Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV Hubi lokakuun 2018 päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat

DNA / Ville Partanen avaa jokaisen DNA TV Hubi päivityksen yhteydessä oman keskustelun. Tämä keskustelu on avattu 18.10.2018.

Vanha päivityskeskustelut suljetaan siinä vaiheessa, kun uusi keskustelu avataan.

Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 18.10

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.28

Julkaisuajankohta: Jaossa alkaen 18.10

Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:
• Teknisiä korjauksia IP-kanaville ja ohjelmakirjastoihin
• Parannettu kovalevytallenteiden luotettavuutta
Tehdyt muutokset eivät suoraan näy käyttäjälle, mutta parantavat käyttökokemusta.

DNA TV -hubin tulevat ominaisuudet. Alla olevat tiedot päivitetty 18.10

Alla olevien asioiden kanssa työskennellään aktiivisesti mutta asioiden julkaisuun voi mennä useita kuukausia siitä kun tieto lisätään keskustelupalstalle. DNA ei sitoudu julkaisuajankohtaan ennen kuin siitä on olemassa täysi varmuus. Kehityksen edetessä on mahdollista, että törmäämme teknisiin rajoitteisiin joiden takia kehitystyön prioriteetteja pitää muuttaa. Alla olevien asioiden lisäksi saatamme tehdä töitä sellaisten asioiden parissa, joita emme voi kommentoida täällä julkisesti. Tavoitteena on kuitenkin olla mahdollisimman avoin seuraavien kuukausien osalta.

Seuraavien asioiden parissa tehdään parhaillaan työtä:

 • Jatkuvat tallennukset kovalevylle
 • Kovalevyn luotettavuuden parannus
 • HD kanavalta verkkotallenteen tekeminen (tekee sen nykyisellä käytössä olevalla laadulla)
 • Monikanavaäänituki ohjelmakirjastoille ja videovuokraamolle
 • Verkkotallenteisiin ABR:n eli nettiyhteyden nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu

DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 23.4

Nyt käytössä oleva versio: Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.36

Päivitys sisälsi: Luotettavuutta parannettu, parantaa maksutelevisiokanavien toimivuutta

Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android N päivityksen kanssa. Julkaisuajankohta on toistaiseksi avoin. Android N:n tarkoitus on parantaa laitteen yleisestä luotettavuutta.

Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville Partanen
DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

Kommentit

 • Edellisestä ketjusta poistui kommentoinnin mahdollisuus. Koitin ohjeiden mukaista resetointia moneen otteeseen. Ei toimi. Soitin äsken asiakaspalveluun ja en todellakaan ollut ainut samasta asiasta. Saan hakea uuden hubin ja päivitystä ei suositeltu käyttöönoton yhteydessä

 • Testataanko näitä päivityksiä ennen jakelua laisinkaan?!? Vai tarkoittaako "Teknisiä korjauksia IP-kanaville" sitä, että kanavanvaihdon on tarkoitus kestää välillä iät ja ajat? Joskus, tosin aika harvoin, kanava alkaa näkymään parissa sekunnissa, mutta useimmiten kestää jopa kymmeniä sekunteja.

  Toinen ilmeisesti ikuisuusongelma ovat tekstitykset, johon toivoisi edes jonkinlaista PYSYVÄÄ asetusmahdollisuutta (yleispriorisointi tai kanavakohtainen tms.). Nyt useimmiten tekstitys on kanavalle siirryttäessä pois päältä ja lähes aina joutuu erikseen vaihtamaan päälle.
 • Edelleen siitä jatkuvan tallennuksen kanavasidonnaisuudesta.. jos vielä saisi siihen (sitten kun se joskus ehkä tulee,) kellonaikasidonnaisuuden myös. Että oikeasti tallentuisi sarjasta vain se yksi jakso, yhden kerran ilman niitä uusintoja. Jostain olisi hyvä myös nähdä olemassaolevat ajastukset.
 • Minä kyllä pidän tästä jatkuvasta tallennuksesta. Ainoa mitä siitä haluaisin korjata on että tallentaisi vain haluttuna päivänä, mutta kellonaika ei olisi niin tarkkaan sidottu. Nytkin ohjelmat välillä vaihtavat paikkaa saman päivän aikana. Mutta ainakin tallentuu automaattisesti  se minkä haluaa. Seuraavina päivinä ei tarvitsisi enään sama ohjelmaa tallentaa. Samalla voisi muuttaa kovalevy tallennukselle lisäajan, mutta ennakkoaika on aika turha. Sillä ohjelmat alkavat harvoin ajallaan.
 • Itse haluaisin ehdottomasti, IPTV kanavilta tallennuksen joko pilveen tai kovalevylle. Myös kaikkien kanavien saaminen IPTV kanavia olisi mahtavaa. Sillä antenniasiakkaana ei montaa kanavaa saa normaalisti ja IPTV kanavissa saa näkymään vain ne mitkä ovat antenniasiakkaan saatavilla vaikka siellä onkin muutama kaapelissaankaan kanava.
 • @sami s

  Aivan loistavasti sanottu, tota juuri haluan minäkin, lisänä siihen kanavasidonnaisuuteen. Päivä- ja kanavasidottu.
 • Juu, ehdottomasti kanavasidottu jatkuva tallennus.
 • Edelleen kaipaan kuvakelausta. Mikä siinä on hankalaa kun se on toiminut VHS ajoista asti ja tasan kaikissa digiboxeissa ikuisuuden. Nyt vähän sitä yritystä.
 • Sami S 
  Minusta IPTV tai muukaan tallennus pilveen ei ole järkevää jos on kovalevy.
  Ensinnä kuvan laatu tahtoo olla aina huonoimpi kuin omalle kovolle tallenetussa.
  Toiseksi miksi rasittaa pilvipalvelimen kapasiteettia ja kaistaa sitten siinä vaiheessa kun tuosta pilvestä jotain katselee jos saman saa suorana omalta kovolta
  tallennuksesta?
  Jos vielä on jonkun mokkulayhteyden takana  ja perheessä on muitakin käyttäji voi tuollaine pilvestä katsomine hidastaa junioreiden peli ym. nettitouhuja
  Sitten vielä tuokin että jos ei puhuta urheilu tai muusta ajankohtaisohjelmista niin vanhat sarjat ja ohjelmathan on katsottavissa monesta valmiistakin palvelusta.

 • Sain 5.1 / 2.0 dolby äänet toimimaan Auto asetuksella.
  Laitoin kehittäjä asetukset päälle.

  HDMI-optimointi
  Paras resoluutio
  Paras kuvanopeus
  Valitsin paras kuvanopeus, oletuksena oli paras resoluutio.

  Valikossa luki ,että Tämä koskee ainoastaan Ultra HD näyttöjä.
  Avot, äänet toimivat moitteettomasti.
  Dolby ja pcm vaihdos on sujuvaa.
 • @Sitä saa mitä tilaa

  Kuten kirjoitin, JOKO kovalevylle tai pilveen. Mutta todennäköisempää on että tulee pilvitallennus, kuten on jo peruskanavilla. Siitä ei ole enään pitkä matka että kaikki kanavat olisivat pilvitallennuksessa. Sieltä katselen muutenkin tallennuksia kännykällä ym. laitteilla.
 • @361,

  Mitä tarkoitat kehittäjä-asetuksilla? Mistä nuo asetukset saa TV-hubissa laitettua päälle?
 • Kehittäjä asetukset saa samalla tavalla kuin android puhelimissa.
  Naputat vain koontiversiota tarpeeksi monta kertaa.

  • Paina kaukosäätimen äänenvoimakkuus- ja kanvanvaihtopainikkeiden välistä löytyvää Android-painiketta siirtyäksesi Android TV -kotinäkymään.
     
  • Valitse avautuvasta valikosta viimeisenä löytyvä  Asetukset (rattaan kuvake) ja paina OK.
     
  • Valitse avautuvasta valikosta "Laite"-riviltä viimeisenä löytyvä Tietoja ja paina OK.


 • Täällä näyttää keskustelua piisaavan. Ensimmäisen viallisen hubin kävin vaihtamassa uuteen ja olenkin jo edennyt käyttöönotossa melko pitkälle, näkemättä kuitenkaan edelleenkään yhtään televisiokuvaa. Dna tv:n käynnistämällä laite sanoo että väärä pin koodi. Pin koodia ei kuitenkaan ole edes kysytty missään vaiheessa. Enkä myöskään löydä paikkaa johon sen syöttää. Löytyykö tähän apuja?
 • @361,
  Ei auttanu. Ei ainakaan ääniin mitenkään. Edelleenkin Dolbyt ainoastaan BYPASS-asetuksella.
 • @Mikko

  Kun vaihdoit hubin, niin päivitettiinkö systeemiin uuden hubin sarjanumero. Muuten ei voi toimia, jos on vanhan hubin tiedot vielä systeemissä.
 • Soita vikapalvelunumeroon 0800 300 500
 • Kyllä siellä jotain päivitettiin. En siis saanut ensimmäistä hubia päälle ollenkaan vaan se sammutti itsensä noin puolen minuutin sykleissä. En tiedä olisiko sekään toiminut. Kuuluisiko laitteeseen laittaa jossain vaiheessa osto-pin-koodi, kuten pikaohje kertoo. Koodia ei kuitenkaan kysynyt missään vaiheessa
 • Ennen piti laittaa PIN koodi, mutta nyt pitäisi tulla automaattisesti DNAlta sarjanumeron mukaan. Kannattaa soittaa vikapalveluun tai huomenna asiakaspalveluun, jotta tarkistavat sarjanumeron.
 • @Mikko

  Täältä voit lukea lisää ongelmasta
  Hub ja PIN​​​
 • Soitin vikapäivystykseen, kaikki pitäisi olla kunnossa mutta ei vaan näy. Samaa ongelmaa oli kuitenkin esiintynyt ja ratkaisuna oli soittaa huomenna asiakaspalveluun. Hyvin kaukana ollaan plug and play-laitteesta, jollaisena se minulle kaupattiin....
 • Meilläkin oli aluksi (n vuosi sitten) ongelmia hubin ja PIN-koodin kanssa. Liittyi jotenkin sähköpostiin, oli sama sähköpostiosoite kahdessa DNA tv:ssä (mökillä rinnakkaiskortti). Selvisi vasta, kun toisesta poistettiin sähköpostiosoite ja meni tutkittavaksi vikapuolelle. Siellä latoivat lopulta maksukanavapaketit uusiksi - olivat menneen monista vuosien aikana tehdyistä muutoksista ”solmuun” ja vaati niiden uudelleen laittamista. Sen jälkeen on hubi toiminut - sama hubin PIN toimii mobiilissa (iPhone ja iPad), mutta ei rinnakkaiskortissa wboxissa. Käytetään siten ohjelmakirjastoja vain hubilla ja mobiilissa - ei haluta lähteä rikkomaan toimivaa.
 • Onko omilla sivuilla dnatv hubille määritelty sähköposti gmail.com päätteinen.? Itselläni oli samantyyppinen PIN vika, mutta se vaati DNA taustajärjestelmässä korjauksen.
 • Onhan tämä jo naurettavuuden huippu. UHD-tason digiboksi jossa ei saa edes hd-tason tallennusta. Joo, tehdään töitä että saadaan joskus käyttöön. Nämä pitäisi olla itsestäänselvyyksiä nykyaikana.
 • Mikko - Jos Hubi kysyy PIN-koodia asennuksen yhteydessä niin silloin Hubia ei ole liitetty oikein DNA TV järjestelmissä asiakkaan sähköpostiin.

  Virhe todennäköisesti syntynyt kun Hubi vaihdettu: Myyjä ei ole muistanut vaihtaa tuota uutta Hubia vanhan Hubin tilalle.

  Kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja sanoa että vaihdoit Hubin ja Hubin vaihdon jälkeen laite kysyy PIN-koodia. Asiakaspalvelu osaa sitten poimia tapauksen ja vaihtaa järjestelmiin vanhan Hubin tilalle uuden Hubin sarjanumeron.

  Jos et ole kotona kun soitat niin ota vaikka kuva Hubin sarjanumerosta jotta asia saadaan kuntoon yhden puhelun aikana.

  Asiakkaan sähköposti voi olla mikä tahansa sähköposti.

  Hubilla jos haluaa käyttää Play kauppaa / sovelluksia niin tätä varten Hubilla pitää syöttää play kauppaan gmail.com sähköpostiosoite
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Tuotenumero tarkastettiin jo eilen soittaessani vikapäivystykseen. Tänään asiakaspalvelussa kerrottiin että jossain taustarekisterissä oli vanhan laitteen numero edelleen. Nyt se kuulemma toimii kun pääsen kotiin kokeilemaan
 • @Ville Virtanen

  olenko tehnyt liian vaikean kysymyksen..? tämä on jo neljäs kerta kun yritän saada vastausta...

 • sori...

  tarkoitin @Ville Partanen.
 • Pystyykö hubilla avaamaan ja sulkemaan television hubin kanssa samanaikaisesti? Joillain android tv- laitteilla tällainen ominaisuus on, mutta onko sellaista mahdollista saada tähän DNA:n hubiin?
 • @Tomi

  en tiedä tuota mutta minun tv ja Hubi toimii samalla kakellla.
  elikkä kun avaan TV kakella (Phillips 6262/12) niin avaa telkkarin; Hubin ja Kaiuttimet yhdellä kertaa.
 • CEC toimintoa voi kokeilla hubilla laitteiden ohjaamiseen.
 • Varhaisessa vaiheessa hubin hankkineen sekä pitkään tätä surkuhupaisaa ketjua seuranneena, vaikuttaa keskustelun ja hubin laatu parantuvan.
  Eikö ketään muuta häiritse pilveen tallennetun ohjelman katsomisen keskeyttämiskohdan häviäminen? Sen kun vielä saisi kuntoon, niin ei tämä niin paha ole.
  Ville, jos tämän hoidat, niin tilaan kovalevyn.
 • @MaR,
  Ei kannata kovalevyä tilata. Tv-hupatuksen EPG on kehnoin ikinä ja ei ole edes olemassa sarjatallennusmahdollisuutta. Edes ohjelmahakua ei löydy hupatuksen EPG:stä. Ohjelmasarjoista on kai aivan tarkoituksella poistettu jakson numerot ja kausi, elokuvista ohjaaja, valmistusvuosi sekä pääosan esittäjät. Ja tämä kaikki etenkin maksukanavilla. Ei voi käsittää miksi kaapeli-TV:n ja TV-hubin ohjelmatiedot eivät ole samat. EPG on digiboxin ydin ja tämä laatikon EPG on susi.
 • Ohjelmatiedoissa vieläkin jäljellä raportoitu vika: Kanavanauhan vuorokausi edelleenkin vaihtuu klo 04:00. Ei voi ymmärtää, ei pysty kykenemään, hah???
 • Kovalevytallennuksesta: Kun ja jos on käytössä "Automaattinen ajansiirto", eli että tallentaa kovalevylle aina kaiken automaattisesti, miksi ei sitten tämä kovalevylle tallennettu ohjelma tallennu jos valitsee "REC". Kovalevytallenne alkaa siitä hetkestä kun on "REC" nappulaa painanut - siis miksi?

  Sitä paitsi - aivan sama onko "Automaattinen ajansiirto" päällä vai pois, aivan samalla tapaa toimii!!
 • Kovalevytallennus tallentaa hubin virittimen kautta antenni tai kaapelisignaalia reaaliajassa. Ei tallennu tavaraa mistään netistä. Joten tallennus alkaa silloin kun nappia painaa.
 • Automaattinen ajansiirto toimii vain ajastuksen kanssa
 • @Sami S 

  Et nyt tainnut ihan ymmärtää.  Kun on se kovalevy, se kanava jota katsotaan, tallentuu automaattisesti kovalevylle jotta ohjelman voi laittaa pauselle tai vaikka kelata taaksepäin. Voisi kuvitella että jos painaa "REC", myös kovalevylle tallennettu osa ohjelmasta olsi helposti tallennettavissa vaikka ihan ohjelman alkamisesta saakka.
 • @Rauno

  Jotkut digiboksit osaavat tuon tempun tehdä, mutta DNA hub ei ainakaan vielä.

 •  
  Onkohan SamiS nyt ihan perillä mita automaattinen ajansiirto tarkoittaa.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ajansiirto

  Ajansiirto (engl. time shifting) on digi-tv-tekniikan ja tallentavien digisovittimien tarjoama ominaisuus, jossa suora TV-lähetys voidaan pysäyttää ja sitä voidaan kelata taaksepäin ja eteenpäin jo suoran lähetyksen aikana. (Vertaa videonauhuri)

  Ajansiirron ollessa käytössä digisovitin jatkuvasti tallentaa katseltavaa lähetystä kiintolevyllä olevaan ajansiirtopuskuriin. Tällöin katsoja voi koska tahansa keskeyttää ohjelman katselun ja jatkaa katselua keskeytyskohdasta myöhemmin. Näin katsoja ei menetä ohjelmasta hetkeäkään vaikka poistuisikin hetkeksi ruudun ääreltä. Myös suoria lähetyksiä voi pysäyttää ja jatkaa niiden katselua myöhemmin, mutta tällöin puskuriin tallennettu lähetys ei tietenkään ole enää suora.

  Myös kelaus taaksepäin on mahdollista. Katsoja voi palata ajassa taaksepäin katsomaan mitä tahansa puskuriin tallentunutta kohtaa sovittimen jatkaessa suoran ohjelman tallennusta puskuriin.

  Eteenpäin kelaaminen onnistuu tietenkin vain mikäli on ensin hypätty taaksepäin tai pysäytetty katselu ja halutaan päästä takaisin reaaliaikaan tai lähemmäs sitä.

 • Kyllä tiedän mitä ajansiirto tarkoittaa. Olen käyttänyt sitä jo analogi aikoina. Kysymys oli siitä mitä hubi pystyy tallentamaan ja mitä ei.
 • Pikku parannusehdotus tänne foorumille. Mahdollisuus korjata kirjoitusvirheet ja myös mahdollisuus itse poistaa omat kirjoitukset.
 • Meillä hubi on nyt syksyllä mennyt huononpaan suuntaan: ennen piti silloin tällöin hubi bootata: nyt valitettavasti se boottaaminen on päivittäistä.

  Uutena ongelmana on tullut se, että pilvitallenteita katsellessa tallenne pysähtyy ja hetken päästä ilmestyy vaihtoehto "jatka katselua".

  Katsomon ja Areenan katselu on myös haastavaa: aikansa pyörittää kuvaa, mutta sitten alkaa kuva nykimään ja ääni sirisemään. Lopulta koko boxi menee niin jumiin, ettei tokene muutoin kuin töpseliä seinästä irrottamalla. Ulkoisella cromecastilla ja Apple tv:n kanssa ei ole mitään ongelmia.

