Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV Hubi kolmas joulukuun 2018 päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat

DNA / Ville Partanen avaa jokaisen DNA TV Hubi päivityksen yhteydessä oman keskustelun. Tämä keskustelu on avattu 18.12.2018.

Vanha päivityskeskustelut suljetaan viimeistään muutama päivä sen jälkeen kun, kun uusi keskustelu avataan.

Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 18.12

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.30

Julkaisuajankohta: Jaossa alkaen 19.12 noin klo 10, jaetaan porrastuksella 24h kuluessa eli kaikilla viimeistään 20.12

Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:

 • Verkkotallenteissa fokus on oletuksena ”toista” tai ”jatka katselua” napissa
 • Suoratoistopalveluiden näkymään on yhdenmukaistettu, nyt oli eri näköisiä
 • Päivitystieto kertoo mitä uutta päivitys tuo
 • Taustalta korjattu bugeja

DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 11.12

11.12 jaossa uusin versio, versio tulee portaittain saataville kaikille asiakkaille 13.12 mennessä

Tiedot: Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.42

Päivitys sisältää:
 • Luotettavuutta parannettu
 • Korjattu ”mustaa ruutua” jossa DVB kuvaa ei näy, mutta DNA TV sovellukset valikot toimivat
 • Kovalevyn luotettavuutta parannettu
 • Yle Areena valmiiksi asennettu Hubille

Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android päivityksen kanssa.

Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa merkittävästi laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville Partanen
DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Huomenta kaikille,

  Tänään laitetaan DNA TV päivitys ulos noin klo 10. Uusia ominaisuuksia näin lähellä joulua ei ulos laiteta, mutta korjataan hieman DNA TV toimintaa.

  Harmittavasti edellinen viikko ollut todella kiireinen ja en ole ehtinyt tänne kirjoitella. Uskoisin että huomenna keskiviikkona illasta löytyisi aikaa vastailla kysymyksiin.

  Tällä välin suuri kiitos muutamalla kirjoittajalle ja erityisesti Samille. Häneltä tullut taas arvokasta palautetta suoraan sähköpostiin.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen,
  Kuvastaa täyttä kaaosta tämä jatkuva päivitysrumba.
  Kohta lentää hupalaatikko tuonne läheisen järven jäälle!!!

  Mitään oikeaa apua tai muutosta ette ole saaneet niihin ihan alkuperinkin laatikossa olleisiin vikoihin - muuta ei ole saatu kuin uusia ongelmia joka kerta vanhojen lisäksi.

  Myönnä @Ville vastuusi, myönnä tappiosi!
  Jolumyynnin toivottavasti ryssit!

  Ainakin tiedottamisen olet ryssinyt! Kuusi viikkoa sitten DNA-myymälöissä, eikä asiakaspalvelussa ollut muuta tietoa tulevista päivityksistä että mitään tietoa niistä ei ollut olemassa, ja kerrottiin että seuraava päivitys menee pitkälle tulevan vuoden puolelle. Ja mitä! Sen jälkeen tullut jo 4 päivitystä DNA-tv:een ja yksi firmis-päivitys. Täysin ilman suunnittelua näkyy lapust silmillä taas Ville römyävän.

  Mitä sinä kuvittelet mitä normikäyttäjä tällaisesta arvelee?

  Taaskaan ei ole tullut ennakkoon asiasta edes sähköpostia. Laitatko ehkä ylihuomiseksi sen sähköpostin??? Ei tämä keskustelufoorumi saa olla DNA:n ja sinun tiedotuspaikkasi. Täällä ei käy kuin hyvin pieni murto-osa käyttäjistä!!!


 • Jos siirtyisin hubiin, millä ohjelmistoversiolla se tulee? Pitäisi mielestäni tulla viimeisimmällä TOIMIVALLA versiolla.
  Suurin osa ihmisistä ei tiedä, että ohjelmistoa edes voisi päivittää saatika sitten osaisi sitä tehdä!
  Etämyynnistä jos hubin hankkii, niin on vain 14 päivän palautusoikeus, joten sen pidempään ei kannata toimivaa päivitystä edes odottaa tai jää hubi luuppiin.

  Nykyinen takuutarkastettu Wbox HD3 vaihtui takuuaikana (2 v virhevastuu) toiseen. Vaihtuneen boxin osalta takuuaika on yli ½ vuotta sitten mennyt umppeen. Se jää rebo-tilaan aika-ajoin, joten se on epäluotettava. Onneksi vakiokäytössä on toimiva boxi.
  Nyt kuulemma hubiin on tullut tämä sama uudelleenkäynnistysominaisuus, jonka käynnistysongelma ei välttämättä esiinny 14 pvä:n palautusoikeuden aikana.

 • Ainakin kaverille kun asennettiin niin tuli päivitykset ihan itekseen kun laite otettiin käyttöön.
 • @DNA Ville Partanen
  "DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 18.12
  Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.30
  Julkaisuajankohta: Jaossa alkaen 18.12 noin  klo 10"

  Olikohan mikä vuosi tulossa?
  Ja minkä aikavyöhykkeen aikaa????
 • @Ranen veli, 

  Tuossa hetki sitten kyselin samaa asiaa DNA:n asikaspalvelusta/vikapäivystyksestä. Sieltä kerrottiin että edellä mainittua päivitystä on viivästetty vuorokaudella. Tarkoittaa siis sitä että päivitys sitten 19.12.

  Kannattaisi @DNA Ville Partanen seurata jälkensä ja korjata jos tule huteja! Menee jo foorumin lukijoilla usko koko äijään joka ei ole sanojensa mittainen. Miksi puhut muuta kuin totta? Asialle on ihan suora suomenkieleinen vastine.
 • @PW

  Taitaa hubi vähintään käynnistettäessä ilmoittaa saatavilla olevasta päivityksestä, eli ei se ihan helpolla kokonaan ohitse mene. Hubiin tiputetaan varmasti jo tehtaalla firmis, eikä niitä varmaan lähdetä nyt päivittelemään DNA:n toimesta, kun käyttöönotossa se kuitenkin tapahtuu?
 • Joku raja Villen pieksännälläkin.
  Sentään päivityksiä tulee nyt tiuhaan, mikä on hyvä asia. Kyllähän toi boksi niistä sitten ilmoittelee kun ovat saatavilla.
 • @Klaus Santanen 

  samaa mieltä kanssasi. Tänä päivänä vaan kun vallalla se ajatus että "kaikki heti ja vain mulle".
  On varmasti moni DNA'ssa varpaillaan että mitä ja miten näitäkin asioita mitä Hubiin liittyy; miten voi ja miten pitää informoida.  Kukin varmaan tekee parhaansa. Toivoisin näin. 😀

 • Ullalle ei vaan kelpaa mikään. Lisäksi on eri nimimerkillä samoja asioita patologisesti syöttäviä tyyppejä. Terveiset Turkuun.
 • Nyt kun olen taas hieman enempi ehtinyt hubia käyttää, niin EPG on tosiaan aivan hirveä. Sen varmaan voisi toteuttaa niin, että sivuliikkeet tapahtuvat vain käyttäjälähtöisesti, eli EPG:en luodaan avattaessa näkymätön hh:mm aikapalkki, jolla fokus pysyy kunnes käyttäjä painaa sivulle painiketta. Jollain painikkeella olisi tietysti hyvä kiinnittää fokus takaisin tuohon aikapalkkiin, muuten selatessa päädytään samaan poukkoiluun. 

 • ...jatkoa edelliseen. Eihän sen mikään näkymätönkään tarvitse olla, aika monessa EPG:ssa näkyy pystyviiva kellonajan kohdalla. Pääasia vain olisi saada fokus tuohon palkkiin muiden objektien sijaan.
 • @DNA

  "Trollaus"...

  Oletteko tässä ajassa? Ajan tasalla tässä asiassa..?
 • @Ulla – Todella harmittavaa jos olet saanut väärää tietoa DNA kaupasta. Tuotekehityksen viesti asiakaspalvelulle ja DNA kaupoille on ollut keväästä 2018 seuraava: Tavoitteena on tuoda Hubiin uusia päivityksiä joka kuukausi. Päivitykset korjaavat virheitä sekä tuovat uusia ominaisuuksia.

  Tieto uusien päivitysten sisällöstä kerrotaan organisaatiolle 7-2vrk ennen päivitystä. Tässä vaiheessa tieto on käytettävissä sisäisessä intrassa + asiasta tiedotetaan sekä myyntiä että asiakaspalvelua sähköpostilla.

  Pyrimme jatkuvasti parantamaan tilannetta jotta koko DNA organisaatio tietäisi mitä uutta päivitykset tuovat.

  Kaikille: Ja syvä anteeksipyyntö tuosta julkaisuajankohdasta. Yleensä julkaisemme päivitykset tiistaina ja siten laitoin tämän päivitystiedon tiistaiaamuna. Tällä kertaa päivitys laitettiin poikkeuksellisesti ulos keskiviikkona. Ihan rehellisesti sanottuna en tätä muistanut, vaan vanhasta tottumuksesta laitoin viestin ulos tiistaina.

  Lyhyesti seuraavista päivityksistä:

  DNA TV sovelluspäivitys olisi tarkoitus laittaa ulos tammikuun ensimmäisellä puoliskolla. Pienempi päivitys jossa mukana korjauksia sekä paljon toivottu EPG päiväkelaus (kaukosäätimen värinapit). Lisäksi muutetaan kovalevytallennuksen ”puskuria” niin että lisäaika lisätään vain loppuun. Ohjelmat eivät kuitenkaan ala aikaisin, mutta saattavat kyllä loppua myöhässä.

  Näyttäisi myös siltä, että tulemme tekemään vielä Android M päivityksen ennen seuraavaa Android versiopäivitystä. Päivityksen on tarkoitus korjata vakautta ja tilannetta jossa laite käynnistää itsensä kokonaan uudelleen. Joulu tässä hankalasti tulossa joten päivitys todennäköisesti menee heti ensi vuoden alkuun. Mutta palaan tähän todennäköisesti vielä tällä viikolla.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen 
  Missä se kuppaa se luvattu tiistain/keskiviikon päivitys? Ei ole tainnut edelleenkään lähteä jakeluun koskapa yhtään ainoata kommenttia ei tässä ketjussa asiasta ole kirjoitettu, siis tarkoitan kommenttia siitä onko uusi päivitys saatu asennettua ja mitä vikoja korjannut ja mitä on saatu taas kuraa lisää..
 • @DNA Ville Partanen 
  Tämä automatisoiu pakkobuuttaus ei toimi. Aika käsittämätöntä että tällaisia DNA halua asiakkaan laitteeseen laittaa. hupilaatikko jo useana päivänä käynnistäessä tekee oikeasti koko käynnistyksen eli on yön jälkeen täysin virraton. Suorittaa jopa sen käynnistyksen moneen kertaan ja usin ei käynnistys edes onnistu, ei tapahdu muuta kuin ledin väri vaihtuu laatikossa kun yrittää kaukosäätimellä saada laitteen käynnistettyä. Tässä mennään koko ajan vain kehnompaan ja kehnompaan..

  Miten sinä yösi nukut kun asiakkaasi petät joka kerta?

  Ja lupauksissasi asiakkaillesi on liikaa konditionaalia ja ehkä-sanoja. Kun lupaat, lupaa ja hoida että se tehdään.
 • Manuaalitallennus 'ei ohjelmatietoja' ongelman sivuttamiseksi ja ihan ite voisin valita numeronäppäimillä ennakot ja jälkeiset ohjelmiin.
  Eräällä kanavalla on osittainen jatkuva 'ei ohjelmatietoja' dilemma.
 • Ei ole päivitystä näkynyt.
 • Missähän se päivitys viipyy...?
 • Juuri niinkuin paolo yllä kirjoitti. Niin Olen alusta asti ihmetellyt miten tuolla laitteella ei voi vaan ajastaa ohjelmaa klo ajan mukaan.  Esim. Jos haluan tallennuksen mtv3 kanavalta joka keskiviikko 21-22 (+5min jälkitallennusta) niin liten hitossa tällästä perusominaisuutta ei ole tehty? Silloin on ihan se ja samaa mitä epg sekoilee, niin aina onnistuu sen puolesta tallennus.

  Ihan ensimmäiseen hubiin mitä menin asentamaan meinasin laittaa tälleen tallennukset, kun sitten tajusin vähän aikaa ähellettyäni, ettei se perkeles onnistukkaan mitenkään... Käsittämätöntä, eikä onnistu vieläkään näin 1.5v myöhemminkään.

  Discoverylta alkaa joskus ohjelmat minuutin etuajassa, siksi itsellä oli Wboxissa etuaikaa 2 min. Se tosin sotkee joskus virittimet jos tallennuksia on moneltakanavalta samaan aikaan ja alkamassa heti perään. Joten poistin sen käytöstä. Epäilen ettei hubi ainakaan paremmin käsittele tuota aikaa.
 • DNA TV päivitys jaetaan porrastuksella eli 19.12 klo 10 - 20.12 klo 10. Jos ei siis vielä ole tullut niin kohta tulossa

  Liittyen boottaukseen: Kirjoitin joulukuun toiseen ketjuun, että laitteen kokonaan uudelleen käynnistyminen on täysin erillinen ja riippumaton automaattisesta yökäynnistyksestä. Tätä kokonaan uudelleen käynnistystä analysoidaan parhaillaan.

  @Ihmettä odoteltu jo vuosi: Mikä on TV mallisi jolla tuo käynnistyminen tulee? Ongelma näyttää liittyvän HDMI:n ja tiettyihin TV malleihin. Olisi todella hienoa jos saisimme tietoomme mikä malli sinulla on kotona. Jos et palstalle halua vastata niin laita tulemaan postia allekirjoittaneelle etunimi.sukunimi @ dna.fi
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen 
  Tämä hupalaatikon "kehitys" saa entistä enemmän naurettavia piirteitä. Järkyttävin digiboxi ikinä mihin olen törmännyt. Ja DNA:n kaikki toiminta asian ympärillä on asiakkaita loukkaavaa. Aina vika on asiakkaassa, asiakkaan toiminnassa tai esimerkiksi nyt asiakkaan TV:ssä. Olette te täysi VITSI!!!

  Mikään muu laite ei kiukuttele TV:ni kanssa. HDMI:n kautta HP-työasemani näkyy ja kuuluu TV:n kautta Dolby-äänin ja 4K-resoluutiolla ongelmitta, ei nikottele Blueray- eikä DVD-soitin, ei Chromecast Ultrakaan.. Sonyn langattomat vastamelukuulokkeet toimivat TV:n kanssa ongelmitta, mutta eivät hubin kanssa jnejne.

  TV-hubissa vaihtuu vain ledin väri taas tänään kun kaukosäätimestä sen yrittää henkiin saada. Ei auta kuin kaapelit käydä repimässä irti. Laite ei toimi ja ei ole toiminut odotetusti yli 15 kuukauteen - laite on vaihtunut 3 kertaa, virtakaapelia erikseen vaihdettu 3 kertaa nyt kuluneen syksynä... Ja vikako onkin minun TV:ssä??? Ei toiminut Sony Bravian kanssakaan, TV:kin on 6 kuukautta sitten vaihtunut ja on nyt LG webOS TV OLED55B7V.

  Hyvittäkää edes sopimuksen loppuajalta!
  Tarjotkaa vaikka joku tilattu tai uusi TV-ohjelmapaketti!
  Tarjotkaa edes elokuvia vuokraamosta!
  Tehkää edes jotakin! DNA on näyttänyt taas sinun johdollasi kädettömyytensä.

  "Hyvää Joulua ja Kiitos"
 • Kyllä "Hyvä Joulumieli" nopeasti haihtuu tämän TV-hubin ja DNA:n kanssa. 

  Edelleenkään ei ole mitään tietoa päivityksestä. @DNA Ville Partanen, lupasit että päivitys tulee viimeistään 20.12. klo 10:00 - tunti aikaa ko. hetkeen ja kaikki kommentit kertovat vain puuttuvasta päivityksestä. Ehkäpä vain onkin että se puuttuva vuosi kertoo että päivitys saadaan vuonna 2019, tai 2020..

  Lopeta @DNA Ville Partanen valehtelu ja piilottelu!
  Kertokaa avoimesti epäonnistumisesta, myöntäkää epäonnistuminen viimenkin, antakaa nyt edes jokin myönnytys petetyille asiakkaillenne, ehkä se "Hyvä Joulumieli" vielä palaisi...
 • DNA:lla on tapana laittaa laitteisiin vanhoja kompponentteja.
  Wbox HD3:ssa on vain USB2 portit, vaikka sen julkaisun aikaan USB3 oli yleinen.
  Mikähän HDMI-versio hupilaitteessa on?

  Jos haluaisin "Hyvän Joulumielen" (DNA:lle 😀 ), niin toimisikohan hubi v. 2011 telkkarissa, jonka HDMI-versio on 1.4. Tosin telkkariin sitä en liittäisi, koska sen HDMI ei läpäise DD:tä. A/V vahvistin Yamaha RX-V775:n käyttöohjeesta olen yrittänyt selvittää HDMI:n versiota, mutta en sitä ole löytänyt.

 • Miksi HBO-sovelluksen lataaminen on estetty hubissa? Latasin sen omaan Android TV -boksiini alkuviikosta, mutta vanhempieni luona DNA hubilla ei HBO:ta löydykään Google Play kaupasta. Aika törkeää touhua.
 • On viimein saatu asennettua se joulukuun kolmas päivitys ja suoriteltu kaapelisulkeisia että on saatu hupalaatikko tulille päivitysten jälkeen. Ei vain mitään muutosta värkin toiminnassa ole havaittu.. Tässä illan päätteeksi ajattelin katsella mitä tarjontaa loppuiltaan jota saisi talteen kun ei enää jaksa katsella ja valvoa. Löytyihän tuolta tallennettava, mutta hupalaatikko kuin ei ole emännän kanssa lainkaan samaa mieltä. Yritin useaan kertaan laittaa verkkotallennukseen paria ohjelmaa. hupalaatikko sanoo:
  "Verkkotallennus ei onnistu."
  Tai jotain sinnepäin.. PIti jaksaa vielä ennen unten maille lähtöä jaksaa repiä virtakaapeli irti ja buuttailla tämä maailmanlopun laite. Viimein onnistui se verkkotallennus, hohhoijaa mitä paskaa pitää sietää.
 • lopettakaa tuo helvetillinen ulina. tätä hupalaatikko pelleilyä on jatkunut samalta trollilta jo alusta asti. kädettömiä modeja jotka ei näe varmaan edes ikkunasta läpi. surullista katsoa. ensiolla se HUBi vaan toimii edelleen, evo evo vaan ja voivoi niille joilla ei.
  hyvää Joulua kaikille beta-testaajille! =)

 • Hbo ei toimi hubissa edes castattuna. Ehkä sitten kun Android N tulee hubiin.
 • @Ensio Käämi,
  Mikä sinua vaivaa? Missä joulumieli? Sylttääkö toisiokäämi?
  Mitä sinä täällä foorumilla muita haukut jos kaikki kunnossa, olisit tyytyväinen ettei sun tarvi haukkua DNA:ta, sen palveluita ja laitteita.. Taidat kuulua henkilökuntaan, nehän täällä ainoina pyörii häiriköimässä ja haukkumassa palveluista moittijoita.
 • @Sami S: Onko tietoa milloin Android N tulee?
 • Minun mieltäni ainakin rauhoittaisi jos DNA TV Hubin päivitykset sivulla löytyisi tarkempi lista asioista mitä on korjattu ja mitä tunnettuja bugeja tällä hetkellä on, sekä päivityshistoria ihan ensimmäisestä versiosta lähtien ja mitä muutoksia näissä on ollut.

  Tuo vähentästi varmasti paljon turhaa huutelua ja kiukuttelua kun ei tarvisi kokoajan ihmetellä mitä siellä oikein tapahtuu.
 • Minulla on LG 58UH635V televisio ja hyvinkin vastaavia ongelmia kuin nimimerkillä @Ihmettä odoteltu jo vuosi
 • @DNA

  jouluterveiset minultakin. 😀

  Hubia 13kk käyttäneenä olen jo itsekkin monia kertoja sekä tänne että ASPAan ottanut asiasta kuin asiasta.. Moni asia on mennyt eteenpäin. Siitä plussa-merkki.

  vaikkei Beta-testaus todellakaan kuulu asiakkaille!!!. ÄLKÄÄ MYYKÖ KESKENERÄISTÄ TUOTETTA!.

  Tätä kaipaan vielä:

  #Kovo tallenteissa voisi jatkaa siitä mihin jätti katsomisen. pilvessä toimii. (kiitos pilven resoluutiosta. se on parantunut huomattavasti)

  #Pilvipalvelun äänenpaineet on edelleenkin käsittämättömän alhaiset...?? PCM äänen balanssin löytäminen ei pitäisi olla näin vaikeaa...??

  Erityismaininta: Youtube 2160p toimii kuin vanhan VR'n vessa.! Siitä Iso PEUKKU!. • HBO tarvitsee toimiakseen Android 7 tai 8. Tässähän sitä ei ole-
 • @Ihmettä on odoteltu jo vuosi – Laita vaikka allekirjoittaneelle sähköpostia niin katsotaan jos löydetään jokin yhteinen sävel tuotteeseen liittyen.

  @Panda – En tätä ole julkisesti sanonut mutta erityisesti näissä LG / HDR televisiossa on ollut haasteita. Jos kiinnostaa kokeilla niin katsotaan miten N auttaisi. Testiryhmäläisillä on LG:n televisioita ja N on auttanut asiaa.

  @K2C2 – Verkkotallenteissa äänitasot tulevat vielä nousemaan. Laitan tuon kovon palautteen eteenpäin

  @Janne – Olet oikeassa. HBO sovellus tulee näkyville vasta jos Android on N. Tähän kuitenkin huomio: Jos siirryt N ryhmään niin HBO sovellus ei siltikään toimi kunnolla. Sovellus hävittää kuvasta paljon ”frameja” jolloin kuva on häiritsevän nykivää. Tätä parhaillaan debugataan valmistajan kanssa. Aikataulua en yhtään uskalla arvioida.


  Yleisesti: Olisimme valmiita laittamaan rajatulle asiakasporukalle Android N version. Jos/kun tämä kiinnostaa niin laita postia allekirjoittaneelle eli etunimi.sukunimi@dna.fi. Homma toimii niin että laitat allekirjoittaneelle Hubisi sarjanumeron ja DNA:n päässä siirrämme Hubisi N ryhmään.

  Yritetään katsoa jos saadaan tämä tehtyä joulun ja uudenvuoden välillä, mutta todennäköisesti tämä tapahtuu vasta tammikuussa.

  Ryhmään lisäämisen jälkeen Hubi ilmoittaa, että päivitys on saatavilla. Jos / kun tulet mukaan niin muutama asia olisi hyvä huomioida

  1) Kyse on ns. poikkeusprosessi firman sisällä ja valitettavasti emme onnistu millään tavalla varmistamaan että kaikki DNA 1600 työntekijää tietävät ketkä ovat N testiryhmässä ja ketkä ei. Siten N ryhmään kuuluvan henkilön kannattaa olla yhteydessä allekirjoittaneeseen tai allekirjoittaneen osoittamaan henkilöön silloin kun kyse on Android TV:ä. Kaikissa muissa tapauksissa (laajakaista, 4G, maksutelevisiopaketit jne) voi toki olla yhteydessä asiakaspalveluun.

  2) N versiosta pääsee taaksepäin M versioon mutta se edellyttää laitteen resetointia ja USB liittimen / reset napin käyttöä.

  3)Testiryhmässä N versio toimii varsin hyvin, kukaan ei haluaisi palata takaisin M versioon. Tästä huolimatta ongelmia voi tulla. Jos ongelmia tulee niin arvostan pikaista palautetta ja tarkkoja vikakuvauksia.

  Vetäydyn tässä vähitelleen joulun viettoon ja takaisin ensi viikon lopussa.

  Oikein leppoisaa joulua kaikille forumin lukijoille
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Mua kiinnostaisi tietää mistä ne ylipitkät tallennukset aiheutuu. Itselle ei ole vastaantullut vielä kuin vasta yksi (paljoa en osin ole tallennuksiani lärännyt), 27.11 laitoin kutoselta tallennukseen tunnin ohjelman (grid-epgstä klikkailin kertatallennukse). Tallenne oli 4h (19 min?) pitkä eikä siihen edes sisältynyt se haluamani ohjelma.
 • Minullekin laite on tarjonnut yhtä ylimääräistä päivityskertaa ja tämä sammuu siis joka kerta 1-2 tuntia käynnistyksen jälkeen. Kyse ei ole yöbuutista!
 • PW
  "DNA:lla on tapana laittaa laitteisiin vanhoja kompponentteja. "

  Ei DNA laita ainuttakaan komponettia näihin sillä kamat tulee valmiina mistä milloinkin.
  Onha moneen otteeseen todettu että hubi on vanhaa rautaa
  Taitaa edellisen sukupoven laitteita saada edullisemmin.
 • Tämä forumialusta on hieman hankala tällaiseen keskusteluun jossa pitäisi saada seurattua mitä ongrlmia on ja kuinka monella, sekä onko kyseiseen ongelmaan tullut korjausta. Jonkinlainen bugtracker olisi hyvä olla käytössä. Sieltä olisi helpompu myös etsiä joko ongelmasta on kerrottu ja onko siihen reagoitu.

  Epätietoisuus turhauttaa kaikkein eniten ja se tunne kun olettaa että operaattoria ei vaan kiinnosta. Mutta nyt ainakin näyttää taas hieman valoisammalta.

  Harkitsen jopa ottavani hubin mukaan vanhemmille kun lähden viettämään joulua.
 • Ihan villi veikkaus että:

  1. päädytään tekemään hommat androidin päälle jatkossa
  2. Valitaan joku boxi mikä sopii tarkoitukseen parhaiten.
  3. Kehitellään palvelut toimimaan androidilla
  4. julkaistaan tuote

  Kohtien 1 - 4 välillä kuluu senverran aikaa, että vaikka aluanalkaen rauta oli "ihan jees" se ei sitä enää tuotteen julkistamisajankohtana ole. tai 1,5v julkaisusta. • Matias Tiihonen 
  Juuri näin se Matias menee.
  ATK laitteiaden kehityskaari on niin nopeaa että joku 3 vuotta vanha laite on jo ikään kuin jeesuksen poikavuosilta

  Sitten tuossa pitää vielä huomioda sekin että tätäkin hubia on jo voitu vuoden verran kehittää piilossa.
  Pikkulinnut ovat kertoneet että ennen tätä hubia oli jo toinen kehitysversio jota ei voitu päästää lainkaan markkinoille.
  Se vaan on hassua että miksi kaikissa näissä digibokseissa on ollut häikkää eli onko kaikki softat peräisin samasta talosa väi mättääkö ostopuolen tieto ja kokemus tavaroiden laadusta?
  Mielenkiintoista nähdä monelleko pukki on tuonut hubin ja mitä sen jälkeen kuuluu.
  Tosin harva tänne palstalle osuu kertomaan kokemuksiaan
 • Teinpä tas testin DNA serverin tökkimisestä pelkässä televisiokatselussa eli ei siis hubin kautta.
  Kun ottaa tv- kortin pois telkkari avaa salamana loistavan kuvan mutta kun kortti on paikalla tuli nytkin ruudun täydeltä pikseliä koska serveri ilmeisesti tökki siinä vaiheessa kun se yritttää valtuuttaa korttia ja avaa sen ruudun jossa sitten kuitataan
 • Onko muut huomanneet että DNA TV Vuokraamo (SFanytime) ei toimisi? Sovellus aukeaa ja leffoja pääsee selailemaan ja vuokraamaan, mutta vuokrauksen jälkeen kun yrittää aloittaa filmin katselun niin tulee vain musta ruutu, mistä ei pääse pois kuin hubin virtajohdon irroittamalla.

  Tämä on sikäli erittäin outoa, että elokuvien trailerit toistuvat aivan moitteettomasti.

 • Sitä saa mitä tilaa : Kirjoitat "Kun ottaa tv- kortin pois telkkari avaa salamana loistavan kuvan mutta kun kortti on paikalla tuli nytkin ruudun täydeltä pikseliä koska serveri ilmeisesti tökki siinä vaiheessa kun se yritttää valtuuttaa korttia ja avaa sen ruudun jossa sitten kuitataan"
  Onko sinulla vielä jäljellä TOIMIVA TV-kortti? Kun hubiin siirtyy, niin TV-kortti ei enää toimi, vaan sen toiminnat siirtyvät hubiin.
 • "Mielenkiintoista nähdä monelleko pukki on tuonut hubin ja mitä sen jälkeen kuuluu."
  Kun näitä viestejä lukee, niin tulee siihen tulokseen, että toimivuuteen vaikuttaa asiakkaan laitteet.
  DNA:n valitsema valmistaja ei ilmeisesti ole osannut tehdä niin itsenäistä laite/kaukosäädin kokonaisuutta, ettei kaukosäätimen näppäimet vaikuttaisi myös muiden laitteiden toimintoihin.
 • @Kozel

  Voi hyvinkin olla kyde siitä, että trailereissa ei ole drm-suojausta joka voi temppuilla
 • Hei, päivityksen myötä pari päivää sitten lakkasi cmore toimimasta hubissa.
  "Avaa Cmore", kun painaa, niin menee vain ruutuun jossa kehoitetaan tilaamaan cmore soittamalla asiakaspalveluun?
  Toimi hyvin omilla cmore tunnuksilla ennen päivitystä.
 • Pari ongelmaa, tai siis uutta "ominaisuutta":

  Hubi käynnistyy aina Netflixiin.

  Ylen HD 1 ja 2 kanavilla ei toimi äänenvoimakkuuden säätö. Vaikka laittaisi äänet pois kokonaan, niin noilla kanavilla tulee äänet sillä voimakkuudella kuin television säätö on. Eli täysillä, kun muilla kanavilla voi säätää hiljaisemmaksi.

  Lisäksi mainitaan nyt taas, että sovellusten urheilulähetysten liiketoisto on edelleen surkealla tasolla. Kuva nykii niin ettei katsominen tule kysymykseen. Ja vika on laitteessa, koska koskee kaikkia sovelluksia (ainakin Cmore, Viaplay, Ruutu). Android tv:ssä samoilla sovelluksilla toisto on täysin virheetöntä.
 • Jansu
  Yle:n kanavilla on dolby digital äänet ja niihin ei vaikuta laitteen kaukosäädin. Kytke ne pois jos hubilaatikon kakella haluat ääniä käskeä tai muuten käytä päätelaitteen kaukosäädintä.
 • @Panda

  Osaatko kertoa mitä drm asialle olisi tehtävissä?
 • JJJN 
  Mistäköhän tuon saa muutettua? Ja tämä on ollut aiemminkin ongelmana, silloin meni itsekseen ohi.


 • Jansu
  Mistä laitteesta Sulla tulee äänet ulos? Jos vahvistimesta, niin sieltä helpoten ettei pura DD ääniä tai telvisiossakin voi olla joku purkuhässäkkä, jonka saa sieltä pois päältä.

  Hubistakin tuon kait saa, kun sulla nyt ilmeisesti välillä tulee ulos DD äänet ja välillä ei, eli siellä on varmaan "auto" asetuksella äänet, laita pcm (vai mikä se sana tuossa hubissa nyt tarkalleen ottaen olikaan.)

  Noi DD äänet koskee siis ylen HD kanavia (ja joitain maksukanavia).
 • TV toimii täällä mökillä loistavasti. Johtuisiko siitä että kyseessä on 1990-luvun ASA ja Sonyn digiboxsi, Hubi jätettiin kotiin 😀
  Hyvää joulua kaikille Hubin kanssa viihtyneille ja sujuvampaa uutta-vuotta.
 • JJJN
  kiitos, vaihdoin tuon PCM ja nyt toimii!

  Äänet tulee television kaiuttimista tai satunnaisesti auxilla kytkettävistä kaiuttimista, eli niistä ei sen kummemin säätöjä tehdä.
 • TV-hubi ei ole enää valmiustilassa yön jälkeen.
  TV-hubia täytyy käynnistellä virtakaapelista useamman kerran päivässä. Asian huomasi kun pari pidempää pyhäpäivää tuli nyt joulun pyhinä "vietettyä" kapineen kanssa.
  Yhtäkkiä esim. katoaa tyyten pause/kelaus liveohjelmasta (on kovalevy) tai ei pystykään poistamaan kovalevytallennetta (virheilmoitus: Tallennetta ei voi poistaa tms.) Saatu viimeisillä hätäpäivityksillä ihan sekaisin laite.
 • Joo, aina aamulla laite käynnistyy n. 2min ennen kuin mitään voi katsoa. Ei kovin miellyttävä ominaisuus, kun televisiosta puhutaan.

  Kovalevytallenteiden katselu alkaa aina alusta, vaikka valitsisi jatka katselua. Tämäkin on erittäin ärsyttävää.

  Nämä ovat jo sen luokan ongelmia, että korjaus pitäisi tulla vaikka helv...i jouluaaton iltana. Jos näin perusasiat eivät toimi, niin pitäisi laitteesta vastaavien oikeasti työskennellä vaikka yötäpäivää sen aikaa kunnes edes katselu onnistuu ilman parin minuutin odottamista. Käsittämätöntä toimintaa DNA:lta. Ketkä tätä edes testaavat, kun tällaiset jää huomaamatta päivitysten yhteydessä??
 • @Kozel – Panda tuossa veikkaisi oikein eli tralereissa ei ole salausta ja siksi toimivat. Jos leffavuokraano näyttää mustaa niin jostain syystä salausta ei saada purettua. Olet ilmeisesti N testiryhmässä, testaa sillä ja otetaan sitten vaikka logia tilanteesta.

  @Jansu – DNA TV voi käynnistä Netflixiin parista syystä. 1) Netflix käynnistettiin aiemmin DNA TV:n sisältä 2) Virittimet ”vastaavat” hitaasti jolloin Hubi ei kykene siirtämään itseään aiemmin katsotulle kanavalla ja valitsee backupina Netflixin (aina kiinteä kanava). Tapahtuuko tätä aina vain vain joskus?

  Kuvan häntimistä ihmetellään koko ajan sovellustoimittajien kanssa. DNA TV, Netflix ja Youtube esim eivät hänni, mutta osa suomalaista sovelluksista häntii
  .
  Moni teistä ilmoitti itsensä kiinnostuneeksi testata Android N versiota. Android N on nyt jaossa kaikille jotka sitä pyysivät. Mukavaa testausta kaikille halukkaille!

  Palailen palstalle näillä näkymin ensi viikon loppupuolella. Oikein mukavaa Uutta Vuotta!
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Lähtikö jollain Android N päivitys rullaamaan? Täällä ilmoitti vain "virhe", ja lopettaa päivityksen kesken.

 • Joo,virheestä ilmoittaa N päivityksen yhteydessä,ei päivity...
 • Ei päivity N ,virheilmoitus ja keskeytys.
 • Minulla asentui juuri N testiversio. Katsotaan miten toimii 🙂
 • Hetkinen. Taisi tulla myös virhe. Ja tietoturvapäivitykset ilmoittaa syyskuu 2018
 • 0x0502 antaa virhekoodiksi...
 • @Ville Partanen

  "Olet ilmeisesti N testiryhmässä, testaa sillä ja otetaan sitten vaikka logia tilanteesta."

  Testaa millä?
 • "Teille jaossa oleva päivitys ei eroa millään tavalla päivityksestä jonka tulisimme jakamaan asiakkaille. Siten sen pitäisi rikkoa laitetta. "
  😃
 • Uusi paketti tulossa, meilillä tietoa tuli.
 • Juu,uusi on tulossa mailin mukaan.
 • @DNA Ville Partanen

  Voisiko tämän N-keskustelun siirtää edes omaan ketjuunsa sotkemasta tätä.
 • Älkää hyvät ihmiset ruvetko minkään Androidin betatestaajiksi vapaaehtoisesti. Sen roskan piti olla jaossa jo yli vuosi sitten. Jos siis haluatte edes osittain varmasti toimivan laitteen. Tukea ei helposti tule herunasn ongelmatilanteessa asiakaspalvelusta ja vielä vaikeammin muuten. Huhhuh. Ugh.
 • @Pablo
  ​No ​​​eipä tuo nyt sen vertaa toimi että huvittaisi tällä hetkellä käyttää.
 • Onko joku tohtinut yrittää asentaa Androin-N:n?
  Kokeilin tuossa noin puoli tuntia sitten kun näytti tulleen jakoon uudelleen. Ei onnistunut, ei. Aika ärhäkät virheet ilmestyi ruutuun mutta ei niin pitläksi aikaa että niitä olisi edes ehtinyt lukea.. hupatus buuttasi sitten takaisin vanhaan
 • @DNA Ville Partanen,
  Aivan samaa pelleporukkaa olet kuin muukin DNA-väki.

  Sähköpostissasi aamupäivällä lupailit sen Android-N:n jakoon ja testiin. Myöhemmin iltapäivällä klo 13:30 tulikin takaisinveto:
  "Otettiin tuo päivitys pois linjoilta koska päivityspaketin koko mukana tulevan Yle areenan takia niin suuri että paketti ei mahdu OS levyn partitioon.
  Tehdään tuosta uusi versio josta Yle areena poissa ja laitetaan sitten jakoon uudelleen."

  Siltikin siellä oli joku versio ladattavissa myöhemminkin..

  Kannattaisi viimein alkaa testaamaan mitä laittaa asiakkaille jakoon. Ehkä jopa asiakaslaitteilla. Melko surkeaa yhteistyön rakentamista sinulta. Osaamattomuutta ja hallitsemattomuutta. Ei kannattaisi joka käänteessä syödä sanojansa ja pettää asiakkaansa.
 • Koomistahan tässä on se että tuo N on vuodelta 2016 ja kohta mennään vuotta 2019 ja pitäisi jo Pie saada eikä noin vanhaa käyttistä. Tuppaa sovellusten tuki loppumaan hyvin pian. Tai ei tule ollenkaan niinkuin HBO:n kanssa.
 • Purkin vanha rauta, vaatimattomat speksit ja vanha softa huolestuttavat itseänikin kovasti. Jos päivityksien jakelussakin tulee jo ongelmaa käytettävissä olevan tilan suhteen, niin ei jatkossa ainakaan helpota? Vähän tästä huokuu sellainen tunnelma, että on valittu se halvin rauta, jonka päälle lähdetty tuotetta kehittämään.

