • Saisi nyt sen tallennuksen IPTV kanaville, kun alkoivat taas nämä antennihäiriöt. Niin mitään ei voi tallentaa antenniverkon maksukanavista. Olisipa kaapeliverkossa. Antenniverkkotekniikka on niin 1900 luvulta.
  https://www.digita.fi/medialle/tiedotteet/voimakas_radiokeli_aiheuttaa_hairioita_tv-vastaanotossa_eri_puolella_suomea.4949.news​​​
 • Ei 1900 luvun puolella ollut lainkaan niin paljon häiriöitä vaikka kuva sitten olisi  huonompi 😀
  Senhän havaitsee jo tätäkin palstaa lukiessa. Vanhat töllöt toimi hyvin ja vain naapurin poikien mopot joskus häiritsi ja  ikääntynytkin töllö tuli usin parilla nasevalla kopautuklsella taas kuntoon 😀
 • Terppa-
  Moni on pyytänytkin että DNA tekisi listan toiveista ja kommentit niiden toiveiden toteuttamisesta tai voiko yleensä harkita niitä sekä summittiasesta aikataulusta.
 • Minkälaisia kokemuksia muilla Hubin käyttäjillä on AndroidTV-puolen appien videotoistosta? Tilasin eilen Viaplayn urheilupaketin ja urheiluohjelmien kuvan toisto nykii todella häiritsevästi ja tekee ainakin jääkiekon toistosta käytännössä katselukelvotonta.

  Hubissa on näyttötilana 1080p@50Hz, jota DNA suosittelee. Viaplay kuten monet muutkin Eurooppalaiset palvelut lähettävät ohjelmansa 50Hz kuvataajuudella. Osaisiko joku Hubin kehityksen puolelta tai muuten AndroidTV-alustasta tietävä kertoa, tekeekö tuo AndroidTV jotain ylimääräisiä kuvataajuuden muunnoksia toistossaan? Eli esim. Viaplayn tapauksessa videostream 50Hz -> AndroidTV 60Hz -> näytölle 50Hz, joka voisi selittää tuon kamalan nykimisen. Koskeekohan tämä nykimisongelma siis kaikkia Eurooppalaista 50Hz kuvataajuutta käyttäviä mediasoftia AndroidTV:n puolella?

  Vertailun vuoksi samalla televisiolla toistettu AppleTV:n (myös 1080p@50Hz asetuksella) Viaplay appi näyttää samasta lähetyksestä täysin sulavaa kuvaa ilman minkäänlaista nykimistä.

  =)juha
 • Jos aple toimii samassa nettilinjassa ja hubi ei niin eikös se jo riitä todisteeksi että missä on vika.
  Hubi vaan ei ole vielä valmis myyntikelpoinen tuote ja ihmeen kauan täällä porukka jaksaaa sitetää noita vikoja ja vielä maksaa siitä että saa tuollaisen tuotteen.
  Kokemksien jälkeen seuraan tätä palstaa  palautin hubin ja otan vasta sitten uusiksi kun täällä ei ole päivittäin juttua erilaisista ongelmista.

 • Ite aattelin venata tän viikon sunnuntaihin asti ja mikäli DNA ei mitää vastaile/ilmota tänne tai muualle jatkomuutoksista/korjauksista niin hubi lähtee takas heti alkuviikosta.!
 • Aapo, taas kerran...

  Ensisijaisesti itseäni kiinnostaa, onko tuo vika AndroidTV:ssä vai Hubissa ja voidaanko sille tehdä DNA:n tilaamalla softalla mitään vai onko se vaan ominaisuus? Se että haukut jatkuvasti Hubia ja DNA:ta vaikka sinulla ei ole enää mitään konkreettisia kokemuksia Hubista muutaman viikon ajalta, ei vie asioita eteenpäin...

  Mutta kuten sanottua vertailulaitteena toimivan AppleTV:n kanssa sama televisio, sama reitti HDMI:llä vahvistimen läpi televisiolle, televisio näyttää saapuvaksi signaaliksi 1080p@50Hz, Hubi ethernetillä yhdistettynä ja nettiyhteys DNA:n 200M kaapeli.

  =)juha
 • Hubi käyttää Android 6 systeemiä ja siinä on kaikenlaista pikku häikkää. AndroidTv appeihin ei DNA voi paljoa vaikuttaa. Pitäisi kokeilla chromecastiä tai sitten MiBoxia, joka käyttää samaa android versiota.
 • Mulla on kotitaloudessa 3 eri Cromecastia eri puolilla taloo ja niitten kans ei mitää häikkää, ihan sama millä netillä tai missä vehkees käyttää. Eli kaikki häikät joko hubista tai sen softasta johtuvia!
 • No onhan sekin DNA ratkaisu että myy hubia vaikka ei saa siihen toimivaa softaa
  Antennihommastani sen verran että nyt kävi huolto nostamassa vähän tasoja ja laitettiin seinään moderni rasia jossa jää taas yksi turha värkki ja pari liitosta pois mika on aina plussa näissä hommissa.
  Nuo data. tv splitteritkään mitä laitteissa  mukana on ei ole mitään laatukamaa ja samoin ne jakaja mitä yleensä kaupossa myydään telkkarin jakoon jossa on normi televisioantteni liittimet on jo usein niin löysiä liitoksista ettei signaalit kulje kunnolla. ja antennikaapelikin tahtoo irtoilla.  Tästäkin aiheesta olimme yhtä mieltä näiden huoltomiesten kanssa  ja olivat saman  ongelman havainneet.
  Samalla nostettiin tasoja antenniverkossa.
  Mitattiin myös huoltomiesten mittareilla se josta kerroin että signaalit putoaa kunnon jakajallakin sen puolet eli 3db mutta nyt taso jää meillä silti riittäväksi, toisin voi olla jossakin omakotitalon harava anntennissa jossa kenttä on jo muuten huono eikä antenni saa riittävää ja häiriötöntä signaalia     jonka vahvistaminen´kaan ei sitten laatua paranna.
  Lisöäksi tässä rasiatyypissä on sekin hyvä puoli että jos tarvitsee rukata vahvistimella tai vaimentimella tv signaalia se ei vaikuta datasignaaliin
  Sitten vaan taas seurataan telkkarin ja HD-2 boxin pikseliongelmia
  ja vaikuttiko remppa asiaan
  .

 • Testasin huvikseen itsekin tuota viaplayta hubin kautta. Ei merkittävää nykimistä, mutta ajoittain pieni nykäys oli havaittavissa ja kuvanlaadun lievää vaihtelua. Mutta näitä piti siis ihan kyttäämällä kytätä, että huomasi.
 • Jupe:

  Mielenkiintoista! Katsoit siis Hubiin asennetulla Viaplay AndroidTV-softalla? Ei castattuna puhelimesta/tabletista? Varmistuksena vielä, katselitko jääkiekkoa tai jotain muuta nopeasti liikkuvaa kuvaa? Elokuvissa tai TV-draamassa tuota ei niin hyvin erota.

  Pitänee testailla illalla erilaiset television asetuskombot läpi, mutta tuon AppleTV:n täydellinen nykimättömyys samoilla asetuksilla hämmentää edelleen.

  =)juha
 • JuhaN
  Oisko laitteiden prosessoreissa. prosessoritehoissa ja tekniikassa myöskin eroja?

 • Nimenomaan juuri asennetun apin kautta. Castausta en ole saanut edes toimimaan (ainakaan Telia tv:stä) Action sarjaa katselin. Katsotaan jaksanko ruuvata tuon vielä päälle illemmalla, niin voin vielä jonkun kiekkolähetyksen tsekata myös. On vaan niin kankea käyttää, että mielummin kattelee älytelkusta suoraan. Vaikuttaa vielä tuon PIN koodin vaativan joka käynnistyksellä...
 • DNA on näköjään nyt ollut "aktiivinen" tässä ketjussa 21 päivää sitten.
  Sen jälkeen syvä hiljaisuus vaikka monikin käyttäjä on  pyytänyt edes summittaista aikataulua tai muuta tietoa tulevista päivityksistä. Älkääkä vaan vastatko nyt, että tiedoitamme heti, kun jotakin tiedotettavaa on. Kyllä teillä pitäisi olla tiedossa mitä siellä ollaan asian hyväksi tekemässä. Uusia parannuehdotuksia ei edes viitsi enää laittaa, kun edellistenkään toteutumisesta ei ole mitään tietoa.

  Taidan mennä itsekin Terpan tavoin purkamaan kauppaa, koska nyt tuntuu siltä, ettei DNA:lla ole halua / ymmärrystä / resursseja edes tiedottamiseen saatikka asioiden korjaukseen.
 • Paha se on niiden olla aktiivisia kun nuo asiakaspalvelijat ei itse asiasta mitään tiedä kun "yläkerta" ei pahemmin niitä infoa
  Eipä siitäkään ole minusta tullut infoa onko softan "aivoriihi" edes suomessa tai DNA työväkeä vai onko softan kehitys ulkoistetettu kuten apinkin softan laita lienee.
  Oikeastaan hyväkin niin ei tule porukalle turhia toivietta tivata sitten jos ilmoitetut aikataulut ei pidäkään paikkaansa
 • Pitäisi sentään Kehityspäällikön jotakin tietää!!! Hänhän se tänne juuri kolme viikkoa sitten tärkeimmät toivomukset listasi.
 • @Aapo

  "Oikeastaan hyväkin niin ei tule porukalle turhia toivietta tivata sitten jos ilmoitetut aikataulut ei pidäkään paikkaansa"

  Kokemukseni mukaan ei vain DNA:lla , vaan puhelinoperaattoreilla yleisemminkin nuo aikataulut pettävät aina. Yhtään softaa ei ole ulos tullut vielä ajallaan , jos se dead line on ilmoitettu. Syitä voi olla monia , mutta suurin lienee se , että softankehitys on ulkoistettu laitevalmistajille / softafirmoille eli operaattorit eivät tee  niitä itse. Eivätkä edes osaisikaan. Operaattorit tekevät vain speksejä ja testaavat em. tahojen tuotoksia , mikä tekee nopeat muutokset mahdottomiksi. Siis kun softassa havaitaan vika / puute , niin sitä raportoidaan tekijälle ja sieltä tulee testiin muutettu versio joskus ja operaattori testaa sitä ja hyväksyy tai hylkää jne...

  Ja tämä ruletti pyörii usein monta kierrosta ennen kuin softa toimii. Jos sekä softan teko ja testaus olisivat kiinteämmin saman instanssin käsissä ja vastuulla sanktioiden uhan kera , niin homma nopeutuisi huomattavasti. No se voisi maksaa operaattoreille sen verran enemmän , että on valittu tämä nykyinen systeemi.


 • Mikäs kiire niillä on kun raha virtaa tällaisesta rupusestakin purkista kassaan 😀
 • Siinäpä se.

  Niin kauan kuin tuo laadunvalvonta on tätä tasoa ja lähinnä kuluttajien vastuulla , niin meno jatkuu tällaisena. Eri asia olisi , jos kuluttajan suojasta olisi laissa vahvemmat määräykset ja myös viranomaisilla velvoite määrätä sanktioita palvelun / laitteen myyjälle (tässä tapauksessa DNA:lle) mikäli laite ei toimi tai muuten ei vastaa luvattua.

  Silloin toimimattomuus maksaisi myyjälle ja sitä kieltä ne myyntimerkonomit ymmärtäisivät vähän paremmin.
 • Kyllä kulutajaa suojaa laki mutta kun porukka kärsii eikä tajua että joka ainoan sopparin saa purettua dna:n kanssa sillä perusteellä mitä täälläkin on jo vvioisi todettu eikä kukaan uskalla kysyä esim itse kilpailu ja kuluttajavirastosta mitä mieltä ovat siitä että myydään laitetta joka ei toimi odotisten ja lupausten suhteen
  Vanha jenkki sananlasku sanoo että on moraallisesti väärin antaa hölmöjen pitää rahansa
   Siksi ihmettelenkin muutamaa lahkeessa nylkyttäjää että mikä kiksejä saavat kun puolustavat ja mollaavat kaikkia lausuntojani jotka itse asiassa ovat käyttäjien edun mukaisia vai ovatko operaattorin palkkalistoilla?
  Joku taisi juuri kertoakin että sai ilmaisia kanavapaketteja 😀
  http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_fi.htm

 • P,S, kuten toisaalla kerroinkin niin yksi DNA edustaja puolusteli asiaa että heidän oli pakko laittaa hiukan keskeneräinen laite jakoon kun sitä niin pyydettiin ja toinen puolustus oli antennikanavamuutos.
  Ei se ole mikään seltys sillä kautta aikojen ovat ihmiset olleet tarjonnan suhteen eriarvoisessa asemassa jo maantieteellisen sijainnn ja  asutustiheyden suhteen
   Markkinarako  ja raha tässä taatusti oli pääasia varsinkin kuin muilla on toimivia systeemejä jotka on jo sisäänajettuja
 • Niin kyllä Suomessa on kuluttajansuojalaki , jonka avulla saa kaupan purettua , mutta entä sitten??

  Jos yksittäinen kuluttaja purkaa kauppansa , niin ei se hetkauta myyjää pätkääkään. Jos halutaan , että sanktiot ovat operaattorille tuntuvat , niin se edellyttää vähintäänkin ryhmäkanteen nostamista ja aika suurta määrää osallisia siinä. Se mitä kaipaan on , että laissa olisi viranomaisille velvoite tutkia yksittäisen asiakkaan valitus ja tarvittaessa määrätä operaattorille uhkasakko ja määrätä laite /palvelu myynitkieltoon siksi aikaa , että se toimii kuten luvattu. Silloin myyjällä olisi intressi laittaa homma kuntoon nopeasti.
 • Ei ne tutki enne kuin joku tekee oikean valituksen tai haastaa oikeuteen
  Olen kanssasi samaa mieltä että tälliasta laitetta ei saisi mainostaa ja myydö mainiutsematta että jos h aluaa olla kekaniini ja maksaa siitä 😀
  Tarpeski monta valityústa jvaikka juuri KKV virastoon voisi saada säpinää aikaiseksi
  Sitä tässä itsekin olen purnannut kun joku haukkui minua että miksi kirjoittelen ja haukun kun ei ole pakko ostaa tätä. Kun taloyhtiössä tolperot tämän kaapelin ovat valinneet niinvuokdralaiset kärsivät 😀
  Kun vielä valitukset ja tieto ei dna kauppiaillakaan kulje ja myyjille on pääasia myydä se liittymä mistä saa parhaat provikat.
  Joka pakolainenkin nyt osaa kännykkää käyttää ja asentaa simmin mutta kun tuossa myyntihommassa pitäisi olla muutakin koulutusta.
  Huvittavinta oli kun meille tuli kaapeli niin hain korttia paikallisesta DNA kaupasta niin myyjä sanoi että ei turussa ole kaapelitelevisiota heiltä 😀
  Kun menin paikallisen myymälän päälliköltä  kysymään hubini Netflix asennuksesta ja sanoi ettei toimi oli aika ylimielinen vastaus että toimii se kun vaan asentaa oikein. Tarkistin vielä homman ja totesin jo palstaltakin ettei se toimi.
  Menin saman kaverin juttusille ja pyysin näyttämään miten se asennetaan niin alkoikin nikottelu että joo. ei se nyt sitten kuulemma vielä toimi. Tällaista tiedonkulkua  myyjille ja koko ajan suuri kyltti seinässä missä sanottiin netflixin olevan osa  huivin ohjelmistoa.
   Huomasin juuri että nyt ovat lanseeramassa uutta "valokuitumodemia" joka sekin on ostajan harhaan johtamista koska eivät ole oikeita valokuitumodemeja vaan eurodocsis kaapelikamaa. Nooh tiedustelin myyjältä tuosta modemista niin ei edes heille ollut kerrottu tuosta vaikka operaattorin modemihinnastossa moinen jo on näkyvissä.
  Ei ole ensimänen kerta kun tiedän niiden tarjonnasta enemmän kuin myyjät.
  Itse odotin 2 vuotta että HD-2 boxi olisi päivitetty toimivaksi. Eipä tullut eikö auttanut vaihto tai huoltokana koska laite on kanssa vammainen. Samaa pelkään hubinkin kohdalla
  Kun takuu loppui 2 vuoden jälkeen kyselin oikeuksiani KKV:n kautta ja ne ihmetteli etten aikaisemmin ole kauppaa perunut. Selitin että kun tuo on ainoa jolla koko tarjonta saadaan näkyviin. Käöskivät perua kaupan ja pyytää rahat takaisin ja kun kuulivat mistä oli  sanoivat että onnea vaan  😀
  Piti taas lakitoimilla uhkailla ennen kuin saatiin sopu boxin kohtaloista.
  Tuttu toimi kun kyseessä on tämä operaattori ja sen kanssa kaupan purku 😀
  En syyttä suotta ketään mollaa vaan koska asiasta on todisteet ja aikaisemmasta 3g jupakasta kirjoitti varmaan 5 eri lehteäkin 😀

