DNA TV Hubi kesäkuun päivitys 2.6.1

Löydä helposti katsottavaa, osa kanavien ohjelmista on katsottavissa 2-7 vrk lähetyksen jälkeen. Katso jälkikäteen -ominaisuuden löydät nyt Menusta.

Viankorjauksia mm. Ohjelmaoppaan lataukseen, Vuokraamon toimintaan

DNA TV kehitystiimi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Onko itse asiassa kyse päivitysversiosta 2.6.1, joka latautui allekirjoittaneelle ma 7.6.2021?
    JIH

• Ohjelmistoversio 2.6.1 on uusin.

Laittakaa siitä tieto myös tuonne päivitykset sivulle:

https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

Kimmo
  • Koska suurimmat murheet korjataan? Nykiminen ym.?
    Timppa
  • Tulihan tuo asennettua,helposti meni asennus.Tosin Kotiteatteri vahvistimen kanssa oli vaikeuksia asettaa äänilähteen tulo HDMI kaapelin kautta mutta pienellä tuumaushetkellä sen sai ratkaistua.
    Kiitos päivityksestä.
    Tosin kernel oli sama 7.1.1,onko siihen tulossa uudempaa softaa.
    TJT
  • Totta, kyseessä on versio numero 2.6.1. Nyt voi myös Alfa TV:tä nauhoittaa.
    DNA TV kehitystiimi
  • menee digiboxille alfat ja elokuvatkin, että saa hupilon tyhjäks ja voi heittää sen jordaaniin.
    Arppa

• Onhan Alfa TV:tä pystynyt nauhoittamaan aikaisemminkin. Kevään aikana olen nauhoittanut sieltä monta kertaa.

Ei ole vieläkään laitettu tietoa päivityksestä tuonne:

https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

Kimmo
  • Eilen latasin päivityksen ja tänään kun aukaisin tuon, on esim. tallennukset osio kadonnut. Ei näy kuin suoratoistopalvelut, tv, suosikita, katso jälkikäteen ja asetukset. Mistä löydän tallennukset?
    Saikku
  • "Tallenteet" on Menu-valikossa viidentenä.
    - Suoratoistopalvelut
    - TV
    - Jatka katselua
    - Suosikit
    - Tallenteet
    - Katso jälkikäteen
    - Elokuvat
    jne.
    JIH
  • Saikku, uudelleenkäynnistys palautti nettiyhteyden ja tallenteet.
    Arppa
  • Tässä on vain kysymys koska versio 7.1.1 on niin vanha että se ei tue esim. Netfix uudella kodekilla AV1 vaan vanhalla V9 joka vaatii enemmän kaistaa eikä pysty toistamaan 4K modessa vaikka sen ostaisi.Niin eikö tässä kuluttajan kannalta ole hiukan eturistariita koska ei DNA hubilla ei pysty toistamaan nykyisiä standardeja esim. suoratoisto palveluissa.
    Android 9 eli Pie kylläkin pysyy toistamaan AV1 kodekkia ja myös uusimpia äänikodekkeja jotka tietysti kuuluvat hyvään katselu kokemukseen.
    Kysyisin vain koska on odotettavissa nautinnollisempia katselukokemuksia myös äänen ja suoratoisto kodekkien kanssa.
    Kehitystiimille kysymys: Koska...
    TJT
  • Arppa kiitos, sammutin koko vehkeen ja kun palautin virran, ne olivat taas valittavassa. Kiitos paljon.
    Saikku
  • Tänne voi sitten laittaa kommenttia miten pelit näkyy. Onko nykivää kuvaa vai sulavaa.

Suorien lähetysten laatu paranee Yle Areenassa – Huuhkajien peleissä kokeillaan 4K:ta | Yle Areena | Blogit | yle.fi

Yle Areenan suorat lähetykset ottavat askeleen kohti tarkempaa kuvaa ja helpompaa käyttökokemusta. Osa uudistuksista on kokeiluja.

Yle Areenan äly-tv-sovelluksella on mahdollista seurata ultrateräväpiirtona eli 4K:na miesten jalkapallon EM-kisojen valikoituja otteluita. Näin tarkalla kuvanlaadulla esitetään Suomen jalkapallomaajoukkueen pelit sekä EM-finaali. Kyseessä on kokeilu, joka toimii osalla laitteista. Kokeiluvaiheessa ultrateräväpiirto toimii vain suomenkielisissä lähetyksissä.

