Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV Hubi syyskuu 2018 päivitys: ominaisuudet ja kehitysideat

DNA / Ville Partanen avaa jokaisen DNA TV Hubi päivityksen yhteydessä oman keskustelun. Tämä keskustelu on avattu 25.9.2018.

Vanha päivityskeskustelut suljetaan siinä vaiheessa, kun uusi keskustelu avataan.

Tässä keskustelussa voi antaa kommentteja Hubin ominaisuuksista sekä laittaa DNA:lle ideoita mitä Hubiin pitäisi kehittää seuraavaksi.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 25.9

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.27
Julkaisuajankohta: Jaossa alkaen 25.9, kaikilla viimeistään 27.9
Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:
 • Kanavajärjestelyä korjattu
 • Kelaus nopeutuu jos kelausnappia pitää pitkään pohjassa
 • SF-Anytime vuokraamossa vain HD sisältöä
 • SF-Anytime sarjat ryhmitelty omille sivuille / kausittain
 • Nordisc Film sisältöä lisätty videovuokraamoon
 • Äänitasot korjattu välillä verkkotallenteet, televisiolähetykset, ohjelmakirjastot, videovuokraamo
 • Tallennekansion voi tuhota verkkotallenteista pitämällä ok nappia pitkään pohjassa
 • Yksittäisen verkkotallenteen voi tuhota listausnäkymästä pitämällä ok nappia pitkään pohjassa
 • Paljon pikkubugeja korjauttu
 
DNA TV -hubin tulevat ominaisuudet. Alla olevat tiedot päivitetty 25.9

Alla olevien asioiden kanssa työskennellään aktiivisesti mutta asioiden julkaisuun voi mennä useita kuukausia siitä kun tieto lisätään keskustelupalstalle. DNA ei sitoudu julkaisuajankohtaan ennen kuin siitä on olemassa täysi varmuus. Kehityksen edetessä on mahdollista, että törmäämme teknisiin rajoitteisiin joiden takia kehitystyön prioriteetteja pitää muuttaa. Alla olevien asioiden lisäksi saatamme tehdä töitä sellaisten asioiden parissa, joita emme voi kommentoida täällä julkisesti. Tavoitteena on kuitenkin olla mahdollisimman avoin seuraavien kuukausien osalta.

Seuraavien asioiden parissa tehdään parhaillaan työtä:
 • Jatkuvat tallennukset kovalevylle
 • HD kanavalta verkkotallenteen tekeminen (tekee sen nykyisellä käytössä olevalla laadulla)
 • Monikanavaäänituki ohjelmakirjastoille ja videovuorkaamolle
 • Verkkotallenteisiin ABR:n eli nettiyhteyden nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu

DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 23.4

Nyt käytössä oleva versio: Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.36

Päivitys sisälsi: Luotettavuutta parannettu, parantaa maksutelevisiokanavien toimivuutta

Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android N päivityksen kanssa. Julkaisuajankohta on toistaiseksi avoin. Android N:n tarkoitus on parantaa laitteen yleisestä luotettavuutta.

Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville Partanen
DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

Kommentit

 • Mites tuki Bluetooth-kuulokkeille? Onko näköpiirissä?
 • Tällä on kerrottu, että päivitys alkaa asentua kesken käyttöönottoa ja sen jälkeen hubi on jumissa. Miten tuo jumi voidaan estää?
  Käynnistyykö päivitys heti, kun hubin kytkee käyttötilanteeseen?
  Voiko päivityksen estää, jos on alkanut käyttöönottamaan laitetta?
 • Pete - Android TV:ssä ei ole vakiona bluetooth kuulokeominaisuutta. Tämä johtuu siitä, että yleensä kuulokkeet liitetään siihen laitteeseen jossa kuva näytetään. Tällä tavalla tehtynä kuulokkeiden kautta kuuluu kaikki mitä television kautta toistetaan. Siten bluetooth kuuloke ominaisuutta ei ole tällä hetkellä suunnitteilla Hubiin

  PW - Ensimmäisellä käynnistyskerralla Hubi päivittää firmwaren. Firmware tarkoittaa Android versioita. Siten Hubi vaatii nettiyhteyden käynnistyksen yhteydessä. Hubi alkaa lataamaan päivitystä ja samalla ruudulla näkyy latausprosentit. 50% on ns. kriittinen piste. Tämä tarkoittaa, että Hubi on ladannut firmiksen ja alkaa varmistaa latauspaketin oikeellisuutta. Jos paketti on ladattu oikein, Hubi alkaa edetä kohti 100% maalia.

  Hubi voi missä tahansa vaiheessa pysähtyä tiettyyn prosenttiin. Varsinkin luvussa 50 laite voi olla aika pitkään. Tämä on normaalia erityisesti, jos käytössä on hidas nettiyhteys.

  Jos Hubi jumahtaa todella pitkäksi aikaa johonkin lukemaan niin laite on voinut jumiutua. Tällöin voi kokeilla ottaa virrat pois. Tässä tilanteessa Hubin pitäisi jatkaa latausta. Tätä ennen kannattaa kuitenkin odotella pitkään, vähintään 15 minuuttia.

  Jos virtajohdon irroitus ja kiinnitys ei auta niin Hubi on jumissa. Tällöin voi kokeilla resettiä. Tällöin Hubi yrittää ladata netistä ns. pelastusfirmwarea. Tämä tapahtuu seuraavasti

  1) Virtajohto irti
  2) Ethernet-johto kiinni
  3) Reset pohjaan (kuulakärkikynän kärki niin että kärki kynässä sisällä aika hyvän tähän)
  4) Virtajohto kiinni
  5) Laske hitaasti 60s ja päästä reset irti

  Nyt Hubi lataa pelastusfirmwaren netistä eli palautuu nolla-asetuksille.

  Jos tämäkään ei auta niin Hubi on valitettavasti rikki. Palautusmääristä nähdään että tällaisia laitteita ei juurikaan ole eli todella harva laite rikkoutuu päivityksessä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Voiko hubin kehityksen suhteen olla mahdollisuuksia jos ei piirisarjoillke saada enää tukea uusien Android versioiden suhteen koska nykyinen on jo aika jäljessä muiden versioista ja alkaa olla kohta se aika ettei kaikki softatkaan enää tue vanhioja versioita?

  Ville kertoo:
  "Android kehitysversion määrittelee pääasiassa sirutoimittaja eli tässä tapauksessa Broadcom. Android TV päivitykset eivät siten mene lainkaan samassa tahdissa Android puhelimien kanssa. DNA Hubin käyttämälle sirulle ei ole toistaiseksi saatavissa luotettavaa Android päivitystä. Tästä syystä Android N päivitystä ei ole jaossa. Heti kun DNA saa käsiinsä vakaan Android päivityksen niin laitamme sen jakoon".

  Atk alalla  on hyvin tuttua se miten äkkiä vanha laitekanta putoaa pois valmistajien päivityslistoilta vaikka kyseessä olisi tunnettu ja laajalti myyty malli.
  Tämä riski on vielä suurempi kun otetaan lähtökohteeksi jo valmiiksi vanhaa tekniikkaa olevat laitteet joihin ei sitten itsekään saada vuoden kuluessakaan kehitettyä toimivaa softaa ja laitteen tekniikka vanhenee koko ajan.
  Monelle on tuttua esim. Iphone, Samsungin ym. laitteidenkin kohdalla se että vanhojen mallien softapäivitykset päivitykset loppuvat kun piirisarjat ja laitteet muuttuvat.
   Tämä hubikaan kun ei ole mikään laajalti myyty markkinamalli vaan dna tilaama ”bulkkituote” jota paljon ei  maailmalla ole kaupan voi olla ettei valmistajalla tai piirin tekijällä ole enää mitään intressiä kehittää tähän sopivaa uudempia Android versioitakaan eli laita  ”happanee” sitten kuluttajien käsiin.

  M.O.T Kannattaa siis yleensäkin  valita laitteita joita on julkisesti valmistajan omilla merkeillä  myynnissä joka takaa paremman toimivuuden ja päivitysvarmuuden kuin operaattoreiden brändäämät erikosmallit
   Myös laitteiden hankinta operaattoreille tulisi olla sen verran tutkittu ettei moisia kömmähdyksiä sitten tule asiakkaiden harmiksi.

 • Siis maaliskuusta asti on selitelty, että kaikki focus on siinä Android N:ssä ja sitten kaikki paranee. Nyt yhtäkkiä ulkoistatte vastuun ja ilmoitatte epäsuorasti, että ei siitä päivityksestä ole mitään varmuutta. DNAHubi on teidän kuluttajille myymä laite, kyllä se vastuu sen toiminnasta on silloin teillä.

  Kun katsoo tätä listaa näistä Sagemcomin tv-bokseista(joista 2 muutakin sama laite kun TVHubi) - https://sites.google.com/view/droid-tv/oem/sagemcom - niin vahvasti epäilen tuleeko sitä uutta androidia näille vanhemmille bokseille ollenkaan.
 • Toivottavasti täällä ei nyt vääristellä allekirjoittaneen sanoja.

  Sanoin että tuomme Android päivityksen heti ulos kun se toimii riittävän vakaasti. Tämä ei ole kiinni vain DNA:a. Teemme tämän kanssa koko ajan töitä.

  Pienellä Googletuksella moni onnistunee löytämään tiedon mihin Google ja SoC valmistajat ovat Android TV:ssä sitoutuneet. Kannattaa etsiä :-)

  Julkisesti voin vain sanoa, että malli on erilainen kuin puhelimissa ja siten tällä palstalla ei kannata spekuloida sen perusteella mitä on tapahtunut luureissa.

  Varaan oikeuden poistaa viestejä jos/kun täällä selkeästi sanotaan jotain mikä voi antaa asiakkaille täysin väärän kuvan siitä mitä tapahtuu nimenomaan Android TV puolella. Luurien päivityksistä toki voi keskustella, mutta toivoisin, että tätä keskustelua käydään jossain muualla kuin tässä keskustelussa.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Apple ei käy aiemman kirjoittajan vertailuun "vanhenevasta" laitekannasta ollenkaan. Perusteluja ei tarvitse antaa, koska kirjoittaja ei selvästi tiedä yhtään mistä kirjoittaa.  Tai tehdään poikkeus - iOS 12 julkaistiin hetki sitten ja vanhin tuettu laite on iP5s vuodelta 2013.
  Ja jos ajatellaan Hubia vain liikkuvan kuvan katseluun (pelilaitteet täysin eriksee) tehoja ei tatvita nimeksikään, eli sekään ei sinällään vanhene tekniikan osalta vuosiin.
 • Hölmö kun olen, niin poistin vahingossa nipun leffoja, siis katsomatta kansion sisään, ja hups sinne menivät! Poistetut-kansiota en löydä mistää, että voisin nuo palauttaa??
 • Edelleen äänentasot mm. Areena/Youtube/DNA-TV pielessä. Edelleen kovalevytallennuksen ajansäätönä VAIN SAMAT minuutit ennen ja jälkeen ohjelma-ajan. Muut voivat jatkaa listaa omilta osiltaan...
  Nyt meni kuuppa nurin kun ei edes näitä yksinkertaisimpia asioita saatu korjattua, puhumattakaan muista ongelmista!
  Olkoot mun puolestani. Äänestän kukkarollani!
 • onko tietoa tuleeko hbo hubille? edes Chromecast kautta toimivaksi? 
 • HBO:n saa ainoastaan satunnaisesti toimimaan hubissa, kun castaa läppärillä cromen selaimella "koko työpöydän" hubiin ja silloinkin ääni jotain mono/stereo sekamuotoa tuttuun tyyliin helkkarin pienellä äänentasolla. Eli huono homma!
 • "Edelleen äänentasot mm. Areena/Youtube/DNA-TV pielessä."
   