  Android versiossa laahataan tosiaan pahasti perässä, kun nyt ollaan Nougatia vasta ajamassa sisään. Tässä on saattanut käydä yhteistyökumppanin valinnan suhteenkin pieni lapsus, mutta suurempi ongelma on ja tulee olemaan tuo kehno rauta. Ei näihin varmaan ikinä vastauksia tulla saamaan, mutta miksi DNA:lla ollaan päädytty näin surkeaan vaihtoehtoon? Ei missään vaiheessa ole juolahtanut siellä kenenkään mieleen, että alkaa ahdistaa hyvinkin pian?

  Positiivisena huomiona itselläni ei ole ollut mitään ketjussa kuvattuja ongelmia laitteen toiminnallisuuden kanssa. Käynnistyy aina ongelmitta, eikä joudu johtoja repimään irti. Sen verran huonoksi kuitenkin rautapuolen totesin, että siirsin laitteen välittömästi makuuhuoneen puolelle ja vaimo sitä siellä käyttää. Omat kokemukset ovat siis todella rajalliset, muuta olisin varmasti kuullut jos ongelmia olisi.
 • Mikko 
  Olet oikeassa hubin ominaisuuksien suhteen.
  Toinen mistä minulla on aika vakaa epäilys on se että kun hubin viritin on aika epäherkkä ja joillakin se toimii ja toisilla ei saattaa syy olla nettilinjan lisäksi myös antennisignaalin laadussa.
  Jos siinä on pieniäkin virheita saattaa epäherkkä viritin ottaa niistä itseensä ja alkaa koko systeemi silloin bugailla kun ei tule vaadittavan tasoista signalia.
  Moni tuijottaa vaan nettilinjaan ja sen nopeuteen.
  Androitisa sen verran että mahtaneeko hubi edes tukea u udempia andrioid versioita.
  Nettitaulukoita kun selailin en huomannut vastaavaa sagecomia uudemmilla softilla ja uusia malleja on heillekin tullut markkinoille.
 • Tietoturva on myös retuperällä kun käytetään kolme vuotta vanhaa käyttöjärjestelmää.
 • Hubi toimii autettavasti, näitä korjauksia odottelen...
  äänitaso onneton toistettaessa verkosta
  "katso" vaihtoehto saatava toimimaan niin että hubi siirtyy ko. kanavalle silloin kun
  ajastettu ohjelma alkaa eikä HETI!
  onneton tekstitv korjattava, hidas, onneton fonttivalinta..surkea luettavuus, kuva välkkyy, liian iso ruutu
  timeshift saatava toimimaan verkkotallennuksen kanssa
 • Voisko päästä N ryhmään. Sais HBO Nordicin toimimaan.
 • @Matias,

  Eikös Villen ohje mennyt jakeluun? Ohje löytyy ylempää tästä keskusteluketjusta. Luepa tuosta linkin takaa:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-kolmas-joulukuun-2018-paivitys-ominais/#c3150359

  Olisi sinunkin asiallista käyttäytyä kuten julkisilla keskustelufoorumeilla on tapana eli ei mitään yksityisiä tietoja kirjoituksiin kuten esim. nimi. Nimen kirjoittaminen leimaa jokaisen nimenhaltijan. Eli jos et ajattele itseäsi, ajattele edes muita samannimisiä. Kai sinä keksit nimimerkin, vai onko liika vaikeaa?
 • @Ranen veli

  DNA sais kyllä muuttaa tuota ohjetta kun siellä pyudetään nyt käyttämään joko nimeä tai nimimerkkiä. Turha haukkua käyttäjiä jos ohjeet on epåselvät.
 • Mitä ihmeen merkitystä sillä on jos käyttää etu ja sukunimeä palstalla? Netti on nimiä täynnä, kaikilla yrityksillä on nimet netissä ja verottaja julkaisee nimet syntymävuosineen tulojen kanssa, joten voi jeesus mitä jeesustelua.

  Ja miten joku facebook, kaikki on omilla nimillään. Täällä palstalla ei voi sentään yhdistää, kun sen että joku tuon niminen ja ehkä DNA:n asiakas.
 • @Panda,
  En kirjoittanut, saati maininnut mitenkään DNA:n ohjeita, ainoastaan mainitsin asiallisen käyttäytymisen julkisella keskustelufoorumilla missä ei nimiä ja henkilötietoja ole tapana koskaan esittää.

  DNA:n ohjeet ovat eri asia ja saisivat kyllä ohjeita muuttaa ja myös muuttaa moderointiaan suoraviivaisemmaksi
 • Pentti Oinonen 
  Komppan siinä suhteessa että jos on kannttia kirjoittaa omalla nimellä niin ei varmaan lukeudu noihin puskista huutelijoihin joiden anti on usein vielä vain muiden arvostelua.
  Palstat joille vaaditaan edes rekisteröinti tai oman nimen käyttö pysyvät yleensä asialinjalla ja ns. törkuturvat ja lahkeessa nylkyttäjät saa yleensä aika äkkiä lähtöpassit
  Haittapuolena on taas se että aina on näitä häiriköitä ja huijareita kuten esim. tuolla huutonetinkin puolelta on tullut esiin että aletaan sitten terrorosoida ja häiriköädä jopa puhelinta ja mailia käyttäen ja tehdään valeostoksia ym..
 • Taas menny ilta TV-hubin kanssa ihan perinteisesti. Tainnu tulla illalle jo kaikkiaan 5 kertaa virtajohtoäkseerausta. Ei tuo härpäke toimi 1-2 tuntia kauempaa ilman ongelmia ja joka kerta se ongelma aiheuttaa virtakaapelisulkeiset.

  Järkyttävän epävakaa ja toimimaton laitos. Taas "STB TV Input on pysähtynyt " kolme kertaa, milloin EPG:ssä liikkuessa, milloin vain TV-ohjelmaa katsoessa tai kanavaa vaihtaessa.. Saattaahan  DNA-TV aplikaatio käynnistyä uudelleen mutta kun se ei sitten enää toimi. Ei onnistunut tallentaa verkkoon, ei toiminut ajansiirto. Tosiaan yritin laittaa pausen ku tuli tarve, elikkä veskihätä. Ei menny pauselle, ...kele. Piti oottaa mainostaukoon asti että sai vehkeen buutattua irrottamalla sen virtajohdon seinästä. Johan meni sitten pauselle ja pääsin istunnolle (mainostauko ei aina piisaa istuntoon).

  Katsoin tuossa myöhemmin illalla pari ilmaisilta kanavilta tulevaa ohjelmaa tallennettaviksi kun tarkoitus oli maksukanavilta katsella mielenkiintoinen pitkä elokuva. Ilmoitti vaan että "Verkkotallennus ei onnistu", juu ei ollut edellisistä virtakaapelisulkeisista varmaan tuntiakaan mennyt - ei auttanut taas kuin virrat poikki. Johan onnistui sitten verkkotallennuksetkin.

  Virtakaapelisulkeisista on sellainen seuraus että useimmiten tv-hubi aloittaa säännöllisen epäsäännöllisen vilkkumisen ja äänen pätkimisen uudelleenkäynnistämisen jälkeen. Ei ihan aina mutta useimmiten.

  Ei piisaa se pakkobuutti yöllä saamaan laitetta vakaaksi, siis voisiko sen edes poistaa.. Saattaisi edes joku yöllinen kovalevytallennuskin onnistua. Tämän käytöstä ei tule yhtään mitään kun ei koskaan voi luottaa että saattaisi illan toimiakin. Jo useamman kerran vaihtanut laitetta, mutta kun se uusi ei ole sen kummempi. Ja aina kun laitteen uusii, menettää kaikki kovalevytallennukset myös maksukanavilta - ei lainkaan hauskaa.

 • Tänään aamulla sitten vaimo huutelikin, että mikä tässä p**kassa taas on kun ei tule kuvaa. Johto irti ja takaisin oli ainoa mitä laite totteli, kaukosäätimestä ei välittänyt yhtään mitään. Vihreä valo paloi, eli päällä kyllä oli. Eikä ole 4k televisiota, kun siihen taidettiin aiemmin näissä ongelmissa viitata.

  Voisiko DNA:lta joku ihan selkeästi tällä palstalla ottaa kantaa siihen, onko asiakkaalla oikeus perua tilaus, kun näitä epäkohtia tuntuu olevan aika runsaasti? Omalla kohdallani eniten hiertää, että mennään (liian) vanhoilla käyttöjärjestelmäversioilla, josta aiheutuu omat ongelmansa. Listalla tämän jälkeen tasaisena kamppailevat sitten taas speksit, joiden epäilen riittävän mitenkään pitkälle tulevaisuuteen ja ketjuissa esille nousseet laitteen jäätymiset, joista näyttäisin siis itsekin kärsivän - ainakin välillisesti. Omassa käytössä joudun - tai joutuisin, jos viitsisin laitetta käyttää - virkistystaajuutta vaihtelemaan tämän tästä ja vaikka se nyt ei kaukosäätimellä tapahtuvaa toimintaa ihmeellisempää olekaan, ärsyttää aika pahasti.

  Television katsomiseen tämä laite on varmasti täysin pätevä, jos unohdetaan nuo täydelliset jäätymiset. Android TV laitteena kokolailla susi.
 • Kannattaa varmaan olla kuluttaja-asiamieheen yhteydessä jos luvatut toiminnot eivät toimi tai niitä ei saada kohtuudella toimimaan. Halvan nettiliittymän kylkiäisenä tuli niin tuossa se hubi möllöttää mutta hankala kuvitella että joku sopimuksen päätyttyä maksaisi 19 euroa kuussa jo maksetun hubin käyttämisestä kun kummoisia ominaisuuksia ei juuri ole. Ja luulen että ikivanha käyttöjärjestelmä tuo vielä lisää hankaluuksia kun google kiristelee vaatimuksiaan sovelluksille.
 • Ette kai luule että nämä palsavahdit sellaista teille lupaavat
  DNA kanta ei liity asiaan kun laissa on selvät kriteeri milloin myyjän on pakko purkaa kauppa tai toimittaa uusi toimiva laite
  Tahtovat vaan usein pimittää nämä neuvot
  Kukluttaja asiamies on hidas tällaiseen juttuun jola lakiteiste menee säännösten mukaan
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-sopimuksen-purkaminen/
  Kaupan purkuun on lakisääteinen oikeus kuten linkeissä mainitaan.
  Koettavat kyllä joskus vedota mm- määräaikaiseen sopimukseen mutta laki ei katso määräaikaan jos tuote ei toimi siinä tarkoituksessa johon se pitäisi sopia.
  Asiasta on ollut useampikin juttu mutta ovat usein kadonneet piiloon.
  .https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/

  https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_fi.htm

  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html
 • @Mikko

  Silloin kun hubissa vaan palaa vihreä valo, niin minulla riittää kun painaa hubin virtanappulaa muutaman kerran. Eli laite stanby tilaan ja takaisin, niin kuva aukeaa. Ei tarvitse johtoja repiä. Olisi DNAlta reilua antaa porukoille kaukosäädettävä pistorasia, niin olisi monelle helpompaa.
 • @Sami S

  Ei auttanut vaikka miten olisi nappuloita rämpytellyt aamulla, ei reagoinut mihinkään.

  @Law & Order

  Tuttuja juttuja ovat, mutta olisi mukava saada ihan DNA:n linjaus asiaan. Itsehän käytän laitetta todella vähän, mutta voin vain kuvitella sitä turhautumissen määrää jos tämä on vaikkapa talouden ensisijainen laite television katseluun - tai paremminkin Android TV käyttöön.
 • @Mikko
  Laitteita on kyllä kovin erilaisia - meillä hubi nimenomaan on talouden ensisijainen laite ja toimii oikein hyvin. Joskus harvoin, kun tulee musta ruutu, siitä selviää valitsemalla HDMI-lähdön uudelleen. Myös jatkuva tallennus kovalevylle toimii.
  Tämä on varmaan DNAn haaste hubin kanssa, osalla toimii hyvin ja osalla ei ilmeisesti lainkaan. 🤷🏼‍♀️
 • Mihin on hävinnyt maksu kanavien verkkotallennus mahdollisuus ??
  Jos lähtee esim. reissuun pariksi viikoksi niin kovelevy on tupaten täynnä, että äänitykset eivät ole edes mahtuneet siihen, kun se äänittää kaikki uusintojen uusinnatkin siihen !!!!
  Miten se on niin pirun vaikeaa saada edes viikko kohtainen äänitys, ilman kaikkien uusinta jaksojen äänitystä???

  Toiseksi, meillä on töllönä LG oled 65c8 huom. toimiva tv, kun katsoo hd maksu kanavia hubin kautta, niin kuvan laatu vaihtelee n. 1-3 sekunnin välein terävästä
  sumeaan (ikään kuin pikselit "tanssii" paikoitellen siellä täällä) ja kuva "nykii" ilman hubia tätä ei tapahdu eli mihin se HD laatu unohtui ???

  Olis helvatan kiva jos saisitte tähän s..tanan matolaatikkoon edes toimivan softan
  mikä EI takertele ja olisi LUOTETTAVA, teillä uudet ominaisuudet yleensä on jo julkaisu vaiheessa varteen otettavia vikoja ja puutteita. Ottakaa edes vähän selvää
  miten muilla palvelun tarjoajilla on nämä tehty.
  Muutenkin esintyy samat "via/ominaisuudet" kuin kaikilla muillakin edellä kirjoitetuissa kommenteissa. Aiheesta voisi vaikka kirjoittaa romaanin, mutta nyt näin vain lyhyesti.
  Kanavista kyllä pitää maksaa ok, mutta palvelun laatu EI vastaa hintaa.......!!
 • Sarzu 
  Tästsä on aikaisemmikin ollut juttua että hubin viritin on aika epäherkkä.
  Kun hubi tarvitsee sekä sen antennikaapelin kautta että nettiverkon dataa niin ei auta vaikka olisi mikä supernetti jos antennipuonen signaali on heikko tai katkeilee johon huvin viritin sitten voi seota.

  Mielenkiintoinen juttu olisi sekin tieto että moniko ongelmatapaus on oman antennin parissa ja monellako on se kaapeliverkossa tai mokkulassa ja vois se kaapelinkin tv signaali takkuilla

  On meilläkin ajoittain noita pikselhäiriötä suoraan telkkarissakin vaikka mitään hubia ei ole välissä.

  Antennipuolen häiriöt voi ohittaa valitsemalla boksin jossa kaikki tulee iptv syteemillä mutta valitettavasti DNA ei tätä vielä tarjoa.
  Ehkä tuokin korjaantuu kun saava seuraavan boxin markkinolle.

  Nykyiselle hubille ei hölmöinkään voi enää povata kovin pitkää elinkaarta.
  Järkevintä olisi pikimiten tuoda ainakin toinen boxi rinnalle jonka saisi sitten ne joilla hubi ei toimi.
  Tässä olisi vielä lisäksi oiva rako saada testaajiksi sellaisia asiakkaita joilla olosuhteet ei ole hubille suotuisia.

 • Sami S 
  Ei tällaisia vippaskonsteja tai pistorasioita kuulu toimivassa laitteessa olevan vai pitäisikö sinun mielestä autokaupankin antaa auton ostajalle kylkiäisiksi hinausauto 😀

 • @Sitä saa mitä tilaa

  Juu ei tarvitsisi antaa, jos olisi toimiva peli. Mutta tosiasioille ei voi mitään.
 • Vanhemmillakin on maxivisionin iptv boksi joka ei antennia tarvi ja toimii loistavasti
 • Panda 
  Mitä hubi nyt sitten lopuksi maksaa kuukaudessa?
  Meillä on Telian purkki jossa IPTV ja vaikka UHD tarkkuudella jos vain originaalit sitä on.
  Kannatta tutkailla.
  Tuo maksaa 10€ kuukaudessa joten vaikea ymmärtää miksi joku tappelee hubin kanssa varsinkin kun nykytelkkareissa alkaa olla jo sama tarjonta "pätkimättä" kuin hubissa.
  Eikä tarvi olla mitään supernettiä ja toimii kaikkien opereaattoreiden liittymällä.
  Tais täällä olla pari jolla olis ellaista tarvetta ettei se käy ja tuokin johtui siitä että jakavat korttia useammalle laitteelle
  Jos on varaa satsata pari hunbttia saa myös ostaa sellaisia bokseja joilla voi jakaa kanavvia suoraan kotiverkon kautta

 • Eikös tämän topicikin idea ollut puhua "Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi" eikä kertoa mikä ei toimi henkilön x omistamassa laitteessa, siis suoraan jos on kyse rautaviasta? Toki jos on tuotu joku uusi ominaisuus niin siitä pitäisikin täällä varmasti puhua mutta....no jummarratte varmana.

  Eikö DNA voisi avata näille tietyille ongelmille omaa keskusteluaan ettei lähde rönsyilemään alkuperäisestä ideasta keskustelu siihen kenellä on huono antennikaapeli kotona, tai sen töpseli tai kenellä on jostain muualta hankittu palvelu?

  Erllisiä pistorasioita ja ajastettuja bootteja ei todellakaan pitäisi olla kun on toimiva kampe. Eräällä tuttavallani vikaa oli, juuri kuumuutta ja jatkuvia jumeja. Oli yhteydessä DNA huoltoon ihan perinteisellä tavalla sen sijaan että kirjoitteli tänne ja sai huollosta korjattuna laitteen takaisin / vaihtolaitteen ja ongelma katosi.

  Just hankittu Hubbendahl ja kohtuu kivasti toimii. Mokkulaa saa säätään ulkoantenneilla mutta se on ihan eri juttu
 • Hubalot 

  Kyllä totuus on se että hubi pitäisi seuraavaksi saada luotettavasti toimivaksi muillakin kuin niille joilla antenni ja nettiolosuhteet ovat optimaaliset.
  Jos kommentteja ja ideoita on jaettu puolitoista vuotta ja lopputulos on tämä niin varmaan itsekin tajuat missä mennään.

  En tiedä sinun ammattitaidosta mutta hubia myydään koko kansalle riippumastta käyttäjien iästä ja tietotaidosta
  Voisi sanoa ettei suuri osa tajua edes eri hdmi kapelien eri ominaisuuksista niin mahdollisimman laaja asioiden käsittely on paikallaan.

  Se että puhutaan erilaisista kytkentämalleista antaa myös kuvaa siitä millaisissa yhteyksissä vikaa on eniten ilmennyt.

  Lisäksi laitevertailu sinällään on myös selvää kuluttajan etuja ajavaa sillä jos on vahingossa saatu myytyä titeämättömälle hubi niin pitääkö vaihtoehdoista ja vioista mielestäsi vaieta?
  Lisäksi täällä vioista kertominen antaa juuri sen kuvan mitkä ovat yleisimmät ongelmat sillä luuletko että huolto päivittelee jonnekin julkisuuten hubin 10 kärjessä vikalistaa:
  Eipä nuo taida muuta tehdä kuin lähettää uuden tilalle. Ei tuollaisia kukaan ala aukomaan ja tutkimaan kun tunti työtä suomessa maksaa saman kuin pari hubia tehtaalla eikä tämän tason liatteta missään komponettitasolla enää korjailla.
  Kerro vaikka kuukauden kuluttua uudelleen miten on toiminut ja miten hubia käytät
  Pelkkää laitetta van onko perässä kotiteatteria tai muuta. Katsoto pelkkää tv lähetystä vai selaato kirjastoja ja pelejä jne.

 • Sitä saa mitä tilaa

  Kyllä, toimivuudesta samaa mieltä mutta, käsittääkseni tämä ketju oli hubin "uusien" ominaisuuksien mahdollista keksimistä varten ja aikaisempien otettujen havaittujen puutteiden tai kiitosten palsta.
  Kyllä, myydään varmasti kaikille, osa sen HDMI sanan kuulee ekaa kertaa mutta, myyjät on myyjiä, sama se on ihan missä tahansa tuotteessa eikä itsellänikään mikään kaksinen tuo netti ole, luulin sen tuplanneen jo tänään kunnes se palautui normaalille hitaalle yhteydelleen, eli pitää seurata ja TV lähetykset pikselöityivät ajoittain HDtunderissakin mikä muuten on palvellut hyvin. Nyt sai kakkos television palveluroolin.
  Ei pidä vaieta mutta tämä ketju ei varmana ole sen keskustelun alue, sitä kommentoin, en tarkoittanut että ongelmasta ei pidä puhua.
  Käyttelen kotiteatterin kanssa, lähinnä telkkua toistaiseksi kun on mennyt tuon mokkulan kanssa puljatessa, pelit pelaan, ja muksut pelaa sitten useammalla laitteella mokkulan kautta. Kuulemma Fortnite tökkii kun katson IPTVtä, kaista / konffis / ulkoantennin sijoittelu haaste kesken.

  Alku kokemus, eihän se eka asentaminen ihan strömsössä mennyt mutta tehdasasetusten kautta uusiksi niin meni, simppeli asentaa kun toimii ja kyllä, samoja päivitys virheitä on tullut myös mutta se taitaa olla osa vain tätä IT maailmaa että joskus bitti on poikittain (pitäisi toki olla päivitys testattu siten ettei mene).

  Laittelen kyllä, kunhan tässä nyt tulee tutustuttua, EPG on ainakin paska jos HDthunderiin vertaa, ois kiva jos saisi rakennettua tai edes muutaman vaihtoehdon siitä EPGStä eikä vain olisi tämä nykyinen tarjottu. • "Kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi"

  Kyllä tuohon kuuluu aivan olennaisesti keskustelu laitteen virheellisestä ja puutteellisesta toiminnasta, ja juuri niiden osalta käyttäjät toivovat kehitystä tapahtuvan. Olemassa olevien vikojen korjaaminen on olennainen osa laitteen kehittämistä. Vaikka asia ilmaistaankin valituksen muodossa, että voi voi kun tuokaan asia ei toimi niin kuin pitäisi, niin sehän sisältää myös toivomuksen, että sitä kehitettäisiin toimivaan suuntaan.

  Näitä toivomuksia lienee myös tarpeen toistaa jatkuvasti, koska aiemmin on käynyt niinkin, että yleisiä ongelmia on jätetty huomiotta sen takia, kun sen on oletettu vaivaavan vain muutamaa yksittäistä käyttäjää, koska muut eivät ole siitä raportoineet, vaikka kyse on ollut siitä, että on nähty asian jo olevan esillä näillä palstoilla ja on sen takia jätetty se "turhaan" toistamatta.
 • Setup:
  -Hubi kiinni HDMI1:ssä
  -Chromecast kiinni HDMI2:ssa
  -Cat6 -sisäverkko, Hubi kiinni suoraan kaapelilla
  -VSDL2+ 100/10 (speedtest 96/9)

  Nuorten U19 lätkäkisat Suomi-Slovakia, YLE-areenan striimaus.

  Tulos:
  -Hubin Areena -sovellus: Kuraa, pätkii, 30fps

  -iPhone Yle Areena -sovellus, Hubin oma Chromecast: ilmoitus iPhone -sovelluksessa "SSL certificate is not trusted" eikä striimaa

  -iPhone Yle Areena -sovellus, Google Chromecast: Pätkimätön HD-kuva.

  Kyllä, päivitykset tehty ja tehdasasetukset palautettu.

  Onko jollain mahdollisuutta tehdä sama testi samalla setupilla?
 • @Kettu mitä kuraa!!!
  Ei kokoonpanossasi ole mitään vikaa vaan noin sen pitääkin toimia, ainakin DNA:n mielestä. Surullista mutta totta.
 • jos hubilla katsoo tv kanavaa jossa on Dolby Digital ääni, niin hubin oma volimen säätö eri toimi paitsi mutetus!
 • Tallennetta katsoessa ainakin HDThunderissa oli mukava ominaisuus "nuolta oikealle painamalla" sen "OK" napin vieressä että pääsi suoraan 30 sek eteenpäin. Tämä Hubin oma kelaaminen ettepäin esim mainoksien yli ei ole ihan hirveän hyvä tällä hetkellä.
 • ja taas "OK" napin vasemmalla puolella olevaa nuolta painamalla pääsi taas 20 sekunttia taaksepäin.
 • @Kettu mitä kuraa!!! 

  Sama setuppi löytyy allekirjoittaneelta, ja samat havainnot. Aito Google Chromecast toimii moitteettomasti. Hubin "Chromecast" sensijaan ei. Siinä on käytetty jotain halpaosia selvästi.

  Näyttäisi siltä että DNA on mennyt säästämään väärässä paikassa ja pilannut sinänsä erittäin hyvän idean tilaamalla alustaksi halpaa vanhaa rautaa. Ostotoimen vastaava henkilö ansaitsisi saada potkut.

  Toivotan silti onnea Ville Partaselle, joka vie tuotekehitystä eteenpäin olosuhteissa, mitkä eivät ole helpot. Kaikkensa saa kyllä yrittää. Ja niin pitääkin.
 • Aiempaan nimimerkkikeskusteluun liittyen:

  Tukisivuston käyttöehtoja ja -ohjeita on päivitetty ja näissä puhutaan nyt nimen ja nimimerkin sijaan pelkästä nimimerkistä. Toivomme että asiakkaamme eivät julkaise palstalla omia henkilö-, yhteys- tai asiakastietojaan ja käyttävät oman koko nimen sijaan haluamaansa nimimerkkiä tai esimerkiksi pelkkää etunimeä.

  Ns. tuplanikkeilyä eli eri nimimerkeillä ja sähköpostiosoitteilla samassa keskustelussa esiintymistä ei ole varsinaisesti kielletty käyttöehdoissa. Toivomme kuitenkin, että tällaista ei tarpeettomasti harrastettaisi. Keskustelun kannalta ei ole hedelmällistä, että yksi ja sama henkilö käy keskustelua itsensä kanssa useammalla nimimerkillä ja meillä on mahdollisuus puuttua tällaiseen toimintaan estämällä tiettyjä käyttäjiä.

  Kiitos päättyvästä vuodesta kaikille teille sivuston seuraajille ja keskusteluun osallistujille! Pidetään DNA TV Hubia koskevat keskustelut tulevana vuonnakin aktiivisina ja asiallisina.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Näkyykö muilla Jim HD ja Hero HD dna tv kortilla telkkarista vai vaatiko se hubin?
  Eikö DNA ole lunastaunut noiden oikeuksia vai mistä johtuu kun muilla nuo näkyy
  Hain kanavatkin uudelleen telkkariin mutta ei tullut esille
  Mitkä on kanavanumerot jos ne näkyy
  Huomasin vasta nyt kun noita kanavia en ole aikasennim kaivannut dna kaapelin puolelelta

 • Kyseiset Nelosen HD-kanavat eivät ole DNA:lla jakelussa. Kysytty on, mutta mitään ”järkevää” vastausta ei ole saatu.
 • TV-hubin kovalevy on teknisesti kooltaan hieman alle 1TB. Kun käyttää ns. jatkuvaa tallennusta, kuitenkin ns. nettotallennustila on noin 100MB. Tämä johtuu siitä että samat jaksot uusintoineen tallentuvat moneen kertaan. Osalla maksullisista kanavista tallentuu lisäksi useamman kauden kaikki jaksot kun niillä pyörii samoista ohjelmasarjoista samaanaikaan usemman kauden jaksoja kukin sitten omine uusintoineen.

  Tilane on järkyttävä ja asia on pikaisesti korjattava. DNA:n pitää tarjota toimiva kunnollinen sarjatallennus jossa voi itse valita kuinka ja mitä tallennetaan.

  Yleensä ohjelmasarjoissa ollaan kiinnostuneita ainoastaan siitä uusimmasta kaudesta, ja sehän pääsääntöiseti näytetään kanavalla aina samaan kellonaikaan joko aina samana viikonpäivänä tai sitten viikon kaikkina arki-iltoina.

  Pelkkä "jatkuva tallennus" jollakin avainsanalla ei riitä. Toki se saa olla vaikka yksi mahdollisuuksista. Tallennussääntö pitää saada toimivaksi. Seuraavassa esitetty mitä voisi lisätä tallennussääntöön. Eli voisi sen tallennuksen tarkentaa ruksimalla vaihtoehdoista haluamansa vaihtoehdot:
  [ ] sama lähetysaika (alkamis-/loppusaika osuu)
  [ ] sama viikonpäivä
  [ ] jokainen arki-ilta
  [ ] viikonloppuisin

  Jos jättää ruksimatta, toimisi sitten kuten nykyinen.
 • @ihmettä jo vuosi odoteltu, tuon lisäksi tarvitaan vielä sen verran älyä, ettei samaa, levyllä jo olevaa jaksoa koskaan tallenneta toista kertaa. Se selviää yksinkertaisemmin jakson tiedoista, mikä tietty edellyttää, että ne saataisi ensin kuntoon...
 • @Jari, 
  Jätin tuon jakso/kausi-asian tietoisesti pois juuri sen takia että EPG ei asiaa tällä hetkellä tue eikä ole mitään takeita että koskaan edes tulee tukemaan - DNA kun ei halua käsittää että EPG:n tiedoissa olisi muka jotakin puutteita/vikaa. Esittämäni on sellainen yksinkertaistus asiasta jolla saataisiin homma toimimaan - riittävän yksinkertainen että DNA-väkikin saattaisi esityksen ymmärtää.

 • PW 
  Yleensä kaupallinen yritys pyrkii kunnolliseen ja monipuoliseen palveluun ja se tuntuu jo "mafia" tyyliltä että "tavaran" tarjoajan pitäisi maksaa siitä että joku otta seen myytäväkseen.

  Sama jos marketit alkaisi pyytää rahaa siitä että myyvät jonkun leipomin munkkeja.
  Sääli että tuon 5G veron laajempaan toimintaan menee vielä aikaa mutta jos netti on pelkästään kotona ja tulkiasema lähellä on varmaan monellakin kiusauspistää kaapeli poikki ja siirtyä sellaiseen 5G verkkoon joka toimii hänen sijainnissaan.
  Tosin tuo alkaa taajamiosta ja haja- asutusalueilla ovat taas heikommassa asemassa.
  Laki kai velvoittaa siitä että joitakin kanavia on pakko jakaa ilmaiseksi mutta kyseiseet ei siten kuulu tuohon piiriin.
 • @Jari 

  Tuota saman jakson uudelleentallennuksen estoa ei tule DNA toteuttamaan siksi että jos jonkun loogisen virheen seurauksena joku jakso jäisi kokonaan tallentamatta, niin siitä vasta poru syntyisi.
 • @Kozel

  No joo, mutta on niitä ajastuksia, ja ihan yksittäisiä sellaisia, tälläkin kokonpanolla jäänyt tallentumatta enemmän kuin tarpeeksi. Ja itse olen jotenkin tottunut siihen, että kun joku toiminnallisuus rakennetaan, se lähtökohtaisesti toimii. Valitettavasti hubi on (vielä?) todella kaukana siitä...
 • Android N toistaiseksi ainakin tuonut enemmän uusia ongelmia kuin ratkonut vanhoja. Joten suosittelen lykkäämään päivitystä, jos sellainen pian ulos putkahtaa...

  Purkki kaatuilee vähän väliä ja kestää useita minuutteja uudelleen käynnistäminen. Tämä siis ihan perus kaapelikanavia katsottaessa.

  Sovellukset, kanavanvaihdot ja yleinen selailu toimii hieman hitaammin kuin ennen. Epg myös hitaampi.

  Kovalevytallennuksista n. joka toinen menee pieleen, ennnen meni vain ehkä joka viides.
 • @Jansu, kiitti tiedoista vaikka onkin tosi kurja kuulla. En voi millään käsittää miten tämä on näin vaikeaa. Oli tilanteen syy sitten valitussa raudassa tai kehitystiimin osaamisessa, jotain johtopäätöksiä todella pitäisi jo tehdä DNA:lla.

  Ja aikaa tämän tilanteen korjaamiseen on kyllä ollut jo ihan riittävästi.
 • Pitää kyllä kokeilla tuota N:ää jos sen vaan saa. Jos se toimii nykyistä huonommin niin sit en kyllä jaksa enää.
 • Onneks sitä ei edes tullut mulle vaikka pyysin...
 • Jokohan DNA:lla on herätty ja uusi boxi on tuloillaan. Tänään kun menin selaimella katsomaan tallenteita niin törmäsin kyselyyn jossa kysyttiin mm. millainen kaukosäädin olisi sopiva hubiin ym.
 • Näin menee kokemukset ristiin kun liukee Villen viestistä
  "Testiryhmässä N versio toimii varsin hyvin, kukaan ei haluaisi palata takaisin M versioon. Tästä huolimatta ongelmia voi tulla. Jos ongelmia tulee niin arvostan pikaista palautetta ja tarkkoja vikakuvauksia."
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

  Käyttäjä palstalla taaas kertoo näin:

  Android N toistaiseksi ainakin tuonut enemmän uusia ongelmia kuin ratkonut vanhoja. Joten suosittelen lykkäämään päivitystä, jos sellainen pian ulos putkahtaa...
  Purkki kaatuilee vähän väliä ja kestää useita minuutteja uudelleen käynnistäminen. Tämä siis ihan perus kaapelikanavia katsottaessa.
  Sovellukset, kanavanvaihdot ja yleinen selailu toimii hieman hitaammin kuin ennen. Epg myös hitaampi.
  Kovalevytallennuksista n. joka toinen menee pieleen, ennnen meni vain ehkä joka viides.
  Jansu
  Onkohan siis taas kyse siitä että kokeiluja tehdään jossain "laboratorio olosuhteissa" joka ei vastaa kentällä esiintyviä netti tai antenni laatu tai
  signaalitasoja?

 • Paha sanoa vielä yhden käyttäjän kommentin perusteella miten N toimii kun ei ole mitään käsitystä edes kuinka moni tuon on lopulta saanut. Viimeisin kommentti asian suhteen oli että päivitys on liian iso eikä sitä mahdu lataamaan laitteelle joten sen asennus ei onnistu, eikä ainakaan vielä eilen ollut mitään päivitystä tarjolla jonka voisi asentaa.
 • Jos tuon päivityksen saan, niin kerron kyllä omat kokemukset täällä.
 • Viime yönä piti tallentaa jääkiekon nuorten MM välieräottelu Suomi-Sveitsi ja katsoa se aamulla. Tallensin sen hubin ohjelmavalikosta, enkä kiinnittänyt alkamisaikaan sen kummemmin huomiota (04:50). Aamulla huomasin että vain kolmas erä olikin tallentunut, mikä johtui siitä että ottelu alkoikin jo klo 03:00.

  Nyt kun katson ensi yötä, niin sama juttu on finaalin kanssa. Ohjelmaopas näyttää sen alkavan 04:50 vaikka ottelu alkaa 03:00. Mitä hemmetin pe*seilyä tämä nyt on DNA!!!?
 • @Kozel,

  Näinhän tämä asia on ollut koko sen ajan mitä TV-hupilaatikko on ollut.

  Kyse on siitä että DNA:lla on jakelussa kaksi eri tahojen tuottamaa EPG-dataa. Ensimmäinen on se mikä ihan normaalissa kaapeliverkon ja antenniverkon TV:ssä näkyy. Sehän ei ole varmaan muuttunut mihinkään vuosikymmeniin. Ja sehän toimii ja on luotettava.

  Nyt DNA-tv- palveluihin, kuten TV-hubi, hankitaan EPG-data toiselta toimijalta. Niinpä tuolla toimijalle on DNA toimittanut eri vaatimukset kuin on kaapeli-TV:n osalta. Tämä toimija toimittaa mm. grafiikan/kuvakkeet ohjelmatietoihin. Tämä "hienostunut" grafiikka tuntuu tärkeämmältä kuin se oikea EPG-data. Niinpä lyhyellä ajalla tulevat ohjelmistomuutokset eivät toimi ja EPG-datasta puuttuvat mm. jakso/kausi- tiedot sarjoista, elokuvista valmistumisvuosi, ohjaaja jne..

  Koko asia tuntuu hullulta. EPG on kuitenkin TV-palveluiden ydin. DNA on edelleen uusien TV-palveluidensa osalta ajassa jolloin ohjelmatietoja luettiin Iltiksen tai jonkun muun lehden TV-liitteestä ja paikallislehden takasivulta.

  DNA kieltää tämän ongelman täysin.

  Soitin tänään alkuillasta asiakaspalveluun tästä Pikkujellonien pelien lähetysaikaongelmasta TV-hubissa. Puheluhan kääntyi vikapäivystykseen, sieltä kerrottiin että on tiedossaoleva ongelma. Ei puhunut korjauksesta yhtään mitään. Minulle sanottiin vain että koska olen ongelmasta tietoinen, osaan manuaalisesti laittaa tallennusajastuksen. Kerroin vikapäivystäjälle että TV-hubissa ei ole mahdollista tehdä manuaalisesti tallennuksen ajastusta. Toisessa päässä tuli hiljaista toviksi ennenkuin tuli myöntö - "Ai juu, siinähän ei oikeasti voikaan tehdä manuaalista tallennusta".

  Tarkistin hetki sitten olisiko mahdollisesti ensi yön pelin tallennus mahdollista tehdä. Juu, ei. Edelleenkin TV-hubin EPG väittää että peli alkaisi 04:50 - eli tallennukseen tulisi hyvällä tuurilla se kolmas erä kokonaan.@
 • Onhan tuo ainaki omassa hubissa merkitty alkavaksi klo 02.50.
 • @Janne,
  Ohessa juuri hetki sitten otettu kuva EPG-tiedoista (kanavanauha) ensi yön osalta. EPG:n tiedon mukaan edelleen pelin ptäisi alkaa klo 04:50. Huomatkaahan missä kohdassa vuorokausi vaihtuu. Vuorokausi vaihtuu klo 04:00, mikähän DNA:n peruste sillekin asialle


  Tämä "DNA-hauskuus" on ylitsevuotavaa. Siis kun TV-hubissa on kaksi eri näkymää EPG:stä. Alla olevassa kuvassa näkyy peli näytettävän livenä kahteen kertaan..