 • @sami s
  Vai ihan analogiaikoina on ajansiirtoa tehty???
  Mitenhän se on onnistunut?? Ei VHS siihen pystynyt. Kerrohan lisää.
 • Aika naurettavaa että TV-hubi alkaa valittamaan tilan loppumisesta kun kovalevyllä on vielä tilaa yli 100GB. Olisi oikeasti toivottavaa että kovalevyn (samoin kuin verkkotallnnuksen) tilanne näkyisi helpommin. Voisi näkyä vaikka INFO-näppäintä painettaessa.
 • Onko joku oikeasti kokeillut ajansiirtoa?
  Aivan käsittämätön miten toimii. Saattaa pompata yhtäkkiä 10-15 minuuttia takasinpäin. Aivan järjetöntä. Pitäisi ehdottomasti olla kuvallinen kelaus. Kelaaminen ihan pilalla kaikessa, niin tallennuksissa kuin sitten tässä ajansiirrossa.
 • Tuli viikonloppuna otettua käyttöön DNA hubi+tuo 4G mokkula (WLAN B715 )
  Asennus sujui helposti ja kohtuu hyvä yhteyskin löytyi. Päivällä pyörii siinä 50-60 megaa ja aikaisin aamulla pääsi jopa 140 megaan
  No sitten itse hubiin.
  Teräväpiirtokanavia ei näy kuin tuo Nelosen HD, kun ilmeisesti pitäisi hankkia tuo VHF-antenni ja suunnata se aivan toisella puolen mihin tuo Digitan antenni on suunnattu.
  Ilmeisesti tuossa hubissa ei ole sellaista ominaisuutta että nauhoitettavaa ohjelmaa pääsisi katsomaan heti, vaan on odotettava että se tallentuu ensin tuonne pilveen (Elisa viihteellä onnistuu)
  Netflixiä yritin katsoa hubin kautta mutta herjasi muistaakseni -115 koodia?
  Jostain syystä tuo hubi kaatui viikonloppuna useasti? Ilmeisesti jokin laadullinen ongelma kun kirjoituksista päätellen ei ole harvinainen vika?
  Testailin kännykällä tallentaa ohjelima ja ne kyllä meni pilveen 100%. Eli tallennus sen osalta toimii. Eilen vaan teki sellaisen että kun katsoi tallennetta ja lopetti katselun, niin ei päässyt tv-kanaville muuta kuin hubin sammuttamalla ja käynnistämällä uudelleen?
  Olen vanha Elisaviihteen asiakas(reilu 10v) ja samanlaisena "beta-testaajana" vuosia tuli oltua ja paranihan tuo silmissä. Toivotaan että tämäkin saadaan kuntoon
 • @Marko

  ihan sieluun koskee kun kuuntelee että täällä "ATK'n luvatussa maassa" edelleenkin joillakin netti on mokkulan päässä..

  Se varmaan on DNA-Hubin suurin akilleenpää.. että monella on niin paljon negatiivistä sanomista tästä laitteesta.. En tiedä; oma ajatus asiasta.

  Itse olen Kuopiossa kaapeli taloudessa. yhteys 100M VDSL2+

  Hubi+kovo on ollut  1v. käytössä. En ole ollut koskaan niin tyytymätön kuin DNA-Hubiin.

  Enkä ole vieläkään sinut sen kanssa että olen BETA-TESTAAJA täydellä hinnalla... (tuonhan jo pc-pelaajat tietää mihin päin pelit on mennyt).

  HUBI on kumminkin kehittynyt koko ajan/takaperin eteenpäin..

  Hhmm; muistelen kaiholla kun ostin jonkun laitteen (olen syntynyt -63) tiesin että kun olin kysellyt/opiskellut/myyjät sanoi että tämä on HYVÄ LAITE. pystyin luottamaan siihen.

  Toivoisin että luottamukseni yhtiöön DNA ei uppoisi tämän tuotteen mukana.


 • Jotenkin tämä nettinopeuskeskustelu on ihan suhteetonta. Täällä puhutaan että hubi toimii hyvin, kun on giganen netti tai 100 meganen. Jos se oikeasti käyttää jonkun max 4 megaa nettiä, niin harvoin on yhteys ongelmana, vaan kyllä se ongelma on muualla. Ja viive on joo pitempi 4G:ssä muttei se muihinkaan palveluihin vaikuta, kun on otettu huomioon suunnittelussa.

  Ihan hyvin tulee toimeen 4G yhteydellä ja onhan se paljon nopeampi, kuin aikaisemmin omiin taloihin tullut ADSL, joka toimi jollain 2-4 megalla (muutama kilometri jakokeskuksesta). Ruuhkautuminen on suurin ongelma 4G:ssä vaikka ulkoisilla antenneilla saakin hyvän signaalin aikaan. Pikkasen panostamista asiaan ja operaattori sen mukaan mikä alueella on nopein.

  Eri juttu jos kuvittelee että laittaa sen mokkulan reitittimeen sähkökaappiin (pahimmillaan peltiseen) ja on 150 meganen netti valmis, (kun nopeus on se liittymässä, josta maksetaan), harva taitaa enää olla näin pihalla asiasta.

  Ihan vertailuna 10 vuotta sitten olin töissä palvelinkeskuksessa jossa oli ulosmenevä linja giganen, kotona tälläistä harva tarvitsee mihinkään ja se giganen yhteys vaatii vähän sisäverkonlaitteesiinkin panostamista kotona, ettei heti ensimmäisessä laitteessa tipu porttien takia 100 megaan yhteys. Wlanin kiemurat vielä erikseen.
 • @JJJN 

  "Jotenkin tämä nettinopeuskeskustelu on ihan suhteetonta"

  Ehdottomasti näin. JJJN on oikeassa.  NETFLIX 4K bitrate on ollut jotain 10M+. HD laatu 2-7M. (molemmat langattomasti VDSL2+) kertoo ettei tuo netinnopeus ole se ongelma..

 • K2C2
  No joo, testailin youtubesta noita 4k materiaaleja ja 28 megaa sain parhaillaa kulumaan kaistaa, ei näitä montaa pyöritetä mokkulalla samaan aikaan, mutta harvapa taitaa 4k matskua hubilla kauheasti katella, kun saatavuus materiaalille on surkeaa.

  Jos se netin nopeudenmuutos tai viive aiheuttaa hubin sekoamisen, niinkuin oli Canal digitalin sagem boxissa (se sekosi jo jos satelliittiin signaali pätkäisi) ja maxivisionilla muutoksen tullessa alkuun. Niin sitten ei voi kyllä kun suunnittelua haukkua. Tälle ei taida olla kuitenkaan mitään faktaa, mutta voi aiheuttaa erikoisuuksia boxien toiminannassa. No esim kovalevytallennuksen puutteisiin se ei vaikuta ainakaan, vaan se on vaan jotain vittuilua asiakkaalle, että on noin surkeaa touhua.
 • Sepä olisikin loistava juttu jos nettihommat olisi niin yksinkertaisia.
  Kuten joskus olikin juttua niin se mistä maksaa ja mikä on todellinen nopeus on ensimmäinen  kompastuskivi.
  Sitten se että 4G liittymissä vaikuttaa vielä se miten monta sitä solua todella käyttää samaan aikaan sekä mitä operaattori sinne yleensä antaa kaistaa.
  Käytännössähän operaattorin kaista kapasiteetti on murto osa siitä mitä olisi myytyjen linjojen nopeuksien yhteen laskettu summa.
  JJJN tuossa  jo sivusi tätä asiaa.

  Sitten se nopeus kotona on jo siitäkin kiinni asuuko ja käyttääkö nettiä yksin vai onko aktiivista netinkäyttäjää kertynyt kotiin
  Lapsiperheissä voi käydä niinkin että omien lasten kaveritkin roikkuu samassa wifi verkossa omien kanssa pelailemassa nettipelejä.
  Vaimo katselee leffaa Netflixistä  ja ukko manailee kun jäkismatsi tökkii 😊
  Siinäkin on vielä suuria eroja miten eri modeemimerkit yleensä kykenee jakamaa Wifi linjaa useammalle vaikka periaatteellinen ilmoitettu lukumäärä olisi sama.

  Eikä se kiinteiden linjojenkaan tila kovin ruusuinen ole koska samat bisnes lainalaisuudet pelaa että kaistaa  on juuri niin paljon myyty ettei kauheasti
   tule palautetta enne  kuin kapasiteettia on pakko lisätään.
  Monen mutkan kautta vielä se kuitukin kulkee jossa varmasti vielä joka pisteessä on myös oma rajallisuutensa välitettävän datan suhteen.
 • Ihan tiedoksi kaikille. Kovalevyä ei kannata hankkia - vähintäänkin 90% nykyisin kovalevytallenteista on pelkkää mustaa ruutua. Kovalevytallennus ei toimi vaikka sen toimintaa luvattu korjata. Kovalevytallennus ei toimi lainkaan!!!!

  Aika paskaa tulee suurimmalta tele-operaattorilta. Asiakkaita kusetetaan aivan täysillä. Itse maksan 100 €/kuukausi TV-palveluista DNA:lle ja täytyy sanoa että ei ole rahanarvoista. Taidan palata Canal Digitalille ja satelliittiaikaan
 • Vuosi odoteltu ihmettä tapahtuvaksi. Ei toimi yhtään mikään TV-hubissa. Kuuluisi edes hyvittää asiakkaille toimimattomista palveluista.. Mitä tekee DNA? Aina on vika asiakkaassa, mitään ei koskaan hyvitetä. Milloin alkaa DNA myöntämään virheensä ja hyvittämään toimimattomista palveluistaan? Alkaa loppua kärsivällisyys..

  DNA pettää aina.
 • @DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja,

  En voi ymmärtää kuinka kehtaat jatkuvasti valehdella. Päivityksestä toiseen TV-hubiin on saatu vain uusia vikoja.

  Alkuvuodesta katosi päivityksen jälkeen Dolby-äänet, eikä niitä ole edelleenkään saatu takaisin HDMI:ssä. Valokaapelilla ääni/kuvasynkka ei ole koskaan toiminut, eikä sillä kai ole tarkoituskaan mitään tehdä..

 • Neljä viimisintä kovalevytallennusta on vain pelkkää mustaa. Toivottavasti @Ville Partasella on selitys tähän..
 • Eilen katsoin Areena, Ruutua ja Katsomoa netin yli, niin toimi virheettömästi ja kuvan laatu oli ok.
  Mutta sitten kun vaihtelin kanavia ja ohjelmaopasta kävin vilkaisemassa, niin boksi jäätyi tuohon ohjelmaoppaaseen ja kaukosäätö ei reagoinut enää  näppäilyihin. Eli boksi jäätyi ja jouduin buuttaamaan boksin.
  Netflixiä yritin taas kokeilla boksin yli, mutta tuli teksti.
  Virhe
  Netflixiin ei valitettavasti saatu yhteyttä. Yritä käynnistää
  Netflix-sovellus uudelleen (-115).


  Tosiaan käytössä on tuo  Huawei B715 Premium
  WLAN B715 mokkula ja yhteys on langattomasti ja nopeus on kyllä entiseen Elisaviihteen kiinteään yhteyteen huomattavasti nopeampi. DNA:lla pyörii 60-70megaa kun Elisalla pääsi huimaan 8-14megaan kiinteällä(kupari)
  Tuon hubin jäätymiseen kun tulisi korjaus, niin kyllä omassa käytössä kilpailee Elisaviihteen kanssa.

 • Minulla toiminut kovalevytallennukset hyvin tähän saakka,mutta nyt viimeisen viikon aikana skeidaa, valittu ohjelma ei muutu punaiseksi kun valitsee guidesta,kuitenkin ilmoittaa ,että ohjelma jo valittu tallennukseen ja kyllä tallentaa ,mutta kun rupean katsomaan ,pelkkä musta ruutu ,tuntuu olevan varsinainen viankerääjä tämä laite ,kun lukee näitä muiden kommentteja,mulla toiminut toisaalta yllättävän hyvin tähän saakka(ollut reilu puoli vuotta käytössä).
 • Nyt olen itsekin päässyt hankkimaan käyttökokemuksia. Guide kaatuu joka kerta kun laittaa jonkin ohjelman nauhoitettavaksi. Ohjelmien kohdalla näkyy pelkkää mustaa. Ei auta vaikka käy guidesta pois. Joskus jos selausnapit sattuvat toimimaan, ylös- tai alasrullaus voi palauttaa yksitellen kanava kerrallaan ohjelmat näkyviin.
 • Meilläkin ollut tuota kanavalistan ”jäätymistä” vkonloppuna muutaman kerran. Hetken kun odotti, niin toimi taas eli koko boxi ei jäätynyt.
  Kovalevytallennukset toimineet kyllä ok.
  Olemme huomanneet, että mikäli nettiyhteys katkeaa, sillä on merkitystä hubin toimintaan: katkon jälkeen tulee hubi käynnistää androidia myöten uudelleen, jotta toimii kunnolla - saattaisi olla ainakin osasyynä noihin ”mustiin tallennuksiin”.
 • Vaikea kuvitella, että kaikilla olisi netti juuri pätkinyt tallenteiden aikaan.

  Epg:n jumitus voisi vaikuttaa niihin, mutta aivan surkeaa suunnittelua jos siitä johtuu mustat tallenteet.
 • @JJJN, ei tuota netin pätkimistä samaan aikaan kaikilla ole ollenkaan vaikea kuvitella. Se pätkiminen on vaan tapahtunut tuotanto-päässä, ei loppukäyttäjillä?
 • Jari, ai kaikilla operaattoreilla pätkii? Vai mitä meinasit?

  Hubi ei tosiaan olisi kyllä ensimmäinen matolaatikko mikä sekoilee signaalin (netti/antenni), häiriöistä, mutta jotenkin siihen Androidiin ja DNA TV:n koodiin ja osaamattomuuteen kyllä menisin vikaa haettaessa.
 • Heps, pitkästä aikaa. Vaikka Beta-testaajana edelleen notkutaan Hubin ja Deniksen kelkassa, eikä ongelmia ole ollut laisiinkaan;
  NIIN,
  viimeisin päivitys on hidastanut hubin toiminnan ala-arvoiseksi.
  Kylläpä naurattaa kun beta-vaihe on ohi (lue = sopparikausi),
  palaute tulee olemaan jäätävää.

  Miten helvetissä kusitte tuon edellisen päivityksen? Tuliko taas intiasta
  palikka B tiimiltä C ja koodi pitäisi silti tulla tiimiltä D?

  Vaihtakaa rautaa asap, tästä ei tule hevon helvettiäkään teidän taidoilla.
  :rage:
 • @JJJN, ei kaikilla operaattoreilla vaan DNA:n konesalissa josta hubin tarvitsemat palvelut tuotetaan
 • Jari, niin ajattelinkin että jotain tälläistä tarkoitit. No onhan se mahdollista, jatkuvaa nettiyhteyttä kun tuo laite ei tartte, niin pienet pätkäsyt ei pitäisi vaikuttaa. Ja itse mietin että mitä nämä sellaiset palvelut ovat joita virittimenkautta tapahtuva kovalevytallennus tarvii, nekin on kovin vähissä, mutta kaikki on toki mahdollista.
 • Joo, en mäkään sinänsä ymmärrä mihin hubi tarvitsee jatkuvaa nettiyhteyttä silloin kun varsinaisia nettipalveluita ei käytetä. Maksukanavien kohdalla ehkä valtuutuksien tarkistukseen?

  Mutta viimeisten päivitysten mukanaan tuomat verkko-ongelmat (oma kiinni kiinteällä kaapelilla, eli netti ei pätki, mutta hubi silti hukkaa toisinaan yhteyden) kyllä kertoo sen että hubissa ei toimi mikään, enne kuin se saa yhdistymään verkkoon.
 • Eikö voisi olettaa että puutteet ja lastentaudit saadaan suht nopeasti uudesta laitteesta kuntoon. Dna:lle ei riitä vuosi, eikä viisi - tämä on nähty ennenkin.

  Vaikuttaa siltä kuin TV-hubin kehittämisestä vastaa yksi puolipäiväinen juuri valmistumassa oleva lestadiolaisinsinööri jonka kotona ei mitään TV:tä tahi digiboxia ole koskaan ollut.

  Kannattaisiko hommata muutama kokeneempi, jopa digiboxin nähnyt kaveri edes määräajalle toteuttamaan meille kunnollinen toimiva EPG ja dolbyäänet kuulumaan.
 • Jossain päivityksessä verkkotallenteiden katselutilanne on lakannut päivittymästä Hubin ja verkon välillä. Jos Android-sovelluksella katsoo jotain tallennetta, tieto katselusta ei päivity Hubiin. Samoin jos Hubilla katsoo tallennetta, tieto katsotusta tallenteesta ei päivity verkkoon. Kun Hubin laittaa lepotilaan, unohtaa mitä tallenteita on katsottu.

 • @Markku,

  Taidettu aina niin lahjakkaasti taas DNA:n "taustajärjestelmiä" päivittää.
  DNA osaa sössimisen ja ryssimisen täydellisesti, kiitos siitä. Muuhun ei osaamista löydy.
 • laitetaan havainto VIaplaylla ja pyydetään heitä testaamaan tuo @50Hz Hubilla. Palaan asiaan. Noin muuten Google on sanonut että mitään pakollista 60hz tilaa ei ole olemassa eli siitä ei häntiminen voi johtua".

  Olin yhteydessä Viaplayn asiakaspalveluun, ja sieltä sanottiin, ettei Hubi olisi edes tuettu heillä.

  No, joka tapauksessa, ongelma ei ole pelkästään Viaplayn sisältöä katsottessa, vaan myös Ruudun ja Cmoren kautta hyppää jossain vaiheessa 50->25 kuvaa sekunnissa, kun urheilulähetyksiä katsoo. Jos kertaakaan ei paina kelausnappia, saattaa pysyä pitkäänkin normaalina. Kelaaminen usein laukaisee tuon muutoksen, ja sitten paluuta ei ole ennen kuin käynnistää koko boksin uudelleen. Ja sama jatkuu muutaman minuutin kuluttua.

  Te ette siellä Dna:lla itse paljoa urheilua taida katsoa? Tämän nimittäin huomaa erittäin nopeasti jos kunnon liiketoistoa vaativaa sisältöä katselee.
 • @Marko

  "Netflixiä yritin katsoa hubin kautta mutta herjasi muistaakseni -115 koodia?"

  netflixin tukisivustolla syy on tämä..


 • No niin, eli verkkoyhteysongelma.
  Välillä tulee sovelluksissa vastaava virhe myös tv:n kautta katsottaessa ja tv:n uudelleen käynnistys yleensä auttaa - kuten myös hubissa.
 • Olen huomannut tosiaan, että hubi ei toimi oikein mikäli verkossa on katkos (Hgin alueella oli tässä lähiaikoina laajakaistaongelmia).
  Kaapelikanavat näkyvät (valtuutus kestää onneksi muutaman päivän), mutta muutoin hubi lagaa ja vaatii DNA tv:n uudelleen käynnistämisen. Verkkohäiriön jälkeen ei hubi jotenkin osaa nousta itsekseen toimintaan.
 • @Sarzu

  Rehellistä puhetta. tuollaista haluaisin kuulla/nähdä ihan DNA'n ASPA'ltakin. vinkki DNA'lle.

  Itselläni ei ole ollut ihmeemmin muuta pipatuksen aihetta mitä olen jo DNA ASPE'lle kertonut viimeisen vuoden aikana. (sitä on ollut paljon).

  Se mitä en edelleenkään voi ja en halua ymmärtää että olemme BETA testaajia tuotteelle josta jo maksamme tuotteen täyden hinnan.

  Tuotekehittely maksaa. sen ymmärrän; mutta nyky trendiä siitä että kuluttajat on se maksaja en voi hyväksyä.

  Ei voi olla niin että kuluttajan pitää olla maksumiehenä kaikelle ja ottaa riskit tuotteen elinkaaresta. tätä varten on maksuvalmiit sijoittajat jotka uskoo tuotteeseen ja on valmiita laittamaan omaa rahaa siihen.
 • @Ranen veli vaikka kuinka ärsyttäisi Dnan toiminta, niin voi myös vähän miettiä millaisia viestejä tänne laittaa...
 • @Zorma Jep, olen samaa mieltä -henkilökohtaisuuksiin meno ei ole tarpeellista, kyseessä on kuitenkin vain tekninen laite.
 • @zorma

  Jos keksit tuohon liiketoisto-ongelmaan mitään ratkaisua niin laita toki tänne infoa. Itse olen saman ongelman kanssa tuskaillut alusta asti. Nykyään tulee melkein chromecastin puoleen käännyttyä jos meinaa jonkun urheilulähetyksen tosissaan katsoa. Välillä tuntuu että cmore hetken jopa pyörisi lähes normaalisti hubilla. Ja jos tosiaan mitään fps pakotusta ei androidin puolelta tapahdu, niin en keksi mikä tämän aiheuttaa.  Onko kenelläkään mitään androidtv-laitetta missä urheilut pyörisi sulavasti sovelluksilla(cmore,viaplay,ruutu)?
 • @Jani vanhempien Sonyn Android töllössä pyörii ongelmitta urheilut. Ja esim. Viaplayn kautta toiminut myös 4k urheilulähetykset hienosti.
 • @Ranen veli,
  Dna taitaa osata pelin.. Valitettavasti. Eihän tämä Ville ole ollut aktiivinen alusta lähtien TV-hubin osalta, tai aikaisemmissa DNA-tv:n osalta. Kuitenkin vastannut näistä vuodesta 2014 alkaen tuon esitetyn profiilin mukaan.