  Partanen on joskus kauansitten ilmoittanut etteivät voi tehdä mitään asialle, eli näin tulee aina olemaan.

  Ilmoitetut äänisäädöt koskevat vain heidän omanpalvelun sisäisiä juttuja:
  • Äänitasot korjattu välillä verkkotallenteet, televisiolähetykset, ohjelmakirjastot, videovuokraamo
  --------

  Kyllähän se HBO toimii Chromecastilla? Hubin sisäisellä kikotuksella ei.
 • Joo chromecastilla toimii... Ja muillaki castauslaitteilla, mutta ei hubilla.
 • IMHO C Moren äänitasoja ei ainakaan ole muutettu. :-)
 • @Ville Partanen
  Eikö tämä ikinä korjaannu??
  Joka päivityksen jälkeen joutuu uudelleen käymään kanavat läpi!!
  Syy on se että kaikki IP-kanavat aktivoituvat!!!! MIKSI??

  Ja miksi ei ole mahdollista valita itse aktiiviksi vain ne sopimukseen kuuluvat kanavat, olivatpa kaapeliverkon tai netin kautta saatavilla olevat? Eikö palveluita pitäisi rakentaa niin että ne ovat käyttäjille helppoja? DNA tekee kaikkensa turmellakseen asiakkaan kokemuksen palveluista, valitettavasti!
 • @Ville Partanen 
  Kelaus pitää olla kuvallinen, sitä nyt puljattua nopeutettua kelausta ei kukaan tarvitse ilman kuvaa, jos silloinkaan.

  Paljon tärkeämpi ominaisuus kuin kelaus on se itse asettettava nopea siirtyminen eteen ja taaksepäin. Varsinkin se eteenpäin jotta voi skipata mainoksia. Voisi viimeinkin ottaa kauko-ohjaimesta ne värilliset nappulat käyttöön - voisi olla oletuksena vaikka että toistettaessa tallennetta värillisistä sisemmät veisi minuutin eteen- ja taaksepäin, ulommat taas 2 minuuttia eteen- ja taaksepäin. Ja ehdotan että olisivat asetuksista itse muokattavissa.

  Ja sam tietenkin sekä verkko- että kovalevytallenteissa. Ja kun liveohjelmaa katsoo kovalevyllä varustetussa TV-hubissa.

  Samaa olen ennekin esittänyt tehtäväksi eipä ole tainnut edes harkittavasti tulla - en ymmärrä. Tämmöisenä kuitenkin aika yleisenä toiminut jo pitkään tallentavissa digiboxeissa...
 • @Ville Partanen 
  Ja talouteen jossa on DNA-kaapeli, eikö voisi ruksia pois kokonaan IPTV-kanavat,eihän sieltä tule mitään lisää?
 • Well, sillä voi kiertää tarvetta tallentaa virittimellä ja katsoa samaan aikaan useampaa kanavaa sekä voi vaikka laittaa F1 lähetysten lisäkanavat näkymään. It aint all black and white.
 • @Ville Partanen 

  Kerrot että:
  "Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa laitteen luotettavuutta."

  Valtaosa asiakkaista ei ymmärrä mitä kirjoittamasi kaksi lausetta edes tarkoittaa, saati ei koskaan käy tällä foorumilla lukemassa yhtään mitään.

  Firmwaren ja DNA-tv päivitykset pitäisi olla automaattisia, edes mitään kyselyä ei pitäisi tulla. Jos sitten on teknisesti osaava ja haluaa hallita tulevia päivityksiä, voisi asetuksista erikseen valita josko haluaa tulevat päivitykset aina erikseen hyväksyttviksi.

  Kun insinööri tekee palveluita ja laitteita, oletuksena aina että se käyttäjäkin on insinööri. Ville, sinunkin tekstisi on sellaista jonka vain harva ymmärtää. Firmwaren tietää toki moni muukin kuin joku insinööri mutta mutta monelle se on salatieteitä.

  Toivon että DNA:lla käsitetään kuinka suuresta ongelmasta on kysymys. Asioiden pitää olla helppoja ja toimia automaattisesti ilman laajaa teknistä ymmärrystä ja osaamista!
 • @Ville Partanen 

  Äänet eivät ole miksikään korjaantuneet. Jos hupalaatikon lähdöiksi valitsee "Bypass", siis HDMI audio mode:sta, hupalaatikko hiljenee totaalisesti TV-kanavien ulkopuolella. Ei tule ääniä Areenasta, ei tule ääniä Youtubesta etc...

  Ääni kuuluu niinkuin pitää ainoastaan TV-kanavilla joissa Dolby-ääni. Muilla kanavilla ääni tulee isolla säröllä, siis aivan kuin ennenkin.

  Olen tilannut mm. CMore-elokuvakanavia, elokuvien monikanavaääniä en saa ilman jatkuvaa ja hankalaa äänitilojen edestakaista puljausta TV-hubista!!

  Minusta tuntuu että DNA:lla ei ole mitään käsitystä edes ongelman laajuudesta! Ohjeena joskus annettu laittaa "HDMI audio mode" asentoon "Auto". Se ei vaan toimi, on täysi vitsi. Asetuksella ääni tulee läpi vain PCM-muodossa, ei Dolbyä!!!!


 • @Ville Partanen 
  EPG/ohjelmaopas on edelleen se digiboxin/TV:n kuin myös TV-hubin ydin. Kehno, toimimaton, puutteellinen EPG tekee TV-hubista käyttökelvottoman.

  EPG TV-hubissa on ihan omansa, jostakin syystä ei edes muistuta kaapeli-TV:n vastaavaa. Syytä en edelleenkään käsitä.

  EPG pitää laittaa kuntoon pikimmiten. Maksullisilla kanavalilla aivan tuubaa. Tämä on kehnoin mitä nähnyt koskaan..

  EPG:lle ohjelmahaku! Liikkuminen EPG:ssä helpommaksi, järjetön se päivän vaihto yläreunasta. Näkyy että taas insinööri tehny "insinöörimäisen" ratkaisun. Eikö olsi helpompi ottaa ne värilliset nappulat kaukosäätimestä käyttöön? Laittaa nappuloiden taakse mm. "seuraava päivä"/"edellinen päivä"? Näitä on pyydetty - näköjään unohdettu..
 • Joku vois lopettaa jatkuvan spämmin. Ja asioista, joista kirjoittaa, olla ihan varma mitä vaikkapa se ensimmäinen avausviesti piti sisällään. Esim. äänien kohdalla oli kyse vain hypoteettisesta ääntentasojen adjustoinnoista.
 • https://sites.google.com/view/droid-tv/pay-tv-provider/wibox-android-tv-4k

  Tässä näyttäisi olevan laite samalla piirillä. Ei ole vielä julkaistu ja mainitaan, että olisi Android 7.0

  Harmi kyllä että nämä päivittyvät niin hitaasti. Oreossa oli kans aika paljon uutta, mutta sitä tuskin edes tulee. 

  Mitenköhän pitkä elinkaari näille laitteille on suunniteltu?
 • Tuli kokeeksi kokeiltua hubin kovalevy tallennusta, kolme ohjelmaa kaikki epäonnistu. boksi menee juntturaan jos on useampi kovalevy talletus yhtäaikaa menossa kovalle. pitäiskö tuo ohjelmallisesti tehdä siten että vain yhtä ohjelmaa talletetaan kerralla. HBO toimivuus hubissa on hbo taholta teknisesti estetty sopimus teknisistä syistä?!
 • Ei toimi CEC edelleenkään.
 • @Ville
  Miksi edellisen ketjun pävämääräkis leivottu joulukuu 2017??
  Anko tarkoitus että ketju vain häivytetään pois muistuttamasta?
  Sentään näkyy vielä listalla jossa eniten viestejä
 • @Miksi?
  Ehkäpä siksi, että sen ketjun informaatioarvo on otsikkoon verraten miinus sata - ymmärrän, että on toivottavaa, ettei sitä kovin moni enää erehtyisi lukemaan. Kohta on näemmä tämäkin samaa huttua...
 • palaute omalta osaltani tuohon äskeiseen tulleeseen versioon:
  • Kanavajärjestelyä korjattu    OK!
  • Kelaus nopeutuu jos kelausnappia pitää pitkään pohjassa    OK!  
  • SF-Anytime vuokraamossa vain HD sisältöä    EN OLE KOKEILLUT!
  • SF-Anytime sarjat ryhmitelty omille sivuille / kausittain    EN OLE KOKEILLUT!
  • Nordisc Film sisältöä lisätty videovuokraamoon    EN OLE KOKEILLUT!
  • Äänitasot korjattu välillä verkkotallenteet, televisiolähetykset, ohjelmakirjastot, videovuokraamo    EI MUUTOSTA!
  • Tallennekansion voi tuhota verkkotallenteista pitämällä ok nappia pitkään pohjassa    OK!
  • Yksittäisen verkkotallenteen voi tuhota listausnäkymästä pitämällä ok nappia pitkään pohjassa    OK!
  • Paljon pikkubugeja korjauttu  

  tärkein noista uusista päivityksistä; eli äänentaso on surkea.
  pilvestä tulevien palveluiden äänet ovat edelleenkin todella minimissä.

 • @Ville Partanen  Miltä tuo vastaus Bluetooth kuulokkeista sinun omasta mielestä vaikuttaa ?
 • Hölmö – DNA ei voi vaikuttaa äänitasoihin muissa kuin DNA TV sovelluksessa. Muissa sovelluksissa muutoksia pitäisi tehdä siinä sovelluksessa jossa tasot ovat ”pielessä”. Voidaan kyllä laittaa palautetta sovellusten tekijöille että äänitasoja kannattaisi korjailla.

  Arska – Tämä riippuu HBO nordicista, DNA ei valitettavasti voi vaikuttaa asiaan. Sovellusta kannattaa kysyä suoraan HBO nordicilta.

  Terppa – Tällä hetkellä HBO nordic castaus ei toimi. Tästä viasta pääsee eroon vasta Android päivityksen myötä

  Odotellaan yhä sitä  ihmettä –
  • Toteutetaan tuo suosikkilistan pysyvyys. Seuraavan sovelluspäivitykseen ei vielä ehdi mutta tehdään kyllä
  • Kuvallinen kelaus vaatii aika tavalla uusimista taustajärjestelmissä ja siten en uskalla antaa tästä mitään aikataulua
  • Voimme kyllä pakottaa päivitykset laitteeseen mutta moni käyttäjä ei tästä oikein tykkää. Tästä syystä emme tällä hetkellä pakota Android tai DNA TV päivityksiä laitteelle.
  • Auto asetus Hubin äänivalikossa pitäisi aina valita DD / monikanavaääni jos/kun sovellustoimittaja lähettää äänisignaalina monikanavaääntä. Onko sinulla tiedossa muita kuin DNA TV sovelluksia jotka tässä tilassa lähettävät PCM mutta tilassa bypass äänenä on monikanavaääni?
  • EPG:n on kyllä tulossa parannuksia, kaikkea en lupaa mutta selausta ainakin on tarkoitus helpottaa
  Ollaan DNA TV kaapelissa – Kyllä, IPTV kanaville ei ole tarvetta jos olet kaapelissa. Mutta jos viet laitteen vaikka mökille niin voit katsella IPTV kanavia siellä

  UIla – CEC toiminnassa edelleen puutteita, pahoittelut siitä. Tästä syystä CEC ei ole oletuksena päällä

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • EPG:n aloitusnäytöllä noin puolet kuvaruudusta täyttyy jo päättyneiden ohjelmien tiedoista. Kun lähtee scrollaamaan ajassa eteenpäin, niin kuvaruutu täyttyy lähes pelkästään jo päättyneiden ohjelmien tiedoista. Tähän toivoisin järkevämpää ratkaisua.
 • SF Anytimen, Viasatin ja C Moren äänentasoja ei ole korjattu lähellekään samalle tasolle STBn kanssa. Tarkentaisitko tätä korjausta @Ville?