Pelejä voi seurata ultrateräväpiirtona Yle Areenan äly-tv-sovelluksesta löytyvänä suorana Areena-lähetyksenä. 4K toimii tietyissä laitemalleissa. Jos käyttäjällä on vuoden 2016 jälkeen hankittu Samsungin tai vuoden 2017 jälkeen hankittu LG:n UHD-älytelevisio, voi käyttäjä seurata 4K-lähetyksiä. Myös Apple-tv:n (4k 1gen+) ja Android-tv:n (Sony UHD, Philips UHD, DNA-tv) kautta 4K:n seuraaminen on mahdollista.

Tomppa
  • Mainio uutinen, tätä on odotettu! Laitefriikkinä joudun varmaan kokeilemaan noin 27:n eri laite/softa kokoonpanon toiminnan. Mielenkiintoista on nähdä, mitä Hubin Areena 4k:sta tuumaa.
    Papparainen
  • Hubilla kuitenkin ilmeisesti Areena rajoittuu silti HD-kuvaan eikä 4K-kuvaa saa, koska paras kuvanlaatu, jonka Hubin asetuksista voi valita HDMI-ulostulolle on HD-resoluutio?
    Ile_
  • Areenasta ei vielä tiedä, mutta kyllä Hubin HDMI-lähtö 4k-resoluutioon pystyy. Onko televisiosi varmasti 4k? Täällä foorumilla usein keskusteltu nykimisongelma koskee myös 4k-videota: 4k@60fps toistuu hyvin, mutta 4k@50fps nykii.
    Papparainen
  • YouTubesta löytyy hauilla 4k, 4k@50fps ja 4k@60fps sopivia testivideoita.
    Papparainen

• Hubin tarkkuus loppuu Full HD:hen (1080p) eikä UHD:hen/4K:hon.
    Ile_
  • Hubi tarjoaa vain niitä resoja, joita tv-vastaanottimesi tukee. Minulla Hubi on liitetty Sonyn 4k-telkkariin. HDMI-näyttötila asennossa Auto on 3840x2160p 50Hz. Korkein tarjolla oleva on 4096x2160p 24Hz, koska Sony tukee sitä.
    Panasonicin 4k/40"-tv:n kanssa ilmeni erikoinen ongelma. Panaan oli liitettynä MiBox3-purkki, joka antoi HDMI-liitäntään vain 720p-signaalia. Tv "suositteli" sitä käytettäväksi HDMI:ssä. Panan asetuksia piti muuttaa, ennenkuin MiBox suostui antamaan 4k-resoa ulos. Tästä lienee kyse.
    Papparainen
  • @Papparainen Kiitos selityksestä! Tajusin, että mulla on HDMI video/audio -erotin, jotta saan äänen kaiuttimiin, ja se ei tue kuin Full HD:ta. Eli syyttä suotta parjasin TV Hubia.
    Ile_
  • Tulipahan käytettyä hubia sen verran töllössä kii,  et testailin tuon ylen 4k lähetyksen. Kauaa ei mennyt kun piti vaihtaa töllön oma areena päälle, jotta pystyi lähetystä katsomaan.
    Rauta , se on rauta eikä dna-tv sovellus . Rauta ei vaan kykene.
    Tällasen bongasin.
    YLE nostaa myös Areenan suorien tv-lähetysten kuvataajuutta 25:stä 50:een ruutuun sekunnissa ja bittinopeutta 2,7 Mbps:tä neljään Mbps:iin. Molemmat muutokset auttavat etenkin urheilun seuraamisessa, koska korkeampi kuvataajuus helpottaa liikkeen seuraamista näytöltä.
    Japsu72
  • @Japsu
    Mitähän lähetystä mahdoit katsoa Yle Areenasta?
    Pertti O
  • @Pertti O
    Eilen EM jalkapalloa turkki - italia. 4k lähetys
    Japsu72
  • @ pertti o
    Lähetys ei vissiin sit ollu 4k? Tänään sitte testailen uudelleen. No joka tapauksessa töllön areenasta lähetys oli huomattavasti parempi.

Japsu72
  • ..joo, minä käsitin asian niin, että vain Suomen pelit olis 4k
    Pertti O
  • Testailin äsken hubia ja netflix:ä 4K laadulla ja kyllähän se on sellasta nykimistä kaikilla asetuksilla. HDMI ulostulo testattu 3840x2160 50Hz aivan hirveää nykimistä.
    3840x2160 60Hz nykiminen vähenee mutta 5-7 sekunnin välein sitten reilu nykäisy. 4096x2160 24Hz taas jatkuvaa nykimistä. Ja sitten telkkarista netflix ja sama sarja ja kuva virheetön. Ei toi hubi vaan pysty tuottamaan sulavaa kuvaa. DNA:ta voi joku kehitystiimistä kertoa koska ongelma saadaan ratkaistua.
    Tomppa
  • 4k Kokeilu loppu tylysti ilmoitukseen ettei laite tue 4k suoratoistoa. Tämä siis hubin kautta. Hdmi näyttötila kuitenkin on 3840x2160pny0Hz.
    Mikäs mättää?
    Töllön kautta pyörii kuten pitää.
    Japsu72
  • Mistähän kummasta tällä hubilla katsotaan 4K:na Tämä Suomi-Tanska peli?