  Itse tykkään käyttää ylempänä olevaa, eli ns. kanavanauhaa.
  Mutta siis kuvista näkyy kaksi eri totuutta ohjelmatiedoista. Ja sama lienee ollt tilanne myös edellsienä yönä kuten monesti aikaisemminkin.
 • En oo edes huomannut tuollaista ylimmässä kuvassa ollutta valikkoa :). Perseestähän tuo on ja pitäisi ehdottomasti korjata.
 • Tästä on ennenkin ollut juttua että kun koodi on ihan ruvella pitäisi hommat alkaa kokonaisuudessan puhtaalta pöydältä.
  Kun viallista koodia korjaillaan "laastarikorjauksilla" ja vielä saatataan unohtaa poistaa sitä viallista osaa voit tulla tällaisia tuplamokia ja lopuksi vielä koodin koko on niin iso että pitää alkaa poistaa ominaisuuksia kuten tuossa aiemmassa jutussa sen ylen suhteen kun ei tahdo koodi enää mahtua laitteille
  Onkohan se seuraavakin android versio viritetty vanhan päälle?
 • Aamulla v*tutti kyllä todella rankasti kun huomasin tuon pieleen menneen ajastusen, enkä varmaankaan ollut ainoa DNAn hubi-asiakas. Nauhanäkymässä näyttäisi ensi yön matsi alkavan klo 03:00. Koitan nyt ajastaa sieltä kautta, mutta jos aamulla huomaan taas ajastuksen epäonnistuneen, niin tungen ton boxin kyllä jonkun partahepun .......
 • @Janne,
  Ylemmän kuvan EPG-esityksen, eli kanavanauhan saa painamalla [OK]
 • @Kozel,
  Miksi minulla "kanavanauhassa" ottelu alkaa klo 04:50 ja sinä sanot ottelun alkavaksi 03:00? Tuo vasta outo aika?

  Pitäisi varmaan virtakaapelisulkeisia harrastaa..
  Nyt on virtajohtoresetti tehty ja edelleenkin "kanavanauhassa", eli listassa joka käynnistyy [OK] pikkujellonien finaalipeli alkaa klo 04:50.

  Mikä on se sinun "nauhanäkymäsi"? Onko se jotain muuta kuin [OK] takana?
 • No ei ne siellä asiakaspalvelussa sellaista neuvoa keksineet, että ajastaa tuon pelin puhelimella/tietokoneella, koska siellä se on oikein 2.50 ->
 • Laitoin nyt itsekin tietokoneen kautta tallennuksen. Tuo näkyy omituisesti tosiaan ensin 2:50 - 4:50 ja sen jälkeen 4:50 - 6:10. Kai nyt molemmat tallentuvat, eikä mene jälkimmäinen vanhan päälle, kun ovat samalla nimellä?
 • Eikö Hubissa todellakaan pysty lisäämään aikaa taltioinnin eteen ja taakse?
  Tuo ominaisuus on yleensä bokseissa.

  Mahtaneeko sitten ajastus seota jos pistää ajastukseen myös edellisen ja varsinaista ohjelmaa seuraavankin ohjelman niin ainakin hätäapuna tuon luulisi toimivan ettei jää katsominen kesken.
  Jos tuokaan ei toimi suosittelken isoa kiveä 😀
 • Pystyy mutta maksimissaan 30 min ja se koskee kaikkia ajastuksia kunnes asetuksia taas muutetaan.
 • @ihmettä jo vuosi odoteltu 
  Tarkoitin tätä näkymää. Tässä näkyy alkavan kolmelta yöllä (tai siis 02:50) ja toisen kerran näköjään alkaen 04:50. Sitten siinä toisessa epg näkymässä (liekö se virallinen "nauhanäkymä") matsi alkaa vasta 04:50. Siitä viime yönä ajastin ja pieleen meni.

  Uskomatonta koheltamista. Testaakohan tota softaa kukaan DNA:lla tai niiden alihankkijalla...

 • @Kozel,
  Ainakin tosiaan nyt ongelmana se että nämä kaksi eri näkymää ohjelmaoppaasta eivät edes näytä samaa tietoa. Se "kanavanauha" on tosiaankin [OK]-näppäimellä ja tuo sinun kuvassasi [GUIDE]-näppäimellä avautuva näkymä.

  Ohjelmaopas/EPG on digiboxin ydin. Tätä ei DNA ole ymmärtänyt DNA-Tv palvelussaan lainkaan.

 • Tuo n. klo 04.50 koski pelin jälkeistä studio osuutta ja ottelukoostetta.
 • Kävin piruuttani kysymässä Elisalta niiden Viihdeboksidta ja se näyttäisi toimivan huomattavan paljon paremmin. IPTVn kautta tulee HD-kanavat. Netflix, Youtube, HBO Nordic, yms löytyy myös. Laite ei maksa itsessään mitään vaan sisältyy kuukausimaksuun.

  4k-kuvaa ei tue,  eikä kuulemma vielä ollut mahdollista poistaa tuplia tallennuksesta, mutta sellainen ominaisuus on tulossa lähiaikoina.

  Tuosta voisi DNAkin ottaa esimerkkiä ja tutustua laitteeseen jos se auttaisi saamaan tätä toimimaan paremmin...
 • Tuli tässä kyllä mieleen, että onkohan yksi syy tän hitaaseen kehitystahtiin noi ongelmat 4k-televisioiden kanssa. Jos siis sen kanssa tappelemiseen on mennyt aika.
 • Kun sais edes perustelkkarit toimimaan. Joka kerta kun laitan päivällä telkkarin päälle, niin hubi starttaa androidia myöten. Toisella telkkarilla jää ääni välillä tulematta, niin pitää areenan kautta käydä kääntymässä.
 • Onkohan kukaan verrannut Elisan & kumppaneiden palveluja kuvanlaadun suhteen, etenkin IPTV:n puolella? Tuo @Pandan mainitsema "IPTVn kautta tulee HD-kanavat" mietityttää, sillä HD:ksihan kutsutaan markkinoitaessa ihan mitä tahansa katsottavaksi kelpaamatonta kuraa jakelutavasta riippumatta, mutta etenkin IPTV:n puolella.
 • 1080p käsittääkseni boxin kautta. Melkein himottais ostaa NVIDIA Shield ja Elisa viihteen appi.
 • No nyt oli sitten viime yön matsin tallennus katkennut tasan 2 tunnin kohdalla, eli viimeinen erä ei ollut tallentunut. Miten lie tämäkin mahdollista.

  Pakko oli katsoa ottelu loppuun Areenan kautta, vaikka yhtä tuskaahan se on kun tuo hubin suoltama striimi pätkii järkyttävästi.
 • Mainittakoon vielä että nettiyhteyden nopeus on lähes 200 mb/s koko ajan ja läppärillä katsottaessa Areena striimi ei pätki yhtään.
 • Vertailuja:
  Matias Tiihonen 
  Schield tekee sen minkä lupaa ja loistavati
  Minulla oli tuo aikoinaan eikä ainuttakaan kertaa tarvittnut ihmetellä vikoja
  Rautapuolikin tuossa on sen verran nopea ettei töki vaikka vähän vikkelämminkin kaukaria kurittaisi 😀
  Jari 
  Kirjoitin jo aikaisemmin kokemuksestani kun meillä on DNA kaapeli ja televisio sen kautta + "gigan" netti..
  Sitten minulla on Telian digiboxi joka on kiinni niiden vdsl modemissa. Nopeus on 70 megaa ja jos vertaa kuvanlaatua kunnon oled lg telkkarista katsoen niin telian kuva on paljon terävämpi ja parempi kuin tuo dna HD kaapelilähetys vaikka ei ole sillä puolella hubia sotkemassa kuvaa.
  Telian boxissahan kaikki kanavat on IPTV ja maksimissa uhd tarkkudella 5.1 äänillä
  Suosittelen kokeilemaan tuotakin boksia. Maksaa 10€ kuukaudessa ja pitäis toimia kaikiein operaattoreiden nettilinjan kautta.

  Minulla on ollut testissä ja kokemuksia aika monen laitteen kanssa muta kuten todettiin muuallakin asiat ovat välillä kiinni myös käyttäjän sijainnista ja olosuhteista.
  Kannattaa huomata että jos käyttää noita operaattoreiden appeja ei kuva kyllä ole niissä aina samaa luokkaa kuin suora IPTV boxin kautta


 • Panda 
  Mahtaneeko 4K televisiot olls todellinen syy sillä kyllä HDMI liitäntä jota kautta signaali kulkee on standisoitua tavaraa ja niitä on vain eri tasoja
  Jos hubi ei niitä tue on vika kyllä muussa kuin telkkarissa tai sitten asiakkaan hdmi kaapeli on väärää tasoa
  https://fi.wikipedia.org/wiki/HDMI
  Tuolla tietoa niistä.
 • @Sitä saa mitä tilaa

  En tosiaan tiedä tuosta tarkemmin mikä ongelman ydin varsinaisesti on, mutta Full HD televisiossa oma boksikin toimii paljon paremmin jumittelematta. Ja sillä ei ole väliä vaikka tuolla LGn 4k televisiolla katsottaessa pakottaisi kuvan 1080p tarkkuudelle.

  Ja samoja ongelmia on ollut käsittääkseni  muillakin android tv laitteilla
 • 4K-töllöt ei oo mikään hidaste kehitykselle ja HDMI:n pitää olla todella pitkä ja vanha että se vaikuttaisi millään tavalla.
 • @Janne

  ​No jos toi ei toini niin jotain vikaa siinä selkeästi on...
 • Terve.

  Hommasin tämän hubin pari päivää sitten ja on toiminut ihan hyvin. Kuitenkin pari huomautusta. Olen huomannut että verkkotallenteisiin ei aina välttämättä pääse, ilmoittaa että palvelimeen ei saada yhteyttä. Netti toimii ihan normaalisti. Kun ottaa nettipiuhan modeemista irti ja laittaa takaisin niin alkaa taas toimimaan. Mitä tarkoittaa tuo "anynet+ laitetta ei ole kytketty. Tarkista ja yritä uudelleen ilmoitus". Se tulee silloin tällöin ja sitä ei pysty kuittaamaan millään. Se lähtee siitä itsekseen pois.
  Tuo HD kanavan kautta tehty tallennus ei ole HD kuvaa. Mikähän tuo laatu oikein on. Se on kusetus, että asiakas luulee saavansa HD laatua talteen mutta laatu ei ole sitä. Onko tuohon HD laatuun tulossa parannuksia? Onko kukaan muu törmännyt näihin ongelmiin?
 • Olen kokeillut kaikkien operaattoreiden boxeja ja mielipiteeni on se että suutarin pitäisi pysyä lestissään eli operaattoreiden pysyä kaukana boxivirityksistä koska niitä ei vain haluta saada toimimaan. Jos kuitenki pitää jotain vertailla niin Elisa on ykkönen koska he ei pakota mihinkään laatikkoon vaan sovellus löytyy kaikille alustoille. Kuvanlaatu on kaikissa kuraa 😀
 • @Janne Niskala Ehkä se resoluution puolesta on HD:ta mutta sitä pakataan niin rajusti että bittivirta jää olle megan. Tuskin muutosta on tulossa kun operaattori haluaa säästää kaistaa.
 • Kopioin tähän oman viestini kuukauden takaa:

  Aina menee sekaisin nämä HD-tallennukset. Hubissa kyse on siitä että voi HD-kanavalta laittaa tallennuksen verkkoon päälle (eikä tarvi samaa SD-kanavaa siksi pitää "käytössä"). Mutta verkkoon ne menee samalla laadulla riippumatta mistä tallennuksen on laittanut (mobiili DNA TV:stä, selaimesta vai hubista.) Ei ole siis merkitystä jos yrität tallentaa HD kanavaa vai SD, laatu verkossa on aina sama.

  Samoin on ihan sama millä laitteella tallennetta katsoo se laatu on sama (jos netti riittää.)

  Muutenkin tämä HD laatuinen tallannus on ihan uusi juttu, joten muutoksia on tulossa:

  4.12 Ville vastasi näin:
  Tällä hetkellä HD laadulla on seuraavat verkkotallenteet: Yle 1, Yle 2, MTV ja Sub. Näiden laatu noin 3bit/s (720). Jos netti hidastuu niin sitten profiili 2.5Mbit/s (576) ja viimeinen taisi olla 1.25Mbit/s (resoa en muista). Loput kanavat ovat tuota keskimmäistä profiilia eli 2.5Mbit/s (576). 

  Eli HD on 720p ja tosiaan pakattu ihan pilalle.
 • Janne Niskala 
  Anynet viittaa siihen että sulla on Samsungin laite
  Samsungin termi joka selviää sampan ohjeista tai googlettamalla.

  Yksi syy erinäisin ongelmiin joista palstalla puhutaan on sekin että ihmiset ei tunne oman television ominaisuuksia ja säätöjä vaan törkätään vain hubin piuha kiinni ja ihmtellelään että kaikki ei toimi.
  Kaapeleiden ominaisuuksitakin oli jo juttua
  Samoin tuiosta television tarkkuuksista on ollut puheta ja kannattaa nekin katsoa että mille resoluutioille oma telkkari pystyy ja mitä on asetukse
  Janne 
  Samaa mieltä että kun opetaattori staa halvinta kuraa ja pilaa sen viellä omalla softalla niin tulos on juuri tätä
  Kannattaisi ainakin ostaa laadukas laite myyntiin ja antaa valmistajan softan olla siinä ja muot´kata sitten omat palvelimet niin että ne toimivat standadi boksella eika koettaa killailla niin että kaikki sekoaa.

  JJJN 
  Eihän tuo 720 ole edes mitään kunnon full HD laatua 😀
  teräväpiirtotelevisiot määritellään kuuluvaksi niihin näyttöihin, jotka yltävät 1920 x 1080 pikselin tarkkuuteen (1080i ja 1080p)
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Full_HD
  Ultra HD on näyttötarkkuus, jonka pikselimäärä on 3 840 × 2 160 pikseliä 
  tuo on maksimi telian purkissa ja IPTV puolella
 • No ei tietenkään ole FullHD laatua, kun on 720p. On se teräväpiirtoa ja jos ei pakattaisi pilalle oikein katselukelpoista. Rehellisesti menee tuo tuollakin laadulla, vaikka on Antenni HD-kanaviin tottunut, ehdin siis tottumaan jo täydelliseen kuraan vanhoilla pilvitallennus resoilla ja bittivirroilla, joten tyhmä asiakas on näinkin tyytyväinen.

  Tosin Sub on ainoa noista HD tallennus kanavista, josta on hyötyä antenniasiakaalle, muut voi tallentaa kovolle paremmalla laadulla. tai voihan nuo ilmaiskanavat katsoa Cmorelta/yleltä, jos jaksaa eri sovelluksien kanssa pelleillä aina.

  Samsungin Anynet+ on käytännössä CEC, itsellä ainakin ilmottelee tuota, kun Chromecastin HDMI tulosta vaihtaa vaikka Wboxille, joka taas ei tue CEC ja siten tuota tekstiä ei tule. Jos on ongelmia hubin kuvanulostulon kanssa kannattaa tuo CEC kytkeä testiksi pois.

  Asian sivusta katselin pitkästä ainaa Blu-ray levyltä elokuvan, kyllä on järjettömän hyvä kuva (vaikka vaan FullHd), kun vertaa näihin suoratositopalveluihin.
  (Wiki: Blu-ray-elokuvien suurin datavirta on 54 megabittiä sekunnissa).
 • JJJN 
  Näin se juuri menee että paremmsata ei tiedä ennen kuin vertaa.
  Tein saman testin jokin aika sitten ja kaivoin blu ray levyn ja vertasinSilloin vaikutti hyvältä mutta nyt kun vestaa vaikka satelliitin kautta 4K kuvaan tai primen vastaa vaan niin kummasti huomaakin että ennen vaan ei tiennyt että miltä    kunnon kuva tänä päivänä näyttää
  Mulla on tossa satasen hybridi-"hupissa " jo tällaisiakin ominaisuuksia. • Kovalevytallenteisiin kun menee, näkyy ruudun alareunassa teksti ”Tulossa TV:stä”. En ole onnistunut selvittämään mitä virkaa sillä on, en pääse hyppäämään siihen millään ilveellä. Onko tarkoitus (joskus tulevaisuudessa?) sen kautta nähdä kovalevylle tulossa olevat tallennukset vai enkö vaan osaa liikutella kursoria? Vai mennäänkö siihen jollain kaukosäätimen näppäimellä?

 • @Lissu
  Siellä näkyy kyllä jo nyt tulevat kovalevytallenteet.
 • Tulossa tv:stä  tarkoittaa tallennusta joka on juuri menossa.  Tallennuksen jälkeen siirtyy kohtaan aiemmin tv:stä.
 • Kiitos Sarzu ja Sami S.

  Äh, ois kiva kun jostain oikeesti näkyis ne ajastukset joita on tehty eli vasta tulossa joskus myöhemmin.
 • @Lissu
  Samaa mieltä, samassa paikassa voisivat näkyä. 👍🏻 Kehitysehdotus siis @DNA.
 • @lissu, @sarzu, 

  Siis mitä? Kyllä sinne pääsee, sinne "Tulossa Tv:stä". Painat vain nuoli-alas kaksi kertaa ja kerran nuoli-oikealle. ja perään [OK]

  Hankaluus mainitussa toiminnossa on että eipä sitä juuri erota että on valittuna "Tulossa Tv:stä". Se on iso ongelma kauttaaltaan DNA-palveluissa kun mitää UI-suunnitteluosaamista ei talosta löydy ja joka paikkaan pitää saada näkyviin tavalla tai toisella se DNA-pinkki
 • Voi apua, kiitos @ylermi, kuolen nauruun täällä melkein.. Pääsin!!  Kyllä pitää olla vaikeaksi tehty tämäkin. Oon sanonu aiemminkin että vaikka suht ok on loota toiminut mulla niin käyttäjäkokemus on kyllä surkeista surkein. Kökkö kerta kaikkiaan. Mun logiikalla tän toiminnot on suorastaan kieroja. 😂
 • Ja seuraavaksi mua kiinnostaisi tietää MIKSI tähän kohtaan hyppäämällä ei saa mitään vihjettä siitä että toiminto on valittuna? Kaikkialla muualla on jonkun sortin pinkki viiva tai laatikko joka kertoo missä kohdassa mennään. Joltain propellipäältä jäänyt täppä laittamatta jonnekin? Tähän tarvittiin puoli vuotta hubin käyttöä ja Ylermi, että selvisi tämäkin. @DNA , huhuu?
 • @Lissu

  Valikon ala reunassa on harmaalla/pinkillä värillä korostetut palkit valintaa varten.
  Tarkasta HDMI asetuksista näyttötila jotta saat koko näytön näkyviin.
 • @Aapeli,

  Mikä sen asetuksen pitäisi olla? Mulla tällä hetkellä Auto (1080p 50Hz)
 • @Lissu

  Mulla "täppi" Auto asetuksella ja antaa kyseisen vaihtoehdon.
  Auto (3840x2160p 50Hz)
  Kokeile jotain muuta asetusta jos paranisi ongelma.Aina voi palata auto asetukseen.
 • @Lissu, @Aapeli,

  Jos kuva ei näy ruudulla kokonaan, vika ei le TV-hubin asetuksissa vaan television kuva-asetuksissa. Televisioissa kuvaa venytetään, "overscan" jotta muka saadaan häivytettyä mahdolliset kuvavirheet tv-lähetyksessä. Käytännössä siis FulHD:n 1080X1920 kuvassa onkin vain noin 1020X1860 kuva..

  Asetus eri nimillä eri valmistajien televisioissa, siis jolla saadaan se alkuperäinen täysi kuva käyttöön.
  - Full screen
  - just scan
  Valitettavan hankala sinällään, asialle ei vain voi mitään, tehdasasetukset ovat tällaiset. Toivotan onnea asetusten kuntoon saamiseen
 • @Lissu,
  Se TV-hubin kuva-asetus (Auto) kannattaa ottaa pois ja asettaa ihan kiinteäksi 1080p 50Mz. Itselläni LG-televisio ja kovasti ongelmia tuon Auto-asetuksen kanssa - kuva ja pätki ja kuva välkkyi tasaisen varmasti. Kun asetin kiinteäksi 1080p 5Hz, ongelma poistui.
 • Sori, mulla langattomasta näppäimistöstä vissiin patterit loppusuoralla ja välillä osa kirjaimista/numeroista jää välistä. Siis laita @Lissu kiinteä 1080p 50Hz
 • @Lissu, @Ylermi

  Mulla Sony ei anna vaihtaa kuva tilaa kun on HDMI lähdöllä, ainoastaan TV puolella mahdollista (Laaja,Zoom,Smart ja Normaali)
  Joutuu käyttämään Hubin kautta säätöjä jos tarvetta.

 • @Ylermi
  Tiedän kyllä miten sinne ”tulossa”-kohtaan pääsee, kehitysehdotuksena se, että näkyisi tallenteilla olevien lisäksi myös ne, jotka on tulevaisuudessa laitettu tallentumaan. 🤦🏼‍♀️
 • @Aapeli,
  Et taida Sonyasi tuntea. Ohessa ohjeet noin 10 vuotta vanhaan Sony Braviaan:

  Paina kaukosäätimestäsi [Home] ja hae sieltä alkupäästä Peusasetukset:


  Sieltä sitten Kuva-asetukset:


  Ja viimein Näyttöalue. Valittavina Normaali ja Täyskuva. Täyskuva on se oikea valinta ja nimensä mukaan näyttää kuvan kokonaan venyttämättömänä, täytenä.
 • @Sartzu

  Mulla näkyy ensiviikon tulevat tallenteen "Tulossa TV:stä sivulla"
  3 kpl. ti,ke,to
 • Voiskhan näitä ilmotusmeilejä taas vähän harventaa
 • @Sarzu,
  Olen kanssasi samaa mieltä. Siis että näkyisi kaikki tallennussäännöt. Niitä voisi muokata yhdessä paikassa ja mahdollisesti sitten myös poistaa tai jopa manuaalisesti myös lisätä.

 • Aapeli 
  Kannattaa kurkkia myös tellakri av-asetukset ja HDMI perusasetukset ruutu
  Mikä on telkkarisi malli ja ikä?
 • @Sitä saa mitä tilaa,@Ylermi

  Sony pari kuukautta vanha 65XF7596
  Kuvasäädöt valikko: HDMI 1 lukittu jossa Hubi, HDMI 2 auki jossa Wbox2
  Tv,n kautta ohjaan boxin virtoja.(CEC-ON)


 • Mulla LG:n vanhahkossa töllössä kuvasuhde 16:9, vaihto ei auttanut tuohon että näkisin onko ”tulossa tv:stä” valittuna vai ei. Vaihdoin kuitenkin hdmin tulon kiinteäksi 1080hp 50 hz, saa nähdä loppuisko satunnainen pikselöinti edes. 🙂
 • Aapeli 
  Onhan sun telkkairissa variaatoiota kuvalle joten luulisi s opivia löytyvän.
  Videosignaalin tuki
  HDMI™-signaali: 4 096 x 2 160p (24, 50, 60 Hz), 3 840 x 2 160p (24, 25, 30, 50, 60 Hz), 1 080p(30, 50, 60 Hz), 1 080/24p, 1 080i (50, 60 Hz), 720p (30,50,60 Hz), 720/24p, 576p, 576i, 480p, 480i

  HEVC-tuki (lähetys)
  Kyllä (enintään 3 840 x 2 160 / 60p, 10 bittiä)

  https://www.sony.fi/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-65xf7596/specifications

 • @Lissu 
  Valitettavasti DNA ei ole ajatellut koko asiaa, siis että jokaisessa televisiossa ei välttämättä edes millään säädöillä näy koko kuvaruutu.
  Ja valitettavasti iänkaiken televisiovalmistjat ovat kuvaruutua venyttäneet peittääkseen kuvavirheet kuvan reunoilta ihan vain varmuuden vuoksi.

  Edelleenkin toki osa meidän televisio-operaattoreista eivät osaa kuvaansa kohdistaa, etenkin MTV3 tässä on kunnostautunut. Jos koko kuvaruutu laitettu näkyväksi, televisiokuvaruudun yläreunassa on raita jossa on mustavalkoista pikselimössöä. MTV3 ei ole asialle mitään tehnyt - itse asiassa jo vuosia sitten kysyin MTV3:n tekniikasta syytä kuvavirheeseen. Heidän tekniikkansa ei osannut sanoa yhtään mitään tai oikeammin kertoivat että eivät osaa ongelmaa korjata.

  Kuvasuhde ei auta yhtään mitään asiassa. Jokaisessa televisiossa on päällä tämä ns. overscan kun sen kaupasta kotiin saa. Se on päällä vain ja ainoastaan edellämainitun kuvavirheen takia. Kuitenkin väittäisin että ainakin 99% tekevisioista on asetus jolla overscan saadaan pois päältä pysyvästi riippumatta siitä tuleeko kuva television omasta virittimestä tai HDMI:n kautta tulevasta kuvalähteestä.
 • @Aapeli.
  Sotket nyt vain asioiat ihan totaalisesti. Sulla on uusi televisio. Soita ja kysy Sonyn tuesta. Saat kyllä pois overscan-toiminnallisuuden. En uusia Sonyja tunne, en sen vuoksi voi auttaa. Laitoin ihan varmuuden vuoksi ne kuvat vanhan Sonyn osalta jotta ymmärtäisit mistä on kyse.

  Kuvasuhteen vaihto ei asiaan vaikuta mitenkään. Se overscan mistä on kyse vaikuttaa kaikkeen kuvamateriaaliin tulipa se TV:n omasta virittimestä tai kuvalähteestä HDMI:n kautta. On valitettavaa että jokaisessa televisiossa on overscan päällä kun sen kantaa kaupasta kotiin.

 • @Sitä saa mitä tilaa 

  Et nyt ole ihan kartalla asiasta. Onko termi "overscan" tuttu lainkaan?
 • Ylermi 
  Mikä telkkari sulla on ja milä malli?
  Mulla ei ole húbia mutta muita värkeejä enkä ole ylä tai alalaidan häiriöön törmännyt sen jälkeen kun VHS viadeoista luovuttiin


 • @Sitä saa mitä tilaa 

  Mitä sillä on väliä mikä telkkari mulla on. Overscan on ja pysyy kuin joku stantardi televiosioissa. Overscan on se mikä sinulta on ne kuvavirheet poistanut. MUtta se overscan peittää osan kuvan datasta näkymästä ruudulla. Jos overscannnin ottaa pois, saattaa osassa kuvamateriaalia sitten saada ne kuvavirheet etenkin yläreunassa näkyviksi. Jotta nyt esim näkisi kaikki TV-hubin nappulat etc, on suotavaa ottaa se overcan pois päältä.

  Overscan selkestä kuvattuna ihan kuvien kanssa seuraavassa artikkelissa, esitelläänpä jopa sen vastakohta underscan:
  https://support.apple.com/fi-fi/HT202763
 • @Sitä saa mitä tilaa 

  Mitä sillä on väliä mikä telkkari mulla on. Overscan on ja pysyy kuin joku stantardi televiosioissa. Overscan on se mikä sinulta on ne kuvavirheet poistanut. MUtta se overscan peittää osan kuvan datasta näkymästä ruudulla. Jos overscannnin ottaa pois, saattaa osassa kuvamateriaalia sitten saada ne kuvavirheet etenkin yläreunassa näkyviksi. Jotta nyt esim näkisi kaikki TV-hubin nappulat etc, on suotavaa ottaa se overcan pois päältä.

  Overscan selkestä kuvattuna ihan kuvien kanssa seuraavassa artikkelissa, esitelläänpä jopa sen vastakohta underscan:
  https://support.apple.com/fi-fi/HT202763
 • Miksi siis kantaa murhetta virheistä joita ei nä koska auitomaati korjaa ne?
  In the 'Aspect Ratio Settings' tab, we selected the '16:9' 'Aspect Ratio' with the 'Just Scan' option set to 'On' so that our HDMI input would be automatically matched to the screen size without needing to change the 'overscan' setting from the source output setting.
 • @Sitä saa mitä tilaa,

  Jo pitää jankata. Miten sinä jaksat? Koko asian käsittely alkoi @Lissun viestistä tässä samassa ketjussa:
  "Kovalevytallenteisiin kun menee, näkyy ruudun alareunassa teksti ”Tulossa TV:stä”. En ole onnistunut selvittämään mitä virkaa sillä on, en pääse hyppäämään siihen millään ilveellä. Onko tarkoitus (joskus tulevaisuudessa?) sen kautta nähdä kovalevylle tulossa olevat tallennukset vai enkö vaan osaa liikutella kursoria?"

  Ja hänen lisäkysymykseensä:
  "Ja seuraavaksi mua kiinnostaisi tietää MIKSI tähän kohtaan hyppäämällä ei saa mitään vihjettä siitä että toiminto on valittuna? Kaikkialla muualla on jonkun sortin pinkki viiva tai laatikko joka kertoo missä kohdassa mennään."

  Alla olevassa on kaksi kuvaa missä ollaan kovalevytallenteissa. Ensimmäisessä overscan pois päältä:


  Sitten overscan päälle:


  Alemmassa kuvassa ei ole mitään vinkkiä näkyvillä onko jompikumpi vaihtoehdoista valittuna. Kun Overscan on päällä, kuva muuttuu sen verran että toimintojen alla olevat viivat vain katoavat. Siis mitään kuvasuhdetta ei ole muutettu hubista, ainoastaan TV:n kuva-asetuksia muutettu.

  DNA:n UI-suunnittelun kannataisi testata ihan kaupasta ostettujen asiakkaiden televisioilla ja TV-hubeilla nämä toiminnot mitä kasaavat..
 • Minusta tuo Tulossa TV:stä / Aiemmat TV:stä on kyllä epäonnistunut viritelmä. Mieluummin vaikka sinne päävalikon tasolle oma valinta tuleville tallenteille, josta siis näkisi kaikki tallennettavaksi valitut ohjelmat. Siellä niitä pitäisi voida myös muokata, esim. valita tallennetaanko vain tiettyinä päivinä tai tietyiltä kanavilta jne.. Samassa kohdassa saisi mielellään olla mahdollisuus tehdä "manuaalinen" ajastus, eli määrätä kanava ja aika, milloin tallennus tehdään.

  Tallennuksen alkaessa tallenteen pitäisi myös siirtyä tulevista tallenteista tallennettujen ohjelmien sekaan, vaikka nykyiselläkin käyttöliittymällä "Aiemmat TV:stä" -puolelle, jotta katselun voisi ilman turhia sekoiluja aloittaa, vaikka ohjelmaa ei olisi vielä loppuun asti tallennettukaan.

  Lisäksi olen kovasti kaipaillut ja kaipailen edelleen hakutoimintoa tallennusten ajastuksen avuksi. Sen pitäisi toimia esim. siihen tapaan, että voisin kirjoittaa hakusanan, ja hubi listaisi kaikki tulossa olevat ohjelmat, jotka mätsää. Listalta pitäisi näkyä ohjelman nimi, kanava ja esitysaika, ja siitä pitäisi voida valita näytettäväksi halutun ohjelman lisätietoja, esim. ohjelman kuvausteksti ja sarjojen jaksotieto, ja tietenkin pitäisi voida valita halutut ohjelmat tallennettavaksi.
 • Kaikenlaisten törkyviestien ja asiallistenkin palautteiden päälle kannan itsekin korteni kekoon ja kiittelen DNA:ta mielenkiintoisesta laitteesta ja rohkeudesta tuolla markkinoille jotain vähän erilaista. Toki tämä tuli keskeneräisenä markkinoille ja ehkä varsinkin alkuvaiheessa olisi ollut aiheellista korostaa, että laite soveltui silloin vain "teknisesti suuntautuneille" asiakkaille, jotka ymmärtävät kehitystyön olevan vielä kesken.  Päivitysvauhti on kuitenkin ollut kiitettävää ja nykyisellään laite on ainakin meillä jo varsin vakaasti toimiva vekotin. Niin vakaa, että taitaa kohta siirtyä jo ns. "ykköstelkkarin" kylkeen. Toivottavasti kehitys jatkuu vielä pitkään, eikä käy niin, että kohta tulee joku "Hubi V2", jonka jälkeen nykyinen malli jää unholaan. Tsemppiä Villelle ja muille laitteen parissa työtä tekeville!

 • @Ylermi

  Vielä HDMI liittimistä
  Udempi Sony ja Hubi lukitsee kuvan geometriset säädöt pois käytöstä jättää vain värin säädöt mahdolliseksi. Kuva näkyy virheittä reunoja myöten/valinta palkkeinee.
  Wbox2 ja BR soitin antaa kuvalle geometriset säädöt myös käytettäväksi.
  Testattu ristiin HDMI liittimissä.

 • Päivitysvauhti EI OLE OLLUT KIITETTÄVÄÄ. Sille pateettisuudelle ei ole mittaria. Sen lisäksi PERUSOMINAISUUKSIA on puuttunut nipuittain ihan alusta alkaen, joita ei ole VIELÄKÄÄN saatu laitteeseen.
  Sen lisäksi vaikkapa ohjelmakirjastojen nykiminen on varmaan jo tasolla ominaisuus, muitten vikojen kanssa.
  Huhhahhei ja rommia pullo.

 • Partanen jossain päivityksessä pelkästään sääteli tota overscanzydeemiä osasta laitteen GUIta (selitysten saattelemana), mutta se on taas vallannut koko GUIn. Esim. itelleni en saa kellonaikaa kanavan infossa näkymään kokonaan - ainoastaan 3 ensimmäistä numeroa.....
 • No niin. Nyt alkoi boxi sekoilemaan ekaa kertaa kunnolla. Kuvaa ei tule pihalle, mutta ääni kuuluu. Kolmella HDMI piuhalla testattu. Kolme päivää toimi hyvin, mutta nyt alkoi sekoilee oikein huolella. Vittu mitä vehkeitä. Onko tullut kellään vastaan.
 • Sain ongelman hoidettua, mutta onko tämä pistokkeen repiminen arkipäivää tämän laitteen käytössä. Ei kovin hyvä juttu jos on.
 • @Janne,
  Kaapelisulkeiset ovat arkipäivää. Pahimmillaan kaapelia saa repiä tunnin välein. Surkein digiboxi ikinä.

  Ja Janne, kai olet tietoinen että mitään henkilökohtaista, esim. koko nimeä ei kannata julkisilla keskustelufoorumeilla paljastaa.
 • @Janne Niskala

  On hyvin jokapäiväistä. Yleensä areenassa käynti palauttaa kuvan, jos ei auta, niin on hyvä olla kaukosäädettävä pistorasia. Ei tarvitse pistoketta turhaan repiä.
 • Kyllä se valitettavasti on arkipäivää, että virtaresettejä joutuu tekemään. Nykyäänhän tuossa on sellainen feature, että se resetoi itsensä joka yö, jonka lienee tarkoitus vähentää resetoinnin tarvetta, mutta käytännössä se näyttääkin hankaloittavan ensimmäistä käynnistystä, joka päivä pitää raplata päälle, pois, päälle, pois, kunnes lopulta kuva tulee näkyviin. Tai sitten suosiolla tehdä heti aluksi se virtaresetti.
 • No nyt! Aikani tota overscan-hommaa googlailtuani ja todettuani ettei hubin hdmi-lähdön asetuksissa ole mitään mistä sen saisi pois (How to geekin sivuilla on kuvakaappaus jonkun ilmeisesti androidboksin hdmi-lähtöasetuksista jossa on valittavana myös ”adjust for overscan”, fiksua eikö?) löysin ohjeen LG:n töllölle, kuvasuhteista todellakin (kiitos vinkistä tännekin) valitaan ”vain haku” (just scan). Nyt näkyy kovalevytallenteissa sen pinkin ”aiemmat tv:stä” laatikon vieressä ”tulossa tv:stä”-tekstin alla viiva.
  Olihan taas homma mutta selvishän tämäkin lopulta, ja itseasiassa olisin varmaan virkeämpänä onnistunut ihan Ylermin tekstejä kunnolla lukemalla. Kiitti @ylermi!
 • @Ville
  Kehitusehdotus: Verkkotallenteet tulisi reftessautua ilman, että pitää poistua ja käydä jollain tv-kanavalla, jotta viimeisimmän tallennuksen saa näkyviin Verkkotallenteisiin.
  Nyt ei käynnissä ollut tallennus tule näkyviin, jos katsoo muita verkkotallenteita, ennen kuin on tehnyt tämän ns. jollain kanavalla käynnin ja sitten palannut Verkkotallenteisiin.
 • *tefressautua
 • Ei ole todellista! 😂 *refressautua
 • Sarzu 
  Taita olla tuo jotain stadin uus suomalasta slangia 😀

  Ihan suomeksi kirjoitettuna voisi sanoa vaikka:
  Verkkotallenteet tulisi päivittyä ilman, että pitää poistua ja käydä jollain tv-kanavalla, jotta viimeisimmän tallennuksen saa näkyviin Verkkotallenteisiin.
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Kuinka vaan, vaikea sana oli kännyllä kirjoittaa 😂 - finglish on vallannut stadin!
 • ​Nyt on Android N beta itsellä testissä.
 • Ei ole ruusuisesti alkanut hubi kokemus. Ensin DNA lähetti paketin mukana wboxin ja paketista puuttui 4G reititin. Sen asian saimme korjattua ja eikun postittamaan väärin lähetettyä digiboxia takaisin ja hakemaan myymälästä hubipakettiin kuuluvaa reititintä.
  Asennukset tehty, sovelluksia asennettu ja kirjauduttu useaan apsiin. Sitten viimeisenä youtube valintaan, painoin ja lagaa jää ruutuun ja laite sekoaa, ei auta virtapuutit vaan eikun resotoi ja taas kaikki alusta. Lisäksi tv ei löydä välillä hubia mistään lähteistä, joutuu vaihtelemaan itse kokoajan jodon paikkaa tv:n takana(samsung 2017 4k malli) ja pari kertaa saanut jopa kotinäkymän naamani eteen. Chromecastia kokeilin, mutta google home ei löydä koko purkkia, on samassa verkossa.
  Pitäisikö tässä palauttaa koko paketti heti parin tunnin jälkeen myymälään vai tekeekö android N ihmeitä jos sellaisen tuohon purkkiin saisin?
 • Hubiukko 
  Vastasit jo oikeastaan itse kysymykseesi.