  • Äänitasot korjattu välillä verkkotallenteet, televisiolähetykset, ohjelmakirjastot, videovuokraamo

  Hölmö – DNA ei voi vaikuttaa äänitasoihin muissa kuin DNA TV sovelluksessa. Muissa sovelluksissa muutoksia pitäisi tehdä siinä sovelluksessa jossa tasot ovat ”pielessä”. Voidaan kyllä laittaa palautetta sovellusten tekijöille että äänitasoja kannattaisi korjailla.


  Edellistä väitettä on viljelty jo WBOXin ajoilta.

  Eli mikä väitteistä ei pidä paikkaansa?

 • HBO:lta kysyttyä:  hei! Yksinkertainen kysymys, onko teidän HBO palvelua mitenkään mahdollista saada toimimaan operaattorin DNA Android tv hubilla?! Tai onko se mahdollista edes tulevaisuudessa?
  HBO vastaus:  Kiitos viestistäsi.
  Valitettavasti kyseinen laite ei ole palvelussamme tuettu, eikä sovelluksemme ole tästä syystä saatavilla kyseisellä laitteella.
  Välitän toiveesi eteenpäin palvelumme kehittäjille, ja toivon mukaan tämä olisi mahdollista tulevaisuudessa.  

  ( onneksi löytyy toisia laiteita iteltä millä se näkyy. )
   


  Mistä DNA Ville Partanen  Dna Hubin  Kovalevy tallennuksen epävakaisuus johtuu? Tuleeko siihen korjaus, ennen kuin siihen tulee uusia ominaisuuksia?

 • @arska
  Propsit tutkivasta journalismista. HBO keissi voidaan kaiketi nyt klousata. Vihdoin.
 • Hiukan huvittaa tuo ettei muka eri kanavien äänitasoja voi säätää DNA systeemissä ennen asiakkaille jakoa ?
  Vähän sama kuin levytuottaja alkaisi selittää että sori vaan ettei tuo huuliharppu kuulu kunnolla kun rumpali paukuttaa niin kovaa 😀

  Ei luulisi että systeemit talossa on niin yksinkertaisia ettei lähetyspuolella voida miksata äänen voimakkuuksia sopiville tasoille vaan ne tuupataan matkaan raakana siinä volyymissa kuin ne DNA:lle sisään tulee?

 • @ Sitä saa mitä tilaa: Ei luulisi että systeemit talossa on niin yksinkertaisia ettei lähetyspuolella voida miksata äänen voimakkuuksia sopiville tasoille vaan ne tuupataan matkaan raakana siinä volyymissa kuin ne DNA:lle sisään tulee?

  Tosin kaikki materiaali ei taida käydä missään vaiheessa DNA:lla. Mutta luulisi, että äänitasot voi tasata (tosin tällöin Androidin puolella...) halutuksi, ennen kuin ne tuuppaa boxista ulos
 • Khyl se on laitteen tehtävä jos on. Oikeat kysymykset ovat edelleen
  A) kumpi Partasen väite on oikea
  B) miksei asiaa ole jo joka tapauksessa aikapäiviä sitten hoidettu?
 • @DNA Ville Partanen 

  Minäpä kuittaan sinun valheesi ja väitteesi, osaamattomuutesi.
  • Toteutetaan tuo suosikkilistan pysyvyys. Seuraavan sovelluspäivitykseen ei vielä ehdi mutta tehdään kyllä
   ** Suosikkilista ts. suosikkilistat puuttuvat TV-hubista kokonaan. Ts. toteutus on järkyttävä. SuosikkilistaT, siis useita listoja pitää säilyä vaikka palauttaa tehdasasetuksiin - ne pitää tallentaa käyttäjän tietoihin sinne "taustajärjestelmiin" sen lisäksi että ovat TV-hubin tiedoissa
  • Kuvallinen kelaus vaatii aika tavalla uusimista taustajärjestelmissä ja siten en uskalla antaa tästä mitään aikataulua
   ** Kuinka se taustajärjestelmiin voi vaikuttaa kun tallennan omalle kovalevylle kanavilta ohjelmia ja live-lähetysten kelaus perustuu myös kovalevyyn? Jaksat valehdella ja johdattaa harhaan, miksi? Ei kiinnosta pätkääkään se SD-tasoinen verkkotallentaminen - aivan sama toimiiiko siellä yhtään mitään!
  • Voimme kyllä pakottaa päivitykset laitteeseen mutta moni käyttäjä ei tästä oikein tykkää. Tästä syystä emme tällä hetkellä pakota Android tai DNA TV päivityksiä laitteelle.
   *** Täh, häh? Voittehan te pakottaa päivitykset, jos asiakas on erikseen kieltänyt päivitykset, voidaan päivitys olla tekemättä. Totuus on se että suurin osa TV-hubin käyttäjistä ei ole kiinnostunut siitä kuinka ne Android- ja DNA-TV- päivitykset tulevat - eivät he ole insinöörejä ja teknisesti osaavia ja koulutettuja. Ihmettelet miksi päivityksiä ei ole tehty - ei ne käyttäjille edes näy. Osa käyttäjistä kieltää päivityksen kun eivät ymmärrä mitä se tarkoittaa tai kuinka se vaikuttaa heidän mielestään toimivaan palveluun.  Eli asetuksiin lippu että itse haluaa hyväksyä tulevat päivitykset - ja oletuksena että päivitykset tulevat ilman mitään kyselyjä.
  • Auto asetus Hubin äänivalikossa pitäisi aina valita DD / monikanavaääni jos/kun sovellustoimittaja lähettää äänisignaalina monikanavaääntä. Onko sinulla tiedossa muita kuin DNA TV sovelluksia jotka tässä tilassa lähettävät PCM mutta tilassa bypass äänenä on monikanavaääni?
   *** Kuules Ville, nämähän ovat vain nimityksiä asioista, jotka joko DNA tai laitetoimittaja tai softatoimittaja on määritellyt. Ei minulla ole laitetta jossa lähtevä signaali olisi "bypass" tms. MIssään ei ole kerrottu mitä mm. "Bypass" oikeasti tarkoittaa. Kuitenkin se on ainoa tapa saada ne Dolby-äänet kotiteatterivahvistimeen. 
   Ei tämä voi olla totta!!!! Pidätkö sinä palvelun käyttäjiä tyhminä? Tosiasiahan on että he ovat kaikki täysiä idiootteja - ei missään ole tarjolla näin kelvotonta palvelua ja laitetta!!  Ja me palvelusta maksamme itsemme kipeiksi - joka kuukausi 100€ ja kaikki täyttä paskaa!!! 
  • EPG:n on kyllä tulossa parannuksia, kaikkea en lupaa mutta selausta ainakin on tarkoitus helpottaa
   *** Aika vitsi tämä EPG, DNA maksaa jollekin palveluntarjoajalle datasta mitä julkaistaan ainoastaan TV-hubissa.. Miksi data poikkeaa siitä mitä muualla DNA-palveluissa on tajoilla, vaikkapa kaapeli-TV:ssä. Taitaa olla rahaa oikein tuhlata.. "Selausta tarkoitus helpottaa", voi voi Ville ressukka.. Aivan kuin sinä et olisi koskaan aiemmin digiboxia edes nähnyt..

   EPG:n pitää olla luotettava, edes YLE:n urheilulähetysten muutokset voitava hoitaa. Ohjelmasarjoista puuttu jaksotiedot -  etenkin maksullisilta kanavilta. Maksullisilta kanavilta puuttuu myös mm. elokuvista pääosan esittäjät, ohjaaja, alkuperämaa, valmistusvuosi, mitkä näkyvät kanavan ohjelmatiedoissa. DNA-hubin EPG on kehnoin ever. 

   Olis edes ohjelmahaku! Hakuahan, siis toimivaa ei ole missään TV-hubissa, ei tallenteissakaan.

   Listaa puutteista TV-hubissa ja TNA-tv-palvelussa voisi jatkaa loputtomiin. Kyseessä on kautta aikain kehnoin koskaan tehty viritelmä digiboxista. Vuosi on "ihmettä odoteltu", siis sitä että maksullinen palvelu ja laite toimis edes auttavasti. DNA, siis sinä Ville, ette tee muuta kuin lupailette olemattomia, lupauksia joilla ei ole koskaan mitään katetta
 • Kaikkia tallennuksia ei voi poistaa päivityksen jälkeen!
  Laite buutattu pari kertaa ja ei vaikuta mitään.
  Ajastettuja ohjelmia ei tallennu!
  Edellä mainitut ongelmia kovalevyllä.
 • Edelleen jää kuva tulematta käynnistyksen jälkeen. Toisinaan jos jaksaa tarpeeksi kauan odotella, kuvakin viimein tulee.
 • Kuvan saa näkyville, kun käy kääntymässä yle areenan kautta
 • Päivityksen jälkeen näyttäisi verkko katoavan. Tänäänkin käynnistämisen jälkeen väittää että "Verkko: Ethernet - Yhdistetty"
  (siis kaapelilla verkossa kiinni).

  Siltikään verkkotallennuksia ei näy ja myös Kanavalistalla näkyy mustia laatikoita kun ei saa verkon kautta kuvia haettua ohjelmista. Sähöt pois eli hard-resetti niin johan oikeasti alkoi verkkoyhteys toimimaan.

  Jokainen uusi päivitys tuo vain tukun uusia vikoja TV-hubiin. MItähän vikoja on muka korjattu kun ei mikään ainakaan minun raportoimistani ole korjaantunut, ainoastaan nippu uusia ilmaantunut
 • Tämä ns. oma säätö, kanavalista ei toimi. Päivityksen jälkeen ilmestyivät kaikki IP-kanavat taas!!! Päivityksen jälkeen poistin kaikki IP-kanavat pois. No mitä sitten tapahtui - no eilen illalla havaitsin että taas kaikki IP-kanavat ilmestyneet takaisin kanavalistaan!!!

  Palauttakaa edes se vanhoissa versioissa ollut ominaisuus jossa IP-kanavat olivat erikseen ja pystyi kerralla poistamaan halutessaan kaikki IP-kanavat!!

