Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV Hubi kolmas joulukuun 2018 päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat

DNA / Ville Partanen avaa jokaisen DNA TV Hubi päivityksen yhteydessä oman keskustelun. Tämä keskustelu on avattu 18.12.2018.

Vanha päivityskeskustelut suljetaan viimeistään muutama päivä sen jälkeen kun, kun uusi keskustelu avataan.

Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 18.12

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.30

Julkaisuajankohta: Jaossa alkaen 19.12 noin klo 10, jaetaan porrastuksella 24h kuluessa eli kaikilla viimeistään 20.12

Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:

 • Verkkotallenteissa fokus on oletuksena ”toista” tai ”jatka katselua” napissa
 • Suoratoistopalveluiden näkymään on yhdenmukaistettu, nyt oli eri näköisiä
 • Päivitystieto kertoo mitä uutta päivitys tuo
 • Taustalta korjattu bugeja

DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 11.12

11.12 jaossa uusin versio, versio tulee portaittain saataville kaikille asiakkaille 13.12 mennessä

Tiedot: Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.42

Päivitys sisältää:
 • Luotettavuutta parannettu
 • Korjattu ”mustaa ruutua” jossa DVB kuvaa ei näy, mutta DNA TV sovellukset valikot toimivat
 • Kovalevyn luotettavuutta parannettu
 • Yle Areena valmiiksi asennettu Hubille

Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android päivityksen kanssa.

Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa merkittävästi laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville Partanen
DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

Kommentit

 • Huomenta kaikille,

  Tänään laitetaan DNA TV päivitys ulos noin klo 10. Uusia ominaisuuksia näin lähellä joulua ei ulos laiteta, mutta korjataan hieman DNA TV toimintaa.

  Harmittavasti edellinen viikko ollut todella kiireinen ja en ole ehtinyt tänne kirjoitella. Uskoisin että huomenna keskiviikkona illasta löytyisi aikaa vastailla kysymyksiin.

  Tällä välin suuri kiitos muutamalla kirjoittajalle ja erityisesti Samille. Häneltä tullut taas arvokasta palautetta suoraan sähköpostiin.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen,
  Kuvastaa täyttä kaaosta tämä jatkuva päivitysrumba.
  Kohta lentää hupalaatikko tuonne läheisen järven jäälle!!!

  Mitään oikeaa apua tai muutosta ette ole saaneet niihin ihan alkuperinkin laatikossa olleisiin vikoihin - muuta ei ole saatu kuin uusia ongelmia joka kerta vanhojen lisäksi.

  Myönnä @Ville vastuusi, myönnä tappiosi!
  Jolumyynnin toivottavasti ryssit!

  Ainakin tiedottamisen olet ryssinyt! Kuusi viikkoa sitten DNA-myymälöissä, eikä asiakaspalvelussa ollut muuta tietoa tulevista päivityksistä että mitään tietoa niistä ei ollut olemassa, ja kerrottiin että seuraava päivitys menee pitkälle tulevan vuoden puolelle. Ja mitä! Sen jälkeen tullut jo 4 päivitystä DNA-tv:een ja yksi firmis-päivitys. Täysin ilman suunnittelua näkyy lapust silmillä taas Ville römyävän.

  Mitä sinä kuvittelet mitä normikäyttäjä tällaisesta arvelee?

  Taaskaan ei ole tullut ennakkoon asiasta edes sähköpostia. Laitatko ehkä ylihuomiseksi sen sähköpostin??? Ei tämä keskustelufoorumi saa olla DNA:n ja sinun tiedotuspaikkasi. Täällä ei käy kuin hyvin pieni murto-osa käyttäjistä!!!


 • Jos siirtyisin hubiin, millä ohjelmistoversiolla se tulee? Pitäisi mielestäni tulla viimeisimmällä TOIMIVALLA versiolla.
  Suurin osa ihmisistä ei tiedä, että ohjelmistoa edes voisi päivittää saatika sitten osaisi sitä tehdä!
  Etämyynnistä jos hubin hankkii, niin on vain 14 päivän palautusoikeus, joten sen pidempään ei kannata toimivaa päivitystä edes odottaa tai jää hubi luuppiin.

  Nykyinen takuutarkastettu Wbox HD3 vaihtui takuuaikana (2 v virhevastuu) toiseen. Vaihtuneen boxin osalta takuuaika on yli ½ vuotta sitten mennyt umppeen. Se jää rebo-tilaan aika-ajoin, joten se on epäluotettava. Onneksi vakiokäytössä on toimiva boxi.
  Nyt kuulemma hubiin on tullut tämä sama uudelleenkäynnistysominaisuus, jonka käynnistysongelma ei välttämättä esiinny 14 pvä:n palautusoikeuden aikana.

 • Ainakin kaverille kun asennettiin niin tuli päivitykset ihan itekseen kun laite otettiin käyttöön.
 • @DNA Ville Partanen
  "DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 18.12
  Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.30
  Julkaisuajankohta: Jaossa alkaen 18.12 noin  klo 10"

  Olikohan mikä vuosi tulossa?
  Ja minkä aikavyöhykkeen aikaa????
 • @Ranen veli, 

  Tuossa hetki sitten kyselin samaa asiaa DNA:n asikaspalvelusta/vikapäivystyksestä. Sieltä kerrottiin että edellä mainittua päivitystä on viivästetty vuorokaudella. Tarkoittaa siis sitä että päivitys sitten 19.12.

  Kannattaisi @DNA Ville Partanen seurata jälkensä ja korjata jos tule huteja! Menee jo foorumin lukijoilla usko koko äijään joka ei ole sanojensa mittainen. Miksi puhut muuta kuin totta? Asialle on ihan suora suomenkieleinen vastine.
 • @PW

  Taitaa hubi vähintään käynnistettäessä ilmoittaa saatavilla olevasta päivityksestä, eli ei se ihan helpolla kokonaan ohitse mene. Hubiin tiputetaan varmasti jo tehtaalla firmis, eikä niitä varmaan lähdetä nyt päivittelemään DNA:n toimesta, kun käyttöönotossa se kuitenkin tapahtuu?
 • Joku raja Villen pieksännälläkin.
  Sentään päivityksiä tulee nyt tiuhaan, mikä on hyvä asia. Kyllähän toi boksi niistä sitten ilmoittelee kun ovat saatavilla.
 • @Klaus Santanen 

  samaa mieltä kanssasi. Tänä päivänä vaan kun vallalla se ajatus että "kaikki heti ja vain mulle".
  On varmasti moni DNA'ssa varpaillaan että mitä ja miten näitäkin asioita mitä Hubiin liittyy; miten voi ja miten pitää informoida.  Kukin varmaan tekee parhaansa. Toivoisin näin. 😀

 • Ullalle ei vaan kelpaa mikään. Lisäksi on eri nimimerkillä samoja asioita patologisesti syöttäviä tyyppejä. Terveiset Turkuun.
 • Nyt kun olen taas hieman enempi ehtinyt hubia käyttää, niin EPG on tosiaan aivan hirveä. Sen varmaan voisi toteuttaa niin, että sivuliikkeet tapahtuvat vain käyttäjälähtöisesti, eli EPG:en luodaan avattaessa näkymätön hh:mm aikapalkki, jolla fokus pysyy kunnes käyttäjä painaa sivulle painiketta. Jollain painikkeella olisi tietysti hyvä kiinnittää fokus takaisin tuohon aikapalkkiin, muuten selatessa päädytään samaan poukkoiluun. 

 • ...jatkoa edelliseen. Eihän sen mikään näkymätönkään tarvitse olla, aika monessa EPG:ssa näkyy pystyviiva kellonajan kohdalla. Pääasia vain olisi saada fokus tuohon palkkiin muiden objektien sijaan.
 • @DNA

  "Trollaus"...

  Oletteko tässä ajassa? Ajan tasalla tässä asiassa..?
 • @Ulla – Todella harmittavaa jos olet saanut väärää tietoa DNA kaupasta. Tuotekehityksen viesti asiakaspalvelulle ja DNA kaupoille on ollut keväästä 2018 seuraava: Tavoitteena on tuoda Hubiin uusia päivityksiä joka kuukausi. Päivitykset korjaavat virheitä sekä tuovat uusia ominaisuuksia.

  Tieto uusien päivitysten sisällöstä kerrotaan organisaatiolle 7-2vrk ennen päivitystä. Tässä vaiheessa tieto on käytettävissä sisäisessä intrassa + asiasta tiedotetaan sekä myyntiä että asiakaspalvelua sähköpostilla.

  Pyrimme jatkuvasti parantamaan tilannetta jotta koko DNA organisaatio tietäisi mitä uutta päivitykset tuovat.

  Kaikille: Ja syvä anteeksipyyntö tuosta julkaisuajankohdasta. Yleensä julkaisemme päivitykset tiistaina ja siten laitoin tämän päivitystiedon tiistaiaamuna. Tällä kertaa päivitys laitettiin poikkeuksellisesti ulos keskiviikkona. Ihan rehellisesti sanottuna en tätä muistanut, vaan vanhasta tottumuksesta laitoin viestin ulos tiistaina.

  Lyhyesti seuraavista päivityksistä:

  DNA TV sovelluspäivitys olisi tarkoitus laittaa ulos tammikuun ensimmäisellä puoliskolla. Pienempi päivitys jossa mukana korjauksia sekä paljon toivottu EPG päiväkelaus (kaukosäätimen värinapit). Lisäksi muutetaan kovalevytallennuksen ”puskuria” niin että lisäaika lisätään vain loppuun. Ohjelmat eivät kuitenkaan ala aikaisin, mutta saattavat kyllä loppua myöhässä.

  Näyttäisi myös siltä, että tulemme tekemään vielä Android M päivityksen ennen seuraavaa Android versiopäivitystä. Päivityksen on tarkoitus korjata vakautta ja tilannetta jossa laite käynnistää itsensä kokonaan uudelleen. Joulu tässä hankalasti tulossa joten päivitys todennäköisesti menee heti ensi vuoden alkuun. Mutta palaan tähän todennäköisesti vielä tällä viikolla.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen 
  Missä se kuppaa se luvattu tiistain/keskiviikon päivitys? Ei ole tainnut edelleenkään lähteä jakeluun koskapa yhtään ainoata kommenttia ei tässä ketjussa asiasta ole kirjoitettu, siis tarkoitan kommenttia siitä onko uusi päivitys saatu asennettua ja mitä vikoja korjannut ja mitä on saatu taas kuraa lisää..
 • @DNA Ville Partanen 
  Tämä automatisoiu pakkobuuttaus ei toimi. Aika käsittämätöntä että tällaisia DNA halua asiakkaan laitteeseen laittaa. hupilaatikko jo useana päivänä käynnistäessä tekee oikeasti koko käynnistyksen eli on yön jälkeen täysin virraton. Suorittaa jopa sen käynnistyksen moneen kertaan ja usin ei käynnistys edes onnistu, ei tapahdu muuta kuin ledin väri vaihtuu laatikossa kun yrittää kaukosäätimellä saada laitteen käynnistettyä. Tässä mennään koko ajan vain kehnompaan ja kehnompaan..

  Miten sinä yösi nukut kun asiakkaasi petät joka kerta?

  Ja lupauksissasi asiakkaillesi on liikaa konditionaalia ja ehkä-sanoja. Kun lupaat, lupaa ja hoida että se tehdään.
 • Manuaalitallennus 'ei ohjelmatietoja' ongelman sivuttamiseksi ja ihan ite voisin valita numeronäppäimillä ennakot ja jälkeiset ohjelmiin.
  Eräällä kanavalla on osittainen jatkuva 'ei ohjelmatietoja' dilemma.
 • Ei ole päivitystä näkynyt.
 • Missähän se päivitys viipyy...?
 • Juuri niinkuin paolo yllä kirjoitti. Niin Olen alusta asti ihmetellyt miten tuolla laitteella ei voi vaan ajastaa ohjelmaa klo ajan mukaan.  Esim. Jos haluan tallennuksen mtv3 kanavalta joka keskiviikko 21-22 (+5min jälkitallennusta) niin liten hitossa tällästä perusominaisuutta ei ole tehty? Silloin on ihan se ja samaa mitä epg sekoilee, niin aina onnistuu sen puolesta tallennus.

  Ihan ensimmäiseen hubiin mitä menin asentamaan meinasin laittaa tälleen tallennukset, kun sitten tajusin vähän aikaa ähellettyäni, ettei se perkeles onnistukkaan mitenkään... Käsittämätöntä, eikä onnistu vieläkään näin 1.5v myöhemminkään.

  Discoverylta alkaa joskus ohjelmat minuutin etuajassa, siksi itsellä oli Wboxissa etuaikaa 2 min. Se tosin sotkee joskus virittimet jos tallennuksia on moneltakanavalta samaan aikaan ja alkamassa heti perään. Joten poistin sen käytöstä. Epäilen ettei hubi ainakaan paremmin käsittele tuota aikaa.
 • DNA TV päivitys jaetaan porrastuksella eli 19.12 klo 10 - 20.12 klo 10. Jos ei siis vielä ole tullut niin kohta tulossa

  Liittyen boottaukseen: Kirjoitin joulukuun toiseen ketjuun, että laitteen kokonaan uudelleen käynnistyminen on täysin erillinen ja riippumaton automaattisesta yökäynnistyksestä. Tätä kokonaan uudelleen käynnistystä analysoidaan parhaillaan.

  @Ihmettä odoteltu jo vuosi: Mikä on TV mallisi jolla tuo käynnistyminen tulee? Ongelma näyttää liittyvän HDMI:n ja tiettyihin TV malleihin. Olisi todella hienoa jos saisimme tietoomme mikä malli sinulla on kotona. Jos et palstalle halua vastata niin laita tulemaan postia allekirjoittaneelle etunimi.sukunimi @ dna.fi
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen 
  Tämä hupalaatikon "kehitys" saa entistä enemmän naurettavia piirteitä. Järkyttävin digiboxi ikinä mihin olen törmännyt. Ja DNA:n kaikki toiminta asian ympärillä on asiakkaita loukkaavaa. Aina vika on asiakkaassa, asiakkaan toiminnassa tai esimerkiksi nyt asiakkaan TV:ssä. Olette te täysi VITSI!!!

  Mikään muu laite ei kiukuttele TV:ni kanssa. HDMI:n kautta HP-työasemani näkyy ja kuuluu TV:n kautta Dolby-äänin ja 4K-resoluutiolla ongelmitta, ei nikottele Blueray- eikä DVD-soitin, ei Chromecast Ultrakaan.. Sonyn langattomat vastamelukuulokkeet toimivat TV:n kanssa ongelmitta, mutta eivät hubin kanssa jnejne.

  TV-hubissa vaihtuu vain ledin väri taas tänään kun kaukosäätimestä sen yrittää henkiin saada. Ei auta kuin kaapelit käydä repimässä irti. Laite ei toimi ja ei ole toiminut odotetusti yli 15 kuukauteen - laite on vaihtunut 3 kertaa, virtakaapelia erikseen vaihdettu 3 kertaa nyt kuluneen syksynä... Ja vikako onkin minun TV:ssä??? Ei toiminut Sony Bravian kanssakaan, TV:kin on 6 kuukautta sitten vaihtunut ja on nyt LG webOS TV OLED55B7V.

  Hyvittäkää edes sopimuksen loppuajalta!
  Tarjotkaa vaikka joku tilattu tai uusi TV-ohjelmapaketti!
  Tarjotkaa edes elokuvia vuokraamosta!
  Tehkää edes jotakin! DNA on näyttänyt taas sinun johdollasi kädettömyytensä.

  "Hyvää Joulua ja Kiitos"
 • Kyllä "Hyvä Joulumieli" nopeasti haihtuu tämän TV-hubin ja DNA:n kanssa. 

  Edelleenkään ei ole mitään tietoa päivityksestä. @DNA Ville Partanen, lupasit että päivitys tulee viimeistään 20.12. klo 10:00 - tunti aikaa ko. hetkeen ja kaikki kommentit kertovat vain puuttuvasta päivityksestä. Ehkäpä vain onkin että se puuttuva vuosi kertoo että päivitys saadaan vuonna 2019, tai 2020..

  Lopeta @DNA Ville Partanen valehtelu ja piilottelu!
  Kertokaa avoimesti epäonnistumisesta, myöntäkää epäonnistuminen viimenkin, antakaa nyt edes jokin myönnytys petetyille asiakkaillenne, ehkä se "Hyvä Joulumieli" vielä palaisi...
 • DNA:lla on tapana laittaa laitteisiin vanhoja kompponentteja.
  Wbox HD3:ssa on vain USB2 portit, vaikka sen julkaisun aikaan USB3 oli yleinen.
  Mikähän HDMI-versio hupilaitteessa on?

  Jos haluaisin "Hyvän Joulumielen" (DNA:lle 😀 ), niin toimisikohan hubi v. 2011 telkkarissa, jonka HDMI-versio on 1.4. Tosin telkkariin sitä en liittäisi, koska sen HDMI ei läpäise DD:tä. A/V vahvistin Yamaha RX-V775:n käyttöohjeesta olen yrittänyt selvittää HDMI:n versiota, mutta en sitä ole löytänyt.

 • Miksi HBO-sovelluksen lataaminen on estetty hubissa? Latasin sen omaan Android TV -boksiini alkuviikosta, mutta vanhempieni luona DNA hubilla ei HBO:ta löydykään Google Play kaupasta. Aika törkeää touhua.
 • On viimein saatu asennettua se joulukuun kolmas päivitys ja suoriteltu kaapelisulkeisia että on saatu hupalaatikko tulille päivitysten jälkeen. Ei vain mitään muutosta värkin toiminnassa ole havaittu.. Tässä illan päätteeksi ajattelin katsella mitä tarjontaa loppuiltaan jota saisi talteen kun ei enää jaksa katsella ja valvoa. Löytyihän tuolta tallennettava, mutta hupalaatikko kuin ei ole emännän kanssa lainkaan samaa mieltä. Yritin useaan kertaan laittaa verkkotallennukseen paria ohjelmaa. hupalaatikko sanoo:
  "Verkkotallennus ei onnistu."
  Tai jotain sinnepäin.. PIti jaksaa vielä ennen unten maille lähtöä jaksaa repiä virtakaapeli irti ja buuttailla tämä maailmanlopun laite. Viimein onnistui se verkkotallennus, hohhoijaa mitä paskaa pitää sietää.
 • lopettakaa tuo helvetillinen ulina. tätä hupalaatikko pelleilyä on jatkunut samalta trollilta jo alusta asti. kädettömiä modeja jotka ei näe varmaan edes ikkunasta läpi. surullista katsoa. ensiolla se HUBi vaan toimii edelleen, evo evo vaan ja voivoi niille joilla ei.
  hyvää Joulua kaikille beta-testaajille! =)

 • Hbo ei toimi hubissa edes castattuna. Ehkä sitten kun Android N tulee hubiin.
 • @Ensio Käämi,
  Mikä sinua vaivaa? Missä joulumieli? Sylttääkö toisiokäämi?
  Mitä sinä täällä foorumilla muita haukut jos kaikki kunnossa, olisit tyytyväinen ettei sun tarvi haukkua DNA:ta, sen palveluita ja laitteita.. Taidat kuulua henkilökuntaan, nehän täällä ainoina pyörii häiriköimässä ja haukkumassa palveluista moittijoita.
 • @Sami S: Onko tietoa milloin Android N tulee?
 • Minun mieltäni ainakin rauhoittaisi jos DNA TV Hubin päivitykset sivulla löytyisi tarkempi lista asioista mitä on korjattu ja mitä tunnettuja bugeja tällä hetkellä on, sekä päivityshistoria ihan ensimmäisestä versiosta lähtien ja mitä muutoksia näissä on ollut.