  Jos luet 1.5 vuoden aikaiset palautepalstat niin aika optimisti saa olla jos luulee että N android pelastaa tilanteen kun sekin on jo vanha sovellus ja muilla uudempia käytössä.
  Laitehan on vanhaa tekniikkaa ja koko ajan se vain muuttuu antiikiseemmaksi joten miten luulet uudempien android versioiden sitten toimivan.
  Saa siinä hyötyliikuntaa kun nykii johtoja ja tuskailee asennusten kanssa
  Masokistin toivelaite tää on 😀

 • Senverran kokemuksia N:stä jo, että ei tää ihan vielä vakuuta.

  Netflixissä kuva alkaa välistä nykimään ja saattaa mennä kokonaan jumiin niin, että puhe kuuluu ja tekstitys näkyy. Kaikki videot jotka on 24fps nykii ilmeiseti siksi, että kuva-asetuksissa oleva auto -valinta ei tee mitään, vaan se on kokoajan 50Hz. Tuon vaihtaminen jatkuvasti sen mukaan mitä katsoo, ei ole kyllä mikään pitkäaikaisratkaisu...

  HBO:sta olikin jo mainittu että vaikka sen saa asennettua, ei se ole käyttökelpoinen. En tiedä onko tuo jostain pikkujutusta kiinni, niin että korjaantuu myöhemmissä versioissa, mutta tuo kuvan nykiminen on ongelma josta täälläkin on puhuttu jo pitkään...
 • Eikös täällä DNA:n puolesta jossain vaiheessa kerrottu, että lähtökohtana on ettei virkistystaajuutta tarvitsisi vaihtaa, vaan se olisi aina 50hz. Täytyy ihan suoriltaan todeta, että joko minä en ymmärrä videoista ja niiden toistamisesta mitään, tai sitten DNA:lla ei ymmärretä.
 • Samoilla linjoilla Smau kanssa. Kun näyttää olevan ylitsepääsemätön tehtävä saada normi EPG kuntoon, niin tehkää edes "tabloidi epg":stä tai mikä hyvänsä se Ok nappulan takana onkaan, sellainen joka kelaa kaikkia kanavia ajassa kerralla eteenpäin. Turhat kuvat hanuriin jos se auttaa. Älkää kysykö neuvoja, esimerkkejä on kymmeniä. Silmät auki. Katsoo vaikka miten telkku.com toimii.
 • No, ajattelin antaa mahdollisuuden ja katsellaan nyt hubia ainakin siihen asti kunnes hermot riekaleina 😃  Lähde ongelma ratkesi vaihtamalla HDMI-johto, laitteen mukana tullut on rikki. Kai tästäkin hyvistystä voisi hakea esim. leffakuponkien muodossa? Onko muilla vastaavaa eli kun sammutat boxin, niin hetken päästä se käynnistyy uudelleen? Mulla tekee jostain syystä, lisäksi tänään kun hubin laitoin päälle niin valikoiden kiele oli vaihtunut ruotsiksi.
 • Onko muillakin mennyt huonompaan suuntaan hubin käynnistyminen niin että kuva näkyy?

  Ensin joulukuun päivitysten jälkeen piti aina boksi käynnistää ensin kerran ja sitten uudelleen ja toisen kerran jälkeen kuva useimmiten tuli esiin. Riitti siis kun kaukosäätimellä käynnisti uudelleen. Nyt muutaman päivän ajan on ollu niin että kuva ei meinaa millään tulla, telkkari sanoo vaan sinnikkäästi ei signaalia.. Töpseliä irti niin sitten toimii.

  Hanurista vaan jos se taas menee tuohon että aina virtapiuha irti että saa kuvan näkyviin.. Viime syksyn aikaan meni pitkiäkin aikoja ettei tarvinnu virtapiuhaan koskea.

  Onko se Partanen kommentoinu tuota viime aikoina? En jaksa alkaa kahlaamaan kaikkia näitä läpi kun joka päivityksen jälkeen aukea uusi aina..
 • Minulla ei toimi enään Pause napin painaminen suoran lähetyksen aikana.
 • Vika korjaantui kun parikertaa otin hubin kovalevyn irti usb:tä. Näytti tallenteissa kaikki tiedot,  mutta mikään ei lähtenyt pyörimään, ennen tätä temppua.
 • Täällä ei sitten auttanut HDMI johdon vaihto mitään. Joka kerta kun hubin käynnistää pidemmän tauon jälkeen, niin tv ei löydä lähdettä vaan joka kerta virtajohto irti boxista ja taas mennään. Ei auta hyppely HDMI paikkojen tai tv lähteen välillä. Onko tämä joku yleinen vika? Ei tämä nyt heraan vuonna 2019 voi näin toimia. Joka päivä 1-5 kertaa virtajohtoa irti että saa hubin näkyviin.
 • Minulla auttaa kun muutaman kerran menee stand-by tilaan kaukosäätimen virtanapilla ja uudelleen päälle.
 • Joo mullakin auttoi aluksi (joulukuun päivitysten jälkeen) tuo kaukosäätimellä käynnistely, mutta sitten alkoi vaatia töpseli-irti-boottia.. En tiedä miksi noin kun ei kuitenkaan uutta päivitystä tuossa välissä tullu..
 • Nyt minulla tekee taas sitä, että saa vaan infotiedot näkymään ja muuten kuva on musta. Uutta on siinä, että areena ja watson toimii, mutta niistä palaaminen, ei enään avaa mustan ruudun Dnatv:tä. Pitää sammuttaa hubi kunnolla, että saa kanavat näkymään.
 • Mulla muuten loppui pikselöinti kun vaihdoin hdmi- tulon kiinteäksi 1080p 50 Hz. Aspan ainoa neuvo asiaan oli ostaa uusi antennijohto..
 • @Ville Partanen
  Koska Android N-päivitys tulee yleiseen jakoon?
 • Ja boksi alkaa heti sekoileen jos näyttöasetuksiin koskee, esim jos katsoo youtubesta 24fps videota niin sit jos menee netflixiin tai televisio-ohjelmiin niin kuva katoaa ja tv välkkyy eri väreissä jne... Ihan samaa teki aikaidemminkin
 • En tiedä johtuuko siitä että laite kuumenee niin paljon kun allaa kuvaan tulemaan taas häiriöitä...

 • Panda 
  Siinä käy sitten purki ja käyttäjä kumpikin kuumana
  Sinulla siis N versio käytössä?
  Miten sitten selviää muka vielä uudememista jos tuohon koskaan edes sellaisia saa kun näyttää kehitys android versioissa laahavan vuoden muita perässä.

  Osuukohan villi veikkaukseni oikeaan ettei täämä "antiikkirauta" kykene suoriutumaan näistää uudemmista androi versioista varsinkin jos on tosi käytössä eli katsellaan vaikka kirjastoista materiaalia jota joutuu purkamaan eri pakkausmuodosta ja resoluutiossa.
  Taitaa se testitiimi vaan pyöriittää "laboratoriossaan" suoraan telkkarilähetyksestä pikkukakkosta ja pelle hermannia kuten joku vitsaili 😀
 • Kyllähän tuosta rojusta löytyy hw dekoodaus käytännössä kaikille käytössä oleville kodekeille, mutta se muisti ja tallennustila... Ei DNA:lla kyllä ole viikkoa pidemmälle tulevaisuuteen katsottu kun hankintapäätöstä on tehty. Melko vahvasti kyseenalaistaisin asiantuntijuuden heillä tässä kohtaa.
 • ...lisätään vielä edelliseen tämä perässä laahaava Android versiokin. Jos N tuottaa jo tuskia levytilan suhteen, ei se siitä helpottamaan päin ole.
 • Yllättävän hyvin on N toiminut.  Kerran kaatunut 4 pv. Ennen kaatui monta kertaa päivässä.
 • Itsellä ei ole Hubia eikä tule . Hankin tossa Sony android Tv : n , ihan vaan havaintona että sekin jumittaa välillä . Vissiin 3 krt. n. 5 vkon : n jaksolla täytynyt irrottaa töpseli . Lieneekö sitten Android syynä vai mikä siitä ei tietoa...
 • Kovo meni jumiin nyt N:ssä. UsbJohdon irrotus auttoi.
  Ihme kyllä itsellä ei ole juurikaan muita ongelmia ollut kuin tuo luokaton softa, lähinnä ajastuksien mahdottomuus järkevästi, jonka takia wbox3 vielä pääkäytössä. Varalla mibox ja tietenkin chromecast, jota en saa hubissa edes asennettua käyttöön.
 • Ei tätä purkkia kyllä jaksais normioloissa katsoa enää päivääkään. Ollut nyt n. 3kk ja mitään vikoja ei ole korjattu sinä aikana, pl. tallennuksen jatkuminen välillä oikeasta kohdasta, eikä aina alusta.

  Luulin, että tämän jälkeen en tarvitsisi Chromecastia, kun kaikki tarvittavat sovellukset löytyy. No, Chromecast on ollut kovemmassa käytössä kuin koskaan! Entinen Dna:n kaapeliboksi sentään näytti tavalliset kaapelikanavat normaalisti ja luotettavasti. Tämä vehje kaatuilee useita kertoja päivässä ja käynnistyy aina pari minuuttia vähintään. Sovelluksien kautta ei urheilulähetyksiä voi katsoa, kun kuva on törkeän nykivää. Kovalevytallennukset onnistuu n. 40 % varmuudella. Jos oikeasti haluaa jonkun nauhalle, pitää varmistaa ettei katso mitään sillä hetkellä tai ole muita tallennuksia alkamassa lähelläkään tuota tärkeää tallennusta. Silloin yleensä onnistuu.

  Yhteenvetona:
  En olisi uskonut, että laite voi olla näin hirveä. Ihan pikkuasioista lähtien toteutettu todella huonosti, käyttäjäystävällisyyttä ei ole lainkaan huomioitu.

  Päivitykset järjestään täyttä kuraa, siellä ei ole koko aikana otettu opiksi, vaan keskeneräisiä ja toimimattomia päivityksiä laitetaan jakoon toivoten ilmeisesti että viat korjaantuisivat, vaikka niitä ei kunnolla testata.


  Ainoa syy pitää tämä tuhoontuomittu paskapurkki käytössä on se, että ottaessani tämän sain todella hyvät tarjoukset kaapelikanavesteistä, ja samassa paketissa tuli suoratoistopalvelut. Säästän kuussa parikymppiä edelliseen tilanteeseen verrattuna, ja välillä voi katsoa kaapelista (jos purkki ei kaadu) urheilut, kun ennen katsoi kaiken Chromecastilla.

  Heti kun vuoden tarjoukset loppuu paketeista niin tämä lentää nanosekunnissa ongelmajätekeräykseen.
 • Kaikki DNA:n palvelut irtisanottu (Hubi, kanavapaketti, pari liittymää). Tilalle uusi Panasonic TV, Chromecast, C-More suoraan palveluntarjoajalta, Telian liittymät. Reilun vuoden jaksoin, sitten tuli mitta täyteen.
 • Eipä ole muuten juuri DNA:n puolelta viitsitty käydä vastailemassa. Kyllä tässä kai itsekin on pakko vetää johtopäätökset asiasta ja alkaa perua sopimuksia.
 • Mikko 
  Kuten aikaisemminkin on ollut juttua mikään osamaksu tai määräaika ei sido ostajaa jos tuote on viallinen eikä toimivaa saa tilalle
  Purkuoikeus kok komo siihen settiin missä hubi on ollut osana
  Jos on kimpassa myyty liittyämä, modemi ja hubi oikeus purkuun koskee koko kauppaa.
  lakitekstejä:
  Myyjän sopimusrikkomukset -Virheellinen tavara
  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html

  Mitä myyjän olisi pitänyt tietää tavarasta
  Esim. DNA hubin kohdalla myyjällä on satoja todisteita ja valituksia mm. omilla palstasivuillaan siitä ettei laite ole virheettä toimiva.
  Jos virheen seuraamuksista ei ole sopimuksessa sovittu, ne määritellään kauppalain mukaan:
  - Myyjä vastaa virheellisen tuotteen korjaamisesta tai toimittaa uuden tuotteen
  virheellisen tilalle
  - Ellei virheellistä tuotetta korjata tai korvata toisella, ostaja voi vaatia hinnanalennusta tai
  alennuksen sijaan kaupan purkua, jos virhe on olennainen
  - Muiden seuraamusten lisäksi ostaja voi vaatia vahingonkorvausta
  - Ostaja voi myös pidättäytyä kauppahinnan maksamisesta ainakin siihen asti, kunnes myyjä on korvannut virheen

  Tavaran vika tai puute
  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/

  Tavarassa on virhe, jos sen laji, määrä, ominaisuudet tai pakkaus ei vastaa sovittua. Alennuksella myytäviä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita.

  Mikä tahansa vika tavarassa ei ole myyjän vastuulle kuuluva virhe. Jos muuta ei ole sovittu, tavarassa on virhe esimerkiksi silloin, kun
  - tavara ei sovi käyttöön, johon se on tarkoitettu.
  - tavara ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu.
  - tavara kestää lyhyemmän aikaa kuin perustellusti voi odottaa.
  - tavara ei ole pakattu asianmukaisella tavalla sen säilyttämiseksi tai suojaamiseksi.
  - tavaralle ei ole annettu riittäviä asennus- ja käyttöohjeita suomen- ja ruotsinkielellä.
  - tavara ei täytä turvallisuusvaatimuksia.

  Myyjä vastaa tuotteen virheestä
  https://www.kkv.fi/ajankohtaista/Uutiset/2017/viikon-vinkki-myyja-vastaa-tuotteen-virheesta/

  Myyjällä on lakisääteinen virhevastuu tuotteen virheestä. Takuu on puolestaan myyjän, valmistajan tai maahantuojan ostajalle antama vapaaehtoinen lisäetu.

  Myyjän vastuu tuotteen virheestä ei automaattisesti pääty takuun loppumiseen. Tuotteen viasta voit siis valittaa myyjälle takuuajan päätyttyä.
  Tuotteen virhe voi tarkoittaa teknisen vian lisäksi esimerkiksi sitä, että tuote ei vastaa annettuja tietoja, sen kestoikä on lyhyempi kuin voi odottaa tai käyttöohjeet ovat puutteelliset.

 • Äänitason tallenteiden ja suoratoiston välillä piti tasoittua päivityksessä.
  Kyllä vaan vieläkin pitää äänitasoa laskea rankasti, kun siirtyy tallenteen katselusta tv kanavan katseluun.
  Huutaa hullun lailla!!!! 

 • Kuinka AndroidN asennetaan (päivitetään)?
 • Kyllä mää taidan huomenna soitella DNAlle ja katsoa millainen tappelu tulee kaupan purusta.
 • Panda 
  Kopioi nuo lakilinkit ja tekstit
  Vaiken homma on saada langalle joku henkilö joka tajuaa heidän vastuusta ja jolla olisi valta tehdä mitään muita päätöksiä kuin myydä tavaraa.

  Aspan porukka on tähän mennessä ollut aivan pihalla kuten liikkeidenkin myyjät ja vastauksia tulee yhtä monta erilaista kuin vastaajia on.

  Tapaus on juridisesti aivan selvä ja yksikään lakimies tai tuomari ei usko jos joku alkaa väittämään että hubi toimii kuten sen on tarkoitettu toimivan ja annettu asiakaan ymmärtää sen kyvyt.
  Alkaa nuo "nykimättä tulevat" telkkarimainoksetkin olla jo siinä rajamailla laitteeen laadusta kerrotaessa 😀

  - tavara ei sovi käyttöön, johon se on tarkoitettu.
  - tavara ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu.
 • Jos ASPAn kanssa ei homma onnistu, kannattaa olla yhteydessä asiasta vastaavaan johtajaan.
 • Pidetäänhän keskustelu taas asialinjalla, eli ominaisuuksissa ja kehitysehdotuksissa. Vikatilanteisiin emme tätä kautta pääse käsiksi ilman asiakastietoja ja varsinkin jos vika on niin paha että koet sopimuksen purun olevan ainoa ratkaisu niin tästä tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 tai sähköisellä yhteydenottolomakkeella: https://www.dna.fi/yhteystiedot

  Kuten kaikissa palveluissamme, haluamme tietenkin saada asian kuntoon ja palvelut takaisin toimintakuntoon. Sopimuksen purku on vasta viimeinen ratkaisu jos vikaa ei saada korjaustoimenpiteistä huolimatta mitenkään korjattua kuntoon.

  Mikäli vika on rajattu vialliseen laitteeseen asiakaspalvelussa, on huolto DNA Kaupan kautta ainoa ratkaisu ja laitteen sopimus puretaan vasta jos tätä ei saada useammankaan huoltokerran jälkeen toimintakuntoon. Kaikki pyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Olisiko sellainen mahdollista että Hubin kaukosäätimen saisi ladattua kännykkään ja siihen voisi lisätä toimintoja, esimerkiksi kotiteatteri ym ,ym. Olisi aika näppärä juttu ja antaisi roimasti käytettävyyttä tämmöisille asiakkaille joilla on useampi laite kiinni televisiossa.
 • DNA Iiro    palveluneuvoja
  "jos vika on niin paha että koet sopimuksen purun olevan ainoa ratkaisu"

  Kehottaisin ottamaan selvää joltakin joka tuntee kuluttajansuojan niin miten asialaillisesti toimii.
  Ylläolevista linkeistä saa kyllä tietoa miten asiaan pitää suhtautua.

  Asiakkaan ei kuulu kärsiä minkaan asteista viasta jos laite on myyty toimivana eikä se sovellu siihen tarkoitukseen mihin se on tehty.

  Kuluttajasuoja ja virrhevastuu ei myöskään edellytä jatkuvaa vaihtorumbaa laitteiaden kanssa ja palstalla on käynyt sangen selväksi että tämä Hubi on hyvin heikkolaatuinen sen suhteen ettei vuosien kehittelytyökään vielä ole tuottanut tulosta ja saanut laitetta varmatoimiseksi.

  Pelkästään tuo on jo riittävä syy vaatia saada laite palutettua ja sopimus purettua.
  Ketään ei voida velvoittaa pitämään laitetta joka kenteis joskus alkaa toimia kunnolla.

 • Oleelisimman kehitysidean pitäisi olla virheiden korjaaminen niin, että  hubi toimisi kaikkien laitteiden kanssa joustavasti, kuten DNA:n TV-mainoksessa kerrotaan.
 • Virheistä ilmoittaminen on kehitystä. Olen lukuisia kertoja jutellut mustan ruudun ongelmista asiakaspalveluun ja aina sama lopputulos. Ei tietoa. Kokeile sitä j tätä.
 • Sepä tässä onkin huvittavaa että vertailu ja virheiden haukkumeinen on kiellettyä .
  Pitäisi vaan ehdottaa uusia ehdotuksia vaikko koko purkki ei edes perustaltaan toimi.

  DNA ei ole osoittanut ainuttakaan henkiöä palstan ylläpidosta jolla olisi edes sen verran alan kuolutusta että osaisi puuttua asiallisiin kysymyksiin joutuisasti vastaamalla.
  Toisaalta ymmärrettävää kun ei itsekään tiedetä mikä on vialla ja se legendaarinen selitys viallisasta antennipiuhastakaan ei enää kaikkiin uppoa.

  Väkisin tule se mielikuva että näillä "palveluneuvojilla" ei ole konvinkaan syvällitä koulutusta tai tietoa tästä alasta ja kun ei kehitystiimiään saa mitään korjaavaa aikaiseksi niin heikossa ovat eväät tällä saralla.

  Jos laite on niin yhteensopimaton julkisesti myytyjen televisioiden kanssa ettei se toimi kaikkien kanssa on myyjällä velvollisuus kertoa se jo laitetta markkinoidessaan ja ainakin silloin on hubilla välitön palautusoikeus.

  Ei voida vaatia että ostaja vaihtaa kotinsa viihdelaitteet että saa hubinsa toimimaan joka ei ole edes uusienkaan laitteiden kanssa varma asia.

  Ennemmin tai myöhemmin tällainen tyyli aina kostautuu kuten esim, väite ettei saa käyttää kuin DNA hyväksymiä modeemeja josta sitten viranomaistaho teki oikaisun operaattorille.
 • Tällähetkellä on 2 ongelmaa Beta N:ssä minulls. Musta ruutu ja kovalevy toimii vain kun siitä irroittaa usb johdon ja starttaa siten sen uudelleen.
 • Luulisin löytäneeni pari mahdollista keinoa Hubin aamukankeuden kiertämiseen, eli sen että aamun ensimmäisellä käynnistyksellä ei meinaa tulla kuvaa, vaan TV ilmoittaa "ei signaalia".

  1. Asetukset - Sovellukset - Night Maintenance - Pakota lopetus
  2. Käynnistä Hubi ennen telkkaria.

  Normaalisti minulla Hubi käynnistyy telkkarin CEC-ohjauksella, jolloin siis joka aamu ensimmäinen käynnistys ei onnistu normaalisti. Sen jälkeen sitten toimii loppu päivän normaalisti.

  Kehitystoive: Yöresetti kuntoon niin että aamuisia käynnistyshäiriöitä ei tulisi. Mahdollisesti jopa asetuksiin valinta, yöresetti on/off.
 • Myös minä huomannut saman, josta Matti kirjoitti. Viimeisimmän päivityksen jälkeen alkoivat "mustat aamut", mutta kun olen käynnistänyt hubin ennen telkkaria on kuva tullut heti näkyviin kun tv:n avaa.
 • Heitän tässä muutaman kysymyksen joka luulisi kiinnostavan myös kehitystiimiä.

  Ensinnä se että mitä Windows numeroa ja versiota kehitystiimi ja muut käyttäjät käyttävät omissa koneissaan?

  Onko havaittu vaikutusta eri windowsien välillä sillä taitaa aika monella olla vielä seiskakin käytössä.

  Joillakin taisi olla Mac myös koneena ja IOS

  Onko olemssa mitään tietoa toimiiko Hubi lainkaan esin Linuxin tai Crome käyttiksen kanssa?


 • Miten se windows versio tietokoneella vaikuttaa/liittyy hubiin mitenkään?
 • JJJN 
  Sikäli hyvä kysymys ettei sen pitäisikään vaikuttaa jos signaali ajetaan hubista suoraan töllöön mutta jos softalla jotenkin hallita päätelaitteita taí hubbeja niin silloin voi tuo yhteensopivuus tulla kysymykseen.
  Joitakin laitteita kun voi etäohjata jopa netin kautta softilla mutta hubissahan noita ei ole eikä taida hubin kovolle muualta verkon kautta päästäkään?

  Kysymykseni oli ehkä hiukan turhaan kaukkaa haettu tämän värkin kohdilta.
 • DNA Iiro    palveluneuvoja.
  Olisiko teidän asia hoitaa kuntoon esim. hubin "ominaisuuksien" toimivuus/luotettavuus, myös kuvan laatu HD maksukanavilla ja yleensä. Pientä pikseli mössöä juoksentelee pitkin ruutua ja kuva on varsin eloisan oloinen.
  Kuva myös nykii vähän väliä.
  Tv on LG 65C8 ja kaikki hmdi piuhat ON vaihdettu uusiin 10.2 Gbit/s , eli VIKA EI OLE tässä päässä ja töpseli on seinässä !!!!

  Myös tämä on kehitysehdotus.

 • Onko muilla vastaavaa eli Youtube sovellus jumittaa hubin ja virtajohto pois ainoa ratkaisu? Olen nyt kaksi kertaa mennyt Youtubeen kirjautumista varten ja molemmilla kerroilla hubi jämähtää muutamassa sekunnissa. Enää en uskalla kokeilla koko sovellusta 😃
 • Mulla alkaa hubi jumittaan jos näyttöasetyksissa ei ole "auto" valittuna. Youtube toimii 24Hz tilassa jos en yritä tehdä mitåän muuta hubilla.

  Android N käytössä ja LG 4k televisio. Hubi tarvii kyllä ilmavan tilan ja mahdollisesti lisäviilennystä kun se kuumenee aika herkästi ja alkaa sitten kans sekoileen...
 • Minulla Youtube vain pysähtyy, eli muutaman sekunnin pohtimisen jälkeen laite ilmoittaa että "Youtube on pysähtynyt", mutta ei se ihan jumiin vedä koko hubia. Jos Youtube appin päivitykset käy poistamassa niin vanha versio toimii, mutta se päivittyy pian automaattisesti takaisin uudempaan versioon joka ei toimi. Tämäkin vika on vaivannut hubia jo kuukausia. Joskus ennen on YouTubekin siinä toiminut.
 • Voi voi, nyt se gardinaalimoka tuli tehtyä.
  Hubi toimi aiemmin siedettävästi ennen tuota kovalevyä.
  Tallentaa...ei tallenna..tallentaa.. no nysse piru buuttaa koko homman, lataa androidin ja mustaa mustaa..kaikki tv-kanavat on jumissa.

  Onneksi vasta viikko mennyt tilauksesta, joten täytynee alkaa pakata laatikkoa lähetyskuntoon.
  Missä se tammikuun päivitys viipyy?
  Luvattiin tammikuun ensimmäisellä puoliskolla.....
 • v1.0.30 päivityksen jälkeen ei verkkotallennus ole onnistunut hubin kautta kuin satunaisesti, useimmiten tulee ilmoitus Verkkotallennus ei ole käytettävissä.
  Aiempien verkkotallennusten katselunkin kanssa alkoi ongelmat, ilmoittaa ettei katselu onnistu juuri nyt kokeile myöhemmin uudelleen.
  Android puhelimella ja iPadillä samojen tallenteiden katselu onnistuu, kuin myös verkkotallennus.
 • Kannattaa kokeilla dnatv versiota 29. Android mökki, asetukset, sovellukset, dnatv ja poista päivitykset. Näin palautuu versio 29. Sitten kun tulee päivitys teksti, niin EI päivitä 30 versioon.
 • Jeps...tallennus hävisi täälläkin päivityksen myötä...ei helvetti...ei tälläistä laitetta voi olla olemassakaan. Olemme varmaan kaikki mukana jossain suuressa ihmiskokeessa "kuinka paljon asiakas kestää" 😀
 • Tulevan viikon aikana teen sopmikusen joko Telian tai Elisan kanssa ja puran vihonviimein DNA:n sopimuksen. Kiikutan kaikki DNA-romut kaapeleineen liikkeeseen jätesäkissä.

  Samalla irtisanon myös perheen kaikki puhelinliittymät DNA:lta.

  Riittää tyhjät lupaukset ja kusetus. DNA ei hyvitä yhtään mitään toimimattomista palveluista ja laitteista. Kehtaa pyytää palkatta ja korvauksetta myös Beta-testaajaksi asiakkaitaan. HÄVETKÄÄ!
 • Jep. Verkkotallenteita EI tarvitse edes yrittää katsoa kun ei toimi.
  Ja jokaikinen maksukanavan lähetys nykii ja ruudulla vaeltelee pikseli mössöä siellä täällä, mutta ilmaiskanavat näkyvät virheettömästi.
  Epg toiminta täysin naurettavaa, kun laittaa tallennuksia, niin joka kerta kun painaa tallennus-nappulaa se katoaa vähäksi aikaa näkyvistä ja latautuu tosi hitaasti takaisin näkyviin !!?
  Kahta kanavaa EI voi tallentaa yhtä aikaa vaikka boxissa PITÄISI olla kaksi viritintä, mikä oli ylensäkin syy hommata tämä hubi, ruutuun tulee vain virhe ilmoitus joka ei katoa siitä edes silloin kun ajastukset on mennyt ohi ja niin jää muutkin tallennukset äänittämättä.
  Tavan räpeltämistä ja tästä pitää vielä maksaa.......!
 • Netflixin katselun jälkeen kun palaa katsomaan televisiokanavia niin mustaa ruutua vain näkyy. Virtajohdon tuuletus korjasi tilanteen. Onhan tämä aika surullista, milloin @Ville Partanen saadaan boxista uusi painos? Sillä sehän on ainoa korjaus mikä on saatavilla ja toivottavasti olette ottaneet tästä jotain opiksi.
 • Palautus versioon 29 auttoi verkkotallennukseen ja tallenteiden toistoon. Kiitos vinkistä Sami S.
 • Tuohon striimipalveluitten nykimiseen liittyen tein hieman vertailevaa tutkimusta Apple TV boxiin. Kytkin molemmat laitteet televisiooni, eri hdmi portteihin ja vaihdoin niitä vielä varmuuden vuoksi ristiin.

  DNA TV hubilla esim. Viaplayn striimi nykii kaikilla Hdmi näyttötiloilla.
  Apple TV (gen. 4) ei nyi yhtään, vaan kuva liikkuu täysin saumattomasti.

  Apple tv maksaa 150 e. Ei siis mitenkään kallis laite. Kuinkahan halpaa rautaa mahtaa tuo Hubi siis oikein olla....
 • Kozel 
  Jos verrataan kahta tekijää niin Applehan on vanha tunnettu ja monen arvostama vanha valmistajamerkki.

  Sagecomista ei taida monikaan olla kuullut eli merkki jotaa ranskaan mutta esim. ainakin minun hubion tarrassa luki että se on valmistettu tunisiassa

  Kun sitten vielä softaa kyhäilee kuka ties missä joku poruka niin onko ihme että laatu on eri asia kuin tunnetun valmistajan laittessa joka on varustettu valmitajan itsensä tekemässä softalla Sagehan ei taida edes myydä omia tuiotteitaan omilla softilla ja nimellä vaan toimitta näitä operaattorieden itselleen merkkaamia tuotemerkkeja kuten DNA hubi

  Hitatason voi itsekin nähdä katsomalla vaikka googlella tai ebaysta mitä vastaavat maksaa euroopsassa kiinasta puhumattakaan 😀

  https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=sagecom&_sacat=0 

  Kuten noistakin näkee niin yleensä näissä on aina jonkin operaattorin nimi kytketty

 • Ensimmäistä kertaa törmäsin Sagem(Sagecom) merkkiin kun 1€:lla ostin boksin Viasatilta vuosia sitten. Että oli surkea boksi. Kaatuili ja tilttaili jatkuvasti.

 • Ei ihme että kaatuilee, kun SoC on mitä on. Kuten jo aiemmin on tullut mainittua, kyllä tuolla on hw dekoodaus käytännössä kaikille tällä hetkellä käytössä oleville pakkausmuodoille, mutta sitä raakaa voimaa kyllä uupuu - ja pahasti mikäli melko vaikeasti löydettävissä oleviin spekseihin on uskominen. 1,5 GHz tuplaydin on melko kesy nykypäivän mittapuulla ja valitettavasti tuo näkyy laitetta käytettäessä. Ja näkyy, koska edellä mainittuun yhdistetään vielä todella vaatimaton määrä muistia, niin soppahan on kokolailla valmis. Jonkun Sagemcomin tiedotteenkin löysin...

  http://www.sagemcom.com/press-events/press-release/detail-view/news/dna-and-sagemcom-launch-the-dna-tv-hubi-an-open-android-tvtm-hub-1/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=d834823d9d2528c9e544e7e20476d6a1

  Unique, ground-breaking... Jepjep, niinpä niin. Eikö yhtään parempaa SoC:ia olisi ollut tai olisiko Villen mielestä muistia edes voinut olla vähän reilummin?
 • Jatkoa edelliseen. Kyllähän tällä juuri niitä Netflixejä ja Youtubeja pyörittelee DNA TV sovelluksen ohessa, mutta mitä uniikkia tai mullistavaa tässä on? Ei kertakaikkiaan mitään. Android versiokin tosiaan laahaa pahasti jäljessä ja viimeisten kommenttien mukaan Nougat ei ole vielä läheskään valmis...

  Ja jottei DNA:n puolelta aleta torumaan keskustelun harhautumisesta kehitysehdotuksista, niin ehdotan ihan kylmästi laitetta paremmalla järjestelmäpiirillä ja Androidin osalta varmaan voisi hypätä nougatin yli joko oreo:n tai Pie:n kimppuun? Jaa niin, mutta miten se muisti ja tallennustila mahtaa riittää näiden pyörittämiseen?
 • Tässä taas illalla ns. ajansiirtoa tarvitsin. Lemppariohjelmaa hubista katselin ja kännykkä soi. Eihän siinä mittään, paina [Pause]...
  Puhelun jälkeen yritin sitten jatkaa ohjelman katsomista, juu eihän se toiminut, ääni oli hukassa ja kun yritin kelata eteenpäin josko ääni palaisi, alkaakin kuva pykiä ja pätkiä niin että on katselukelvotonta!!!!

  DNA-valheisiin aikanaan uskoneena tuli viimisen päälle palvelut hankittua hubin kovalevyä myöten ja puolitoista vuotta myöhemminkin edelleen mikään ei toimi. Kiitos DNA
 • Sami S 
  Kuten sanoin niin aina joku operaatori on näitä halvalla itselleen brändännyt mutta joku sentään oppii kerrasta:)
  Tuossa sentään oli hinta kohdillaan eikä pyydetty satasia
  Laatukin näyttää sitten vuodesta toiseen olevan sama luokkaa 😀

 • Mikko 
  Et kai vakavissasi luule että versiot uuudemmat pyörii kun N jo osoittautui ongelmalliseksi 😀

  Ei "Warresta" saa Ferraria vaikka mitä tunkisi ohjaajan paikalle.

 • Sagemin päätuote ollut aikojen alusta, tai ainakin kauan maksupäätteet/-kortinlukijat. Niihin törmännyt tavantakaa milloin missäkin, pikkupuodeissa, takseissa jne. Pääsääntöisesti toimineet mitä muistan. Sagem vain haukannut liian ison kakun kun kähti näihin "älylaitteisiin". Minulla ensimmäinen kohtaaminen Sagemin digiboxiin oli CanalDigitalin surkea tallentava boxi. Täytyy sanoa että on aika lähellä jopa tätä DNA TV-hupatusta. Hohhoijaa. Tuntuu oudolta että DNA ei muka tiennyt Sagemin edellisistä "onnistumisista", pelkkä hintako laittaa DNA:n tekemään järjettömiä valintoja. Tämän DNA ainakin osaa..
 • Jotenkin alkaa tuntua, että kaikkein paras (ja ehkä ainoa) ratkaisu olisi irrottaa DnaTV appi laitteesta, ja tehdä siitä geneerinen Android versio myös Android TV puolelle. Silloin voisi laitteet kukin valita haluamallaan tavalla. Ja tietty DNA:kin viosi tarjota eri rautoja joita DNA sitten virallisesti tukee. Markkinoilla on vielä tällaiselle oman kovalevyn sisältävälle laitteelle selvä aukko. Ainakin niin kauan kun maksukanavien verkkotallennusten tekijäoikeuksia ei saada sovittua (miksiköhän???) ja verkkotallenteiden laatu pidetään siellä missä se tänään on (miksiköhän ???).
 • @PW Laitoin tästä aiemnin kommentin, mutta jostain syystä se poistettiin. 🤷🏼‍♀️
  Jopa kanavahaussa oma järjestys pysyi enallaan.
  Meillä on Norra kaapelikanavasetti, mutta jännästi IPTV-kanavat näkyivät vain hetken mobiilissa, sitten katosivat.
  Hubissa näkyy, mutta käytämme kaapeliversioita.
 • Pakko kommentoida sen verran kun nyt Android TV laitteita tutkiskellut.

  Suurin osa markkinoilla olevista sertifioiduista laitteista (esim netflix toimii) on melkoista kuraa. Dual Core, 2GB muistia ja 8GB tallennustilaa. Esimerkiksi Xiaomi Mi Box S joka on kehuttu yhdeksi parhaimmista tällä hetkellä.

  Muutamia poikkeuksia tuohon on kuten vaikkapa Nvidia Shield TV.

  Tuon perusteella kyse ei voi olla pelkästään raudasta, vaikka Googlekin on tähän puuttunut ja on ilmoittanut määrittelevänsä minimivaatimukset android tv laitteille jatkossa.
 • @Panda, samaa mieltä, kyse ei ole itse raudasta suoraan, tämäkin rauta riittäisi, jos softa olisi kunnossa. DnaTV softa toimii ihan kohtuullisesti mm. puhelimessa, joten itse TV-softassakaan vikaa ei välttämättä ole, ainakaan kauheasti. Toki puhelimissa raudassa on huomattavasti enemmän puhtia. Ja huonosti koodattu softa vaan vaatii enemmän tehoja, vaikka varsinaisia virheitä sekään ei tietty kestä

  Jostain syystä tuo Android+DnaTV:n yhteen nitominen ei kuitekaan toimi ollenkaan. Osaamattomuuttahan se on,100% varmuudella. Ehkä vaan suutarin olisi pitänyt pysyä lestissään, tai ainakin hankkia sellainen osaaminen mitä tarvitaan. Kaikkein eniten kuitenkin ihmetyttää se, ettei tätä saada kuntoon, tai vaihtoehtoisesti nosteta käsiä pystyyn ja tunnusteta, että sorry, ei onnistunut.
 • Siksi tuo 19.90€/kk hinta. Sillä saadaan kuluttaja itse maksamaan hubi uudelleen ja uudelleen. Helppo DNAn vaihtaa laitteita tulevaisuudessa.
 • Panda 
  En tieadä mistä tietosi olet katsonut mutta minusta näytää että surempi osa tässä taulukossa olisi Quad-core tyyppiä ja oli siellä Octa-Core myös.
  https://sites.google.com/view/droid-tv/home
  Onko sinulla omaa kokemusta Xiaomi Mi Box S purkista?

  Ydinten lukumäärän lisäksi kannattaa katsoa myös valmistaja ja piirin tyyppi sillä sekin vaikuttaa asiaan

  Toinen seikka sekin että oletteko nähntee vastaavaa määrää "kehua" jonkun toisen valmisteen kohdalla jossakin nettipalstiolla ja varsinkin kun verrataan että myyntimäärät muissa merkeissä ovat aivan eri luokkaa ja ympäri maapallon,

  Painotan kuitenkin edelleen myös softan tekijän osuutta ja nyt kun autoissakin on tuota tietotekniikka rutosti niin miten luulisitte mersun toimivan dna-tiimin softalla?