  DNA Valokuitu Plus Premium -modeemi UBC1303 kaapelitalouksiin
  kertamaksulla 199,00 €
  tai 36 kk maksuaikasopimuksella 5,50 €/kk
 • Sääli että topfield meni konkaan sillä 360 eurolla sai niiden lippulaiva digiboxin jossa android ja gigan kovalevy Sillä sai tallennettua useampaakin kanavaa vaikka katseli  yhtä ja kaikki kanavat sai tallennettua kovolle
  Ihmettelin jo a ikoinaan että kukaan ei tajunnut sen olevan toimivampi kuin hubi
  Itse testasin tuon heti kun se tuli myyntiin mutta en siinä vaiheessa ostanut koska esiversiossa oli myös android bugeja joiden suurin syy silloin oli että ohjelmat oli tehty pääasiassa kännyille ja tableteille ja android telkkarisovellukset teki vasta tuloaan
  Ei se silloinkaan näin rupinen ollut kuin hubi eikä itse laite niinkään pottuillu tai jumitellut
  Nyt en ole seurannut oisko kunnon digiboxeja androidilla vapailla markkinoilla vai kiertääkö nuo viisaasti aiheen koska digiboksien aika alkaa muutenkin olla ohi kun telkkarit ovat kehittyneet

 • Sorry typot kun ei ole sitä editointimahdollisuutta jälkikäteen

 • Tätäkin linkkiä kannattaa tutkia siinä vaiheessa kun saa tarpeekseen hubista ja haluaa palauttaa sen 😀
  https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/virhevastuu-ja-takuu-kulutustavaran-kaupassa/

 • 1. Milloin tavarassa on virhe?
  Virheen arvioinnin lähtökohta on osapuolten välinen sopimus. Lain mukaan tavaran pitää vastata lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan sitä, mitä voidaan katsoa sovitun. Tavarassa on virhe esimerkiksi silloin, jos

  • tavara ei sovellu sen tavanomaiseen käyttötarkoitukseen
  • tavara ei sovellu ostajan tarkoittamaan erityiseen käyttötarkoitukseen. Tämä koskee tilanteita, joissa myyjän on kaupantekohetkellä täytynyt olla selvillä käyttötarkoituksesta eikä hän silti ole ennen kaupantekoa ilmoittanut ostajalle, että tavara ei mahdollisesti sovellu käyttötarkoitukseen.
  • tavara ei ole myyjän antaman kuvauksen, näytteen tai mallin mukainen
  • tavara ei vastaa kestävyydeltään tai muuten sitä, mitä kuluttaja yleensä perustellusti olettaa samanlaisen tavaran kaupassa
  • tavara ei vastaa lain tai viranomaisen vaatimuksia esimerkiksi tuoteturvallisuudesta
  • ostajalle ei tavaran yhteydessä luovuteta tavaran asentamista, kokoonpanoa, käyttöä, hoitoa tai säilytystä varten tarpeellisia ohjeita.
  Ohjeiden on oltava ostajan äidinkielestä riippuen suomen- tai ruotsinkielisiä. Englanninkielisiä ohjeita voidaan pitää riittävinä vain, jos kyse on hyvin rajatulle, erityistä asiantuntemusta omaavalle asiakaspiirille tarkoitetusta tavarasta. Ohjeiden on oltava myös sellaisessa muodossa, että kuluttaja voi niitä vaikeuksitta käyttää. Jos ostajalla ei ole mahdollisuutta käyttää esimerkiksi CD-levyllä annettuja ohjeita, on ohjeet annettava hänelle kirjallisina.

  Jos tavara ei täytä näitä vaatimuksia, siinä on virhe. Ostaja ei kuitenkaan voi vedota virheenä asiaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen jo kauppaa tehtäessä.
 • Topfield TF-6200 HD oli ihan susipaska viritys jollain aataminaikaisella android 4.jotain versiolla eikä ohjelmistoa juuri kehitetty.

  Aivan perusasiat tökki. Tallennukset onnistui miten sattuu ja kun onnistuivat oli tuuripeliä saiko niitä katsottua. Asennan viihde-elektroniikkaa ihan työkseni ja harva digiboksi on työllistänyt läheskään niin paljon kuin tämä Topfield työllisti.

  Siihen verrattuna Hubi pelaa jo nyt kaikessa keskeneräisyydessäänkin huomattavasti luotetettavammin. Asutaan DNA:n kaapelitaloudessa ja mietityttää miten käy mikäli taloyhtiö päättää vaihtaa operaattoria kolmen vuoden sopimuksen umpeutuessa.

  Tuliko ostettua kallis android härveli joka ei toimi digiboksina eri operaattorin verkossa. Toimii meillä mainiona yleislaitteena ihan perus nettiteevee sovellusten pyörittämisessä ja Kodi sovellus toimii kohtuu hyvin. Eniten harmittaa toistaiseksi verkkotallenteiden vaatimaton laatu ja castauksen puutteet.

  Pinkoodin kysely on tullut kans tutuksi. Mitä #$%vettiä se sitä kysyy joka käänteessä? Ristiriitaisin mielin toivon että kova lupaus: "sellainen tv kuin sinä haluat"  joskus lunastetaan.
 • Pin koodin kyselystä pitäisi päästä eroon kun tekee tehdasasetusten palautukset.
 • Pitäisi saada peruskanavat myös hubin nettikanaviksi. Piti katsoa rankat duunit ja antenniverkon radiokelit hävitti sub kanavan+muutkin. Onneksi on watson, niin sieltä kanavat saa netin kautta.

  Tietenkin olisin voinut käyttää chromecastia kännykästä tai hubin katsomo appia, mutta watson on helpompi.
 • Jaakko
  Luulin että toppuraa olisi kehitetty kun minäkin sain testiin vain sen "esiversion" mutta liekö olisiko jo sitten kehitys loppunut vaikka ei tämä konkurssiin mennyt suomalainen varmaan niitä sofia lie kanssa kehitelleen?
  Adroihan oli tosiaan aivan alkutekijöissään mutta muistaisin kyllä antennipuolen toimineen vai oliko minulla sitten kerrankin tuuria ja sain hyvän yksilön 😀

 • Niin noi castauksen puutteet/ongelmat itseä häiritsee tällä hetkellä kaikkein eniten, kun korvasin vielä olkkarin mediatoistiminen hubilla, kun sen piti hoitaa kaikki tarpeet.. Ainakin näin annetaan ymmärtää. Noi ongelmat olis pirun tärkee saada pikana kuntoon! En kyllä ymmärrä jos laitteessa on sisäinen cromecast, niin miten siinä voi toi castaus olla noin iso ongelma? 39,- egen cromella toimii kaikki mikä tarttee, mutta hubilla ei... Huhuh. Muita ongelmia en ny jaksa enää täs päivitelläkkää...
 • Sami
  Eihän se olisi tehdaspalautusten teko jos jotain tietoa uudesta poikkeavaan tilaan jäisi jäljelle
  Ei tullut muuten mieleen että saako hubin varmuuskopion googlesta
 • Castaus ei toimi hubilla kunnolla kun ei osaa säätää itseänsä kuten oikea chromecast.

  Tässä cmore sivulta tietoa
  Jos sisäinen chromecast ei toimi, se johtuu ns. frame rate:sta. HDMI:n kautta yhdistetty Chromecast pystyy muokkaamaan videon frame ratea, mutta sisäänrakennettu Chromecast ei kaikissa malleissa pysty tähän frame raten tulkintaan. Videoissamme frame rate on 25, kun sisäänrakennettu Chromecast vaatisi sen olevan 30.
 • Tehdaspalautusten palautus PIN ongelmissa on DNAn ensimmäinen neuvo ja auttoi minua ainakin heti ja sen jälkeen ajaa viimeisin päivitys.Tottakai siinä on hommaa laittaa ja asentaa kaikki takaisin kuten olivat.
 • No sehän on joka laitteen hätäapu että palauttaa tehdasasetukset ja boottaa
  Sillä ylensä poistuu omat mokat ja softan  solmuun menot:)
 • Sami
   Telian purkissa kaikki kanavat tulee IPTV :n káutta joten antenniongelmat voi jättää siinä suhteessa taakse
  Taidan huomenna käydä paikallisessa katsomassa jois vaikka tilaisi sen ihan telkkaria varten
  Satasella linjalla kun saan tarjouksella 20 kkuukaudessa mukana boxi ja päätelaite
  Nettiin sitten vielä toistaiseksi DNA kaapeli
  Yksi ongelma vielä ratkaistava kun se vdsl tulee piru puhelinlinjan kautta ja mulla on pitkä matka puhelinlinjasta telkkariin  enkä oikie noista wifi linjosta  pidä 🙁
 • joku saattaa arvostaa tätäkin kilpailijan ominaisuutta
  "Jos maksukanavien tallennusta pitää tärkeänä ja haluaa kaikki kanavat internetin välityksellä, niin valinta on ilman muuta" xx
   Että siinäkin kehitysidea hubiporukalle


 • @Aapo

  "Telian purkissa kaikki kanavat tulee IPTV :n káutta joten antenniongelmat voi jättää siinä suhteessa taakse
  Taidan huomenna käydä paikallisessa katsomassa jois vaikka tilaisi sen ihan telkkaria varten"

  Hmmm...

  Telian boksia ei taideta edes myydä ilman Telian nettiliittymää eikä se ymmärtääkseni toimi muiden operaattoreiden verkoissa.

  https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Uusi-Viihde-on-taalla/ba-p/135450/page/2#comments​​​

 • Mua ei pätkän vertaa kiinnosta se, mihin keskustelu on viime aikoina vedetty palstan/ketjun patologisen spämmääjän toimesta. Moderaatio on ilmeisesti ihan nollissa. Jos sananvapaus tarkoittaa tätä oikeutta kirjoittaa ihan mitä päähän sattuu tulemaan, niin mielelläni siirryn täysin diktatuuriseen moderaatioon.


  Ville Partanen Quote päivämäärältä 21.8.

  "Yritän tänne käydä kirjoittelemassa suhteellisen tasaiseen tahtiin. Välillä tuppaa olemaan kiire joten en uskalla luvata vastauksia päivittäin.

  Terveisin, Ville Partanen / tuotekehitysjohtaja / DNA"
 • Keskustelua pidetään kyllä silmällä ja viestejä poistetaan pitkälti vain jos nämä menevät henkilökohtaisuuksiin. Toivotaankin ettei porttikieltoja ole tarpeen antaa.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ensinnäkin dna voisi ottaa mallia telialta jossa laitteita ei tarvitse omaksi ostaa. Kun muutto on edessä ja uudessa asunnossa ei olekaan dna operaattorina laitteet täysin turhat ja olet maksanut niistä satoja euroja. Telialle laitteet vaan viedään takaisin thats it ja maksat niistä.ns vuokraa käytön ajan
 • Pysyn edelleen kannassani. Kukaan täällä ei tunne ketään, joten "henkilökohtaisuuksiin meno" on pelkkää semantiikkaa. Tai jos sitä haluaa moderoida, sitäkin löytyy ketjusta haravoimalla edelleen.


 • @Turhautunut

  Laitteen voi realisoida, myymällä sen?
 • Veikko
  Totta tuio että vaatii oman linjan mutta esim. meillä talosopimuksella se koko systeemi kaluneen maksaa 19,90 eli siinä on modemi, "viihdeboxi 100 megan linja
  Pelkän DNA hubin kuukausimaksi on jo tuon  yli ja lisäksi kun kaikki kanavat tulee IPTV systeemillä pääsee eroon talon häiriöisestä dna kaapelitelevisiokanavasta
  Lisäksi maininta siitä että heillä voi myös tallettaa kaikki maksunanavatkin on yksi pointti joka pitääkin ensitöikseen tarkistaa.
  Purkkiin suunniteltu kovo on saman tyylinen kuin hubisa ja tulee purkin alle ja samoin kuin hubissa se  pitää ostaa erikseen
  pistin joi tilaukseen 😀
 • Jospa keskitytään kuitenkin itse aiheeseen, eli DNA TV-hubin toimintaan ja palautteisiin sen toiminnasta.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Iiro
  Ongelmathan ovat tällä hetkellä kai jo aika hyvin selvillä eikä uusia kai paljoa ole ilmennyt eli vikatilanne alkaa olla "stabiili".
  Siksi porukka varmaan alkaa olla kärsimätön  korjausten suhteen.
  Harvalla varmaan on tämän suuren uutuuden kohdalla niin pitkä pinna kuin itselläni oli HD-2 boxin kanssa joka ei koko 2 vuoden takuuaikana alkanut toimia kunnolla eikä toimi vieläkään.
  Samaa ovat jotkin muutin tuosta vahnasta kertoneet.
   Mielenkiinnolla odotan toistaako historia itseään 😀
  S
  iksi itselläkin oli suuri pettymys tuo hubi kun ajatteli että jos vihdoin saisi purkin joka toimisi kuten kuuluu ja kuten moni vanhoja bokseja koeillut tietää niitä ei juuri aikaisemmat mallitkaan olleet.

 • Nyt olen tishmalleen samaa mieltä. Eli vastausta DNAlta mihin tahansa - päivitykseen yleisesti: milloin tulee, mitä tulee, vai tuleeko mitään? Eli jotain on meneillään tai sitten ei ole.
 • Juu, johan tässä on kymmenien viestien edestä itse aihetta, eli voisi olla jonkunlaisen vastineen paikka....
 • @JuhaN

  Ensisijaisesti itseäni kiinnostaa, onko tuo vika AndroidTV:ssä vai Hubissa ja voidaanko sille tehdä DNA:n tilaamalla softalla mitään vai onko se vaan ominaisuus?

  Hyvin vaikeeta leffoissa havaita. Jos ehkä oikein kyttää niin saattaa olla, tai sitten ei.
  Harmi ettei ole tota Urheiluosastoa mahdollista testata, kun testikuukaudessa sitä ei ole optiona enkä vielä tiedä otanko Viasatin uudelleen pakettina vai ViaPlayn puolelta jos ollenkaan.
  Oletko vaihtanut Hubin mukana tullutta Ethernetpiuhaa? Joittenkin digiboksipakettien mukana tulleet on laaduttomia.
 • Ite ainaki odotan DNA:lta jotain kommenttia asioista/niiden etenemisestä maanantaihin mennessä, ellei mitää kuulu. Lähtee boxi motut ym takas DNA:lle. Varmaan lähiaikoina jotkut muutkit harkittee samaa. Eli kannattais nyt DNA:n jotain tänne INFOTA!
 • Hubin mukana tulleet piuhat ovat edelleen mukavasti omassa laatikossaan, mutta enpä usko että siitä on kysymys. Kyllä tuohon purkkiin bitti viuhuu ihan riittävään tahtiin. Myöskään boksin yleisestä kyvykkyydestä hyvään liiketoistoon ei ole epäilystäkään. Sen verran on tullut katsottua Nelosen Ruutu+-kanavia ja DNA:n tarjoaman kuukauden ottelun aikoihin myös KHL/NHL-kiekkoa.

  Jostain syystä tuo AndroidTV:n puoli ei vaan pelitä yhtä hyvin... Jatketaan tutkimuksia.

  =)juha
 • Tsekkasin Realin ja Dortmundin pelin Areenasta. Todella ärsyttävää minipykimistä. Eli ongelma lienee juuri sanomassasi paikassa.
 • Ihan yleisesti todettuna että kai se on jo tullut todettua että viat on luultavimmin softassa ja sen DNA tietää.
  Kuka nyn niin hullu olisi että myy ja päivittää purkkia ja lupaileen parannuksia jos jo rautapuoli on kuralla?
  Näinhän taisi olla siinä ensimäisessä hubissa jota onneksi ei koskaan päästetty myyntiin vaan vaihdettiin eri malliin.
 • paolo:
  Areenan suhteen vika taitaa olla vähäsen toisaalla.

  Ainakin viimeisten saatavilla olevien tietojen mukaan Areena käyttää edelleen 30 fps kuvanopeutta. Ensinnäkin 30 ruutua sekunnissa ei oikein riitä esimerkiksi jalkapallolähetysten nopeisiin sivuttaissiirtymiin, vaan johtaa kuvan hyppimiseen. Toiseksi YLE valitsi Areenaan tietokonekäytössä toimivan ja jenkkiläistaustaisen 30 fps. Koska eurooppalaiset TV-lähetykset lähetetään edelleen 50Hz kuvataajuudella, kannattaa Hubissa ja muissakin mediatoistimissa sellaista yleensä käyttää. Näytettäessä 30 fps videostriimiä 50Hz kuvanpäivitystaajuudella ei voida millään välttyä pieneltä nykimiseltä.

  Niin kauan kun erilaiset mediaboksit eivät osaa dynaamista virkistystaajuuden muuntoa katsottavan materiaalin perusteella, pitää 24Hz/50Hz/60Hz käydä vaihtamassa aina käsin jos ei halua kärsiä jonkin asteisesta nykimisestä. Toinen vaihtoehto on katsella sillä asetuksella joka näyttää omaan silmään riittävän hyvältä ja yrittää unohtaa häiriötekijät.

  =)juha
 • Kiitti vinkistä ja infosta, jota olenkin jo pähkäillyt tietoa aiemmin löytämättä.
 • @JuhaN

  "Koska eurooppalaiset TV-lähetykset lähetetään edelleen 50Hz kuvataajuudella, kannattaa Hubissa ja muissakin mediatoistimissa sellaista yleensä käyttää."