  Tuo vähentästi varmasti paljon turhaa huutelua ja kiukuttelua kun ei tarvisi kokoajan ihmetellä mitä siellä oikein tapahtuu.
 • Minulla on LG 58UH635V televisio ja hyvinkin vastaavia ongelmia kuin nimimerkillä @Ihmettä odoteltu jo vuosi
 • @DNA

  jouluterveiset minultakin. 😀

  Hubia 13kk käyttäneenä olen jo itsekkin monia kertoja sekä tänne että ASPAan ottanut asiasta kuin asiasta.. Moni asia on mennyt eteenpäin. Siitä plussa-merkki.

  vaikkei Beta-testaus todellakaan kuulu asiakkaille!!!. ÄLKÄÄ MYYKÖ KESKENERÄISTÄ TUOTETTA!.

  Tätä kaipaan vielä:

  #Kovo tallenteissa voisi jatkaa siitä mihin jätti katsomisen. pilvessä toimii. (kiitos pilven resoluutiosta. se on parantunut huomattavasti)

  #Pilvipalvelun äänenpaineet on edelleenkin käsittämättömän alhaiset...?? PCM äänen balanssin löytäminen ei pitäisi olla näin vaikeaa...??

  Erityismaininta: Youtube 2160p toimii kuin vanhan VR'n vessa.! Siitä Iso PEUKKU!. • HBO tarvitsee toimiakseen Android 7 tai 8. Tässähän sitä ei ole-
 • @Ihmettä on odoteltu jo vuosi – Laita vaikka allekirjoittaneelle sähköpostia niin katsotaan jos löydetään jokin yhteinen sävel tuotteeseen liittyen.

  @Panda – En tätä ole julkisesti sanonut mutta erityisesti näissä LG / HDR televisiossa on ollut haasteita. Jos kiinnostaa kokeilla niin katsotaan miten N auttaisi. Testiryhmäläisillä on LG:n televisioita ja N on auttanut asiaa.

  @K2C2 – Verkkotallenteissa äänitasot tulevat vielä nousemaan. Laitan tuon kovon palautteen eteenpäin

  @Janne – Olet oikeassa. HBO sovellus tulee näkyville vasta jos Android on N. Tähän kuitenkin huomio: Jos siirryt N ryhmään niin HBO sovellus ei siltikään toimi kunnolla. Sovellus hävittää kuvasta paljon ”frameja” jolloin kuva on häiritsevän nykivää. Tätä parhaillaan debugataan valmistajan kanssa. Aikataulua en yhtään uskalla arvioida.


  Yleisesti: Olisimme valmiita laittamaan rajatulle asiakasporukalle Android N version. Jos/kun tämä kiinnostaa niin laita postia allekirjoittaneelle eli etunimi.sukunimi@dna.fi. Homma toimii niin että laitat allekirjoittaneelle Hubisi sarjanumeron ja DNA:n päässä siirrämme Hubisi N ryhmään.

  Yritetään katsoa jos saadaan tämä tehtyä joulun ja uudenvuoden välillä, mutta todennäköisesti tämä tapahtuu vasta tammikuussa.

  Ryhmään lisäämisen jälkeen Hubi ilmoittaa, että päivitys on saatavilla. Jos / kun tulet mukaan niin muutama asia olisi hyvä huomioida

  1) Kyse on ns. poikkeusprosessi firman sisällä ja valitettavasti emme onnistu millään tavalla varmistamaan että kaikki DNA 1600 työntekijää tietävät ketkä ovat N testiryhmässä ja ketkä ei. Siten N ryhmään kuuluvan henkilön kannattaa olla yhteydessä allekirjoittaneeseen tai allekirjoittaneen osoittamaan henkilöön silloin kun kyse on Android TV:ä. Kaikissa muissa tapauksissa (laajakaista, 4G, maksutelevisiopaketit jne) voi toki olla yhteydessä asiakaspalveluun.

  2) N versiosta pääsee taaksepäin M versioon mutta se edellyttää laitteen resetointia ja USB liittimen / reset napin käyttöä.

  3)Testiryhmässä N versio toimii varsin hyvin, kukaan ei haluaisi palata takaisin M versioon. Tästä huolimatta ongelmia voi tulla. Jos ongelmia tulee niin arvostan pikaista palautetta ja tarkkoja vikakuvauksia.

  Vetäydyn tässä vähitelleen joulun viettoon ja takaisin ensi viikon lopussa.

  Oikein leppoisaa joulua kaikille forumin lukijoille
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Mua kiinnostaisi tietää mistä ne ylipitkät tallennukset aiheutuu. Itselle ei ole vastaantullut vielä kuin vasta yksi (paljoa en osin ole tallennuksiani lärännyt), 27.11 laitoin kutoselta tallennukseen tunnin ohjelman (grid-epgstä klikkailin kertatallennukse). Tallenne oli 4h (19 min?) pitkä eikä siihen edes sisältynyt se haluamani ohjelma.
 • Minullekin laite on tarjonnut yhtä ylimääräistä päivityskertaa ja tämä sammuu siis joka kerta 1-2 tuntia käynnistyksen jälkeen. Kyse ei ole yöbuutista!
 • PW
  "DNA:lla on tapana laittaa laitteisiin vanhoja kompponentteja. "

  Ei DNA laita ainuttakaan komponettia näihin sillä kamat tulee valmiina mistä milloinkin.
  Onha moneen otteeseen todettu että hubi on vanhaa rautaa
  Taitaa edellisen sukupoven laitteita saada edullisemmin.
 • Tämä forumialusta on hieman hankala tällaiseen keskusteluun jossa pitäisi saada seurattua mitä ongrlmia on ja kuinka monella, sekä onko kyseiseen ongelmaan tullut korjausta. Jonkinlainen bugtracker olisi hyvä olla käytössä. Sieltä olisi helpompu myös etsiä joko ongelmasta on kerrottu ja onko siihen reagoitu.

  Epätietoisuus turhauttaa kaikkein eniten ja se tunne kun olettaa että operaattoria ei vaan kiinnosta. Mutta nyt ainakin näyttää taas hieman valoisammalta.

  Harkitsen jopa ottavani hubin mukaan vanhemmille kun lähden viettämään joulua.
 • Ihan villi veikkaus että:

  1. päädytään tekemään hommat androidin päälle jatkossa
  2. Valitaan joku boxi mikä sopii tarkoitukseen parhaiten.
  3. Kehitellään palvelut toimimaan androidilla
  4. julkaistaan tuote

  Kohtien 1 - 4 välillä kuluu senverran aikaa, että vaikka aluanalkaen rauta oli "ihan jees" se ei sitä enää tuotteen julkistamisajankohtana ole. tai 1,5v julkaisusta. • Matias Tiihonen 
  Juuri näin se Matias menee.
  ATK laitteiaden kehityskaari on niin nopeaa että joku 3 vuotta vanha laite on jo ikään kuin jeesuksen poikavuosilta

  Sitten tuossa pitää vielä huomioda sekin että tätäkin hubia on jo voitu vuoden verran kehittää piilossa.
  Pikkulinnut ovat kertoneet että ennen tätä hubia oli jo toinen kehitysversio jota ei voitu päästää lainkaan markkinoille.
  Se vaan on hassua että miksi kaikissa näissä digibokseissa on ollut häikkää eli onko kaikki softat peräisin samasta talosa väi mättääkö ostopuolen tieto ja kokemus tavaroiden laadusta?
  Mielenkiintoista nähdä monelleko pukki on tuonut hubin ja mitä sen jälkeen kuuluu.
  Tosin harva tänne palstalle osuu kertomaan kokemuksiaan
 • Teinpä tas testin DNA serverin tökkimisestä pelkässä televisiokatselussa eli ei siis hubin kautta.
  Kun ottaa tv- kortin pois telkkari avaa salamana loistavan kuvan mutta kun kortti on paikalla tuli nytkin ruudun täydeltä pikseliä koska serveri ilmeisesti tökki siinä vaiheessa kun se yritttää valtuuttaa korttia ja avaa sen ruudun jossa sitten kuitataan
 • Onko muut huomanneet että DNA TV Vuokraamo (SFanytime) ei toimisi? Sovellus aukeaa ja leffoja pääsee selailemaan ja vuokraamaan, mutta vuokrauksen jälkeen kun yrittää aloittaa filmin katselun niin tulee vain musta ruutu, mistä ei pääse pois kuin hubin virtajohdon irroittamalla.

  Tämä on sikäli erittäin outoa, että elokuvien trailerit toistuvat aivan moitteettomasti.

 • Sitä saa mitä tilaa : Kirjoitat "Kun ottaa tv- kortin pois telkkari avaa salamana loistavan kuvan mutta kun kortti on paikalla tuli nytkin ruudun täydeltä pikseliä koska serveri ilmeisesti tökki siinä vaiheessa kun se yritttää valtuuttaa korttia ja avaa sen ruudun jossa sitten kuitataan"
  Onko sinulla vielä jäljellä TOIMIVA TV-kortti? Kun hubiin siirtyy, niin TV-kortti ei enää toimi, vaan sen toiminnat siirtyvät hubiin.
 • "Mielenkiintoista nähdä monelleko pukki on tuonut hubin ja mitä sen jälkeen kuuluu."
  Kun näitä viestejä lukee, niin tulee siihen tulokseen, että toimivuuteen vaikuttaa asiakkaan laitteet.
  DNA:n valitsema valmistaja ei ilmeisesti ole osannut tehdä niin itsenäistä laite/kaukosäädin kokonaisuutta, ettei kaukosäätimen näppäimet vaikuttaisi myös muiden laitteiden toimintoihin.
 • @Kozel

  Voi hyvinkin olla kyde siitä, että trailereissa ei ole drm-suojausta joka voi temppuilla
 • Hei, päivityksen myötä pari päivää sitten lakkasi cmore toimimasta hubissa.
  "Avaa Cmore", kun painaa, niin menee vain ruutuun jossa kehoitetaan tilaamaan cmore soittamalla asiakaspalveluun?
  Toimi hyvin omilla cmore tunnuksilla ennen päivitystä.
 • Pari ongelmaa, tai siis uutta "ominaisuutta":

  Hubi käynnistyy aina Netflixiin.

  Ylen HD 1 ja 2 kanavilla ei toimi äänenvoimakkuuden säätö. Vaikka laittaisi äänet pois kokonaan, niin noilla kanavilla tulee äänet sillä voimakkuudella kuin television säätö on. Eli täysillä, kun muilla kanavilla voi säätää hiljaisemmaksi.

  Lisäksi mainitaan nyt taas, että sovellusten urheilulähetysten liiketoisto on edelleen surkealla tasolla. Kuva nykii niin ettei katsominen tule kysymykseen. Ja vika on laitteessa, koska koskee kaikkia sovelluksia (ainakin Cmore, Viaplay, Ruutu). Android tv:ssä samoilla sovelluksilla toisto on täysin virheetöntä.
 • Jansu
  Yle:n kanavilla on dolby digital äänet ja niihin ei vaikuta laitteen kaukosäädin. Kytke ne pois jos hubilaatikon kakella haluat ääniä käskeä tai muuten käytä päätelaitteen kaukosäädintä.
 • @Panda

  Osaatko kertoa mitä drm asialle olisi tehtävissä?
 • JJJN 
  Mistäköhän tuon saa muutettua? Ja tämä on ollut aiemminkin ongelmana, silloin meni itsekseen ohi.


 • Jansu
  Mistä laitteesta Sulla tulee äänet ulos? Jos vahvistimesta, niin sieltä helpoten ettei pura DD ääniä tai telvisiossakin voi olla joku purkuhässäkkä, jonka saa sieltä pois päältä.

  Hubistakin tuon kait saa, kun sulla nyt ilmeisesti välillä tulee ulos DD äänet ja välillä ei, eli siellä on varmaan "auto" asetuksella äänet, laita pcm (vai mikä se sana tuossa hubissa nyt tarkalleen ottaen olikaan.)

  Noi DD äänet koskee siis ylen HD kanavia (ja joitain maksukanavia).
 • TV toimii täällä mökillä loistavasti. Johtuisiko siitä että kyseessä on 1990-luvun ASA ja Sonyn digiboxsi, Hubi jätettiin kotiin 😀
  Hyvää joulua kaikille Hubin kanssa viihtyneille ja sujuvampaa uutta-vuotta.
 • JJJN
  kiitos, vaihdoin tuon PCM ja nyt toimii!

  Äänet tulee television kaiuttimista tai satunnaisesti auxilla kytkettävistä kaiuttimista, eli niistä ei sen kummemin säätöjä tehdä.
 • TV-hubi ei ole enää valmiustilassa yön jälkeen.
  TV-hubia täytyy käynnistellä virtakaapelista useamman kerran päivässä. Asian huomasi kun pari pidempää pyhäpäivää tuli nyt joulun pyhinä "vietettyä" kapineen kanssa.
  Yhtäkkiä esim. katoaa tyyten pause/kelaus liveohjelmasta (on kovalevy) tai ei pystykään poistamaan kovalevytallennetta (virheilmoitus: Tallennetta ei voi poistaa tms.) Saatu viimeisillä hätäpäivityksillä ihan sekaisin laite.
 • Joo, aina aamulla laite käynnistyy n. 2min ennen kuin mitään voi katsoa. Ei kovin miellyttävä ominaisuus, kun televisiosta puhutaan.

  Kovalevytallenteiden katselu alkaa aina alusta, vaikka valitsisi jatka katselua. Tämäkin on erittäin ärsyttävää.

  Nämä ovat jo sen luokan ongelmia, että korjaus pitäisi tulla vaikka helv...i jouluaaton iltana. Jos näin perusasiat eivät toimi, niin pitäisi laitteesta vastaavien oikeasti työskennellä vaikka yötäpäivää sen aikaa kunnes edes katselu onnistuu ilman parin minuutin odottamista. Käsittämätöntä toimintaa DNA:lta. Ketkä tätä edes testaavat, kun tällaiset jää huomaamatta päivitysten yhteydessä??
 • @Kozel – Panda tuossa veikkaisi oikein eli tralereissa ei ole salausta ja siksi toimivat. Jos leffavuokraano näyttää mustaa niin jostain syystä salausta ei saada purettua. Olet ilmeisesti N testiryhmässä, testaa sillä ja otetaan sitten vaikka logia tilanteesta.

  @Jansu – DNA TV voi käynnistä Netflixiin parista syystä. 1) Netflix käynnistettiin aiemmin DNA TV:n sisältä 2) Virittimet ”vastaavat” hitaasti jolloin Hubi ei kykene siirtämään itseään aiemmin katsotulle kanavalla ja valitsee backupina Netflixin (aina kiinteä kanava). Tapahtuuko tätä aina vain vain joskus?

  Kuvan häntimistä ihmetellään koko ajan sovellustoimittajien kanssa. DNA TV, Netflix ja Youtube esim eivät hänni, mutta osa suomalaista sovelluksista häntii
  .
  Moni teistä ilmoitti itsensä kiinnostuneeksi testata Android N versiota. Android N on nyt jaossa kaikille jotka sitä pyysivät. Mukavaa testausta kaikille halukkaille!

  Palailen palstalle näillä näkymin ensi viikon loppupuolella. Oikein mukavaa Uutta Vuotta!
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Lähtikö jollain Android N päivitys rullaamaan? Täällä ilmoitti vain "virhe", ja lopettaa päivityksen kesken.

 • Joo,virheestä ilmoittaa N päivityksen yhteydessä,ei päivity...
 • Ei päivity N ,virheilmoitus ja keskeytys.
 • Minulla asentui juuri N testiversio. Katsotaan miten toimii 🙂
 • Hetkinen. Taisi tulla myös virhe. Ja tietoturvapäivitykset ilmoittaa syyskuu 2018
 • 0x0502 antaa virhekoodiksi...
 • @Ville Partanen

  "Olet ilmeisesti N testiryhmässä, testaa sillä ja otetaan sitten vaikka logia tilanteesta."

  Testaa millä?
 • "Teille jaossa oleva päivitys ei eroa millään tavalla päivityksestä jonka tulisimme jakamaan asiakkaille. Siten sen pitäisi rikkoa laitetta. "
  😃
 • Uusi paketti tulossa, meilillä tietoa tuli.
 • Juu,uusi on tulossa mailin mukaan.
 • @DNA Ville Partanen

  Voisiko tämän N-keskustelun siirtää edes omaan ketjuunsa sotkemasta tätä.
 • Älkää hyvät ihmiset ruvetko minkään Androidin betatestaajiksi vapaaehtoisesti. Sen roskan piti olla jaossa jo yli vuosi sitten. Jos siis haluatte edes osittain varmasti toimivan laitteen. Tukea ei helposti tule herunasn ongelmatilanteessa asiakaspalvelusta ja vielä vaikeammin muuten. Huhhuh. Ugh.
 • @Pablo
  ​No ​​​eipä tuo nyt sen vertaa toimi että huvittaisi tällä hetkellä käyttää.
 • Onko joku tohtinut yrittää asentaa Androin-N:n?
  Kokeilin tuossa noin puoli tuntia sitten kun näytti tulleen jakoon uudelleen. Ei onnistunut, ei. Aika ärhäkät virheet ilmestyi ruutuun mutta ei niin pitläksi aikaa että niitä olisi edes ehtinyt lukea.. hupatus buuttasi sitten takaisin vanhaan
 • @DNA Ville Partanen,
  Aivan samaa pelleporukkaa olet kuin muukin DNA-väki.

  Sähköpostissasi aamupäivällä lupailit sen Android-N:n jakoon ja testiin. Myöhemmin iltapäivällä klo 13:30 tulikin takaisinveto:
  "Otettiin tuo päivitys pois linjoilta koska päivityspaketin koko mukana tulevan Yle areenan takia niin suuri että paketti ei mahdu OS levyn partitioon.
  Tehdään tuosta uusi versio josta Yle areena poissa ja laitetaan sitten jakoon uudelleen."

  Siltikin siellä oli joku versio ladattavissa myöhemminkin..