  Nyt jokainen yksi kerrallaan poistettava!! Jo on!!
  Miksei asioita lainkaan testata?? Asiakasko on testausvastuussa aina ja edelleen????
 • Jatkuva tallennus. Yks iso peevelin vitsi, täysin käyttökelvoton toiminto. Tallentaisin mielelläni sitä yhtä tiettyä kautta, YHDELTÄ kanavalta, useamman jakson, niin halutessani kertarysäyksellä katsottavaksi. Samalla sitten tallentuvat samalla nimellä ulos tulevat muut ohjelmat, pahimmillaan usealta kanavalta. Ja kun jatkuvassa tallennuksessa olevn ohjelman esittäminen loppuu, niin tallennusajastusko jää väijymään jonnekin hubin uumeniin ja alkaa itsekseen uudestaan jos ja kun sillä nimellä taas jotain esitetään? Mitä ihmeen järkeä koko toiminnossa on? Miksei jatkuvaa tallennusta saa sidottua kanavaan? Ja miksei ole järkevää tapaa lopettaa toiminto (niinkuin wboxissa oli)? Nyt joutuu kyttäämään viimeistä jaksoa että sen saa lopetettua, tai vaan ajastettava kertatallennuksin. Ärsyttää päivä päivältä enemmän.
 • Joo ja täällä ei ole enää iptv-kanavia ollenkaan valikossa. jetsulleen. ellei niitä ole siirretty jonnekin muualle kuin kanava-asetusvalikkoon.....
 • Miksi maksukanavia ei pysty nyt tallentamaan tämän viimeisin päivityksen jälkeen??
  Toimi ennen??
  Sen takia olen hubin kovalevy ostanut..farssi koko homma..
 • Äsken juuri tallensin max kanavaa hubin kovalevylle. Ei ongelmia. Kannattaa tehdä virtaresetti.
 • Mikähän vika tuossa sf anytime vuokraamossa nyt sitte on kun yrittää vuokrata niin herjaa että "käyttäjällä ei oikeuksia"..? Kuitenkin elokuvan alla lukee että olisi 47tuntia aikaa katsoa mutta sitte ei kuitenkaan pysty ja jatka katselussa ei ole mitään..
 • @Julle &Sami S Mulla ei ole maksukanavan tallennus kovalevylle toiminut tällä eikä edeltävällä versiolla, muuta kuin jos hubi on tallennuksen alkaessa valmiiksi päällä ja ko. kanavalla. Lopputuloksena muuten syntyy joko mustaa ruutua sisältävä tallenne tai vaihtoehtoisesti ei edes sitä. Alkaa kyllä kärsivällisyys olla pikkuhiljaa lopussa
 • Vaikuttaa, että on päästy taas sujuvasti vähän taaksepäin viimeisellä päivityksellä. 🤔 Pari päivitystä vielä, niin ollan jo jossain kivikauden seuduilla. 🤔
 • Koko roska ihan umpijumissa. Kanavanvaihdot pätkii, ei sammu kumpaankaan modeen kaukosäätimestä. Ja taas duunattu overläppi - tällä kertaa kanavainforuutuun ja kanavastrippiin. mm. kellonajassa jää viimeinen numero liki piiloon. Ei hyvää päivää.
 • Siis oikeesti - ei sammu nappulasta edes virtajohtoresetin jälkeen......
 • Kaikki muu toimii, mutta wlan verkkoon yhdistäminen vaatii lukemattomia uudelleenyrityksiä ja verkon ssid poistamista laitteen tiedoista
 • Nämä ketjut on niin pitkiä, ettei niitä jaksa kahlata läpi.

  Jotkut ovat kommenoineet jo tuota lisäaikaa tallennukseen (kovalevylle). Se on nyt ennen ja jälkeen. Aivan älytön systeemi. Kuka haluaa aloittaa nauhoituksen ennen? Harvemmin ne etuajassa alkaa. Jos se on oletuksena päällä ja ajastat esim. peräkkäin tulevat formulalähetykset, niin joudut kelaamaan 10 min aina uuden lähetyksen alkaessa, koska edellinen + 5 min ja jälkimmäinen -5 min. Tuota lisäaikaa ei edes pitäisi tulla, jos on seuraava ajastettu alkamaan heti perään. Ei tule iäkkäässä Humaxin boksissakaan.

  Ajastettujen ohjelmien lopetusaikaa pitäisi voida säätää manuaalisesti myös jälkikäteen. Nyt on pakko ajastaa myös seuraava ohjelma, koska aika usein esim. MTV:n lähetykset tai jääkiekkopelit venyvät yli. Jos ajastat EPG:llä ja menet eri kanavalle missä olit aloittaessa, et pysty aina tallentamaan sitä vaan pitää vaihtaa sille kanavalle, jota haluat tallentaa. Turha varmaan mainita tilttaamisesta ja mustista nauhoituksista. Siinä alkuun ihan yksinkertaisia parannusehdotuksia.

 • Ensi kerran täälläkin näkyy käynnistyksen jälkeen ainoastaan musta ruutu. Aiempien kommenttien pohjalta käväisy Areenan puolella korjasi tilanteen ja kuva palasi. Muuten olen ollut boxiin tyytyväinen, johtunee ehkä siitä kun mulla ei ole tuota kovalevyä joka tuntuu tuottavan päänvaivaa usealle.
 • @JMV

  Tämä säätöhän on ollut jo aikojen alusta oikeissa tallentavissa digiboxeissa, kuten myös kuvallinen kelaus ja vaikkapa ohjelmassa/tallennuksessa sujuva siirtyminen eteen/taaksepäin nopeasti, toimiva epg ja ohjelmahaku. Mutta tämä TV-hupihan on DNA:n tekele jossa se porukka ei ole koskaan nähnyt noita toimivia digiboxeja. Ossamatonta ja kokematonta sakkia


 • JMV kirjoitti:  "Jos se on oletuksena päällä ja ajastat esim. peräkkäin tulevat formulalähetykset, niin joudut kelaamaan 10 min aina uuden lähetyksen alkaessa, koska edellinen + 5 min ja jälkimmäinen -5 min."

  Tämähän voisi aiheuttaa myös sen että hetken on molemmat virittimet käytössä, joten muut tallennukset ei onnistu ja jos juuri tuossa kohtaa alkaa joku tallennettava ohjelma, se luultavasti epäonnistuu. Vai mitenköhän hubi sitä käsittelee?

  Jopa Wbox osaa samalta kanavalta tallentaa peräkkäiset ohjelmat ilman etukäteis tai lisäaikoja.
 • Toimiiko muilla tallenteet? Nyt tämän päivän kaikki tallenteet kestoltaan 4 min.
 • Matias: ei toimi pilvipalvelussa (Eikä liity oikein hubiinkaan):
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-tallennus-ei-toimi-73ns/ 
  (tosta linkistä viimeiset viestit käsittelee asiaa)
 • Jaahas, sama oli täällä, nettitallenteessa oli vain 4 min pätkä. Piti käynnistää hubikin ensin Androidia myöten, kun ei verkkotallenteet näkyneet - kellotti vain pinkkiä viivaa.
 • Nyt luulis, että alkais hyvityksiä herumaan: meilläkin kaikki tallenteet tänään 4 minuuttisia! Ei maksavia asiakkaita näin voi kohdella.
 • Koettakaas mitten tuo näkyy hubilla.
  https://www.primevideo.com

  Ainakin LG telkkarista suoraan sen apilla on kuvanlaatu todella loistava HD ja UHD ja äänissäkin dolbyt jne. jotka tietysti riippuu myös filmien iästä.
  Ainoa pikku miinus että en löytänyt tästä paikkaa jossa subit olisi saanut lukittua suomen kieleen vaan piti aina erikseen säätää filmistä
  Hintakin sangen kohtuullinen eli alle 3 euroa kuukaudessa
  Nyt voi ensin testata ilmaiseksi.
  Mielenkiintoista kuulla miten hub selviää tuosta vai selviääkö lainkaan noista  paremmista resoista ja äänistä?
 • Oon jo monta kertaa kiittänyt itseäni siitä, että televisiossa on mahdollisuus asentaa ohjelmia ja siinä toimii netflix, youtube prime, jne ongelmitta.

  Avovaimo jaksaa lähes päivittäin mainita kun hubi on mennyt jumiin ja sitä ei voi käyttää.

  Tällä hetkellä sitä tulee enimmäkseen käytettyä Nick Jr. kanavan katseluun silloin kun se toimii.
 • Onneksi on maksukanavat ja ne toimii hubissa pidemmällä valtuutuksella, sillä stadissa on laajakaistahäiriö ja hubi vaatii toimiakseen nettiyhteyden... toivottavasti korjaantuu pian.
 • Nyt kun näkyy olevan openweekend viasatin kanavilla, niin kyllä nuo hubin ip-puolen kanavat on edelleen melkoista kuraa verrattuna antennitv:hen.

  Vertailuna testasin myös dnatv sovelluksella castaamista sekä chromecastiin että hubiin. Chromecast ok ja hubi nykii.

  Joten joko voisitte pikkuhiljaa kertoa mistä tämä johtuu. Vuoden olette syytelleet eri sovelluksia ja milloin mitäkin. Totuus on että laite on kykenemätön toistamaan mitään verkon kautta tulevaa materiaalia hyvällä laadulla.
 • @tarjonta laajenee
  Miten sinä asian ajattelit? Eihän tähän TV-hubiin ole tarjolla sovellusta Prime Video -palveluun??? Ei voi siis testata kuinka toimii.

  Itsellä LG:n 4K OLED-tv ja todella hienoa materiaalia mainitusta palvelusta 4K-kuvalla Dolby-äänin.

 • Tähän ei TV-hubi kykene koskaan 
  Sitä juuri ajoin takaa mutta en huomannut mainita että castaamalla puhelimesta hubiin.
  Koska originaali on todistetusti huippua  niin jos laatu  kärsii ja pätkii hubin kautta katsottuna on siinä selvä testi missä värkissä se kuva menee pilalle eikä aina tarvitse syytellä muita osapuolia tai ohjelman lähdettä koska originaalin voi itse nähdä suoraan omasta tellkarista jos on tuo mahdollisuus katsoa.

 • Ai castaaminen toimii?
 • Se oo ikinä toiminut muualta kuin dnatv:stä, eikä taida tällä menolla toimiakaan.
 • Joo. Siis ei TODELLAKAA toimi! Ainoastaan DNATV mobiilisovellus., jota ei ees kuulusi tarttea.. 😂. On meinaan vuosi testailtu!!! Kunnes lusikat meni jakoon DNA:n kanssa. 🤔
 • Tässä positiivista palautetta, koska DNAHubi on toiminut hyvin. Verrattuna esimerkiksi Philipsin Android televisioon, johon verrattuna Hubi on valovuoden edellä. Nopea, looginen ja myös selkeä kaukosäädin. Kaksi kaukosäädintä toimii rinnakkain, joka on myös kätevä toiminto. Kaukosäätimen alaosaan virittelin minikauko-ohjaimen, jolla television ääntä sää balansoitua. Tallennukset samalla systeemillä loogisesti puhelimesta, tietokoneesta ja tabletista. Mikä televisio pystyy tähän? Erilliset Chromecast palikat ovat kömpelöitä viritelmiä verrattuna Hubiin. Hubin kanssa riittäisi pelkkä OLED-näyttö, jos äänen kytkentä Soundbariin onnistuisi Hubiin varustellulla HDMI-Arcilla (nyt valokuituliitäntäntä ei valitettavasti säädä äänitasoa Hubin kaukosäätimellä). Nyt on vielä hieman viriteltävä, koska HDMI-Arc on kytketty omalla johdolla televisioon ja toisella johdolla Hubiin. Automaattisammutus toimii CEC:n kautta. Philipsin tv käynnistyy Hubin kotipainikkeella. Pienten toiveiden kera erinomainen boxi. Jos jollakin on vinkkiä tuohon äänen säätämiseen Hubilla Soundbarille, otan mielelläni vinkit vastaan. Myös tv:n sammuttaminen Hubin säätimellä olisi hieno toiminto. Ai niin, saisiko vielä esittää toiveen, että rinnakkaista Hubia tarjottaisi edullisemmin samaan talouteen.
 • JPL Ei se huono TV tee kyllä hubista hyvää millään, tässä tullaa taas siihen että kun on paskaan tottunut, vähän parempikin tuntuu erinomaiselta.