  Hmmm...

  Jos ihan tarkkoja ollaan , niin Euroopassa tv:n kuvataajuus on 25 Hz , johtuen siitä että käytetään lomittelua. Siis 50 Hz taajuudellä päivitetään vain puolikuvaa eli joka toinen raita vuorotellen. Suomessa suurin tv.n resoluutio on 1080i. i = interleaved
 • Vähän meni mutkia suoraksi, eli 576i ja 1080i päivittyvät 50 puolikuvaa sekunnissa. Osa HD-kanavista lähetetään 720p-muotoisena ja silloin päivitetään kyllä ihan koko kuva 50 kertaa sekunnissa. Myöskään suoratoistopalvelut eivät käytä lomiteltuja muotoja, vaan kuva on tyypillisesti nykyään 720p tai 1080p.

  =)juha
 • Miten se Veikko sitten on kun voi valita käyttääkö lomitettu tai lomitamatonta näyttötilaa?
  Joissakin purkeussa kun on hubia monipuolisemmat valikot.

 • Hmmm...

  Juu onhan niitä erilaisia purkkeja , mutta ei sen tulevan signaalin resoluutio siitä miksikään muutu että laite tekee konversion.

  Kyllä laite voi konversion tehdä , mutta jos muutos tehdään pienemmästä resoluutiosta suurempaan päin sillon laite joutuu arpomaan tai laskennallisesti interpoloimaan ne tulevasta signaalista puuttuvat pikselit. No se on vähän itsensä petämistä , jos kuvitellaan että siinä resoluutio paranisi.

  Jos konversio tehdään suuremmasta resosta pienempään päin , niin siitä jää osa pikeseistä käyttämättä eli niitä yhdistetään laskennallisesti naapuripikseleihin.
 • No voi rähmä , kun täällä ei voi korjailla kirjoitusvirheitään jälkikäteen. No kai sanoma tuli selväksi.
 • Juu totta mutta tarkoitinkin lähinnä taajuutta?
  Joskus muistan nähneni että joissakin laitteissa ja telkkareissa oli vielä "elokuvatila" 24 fps
 • Lisätäänpä vielä tuohon konversiojuttuun sellainen seikka , että jos nostetaan kuvataajuutta ( esim. 1080i 50 Hz => 1080i 60 Hz) keinotekoisesti laitteella , niin silloin sinne väliin pitää lisäillä ns. filleriframeja eli käytännössä sama frame toistetaan määrävälein kaksi kertaa peräkkäin. Muodollisesti siinä kuvataajuus nouseen , mutta toistetun informaation määrä ei.
 • @Aapo

  "Juu totta mutta tarkoitinkin lähinnä taajuutta?
  Joskus muistan nähneni että joissakin laitteissa ja telkkareissa oli vielä "elokuvatila" 24 fps"

  Elokuvissa käytetään yleisesti 24 Hz kuvataajuutta. Tv-signaalin kuvataajuus on Suomessa 25 Hz. Silloin lähetyspäässä signaaliin lisätään 25 framen välein yksi filleri , joka sitten vastaanottimessa suodatetaan pois ja vastaaotin toistaa kuvaa 24 Hz kuvataajuudella.
 • Tuo edellinen koskee vanhempia filmille kuvattuja elokuvia. Nykyään uudet elokuvat taidetaan kuvata jo poikkeuksetta tv-tekniikalla eli Euroopassa 25 Hz kuvataajuudella.
 • Jaksoin vihdoin testailla Viaplayta uudelleen hubilla ja kiekkoa katsoessa ikävää nykinää tosiaan havaittavissa, mutta lähinnä tuolla 1080p50hz asetuksella. 60hz antoi ainakin omassa laitteistossa siinäkin suht siedettävän kuvan, jossa nykinää kyllä huomaa, jos sitä alkaa tiiraamaan, mutta äkkinäinen ei huomaa.
 • - Kansiot tallenteisiin.
  - Tallennuksen laittaminen hubilla.
  - Tallenteiden poistaminen hubilla.
  - Kanavalistan muokkaus.

  Nämä tulee nyt äkkiseltään mieleen.
 • Vanhalla muisti pätkii mutta eikös tallennus onnistunut  noin jos ostaa kovalevyn eli tarkoitat ilmeisesti sitä "pilvitallennusta" joka muistaakseni oli kyllä kuvalaadultaan kovotallennusta  heikompi
  Mulla kun oli se kovo systeemissä
  Korjatkaa jos olen väärässä.
 • Joo, verkkotallennuksia tarkoitin.
 • Hei!

  Keskustelu on ollut vilkasta ja viestien joukossa on myös hyviä kehitysehdotuksia ja palautteita. Tässä muutamia vastauksia ketjusta poimittuihin asioihin:

  Googlen erillinen chromecast -laite eroaa laitteisiin (esim. Hubi tai Android TV) sisäänrakennetusta Google Cast -tuesta. Sovelluksella josta castaus tehdään tulee olla Google Cast -tuki. Käytännössä suuria eroja ei pitäisi olla mutta esim. HBO:n osalta tämä tuki puuttuu ja siksi castaus ei mobiililaitteen HBO -applikaatiosta toimi.

  Erilliset palveluntuottajat toteuttavat applikaatiot yleisesti Android TV -alustalle ja sitä kautta ne tulevat myös asennettavaksi Hubille. DNA ei siis suoraan vaikuta mitä applikaatioita Hubille Play Storen kautta tulee jaettavaksi. Eikä DNA myöskään pysty suoraan vaikuttamaan ko. applikaatioiden ominaisuuksiin yms.

  Valitettavasti tarkkoja aikatauluja seuraavasta päivityksestä en pysty vielä antamaan mutta tavoitteena on saada vielä ainakin yksi isompi päivitys tämän vuoden puolella. Tällä hetkellä kehityksessä on mm. seuraavia asioita: NPVR -tallennuksien teko Hubilta. NPVR -tallenteiden kansiointi. IP-kanavien ja VOD -sisältöjen toistoon käytettävän playerin päivitys (nopeuttaa mm. IP-kanavien kanavan vaihtoa).

  Tarkoituksena on myös laajentaa IP-kanavien kanavavalikoimaa sekä nostaa niiden laatua.

  Laitteen toimintaa ja vakautta seurataan myös yleisesti monellakin tapaa ja siihen tehdään myös parannuksia muiden kehitystöiden ohessa.

  Yleisesti asioita kehitetään juurikin asiakkailta tulleen palautteen mukaisesti. Eniten toivotut asiat ovat aina ensimmmäisenä kehityslistalla.

  Seuraamme nyt tätä ketjua aktiivisemmin, joten jos teillä on kysymyksiä, joihin ei ole vielä vastausta tullut, niin laittakaa tarvittaessa vaikka kysymys uudestaan tähän ketjuun niin siihen on helpompi vastata.

  DNA Henri
 • Mitä tarkoittaa NPVR. Olisi myös kiva tietää miksi joitain kanavia voi katsella tabletilla, tietokoneella ja kännykällä DNATV palvelusta, mutta samat kanavat hubissa antavat vaan mustan ruudun.
 • Kiitos vastauksesta
  Se mihin DNA voi vaikutta olisi että hubi tehdään mahdollisimman yhteensopivaksi eikä vain viritetä  niin että se suunnilleen toimii DNA:n omilla softilla.

 • Sami
  Oisko kyse tästä?
  https://www.nextpvr.com/

   Toisaalta  kai olisi asiallisinta panna pääpaino kehityksessä ensin siihen että hubi toimisi muutenkin varmasti ja häiriöittä ennen kuin alkaa suunnitella lisää vikamahdollisuuksia keskeneräiseen pohjaan
 • Lopeta jo horina ja spämmääminen.
 • Jos et ymmärrä eräässäkin ketjussa mainittua seuraavaa logiikkaa, niin shut the fuck up:

  Käytössä oleva Android-versio riippuu monesta tekijästä. Ensin laitteen siruvalmistajan (Broadcom) pitää tarjota päivitys laitteen valmistajalle (Sagemcom). Tämän jälkeen Sagemcom päivittää oman ohjelmistonsa ja lopulta tarjoaa päivityksen DNA:lle.
  Seuraavaa Android-päivitys (firmware) on tulossa ihan lähiaikoina. Tämä päivitys tuo mukanaan Netflixin ja pari pientä korjausta. Itse Androidin versionumero ei muutu.

  Seuraava suuri Android-päivitys tarjoaa seiskan eli Nougattin. Tälle ei ole vielä vahvistettua aikataulua. Päivitys tulee kaikille asiakkaille ja se ei maksa mitään.

  Androidin lisäksi DNA voi päivittää pelkkää DNA TV sovellusta. DNA TV sovelluspäivityksiä on tarkoitus tehdä selkeästi useammin kuin Android-päivityksiä.
 • Network Personal Video Recorder, eli verkkotallennus. Mutta mille kanaville. Ilmaisille, maksukanaville vai IPTV kanaville.
 • Ehdottomasti saatava verkkotallenteiden poisto mahdollisuus myös suoraan hubille
 • Joo ihan sama. Toi teksti oli suora lainaus (ei siis omaa tekstiäni), eikä sen sisältö logiikan puolesta näköjään auennut - tekstin sisältö sinällään erikseen poimituilla kaneeteilla ei ole siis ollenkaan oleellista.. Jospa lopetat samalla kirjoitusteni tarkoitustenkin arvioinnin, kun itse sisältökin menee perseelleen. Minä en fanita yhtäkään laitetta tai brändiä, enkä sen puoleen niitä ole patologisesti jatkuvasti millään foorumilla myöskään myrkyttämässä.
 • Android 7 päivitys on kyllä mielestäni huikea homma Android purkille , kasi vissiin tullut lähinnä vasta johonkin lippulaiva smartpuhelimiin .
 • Ihan vaan ehdotuksena, jotta olisiko parempi tehdä pienempiä(kin) päivityksiä pienemmällä päivitysintervallilla, niin palautteen saanti ja korjauksenkesto olisi nopeampaa...
 • Ei Aapo kannata mitään vertailutestejä tehdä ennen kun oot uusinut sähköt, vaihtanut antennijärjestelmän ja muuttanut. Asiantuntijat sanoo niin.
 • Kanavalistan muokkausta millään tasolla ei mainittu listalla - se on kyllä ihan ilmiselvä, tarpeellinen sekä itsestään selvä ominaisuus, joka on joka markettiboksissakin oltava.

  On aika ärsyttävää oppia itsemodifioitua vuosia käytössä ollutta kanavalistaa uusiksi. Tällä hetkellä ongelmaa kierretään vain osittain vaikka Ylen ja Nelosen HD/SD kanavia pitämällä yht'aikaa turhaan kanavalistassa vain muiden käyttäjien tarpeesta saada numerolla 1 tulemaan ygöskanava ja sitä rataa.
  Suosittelen laajentamaan näkökulmaa vaikka tutkimalla Wboxin käyttöliittymää tallentamisen, ohjelmakirjaston sekä kanavalistan muokkaamisen osalta.

  En tiedä minkä kokoiselta ruudulta koodauksen tuloksia kytätään, mutta pienemmällä ruudulla monet tekstikoot ovat aivan liian pieniä ylisuuren grafiikan kustannuksella tai muuten.
 • Muutama selvennys:

  NPVR tarkoittaa siis verkkotallennusta. (Pahoittelut teknisemmästä termistä)

  DNA ei räätälöi Hubilla olevaa Android -käyttöjärjestelmää vaan se on ns. natiivi. Tämä mahdollistaa sen, että myös uudet Android versiot saadaan päivitettyä laitteelle.
  Seuraavaksi laitteelle tulee siis Android N, nykyinen versio on Android M.

  Suosikkikanavalistaus on myös tunnistettu puute ja se on kehityslistalla.

  @Sami tarkistamme noiden Discovery Science ja Discovery World kanavien tilanteen Hubin osalta.
  DNA Henri
 • Tänk juu! Sen jälkeen pystyy taas elämään! 😀
 • @DNA Henri

  En puhunut pelkästään Discovery  science ja World kanavista.  Vaan FuelTv, MotorvisionTv, english club kanavista.

  Discovery science ja world eivät näy edes dnatv palvelussa, muut mainitsemani näkyvät siellä, mutteivat aukea hubissa.
 • Oletko kokeillut hard boottia ts. virtanäppäimellä pitkään painamalla kokonaan laitteen sammuttamista? 

  Mulla on jossain vaiheessa alkanut näkymään iptv-kanavista kaikki valinnat kanavapakeista, jotka siis näkyvät myös DNA TV:llä mobiilissa. Aiemmin näkyi vaan Ruudun ja Formuloiden lisäkanavat. Tosin kaapeli.
 • @DNA Henri

  Ja mitä kanavia voidaan verkkotallentaa. Ilmaisia, maksukanavia vai IPTV kanavia. Siihen ei tullut vastausta ja olisi kiva tietää. Tärkein tieto olisi IPTV kanavien tallennus, kun maksukanavat tulevat vaan niiden kautta 17.5 tehtyjen muutosten takia.
 • @paolo

  Ei auta kun on antenniasiakas, kaapeliasiakkaalla toimivat kyllä.
 • Joo, meinasin lähinnä sitä, että mulla ei näkynyt aiemmin kaikki iptv-kanavat ollenkaan, ja nyt näkyvät.
 • Voin kertoa suoraan, että minulta loppuivat hubin häiriöt kun laitoin johtoon kaukosäädettävän pistorasian Tokmannilta, johon hubin pistokkeen toistenpäin kun oli alkuperäisessä johdossa (yritin jo aiemmin johdossa hubin pistoketta kääntää, muttei auttanut) ja nyt toimii ihan normaalisti. Aiemmin otin pois päältä kaikki virransäästöjutut, muttei silloin auttanut. Kiinteän IP määritin myös hubiin jo aiemmin.
 • @sami, selvitämme samalla myös noiden muiden mainitsemasi kanavien tilanteen.

  IPTV -kanavien paikallisesta tallentamisesta ei ole vielä tietoa, tämäkin asia on kyllä tiedostettu.
  DNA Henri
 • En ole tarvinnut irroittaa, enkä katkaisemaan virtoja sillä kaukosäädettävällä pistokkeella, hubi toimii täysin kun se laite on vaan siinä välissä.
 • @Sami

  "En ole tarvinnut irroittaa, enkä katkaisemaan virtoja sillä kaukosäädettävällä pistokkeella, hubi toimii täysin kun se laite on vaan siinä välissä."

  Niinpä. Käsittääkseni noissa kauko-ohjattavissa vermeissä on lähes aina myös jonkinlainen radiotaajuusfiltteri. Se mahdollisesti suodattaa sen verran , että kaikki sähköverkon räpsyt eivät näy hubissa / telkkarissa.
 • Veikko
  Samaa epäilen ja saatta olla  sillä eihän se muuten voi vaikuttaa ja niissä on varmaan nämä kiusalliset kytkentänapsahduksetkin jotenkin vaimennettu
   Nykyään on vaan se haitta kun tuota kiinakamaa tulee niin monen laista tasoa että osa joudutaan vetämään hengenvaarallisina pois markkinoilta ja osa voi toimia  hyvinkin.
  Sami et siis katkaise kaukosäätimestä virtaa vai kuinka?

 • @Aapo

  Siis hubin sammutan omalla kaukosäätimellä

  Kaukosäädettävän pistorasian kaukosäätimeen ei ole tarvinnut koskea. Se on aina päällä.
 • Aapo, se vasta olisi juhlavaa että pysyisit pois tästä foorumista puhumasta jonninjoutvaaa horinaa.  Olet varmaan kirjoittanut puolet tämän foorumin viesteistä, ja yhdessäkään niissä ei taida olla mitään järkevää kehitysehdotusta kummempaa kun että "laittakaa kuntoon". Ei tuo ole normaalia.
 • IPTV-kanavat menee jumiin time-lapsella eli painamalla pausea.

  @DNA Henri

  Kysynyt olen tätä aiemmin, niin kysellään vielä kerran. Onko iptv-kanavien paikallisessa tallentamisessa joku tekijänoikeudellinen tms. este, eli onko odotettavissa tallennusmahdollisuutta vain teknisellä muutoksella, vai joudutteko vääntämään asiasta jonkun tahon kanssa kaiken päälle?
 • Äärimmäisen kovaa shittiä hc_urheilun_kyttääjälle voisi olla split-screen kahdelle kanavalle ja PiP (picture in picture), jossa vois pikkukuvaa siirtää minne haluaa.
  Myös HDMI-lähdön säätäminen suoraan kuvasta, vaikka info-palkista vois olla kova juttu.
 • Muutaman kerran olen purkin vaivautunut päälle laittamaan. Kankeutensa takia kun siitä ei päivittäiseen käyttöön ole... tainnut vaan jokaisella kerralla jotain ongelmia olla. Tänään tällaista.