Hubin Areenassa ei ainakaan ole kun max. 1080p@50 (on uusin versio Areenasta ladattu.):

Suomi voittaa
  • Areena Etusivu

Japsu72
  • Täällä  täytttä kuraa koko 4k, näkyy kyllä mutta pikselöi ja pätkii. Sama juttu tv:n, hubin ja gastin kautta. Netti koko ajan yli 60 mps. Että se siitä Ylen kokeilusta.
    Pertti O
  • ...on siis näyttölaitteena uus Samsung 4k töllö.
    Pertti O
  • Itsellä ei telkkarilla ees auennut. Kellotti vaan.
    Arppa
  • @pertti o
    Joo itsellä myös 4k samsung . Sen mitä ehti sen kautta  nähdä lähetyksestä , ei vakuuttanut.
    Harmi ,ettei dna Hubi alkanut millekään tuon 4k lähetyksen kanssa. No , seuraavassa pelissä testaan eri HDMI piuhalla , jospa se vika olis siinä.
    Tai Olisko joku asetus nyt sotkemassa ??

Japsu72
  • 4k-lähetys aukesi minulla sekä Sonyn KD-55AF8 -tv:llä että Hubilla. Tulos oli molemmilla sama kuin edellisillä: kaameaa pätkimistä ja pikselöintiä. Laitteilla ei juuri eroa. Hubin Analiti-mittarilla mittasin nopeudeksi 180 Mbit/s, joten syynä ei ollut nopeus.
    Otetaan kuitenkin huomioon, että tänään oli ensimmäinen kokeilu. Odotetaan toiveikkaina jatkoa.
    Sen sijaan "tavallinen" HD-lähetys, eli uusi 1080p50 7.10 Mbit/s, on todella hyvälaatuista kuvaa. Eipä ole moista ennen nähty tässä kotikatsomossa!
    Papparainen
  • Edellinen lausuntoni koski siis Sonyn HD-kuvaa. Hubissa sama nykii ikävästi. Mikronykimistä tai jotakin sen tapaista.
    Papparainen
  • Youtuben 4k videot pyörii hubin kautta,  tosin nykien.  . Miksei ylen lähetys toiminut ?   Jaksa oottaa seuraavaa peliä. Onko nuo youtuben 4k videot samaa kyin ylen lähetys? Jokin mättää
    Japsu72
  • Minulla hubi ei osannut tarjota kaapeliin juuri tulleille HD versioille Jim, Hero ja Liv kanavista HD vaihtoehtoa ennen kuin tein manuaalisen kanavahaun. Tämän jälkeen ne olivat automaattisesti valittuna. En tiedä olisiko virtabuutti auttanut, mutta kanavahaku ainakin auttoi. Onko joku muu huomannut samaa vai onko minulla joku asetus korvallaan? Ainakin oletustarkkuus kanaville on asetettu HD asentoon.

smau
  • Kanavat virittämällö löytyi HD-kanavat Jim, Hero ja Liv. Kiitos vinkistä @smau.
    Sarzu
  • Moikka,jos kokeilettte eri kaapeleita niin tässä on sivu jossa on yksinkertaisesti kerrottu TV:n ja eri laitteiden tarvisemat kaapelit,https://avplus.fi/opas-hdmi-kaikki-tarpeellinen/ Sivu on ilmainen mutta koko lehti maksullinen,eli artikkeli on ilmainen.