  Kannattaisi viimein alkaa testaamaan mitä laittaa asiakkaille jakoon. Ehkä jopa asiakaslaitteilla. Melko surkeaa yhteistyön rakentamista sinulta. Osaamattomuutta ja hallitsemattomuutta. Ei kannattaisi joka käänteessä syödä sanojansa ja pettää asiakkaansa.
 • Koomistahan tässä on se että tuo N on vuodelta 2016 ja kohta mennään vuotta 2019 ja pitäisi jo Pie saada eikä noin vanhaa käyttistä. Tuppaa sovellusten tuki loppumaan hyvin pian. Tai ei tule ollenkaan niinkuin HBO:n kanssa.
 • Purkin vanha rauta, vaatimattomat speksit ja vanha softa huolestuttavat itseänikin kovasti. Jos päivityksien jakelussakin tulee jo ongelmaa käytettävissä olevan tilan suhteen, niin ei jatkossa ainakaan helpota? Vähän tästä huokuu sellainen tunnelma, että on valittu se halvin rauta, jonka päälle lähdetty tuotetta kehittämään.

  Android versiossa laahataan tosiaan pahasti perässä, kun nyt ollaan Nougatia vasta ajamassa sisään. Tässä on saattanut käydä yhteistyökumppanin valinnan suhteenkin pieni lapsus, mutta suurempi ongelma on ja tulee olemaan tuo kehno rauta. Ei näihin varmaan ikinä vastauksia tulla saamaan, mutta miksi DNA:lla ollaan päädytty näin surkeaan vaihtoehtoon? Ei missään vaiheessa ole juolahtanut siellä kenenkään mieleen, että alkaa ahdistaa hyvinkin pian?

  Positiivisena huomiona itselläni ei ole ollut mitään ketjussa kuvattuja ongelmia laitteen toiminnallisuuden kanssa. Käynnistyy aina ongelmitta, eikä joudu johtoja repimään irti. Sen verran huonoksi kuitenkin rautapuolen totesin, että siirsin laitteen välittömästi makuuhuoneen puolelle ja vaimo sitä siellä käyttää. Omat kokemukset ovat siis todella rajalliset, muuta olisin varmasti kuullut jos ongelmia olisi.
 • Mikko 
  Olet oikeassa hubin ominaisuuksien suhteen.
  Toinen mistä minulla on aika vakaa epäilys on se että kun hubin viritin on aika epäherkkä ja joillakin se toimii ja toisilla ei saattaa syy olla nettilinjan lisäksi myös antennisignaalin laadussa.
  Jos siinä on pieniäkin virheita saattaa epäherkkä viritin ottaa niistä itseensä ja alkaa koko systeemi silloin bugailla kun ei tule vaadittavan tasoista signalia.
  Moni tuijottaa vaan nettilinjaan ja sen nopeuteen.
  Androitisa sen verran että mahtaneeko hubi edes tukea u udempia andrioid versioita.
  Nettitaulukoita kun selailin en huomannut vastaavaa sagecomia uudemmilla softilla ja uusia malleja on heillekin tullut markkinoille.
 • Tietoturva on myös retuperällä kun käytetään kolme vuotta vanhaa käyttöjärjestelmää.
 • Hubi toimii autettavasti, näitä korjauksia odottelen...
  äänitaso onneton toistettaessa verkosta
  "katso" vaihtoehto saatava toimimaan niin että hubi siirtyy ko. kanavalle silloin kun
  ajastettu ohjelma alkaa eikä HETI!
  onneton tekstitv korjattava, hidas, onneton fonttivalinta..surkea luettavuus, kuva välkkyy, liian iso ruutu
  timeshift saatava toimimaan verkkotallennuksen kanssa
 • Voisko päästä N ryhmään. Sais HBO Nordicin toimimaan.
 • @Matias,

  Eikös Villen ohje mennyt jakeluun? Ohje löytyy ylempää tästä keskusteluketjusta. Luepa tuosta linkin takaa:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-kolmas-joulukuun-2018-paivitys-ominais/#c3150359

  Olisi sinunkin asiallista käyttäytyä kuten julkisilla keskustelufoorumeilla on tapana eli ei mitään yksityisiä tietoja kirjoituksiin kuten esim. nimi. Nimen kirjoittaminen leimaa jokaisen nimenhaltijan. Eli jos et ajattele itseäsi, ajattele edes muita samannimisiä. Kai sinä keksit nimimerkin, vai onko liika vaikeaa?
 • @Ranen veli

  DNA sais kyllä muuttaa tuota ohjetta kun siellä pyudetään nyt käyttämään joko nimeä tai nimimerkkiä. Turha haukkua käyttäjiä jos ohjeet on epåselvät.
 • Mitä ihmeen merkitystä sillä on jos käyttää etu ja sukunimeä palstalla? Netti on nimiä täynnä, kaikilla yrityksillä on nimet netissä ja verottaja julkaisee nimet syntymävuosineen tulojen kanssa, joten voi jeesus mitä jeesustelua.

  Ja miten joku facebook, kaikki on omilla nimillään. Täällä palstalla ei voi sentään yhdistää, kun sen että joku tuon niminen ja ehkä DNA:n asiakas.
 • @Panda,
  En kirjoittanut, saati maininnut mitenkään DNA:n ohjeita, ainoastaan mainitsin asiallisen käyttäytymisen julkisella keskustelufoorumilla missä ei nimiä ja henkilötietoja ole tapana koskaan esittää.

  DNA:n ohjeet ovat eri asia ja saisivat kyllä ohjeita muuttaa ja myös muuttaa moderointiaan suoraviivaisemmaksi
 • Pentti Oinonen 
  Komppan siinä suhteessa että jos on kannttia kirjoittaa omalla nimellä niin ei varmaan lukeudu noihin puskista huutelijoihin joiden anti on usein vielä vain muiden arvostelua.
  Palstat joille vaaditaan edes rekisteröinti tai oman nimen käyttö pysyvät yleensä asialinjalla ja ns. törkuturvat ja lahkeessa nylkyttäjät saa yleensä aika äkkiä lähtöpassit
  Haittapuolena on taas se että aina on näitä häiriköitä ja huijareita kuten esim. tuolla huutonetinkin puolelta on tullut esiin että aletaan sitten terrorosoida ja häiriköädä jopa puhelinta ja mailia käyttäen ja tehdään valeostoksia ym..
 • Taas menny ilta TV-hubin kanssa ihan perinteisesti. Tainnu tulla illalle jo kaikkiaan 5 kertaa virtajohtoäkseerausta. Ei tuo härpäke toimi 1-2 tuntia kauempaa ilman ongelmia ja joka kerta se ongelma aiheuttaa virtakaapelisulkeiset.

  Järkyttävän epävakaa ja toimimaton laitos. Taas "STB TV Input on pysähtynyt " kolme kertaa, milloin EPG:ssä liikkuessa, milloin vain TV-ohjelmaa katsoessa tai kanavaa vaihtaessa.. Saattaahan  DNA-TV aplikaatio käynnistyä uudelleen mutta kun se ei sitten enää toimi. Ei onnistunut tallentaa verkkoon, ei toiminut ajansiirto. Tosiaan yritin laittaa pausen ku tuli tarve, elikkä veskihätä. Ei menny pauselle, ...kele. Piti oottaa mainostaukoon asti että sai vehkeen buutattua irrottamalla sen virtajohdon seinästä. Johan meni sitten pauselle ja pääsin istunnolle (mainostauko ei aina piisaa istuntoon).

  Katsoin tuossa myöhemmin illalla pari ilmaisilta kanavilta tulevaa ohjelmaa tallennettaviksi kun tarkoitus oli maksukanavilta katsella mielenkiintoinen pitkä elokuva. Ilmoitti vaan että "Verkkotallennus ei onnistu", juu ei ollut edellisistä virtakaapelisulkeisista varmaan tuntiakaan mennyt - ei auttanut taas kuin virrat poikki. Johan onnistui sitten verkkotallennuksetkin.

  Virtakaapelisulkeisista on sellainen seuraus että useimmiten tv-hubi aloittaa säännöllisen epäsäännöllisen vilkkumisen ja äänen pätkimisen uudelleenkäynnistämisen jälkeen. Ei ihan aina mutta useimmiten.

  Ei piisaa se pakkobuutti yöllä saamaan laitetta vakaaksi, siis voisiko sen edes poistaa.. Saattaisi edes joku yöllinen kovalevytallennuskin onnistua. Tämän käytöstä ei tule yhtään mitään kun ei koskaan voi luottaa että saattaisi illan toimiakin. Jo useamman kerran vaihtanut laitetta, mutta kun se uusi ei ole sen kummempi. Ja aina kun laitteen uusii, menettää kaikki kovalevytallennukset myös maksukanavilta - ei lainkaan hauskaa.

 • Tänään aamulla sitten vaimo huutelikin, että mikä tässä p**kassa taas on kun ei tule kuvaa. Johto irti ja takaisin oli ainoa mitä laite totteli, kaukosäätimestä ei välittänyt yhtään mitään. Vihreä valo paloi, eli päällä kyllä oli. Eikä ole 4k televisiota, kun siihen taidettiin aiemmin näissä ongelmissa viitata.

  Voisiko DNA:lta joku ihan selkeästi tällä palstalla ottaa kantaa siihen, onko asiakkaalla oikeus perua tilaus, kun näitä epäkohtia tuntuu olevan aika runsaasti? Omalla kohdallani eniten hiertää, että mennään (liian) vanhoilla käyttöjärjestelmäversioilla, josta aiheutuu omat ongelmansa. Listalla tämän jälkeen tasaisena kamppailevat sitten taas speksit, joiden epäilen riittävän mitenkään pitkälle tulevaisuuteen ja ketjuissa esille nousseet laitteen jäätymiset, joista näyttäisin siis itsekin kärsivän - ainakin välillisesti. Omassa käytössä joudun - tai joutuisin, jos viitsisin laitetta käyttää - virkistystaajuutta vaihtelemaan tämän tästä ja vaikka se nyt ei kaukosäätimellä tapahtuvaa toimintaa ihmeellisempää olekaan, ärsyttää aika pahasti.

  Television katsomiseen tämä laite on varmasti täysin pätevä, jos unohdetaan nuo täydelliset jäätymiset. Android TV laitteena kokolailla susi.
 • Kannattaa varmaan olla kuluttaja-asiamieheen yhteydessä jos luvatut toiminnot eivät toimi tai niitä ei saada kohtuudella toimimaan. Halvan nettiliittymän kylkiäisenä tuli niin tuossa se hubi möllöttää mutta hankala kuvitella että joku sopimuksen päätyttyä maksaisi 19 euroa kuussa jo maksetun hubin käyttämisestä kun kummoisia ominaisuuksia ei juuri ole. Ja luulen että ikivanha käyttöjärjestelmä tuo vielä lisää hankaluuksia kun google kiristelee vaatimuksiaan sovelluksille.
 • Ette kai luule että nämä palsavahdit sellaista teille lupaavat
  DNA kanta ei liity asiaan kun laissa on selvät kriteeri milloin myyjän on pakko purkaa kauppa tai toimittaa uusi toimiva laite
  Tahtovat vaan usein pimittää nämä neuvot
  Kukluttaja asiamies on hidas tällaiseen juttuun jola lakiteiste menee säännösten mukaan
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-sopimuksen-purkaminen/
  Kaupan purkuun on lakisääteinen oikeus kuten linkeissä mainitaan.
  Koettavat kyllä joskus vedota mm- määräaikaiseen sopimukseen mutta laki ei katso määräaikaan jos tuote ei toimi siinä tarkoituksessa johon se pitäisi sopia.
  Asiasta on ollut useampikin juttu mutta ovat usein kadonneet piiloon.
  .https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/

  https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_fi.htm

  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html
 • @Mikko

  Silloin kun hubissa vaan palaa vihreä valo, niin minulla riittää kun painaa hubin virtanappulaa muutaman kerran. Eli laite stanby tilaan ja takaisin, niin kuva aukeaa. Ei tarvitse johtoja repiä. Olisi DNAlta reilua antaa porukoille kaukosäädettävä pistorasia, niin olisi monelle helpompaa.
 • @Sami S

  Ei auttanut vaikka miten olisi nappuloita rämpytellyt aamulla, ei reagoinut mihinkään.

  @Law & Order

  Tuttuja juttuja ovat, mutta olisi mukava saada ihan DNA:n linjaus asiaan. Itsehän käytän laitetta todella vähän, mutta voin vain kuvitella sitä turhautumissen määrää jos tämä on vaikkapa talouden ensisijainen laite television katseluun - tai paremminkin Android TV käyttöön.
 • @Mikko
  Laitteita on kyllä kovin erilaisia - meillä hubi nimenomaan on talouden ensisijainen laite ja toimii oikein hyvin. Joskus harvoin, kun tulee musta ruutu, siitä selviää valitsemalla HDMI-lähdön uudelleen. Myös jatkuva tallennus kovalevylle toimii.
  Tämä on varmaan DNAn haaste hubin kanssa, osalla toimii hyvin ja osalla ei ilmeisesti lainkaan. 🤷🏼‍♀️
 • Mihin on hävinnyt maksu kanavien verkkotallennus mahdollisuus ??
  Jos lähtee esim. reissuun pariksi viikoksi niin kovelevy on tupaten täynnä, että äänitykset eivät ole edes mahtuneet siihen, kun se äänittää kaikki uusintojen uusinnatkin siihen !!!!
  Miten se on niin pirun vaikeaa saada edes viikko kohtainen äänitys, ilman kaikkien uusinta jaksojen äänitystä???

  Toiseksi, meillä on töllönä LG oled 65c8 huom. toimiva tv, kun katsoo hd maksu kanavia hubin kautta, niin kuvan laatu vaihtelee n. 1-3 sekunnin välein terävästä
  sumeaan (ikään kuin pikselit "tanssii" paikoitellen siellä täällä) ja kuva "nykii" ilman hubia tätä ei tapahdu eli mihin se HD laatu unohtui ???

  Olis helvatan kiva jos saisitte tähän s..tanan matolaatikkoon edes toimivan softan
  mikä EI takertele ja olisi LUOTETTAVA, teillä uudet ominaisuudet yleensä on jo julkaisu vaiheessa varteen otettavia vikoja ja puutteita. Ottakaa edes vähän selvää
  miten muilla palvelun tarjoajilla on nämä tehty.
  Muutenkin esintyy samat "via/ominaisuudet" kuin kaikilla muillakin edellä kirjoitetuissa kommenteissa. Aiheesta voisi vaikka kirjoittaa romaanin, mutta nyt näin vain lyhyesti.
  Kanavista kyllä pitää maksaa ok, mutta palvelun laatu EI vastaa hintaa.......!!
 • Sarzu 
  Tästsä on aikaisemmikin ollut juttua että hubin viritin on aika epäherkkä.
  Kun hubi tarvitsee sekä sen antennikaapelin kautta että nettiverkon dataa niin ei auta vaikka olisi mikä supernetti jos antennipuonen signaali on heikko tai katkeilee johon huvin viritin sitten voi seota.

  Mielenkiintoinen juttu olisi sekin tieto että moniko ongelmatapaus on oman antennin parissa ja monellako on se kaapeliverkossa tai mokkulassa ja vois se kaapelinkin tv signaali takkuilla

  On meilläkin ajoittain noita pikselhäiriötä suoraan telkkarissakin vaikka mitään hubia ei ole välissä.

  Antennipuolen häiriöt voi ohittaa valitsemalla boksin jossa kaikki tulee iptv syteemillä mutta valitettavasti DNA ei tätä vielä tarjoa.
  Ehkä tuokin korjaantuu kun saava seuraavan boxin markkinolle.

  Nykyiselle hubille ei hölmöinkään voi enää povata kovin pitkää elinkaarta.
  Järkevintä olisi pikimiten tuoda ainakin toinen boxi rinnalle jonka saisi sitten ne joilla hubi ei toimi.
  Tässä olisi vielä lisäksi oiva rako saada testaajiksi sellaisia asiakkaita joilla olosuhteet ei ole hubille suotuisia.

 • Sami S 
  Ei tällaisia vippaskonsteja tai pistorasioita kuulu toimivassa laitteessa olevan vai pitäisikö sinun mielestä autokaupankin antaa auton ostajalle kylkiäisiksi hinausauto 😀

 • @Sitä saa mitä tilaa

  Juu ei tarvitsisi antaa, jos olisi toimiva peli. Mutta tosiasioille ei voi mitään.
 • Vanhemmillakin on maxivisionin iptv boksi joka ei antennia tarvi ja toimii loistavasti
 • Panda 
  Mitä hubi nyt sitten lopuksi maksaa kuukaudessa?
  Meillä on Telian purkki jossa IPTV ja vaikka UHD tarkkuudella jos vain originaalit sitä on.
  Kannatta tutkailla.
  Tuo maksaa 10€ kuukaudessa joten vaikea ymmärtää miksi joku tappelee hubin kanssa varsinkin kun nykytelkkareissa alkaa olla jo sama tarjonta "pätkimättä" kuin hubissa.
  Eikä tarvi olla mitään supernettiä ja toimii kaikkien opereaattoreiden liittymällä.
  Tais täällä olla pari jolla olis ellaista tarvetta ettei se käy ja tuokin johtui siitä että jakavat korttia useammalle laitteelle
  Jos on varaa satsata pari hunbttia saa myös ostaa sellaisia bokseja joilla voi jakaa kanavvia suoraan kotiverkon kautta

 • Eikös tämän topicikin idea ollut puhua "Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi" eikä kertoa mikä ei toimi henkilön x omistamassa laitteessa, siis suoraan jos on kyse rautaviasta? Toki jos on tuotu joku uusi ominaisuus niin siitä pitäisikin täällä varmasti puhua mutta....no jummarratte varmana.

  Eikö DNA voisi avata näille tietyille ongelmille omaa keskusteluaan ettei lähde rönsyilemään alkuperäisestä ideasta keskustelu siihen kenellä on huono antennikaapeli kotona, tai sen töpseli tai kenellä on jostain muualta hankittu palvelu?

  Erllisiä pistorasioita ja ajastettuja bootteja ei todellakaan pitäisi olla kun on toimiva kampe. Eräällä tuttavallani vikaa oli, juuri kuumuutta ja jatkuvia jumeja. Oli yhteydessä DNA huoltoon ihan perinteisellä tavalla sen sijaan että kirjoitteli tänne ja sai huollosta korjattuna laitteen takaisin / vaihtolaitteen ja ongelma katosi.

  Just hankittu Hubbendahl ja kohtuu kivasti toimii. Mokkulaa saa säätään ulkoantenneilla mutta se on ihan eri juttu
 • Hubalot 

  Kyllä totuus on se että hubi pitäisi seuraavaksi saada luotettavasti toimivaksi muillakin kuin niille joilla antenni ja nettiolosuhteet ovat optimaaliset.
  Jos kommentteja ja ideoita on jaettu puolitoista vuotta ja lopputulos on tämä niin varmaan itsekin tajuat missä mennään.

  En tiedä sinun ammattitaidosta mutta hubia myydään koko kansalle riippumastta käyttäjien iästä ja tietotaidosta
  Voisi sanoa ettei suuri osa tajua edes eri hdmi kapelien eri ominaisuuksista niin mahdollisimman laaja asioiden käsittely on paikallaan.