  Pistin päälle ja käynnistyi normaalisti. Tv näkyi. Maksukanavat eivät kuitenkaan toimineet. Ajattelin sitten hommia nopeuttaakseni castata kuvan puhelimen äpistä, kun kiekkopeli oli jo käynnissä. Noh.... puhelin näyttää tuon dna Android tv:n "cast" kuvakkeen alla ja sitä pystyy painamaan, mutta siihenpä sitten jäikin. Palkit juoksee kuten yhdistäessä, mutta mitään ei tapahdu. Lopulta luovutin ja yritin mennä hubilla nettiin, josko sieltä kautta saisi pelin pyörimään. Tässä vaiheessa purkki ilmoittaa "ei internet yhteyttä". Eikun asetuksiin. Siellä näkyy "Ethernet yhdistetty" ja muilla laitteilla netti toimii sekä langattomasti, että piuhaa pitkin.

  Hetki perinteistä töpselituuletusta ja uudelleen päälle. Tässä vaiheessa heti käynnistäessään vaatii TAAS PIN koodia... tämän jälkeen alkoi toimimaan.

  Vähän turhan vaivalloista tv:n katselua nykypäivän standardeilla, jos pitää 30min ennen pelin alkua alkaa "lämmittelemään laitteita"....
 • Puff ja viestisi häviää bittiavaruuteen. Kuten tämäkin.
 • @Jupe

  Ensimmäiseksi kannattaa ottaa pois päältä lepotilat ja energiansäästöt.

  Sitten IP osoite kiinteäksi sellaiseen kohtaan missä muut laitteet eivät häiritse.

  Itse laitoin vielä kaukosäädettävän pistorasian hubin ja seinäpistokkeen väliin, niin laite alkoi toimimaan kun vielä laitoin hubin pistokeen siihen kaukosäädettävään toisin päin mitä oli seinässä ollut. En katkaise siitä kaukosäädettävästä rasiasta virtoja vaan se toimii vaan sähköfiltterinä siinä välissä.
 • Eipä jaksa tuon toimintaan paljoa aikaa, eikä varsinkaan rahaa käyttää ennen kun se saadaan muuten toimivammaksi...
 • @paolo

  IP-kanavien paikallisen tallennuksen suhteen kyse on pääosin teknisistä asioista.

  @Sami
  Emme ole vielä saaneet tarkempaa tietoa noista muutamista kanavista, palataan asiaan heti kun tietoa tulee.

  Yleisesti:

  Olemme myös tekemässä muutoksia tuohon PIN-koodin kyselyyn, jotta sitä ei kysytä yhtä usein kuin nykyisin.
  DNA Henri
 • @DNA:
  Oliko toistuvat (hakusanaan perustuvat) paikalliset kovalevytallennukset jo kehityslistalla? Tässä suhteessahan Hubi häviää pahasti mm. WBoxeille.

  Kun NPVR-toimintoja kehitetään, onko roadmapissa myös verkkotallennusten tekeminen HD-kanavilta (peruskanavat) ja paremmalla kuvan laadulla? Tällähän voi paikata paikallistallennuksen tarpeen rajoittumaan vain maksukanaviin.

  Onko kehityslistalla tallenteen toistokohdan muistaminen pysäytettäessä?

  Voidaanko tallennuksen kuvattomalle kelaukselle tehdä mitään helpottamaan ohjelman alun löytämistä ja mainoskatkojen yli hyppimistä? Omasta mielestäni kaukosäätimen kelauspainikkeet voisivat yksittäispainalluksilla siirtyä nykyisen +/-5s sijaan vähäsen isompia pykäliä esim. +1min/-15s. Tosin tähän on varmaan yhtä monta mielipidettä kuin vastaajaakin. Vaihtoehtoisesti tallennetta katsoessa numeronäppäimet eivät taida olla missään käytössä. Saataisiinko niihin esimerkiksi hypyt eteenpäin 1-9 minuuttia?

  =)juha
 • Ei ole kyllä vanhan topfieldin kelaus systeemin voittanutta... Eli kelaus nappia näpyttelemällä vaihdellaan perinteisen kuvallisen kelauksen nopeus ja pitkään painamalla lähtee erittäin nopea pikakelaus päälle ja loppuu kun napista irroittaa. Viaplayn napista pitkään painamalla toimiva pikakelaus ruudulla juoksevalla ajalla vaikuttaa myös suht toimivalle.
 • Käsittääkseni ketjun piti käsitellä hubin kehitystoiveita, joten tässä oma toivelistani tärkeysjärjestyksessä:
  1) kanavien järjestely
  2) jatkuvan tallenteen tekeminen hubilla
  3) tallenteiden järjestäminen + kansiot
  4) verkkotallenteen tekeminen hubilla

  Toivottavasti nämä saataisiin mahdollisimman pian, näillä on suuri vaikutus käyttökokemukseen.
 • Eiköhän DNAlla ole jo toiveet tiedossa mitä porukka laitteelta haluaa. On senverran peruskamaa, että olisi pitänyt olla valmiina jo laitteen julkistuksessa.
  Jos kerran tänävuonna tulee vielä yksi isompi päivitys, niin saa olla kyllä aikasuuri, että saadaan edes perusasiat kuntoon.
 • @ DNA
  Tässä ketjussa on niin paljon aiheen ”kehitysehdotuksia hubille” ohi menevää kommentointia, että itse aihe hukkuu.
  Toivoisin, että pidettäisiin keskustelu aiheen mukaisena - on todella turhauttavaa selata sivukaupalla, kun suurin osa keskustelusta on toisiaan nokittelevien ”experttien” vääntöä.
 • Nyt tuli ajankohtaiseksi mainita tallennuksen tekeminen ajastamalla - vituttaa kuin pientä oravaa, kun Maxin EPG-tiedot on huomisen osalta hukassa ja formuloitten 1 ja 2 harkat tulee aamulla aikaisin eikä tallennusta saa tehtyä nyt ollenkaan.
  No, samalla vitutus laski kun ne olivat nyt tuntia myöhemmin tsekattuna tulleet takaisin, mutta pointti säilyy.
 • Tämä ei ole oma mutta asiakkaani vieno toive: tekstitelevisioon alasivujen manuaalinen selaus.

  Nyt menevät automaattisesti jolloin useamman alasivun sisällöissä saattaa hypätä kesken lukemisen eteenpäin eikä takaisin pääse kuin odottelemalla että laite rullaa kaikki alasivut läpi. Ei ainakaan löydetty nappia mistä alasivuja olisi voinut selata käsin.
 • Jos ei ole mainittu, niin verkkotallenteissa ei näy meneillä olevaa aikaa info-palkissa kelattaessa tai muutenkaan. Ainoastaan siis pinkki progress-bar. Aika näkyy kyllä time-lapsella ja kovalevytallenteissa. Se aikalaatikko vois kanssa olla isomalla tekstillä myös.
 • @Jaakko

  Alasivuja voi selata sillä ympyräkiekon ulomman kehän (metallinen rinkula) oikealla tai vasemmalla painikkeilla. Tosin alasivujen täytyy olla latautuneita tiettty.
 • Taas kesken striimauksen löi homman jäihin ja päätti alkaa pin-koodia kyselemään...
 • Mielenkiintoinen artikkeli tuo Mikrobitin, siinä mielessä että vaikuttaa melkein siltä kun kaverit ei olisi sitä hubia juurikaan testaillut. Aika vähän jossain AndroidTV:ssä tuli vietettyä aikaa, eiköhän niiden olisi pitänyt pureutua DNA TV käyttökokemukseen.
  Tai sitten olen vanhanaikainen ja katson suomen tv kanavia, kun muut tekee jotain aivan muuta.
 • @JuhaN, kyllä hakusanatallennukset ja verkkotallenteiden laadun parantaminen on myös kehityslistalla

  @Sami, ko. kanaviin joista mainitsit ei nyt lyhyellä tähtäimellä ole tulossa muutoksia. Tavoitteena on kuitenkin yleisesti yhtenäistää antenni/kaapeli/IP-kanava valikoimaa jotta samat kanavat näkyisivät tekniikasta riippumatta. 

  DNA Henri
 • Miksi osa niistä kanavista sitten aukeaa dnatv sovelluksessa, muttei hubissa aukea???
 • Eilen laite teki sitten aikalailla kaikki temput mitä voi kuvitella: Katsottiin Youtubesta jotain musavideota ja kesken kaiken kysyi pinkoodia. Sen jälkeen toimi jonkun aikaa ok mutta palattuani Nelosen HD kanavalle, oli äänet hukassa. Uudelleen käynnistys ei riittänyt vaan piti irroittaa virtajohto. Äänet palasi mutta sitten olikin loppuillan ylen kanavien tekstit hukassa. Ymmärrän että monipuolisuudessa on hintansa mutta kehitysideani on että perusasiat saadaan toimimaan luotettavasti. Pinkoodia ja virtajohtoa on ikävä räplätä ihan arkisessakin käytössä.

  Odotan kärsivällisesti jospa nämä perusongelmat saataisiin ohjelmistopäivityksellä kuntoon mutta jollei niin harkitsen laitteen palauttamista viallisena. Enkä ala uuden karheaa laitetta heti palauttamaan tehdasasetuksille. Osaisin sen toki tehdä mutta en ala ihan heti kaikkea määrittelemään uudelleen. Täytyypä katsoa mitä Tekstityksille kuuluu nyt.
 • Nyt on päivän verran hubi kokemuksia takana, eikä todellakaan naurata. Kuinka ihmeessä DNA on edes voinut ajatella laittavansa Hub markkinoille, jos siitä puuttuu puolet ominaisuuksista jotka olivat jo edellisissä purkeissa, Wbox.

  Sen verran aiempia vuodatuksia tässä ketjussa, etten jaksanut niitä lukea. Omani luultavasti samoja kuin muiden, mutta tuleepahan kirjattua, että aika paskaa työtä tehty tähän mennessä.

  1. Kanavat omaan järjestykseen ja pikaisesti.
  2. Automaattinen poisto kanaville joita ei tilaa, ei kukaan jaksa käydä satoja kanavia läpi.
  3. Kanavien "läpi"katselu nopeammaksi ja kun pääsee viimeiseen (pitkän ajan kuluttua) kanavaan niin toivottavaa olisi että auraava klikki menisi listan alkuun
  4. Verkkotallenteet surkuhupaisaa
  a. täysin toimimaton haku, saatava myös muistiin edelliset haut
  b. jonkinlainen automaattinen kansio toiminto, jolla saa tallennukset ryhmiteltyä
  c. kelaus, oltava myös muita tapoja kuin napin rämpyttely
  d. edellisen katselukerran muisti saatava
  e. tallenteen poistaminen, ei mahdollista? - ei todellista
  5. Käyttöliittymä yleisesti on aika pihalla. Miksi pitää olla kaksi erillistä pääikkunaa, DNA että Google puoli, eikö tuota nyt olisi voinut yhdistää? nyt jo esim. netflix laitetaan DNA puolelle.

  Oikeesti, onko DNA:lla kukaan edes kokeilut laitetta ennenkuin laitoitte sen myyntiin? ei ainakaan kukaan ulkopuolinen.

  Toivottavasti DNA korjaatte puutteet pikaisesti. 2017 aikana ei ainakaan ole liikaa pyydetty.

 • No tässä on nyt kohta kolme kuukautta vierähtänyt asiakaskäytössä, eikä vieläkään ole mitään "vahvistettua" roadmappia näkyvissä vaikka palaute on ollut suht murskaavaa ja osittain rakenteellistakin.

  Veikkaan että TV Hubin kehitys on ulkoistettu, ja siitä syystä päivitys sykli on ja tulee olemaan äärettömän hidas, ja kehitystyö (siis se varsinainen työ mitä pitäisi tehdä) tästä syklistä on ihan vaan pikkuosa, varmaan 90-95% ajasta menee hallintoon (lasken sinne asiakastestaukset, väärinymmärrykset, liian kova hinta -> uudelleenmäärittely jne).
   
  Sanoisin että se joka laitteensa oikeasti pitää joko käyttää sitä ihan marginallisesti tai sitten on pitkä ja kivinen tie edessä ennen kun on sellainen laite jota koko perhe pystyisi käyttämäään. Kolmessakaan vuodessa ei tule valmista tähän tahtiin, ehkä se seuraava laite sitten? 😉

 • Tälläisen sähköpostin sain DNAlta ja aika tyhmää lähteä johinkin haastatteluun, kun muitakin tekniikoita on kehitetty.

  Hei,
  Oletko kiinnostunut DNA:n tarjoaman ja palveluiden kehittämisestä?

  Olemme kehittämässä DNA:n palveluita ja tarjoamaa. Osana kehitystä etsimme asiakkaita osallistumaan ryhmäkeskusteluihin viikoilla 45-47.

  Keskustelut ovat kestoltaan noin 60-90 minuutin pituisia ja ne pidetään yhteistyökumppanimme  tiloissa Helsingin keskustassa.

  Linkin takaa löytyvässä kyselyssä kysymme taustakysymyksiä, joihin vastaaminen vie sinulta muutaman minuutin. Näiden perusteella sopivat henkilöt valitaan haastatteluihin. Ryhmähaastatteluihin valitut saavat kiitoksena osallistumisesta 40 EUR arvoisen Presentcard.filahjakortin.

  Mikäli kiinnostuit, tule mukaan ja vastaa kyselyyn viimeistään torstaina 19. lokakuuta.

  Kiitos ja aurinkoista syksyä!
  DNA

   

 • Voisi vaikka skypeä tai muuta vastaavaa käyttää tai sitten ihan puhelinhaastattelu.
 • Joo. Kyllä näyttää synkältä tää hubin alkutaival. Laitan itte lähipäivinä aika tylyn arvion hubista ja sen toimivuudesta ekan noin kuukauden käytön jälkeen, sinä aikana kun sitä on voinut ees käyttää.. Toimivuus on todellakin korkeintaan BETA tasoa ja siksi en edelleenkään ymmärrä kuinka tuollainen edes tuotiin markkinoille ja vielä ihan SIKAHINNALLA täysin keskeneräisenä tuotteena???
 • Turha soitella tai muutakaan. Vastauksia ei saa kumminkaan. Kehitysehdotuksia porukka antanut vaikka kuinka paljon. Mutta muuta ei ole tapahtunut, kuin että netflix tuli hubille, mikä oli jo esittelyissä ja minkä pystyi itsekkin laitteeseen kiertotietä pitkin asentamaan.
 • Niin, pojat: paljon tehokkaanpaahan se on täällä itkeä ja ”nikkenäppäröidä” kuin osallistua operaattorin järjestämiin kehitysmahdollisuuksiin.
  Tässäpä villi ajatus: Mitäpä jos perustetaan pojille joku oma valitusketju ja pidetään tämä keskustelu aiheen mukaisesti kehitysehdotuskeskusteluna?
 • Kuten mikrobitissä luki hinta/laatusuhde 2/5. Minusta 2 pistettä on liikaa 360€ laitteesta, näillä ominaisuuksilla. Sillä pitäisi saada jo kovalevytallenteinen laite, millä voi tallentaa IPTV ja muita kanavia. Edelleenkään antennihäiriöaluella ei voi maksukanavia tallentaa, kun eivät näy antenniverkossa, vaikka päällään seisoisi.
 • "sarzu67" ja muut vastaavat... En kyllä ymmärrä tollasta teidän itkemistä meidän kritiikeistä, sehän on osa normaalia kehityskeskustelua, asiaan kuuluu että tuodaan jopa kriittiseen sävyyn edelleen pysyvät ja pahat ongelmat, kun ei niihin mitään vastauksia/päivityksiä tai korjauksia kuulu DNA: puolelta ???
 • Yleensäkin DNA:n osanotto tähän keskusteluun on ollut todella säälittävissa raameissa!!
 • Meillä toimii Hubi hyvin gigan nettiyhteydellä. On asioita, joita toivon kehitettävän ja olenkin pyydetysti oman listani asioista antanut.
  ”Aapon ja muiden poikien” kitiseminen ja masinan palauttamiseen yllyttäminen ei paranna mitenkään käytettävyyttä - ja vielä ihmetellään ettei DNAlta vastata.
  Jos ei DNAn homma tyydytä, aina on vaihtoehtoja. 
  Toistan itseäni: tämä ketju on KEHITYSEHDOTUKSIA varten.
 • Onhan niitä tehty, pitkiäkin, katso vaikka minun kahden kk takaa oleva ehdotus. Aika huonosti vaan tulee vastinetta DNA:lta näihin "toiveisiin".
 • Saisiko softapuolelle lisättyä Freedomen (VPN)? Onko kiinni teistä vai F-Securesta?
 • Pari päivää nyt käyttänyt hubia. Ensimmäinen asia mikä tullut esille on verkkotallenteita katsoessa dna/watson äänen taso joka on todella hiljainen. Hubin äänet täysillä ja lisäksi joutuu laittamaan vielä television kaukosäätimellä noin kolminkertainen volumin lisäys normaaliin nähden. Kanavien järjestyksen muuttamisen poissaolo on myös aika alkeellinen puuttuminen.
  Verkkotallenteiden laatu ei päätä huimaa.

  Päivityksiä odotellessa.
 • Watsonissa voi joutua käymään asetuksissa ja sieltä määrämään äänenvoimakkuuden 100%. Oletuksena jokin 30-35%.