 • On tämä ihan käsittämätöntä että jo vuosi sitten raportoituja vikoja ei ole korjattu.
  Ei jaksa uudelleen ja uudelleen kirjoittaa samaa listaa.
  @Ville Partanen,  tee työsi.

 • Viimisimmän päivityksen jälkeen ei ole kovalevytallennykset enää toimineet, pelkkää mutsaa ruutua tulee. Kyse ei ole verkko-ongelmasta koska samaan aikaan toiselta kanavalta katsottu TV-ohjelmaa. Ja siis ihan kaapeli-TV:ltä yritetty ohjelmaa tallentaa..

  Mitä helvettiä tehty?
 • Kovalevytallennukset ei ole toimineet sen jälkeen kun tuli ilmoitus että kovalevyn tila alkaa loppua ja pitäisi tehdä tilaa. Aika tyhmää, järjetöntä. Ei taida olla syynä viimisin päivitys mutta joku päivitys kyllä.
  Täydellistä osaamattomuutta - kiitos DNA, tällähän me eletään
 • Eilen viimeksi tallensin kovalevylle ohjelman maksukanavalta - aloin jopa katsomaan sitä kesken tallennuksen. Hyvin toimi.
 • Kiitos kaikille aktiivisille keskustelijoille. Tässä vaiheessa muistuttelen jälleen, että pidetäänhän keskustelu aiheessa - DNA TV Hubissa ja sen ominaisuuksissa - ja pyritään välttämään henkilökohtaisuuksiin menemistä sekä turhaa toistoa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Poista sitten Ida tuo ylläolevakin kommentti, jos sitä ei taas saa kommentoida. On ollut teidänkin suunnalta puhetta että pelkkä "Hyvin toimii" ei johda minnekkään ja niitä kun tulee joka viikko, niin mitä järkeä ettei niihin saa kommentoida?
 • Hubi on käyttämättä päiväkausia, mutta maksu kyllä tulee ajallaan. On tää hubaisaa... Pyydän anteeksi etten kehunut tai muutenkaan mielistellyt tällä kommentilla ketään.
 • JJJN on aivan oikeassa että vaikka toisilla toimii laitteet kuinka
  hyvin niin ei se vaikuta muiden ihmisten laiteiden toimintaan.
  Laitteet kuten hubi  ja linjat ovat yksilöllisiä jonka varmaanjokainen ymmärtää.

  Merkillisen herkässä on ylläpidon liipasinsormi ilmiannoille.
  Palstan vartioillekin voisi sanoa että pitäisi lukea niitä poistettavia viestejä ajatuksella niin että ymmärtää asian eikä vaan aina poista sisällöstä riippumatta kun samat ilmiantajat ilmoittavat että eivä pidä viestistä.

  Käsittääkseni palstan ylläpidolla on myös mahdollisuus editoita viestejä vain niiltä osin jossa olisi jotain asiatonta ja jättää muu viesti palstalle.

  Vuosi on kulunut siitäkin kun monen toive on ollut että palstaa voisi itse editoida edes kirjoitusvirheiden osalta mutta eikö
  tuokaan onnistu koodaajilta?

  Moni on tastä tehnyt oman huomionsa että paljon on poistunut viestejä joissa on ollut ihan hubia tai tekniikkaa koskevia juttua mutta kaikki eivät ole niitä vaan ymmärtäneet.

  Itse asiassa tämä koko palsta alkaa olla täysin merkityksetön koska DNA ei näytä saavan edes  vuoden kuluessa mitään aikaiseksi itse hubin toimintavarmuuden suhteen eikä tohdi tunnustaa että onko tullut tehtyä moka  laitteen vai kehittäjien suhteen.

  Varmaan tämäkin lähtee bittiavaruuten kuten edelliset kun ilmiantaja taas iskee eikä tuotevastuu kysymyksistä saa  keskustella:)
 • Hubiasiaa taas vähän hlökohtaisen ruodinnan väliin... eipä ole ihme, ettei muut tänne valittajien valtakuntaan uskalla kirjoittaa pääosin toimivista laitteista... 🤦🏼‍♀️ Kummastelen yhä sitä, että kun joku kirjoittaa, ettei kovalevytallennus ole toiminut päivityksestä lähtien ja toinen vastaa, että on toiminut, ei se toimivuus sitten kummasti olekaan yleinen toteamus, mutta toimimattomuus on. Eikä kumpikaan toteamus sulje pois toista. 🤷🏼‍♀️
  Tämä on hubiin liittyvä keskustelupalsta ja keskustelu on sitä, että vastataan toisten kommentteihin. 🙆🏼‍♀️

  Mutta asiaan: tänään on sekä kovalevytallennuksessa että CMoresta katsottavasta ohjelmassa tullut väliin hetkellinen mustaruutu - onneksi sekä tallennuksen että ohjelman katselu on kuitenkin jatkunut normaalisti - veikkaukseni on edelleen verkkoyhteysongelma. Onkohan tätä mahdollisesti tutkittu?
 • Jos nyt vähänkään Villen tarkoistusta olen ymmärtänyt niin pastan tarkoitus on puhua vain kehityksestä ja vioista eikä tarkoitus ole viikottain täällä siitä kertoa.

  Kuten sanoin hubit ja linjat on yksilöitä ja sitä tuskin kukaan kehtaa väittää ettei laatu olisi vähintäinkin kirjavaa  hubin suhteen ja liittymistäkään ei ole takuita sillä sen verran monenlaisisa olosuhteissa näyttää laitekantaa olevan.

  Toiseksi tämä palsta on niin pimennossa suurelta  osalta hubin käyttäjiltä että palautteuta ei senkään takia tule kumpaankaan suuntaan ja ei meistä monikaan kerro esim että samnomille että mun Hasari tuli tänäänkin aamulla ehjänä perille tai että kiitos Moccamaster,kahvi tuli keittimestä kuumana.

  Yleisesti ottaen palautteet joka suunnalla tavoittaa vasta sitten myyjän tai valmistajan kun laitteissa tai palvelussa on vika.
  Sen pohjolta sitten vastuuhenkilöt pyrkivät kehittämään tuotteen laatua.

  Ihmettelen edelleen ettei saada aikaiseksi palstaa jossa voisi vain ilmoittaa viat kuten joskus aikaisemmin ymmärsin että olisi ollut tarkoitus ja sitten tasapuolisesti poistetaan kaikki muu höpinä jolloin tähän moderoitiin tulisi joku järki.
 • Kanavanauha on täynnä bugeja joita ei raportoinnista huolimatta ole korjattu. Kanavanauhaksi kutsun sitä toimintoa joka käynnistyy näppäimellä [OK]
  - kun kanavanauhaa selaa alaspäin, pomppii kanavalta toiselle ilman mitään kontrollia
  - kun kanavanauhaa selaa alaspäin, saattaa pompata myös takaisin listan alkuun
  - kun kanavanauhassa siirtyy kanavalta toiselle, pomppii aika toisinaan
  - vuorokausi vaihtuu klo 04:00
  - Toisinaan osa ohjelmatiedoista puuttuu. Nyt kun selaa sunnuntain puolelle, ei koko sunnuntain ohjelmia edes ole. Lauantain jälkeen ilmestyykin maanantain ohjelmatiedot kaikilla kanavilla!
 • Ja samaisessa kanavanauhassa olisi kovastikin kehitettävää.
  - Tärkein on saada ne ohjelmatiedot näkyviin samaan tapaan kuin EPG:ssä, eli liikuttaessa ohjelmasta toiseen alareunaan ilmestyisivät ohjelmatiedot ilman että tarvitsee painaa [OK]. Menossa olevien ohejlmien ohjelmatietoja ei saa näkyville mitenkään, on valittava ohjelmaa lähettävä kanava ja valita [INFO].
  - Kuvat kanavanauhassa ihan turhat, varsinkin kun eivät useasti kerro yhtään mitään ohjelmasta.
  - Kanavanumero olisi ihan kiva nähdä kanavanauhassa.
  - Olisi ihan kiva nähdä ohjelmatiedoista myös ohjelman kesto ja loppumisaika.
 • TV-hubi näyttää hukkaavan säännöllisen epäsäännöllisesti istunnon DNA-TV -palveluun. Ilmoittaa yhtäkkiä kuvaruudussa "Kirjaudutaan DNA-TV palveluun". Ohjelman katselu keskeytyy ja laite siirtyy ensimmäiselle kanavalle mikä listassa on, minulla sitten Yle TV1 HD. Tässä yhteydessä resetoituvat valinnat DNA IP-kanavista. Siis yhtäkkiä taas ovatkin listalla KAIKKI IP-kanavat

  Aika ikävä vika - sanotaan että on aika alkeellinen ja epäluotettava laite!
 • Duplikaattien poisto mahdollisuus. Raivostuttaa kun leffat ja sarjat tulee sen seittemän kertaa uusintana ja tila loppuu, eikä ole muuta vaihtoehtoa kuin selainversiolla poistaa tuplatallenteet.
 • Katselun aloitus kesken pilvitallennuksen. Vakaampi dna tv ja c more sovellus. Vakaampi käyttöjärjestelmä hubille. Nyt jumii vähintään kerran päivässä niin, että ei auta kuin repiä johto irti.
  Käynnistäissä ei avaisi netflixiä vaan suorat lähetykset.
  Mahdollisuus tehdä tallenteista soittolista... esim. kun katsoo sarjaa niin jatkuis seuraavasta tallenteesta ilman että tarvii poistua tallenteesta ja avata seuraava...
 • Katselun aloitus kesken pilvitallennuksen. Vakaampi dna tv ja c more sovellus. Vakaampi käyttöjärjestelmä hubille. Nyt jumii vähintään kerran päivässä niin, että ei auta kuin repiä johto irti.
  Käynnistäissä ei avaisi netflixiä vaan suorat lähetykset.
  Mahdollisuus tehdä tallenteista soittolista... esim. kun katsoo sarjaa niin jatkuis seuraavasta tallenteesta ilman että tarvii poistua tallenteesta ja avata seuraava...
 • rJa toimiva bt äänen ulostulo.
 • Mun mielestä oudointa tässä on se, että jollakin samat asiat toimivat ja jollain taas ei toimi ollenkaan. Monet on veikanneet syyksi käyttäjien nettiyhteyksiä. Suomessa kun ollaan, voisi kuvitella, että eri toimittajien ja paikkojen nettiyhteyksien taso ei kovin oleellisesti poikkea toisistaan, Tai jos se taso on jostain syystä todella huono, se pitäisi käyttäjällä olla kyllä tiedossa muutenkin. Ja vika se on sekin, jos hubi ei kestä yhtään räpsyä verkossa sekoamatta totaalisesti.

 • Kyllä taitaa vain syy olla hubin epätasaisessa laadussa ja herkkyydessä hiukankin erilaisiin olosuhteisiin ja en ihan pois sulje sitäkän että käyttäjillä on monen laista viritelmää kytkennöissä.
   
  Eipä näistä varmuutta saa muuten kuin että ammattimainen asentaja kävisi tutkimassa ihan paikan päällä signaaitasot ja kytkennät.
  Nykyyinen4K ja muu hdmi tekniikka edelluýttää vähän eri tason piuhhoja ja  laitekantaa kuin vanhat digiboxit ja aika monella taitaa olla säästösyistä näitä markettien "halspisjohtoja" eikä edes hajua johtojen eri ominaisuuksista ja laatuluokituksista.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/HDMI

   Varmasti myös  4G ytekyksillä vikaprosentti nousee paikallisten olosuhteiden takia.
  Sanoisin että hubit ovat pääasiassa DNA:n liittymissä ja onhan niissäkin hajontaa paikkakunittain ja eri taloissakin.

  Esim. meillä on aika säännöllisesti ollut viime aikoina varsinkin puolen yön aikoihin pikselöintiä mutta vikapuoli ei myönnä mitään vikaa olevan heidän  signaaleissaan.
  Tuo siis ihan ilman hubia ja suoraan kaapeliliittymän kautta televisiolla katsottaessa.
  Eniten on Frii kanavassa mutta on näissä muissakin kuten maikkari jne. vikaa ollut.


 • Silläkään ei oikeastaan ole merkitystä onko käyttäjällä 4k kykenevät piuhat vai ei, kyllä perus SD kuva virittimestä ja sen tallennus pitäisi onnistua, vaikka olisi mitkä paskat laitteet kiinni. Tässä ei toimi sekään, joten joku perustavaalaatua oleva ongelma hubissa on.

  Tuo verkkojuttu tuntuu siltä, että jos se vika on hubissa ja vaikka jossain lepotilasta heräämisestä, ettei silloin onnistu yhdistäminen nettiin. Eli hubinpäässä jos se ongelma onkin, eikä yhteydessä eteenpäin.

  Vähän samaan tapaan, kun itsellä on yksi anvian android boxi, joka wlanilla valittaa DNA TV:ssä usein Cmore 1-4 ongelmaa ja piuhalla toimii aina, netti kyllä yhdistyy, mutta jotain se sekoilee wlanin kautta. Toinen samanlainen boxi taas toimii kummallakin yhteydellä moitteetta.
 • Hei,
  Päivityksen jälkeen Areena ja Katsomo ei ole enää käynnistyneet. Kun yrittää avata ohjelman se ilmoittaa vain että "ohjelma vaatii verkkoyhteyden" tms.
  Myös netflixin kanssa ongelmia jatkaa kesken olevia ohjelmia, mutta muuten toimii. DNA Tv ja tallenteet toimii kuten ennenkin.


 • Kehityshomman kyllä se BT kuulokkeiden liittäminen olisi ehdoton, kun laatikkoa mainostetaan SmartTV korvaajana.
 • @Sitä saa mitä tilaa, @JJJN. 

  No totta nuokin kommentit. Mutta mä tiedän täysin varmasti, että sen enempää netissä kun kytkennoissäkään ei ole vikaa, ja silti mulla esiintyy kaikki täällä kerrotut viat Dolby 5.1 äänien ongelmia lukuunottamatta. Normaalisti verkko on piuhalla kiinni Gigasessa kytkimessä, mutta kokeiltu on langattomallakin.

  Äänet mulla on toiminut koko ajan. Ja äänien osalta noi kytkennät ja asetukset vaikuttaa tosi paljon mm. siksi, että mikä laite missäkin tilassa ja asetuksilla kulloinkin hoitaa dekoodauksen. Mun tapaukseesa äänien data menee HDMI:n mukana LG:n TV:hen ja vasta sieltä kuidulla vahvistimeen. Ja vasta vahvistin hoitaa dekoodauksen. Tämä siksi, että Sonyn 5.1. vahvistin on niin vanha, ettei silloin kun se on valmistettu HDMI:stä oltu kuultukkaan...
 • @Jari,
  Missä asennossa sinulla on HDMI-ääntenlähtö?
  Sillä kysyn kun mulla ei Dolby-äänet mene läpi kuin asennossa BYPASS. MUlla samanlainen järjestely, eli ääni menee HDMI:llä  TV:een (uusi LG-huipputelevisio) ja TV:stä vahvistimeen valokuitua pitkin.

 • Tossa telkan kautta kiertävässä äänessä on sellainen vaara, että TV sotkee kuviota. Mulla voi ainakin Samsungin telkassa laittaa dolbyt päälle ja sen jälkeen kaikki sen kautta kiertävä ääni on muka DD5.1, todellisuudessa ei tietenkään ole. Toinen TV taas ei päästä kuituun ->vahvistin kuin 2.0 äänet, vaikka mitä tekisi.

  Samallailla kuin Xbox one (S/X), sen kautta kaikki äänet on DD5.1, eli vaikka katsoo katsomoa, niin äänet näkyy vahvistimelle DD5.1, vaikka lähteessä ei varmasti ole kuin 2 kanavaista PCM:ää.

  Jos ei vahvistimessa ole HDMI paikkaa, niin kannattaa varmaan laittaa Toshlinkillä sinne äänet hubilta, siis jos toimii oikein tätä kautta (viive ongelmia raportoitu).
 • @Odotellaan yhä sitä ihmettä
   
  Hubissa HDMI audio mode on Auto, LG:ssa Audio Out: (Optical/HDMI ARC) ja toinen asiaan vaikuttava valinta: DTV Audio Setting: Auto

  Kaikkea asetuksia tuli kokeiltua ennen kuin yhdistelmä löytyi, mutta näillä asetuksilla mulla on toiminut
 • @JJJN

  Äänet kyllä mun kytkennässä on sen mukaan, mitä lähetyksesä on. Eli Hubin tapauksessa Stereo, DD 2/0 ja DD 3/2

  Ja tässä mun tapauksessa on se etu, että TV:hen kytketyt muut laitteet menee samaa kuitua vahvistimeen
 • Ja mun aikaisemman viestin pointti oli just se, että nää on tapaus- tai pikemminkn laitekohtaisia, miten ääntä muokataan tai ei muokata matkalla. Ja parhaassa tapauksessa sen voi itse konffata 😀

 • Juu Jari sulla toimii sitten oikein eikä sotke tv matkalla., ihan järjettömiä tollaset laitteet mitkä itse muokkaa äänen matkalla, kuten toi Xbox. Se nyt vaihtaa kuvankin 50, 60 ja elokuvat 24 fps mukaan itse miten haluaa, mutta se onneksi toimii oikein (saa sen poiskin päältä).
 • @Jari, 

  Mulla identtiset asetukset eivät toimi. Dolby-äänet menevät vahvistimelle ainoastaan BYPASS-asetuksella. Mutta sehän ei sitten toimi niillä kanavilla jotka eivät lähetä Dolby-ääniä. Mulla on sellainen muistikuva että joku päivitys firmikseen teki muutoksen, siis että Auto-asetuksella loppu dolbyt kulkemasta. Luulen että ei toimi kunnolla ennenkuin saavat uuden androidin koneeseen
 • Palannut vanha vika kanavanauhaan!!
  Ei osaa näyttää seuraavan päivän ohjelmatietoja klo 00:00-04:00 välisenä aikana sellaisilla kanavilla jotka eivät näytä ohjelmia läpi yön.

  Tämä vikahan oli hetken aikaa korjattu mutta on palannut takaisin. Perimmäinen syyhän tähän sotkuun on se että jostakin syystä kanavanauhassa vuorokausi vaihtuu klo 04:00. Tämän takia tuon neljän tunnin ajan kanavalista ei tiedä mikä vuorokausia on.


 • Otetaan edellinen takasin. Ei olekaan vanha vika ihan sellasenaan tehnyt paluuta vaan ihan pikkasen lisää viritystä siihen saatu aikaseksi.

  Kuten kuvassa yllä (otettu lauantain klo 01:00) näkyy, lauantaille löytyy yksi ainoa ohjelma. Esim. Tuo FOX HD kanavalla oleva "Australian rajalla" on ihan oikein, mutta Sub HD:n "Tilt Esports" pitäisi näkyä vain siis lauantain puolella, mutta alkuaikakin on väärin, pitäisi olla 00:55, ainakin DNA-TV:n oppaan mukaan.

  Kannattaisi nyt jonkun DNA:n tuesta ja/tai tekniikasta jaksaa valvoa yli puolen yön jotta tämä ongelma edes näkyy.