  Se että puhutaan erilaisista kytkentämalleista antaa myös kuvaa siitä millaisissa yhteyksissä vikaa on eniten ilmennyt.

  Lisäksi laitevertailu sinällään on myös selvää kuluttajan etuja ajavaa sillä jos on vahingossa saatu myytyä titeämättömälle hubi niin pitääkö vaihtoehdoista ja vioista mielestäsi vaieta?
  Lisäksi täällä vioista kertominen antaa juuri sen kuvan mitkä ovat yleisimmät ongelmat sillä luuletko että huolto päivittelee jonnekin julkisuuten hubin 10 kärjessä vikalistaa:
  Eipä nuo taida muuta tehdä kuin lähettää uuden tilalle. Ei tuollaisia kukaan ala aukomaan ja tutkimaan kun tunti työtä suomessa maksaa saman kuin pari hubia tehtaalla eikä tämän tason liatteta missään komponettitasolla enää korjailla.
  Kerro vaikka kuukauden kuluttua uudelleen miten on toiminut ja miten hubia käytät
  Pelkkää laitetta van onko perässä kotiteatteria tai muuta. Katsoto pelkkää tv lähetystä vai selaato kirjastoja ja pelejä jne.

 • Sitä saa mitä tilaa

  Kyllä, toimivuudesta samaa mieltä mutta, käsittääkseni tämä ketju oli hubin "uusien" ominaisuuksien mahdollista keksimistä varten ja aikaisempien otettujen havaittujen puutteiden tai kiitosten palsta.
  Kyllä, myydään varmasti kaikille, osa sen HDMI sanan kuulee ekaa kertaa mutta, myyjät on myyjiä, sama se on ihan missä tahansa tuotteessa eikä itsellänikään mikään kaksinen tuo netti ole, luulin sen tuplanneen jo tänään kunnes se palautui normaalille hitaalle yhteydelleen, eli pitää seurata ja TV lähetykset pikselöityivät ajoittain HDtunderissakin mikä muuten on palvellut hyvin. Nyt sai kakkos television palveluroolin.
  Ei pidä vaieta mutta tämä ketju ei varmana ole sen keskustelun alue, sitä kommentoin, en tarkoittanut että ongelmasta ei pidä puhua.
  Käyttelen kotiteatterin kanssa, lähinnä telkkua toistaiseksi kun on mennyt tuon mokkulan kanssa puljatessa, pelit pelaan, ja muksut pelaa sitten useammalla laitteella mokkulan kautta. Kuulemma Fortnite tökkii kun katson IPTVtä, kaista / konffis / ulkoantennin sijoittelu haaste kesken.

  Alku kokemus, eihän se eka asentaminen ihan strömsössä mennyt mutta tehdasasetusten kautta uusiksi niin meni, simppeli asentaa kun toimii ja kyllä, samoja päivitys virheitä on tullut myös mutta se taitaa olla osa vain tätä IT maailmaa että joskus bitti on poikittain (pitäisi toki olla päivitys testattu siten ettei mene).

  Laittelen kyllä, kunhan tässä nyt tulee tutustuttua, EPG on ainakin paska jos HDthunderiin vertaa, ois kiva jos saisi rakennettua tai edes muutaman vaihtoehdon siitä EPGStä eikä vain olisi tämä nykyinen tarjottu. • "Kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi"

  Kyllä tuohon kuuluu aivan olennaisesti keskustelu laitteen virheellisestä ja puutteellisesta toiminnasta, ja juuri niiden osalta käyttäjät toivovat kehitystä tapahtuvan. Olemassa olevien vikojen korjaaminen on olennainen osa laitteen kehittämistä. Vaikka asia ilmaistaankin valituksen muodossa, että voi voi kun tuokaan asia ei toimi niin kuin pitäisi, niin sehän sisältää myös toivomuksen, että sitä kehitettäisiin toimivaan suuntaan.

  Näitä toivomuksia lienee myös tarpeen toistaa jatkuvasti, koska aiemmin on käynyt niinkin, että yleisiä ongelmia on jätetty huomiotta sen takia, kun sen on oletettu vaivaavan vain muutamaa yksittäistä käyttäjää, koska muut eivät ole siitä raportoineet, vaikka kyse on ollut siitä, että on nähty asian jo olevan esillä näillä palstoilla ja on sen takia jätetty se "turhaan" toistamatta.
 • Setup:
  -Hubi kiinni HDMI1:ssä
  -Chromecast kiinni HDMI2:ssa
  -Cat6 -sisäverkko, Hubi kiinni suoraan kaapelilla
  -VSDL2+ 100/10 (speedtest 96/9)

  Nuorten U19 lätkäkisat Suomi-Slovakia, YLE-areenan striimaus.

  Tulos:
  -Hubin Areena -sovellus: Kuraa, pätkii, 30fps

  -iPhone Yle Areena -sovellus, Hubin oma Chromecast: ilmoitus iPhone -sovelluksessa "SSL certificate is not trusted" eikä striimaa

  -iPhone Yle Areena -sovellus, Google Chromecast: Pätkimätön HD-kuva.

  Kyllä, päivitykset tehty ja tehdasasetukset palautettu.

  Onko jollain mahdollisuutta tehdä sama testi samalla setupilla?
 • @Kettu mitä kuraa!!!
  Ei kokoonpanossasi ole mitään vikaa vaan noin sen pitääkin toimia, ainakin DNA:n mielestä. Surullista mutta totta.
 • jos hubilla katsoo tv kanavaa jossa on Dolby Digital ääni, niin hubin oma volimen säätö eri toimi paitsi mutetus!
 • Tallennetta katsoessa ainakin HDThunderissa oli mukava ominaisuus "nuolta oikealle painamalla" sen "OK" napin vieressä että pääsi suoraan 30 sek eteenpäin. Tämä Hubin oma kelaaminen ettepäin esim mainoksien yli ei ole ihan hirveän hyvä tällä hetkellä.
 • ja taas "OK" napin vasemmalla puolella olevaa nuolta painamalla pääsi taas 20 sekunttia taaksepäin.
 • @Kettu mitä kuraa!!! 

  Sama setuppi löytyy allekirjoittaneelta, ja samat havainnot. Aito Google Chromecast toimii moitteettomasti. Hubin "Chromecast" sensijaan ei. Siinä on käytetty jotain halpaosia selvästi.

  Näyttäisi siltä että DNA on mennyt säästämään väärässä paikassa ja pilannut sinänsä erittäin hyvän idean tilaamalla alustaksi halpaa vanhaa rautaa. Ostotoimen vastaava henkilö ansaitsisi saada potkut.

  Toivotan silti onnea Ville Partaselle, joka vie tuotekehitystä eteenpäin olosuhteissa, mitkä eivät ole helpot. Kaikkensa saa kyllä yrittää. Ja niin pitääkin.
 • Aiempaan nimimerkkikeskusteluun liittyen:

  Tukisivuston käyttöehtoja ja -ohjeita on päivitetty ja näissä puhutaan nyt nimen ja nimimerkin sijaan pelkästä nimimerkistä. Toivomme että asiakkaamme eivät julkaise palstalla omia henkilö-, yhteys- tai asiakastietojaan ja käyttävät oman koko nimen sijaan haluamaansa nimimerkkiä tai esimerkiksi pelkkää etunimeä.

  Ns. tuplanikkeilyä eli eri nimimerkeillä ja sähköpostiosoitteilla samassa keskustelussa esiintymistä ei ole varsinaisesti kielletty käyttöehdoissa. Toivomme kuitenkin, että tällaista ei tarpeettomasti harrastettaisi. Keskustelun kannalta ei ole hedelmällistä, että yksi ja sama henkilö käy keskustelua itsensä kanssa useammalla nimimerkillä ja meillä on mahdollisuus puuttua tällaiseen toimintaan estämällä tiettyjä käyttäjiä.

  Kiitos päättyvästä vuodesta kaikille teille sivuston seuraajille ja keskusteluun osallistujille! Pidetään DNA TV Hubia koskevat keskustelut tulevana vuonnakin aktiivisina ja asiallisina.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Näkyykö muilla Jim HD ja Hero HD dna tv kortilla telkkarista vai vaatiko se hubin?
  Eikö DNA ole lunastaunut noiden oikeuksia vai mistä johtuu kun muilla nuo näkyy
  Hain kanavatkin uudelleen telkkariin mutta ei tullut esille
  Mitkä on kanavanumerot jos ne näkyy
  Huomasin vasta nyt kun noita kanavia en ole aikasennim kaivannut dna kaapelin puolelelta

 • Kyseiset Nelosen HD-kanavat eivät ole DNA:lla jakelussa. Kysytty on, mutta mitään ”järkevää” vastausta ei ole saatu.
 • TV-hubin kovalevy on teknisesti kooltaan hieman alle 1TB. Kun käyttää ns. jatkuvaa tallennusta, kuitenkin ns. nettotallennustila on noin 100MB. Tämä johtuu siitä että samat jaksot uusintoineen tallentuvat moneen kertaan. Osalla maksullisista kanavista tallentuu lisäksi useamman kauden kaikki jaksot kun niillä pyörii samoista ohjelmasarjoista samaanaikaan usemman kauden jaksoja kukin sitten omine uusintoineen.

  Tilane on järkyttävä ja asia on pikaisesti korjattava. DNA:n pitää tarjota toimiva kunnollinen sarjatallennus jossa voi itse valita kuinka ja mitä tallennetaan.

  Yleensä ohjelmasarjoissa ollaan kiinnostuneita ainoastaan siitä uusimmasta kaudesta, ja sehän pääsääntöiseti näytetään kanavalla aina samaan kellonaikaan joko aina samana viikonpäivänä tai sitten viikon kaikkina arki-iltoina.

  Pelkkä "jatkuva tallennus" jollakin avainsanalla ei riitä. Toki se saa olla vaikka yksi mahdollisuuksista. Tallennussääntö pitää saada toimivaksi. Seuraavassa esitetty mitä voisi lisätä tallennussääntöön. Eli voisi sen tallennuksen tarkentaa ruksimalla vaihtoehdoista haluamansa vaihtoehdot:
  [ ] sama lähetysaika (alkamis-/loppusaika osuu)
  [ ] sama viikonpäivä
  [ ] jokainen arki-ilta
  [ ] viikonloppuisin

  Jos jättää ruksimatta, toimisi sitten kuten nykyinen.
 • @ihmettä jo vuosi odoteltu, tuon lisäksi tarvitaan vielä sen verran älyä, ettei samaa, levyllä jo olevaa jaksoa koskaan tallenneta toista kertaa. Se selviää yksinkertaisemmin jakson tiedoista, mikä tietty edellyttää, että ne saataisi ensin kuntoon...
 • @Jari, 
  Jätin tuon jakso/kausi-asian tietoisesti pois juuri sen takia että EPG ei asiaa tällä hetkellä tue eikä ole mitään takeita että koskaan edes tulee tukemaan - DNA kun ei halua käsittää että EPG:n tiedoissa olisi muka jotakin puutteita/vikaa. Esittämäni on sellainen yksinkertaistus asiasta jolla saataisiin homma toimimaan - riittävän yksinkertainen että DNA-väkikin saattaisi esityksen ymmärtää.

 • PW 
  Yleensä kaupallinen yritys pyrkii kunnolliseen ja monipuoliseen palveluun ja se tuntuu jo "mafia" tyyliltä että "tavaran" tarjoajan pitäisi maksaa siitä että joku otta seen myytäväkseen.

  Sama jos marketit alkaisi pyytää rahaa siitä että myyvät jonkun leipomin munkkeja.
  Sääli että tuon 5G veron laajempaan toimintaan menee vielä aikaa mutta jos netti on pelkästään kotona ja tulkiasema lähellä on varmaan monellakin kiusauspistää kaapeli poikki ja siirtyä sellaiseen 5G verkkoon joka toimii hänen sijainnissaan.
  Tosin tuo alkaa taajamiosta ja haja- asutusalueilla ovat taas heikommassa asemassa.
  Laki kai velvoittaa siitä että joitakin kanavia on pakko jakaa ilmaiseksi mutta kyseiseet ei siten kuulu tuohon piiriin.
 • @Jari 

  Tuota saman jakson uudelleentallennuksen estoa ei tule DNA toteuttamaan siksi että jos jonkun loogisen virheen seurauksena joku jakso jäisi kokonaan tallentamatta, niin siitä vasta poru syntyisi.
 • @Kozel

  No joo, mutta on niitä ajastuksia, ja ihan yksittäisiä sellaisia, tälläkin kokonpanolla jäänyt tallentumatta enemmän kuin tarpeeksi. Ja itse olen jotenkin tottunut siihen, että kun joku toiminnallisuus rakennetaan, se lähtökohtaisesti toimii. Valitettavasti hubi on (vielä?) todella kaukana siitä...
 • Android N toistaiseksi ainakin tuonut enemmän uusia ongelmia kuin ratkonut vanhoja. Joten suosittelen lykkäämään päivitystä, jos sellainen pian ulos putkahtaa...

  Purkki kaatuilee vähän väliä ja kestää useita minuutteja uudelleen käynnistäminen. Tämä siis ihan perus kaapelikanavia katsottaessa.

  Sovellukset, kanavanvaihdot ja yleinen selailu toimii hieman hitaammin kuin ennen. Epg myös hitaampi.

  Kovalevytallennuksista n. joka toinen menee pieleen, ennnen meni vain ehkä joka viides.
 • @Jansu, kiitti tiedoista vaikka onkin tosi kurja kuulla. En voi millään käsittää miten tämä on näin vaikeaa. Oli tilanteen syy sitten valitussa raudassa tai kehitystiimin osaamisessa, jotain johtopäätöksiä todella pitäisi jo tehdä DNA:lla.

  Ja aikaa tämän tilanteen korjaamiseen on kyllä ollut jo ihan riittävästi.
 • Pitää kyllä kokeilla tuota N:ää jos sen vaan saa. Jos se toimii nykyistä huonommin niin sit en kyllä jaksa enää.
 • Onneks sitä ei edes tullut mulle vaikka pyysin...
 • Jokohan DNA:lla on herätty ja uusi boxi on tuloillaan. Tänään kun menin selaimella katsomaan tallenteita niin törmäsin kyselyyn jossa kysyttiin mm. millainen kaukosäädin olisi sopiva hubiin ym.
 • Näin menee kokemukset ristiin kun liukee Villen viestistä
  "Testiryhmässä N versio toimii varsin hyvin, kukaan ei haluaisi palata takaisin M versioon. Tästä huolimatta ongelmia voi tulla. Jos ongelmia tulee niin arvostan pikaista palautetta ja tarkkoja vikakuvauksia."
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

  Käyttäjä palstalla taaas kertoo näin:

  Android N toistaiseksi ainakin tuonut enemmän uusia ongelmia kuin ratkonut vanhoja. Joten suosittelen lykkäämään päivitystä, jos sellainen pian ulos putkahtaa...
  Purkki kaatuilee vähän väliä ja kestää useita minuutteja uudelleen käynnistäminen. Tämä siis ihan perus kaapelikanavia katsottaessa.
  Sovellukset, kanavanvaihdot ja yleinen selailu toimii hieman hitaammin kuin ennen. Epg myös hitaampi.
  Kovalevytallennuksista n. joka toinen menee pieleen, ennnen meni vain ehkä joka viides.
  Jansu
  Onkohan siis taas kyse siitä että kokeiluja tehdään jossain "laboratorio olosuhteissa" joka ei vastaa kentällä esiintyviä netti tai antenni laatu tai
  signaalitasoja?

 • Paha sanoa vielä yhden käyttäjän kommentin perusteella miten N toimii kun ei ole mitään käsitystä edes kuinka moni tuon on lopulta saanut. Viimeisin kommentti asian suhteen oli että päivitys on liian iso eikä sitä mahdu lataamaan laitteelle joten sen asennus ei onnistu, eikä ainakaan vielä eilen ollut mitään päivitystä tarjolla jonka voisi asentaa.
 • Jos tuon päivityksen saan, niin kerron kyllä omat kokemukset täällä.
 • Viime yönä piti tallentaa jääkiekon nuorten MM välieräottelu Suomi-Sveitsi ja katsoa se aamulla. Tallensin sen hubin ohjelmavalikosta, enkä kiinnittänyt alkamisaikaan sen kummemmin huomiota (04:50). Aamulla huomasin että vain kolmas erä olikin tallentunut, mikä johtui siitä että ottelu alkoikin jo klo 03:00.

  Nyt kun katson ensi yötä, niin sama juttu on finaalin kanssa. Ohjelmaopas näyttää sen alkavan 04:50 vaikka ottelu alkaa 03:00. Mitä hemmetin pe*seilyä tämä nyt on DNA!!!?
 • @Kozel,

  Näinhän tämä asia on ollut koko sen ajan mitä TV-hupilaatikko on ollut.

  Kyse on siitä että DNA:lla on jakelussa kaksi eri tahojen tuottamaa EPG-dataa. Ensimmäinen on se mikä ihan normaalissa kaapeliverkon ja antenniverkon TV:ssä näkyy. Sehän ei ole varmaan muuttunut mihinkään vuosikymmeniin. Ja sehän toimii ja on luotettava.

  Nyt DNA-tv- palveluihin, kuten TV-hubi, hankitaan EPG-data toiselta toimijalta. Niinpä tuolla toimijalle on DNA toimittanut eri vaatimukset kuin on kaapeli-TV:n osalta. Tämä toimija toimittaa mm. grafiikan/kuvakkeet ohjelmatietoihin. Tämä "hienostunut" grafiikka tuntuu tärkeämmältä kuin se oikea EPG-data. Niinpä lyhyellä ajalla tulevat ohjelmistomuutokset eivät toimi ja EPG-datasta puuttuvat mm. jakso/kausi- tiedot sarjoista, elokuvista valmistumisvuosi, ohjaaja jne..

  Koko asia tuntuu hullulta. EPG on kuitenkin TV-palveluiden ydin. DNA on edelleen uusien TV-palveluidensa osalta ajassa jolloin ohjelmatietoja luettiin Iltiksen tai jonkun muun lehden TV-liitteestä ja paikallislehden takasivulta.

  DNA kieltää tämän ongelman täysin.

  Soitin tänään alkuillasta asiakaspalveluun tästä Pikkujellonien pelien lähetysaikaongelmasta TV-hubissa. Puheluhan kääntyi vikapäivystykseen, sieltä kerrottiin että on tiedossaoleva ongelma. Ei puhunut korjauksesta yhtään mitään. Minulle sanottiin vain että koska olen ongelmasta tietoinen, osaan manuaalisesti laittaa tallennusajastuksen. Kerroin vikapäivystäjälle että TV-hubissa ei ole mahdollista tehdä manuaalisesti tallennuksen ajastusta. Toisessa päässä tuli hiljaista toviksi ennenkuin tuli myöntö - "Ai juu, siinähän ei oikeasti voikaan tehdä manuaalista tallennusta".