 • Miksi TV-hubia ylipäänsä edes on myytävänä?? Laitehan on täysin keskentekoinen. Myyjä minut liikkeessä harhautti laitteen hankkimaan. On vain harmittanut!

  Ostin jopa kovalevyn hubin kylkeen havaitakseni että tallennusten teko tehty mahdottomaksi -  ei ole laitteessa edes sarjatallennusta!!!

  Onhan toki DNA-tv:ssä sarjatallennus, mutta kun vain peruskanavilla ja vain peruslaadulla, eli surkealla DNA-SD-laadulla kuraa ja rakeita. DNA-tev:n tallennuksia ei voi edes hubilla katsoa - kuva kun tökkii ja tökkii. Kelaus aivan järkyttävä!! Tallennuksia ei voi poistaa lainkaan eikä pääse kesken olevaan tallennukseen jatkamaan siitä mihin jäänyt kesken.

  Kuva ja ääni synakssa ihan vaan joksu kun sattuu Dolby-ääniä ei voi käyttää lainkaan koska synkka katoa aivan kokonaan!!

  Hubi on kehnoin digiboxi ikinä!!!!!
 • Voisiko jatkossa tulevat päivitykset myös resetoida kytketyn kovalevyn päivityksen päätteeksi. Ei meinaan viimisen päivityksen jälkeen enää reagoinut kovalevy mihinkään ennenkuin irroitti hubista ja kytki takaisin.
  - ei toiminu tallennukset
  - ei toiminu aikasiirto

 • Kylse kelaus toimii ihan painamalla se nappi pohjaan kuten usein on ollut käytäntönä << ja >> -nappien logiikassa.
 • Verkkotallenuksia voi poistaa puhelimeen ladattavalla dna sovelluksella..tämä mahdollisuus kyllä ehdottomasti tultava itse laitteeseenkin että voi heti katselun jälkeen poistaa jakson! Meillä hubi tällä hetkellä huollossa saa nähdä lähteekö toimimaan....
 • Jos lähdetään digiboksiteemasta, niin virittimenä laite pärjää mille tahansa laitteelle tasapäisesti (kaapelissa). Yksinkertaisena entisenä videonauhurityyppisenä tallentimena myös. Kaikki muu lisäarvo on sitten arvioitava erikseen ja siinä mennään välillä huonosta kiitettävään, riippuen tarpeista ja tarkastelijoista.
  Jos vertaan suoraan Wboxiin, niin laite on vakaampi käytössä ja parempi yleisesti ottaen, ohjelmakirjastot ei lagita esim. ollenkaan.
  Itse en käytä applikaatiopuolta enää alkukiiman jälkeen ollenkaan, ei vaan istu yleisesti applikaatiot ajatuksena missään muissa kuin mobiililaitteissa. Verkkotallenteet jostain syystä katon muilla laitteilla, varmaan tottumuksesta. Kovalevyllä tulee hyvin vähän tallennettua monestakin syystä ja kovalevyn tarve onkin lähinnä time-lapsessa.

  Jotta ei mene jorinaksi, niin lisätään aiheen mukainen kehitysehdotus pitkästä aikaa:
  - EPG muistamaan missä se on ollut poistuttaessa siitä, nyt siinä ei ole minkäänlaista muistia vaan se palaa aina alkuun ja lataa joka kerta saman alkunäkymän ja sekin kestää turhan kauan (ehkä epäselvä selite)
  - ohjelmastrippiä selatessa muille kuin katsottavalle kanavalle ja siirryttäessä jonkun ohjelman Ohjelmasivulle ja sen jälkeen palatessa takaisin, palaa strippi aina takaisin katsottavan kanavan kohdalle. Semisti ärsyttävää, jos haluaa selailla ohjelmia peräjälkeen useampia.
  Samaten ohjelmastripissä olisi kiva siirryttäessä oikealle tai vasemalle, että aktivointilaatikko pysyisi valitun kellonajan kohdalla joka kanavalla. Nyt se palaa aina katsomisajan kohdalle.
 • Oma tärkeysjärjestys aiemmin ehdotetuista kehitysideoista on seuraava:
  1. Kanavajärjestyksen muokkaaminen
  2. Verkkotallenteiden tekeminen/poistaminen DNA TV-hubilla
  3. Tallennuksien automaattinen ryhmittely, omat kansiot ohjelmille
  4. Verkkotallennusten parempi kuvan laatu
  5. Menun muokkaaminen
  6. Ohjelmaoppaan selkeyttäminen
  7. Henkilökohtaiset ohjelmasuositukset
  8. Ohjelman esittelysivun kehittäminen monipuolisemmaksi
  9. Jatkuvan tallennuksen mahdollistaminen
  10. Lisää IPTV kanavia (internetin kautta tuleva kanavat) • Voisikohan DNA jossain vaiheessa kommentoida koskakohan noita parannuksia olisi tulossa? Itse vedän softakehitystiimiä ja ei tulisi kuuloonkaan jättää asiakkaat tietämättömyyteen. Kaikilla on roadmap ja niissä olevilla versioilla on päivämäärät.

  Täällä esitetyt pyynnöt ovat olleet kohtuullisia, täysin toteuttamiskelpoisia.

  Hiljaisuus vain on usein merkki osaamattomuudesta. Valitettavasti ongelmat eivät katoa näkymättömyydellä/tekemättömyydellä.
 • Joo. Kyllä tässä on jo hartaasti ooteltu infoo seuraavista päivityksistä ja korjauksista ton edellisen Netflix lisäyksen jälkeen. Seki oli kyllä metka sen kohdalla, että jo viikkoja aiemmin mainittiin Netflixin toimivan ja sehän kumminki puuttui hubista ennen tota edellistä päivitystä. Huhuh
 • Olisikohan tarjolla tarkempaa tietoa siitä koska seuraava päivitys tulee ja mitä tuo päivitys pitää sisällään?
 • Veikkaan, että foorumi on nyt täyttänyt tehtävänsä ja kehitysideat on kerätty talteen. Mielenkiinto DNA:n päästä foorumin seuraamiseen ja tilannepäivitysten antamiseen taitaa olla loppu. Hyvin alkanut dialogi jäänee siis lähinnä loppukäyttäjien monologiksi.

  Alun aktiivisuudella DNA loi uskoa, että Hubista saadaan asiakkaiden toiveiden mukainen ja toimiva kokonaisuus. Näin osa asiakkaista huijattiin jättämään tuotteen palauttamatta kauppaan ja purkamatta kauppaa.
  Näin kävi minulle. Yritin saada kauppaa purettua, mutta DNA:n mielestä siihen ei ole enää edellytyksiä, koska sopimus on tehty jo Elokuussa.

  Minulle vakuuteltiin, että pian tuleva päivitys korjaa viat ja puutteet. Näin ei koskaan käynyt ja nyt kaupan purku on kuulemma liian myöhäistä.

  Innolla toki odotan, että DNA todistaa teoriani vääräksi.

  Tämä ei ole tapa luoda tyytyväisiä asiakassuhteita, siinä minun kehitysideani.
 • Tsekatkaapa Hubin yhtäaikaisten paikallisten nauhoitusten toimiminen samaan aikaan kun katsoo jotain kanavaa. Mulle ei ihan tarkkaan ole selvää mitä pystyy nauhoittamaan ja miten. Esim. vaikka Viasatilta kahta kanavaa nauhoittaessa ei pysty katsomaan mitään, eikä toisen nauhoituksen lopettaminen onnistu oikeastaan koskaan ekalla kerralla. Toki vähän epäselvä selite, mutta jotain häikkää tossa hommassa on, jos väite on että
  "DNA TV-hubissa on kaksi antenni- ja kaapeliverkon 4K/HD-viritintä. Voit siis tallentaa enintään kolmea kanavaa kahdesta eri kanavanipusta"
  Eli tarkennus tuohon olisi paikallaan ja jos ja kun sen toiminnassa on jotain vikaa, niin korjaus siihen. Ja jos tosiaan tekee tallenteita päällekkäin, niin ristiriitailmoitus tallennetta tehtäessä tai jotain. WBoxissa ainakin homma toimi niin, että katsottavia kanavia pystyi selaamaan (siinä kanavanipussa, jossa se oli mahdollista), mutta hubilla ei pysty tekemään sitäkään.
 • Tosin johonkin voisi ihan selkeästi tehdä tiedon, mitkä ovat missäkin kanavanipussa. Mulle ei ainakaan aukea homma mistään mukseista, malliin tämä:
  http://dvb.welho.fi/


 • Kiitos, eli homma ei olekaan ihan niin yksinkertainen kuin kuvittelin. Ollenkaan.
 • Kaapeliverkko Helsinki http://dvb.welho.fi/cablemux_hel5.php.
  Ensiksi on listattu muksit, sarakkeet mux# ja TSID ovat sama asia.
  Sen jälkeen tulee listakavavista mukseittain, muksit erottaa sarakkeesta TSID.
 • Eli nippuja on kaapelissa yhteensä 30(!) ja riippuen asiakkuuksista kanavavalintojen suhteen määrä x? Vai ymmärsinkö ihan väärin?
  Ja jos niin:
  Eli käytännössä siis voi tallentaa yhtä kanavaa ja katsoa samaan aikaan kaikkia nippuja, tai tallentaa kahta ja katsoa yhtä samasta nipusta tai tallentaa kolmea kahdesta eri nipusta.
  Ja jos, niin kaksi viritintä on jo lähtökohtaisesti liian vähän multitaskaamiseen.
 • Eikös esim.  vanhassa Topfieldissä ollut kaksi viritinta ja muitaakseni voi tallentaa 4 kanavaa ja katsoa viidettä?
  "Topfield TF-6200HD on teräväpiirtokanavia tukeva älykäs digiboksi sekä antenni- että kaapeliverkkoon. Siinä on Android-käyttöjärjestelmä ja sen myötä mahdollisuus käyttää Android-sovelluksia. Boksissa on myös CI+liitäntä maksu-TV-kanaville, mutta kortinlukija pitää ostaa erikseen.
  Tässä mallissa on mukana 1 teran kokoinen kovalevy. Sisäisen kovalevyn lisättyäsi voit tallentaa jopa neljää kanavaa ja katsoa viidettä. Digiboksissa on myös TekstiTV alasivujen selauksella."
 • Tähän väliin vois joku DNA:lta oikeesti tiedottaa jotain asioitten etenemisestä! Porukka vaan venaa ja manaa tää vikoja, joita näköjään löytyy vaan koko ajan lisää?? Eli MISSÄ MENNÄÄN??
 • Ja jälleen CHL matsin alusta puoli erää ohi suun, kun yritin puhelimesta castata hubiin. Hubi päälle ja aukesi ihan normaalisti. ”Cast” kuvake näkyy puhelimessa. Sitä kun painaa, niin latailee aikansa, mutta mitään ei tapahdu. Käynnistelin äpin uudelleen, edelleen sama. Sitten virrat pois hubista ja uudelleen päälle. Heti pomppaa pin koodin kysely taas ruudulle. Pin koodi sisään ja kaikki lähti taas toimimaan.

  Ongelmia on nyt riittämiin tiedossa, niin voisiko niille vihdoin tehdä jotain?????
 • Tuon takia ostin chromecastin. Hubissa ei oikein toimi castaus ainakaan minulla.
 • Olen pitkäpinnainen mies, mutta Aapo kyllä alkaa olla suhteellisen rasittava tapaus... pointtisi on varmasti tullut kaikille selväksi, joten pitäisitkö mölysi mahassa, kun sinulla ei selvästikään ole halua/tarvetta enää hubia yrittää kehittää! Itselleni ko laite tuli käytännössä kylkiäisenä, joten ei ole mitään pointtia sitä palauttaa, kun se ei käytännössä mitään maksakaan! Ainoa toive on, että sitä kehitettäisiin niin, että siitä olisi jotain iloakin.

  En kyllä yhtään ihmettele, että ylläpito poistelee juttujasi, jos oikeuteni riittäisi, niin olisin sinut blokannut jo kokonaan ajat sitten...
 • Aapo on ihan tosissaan tässä missiossa DNAta vastaan. Jos nyt kuitenkin antaisit ihmisten ihan itse tehdä valintansa.
  Meillä esim hubi toimii oikein hyvin ja parannukset tulee, kun on tullakseen. Järjestelmäkehittämisestä mitään tietävä ymmärtää, että muutokset ottaa aikaa. 
  Agitointi palautuksiin ei vie asiaa mitenkään eteenpäin. Lopeta jo hyvä ihminen!!!
 • Onko muilla sama ongelma, että äänitaso muuttuu hirvittävästi siirryttäessä ”TV:stä” nauhoituksiin tai toisinpäin?

  Toiseksi. TVn oma (LG) palvelu tarjoaa esim. Amazonin yms, mutta näitä ei ole saatavilla Hubissa? Eikö kyseessä pitäisi olla sama Android TV?


 • Hei,

  Pahoittelut että jäänyt tänne kirjoittelu vähemmälle. Pitänee jatkossa varata kalenteriin joku selkeä aika jolloin käyn näitä palautteita lukemassa ja vastauksia kirjoittamassa.

  Vakuutan kuitenkin että kaikki palaute kyllä luetaan, kerätään ja välitetään kehitystiimille vaikka allekirjoittaneen vastauksia ei täällä ole vähään aikaan nähty.

  Voitaisiin tässä päässä yrittää tehdä sticky viesti tämän ketjun alkuun niin että tieto seuraavasta päivityksestä lukisi aina ylimmässä viestissä. Tämä ehkä auttaisi paremmin hahmottamaan mitä ja milloin on tulossa.

  Tässä nyt kuitenkin pieni tietopaketti:

  Uusi sovellusversio ollaan julkaisemassa lähiviikkoina. Tarkkaa ajankohtaa en vielä osaa sanoa, koska yritämme saada mukaan muutamia asioita joita on kovasti toivottu. Sovellusversiossa on mukana varmuudella seuraavat asiat:
  • Kovalevyn tallentamiseen liittyvien konfliktien korjauksia. Nyt jos nopeasti laittaa ohjelmia tallennukseen ja pois saattaa saada virheen jota ei pitäisi saada. Korjauksen myötä ongelmat pitäisi poistua
  • Verkkotallenteiden tekeminen Hubilta ohjelmaoppaasta
  • Päivitetty "player" jonka myötä IPTV kanavat käynnistyvät nopeammin ja kuvasuhteen "räpsäisyä" ei tule kun kuvanlaatu muuttuu
  Lisäksi seuraavat asiat ovat työn alla mutta vielä on epävarmaa ehtivätkö nämä seuraavaan päivitykseen vai tehdääkö erillinen päivitys:
  • Verkkotallenteiden automaattinen kansiointi ohjelman nimen mukaan
  • Kovalevylle tehdyn tallenteen katsomispaikan muistaminen eli ohjelma jatkaa siitä mihin edellisen kerran pysähtyi
  Lisäksi taustajärjestelmiin on tehty viimeaikoina seuraavia asioita
  • PIN-koodia ei pitäisi kysyä jos käyttää laitetta seitsemän päivän sisällä. Jos taukoa on yli seitsemän päivää, koodia kysytään uudestaan
  • Maksutv:n kanavat eivät pitäisi juurikaan näyttää mustaa ruutua. Joskus harvoin tätä vielä voi käydä mutta näillä näkymin ensi viikon taustajärjestelmien päivitys pitäisi auttaa tähän
  Hubiin on tällä hetkellä saatavissa myös ns. firmwarepäivitys, jonka myötä saa Netflixin Hubille. Kyseinen versio myös parantaa Hubin yleistä toimintaa. Mikäli tätä päivitystä ei ole ladannut, se kannattaa ladata. Tällä hetkellä suunnittelemme seuraavaa firmwarepäivitystä, tämä olisi tavoitteena saada ulos vuoden loppuun mennessä. Tämä taas parantaa luotettavuutta. Päivitys myös parantaa Netflixin sovelluksen luotettavuutta.

  Yllä olevien asioiden lisäksi meillä on todella suuri määrä palautetta kerättynä: kanavajärjestelyä, suosituksia, jatkuvia tallenteita, äänenvoimakkusasioita, Android N päivitys, kanavien lisäyksiä, IPTV tallennusta, parempaa kuvanlaatua liveen, parempaa kuvanlaatua tallenteisiin jne. Kaikki kyllä on kirjattu ylös.

  On todella hyvä että täällä käydään keskustelua siitä mitkä asiat koetaan tärkeimmiksi jotta osaamme paremmin priorisoida kehitysputkea.  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Olisi vaan kiva tietää koska tulisi mahdollisuus tallenta niitä IPTV kanavia laitteen kovalevylle tai nettiin. Kun edelleen Porvoon alueella maksukanavat antenniverkon kautta ovat aikamoista mosaiikkien katselua. Samoin meille häiriöalueen asiakkaille ei alennuksia tunneta enään, DNAn vikahan se ei ole vaan Digitan, mutta voisi edes jotain keksiä kun katselu ja nauhoitus on heikkoa digibokseilla.
 • Jatkoa edelliseen.
  Ja miksi dnatv sovelluksessa näkyy ja aukeaa muutamat kanavat jotka ovat myös dnatv hubissa, mutta siellä taas eivät aukea?????
 • Tuossa systeemissä on sekin etu että useimmilla kanavilla voi aloittaa ohjelman  katsenlun alusta vaikka ohjelma olisi jo pitkäti mennyt eli operaattorilla  jonkinlainen sisäinen "ajansiirto"

 • Ei siis ole kuunneltu palautetta. Suurin osa pyytänyt kanavien järjestelyä ja omia listauksia. Tälle ei siis ole tulossa muutosta kuukausiin. Käsittämätöntä, ettei osata lukea.