  "Tallennukset samalla systeemillä loogisesti puhelimesta, tietokoneesta ja tabletista. Mikä televisio pystyy tähän?" 
  Tämä on vähän erikoinen lähtökohta asiaan, miten hubi tai TV tuohon yhtälöön liittyy mitenkään?

  "Erilliset Chromecast palikat ovat kömpelöitä viritelmiä verrattuna Hubiin"
  Käytäppäs vähän aikaa sitä hubin castia niin huomaat eron chromecastin hyväksi.

  No hyvä jos olet tyytyväinen tuotteeseen omaltakohdaltasi, perustelut vaan ei oikein toimi, että se tekisi hubiasta kaikille hyvän laitteen.
 • @JPL Olen samaa mieltä, hubi toimii hyvin - parannettavaa toki on myös, mutta sehän on kiinni siitä, mihin keskittyy; siihen mikä toimii vai keskittyykö etsimään vikoja - kannattaa toki totutella siihen, että jos kehuu hubin toimintaa, tulee tällä palstalla teilatuksi. 😉
  Meillä on laitteet ihan viimeisen päälle, joten ei se hubin toiminta ”huonosta” tv:stä ole kiinni. Mutta minkäs teet - ei näiden nega-niilojen kanssa voi voittaa.
 • Ihan asiallisesti,

  Jos joka kerta kun joku kehuu hubia pitää kirjoittaa perään että "samaa mieltä", niin se ei johda mihinkään. Usko hubiin ei edelleenkään korjaa sen lukuisia ongelmia.

  Jos taas kehuu hubia, niin pitää pystyä asiasta keskustelemaan asiallisesti, koska yleensä "asiassa/ominaisuudessa" jota kehuja kehuu, on joku toinen havainnut puutteita ja se on varmasti totta hänen kohdallaan, kuka ongelmasta on raportoinut. 

  Se että ei keskustele asiasta vaan aina kommentoi että tulee teilatuksi tai selittää jokakerta että ei saa mennä henkilökohtaisuuksiin (joka on jo sinällään ärsyttävä selitys sille että kysyy henkilöltä vaan jotain joka hänen omiin viesteihin liittyy), niin saa todellakin jatkossakin vastaukseksi sitä mitä ansaitsee.
 • @Ville Partanen
  Sellainen huomio, että nyt kun lisättu verkkotallenteiden poistomahdollisuus, saisiko myös sinne kohdistuksen valmiiksi esim uusimpaan nauhoitteeseen - ja kun poistaa yhden tallenteen, kohdistus katoaa ”jonnekin” ja pitää painella eri suuntiin, jotta tulee ”pinkkikehys” ja voi poistaa seuraavan tallenteen.
 • On se taas surkuhupaisaa että suurin turhasta höpinästä arvosteleva on itse taas kärkipaikalla puhumassa  muiden  puheista 😀

  Kaikki varmaan pitää myös omia laitteitaan hyvänä sillä ei kai kukaan omasta mielestään huonoa osta.

  Toisaalta pitää tajuta ettei joku  tuumaluku tai taajuudet suoraan tarkoita loistavaa kuvanlaatua.
  Samoin se että joku vanha "bränndi" joka on myyty halpis markkinoille edusta enää  merkin alkuperäisiä arvoja.

  Jos kehuu jotain laitetta olisi hyvä perustella muuten kuin että meillä on kaikki parasta 😀 Arvokas hinta ei sekään ole suoraan laadun tae ja moniko osaa edes kalibroida näyttöään luonnolliseksi vaan tässä on sama juttu kuin monella  äänipuolessa että bassot täysillä ja nupit kaakkoon.

  Tuskin kukaan on kokeillut kaikkea ja kuten tuossa toinen jo aikaisemm9n kin kirjoitti ei hyvästi tiedä jos ei ole koskaan nähnyt tai kokeillut
  Itse esim voin sanoa että esim. TM testasi aikoinaan LG OLED55C7V telkkarin maininnalla että paras televisio mitä ovat tähän mennessä testanneet kun taas toisaalta sanoi myös toisesta merkistöä näin:
  TM-testi: 2 600 €:n hintainen 55-tuumainen 4k-televisio Samsung QE55Q7FAMT – ”Vaikea suositella tällaisenaan”

   Eikä tarvitse nyt veistellä että se TM tai muut alan lehdet ei ole mikään jumala mutta antaa testeillään kyllä hyvää osviittaa mihin kannattaa kiinnittää huomio valinnoissaan.

  Se on kyllä vuoden mittaan todistettu monenkin kirjoittajan toimesta ettei hubia voi kehua huippu laitteeksi  muuten kuin vikojen määrän perusteella ja mitä ilmeisemmin sen laatu on kovin kirjavaa  joka osataltaan tulee myös ilmi siitä syystä että moni ei tajua mikä johtuu hubista ja mikä taas muista tekijöistä kun täällä jatkuvasti yritetään joka raossa syyllistää muita tahoja hubin voista ja häiriöistä.

  Ensimmäiset  valittajat pelotetaan  yleensä jo aspan toimesta jutuilla että antennit on väärin ja tarkistus maksaa jos joku tulee huoltokäynnille.
  Se on jo monelle niitti valitusten lopettamiseen saati sitten että osaisi edes palstoille kirjottaa kun "niksipirkka" on monelle se ainoa luettu palsta 😀
  Moni myös varmasti käyttää hubia vaan ihan perus boxina ja vaan katsoo kanavia niin kaikki  viat ja puutteet ei tule esille.
 • Minulla  on 2 hubia ja ihan hyvin toimii. Jos ei oteta huomioon, että ensimmäinen antaa vain mustan ruudun ja pitää käydä areenan kautta herättämässä. Toinen ei taas yhdisty wlan verkkoon kuin pitkän taistelun jälkeen (liity uudelleen/unohda/liity uudelleen) käynnistyksessä, mutta kun yhdistyy, niin myös toimii ihan ok.
 • Niin kyllä suurin osa kehutuista ominaisuuksista on sellaisia, jotka toimivat aikanaan jo hd2s+dnatv yhdistelmällä. Silloin tuo verkkoon tallennus oli hieno ominaisuus ja tallenteen "laatu" oli hyväksyttävissä. Maksukanavat sai silloin tallennettua hd laadulla kovalevylle ja siihen kelpasi lähes mikä tahansa kovalevy.

  Oletuksena luonnollisesti android pohjaiselle hubille oli, että pääsee vihdoin eroon tuosta kännykkä+chromecast leikkimisestä ja kaikki sisältö on katsottavissa samalta laitteelta. Ottaen huomioon, että cc maksaa oikeasti 39euroa oli ihan kohtuullista olettaa hubin kykenevän toistamaan samalla laadulla kaiken.

  Itsellä ei hubin kovalevystä ole kokemuksia, mutta ilmeisesti siinäkin on menty hd2s ajoista (topfieldista puhumattakaan) taakse päin. Jos sen lisäksi nämä hubin verkko-ominaisuudet ovat sillä tasolla, että urheilua katsoessa tai leffailtaa viettäessä tulee kuitenkin laadun ja toimivuuden takia valittua se hankalakäyttöinen chromecast, on silloin tämä jatkuva valittaminen ihan ymmärrettävää.

  Ei uunikaan ole toimiva jos pelkkä grillivastus toimii.
 • No jos sami s on sama joka aikoinaan kertoi monesta vaivasta ja joutui kääntelemään virtajohdon pistoketta ja hankkimaan  kaukosäädettävän pistorasian "häiriönpoistajaksi" ym. silloisiin vaivoihin  niin taitaa aika kullata muistot?
  Eikös niitä hubeja myös vahdettukin?

  Nyt sitten toinen toimii ja toisen saa vippastkostilla näyttämään kuvaa niin en menisi kehumaan yleisesti ottaen toimivaksi noita laiteita.

  Tulee mieleen juttu vuosikymmenien takaa jossa kaveri oli ostamassa perämoottoria ja myyjjä saapui venerantaan mopollaan näyttämään myytävää moottoria joka ei sitten suostunutkaan käynnistymään.
  Myyjä sano että kyllä se käynnistyy mutta pitää ensin lämmittää sytytystulppa ja ruuvasi sen mopoonsa ja polski mopon käymään.
  No ei tullut moottorista kauppoja kun ostaja totesi ettei hänellä ole mopoa jossa tulpan lämmittää 😀

  Kyllä se on niin että laitteet joko toimii tai sitteen ei jolloin ei voi sanoa kokonaisuutta toimivaksi.
  Tässä on ihan sama kuin kaikissa muissakin että mitä enemmän irto virityksiä tarvitsee jonkun asian hoitamiseksi sitä enemmän vika mahdollisuuksia ja siksi on järkevää hankkia laittteet joilla saa haluamansa suoraan näkyville kuten kunnon televisio .
  Ei kukaan järkevä virittele Lidlin 7 euron pikku radiotakaan hi-fi laitteidensa äänilähteeksi.
 • Varmasti moni, jolla hubi toimii jättää kirjoittamasta tänne, koska tulee välittömästi tuomituksi. Kaivavat sen sijaan 3D-lasit ja popcornit esiin ja seuraavat sivusta, kun kaikista hubin ominaisuuksiin liittyvistä keskustelusta muodostuu valittajien ja sättijien valtakuntia.

  Ei kukaan tässä ketjussa ymmärtääkseni ole kirjoittanut, ettei hubin viosta saa kirjoittaa - toisaalta myös toimivuus on ominaisuus - uskoisin DNAn arvostavan sitä, että myös positiivista palautetta tulee, erityisesti uusien tai potentiaalisten hubin käyttäjien näkökulmasta.
  Ketju on kuitenkin perustettu HUBIN ominaisuuksista kirjoittamiseen, ei henkilön tai hänen mielipiteidensä mollaamiseen.