  Tarkistin hetki sitten olisiko mahdollisesti ensi yön pelin tallennus mahdollista tehdä. Juu, ei. Edelleenkin TV-hubin EPG väittää että peli alkaisi 04:50 - eli tallennukseen tulisi hyvällä tuurilla se kolmas erä kokonaan.@
 • Onhan tuo ainaki omassa hubissa merkitty alkavaksi klo 02.50.
 • @Janne,
  Ohessa juuri hetki sitten otettu kuva EPG-tiedoista (kanavanauha) ensi yön osalta. EPG:n tiedon mukaan edelleen pelin ptäisi alkaa klo 04:50. Huomatkaahan missä kohdassa vuorokausi vaihtuu. Vuorokausi vaihtuu klo 04:00, mikähän DNA:n peruste sillekin asialle


  Tämä "DNA-hauskuus" on ylitsevuotavaa. Siis kun TV-hubissa on kaksi eri näkymää EPG:stä. Alla olevassa kuvassa näkyy peli näytettävän livenä kahteen kertaan..


  Itse tykkään käyttää ylempänä olevaa, eli ns. kanavanauhaa.
  Mutta siis kuvista näkyy kaksi eri totuutta ohjelmatiedoista. Ja sama lienee ollt tilanne myös edellsienä yönä kuten monesti aikaisemminkin.
 • En oo edes huomannut tuollaista ylimmässä kuvassa ollutta valikkoa :). Perseestähän tuo on ja pitäisi ehdottomasti korjata.
 • Tästä on ennenkin ollut juttua että kun koodi on ihan ruvella pitäisi hommat alkaa kokonaisuudessan puhtaalta pöydältä.
  Kun viallista koodia korjaillaan "laastarikorjauksilla" ja vielä saatataan unohtaa poistaa sitä viallista osaa voit tulla tällaisia tuplamokia ja lopuksi vielä koodin koko on niin iso että pitää alkaa poistaa ominaisuuksia kuten tuossa aiemmassa jutussa sen ylen suhteen kun ei tahdo koodi enää mahtua laitteille
  Onkohan se seuraavakin android versio viritetty vanhan päälle?
 • Aamulla v*tutti kyllä todella rankasti kun huomasin tuon pieleen menneen ajastusen, enkä varmaankaan ollut ainoa DNAn hubi-asiakas. Nauhanäkymässä näyttäisi ensi yön matsi alkavan klo 03:00. Koitan nyt ajastaa sieltä kautta, mutta jos aamulla huomaan taas ajastuksen epäonnistuneen, niin tungen ton boxin kyllä jonkun partahepun .......
 • @Janne,
  Ylemmän kuvan EPG-esityksen, eli kanavanauhan saa painamalla [OK]
 • @Kozel,
  Miksi minulla "kanavanauhassa" ottelu alkaa klo 04:50 ja sinä sanot ottelun alkavaksi 03:00? Tuo vasta outo aika?

  Pitäisi varmaan virtakaapelisulkeisia harrastaa..
  Nyt on virtajohtoresetti tehty ja edelleenkin "kanavanauhassa", eli listassa joka käynnistyy [OK] pikkujellonien finaalipeli alkaa klo 04:50.

  Mikä on se sinun "nauhanäkymäsi"? Onko se jotain muuta kuin [OK] takana?
 • No ei ne siellä asiakaspalvelussa sellaista neuvoa keksineet, että ajastaa tuon pelin puhelimella/tietokoneella, koska siellä se on oikein 2.50 ->
 • Laitoin nyt itsekin tietokoneen kautta tallennuksen. Tuo näkyy omituisesti tosiaan ensin 2:50 - 4:50 ja sen jälkeen 4:50 - 6:10. Kai nyt molemmat tallentuvat, eikä mene jälkimmäinen vanhan päälle, kun ovat samalla nimellä?
 • Eikö Hubissa todellakaan pysty lisäämään aikaa taltioinnin eteen ja taakse?
  Tuo ominaisuus on yleensä bokseissa.

  Mahtaneeko sitten ajastus seota jos pistää ajastukseen myös edellisen ja varsinaista ohjelmaa seuraavankin ohjelman niin ainakin hätäapuna tuon luulisi toimivan ettei jää katsominen kesken.
  Jos tuokaan ei toimi suosittelken isoa kiveä 😀
 • Pystyy mutta maksimissaan 30 min ja se koskee kaikkia ajastuksia kunnes asetuksia taas muutetaan.
 • @ihmettä jo vuosi odoteltu 
  Tarkoitin tätä näkymää. Tässä näkyy alkavan kolmelta yöllä (tai siis 02:50) ja toisen kerran näköjään alkaen 04:50. Sitten siinä toisessa epg näkymässä (liekö se virallinen "nauhanäkymä") matsi alkaa vasta 04:50. Siitä viime yönä ajastin ja pieleen meni.

  Uskomatonta koheltamista. Testaakohan tota softaa kukaan DNA:lla tai niiden alihankkijalla...

 • @Kozel,
  Ainakin tosiaan nyt ongelmana se että nämä kaksi eri näkymää ohjelmaoppaasta eivät edes näytä samaa tietoa. Se "kanavanauha" on tosiaankin [OK]-näppäimellä ja tuo sinun kuvassasi [GUIDE]-näppäimellä avautuva näkymä.

  Ohjelmaopas/EPG on digiboxin ydin. Tätä ei DNA ole ymmärtänyt DNA-Tv palvelussaan lainkaan.

 • Tuo n. klo 04.50 koski pelin jälkeistä studio osuutta ja ottelukoostetta.
 • Kävin piruuttani kysymässä Elisalta niiden Viihdeboksidta ja se näyttäisi toimivan huomattavan paljon paremmin. IPTVn kautta tulee HD-kanavat. Netflix, Youtube, HBO Nordic, yms löytyy myös. Laite ei maksa itsessään mitään vaan sisältyy kuukausimaksuun.

  4k-kuvaa ei tue,  eikä kuulemma vielä ollut mahdollista poistaa tuplia tallennuksesta, mutta sellainen ominaisuus on tulossa lähiaikoina.

  Tuosta voisi DNAkin ottaa esimerkkiä ja tutustua laitteeseen jos se auttaisi saamaan tätä toimimaan paremmin...
 • Tuli tässä kyllä mieleen, että onkohan yksi syy tän hitaaseen kehitystahtiin noi ongelmat 4k-televisioiden kanssa. Jos siis sen kanssa tappelemiseen on mennyt aika.
 • Kun sais edes perustelkkarit toimimaan. Joka kerta kun laitan päivällä telkkarin päälle, niin hubi starttaa androidia myöten. Toisella telkkarilla jää ääni välillä tulematta, niin pitää areenan kautta käydä kääntymässä.
 • Onkohan kukaan verrannut Elisan & kumppaneiden palveluja kuvanlaadun suhteen, etenkin IPTV:n puolella? Tuo @Pandan mainitsema "IPTVn kautta tulee HD-kanavat" mietityttää, sillä HD:ksihan kutsutaan markkinoitaessa ihan mitä tahansa katsottavaksi kelpaamatonta kuraa jakelutavasta riippumatta, mutta etenkin IPTV:n puolella.
 • 1080p käsittääkseni boxin kautta. Melkein himottais ostaa NVIDIA Shield ja Elisa viihteen appi.
 • No nyt oli sitten viime yön matsin tallennus katkennut tasan 2 tunnin kohdalla, eli viimeinen erä ei ollut tallentunut. Miten lie tämäkin mahdollista.

  Pakko oli katsoa ottelu loppuun Areenan kautta, vaikka yhtä tuskaahan se on kun tuo hubin suoltama striimi pätkii järkyttävästi.
 • Mainittakoon vielä että nettiyhteyden nopeus on lähes 200 mb/s koko ajan ja läppärillä katsottaessa Areena striimi ei pätki yhtään.
 • Vertailuja:
  Matias Tiihonen 
  Schield tekee sen minkä lupaa ja loistavati
  Minulla oli tuo aikoinaan eikä ainuttakaan kertaa tarvittnut ihmetellä vikoja
  Rautapuolikin tuossa on sen verran nopea ettei töki vaikka vähän vikkelämminkin kaukaria kurittaisi 😀
  Jari 
  Kirjoitin jo aikaisemmin kokemuksestani kun meillä on DNA kaapeli ja televisio sen kautta + "gigan" netti..
  Sitten minulla on Telian digiboxi joka on kiinni niiden vdsl modemissa. Nopeus on 70 megaa ja jos vertaa kuvanlaatua kunnon oled lg telkkarista katsoen niin telian kuva on paljon terävämpi ja parempi kuin tuo dna HD kaapelilähetys vaikka ei ole sillä puolella hubia sotkemassa kuvaa.
  Telian boxissahan kaikki kanavat on IPTV ja maksimissa uhd tarkkudella 5.1 äänillä
  Suosittelen kokeilemaan tuotakin boksia. Maksaa 10€ kuukaudessa ja pitäis toimia kaikiein operaattoreiden nettilinjan kautta.

  Minulla on ollut testissä ja kokemuksia aika monen laitteen kanssa muta kuten todettiin muuallakin asiat ovat välillä kiinni myös käyttäjän sijainnista ja olosuhteista.
  Kannattaa huomata että jos käyttää noita operaattoreiden appeja ei kuva kyllä ole niissä aina samaa luokkaa kuin suora IPTV boxin kautta


 • Panda 
  Mahtaneeko 4K televisiot olls todellinen syy sillä kyllä HDMI liitäntä jota kautta signaali kulkee on standisoitua tavaraa ja niitä on vain eri tasoja
  Jos hubi ei niitä tue on vika kyllä muussa kuin telkkarissa tai sitten asiakkaan hdmi kaapeli on väärää tasoa
  https://fi.wikipedia.org/wiki/HDMI
  Tuolla tietoa niistä.
 • @Sitä saa mitä tilaa

  En tosiaan tiedä tuosta tarkemmin mikä ongelman ydin varsinaisesti on, mutta Full HD televisiossa oma boksikin toimii paljon paremmin jumittelematta. Ja sillä ei ole väliä vaikka tuolla LGn 4k televisiolla katsottaessa pakottaisi kuvan 1080p tarkkuudelle.

  Ja samoja ongelmia on ollut käsittääkseni  muillakin android tv laitteilla
 • 4K-töllöt ei oo mikään hidaste kehitykselle ja HDMI:n pitää olla todella pitkä ja vanha että se vaikuttaisi millään tavalla.
 • @Janne

  ​No jos toi ei toini niin jotain vikaa siinä selkeästi on...
 • Terve.

  Hommasin tämän hubin pari päivää sitten ja on toiminut ihan hyvin. Kuitenkin pari huomautusta. Olen huomannut että verkkotallenteisiin ei aina välttämättä pääse, ilmoittaa että palvelimeen ei saada yhteyttä. Netti toimii ihan normaalisti. Kun ottaa nettipiuhan modeemista irti ja laittaa takaisin niin alkaa taas toimimaan. Mitä tarkoittaa tuo "anynet+ laitetta ei ole kytketty. Tarkista ja yritä uudelleen ilmoitus". Se tulee silloin tällöin ja sitä ei pysty kuittaamaan millään. Se lähtee siitä itsekseen pois.
  Tuo HD kanavan kautta tehty tallennus ei ole HD kuvaa. Mikähän tuo laatu oikein on. Se on kusetus, että asiakas luulee saavansa HD laatua talteen mutta laatu ei ole sitä. Onko tuohon HD laatuun tulossa parannuksia? Onko kukaan muu törmännyt näihin ongelmiin?
 • Olen kokeillut kaikkien operaattoreiden boxeja ja mielipiteeni on se että suutarin pitäisi pysyä lestissään eli operaattoreiden pysyä kaukana boxivirityksistä koska niitä ei vain haluta saada toimimaan. Jos kuitenki pitää jotain vertailla niin Elisa on ykkönen koska he ei pakota mihinkään laatikkoon vaan sovellus löytyy kaikille alustoille. Kuvanlaatu on kaikissa kuraa 😀
 • @Janne Niskala Ehkä se resoluution puolesta on HD:ta mutta sitä pakataan niin rajusti että bittivirta jää olle megan. Tuskin muutosta on tulossa kun operaattori haluaa säästää kaistaa.
 • Kopioin tähän oman viestini kuukauden takaa:

  Aina menee sekaisin nämä HD-tallennukset. Hubissa kyse on siitä että voi HD-kanavalta laittaa tallennuksen verkkoon päälle (eikä tarvi samaa SD-kanavaa siksi pitää "käytössä"). Mutta verkkoon ne menee samalla laadulla riippumatta mistä tallennuksen on laittanut (mobiili DNA TV:stä, selaimesta vai hubista.) Ei ole siis merkitystä jos yrität tallentaa HD kanavaa vai SD, laatu verkossa on aina sama.

  Samoin on ihan sama millä laitteella tallennetta katsoo se laatu on sama (jos netti riittää.)

  Muutenkin tämä HD laatuinen tallannus on ihan uusi juttu, joten muutoksia on tulossa:

  4.12 Ville vastasi näin:
  Tällä hetkellä HD laadulla on seuraavat verkkotallenteet: Yle 1, Yle 2, MTV ja Sub. Näiden laatu noin 3bit/s (720). Jos netti hidastuu niin sitten profiili 2.5Mbit/s (576) ja viimeinen taisi olla 1.25Mbit/s (resoa en muista). Loput kanavat ovat tuota keskimmäistä profiilia eli 2.5Mbit/s (576). 

  Eli HD on 720p ja tosiaan pakattu ihan pilalle.
 • Janne Niskala 
  Anynet viittaa siihen että sulla on Samsungin laite
  Samsungin termi joka selviää sampan ohjeista tai googlettamalla.

  Yksi syy erinäisin ongelmiin joista palstalla puhutaan on sekin että ihmiset ei tunne oman television ominaisuuksia ja säätöjä vaan törkätään vain hubin piuha kiinni ja ihmtellelään että kaikki ei toimi.
  Kaapeleiden ominaisuuksitakin oli jo juttua
  Samoin tuiosta television tarkkuuksista on ollut puheta ja kannattaa nekin katsoa että mille resoluutioille oma telkkari pystyy ja mitä on asetukse
  Janne 
  Samaa mieltä että kun opetaattori staa halvinta kuraa ja pilaa sen viellä omalla softalla niin tulos on juuri tätä
  Kannattaisi ainakin ostaa laadukas laite myyntiin ja antaa valmistajan softan olla siinä ja muot´kata sitten omat palvelimet niin että ne toimivat standadi boksella eika koettaa killailla niin että kaikki sekoaa.

  JJJN 
  Eihän tuo 720 ole edes mitään kunnon full HD laatua 😀
  teräväpiirtotelevisiot määritellään kuuluvaksi niihin näyttöihin, jotka yltävät 1920 x 1080 pikselin tarkkuuteen (1080i ja 1080p)
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Full_HD
  Ultra HD on näyttötarkkuus, jonka pikselimäärä on 3 840 × 2 160 pikseliä 
  tuo on maksimi telian purkissa ja IPTV puolella
 • No ei tietenkään ole FullHD laatua, kun on 720p. On se teräväpiirtoa ja jos ei pakattaisi pilalle oikein katselukelpoista. Rehellisesti menee tuo tuollakin laadulla, vaikka on Antenni HD-kanaviin tottunut, ehdin siis tottumaan jo täydelliseen kuraan vanhoilla pilvitallennus resoilla ja bittivirroilla, joten tyhmä asiakas on näinkin tyytyväinen.

  Tosin Sub on ainoa noista HD tallennus kanavista, josta on hyötyä antenniasiakaalle, muut voi tallentaa kovolle paremmalla laadulla. tai voihan nuo ilmaiskanavat katsoa Cmorelta/yleltä, jos jaksaa eri sovelluksien kanssa pelleillä aina.

  Samsungin Anynet+ on käytännössä CEC, itsellä ainakin ilmottelee tuota, kun Chromecastin HDMI tulosta vaihtaa vaikka Wboxille, joka taas ei tue CEC ja siten tuota tekstiä ei tule. Jos on ongelmia hubin kuvanulostulon kanssa kannattaa tuo CEC kytkeä testiksi pois.

  Asian sivusta katselin pitkästä ainaa Blu-ray levyltä elokuvan, kyllä on järjettömän hyvä kuva (vaikka vaan FullHd), kun vertaa näihin suoratositopalveluihin.
  (Wiki: Blu-ray-elokuvien suurin datavirta on 54 megabittiä sekunnissa).
 • JJJN 
  Näin se juuri menee että paremmsata ei tiedä ennen kuin vertaa.
  Tein saman testin jokin aika sitten ja kaivoin blu ray levyn ja vertasinSilloin vaikutti hyvältä mutta nyt kun vestaa vaikka satelliitin kautta 4K kuvaan tai primen vastaa vaan niin kummasti huomaakin että ennen vaan ei tiennyt että miltä    kunnon kuva tänä päivänä näyttää
  Mulla on tossa satasen hybridi-"hupissa " jo tällaisiakin ominaisuuksia. • Kovalevytallenteisiin kun menee, näkyy ruudun alareunassa teksti ”Tulossa TV:stä”. En ole onnistunut selvittämään mitä virkaa sillä on, en pääse hyppäämään siihen millään ilveellä. Onko tarkoitus (joskus tulevaisuudessa?) sen kautta nähdä kovalevylle tulossa olevat tallennukset vai enkö vaan osaa liikutella kursoria? Vai mennäänkö siihen jollain kaukosäätimen näppäimellä?

 • @Lissu
  Siellä näkyy kyllä jo nyt tulevat kovalevytallenteet.
 • Tulossa tv:stä  tarkoittaa tallennusta joka on juuri menossa.  Tallennuksen jälkeen siirtyy kohtaan aiemmin tv:stä.
 • Kiitos Sarzu ja Sami S.