  Pystyyköhän noita tallennuksiakaan poistamaan hubista käsin.

  Seuraava päivitys jota työstetty viikkoja / kuukausia näyttää sisältävän vain bugi korjauksia.
 • Pitää kyllä ihmetellä, että millä logiikalla kanavajärjestyksen muokkaaminen on jätetty "kirjattu ylös" asteelle. Kyllä tässä tuntee olonsa huijatuksi, kun pääsee käyttämään keskeneräistä laitetta, josta tuollainen perusominaisuus, joka jo aiemmissa DNA:n bokseissa, on jätetty pois. Eikö kehitysvaiheessa, jos sellaista edes oli, huomioitu lainkaan aiempien boksien ominaisuuksia?
 • Piti ihan kelata viestiketjua, ja pitkään pitikin. 2kk sitten DNA sai aikaiseksi oman kehityslistan, hieman omia kehitysajatuksiaan varmasti myötäilevän että saisi edes yhden oman työnalla olevan tiketin listalle, mutta sinänsä hyvän listan.

  Mitä sitten saavatkaan aikaiseksi KAHDESSA KUUKAUDESSA, ja tästä menee vielä viikkoja. Eivät yhtään mitään.

  80+% toivotuimmista parannuksista jätetään tekemättä.

  @ville partanen. Nyt se sormi pois !#()## ja porukka töihin tai ulos.
 • Hubihan luotiin nimenomaan 17.5.2017 tapahtuneen antenniverkkomuutosten takia ja siihen on tullut oikeastaan 1 päivitys joka toi netflixin, jonka pystyi itsekin siihen kiertoteitä pitkin asentamaan. Aikaa on kulunut kohta 6 kk, mitä laitetta on ollut porukalla käytössä ja 1 päivitys. VAU.
 • Kuten kerroin HD-2 digiboxi ei tullut koko 2 vuoden takuu aikana virheettä toimivaksi vaan jumitta ja boottaislee ja sitten tuli jo uusia malleja joiden menestys ei juuri kummempi ollut joten katsotaan käykö hubin kanssa samalla lailla vai vaihtuuko malli jo ennen sitä.
  Mikäs kiire noilla on kun surutta saavat koko ajan nyhtää teiltä rahat epäkelvosta tuotteestakin joten kannattaa katsoa peiliin 😀

  Miksi pitää kekesiä pyörä uudestaan ja tunkea niihin omia sovelluksia kun lopputulos on aina ollut enemmän tai vähemmän epävakaa laite kun toimiviakin laitteita on markkinoilla mutta sitten käy kuten minun Friz modemin kanssa että soitetaan ja uhotaan linjan katkaisullakun laite ei ole heidän hyväksymä = myymä vaikka kukaan muu euroopassa tai suomessa ei moista bannaa koska sen estää jo viestintalaki

 • Sami
  Kyllä hubia on aika pitkään kehitetty jo ennen kuin moni siitä tiesi ja minun tietojen mukaan tämä olisi toinen versio ja  ensimäistä  mallia ei koskaan julkaustukaan. Näin kertoo puskaradiot.

 • Tiedän että on kehitetty jo ennen, mutta 17.5.2017 tienoilla alkoi jakelu asiakkaille.

  Itse en voi luopua, kun useampi telkkari ja useampi kortti. Peruskanavat saan antenniverkosta, mutta maksuniput ovat se ongelma, kiitos Digita.
 • En kestä... Ensin itketään, kun DNA-kehitystiimi ei vastaa, sitten kun vastaa, itketään, kun ei vastaa oikein...
  Kehittämisessä ei vain kaikki muutokset ole yhtä helppoja ja oltaisiin tyytyväisiä, että tulossa on uusia ominaisuuksia. Jos ei halua käyttää hubia, käyttää jotain muuta - niin yksinkertaista se on!
  Toivoisin edelleen tähän ketjuun rakentavaa keskustelua kehitysehdotusten muodossa.
  @DNA: Voisiko tuon Aapon jo blokata??? Ei edes käsittääkseni ole asiakas ja on kuin rikkinäinen levy, toistaa samaa viestiä...
 • Sarzu67
  On minulla dna laajakaista ja odottelen myös sen tiimoilta tietoja toista kautta
  Hubikin oli mutta en viitsinyt maksaa siitä koska laite ei täyttänyt silloin  toimivan laitteen kriteereitä ja samaa epäilen vieläkin koska niin moni täällä asioita valittaa.

  Mikä on oma motivaatiosi puoltaa  vajaan laitteeen hyväksymistä jakoon vai olitko tietoinen ostaessasi hubia että laite alkaa toimia kunnolla joskus hamassa tulevaisuudessa?
  Jos käy niin että täältä poistun jatkuu tarinat paljon laajemmasa julkisuudessa jotta parempi vain kun "herkkähipiäiset" kestää tällä palstalla höpinöitänio jossa on aina täyttä asiaa mukana jos vain osaa erottaa sen tekstistä:)

 • Tarkoitat varmaan motiivia? Oma motiivisi on ollut selvä jo pitkään, joka on ilmeisesti motivaatiosi lähde.
 • Sami
  Mitä eroa on siitä hubi / muu vastaava monen telkkarin suhteen?
  HDMI kaapelilla kai ne on vai jaatko wifillä vai miten sen hubin sitten moneen telkkariin?
  nykyinen systeemini maksaa 19.90 ja siihen kuuluu 100 megan netti, modemi ja digipurkki  ja ohjelmatarjonta joten halvempi kuin pelkkä hubi.


 • Paolo
  Osuit naulan kantaan.
  Se on laki ja sen noudattaminen kaupankäynnissä
  Reilu peli ja asiantuntemus siitä mitä kullekin kaupan purkua yrittäväälle suustaan päästelee:)

 • Motiivi ja motivaatio on eri asia, se oli se pointti. Pitäis jo haudan partaalta se ymmärtää. Toki jos on kouluttamaton vanha jäärä, niin minkäs teet.
 • Ei sitten korkeasti koulutetu ymmärtänyt itse asian vaan takertui termiin 😀
  En viitsi laittaa tänne enää pitkää litaniaa lakitestiä siitä mikä tässä jutussa on lakia vastaan
  Tässä kuitenkin vain pieni muistinvirkistys

  Myyjän sopimusrikkomukset
  Virheellinen tavara
  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html
  Mitä myyjän olisi pitänyt tietää tavarasta
  Esim. DNA hubin kohdalla myyjällä on satoja todisteita ja valituksia mm. omilla palstasivuillaan siitä ettei laite ole virheettä toimiva
  Jos virheen seuraamuksista ei ole sopimuksessa sovittu, ne määritellään kauppalain mukaan:
      Myyjä vastaa virheellisen tuotteen korjaamisesta tai toimittaa uuden tuotteen virheellisen tilalle
      Ellei virheellistä tuotetta korjata tai korvata toisella, ostaja voi vaatia hinnanalennusta tai alennuksen sijaan kaupan purkua, jos virhe on olennainen
      Muiden seuraamusten lisäksi ostaja voi vaatia vahingonkorvausta
      Ostaja voi myös pidättäytyä kauppahinnan maksamisesta ainakin siihen asti, kunnes myyjä on korvannut virheen
 • Tahtoo sanoa, että pitäisit sen näppäimistöturpasi jo vihdoinkin kurissa. Kaikilta muilta foorumeilta tollanen trollailu olisi bännätty jo aikapäiviä sitten. Ehkä onkin?
 • @Paolo Ei kannata. Aapolla on missio ja häntä ei pysäytä mikään...

 • @Tuomas
  "Toiseksi. TVn oma (LG) palvelu tarjoaa esim. Amazonin yms, mutta näitä ei ole saatavilla Hubissa? Eikö kyseessä pitäisi olla sama Android TV?"

  LG ei käytä Androidia. Heillä on oma webOS käyttis älytelkuissaan. Ei mitään tekemistä Android TV:n kanssa.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/WebOS​​​
 • Moikka,

  Teimme asiakaskyselyn Hubin toivotuimmista ominaisuuksista ja kanavien järjestely oli toivottu ominaisuus, mutta ei kuitenkaan läheskään toivotuin. Tästä syystä kanavien järjestely ei ole mukana tässä ensimmäisessä päivityksessä.

  Kanavien järjestelyyn liittyen toivoisin palautetta seuraavasta ajatuksesta:
  • Voisimme poistaa kaikki SD kanavat Hubilta eli vain HD kanavat virittyvät ja näkyvät. Toki jos kanavasta on vain SD versio niin se näkyy kuten aiemmin. Tämän muutoksen voisi tehdä taustajärjestelmistä ilman sovelluspäivitystä ja aika nopeasti.
  • Voisimme poistaa EPG:ä kanavat jotka eivät ole tilattuna eli EPG:ssä, kanavanauhassa ja "taboid" EPG:ssä (alaspäin nappi kanavanauhasta) ei ole näkyvissä muuta kuin kanavat joita voi katsoa. Tämän tekeminen vaatisi hieman kehitystyötä.
  Jos tekisimme kaksi yllä olevaa ominaisuutta, kuinka tärkeäksi tämän jälkeen koetaan kanavien järjestely ja oma suosikkilista?
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen: Kannatetaan ehdottomasti molempia ehdotuksia!
  Kanavien järjestäminen on kyllä myös tärkeä perusominaisuus, kysely on ehkä hukkunut tähän turhaan mölyyn, jota yksi hlö täällä harrastaa.
 • Puhelujen nauhoituksesta kerrotaan yleisissä sopimusehdoissa kohdassa 8. Eli siinä sopimuksessa, johon asiakassuhde perustuu. Eikö tuota "Aapoa" oikeasti saa jo bannattua kitinöineen? Piinatkoon kuluttajaneuvontaa ja lakimiehiä ja ihan sama ketä. Tuollaisia normaalin keskustelun tappajia turha hyysätä.
 • @Ville Partanen

  Koskisiko HD muutos kaikkia kanavia vai pelkästään IPTV kanavia.
 • @Ville Partanen

  Tärkeämpää olisi kanavien määrän lisääminen, että antenniasiakas saisi samat kanavat kuin kaapeliasiakas ja myös tallennus kaikkiin kanaviin.
 • @Ville
  1. SD-kanavien automaattinen korvaaminen HD-versioilla, siten että esim. kaukosäätimen painikkeella 1 tulee YLE1HD ja 3 tulee MTV3HD ja kanavat näkyvät ns. normaalipaikoillaan ohjelmaoppaassa ratkaisee omalta osaltani suosikkilistan tarpeen lähes täysin. Kanavanumeroinnissa on joitain epäloogisuuksia (Nelonen Pro HD 1-2 ja 3-8 erillään), jonka vuoksi oma suosikkilista olisi ehkä silti toivottu. Siltikin TÄRKEIN toive olisi saada nimenomaan peruskanavien HD-versiot niiden SD-versioiden tilalle.
  2. En ehkä ymmärtänyt tätä oikein, mutta eikös käyttäjä voi tälläkin hetkellä piilottaa kaikki omaan tilaukseen kuulumattomat kanavat (kunnes IPTV-kanavat tulevat takaisin seuraavassa PIN-koodin kyselyssä)? Vaatii toki käsitöitä ja olisi mukavaa jos tämä tapahtuisi automaattisesti, mutta tämän voi tällä hetkellä tehdä käsin.

  =)juha
 • Huono ratkaisu antenniverkossa. HD kanavat vaativat VHF antennin, kun Digita ei lähetä HD kanavia. Kanavien järjestely olisi parempi ratkaisu.
 • Keneltäköhän tuo asiakaskysely on lähtenyt? Olisi kuitenkin ollut varmaan hyvä lukaista tämä foorumi läpi kun se sitä varten on juuri luotu. Tehtyä johtopäätöstä kanavalistauksen poisjättämisestä on hyvin vaikea ymmärtää.

  1. Itselleni SD kanavien poisto toimii, mutta ei taida saada suurta suosiota antenniverkkoilijoilla.

  2. Ok

  Silti, kuten kaikki muutkin jo ovat kommentoineet omat kanavalistaukset ehdottomasti tärkeintä.
 • Itsellä näkymättömien kanavien näkymättömyys ainakin heti käyttöön (automaattinen piiloitus). Yleensäkin molemmat muutokset hyviä. Pikana käyttöön.
 • Ja samoin myös niiden piilotus mobiilisovelluksessa tai nettisivulla automaattiseksi. Nykyään ne joutuu aina oppaaseen mennessä piilottamaan uudestaan, kun on välimuistien ym. Tyhjennys käytössä.
 • Pitäydyn kanavalistamuokkauksessa, koskapa esim. Urheilua tsiigaillessa moniajolla niiden kanavien kimputtaminen helpoittaa elämääni. Ne kun sattuvat useasti samaan aikaan. Ja kun niitä ei tule ei tarvii pomppoilla eestaas niiden yli.
 • Ja tosiaan, aiemmin en selkeästi maininnut kovalevynauhoitteden päällekkäisyyksien kanssa, niin jos katsoo kanavaa ja tulee ilmoitus että katsomista ei voi jatkaa koska nauhoituksia on meneillään, niin nauhoituksen keskeytttäminen ei onnistu juuri koskaan ensimmäisellä kerralla tai edes useammalla yrityksellä. Ja muutenkin "tekniikan" kannatta monilla yhtäikailla nauhoituksilla eri nippukombinaatioilla tsekata mikä niissä nauhoituksissa/samanaikaisessa katselussa oikein mättää. Se ei ole muutenkaan ihan kunnossa.
 • No jos iptv-tallennus saadaan kokonaan nippuun, niin tuollakaan ole mitään merkitystä. IPTVn paikallinen tallennus poistanee kanavanippujen merkityksen ja ainakin pilveen tallennus varmasti. Maailma on menossa tai mennyt jo pilveen sekä ei-livenä kyttäilyyn - eeäsjonnet ei kohta edes tiedä mikä televisio sinällään on. Sen lisäksi Viasatin ja C Moren sisällöt saa ohjelmakirjastoista, monet muut applikaatioista. Toisaalta kun on teeveesukupolvea, niin poisoppiminen on vähän niin ja näin. Ja kolmaalta teeveelähetyksistä varmaan 70% on uusintoja.
 • @paolo: "... jos katsoo kanavaa ja tulee ilmoitus että katsomista ei voi jatkaa koska nauhoituksia on meneillään, niin nauhoituksen keskeytttäminen ei onnistu juuri koskaan ensimmäisellä kerralla tai edes useammalla yrityksellä."

  Mullakin sama ongelma, on erittäin ärsyttävää rämpyttää sitä keskeyttämis-nappulaa, josta ei kuitenkaan tapahdu mitään. Auttaa kun nousee sohvalta ja käyttää sähköt irti.
 • Täytyy olla kiitollinen, että oma hubi toimii täydellisesti. Toivottavasti tuleva päivitys ei saa hubia sekaisin. 😀
 • Kaukosäädettävä pistorasiahan oli vain häiriön poistoon ainakin niissä jutuissa mitä itse luin. Aapo on nyt sen 730 624 381 277 kertaa tehnyt selväksi, ettei ole hubia hommaamassa, käyttämässä, eikä ole halukas sitä kehittämään ja että kaikkien hubin omistavien pitäisi välittömästi ryhtyä oikeustoimiin pahaa DNA:ta vastaan, niin voisiko joku nyt estää häneltä kommentoinnin tänne? Alkaa jo jonkin verran rasittaa, kun haluaa tätä foorumia seurata, mutta jos niin tekee, niin sähköposti täyttyy Aapon hyödyttömästä hölinästä, joka ei johda mihinkään, eikä sisällä mitään informatiivista arvoa, mutta silti joka väliin pitää käydä jotain louskuttamassa!!??

  Ainakin itsellä Aapo on isoin häiriötekijä hubin käytössä. Sitten tulee kanavalista ja yleinen toimintavarmuus...
 • Hei Aapo!

  Mikäli sinulla on uusia kehitysideoita DNA TV-hubi -laitteeseen liittyen, tämä on oikea paikka niiden jakamiseen. Mikäli taas haluat jakaa henkilökohtaisia antipatioitasi DNA TV-hubia kohtaan tai keskustella muista aiheista, löytyy näitä varten varmasti omat fooruminsa.