 • Liian kauan kun kanavanauhassa ohjelmatietoja tiirailee, tulee jossakin vaiheessa tuossa edellämainitussa aikaikkunassa oikeastaan helpottava ilmoitus viimein:

  "DNA TV ei vastaa.
  Haluatko sulkea sen"

  Ja jumista ei pääse pois ilman kaapelisulkeisia, siis normikäynnistys ei riitä, mutta taas tänään päätin jättää kaapelisulkeiset unien jälkeen ja lopetin taas elokuvailtani noituen raskaasti. No toivottavasti uni sentään tulee
 • Siis ottakaa @DNA joukko näitä "osaavia" Hubista maksavia (tai oikeastaan  hyvityksen/palkkion ansaitsevia) asiakkaita nyt oikeesti betatestaajiksi jotta tämä Hubiloota saadaan jollain tapaa EDES tämän vuoskymmenen tasolle. C'mon!
 • Helminauhan vika DNA Hubissa on meillä tiedossa ja korjauksessa, sunnuntain 28.10.2018 ohjelmatietoja ei siis näy helminauhasta. Guiden kautta nämä näkyvät normaalisti.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • @DNA Iiro,

  "Helminauha"???? MIstä moinen nimitys? Ohjelmanauhankin ymmärtäisin mutta helminauha ei kuvaa asiaa mitenkään.

  Katsoitko Iiro laittamaani kuvaa tilanteesta lainkaan? Et tainnut viitsiä edes vilkaista ylimielisyyttäsi. Et kuitenkaan lukenut tekstiäni asiasta. Kuva ja kirjoitukseni kertoo että sunnuntain 28.10.2018 ohjelmatiedot näkyvät kanavanauhassa, mutta lauantaille ei ole merkitty kuin yksi ainoa ohjelma.

  Ongelma on monimutkaisempi kuin se väittämäsi sunnuntain ohjelmatietojen puuttuminen. Sunnuntain ohjelmatiedot näkyivät oikein viime yönä kello 00:00-04:00 välisenä aikana, nyt taas tuon aikaikkunan ulkopuolella Sunnuntain ohjelmatiedot ovat kadonneet kokonaan taas, mutta lauantain ohjelmatiedot näkyvät.

  Korjatkaa nyt ensimmäiseksi se perusvirhe eli korjatkaa "aikavyöhyke" kuntoon kanavanauhassa, sehän ainakin vuorokauden vaihtaa UTC-2 vyöhykkeen mukaan, siis neljä tuntia myöhässä.

  Tuliko selväksi vai pitääkö piirtää.


 • @Esko Epäkesko,

  Suosittelen ihan rautalangasta vääntöä, ei nämä DNA ASPAn kaverit ole niitä penaalin terävimpiä kyniä.
 • Haluaisin nyt vielä tarkentaa asiaa. Se syy miksi huomisen sunnuntain ohjelmatiedot puuttuvat on se edellä kuvattu vuorokauden vaihtuminen klo 04:00. Nyt ensiyönä tuohon samaan aikaan tapahtuu myös normaali/talviaikaan siirtyminen tasan klo 04:00. Tapahtuu liian paljon yhden yön aikana kun tuleekin klo 04:00 yhtenä yönä kahteen kertaan.. Taitaa kanavanauha pitä tilannetta virheenä ja jää kaikki ohjelmatiedot näyttämättä sunnuntain osalta
 • Koodarina/suunnittelijana veikkaan että kanavanauhan konffeissa on vaihtunut +merkki -merkiksi, siis UTC+ UTC-2 eli virhe aikavyöhykkeessä muodostuu neljäksi tunniksi.

  Tällainen virhe ollut ainakin vuoden tuossa palvelussa. Taidettu virittää joku kikkare jolla tuo vika on peitetty mutta sitten jossain unohtunut ja sen takia sitten vuorokausi vaihtuu niinkuin vaihtuu.
 • Ei muuton oo ihan ainoo paikka missä aikavyöhyke on mokattu jossain koffiksesa mitä mullakin uran aikana tullu eteen. Vaihtunu tuo plussamerkki miinukseksi ja UTC+2 UTC-2:ksi. Ihanhan se on pieni virhe mutta pitäis kyllä tulla kiinni otetuksi testauksessa. Huonolaatusta testaamista kyllä ollut tässäkin casessa.
 • Joo, onhan noita mokia aina. Ja testaus jää vajaaksi, sitäkin sattuu. Ja pikemminkin se on valitettavasti nykyinen sovelluskehityksen tyyli, että testauksen tekee loppukäyttäjät. Mutta sitä en enää ymmärrä, että vaikka viat on loydetty ja raportoitu, niitä ei saada millään korjattua. Silloin on joko tuotteessa tai kehitysiimissä jotain todella pahasti vialla. Jollei sitten molemmissa...
 • Millään ei voi perustella sitä että asiakkaan ilmoittamia/raportoimia vikoja ei korjata. Asiakassuhde loppuu hyvin pian ja asiakkaan luottamus palveluntarjoajaan katoaa iäksi. Vika ei ole asiakkaassa joka ei saa luvattua palvelua vaan tuotekehityksessä ja etenkin sen johdossa.

  Tuotekehityksen johdolla on kadoksissa se mikä tuotteen tarkoitus on asiakkaalle ja kuinka se asiakkaalle pystytään tarjoamaan. Asiakas odottaa vähintäänkin että tuote kuten TV-hubi toimii ja tarjoaa samat toiminallisuudet kuin vastaavat kilpailijoiden tuotteet ja kun TV-hubin luvataan mainosten perusteella tarjoavan milloin mitäkin vielä lisäksi, on asiakas helppo saada lankaan.

  DNA:n kohdalla pitää sanoa että on aika kiusallista että sopimus on aina määräaikainen, TV-hubin DNA-TV:n osalla kaksivuotinen. Kun asiakas havaitsee tuotteen olevan kaikkea muuta kuin se mitä kilpailijoilla on tarjolla tai mitä on luvattu, on myöhäistä tehdä mitään kahden vuoden sopimuksen vuoksi.

  DNA:n asiakaspalvelu ja tällä palstalla kirjoittava tuotekehityksen johtaja kiertelee ja kieltää kaiken asiakkaiden kokeman puutteen ja virheen TV-hubin toiminnassa. On todella lapsellista ja lyhytkantoista toimintaa.
 • Monet kaverit/tutut valitsi vuos sitten DNA:n TV-hupatuksen ku ekstrana luvattiin koko kausi Liiga-pelejä ilmaseksi. Totuus laitteesta ja palvelusta vain paljastu aika nopiaan. Kehenompaa digiboxia ei oo ikkään nähäny.

  Osa kavereista saanu sopimuksensa purettua, osa sinnittellee laatikon kanssa - uskomatonta kuinka kehnosti DNA toimii kerätyn asiakaskuntansa kans, on tyytyväinen niin kauvan kuhan ne maksaa tyhjästä. Ei ole enää Liigaa edes tarjolla DNA:n kautta. Vallan mainiota huolehtimista asiakkaasta.

  Asiakasta ei DNA ole kuunnellut koskaan. Ainoa syy ikinä käyttää DNA:n palveluita tai siis haksaahtaa DNA:lle on ne satunnaiset ylihalvat tarjoukset joiden perässä joutuu sen kaksivuotisen riippakiven ottamaan. KUten oli se viimesyksynen houkutus, Liiga ilmaiseksi koko kaudeksi
 • DNA Iiron "helminauha" on hauska. Kukaan ei ymmärrä mistä asiasta on kyse tai mitä helmien nauhalla tarkoitetaan tässä yhteydessä. Helmi, aito helmi on kaunis ja kallis, se ei voi siis mitenkään olla kuvaamassa mitään DNA:n palvelua - halpaa ja toimimatonta, rumaa.

  Ehkäpä Iirolla on syötönkorjaus päällä, eihän kanavanauhaa ole oikeasti olemassa missään kännyköiden sanastoissa, vai onko?
 • A-P 
  Viivaten ylläolevan linkin lakitestiin niin lain puitteissa määräaika ei ole sitovaa jos tuote ei toimi sille tarkoiteulla tai odotetulla tavalla!
  Lisäksi kuluttajalaki takaa sen että jos hubi on ostettu pakettina linjan ja modeemin kanssa on oikeus vaatia koko kaupan purkamista.

  Tavaran vika tai puute
  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/
  Tavarassa on virhe, jos sen laji, määrä, ominaisuudet tai pakkaus ei vastaa sovittua. Alennuksella myytäviä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita.
  Mikä tahansa vika tavarassa ei ole myyjän vastuulle kuuluva virhe. Jos muuta ei ole sovittu, tavarassa on virhe esimerkiksi silloin, kun
   - tavara ei sovi käyttöön, johon se on tarkoitettu.
   - tavara ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu.
   - tavara kestää lyhyemmän aikaa kuin perustellusti voi odottaa.
   - tavara ei ole pakattu asianmukaisella tavalla sen säilyttämiseksi tai suojaamiseksi.
   - tavaralle ei ole annettu riittäviä asennus- ja käyttöohjeita suomen- ja ruotsinkielellä.
   - tavara ei täytä turvallisuusvaatimuksia.
  Myyjän sopimusrikkomukset -Virheellinen tavara
  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html

  Mitä myyjän olisi pitänyt tietää tavarasta
  Ainakin palstalla on heille asiasta kerrottu.
  Jos virheen seuraamuksista ei ole sopimuksessa sovittu, ne määritellään kauppalain mukaan:
   -   Myyjä vastaa virheellisen tuotteen korjaamisesta tai toimittaa uuden tuotteen
        virheellisen tilalle
   -   Ellei virheellistä tuotetta korjata tai korvata toisella, ostaja voi vaatia hinnanalennusta tai
       alennuksen    sijaan kaupan purkua, jos virhe on olennainen
   -   Muiden seuraamusten lisäksi ostaja voi vaatia vahingonkorvausta
   -   Ostaja voi myös pidättäytyä kauppahinnan maksamisesta ainakin siihen asti, kunnes  myyjä on korvannut virheen
 • @Law & Order,
  "Viitaten ylläolevan linkin lakitestiin", mitä se on?

  En ole mitään linkkejä jakanut enkä löydä kirjoituksestani mitään viittausta lakitestiin.. Lopeta tällaisten kirjoittaminenkin. Täysin asiatonta viitata ainakaan minun kirjoitukseeni
 • A-P
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

  Pahoittelut viestin sisällön tulkitemisesta kun si itä oli  "ylläoleva" linni jäänyt pois josta teksti oli kaapattu
  Kyse ei siis ollut sinu kirjoituksista
 • Vuorokausi kun vaihtui klo 24:00 tahi 00:00 alkoivat sunnuntain ohjelmatiedot näkyä taas kanavanauhassa. DNA ei asiaa korjannut, ei edes halunnut korjata vaikka tässäkin ketjussa asiasta ansiokkaasti kirjoitettu. Kuvaa kyllä täyttä osaamattomuutta ja edes haluuttomuutta asioita laittaa kuntoon.

  Kanavanauhan vuorokausi kun vaihtuu vasta klo 04:00, saa nähdä mitä tapahtuu.. Ehkä tässä ei jaksa asiaa sinne asti odottaa, joten sen nähnee myöhemmin päivällä. Toivottavasti asia saadaan viimein korjattua..


 • Jäi mainitsematta että kuten täällä kerrottu, kanavanauhassa näyttää todellakin vaihtuvan vuorokausi tuolloin klo 04:00
 • Muistakaahan siirtää kellojanne.
 • STS TV input on pysähtynyt. Heittää pois kesken ohjelman, TV on musta jonkun aikaa, kunnes palaa takaisin ohjelmaan. Tekee useita kertoja illassa. Johdot irti seinästä mutta ei auta...

  Naapurin kertomaa hubista!
 • Tässä kovasti kirjoitettu kanavalistan ominaisuuksista/omituisuuksista. Kans haluan ne kuvat ohjelmista pois. Ei edes toimi. Meikäläisellä DNA:n valokuituyhteys, 200MB/s ja TV-hubi kaapelilla kiinni modeemissa ja siltikään ei niitä kuvia löydy vaan jää liki aina nykysin kuvalaatikot mustiksi. Aivan siis turha laitos kun ei edes toimi ja kyllä siellä aika usein törmää vain yleiskuvaan ohjemasta. TV-hubin EPG/ohjelmatiedot on ihan vitsi!!!!
 • Taitaa syy siihen miksi TV-hubissa ei ole sarjatallennusta kovalevylle olla se että TV-hubin ohjelmatiedot/EPG ivat täysin kelvottomat. Puuttuu täysin sarjojen kausi- ja jaksotiedot!!!!

  EPG kaipaa iso remonttia! Edes elokuvissa ei ole valmistusvuotta, ohjaajaa, valmistusmaata eikä pääosan esittäjiä. Sarjoista puuttuu em. kausi/jaksotiedot ja usin vain yleiens sarjan esittely, ei mitään jakson sisältöä. Kuitenkin kaapeli-TV:n puolella ohjelmatietojen sisältö aivan erilainen?????
 • TV-hubissa kanavanvaihto minusta hidastunut.  Niin ja vaihtelee satunnaisesti 4-7 sekunnin välillä. TV-hubi on kiinni kaapeliverkossa.
  Mistä johtuu hitaus, on tosi hidas tuo 7 sekuntia?
 • "STS TV input on pysähtynyt. Heittää pois kesken ohjelman, TV on musta jonkun aikaa, kunnes palaa takaisin ohjelmaan. Tekee useita kertoja illassa. Johdot irti seinästä mutta ei auta...
  Naapurin kertomaa hubista!"

  Tämä ongelma poistui, kun kävin poistamassa edellisen päivityksen. Mikä sotku! Tälle mummolle oli myyty kaikenkattava kodin viihdelaite, jota ilman ei voi tulla toimeen! Nyt hän väittää, että voisi aivan hyvin tulla toimeen ilman, ja että häntä on huijattu kun laite ei ole koskaan toiminut kunnolla!
  Tämä Hubin markkinointi ja myynti ansaitsee jollakin MM-messuilla pokaalin, kunniaa ja gloriaa. Tyhjää myyty täyteen hintaan!
 • Uutena hubi käyttäjä olen tavallaan jopa lievästi positiivisesti yllättynyt hubista, siinä olisi potentiaalia. Mutta valitettavat viat estävät vielä sen, että se korvaisi muita laitteita minulla. Perusasiat pitäis fiksata, jotta voisi alkaa toivoa lisää. Perusasiat eli kuva jä ääni.

  1) Kuulun näköjään siihen joukkoon jolla Dolby äänet tulevat vain äänien BYPASS asetuksella ja silloin ei Dolbyä lähettävät kanavat ovat ääneltään pimeänä. AUTO asetuksilla ääni tulee kaikista mutta ei Dolbyna niitä tarjoavilta kanavilta. AV-vahvistin (Pioneer vsx924 osaa kertoa milloin saa Dolbyä ja milloin PCM:ää)  

  2) Esimerkiksi Hubilla Viasat applikaation kautta katsottuna kuva nykiin ja paljon. Samaan AV-vahvistimeen liitetyn Chromescast2:lle (joka on pakotettu 50Hz tilaan) castattuna sama elokuva näyttää ihan ok:lle. Ja taas jos sen castaakin mobiilista hubin sisäiselle embeddatulle Chromecastille niin kuva nykii kanssa. Eli tekniikka on olemassa miten tuon saisi hoidettua nini, ettei kuva nyi mutta nyt jostain puuttuu joku tai jotkin asiat millä saisi noi sisäiset kilkkeet kanssa pakotettua halutessaan tuohon 50Hz tilaan.  

  3) Ja olishan se nyt aivan oivaa, jos nykypäivänä noi verkkotallenteet saisi HD tasolla tehtyä niin voisi niitä oikeasti käyttää ja katsella isommaltakin ruudulta kuin kännykän näytöltä.

  P.S Eikä olisi olleskaan huono juttu, jos nykyisen kelausnapin, joka hyppää 5 sekuntia eteen tai taaksepäin, siirtymämäärän saisi jostain muuttaa olemaan vaikka 30sek. Nykyisellaan workaround on laittaa yleiskakeen makro, joka painaa kelausta 6 kertaa peräkkäin mahdollisemman nopeasti mutta toi aiheuttaa yleensä kuvan freezamisen (ääni jatkaa kyllä kullkuaan).
 • On se outoa.. Kilpailija Elisalla ollut Viihde-palvelu ja siinä tarjolla HD-tallennukset verkkoon Dolby-äänillä jo vuosien ajan. DNA:n kannattaisi varmaan kysyä kuinka Elisa on palvelunsa rakentanut.
 • Valitettavasti Suomessa kilpailu vääristynyt. DNA on suurin TV-operaattori ja hallitsee juurikin kaapeli-tv markkinoita. Ei sitä kiinnosta kuinka hyvin palvelut toimivat kun se on ainoa vaihtoehto suurissa kaupungeissa kaapeliverkkonsa ansiosta.

  DNA pitää tarjontansa vain tyydyttävänä koska sitä oikeaa kilpailua ei ole, valitettavasti..
 • Ei ole aitoa kilpailua 
  Riippuu siitä katsotaanko tilannetta  Hubi näkökannalta eli telkkaritarjonnan suhteen vai netin tiimoilta.
  Kuten täälläkin on moneen otteseen jo todettu että joku 100 megan 4G liittymä riittää mainiosti jo  hyvänlaatuisen kuvan siirtoon eli myös kilpailevat Elisa ja Telia tarjoavat tuon mahdollisuuden.
  Telia jopa vieä siinä suhteessa hyvin että kaikki kanavat ovat IPTV kanavia joten antennia ei edes tarvita.
  Elisan systeemista en tiedä vaatiiko se osalle kanaivista vielä antennin.

  Kannattaa  tutkailla tarkkaan mikä on itselle sopivin ja edullisin vaihtoehto.
  Samoin nykyisissä telkkareissa on jo alkuaan melko monessa satellittiantennin liitin joten muutaman kympin sijoituksella saa tuhottomasti ulkomaisia kanavia jos vain asuu paikassa jossa on mahdollista asentaa antenni sopivaan suuntaan.
  Netissä on runsaasti tietoa noista lautasantennihommista joita kannattaa sitten ostaa muualta kuin jostain Biltemasta tai muista halpahalliesta joissa hinnat tahtoo olla jopa korkampia kuin ammattiliikkeissä ja tavara heikkolaatuisempaa.
 • @kuitumies,
  Yritin vain kertoa sitä mihin DNA nojaa - isoon massaan.
  Ei se välitä kun kaksi tympääntynyttä asiakasta vaihtaa operaattoria, on tarjolla 4 uutta idioottia..
  Näissä isoissa ns. DNA-kaupungeissa edes klipailijoiden puhelinmyyjät eivät ala tarjoamaan mitään kun kuulevat että minulla DNA-liittymä.
 • Ei uskoisi DNAta niin suureksi. Täällä Porvoossa Telialla on kaikki kanavat IPTV:ssä ja kaapelikanavat, Elisalla IPTV ja kaapelikanavat, LPOlla kaapelikanavat, DNAlla vain antennisysteemi ja jotain kanavia IPTV kautta. Watson ja Maxivision tarjoaa kaikki kanavat IPTV systeemillä.
 • Eipä uskoisi Porvoota suureksi????
 • Tarkoitin kyllä sitä, että olisi korkea aika saada kaikki kanavat IPTV kanaviksi tallennuksella, kuten muilla.
 • Ei ole aitoa kilpailua 
  Ymmärsin mitä tarkoitit ja suurin ongelma tässä on juuri se että erilaisilla konsteilla on myyty linjoja suuriin vuokra-asuntoyrityksiin jne,
  Toisalta ei pidä jäädä surkuttelemaan   ja odottamaan että joku tulisi jotain tarjoamaan vaan kuten sanoin niin tutkii itse markkina tilanteita.
  Meilläkin on talossa DNA kaapeli mutta onneksi toisena  mahdollisuutena VDSL tai 4G josta saa sitten muualta parempilaatuista kuvaa  kun talon kaapeli pikselöi tai muuten pätkii 😀
  Paikkakunnasta riippuen on tosiaan paljon eroja että kuka on omalla paikkakunnalla se valtaa pitävä mutta onneksi tarjonta kiinteässäkin verkossa koko ajan kasvaa.
  Mielenkiintoista myös odottaa mitä uusi 5G tekniikka aikanaan tuo kuluttajamarkkinoille.
  Watsoneista tai muista vastaavista ei juuri ole iloa jos data tulee kuitenkin DNA verkosta ja laatu riippuu verkon toimivuudesta mutta sisältöä voi sentään jo ottaa monestakin paikasta.
  Lyhyen kokeilun perustellassa sanoisin kyllä että Watsonissa kuvan laaatu oli kehnointa mitä olen tavannut jos sitä katsoo isolta ruudulta:)
 • Et sitten @kuitumies oikeasti ymmärtänyt, halunnut ymmärtää.
  Ei normi-kuluttaja osaa, saati halua kaikkia vaihtoehtoja vertailla.