  Äh, ois kiva kun jostain oikeesti näkyis ne ajastukset joita on tehty eli vasta tulossa joskus myöhemmin.
 • @Lissu
  Samaa mieltä, samassa paikassa voisivat näkyä. 👍🏻 Kehitysehdotus siis @DNA.
 • @lissu, @sarzu, 

  Siis mitä? Kyllä sinne pääsee, sinne "Tulossa Tv:stä". Painat vain nuoli-alas kaksi kertaa ja kerran nuoli-oikealle. ja perään [OK]

  Hankaluus mainitussa toiminnossa on että eipä sitä juuri erota että on valittuna "Tulossa Tv:stä". Se on iso ongelma kauttaaltaan DNA-palveluissa kun mitää UI-suunnitteluosaamista ei talosta löydy ja joka paikkaan pitää saada näkyviin tavalla tai toisella se DNA-pinkki
 • Voi apua, kiitos @ylermi, kuolen nauruun täällä melkein.. Pääsin!!  Kyllä pitää olla vaikeaksi tehty tämäkin. Oon sanonu aiemminkin että vaikka suht ok on loota toiminut mulla niin käyttäjäkokemus on kyllä surkeista surkein. Kökkö kerta kaikkiaan. Mun logiikalla tän toiminnot on suorastaan kieroja. 😂
 • Ja seuraavaksi mua kiinnostaisi tietää MIKSI tähän kohtaan hyppäämällä ei saa mitään vihjettä siitä että toiminto on valittuna? Kaikkialla muualla on jonkun sortin pinkki viiva tai laatikko joka kertoo missä kohdassa mennään. Joltain propellipäältä jäänyt täppä laittamatta jonnekin? Tähän tarvittiin puoli vuotta hubin käyttöä ja Ylermi, että selvisi tämäkin. @DNA , huhuu?
 • @Lissu

  Valikon ala reunassa on harmaalla/pinkillä värillä korostetut palkit valintaa varten.
  Tarkasta HDMI asetuksista näyttötila jotta saat koko näytön näkyviin.
 • @Aapeli,

  Mikä sen asetuksen pitäisi olla? Mulla tällä hetkellä Auto (1080p 50Hz)
 • @Lissu

  Mulla "täppi" Auto asetuksella ja antaa kyseisen vaihtoehdon.
  Auto (3840x2160p 50Hz)
  Kokeile jotain muuta asetusta jos paranisi ongelma.Aina voi palata auto asetukseen.
 • @Lissu, @Aapeli,

  Jos kuva ei näy ruudulla kokonaan, vika ei le TV-hubin asetuksissa vaan television kuva-asetuksissa. Televisioissa kuvaa venytetään, "overscan" jotta muka saadaan häivytettyä mahdolliset kuvavirheet tv-lähetyksessä. Käytännössä siis FulHD:n 1080X1920 kuvassa onkin vain noin 1020X1860 kuva..

  Asetus eri nimillä eri valmistajien televisioissa, siis jolla saadaan se alkuperäinen täysi kuva käyttöön.
  - Full screen
  - just scan
  Valitettavan hankala sinällään, asialle ei vain voi mitään, tehdasasetukset ovat tällaiset. Toivotan onnea asetusten kuntoon saamiseen
 • @Lissu,
  Se TV-hubin kuva-asetus (Auto) kannattaa ottaa pois ja asettaa ihan kiinteäksi 1080p 50Mz. Itselläni LG-televisio ja kovasti ongelmia tuon Auto-asetuksen kanssa - kuva ja pätki ja kuva välkkyi tasaisen varmasti. Kun asetin kiinteäksi 1080p 5Hz, ongelma poistui.
 • Sori, mulla langattomasta näppäimistöstä vissiin patterit loppusuoralla ja välillä osa kirjaimista/numeroista jää välistä. Siis laita @Lissu kiinteä 1080p 50Hz
 • @Lissu, @Ylermi

  Mulla Sony ei anna vaihtaa kuva tilaa kun on HDMI lähdöllä, ainoastaan TV puolella mahdollista (Laaja,Zoom,Smart ja Normaali)
  Joutuu käyttämään Hubin kautta säätöjä jos tarvetta.

 • @Ylermi
  Tiedän kyllä miten sinne ”tulossa”-kohtaan pääsee, kehitysehdotuksena se, että näkyisi tallenteilla olevien lisäksi myös ne, jotka on tulevaisuudessa laitettu tallentumaan. 🤦🏼‍♀️
 • @Aapeli,
  Et taida Sonyasi tuntea. Ohessa ohjeet noin 10 vuotta vanhaan Sony Braviaan:

  Paina kaukosäätimestäsi [Home] ja hae sieltä alkupäästä Peusasetukset:


  Sieltä sitten Kuva-asetukset:


  Ja viimein Näyttöalue. Valittavina Normaali ja Täyskuva. Täyskuva on se oikea valinta ja nimensä mukaan näyttää kuvan kokonaan venyttämättömänä, täytenä.
 • @Sartzu

  Mulla näkyy ensiviikon tulevat tallenteen "Tulossa TV:stä sivulla"
  3 kpl. ti,ke,to
 • Voiskhan näitä ilmotusmeilejä taas vähän harventaa
 • @Sarzu,
  Olen kanssasi samaa mieltä. Siis että näkyisi kaikki tallennussäännöt. Niitä voisi muokata yhdessä paikassa ja mahdollisesti sitten myös poistaa tai jopa manuaalisesti myös lisätä.

 • Aapeli 
  Kannattaa kurkkia myös tellakri av-asetukset ja HDMI perusasetukset ruutu
  Mikä on telkkarisi malli ja ikä?
 • @Sitä saa mitä tilaa,@Ylermi

  Sony pari kuukautta vanha 65XF7596
  Kuvasäädöt valikko: HDMI 1 lukittu jossa Hubi, HDMI 2 auki jossa Wbox2
  Tv,n kautta ohjaan boxin virtoja.(CEC-ON)


 • Mulla LG:n vanhahkossa töllössä kuvasuhde 16:9, vaihto ei auttanut tuohon että näkisin onko ”tulossa tv:stä” valittuna vai ei. Vaihdoin kuitenkin hdmin tulon kiinteäksi 1080hp 50 hz, saa nähdä loppuisko satunnainen pikselöinti edes. 🙂
 • Aapeli 
  Onhan sun telkkairissa variaatoiota kuvalle joten luulisi s opivia löytyvän.
  Videosignaalin tuki
  HDMI™-signaali: 4 096 x 2 160p (24, 50, 60 Hz), 3 840 x 2 160p (24, 25, 30, 50, 60 Hz), 1 080p(30, 50, 60 Hz), 1 080/24p, 1 080i (50, 60 Hz), 720p (30,50,60 Hz), 720/24p, 576p, 576i, 480p, 480i

  HEVC-tuki (lähetys)
  Kyllä (enintään 3 840 x 2 160 / 60p, 10 bittiä)

  https://www.sony.fi/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-65xf7596/specifications

 • @Lissu 
  Valitettavasti DNA ei ole ajatellut koko asiaa, siis että jokaisessa televisiossa ei välttämättä edes millään säädöillä näy koko kuvaruutu.
  Ja valitettavasti iänkaiken televisiovalmistjat ovat kuvaruutua venyttäneet peittääkseen kuvavirheet kuvan reunoilta ihan vain varmuuden vuoksi.

  Edelleenkin toki osa meidän televisio-operaattoreista eivät osaa kuvaansa kohdistaa, etenkin MTV3 tässä on kunnostautunut. Jos koko kuvaruutu laitettu näkyväksi, televisiokuvaruudun yläreunassa on raita jossa on mustavalkoista pikselimössöä. MTV3 ei ole asialle mitään tehnyt - itse asiassa jo vuosia sitten kysyin MTV3:n tekniikasta syytä kuvavirheeseen. Heidän tekniikkansa ei osannut sanoa yhtään mitään tai oikeammin kertoivat että eivät osaa ongelmaa korjata.

  Kuvasuhde ei auta yhtään mitään asiassa. Jokaisessa televisiossa on päällä tämä ns. overscan kun sen kaupasta kotiin saa. Se on päällä vain ja ainoastaan edellämainitun kuvavirheen takia. Kuitenkin väittäisin että ainakin 99% tekevisioista on asetus jolla overscan saadaan pois päältä pysyvästi riippumatta siitä tuleeko kuva television omasta virittimestä tai HDMI:n kautta tulevasta kuvalähteestä.
 • @Aapeli.
  Sotket nyt vain asioiat ihan totaalisesti. Sulla on uusi televisio. Soita ja kysy Sonyn tuesta. Saat kyllä pois overscan-toiminnallisuuden. En uusia Sonyja tunne, en sen vuoksi voi auttaa. Laitoin ihan varmuuden vuoksi ne kuvat vanhan Sonyn osalta jotta ymmärtäisit mistä on kyse.

  Kuvasuhteen vaihto ei asiaan vaikuta mitenkään. Se overscan mistä on kyse vaikuttaa kaikkeen kuvamateriaaliin tulipa se TV:n omasta virittimestä tai kuvalähteestä HDMI:n kautta. On valitettavaa että jokaisessa televisiossa on overscan päällä kun sen kantaa kaupasta kotiin.

 • @Sitä saa mitä tilaa 

  Et nyt ole ihan kartalla asiasta. Onko termi "overscan" tuttu lainkaan?
 • Ylermi 
  Mikä telkkari sulla on ja milä malli?
  Mulla ei ole húbia mutta muita värkeejä enkä ole ylä tai alalaidan häiriöön törmännyt sen jälkeen kun VHS viadeoista luovuttiin


 • @Sitä saa mitä tilaa 

  Mitä sillä on väliä mikä telkkari mulla on. Overscan on ja pysyy kuin joku stantardi televiosioissa. Overscan on se mikä sinulta on ne kuvavirheet poistanut. MUtta se overscan peittää osan kuvan datasta näkymästä ruudulla. Jos overscannnin ottaa pois, saattaa osassa kuvamateriaalia sitten saada ne kuvavirheet etenkin yläreunassa näkyviksi. Jotta nyt esim näkisi kaikki TV-hubin nappulat etc, on suotavaa ottaa se overcan pois päältä.

  Overscan selkestä kuvattuna ihan kuvien kanssa seuraavassa artikkelissa, esitelläänpä jopa sen vastakohta underscan:
  https://support.apple.com/fi-fi/HT202763
 • @Sitä saa mitä tilaa 

  Mitä sillä on väliä mikä telkkari mulla on. Overscan on ja pysyy kuin joku stantardi televiosioissa. Overscan on se mikä sinulta on ne kuvavirheet poistanut. MUtta se overscan peittää osan kuvan datasta näkymästä ruudulla. Jos overscannnin ottaa pois, saattaa osassa kuvamateriaalia sitten saada ne kuvavirheet etenkin yläreunassa näkyviksi. Jotta nyt esim näkisi kaikki TV-hubin nappulat etc, on suotavaa ottaa se overcan pois päältä.

  Overscan selkestä kuvattuna ihan kuvien kanssa seuraavassa artikkelissa, esitelläänpä jopa sen vastakohta underscan:
  https://support.apple.com/fi-fi/HT202763
 • Miksi siis kantaa murhetta virheistä joita ei nä koska auitomaati korjaa ne?
  In the 'Aspect Ratio Settings' tab, we selected the '16:9' 'Aspect Ratio' with the 'Just Scan' option set to 'On' so that our HDMI input would be automatically matched to the screen size without needing to change the 'overscan' setting from the source output setting.
 • @Sitä saa mitä tilaa,

  Jo pitää jankata. Miten sinä jaksat? Koko asian käsittely alkoi @Lissun viestistä tässä samassa ketjussa:
  "Kovalevytallenteisiin kun menee, näkyy ruudun alareunassa teksti ”Tulossa TV:stä”. En ole onnistunut selvittämään mitä virkaa sillä on, en pääse hyppäämään siihen millään ilveellä. Onko tarkoitus (joskus tulevaisuudessa?) sen kautta nähdä kovalevylle tulossa olevat tallennukset vai enkö vaan osaa liikutella kursoria?"

  Ja hänen lisäkysymykseensä:
  "Ja seuraavaksi mua kiinnostaisi tietää MIKSI tähän kohtaan hyppäämällä ei saa mitään vihjettä siitä että toiminto on valittuna? Kaikkialla muualla on jonkun sortin pinkki viiva tai laatikko joka kertoo missä kohdassa mennään."

  Alla olevassa on kaksi kuvaa missä ollaan kovalevytallenteissa. Ensimmäisessä overscan pois päältä:


  Sitten overscan päälle:


  Alemmassa kuvassa ei ole mitään vinkkiä näkyvillä onko jompikumpi vaihtoehdoista valittuna. Kun Overscan on päällä, kuva muuttuu sen verran että toimintojen alla olevat viivat vain katoavat. Siis mitään kuvasuhdetta ei ole muutettu hubista, ainoastaan TV:n kuva-asetuksia muutettu.

  DNA:n UI-suunnittelun kannataisi testata ihan kaupasta ostettujen asiakkaiden televisioilla ja TV-hubeilla nämä toiminnot mitä kasaavat..
 • Minusta tuo Tulossa TV:stä / Aiemmat TV:stä on kyllä epäonnistunut viritelmä. Mieluummin vaikka sinne päävalikon tasolle oma valinta tuleville tallenteille, josta siis näkisi kaikki tallennettavaksi valitut ohjelmat. Siellä niitä pitäisi voida myös muokata, esim. valita tallennetaanko vain tiettyinä päivinä tai tietyiltä kanavilta jne.. Samassa kohdassa saisi mielellään olla mahdollisuus tehdä "manuaalinen" ajastus, eli määrätä kanava ja aika, milloin tallennus tehdään.

  Tallennuksen alkaessa tallenteen pitäisi myös siirtyä tulevista tallenteista tallennettujen ohjelmien sekaan, vaikka nykyiselläkin käyttöliittymällä "Aiemmat TV:stä" -puolelle, jotta katselun voisi ilman turhia sekoiluja aloittaa, vaikka ohjelmaa ei olisi vielä loppuun asti tallennettukaan.

  Lisäksi olen kovasti kaipaillut ja kaipailen edelleen hakutoimintoa tallennusten ajastuksen avuksi. Sen pitäisi toimia esim. siihen tapaan, että voisin kirjoittaa hakusanan, ja hubi listaisi kaikki tulossa olevat ohjelmat, jotka mätsää. Listalta pitäisi näkyä ohjelman nimi, kanava ja esitysaika, ja siitä pitäisi voida valita näytettäväksi halutun ohjelman lisätietoja, esim. ohjelman kuvausteksti ja sarjojen jaksotieto, ja tietenkin pitäisi voida valita halutut ohjelmat tallennettavaksi.
 • Kaikenlaisten törkyviestien ja asiallistenkin palautteiden päälle kannan itsekin korteni kekoon ja kiittelen DNA:ta mielenkiintoisesta laitteesta ja rohkeudesta tuolla markkinoille jotain vähän erilaista. Toki tämä tuli keskeneräisenä markkinoille ja ehkä varsinkin alkuvaiheessa olisi ollut aiheellista korostaa, että laite soveltui silloin vain "teknisesti suuntautuneille" asiakkaille, jotka ymmärtävät kehitystyön olevan vielä kesken.  Päivitysvauhti on kuitenkin ollut kiitettävää ja nykyisellään laite on ainakin meillä jo varsin vakaasti toimiva vekotin. Niin vakaa, että taitaa kohta siirtyä jo ns. "ykköstelkkarin" kylkeen. Toivottavasti kehitys jatkuu vielä pitkään, eikä käy niin, että kohta tulee joku "Hubi V2", jonka jälkeen nykyinen malli jää unholaan. Tsemppiä Villelle ja muille laitteen parissa työtä tekeville!

 • @Ylermi

  Vielä HDMI liittimistä
  Udempi Sony ja Hubi lukitsee kuvan geometriset säädöt pois käytöstä jättää vain värin säädöt mahdolliseksi. Kuva näkyy virheittä reunoja myöten/valinta palkkeinee.
  Wbox2 ja BR soitin antaa kuvalle geometriset säädöt myös käytettäväksi.
  Testattu ristiin HDMI liittimissä.

 • Päivitysvauhti EI OLE OLLUT KIITETTÄVÄÄ. Sille pateettisuudelle ei ole mittaria. Sen lisäksi PERUSOMINAISUUKSIA on puuttunut nipuittain ihan alusta alkaen, joita ei ole VIELÄKÄÄN saatu laitteeseen.
  Sen lisäksi vaikkapa ohjelmakirjastojen nykiminen on varmaan jo tasolla ominaisuus, muitten vikojen kanssa.
  Huhhahhei ja rommia pullo.

 • Partanen jossain päivityksessä pelkästään sääteli tota overscanzydeemiä osasta laitteen GUIta (selitysten saattelemana), mutta se on taas vallannut koko GUIn. Esim. itelleni en saa kellonaikaa kanavan infossa näkymään kokonaan - ainoastaan 3 ensimmäistä numeroa.....
 • No niin. Nyt alkoi boxi sekoilemaan ekaa kertaa kunnolla. Kuvaa ei tule pihalle, mutta ääni kuuluu. Kolmella HDMI piuhalla testattu. Kolme päivää toimi hyvin, mutta nyt alkoi sekoilee oikein huolella. Vittu mitä vehkeitä. Onko tullut kellään vastaan.
 • Sain ongelman hoidettua, mutta onko tämä pistokkeen repiminen arkipäivää tämän laitteen käytössä. Ei kovin hyvä juttu jos on.
 • @Janne,
  Kaapelisulkeiset ovat arkipäivää. Pahimmillaan kaapelia saa repiä tunnin välein. Surkein digiboxi ikinä.

  Ja Janne, kai olet tietoinen että mitään henkilökohtaista, esim. koko nimeä ei kannata julkisilla keskustelufoorumeilla paljastaa.
 • @Janne Niskala

  On hyvin jokapäiväistä. Yleensä areenassa käynti palauttaa kuvan, jos ei auta, niin on hyvä olla kaukosäädettävä pistorasia. Ei tarvitse pistoketta turhaan repiä.
 • Kyllä se valitettavasti on arkipäivää, että virtaresettejä joutuu tekemään. Nykyäänhän tuossa on sellainen feature, että se resetoi itsensä joka yö, jonka lienee tarkoitus vähentää resetoinnin tarvetta, mutta käytännössä se näyttääkin hankaloittavan ensimmäistä käynnistystä, joka päivä pitää raplata päälle, pois, päälle, pois, kunnes lopulta kuva tulee näkyviin. Tai sitten suosiolla tehdä heti aluksi se virtaresetti.
 • No nyt! Aikani tota overscan-hommaa googlailtuani ja todettuani ettei hubin hdmi-lähdön asetuksissa ole mitään mistä sen saisi pois (How to geekin sivuilla on kuvakaappaus jonkun ilmeisesti androidboksin hdmi-lähtöasetuksista jossa on valittavana myös ”adjust for overscan”, fiksua eikö?) löysin ohjeen LG:n töllölle, kuvasuhteista todellakin (kiitos vinkistä tännekin) valitaan ”vain haku” (just scan). Nyt näkyy kovalevytallenteissa sen pinkin ”aiemmat tv:stä” laatikon vieressä ”tulossa tv:stä”-tekstin alla viiva.
  Olihan taas homma mutta selvishän tämäkin lopulta, ja itseasiassa olisin varmaan virkeämpänä onnistunut ihan Ylermin tekstejä kunnolla lukemalla. Kiitti @ylermi!
 • @Ville
  Kehitusehdotus: Verkkotallenteet tulisi reftessautua ilman, että pitää poistua ja käydä jollain tv-kanavalla, jotta viimeisimmän tallennuksen saa näkyviin Verkkotallenteisiin.
  Nyt ei käynnissä ollut tallennus tule näkyviin, jos katsoo muita verkkotallenteita, ennen kuin on tehnyt tämän ns. jollain kanavalla käynnin ja sitten palannut Verkkotallenteisiin.
 • *tefressautua
 • Ei ole todellista! 😂 *refressautua
 • Sarzu 
  Taita olla tuo jotain stadin uus suomalasta slangia 😀

  Ihan suomeksi kirjoitettuna voisi sanoa vaikka:
  Verkkotallenteet tulisi päivittyä ilman, että pitää poistua ja käydä jollain tv-kanavalla, jotta viimeisimmän tallennuksen saa näkyviin Verkkotallenteisiin.
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Kuinka vaan, vaikea sana oli kännyllä kirjoittaa 😂 - finglish on vallannut stadin!
 • ​Nyt on Android N beta itsellä testissä.
 • Ei ole ruusuisesti alkanut hubi kokemus. Ensin DNA lähetti paketin mukana wboxin ja paketista puuttui 4G reititin. Sen asian saimme korjattua ja eikun postittamaan väärin lähetettyä digiboxia takaisin ja hakemaan myymälästä hubipakettiin kuuluvaa reititintä.
  Asennukset tehty, sovelluksia asennettu ja kirjauduttu useaan apsiin. Sitten viimeisenä youtube valintaan, painoin ja lagaa jää ruutuun ja laite sekoaa, ei auta virtapuutit vaan eikun resotoi ja taas kaikki alusta. Lisäksi tv ei löydä välillä hubia mistään lähteistä, joutuu vaihtelemaan itse kokoajan jodon paikkaa tv:n takana(samsung 2017 4k malli) ja pari kertaa saanut jopa kotinäkymän naamani eteen. Chromecastia kokeilin, mutta google home ei löydä koko purkkia, on samassa verkossa.
  Pitäisikö tässä palauttaa koko paketti heti parin tunnin jälkeen myymälään vai tekeekö android N ihmeitä jos sellaisen tuohon purkkiin saisin?
 • Hubiukko 
  Vastasit jo oikeastaan itse kysymykseesi.