  Käytöksesi ja keskustelutapasi häiritsee selvästi muitakin tukisivuston käyttäjiä ja aiheuttaa päänvaivaa myös meille moderaattoreille. Mikäli haluat jatkaa keskustelua tukisivustolla, pidäthän huolen, että pysyt otsikon mukaisessa aiheessa, et jankkaa tarpeettomasti etkä herjaa muita keskustelijoita. Muussa tapauksessa joudumme valitettavasti harkitsemaan kirjoitusoikeutesi eväämistä.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Kaukosäädettävä pistorasia toimii hyvin häiriönpoistajana ja myös sitten kun hubi jymähtää niin saa siitä myös virrat pois johtoja repimättä. Ainakin minulla korjasi paljon ongelmia.
 • @GamingDude - Sama täällä!
  @Jupe - Todellakin...
  @DNA Ida S - Kiitos!!!!
 • Taas tuli typoja kun hosui ja muidenkn kaipaama kehitysehdotus palstalle eli se edit nappi vaan ei ole tullut palstalle

 • Hei Aapo!

  Mikäli sinulla on DNA TV-hubia koskevia kehitysideoita, voit jakaa ne tässä ketjussa. Aiemmin emme ole koskaan tukisivustolla joutuneet turvautumaan porttikieltoon, mutta jos otsikon mukaisessa aiheessa pysyminen ja muita kunnioittava keskustelu on mahdotonta, joudumme ikävä kyllä harkitsemaan kirjoitusoikeutesi eväämistä. Tämä on viimeinen varoitus.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ida S
  Vastaatko nyt että miten se sähköjuttu ei muka liity hubin kehitykseen?
  Siinähän juuri kerrotaan että voi selvittää  hubin häiriön aiheuttaajaa sitä osin että onko vika hubissa vai sinne tulevassa  verkkovisrrassa
  Tämän nyt luulisi kiinnostavan Ville Partastakin hubin kehittäjänä sillä sehän on selvää plussaa hubinkin maineelle jos vika tulee hubin tekniikan  ulkopulelta.
  Ole ystävällinen ja tarkistuta asia tekstissäni  tekniikan suhteen ennen kuin taas alat poistella aivan asiallista tekstiä joista minulla on kyllä kopio todisteena siitä mitä kirjoitin.
  Mikä voi olla sen enemmän kehityskeskustelua kuin vikojen ja  häiriöiden analysöinti josta sentään jotan itseki tiedän?
  Parustekniikka kun on joka laitteelle oltava kohdlillaan ennen kuin kannattaa alkaa hioa herkkuja ja ominaisuuksia lisää.
  Siitä kai olemme samaa mieltä monen kirjoittajankin  kanssa?
 • I give up...You can’t fix stupid...
 • Allekirjoitan hubin sähköviat/häiriöt vaikka heti. 2 laitetta ollut ja kokeiltu useammassa pistorasiassa. Vasta kaukosäädettävä pistorasia poisti häiriökäyttäytymisen.
 • Syy vian poistumiseen voi juuri olla siinä että kaukosäätörasian häiriönpoistaaja toimi Oliko sinulla Sami se maadoitetussa pistorasiassa?
 • On maadoitetussa jatkojohdossa, mutta seinässä on vaan maadoittamaton rasia.
 • Itsellä ei ainakaan ole mitään sähköhäiriöistä johtuvaa ongelmaa. Viittaisi siis siihen, että olisiko Sami teillä jostain syystä normaalia enemmän häiriöitä sähköverkossa? Maadoitettu jatkojohtohan ei tee mitään, jos rasia ei ole suko-rasia. Toki häiriöherkkähän laite sitten on, jos muut vastaavat toimii samassa linjassa ilman häiriönpoistajia. Meillä on talon kaikki sähköt tehty muutama vuosi sitten nykystandardien mukaan uusiksi ja toimii ainakin siinä moitteetta. Wbox meni aikanaan itseltä palautukseen, kun ei jostain syystä saanut asiallista kaapelisignaalia, vaikka muut laitteet toimi samassa linjassa moitteetta. Nyt on kaikki antenninjohdotkin tehty uusiksi samalla, niin ei ole senkään kanssa mitään ongelmaa.
 • Olisiko ratkaisu sähköverkon häiriöille immuunimmassa virtalähteessä?
 • Meillä ei myöskään mitään sähköongelmia tai muitakaan. Hubi toimii ja kanavat näkyy.
  Mielenkiinnolla odotan uusia ominaisuuksia.
 • En koe hyödylliseksi noita Ville Partasen ehdottamia korjauksia, joilla pyritään korjaamaan perusominaisuuden eli kanavalistojen muokkaamisen/suosikkilistan luonnin puute. Toivoisinkin DNA:n päässä suurempaa panostusta siihen, että tuo kanavalistojen muokkaaminen saadaan mahdollisimman pian ominaisuudeksi hubiin. Kuten paolo aiemmin mainitsikin niin mm. juuri tuo urheilukanavien niputtaminen peräkkäin parantaa kummasti katselukokemusta.
 • Nuo ovat vaan helppoja muutoksia taustajärjestelmiin, jota DNA hallinnoi. Onkohan DNA ulkoistanut hommat muille ja saa nyt odotella koska tämä porukka viitsii alkamaan tekemään päivitystä. Aikaisempihan ei oikeastaan tehnyt muuta kun toi netflixin. Joka kumma kyllä oli jo valmiina, kun laitetta demottiin lehdistölle.
 • Kanavalistojen muokkaus on asia, jota ensimmäiseksi hain, kun sain kanavat haettua, ja vieläkään en ymmärrä sen puuttumista. Eli tuo saa listassani järjestysnumeron 2. Korjattavien/kehitettävien ominaisuuksien ykköspaikan kohdallani saa kovalevytallennuksen katselun jatkaminen edellisestä lopetuskohdasta! Vajaan satkun kovon hankkiminen oli näillä näkymin turhaa ja todella huono ostos. Syö miestä kelailla ja etsiä lopetuskohtaa, enkä kyllä parhaalla tahdollakaan voi ymmärtää tuon perusominaisuuden puuttumista. Kiitos.
 • Olen ainoastaan tyytyväinen siihen, että laite toiminnaltaan luotettava ja suhteessa WBoxiin toimiva - laitteen toiminnallisuuteen vain osittain.
  Sen sijaan asiakasrajapinnassa jokin mättää ja pahasti, ja jos se mättää myös ohjelmointia tekevään tahoon, niin johtopäätöksen voi lukea rivien välistä.
  Jos ei siis osaa projektia suunnittelun ja testaamisenkaan osalta ollenkaan, niin koko roska on helpompi ulkoistaa kokonaan. Mä olisin suosinut laitteen päivityksen tapahtuvan pienimmissä paloissa, jolloin palaute per päivityskin vikoineen korjattaisiin potentiaalisesti nopeammin. Mutta ei, ilmeisesti norsu syödään kokonaan aloittaen perseestä ja ilmeisesti koska mitään aikatauluja ei osata sanoa, kahvitunnitkin ilmeisesti on tunteja tai iltapäivän kestäviä, kuten aikanaan kesätöissä, kun kukaan ei valvonut tai vaatinut mitään.

  Sinällään ihan sama, laite maksaa vakkariasiakkaalle 0€ ja korvaa edellisen rojun ärsyttävät jäätymiset luotettavuudellaan.
  Mulle ei ole ollenkaan selvää mitä on tulossa ja milloin on tulossa vai onko. Tosin olisi suotavaa, ettei päivitystä pakoteta, koska DNA TVn päivitykset mobiilissa on vuosien saatossa usein tuoneet jonkun uuden vian tullessaan, joka ei taas voi olla muuta kuin koodauksen ongelma yleisesti. Mun luottamus kehittävän tahon tekemiseen on vähän niin ja näin, vaikka laite omassa käytössäni ajaakin asiansa.
  Dr. Philiä väljästi lainatakseni, historia on paras arvio tulevaisuudesta.
  Ugh.
 • Kuinka hinta vaan 0€
 • Tuota hintaa minäkin ihmettelin?
 • Ei se mullakaan käytännössä kuukausihintaa muuttanut, kun on paljon muutakin tilausta dna:lla.
 • Telia myös antoi veloituksetta uuden laitteen vanhan tilalle ja myös tallentavan kovon... 0e
 • Pahoin pelkään, ettei tuota kanavalistojen muokkausta ole saatavilla tähän nykyiseen TV hubiin lainkaan. Olisihan se muuten ollut jo ensivaiheessa mukana.
 • Dna hubi ollut viikon käytössä enkä voi olla ihan tyytyväinen. Ketjusaa edellä mainittuja puutoksia esim. kanavien järjestelyjä kaivataan meilläkin. Jotkut kanavat näkyvät luettelossa tuplana eikä niiden järjestystä voi muuttaa. Viikonloppuna hubista ei näkynyt kuvaa vain ääni kuului. Kokeilin toista hdmi piuhaakin muttei vaikutusta asiaan. Vasta hubin resetointi auttoi asiaan!
 • Android häiriöitä.
 • Yksi kans todella häiritsevä vika on tuo TODELLA alhainen äänentaso kutakuinkin kaikessa muussa paitsi TV käytössä. Välillä saa laittaa varsinkin castauksessa ja apleteilla äänet vahvarista miltei täysille??? Samoin kastauksella vaikka läppäristä tai phonesta ääni on lisäksi aina vain strereo ääntä. Pikasta korjausta kehiin ainakin osan vikojen osalta.
 • Tuo äänijuttu on kyllä todellä ärsyttävä. Koskaan ei tiedä millä teholla ääntä saa laitteesta ulos, milläkin apilla tai castauksella.
 • Joo ja auta jeesus ku on vahvari esim - 10db säädöillä tai enemmänki ja castaus kaatuu  ja hyppää töllön puolelle niin kyllä kaiuttimet on kovilla ja kaikki muuki.. Iltasin varsinki herää varmaan koko talo!
 • Tallennusten katselu:
  Miksi pitää aina kelata oikeaan kohtaan, jos katselu on jäänyt kesken? Laite ei muista edellistä kohtaa. Johan tällainen muistitoiminto on ollut ainakin 10 vuotta käytössä esim. Wbox HD 2:ssa! Lappeenrannan Dna kaupan myyjä "unohti" kertoa ettei hubin kuvaa/ääntä voi viedä vahvistimen hdmi-portin kautta ellei sinulla ole käytössä 4K UHD-telkkaria.
 • "Lappeenrannan Dna kaupan myyjä "unohti" kertoa ettei hubin kuvaa/ääntä voi viedä vahvistimen hdmi-portin kautta ellei sinulla ole käytössä 4K UHD-telkkaria."

  Tämä ei varmaan ole ihan koko totuus. Ainakin minulla on Hubin kuva kulkee Denonin vahvistimen kautta 1080p-tasoiselle telkkarille ihan hyvin. Hubin näyttöasetuksista valittuna 1080p@50Hz.

  =)juha
 • Ääniongelmana on myös säädön skaalaus. Tarkoitan että pienimmästä voluumista suurimpaan ero on aika vähäinen ja steppien ero vasta onkin osittain. Mainittu tuoki jo aiemmin kyllä.
 • Täältä löytyi keskustelua aiheesta! Ilmeisesti asiakkaalle voi myydä mitä vaan vaikka keskeneröisen tuotteen ja hänen vastuulla on selvittää onko hänellä sopivat laitteet hubin katseluun.
 • Toki ääni pitäisi ehkä lähtökohtaisesti säätää ketjun viimeisellä laitteella, mutta se ei nyt itsellä onnistu.
 • No tottakai on velvollisuus selvittää, jos lähtökohtaisesti haluaa toimivan kokonaisuuden. Ei kai kukaan oleta , että miljoonia eri komboja on testattu tai tullaan testaamaan. Itse ongelmaan en sinällään ota kantaa.
 • Tuossa lähettämässäni linkissä dna-tuotekehittely vastasi erittäin asiallisesti/tapauskohtaisesti esiintyviin ongelmiin signaalin läpivientiin vahvistimen kautta. Minulla on tuo "tapaus 2" kyseessä. Hdmi suoraan telkkariin ja äänet spidf:n kautta vahvariin.
 • Alkaa kotijoukkojen mitta täyttymään.

  DNA voisi jo vastata koskakohan kaikkien odottama kanavalistaus muokkaus ja suosikkilistaukset ovat tulossa, ja kuten joku epäili, onko edes mahdollista toteuttaa. Siis oikea vastaus, ei mitään tulossa kyllä, vaan konkreettinen kuukausi esim joulukuu.

  Tämän päivän valitukset
  1. Miksi tallennuksen joutuu vieläkin poistamaan erillisen apps:n kautta
  2. Tallennuksien haku jumittuu. Boxin uudelleen käynnistys tarpeen
  3. Äänisäätö jumittuu aika-ajoin. Myös äänitasot lähteestä riippuen vaihtelee.
  4. Miksei lopetuskohta tallennu
  5. Kanavaselaus hidasta, ja jos haluaa listauksen alkuun on sinne kelattava takaisin. Listaus ei osaa mennä alkuun automaattisesti.

  Eli, olisi pitänyt pitäytyä vanhassa wbox:ssa joka kaatui kerran päivässä, mutta perusasiat olivat kuitenkin paremmin kohdallaan. Mieluummin se kuin perheen valitus.
 • 1. Lähtökohtaisesti ja alun perin DNA TV on mobiiliapplikaatio (tietokone). Joo, poistaminen voisi olla mahdollistettu myös Hubin kautta, mutta lähtökohta on ollut tuo eli ei se sinällään mikään erillinen applikaatio ole.

  5. Listauksen saa menemään alusta loppuun kanavastripin avulla selaamalla (ei kanavia sinällään vaihtamalla), epg:llä ei.

  Ei sieltä sitä tarkkaa vastausta aikatauluun tule, kun ei ole aiemminkaan tullut.
  Eri juttujen ohjelmoinnista tai vaikeudesta ei ole hajuakaan, mutta osaavalle ei voi 50megan applikaation (hubin DNA TV), ohjelmointi olla vaikeaa, jos ja kun sen on kerran itse tehnyt. Toisaalta viikossa tai kuukaudessa ei voi olettaa yhtään mitään tapahtuvan, vaikka perhekin painostaisi. 😀

  Ja todnäk. kaikki seuraavaksi tulevat kehitykset on lyöty lukkoon, joten siltäkään rintamalta, mitä ikinä onkaan, tuskin mitään viime aikoina erikseen vaadittua on tulossa.
  Mun käsitys oli jossain vaiheessa, että kanavalistat olisi tulossa, vaikka jälkikäteen joku lusikka sopassa muuta sanoikin. Mä luulen, ettei kukaan oikeasti tiedä käytännössä yhtään mitään, koska oikeita speksejä muka-tulevasta päivityksestä osata antaa. • 3. Toi äänisäätöjumi ei välttämättä ole jumi. Luulin samaa joskus, kunnes tajusin, ettei mutesta pääse pois volumenappuloilla, kuten kaikilla muilla maailman laitteilla. Toki sulla voi olla joku eri juttu.
 • Paolo

  3. Joo, piti testata. On kuten sanoit. Mutesta pääsee pois vain sitä uudelleen painamalla. Aika alkeellista.

  5. Asioiden tulisi toimia yhtenäisesti riippumatta siitä missä olet. 

  Kiitos näistä selvennyksistä
 • No yks asia on ainaki ihan varma. Se että millää kompinaatioilla vahvarit/tmv. ei oo mitää merkitystä tohon äänilähön tasoon, kun se lähtee hubista optisena. Eli se vaan lähtee hubista jo valmiiksi perseellään. Ihan sama tuikkaako sen vahvariin, soundbariin vai töllöön. Se vaan yksinkertasesti on päin prinkkalaa!
 • Itse en ole äänitasoissa huomannut mitään outoa. Mulla tosin tulee kuva ja ääni HDMI:llä vahvarille, enkä tiedä vaikka siinä olisi jotain lähtötasontasauksia päällä tms.
 • Meillä toimii äänet hubin ja erillisen kajarin kautta moitteettomasti, tallennuksissa vaan kuuluu aika paljon hiljemmalla.
 • Tämä ongelma koskeekin tuota SPDIF lähtöä, eli optista ääntä. Itse en pelkällä HDMI:llä oo ees koklannu, koska se ei riitä, kun käyttää vuorotellen tykkiä tai töllöö..
 • Äänet toimivat (ilman kolmannen osapuolen laitetta) ok hubin sisällä, mutta vaikkapa Ylen Areenassa tasoa on nostettava ja siitä palatessa aina ei muista heti säätää ääntä pienemmälle, saattaa tulla yllätys.
  Tämäkin on perusasia, kuten kovalevytallenteeseen paluu jatkokohtaan et ihmettelen kyllä miten keskeneräisenä hubit on meille myyty.
 • Voisitteko optimoida Google Home -ohjelman kautta tehtävän castingin/"suoratoiston" hubilla toimivaksi? Nykyisellään lähetys pätkii, vaikka se näkyy tietokoneen näytöllä moitteettomasti. Välillä on on kuitenkin pakko käyttää Google Homen kautta castausta, jos jonkun sivuston videossa ei ole suoraa cast-painiketta. Google Home itsekin herjaa, että DNA hubia ei ole optimoitu heidän ohjelman kanssa.
 • Tuon takia on pakko käyttää chromecast laitetta hubin rinnalla. Onneksi chromecast ei paljoa maksa.
 • Mutta pitää se castaus saada toimimaan myös Google Homen kautta, kun kerta mainostavat että hubissa on sisäänrakennettu Chromecast. Tyhmää jos yhtä asiaa varten tarvitsee kaksi laitetta (hubi ja ulkoinen Chromecast).
 • Ei ole oikea chromecast joka säätyy oikein. Alla cmoren vastaus kun kysyin sieltä.