  Isot operoijat vievät asiakkaat ja tämä suurin eli DNA voi pelata niinkuin haluaa tarjoamalla itse määrittelemällään tasolla "riittävän hyvää" palvelua.
 • Toimii nykyään loistavasti, viime keväänä oli hankalaa.
 • Roope ei varmaan tallenna tai castaa mitään? Ne on toiminnot on ainakin kaukana loistavasta.

  Jo pelkästään tallentavana digiboxina tuo on surkein laite ikinä.
 • En ota kantaa castaamiseen, kun sille ei ole tarvetta, mutta meillä tallennetaan aktiivisesti sekä kovalevylle että verkkoon - hyvin toimii.

  Kaapelikanavat näkyvät hubissa pätkimättä - se on jo suuri etu edelliseen käytössä olleeseen Wbox HD3:een, joka buuttaili itsekseen monta kertaa päivässä ja samalla tallenteet kusi.

  Tietysti riippuu mihin vertaa - meillä on testattu myös Telia TV ja sitä sai resetoida vähän väliä, kun kanavat jumitti ja tallennukset kusi.

  Nyt voi hubilla katsoa kanavia pätkimättä, voi tallentaa verkkoon tai kovalevylle ja tallenteiden katselu onnistuu, plussana CMore ja muut sovellukset. Meille tämä riittää. 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♂️
 • Alkanut TV-hubi temppuilemaan oikein urakalla. Sen kun käynnistää alkaa kuva ja ääni pätkimään, kuva jopa välähtelee ja näyttäisi että välkkyminen pahenee kun odottelee hetken aikaa. Pakko käydä vetämässä virtakaapeli seinästä ja buutata kunnolla.

  Onko muilla havaintoa vastaavasta?

  Säilyykö hengissä vielä viikonlopun yli?

 • Eliniänennuste


  ​Soita asiakaspalveluun. Ei ole normaalia käytöstä.​​​
 • Mitä tämä ihmelaitos tekee kun kovalevyltä uhkaa loppua tila???
  Viime talvena TV-hubissa oli kovalevytallennusten kanssa isoja ongelmia. Nyt näyttää siltä että asialle on jotakin tehty, mutta mitä?

  Iso ongelma sinällään on että laite alkaa ilmoitella levytilan loppumisesta jo kun yli 10%, eli 100 GB jäljellä. Vapaan/käytetyn tilan statusta ei ole hellpo seurata, pitää mennä laiteasetusten puolelle.

  Tänään yritin saada kovalevyn täyttymään kun jo pari viikkoa valittanut että tila loppuu ja pitäisi siivota. Ei se niin vaan onnistu. Sain parhaimmillaan tilan katoamaan noin 100MB, yhtäkkiä vaikka tallensin kahdelta kanavalta maksimoiden tilantarpeen, yhtäkkiä tilaa olikin 350MB ja hatlken kultuttua tarkistaessani 650MB. Mistä se tila tulee?? Poistaako TV-hubi automaattisesti jotain saadakseen tilaa? Mitä se poistaa? Miksi se ei kysy lupaa? Olenko jossakin antanut laitteelle luva poistaa??????
 • Edelleen yritän HD-laadulla kovalevyn täyttää tallentamalla kahta kanavaa yhtäaikasisesti. Ei onnistu. Kertokaahan kuinka tämä toimii, ihan mielellään DNA:lta.
 • Jotain mennyt pieleen viime päivityksen jälkeen, tai jostain muusta syystä häiriöitä on nyt enemmän.
  Kiintolevylle tallennetuissa tallennuksissa ei aina kuulu ääni (vaatii sammutuksen, jotta saa taas toimimaan), tallenteet lähtee tahmeammin käyntiin, 'DNA TV on pysähtynyt' -virhettä pukkaa vähän väliä ja aivan kuin toiminta olisi muutenkin hitaampaa ja epästabiilimpaa kuin tähän asti.
 • Ekaksi voit kokeilla virtajohdon irroittamista. Toiseksi pitäisi palauttaa edellinen versio hubiin.
 • SamiS
  Tähän vanhaan kikkaan palataksemme niin irroitatko poverin virtajohdon hubista tai poverin irtä seinarasiasta ja oletko havainnut eroa niiden toimien välillä vai onko vaikutus sama?
  Tuntuu vaan sltä että siinä on hubinkin liittimet kovilla kun jatkusti saa nykiä piuhaa irti 😀

 • Aina seinästä. Muuten kyllä jossain vaiheessa hubin pää olisi aika löysä.
 • Ainakin minusta vaikuttaa siltä että kovalevytallennukset epäonnistuvat kokonaan kun kovalevyllä vapaa tallennustila menee jonkun rajan alle. Olisi hyvä tietää mikä se raja on ja vielä parempi jos TV-hubi asiasta kertoisi. Nykyselläänhän TV-hubi alkaa kitistä loppuvasta levytilasta kun vapaata tilaa on vielä jäljellä n. 100GB, eli 10%

  Epäonnistumisella tarkoitan sitä että "tallennettu" ohjelma kyllä ilmestyy kovalevytallnteisiin mutta on pituudeltaan 0s. Miksi tämä laite on näin paska ja miksi käyttöliittymä on kuin alakoululaisten tekele. Tai ei sentään, jopa ne alakoululaiset osaisivat tehdä paremman.
 • TV-hubi onnistuu pettämään kaikessa, miten tämä onnistuukin olemaan näin kamalan kehno laite?
 • DNA ei vastaa yhtään mitään.
  Ihmetyttää suuresti.
 • Joo, kertoo firman kiinnostuksesta.
 • Onneksi en ostanut itselleni tuota kovalevyä, kun näyttää olevan täysi susi. Verkkotallennus toimii kohtalaisen hyvin, mutta MTV3 kanavan äänisynkkä on pahasti pielessä.
  Pääseeköhän DNA tästä itselleen kaivamasta kuopasta muutoin kuin uusimalla koko boxin. Muistaakseni Elisa päivitti koko laitteen uuteen, mutta se oli sitä aikaa kun olin vielä tyytyväinen asiakas, ja olen sitä  taas kun DNA sopimukseni päättyy.
 • Milloinkohan sarjoihin ym saisi selkeesti jaksojen numerot näkyville. Nyt niitä joskus on ja usein ei ole. Kun käyttää jatkuvaa tallennusta niin tuo asia tekee katsomisen erittäin hankalaksi. Tästä on kai aikasemminkin ollut juttua mutta asia ei vaan tunnu muuttuvan.
 • Onkohan päivitystä luvassa lähiaikoina? Käyttäjänä olisi kiva tietää aikatauluja.
 • Hei Jasso!

  Viimeisin päivitys DNA TV Hubille on julkaistu vajaat kolme viikkoa sitten, joten aivan lähiaikoina ei uutta päivitystä ole luvassa. Uusia päivityksiä on aiemmin julkaistu muutaman kuukauden välein, joten seuraavaa sopii odotella mahdollisesti jossakin vaiheessa vuodenvaihteen tienoilla tai ensi vuoden puolella. Tämän tarkempaa arviota emme ikävä kyllä tässä vaiheessa pysty antamaan.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Toivottavasti tuo Ida S:n viesti ei ole totta...
 • @DNA Ida S 
  Pitäishän ne edes viimeisen päivityksen aiheuttamat ongelmat edes korjata, vain entisestään epävakaammaksi tullut.

  Aivan kuin siellä kehitystiimissä ei olisi kuin yksi laveri töitä tekemässä. Näin hidasta toimintaa ei voi muutoin käsittää. Jos ei ennen joulua ole saatu sarjatallennusta ja EPG:tä kunnolliseksi ja Samoin ääniä viimein kuntoon niin lähtee hupalaatikko maata kiertävällä radalle ja lentää kuraojan pohjalle.

  SIELLÄ ALKAA AIKA LOPPUA JA TÄÄLLÄ KÄRSIVÄLLISYYS!!!!
 • Kiitos Ida. Se, että päivityksiä on julkaistu aiemmin muutaman kuukauden välein, ei pitäisi tarkoittaa oletusarvoisesti sitä, että seuraava päivitys on tulossa muutaman kuukauden kuluttua. Muistaakseni uusi Android - päivitys luvattiin aikaisemmin jo syyskuulle, mutta ei ole näkynyt. Päivityksiä pitäisi tulla hieman nopeammin. Viimeiset päivitykset ovat olleet pieniä ainakin käyttäjän näkökulmasta.

  Tällä hetkellä loppukäyttäjille näyttää siltä, että laitteen ongelmat sivuutetaan tai niitä ei tunnusteta DNA:n päässä. Jos olisi tunnustettu, kehitykseen olisi panostettu enemmän tai sitten maksaville asiakkaille olisi annettu hyvityksiä.

  Yksi mätä omena (hubi) pilaa koko korin... Muut palvelut toimivat omasta mielestäni kohtuullisen hyvin, mutta tämä hubi-kokemus  vaikuttaa todella negatiivisesti mielipiteeseeni/kokemukseeni yrityksestä. Ruoho saattaa hyvinkin olla vihreämpää aidan toisella puolella jatkossa...
 • Olipa yllätys, että Partasen lupaukset päivityksistä olivat pelkkää sanahelinää heh... Päivityksiä on luvattu foorumilaisten painostuksesta, ja niitä touhutaan kovasti valmiiksi muka. Prioidisoidaan töitä, ja täällä jaetaan listoja tehtävistä, jotka tosin vaihtuvat koko ajan. Taisi se Android-päivitys, haastava kun oli Partasen puheitten mukaan, osoittautua liian haastavaksi, Sen kun piti ratkaista kaikki epävakausongelmat.
  Myynnin aloituksesta on jo vuosi, ja se tarkoittaa sitä, että uusia laiteviritelmiä on kehitteillä, ja tämä shittilooda unohdetaan. Näin se toimii, asiakkaitten kusetus nimittäin.
  Viimeisin päivitys oli, verrattuna edelliseen, paluu taas kivikauteen. Kiitos tästä. Meidän petettyjen käyttäjien tehtävä on jakaa tätä ilosanomaa eteenpäin kaikilla foorumeilla.
  Hupitarina oli sit siinä!
 • Eniten ihmetyttää, että Mikä siinä nykyisessä Androidissa on vialla, kun sillä ei toimi ja uudemman version syliin sysätään onnistuminen, eli miten voi olla että uudella versiolla toimii, kun vanhaan ei saada toimimaan, ei ymmärrä.

  Vähän kun ostaisi Android luurin ja se ei toimi ja vakuutellaan, että uudella androidilla sitten joskus toimii kyllä. Ei se noin voi olla. Kuitenkin vanhat Android 4 puhelimetkin toimii vaikkei niitä koskaan päivitettykkään ja niille tehdyt sovellukset kanssa on niille tehty toimiviksi jo alkuun. Joku tekninen juttu voi olla uudemmassa Androidissa tullut joka tukee jotain asiaa, mutta eihän silloin pidä vanhalla myydä keskeneräisenä koko laitetta.
 • JJJN

  Tästä voit katsella Sony ongelmia android M versiolla. Aika monta kohtaa natsaa myös hubin kanssa. On siinä N versiossa kaikenlaista pikku vikaa, mutta pitäisi toimia paremmin.
  https://community.sony.co.uk/t5/android-tv/android-tv-bugs-and-issues/td-p/2040020
 • Eiköhän jo SamiS  olla jo sitä mieltä että se on helpoin tapa syyttää aina muita jos pelit ei toimi mutta jos hubi tai joku Sony ei toimi niin vika taitaa olla vaan siinä että laitteet ei ole suunniteltu niin että ne toimisi kunnolla kyseisellä android versiolla vaan vika on itse laitteessa.

  Jos vika olisi itse Androidissa  tai tietyssä versiossa  niin maailmassa olisi kymmeniä mijooonia toimimattomia android telkkareita ja hubeja ja sehän on ihan selvä asia että toimivia laitteita on vaikka myytäväksi asti.
 • Kuten sanoin, että monta kohtaa natsaa, ei muuta. Onhan tuo android M jo iäkäs. Katsotaan miten hubi toimii, kun N versio saapuu. Itselläni Mi box huononi, kun siihen tuli O versio.
 • Mutta kun tässä hupalaatikkosa on paljon puutteita ja vikoja jotka ei mitään uutta androidia vaadi. Edes niitä ei ole saatu korjattua. Esim. omituisen toimimaton ja puutteellinen EPG, puuttuva sarjatallennus kovalevylle, puuttuva IPTV-tallennus kovalevylle, kelaukset jnejne..
 • Tämä on ATK ympyröissä kovin tuttu ongelma ja moni sen tajuaakin että kun rautaa on monenlaista niin tietyt softat ja ajurit tulee jossain vaiheessa tiensä päähän ja moni oppi sen myös kantapään kautta kun innoissaan vaan katsoi että taas tuli uusi ajuri tai softa mutta ei katsellut oman koneen laitekantaa.

  En muista nähneeni missään android  jakelussa vastaavaa kuin atk puolella jossa yleensä esim. PC ohjuripuolella on selvät ilmoitukset mitä se tukee

  Sama taitaa olla näissä Android laitteissakin kun miljoona eri valmistaja tekee toinen toista edullisimpia ja eri piireillä toteutettuja värkkejä.

  Vaikka kuinka puhuttaisiin joistakin yleisistä spekseistä tai standardeissa jonkun androidinkin kohdilla  niin turha kuvitella että joku hubin yhteensopivuus olisi kärki prioriteettinä näissä androidin  päivityksissä ja jos olisikin niin kyllä ne sitten viimeitään suomessa sössitään kun pitää olla näitä operattorikohtaisia virityksiä.

  Mikä lie ollut sekin android versio jolle tätä hubia on joskus alettu tehtaassa rakennella ennen kuin se ehti täällä myyntiin.
 • Onko muilla samaa ongelmaa: kun jättää verkkotallenteen katselun kesken ja yrittää vaikka seuraavana päivänä jatkaa kyseisestä kohdasta ei se olekaan enää laitteen muistissa vaan olettaa katselun alkavan alusta. On hieman ikävää kelailla ja etsiä kohta mihin katselu jäi edellisellä kerralla. Vai onko tähän olemassa jotain jippoa, jota en ole keksinyt?
 • Jansku

  Samaa täälläkin hubilla ja myös kännykän dnatv apilla (asiakaspalvelua ilmoitti, että vika on tiedossa, mutta korjauksesta ei tietoa.
 • Sami S,
  ongelma hieman ihmetyttää, koska mielestäni toimi ajoittain ainakin jossain vaiheessa, miten sinulla? Onkohan jokin päivitys tuonut bugin tähän. Asiakaspalvelu kertoi kesällä, että kyllä sen pitäisi toimia.
 • Jansku

  Ajoittain toimii
 • @ Jansku & Sami

  Niinpä. tämä oli yksi niistä "päivityksistä" joista aikoinaan iloitsin.  
  tämäkään ei kestänyt kauan..

  On surullista että DNA yhtiönä ei näytä näkevän että tälläinen palaute mitä tähän  tuote/tuotekehittelyyn ei ole eduksi osakkeenomistajille eikä niille jotka jo nyt on DNA'n asiakkaita... 

  Viitaten palautteeseen mitä DNA TV Hubi on täällä saannut. Ja samoin mitä itse olen fyysisesti ottanut yhteyttä DNA'n AsPa'an.


   


 • Myös kelauksessa minulla ainakin kaikilla tallenteilla tulle hyppäys jossai 40 min kohdalla, mainoksien yli kelattaessa. Sori, liittyyy kai enemmän wboxiin tai pilvitallenteisiin.
 • itselläni meni kärsivällisyys katsoa pilvestä scifi sarja "The Orville".  hyppäsi koko ajan eteen päin muutamia sekuntteja/minuutteja niin että että lopetin katsomisen.

  pistän jakson kovolle toivoen että tämä ei ole pilvipalvelusta riippuva juttu. (tälläistä ei ole tapahtunut aiemmin).

 • Ei vaan toimi. Kiitettävästi olen pystynyt olemaan poissa täältä vaikka päivittäin hubi kusee nilkoille. Jäätyy, kaatuu, hidas, mustaa ruutuu, toimintoja puuttuu. Kaikkea sitä samaa mitä jo yli vuoden kaikki ovat toitottaneet.

  Yksi asia kuitenkin pysynyt samana, dna ei tee mitään.
 • @Tuomas,
  Kyllä se DNA tekee.. Jokaisella päivityksellä saadan nippu uusia ongelmia ja vikoja hupalaitteeseen, mutta mitään pyydettyä ominaisuutta tai korjausta ei saada. MUtta siis joka päivityksen jälkeen saadaan uusia ominaisuuksia (luetaan omituisuuksia) viljalti.
 • _______________________________________________________
  DNA TV HUBI.
  KAIKKEA VIIHDETTÄ YHDESSÄ PAIKASSA.

  DNA TV Hubi on tuttu televisio, mutta parempi. Lataa sovelluksia kuten puhelimeesi. Valikoimassa useita sovelluksia koko perheelle.  Katsele hittileffoja ja suoria urheilulähetyksiä. Kuuntele musiikkia ja uppoudu peleihin. Tämä on Hubi. DNA TV Hubi.
  ________________________________________________________

  Tämä on vitsi tämä markkinointilause DNA:lta epäonnistuneesta laitteesta ja projektista. MIten DNA kehtaa? Miksei viranomaiset markkinointiin puutu? Tämä on vitsin lisäksi PETOS!

 • On kyllä hämmentävää miten eri tavalla hubi toimii eri ihmisillä. Meillä ei ole ollut ed mainittuja ongelmia - kehityskohteita toki löytyy, mutta perustoiminnallisuudessa ei ole ollut valittamista.
 • Sarzu toi sun ainainen kehuminen ei oikein mene enää edes vitsillä! Viimeksikin vertasit sitä rikkinäiseen Wboxiin, joten pohja puuttuu uskottavuudelta kokonaan.
 • Jos todella näin on mitä @Sarzu usein muistaa mainita, pitäisi DNA:n kai reagoida siihenkin. Sillehän ei voi olla juuri muuta selitystä, kuin että markkinoilla on toimivaa ja toimimatonta rautaa. Ja siis jos näin olisi (mitä kyllä epäilen suuresti), pitäisi nuo vialliset raudat vaihtaa toimiviin, eikö vaan?