  Itse olen jo aiemmassa ketjussa kuvannut sen, miten käytämme hubia hyvin laajasti ja suuria ongelmia ei ole ollut - vuoden kokemuksella ei voi kuin todeta, että meillä hubi toimii, myös kovalevy.
 • Edelleen minulla on kaukosäädettävä pistorasia ja korjasi virtaongelmat pois hubista. Sille en voi mitään. Ei ole tarvinnut siitä virtoja katkaista, riittää kun laite on siellä välissä. Olisi vielä kiva jos saisi mustan ruudun ja WLANin kytkeytymään heti, kuten muissa laitteissa.
 • Meilläkin joutunut ihan pari kertaa nykäsemään virtapiuhan irti, yleensä päivityksen jälkeen melko pian tai jos hubi on ollut loman aikana käyttämättä. Yleensä riittää, että hubin käynnistää Androidia myöten silloin tällöin. Varmaan muutoinkin olisi hyvä tehdä kunnon sammutus aika-ajoin - vähän kuten uudemmissa pc:ssä tulee tehdä välillä restart.
  Musta ruutu on tullut pari kertaa ja sen jälkeen on maksukanavien valtuutus tullut vasta, kun on ottanut [OK] ja valinnut kansvanauhan kautta kanavan.
  Meillä hubi on päällä aamusta tai ainakin iltapäivästä myöhään iltaan. Yöksi sammutetaan aina.
 • Kysehän on ihan siitä mihin kiinnittää huomiota.
  Jos vuoden sisään on joutunut irrottamaan hubin piuhan vaikkapa 6 kertaa, tarkoittaa se 2 kk:n yhtäjaksoista häiriötöntä katselujaksoa monipuolisella käytöllä. Tallennukset toimii sekä verkossa, että kovalevyllä. Aiemmin käytössä ollut Wbox HD3 buuttaili päivän sisään useamman kerran ja tallennukset katkeili tai jätti tallentamatta. 
  Mitään sellaista vikaa hubissa ei ole, että päivittäin käyttö ärsyttäisi. Toimii maksukanavat sekä eri sovellukset. En ymmärrä mitä sellaista olisi, että jaksaisi vinkua täällä ”kun mikään ei toimi”. Äänien kanssa on ed korjattavaa, mm meillä ainakin verkkotallenteissa ääni on melko hiljainen, mutta siitä selviää laittamalla ääntä lisää. En tunne tarvetta siitä jatkuvasti jupista täällä.
  Lisäominaisuuksia toki olen toivonut, mm jatkuva tallennus maksukanaville. Sitä odotellessa.
 • Justhan tuossa viikko sittenkin kerroit ettei tallennukset toimineet ja piti käynnistää Androidia myöden uudestaan. Mutta joo, olet oikeasssa, kyse on siitä mihin kiinnittää huomiota. Jos jättää ongelmat, viat, puutteet ja muut bugit huomiotta, niin ihan loistava laite. Tosin tuolla ajattelutavalla on aika moni muukin....
 • Onko jatkuvan tallennuksen kanavasidonnaisuutta ikinä tulossa? en usko että olen ainoa jota riepoo yhden ohjelman jatkuvan tallennuksen ohjelmoinnin aiheuttavan kaikkien samalla nimellä tulevien ohjelmien tallentumisen jokaiselta mahdolliselta kanavalta. Entä ajastusten tarkistus? Jos joskus jostain näkisi mitä kaikkea on ajastettu.. Wboksi oli ajoittaisesta buuttailustaan huolimatta varsin kelpo kapine näin peruskäyttäjän näkökulmasta, mutta kun menin hubikauppoihin suostumaan niin olisi hirmu kiva jos olisi näissä tallennusasioissa jotain valoa tunnelin päässä.
 • Minulla on aikaisempaa kokemusta ELISA viihteestä ja sen perusteella kyselen kasnioista. Saako tallenteet jotenkin kansioihin? Täälläkin puhutaan kansioista, mutta miten niitä luodaan ja käytetään? Elisalla se on helppoa. Niitä voi luoda vapaasti ja tallennusääntöjen yhteydessä ohjelmat ohjattaan niihin.
 • @JuhaR Hubissa kansiot muodostuvat automaattisesti sarjoille, mutta omia ei voi tehdä.
  Samoin taitaa olla verkkotallennuksessa mobiilissakin.
 • Eka kerran tänään sen boxin tällä viikolla avasin, ei se taas toiminut: DNA TV on pysähtynyt. Mikä perkeleen namiska se "Tallenna aina" on kun siitä mitään tapahdu paitsi kuin laitteen kaatuminen? Lukisi edes että pysäytä DNA TV.  

  Mitä tuo minulle tarjoaa? Mustaa ruutua, kaatuilua, jumimista, sekoilua tallennusten kanssa, viikoksi kadonnutta ohjelmaopasta ja hakusessa olevaa nettiä... Firmiskin on uusin mutta sama jatkuu. Ei ole koskaan kuunaan päivänä ollut noin surkeaa vempelettä.

  Pääseekö tästä paskasta tappelematta eroon? Siihenkin virtaa kyllä riittää mutta ei enää itse laitteeseen. Ei sillä ole käyttöä kun se on melko tavalla käyttökelvoton, on joutunut hankkimaan antennivahvistimen, haaroittimen ja kiintolevyn televisioon. Kakkosvirittimen virkaa tuossa hoitaa mutta niitä on nyt olemassa toimiviakin.
 • tpk_68

  Pääsee
  Laki on tässä puolellasi
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/ • Cool down, hei sehän on vain Hupilaite, siis DNAHubi.
  Ei kannata haistatella tai heittää veiviä nurkkaan, koska pian tulee Hubiplus-laite, kun jaksetaan kärsivällisesti antaa asiallista palautetta ja toiveita. Jookos :-). "Vixxx mitä säätöö", totesi Kimi Ferrarin tallille ja Mersu se vain voittaa, kera Bottas se vain ajelee hissukseen kakkosijoja. Nyt asiaan: Yhden kaukosäätimen kannattaja tässä vielä toteaa:
  Samsungin kaukosäädin osaa Gigantin myynnin mukaan ohjata Hubia ja Samsungin Soundbar tottelee muidenkin telkkareiden kaukosäätimiä (TM-testi, jossa JBL:n Soundbar voitti, tottelee myös muita kakeja). Kuvan laatu on varmaan, kuten moni totesikin (lähes kiivaastuneessa) keskustelussa, muissa huipputv-laitteissa (Oled) parempi kuvan laatukuin Hubissa. Hubin kuvan laatu on mielestäni ihan riittävä 50" televisiolle. Jos vaikkapa Varasto 2 leffa DNA-vuokraamosta ja naurun seasta ei huomanne kuvan laadussa mitään heikkoa. Makuasioita tosin. Silti olen vieläkin sitä mieltä, että Hubi on toimiessaan ihan yes.
  Android-Philips markkinoille tullessaan oli lähes raivostuttava, mutta päivityksillä tokeni (jäi Android version 6.0 tasolle). Hubin käyttömukavuus ja vapaa Android-kaupan tarjonta on se clue.  Samsung ja LG pitävät omaa rajattua sovellutuskauppaansa. Tekniikka menee silti lujaa eteenpäin, että Hubiharmitus on lyhytaikainen, mutta harmi ja komppausta niille, joille on sattunut Hubista  se tuotannossa hutiloitu ja muuten buginen "maanantai-perjantaikappale". Pienillä fixauksilla DNA voi televisioiden sijaan myydä suuria näyttöjä ja niihin integroituvia Soundbareja. BT:n yhdistäminen tai jopa Chromecastin Wlan-Audiopalikka voi olla ratkaisuna tuohon ääniongelmaan. Antennihaaroittimella voi toki katsoa Hubia ja loistavaa äly-Oled-televisiota, mutta kikkailu ei kiinnosta.
 • @JPL
  Onko sulla kovoa tuossa hubissa?
  Tuossa laitteessa on niin paljon perustavaalaatua olevia ongelmia, että ei se toimi edes tallentavana digiboxina. Jos jätetään bugit pois, eli mustat ruudut, äänet ym selvät ongelmat, joita joillain esiintyy. Niin tallennus tuolla on ihan lastenkengissä.

  Niin mihin sitä kovoa tarttee, no maksukanavat ei muualle tallennu ja DNA:n pilvessäkin on usein ongelmia tekstitysten kanssa tai ohjelmat tallentuu miten sattuu.

  Castaus on ihan onneton ja laitetta myydään sellaisena kaikkivaltaisena olohuoneen keskuksena, kuitenkaan sillä ei voi katsoa esim Lätkää Telia TV:stä tai HBO:n sisältöä. Ei vaikuta kaikkiin käyttäjiin, mutta selvästi ei aja sitä asiaansa, jos puhelimellakin mennään edelle + (chromecastilla TV:n näytölle.)

  Ja edelleen jos omaan käyttöön tuntuu sopivalta, niin siitä vaan, mutta pitää myös ymmästää negatiiviset viestit hubista (en epäile yhtään että sinulla siinä olisi ongelmia, kaikki ei vaan voi hyväksyä asiaa 😀 )
 • Siinä on vaan se ongelma, että dna tosiaan kauppaa laitetta lähinnä ”the all mighty” -statuksella. Ja vaikka nyt kuinka Sarzun mielestä kaikkien pitää vaan ajatella, että paska on ihan jees, eikä haittaa, niin minusta on oikeus vaatia sitä mitä laitteesta luvataan. Ja jos se on kaikkine vikoineen jonkun mielestä ihan fine, niin mitä siitä tänne huutelemaan jatkuvasti, kun se ei oikeastaan johda mihinkään? Ihmiset jotka vaativat laitteelta niitä myyntilupauksissa mainittuja ominaisuuksia, lienevät siihen oikeutettuja? Toki minun puolesta saat mainita joka välin, että sinua ei viat haittaa ja olet täydellisen tyytyväinen, mutta kuten huomaat, se ei johda mihinkään muuhun kuin kiistoihin, kun hubi ei juuri kehity sillä ”ihan hyvä se on” -asenteella.
 • Onks siellä Dna:n päässä sattunut nyt jotain kun meillä on reistannut koko viikonlopun hubi. Tallennukset eivät ole kaikki pilveen onnistuneet. Kuva nykii ja pätkii. Netflix ei käynnistä leffoja lainkaan. Äskön koitin suosituksista katsoa Youtubea: koko boxi meni täysin jumiin. Spotify pätki aikansa ja kaatui sekin. Cromehan ei toimi käytännössä milloinkaan ja siitä on hiipunut pelko takaraivoon: onko koko hubi rakennettu halvoista ja huonoista osista ja ei tule milloinkaan pelaamaan? Meilläkin tämä hubin käyttö on alkanut rassaamaan perhesopua:( Dna:n asennetta kuvaa se, ettei näitä epäonnistuneita tallenteita ole mitenkään kommentoitu.

 • DNAlla on ollut loppuviikosta laajakaista häiriöitä ainakin Helsingissä. Kannattaa katsoa häiriötietoja.
  Mikäli netti on ollut pois päältä, kannattaa laite käynnistää ihan Androidia myöten, jotta toimii kunnolla.
 • Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

  Hienon aktiivista keskustelua on ollut hubiin liittyen, mutta viikonloppuna keskustelu on päässyt useamman käyttäjän toimesta lähtemään enemmän kuin hieman raiteiltaan. Muistutuksena nyt siis kaikille, että pidetään keskustelun pääpointti otsikon aiheessa. Mikäli asiatonta tai toisiin käyttäjiin negatiivisesti viittaavaa kommentointia edelleen esiintyy niin joudumme harkitsemaan kommentointioikeuksien rajoittamista. Kaikki asiattomat ja aiheeseen liittymättömät kommentit on nyt keskustelusta poistettu, joten pyritään jatkossa taas pitämään keskustelu asiallisena. Sekä negatiivisia että positiivisia kokemuksia saa jakaa, mutta ensisijaisesti ketjussa on tarkoitus kommentoida hubin ominaisuuksia ja keskustella kehitysideoista. Jatketaan siis jälleen keskustelua aiheeseen liittyen ja asiallisissa merkeissä, kiitos!