  Jari 
  Valta osaan näitä "kiina-purkkeja" saa kytketyä minkä tahansa usb kovalevyn
  mutta tässä on vähän sama kuin puukon myymisessä.
  Miten tulkitaan sitten se mitä puukolla saa tehdä.
  Kaarnalaivoja saa vuolla mutta ei naapurin kylkiluita 😀

  Toisaalta juuri joku palstalla kertoi että kun laittoi kovalevyn hubiin sitten alkoi ongelmat.
  Tuo saatta osittain johtua siitä hubin virransyötöstä joka ilmeisesti sitten menee polvilleen kun kovalevy ottaa virtansa hubin kautta.
  Poweriongelmistahan on ollut paljon palstalla jttua

  Minusta tämä hubi ja sen sidonnaisuus on pelkkää bisnestä myydä laitetta sillä kyllä ohjematarjonta ja kanavapaketit voisi sitoa mihin tahansa myytäväään purkkiin aivan samoin kuin televisioihinkin eli kortilla tai koodilla.

 • @Sitä saa mitä tilaa 

  "Miten tulkitaan sitten se mitä puukolla saa tehdä "

  No tohon löytyy konsteja vaikka kuinka paljon, levy voidaan kyllä salata muutenkin kuin rautatasolla. Ja ainoa oikea tapa tehdä salaus on sitoa se käyttäjätiliin, eikä rautaan. Sidonnan voi tehdä vaikka sen perinteisen kortin kautta (voi hyvin olla myös "softakortti" vastaava kuten esimerkiksi eSIM). Rautaa pitää voida vaihtaa menettämättä kaikkea, tässä tapauksessa tallenteita.

  "Minusta tämä hubi ja sen sidonnaisuus on pelkkää bisnestä myydä laitetta sillä kyllä ohjematarjonta ja kanavapaketit voisi sitoa mihin tahansa myytäväään purkkiin aivan samoin kuin televisioihinkin eli kortilla tai koodilla "

  Nimenomaan, eikä ainakaan allekirjoittaneella ole mitään tätä businesta vastaan. Mutta kun jotakin myy, sen pitää toimia niin kuin luvataan. Vikoja voi olla ja tulla, mutta ei millään niiden korjaaminen voi kestää vuosia. Ja markkinointi jatkuu samoilla lupauksilla ja täysillä, mun mielestä tämä toiminta lähestyy jo petosta.

  Toki tässä pitää syyttää myös itseä, ja omaa tyhmyyttä, kun tätä on näinkin kauan katsellut.


 • Jari 
  Kovo asiassa ollaan aivan samaa mieltä.
  Näin se on että bisnes tätä maailmaa pyörittää mutta bisneksenkin pitäisi olla reilua asiakaankin kohdalla.

  Jokainen voi mielessään pohtia ollaanko tässä nyt siinä rajoilla että homma ei enää täytä kuluttajansuojan ja virhevastuun pykäliä?
  Sikäli kumma tämä kuluttajien pitäkmielisyys että kukaan ei pitäisi tai hyväksyisi moista jos joku kotitalouskone tai vaikka auto tomisi samalla luotettavuudella sillä eihän tämä hubi ole millään muulla lailla mullistava keksintö kuin vikojensa suhteen.
  Ihan vastaavia virittimillä varustettu android bokseja on muillakin valmistajilla eli tuossa voi vertailla eri merkkin tasoa
  https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=android+tuner+tv+box&_sacat=0

  Hassua sekin että hommaa ei itse voida korjata ennen kuin joku viranomainen siihen puuttuu,
  Näinhän kävi juuri kun DNA väitti aikansa ettei muita modeemeja saa kytkeä kuin heidän omat "hyväksymät" mutta sitten viestintävirasto latoi faktat tiskiin ja totesi tässä rikotun lakia ja eu säädöksia jolloin oli sitten pakko muuttaa tuokin toimintatapa lain mukaiseksi mutta saihan siinä aika kasan modeemeja tuollakin väitteellä kaupaksi
 • Aika  halpaa on nämä laitteen tuolla itämailla valmistetuilla 😀
  esim. saksan ebayssa on hyvä vertailla hintoja suhteessa rautaan ja android versioon
 • Tässä muuten vielä yksi pätevä kehitysehdotus
  Jotkut ovat kertoneet että hubin kaukari sekoittaa muita kodin laitteista.

  Joissakin laitteissa on kaukosäätö toteutettu bluetootin kanssa joten ei sotke muita laitteita eikä vaadi että koko purkki täytyy olla edes näkyvissä

 • Tässä onkin sitten jo  uusinta oivallusta koko hommassa:)
  https://www.ebay.de/itm/Android-8-1-Oreo-Wireless-Charger-4-32G-Quad-Core-WIFI-Smart-TV-BOX-4K-USB3-0-DE/254077937782?hash=item3b2839a876:g:Kh4AAOSw76lcQJ8L:rk:23:pf:0

  No kohta joku taas sanoo ettei t uossa oleviritintä mutta sellainenhan on joka telkkarissa ja materiaali siirtyy koko ajan enenemässä määrin nettiin:)
 • @Panda

  Kuten edellä joku jo totesikin, on varmasti heikolla järjestelmäpiirillä olevia laitteita liikkeellä, mutta kysymys kuuluukin, miksi DNA on mennyt tällaisen heikon laitteen valitsemaan? Tutkiskelin Broadcomin valikoimaa ja sielläkin olisi ollut parempia vaihtoehtoja. Ville vaan on käynyt niiaamassa halvimman raudan valmistajalta ja vielä kehuu tätä mullistavaksi kokemukseksi. Itse en millään keksi, mikä tässä on mullistavaa.

  Käyttökokemus on ihan erilainen kunnon laitteilla, mielestäni DNA:n hubi on hidas. Eikä tilanne ainakaan tule helpottamaan tulevien Android päivitysten myötä. Kuten todettua, "television" katseluun menettelee, Android TV laitteena aika p***a.
 • Mikko 
  Kai sitä muitakin on kuin Broadcomin .

  No onhan tämä mullistava etten sanois suorastaan häkellyttävä purkki.
  Hankin tuon aikoinaan kun se tuli mutta jo silloin oli sellainen tutiina ettei tämä koskaan tule kuntoon kun edellinen DNA HD-2 digiboxikaan ei 2 vuoden takuuaikana saatu toimimaan niin ettei se omia aikojaan välillä boottaillut.
  Surulliasta todella ettei talossa osata valita laitteita sen mukaan että ne olisi luotettavasti toimivia.
  Kyllä katseet todella kääntyvät sinne sisäänostajien tietotaitoon ja kokemukseen kun ongelma laitepuolella tahtovat kasaantua aina samaan taloon.
 • On tietysti muitakin valmistajia kuin Broadcom. Kun puhutaan luotettavuudesta, en silti vetäisi suoraan mukaan sellaisia kuin Amlogic, Rockchip, Allwinner... Esimerkiksi Mi Box on kyllä mainio laite, tai jo jokin aikaa sitten julkaistu Minix U9-H. Näissä on panostusta softaan ja etenkin Minix tekee hyviä tuotteita. Broadcomin muut socit otin vertailuun, koska DNA ja varmaan muutkin sopimusosapuolet vaativat tiettyjä sertejä yms. jotta voidaan jaella sisältöä.

  Mitään syytä tätä purkkia ei ole kyllä julistaa mullistavaksi. Olkoon miten vaan puhdasta mainospuhetta, niin typerältä kuulostaa kun mitään katetta näille sanoille ei ole.
 • Mää ajattelin rakentaa raspberry pi laitteesta dna tv purkin. 😀 Ihan vaan koska mä voin. Ja ihan vaan osoittaakseni että inexpensive raudalla saa ihmeitä aikaan kun tietää mitä tekee 😃
 • Mulla on ollut jo jonkun vuoden rasberry pi2 purkki, hyvin toimi. Mutta siirryin sitten hubiin kun tuli tarjous noin vuosi sitten.
 • Sietäisin ton boxin satunnaiset kaatumiset ja mustat ruudut yms. "pikkuharmit" mutta nykivää kuvaa ei voi katsoa. Varsinkin kun tietää, että muilla laitteilla (esim. Google Chromecast ja Apple TV) striimi toistuu niinkuin pitääkin.

  @Ville Partanen voisi kommentoida onko tuohon mitään parannusta luvassa. Siis ei mitään ympäripyöreää, että päivityksiä tulee koko ajan, vaan oikeasti onko tuohon ongelmaan tarkoitus tulla joku korjaus tai edes parannus?
 • Täällä on näemmä toinenkin Panda. Noh.

  Mutta joo, pahoittelut. Jäi huomaamatta toi prossun vaihtelevuus kun muisti ja tallennustila sama. Mi Box S on quad core.
 • No nyt on hubin ongelma  ratkaistu kertaheitolla.
  ""Minäkin vaihdoin sähkön toimittajaa ja hubin ongelmat loppuivat siihen. Tämän uuden sähköyhtiön sähkö on tasalaatuisempaa""

  Näin kertoo käyttäjä t uolla sivulla :).

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hermot-menee-hubiin/?fbclid=IwAR0gyhq_4iKj4gHSnVmgBgAzbd2Vlz0RsC2Ma6kLyRQiDbuOx3gy5La4ZBA
 • @Sitä saa mitä tilaa

  Sähköyhtiötä en ole vielä kokeillut vaihtaa 😀 :) 😀 :),

  mutta sen sijaan vaihdoin Hubiin virtalähteeksi kokeeksi kunnollisen säädettävän stabiloidun labravirtalähteen. Pitää testailla muutama päivä, ja katsoa vaikuttaako mitään ja jos, niin hakea jostain (taatusti jostain muualta kuin vaihto-virtalähde DNA:lta! ) joku kunnon virtalähde.
 • Jari 
  Samaa jo aikoja sitten ehdotin että kaivakaa jostain sellanen vanhan ajan virtalähde joka on muuntajalla ja heittäkää se hakkurihässäkkä pois mutta ei taida täällä olla montakaan joka sitten ymmärtää edes sen verran että osaa hakea arvoilta oikean laisen ja kytkeä vielä niin että napaisudet menee oikein.
  Toisaalta eipä se kuulu asiakkaan velvollisuuksin edes hakea tuollaista

  Halvat hakkurit jo sinällään saattaa säteillä tie mitä häiriötä.
  Törmäsin aikoinaan läppärin virtalähteeseen joka säteili sellaisia taajuuksia että matkaradiosta huollon pöydällä vaimeni ääni vaikka oli seinä välissä 😀
 • Netflixistä ei onnistu minkään videon katsominen, vaan ruutuun tulee ilmoitus ( emme voi toistaa tätä nimikettä tällä hetkellä. Yritä myöhemmin uudestaan tai valitse toinen video)
  Television omalla apsilla näkyy ongelmitta. On tämä sanoinkuvaamattoman hieno boxsi.
 • Tälläinen vastaus löytyy tukifoorumilta

  Sain Netflixin toimimaan kun resetoin koko hubin takana olevasta napista:)
  Eli sellainen ohje tänne myös palveluneuvojille jos joku muukin sattuu painimaan saman ongelman kanssa;)
   Virhe.
  Netflixiin ei valitettavasti saatu yhteyttä.Yritä käynnistää Netflix-sovellus uudelleen (-115)

  Marko

 • Minulla on korjaantunut tuo Netflixin "emme voi toistaa tätä nimikettä tällä hetkellä"-ongelma ainakin joskus ihan vaan Netflix-sovelluksen sammuttamisella ja uudelleen käynnistämisellä, kun tekee sammutuksen Netflixin valikon kohdasta "Asetukset - Poistu netflixistä", ei suoraan päävalikon "Poistu netflixistä"-kohdasta. Niillä on jotain eroa. Ilmeisesti päävalikosta poistumalla sovellus jää kuitenkin jonnekin taustalle, mutta asetusvalikosta sammuu kokonaan tms. En muista varmaksi onko auttanut vain joskus vai joka kerta.
 • @Matti, @Sami S, @Monikanavaäänetön

  Yleensä tällaisissa ongelmissa (siis kaikissa Androideissa) riittää, kun tyhjentää ko. ohjelman datat (Cache ja/tai kaikki ohjelman data) Androidin omasta asetusten sovellusvalikosta. Cachen tyhjentäminen ei yleensä aiheuta mitään, datojen mukana menee yleensä myös mm. kirjautumistiedot, eli palveluun on datojen tyhjäämisen jälkeen kirjauduttava uudelleen

  Ei silti, että tällaiselle pitäisi olla tarvetta (jos softat toimii), mutta näin toimien ei ihan kaikkea tarvitse aloittaa alusta niin kuin silloin jos koko purkin resetoi...
 • Milloin se tammikuun ensimmäiselle puoliskolle luvattu päivitys tulee?

 • Minun Hubi päätti tehdä niin, että yllättäen kesken TV:een katsomisen äänet hävisivät. Nyt toimii niin, että osalla kanavista äänet kuuluvat ja osalla ei. Samoin sovelluspuolelta (Katsomo, Youtube yms. ) hävisivät äänet. Mitään muutoksia en asetuksiin tehnyt. Eikä äänet tule takaisin vaikka kuinka repii sähköjä seinästä. Nyt joutuu taas jälleen kerran vetämään laitteen tehdasasetuksilla ja virittämään kaiken alusta.

  On tämä vekkuli laite.


 • @ville partanen

  Voisitko vastailla välillä jotain? Milloin esim. seuraava päivitys on tulossa??

  Vai ollaanko koko hubiprojektia ajamassa alas?
 • Jari
  On tämä hubin koodaajatiimi aika ovelaa kun tehdään kaikenmoisia jekkuja ja laastarikorjauksia koodiin kuten esim. tuo autobootti yöllä 😀

  "Kehitysehdotus"
  Jos tuo Cahhen täyttyminen on ongelma niin eipä ole noille Pelle-Pelottomile sitten tullut mieleen koodata automaattia jolla Cachen tyhjentäminen toimisi itsestään aina määrätyn ajan kuluessa tai sen ohjelman loputtua mihin tiedostot littyvät.

  sami 
  Ei taida hubissa olla mahdollista ottaaa varmuuskopiota asetuksista jolla saisi säädöt ja kanavat ennalleen

  Tuossa toinen kehitysehdotus tiimille.

 • ...jatkoa virtalähde testiin

  So far so good, eli ekaa kertaa hubi ei ollut jumittunut tuohon yölliseen laastaribuuttiin. On se tosiaan vekkulia, kun tehdään hullu workaround, ja sekään ei sitten toimi, vaan tuo vaan isompia ongelmia mukanaan :). No jos syy on virtalähde tai rauta muuten, ei sitä tietty koodilla korjaa.

  Virtalähteen mukana samalla tuli seurattua hubin virran kulutusta. Notrmitilassa kovalevyltä toistettaessa hubi käyttää noin 0.8A virtaa (eli 9.6W), piikit oli bootatessa jossain 1A:n nurkilla. Jos hubin hakkurin kilven mukaiset tehot on yhtään kohdallaan (max. tuotto 2.5A) ei toi alkuperäinen virtalähde ainakaan pitäisi koville joutua.

  Toinen mielenkiintoinen juttu on stand by tilan virran kulutus, se nimittäin on noin. 0.6A eli 7.2W. En tiedä mitä tuolla oikeasti sammuu stand by tilassa, mutta ainakaan sähkön säästön takia tota ei juurikaan kannata sammuttaa. Virrankulutus putoaa ja säästöä syntyy kokonaiset 2.4W päällä oloon verrattuna. No onhan se prosentuaalisesti jotain, ja maailman mittakaavassa iso säästö, mutta ei ainakaan noin niin kuin henkilökohtaisesti ajatellen juurikaan kannata.

  Boottaakohan tuo yöllä, jos laite on päällä? Jollei, jättämällä virrat päälle voi säästyä ainkin yö-bootin ongelmilta. Pitää vissiin koodata Logitech uusiksi tuolta osin ja kokeilla....
 • Jari 
  Sulla kun tuntuu olevan homma hallussa niin teepä kuormitustesti hubin powerille vaikka auton polttimoita kuormana käyttäen ja katso lähteekö luvattu maksimiteho vai karkaako sauhut sekä paljonko jännite vaihtelee kuormituksen mukaan

 • @Sitä saa mitä tilaa 

  On toi alkuperäisen virtalähteen mittaaminen ollut pitkään mielessä, vielä en vaan ole saanut sitä aikaiseksi. Itse asiassa meinasin siitä aloittaa, mutta kun en ensihätään keksinyt sopivasti säädettävää kuormaa mittausta varten, päätin kokeilla syöttää purkille jännitettä jonka tiedän olevan kunnossa. Mittasin kyllä tyhjäkäyntijännitteen alkuperäisestä virtalähteestä, se oli 12.2V. Labravirtalähteen puolestaan säädin tasan 12.0V:ksi, se kun ei notku eikä tarvitse varalle yhtään ylijännitettä puskuriksi...

  Mutta katsotaan, jos jossakin välissä saan jotain mitattua. Tosin, luulisi, että DNA olisi moisen mittauksen jo aikoja sitten tehnyt, ja poissulkenut tuon ongelman? Boksin valmistajasta ja suunnittelijasta nyt puhumattakaan. Taitaa olla kyllä liian optimistista ajattelua...


 • Jari 
  Jos ei omista keinokuormaa niin sen tekee helposti vaikka 12V auton polttimoista kun niissähän on vattimääräkin suoraan merkattuna.

  Esim. takana yleensä ennen ledivalonheittimiä oli jarru / takavalo 21/5W
  ajovalot 45/55W
  jos lasket poverin jännite X virta saat suunnilleen sen antaman tehon vateissa

  Nuo taitaa olla sen sortin tavarasta koottu nuo virtalähteet että marginaalit voi olla kymmeniä prosenttejakin.

 • @Sitä saa mitä tilaa

  Juu, on kyllä sähkötekniikan perusteet hallussa ja kaikkea on vuosien varrella sekä suunniteltu, että rakennettukin. Toi sun ehdottama lamppuista tehty kuorma on hiukan karkea jakoinen jos haluaa järkeviä tuloksia boxin toimintaa simuloiden. Boxin ottama virta kun vaihtelee vain 0.7A - 0.8 A:n välillä normaalitilassa. Sitä toki voi tollakin kytkennällä testata missä vaiheessa se kuuluisa sininen savu jolla kaikki elektroniikka toimii,  tulee virtalähteestä ulos. Mä en hae ihan sitä...

  Paras on mitata jännitteen (ja virran) käyttätymistä ihan silloin kun boxi on käytössä ja virtalahde syöttää sille virtaa. Jännitemittaus on helppo tehdä, virta vaatii jo hiukan enemmän virittämistä...Ongelma on enemmänkin pitkäaikainen seuranta (lue: kotoa löytyvillä välineillä), nuo heilumiset kun ei välttämättä näy just silloin kun tuijotat mittaria. • Jari 
  Siksi ehdotinkin tuota lamppu keinokuormajuttua koska lamppuja on vaikka mille vattimäärälle ja niitä rinnan kytkemällä saa vakaan kuormat toisin kuin esim. hubia kuormana käyttämällä.

  Nythän oli tarkoitus vain testata sen poweri stabilisuutta eri kuormilla.

  Minulla on kyllä Unit-T yleismittari joka ei ollut edes arvokas ja siinä on liitäntäjohto jolla sen voi kytkeä RS- piuhalla tietokoneelle mittaamaan muutoksia mutta ihan sikanopeissa piiki muutoksissa tuokaan ei ole enää tarkka siksi se lamppu tai tehokas säätövastus ja yleismittari on paras tuollaisessa hommassa

  Hubin kaatumisen esim. jänniteiden ja virran suhteen saat testattua jos virtalähteessäsi on myös portatomasti säätyvä virta alue

 • Näkyy selkesäti kuinka usko loppuu jokaisella DNA:n kykyyn ja osaamiseen ratkaista ongelmat TV-hubissa. Keskustelu täällä hyytyy ja pikkuhiljaa kuolee kuolevan tuotteen/laitteen mukana.

  Varmaan kannattaisi oikeasti DNA:n tehdä viimein asialle jotakin konkreettista ennenkuin täällä keskustelu kokonaan muuttuu vaihtoehtojen hakuun. Taitaa olla Elisa-viihde se kilpailukykyisin näistä vaihtoehdoista. Mitäpä kansa sanoo?
 • Niin, mitäs täällä sen enempää keskustelemaan, kun DNA:n väki loistaa poissaolollaan. Itse en jaksa odottaa kovin paljoa, koska pysyn kannassani sen suhteen, että on alunpitäen valittu surkeaa rautaa.
 • "ilman kypäräähän siellä mennään; Herran haltuun, hyvä siitä tulee", about näin varmaan totesi joku viisas dna jory pari vuotta sitten..
 • Ylermi 
  Minusta kannattaa ensin kartoittaa mitä tarvitsee.
  Onko itsellä talossa kunnollinen kaapeliyhteys tai harava-antennijärjestelmä.
  Tarvitaanko viritintä vai riittääkö että kaikki kanavat tulee hyvällä HD ja UHD laadulla IPTV järjestelmästä.
  Lisäksi kustannuksiin vaikuttaa se jos asuu kerrostalossa tai taloyhtiössä jossa jollakin operaattorilla on tehty taloyhtiösopimus.

  Esim, meillä on sekä DNA että Telian kanssa tuo.
  Telian liityntä maksaa kaikkiaan modeemeineen ja digibokseineen 20 euroa kuukaudessa. x24kk

  Vastaavasti DNA 100 megan netti maksaa meillä taloyhtiösopparilla 9,90 johon sitten lisäkustannuksena modeemi 5.25 ja hubi 19.90/kk x24kk

  Elisa viihde laajakaistalla 39.90/kk Huon tässä ei ole taloyhtiöhintaa kuten edellisissä koska en voinut tarkistaa kun meillä ei elisaan ole sopparia.

  Joka televisiossa on nyt kuitenkin viritin joka mielestäni karsii sen tarpeen että boksissa pitäisi viritin olla ja joissakin myös nuo älytellkkarijutut ja kirjastot.
  Toisaalta on myös edullisia android TV-boxeja joissa on jopa satelliittiviritinkin mukana.
  Tällöin pitää vain tutkailla että mitä kaikkia kirjastoja niillä pystyy katselemaan.

  Tällaisiin tulokiin tulin nettiä selatessa muta jokaine voi itsekin selailla omat mahdolliset sopimukset mitä omassa talossa on saatavilla
 • Nyt mennään kyllä jo ohi ketjun aiheesta, mutta itse olen ollut hyvin tyytyväinen DNA:n asiakas. Joskus Telian (silloin Sonera) asiakkaana olleena voin sanoa, että eroa on kuin yöllä ja päivällä - tämä DNA:n eduksi.

  Tämä hubi on valitettavasti paha ohilaukaus DNA:lta. Oma kehitysehdotukseni tosiaan on, että DNA:lla myönnetään virhe ja siirrytään spekseiltään nykypäivän tasoa vastaavaan rautaan.
 • Täällä myös DNA toiminut, joskin edeltäjä Welho vielä astetta paremmin, asiakkuus on meillä jo HTV-ajalta.

  Hubikin toimii meillä; olemme stadin kaapelitalous uudehkossa talossa, Hubin kuva ja toiminnan vakaus hakkaa Wbox HD 2 ja 3 boxit mennen tullen - niissä kuva pikselöi ja buuttailivat itsekseen monta kertaa päivässä kesken katselun/tallennuksen. Tätä ei tapahdu Hubissa meillä lainkaan, vaikka on päällä aamusta iltaan.
  Välillä tehdään uudelleen käynnistys Androidia myöten.

  Käytämme Hubissa myös sovelluksia mm C More ja Ruutu. Joskus myös Netflix ja Viaplay, mutta niissä kuva ja ääni on niin parempi Smart TV:n kautta, että käytetään yleensä sieltä.

  Käytössä on myös vanha isokokoinen Welhon tallentava HD-boxi kortilla, sekään ei buuttaile kuin harvakseltaan.
 • Wbox toimii paremmin, vaikka sarzun nyt taas oli pakko hubia kehua (sen sadannen kerran) ja verrata rikkinäiseen wboxiinsa..
 • Mikko 
  Olin joskus XX asiakas onpirun huno vertasu ksoka nyt puhutaan tästä päivästä
  Mullakin oli josku Wippies netti ja ISDN:)
  "Joskus" oli valokuitverkkokin iaka uutta tai vasta tulossa.

  Jo vuoden takaiset kokemukset voi unohtaa koska jokseenkin joka operattorilla on linjat parantunee, modeemit ja boxit vaihtuneet mutta myös liikenne kasvanut rajusti.
  Sen lisäksi tullut monia näitä paikkoja jotka tarjoavat tätä ohjelmakirjastopuoltaan ja vuokrapalveluja kuten viimeksi tämä kuvaltaan laadukas Amazon Prime

 • @Sitä saa mitä tilaa

  Tämä on nyt viimeinen kirjoitukseni tässä ohi aiheen, mutta puhut (sekä kirjoitat) niin sekavia ja sekavasti, että on vaikea pysyä kärryillä. Omat kokemukseni operaattoreiden paremmuudesta pohjautuvat vain osittain yhteyksiin. Palvelu on myös iso tekijä. Olet myös täysin väärässä siinä, että vanhat kokemukset pitäisi unohtaa. En minä ainakaan halua maksaa organisaatiolle, jolta olen aikanaan saanut huonoa palvelua. Ei kaikkien muiden tarvitse olla ja käyttäytyä kuten sinä.

  Tästä aasinsilta takaisin aiheeseen... DNA:n "aktiivisuus" tämän hubiasian osalta alkaa antaa valitettavaa sivumakua asiakkuuteen. En epäile hetkeäkään, etteikö DNA:n sisälläkin tiedetä laitteen vaatimattomista ominaisuuksista - lähinnä siis muistien suhteen. Asiakasta ei ainakaan kovinkaan paljon kunnioiteta, kun tällä rojulla itsepintaisesti jatketaan. • Näyttäisi hubin toimivuus olevan hyvin laitekohtainen asia - vanhemmilla vehkeillä ilmeisesti toimii.  Ei s Sarzu:llakaan toimi kunnolla, jos hän osaa palveluista katsoo paremmalla laadulla TV:n kautta!
 • Täällä ei todellakaan mikään ole muuttunut - jos et liity mukaan haukkumaan DNAta ja Hubia, joudut itse hyökkäyksen kohteeksi. 🤷🏼‍♀️ MOT

  Meillä Hubi toimii ja vastaa vaatumuksia meidän käyttöön. Piste. Varmaan monella muullakin toimii samoin ottaen huomioon, että täällä on käytännössä samat valittajat ja tyytyväisen käyttäjän teilaajat. Mikään maailman laite ei ole täydellinen ja missään vaiheessa en minäkään ole kirjoittanut, ettei hubissa olisi kehittämistä. Jätän tämän tähän. *mikin pudotus*
 • Sarzu, ​hubi toimii ihan ok, jos sillä käyttää vain DNA TV sovellusta. Tietysti siinäkin on esim. EPG toteutus aika omituinen tai mielenkiintoinen. Siihenkin olisi toimivia malleja vaikka Sonyn televisioista heti katsoa, mutta kun ei.

  Itse käyttäisin hubia mieluusti vähän muuhunkin, Android TV laitteena, jollaisena sen ostinkin. En nyt tässä syvenny sen yksityiskohtaisemmin sovelluksiin, mutta esim. automaattinen virkistystaajuuden säätö ei toimi ainakaan niissä sovelluksissa, joita itse käytän. Tuo yksistään on todella rasittavaa. Eräs käyttämäni sovellus taas toimisi mukavammin, jos sen tietokannan ja kuvakkeet ym. tiedot tallentaisi paikallisesti, mutta kun sen tallennustilan suhteenkin on niin ja näin, niin ei viitsi.

  Pahin ongelma on tuo virkistystaajuus. Lapset eivät sitä osaa käydä vaihtamassa ja usein katsovat todella pahasti nykivää kuvaa, kun elokuvailtaa viettävät makuuhuoneen puolella, jonne tämä kapistus on pitänyt haudata.
 • ...unohtamatta ainakin tuota omaa hubia vaivaavaa jumiutumista tilaan, jossa kuvaa ei näy. Itselläni ei makuuhuoneessa ole edes 4k televisiota, vaan ihan normi full hd, eli ei tämä ongelma rajoitu sinne 4k puolelle pelkästään.
 • Meillä on 4K tv, mutta jumiutumista ei ole.
  Aivan satunnaisesti ruutu on musta, mutta siitä selviää, kun ottaa esim OK:lla kanavalista ja vaihtaa siitä kanavaa tai valitsee sourceksi uudelleen HDMI. 🤷🏼‍♀️
 • On ihan eri juttu verrata hubia ja Wboxia, Wboxista on liikkeellä ehjiä ja rikkinäisiä versioita. Itseä sylettää, jos Wbox kerran viikossa boottaa juuri silloin, kun sen käynnistää, eikä kuva tule 5 sekunnissa TV:seen. Hubin omistaja saa tälläisestä pikku viasta vain haaveilla.

  Hubi taas on ominaisuuksiltaa ihan keskeneräinen edes digiboxiksi, jos siihen on tyytyväinen niin hyvä, mutta ei pitäisi edelleenkään olla epäselvää kenellekkään, että toiset vaatii laitteelta vähän enemmän, kun mitä se nyt on.

  On mnyös täysin naurettavaa haukkua muita DNA:n haukkijiksi ja ottaa itseensä siitä, toistan itseäni "toiset vaatii vähän enemmän laitteilta"

  Kehitys on yhtä hidasta, kun mobiili DNA TV-sovelluksen kanssa, miksi sekin on aina vaan vuodesta toiseen niin onneton viritelmä ominaisuuksiltaan, vaikka toimiikin yleensä ihan hyvin, (ennekuin DNA:n päivitys rikkoo jonkun ominaisuuden taas.) Toimivuus ei silti tee siitä mitenkään loistavaa, kun ominaisuudet on mitä on. (jollekkin nekin riittää)
 • Me olemme hankkineet Hubin juuri siksi, että uudet Wboxit eivät pysyneet edes vuorokautta pystyssä ilman buuttailua, tämä on kokemusperäinen toteamus - ja jopa kahdessa eri osoitteessa. Eikä ole kaduttanut päivääkään.
  Kanavat näkyvät ja tallennukset toimii - niin verkko kuin kovalevy - lisäksi tarvittavat sovellukset skulaa. Peruskäyttöön soiva peli. Suotakoon tämäkin mielipide, kun kerran kyseessä on keskustelupalsta (huom! ei pelkkä arvostelupalsta). 🙋🏼‍♀️
 • @JJJN kylläpä sinulla menee tunteisiin! Koitahan taas muistaa käytöstavat, äläkä tyrkytä omia tapojasi hoitaa asioita itkemällä täällä - sinulla kun ei ole aavistustakaan siitä, miten hoidimme asiat toimimattomien boxien kanssa. 🤦🏼‍♀️
  Lakkaa haastamasta riitaa Wboxista, tämä on Hubin keskustelu.
 • @Sarzu
  Eikö sinulla kuva muka pätki yhtään Hubin iptv striimejä katsoessa?
 • Se että on tyytyväinen tuohon kikotukseen on jokaisen oma asia, mutta sitä en hyväksy, ettei joku pysty ymmärtämään, miksi kaikki ei ole tyytyväisiä. Ihan mitä vaan laitetta käyttänyt ihminen tajuaa, ettei kaikki ole kohdillaan tuossa hubatuksessa. Ja se antaa oikeuden sanoa asiasta.
 • Nyt katos ohjelmatiedot kokonaan
 • @Arppa
  Esim Ruotsin TV6:n ohjelmat olivat jo aiemmin väärin.
 • Tämä on kyllä asiattomin nettikeskustelu, minkä olen ikinä nähnyt. Eipä ole ihme, ettei DNA käy täällä kommentoimassa... 🤔
 • Sivusta seuraajana oon sitä mieltä että tää keskustelu on suunnilleen yhtä paljon kuin tuo hubinne . Täytyy varmaan hankkia elämä kun seuraan tätä vaikken edes omista koko laitetta 😃
 • Ehkä olisi aika unohtaa keskustelijoiden ja keskustelun kommentointi ja keskitytään taas itse asiaan. Itse toivoisin jatkoa ajatellen DNA:lta ja heidän asiantuntijoiltaan vastausta, miten pitkälle tulevaisuuteen he katsovat hubin raudan riittävän. Tässä siis huomioiden, että ollaan jo Android versiossa jäljessä kehityksen kärkeä. Kun hubia on mainostettu mm. termillä ground-breaking, pitäisi DNA:n koodarien tällä hetkellä työskennellä jonkun muun, kuin 2016 julkaistun Android version parissa.

  Onko joku muuten sattunut testaamaan miten Telia TV (Liiga) castaus toimii Hubille Android Nougatilla?
 • Noniin, tämä Sarzu on selkeästi vain tyytyväinen vähempään kuin me muut täällä kirjoittavat. Eli jostain syystä häntä ei nykivä kuva haittaa ja ilmeisesti ei muutkaan samat ongelmat, mitkä oletettavasti kaikilla hubin omistajilla on.

  Täällä on tarkoitus antaa kehitysehdotuksia, eli sikäli vikojen julkituonti on perusteltua. Eli Sarzukin voisi keskittyä kertomaan, mikä hänen Hubissaan (siis ei Wboxissa) ei toimi. Tai pysyä täältä pois.
 • @Mikko

  TeliaTvtä kokeilin ja ei toiminut Nougatilla.
 • @Sami S

  Tuleeko jotain virheilmoitusta?

  @DNA

  Miksi ei toimi?
 • @Mikko

  Valmiina toistamaan ja ei muuta.
 • Eli Telia TV sovellus saa yhteyden, mutta itse peli tai tallenne tai mitä sitten yrittääkin katsoa, ei lähde käyntiin? No, DNA:lta saataneen tähän jonkunlainen vastaus. Ymmärsin aiemmin, että tämä alkaisi toimia Android päivityksen myötä, mutta en ole asiaan sen paremmin perehtynyt.
 • Ville Partasen aiempi vastaus

  Nyt DNA TV -hubissa oleva Android versio ei voi toimia Telia TV:n ja Chromecastin kanssa koska nykyinen versio ei tue Telia TV:n käyttämää sisällönsuojausta. Seuraava DNA TV -hubin softaversio (Android N) tätä tukee. Tämän jälkeen voimme lähteä testaamaan Telia TV:n toimintaa Hubilla ja katsoa tarkemmin mitä tuolle voi tehdä

  Samasta syystä tällä hetkellä ei toimi HBO ja siten HBO olisi tarkoitus saada toimimaan Android N:n myötä

  DNA toivoo että Hubi asiakkaat olisivat yhteydessä Teliaan ja toivovat Telialta Android TV sovellusta. Tällöin Telia TV toimisi kaikissa Android TV laitteissa ja siten myös Hubissa.
  DNA Ville Partanen
 • Täällä ei kastaus onnistu mistään aplikaatiosta TV-hubiin. TV-hubi näkyy laitteena ja sen voi valita mutta kastaus ei käynnisty, kokeiltu on. Ei onnistu Areena, ei DNA-tv, ei Telia-TV. Telia-TV ainoa joka antaa virheilmoituksen. Käskee tarkistaa verkkoyhteydet tms. Tämä siis N-versioisessa TV-hubissa. Ei enää edes viitsi Villelle lokeja lähettää kun kaveri ei niistä mitään edes kommmentoi, hohhoijaa
 • Vai on Ville pyytänyt ottamaan yhteyttä Teliaan ja kyselemään Android TV sovelluksen perään? Kerropa sitten Ville, miksi DNA TV sovellusta ei saa Android TV laitteille? Sekin kovasti ihmetyttää, että Telian vaatima Verimatrix tuki löytyy joka perkeleen halvasta kiinaboxista, mutta ei DNA:n "ground-breaking" laitteesta?
 • "Epäonnistumisen vaara on suuri, kun kyvytön neuvoo halutonta tekemään tarpeetonta." 

  Kuvaa DNA:n ja etenkin Ville Partasen toilailua ja osaamattomuutta.
 • Tuntuu olevan tosi vaikea paikka monelle, että hubi toimii jollain.

  Voisko Sarzu kertoa miten saa castauksen, HBO ja TeliaTV:n toimimaan hubissa, kun sulla kerta kaikki siinä toimii?

  Vai olisikohan kuitenkin niin että keskustelu vioista ei olekkaan ihan turhaa ja hubatuksessa ei ihan kaikki tämänkään päivän aiheista ole turhaa lätinää, vaan oikeita puutteita.

  Kerroit myös että tallennus toimii hyvin, sulla lienee joku erilainen epg kuin muilla, kun siinä ei koskaan ole ongelmia (hubin romu, kun ei osaa manuaalisesti tallentaa) Ai niin siinä oli tänäänkin ongelmia, mutta eihän se mitään haittaa...
 • Mikähän järki on ollut että tuohon hubitukseen on pitänyt tunkea HDCP 2.2, kun siinä purkissa ei ole edes bluray (uhd) pyöritintä, johon tuo vaaditaan.
  Jos se aiheuttaa osan mustistaruuduista, niin edes niistä olisi päästy eroon.

  Itselläkin on yksi 4k telkka joka ei tuota tue, joten siihen vissiin voi hubia kytkeä ollenkaan, joten melko huikea laite.
 • Netflix vaatii jälleen toimiakseen hubin uudelleenkäynnistyksen. Koska mahdatte saada tämän kuntoon?
 • Kannattaa katsoa läpi jatkuvat tallennukset, moni on tänään raportoinut pilvitallenteista, jotka ei enää ole jatkuvissa tallennuksissa.

  Itse meinasin äsken katsoa 20.00 tullutta orvillen jaksoa, eipä ollut tallentunut 🙁
 • @JJJN
  "Mikähän järki on ollut että tuohon hubitukseen on pitänyt tunkea HDCP 2.2, kun siinä purkissa ei ole edes bluray (uhd) pyöritintä, johon tuo vaaditaan."

  En ole aivan varma, mutta HDCP versiota 2.2 saatetaan vaatia UHD 4K laatuisen lähetteen katsomiseen ja sen suojausketjuun laitteelta telkkuun. Tällaista sisältöä saa DNA:n verkossa vain yhdeltä kanavalta: Viasat (Sport) Ultra HD. Ja vain kaapeliverkossa!
 • @Hande

  Saattaa olla tosiaankin noin. Muistelin lukeneeni, että vain levyllä olevat elokuvat tuon suojauksen vaativat ja muuten välitetyt ei tarvi. No pikaisella googletuksella löyty molempia versioita tarinasta, eli voi olla että tarvii suoratoistetutkin sitä.