Suomessa maksaa yksi hyvä kaapeli n.35 euroa, mutta tilaamalla Amazonista samalla hinnalla saa kolme kappaletta samaa kaapelia.
    TJT
  • Ajansiirto (ulkoinen kovalevy) puuttuu edelleen.
    JanneI
  • @TJT
    Hyvä artikkeli. Nyt pitäs sitten vaan hommata oikea piuha hubin ja QN55Q60T samsungin välille.
    Koska 4k lähetys ei toiminut hubin ja töllön välillä. Syy on varmaan hubin mukana tullut hdmi piuha.
    SE kummastuttaa vaan ,
    et youtubesta pyöritetty 4k toimii mut ylen löhetys ei.
    NO keskiviikkona uus yritys..
    (TV itsesään pyörittää ylen 4K lähetyksen ei ole kaistasta eikä telkkarista kii tämä homma)
    Japsu72
  • Kiitos kommentista Japsu.
    Yleensä se vika on HDMI kaapelin kopiosuojauksessa 4K lähetyksissä.
    Kehittyvät teosto oikeudet ovat yleensä esteenä
    asialle.Tuosta oli aikaisemmin juttuja ja DNA:n puolelta suositeltiin vaihtamaan kyseinen mukana tuleva HDMI kaapeli uudempaan.
    Ei oikein sovi uudempiin TV malleihin tai Kotiteatterin läpi vietynä.
    TJT
  • Mikähän HDMI merkki ja versio on kaapelilla joka toimitetaan Hubin mukana.
    (minulla on useita piuhoja ja menneet tietty sekaisin)
    Pertti O
  • Tuntematon,mutta ei sillä HDMI kaapelilla ole väliä vaan laitteella joka siihen kytketään.
    Toisinsanoen kytkettävän laitteen HDMI väylän standardista.HDMI kaapelin pitää tukea laitteen väylää.
    Valitettavasti se asia on saatu sitten melkoiseksi sekasotkuksi sitten Scart kaapelin jälkeen.
    TJT
  • Kokeilin nyt Areenasta suoraa 1080p50 7.10 Mbit/s -lähetystä. Missähän vika, kun kuva pysähtelee ja nykii näin?
    Ile_
  • Mikäs se tuo

1080p50 7.10 Mbit/s - lähetys on ?
    Pertti O
  • @Pertti O: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/06/09/suorien-lahetysten-laatu-paranee-yle-areenassa-huuhkajien-peleissa-kokeillaan

@Ile_ Hubin ominaisuuksia! Siivoaminen - mökki-mökki ja kaikkien käynnissä olevien sovellusten sulkeminen, tietojen nollaus sovelluksista ja Androidin uudelleekäynnistys ehkä auttavat vähän. Pientä nykimistä jäi kuitenkin jäljelle ainakin minun kokeilussani.

Papparainen
  • @Pertti O
    Ilmeisesti 1080p50, 6.50Mbit/s joka melko varmasti näytti vaativan enemmän kaistaa aiemmin 😀
    Ile_
  • Digitaalisessa lähetyksessä eli DVB-standardissa 1080p-kuvan virkistystaajuudet on määritelty 24, 25 ja 30 ruutuun per sekunti. Kuvan viemän kaistanleveyden takia vielä ei ole määritelty 50 tai 60 ruudun kuvanpäivitystä, vaan nämä saattavat tulla käyttöön parempien pakkausalgoritmien ja siirtoteiden kehityksen myötä. PAL-standardin SDTV:ssä kuva päivitetään Euroopassa lomitetettuna 50 kertaa ja on siten sulavampi kuin filmille kuvattu 24 kertaa päivittyvä kuva. Lomitetun kuvan on yleisesti havaittu toimivan paremmin urheilulähetyksissä, joissa kuvataan liikettä tai kamera on paljon liikkeessä.

Video- ja digikameroissa täysteräväpiirtotermiä käytetään kuvaamaan kameran mahdollisuutta kuvata 1080i- ja mahdollisesti myös 1080p-materiaalia.

Lomitettu kuva 1080i,tiedä autaako tuo mutta itse katson sillä kyseisiä ohjelmia.

TJT
  • @TJT. Hyvä harhautus! Nyt ei ole kyse DVB-lähetyksistä, vaan nettistreemeista. Ylen kokeilu 4k-resolla tapahtuu Areenan kautta, iptv:nä. Parannettu 1080p/50Hz 7,1 Mbit/s -laatu koskee myös suoria lähetyksiä Areenan kautta. Ainakin minun Sony-telkkarini toistaa hienosti jopa 4k@60 ja 4k@50 -signaaleita (eli 2160p/50-60Hz)) YouTubesta. Jopa Hubikin selviää 4k@60-streemista. 1080p/50Hz ei tuottanut Sonylle mitään ongelmia.
    Papparainen
  • Hyvä niin että toimii...Tosin suositellaan oli vaikka IPTV lomitettua kuvaa, koska Progresiivinen kuva vaihtaa koko näytön kuvan aina.
    En vain äkkipikaisesti löytänyt parempaa tekstiä kuvaamaan asiaa.
    Tosin Sony ja sen näyttöpaneeli voi sopia siihen hyvin,niitä näyttöpaneelejakin on jos jonkinlaista, niin vertaaminen ihan suoraan on vaikeaa...
    Digitaalisesti ne tulevat oli nimi mikä hyvänsä,että nollaa ja ykköstä vain.
    Jatketaan kokeiluja,mielenkiintoistahan se on jos joku hyötyy siitä.
    TJT
  • Viikko jo mennyt uusimmasta päivityksestä eikä vieläkään ole siitä tietoa tuolla päivityssivulla:

https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

Ihmeen hidasta toimintaa DNA:lta.

Kimmo