  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Itseäni kiinnostaisi ymmärtää, onko kaikki vika koodissa (ts. voiko edes teoriassa tulla joskus kuntoon...), vai onko myös raudassa vikaa tai ainakin  maanantaikappaleita. Vai onko peräti tässä tapauksessa niin, että ainoastaan ne maanantaikappaleet toimii :).
  Liki kaikki viat, mitä täällä on raportoitu löytyy ainakin omasta boxista. Live-katselun ongelmien kanssa tulee toimeen, kuvan saa kiroilun ja workaroundien kanssa aina ennen pitkää näkyviin (ei niin, että tämä olisi hyväksyttävää). Mutta kun lähes kaikki kovalevytallenteet maksukanavilta epäonnistuu, sitä ei korjaa millään jälkikäteen.
 • @Ville Partanen

  Onko virtanappulan virransammutus toimimattomuus bugi? Toimii siis ainoastaan DNATV-ominaisuudella. Tähän tuskin saa asiakaspalvelusta vastausta tai vaihdattamalla kakea (joita ei ole edes ilmeisesti saatavissa) tai vaihdattamalla laitetta.
 • @JJJN
  Semisti häiritsee väite, että hubi ei toimi Telia TVn tai HBOn kanssa, koska se pitää paikkansa. Sylttytehdas molemmissa on kuitenkin Telia ja HBO tällä kertaa.
 • Jarin viestiin liittyen, niin onko DNA:lla ihan itsellä ollut testissä uudempia android versioita? Se jo selkisi että tarpeeksi vakaata versiota ei ole, mutta onko testattu näitä "epävakaita"?

  Kun on luvattu että uusi android korjaa lukuisia virheitä ja tuo ominaisuuksia/yhteensopivuuksia lisää, niin perustuuko nämä väitteet mihinkään faktaan?

  Ja sen verran vielä viikonloppuun, että ei pitäisi kirjoittaa keskustelupalstalle mitään, jos ei ole valmis keskustelemaan omista kirjoituksistaan yhtään.
 • Määrittele "vakaus". Mulla on ollut laite päällä vuoden 24/7 eikä se sillä perusteella ole kovin epävakaa verrattuna mihinkään laitteeseen. En väitä että peilaantuu kenenkään muun käyttöön enkä ota tällä mihinkään muuhun asiaan kantaa.
 • En minä niistä uudemman androidin vakausongelmista mitään tiedä. Partanen niistä itse kertoi jossain viestissä.

  Yksi ongelma hubissa on kun suurinosa ostajista varmaan ei edes tiedä mobiili androidin ja Android TV käyttöjärjestelmien eroja, itsekin olen törmännyt pari kertaa ihmetykseen että miksi tällä hubituksella ei toimi samat sovellukset kun puhelimella.
 • pablo
  Mitä tarkoitat sylttytehtailla?
  Etkö ole huomannut että ei se DNA-TV  sekään näy Elisan tai Telian purkeilla eli laitteet ja operaattorikuohtaiset erot ovat aina juttuja ja asiakkaan pitää ostaa se mikä vastaa omia vaatimuksia ja ohjelma haluja.

  Ei kenelläkään operaattorilla tai sisällön tarjoajalla ole velvollisuutta jakaa joka hubiin tai televisioon tarjontaansa mutta bisnes mielessä tietysti tuohon pyritään silloin kun kyse on maksukanavista.

  Sama myös kääntäen että jokaisen boxin valmistajan kannattaisi taata että heidän laitteensa oli mahdollisimman laajati yhtensopiva mutta tuo ei tietysti toimi operattorikohtaisissa purkeissa ja sen nyt jokaisen luulisi ymmärtävän että syy on siinä että ensisijaisesti pyritään pitämään omat tarjonnat vain omilla hubeilla katsottavissa.
 • Tarkotin just sitä mitä kirjoitit - ei riitä että jo pelkkä urheiluskene on pilkottu eri tarjoajille vaan että vielä operaattorit vaikeuttavat lisäahneudellaan asiakkaan tilannetta. Min en halua maksaa kuin yhdelle kaapelioperaattorille stb-kanavista tai laatikosta. Elokuvia näkee sitten mistä haluaa valita yhdellä laatikolla tai ilman.
  Tekniikan myötä asioiden pitäisi yksinkertaistua, mutta se ei ole yhdenkään operaattorin halu.
 • Uusimman softan myötä minun, toiminnallisuusien rajoissa, ihan ok toiminut tv hubi on ruvennut jäämään jumiin, ei herää aina kakella standbysta, maksukanavien ajastettu tallennus kovalevylle muuttunut epävarmaksi, eli tallentanut mustaa ja eilen vielä kohtuu erikoisesti tallensi mtv max hd:n sijaan cmore seriestä (eli tallenteen otsikko oli oikein mutta itse tallennus eri kanavalta), ja sitten vielä suunnilleen kerran päivässä hubi herjaa DNA TV:n kaatumisesta mutta jatkaa kuitenkin kaatumatta.

 • Ensin pahoittelut että vierähtänyt vastaamisessa taas pidempi tovi... ei yksinkertaisesti ole aika riittänyt tänne vastaamiseen.

  Alkuun info että olemme tekemässä tod. näk. ensi viikolla DNA TV sovelluspäivityksen. Kyseinen päivitys ei tuo mitään uusia ominaisuuksia mutta se hieman muuttaa taustajärjestelmien kanssa "keskustelua". Päivityksen myötä valmistaudumme nostamaan verkkotallanteiden laadun HD resoluutioon.

  Pablo

  En ihan ymmärtänyt tätä ”kaukosäätimen virtanappia”. Jos sitä painaa lyhyen aikaa niin laitteen pitäisi mennä standby tilaa. Jos painaa pitkään niin laite kysyy ”haluatko sammuttaa”. Jos valitsee ok niin laite sammuttaa itsensä kokonaan.

  Wbox:ssa ei ollut sovelluksia vaan kaikki tehtiin DNA toimesta. Hubi on Android TV laite johon sovellukset tulevat muualta kuin DNA:a. DNA ei voi vaikuttaa muihin sovelluksiin.

  Tällä hetkellä Hubin äänenvoimakkuudet on tasattu DVB speksin mukaan. Ongelmana on, että sovellusmaailmassa ei ole olemassa mitään virallista speksiä ja siten tällä puolella äänenvoimakkuuksissa voi olla koviakin eroja. Parhaillaan tutkimme jos voisimme jollakin tavalla ”buustata” muiden kuin DNA TV sovelluksen ääniä…. mutta edelleen painotan, että näiden sovellusten äänenvoimakkuus pitäisi säätää suoraan siitä sovelluksesta (kaikki sovellukset käyttävät jotain playeria jonka ulostulon voimakkuutta voi säätää). Jos / kun buustaamme lähtökohtaisesti kaikkea, käy niin, että ne sovellukset, jotka nyt ovat fiksulla tasolla, ovat kohta ”yli”.

  Arska – Ollaan tekemässä kovalevyyn parannuksia. Edellyttää firmispäivitystä (Android) ja tavoite olisi saada seuraavassa versiossa ulos.

  Odotellaan yhtä sitä ihmettä –

  Verkkotallanteiden käyttäminen on tällä hetkellä tavattoman yleistä. Tästä syystä oletin että kun puhuit kuvallisesta kelauksesta niin puhuit verkkotallenteesta.

  Kovalevytallenteiden kuvallinen kelaus ei tosiaan vaadi mitään taustajärjestelmään. Tällä hetkellä tällainen asia ei kuitenkaan ole kehitysputken alkupäässä.

  Missä sovelluksessa pitää asettaa ”bypass” jotta onnistut saamaan monikanavaäänen mutta sama monikanavaääni ei tule asetuksella auto?

  Vikaa pukkaa – Häviääkö verkko Android vai DNA TV päivityksen jälkeen. Tiedossa olevaa vikaa ei tuossa pitäisi olla.

  Sarzu – Katsotaan jos saataisiin tuo fokus tuhoamisen jälkeen paremmin kohdalleen

  Lissu – Jatkuva tallennus kovalevylle per kanava on tulossa. Verkkotallenteisiin vastaa ei ole ihan hetkeen tulossa

  Jari / Sami S  / Mustasta ruudusta valittajat – Todella suuri kiitos muutamalla forumaktiiville. Ollaan saatu teiltä hyvää logia ja näyttäisi siltä että saatiin bugi kiinni jossa käyttäjällä musta ruutu mutta musta ruutu poistuu kun käy vaikka Yle areenassa. Ongelma koskee tiettyjä TV malleja. Korjaus työn alla ja vaatii Android päivityksen.

  JJJN – Uuden Android päivityksen kanssa tehdään koko ajan töitä. Ymmärrän erittäin hyvin, että käyttäjän näkökulmasta tämä tarina voi vaikuttaa ”kusetukselta” koska päivityksessä kestää, mutta ihan oikeasti duunia tehdään koko ajan. Softan laatu vaan ei ole sillä tasolla että päivityksen voi vielä julkaista. Innokkaimmat teistä voivat varmasti Googletella ja sitä kautta selvittää ketkä kaikki siihen softaan laatuun vaikuttavat…. virallisesti voin vain kommentoida että niitä kumppaneita on monta.

  Yleinen huomio: Päivityksen jälkeen kannattaa tehdä virtaresetti, helpottaa kummasti tilannetta jossa kovalevy kadonnut


  Täällä oli viikonloppuna ilmeisesti hieman sanallista taistelua. Nyörä pyyntö olisi että jätetään taistelut jonnekin muualle ja keskitytään asiaan eli siihen mitä toivotte Hubille. Ja toki yleisesti saa palautetta antaa .

  Sellainen info vielä loppuun että olisin etsimässä loppuvuoteen muutamia loppukäyttäjiä testaamaan sovellusversiota etukäteen. Jos tällainen kiinnostaa niin laita allekirjoittaneelle postia etunimi.sukunimi (a) dna.fi. Mukaan lyhyt perustelu miksi testaus kiinnostaa, käytetyt laitteet sekä tieto kuinka paljon DNA TV:ä käyttää viikkotasolla (jos voi eritellä mobiili vs hubi vs tietokone niin erinomaista)
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • No mitä jos downgreidaatte sitä stbn äänitasoa, kun se on teiltä lähtöisin?
 • Koko ajan vetoatte siihen, että ette voi sovelluksiin vaikuttaa, kun ne ovat muiden tekemiä, mutta pitäiskö teidän muokata kenties sitä hubia niin, että muiden tekemät sovellukset (jotka kaikissa muissa laitteissa toimivat) toimisivat myös siinä? Voin tulla betatestaajaksi, jos tarjoat minulle hubin. Omani palautin, kun keskenkutoisesta tekeleestä täyttä hintaa maksamaan ala...
 • Jos  äänet olisi teillä ”buustattu” niin että ovat lähdössä samalla volyymillä niin hyvin todennäköisesti sitten ne olisi asiakkaidenkin laitteissa  tasan.

  Tämä vola ongelma on sikäli merkillinen että jo vuosikymmeniä sitten halvoissa nauhureissakin oli automaattinen tason säätö .

  Eikös jo spekseissä lähetyskekniikassa säädetä arvot joilla signaalit lähtee talosta eikä niitä tuupata maailmalla millä äänenvoimakkuus tms. sattuu arvoilla?

  Itse kun on törmännyt monenlaiseen kalustoon niin muistan nähneeni jonkun laitteen jossa oli mahdollisuus laittaa automaatilla tasot niin ettei kanavaa vaihdettaessa vola muutu mutta en todellakaan muista enää merkkiä.
  Kompressori tai limiitteri tekniikka taas ei voi käyttää koska se vaikuttaa dynamiikkaan ja noita säätöjä sitten löytyy jo paremmista kotiteattereistakin.

  Testaaja juttu on hyvä kunhan valitaan sellaiset testaajat jotka tajuavat hommasta jotain ja erottavat esim. sen tuleeko se monikanava ääni hubistä lähetyksen mukana vai muuttaako joku soundbar kaikki signaalit virtuaalisesti monikanavaiseksi.