  Jos sisäänrakennettu Chromecast ei toimi, se johtuu ns. frame rate:sta. HDMI:n kautta yhdistetty Chromecast pystyy muokkaamaan videon frame ratea, mutta sisäänrakennettu Chromecast ei kaikissa malleissa pysty tähän frame raten tulkintaan. Videoissamme frame rate on 25, kun sisäänrakennettu Chromecast vaatisi sen olevan 30.
 • Onko DNA syy vai mikä, mutta EPG näyttää joillakin kanavilla info tiedot tunnilla väärin esim. History HD. Ei tainnut osata talviaikaan siirtymistä.
 • @sami Kiitokset infosta!

  Ihmettelen vain, että eikö sitä sisäänrakennettua Chromecastia saada toimimaan uudella päivityksellä. Niin että onko vika Googlessa vai DNA:ssa? Tai voiko kumpikaan korjata asiaa?
 • Huomasin tänään, että Katsomon ja Youtuben castaus toimii vihdoin niin kuin pitääkin. Edistystä on siis tapahtunut. Kiitos siitä! Vielä kun optimoitte sen Google Homen castauksen, niin olen oikein tyytyväinen.
 • ^Tuskin on DNAlla osaa tai arpaa tuon asian kanssa. Varsin kun mitään päivitystäkään ei ole tullut.
  Mun mielestä toi C-Moren selityskin tosta Chromecastin tai Google Castin toiminnasta tai toimimattomuudesta haiskahtaa vastuun siirrolta tai selitykseltä. Joku senkin systeemin on tehnyt ja vastuu applikaation tai vastaavan toiminnasta on sen tekijällä, joten....
 • Eihän tätä threadia pituuden vuoksi voi lukea läpi. Voisitteko avata jonkinlaisen avoimen bug/issue trackerin jotta ei tarvitse ehdottaa samoja kehitysideoita uudestaan. Tässä minun:
  - Käyttöohjeet selkeämmiksi, epäselvää mikä on puhelimessa oleva dna-tv sovellus ja dna-tv hubin dna-tv sovellus. Nämähän on nyt kaksi eri asiaa eri ominaisuuksilla. Ehkä näiden sovellusten on tarkoitus tarjota samat ominaisuudet tulevaisuudessa, mutta kehitys etenee eri tahtia(?)
  En haluaisi käyttää puhelintani esim. tallennuksiin jos siis käytän television ja kaukosäätimen kautta dna-tv hubin dna-tv sovellusta.
  - Eli siis verkkotallennuksen mahdollistaminen dna-tv hubin dna-tv:stä.
  - Guide sivu on hidas avautumaan. Eli päivän/viikon yms. listan tallentaminen jonkinlaiseen välimuistiin ensi kerralla tai tausta-ajona.
  - Katseluoikeudettomat kanavat näyttävät pelkkää mustaa ruutua. Jonkinlainen viesti käyttäjälle olisi hyvä näyttää. Varsinkin jos avaat hubin ja tälläinen kanava on valittuna.
  - Viasat tarjouksen kanavat pitää streamata puhelimen dna-tv sovelluksesta dna-tv hubiin tv:hen. Eikö tuota tarjousta olisi voinut hubiin avata? En halua käyttää puhelinta tv:n katsomiseen.
  - Aktivointi puhelimen avustuksella taitaa vaatia että puhelin on samassa wlanissa kiinni? Miten tuo käytänössä toimii? Hups, jokin meni vikaan. En tiedä, mikä. Ohjeita ei liiemmin ole.
  - Kanavalistan järjestely on ihan perusominaisuus, puuttuu.
  - Kanavien muokkausvalinta on vaikea saavuttaa, kun menuvalikosta painaa oikealle, valinta hyppää jonnekkin, ja käyttäjä joutuu selaamaan kanavalistan alkuun, josta tuo nappi siis löytyy vähän niinkuin kanavan paikalla.
  - Kanavien muokkauksessa siirtyminen toiselle välilehdelle (iptv esim.) oli jotenkin vaikea tajuta, koska on hieman piilossa ilman selvää indikaatiota. UI:n joutuu opettelemaan, voisi olla intuitiivisempi, vaikka sinänsä ihan ok.
  Tässäpä kehitysideoita alkuun, hubi on muuten toiminut ihan hyvin, olen käyttänyt sitä vasta noin viikon.

 • Vielä semmoinen pieni bugi, että jos olit yrittänyt automaattista aktivointia puhelimen kanssa, ja se epäonnistuu, ja sen jälkeen aloitat alusta ja valitset "minulla ei ole android-laitetta" tms, et pääse valitsemaan autentikointia google-tilin salasanalla vaan boksi pitää buutata uudelleen jotta tämä valikko tulee näkyviin. Luulisi olevan ihan perus testisetissä.
 • Onko HBO Nordic aplikaatio tulossa jollain aikataululla saataville? Tai vaihtoehtoisesti korjautuuko HBO:n castaus ominaisuus?
 • Toi castaus pitäs yleensäkki saada edes toimiin jotenkin kunnolla, kun sitä oikein mainostetaankin..  Ainut varmaan mikä castaa ok on dna:n oma kännykkä sovellus, jonka käytös ei hubilla oo mitää järkee, ku samat toiminnot pitäs olla hubissaki?? 
  Ainut millä saa osan castauksista (hbo ym) näkyy hubilla on castaamalla tietokoneella koko työpöytä hubille ja katsomalla sitä kautta. Mutta tällöinkin äänen taso ihan "nollassa" ja kaiken lisäksi vaan stereota.. TEHKÄÄ ny jotain kiitosh...
 • Tämän vastauksen sain jo ajat sitten DNAlta. Siksi käytän ennemmin chromecast laitetta.

  Sami valitettavasti HBO:n castausongelmat vaativat toimenpiteitä HBO:lta. Asia on tietääksemme heidän tiedossaan ja ongelma koskee tosiaan Android TV:tä yleisesti eikä pelkästään Hubia.
 • Ok, pitänee odotella josko tuo HBO aplikaatio tulisi jossain vaiheessa tarjolle.

  Omituista että kuitenkin että HBO:n kuva striimautuu täysin ok mutta vain ilman ääntä (iphonesta/ipadsta)? Castin äänessä kenties jokin väärä tiedostomuoto? Onko mahdollista muokata/testata dna:n puolesta?

  Yleisesti ottaen hubi toiminut muuten ok. HBO:n lisäksi toivoisin jo mainittuja parannuksia:
  - muokattavat kanavalistat
  - kovalevytallennukseen mahdollisuus toistuvuuteen (viikoittainen, päivittäinen jne.)
  - verkkotallenuksien poisto optio myös hubiin
 • Kaksi viikkoa sitten luvattiin päivitys, vaikkakin mitätön, lähiviikkoina. Olisikohan kuitenkin lähikuukausina?

  En tiedä miksi kidutan itseäni kommentteja lukien, kun ei niistä kuitenkaan piitata DNA puolella.
 • Mistä lähteestä tuo päivitystieto on? Aiemmin tässä ketjussa on mainittu aikaisintaan loppuvuosi.

  DNA Henri quote lokakuun 1 päivä:

  "Valitettavasti tarkkoja aikatauluja seuraavasta päivityksestä en pysty vielä antamaan mutta tavoitteena on saada vielä ainakin yksi isompi päivitys tämän vuoden puolella."
 • Jaa, olihan tuolla Partasen kommentti lähiviikoista, mutta muutamakin voi tarkoittaa 2 tai 99, joten ei kannata pidätellä hengitystä.
 • Myöskään Telia TV -sovelluksen castaus ei toimi kunnolla. Tulevia Liiga-lähetyksiä varten testasin jo nyt. Aika monen sovelluksen kohdalla tuo castaus tökkii eli pikaista parannusta kaipaisin sisäänrakennettuun Chromecastiin.
 • Lähtökohtaisesti pitäis edelleen ymmärtää, että castauksen toimivuudesta on vastuussa applikaation tms. tekijä ellei drm/operaattori- yms. estoja ole. Google castiahan ei pysty vaihtamaan/muuttamaan mitenkään. Sen toiminta on todnäk. Googlen ajureiden tjsp. varassa pl. estot.
  Sen lisäksi toimivat applikaatiot ovat varmaan ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi laitteella itsellään. En muutenkaan ehkä ymmärrä mitä varten edes pitäisi millään tavoin tukea kilpailevan operaattorin mitään applikaatiota - siis jos liiketaloudelliselta kannalta katsoo.
  Sellainen TV kuin sinä haluat, ei varmaankaan sisällä kuitenkaan ihan täysin kaikkien omia haluja.

  Palaute toimimattomista relevanteista lähteistä niiden toimimattomuuden osalta pitää siis antaa lähteeseen.
 • Mutta lähtökohtasesti vieläki ihmetyttää toi vastuun vierittäminen. Siitä faktasta ei ny vaan päästä mihinkään, että hubissa ei käytännössä toimi castaus mitenkään kunnolla samoin kuin nuo aplikaatiot toimii ihan miten sattuu ! Pätkii, katkeilee, ääni vaan stereoo, hiljasta, ym.. Ym.. Eli google cast pohjaset softat kummasti toimii jopa noissa kymmenen euron kiinanihmetikuissa, ja niitä ei saada toimiin yli 300,- hubissa vaan syytellään ohjelmien tekijöitä huhuhuh... ???????????
 • Mitään syytellä - ihan yhtä lailla vastuu on kaikilla, myös ymmärtää kenellä se on. Mulla on toiminut kaikki. Tosin sekin pitää ymmärtää, ettei sekään peilaannu kaikille.
 • Kannattaa ihan ajatuksella ilman tunteilua miettiä, mitä lukee, sillä ainakaan omissa teksteissä ei ole mitään operaattorifantasioita tai niitä ei ole tarkoitettu tulkittaviksi. Eli miettiä koko kirjoitus, eikä irrottaa yksittäisiä lauseita kontekstista vaikka se näyttääkin olevan intterin netissä enemmän sääntö kuin poikkeus.
  Eli ainakaan mulle ei kannata kertoa mitä olen tarkoittanut tekstilläni. Sen sijaan voi kysyä, jos epäilee arpovansa tarkoitusta.
 • @paolo Tuota Telia TV -sovellusta on pakko käyttää ensi syksystä lähtien, jos haluaa katsoa jääkiekon SM-liigaa. Televisiointioikeudet kun siirtyvät Sanomalta Telialle. Tänä syksynä hankitun hubin rinnalle kun en ajatellut Telian boksia hommata.

  Castausongelmista voin laittaa palautetta kyllä myös Googlelle, jos vika on heissä. Minä kun en tiedä kummassa se vika on.
 • Vois olla ihan paikallaan muuten tietää, millä laitteilla castausongelmia on?
  Itse olen käyttänyt iPhonea ja MacBook Prota ja kummallakin toiminut.
  Toinen kysymys taas voi olla, vaikuttaako Hubin käyttöjärjestelmä asiaan jotenkin, eli jos sen päivitys/päivittämättömyys vaikuttaa asiaan. Tavallaan tässä on aika monta liikkuvaa osaa.
  Miten toi Telian systeemi on toteutettu eli onnistuuko vaikka tietokoneen selaimen (Chrome) kautta castaus? Vai onko pelkkä applikaatio mobiililaitteella?
 • @paolo Samsung Galaxy Tab A SM-T555 on itsellä käytössä.

  Tietääkseni Telia TV on vain applikaatio ja sitten tietysti heidän oman boksinsa käyttöliittymä niin kuin DNA TV hubissaan. Telialle olen jo laittanut palautetta, että tekisivät ensi syksyyn mennessä Android TV -sovelluksen, niin voisivat ihmiset ladata sen sitten suoraan Android-bokseihin ja -televisioihin.
 • Toimiko Samsung 2.4GHz vai 5GHz verkossa? Onko häiriötekijät otettu huomioon verkon kanavan valinnassa (muut lähiverkot?)
  Itse käytän 5GHz verkkoa Hubilla ja yhdistettävillä laitteilla, eikä tosin yhtään 5GHz verkkoa ole ympäristössä käytössä.
 • Jos pätkii niin voi kokeilla myös eri kanavaa/channelia wifi boksin asetuksista (taisi olla 1-12) väliltä tai jotain. Joskus auttoi omiin pätkimisiin eri tilanteessa tosin.
 • Näköjään nyt dnatv softa ainakin androidissa muistaa, minne tallennuksen katselu on jäänyt kesken.
 • Ai niinkö? Androidissa? TV-hubissa pyörii androidi eikä se muista tallennuksen katselusta yhtään mitään, edelleenkään!
 • Samsung kännykän dna-tv applikaatio muistaa.
 • Tänään kesken verkkotallenteen katsomista boksi jäätyi täysin ja lopulta boottasi.
  Tämän jälkeen optisesta äänilähdöstä ei kuulunut enää nauhoituksista eikä valtaosalla muita kanavia ääntä. Ainoastaan Dolby-äänellisillä kanavilla kuului. Lukuisat uudelleenkäynnistykset ja virtajohdon irroitukset ei auttaneet. Vasta kun palautin laitteen tehdasasetuksiin, alkoi toimia. Tämä oli nyt noin kymmenes kerta, kun piti palauttaa tehdasasetukset.
  Kirjallinen kaupanpurkupyyntö tehty, mutta aspa ei ota kantaa, vetoaa DNA kaupan tekemään sopimukseen. DNA-kauppa sanoo, että kaupanpurulle ei ole edellytyksiä.
  Eli ilmeisesti ainoa toivo, että tuotekehitys tekee laitteesta joskus toimivan? Siihen asti purraan hammasta. Kiitos DNA!
 • Itselläni oli samantyyppisiä ongelmia. Laitoin kiinteän IP osoitteen ja kaikki virransäästöjutut pois päältä. Sitten ostin kaukosäädettävän pistorasian, jotta saisin virrat helposti pois, mutta en ole tarvinnut katkaista siitä virtoja, kun kaukosäädettävön pistorasian häiriönpoistaja poisti ongelmat.
 • Moi,
  Luulen kyllä, että jos vika olisi sähkössä eikä boksissa, vika korjaantuisi virrat katkaisemalla.
  Ohjelmistovirheet ja -puutteet ei korjaannu edes norppasähköllä. Odottelen vielä virallista vastinetta kaupan purkamiseen. Sen jälkeen siirryn selvittämään asiaa julkisempiin kanaviin jos asia ei muuten etene.
 • Boksi on vaaan herkkä sähköhäiriöille ja kaatuu niihin ja sekoittaa systeemin.
 • Itsellänikin on esiintynyt vastaavaa jumittelua ja äänten häviämistä. Laitanpa vastaavan kauko-ohjattavan pistorasian hubin virtalähteelle ja kerron sitten kokemuksia kun niitä on.

  Jos täällä on nyt toistuvasti asia tuotu esille että sähköverkon häiriöt voivat herkästi sekoittaa hubin, kehitysideani on että asialle tehdään jotain. DNA saisi kustantaa asiakkaille joilla näitä kaatuiluita esiintyy sellaiset virtalähteet tai häiriönpoistimet joilla ongelmat saadaan kuriin.

  Ohjelmiston keskeneräisyys on sitten toinen asia erikseen että laittakaa nyt ne lukuisat kertaan mainitut perusasiat kuntoon!

  Mietin pitkään mitä kirjoittaisin dna tv sovelluksen toimivuudesta mutta kuvaavaa on se että ainakin koekäyttäessäni kilpailijan appia hubissa, tuntui se toimivan paremmin.
 • Se jäi kirjoittamatta, että jouduin kääntämään hubin pistokkeen pistorasiassa toistenpäin. Toistenpäin oli häiriöitä.
 • Ok, kiitos vinkistä. Tästä myös asiakaspalvelulle vinkiksi ja pienellä painettavaksi sopimusehtoihin: "Kerran viikossa käännettävä sähköpistoke eri päin ja palauttettava tehdasasetukset". Tällä menolla 36kk sopimusaikana tehdasasetukset joutuu palauttamaan n. 150 kertaa.  Eipä tässä enää paljon viitsi sovelluksia asennella, kun menettää ne asetukset kerran viikossa. 
 • Ja nimenomaan kaukosäädettävässä pistorasiassa käännettävä pistoke. Tavallisessa pistorasiassa ei auttanut mitään kääntäminen.
 • Oikeesti joku kellä on aikaa ja viitsimystä vois perustaa jonku ryhmäkanne homman jos kerran DNA ei muka suostu ees laitteen toimimattomuuden vuoksi peruun sopparia. Ite aattelin vuodenvaihteeseen venata ja jos siihen mennes hubi ei lunasta edes puolia oletuslupauksista tai toiminnoista ja ala toimimaan niinkuin pitää,  niin perun koko kaupan ja siirrän kaikki muutki liittymäni veks DNA:lta.