  Omassa vahvistimessa (Sony) ei tosin ole HDCP 2.2 versiota ja se päästää läpi 4K kuvan Xboxista (jossa on Ultra HD Blu-ray-soitin), mutta HDMI versiosta johtuen vain 24 tai 30 fps taajuudella. (Elokuvissa ei ole haittaa asiasta.) Voi myös olla tuo HDCP 2.2 puute rajottaisi asiaa korkeemmilla kuvataajuuksilla, vaikka HDMI sitä tukisikin...

  No kuitenkin tuo HDCP 2.2 ei pitäisi hubissa vaikuttaa, kun 4K materiaaliin, mutta ilmeisesti sekin on kustu jotenkin, jos mustaa ruutua työntää vaikka yrittää vain avata sovelluksen.
 • OK, Netflix käyttää 4K elokuvissa HDCP 2.2 suojausta, eli on se perusteltua löytyä Hubista, yllä olevat höpötykset voi siis ohittaa...

  Mitkä muut laitteet tukevat Netflixin Ultra HD ‑suoratoistoa?

  Seuraavat laitteet tukevat Ultra HD -striimausta. Laitteiden on oltava yhdistettyinä Ultra HD -televisiosi HDMI-porttiin, joka tukee 60 Hz:n virkistystaajuutta. Sekä HDMI-johdon että television HDMI-liitännän on oltava HDCP 2.2 -sertifioituja. Jos tarvitset apua kriteerit täyttävän portin määrittämisessä, käytä televisiosi käyttöohjetta tai ota yhteyttä television valmistajaan.
 • Pitää itsekin kirjoittaa pitkästä aikaa. Ei ole tosiaan paljon kehitystä tapahtunut tässä viimeisen puolen vuoden aikana. Päivittäin kun käyttää TV:tä, Netflixiä, Katsomoa, Ruutua, yms niin sai kyllä aina olla kiskomassa Hubista virtajohtoa. DNA:lla on kestänyt uuden Androidin päivityksessä kauan ja seuraavakin versio on saatavilla. Päätin sitte hommata Apple TV:n kun vaimokin alkoi valitti Hubin huonosta toiminnasta.

  Kun on taloyhtiön sopimus nettiin, niin Hubin sai hommattua ilman kuluja, muuten olisin palauttanut tuotteen. Voisi tilata vaikka HDHomeRunin niin voisi katsoa myös Apple TV:llä normaalia TV:tä. Olohuoneessa on siis vain videotykki, niin tarvitsee jonkun boksin millä näkyy TV-kanavat.

  Taloudessa on yksi TV jossa käyttöjärjestelmänä on Android, eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmia.

  Mahdollista on että tuote on joskus toimiva, mutta tälle hetkellä omaan käyttöön Apple TV tarjoaa paremman toimivuuden.
 • @Zilenzio
  Saako/toimiiko miten Apple TV:ssä kaapelikanavat?
  Mietin, että toimiiko kuten Hubi eli saako samat kanavapakettivalikoimat vai katsotaanko sillä enemmänkin sovelluksia?
 • Joo, hienoa. Kaikki jatkuvan tallennuksen ohjelmoinnit hävinneet. Sekä verkkoon että kovalevylle tulevaksi ohjelmoidut. Kiitos @JJJN että asiasta mainitsit. On tää kyllä niin maan penteleen ihme vehe. Oispa kyllä kiva tietää että mikähän *#¥%$^ tonkin aiheutti, ja miten aikoo DNA estää sitä toistumasta?? Vai pitääkö alkaa päivittäin vahtaamaan ovatko ohjelmoinnit säilyneet?
 • Onko mitään aikataulua korjauksille tai toiminnoille:
  - musta ruutu
  - jatkuvat tallennukset
  - jatka katsomista osiosta ei saa poistettua mitään, läheskään aina ei edes loppuun katsominen auta
  - aito kelaus, prosenteilla ja nylkyttämisellä ei pitkälle pötki
  - EPG:tä sitä vasta saakin nylkyttää

 • Tuliko muuten se alkukuun päivitys jo? Meillä ei näytä tarjoavan päivitystä
 • Virhetilanne jatkuvien tallennusten ja EPG:n osalta ilmeisesti vain niillä, joilla on muitakin ongelmia, koska EPG on näkynyt kokoajan ja jatkuvat tallennukset on edelleen voimassa.

  Norra-kanavat vaihtuivat HD:ksi, joten niihin piti tietenkin laittaa jatkuvat tallennukset uusiksi.
 • @Sarzu
  Vaatii erillisen digiboksin (HDHomeRunin), mutta nyt näyttää että sitä ei ole enää saatavilla kaapeliverkkoon... Eli ei taidakkaan onnistua, jos ei korvaavaa laitetta löydy. Vielä ennen joulukuussa sellainen oli myynnissä. Pitää tutkia asiaa tarkemmin.
 • @S
  Virhetilanne jatkuvien tallennusten ja EPG:n osalta ilmeisesti vain niillä, joilla on muitakin ongelmia, koska EPG on näkynyt kokoajan ja jatkuvat tallennukset on edelleen voimassa.

  Ei sinnepäinkään, ongelma on jossain DNA:n pilvipalvelunpäässä, ei liity edes hubiin ongelma, koska on se ja sama mistä on tallennuksen verkkoon laittanut. Eli ilman hubiakin tuo ongelma esiintyi.
 • Suunnillelleen joka kanavalla pätkimistä ja pikselimössöä. Onko tuohon jotain taikatemppua millä sais vähenemään?
 • @Sarzu / @Zilenzio

  Ihan OT:
  Vaikka meillä Hubi (ja TeliaTV-boksi) onkin, niin suurimmaksi osaksi mennään AppleTV:llä meilläkin.

  Tuollaista HDHomerunia olen itsekin pähkäillyt suorien TV-lähetysten katseluun nyt kun DNA:n kaapelissa suurin osa perus-HD-kanavista näkyy salaamattomana. Salattuja tuolla ei voi katsella! Tallennuksetkin tuolla saisi NAS:n kanssa hoidettua, mutta viime aikoina on tullut käytettyä enimmäkseen ElisaViihde-sovellusta, joka toimii toistuvien HD-tallenteiden katseluun AppleTV:llä erittäin hyvin. Maksukanavien tarve hoituu Viaplay, CMore ja Ruutu -palveluilla, joten salattujen kanavien katselun puute ei enää nykyään häiritse juuri lainkaan.

  HDHomerunin kaapeliversiosta on tullut uusi malli:
  https://www.silicondust.com/product/hdhomerun-expand-eu/
  https://www.amazon.de/SiliconDust-HDHR5-4DC-EU-HDHomeRun-TV-Tuner/dp/B07DHW69GY

  Onkohan tuo Hubin myynti DNA:n ainoa syy, miksi AppleTV:tä (tvOS) ei tueta millään tavalla DNATV -palvelussa?

  =)juha
 • @JuhaN

  OT
  Itselläkin kokemusta Elisasta, Teliasta ja Maxivisionista, mutta jotenki houkuttas vain käyttää ATV:tä. Joo huomasinkin että on uusi malli, mutta ainakin heidän omasta kaupasta oli loppunut. Itsellä jäänyt tallennus melkein kokonaan suoratoiston ja TV-kanavien ohjelmakirjastojen vuoksi. Mutta NAS hoitaisi itselläkin tallennukset tarvittaessa. Leffat tulee katsottua suoratoistopalveluista, koska on monikanavaäänet ja parempi kuva kuin TV-lähetyksissä.  Perus kanavia tulee katsottua niin vähän niin siksi en ole vielä hankkinut tuota noin 200€ boksia. Olis kyllä hyvä jos DNA-TV tukisi tvOS:sää.
 • Mitä erikosta on tuossa ja miksi hankkia HDHomerunia  kun maailma on pullollaan kaikenmoista peliä?
  Tietysti jokainen valitsee sen jos kokee sen sen itselle parhaaksi tai ei muista tiedä.
  Ei tarvitse maksaa kovin paljon lisää kun suomestakin voi ostaa suoraan digiboxeja jossa on 4-16 viritntä ja kovalevy suoraan purkissa ja osaa jakaa myös verkkon kotiin.
  Itsellä on modeemi joka osaa ottaa vapaat kaapelikanavat ja jakaa ne vaikka 4 eri padille tai luurille vieläpä niin että nuo 4 voi olla eri ohjelmia.
  Lisäksi tuo on muutenkin parasta modemilaatua eikä sekään maksa paljon tuon homerunnin yli ja toisen vastaavan saa jopa alle:)
  Mitä useampi laite sitä suurempi mahdollisuus yleensä häiriöihin ja vikoihin
 • Ok ja kiitos selvennyksestä 👍🏻
 • Kun tämä keskustelu taas menee pois raiteiltaan, niin tähän otan kantaa:

  "Leffat tulee katsottua suoratoistopalveluista, koska on monikanavaäänet ja parempi kuva kuin TV-lähetyksissä."

  Tuossa olisi kehitettävää, kun ei ole monikanavaääniä Cmorella ja Viaplaylläkään en ole chromecastilla ainakaan saanut toimimaan ( Noi on tällä hetkellä itsellä käytössä olevat palvelut). Myöskään Elisankautta olleessa HBO tai niiden omassa aitiossa ei noita ole.

  Oma ratkaisu on tallentaa antennikautta kovolle leffat HD kanavilta monikanavaäänillä. Ei tolellakaan ole oikein tätä päivää tuo tyyli, mutta minkäs teet. Kuva on antennilla mielestäni parempi, kun noiden suoratoistopalveluissa.

  Muuten ruutua tai mtv kautta ei pysty tällänen hermoheikko katsoa mitään, kun pelkkää mainosta on sisältö. Joten jonnekin tallennus vapailtakanavilta + mainosten ylihyppiminen helposti on se juttu itselle. Sitten vielä maksukanavien tallennus (vaikkei leffoja tallentaisikaan), pistää itseni pysymään virittimessä edelleen.
 • @Sitä saa mitä tilaa

  OT
  Kerrohan ihmeessä mitä laitteita sinulta löytyy. Tästä tulikin mieleen että on joskus tullut viritettyä NAS:iin Tvheadend ja näemmä tuon saa näkymään Apple TV:ssä. Pitääpä kattoa jos värkkää tuon taas pystyyn.

  @JJJN
  Noissa monikanavaäänissä on kyllä monella alustalla paljon kehittämistä. Hämmästyttää että monikavaäänet ei ole vakiona kaikissa. Ehkä käyttäjäkunta on kuitenkin on liian pieni, että olisi suuret paineet.
 • Zilenzio 
  Itsellä on Fritzbox6590 ja ennen oli 6490
  Ei muuten ole toista yhtä monipuolista peliä markkinoilla kun tutkit tarkaan mitä tuohon saa kiinni siksi manuaalikin on perusteellinen n 300 sivuinen jonka saa netistä imuttamalla
  https://en.avm.de/service/manuals/

  Lisäksi FRITZ!WLAN Repeater DVB‑C joka osaa vielä itsenäisestikin jakaa tv ohjelmaa
  Mekool pro KIII android "hubi" joa pääaisaisa satellittikäytössä kun saa formulat RTL kautta ilmaiseksi. Android 7.1

  https://www.ebay.de/sch/i.html?_osacat=0&_odkw=mecook+k3&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=mecool+k3+pro&_sacat=0

  Nuo on dna laajakaistassa ja sitten Telian järjestelä bokseineen ja kovoineen omass telia kaistassa kiinni
  Kaikki HD ja UHD laadulla IPTV systeemillä niin ei tarvita antennia siihen
  Parempi kuvalaatu kun dna kaapelista suoraa uuteen oled lg telkkariin
  Molemmat hyviä ja varmoja ja pirun monipuolisia pelejä tiedot löytyy tuolta https://en.avm.de/products/

  Näoita monipuolisia digiboxeja löytyy googlettamalla vaikka Vu+ Uno 4K SE, UHD-digiboksi, 8 viritintä • Off topic tämäkin. Usko on tainnut yhdeltä jos toiselta loppua siihen että boxi tulisi kuntoon, kun keskustelu kääntyy korvaaviin ratlaisuihin. En sinänsä ihmettele...

  Oikeastaan nykyään ei tule katsottua mitään "suorana", mutta usein haluaisi aloittaa esim. F1 lähetyksen katsomisen silloin kun se itselle sopii, eikä vasta suoran lähetyksen loputtua niin kuin se nykysysteemeillä on mahdollista esim. CMoren kautta.

  Eli jos cloudiin saisi kunnon kuvanlaadun (perus full HD kaapeli-tv-laatu sinänsä riittää, mutta ei missään nimessä esim. nykyinen DNA:n ylipakattu nimellis-HD), 5.1. äänet, maksukanavien tallennuksen sekä mahdollisuuden aloittaa katselu vaikka "suora" lähetys ei ole vielä loppunut (esim. suorat urheilulähetykset), meikäläinen luopuisi kovalevyllisestä boxista.

  Aika monta syytä vielä pitää joku boxi, mutta suurin osa noista rajoitteista on olemassa vain business-logiikan takia. En edes jaksa millään uskoa, ettei väitettyjä tekijänoikeusongelmia maksukanavien tallennuksen osalta voitaisi isojen operaattoreiden toimesta ratkaista ja sopia jos vaan oikeasti halutaan. Muut omat tarpeet onkin puhtaasti teknisiä asioita, eikä siis mitään ongelmia jos tahtoa (ja vähän rahaa) löytyy. Ja rahaahan kyllä löytyy, jos tarjottava palvelu on riittävän hyvä

  Tosin, liki kaikki tuo onnistuu muillakin ratkaisuilla, kuin näillä suljetuilla operaattorien palveluila. Itsestä ainakin tuntuuu, että kaikki nykyiset operaattorit sahaa kovaa vauhtia omaa oksaansa kun näitä ongelmia ja puutteita ei saada taklattua. Palvelut on etenkin vuositasolle laskettuna sen verran arvokkaita, että hiukan enemmän vastinetta rahalle pitää saada.
 • Jari 
  Siksi mullakin on sekä telkkarissa että tuossa mecoolissa molemmissa usb kovo ja satellittiyhteys niin saa formulat talteen RTL kanavasta ja sehän vielä että heillä se ei ole edes maksukanava 😀

  Pitää vaan etsiä sopivat laitteet.
  Vanha sanonta "tyhmästä päästä kärsii koko kroppa" ja nykyisin myös kukkaro 😀
  Tekijänoikeudet on yleensä siitä kiinni maksaako operaattori kanavien jaosta, tekniikka ei sitä estä.

  Vertailu ja muiden laitteiden mainitseminen on parasta kehityskeskustelai niin DNA voi myös tutkia mitä muut tarjoavat ja mitä niistä veloittavat
  Kilpailu laadussa on parasta kehityksen vauhdittajaa.
  Laskuttaa osaa jokainen 😀
 • Jari 
  ""F1 lähetyksen katsomisen silloin kun se itselle sopii, eikä vasta suoran lähetyksen loputtua""
  Kyllä aika monella laitteella voi katsoa ohjelmaa alusta joka on vielä tallennuksessa kesken
 • Formula kisat ja muistaakseni aika-ajotkin voi Cmoren kautta katsoa alusta koska haluaa. Harjoituksia ei voi, niissä on vain se 15min puskuri kuten muissakkin cmoren suorissa lähetyksissä tai sitten joutuu odottamaan valmistusta.

  Tai näin oli viimevuonna, tästä kaudesta ei vielä tietoa tietenkään ole.

  Rtl satelliitin kautta taas vaatii paikallaoloa siinä satelliittivastaanottimen tykönä, joten ei voi katsoa missä huvittaa formuloita, joten en ole jaksanut kytkeä edes satelliittiviritintä johtoon, vaikka lautanen seinässä onkin. Sitäpaitsi sieltä tulee paljon vähemmän lähetyksiä kisaviikonloppuna.
 • @Sitä saa mitä tilaa 

  Joo, kyllä aika monella laitteella, varmaan likimain kaikilla jossa on paikallinen kovalevy. Mutta pointti olikin, etten ainakaan ole törmännyt ensimmäiseenkään pilvipalveluun, jossa se olisi mahdollista suorien lähetysten (kuten F1) osalta. "Jakso" ilmestyy pilveen katsottavaksi, kun lähetys on loppunut
 • Jari 
  Taakoititko pilvitallennuksia jotain arenaa tai vastaavaa vai itse pilveen ohjelmoitua talletysta?
  Testasin juuri laittamalla pilvitalleennukseen telian kautta ohjelman yle 1 joka oli melkein loppu
  Näin silti koko ohjelman alusta asti vaikka tallennus oli vielä käynnissä

  Tämäkin on yksi telian ominaisuus joissakin kanavissa että kesken ohjelman voi joillakin kanavilla alkaa katselun ihan tallentamattakin alusta kun ne ovat IPTV tavalla jaettuja ja operaattorin "puskurimuistissa"
 • Jari puhui esim formuloista ja niitä ei kukaan voi itse laittaa tallennukseen mihinkään pilveen, kun tulee maksukanavilta.

  Ilmasilta kanavilta voi Elisallakin pilvitallennuksen aloittaa keskentallennuksen ohjelman katsomisen, mutta ei DNA:lla. Selkeä puute se kyllä on.
 • Ompahan viritykset. Ei ihme että jostain kohdin ei pelitä.
 • Täältä katoaa viestejä siihen tahtiin, että jos DNA keskittyisi lähellekään samalla intensiteetillä hubin kehittämiseen, niin meillä olisi jo huippulaite. Ja joo, tiedän, huomenna 8-16 välillä tämäkin viesti katoaa yllättäen 😂
 • JJJN 
  Kyllä formulat voi tallentaa mihin kovolleen haluaa koska RTL satelliittianava ei ole maksukanava ja tallentuu ihan normi kovolle joka on telkkarissa tai sopivasa "hubissa2 kiinni jossa vain on satellittiviritn ja itsellä on lautanen
  Voiko Elisalla aloitta joitkin ohjelmia alusta katsomalla vaikka ohjelma olisi vaikka jo pulessa välissä?
  Ja kun valitseeoikeat laitteet niin kaikki pelittää kuin se kuulusa junan vessa 😀
  MM 
  Palstalla on vanhan neuvostoliiton ja pohjois korean mentaliteeti että kaikke ei saa puhua kun itsellä ei ole tarjota vastaavia laitteita taii ominaisuusia:)

 • Joo tajusin kyllä että voi tallentaa satelliitista kovolle, mutta se kovo tuskin toimii muualla, kun siinä satelliitti virittimessä, jossa antennikin on kiinni... Ei ainakaan oma viritin muuten pelitä, tuollainen kinuskilainen android voi toimiakin joka paikassa. Pilveen sitä ei kuitenkaan voi tallentaa, ellei viritä jotain omaa pilvipalvelua.

  Ei ole nyt elisa taas aktiivisena, mutta kyllä se noi toimii ja sillä pystyi tuolla periaatteelle katsomaan "suorana" kolmosta ja nelostakin:


  Kun suoraan ohjelmaoppaassa on tuo tallennusmahdollisuus ja ohjelma alkaa alusta kun sitä painaa, vaikka olisi jo melkein lopussa. Eli kun painaa tallennukseen ohjelman (ympyrästä), ilmestyy play-nappi heti (kuten kuvan mtv3 kohdalla, nelonen taas näkyy kuten ei ole tallennuksessa.)

  Laitoin tuon kuvan jo aikaisemmin jonnekkin tänne ja kehotin DNA:n ottamaan siitä mallia, on selkestä parempi tuolta osalta Elisa.

 • @MM Näin on.

  Ja jäljet johtavat vahvasti erääseen täällä kirjoittavaan, jonka nimimerkki alkaa S-kirjaimella.

  Kyseinen henkilö kyllä tunnistaa varmasti kenestä on kyse.

  Ja tämäkin viesti tulee katoamaan huomiseen aamuun mennessä.
 • Osaaks kukaan neuvoa mistä on kysymys, kun huonosti toimiva hubi on muuttunut nyt todella huonosti toimivaksi: Uutena ongelmana on tullut se, ettei hubi näytä verkkotallennuksia, ennen kuin käy Yle Areenassa käynnistämässä jonkun ohjelman. Sitten näkyy tallennukset. Tänään oli 8. päivä peräkkäin kuin laite piti kylmäkäynnistää, koska verkkotallennukset nykivät ja kuva jämähtää kokonaan paikallensa. Voisko tehdasasetuksiin palauttaminen auttaa, vai onko hubin rauta tullut tiensä päähän?
 • Onko päivitystä tulossa milloin tuohon hubiin? Olen huomannut itse samoja vikoja mitä täällä on jo kerrottu kuten:
  Jatkuvat tallenukset sääntö poistuu itsestään
  Tallenteet nykii
  Tallenteen ääni ei ole tallenteessa samalla tasolla
  Kuvanlaatu heikko
  Välillä ilmoittaa että tallenukset ei mahdollista
  Kun ottaa töpselin pois seinästä ja laittaa takaisin hubi ei pääse nettiin. Pitää ottaa verkkopiuha irti modeemista tai käynnistää hubi uudelleen.
  On käynyt myös niin että ääni kuuluu mutta kuva ei näy

  Onko näihin tulossa muutoksia? Tuntuu että ei täällä kukaan DNA:lta käy kommentoimassa näitä kysymyksiä.
 • Onkohan tuohon "ajansiirto" toimintoon tulossa mahdollisuutta käyttää sitä verkkotallentamisen avulla? Toistaiseksi taitaa toimia vain kovalevyn kanssa.

  Itselläkin ongelmia noiden moniäänien kanssa; silloin tällöin "auto" asetuksella hdmin läpi tulee ihan oikein Dolby Digital äänet vahvistimeen (Ylen HD-kanavilla ja Netflixissä), mutta sitten toisinaan boksi laittaakin kaiken tulemaan PCM-pakkauksella. Tällöin DD:n saa kuulumaan vain vaihtamalla "bypass"-asetuksen, mutta silloin taas ei kuulu muilta kanavilta ääniä. Jossain vaiheessa äänet taas muuttuvat toimimaan kuten kuuluukin.

  Toistaiseksi olen ratkassut asian niin, että olen laittanut myös SPDIFin kautta vahvistimeen kiinni ja laittanut tälle asetuksen bypass. Näin ollen aina kun DD-äänet lakkaa toimimasta tuolla HDMI:n auto-asetuksella niin voin vain vaihtaa vahvarin tuloksi SPDIF, jos haluan katsoa monikanavallista sisältöä. Ei ehkä se käytännöllisin tapa, mutta voittaa ainakin tuon jatkuvan asetuksen vaihtamisen Hubissa.


 • Taas uusi vika. IPTV kanavat näkyvät,  muttei tavalliset antenni tv-kanavat hubin kautta. Virtaresetti ja taas näkyy. Kyllä on kiva laite. Myös kovalevy ei toimi, jos ei USB liitintä Irroita. Erikoista on myös että kun kovalevy on kiinni, niin hubin vihreä valo syttyy palamaan itsekseen.
 • @Ville Partanen tai kuka tahansa DNA:lta.

  Eiko tuki Telia TV:n Liiga castaukselle pitänyt tulla tulevaan versioon? Siihen päivittäneiden mukaan ei toimi. Nyt olisi oikeasti syytä selittää miksi näin.
 • Kovalevytallennuksia ei pysty katsomaan. Ei ole lainkaan [KATSO]-toimintoa kun tallenteen avaa katsottavaksi. Eräskin tallenne on tallennettu kaksi vuorokautta sitten.

  Kaikkia kovalevytallennuksia ei voi edes poistaa. "Tallenteen poistaminen ei onnistunut", tulee ilmoituksena kun pitää [OK]-nappulaa pohjassa ja valitsee [POISTA TALLENNE]
 • @Ylermi

  Ota kovalevyn USB johto irti. Jos ei auta niin virtaresetti.
 • @Sami S
  Asia on tiedossa mutta vikaa ei saa eikä voi hyväksyä..

  Sitä paitsi, ohjelma josta se [TOISTA] puuttuu, ei siihen sitä nappulaa tule eikä siis toisto onnistu vaikka kuinka virtakaapelin seinästä ottaa ja ja tekee sen ns. virtaresetin.
 • Silloin tallennus on voinut epäonnistua. Tallennetin ohjelman nimet ym. valikot tulevat ruudulle vaikka tallennus on mennyt pieleen.
 • Kovalevytallennusten tallennussääntöjen muokkaus ei vaikuta tallennukseen. Vai enkö ole ymmärtänyt tallennussäännön tarkoitusta ja toimintaa...

  Laitoin kovalevytallennukseen ohjelman "Suomi on metsäläinen". Kansioon toki tuli ohjelman tallenne mutta pian siinä olikin Ylen alueuutisten lähetyksiä, siis mm. "Yle Uutiset Itä-Suomi".

  Tämähän johtuu sittä että tallennussääntöön otetaan vain se ensimmäinen sana, tässä tapauksessa "suomi". Tallennussääntöä ei voi muokata ennenkuin ensimmäinen ohjelma tulee tallennetuksi. Kun asian huomasin muutama päivä sitten, korjasin tallennussäännöksi: "Suomi on metsäläinen", ja se on edelleenkin tallennussääntönä. Tästä huolimatta edelleenkin kansioon tulee joka päivä alueuutisia:  Kuten kuvasta näkyy, kansio on halutun ohjelman niminen ja tallennussääntö on korjattu myös muutama päivä sitten - ja alueuutista pukkaa kansioon.

  Tämmöistä kuraa!!!

 • @ylermi,

  Tohon vois auttaa se kovalevyn usb:n irrottaminen ja jos ei riitä niin ens viikolla tehe virtaresetti. Katellaan
 • Mites tuon beta softan saa itelle?

  Purkki on aivan käyttökelvoton tällä hetkellä.
  Katsoo mitä tahansa muuta kuin tv:tä yli tunnin ajan..eli ruutu, areena, netflix, tai jopa verkkotallenteita niin tv:tä ei enää voi katsoa.
  Mustaa ruutua maailman tappiin asti ja siihen ei auta kuin virtapiuhan irroitus. Aina itseasiassa ei edes se, vaan joutuu tekemään useamman kerran.

  Useita kertoja päivässä sama rumba, ei tosta mitään tule..
  oisko betasta helpotusta asiaan?
 • @omenanraato
  Beta? Tarkoitatko ns. Android-N versiota? Sun pitää lähettää Ville Partaselle sähköpostia dna.fi -ositteeseen jossa halukkuutesi asiaan kerrot kera TV-hubin sarjanumeron. En vain voi suositella, sama kaapelihässäkkä jatkuu, ehkä aavistuksen vakaampi on N-versio. Mutta vikahan on suurimmalta osin epävakaassa ja onnettomassa DNA-TV -sovelluksessa itsessään. Ja N-versio ei tuo mitään luvattua.

  DNA ja Partasen Ville ihan pihalla tässä asiassa. Ei ole mitään päivityksiä edes tähän ketjuun mitä kokemukset olleet N-version käyttäjiltä. En itsekään ole saanut yhtään mitään palautetta lähettämästäni lokituksesta. Täytyy sanoa että kun näin mainitun lokitiedoston ensimmäisen kerran itse omasta Tv-hubista, ei voi kuin ihmetellä kuinka kelvoton laite ja ohjelmisto oikeasti on. Lokitiedosto on täynnä virheitä ja vikoja.
 • 15. päivä tulee uusi päivitys ja se tuo mukanaan kivan uudistuksen 😀

 • @Monikanavaäänetön
  15. päivä? Mitä kuuta? Mätäkuutako ehkäpä jo ensivuonna?
  Oletko Villen äänitorvena kun ei tämä kaveri enää uskalla näyttäytyäkään sivustolla?
 • 15. päivä kiva uudistus? Alkaako se silloin toimia?

 • @Ylermi  ja @MixuEspoo 
  En ole keneenkään äänitorvi ja en todellakaan tiedä alkaako toimimaan, mutta juuri kuulemieni tietojen mukaan me Hubin käyttäjät saadaan jotain kivaa sisältöä Hubiin ja hyvä niin. Jos kuulemani huhu pitää paikkansa, niin DNA on löytänyt oikealle ladulle näin synkän talven lumipyryssä.
 • No jaa....
  Kivaa sisältöä?

  Mitähän sekin vois olla koska DNA ei taida itse muuta sisältöä tuottaa kuin mainokset 😀

  Minäkin olen kuullut huhuja monestakin asiasta ei siis hubista mutta ei niistä kannata kertoa ennen kuin voi paljstaa sen koko jutun.
  Taitaa olla vaan viikonlopun trollausta tääkin 😀
  Minullakin on epäilys että uusi hubi on tulossa.
  Jos ei tänä vuonna niin sitten 2021 😀
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Uuden Hubin tulosta olen samaa mieltä. Pakkohan sen on tulla nopealla aikataululla, siitä minulla ei ole mitään tietoa vaan ainoastaan toivon sitä.
  En ole viikonloppu trolli, vaan odotan 15. päivää kuin Juice Leskinen sen päivän yötä. Toivotaan että DNA ei mokaa tätäkin juttua.
 • DNA:aan voi luottaa - se pettää aina!
 • Mitähän sekin vois olla koska DNA ei taida itse muuta sisältöä tuottaa kuin mainokset 😀 

  DNA -5.82 % tänään. "DNA:n tulos (Q4) putosi vastoin odotuksia – syynä korkeat markkinointikustannukset"

  Jokainen hubin omistaja varmaan katsoo mielellään mainosta telkassa, jossa otto kertoo "Pätkimättömästä kuvasta" 😀

  Olkoon tuossa tämän viikonlopun OT.
 • No joo. tyytyväisyys täällän paistaa niin että häikäisee;)

  ”Onnistuimme kilpailutilanteesta huolimatta pitämään asiakasvaihtuvuutemme matalana johtuen korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja kyvystämme reagoida nopeasti kilpailijoiden kampanjointiin”

  DNA luo mielellään mielikuvaa että on !suurin ja kaunein" mutta liikevaidoltaan kuitenki noin puolet siitä mitä on Elisalla ja Telilla totesin pikaisen googletuksen taloustiedosta tutkittuna
 • DNA lupaa ja lupaa korjata tämän TV-hupatuksen kuntoon. Samaan aikaan rappaa "taustajärjestelmiään" pilaten asiakkaan kokemuksen palveluista entisestään. Mikään muu ei ole varmaa kuin että mikään ei tule kuntoon koska kokonaisuudesta ei löydy kenelläkään ymmärrystä ja osaamista. Hommatkaa edes yksi IT-mies töihin kun nykyinen kaarti on pelkkiä joojoo-leidejä..
  https://www.youtube.com/watch?v=G-3YxlZIhus

 • "...mutta juuri kuulemieni tietojen mukaan me Hubin käyttäjät saadaan jotain kivaa sisältöä Hubiin..."

  Tusina kivaa bugia kenties lisää?

  Niin kuin tällä useampikin on todennut, rauta on vanhaa ja softa susipaska.
  Itsellä taloyhtiösopparin kylkiäisenä "ilmaisena" tullut hupiloota lähtee ser-jätteeseen heti kun määräaikaisuus päättyy mikäli lootaan ei tule merkittäviä korjauksia sekä parannuksia.
 • Hankkikaa IT-mies... ehkä muutama tyyppi sieltä valtavasta salista, joka mainoksen mukaan pitää huolta netin toiminnasta, voisi vähän vilkaista tuota hubiakin. Netinhän ovatkin saaneet pelaamaan kohtuu hyvin.
 • Seoon, kumma kun DNA:ta ei sakoteta törkeän harhaan johtavasta mainonnasta.
  Silmät kirkkaina puhutaan paskaa kaiken kansan edessä !!!
 • Mikäli vain täällä kirjoitettua lukee, niin voisi kuvitella, ette hubi toimi, mutta mitä ilmeisimmin useimmalla se kuitenkin toimii - ei vain näy täällä. Yleensä vain valittajat kirjoittavat näille palstoille.
  Täällä kirjoittavat ovat oletettavasti aika pieni otanta siitä ryhmästä, joka hubia käyttää, joten vaikea on rangaista siitä, mikä enemmistölle pitää paikkansa. 🤷🏼‍♀️
  Meillä hubi on ainut DNAn vehje, joka toimii pätkimättä ja buuttailematta. Vanhat Welhon aikaiset boxit toimivat myös, buuttaavat yleensä sammutettaessa/käynnistettäessä.
 • Voitko sarzu nyt olla taas hiljaa ennenkun tulee riita!

  Perusteluksi sanon vain tuhannen kerran sen, että hubi on ominaisuuksiltaan ja toiminnoiltaan kaukana siitä mitä mainostetaan, vaikka se muuten täydellisesti jollain toimisikin. (Siihenkään en usko, samat bugit siellä koodissa on kaikilla).

  Se oletus että se toimisi lähes kaikilla muilla kun tänne kirjoittavilla on vähintäänkin erikoista ajattelua, mutta se mielipide sulle suodaan. (Vaikka en siihenkään hetkeäkään usko).
 • Jami 
  Ei kukaan puutu asioihin jos ei joku tee lílmoitusta tai tutkimuspyynöä kuten tässäkin tapauksessa jossa DNA myi kauan pakkomyyntinä omia modeemejaan vättämällä että muita ei saa liittä.
  Vaikka tässä rikottiin EU ja Suomi lakeja ja säädäksiä harhaanjohtamalla noilla jutuissa varmaan kymminiä tuhansia ei siitäkään tullut sanktioita, Joutuivat kuitenkin päivittämään sääntösä lain mukaiselle tasolle
  Sama jutta nossa mainoshommissa ym
  Viestintäviraston päätöksestä kopsattua.

  DNA on rikkonut sähköisen viestinnän palveluista annetun lain1
  (917/2014) 246 §:n 1 momenttia ja 273 §:n 2 momenttia sekä
  sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen2 3 artiklan 1 kohtaa,
  kun se on estänyt toimenpidepyynnön tekijää käyttämästä
  laissa asetetut edellytykset täyttävää kaapelimodeemia yleisessä
  viestintäverkossa ilman lainmukaista perustetta.

  EU:n sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen ((EU)
  2015/2120) 3 artiklan 1 kohdan mukaan loppukäyttäjillä on oikeus
  saada ja välittää tietoa ja sisältöjä, käyttää ja tarjota valitsemiaan
  sovelluksia ja palveluja sekä käyttää valitsemiaan
  päätelaitteita riippumatta loppukäyttäjän tai palveluntarjoajan
  sijaintipaikasta taikka tiedon, sisällön, sovelluksen tai palvelun
  alkuperästä tai määränpäästä, internetyhteyspalvelunsa kautta.

  DNA on rikkonut sähköisen viestinnän palveluista annetun lain
  246 §:n 1 momenttia ja sähköisen viestinnän sisämarkkinaasetuksen
  3 artiklan 1 kohtaa myös siinä tapauksessa, kun se
  on sallinut verkkoonsa liitettäväksi vain sellaiset kaapelimodeemien
  mallit, jotka se on ennalta hyväksynyt.
  Sähköisen viestinnän palveluista annetun lain (917/20145) 243
  §:n 5 momentin mukaan teleyrityksen on julkaistava ajan tasalla
  olevat tekniset eritelmät niistä yleisen viestintäverkon rajapinnoista,
  joihin telepäätelaitteet voidaan liittää. Eritelmistä on
  käytävä ilmi riittävällä tarkkuudella tiedot, joiden perusteella
  voidaan valmistaa telepäätelaitteita ja joiden avulla voidaan
  käyttää rajapinnan kautta käytettäviä palveluita.

  Sähköisen viestinnän palveluista annetun lain 246 §:n 1 momentin
  mukaan teleyritys ei saa estää käyttäjää liittämästä
  yleiseen viestintäverkkoon tämän lain vaatimusten mukaista
  radio- ja telepäätelaitetta tai suojauksen purkulaitetta taikka
  televisiovastaanotinta

 • Sarzu 
  Ilmiselvää ettei hubi toimi kaikilla ja siihen ei sinun hubisi toiminta millään lailla vaikuta.
  Samoi se että jokainen voisi palauttaa viallisen hubinsa ja vaatia kaupan purkua ja vaikka maksettuja rahoja tai hyvitystä.

  Kuten JJJN sanoi olisi suotavaa että et jatkuvasti ärsytä jutuilla niitä jotka kärvistelevät hubinsa toiminnan kanssa .
  Hubista voisi sanoa että jos sitä myisi joku "Kymäläisen Kyläkauppa " sen myynti olisi jo aikoja sitten kielletty ja velvoitettu takaisinvetoon mutta pörssiyhtiöillä näkyy olevan eri kriteerit 😀

  Viitttaan yllä olevaan modeemijuttuun sillä ei siitäkään tullut sanktioita vaikka minusta kyseessä oli selvää petosta jonka turvin tehtiin tulosta väittämällä ettei muita modeemeja saa kytkeä dna linjaan.


 • Sarzu
  "Vanhat Welhon aikaiset boxit toimivat myös, buuttaavat yleensä sammutettaessa/käynnistettäessä. "

  Kai tiesit että tuo autobootti oli noissakin samalainen "laastarikorjaus" ohjelmoinnissa jonka tarkoitus oli estää se ettei boxi boottaile omia aikojaan koska niillä oli samankaltaisia ongelmia kuin hubilla johon kanssa yritettiin koodata sitä autoboottia yöaikaan
 • Nykyisin on miltein kaikilla toimijoilla velvoite omavalvontaan. Kukapa omaansa moittisi tai edes vaivautuisi hoitamnaan omavalvontaa kunnolla.
  DNA lupaa ja lupaa. Se on vain niiden rauhoittamista, joilla on ongelmia.
  Voi olla, että ne joilla on ongelmia, on pieni vähemmistö. Heillä lienee uudemmat laitteet, jotka ovat epäyhteensopivia DNA TV hubin kanssa.
  Tämä on yleinen keskusteluryhmä, jota kautta ongelmat eivät näytä korjaantuvan. Kuluttajavirastokaan ei lähde toimimaan, ellei tarpeeksi moni sinne ota yhteyttä ja vaadi ryhmäkanteen nostamista DNA:ta vastaan.
 • Tämä on nimeenomaan yleinen hubiin liittyvä keskusteluryhmä ja täällä on kaikki asialliset hubiin liittyvät kommentit sallittuja. 🙋🏼‍♀️
 • @Sarzu

  Itse asiassa ei ole. Itsekin olen tähän pari viestiä OT:a kirjoittanut ja pahoittelut niistä.