  Jos luet 1.5 vuoden aikaiset palautepalstat niin aika optimisti saa olla jos luulee että N android pelastaa tilanteen kun sekin on jo vanha sovellus ja muilla uudempia käytössä.
  Laitehan on vanhaa tekniikkaa ja koko ajan se vain muuttuu antiikiseemmaksi joten miten luulet uudempien android versioiden sitten toimivan.
  Saa siinä hyötyliikuntaa kun nykii johtoja ja tuskailee asennusten kanssa
  Masokistin toivelaite tää on 😀

 • Senverran kokemuksia N:stä jo, että ei tää ihan vielä vakuuta.

  Netflixissä kuva alkaa välistä nykimään ja saattaa mennä kokonaan jumiin niin, että puhe kuuluu ja tekstitys näkyy. Kaikki videot jotka on 24fps nykii ilmeiseti siksi, että kuva-asetuksissa oleva auto -valinta ei tee mitään, vaan se on kokoajan 50Hz. Tuon vaihtaminen jatkuvasti sen mukaan mitä katsoo, ei ole kyllä mikään pitkäaikaisratkaisu...

  HBO:sta olikin jo mainittu että vaikka sen saa asennettua, ei se ole käyttökelpoinen. En tiedä onko tuo jostain pikkujutusta kiinni, niin että korjaantuu myöhemmissä versioissa, mutta tuo kuvan nykiminen on ongelma josta täälläkin on puhuttu jo pitkään...
 • Eikös täällä DNA:n puolesta jossain vaiheessa kerrottu, että lähtökohtana on ettei virkistystaajuutta tarvitsisi vaihtaa, vaan se olisi aina 50hz. Täytyy ihan suoriltaan todeta, että joko minä en ymmärrä videoista ja niiden toistamisesta mitään, tai sitten DNA:lla ei ymmärretä.
 • Samoilla linjoilla Smau kanssa. Kun näyttää olevan ylitsepääsemätön tehtävä saada normi EPG kuntoon, niin tehkää edes "tabloidi epg":stä tai mikä hyvänsä se Ok nappulan takana onkaan, sellainen joka kelaa kaikkia kanavia ajassa kerralla eteenpäin. Turhat kuvat hanuriin jos se auttaa. Älkää kysykö neuvoja, esimerkkejä on kymmeniä. Silmät auki. Katsoo vaikka miten telkku.com toimii.
 • No, ajattelin antaa mahdollisuuden ja katsellaan nyt hubia ainakin siihen asti kunnes hermot riekaleina 😃  Lähde ongelma ratkesi vaihtamalla HDMI-johto, laitteen mukana tullut on rikki. Kai tästäkin hyvistystä voisi hakea esim. leffakuponkien muodossa? Onko muilla vastaavaa eli kun sammutat boxin, niin hetken päästä se käynnistyy uudelleen? Mulla tekee jostain syystä, lisäksi tänään kun hubin laitoin päälle niin valikoiden kiele oli vaihtunut ruotsiksi.
 • Onko muillakin mennyt huonompaan suuntaan hubin käynnistyminen niin että kuva näkyy?

  Ensin joulukuun päivitysten jälkeen piti aina boksi käynnistää ensin kerran ja sitten uudelleen ja toisen kerran jälkeen kuva useimmiten tuli esiin. Riitti siis kun kaukosäätimellä käynnisti uudelleen. Nyt muutaman päivän ajan on ollu niin että kuva ei meinaa millään tulla, telkkari sanoo vaan sinnikkäästi ei signaalia.. Töpseliä irti niin sitten toimii.

  Hanurista vaan jos se taas menee tuohon että aina virtapiuha irti että saa kuvan näkyviin.. Viime syksyn aikaan meni pitkiäkin aikoja ettei tarvinnu virtapiuhaan koskea.

  Onko se Partanen kommentoinu tuota viime aikoina? En jaksa alkaa kahlaamaan kaikkia näitä läpi kun joka päivityksen jälkeen aukea uusi aina..
 • Minulla ei toimi enään Pause napin painaminen suoran lähetyksen aikana.
 • Vika korjaantui kun parikertaa otin hubin kovalevyn irti usb:tä. Näytti tallenteissa kaikki tiedot,  mutta mikään ei lähtenyt pyörimään, ennen tätä temppua.
 • Täällä ei sitten auttanut HDMI johdon vaihto mitään. Joka kerta kun hubin käynnistää pidemmän tauon jälkeen, niin tv ei löydä lähdettä vaan joka kerta virtajohto irti boxista ja taas mennään. Ei auta hyppely HDMI paikkojen tai tv lähteen välillä. Onko tämä joku yleinen vika? Ei tämä nyt heraan vuonna 2019 voi näin toimia. Joka päivä 1-5 kertaa virtajohtoa irti että saa hubin näkyviin.
 • Minulla auttaa kun muutaman kerran menee stand-by tilaan kaukosäätimen virtanapilla ja uudelleen päälle.
 • Joo mullakin auttoi aluksi (joulukuun päivitysten jälkeen) tuo kaukosäätimellä käynnistely, mutta sitten alkoi vaatia töpseli-irti-boottia.. En tiedä miksi noin kun ei kuitenkaan uutta päivitystä tuossa välissä tullu..
 • Nyt minulla tekee taas sitä, että saa vaan infotiedot näkymään ja muuten kuva on musta. Uutta on siinä, että areena ja watson toimii, mutta niistä palaaminen, ei enään avaa mustan ruudun Dnatv:tä. Pitää sammuttaa hubi kunnolla, että saa kanavat näkymään.
 • Mulla muuten loppui pikselöinti kun vaihdoin hdmi- tulon kiinteäksi 1080p 50 Hz. Aspan ainoa neuvo asiaan oli ostaa uusi antennijohto..
 • @Ville Partanen
  Koska Android N-päivitys tulee yleiseen jakoon?
 • Ja boksi alkaa heti sekoileen jos näyttöasetuksiin koskee, esim jos katsoo youtubesta 24fps videota niin sit jos menee netflixiin tai televisio-ohjelmiin niin kuva katoaa ja tv välkkyy eri väreissä jne... Ihan samaa teki aikaidemminkin
 • En tiedä johtuuko siitä että laite kuumenee niin paljon kun allaa kuvaan tulemaan taas häiriöitä...

 • Panda 
  Siinä käy sitten purki ja käyttäjä kumpikin kuumana
  Sinulla siis N versio käytössä?
  Miten sitten selviää muka vielä uudememista jos tuohon koskaan edes sellaisia saa kun näyttää kehitys android versioissa laahavan vuoden muita perässä.

  Osuukohan villi veikkaukseni oikeaan ettei täämä "antiikkirauta" kykene suoriutumaan näistää uudemmista androi versioista varsinkin jos on tosi käytössä eli katsellaan vaikka kirjastoista materiaalia jota joutuu purkamaan eri pakkausmuodosta ja resoluutiossa.
  Taitaa se testitiimi vaan pyöriittää "laboratoriossaan" suoraan telkkarilähetyksestä pikkukakkosta ja pelle hermannia kuten joku vitsaili 😀
 • Kyllähän tuosta rojusta löytyy hw dekoodaus käytännössä kaikille käytössä oleville kodekeille, mutta se muisti ja tallennustila... Ei DNA:lla kyllä ole viikkoa pidemmälle tulevaisuuteen katsottu kun hankintapäätöstä on tehty. Melko vahvasti kyseenalaistaisin asiantuntijuuden heillä tässä kohtaa.
 • ...lisätään vielä edelliseen tämä perässä laahaava Android versiokin. Jos N tuottaa jo tuskia levytilan suhteen, ei se siitä helpottamaan päin ole.
 • Yllättävän hyvin on N toiminut.  Kerran kaatunut 4 pv. Ennen kaatui monta kertaa päivässä.
 • Itsellä ei ole Hubia eikä tule . Hankin tossa Sony android Tv : n , ihan vaan havaintona että sekin jumittaa välillä . Vissiin 3 krt. n. 5 vkon : n jaksolla täytynyt irrottaa töpseli . Lieneekö sitten Android syynä vai mikä siitä ei tietoa...
 • Kovo meni jumiin nyt N:ssä. UsbJohdon irrotus auttoi.
  Ihme kyllä itsellä ei ole juurikaan muita ongelmia ollut kuin tuo luokaton softa, lähinnä ajastuksien mahdottomuus järkevästi, jonka takia wbox3 vielä pääkäytössä. Varalla mibox ja tietenkin chromecast, jota en saa hubissa edes asennettua käyttöön.
 • Ei tätä purkkia kyllä jaksais normioloissa katsoa enää päivääkään. Ollut nyt n. 3kk ja mitään vikoja ei ole korjattu sinä aikana, pl. tallennuksen jatkuminen välillä oikeasta kohdasta, eikä aina alusta.

  Luulin, että tämän jälkeen en tarvitsisi Chromecastia, kun kaikki tarvittavat sovellukset löytyy. No, Chromecast on ollut kovemmassa käytössä kuin koskaan! Entinen Dna:n kaapeliboksi sentään näytti tavalliset kaapelikanavat normaalisti ja luotettavasti. Tämä vehje kaatuilee useita kertoja päivässä ja käynnistyy aina pari minuuttia vähintään. Sovelluksien kautta ei urheilulähetyksiä voi katsoa, kun kuva on törkeän nykivää. Kovalevytallennukset onnistuu n. 40 % varmuudella. Jos oikeasti haluaa jonkun nauhalle, pitää varmistaa ettei katso mitään sillä hetkellä tai ole muita tallennuksia alkamassa lähelläkään tuota tärkeää tallennusta. Silloin yleensä onnistuu.

  Yhteenvetona:
  En olisi uskonut, että laite voi olla näin hirveä. Ihan pikkuasioista lähtien toteutettu todella huonosti, käyttäjäystävällisyyttä ei ole lainkaan huomioitu.

  Päivitykset järjestään täyttä kuraa, siellä ei ole koko aikana otettu opiksi, vaan keskeneräisiä ja toimimattomia päivityksiä laitetaan jakoon toivoten ilmeisesti että viat korjaantuisivat, vaikka niitä ei kunnolla testata.


  Ainoa syy pitää tämä tuhoontuomittu paskapurkki käytössä on se, että ottaessani tämän sain todella hyvät tarjoukset kaapelikanavesteistä, ja samassa paketissa tuli suoratoistopalvelut. Säästän kuussa parikymppiä edelliseen tilanteeseen verrattuna, ja välillä voi katsoa kaapelista (jos purkki ei kaadu) urheilut, kun ennen katsoi kaiken Chromecastilla.

  Heti kun vuoden tarjoukset loppuu paketeista niin tämä lentää nanosekunnissa ongelmajätekeräykseen.
 • Kaikki DNA:n palvelut irtisanottu (Hubi, kanavapaketti, pari liittymää). Tilalle uusi Panasonic TV, Chromecast, C-More suoraan palveluntarjoajalta, Telian liittymät. Reilun vuoden jaksoin, sitten tuli mitta täyteen.
 • Eipä ole muuten juuri DNA:n puolelta viitsitty käydä vastailemassa. Kyllä tässä kai itsekin on pakko vetää johtopäätökset asiasta ja alkaa perua sopimuksia.
 • Mikko 
  Kuten aikaisemminkin on ollut juttua mikään osamaksu tai määräaika ei sido ostajaa jos tuote on viallinen eikä toimivaa saa tilalle
  Purkuoikeus kok komo siihen settiin missä hubi on ollut osana
  Jos on kimpassa myyty liittyämä, modemi ja hubi oikeus purkuun koskee koko kauppaa.
  lakitekstejä:
  Myyjän sopimusrikkomukset -Virheellinen tavara
  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html

  Mitä myyjän olisi pitänyt tietää tavarasta
  Esim. DNA hubin kohdalla myyjällä on satoja todisteita ja valituksia mm. omilla palstasivuillaan siitä ettei laite ole virheettä toimiva.
  Jos virheen seuraamuksista ei ole sopimuksessa sovittu, ne määritellään kauppalain mukaan:
  - Myyjä vastaa virheellisen tuotteen korjaamisesta tai toimittaa uuden tuotteen
  virheellisen tilalle
  - Ellei virheellistä tuotetta korjata tai korvata toisella, ostaja voi vaatia hinnanalennusta tai
  alennuksen sijaan kaupan purkua, jos virhe on olennainen
  - Muiden seuraamusten lisäksi ostaja voi vaatia vahingonkorvausta
  - Ostaja voi myös pidättäytyä kauppahinnan maksamisesta ainakin siihen asti, kunnes myyjä on korvannut virheen

  Tavaran vika tai puute
  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/

  Tavarassa on virhe, jos sen laji, määrä, ominaisuudet tai pakkaus ei vastaa sovittua. Alennuksella myytäviä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita.

  Mikä tahansa vika tavarassa ei ole myyjän vastuulle kuuluva virhe. Jos muuta ei ole sovittu, tavarassa on virhe esimerkiksi silloin, kun
  - tavara ei sovi käyttöön, johon se on tarkoitettu.
  - tavara ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu.
  - tavara kestää lyhyemmän aikaa kuin perustellusti voi odottaa.
  - tavara ei ole pakattu asianmukaisella tavalla sen säilyttämiseksi tai suojaamiseksi.
  - tavaralle ei ole annettu riittäviä asennus- ja käyttöohjeita suomen- ja ruotsinkielellä.
  - tavara ei täytä turvallisuusvaatimuksia.

  Myyjä vastaa tuotteen virheestä
  https://www.kkv.fi/ajankohtaista/Uutiset/2017/viikon-vinkki-myyja-vastaa-tuotteen-virheesta/

  Myyjällä on lakisääteinen virhevastuu tuotteen virheestä. Takuu on puolestaan myyjän, valmistajan tai maahantuojan ostajalle antama vapaaehtoinen lisäetu.

  Myyjän vastuu tuotteen virheestä ei automaattisesti pääty takuun loppumiseen. Tuotteen viasta voit siis valittaa myyjälle takuuajan päätyttyä.
  Tuotteen virhe voi tarkoittaa teknisen vian lisäksi esimerkiksi sitä, että tuote ei vastaa annettuja tietoja, sen kestoikä on lyhyempi kuin voi odottaa tai käyttöohjeet ovat puutteelliset.

 • Äänitason tallenteiden ja suoratoiston välillä piti tasoittua päivityksessä.
  Kyllä vaan vieläkin pitää äänitasoa laskea rankasti, kun siirtyy tallenteen katselusta tv kanavan katseluun.
  Huutaa hullun lailla!!!! 

 • Kuinka AndroidN asennetaan (päivitetään)?
 • Kyllä mää taidan huomenna soitella DNAlle ja katsoa millainen tappelu tulee kaupan purusta.
 • Panda 
  Kopioi nuo lakilinkit ja tekstit
  Vaiken homma on saada langalle joku henkilö joka tajuaa heidän vastuusta ja jolla olisi valta tehdä mitään muita päätöksiä kuin myydä tavaraa.

  Aspan porukka on tähän mennessä ollut aivan pihalla kuten liikkeidenkin myyjät ja vastauksia tulee yhtä monta erilaista kuin vastaajia on.

  Tapaus on juridisesti aivan selvä ja yksikään lakimies tai tuomari ei usko jos joku alkaa väittämään että hubi toimii kuten sen on tarkoitettu toimivan ja annettu asiakaan ymmärtää sen kyvyt.
  Alkaa nuo "nykimättä tulevat" telkkarimainoksetkin olla jo siinä rajamailla laitteeen laadusta kerrotaessa 😀

  - tavara ei sovi käyttöön, johon se on tarkoitettu.
  - tavara ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu.
 • Jos ASPAn kanssa ei homma onnistu, kannattaa olla yhteydessä asiasta vastaavaan johtajaan.
 • Pidetäänhän keskustelu taas asialinjalla, eli ominaisuuksissa ja kehitysehdotuksissa. Vikatilanteisiin emme tätä kautta pääse käsiksi ilman asiakastietoja ja varsinkin jos vika on niin paha että koet sopimuksen purun olevan ainoa ratkaisu niin tästä tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 tai sähköisellä yhteydenottolomakkeella: https://www.dna.fi/yhteystiedot

  Kuten kaikissa palveluissamme, haluamme tietenkin saada asian kuntoon ja palvelut takaisin toimintakuntoon. Sopimuksen purku on vasta viimeinen ratkaisu jos vikaa ei saada korjaustoimenpiteistä huolimatta mitenkään korjattua kuntoon.

  Mikäli vika on rajattu vialliseen laitteeseen asiakaspalvelussa, on huolto DNA Kaupan kautta ainoa ratkaisu ja laitteen sopimus puretaan vasta jos tätä ei saada useammankaan huoltokerran jälkeen toimintakuntoon. Kaikki pyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Olisiko sellainen mahdollista että Hubin kaukosäätimen saisi ladattua kännykkään ja siihen voisi lisätä toimintoja, esimerkiksi kotiteatteri ym ,ym. Olisi aika näppärä juttu ja antaisi roimasti käytettävyyttä tämmöisille asiakkaille joilla on useampi laite kiinni televisiossa.
 • DNA Iiro    palveluneuvoja
  "jos vika on niin paha että koet sopimuksen purun olevan ainoa ratkaisu"

  Kehottaisin ottamaan selvää joltakin joka tuntee kuluttajansuojan niin miten asialaillisesti toimii.
  Ylläolevista linkeistä saa kyllä tietoa miten asiaan pitää suhtautua.