  Ja jos joku kohta sanoo, että verkkoyhteydet jne, on erilaisia, mulla tämä hubi ei ainakaan tomi DNA:n omassa verkossa...
 • Onko muilla ongelmia tekstitysten kanssa? Purkki puskee nykyään tekstitykset ainakin ylen kanavilla myös suomenkielisten ohjelmien esim. uutisten päälle. Melkoisen häiritsevää! Tekstitykset kun ottaa pois käytöstä, ne eivät toki sitten myöskään ole käytössä muilla kanavilla muun kielisissä ohjelmissa. Tympeää vekslata joka kanavan vaihdon jälkeen tekstejä päälle ja pois...
 • Tässä eilispäivänä tiedustelin asiakaspalvelusta pari viikkoa aiemmin raportoimani tv-hubin vian tilanteesta. Asiakaspalvelu otti välipuhelun tekniikan puolelle ja kun viimein palasi takaisin linjalle kerrottiin minulle että "Vika on työn alla - mitään aikataulua korjauksen julkaisulle ei ole."

  Saman vian olin raportoinut asiakaspalveluun viime talvena. Viime talvenakin se oli "työn alla" jonkin aikaa ja sitä ei koskaan korjattu, tai korjattiin se osittain purkkapaikalla mutta perusvikaa ei DNA:lla koskaan ymmärretty. Odotukset on aika olemattomat nytkin. Löytyyköhän koskaan sieltä ymmärrystä.

  Ja mitä tarkoittaa "mitään aikataulua ei ole.."? Toivottavasti ei oikeasti tarkoita sitä että tv-hubin kehittäminen ja vikojenkin korjaaminen on kokonaan lopetettu jo.

  Pahalta näyttää.

  Olisi oikeasti perusteltua jonkun astua esiin DNA:lta ja kertoa missä mennään. Luottamus Ville Partaseen, hänen rehellisyyteen on ajat sitten mennyt.
 • @Osmo,
  Mainitsemasi ongelma tekstitysten kanssa ilmestyi tänään. Ongelmat kannattaisi heti raportoida asiakaspalveluun. Minä tein vikailmoituksen asiasta alkuillasta ja siitä on vikatiketti tehty. Tokihan sen kohtalosta ei ole mitään takuita.
 • No keskustelussa on yleensä monta näkökulmaa, muuten se kuolee aika äkkiä tai muodostuu enemmänkin monologiksi. 😀 Kannanotto sen puolesta, ettei hubi kaikilla ole ”aivan paska” on tässä se toinen näkökulma.

  Sitä paitsi on äärimmäisen kyllästyttävää ja yksitoikkoista lukea täällä vain kommentteja, joissa toistetaan kerta toisen jälkeen samoja hubin virheitä - aivan kuin ne täällä vinkumalla ja kiukuttelemalla korjaantuisivat. 🤦🏼‍♀️ Tämä ei ole hubin vikapalsta.

  Asiallinen yhteydenotto asiakaspalveluun auttaa - tai jos ei, niin ei kun hubi palautukseen! Itse en käyttäisi turhaan energiaa toimimattomaan laitteeseen ja/tai siitä netissä vinkumiseen. 🤷🏼‍♀️
 • @Osmo, 
  Oikeissa, kunnolllisissa digiboxeissa voi ääni-, tekstitys-, ja kieliasetukset laittaa kanavakohtaisesti päälle. Eli boxi muistaa erikseen nämä asetukset vaikka kanavaa vaihdetaan. Tällaisen nähnyt esim. CanalDigitalilla. Mutta eihä tällainen DNA:n kyhäelmä osaa mitään, tämä kun on sellanen Maukka Perusjätkä- versio digiboxista, valitettavasti..
 • @Sarzun lauseet kaikuvat samaa sanomaa kuin DNA:n asiakaspalvelun. Olen useaan kertaan soittaessani asiakaspalveluun myös kysäissyt asiakaspalveluhenkilöltä onko hänellä itsellään käytössä TV-hubi ja millaiset kokemukset laitteesta. Aika lailla samaan säveleeseen kuuluua aina lause:
  "Ongelmitta toimii - kuva kuuluu ja ääni näkyy"

 • Niin, sehän vain tarkoittaa, että liikkeellä tosiaan on hubeja, jotka toimivat - muillakin kuin DNAlaisilla - sitähän olen tässä yrittänyt vuoden tolkuttaa. Kaikki hubit ei vaan ole ”sysipaskoja” - tuskin sitä muuten jatkokehitettäisiin.
 • Joo sitähän se tarkoittaakin, kun katsoo pinkit lasit päässä asiaa... Antasit jo olla.
 • Käsittämätöntä lukea, että seuraava päivitys olisi vuodenvaihteessa tai jopa siitä eteenpäin. Itselläni oli käsitys, että ValeVille lupasi lähinnä kuukauden välein. Piti tarkistaa.

  ”Meillä on sisäisenä tavoitteena tehdä päivityksiä n. 1-2kk välein. Ideaalitilanteessa lähempänä 4vko kuin 8vko. Tästä syystä en välttämättä ihan jokainen viikko tänne kirjoita, sillä en yksinkertaisesti uskalla luvata mitään varmaa.”

  Android-päivitystäkään ei ole saatu aikaiseksi vaikka sen parissa on ”työskentely” alkuvuodesta asti.

  Meillä tekstityksiä puuttunut tallenteista tai olleet pienellä keskellä ruutua, sopii arvata että syy ei ole hupin vaan kanavatoimittajan.
 • Eilen soittelin DNA ASPAan siitä aikaisemmin mainitusta kuvan ja äänen pätkimisestä. Se kai alkoi noin viikko sitten ja oma epäily ehkä enemmän TV-hubin virtalähteessä.

  MInulle kerrottiin että pitää kokeilla eri kaapeleilla, resetoida hubi ja modeemi jnejne. Koitin olla tiukkana ja edelleen kohdistin kokeilujeni jälkeen vikaa virtalähteeseen edelleenkin. Minulle kerrottiin että eivät voi lähettää virtalähdettä vaan pitää olla yhteydessä paikalliseen DNA-myymälään ja pyytää virtalähdettä heiltä.

  Oma kokemus on että myymälöissä ei ole vaihtolaitteita tai mitään tarvikkeita TV-hubiin. Oudoksuttaa että virtalähdettä ei asiakaspalvelun kautta saa - kun ei ole kovin arvokas laite edes DNA:lle. MUistuu vaan menneisyydestä kun olin Canal Digitalin asiakas, oikeastaan ensimmäinen oli että lähettivät uuden virtalähteen kun oli joku outo ongelma digiboxin kanssa, ihan pyytämättä tuli asikaspalvelun kautta.

  Ei kovin laadukasta palvelua, mutta sehän on aina tietty DNA:sta
 • Petos!!!
  Ei viranomaiseti itsestään mihinkään puutu jos ei joku tee tutkimuspyyntöä asioista

  Sehän tuli jo todistettua kun mietitte miten kauan DNA myi omia modeemejaan ja esti muiden littämisen verkkoon väittäen että muita ei saa käyttää kunnes asiasta tehtiin tutkimuspyyntö viestintävirastoon joka tottesi operaattorin toimineen vastoin lakeja ja Eu säädöksiä jonka seurauksena nyt sitten saa käyttää kaikkia  yleisesti hyväksyttyjä modeemeja kuten tuolta modeemisivuilta voi sitten itsekin todeta
  Eipä tämä viallisten hubienkaan myynti ihan kuluttajansuoja lakien suhteen ole mallillaan
 • NIin ja tänään soittelin asiakaspalveluun uudelleen täydentäen sitä yllämainittua ongelmaa käynnistyksen jälkeen. Käynnistyksen jälkeen jos kuva alkaa pätkimään, kuva myös pikselöi - näkyy jos kuvasssa paljon tummaa ja kanavaa vaihtaessa. Tänään DNA:n ASPA sanoi että kuulostaa todella virtalähteen vialta. Vaan ei ole tulossa uutta virtalähdettä.

  MUlla on viime syksyn jälkeen menossa jo kolmas tv-hubi, uusimman virtalähde ei varmaan ole vielä edes puolta vuotta ja nyt jos simahtaa elkot siitä.. Todella romulaatua.
 • Omasta mielestäni kaikki puheet petoksista ja laista on kohtuu turhaa, sopimuksen saa poikki kuitenkin halutessaan.

  Ongelma on että tämä laite on ainoa DNA:lla myynnissä oleva "digiboxi". Joten olisi suotavaa saada se toimimaan, korvattava toisella laitteella tai ainakin myydä jotain toimivaa laitetta. Toiset on "pakotettuja" DNA:n asiakkaaksi ja osa on sitä vapaaehtoisesti, mutta ei tee hyvää DNA:lle mitenkään tälläinen pelleily.
 • @A-P Sitä samaa, äläkä tyrkytä valheitasi.
 • DNA:n häiriötiedotteissa ei ole edelleenkään mitään YLE:n kanavien tekstitysongelmasta. Ehkäpä se on taas DNA_tyyliin ihan ominaisuus.
 • JJJN
  Olisi mielenkiitoista kokeilla toimivaa digiboxia jonne pistäisi korttipaikkaan DNA TV kortin ja parittaa sen sitten.
  Kai vanhat dna boksitkin vielä toimii mutta olivat kanssa aika surkeita toimntavarmuuden kannalta joten joku muu merkki voisi olla parempi.
  Jos nyt välttämättä tarvitsee jotan pilvitallennuksia niin tekee ne sitten vaikka kännykän kautta mutta kunno boxi korvaa kyllä nuo pilvet ja kuvanlaatukin on parempi.
  Miltei kaikki palvelut saa jo kunnollisen älytelkkarin kautta joten en itse näe ihmeellistä tarvetta koko hubille jos ei halua vaan tapella sen kanssa
  Kertokaas mitä se hubi lopuksi tarjoaa mitä ei muulla tavoin saisi?
  Hubin hinnalla saa ihan hyviä 4K ja moderniin äänentoistoon kelpaavia boxeja
 • DNA myymälän ja palvelun tietotaito ei aina loista kun tuttava vanha rouva kävi myymälässä pyytämässä neuvoa miten näkee puhelimestaan vastaamattomat puhelut mutta liikkeen 3 junioria eivät osanneet neuvoa miten tuo onnistuu 😀
 • Kyllähän tuossa hubissa on ideaa ja itsellä on tosiaan vielä 2 kpl Wbox3 HD laitteitteita käytössä ja vaikka niitä haukutaan ne on toiminut itsellä "hyvin". Jotain sekoilua toisessa (kohta 3 vuotta käytössä olleessa) oli lähiaikoina, kun hävitti kovalevyä ja boottaili itsekseen, mutta ne meni ohi, kun vaihdoin kovon ja palautin tehdasasetukset, ei ole kolmen vuoden ainaka tainnut yli 5kpl tallenteita epäonnistua, joten hyvin luotettava sen suhteen. Vanhoja joo ovat ja siksi toivoisin jotain uudempaa laitetta tilalle. Hubi se ei ole, niin paljon joutunut tappelemaan niiden kanssa.

  Toiseenketjuun kirjoittelin, mutta laittaan tähänkin, eli
  Edelleen tarvitaan kovalevyllinen digiboxi (joku voi pärjätä TV:n virittimelläkin, jos ei tarvi useaa kanavaa tallentaa samaan aikaan, itselle ei toimi ollenkaan tuollainen ratkaisu, samaan aikaan tulee kuitenkin ne molemmat ohjelmat jotka haluan tallentaa.), kun DNA TV:n pilvitallennus ei osaa/on huonompaa seuraavat asiat:

  - Ei tallenna maksukanavia
  - Kuvan laatu huonompi (Ei HD)
  - Ohjelmaa ei voi aloittaa kesken tallennuksen alusta
  - Dolby Digital äänet ei tallennu
  - Kuvallinen kelaus tökerö Wboxilla (Hubilla ei ollenkaan)

  Kalliita ovat nuo useammanvirittimen HD boxit, joten siksi toivoisin jotain vastaavaa DNA:lta, kuten noi Wboxit oli 49e/kpl. Myöskin tuosta ylläolevasta listasta pitäisi melkein kaikkien kohtien parantua, että voisi kovon heittää vesilintuun.

  Hubista nyt ei kannata kovalevyllisenä tallentimena paljon puhua, kun se on siltä osin ihan pelleilylaite.

  En myöskään tykkää TV:den omista sovelluksista, kun kaukosäätimellä on hankala/tuskasen hidas kirjoittaa ja tuntuu nekin kaatuilevan. Parhaiten on chromecasteja hermo kestänyt ja pari 3 versiota juuri ostin edellisen 2 version lisäksi, kun TV:itä on 6 kpl, jossa vain kahdessa on oma HD viritin. myös pari android toistinta, mutta niistä tulee vähän hubi mieleen, vaikkakin toimivat paremmin. En silti kaipaa yhtään laitetta enää, mikä toimii vähän sinnepäin (kuten hubi).

  Taas tuli kauheasti kaikkea asian ohi, mutta hemmetti että sylettää lukea kaikki toimii kommentteja, kun tietää ettei kaikki toimi ja se tärkein ominaisuus eli kovalevytallennus on jostain kivikaudelta, jos nyt sattuu muuta kuin mustaa tallentamaan.
 • Niin ja se, miksi tuossa olisi ideaa oli se että kaikki olisi samassa paikassa. Itseä ainakin ärsyttää suunnattomasti kun katsot chromecastilla vaikka maksukanavia DNA TV-sovellluksesta, niin vaihtaa HDMI tuloa telkan kaukosäätimestä digiboxille, kaivaa digiboxin kake ja laitta puhelimesta chromecastia pauselle, että näkyy vaikka MTV3, kun sitä ei voi katsoa suoraan ja kun vaikka olet sen 5 minuutin sään katsonut, niin sitten takaisin sama show jatkamaan maksukanavaa.

  Miksi tuolla Hubin hinnastossa on edelleen näin:
  19,90 €/kk 24 kk ajan,
  jatkossa 19,90 €/kk
  24 kk määräaika, yht. 477,60 €Avausmaksu 3,90 €
  Sis. alv 24 %

  Kenelläkään sitä ei ole vielä 2 vuotta ollut, mutta maksaako se pelkkä hubi tosiaan 24kk jälkeenkin 19,90e/kk, vai miksei tuota saada korjattua?? (5 vuoden käytöllä se ei teekkään kuin kevyet 1200e laitteesta 😀
 • Dna tallennuksella pitäisi olla 6,90€/kk, mutta ihan muuta lukee uusissa hubin tilaus tiedoissa.

   Tilaukseen kuuluu DNA TV Tallennuksella TV-hubille (19,90 €/kk) sisältäen verkkotallennuksen ja oikeuden käyttää vuokraamoa. Palvelut ovat käytettävissä Android- ja iOS mobiilaitteilla, tietokoneella ja DNA TV-hubilla. Lisäksi tilaukseen sisältyy DNA TV -hubi (6,50 €/kk). Laitteen omistusoikeus siirtyy heti.
 • Siis 24 kk jälkeen.
 • Kyselin DNAlta ja todellakin sain vastaukseksi, että hubin käyttö maksaa uusille asiakkaile ainakin 19.90/kk kahden vuoden jälkeen. Sisältää tallennuksen ja muuta. Kumma kun mobiiliverkossa maksaa tallennuksella vain 6.90€/kk.
 • Premiumista pitää maksaa =)

  Surullista luettavaa kaiken kaikkiaan nämä Hubailu-ketjut. On sangen hämmästyttävää, että laitteen softakehitys etenee näin poikkeuksellisen tahmaisesti. Nyt voi jo sanoa, että vuodesta toiseen!! Tarvittavat resurssit ja/tai osaaminen selvästi hukassa. Itsekin olen "pakosta" (T-verkko ja 4G ei napannut, kun olin asunut kuituyhteyksillä varustetussa rivarissa 10v) DNA:n omakotitaloasiakas ja melkein silloin lanseerauksen aikaan hairahduin boksidiiliin. Se minulle kyllä sujuvasti ensin myytiin puhelimessa, mutta seuraavana päivänä näppärästi peruttiin sähköpostin välityksellä. En ollut kelpo asiakas FTTH-kuitu/kaapeliasiakkaana. Silloinkaan en ollut erityisen kiinnostunut Huba-boksista, vaan tein tilauksen edullisen kytkyliittymän hinnan vuoksi (taisi olla 200 Mbps). Mutta homma kaatui DNA:n ehtoihin ennen kuin pääsi edes alkuun. Vaikuttaa myös siltä, että Huba-boksin kohtalo oli sinetöity jo siinä vaiheessa, kun on tehty päätöksiä alustasta, hardistoimittajasta ja siitä miten softakehitys hoidetaan.

 • Mistä ihmeestä nämä tekstitykset on Ylen kanaville tulleet ja miksi niitä ei saa edes pois? Kyllä on järkyttävän huonoksi mennyt tämä hubi. Koitin Kotikatua katsoa Areenasta, mutta niin nyki ja paukkui, että oli pakko kääntää Apple tv:lle. Nyt on alkanut tehdä sitä, että ei näytä verkkotallennelistaa. Ongelma poistuu käymällä esim. Yle Areenassa. Rassaa perhesopua tämä laite.
 • Tuttu hommasi hubin noin vuosi sitten antennitalouteen, nyt alueelle tuli Telian kaapeli, jota hubi ei pysty käyttämään ja vielä vuosi kytkyä jäljellä.Oli soittanut DNAlle ja kysynyt etukäteen, tuleeko mitään muutoksia hubin kanssa ja olivat vastanneet että kaikki toimii kuten ennenkin ja kanavat näkyvät. Eikö tämä ole jo huijausta. Tietenkin IPTV kanavat näkyvät, mutta peruskanavat eivät. Nyt hän sitten saa hyppiä TVn ja hubin välillä, riippuen mitä haluaa katsella. Nuorille lähteen vaihto on helppoa, mutta iäkkäämmille ei.
 • JJJN
  Jos katsoo laitteita vaan marketeista tai muista on lajitelmat huonioja mutta tutusttu vaikka tähän sivuun
  Monipuolisia laitteita ja joillakin malliella voi vaikka striimata signaalin kotiverkkoon ja jakaa sitä kautta eri koneille

  Mahdollisuus lisätä virittimien määrää.
  Haluatko pystyä tallentamaan ja katsomaan kanavia monesta kanavanipusta samaan aikaan? Valitse virittimien määrä kohdasta "DVB-virittimet". 1 viritin pystyy vastaanottamaan kanavia vain 1 kanavanipusta yhtä aikaa. Voit katsoa miten kanavat on jaoteltu eri kanavanippuihin (=mux=multiplex): Digitan UHF ja DNA:n VHF antennikanavat, Canal Digitalin satelliittikanavat sekä DNA:n, Elisan ja Telian kaapelikanavat.

  Eivät vaadi oma erikoista kovalevyäkään ja voi käyttää isompaakin levykapasitettia.
  Tuo satelliittiviritinkin on oiva lisä ja itsekin olen pitkään katsellut lautasen kautta mm Formuloita ihan ilkmaiseksi RTL kautta ja tuleehan sieltä tuhansia kanavia aivan vapaasti ja esim. 4K ja UHD ka navat on pahuksen hyviä kuvalaadultaan.
  Saa toki maksukanavatkin tuota kautta.

  https://www.satshop.fi/digiboksit.html

 • SAMI
  Ota telian liittymä Se on minullakin toisena ja DNA vain se pakkomyyty talossa oleva tv-kaapelin kautta tuleva koska meille ei saa kuin VDSL modeemin kun tuo kaapei on varattu.
  Kaikki kanavat IPTV systeemillä HD laadulla ja meille taloyhtiosopparilla koko setti laitteineen 21 euroa /kk eli repikää siitä 😀
 • Sanoin vain että kalliita ovat usean virittimen hd boxit, satshop on tuttu paikka, mutta jo lähes samat ominaisuudet kun wboxissa maksaa sen 300-400e. Varmasti on luetettavampia, mutta kallista.