  Ketjun aihe on kuitenkin: ”DNA TV Hubi kolmas joulukuun 2018 päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat”
 • Miksi sitten pitää vähätellä hubin ongelmia ja sitä kautta muita kirjoittajia ja heidän ongelmia. Kirjoitus tyylisi on sellainen että kuvittelet "muilla" sen toimivan ja tänne kirjoittavien olevat tyhmiä, idiootteja jotka ei ole tyytyväisiä mihinkään. Jos on jotain faktaa että hubi toimii monella hyvin, eli ei ole koodissa ja raudassa vika, vaan muiden muissa laitteissa (yhteensopivuus), niin se vaatii näyttöä ja se kehittää hubia?

  Jos ja kun se toimivuus kaikilla muilla paitsi foorumin valittajilla on keksittyä ja omanmielikuvituksen tuotetta, nii miksi pitää nukkuvaa karhua tökkiä kepillä.

  En oikeastaan tiedä miksi jaksan edes kanssasi asiasta vääntää, kun sun mielipide on aina se oikea vaikka olisit väärässä ja muiden mielipiteitä et osaa ottaa huomioon, joten lässytä mitä lässytät, hubia se ei kehitä mitenkään, eikä korjaa muiden ongelmia.


 • Voin suoraan sanoa, että minulla on 2010 luvun perustelkkarit ja 2 hubia (Android N). Kumpikaan hubeista ei toimi kunnolla. Joten viat eivät koske vain uusia telkkareita. Vähän parani toiminta, kun palautin tehdasasetukset. Kovalevyjä ei voi suoraan käyttää, ilman USB johdon irroitusta. Myös jos kovalevy on kiinni, niin hubi käynnistelee itsekseen, kuvaa ei kuitenkaan tule ruutuun, jos kovalevyn irroittaa, niin loppuu käynnistetyt.   

  Enemmän porukka valittaa Facebookissa hubista, kuin täällä foorumissa, minne ei ihan helpolla löydä.
 • @sarzu

  Myönsit että itselläsikin iptv lähetysten kuva pätkii, eli ei se sinunkaan hubisi toimi niinkuin sen kuuluisi.

  Se että olet hubiisi kuitenkin tyytyväinen ei kiinnosta täällä ketään, jollet ole vielä huomannut. Joskin se tuo onneksi muillekin julki sen tosiasian, että monet tyytyvät huonoon ehkä siksi etteivät tiedä paremmasta. Tämän takia on tärkeää, että täällä edes jotkut vaativat DNAta lunastamaan lupauksensa sekä markkinoiden kohtuulliset odotukset toimivasta laitteesta. Mustat ruudut, pätkivä kuva, ongelmat EPG:ssä jne ovat asioita joiden voisi kohtuudella olevan korjattu jo ennenkuin tuote edes lanseerataan.
 • Tyytymättömät voi myös kirjottaa tuonne Kuluttajat lehteen
  Sama lehti julkaisee sitä mustaa listaa listaa yrityksistä joiden kanssa on ollut ongelmia ja lisäksi aika mienlekiintoisia juttuja ja testejä eiri laitteista
  https://kuluttaja.fi/ • Toimivuus on yksi hubin ominaisuuksista, joten sen toteaminen kuuluu tänne ihan samoin kuin toimimattomuus - viat ei täällä valittamalla korjaannu. 🤷🏼‍♀️ 
  Se, että minulla ja monella muulla hubi toimii, ei ole kenenkään vähättelyä, eikö muutu todeksi, vaikka kuinka täällä sitä toistelee - on vaan todella heikko argumentti, josta on turha enää jauhaa.
  Kaikkien mielipiteet hubin ominaisuuksista on täällä sallittuja, siten on yleinen keskustelu. 🙋🏼‍♀️
 • Itse olet typerä kakara, joka ei siedä eriäviä mielipiteitä. Tämän voi asiattomana poistaa.
 • @Sarzu kirjoitti: "Toimivuus on yksi hubin ominaisuuksista, joten sen toteaminen kuuluu tänne ihan samoin kuin toimimattomuus - viat ei täällä valittamalla korjaannu. 🤷🏼‍♀️ Se, että minulla ja monella muulla hubi toimii, ei ole kenenkään vähättelyä, eikö muutu todeksi, vaikka kuinka täällä sitä toistelee - on vaan todella heikko argumentti, josta on turha enää jauhaa.
  Kaikkien mielipiteet hubin ominaisuuksista on täällä sallittuja, siten on yleinen keskustelu. 🙋🏼‍♀️"

  Olet totaalisen pihalla. Toimivuus ei kuulu tänne, koska se on oletusarvo. Ja valittamalla asioiden nimenomaan pitäisi korjaantua. Missä mielestäsi kuuluisi valittaa jollei täällä? Täällä otsikonkin mukaan on tarkoitus puhua siitä, miten DNA tulisi hubia kehittää. Lue vaikka otsikko vielä kertaalleen, ja yritä ymmärtää se.
  Vaikka laite toimisikin sinulla, niin asiakkaana (sikäli kun et ole esim. Villen vaimo) luulisi pikemminkin että olisit solidaarinen niitä kohtaan, jotka eivät ole keskeneräiseen laitteeseen tyytyväisiä. Sinun laitteesi on nimittäin aivan yhtä keskeneräinen, vaikka käyttötapasi tai vaatimustasosi ei ehkäö tuo vikoja ilmi tai suljet niiltä silmäsi.
  Lisäksi henkilökohtaisesti totean, että jollet voi häipyä niin lopeta ainakin noitten ärsyttävien emojien käyttö.
 • "viat ei täällä valittamalla korjaannu"

  Näin valitettavasti on, vaikka todellakaan ei saisi olla.
  Ketään ei DNA:lla kiinnosta korjata käyttöä huomattavasti hankaloittavia ongelmia.
 • Tv-hubin ongelmat eivät ole korjaantuneet laitetta vaihtamalla. Myöskään television vaihto ei tv- hubia ole korjannut. Jo neljäs Tv-hubi menossa ja viimeisimpään on vaihdettu kolme kertaa virtakaapelikin. N-versio Androidista asennettu myös viimeisimpään. Se on ainoa asia mikä on pikkiriikkisen vakauttanut vehjettä mutta ei mitään vikoja saanut poistettua.

  Toimivia laitteita täytyy olla todella vähän jos ei ole minulle osunut vaikka jo neljäs menossa. Yhdelläkään tutuistani ei myöskään ole lottovoitti osunut kohdalle - jokaisella samat ongelmat tv-hubin kanssa.
 • Tuttavani, eläkeläispariskunta joka ei vähästä valita, kyllä heti huomaa mitä uutta vikaa tv-hubiin ilmaantunut. Ovat sen todenneet että toimiihan tuo taas tovin aikaa kun käyttää virrattomana.

  He tosiaankin käyttävä hubia vain digiboxina. Eivät tallenna tai käytä areenoita. Tykkäävät katsoa urheilua ja se on siinä. Yhdessä saatu nauraa kun taas vaihdettu kokemuksia mitä uusi "päivitys" on hubiin tuonut, tukun uusia vikoja.

  Viat eivät todellakaan ole pienen porukan murhe vaan niitä on kaikilla joita tunnen ja ovat tv-hubin erehtyneet hankkimaan.
 • Ymmärrän, että on kurjaa, jos ei hubi toimi - meillä oli pitkään sama tilanne Wboxin kanssa ja siksi otimme hubin, eikä ole kaduttanut. Kyllä täällä on hyvä tuoda sekin näkökulma esille.
  Nyt kun tilanne on hubin kanssa hyvä, en voi lähteä mukaan haukkumaan sitä tai DNAta aiheetta. Varmasti siinä on vielä kehitettävää, en seuraisi tätä keskustelua (vaikka se jäätävää ja asian ohi menevää paskaa monesti onkin), jos en odottaisi siihen lisäominaisuuksia. Aina voi parantaa, se on itsestään selvyys. 👍🏻
  Olen kuitenkin useasti todennut, että meillä hubin peruskäyttö, jopa kohtuullisen monipuolinen sellainen toimii, enkä voi lähteä valittamaan ”solidaarisuudesta” - naurettava ajatus, ei tämä maailma niin pyöri. Jokainen puhuu omalla suullaan, oman asiansa puolesta. 🤷🏼‍♀️
 • No niin, annetaanhan nyt tämän kinastelun olla ja keskustellaan hubin kehityksestä. Ei jaksa käydä jatkuvasti tarkastelemassa olisiko DNA:lta jopa joku vaivautunut asiakkailleen vastaamaan vain löytääkseen lisää kinastelua.

  Sarzu yrittää selvästi vain ärsyttää muita. Itselläni ei ole mitään DNA:n digiboksia ollut, mutta ymmärtääkseni tuo ei ole Android TV laite. On siis mahdollista, että nimimerkki Sarzu on tosissaan, mutta ei kertakaikkiaan ymmärrä millaisesta laitteesta hubin kohdalla on kyse. Oli se sitten kumpaa tahansa, ei noihin kannata mitään vastata.

 • Mikko olet väärässä, en todellakaan yritä ärsyttää ketään - jokainen tekee ihan itse valinnan mistä provosoituu - vaan tuoda keskusteluun toisen näkökulman eli sen, että myös toimivia hubeja on. Mikäli tänne joku hubia harkitseva eksyy, saa kyllä aivan väärän kuvan ”hubin ominaisuuksista”.
  Sitä on nimittäin keskustelu, eri näkökulmien esiintuominen (ja tämä on HUBIN keskustelupalsta, jossa voi mielipiteensä siitä vapaasti ja asiallisesti ilmaista, mutta ei muista kirjoittajista). Minun näkökulmani on hubin toimivuus peruskäytössä ja se on aivan yhtä arvokas, kuin monen valitukset ja yliodotukset laitetta kohtaan.
 • Tämän Sarzun viimeisin kommentti paljastaa että henkilö on DNAn porukkaa. Miksi Sarzu muuten vähääkään välittäisi potentiaalisista uusista hubi asiakkaista.

  Lisäksi tuo maininta yliodotuksista on todella pahaenteinen, jos todella on Dna kätyristä kyse....
 • Täytyy sanoa, että nyt kun olen elänyt oikeaa äly-tv -aikaa muutaman viikon niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Nyt kaikki löytyy samasta valikosta, yhdellä kaukosäätimellä, helposti ja nopeasti. Ja mikä parasta HOMMA TOIMII ILMAN VIRTAJOHTOJEN REPIMISTÄ! Verkosta tulevat ohjelmat (Areena, C-More, Ruutu...) toistuvat oikeasti pätkimättä sulavasti HD-tasolla. Ainoa mikä pännii, niin se että retkahdin DNA:n hubiroskaan enkä uskonut naapurin hubikokemuksia! No, virheistä pitää yrittää oppia.
 • Mutta vaikka kuinka toisit oman näkökulmasi Satsuma esiin, EI SITÄ TARTTE JOKA VÄLIIN TUPUTTAA!!
  Sä oot tää jo risan 1,5v jankuttanu samaa skeidaa. Näin et tekisi, ellet ole DNA minioni... Ja se on fakta. DNA muutenki retusoi tätä ketjua ihan liikaa, iso osa epämieluisista kommenteista poistetaan pikapuoliin ilmiantojen jälkeen ja se kyllä tiedetään kuka ne ilmiannot tekee... Hommaa ny jo ittelles elämä.!
 • Eiköhän olisi kaikille parasta malttaa ja ollaa vastaamata tuon ruova S juttuihin
  Tuntuu vissiin unohtaneensa kuina aikoja sitten älähti joka viestiin joka ei hänestä ollut kehityusehdotus ja sitten innokkaasti lmiantaa näitä
  Nyt koettaa väittää että hänen hubinsa toimivaksi ilmoitta mien on kehitysehdotusta.
  Kun kukaan ei priovosoidu niin harrastakuun sitten yksinpuhelua palstalla 😀
 • Joo kyllä se niin on, että kun DNA antaa tuon täällä haastaa riitaa kokoajan, niin parempi ettei puutu ollenkaan hänen kirjoituksiinsa. Vielä parempi olisi jos lopettaisi kirjoittelun kokonaan tai saisi jotain järkeä nuppiinsa, mutta sitähän nyt ei tule tapahtumaan.

  joten yritän ainakin jättää väliin hänen kirjoitukset (tällä palstalla, kun ei voi edes piilottaa vihamiesten kirjoituksia, niin ne näkyy väkisin itselle.)
 • On tämä kyllä edelleen kummallisin nettiketju, johon olen törmännyt... Keskustelijat käyvät joukolla yhden kimppuun, jos ei ole samaa mieltä heidän kanssaan. Kunnon nettikiusaajien kokoontumisajot!
  DNA voisi sulkea tämän, kun keskustelu tuntuu pyörivän enimmäkseen minussa, eikä hubissa... alkaa heti, kun kirjoitan tänne jotain hubista. Olisi syytä kirjoittajien katsoa peiliin, eikä syyttää minua riitelystä?!?!? Ei jaksa vääntää asian vierestä enempää..,
 • Hei,

  Vastailen kohta vähän enemmän mutta käytän nyt hieman aikaa siihen, että puhdistan tätä ketjua / tuhoan viestejä jotka ovat 100% toisten nimimerkkien haukkumista / henkilökohtaista kommentointia.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Eläpä Ville sitten "vahingossa" poista samalla pelkästään hupia kritisoivia viestejä. Ja joku tolkku tähän keskustelunkin pitää saada. Jos jollakulla on ongelma niin se ei todellakaan auta että tulee toinen joka väheksyy ongelmaa.
 • Saapiko pyytää että näiden TV-hubin päivitysten ohessa jollakin tavoin kerroittaan myös ns. taustajärjestelmiin (siis DNA-TV -palveluun) tehtävistä muokkauksista?? Näyttäneet viimeaikoina kovastikin siihen kuinka kehnosti TV-hubi toimii..

  Kysyn sinulta Ville, mikä on TV-hubin elinkaari? Tämä päivänä viihdelaitteiden ja elektroniikan elinkaari kovastikin lyhentynyt, jopa kännyköiden elämä päättyy noin kolmessa vuodessa. Onko mitään järkeä enää laittaa paukkuja laitteeseen jota ei ole saatu toimimaan puolitoista vuotta markkinoille pukkaamisen jälkeenkään?

  Me asiakkaat vaadimme että pettäminen ja valehtelu loppuu ja DNA toimittaa toimivan uuden laitteen sopimusasiakkaille ilman mitään lisäkustannuksta pikimmiten, sellainen täytyy olla jo olemassa. 

 • Taas kun yritin alkaa televisiota katsomaan, pelkkää mustaa ruutua eikä auta vaikka mitä tekisi kaukosäätimen kanssa. Per**le sentään!
 • Hei,

  Ensin pahoittelut, että en ole tänne ehtinyt tämä vuoden puolella kirjoitella - kalenteri on ollut aika pahasti tukkoinen aamusta iltaan. Se aika jota yleensä olen käyttänyt tähän palstaan, on mennyt nyt N testiryhmän kanssa keskusteluun. Suuri kiitos monelle teistä – olette olleet varsin aktiivisia ja logeja on tullut aika monelta. Ne on kaikki toimitettu eteenpäin valmistajalle ja monet taas sieltä eteenpäin Broadcomille.

  Tavoitteena on laittaa kaikille N testaajille pieni kysely vielä tässä ensi viikon aikana.

  Seuraavat pari viikkoa ovat kalenterin suhteen aika mahdottomia, sen jälkeen hiihtoloma ja sieltä suoraan MWC messuille. Tämän jälkeen ollaankin jo maaliskuussa. Tein nyt kuitenkin niin että varasin maaliskuusta eteenpäin itselleni joka toinen tiistain 07-09 puhtaasti tätä palstaa varten. Tavoite siis olisi käyttää tämä aika palstan lukemiseen ja vastaamiseen. Tämän ajan ulkopuolella en todennäköisesti ehdi tätä palstaa juurikaan lukea.

  Yleisesti hieman harmittaa että keskustelu täällä on toisia käyttäjiä syyllistävä / haukkuva. Olen todennäköisesti puhunut aika monen aktiivikirjoittajan kanssa puhelimessa ja keskustelut ovat olleet antoisia ja lopulta aika mukavia. Olisi hienoa jos keskustelu tällä palstalla olisi samanlaista: pysytään asiassa ja ei haukuta muita.

  @Mikko – 

  Telia TV:ä ei voi castata Hubiin millään Android versiolla. Ongelma liittyy Telia TV:n käyttämään salaukseen joka on PlayReady. Tämä kyseinen salaus ei toimi laitteen piirivalmistajan (Broadcomin) bugin takia. Asia on raportoitu Broadcomille jo jokin aikaa sitten ja heiltä edelleen odotetaan korjausta. Alun perin korjausta odotettiin Broadcomilta jo ensimmäiseen N versioon, mutta valitettavasti Broadcom ei ole vieläkään korjausta tehnyt. Tämä sama ongelma heijastuu myös muihin sovelluksiin kuten HBO:n. Tästä ongelmasta kärsii siten kaikki operaattorit / laitevalmistajat jotka käyttävät samaa SoC:ä mitä DNA (Broadcom 7252S)

  Netflixin toimivuuteen auttaa todella paljon Android N päivitys. Netflix ei valitettavasti ole halunnut korjata bugiaan Android M versioon.

  DNA TV Hubissa on tuki Verimatrixille, Widewinella ja PlayReadylle. Tämän voi vahvistaa lataamalla DRM info nimisen sovelluksen PlayStoresta.

  Hubiin on tulossa Android versiopäivityksiä. Hyvin todennäköisesti tulemme hyppäämään versiopäivityksiä yli kohti P:ä mennessä. Itse raudan teho ei tässä tapauksessa ole ongelma: virallinen Android TV laite vaatii selkeästi vähemmän tehoa kuin mitä laitteesta löytyy. Tämän voi hyvin tarkistaa ihan netistä katsomalla mitkä ovat GMS Android TV laitteen speksivaatimukset. Kannattaa myös huomioida että Google on itseasiassa laskenut rautavaatimuksia Androidin osalta: aiemmin piti muistia olla 2G, nykyinen riittää 1G ja prosessoritehoakin riittää alle 10k DMIPSiä, kun Hubissa sitä on 12k.

  @exWboxHD2 käyttäjä

  Tällä hetkellä aikasiirtoa verkkolevylle ei ole suunnitelmissa.

  DD signaali pitäisi aina tulla läpi kun se on saatavilla. Jos sinulla on esimerkki / tapa toistaa tilanne jolla Hubi antaa ulos PCM:ää vaikka sisältö on DD:ä ja ulostulo AUTO niin saatko laitettua esimerkin vaikka sähköpostilla allekirjoittaneelle (etunimi.sukunimi@dna.fi)

  @Janne – Jatkuvan verkkotallennesäännön unohtuminen on bugi taustajärjestelmissä. Tämä vika ei siis liity vain Hubiin vaan kaikkiin DNA TV laitteisiin / softiin. Korjaus on käynnissä. Tallenteiden laatua tullaan vielä jatkossa parantamaan, mutta en uskalla aikataulua luvata. Samalla sitten parannellaan taas äänitasoja.

  Jos / kun Hubi ei pysy verkossa niin laitatko postia allekirjoittaneelle? Täällä on ollut muutama käyttäjä jolla on ollut ongelmia DNS:n kanssa ja tämä poistuu kun asettaa manuaaliset DNS osoitteet. Syytä miksi tämä pitää tehdä metsästetään tällä hetkellä.

   
  @MixuEspoo – Jämähtääkö laite kokonaan ts. ruutu hyytyy niin että vain virtapiuhan irrotus auttaa? Jos näin niin tämä korjaantuu Android N:n myötä.
   
   
  @JJJN – Kiitos palautteesta liittyen jo käynnissä olevan verkkotallennuksen katseluun. Tämä on asia jonka toteuttamisesta mietitään.
   
   
  @Kozel – DNA TV sovelluksen sisällä olevat IPTV lähetykset eivät saa pätkiä ja/tai nykiä. Hubille voi kuitenkin asentaa muita sovelluksia ja näissä muissa sovelluksissa voi olla ns. mikronykimistä joka näyttää vähän samalta kuin 50/60 kääntö. Tästä ei kuitenkaan ole kyse. Näiden muiden sovellusten toimivuutta ja mahdollista mikronykimistä selvitetään koko ajan. On hyvä huomioida että todella moni sovellus toimii ilman ongelmia (Youtube, DNA TV, Netflix) ja sitten taas joissain sovelluskissa nykyisen huomaa selkeämmin.
   
   
  @jari – Laite ei boottaa jos se on päällä. Bootti on täysin näkymätön käyttäjälle ja se tapahtuu vain jos laite on valmiustilassa. Bootista voisi todeta että ei olla ainoita…. Netflixin kanssa keskusteltiin siitä että harvassa ovat ne toimittajat jotka eivät automaattisia bootteja tee. Yleensä näistä ei vaan sanota mitään julkisesti ja koska boot tapahtuu taustalla niin kuluttajat eivät näistä tiedä. Helpoin tapa metsästää näitä on ottaa logeja ja katsoa niistä mitä laitteissa tapahtuu

  Täällä on ollut paljon keskustelua sisällöistä, sovelluksista ja siitä miksi kaikkea sisältöä ei voi katsoa kaikilla laitteilla ja ominaisuuksilla. Yksittäisiin kanaviin ja ohjelmiin en voi ottaa kantaa mutta yleisesti voin sanoa että sisältöpuolen sopimukset ovat järjettömän monimutkaisia ja välillä usein mahdottomia. Käytännössä sisältösopimukset sanelevat missä laitteissa ja millaisilla ominaisuuksilla voimme sisältöä jakaa. Eli vaikka kuinka kovasti asiakkailla olisi tarve saada sisällöt käyttöjärjestelmään X ominaisuudella Y, on hyvin mahdollista että sisällöntoimittaja ei anna siihen DNA:lle lupaa.

  Virtalähteestä on myös ollut puhetta. Niitä on aikanaan mitoitettu ja myöhemmin myös mittailtu. Mitään ei ole toistaiseksi löydetty.

  Moni kysynyt päivityksistä, tässä hieman tietoja:

  • Tavoitteena olisi laittaa 2vko sisällä ulos sekä Android M että N (testiryhmälle) päivitys. Päivitys korjaa tilannetta jossa DVB puolella musta kuva sekä poistaa Broadcomin sirusta johtuvan bugin jossa laite voi satunnaisesti käynnistää itseään monta kertaa peräkkäin uudelleen.
  • Tässä parin viikon sisällä on tulossa myös ulos DNA TV päivitys. Tähän tulee bugikorjauksia sekä parannus sisältöihin liittyen. Lisäksi tehdään EPG päiväkelausta
  Näistä molemmista aloitetaan uudet ketjut kunhan päivitykset ulkona
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • On tämä hubin toiminta ihmeellistä. Hubi ollut puoli vuotta käyttämättä noiden ongelmien vuoksi. Nyt otin hubin käyttöön viikko sitten.
  Ensin päivitin Androidin ja dna tv -sovelluksen ja palautin tehdasasetukset hubiin varmuuden vuoksi.
  Ei näy kuukauden kanava tai Fox HD tai National geo HD kaapelikanavilla. Kun askeltaa iptv- kanavia kuukauden kanava vaihtuu näyttöön mutta näkyy vain mustaa (viime kuussa mustaa näytti siis eri kanava), hubi kyllä tunnistaa siis kuukauden kanavan, mutta ei näytä sitä. (Kanavat 629 ja 999 näkyy).
  Eilen alkoivat ilmaiset viikonlopun Viasat kanavat näkymään myös iptv puolella, mutta kuukauden kanava edelleen mustana.
  Ohjelmaoppaasta ei voi tallentaa mitään, tulee vaan viesti, tallennus ei nyt onnistu yritä myöhemmin uudestaan.
  Tallenteen ei avaudu, tulee viesti, tallennetta ei voi toistaa, yritä myöhemmin uudestaan.
  No, tallenteen poistaminen kyllä toimii ;-)
  Jokohan kohta voisi odottaa että hubi alkaisi toimimaan niinkuin on luvattu???
 • Kiitos vastauksesta. Ymmärtääkseni on DNA:n puolelta "luvattu" Telia TV:n castauksen tulevan versiopäivityksen myötä. Nyt se siis onkin täysin riippuvainen kolmannesta osapuolesta, jonka firmwaren suhteen ei ole mitään aikataulua korjaukselle?

  Android TV minimivaatimukset eivät varmasti kaksiset ole, mutta pakko teidänkin on myöntää, että speksien osalta on tullut valittua hel**tin halpa vaihtoehto ja mielestäni se tässä näkyy valitettavan hyvin.

  Kokonaisuutena olen muutenkin hyvin pettynyt käytettävyyteen ja mm. edellä mainittuun puutteeseen Telia TV:n ym. vastaavien palvelujen suhteen, enkä pidä laitetta siten toimivana.

  Nyt en kaipaa yhdeltäkään nimimerkiltä mitään kuluttaja-asiamiehen linjauksia, vaan DNA:lta suoraa vastausta, olenko oikeutettu irtisanomaan määräaikaisen sopimuksen ja vaihtamaan laajakaistani normaaliin vaihtoehtoon, joka ei sisällä hubia? Chatissa aspan kanssa puhuttiin huollosta, mutta kun nämä ongelmat eivät huollolla parane...
 • ...jatkoa edelliseen. Omaa tarvettani vastaa siis huomattavasti paremmin esim. Xiaomi Mi Box, koska television katsomiseen en hubia tarvitse. Otin sen Android TV käyttöjärjestelmän vuoksi ja kuten olen ketjussa moneen otteeseen maininnut, käyttämäni sovellusten kanssa on tosi hankalaa esim. virkistystaajuuden suhteen.

  En tiedä miten Broadcom hyödyntää Androidin MediaCodec rajapintaa, mutta ongelmat viittaisivat siihen suuntaan, ettei ole ihan standardiratkaisu.
 • @Ville Partanen
  Vieläkö Android testiryhmään pääsee ja miten siihen ilmottaudun?
 • @Ville Partanen,

  Sinun sanastossasi on liian hallitsevana "ehkä", "tulevaisuudessa", "harkitaan"!! Sinulla on levy jäänyt pyörimään samaa uraa ja tehnyt sitä jo puolitoista vuotta. Myyntimies olet ja aivan väärissä hommissa.

  Lopeta valehtelu ja iänikuiset myyntipuheesi. TV-hubi on laitettava välittömästi kuntoon, siis se DNA-TV -sovellus siinä laitteessa. Pitää aloittaa ihan perusominaisuuksista mitä ei ole tehty toimiviksi:
  - EPG (edes se data kuntoon, ihan sama data mitä kaapeli-TV:ssä)
  - TALLENNUKSET (sarjatallennus oikeasti toimivaksi)
  - KELAUS (kuvalliseksi ja kunnon siirtymät (editoitavat) värinappuloilla)
  - AJANSIIRTO (ei oikeastikaan toimi kuin satunnaisesti)
  - ÄÄNET (voivoivoi...)
  - verkkotallennukset HD:ksi

  Ville, soita Elisalle ja kysy kuinka he ovat saaneet palvelunsa toimiviksi. Sinun osaamisellasi ja johdollasi DNA-Tv palvelu ei tule koskaan toimivaksi!

 • Jep samaa listaa täällä on jankattu vaan eipä isoa herraa Partasta juuri nappaa. Lähteepi vaihtoon koko 100€/kk setti. Vaikka sitten lakimiehen avustuksella.
 • Harmittaa aivan helv***sti. Tullut vuosikausia seurattua laatusarjoja hienoilta kanavilta, mm. History HD, BBC Earth HD ja BBC BRIT HD-kanavat. Työ- ja muuta pakottaa sarjoja seuraamaan tallennettuina.

  Edellinen operaattori, Canal Digital on saanut sarjatallenteetkin toimimaan esimerkillisesti. Reku vuosi sitten jouduin Canal Digitalista luopumaan ja tyytymään karvalakkimalliin ala DNA. Voi ristus sentään, millaista paskaa DNA tarjoaa asiakkailleen. edes sarjatallennuksia ei osata saada toimimaan, puhumattakaan digiboxin ydintä joka on EPG.

  DNA ei osaa muuta kuin laskuttaa toimimattomista palveluistaan.
 • Jätetäänhän sitten taas henkilöihin menevät solvaukset ja voimasanojen viljely niikseen, keskustelusta on taas poistettu muutama viesti joiden sisältöön ei asiattomien sanojen poiston jälkeen olisi jäänyt mitään sisältöä.

  Viestien ilmiantaminen spamminomaisesti voidaan myös laskea spammiksi ja siten aiheuttaa tilapäiset bannit, käytättehän siis tätäkin ominaisuutta vain harkiten.

  DNA Tuki -sivustolle kommentoidaan DNA:n puolesta vain DNA:n nimimerkeillä, spekulaatiot siitä onko joku nimimerkin takaa kirjoittaja DNA:lta on täysin hedelmätöntä.

  DNA Hubi, DNA yrityksenä ja kaikki tekemisemme on täysin vapaata kritiikille ja tämä on myös toivottua, jättäkää kuitenkin nämä toisten henkilöiden solvaukset pois viestistä ja voimasanoja vähemmälle.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Android N ryhmään pääsee laittamaan allekirjoittaneelle sähköpostia. Lisään käyttäjiä viikkotahdilla eli tieto ryhmään lisäämisestä tulee todennäköisesti aina muutaman päivän viiveellä.

  N ryhmään haluavien on hyvä huomioda, että kovalevy toimii N:llä huonommin kuin M:llä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Iiro

  Chatissa asiaan ei tullut selvyyttä, vaan pyydettiin olemaan yhteydessä tekniseen tukeen. Mikä on siis DNA:n linja määräaikaisen sopimuksen purkamiselle? Olen tilausvaiheessa ja ennen sitä tiedustellut hubin ominaisuuksista ja kertonut sen olevan itselleni käytännössä Android TV laite ja kuten edellä olen yrittänyt kertoa, sitä virkaa se hoitaa harmittavan kehnosti. Jos tuo vika on Broadcomin firmiksessä, niin siihen teidän osaltanne ei tietysti pystytäkään parannuksia lupaamaan vaan ollaan kolmannen osapuolen armoilla.

  Tässä ei ole kyse huollossa parantuvista ongelmista, vaan ihan suoraan softapuolesta. Itse olen DNA:n - sitä ennen Lännen Puhelimen - asiakas ollut "melko" pitkään. On tullut koettua ja oltua koekaniinina kiinteissä ISDN yhteyksissä (taisi palvelu tuolloin kulkea nimellä ISDL ja laitteet sai vaihtaa jokaisen sähkökatkon jälkeen) ym. ym. Olen aina ollut tyytyväinen DNA:n palveluun, mutta hubiin ja aktiivisuuteen sen ongelmien kommentoinnin suhteen taas en. Laajakaistan pidän mielellään edelleen DNA:lla, joskin senkin suhteen mielellään selvittäisin tuon Sagemcomin vaihtamista johonkin hieman laadukkaampaan laitteeseen...

  Vähän offtopicia, mutta jos nyt saisi DNA:lta sen linjauksen miten edetään? En varmasti ole ainoa joka asiaa miettii, niin helpotetaan muidenkin osalta mahdollista prosessia hubista luopumiseen.
 • Taas tämä hipilaatikko väittää Sub-TV:llä
  "Ohjelmatietoja ei ole saatavissa
  Lähetys alkaa klo 22:25"

  Silti siellä alkamassa juurikin CHL:n finaalimatsi ja Antero Mertaranta selostaa. Voi helvetti tätä iänikuisen paskaa hupalaatikon EPG:tä!!!!

  Toimiva EPG on digiboxin ydin!!!!!!!!
  MILLOIN DNA SEN YMMÄRTÄÄ?????
 • Viaplaylta tuli mahdollisuus ostaa myös kanavia. Onko mahdollista saada nämä kanavat näkymään hubissa? Ja en tarkoita viaplay-sovelluksella katsomista vaan, että kanavat olisi kanavaluettelossa. Nyt osa kanavista siellä on, mutta hubi herjaa, ettei ole katseluoikeutta.
  Älkääkä sanoko, että kanavat näkyy vain, jos Viaplay on tilattu teidän kautta....

 • Kehitysehdotuksena sellainen, että Netflix voisi toimia suoraan, eikä joka ainoa kerta tarvitsisi käynnistää hubia uudelleen.

 • TV-hubin ongelmista kun soittelee DNA:n asiakaspalveluun, vastauksena saa yllättävän usein vastaansa inttävän, ei-palveluhenkisen ihmisen joka ei mielellään kirjaa yhtään mitään viaksi/ongelmaksi vaan puhuu aina ominaisuudesta joita kehitetään hiljalleen.

  Tänään tämä ei-palveluhenkinen ihminen taisi olla nimeltään Sari, 48v, eronnut jnejne.. Yritin silti parhaani saada ongelma kirjatuksi. Kyse on sainoisiko TV-hubin "piirteestä", ei nimetä sitä viaksi tahi puutteeksi vielä, ominaisuus se ei voi olla, ehkäpä omituisuus...

  Mutta kuitenkin: "jatkuva tallennus" kovalevylle on ongelmallinen koska tallennussääntöä ei voi muokata/muuttaa mitenkään ennenkuin ensimmäinen tallennus on tapahtunut (jopa onnistunut). Kun sitten tallennussääntöä muokkaa, kun se on tullut mahdolliseksi, kas kummaa tallennus jatkuu entiseen malliin noin viikon verran kuin ei tallennussääntöä olisikaan muutettu.. Pitää siis kärsiä viikko.

  Kyse on samasta ohjelmasta mistä ketjussa aiemminkin kirjoitettu. Eli halusin saada talteen TV-hubin kovalevylle ohjelman "Suomi on metsäläinen" YLE TV1 HD-kanavalta. "Jatkuva tallennushan" ottaa automaattisesti vain ensimmäisen sanan "suomi" tallennussäännöksi - alkoi ilmestyä tallennuskansioon SuomiLOVE, Yle Uutiset Kaakkois-Suomi jnejne ohjelmia.

  MIksei tallennussääntöä voi laittaa kuntoon heti ja ruksia ne säännöt myös niin että voi määritellä että vain tämä kellonaika, tämä viikonpäivä tms???? Jopa joskus unelmissa voisi ruksia että vain tämä kausi??? Ja jos sääntöä jälkeenpäin muutetaan, se pitäisi myös välittömästi saattaa voimaan, ei viikokn kuluttua!!!

  Sari ei asiaa tekniikkaan laittanut arvioitavaksi, kertoi asian olevan ominaisuus ja kertoi että on nyt minun yhteydenottoihini kirjattu.
 • MIkä on kokemus DNA:n VALOKUITU PLUS F-3686AC modeemista/reitittimestä joka TV-hubin kyljessä toimitetaan?
  Itsellä ainakin sellainen kokemus että pitää tämän tästä resetoida jotta sekä TV-hubin että sen kovalevyn autentikointi edes onnistuisi. Epäilen että tuo modeemi ja verkko-ongelma on syynä että kovalevytallennukset eivät toimi, etenkää N-version asennuksen jälkeen. Samasta Sagemcomin paska-tehtaasta tulee niin modeemi kuin TV-hubikin.
 • @Rane, koita laittaa Hubi kiinteälle IP:lle ja vaihtaa samalla jonkun muun toimijan DNS palvelimet käyttöön. Nuo DNS:tkin joutuu määrittämään HUBiin, koska jostain kumman syystä tohon F-3686AC niitä ei pysty muuttamaan, vaan DNS kentät on lukittu. Ainakin allekirjoittaneella DNA:n DNS:ssä on jotain häikkää ihan ylipäätään.

  Itsellä ainakin hubin toimivuus (Tosin ei vielä N) parani tuolla muutoksella kaikilta osin.

 • @Rane, koita laittaa Hubi kiinteälle IP:lle ja vaihtaa samalla jonkun muun toimijan DNS palvelimet käyttöön. Nuo DNS:tkin joutuu määrittämään HUBiin, koska jostain kumman syystä tohon F-3686AC niitä ei pysty muuttamaan, vaan DNS kentät on lukittu. Ainakin allekirjoittaneella DNA:n DNS:ssä on jotain häikkää ihan ylipäätään.

  Itsellä ainakin hubin toimivuus (Tosin ei vielä N) parani tuolla muutoksella kaikilta osin.

 • @Jari,
  Neuvoistiko tampiota. Millä DNS asetuksilla oot saanu toimimaan??
 • Tässä yhdet ohjeet/asetukset jotka sain Villen kautta ja poisti minulta ongelman.

  Hubin kaukosäätimestä android nappia (mökki)
  Alas ja kohta verkkoasetukset
  Kelaa alaspäin ja katso kohta yhdistetty ja tässä ip osoite joka muotoa 192.168.1.jotain. Kirjoita osoite ylös
  Siirry alaspäin ja valitse ip asetukset
  Valitse staattinen
  Kirjoita tähän ip osoite jonka otit ylös ja valitse seuraava
  Valitse yhdyskäytäväksi 192.168.1.1
  Valitse etuliitteen pituus 24
  Valitse dns 1 osoitteeksi: 8.8.8.8
  Valitse dna 2 osoitteeksi 8.8.4.4
 • @Aapeli,
  Tämä on se oletusasetus DNS:lle. Pelkkä kiinteän IP-osoitteen asettaminen ei toimi minulla.
 • Tossa @Aapelin (ala @Villen?) ohjeessa on yksi tosi paha virhe joka pahimmillaan sotkee koko kotiverkon. Jos nimittäin asetat kiinteäksi osoitteeksi saman osoitteen jonka Hubi on saanut DHCP:ltä (eli tuo joka sillä on jo ollut ennen kiinteäksi määritystä) se osoite on DHCP:n scopesta ja joku muu laite verkosta saattaa saada sen saman osoitteen jossain vaiheessa reitittimen DHCP-palvelulta. Sen jälkeen kotiverkossa ei toimikaan sitten enää oikein mikään.