  Asiakkaan ei kuulu kärsiä minkaan asteista viasta jos laite on myyty toimivana eikä se sovellu siihen tarkoitukseen mihin se on tehty.

  Kuluttajasuoja ja virrhevastuu ei myöskään edellytä jatkuvaa vaihtorumbaa laitteiaden kanssa ja palstalla on käynyt sangen selväksi että tämä Hubi on hyvin heikkolaatuinen sen suhteen ettei vuosien kehittelytyökään vielä ole tuottanut tulosta ja saanut laitetta varmatoimiseksi.

  Pelkästään tuo on jo riittävä syy vaatia saada laite palutettua ja sopimus purettua.
  Ketään ei voida velvoittaa pitämään laitetta joka kenteis joskus alkaa toimia kunnolla.

 • Oleelisimman kehitysidean pitäisi olla virheiden korjaaminen niin, että  hubi toimisi kaikkien laitteiden kanssa joustavasti, kuten DNA:n TV-mainoksessa kerrotaan.
 • Virheistä ilmoittaminen on kehitystä. Olen lukuisia kertoja jutellut mustan ruudun ongelmista asiakaspalveluun ja aina sama lopputulos. Ei tietoa. Kokeile sitä j tätä.
 • Sepä tässä onkin huvittavaa että vertailu ja virheiden haukkumeinen on kiellettyä .
  Pitäisi vaan ehdottaa uusia ehdotuksia vaikko koko purkki ei edes perustaltaan toimi.

  DNA ei ole osoittanut ainuttakaan henkiöä palstan ylläpidosta jolla olisi edes sen verran alan kuolutusta että osaisi puuttua asiallisiin kysymyksiin joutuisasti vastaamalla.
  Toisaalta ymmärrettävää kun ei itsekään tiedetä mikä on vialla ja se legendaarinen selitys viallisasta antennipiuhastakaan ei enää kaikkiin uppoa.

  Väkisin tule se mielikuva että näillä "palveluneuvojilla" ei ole konvinkaan syvällitä koulutusta tai tietoa tästä alasta ja kun ei kehitystiimiään saa mitään korjaavaa aikaiseksi niin heikossa ovat eväät tällä saralla.

  Jos laite on niin yhteensopimaton julkisesti myytyjen televisioiden kanssa ettei se toimi kaikkien kanssa on myyjällä velvollisuus kertoa se jo laitetta markkinoidessaan ja ainakin silloin on hubilla välitön palautusoikeus.

  Ei voida vaatia että ostaja vaihtaa kotinsa viihdelaitteet että saa hubinsa toimimaan joka ei ole edes uusienkaan laitteiden kanssa varma asia.

  Ennemmin tai myöhemmin tällainen tyyli aina kostautuu kuten esim, väite ettei saa käyttää kuin DNA hyväksymiä modeemeja josta sitten viranomaistaho teki oikaisun operaattorille.
 • Tällähetkellä on 2 ongelmaa Beta N:ssä minulls. Musta ruutu ja kovalevy toimii vain kun siitä irroittaa usb johdon ja starttaa siten sen uudelleen.
 • Luulisin löytäneeni pari mahdollista keinoa Hubin aamukankeuden kiertämiseen, eli sen että aamun ensimmäisellä käynnistyksellä ei meinaa tulla kuvaa, vaan TV ilmoittaa "ei signaalia".

  1. Asetukset - Sovellukset - Night Maintenance - Pakota lopetus
  2. Käynnistä Hubi ennen telkkaria.

  Normaalisti minulla Hubi käynnistyy telkkarin CEC-ohjauksella, jolloin siis joka aamu ensimmäinen käynnistys ei onnistu normaalisti. Sen jälkeen sitten toimii loppu päivän normaalisti.

  Kehitystoive: Yöresetti kuntoon niin että aamuisia käynnistyshäiriöitä ei tulisi. Mahdollisesti jopa asetuksiin valinta, yöresetti on/off.
 • Myös minä huomannut saman, josta Matti kirjoitti. Viimeisimmän päivityksen jälkeen alkoivat "mustat aamut", mutta kun olen käynnistänyt hubin ennen telkkaria on kuva tullut heti näkyviin kun tv:n avaa.
 • Heitän tässä muutaman kysymyksen joka luulisi kiinnostavan myös kehitystiimiä.

  Ensinnä se että mitä Windows numeroa ja versiota kehitystiimi ja muut käyttäjät käyttävät omissa koneissaan?

  Onko havaittu vaikutusta eri windowsien välillä sillä taitaa aika monella olla vielä seiskakin käytössä.

  Joillakin taisi olla Mac myös koneena ja IOS

  Onko olemssa mitään tietoa toimiiko Hubi lainkaan esin Linuxin tai Crome käyttiksen kanssa?


 • Miten se windows versio tietokoneella vaikuttaa/liittyy hubiin mitenkään?
 • JJJN 
  Sikäli hyvä kysymys ettei sen pitäisikään vaikuttaa jos signaali ajetaan hubista suoraan töllöön mutta jos softalla jotenkin hallita päätelaitteita taí hubbeja niin silloin voi tuo yhteensopivuus tulla kysymykseen.
  Joitakin laitteita kun voi etäohjata jopa netin kautta softilla mutta hubissahan noita ei ole eikä taida hubin kovolle muualta verkon kautta päästäkään?

  Kysymykseni oli ehkä hiukan turhaan kaukkaa haettu tämän värkin kohdilta.
 • DNA Iiro    palveluneuvoja.
  Olisiko teidän asia hoitaa kuntoon esim. hubin "ominaisuuksien" toimivuus/luotettavuus, myös kuvan laatu HD maksukanavilla ja yleensä. Pientä pikseli mössöä juoksentelee pitkin ruutua ja kuva on varsin eloisan oloinen.
  Kuva myös nykii vähän väliä.
  Tv on LG 65C8 ja kaikki hmdi piuhat ON vaihdettu uusiin 10.2 Gbit/s , eli VIKA EI OLE tässä päässä ja töpseli on seinässä !!!!

  Myös tämä on kehitysehdotus.

 • Onko muilla vastaavaa eli Youtube sovellus jumittaa hubin ja virtajohto pois ainoa ratkaisu? Olen nyt kaksi kertaa mennyt Youtubeen kirjautumista varten ja molemmilla kerroilla hubi jämähtää muutamassa sekunnissa. Enää en uskalla kokeilla koko sovellusta 😃
 • Mulla alkaa hubi jumittaan jos näyttöasetyksissa ei ole "auto" valittuna. Youtube toimii 24Hz tilassa jos en yritä tehdä mitåän muuta hubilla.

  Android N käytössä ja LG 4k televisio. Hubi tarvii kyllä ilmavan tilan ja mahdollisesti lisäviilennystä kun se kuumenee aika herkästi ja alkaa sitten kans sekoileen...
 • Minulla Youtube vain pysähtyy, eli muutaman sekunnin pohtimisen jälkeen laite ilmoittaa että "Youtube on pysähtynyt", mutta ei se ihan jumiin vedä koko hubia. Jos Youtube appin päivitykset käy poistamassa niin vanha versio toimii, mutta se päivittyy pian automaattisesti takaisin uudempaan versioon joka ei toimi. Tämäkin vika on vaivannut hubia jo kuukausia. Joskus ennen on YouTubekin siinä toiminut.
 • Voi voi, nyt se gardinaalimoka tuli tehtyä.
  Hubi toimi aiemmin siedettävästi ennen tuota kovalevyä.
  Tallentaa...ei tallenna..tallentaa.. no nysse piru buuttaa koko homman, lataa androidin ja mustaa mustaa..kaikki tv-kanavat on jumissa.

  Onneksi vasta viikko mennyt tilauksesta, joten täytynee alkaa pakata laatikkoa lähetyskuntoon.
  Missä se tammikuun päivitys viipyy?
  Luvattiin tammikuun ensimmäisellä puoliskolla.....
 • v1.0.30 päivityksen jälkeen ei verkkotallennus ole onnistunut hubin kautta kuin satunaisesti, useimmiten tulee ilmoitus Verkkotallennus ei ole käytettävissä.
  Aiempien verkkotallennusten katselunkin kanssa alkoi ongelmat, ilmoittaa ettei katselu onnistu juuri nyt kokeile myöhemmin uudelleen.
  Android puhelimella ja iPadillä samojen tallenteiden katselu onnistuu, kuin myös verkkotallennus.
 • Kannattaa kokeilla dnatv versiota 29. Android mökki, asetukset, sovellukset, dnatv ja poista päivitykset. Näin palautuu versio 29. Sitten kun tulee päivitys teksti, niin EI päivitä 30 versioon.
 • Jeps...tallennus hävisi täälläkin päivityksen myötä...ei helvetti...ei tälläistä laitetta voi olla olemassakaan. Olemme varmaan kaikki mukana jossain suuressa ihmiskokeessa "kuinka paljon asiakas kestää" 😀
 • Tulevan viikon aikana teen sopmikusen joko Telian tai Elisan kanssa ja puran vihonviimein DNA:n sopimuksen. Kiikutan kaikki DNA-romut kaapeleineen liikkeeseen jätesäkissä.

  Samalla irtisanon myös perheen kaikki puhelinliittymät DNA:lta.

  Riittää tyhjät lupaukset ja kusetus. DNA ei hyvitä yhtään mitään toimimattomista palveluista ja laitteista. Kehtaa pyytää palkatta ja korvauksetta myös Beta-testaajaksi asiakkaitaan. HÄVETKÄÄ!
 • Jep. Verkkotallenteita EI tarvitse edes yrittää katsoa kun ei toimi.
  Ja jokaikinen maksukanavan lähetys nykii ja ruudulla vaeltelee pikseli mössöä siellä täällä, mutta ilmaiskanavat näkyvät virheettömästi.
  Epg toiminta täysin naurettavaa, kun laittaa tallennuksia, niin joka kerta kun painaa tallennus-nappulaa se katoaa vähäksi aikaa näkyvistä ja latautuu tosi hitaasti takaisin näkyviin !!?
  Kahta kanavaa EI voi tallentaa yhtä aikaa vaikka boxissa PITÄISI olla kaksi viritintä, mikä oli ylensäkin syy hommata tämä hubi, ruutuun tulee vain virhe ilmoitus joka ei katoa siitä edes silloin kun ajastukset on mennyt ohi ja niin jää muutkin tallennukset äänittämättä.
  Tavan räpeltämistä ja tästä pitää vielä maksaa.......!
 • Netflixin katselun jälkeen kun palaa katsomaan televisiokanavia niin mustaa ruutua vain näkyy. Virtajohdon tuuletus korjasi tilanteen. Onhan tämä aika surullista, milloin @Ville Partanen saadaan boxista uusi painos? Sillä sehän on ainoa korjaus mikä on saatavilla ja toivottavasti olette ottaneet tästä jotain opiksi.
 • Palautus versioon 29 auttoi verkkotallennukseen ja tallenteiden toistoon. Kiitos vinkistä Sami S.
 • Tuohon striimipalveluitten nykimiseen liittyen tein hieman vertailevaa tutkimusta Apple TV boxiin. Kytkin molemmat laitteet televisiooni, eri hdmi portteihin ja vaihdoin niitä vielä varmuuden vuoksi ristiin.

  DNA TV hubilla esim. Viaplayn striimi nykii kaikilla Hdmi näyttötiloilla.
  Apple TV (gen. 4) ei nyi yhtään, vaan kuva liikkuu täysin saumattomasti.

  Apple tv maksaa 150 e. Ei siis mitenkään kallis laite. Kuinkahan halpaa rautaa mahtaa tuo Hubi siis oikein olla....
 • Kozel 
  Jos verrataan kahta tekijää niin Applehan on vanha tunnettu ja monen arvostama vanha valmistajamerkki.

  Sagecomista ei taida monikaan olla kuullut eli merkki jotaa ranskaan mutta esim. ainakin minun hubion tarrassa luki että se on valmistettu tunisiassa

  Kun sitten vielä softaa kyhäilee kuka ties missä joku poruka niin onko ihme että laatu on eri asia kuin tunnetun valmistajan laittessa joka on varustettu valmitajan itsensä tekemässä softalla Sagehan ei taida edes myydä omia tuiotteitaan omilla softilla ja nimellä vaan toimitta näitä operaattorieden itselleen merkkaamia tuotemerkkeja kuten DNA hubi

  Hitatason voi itsekin nähdä katsomalla vaikka googlella tai ebaysta mitä vastaavat maksaa euroopsassa kiinasta puhumattakaan 😀

  https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=sagecom&_sacat=0 

  Kuten noistakin näkee niin yleensä näissä on aina jonkin operaattorin nimi kytketty

 • Ensimmäistä kertaa törmäsin Sagem(Sagecom) merkkiin kun 1€:lla ostin boksin Viasatilta vuosia sitten. Että oli surkea boksi. Kaatuili ja tilttaili jatkuvasti.

 • Ei ihme että kaatuilee, kun SoC on mitä on. Kuten jo aiemmin on tullut mainittua, kyllä tuolla on hw dekoodaus käytännössä kaikille tällä hetkellä käytössä oleville pakkausmuodoille, mutta sitä raakaa voimaa kyllä uupuu - ja pahasti mikäli melko vaikeasti löydettävissä oleviin spekseihin on uskominen. 1,5 GHz tuplaydin on melko kesy nykypäivän mittapuulla ja valitettavasti tuo näkyy laitetta käytettäessä. Ja näkyy, koska edellä mainittuun yhdistetään vielä todella vaatimaton määrä muistia, niin soppahan on kokolailla valmis. Jonkun Sagemcomin tiedotteenkin löysin...

  http://www.sagemcom.com/press-events/press-release/detail-view/news/dna-and-sagemcom-launch-the-dna-tv-hubi-an-open-android-tvtm-hub-1/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=d834823d9d2528c9e544e7e20476d6a1

  Unique, ground-breaking... Jepjep, niinpä niin. Eikö yhtään parempaa SoC:ia olisi ollut tai olisiko Villen mielestä muistia edes voinut olla vähän reilummin?
 • Jatkoa edelliseen. Kyllähän tällä juuri niitä Netflixejä ja Youtubeja pyörittelee DNA TV sovelluksen ohessa, mutta mitä uniikkia tai mullistavaa tässä on? Ei kertakaikkiaan mitään. Android versiokin tosiaan laahaa pahasti jäljessä ja viimeisten kommenttien mukaan Nougat ei ole vielä läheskään valmis...

  Ja jottei DNA:n puolelta aleta torumaan keskustelun harhautumisesta kehitysehdotuksista, niin ehdotan ihan kylmästi laitetta paremmalla järjestelmäpiirillä ja Androidin osalta varmaan voisi hypätä nougatin yli joko oreo:n tai Pie:n kimppuun? Jaa niin, mutta miten se muisti ja tallennustila mahtaa riittää näiden pyörittämiseen?
 • Tässä taas illalla ns. ajansiirtoa tarvitsin. Lemppariohjelmaa hubista katselin ja kännykkä soi. Eihän siinä mittään, paina [Pause]...
  Puhelun jälkeen yritin sitten jatkaa ohjelman katsomista, juu eihän se toiminut, ääni oli hukassa ja kun yritin kelata eteenpäin josko ääni palaisi, alkaakin kuva pykiä ja pätkiä niin että on katselukelvotonta!!!!

  DNA-valheisiin aikanaan uskoneena tuli viimisen päälle palvelut hankittua hubin kovalevyä myöten ja puolitoista vuotta myöhemminkin edelleen mikään ei toimi. Kiitos DNA
 • Sami S 
  Kuten sanoin niin aina joku operaatori on näitä halvalla itselleen brändännyt mutta joku sentään oppii kerrasta:)
  Tuossa sentään oli hinta kohdillaan eikä pyydetty satasia
  Laatukin näyttää sitten vuodesta toiseen olevan sama luokkaa 😀

 • Mikko 
  Et kai vakavissasi luule että versiot uuudemmat pyörii kun N jo osoittautui ongelmalliseksi 😀

  Ei "Warresta" saa Ferraria vaikka mitä tunkisi ohjaajan paikalle.

 • Sagemin päätuote ollut aikojen alusta, tai ainakin kauan maksupäätteet/-kortinlukijat. Niihin törmännyt tavantakaa milloin missäkin, pikkupuodeissa, takseissa jne. Pääsääntöisesti toimineet mitä muistan. Sagem vain haukannut liian ison kakun kun kähti näihin "älylaitteisiin". Minulla ensimmäinen kohtaaminen Sagemin digiboxiin oli CanalDigitalin surkea tallentava boxi. Täytyy sanoa että on aika lähellä jopa tätä DNA TV-hupatusta. Hohhoijaa. Tuntuu oudolta että DNA ei muka tiennyt Sagemin edellisistä "onnistumisista", pelkkä hintako laittaa DNA:n tekemään järjettömiä valintoja. Tämän DNA ainakin osaa..
 • Jotenkin alkaa tuntua, että kaikkein paras (ja ehkä ainoa) ratkaisu olisi irrottaa DnaTV appi laitteesta, ja tehdä siitä geneerinen Android versio myös Android TV puolelle. Silloin voisi laitteet kukin valita haluamallaan tavalla. Ja tietty DNA:kin viosi tarjota eri rautoja joita DNA sitten virallisesti tukee. Markkinoilla on vielä tällaiselle oman kovalevyn sisältävälle laitteelle selvä aukko. Ainakin niin kauan kun maksukanavien verkkotallennusten tekijäoikeuksia ei saada sovittua (miksiköhän???) ja verkkotallenteiden laatu pidetään siellä missä se tänään on (miksiköhän ???).
 • @PW Laitoin tästä aiemnin kommentin, mutta jostain syystä se poistettiin. 🤷🏼‍♀️
  Jopa kanavahaussa oma järjestys pysyi enallaan.
  Meillä on Norra kaapelikanavasetti, mutta jännästi IPTV-kanavat näkyivät vain hetken mobiilissa, sitten katosivat.
  Hubissa näkyy, mutta käytämme kaapeliversioita.
 • Pakko kommentoida sen verran kun nyt Android TV laitteita tutkiskellut.

  Suurin osa markkinoilla olevista sertifioiduista laitteista (esim netflix toimii) on melkoista kuraa. Dual Core, 2GB muistia ja 8GB tallennustilaa. Esimerkiksi Xiaomi Mi Box S joka on kehuttu yhdeksi parhaimmista tällä hetkellä.

  Muutamia poikkeuksia tuohon on kuten vaikkapa Nvidia Shield TV.

  Tuon perusteella kyse ei voi olla pelkästään raudasta, vaikka Googlekin on tähän puuttunut ja on ilmoittanut määrittelevänsä minimivaatimukset android tv laitteille jatkossa.