  Vinkki kaikille hakekaa ärrältä 3,90e prepaid liittymä, rekisteröikää se DNA:n oma sivulle ja saatte kaikki keskittäjän edut, DNA TV tallennuksella 3.45e/kk ja kanavapaketit -20%. Lisäksi muistaa vaatia toisen kanavapaketin tilauksen yhteydessä mix paketin puoleen hintaan.
 • Onhan nuo nyt ominaisuulsiöta ja muokattavuudelta aivan eri plaanelata kuin joku W-box
  Esim 8 yhtäaikaista tallennusta ym
  Lisäksi se että voi tarpeen tullen kasvattaa mm virittimien määrää ja streamata kuvaa kotiverkkoon.
  Ei taida W-boxilla onnistua
  Sekin vielä että voi tilata itselleen sopivan setin ominaisuuksien ja halujen mukaan.

  Pitää vaan lukea tarkkaan ominaisuuksita ja ymmärtää lukemansa
   tämä 80€ purkkikin jo kattaa enenmän kuin hubi
  https://www.satshop.fi/edision-piccollo-3in1-plus-ci-2241.html
 • Hubiin/wboxiin verrattuna noissa Ci+ boxeissa on se ongelma:

  CI+ moduulia käytettäessä salattuja kanavia voi vastaanottaa vain 1 kpl kerrallaan.

  Ci+ moduulin kanssa hinta on jo 120e ja hupnompi kuin toimiva wbox ominaisuuksiltaan. Varmasti silti paljon parempi kuin hubi jolla tallennus on edelleen lähinnä huijausta.
 • Tällä viikolla ilmeni hubissa uusi ongelma: kovalevytallennetta ei voi katsoa kesken tallennuksen. Vaihtoehtona on vain: lopeta tallennus.
  Kun tallennus on siirtynyt valmiiden joukkoon, niin ainoa vaihtoehto on, että poista tallennus.
  Onko joku käynyt ”vakauttamassa” kovalevyn toimintaa?

  Wbox3 buttaa kesken tallennuksen ja tallennus häviää.

  Onko DNA:lla mitään toimivaa (luotettavaa) laitetta johon ohjelmia voi tallentaa.

  Verkkotallennuksissakin on pari kertaa tunnin ohjelmasta tallentanut vain muutaman minuutin.
 • Martti, tietääkseni kaikissa DNA:n digisovittimissa esiintyy yksilökohtaisesti tuota boottausongelmaa, joka johtuu pääsääntöisesti huonoista kondensaattoreista laitteessa.
  Tuolla lisää elkoista ja liitettävistä kovalevyistä:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/digiboksi-wbox-hd3/

 • Nuo muutaman minuutin verkkotallennukset ovat DNAn tiedossa ja niitä tapahtuu silloin tällöin.

  Tallennus ongelmissa, kannattaa käyttää DNAn ohjetta, joka on virtajohdon irroitus.

 • Dna:n kannattaisi tunkea virtajohtoirroitus ohje sinne minne aurinko ei paista ja korjata laite sen tasoiseksi kun sen kuuluisi olla.
 • Kesällä Wbox3 on vaihdettu huollossa ja DNA:lta saatu uusi kovalevy, mutta buuttausongelma jatkuu.
 • Meillä oli sama juttu WboxHD3:n kanssa. Buuttaili useita kertoja päivässä ja lakkasi tallentamasta jatkuvia tallenteita. Lopulta hävitti kovalevyn kokonaan. Käytettiin huollossa (ostettiin välille korjattu vastaava, joka toimi kohtuullisesti). Huollosta ei ollut mitään apua ja lopulta vaihdettiin uuteen, joka sitten toimi kohtuullisen hyvin.
  Kyllästyttiin kuitenkin pätkimiseen ja harventuneeseen buuttailuun (tallennukset katkeilivtästä johtuen) ja päädyttiin ottamaan Hubi, joka meillä on toiminut lähes moitteettomasti alkuhaasteiden jälkeen (vaati kanavapakettien uudelleen laiton).
  Toinen WboxHD3 kovalevyineen lensi sorttiin, kun ei edes saanut kanavia haettua buuttailulta, mutta toinen pelittää tyttärellä ilman kovalevyä moitteettomasti.
  Hubissa pysyy kaapelikanavat päällä, ei turhia buuttailuja ja kovalevylle tallentuu se mikä laitetaan tallentumaan. Meidän osalta vaihto kannatti.
  Toisissa huoneissa on vanhat isohkot tallentavat WboxHD2:t, joissa käytetään rinnakkaiskorttia.
  Mobiilia käytetään DNA tv:n verkkotallenteiden hallintaan, katsotaan niitä kaikilla laitteilla.
  Toimiva setti meille - ei mikään halpa, mutta päästiinpä päivittäisestä buuttailusta.
 • Menee jo ihan asian ohi mutta onko täällä kukaan kokeillut Amazon Fire stickiä ? Täällä kun näkyy olevan kaikki joku Tv addiktit anonymous ryhmä 😃
 • Saapas 2.0 
  En ole kokeillut mutta googlella sa tuubista löytyy kyllä juttua ja testejä tuosta.
  Mihin tarpeeseen moista ajattelit?
  Amazon prime video ainakin on loistava laadultaan ja sen saa apeilla tai selaimella ilman tikkuakin. 4K ja UHD sisältöäkin ja on itselläkin käytössä suoraan telkkarin apilla.
  Paras kuvalaatu mitä olen kokeillut näitä kirjastoja ja vielä edullinenkin
 • Huomaa tämä virtalähdejuttu
  https://www.is.fi/digitoday/art-2000005853860.html
  Laite vaatii toimiakseen ulkoisen virtalähteen kuten Googlen tehokkaammat Chromecastit.
 • Joo oon tänään oikeestaan vasta tarkemmin katsellu tota laitetta ostotarkoituksessa , aika hyvässä maineessa tuntu olevan . Prime Videota oon itsekin katsellut ja kuvan laatu on tosiaan loistava . Hauska ominaisuus myös kun selaimella vie hiiren kuvan laitaan sieltä näkee kohtauksessa näyttelevät näyttelijät ja tarkemman kuvauksen klikkaamalla , josta suora paluu videoon siihen kohtaan mihin jäi 😃 Lisäksi esim. musa joka sillä hetkellä soi .

  Luovuin kokonaan telkoista ja nyt on vaan 2 näyttöä joissa tietsikka kiinni . Ajattelin tota sen takia ettei tarvis ihan koko aikaa ( yötä päivää ) pitää tietsikkaa auki .
 • Joo mulle taitaa riittää toi Basic versio :

  Fire Stick international

  Täytyy katsella jos on tarjouksessa tässä loppuvuoden hintahulinoissa .

 • Saapas 2.0 
  Katso tarkkaan että on se 2 versio sillä niitä on kanssa vanhenpaa jossa ei ole tehot ja tarkkuus sama
  Saksan ebaysta saa nopeammin kuin jenkeistä eikä tavi maksaa tulleja
  https://www.ebay.de/itm/Amazon-Fire-TV-Stick-2-Generation-mit-Alexa-Sprachfernbedienung/183525317156?epid=239100614&hash=item2abaf61a24:g:QWgAAOSwXl9bfa0Z:rk:4:pf:0

 • @Sami S

  "Kyselin DNAlta ja todellakin sain vastaukseksi, että hubin käyttö maksaa uusille asiakkaile ainakin 19.90/kk kahden vuoden jälkeen. Sisältää tallennuksen ja muuta. Kumma kun mobiiliverkossa maksaa tallennuksella vain 6.90€/kk. "

  ??? itse ainoinaan (vuosi sitten kun tämän hubin otin; kyselin hinnoista. minulle kerrottiin että 24kk jälkeen kustannukset on tuo 6.90 per kuukausi.

  eli olisin maksanut tuolloin itse laitteen ja jatksossa maksu DNA'n puolelta jatkossa on tuo tallennus pilvipalveluun.

  laite on 24kk jälkeen minun. palvelu miten se toimii on eri asia; mutta eihän se voi olla saman hintainen kun koko palvelu kun sen hommasin....?

  Summa summarum: oliko itse laitteella mitään arvoa jos jatkossakin maksan saman verran....??

  JA TÄHÄN HALUAN DNA'N VASTIKKEEN.....!

  ihmettelen miksi tämä ns. DNA'n virallinen palautteen laitto sivusto on näyttää pelkästään olevan samanlainen kuin jossain surullisenkuuluisilla Trollisivustoilla!

 • Niin minullekin sovittiin että hinta on 6.90€/kk 2 vuoden jälkeen. Nyt yhtäkkiä dnatv hubilla on palvelu, kuten watson tai maxivision 2 vuoden jälkeen, joissa pitää käyttää erillistä operaattorin laitetta. Huijauksen makua.
 • Itselläni kun on 2 hubia kirotun antenniverkko ongelman takia Porvoossa. Niin lisämaksua tulisi sitten n. 40€/kk.

  Dna voisi kertoa tilanteesta.
 • Muakin kiinnostaisi nyt tietää miten toi maksuasia oikein menee??

  DNA? Huhuu?
 • Asiahan on niin että se sopimus jonka olette allekirjoitaneet on voimassa.
  Sopimuksia ei voi yksipuolisesti kesken sopimuskauden muuttaa ainakaan asiakkalle epäedullisempaan.

  Pitää lainata mainosta että kannattaa valita se "epäkimurantti" operaattori 😀
  Tässähän on se "miinan" paikka niin sopimuskaden jälkeen voi sitten tapahtua mitä vaan mutta alkuperäisen sopimuksen hinnoittelu tulee olla sovitun mukainen.

  Näissä laitehommissahan  jokaisen pitäisi jo tajuta että tänään ostettu laite on 2 vuoden kuluttua antiikkia vaikka se olisi alussa ollut ihan toimivakin ja jos ei tule kuntoon niin sitten vaankaupan purku.
  DNA_etamyynnin_tilaus-ja-toimitusehdot_palautuslomake sanoo näin:
  5. DNA:n virhevastuu
  DNA on vastuussa myymiensä tavaroiden ja laitteiden virheistä kuluttajansuojalain säännösten mukaisesti.
 • @ Sami S & Lissu

  "DNA huhuu!!!"

  ihmettelen itsekkin....??


  @Law & Order

  "Asiahan on niin että se sopimus jonka olette allekirjoitaneet on voimassa.
  Sopimuksia ei voi yksipuolisesti kesken sopimuskauden muuttaa ainakaan asiakkalle epäedullisempaan."

  Näinhän se on lakiteksteissä aina.. ja myyntiarkumentti jos joku alkaa kysymään/miettimimään pitemmälle....:(

  muttaihan oikeesti; kuinka moni tänne kirjoittaneesta allekirjoittaa että näin olisi...?

  Skeptisyys olisi minun mielestäni asia jota toivoisin olevan ihmisten ymmärryksessä ..
 • Verkkotallenneasia jonka vasta nyt huomasin.. Jatkuvassa tallennuksessa olevat sarjathan siis ovat nätisti omissa kansioissaan ja oikeassa yläkulmassa näkyy yhtä nätisti tallennettujen jaksojen määrä. MUTTA, olen näköjään verkkoon tallentanut myös elokuvan Macbeth (käytän siis mieluusti myös kovalevyäni), tallenteiden määrä siinä yläreunassa kolme. Verkkoon tallentamani muutama muu leffa piilossa siis tuon Macbethin alla. Mikä idea tässä nyt taas on? Miksi? Miksei leffat näy yksittäin? Ihan turhaa tyhmää klikkailua.
 • Saapas 2.0 
  Tuo tikku minkä aikaisemmin linkkasin ei siis ollut ¤k mall vaan 1080 reolla ja tässä esim se paras malli
  https://www.amazon.com/dp/B079QHML21/ref=ods_mccc_mt

 • @Law & Order kirjoitti:
  "Asiahan on niin että se sopimus jonka olette allekirjoitaneet on voimassa.
  Sopimuksia ei voi yksipuolisesti kesken sopimuskauden muuttaa ainakaan asiakkalle epäedullisempaan."


  Tämä on kyllä hiukka hankalampi homma, ei voi varmasti muutta helpolla ainakaan 24kk sisällä, kun on kiinteäsopimus, mutta sen jälkeen kyllä voi, vai miksei voisi? Kyllä ne kanavapakettienkin hinnat nousee ihan yksipuolisesti kun on toistaiseksi voimassa olevasopimus voimassa, joten taitaa olla DNA:sta kiinni. Tosin siitä kyllä nousee väkisinkin kauhea poru, jos hinta on 19,90e/kk kiinteänkin kauden jälkeen.

  @Martti kirjoitti:
  "Onko DNA:lla mitään toimivaa (luotettavaa) laitetta johon ohjelmia voi tallentaa."

  Eipä ole ja se tässä onkin kovin erikoista, kaikki munat samassa korissa ja nyt se kori (hubi) vuotaa kun seula. Muutenkin voi olla liian monimutkainen laite joillekkin, joten perus diili kunnon digiboxista olisi järkevää. Niin saahan niitä muualta, mutta ei ole sitten edes koitettu integroida näitä DNA TV-pilvipalveluita mukaan.
 • Hubissa 2 vuoden sopimus on määräaikainen ja sen jälkeen DNA voi muuttaa hinnoittelua kuinka haluaa. Kyllä porukka lopettaa hubin katselun noilla hinnoilla.
 • Siis veloittaako DNA  hubista jotain vielä kun sopimus on maksettu?
  Ei voi olla totta tai laillista eli onko se maksu siis nettilinjasta?

  Jos hubin maksut ahdistaa niin Telian boxi toimii myös DNA  netissä
  Saat liigan ja muut Telian maksupalvelut mutta arvatenkin DNA omat palvelut putoaa sitten pois mutta samat lähteethän noilla on,
  Boxi maksaa 10€ kk ja ainakin itsellä on toiminut loistavasti ilman sekoiluja niiden linjassa.
  Toimii kaikkien operaattoreiden liittymillä. 24 kk sopimus. Toimitusmaksu 30 €

  Ja plussana että Telian kaikki kanavat on IPTV eli ei tarvi antennia ja vielä HD laadulla
  Tällä näkee sitten mm ne kaivatut Liiga lähetyksetkin
  Katso ohjelmia digiboksilla televisiosta, valitsemallasi nettiyhteydellä.

 • Niin tuolla nykyään kerrotaan:
  https://www.dna.fi/dnatv 

  Ei sisällä nettiä tämä, vaan pelkkä hubitus ja DNA TV-liittymä:

  DNA TV Hubi 19,90 €/kk 24 kk ajan, jatkossa 19,90 €/kk
  24 kk määräaika, yht. 477,60 €
  Avausmaksu 3,90 €
  Sis. alv 24 %

  Sopimusehdot:
  DNA TV hubilla 19,90 €/kk. Liittymän avaus 3,90 €. Ei koske suljettuja ja samaan talouteen uudelleen avattuja liittymiä. Tilaukseen kuuluu DNA TV Tallennuksella TV-hubille (19,90 €/kk) sisältäen verkkotallennuksen ja oikeuden käyttää vuokraamoa. Palvelut ovat käytettävissä Android- ja iOS mobiilaitteilla, tietokoneella ja DNA TV-hubilla. Lisäksi tilaukseen sisältyy DNA TV -hubi (6,50 €/kk). Laitteen omistusoikeus siirtyy heti. DNA TV:n vuokraamo toimii DNA TV -hubilla, Wbox HD3, Wbox HD2, Wbox HD2s-digibokseilla, Android –ja iOS mobiililaitteilla sekä tietokoneella.
 • No jopas jotakin. Siinä viedään taas hyväuskoisia kuin pässiä narussa 😀

  Onneksi tuohon ei ole pakko tyytyä vaan pistään systeemin poikki noiden osalta.
  "Lisäksi tilaukseen sisältyy DNA TV -hubi (6,50 €/kk). "
   
  Tuohan on aivan tajuton teksi sillä eihän kertaalleen maksesusta voi enää uudelleen maksua peria vaan tuosta saa senkäsityksen että sitten tulee uusi hubikin koska mainitaan että "Laitteen omistusoikeus siirtyy heti "

   Muutenkin kyllä ihmttelelen porukan pitkää pinnaan ettei pistä koko värkkiä takaisin koska selvääkin selvempää on ettei se täytä kuluttajalain mukaista toimivan laitteen statusta jolloin on oikeus purkaa kauppa oli sitten minkälainen soppari tahansa.
  Määräaika ei muuta sitä ettei risaa saa palauttaa ja vaatia kaupan purkua !
 • Kun ajattelee että korttimaksu on 3.50€/kk, tallennuksella 6.90€/kk. Niin tämä hubin 19.90€/kk on kyllä posketon. Dna voisi sitten tarjota erilaisia paketteja siihen mitä tilaaja tarvii. Onko tämän uuden hinnoittelun idea, että dna voi koska vaan laittaa uuden hubin asiakkaan maksettavaksi. Muissa palveluissa saa tuolla hinnalla kaikki katsottavaksi netin läpi ym. halvemmalla. Miksi pitää jostain videovuokraamosta maksaa.

 • JJJN 
  Täällä kun ei ole tuota editointinappia niin pitää kirjoittaa uusi
  Tuo on siis uuden soppari mutta missä selviää se mitä joutuu maksamaan sen jälkeen kun hubisoppari on maksettu loppuun?
  Silloin kai se menee sitten erillisien maksujen puitteissa siitä mitä palveluja on tilannut?
  Vai pitääkö olettaa että hinta on jatkossa tuo vähennettynä tuo 6,50 joka tuossa on hubin hinta?
  Ei Sami S  tuo voi olla vanhan jatkon hinta koska tuossa on sitten jo  uusi hubikin mukana.
 • Naapurissa om myös hubi, kävin pyytämässä virtakaapelia hetkeksi lainaan. Naapurin kaapelilla hubi näytti toimivan - ei villkunut ja pätkinyt enää.

  Soittelin sitten DNA-myymälöiden asiakaspaleveluun, siis sellainenkin löytyy erikseen DNA:lta. Siis kyselin tietääkö ne kuinka saisin pelkän uuden virtakaapelin huonosti opelittävän tilalle. Minulle kerrottiin että laite laitettava huoltoon, ei ole sellaista kuin pelkkä virtakaapeli mistgään saatavilla. Sanoin että en enää neljättä hubia halua kokeilla kun on vika virtakaapelissa tällä kertaa. Niin ja koska vaihtolaitteella taas ei pysty kovalevytallennuksia enää katsomaa.

  Vänkäämisen jälkeen aspa-henkilö viimein suostui asiaa selvittämään, lupasi soittaa kun jotakin selviää asian tiimoilta. Luvattua soittoa ei koskaan kuulunut. Sen sijaan soitti alueellinen myyntipäällikkö. Tuttu kaveri, aiemminkin DNA-sotkuja selvitelty puhelimitse. Hän kertoi että lähimmässä DNA-myymälässä on mun nimellä varattuna virtakaapeli. Pitää ottaa vanha kaapeli mukaan niin vaihtavat liikkeessä uuteen.

  Näinhän se sujuikin ja kaapeli vaihtui uuteen takuun piikkiin. Kysyin myyjältä että onko näitä virtakaapeleita ihan varastossa heillä. Minulle kerrottiin että kyllä on ollut jo jonkin aikaa juuri jotta voivat asiakkaille vaihtaa suoraan ilman mitään sählinkiä huollon kanssa. Utelin vielä sitä että eivät näytä tietävän ASPA:ssa eikä edes DNA-myymälöoden aspassa asiasta yhtään mitään. Sitä kyllä vuorostaan sitten ihmetteli myyjä ja sanoi "että jaaha, taas ei ole menny tieto perille" • Jä kertomatta että TV-hubi alkoi toimimaan ihan ku eri laite virtakaapelin vaihdon jälkeen. Jopa se aina-toimimaton CEC alkoi toimimaan. Viallinen virtakaapeli/virtalähde saattaa oireilla miten sattuu, riippuen varmaan siitä kuinka totaalisesti elkot on kuivahtaneet.