  Kiinteät osoitteet pitää siis ehdottomasti olla DHCP scopen ulkopuolelta tai sitten varata DHCP:n scopesta osoite kiinteäksi tietylle laitteelle vaikka mac-osoitteen mukaan. Ja osoitteet ja tietty samasta aliverkosta. Tämä pitää siis konfiguroida reitittimeen ja sen konfiguroiminen riippuu sitten jonkin verran siitä mikä reititin on kyseessä, mutta periaate tietty kaikissa verkkomäärityksissä on sama.

  Etsi reitittimen asetuksista DHCP scope asetus, ja määrittele siihen starting address:ksi esim. (jos et ole muuttanut LAN osoitteita...) 192.168.1.100. Reititin yleensä oletuksena on tuo x.x.1.1. eli silloin kiinteiksi osoitteeksi voit käyttää x.x.1.2 - x.x.1.99. väliset osoitteet, ja muille laitteille DHCP jakaa tämän jälkeen osoitteita alkaen tuosta osoitteesta x.x.1.100

  Tähän tietty ehkä pitää kirjata pieni varoituksen sana. Muuta et toki virheellisellä reitittimen konfiguraatiolla saa sekaisin kuin oman sisäverkon, ja siitäkin selviää resetoimalla reitittimen tehdasasetuksiin. Mutta silti ei välttämättä kannata tehdä, jollei tiedä mitä tekee 😀
 • Jari 
  Kiinnitin samaan asiaan huomioni mutta en viitsinyt sanoa ettei porukka sotke enempää verkkojaan.
  Joskushan koneen verkkosaetuksia ja osoitteita joutuu rukkaamaan ihan uuteen uskoon jon on vaikka paljon laitteita tai useampi verkolaite eli mitään kaikille ei tuo arvo varmastikaan sovi
 • @Zilenzio ja muut Hubiin kyllästyneet:

  OT:
  Hommasin tällä viikolla pitkän jahkailun jälkeen HDHomerunin uusimman kaapeliversion DNA:n kaapelissa käytettäväksi. AppleTV/iOS:lla käytän live-katseluun Channels-softaa.

  Nyt pari päivää pelkän AppleTV:n kanssa ja en vaihtaisi pois. Vaikka suurin osa käytöstä olohuoneessa on striimaussoftien kautta, niin siltikin laadukasta suoraa HD-kuvaa kaipaa aina toisinaan, kuten nyt EHT-turnauksen aikana. Kanavien omissa striimauspalveluissa ei 1080i@50Hz-kuvaa ilmaiskanaville näytetä.

  Channels softassa on tullut huomattua pari ominaisuuspuutetta, mutta ei mitään mahdottomia ja kehitys tuntuu olevan sen verran aktiivista että eiköhän noihin ratkaisu löydy.

  =)juha
 • Onko tosiaan niin ettei kovalevytallennetta pysty alkaa katsomaan, ennenkuin tallennus valmistuu?
  Laitoin manuaalisesti Matti-elokuvan tallentumaan, mennäkseni puoleksi tunniksi saunaan ja alkaakseni katsoa leffaa se jälkeen. Ohjelma on tallennuksessa mutta kovalevyllä ei näy mitään. Toivottavasti näkyy edes ohjelman loputtua......

 • Kovalevyltä voi katsoa tallennusta, ennenkuin se päättyy. Pitää vain valita kohta "tulossa TV:stä", ei näy tallennetuista ennenkuin tallennus on päättynyt. Vähän erikoinen ratkaisu
 • Muutama kehitysidea:

  Nuolinäppäimiin käyttöä tallenteissa. (Sivunuolet +5min ja -5min) (Ylänuolet +30sec ja -30sec). Kustoimoitavat valinnat.

  Tuplatallenteiden poisto / nauhoituksen pois jättäminen.

  Android TV sovellukseen äänenvoimmakuuden säätö / sulje näppäin.

  Tallenteissa olevien äänenvoimakkuuksien tasapainoitus suoriin lähetyksiin verrattaessa.
 • @Sami S

  Kiitos neuvosta. Erikoinen ratkaisu, todella.
 • Hei, onkos boxsiin tullut/tulossa päivityksiä. Joulukuun päivitys vei ainakin minun laatikolta kyvyn tallentaa ohjelmia, eikä siitä saanut enää virtoja pois. korvasin sen sitten vanhalla digiboxillani. Mietin vain kannattaako ruveta asentelemaan sitä uudestaan.
  Miten muuten, löytyykö täältä minkä verran boxiin tyytymättömiä? Jos kokeilisimme vaikka joukkovoimalla saada DNA:a jotain hyvitystä tuosta boxista?
 • Uusi N päivitys tuli jakeluun niille, jotka ovat N versiota haluneet nyt testata. Toimii paremmin.
 • Timo 
  Ja kukas tuota joukkukannetta ajaa ja maksaa kulut? Yksin nuo pitää hoitaa jos ei halua uhrata hubin hintaa lakimiehille mutta onnensi lai on tässä ostajan puolella.

  Myyjän sopimusrikkomukset
  Virheellinen tavara
  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html

  Mitä myyjän olisi pitänyt tietää tavarasta
  Esim. DNA hubin kohdalla myyjällä on satoja todisteita ja valituksia mm. omilla palstasivuillaan siitä ettei laite ole virheettä toimiva
  Jos virheen seuraamuksista ei ole sopimuksessa sovittu, ne määritellään kauppalain mukaan:
  Myyjä vastaa virheellisen tuotteen korjaamisesta tai toimittaa uuden tuotteen virheellisen tilalle
  Ellei virheellistä tuotetta korjata tai korvata toisella, ostaja voi vaatia hinnanalennusta tai alennuksen sijaan kaupan purkua, jos virhe on olennainen
  Muiden seuraamusten lisäksi ostaja voi vaatia vahingonkorvausta
  Ostaja voi myös pidättäytyä kauppahinnan maksamisesta ainakin siihen asti, kunnes myyjä on korvannut virheen
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/


 • @Timo

  Itselläni on hubin toiminnan kannalta kaksi epäkohtaa. Toinen on, että hubi on käytännössä aina katselua aloitettaessa täysin jumissa ja joudun vetämään virtajohdon irti. Toinen on virkistystaajuuden automaattinen vaihto, jota hubi ei tue, vaikka sovelluksissa tuki tälle olisi. Tämä ongelma mielestäni juontaa Broadcomin firmwaren puolelle ja tarkemmin siihen, ettei käytössä olisi Androidin standardi mediacodec rajapinnan ratkaisu. Tämä tietysti asiaan hieman perehtyneen maallikon näkemys.

  Mikä taas ei suoraan toimintaan niinkään vaikuta, mutta muuten mietityttää, on laitteen köykäiset speksit. Vaikka täyttää minimivaatimukset, niin jos tämä rauta on ollut hankintahetkellä kallista, on mielestäni käännytty täysin väärän toimittajan puoleen. Omassa käytössä tämä myös näkyy, ellei sitten kyse ole siitä, että käyttämieni sovellusten osalta muiden SoC toimittajien ratkaisut ovat paremmin optimoituja. On vika sitten Broadcomin firmiksessä tai muistin puutteessa, niin hubissahan se vika on.

  Lisäksi tietysti on tuo Broadcomin PlayReady ongelma, joka estää Telia TV castauksen hubille.

  Itselleni käytännössä tarjottiin mahdollisuutta purkaa sopimus, mutta kun sama laajakaista ilman hubia olisi itselleni 4€/kk halvempi, niin en viitsi tuon takia vaivautua. Hubille sinällään minulla ei ole mitään käyttöä ja oikeastaan mieluummin sen nyppäisin pois tuolta makuuhuoneestakin, niin mielellään siitä jonkun hyvityksenkin tietysti ottaisi. Edellä mainitut ongelmat eivät varmaan mitään sopimuksen purkamisen kriteerejä ihan suoraan itsessään täytä. Itse kuitenkin ennen tilausta kyselin aspalta laitteen ominaisuuksista ja kaiken piti olla ok ja Liigan osaltakin tulevan päivityksen ratkaista ongelma - tuo on tietysti tulkittavissa monella tapaa ja kyseessä voi olla mikä tahansa hamassa tulevaisuudessa ilmestyvistä päivityksistä. Tarkemmat speksit löysin vasta tilaamisen jälkeen ja kovin rajallisesti on muistia. Kuten todettua, jos tämä on ollut aikanaan kallista, on toimittaja vallan väärä.
 • Mikko
  Ostitko hubin ja littymän samassa kaupassa?
  Moni ei sitäkään tiedä että kimppakaupassa purkuoikeus koskee kaikkia samassa kaupassa teytyjä liittymä, hubi ja modeemikauppoja.

  Onko sinulla siis kaapeli vai mokkulayhteys?
  Kaapeliyhteyksissä on monta kertaa se pulma että paha vaihtaa operaattoria jos asuu kerrostalossa jossa kaapeli on tietyn operaattorin hallussa.
  Jos tuote ei ostohetkellä täytä siitä annettuja lupauksia se jo riittää kaupan purkuun.
  Mikään kuluttajalaki ei velvoita ostajaa odottelemaan mahdollisia päivityksiä koska niitä ei lueta samaan kastiin kuin huollossa teknisesti korjattava laitevika.
 • 4.2 lähetin @ville partaselle sähköpostia että saisin tuon N-päivityksen hubiin, kauankohan tuon tulemisessa kestää kun ei ole vielä tullut?
 • @Law & Order

  Olen hyvin tietoinen kuluttajan oikeuksista. Itse olen DNA:n palveluun ja yhteyksien (kaapeli ja aiemmin myös rinnalla mobiili) toimintaan ollut oikeastaan enemmän kuin tyytyväinen. Omalla kohdallani vain tämä hubi on osoittautunut pettymykseksi. Kuten edellä mainitsin, sama kaapeliyhteys olisi ilman hubia 4€/kk halvempi, eli ei maksa vaivaa, vaikka tuossa nyt käytännössä täysin turha rakkine sitten jaloissa pyöriikin. Sain ainakin 2kk Viasat katselua ilmaiseksi 😀
 • Minua on alkanut kiinnostamaan nämä Vu+ tyyppiset  digi boksit.

  Ei lopu virittimet tai tallennusmahdollisuudet kesken ja ja mallista riippuen osaavat jopa jakaa sisältöä suoraan kotiverkkoon.

  Noita on eri hintaisia versioita ja virittimiä vaikka muille jakaa.

  ""Haluatko pystyä tallentamaan ja katsomaan kanavia monesta kanavanipusta samaan aikaan? Valitse virittimien määrä kohdasta "DVB-virittimet". 1 viritin pystyy vastaanottamaan kanavia vain 1 kanavanipusta yhtä aikaa. Voit katsoa miten kanavat on jaoteltu eri kanavanippuihin (=mux=multiplex): Digitan UHF ja DNA:n VHF antennikanavat, Canal Digitalin satelliittikanavat sekä DNA:n, Elisan ja Telian kaapelikanavat.""

  Näissä on openvix softapuolikin sellainen että osaava koodaaja voi vapaasti muotoilla sitä mieleisekseen ja esim. kuvan ominaisuudestakin olisi hubiinkin hyvä ottaa kehitysmallia

 • Jaahas, jaahas
  Nyt tuli sitten tuo N-versio ja innolla odotan että pääsen testailemaan sitä.
  Päivitys sujui ilman ongelmia ja ainakin kuva näkyy sekä ääni kuuluu, eli ei ainakaan huonompaan olla menty 😀

 • Ehkä ikävintä on se, että noi IPTV-streamit on toteutettu niin, että ne toimii ainoastaan jollain tietyllä laitteella, eikä niitä saa näkymään haluamallaan laitteella/ohjelmalla.

  Jos tuohon olisi jokin ratkaisu, niin siitä olisi paljon iloa, kun olisi enemmän valinnanvaraa laitteissa.
 • Hmm. Ilmeisesti tuo päivitystaajuusongelma on aika yleinen Android TV alustalla.
  Oletin meinaan että Shieldissä tuo toimisi kun sitä on paljon kehuttu, eikä ole tullut vastaan mainintaa. Mutta nyt kun päätin kaivella asiaa vähän syvemmältä niin
  https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/8kfm5p/fix_for_refresh_rate_switching_nvidia_shield/
  Tuolla linkissä mainitaan että vaikka laite automaattista virkistystaajuuden vaihtamista tukisikin, niin se pitää olla myös itse ohjelmassa tuettuna. Ja ilmeisesti ainakin Netflixin kanssa on tässä ongelmia. Oma kokemus on ettei tuo tahdo myöskään Youtubessa toimia.

  Onneksi sentään LG:n television omilla Netflix ja Youtube sovelluksilla näkyy videot ilman nykimistä.

  EPG:stä en kommentoi, mutta tuon virkistystaajuusongelman lisäksi toinen ongelma on laitteen ylikuumeneminen jos laitetta käyttää ahkerammin.

  Muuten laite toimii ihan hyvin.
 • Virkistystaajuuden vaihdolle pitää olla tuki sovelluksessa ja firmiksessä. Jälkimmäisen osalta osa valmistajista käyttää custom ratkaisuja Android standardin sijaan. Tästä löytyy paljon keskustelua, aika paljon asiaa on puitu mm. Kodi forumeilla. Jollain tapaa ymmärrän, että Kiinalaiset valmistajat tekevät omia ratkaisujaan ja myyvät Android tv-bokseja joilla pääsee kiinni käytännössä kaikkeen saatavilla olevaan laittomaan materiaaliin, mutta miten Broadcom sitten on omansa rakentanut..?
 • Mikko 
  Mulla on kyllä sellainen käsitys ettei se mistään piireiistä niinkään johdu mitä purkilla näkee vaan joko firmiksen softasta tai sisällön tarjoajanan softasta jos vaaditaan joku autentikointi.

  Pois lukien tietysti se että jos piirisarja on niin vanha ettei se tue nykyisiä vaatimuksia sisällön jakajan suhteen kuten vaikka monikanavaäänien tai resoluution suhteen

  Piirejä tehdään sellaisella massatuotanoolla ettei oli mitnekään järkevä modata piiriä vain tietyn tarjoajan tarpeisiin tai estämään jotain.

  Itsella oli aikoinaan Schield eikä ainuttakaan ongelmaa sen kanssa koskaan ilmentynyt.
  Sitten tietysti se on huomion arvoinen asia miten telkkari ja purkki osaa toimia yhteen ja miten on säädöt kummassakin ja onko HDMI piuhat ajan tasalla
 • @Sitä saa mitä tilaa

  En oikein ymmärtänyt viestiäsi, joten vaikeaa vastata siihen mitään. Yritetään kuitenkin...

  "Piireistä" riippuu käytännössä se, miten paljon löytyy laskentatehoa ja miten löytyy hw decode (ja encode, joka tässä tapauksessa turha) tukea. Tiettyjä kodekkeja voidaan dekoodata softallakin, mutta se vaatii aika paljon tuota edellä mainittua laskentatehoa. Sitähän hubissa on hieman Googlen minimispeksejä enemmän. Mitä purkilla näkee on vähän laajempi kysymys, enkä totta puhuen tässä yhteydessä ymmärrä kysymystä.

  Piirejä itsessään ei tietysti modata - ainakaan ihan pienille - valmistajille erikseen. Puhuin yleisesti, että esim. kiinalaiset laitevalmistajat, jotka käyttävät kiinalaisten valmistajien SoC:ja saattavat kehitellä omia standardeista poikkeavia ratkaisuja. Miksi esim. Broadcom toimisi näin, siihen en osaa vastata, mutta omat kokemukseni viittaavat siihen, ettei automaattinen virkistystaajuuden muutos toimi sovelluksissa joissa pitäisi toimia, eli Broadcomin puolella jotain poikkeamaa? Hubissa majaileva Broadcomin piirisarja kyllä suoriutuu hw puolella kaikista tällä hetkellä vähääkään yleisemmistä kodekeista. Ja tuo on hyvä asia, koska esim. H265 softadekoodauksella olisi varmasti kyykyssä koko laite.

  Shield ei myöskään ole virheetön, mutta ehkä vähän paremmin toimii kuin hubi. Puhdasta laskentatehoa siitä löytyy huimasti enempi kuin tästä DNA:n "tuplaydinmoposta", mutta se on muutenkin toinen keskustelu se.

  En nyt tiedä vastasinko oikeastaan mihinkään, mutta puolustuksekseni on sanottava, että ei sitä helpoksi ainakaan tehty...
 • Mikko
  Kommentoin län´hinnä tätä.
  ""Kiinalaiset valmistajat tekevät omia ratkaisujaan ja myyvät Android tv-bokseja joilla pääsee kiinni käytännössä kaikkeen saatavilla olevaan laittomaan materiaaliin, mutta miten Broadcom sitten on omansa rakentanut..? ""

  piirin dataahan löyty kai netistä.


  https://www.prnewswire.com/news-releases/broadcom-debuts-multi-standard-ultra-hd-chip-family-300016201.html

  https://www.broadcom.com/products/broadband/set-top-box/bcm7251


  https://wikidevi.com/wiki/Broadcom
 • Mitä itse asissa on "laiton materiaali" jos puhutaan sillä tasolla ettei seikkalla netin pimeällä puolella huumebisneksissä tai piraattisivuilla?

  Tämä on vähän kuin se aiempi vertaukseni puukon myymiseen.
  Vasta käyttö voi olla laitonta mutta pitääkö "ison veljen" vaatia että softat tai laitteet on rajattu käyttön suhteen.
  Käyttäjä sen laittomuuden tekee eikä kukaan istu autossakaan katsomassa ettei ajeta ylinopeutta tai punaisia päin eikä toistaiseksi vielä ole automatiikkaa joka lukee liikennemerkkejä tai katsoo GPS satelliitista mikä on kulloisenkin paikan nopeus ja rajoita sitten auton vauhtia sen mukaan 😀

  Kyllä ne varmaan jotka haluaa saa noita elokuvia ja musaa ihan omia teitään vaikka purkissa olisi millaisia rajoituksia.

 • 30.1.2019 jokin muutos taustajärjetelmiin on aiheuttanut sen että yksikään kovalevytallennus ei ole enää sen jälkeen onnistunut.

  Vanhoja tallennuksia voi katsoa. Uusista tallennuksista ei näy mikä mennyt pieleen, puuttuu "KATSO" nappula kokonaan
 • Mikä olisi paras kaukosäädin tälle Hubiboxille kun halutaan ohjata kotiteatterivahvistinta ja televisiota samalla kapulalla?
  Itsellä käytössä vuosia vanha Harmony One eikä se opi kaikkia käskyjä vaikka opettaa sitä hubin omalla säätimellä.
  DNA voisi julkaista kännykkään ladattavan kaukosäätimen johon voi lisätä kodin laitteita ja säätää niiden toiminnot mieleisekseen. No joo se nyt olisi liikaa pyydetty, mutta vinkkejä kuulisin mielellään miten muilla toimii laitteiden ohjaaminen ilman kymmentä kaukosäädintä.
 • @Monikanavaäänetön

  Itsellä on halpa One for All yleiskaukosäädin, joka toimii oikein hyvin. Kun hubin rinnalla käytössä on olosuhteiden pakosta myös Google Chromecast sekä Apple TV sekä kauko-ohjattava HDMI switch niin on joutunut tallentamaan kakeen monta makroa, jotka kyllä toimivat hienosti. Kunpa hubikin toimisi.....
 • Monikanavaäänetön 
  oletko opettanut harmonyä kapulasta toiseen vai Logitecin sivuilta?
  Lataa uusin firmis ja sitten Windows softa jolla pääset lataamaan niitä komentosoftia.
  En muista onko hubia tukivalikossa mutta ainakin uusin firmis saattaa auttaa tuon toimintaa.
  https://support.myharmony.com/en-fi/download#harmonyRemote7x

  https://support.myharmony.com/en-fi/


 • https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-kayttovinkit/
  Tuolla kanssa vinkkejä
  Pitää ilmesesti hakea Sagecon nimeällä ja tyypilla logitecin listasta
 • @Sitä saa mitä tilaa
  Olen yrittänyt sekä ohjelman kautta että kaukosäätimellä opettaa. Esim Ok- ja takasin nappi ei toimi oikein. Sovellusvalikko kyllä aukeaa mutta sovellus pitää avata hubin kaukosäätimesta Ok napilla. Pitää perhehtyä tun Harmonyn sielunelämään. Dna voisi kyllä lanseerata älykkäämmän kapulan tuon hubin kaveriksi.
 • @Monikanavaäänetön,
  Sama ongelma täällä HarmonyOnen kanssa, mutta vain [Takaisin]-napin kanssa. Tämä kyllä johtuu varmaankin siitä että DNA on syystä tai kolmannesta sotkenut mitä tarkoittaa [Takaisin], siis Harmonyyn ei sitten saa nappulaa jolla vaihtaa [Takaisin] kanavalta toiselle. Harmonyssa [Exit] vastaa hubin [Takaisin]-nappulaa. Hubin kapula on sössitty!
 • Sagemcom DCTIW384
  tuoooa tekstillä ei siis löydy Logitecin softalla mitään vai?
  Onko muita Sagemcom bokseja siellä
 • Olen hankkimassa joko soundbaria (mahdollisesti takakaiuttimilla) tai 5.1 kotiteatteria telkkarin kaveriksi. Mutta aloin miettimään, että mitä rajoituksia hubi aiheuttaa äänimaailmaan? Oletan, että kun hubista on kyse, niin jotain kummallisuuksia voisi tulla vastaan.

  Kannattaako siis panostaa surround kaiuttimiin, vai ovatko ne hyödyttömä tämän laitteen kanssa?

  Ylen kanavilla ilmeisesti dolby digital äänet saatavilla, entä miten toimii sovelluksilla?

 • Meillä on ollut hubin parina soundbar reilun vuoden ja ainakin sen kanssa hyvin toimii.
  Ainakin kaapelissa HD-kanavissa toimii äänetkin hyvin.
 • Harmony (Companion) toimii suoraan ja hyvin, hubi löytyy Logitechin kannnasta nimellä ja mallilla Sagemcom DCTIW384.

  Android M:llä kaikki toimi out-of-the-box ihan oletusarvoilla, kun siirryin N:ään, piti Logitechin komentojen repeat-arvo pudottaa oletuksesta 3 -> 1, eli Android version vaihdon jälkeen hubi tulkitsi Logitechin oletuksena 3 kertaa toistetun komennon jo pitkäksi painallukseksi. Mutta tuo muutos 1:een, niin toimii myös N:llä kuten ennenkin.

  Takaisin edelliselle kanavalle nappia en ole kaivannut (suorilla (omilla) kanavanumeroilla tulee operoitua), mutta kait tuonkin voi opettaa?
 • @Sarzu, @Jansu. Joo, 5.1. äänet toimii suorassa katselussa (ainakin kaapelissa) ja omalle kovalevylle tallennettua 5.1 äänen sisältävää tallennetta toistettaessa. Mutta ei yhdessäkään sovelluksessa, eikä pilveen talletetussa DNA-tv tallenteessa.
 • Jansu 
  Tähän kysymyseesi pätee se että jos paremmasta ei tiedä voi sounbarikin olla mieleen.
  Joku tonnin Bose on aivan eri luokka kuin tuollaiset sampan ja muun "markettilankut"

  Kunnolliset maksaa sikana ja ostamalla kunnon kotiteatterilaitteen saa paljion muutakin kivaa kuten vaikka suorat nettiradiot eri efektijuttuja, automaattisen kaiuttimine optimoinnin ym. mutta sama juttu niissä kuin soundbareissakin ettei kannata ostaa mitä tahansa muovirimpulaa marketeista vaan luottaa alan erikoisliikeeseen.

  Kannattaa huomata että markettien imoittamat halvat 1000 vattiset on aivan haamulukemia eikä todellisia tehoja.
  Voi tarkstiaa kun katsoo laitteen kilvestä paljonko ilmoitetaan ottotehoksi 😀

  Hubihan sinällään ei ole se rajoittva tekija ja tuo kuitenkin poistuu taas jonkin ajan kuluttua markkinoilta koska kehitys menee nopoetasti eteenpäin tällä saralla

  Itsellä on vuosia ollut tällainen Yamaha ja tyytyväinen olen siihen ollut
  Ainoa miinus että kerrostalossa ei oiken kehtaa huudattaa sen verran että tulisi "elokuvatunnelmat"
  https://fi.yamaha.com/fi/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v771/downloads.html

  https://fi.yamaha.com/fi/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v771/specs.html#product-tabs
 • P,S Tyo jammuhan on vanha malli joten vartasti siitäkin löytyy jo uudempi ja "parempi"
 • Noi Ylen lähettämät DD äänet on usein vain 2.0, mikä on kaikki huonoin mahdollinen, kun subbari on hiljaa, eikä tietenkään keski/takakanaville. Perus PCM:ssä voi käyttää jotain keksittyä tilaääntä tai ainakin ohjata etukanavoiden matalat äänet subbarille. DD purku taas tätä ei tue, joten 2.0 äänet toistuu vain etukaiuttimista ja ainakin basson toisto kärsii pahasti.

  Myös Nelonen hybridiTV:n kautta näkyy vahvistimelle DD 2.0 ääniä.

  Haukutaan nyt tähän vanhaan keskusteluun tuo uusi ohjelmakirjasto hubille, kun äänet on stereona ja kuva 720p. (tästä lisää uudessa tänään avatussa päivityskeskustelussa.)
 • JJJN 
  Nyt ollaan taas aralla alueella mutta sehän se on ettei kaikki tiedä mitä todella kuuntelevat kun sounbareissa ja kotitteattereissa on noita virtuaali tila efektejä ja ääntä voi tulla vaikka 7 kajarista vaikka kuuntelle normi stereota 😀
 • Näinpä, samoin kyllä sen DD 2.0 äänen saa kuulumaan mistä vaan, mutta se ei sitten ole enää DD-ääntä. monelle asialla ei kyllä ole mitään merkitystä, mutta kuitenkin 😀

  Taso eroa on kuitenkin noissa DD-äänissä, eli kanavanvaihto (PCM ja DD ääniä ulostavan välillä) vaatii volumeen koskemista. (Testilaitteena Wbox + vahvistin  ja toisessa paikassa TV:n viritin + vahvistin), optinen kaapeli syöttämässä ääntä vahvistimelle molemmissa. Kolmannessa paikassa HDMI:n kautta wbox vahvistimessa kiinni. Kaikissa sama homma tason kanssa...
 • @Jansu, @Jari

  Täällä kyllä toimii 5.1 äänet Hubin sovelluksista ainakin Netflixissä.
 • Terve,

  Olen kohtuu uusi hubin käyttäjä ja olen todennut siinä olevan ns mustan ruudun ongelma, mikä toistuu usein ja aiheuttaa suurta kitkaa perheessäni. Silloin kun laite toimii, peukku pystyyn, mutta aika usein se kuitenkin temppuilee. Yleensä olen saanut sen korjattua, mutta enää ei tunnu mikään auttavan. Tämä tuli kytkynä mikä pakottaisi minut olemaan DNA asiakas useamman vuoden (olen kuitenkin vanha DNA asiakas). En kuitenkaan koe, että palvelu vastaa sitä mitä jälleenmyyjät lupailivat. Miten toimitaan tästä eteenpäin? Saanko "uuden päivityksen", vai laite huoltoon ja toinen tilalle, vai uusi laite suoraan ... vai puretaanko sopimus ja palautetaan laitteet, koska tässä ei nyt palveluntarjoajan osalta täyty askelkuviot?
 • Make 
  Mitä tarkoitat kytkyllä?
  Jos ostaa laitteen niin kaikki samaan kauppaan kuuluvat laitteet saa kuluttajalain mukaan purkaa jos laite ei toimi etkä saa tilalle toista kunnossa olevaa laitetta.

  Tämä on palstalla kestojuttu eli kanantais luka aina palstoja vanhemmasta päästä alkaen.
  Maksuaika ei lain mukaan sido ostajaa maksaamaan risasta laitteesta.
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

 • Ylempänä palstalal olisi tuo ollut
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-sopimuksen-purkaminen/
  Kaupan purkuun on lakisääteinen oikeus kuten linkeissä mainitaan.
  Koettavat kyllä joskus vedota mm- määräaikaiseen sopimukseen mutta laki ei katso määräaikaan jos tuote ei toimi siinä tarkoituksessa johon se pitäisi sopia.
  Asiasta on ollut useampikin juttu mutta ovat usein kadonneet piiloon.
  .https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/

  https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_fi.htm

  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html
 • Hei, onko keneltäkään muulta kadonnut mahdollisuus tallentaa Eurosport 1 & 2 kanavia? Samalla hävisi myös selostuskielen vaihto mahdollisuus esim snooker lähetyksissä!
 • Menee vähän ohi topikin tavallaan, mutta.... Katselinpa tuossa muutaman elokuvan DNA viihdekirjastosta.
  En tiedä minka paskasuotimen kautta sitä kuvaa suolletaan pihalle, kun ei voi sanoa sen olevan lähellekään HD tasoista laatua, sama kuin olisi katsonut tosi huono laatuista somalipiraattivideota ????

  KOSKA TE SIIRRYTTE MYÖS TERÄVÄPIIRTO-AIKAKAUTEEN, ME ASIAKKAAT OLEMME TEHNEET SEN JO, TE VAAN LUPAATTE JA PUHUTTE YLEISESTI PASKOA !!!!! (Pätkimätöntä kuvaa janiinedelleen...kyllä pokka pitää)

  Suomiko tietotekniikan edellä kävijä maa???
  Vi..u jos ei saada edes tv kuvaa kuntoon ilman nykimistä ja muita artiFakkeja !!!
  Ei edes HD-maksu kanavilla.

  Koitas tuotekehitysjohtaja Ville Partanen , saada siihen nörttilaumaan vähän tekemisen meininkiä. Eihä se voi olla mitään raketti tiedettä, kun muut tuntuvat se osaavan suht hyvin !? (tai sitten koko DNA-porukka on väärällä alalla)
 • DNA:lla ei ole ammattitaitoista henkilökuntaa. Jos olisi, niin olisivat osanneet valita sellaisen yhteistyökumppanin, joka osaa tehdä toimivan DNA TV hubin. Se olisi ollut toimiva muutaman päivityksen jälkeen!
 • Kyllä DNA:lla varmasti on osaavaa henkilökuntaa, mutta sen mielipiteen kyllä jaan, että hubin kohdalla on hypätty väärään junaan. Kun vielä mietitään millaisella hypellä, mainonnalla ja ylisanoilla hubia on mainostettu, pitäisi raudankin olla hankintahetkellä ihan sieltä kärkisegmentistä. Nyt raudan osalta SoC ajaa kyllä asiansa, mutta sen kylkeen on hyvin valitettavasti laitettu kovin kevyesti muistia. Menee vähän vanhan toistamiseksi, mutta minimispeksit rimaa hipoen ylittämällä ei voi mitään kaksista odottaa.
 • PW 
  Olen kyllä sinun kanssa samaa mieltä että ammattitaito ei ainakaan hubihomassa paljastu.
  Ensin valitaan rauta joka on muutaman kympin hintatasoa muilla eikä puolen toista vuoden ähellyksellä saada toimivaa softaa.
  Oletteko koskaan nähneet mitään vastaavaa sössimistä minkään muun merkin kohdalla edes parin- kolmen kympin kiinakama ei toimi näin epäluotettavasti

  Ainoa "ammattiväki" taitaa olla se joka mainospuolella latelee palturia ja saa ihmiset maksamaan kovat hinnat tällaisesta jonka ainoa paikka olisi Guinnesin ennätysten kirjassa surkeimman kaupallisen androidboksiin tittelissa 😀

  Ammattimainen laadunvalvonta olisi jo muissa paikoissa varmaan vaihtanut ainakin kehityksestä ja koodaamisesta vastaavat henkilöt muihin tehtäviin.
  Huvittavaa että laite on "retrokamaa" ennen kuin se edes tulee toimivaksi
 • Pakko lisätä vielä sen verran että kun laitetta myydään kaikille ja kaikkialla toimivana niin vaikka täällä joku kehuu että heillä toimii se ei tarkoita että tuote on virheetön tai että kaikki valittajat ovat kädettömiä mitään osaamattimia uuvatteja joilla on muut laittee surkeita 😀
 • Kieltämättä, on kyllä tehnyt mieli ruuvata tuo matolaatikko auki ja katsoa mitä
  kuminauha virityksiä sinne on oikein ympätty, kun ei mikään toimi niin kuin pitäisi.
  Kaikki muu mahdollinen on jo täällä päässä tehty, niin kylmäävä katse ja vasara rupeaa vaanimaan kohta ko. matolaatikkoa.

  Wanhassa putki-tv:kin oli tasalaatuisempi kuva, se oli vaan niin veen huono että ei jaksanut kiinnostaa pikku virheet.
  Nykyään kun olisi mahdollisuus katsoa teräväpiirto kuvaa, niin sekin ryssitään paskalla raudalla ja osaamattomuudella tehdä asioita oikein, vaikka on harjoiteltu
  sitäkin ryssimistä jo vuosia !!!
  Tästä "ilosta" pitää vielä maksaa kanavapaketeista jotka tulevat taatulla nykimisellä
  ja lisä ominaisuutena pientä pikseli mössöä siinä sivussa.
  Kun pistää tallennukseen kovolle jotain jatkuvaa tallennusta, niin yhtäkkiä kovo on täynnä mitä ihmeelisempi sarjoja mitä en ikinä katsoisi/tallentaisi ??!

 • Tämä ei nyt suoraan liity - ainakaan pelkästään - DNA:n hubiin, vaan DNA:n valitsemiin yhteistyökumppaneihin laajemmin. Sagemcom, joka siis valmistajana DNA:n hubissa ja kaapelimodeemissa, on surullisen kuuluisa laitteidensa heikosta tasosta. En kertakaikkiaan suostu ymmärtämään, miksi asiakkaille pitää tarjoilla sitä lähestulkoon halvinta ja kehnointa ryjää mitä markkinoilta löytyy. Hintaa tietysti saadaan alas, mutta joku tasapaino pitäisi löytää kustannusten ja asiakastyytyväisyyden osalta.

  Nyt täytyy heti nostaan käsi pystyyn ja tunnustaa, etten tullut kaapelimodeemin osalta etukäteen selvittäneeksi, että DNA on myös pakotettu sallimaan muutkin laitteet verkossaan.

  Palaan vielä kertaalleen siihen, että kun pidetään hirveää hypeä jostain hubista, niin itse olisin tehnyt laitetoimittajan ja raudan osalta vähän toisenlaisia ratkaisuja.

  Kehitysehdotuksia tässä on tullutkin annettua ja sellaiseksi tämänkin voinee luokitella, eli pysyy aiheessa. Samaan yhteyteen on hyvä antaa siis laajempikin kehitysehdotus DNA:lle: Kaikki sopimuksen Sagemcomin kanssa poikki välittömästi ja laadukkaampia sekä ominaisuuksiltaan rikkaampia laitteita asiakkaille.
 • Mikko 
  Sitte elvistellään tällaisilla::
  ”DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -instituutin tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa."

  Valitettavasti tuo ei ole mikään laatupalkinto sillä monasti on tullut mieleen että onko firman muutkin omat laittee sagecomin kamaa vai onko kyseessä pelkkä rahan ahneus ja se ettei resussit ja kapasiteettit linjoilla riitä kun on ahmittu liikaa asiakkaita .
  Perustan väitteen siihen kun kahdessa DNA kaapeitaloudessa olen asunut kohta 15 vuotta ja aina on ollut häiriöitä pikselivikaa ja mitä milloinkin nopeushäikkää vaikka mitään hubia ei ole kuvaa pilaamassa vaan suoraa kuvaa telkkarilla katseltiin

  Samat lisäongelmat boottaamisineen tuli myös aikoinaan W-boksilla.
 • Voisiko Fox play sovellukselle saada tuen hubiin?
  Ainakaan en löydä sovellusta play kaupasta?

  Ja sitten jos joskus voisi saada guideen valittavaksi myös kanavakohtaisen näkymän kun siihen on tottunut niin tuo listausnäkymä vaikuttaa sekavalta. Eli samanlainen valintamahdollisuus kuin esimerkiksi oli teidän Wbox HD2 boksissa oli
 • Viime päivitysten jälkeen ohjelmien ajastettu kovalevy tallentaminen tuntuu epäonnistuvan joka kerta. Äänitykset jäävät taustalle jumiin, hubi luulee äänittävänsä eikä muita kanavia voi katsoa. Tallenne listalla on sitten tyhjiä tallenteita.

  Kehitysehdotuksena toivoisin että tallennus laitetaan kuntoon. Sata varmaa on että kun hubini muuttuu kuukausimaksulliseksi niin boksi lähtee kierrätykseen ellei näitä perustoimintoja tosiaan parissa vuodessa ole saatu kuosiin.
 • Tommi:
  FoxPlayn tarina loppui viime viikolla. Sisällöt siirtyivät suurimmaksi osaksi Ruutu-palvelun mainosrahoitteiselle puolelle. Samalla Ruutuun tuli joitain sisältöjä myös NatGeon puolelta.

  =)juha
 • MInun kovalevytallennukset loppuivat toimimasta kokonaan joskus joulun jälkeen. Siis yksikään ajstetuista tallennuksista ei toiminut, ainoastaa 00:00 oli tallennusten pituus..

  Tein rankan päätöksen kun formatoin kovalevyn menettäen kaikki tallenteet. Kas mokomaa, hetken aikaa kovalevytallennukset näyttivän toimivan liki 100%:sti. Pian alkoi taas paluu arkeen ja maksimissaan puolet tallennuksista onnistuu. Hain DNA-myymälästä uuden kovalevyn ja ei se mitään muuttanut, ihan samaa - kovalevytallennukset onnistuvat vain noin 50% varmuudella, kyllä vituttaa!!!!
 • @Sitä saa mitä tilaa

  Olethan ihmehiihtäjä!!! Pitääkö joka asiaan puuttua ja tartua??? Kirjoituksen oli vastaus tänään kirjoitettuun kommenttiin kovalevytallennuksista. Miten olisin voinut vastata kommenttiin jossakin toisessa ketjussa? Lopeta idiootti!!

  ihan samaa sullekin: Uusin ketju löytyy tuolta
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-maaliskuun-2019-paivitys-ominaisuudet-/#c3221576

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.