  Olipa mitä tahansa oireita, kannattaa käydä hakemassa ensin uusi virtalähde/virtakaapeli koskapa niitä on liikkeissä saatavilla. Ei minulta ainakaan edes vadittu selittämään kuinka laite oirehtinut. Jos aspaan soittelette, kertokaahan tolloille asiasta, siis kovin lyhytikäisestä virtakaapelista ja vaihtomahdollisuudesta myymälässä.

  Suositeltavaa olis varmaan yrittää löytää parempilaatuinen virtakaapeli tai jos itellä ois vastaavankokoinen hyvä virtakaapeli niin ottaa se käyttöön hubisa.
 • @kuitumies.

  Hinta on 24 kk sopimuksella 19.90€/kk ja siitä eteenpäin 19.90€/kk.
  Tässä dna vastaus.

 • Pitää sitten vaan todeta että tyypillstä touhua 😀
  Ei tossa ole mitään järkeä asiakkaan näkökulmasta mutta eikö se vanha sanonta ollut että ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa:)
   No onneksi tuon saa poikki sen jälkeen ei tarvi maksaa kun on se 24kk täynnä jos ei ennen palauta hubia viallisena.
 • Eikö tämä keskustelu sopimuksesta ja hinnoista voisi loppua.
  Perustakaa itsellenne uusi ketju jos haluatte asiasta vääntää!
 • Sain juuri kuulla, että nyt voi kytkeä dna hubin kiinni Telian kaapeliverkkoon. Miksiköhän DNAn sivuilla ei asiasta kerrota.
 • Sami: Voiko sen kytkeä niin, että virittimen kautta näkyy myös kanavat?
 • Tutullani kävi DNA asentaja ja hän kuulemma kytki niin että kaikki kanavat näkyvät hubin virittimien kautta Telian kaapeliverkossa. Muuta en osaa sanoa. Olisi kiva saada DNAlta vahvistus.
 • Sami S  Mielenkiintoista.
  Taisi DNA väki huomata  ja reagoida tuon että Telian boxi toimii kaikissa verkoissa.
  Siinä sinällään ei ole mitään kummallita ettei toinen operaattori kerro toisen hommista koska silloin olisi myös tavallaan vastuussa että homma toimii eikä nuo taida toisilleen raportoida "liikesalaisuuksia" miten ovat kikkailleet omat systseeminsä.

  Johtuneeko tämä samasta syystä kuin että DNA joutui hyväksymään kaikki modeemit kun lain mukaan operaattori ei saa rajata sitä minkä päätälaitteen asiakas verkkon kytkee?
  Eipä silti ei sitä ole muut kuin DNA aikoinaan estäneetkään modeemien kohdalla mutta nämä "viihdeboksit"  ovat olleet aika yksilällisesti räätälöityjä.
  Sitä mitä omaa ja erikoista kukin tarjoaa ei taas missäin pykälissä ole määritelty

  Tämä juttuhan on lopuksi aika monihaarainen.
  Kyllä vanhat digibiksitkin voi kytkeä ennen kaikkien verkkoon mutta pointti oli se että mitä sitten niillä näki.
  Sitten se että näkyykö vain normi kaapelikanavat vai IPTV ja kenen operaattorin tarjoamana?
  Hubissakaan ei ole kaapelikorttia kuten vanhoissa bokseissa joissa saattoi olla kaksikin korttipaikkaa niin miten toimii valtuutus vieraaseen verkkoon

  Veikkaan että vieläkin hommat menee niin että ei esim Hubilla näe Telian omia juttuja mutta tarkista tuo kaverkita ja kerro soitten täällä.
  Samoin ei taida Telian boksilla saada kaikkia DNA:. omia sisältöjä.

  Ihmytettää vaan miksi joku haluaisi yleensä liittää tämän hubin vikoineen toiseen verkkoon kun esim. Telian oman boxin saa halvemmalla ja aina se saman operaattorin boxi on varmempi koska sitten on turha narista toiminnasta jos homma ei toimi vieraalla päätelaitteella kuten tuolla modeemisivuillakin jo kerrotaan:)
  Otapa Sami selvä kaverisi jutusta ka kerro sitten tarkemmin sillä asia varmasti kiinnosta muikain jotka himoitsevat esim. näitä liiiga juttua.

  Taisi olla kuulemasi "sisäpiirin" juttua vai mista kuulit 😀
  Softahommiahan nuo aina taitaa olla sillä ei nuo tehtaat rautatasolla erilaisia värkkejä taida tehdä  eri operaattoreille.


 • AAAAAAAPOOOOOOOO.
 • @nuorimies

  Kuulemma katselevat Telian kaapelikanavat hubin virittimen kautta ja dna maksukanavat iptv kanavien kautta. Näin koska on vielä kuukausia hubin diiliä jäljellä.
 • Telia ja Elisa ei jaa kaapeli- tai antenni sisältöä DNA hubille... eli ilmaiskanaviakaan maksutta.

  Hubiin on mahdollista ladata esim. elisa viihde ja jos sisällön ostaa elisalta, silloin se myös hubilla näkyy.
  Ja operaattorilla on mahdollisuus määtittää se millä laitteella asiakas heidän verkkoaan käyttää ja voivat esim. sulkea asiakkaan kaistan jos siitä tulee ns. häiriöliikennettä verkkoon.

 • Timppa 
  Täsmennä hiukan väittämääsi.
  Luonnollisesti häirintä siinä suhteessa on kielletty että se voidaan rinnastaa vikaan on kielletty mutta operaattori ei saa rajata laite tai yhteyslinjoja siinä minne asiasa haloaa ottaa yhteyttä jos se on normaalisti nettiyhteyden piirissä.
  Viestintävirasto tuore päätö on juru siitä kun dna aikoinaa vaati että vain heidän hyväksymat modeemit kelpaa heiran verkkonsa ja sekin oli laiton että estivät asiakasta käyttämästä muuta modemia uhkaamalla linjan sulkemisellä.
  Tätä ei pidä kuitnekaan nyt tulkita niin että jokainen operaattori olisi velvollinen jaokanaa omia erikoisohjelmia tai muuta kaikille muiden operaattoreiden asiakkaille

  Tässä alku ficoran päätöslauselmasta

  EU:n sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen ((EU)
  2015/2120) 3 artiklan 1 kohdan mukaan loppukäyttäjillä on oikeus
  saada ja välittää tietoa ja sisältöjä, käyttää ja tarjota valitsemiaan
  sovelluksia ja palveluja sekä käyttää valitsemiaan
  päätelaitteita riippumatta loppukäyttäjän tai palveluntarjoajan
  sijaintipaikasta taikka tiedon, sisällön, sovelluksen tai palvelun
  alkuperästä tai määränpäästä, internetyhteyspalvelunsa kautta.

  Sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen 5 artiklan 1 kohdan
  mukaan kansallisten sääntelyviranomaisten on valvottava
  tarkasti ja varmistettava, että 3 ja 4 artiklaa noudatetaan, ja
  edistettävä sellaisten syrjimättömien internetyhteyspalvelujen
  jatkuvaa saatavuutta, joiden laatutaso vastaa teknologian kehitystä.
  Kansalliset sääntelyviranomaiset voivat tässä tarkoituksessa
  myös edellyttää teknisiä ominaisuuksia, palvelun laadun
  vähimmäisvaatimuksia ja muita asianmukaisia ja tarpeellisia
  toimenpiteitä koskevia vaatimuksia yhdeltä tai useammalta
  yleisen sähköisen viestinnän tarjoajalta, mukaan lukien internetyhteyspalvelujen
  tarjoajat.
  Sähköisen viestinnän palveluista annetun lain 246 §:n 1 momentin
  mukaan teleyritys ei saa estää käyttäjää liittämästä
  yleiseen viestintäverkkoon tämän lain vaatimusten mukaista telepäätelaitetta.
  Vastaava oikeus taataan EU:n sähköisen viestinnän
  sisämarkkina-asetuksen 3 artiklan 1 kohdassa, jonka
  mukaan loppukäyttäjillä on oikeus käyttää valitsemiaan päätelaitteita.
  Toisaalta tätä oikeutta rajoittaa muun muassa velvollisuus
  korjata päätelaitteen aiheuttama häiriö, mistä säädetään
  sähköisen viestinnän palveluista annetun lain 273 §:ssä. Sen 1
  momentin mukaan jos päätelaite aiheuttaa merkittävää haittaa
  tai häiriötä esimerkiksi viestintäverkolle, on teleyrityksen tai
  laitteen haltijan välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin tilanteen
  korjaamiseksi ja tarvittaessa irrotettava laite yleisestä viestintäverkosta.
  Pykälän 2 momentin perusteella toimenpiteet on toteutettava
  huolellisesti ja ne on mitoitettava suhteessa torjuttavan
  häiriön vakavuuteen. Toimenpiteet on lopetettava, jos niiden
  toteuttamiselle ei enää ole pykälässä säädettyjä edellytyksiä.

  DNA on rikkonut sähköisen viestinnän palveluista annetun lain1
  (917/2014) 246 §:n 1 momenttia ja 273 §:n 2 momenttia sekä
  sähköisen viestinnän sisämarkkina-asetuksen2 3 artiklan 1 kohtaa,
  kun se on estänyt toimenpidepyynnön tekijää käyttämästä
  laissa asetetut edellytykset täyttävää kaapelimodeemia yleisessä
  viestintäverkossa ilman lainmukaista perustetta.
  DNA on rikkonut sähköisen viestinnän palveluista annetun lain
  246 §:n 1 momenttia ja sähköisen viestinnän sisämarkkinaasetuksen
  3 artiklan 1 kohtaa myös siinä tapauksessa, kun se
  on sallinut verkkoonsa liitettäväksi vain sellaiset kaapelimodeemien
  mallit, jotka se on ennalta hyväksynyt.

   Jospa se mutuilu sitten  tällä virallisella päätöstekstin alkaa loppua.
  Koko päätös on tilattavissa viestintäviraston kirjaamosa,
 • Kohtalaisen huono ensikokemus DNA hubiin. Asensin laitteen ja yhdenkään kanavan ohjelmatiedot eivät näy. Näkyivät hetken ja sitten katosivat. Ei auta uudelleen käynnistys. Onko tähän mitään ratkaisua?
 • @J

  Onko laite päivitetty uusimpiin android ja dnatv versioihin.

  Kun menet asetuksiin, niin onko nettiyhteys päällä. Viimeiseksi kaikkien rakastama ratkaisu on virtajohton irroitus.

 • Hubi tarvii aina verkkoyhteyden. Siis vaikka mitään IPTV-kanavia tai kirjastoja tai verkkotallennusta ei käyttäisikään.
 • Verkkoyhteys on kunnossa (pystyy katsomaan esim. Netflixiä), uusimmat versiot asennettu. Tyhjensin dna-tv:n tiedot asetuksista, ei auttanut. Painoin ohita, kun laite oli kirjautumassa dna-tv, niin auttoi ja nyt ohjelmatiedot näkyvät.
 • Sain boxin eilen ja kärsivällisyys alkaa jo loppua.
  Muuten toimii paria hyytymistä lukuunottamatta, paitsi se ####nan epg!
  Kehittynyttä boxia käyttäneenä en voi ymmmärtää miksi dna julkistaa boxin tällaisella epg:llä.
  Valitettavasti joudun palauttamaan sen Dna:n ja ranskalaisten iloksi,koska tuskin korjauksia 14vrk sisään tulee.
  Palannen asiaan vuoden kuluttua ja mielenkiinnolla seuraan missä vaiheessa Dna on silloin laatikkonsa kanssa. Odotan etupäässä seuraavia korjauksia:
  Epg:n saatava heti seuraava/edellinen päivä, kanavan autom. vaihto katseluun( ei tällä hetkellä, vaan huomenna klo 19.00),
  ikkunaan ohjelman selvä alkamis/loppumisaika, tämän hetken kelloaika,
  tallennus, kanavien poisto ja uudelleen numerointi.
  Äänet korjattava oikealle tasolle myös muissa kuin tv:ssä.
  Hd-kanavien tallennus verkkoon, timeshift saatava toimimaan  verkon kanssa.

 • kuitumies , mitä tohon Telian 10 € / kk sisältyy ? Vissiin siis boxi ja peruskanavat iptv : nä ? Vai pitääkö nekin tilata erikseen , en oikein saa selvää Telian sivuilta .
 • Saapas 2.0 
  Kannattaa kysyä sieltä suoraan.
  Itse sain tietää että sama periaate kuin muillakin että periskanavat jotka tosiaan tuleeIPTV hommana
  Koska tämä "ristiinkytkeminen" on vielä uutaa niilläkin  on joku neuvottelu vielä 4 kanavien kanssa kesken josta lisätietoa vaikka kysymällä tai linkistä
   Telian laaja peruskanavavalikoima näkyy nettisivuilla
  https://www.telia.fi/asiakastuki/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote?id=845012dd-7456-4d76-b7ce-5a8368a37782

 • Jta kirjoittaa asiaa, EPG on surkea.
 • Jta:lta hyviä kommentteja.

  Itsekin kaivannut ao. toimintoja lähes päivittäin
  1l Epg:n saatava heti seuraava/edellinen päivä
  2) kanavan autom. vaihto katseluun( ei tällä hetkellä, vaan huomenna klo 19.00)

  Varsinkin tuo 1. Kohta on todella suuri puute. Usein laitan viikoksi ajastukset kerralla ja ohjelmat kuitenkin suurin piirtein samoihin aikoihin päivästä ja 24h kelaaminen sekä guiden että OK-napista aukeavan kanava näkymän kautta todella tuskaista.

  Yllä olevaan tuskaan vielä lisänä OK-napin listauksessa (joka muuten varsin pätevä näkymä) puolisen vuotta ollut bugi jossa jatkuvasti alaspäin painaessa vuorokauden viimeisten ohjelmien jälkeen kursori alkaa randomisti hyppimään joko edellisen tai seuraavan kanavan puolelle (eikä siis koskaan jatka alkuperäisellä kanavalla vaan vaatii sivuliikkeitä jotta palataan alkuperäiselle kanavalle - argh). Hassusti toimii kuitenkin OK jos palaakin ajassa taakse päin eli edelliseltä päivältä paluu toimii OK vaikka pitääkin kokoajan ylöspäin nappia pohjassa
 • Mitä tekee tämä maailmanlopun vehje, siis TV-hubi, kun jostakin syystä nettiyhteys hetkellisesti katkeaa? Siis esimerkiksi jos joutuu modeemin resetoimaan tai käyttää siitä virrat pois.. Taikka emäntä vaatii olohuoneessa huonekalujen ja viihdelaitteiston uudelleensijoittelua..

  Juu, kyllä. Moni tietää että TV-hubi ei enää toimi. Väittää kyllä että on verkossa kiinni. Silti verkkotallenteet on tyhjä. Lisäksi maksulliset kanavat eivät enää näy, näin ainakin CMOREn kanssa. On muuton itellä ainoa laite joka ei osaa löytää oikeasti modeemia uudelleen vaikka on kaapelilla kiinni. Aivan käsittämättömän kehnolaatuinen vehje!

  Joka päivityksessä on luvattu TV-hubiin paranneltua vakautta. MItä se on kun mitään perusongelmista ei ole saatu yli vuodessa korjattua. Jos jotain on saatu "korjattua" hetkellisesti, ohessa on saatu joukko uusia ongelmia ja seuraavassa päivityksessä taas palattu paria päivitystä aiempaan tilanteeseen.
 • Kirjoittelin jo tuossa aiemmin, että mikäli netti katkeaa, pitää hubi käynnistää uudelleen Androidia myöten. Ei nouse itsekseen.
 • Minulla on TV-hubin kanssa kytkettynä samaan verkkoon LG:n älytelevisio. Se havaitsee jos verkko katoaa - kertoo sen ruudussa, samoin kun verkko löytyy uudestaan. Miksi tämä hupalaatikko ei tee muuta kuin valo vilkkuu etupaneelissa sen aikaa kun verkko poissa käytöstä? Ja vaikka hubi verkon jälleen löytää (lopettaa vilkuttamisen), ainoa keino saada hubi oikeasti toimimaan verkossa, on käyttää virta pois hubista. Aivan järjetöntä!
 • Kyllä se ei ole mikään ominaisuus vaan vika jos ei IP-osoitetta osaa hakea uudelleen (vai mikä lie tekninen ongelma tarkemmin onkaan). Siltäkin osin kuuluu korjata asia.

  Ei tänä päivänä tuollaista voi hyväksyä. Jos 4G verkon perusongelma saa saman aikaan (eli netti ei katkea, mutta bitti ei vaan liiku ilman motukan boottausta/automaattista boottausta), ja sitä ei hubi hyväksy, niin soppa on valmis syntymään taas.
 • Minulla kun on 2 hubia, niin olisi järkevää, että voisi vuokrata elokuvan ja katsoa, kummalla hubilla vaan. Nyt voi vain katsoa sillä hubilla, minkä tilillä vuokraus on tehty.
 • Olen ton wifiongelman raportoinut jo vuosi sitten. Ratkaisu ei ole laitteen käynnistäminen uudestaan, vaan se on ongelman kiertämistä. Osasyy ongelmaan on/oli DNAn wifin tekevä reititin, joka tiputteli myös muita laitteita pysyvästi ja jatkuvasti. EIkä nekään liittyneet saaneet yhteyttä ulkomaailmaan, vaikka yhteys oli näennäisesti päällä.
  Pysyvän fiksin tein liittämällä Hubin ethernetiin, joka ei ole tuosta ongelmasta kärsinyt koskaan.
 • Omaa boxia ja näitä keskusteluja seuratessa ei voi välttyä näkemykseltä, että jos unohdetaan varsinaiset puutteet softissa, isoja ongelmia on, mutta kaikki ongelmat ei suinkaan esiinny kaikilla. Samoin näyttäisi siltä, että jos boxiin on kytketty kovalevy, muutkin ongelmat lisääntyvät?
  Syy tällaisella voisi löytyä virtalähteestä Onkohan kukaan sattumalta mitannut boxin virtalähdettä? Eli ensinnäkin, tuleeko sieltä ulos se mitä pitää, ja saako virtalähteestä irti luvatut 2.5A (tai mitä ikinä boxi täydessä kuormassa vaatiikaan) jännitteen edelleen pysyessä vakaana? Jollei, tämä selittäisi nuo mystiset ja etenkin erilaiset ongelmat…
 • Jari 
  Tuo on ihan asiallien kommentti sillä nämä halvat hakkurivirtalehteet ei todellakaan ole kovin laadukkaita ja joissakin saattaa jännitekin vaihdella sen mukaan paljonko on kuormitusta piuhassa.

  Tuli mieleen yksi asennushomma joka kuulostaa ihan sellaselta etten itsekään uskoisi jos joku kertoo mutta kun tuli itse koettua.
  Yhdessä PC koneessa oli 2kpl  3,5" kovoja päällekkäin ja kone reistaili.
  Moneen otteeseet tarkistettiin johdotus ja muut eikä vikaa ollut ja yhdellä  levyllä toimi hyvin.
  Kun siirsin levyt niin ettää niiden väliin jäi tilaa 1 tyhjä levypaikka niin vika katosi.
  Se ei johtunut edes lämmöstä sillä vika oli heti jo kylmänä.

  Tähän si voi olla muuta selitystä kuin se että jompi kunpi kovo "säteili" jotain häiriösignaalia toisen kovon piireille ja siitä sitten lähti se ajatus että miten lienee hubin kovon kanssa kun ovat  aivan kiinni toisissan ja välissä vain muovinen hubin kotelo joka ei sinällään häiriösäteilyjä blokkaa?
 • Nuo poksahtavat elkot oli takavuosina aika r