  Toiseksi testiympäristön tulisi olla ihan perus puhdas eikä niin että hubin perässä sitten on miljoona värkkiä haaroituksineen la sisävimpaimineen.
   
  Komppaan  jupe:n mielipidettä siinä että kyllä teidän tehtävä on saada hubi toimimaan samoin kuin muutkin laitteet toimivat samoilla kanavilla tai videokirjastoissa eikä muiden tehtävä ole valmistaa tavaraa joka toimii hubissa.
  Sen verran monta android laitetta on tulluit nähtyä jotka toimii moitteeta vanhemillakin softilla.
  Herää edelleen kysymys että onko haukattu liian iso pala kakkua vai onko leipuri ollut  huono.

 • applikaatioden data EI TULE DNAn kautta. Muuten kiva. Eli kaapeli- tai antennisignaaliin äänen lähtötason lasku.
 • @DNA Ville Partanen 

  Ihmetyttää sisälukutaitosi Ville. Jos kerron että asetuksella "AUTO" eivät Dolby-äänet kulje HDMI:n kautta televisioon. Ainoa tapa saada Dolby-äänet kuuluviin on käyttää asetusta "BYPASS" HDMI-asetuksissa - mikä saa kaiken muun kuin Dolbyäänikanavien äänet suurelle särölle ja TV-hubiin asennettujen aplikaatioiden äänet mykäksi.

  Missä sovelluksessa - kysyt. Ihan DNA-TV-söhläyksessä. Miten tämä asia pitää sinulle rautakangesta vääntää että menee perille??? Moneen kertaan olen asian kertonut, onnistumatta. Laittaa ajattelemaan että kuulija ei halua ymmärtää esitettyä ongelmaa.
  Ja aivan kuin et itse käytä koko DNA-TV-sovellusta ja ainakaan sinulla ei ole kotiteatterilaitteita lainkaan  - toivotaan että edes DNA:n toimistolla on sinulle hankittu laitteet joilla voit palveluja kokeilla. 

  Ei voi olla vaikeaa asia todeta. Itse sen todennut jo kolmen laitteen kohdalla, siis kolme eri TV-hubia ollut käytössä ja sama toistuu.

  Eikö Ville osaa antaa periksi vai eikö osaa itse asiaa todentaa? Tuntuu perin oudolta. TV-hubi hiljenee heti kun sen laittaa HDMI-ulostulosta asentoon "BYPASS". Ainoa minkä läpi ääniä ylipäänsä saa kaikista äänilähteistä on "PCM".

  Vuosi on ihmettä ooteltu, sitä ei kuulu eikä näy..
 • Jonkun aikaa nyt DNA hubia käyttäneenä pakko myöntää, ettei ihan odotukset ole täyttyneet. Luulin pääseväni ChromeCastista eroon (ei todellakaan), samoin MediaCenteristä (eipä kannata sekään) kuten myös WBoxista. Wbox on ainoa, joka on poistunut hyllystä ja sekin sen takia, että tallennukset voin tehdä TV:llä. Kunhan ensin laitoin antennihaaroittimen, jota ei tullut hubin mukana. (Miksi ei?)

  Hubin kautta ei voi katsoa TV:tä, castaus ei toimi, Kodi tökkii jatkuvasti ja laite jumittaa. Onpa loistava laite. Viimeksi tänään meni niin jumiin, ettei kaukosäätimestä suostunut edes sammumaan.

  Ainoa positiivinen asia on se, että enpä hubista mitään joutunut maksamaankaan. Hinta-laatusuhde kohdallaan.
 • @kuitumies 

  Noista äänistä. Mulla ollu kans digiboxeja jo ainakin kymmenen vuotta sitten joissa pystyi voluumit säätämään kanavakohtaisesti.
 • Holy cow  😀
  Luitko mitä Ville sanoi buustaamisesta?

  Kai ymmärrätkö  mitä on digitekniikka ja mitä tapahtuu jos kaapelin signaalitasoa lasketaan ?
  Itse sanoit että "applikaatioden data EI TULE DNAn kautta "

  Millä siis sinusta  DNA sitten muuttaa tasoa kun juuri tavallaan kumoat itse tuolla sen?
  Miten se tason lasku sitten koskisi vain voimakkaista ääniä niin että hiljaioset jäisi ennalleen.

  Ei kaapelisignaalin tasoa voi tiputtaa vain niin yksinkertaisesti "vääntämällä nuppia pienemäälle"
  Pistä hyvä mies Villelle ohjeet miten homma hoituu 😀

 • Äänitason säätäminen ja signaalin heikennys samoja asioita?
 • Tajuatko että kaapelisignaali digisignaali on bittitekniilla eikä vanhaa analogia jossa signaalin laskeminen toimii kuten volapotiukassa?

  Kaapelissa tai antennissa kuten mainitsit digisignaalin lasku ei toimi kuten vissiin nyt luulet mutta olkoon.
  Tuota toista osiota että kaikkien äänien suhdetta et vissiin kanssa ajatellut että ne putoaa sitten samassa suhteessa sinun teorissa

  Pitäköön joku muu sen teoriatunnin asiasta sinulle  muualla kuin  palstalla 😀
 • Taitaa lukutaidon puute vaivata siitä ensinmaininnutta horisijaa.
 • Vaikkapa Yle Areenan data tulee hubille suoraan Yleltä-> äänentaso y.
  Kaapelikanavien data tulee DNAn kautta-> äänentaso x.
  Mitäpä luulet kumpaan voi vaikuttaa helpommin, ettei laitteseen tehdä muutoksia, jotta keskinäinen balanssi olisi edes siedettävä. Jos se ei ole välttämättä mahdollista edes hubilla.
  Sitä miten kaapelisignaali tähän sinällään mitenkään liittyy, on omaa keksintöäsi. Joku perustaso äänille on olemassa ja se on sellaiseksl jossain SÄÄDETTY. Potikalla tai ilman. Se mikään random säätämättömis oleva suure ole.
 • Kun hubista avaa, vaikkapa Areenan, jotuu volaa nostamaan ja paljon, jotta ollaan samassa tasossa. Kun suljetaan Areena, niin hubin volahan on silloin liian ylhäällä, ja tulee kiire  laskemaan sitä. Koko ajan olen siis säätänyt hubin volymea!! Jos voisinkin vain tuossa tapauksessa säätää Areenan volaa, niin palatessa hubiin, olisin lähtötasossa?? Vaikea toteuttaa vai?

  Ja toinen asia: verkkoon roskakori, että saa palautettua vahingossa poistetun tallenteen! Perusasia?

  Kolmas asia: Kovalevytallennuksen ennen/jälkeen eri aikamääre! Perusasia?
 • Tätä palstaa nyt puoli vuotta seuranneena ja yhtä kauan hubin käyttäjänä olleena on mieleen tullut muutama ajatus. Ensinnäkin ongelmat käyttäjillä ovat mitä moninaisimmat ja suuresti vaihtelevatkin. Itselläni ollut joitakin täällä esiintyneitä vaivoja ja vikoja, joista osa korjaantunut ajan myötä päivitysten yhteydessä tai jostakin muusta syystä. Viat kuitenkin ymmärrykseni mukaan myös hyvin yksilöllisiä ja harvemmin esiintyviä, joita en ainakaan itselläni ole huomannut olevan. Tästä syystä tuleekin väkisin ajatus, että vika on itse kunkin hubiboxissa/sen kaukosäätimessä, omassa muussa laitteistossa, omissa liitännöissä jne. ja etenkin em. kombinaatioiden yhteensopimattomuudessa. Missään nimessä en tarkoita, että itselläni homma toimii täydellisesti, mutta tällä palstalla ilmitulleiden ongelmien kirjo ja niistä tullut harmitus on niin runsasta, että ihmettelylle on aihettakin.
  Jonkinlainen kooste tai listaus DNA:n toimesta kaikista vioista, ongelmista ja harmituksen aiheista joita tälläkin palstalla ja muutakin kautta on esitetty, voisi olla paikallaan. Em. listaus sitten tänne esille lukijoiden nähtäväksi ja tätä kautta voisi moneen ongelmaan löytyä jopa ratkaisukin käyttäjäkokemusten avulla. Elämme kuitenkin kehittyvässä maailmassa.
 • @Ville Partanen

  Milloin verkkotallenteisiin on tulossa mahdollisuus asettaa tallennussääntö koskemaan vain yhtä kanavaa. Se, että palvelunne tallentaa annetulla hakusanalla kaiken mahdollisen, kaikilta mahdollisilta kanavilta on aiheuttanut sen, ettei tallenteita tässä taloudessa enää katsella, eikä uusia sääntöjä myöskään tehdä.

  Kaikilla asiakkailla ei ole kovalevyä käytössä ja tänne sitä ei myöskään ole tulossa. Hubi ja DNA TV -palvelu lähtee taloudesta heti kun määräaikaisuus päättyy.
 • Niin. Osa vioista voi olla käyttöympäristöstä/laitekompinaatioista johtuvia, mutta niinkin montaa digilaitetta/boksi/rv/tykki ym kompinaatiota eri laitteilla käyttäneenä voin kyllä sanoa että: Missään ei ole ikänä tullut vastaan näin raakiletta ja kokonaisvaltaisen surkeasti toimivaa laitetta kuin tuo hubitus on. Vikojen korjaantuminen kestää iät ja ajat ja aina ilmenee jotain uutta! Ei voi muuta sanoa, kuin että : korkea aika olisi jo kompensoida puutteita asiakkaille. 🤔
 • Viimeisen viikon aikana on hubi alkanut jumimaan monta kertaa päivässä, Youtube ei toimi enää päivitettynä, ohjelmakirjastojen toisto lagaa. Cmore kanavat sulkeutuu itsekseen, puhelimen kautta ja appi toimii...Kimi Räikköstä lainaten. "V***u mitä säätöö"
 • Mites kun tuo hubin netflix ei toimi? Pistää ohjelman käyntiin niin jää pyörimään lataus siihen 24%. On poistettu päivitykset ja uudelleen asennettu. Tv:n omalla ja ps4:lla toimii hyvin.
 • @ZekeD Sama homma oli Ruudun kanssa eilen, C Morekin käynnistyy aika vaivalloisesti.
  Onneksi löytyy sovellukset myös suoraan tv:n kautta.
 • @ZekeD Itsellä sama homma noiden kanssa, kaikki lagaa, Areena, Netflix, Cmore, Viaplay... Virrat pois johdosta ja sitten vähän aikaa ok. TV;n Netflix toimii moitteetta (äänetkin selkeämmät). Puhelimella Areena, Youtube ym. toimii kunnolla vaan ei hubin kautta.
 • Eilen jumitteli mullakin hubi, yritin peruuttaa yhtä tallennusta niin katos epg:n tiedot kokonaan, kaukosäätimeen reagoi ihan todella hitaasti. Pikasammutus ei auttanut, ”dna tv ei vastaa”.. pariin kertaan kunnolla virrat pois niin löyty taas epgkin ja kaken käskyjäkin alko ottaa normaalisti vastaan.. Epävarma kapine.
 • Itse olen vuoden verran käytellyt, aina silloin tällöin pikasammutuksia, jumituksia etc. mutta nyt viikon ollut sellaista kuraa koko hubi että rauhalisellakin miehellä paloi pinna ko. laitteen kanssa. Sitä kun sohvalle pistää köllölleen ja ajattelee nyt olisi tuokio leffan tai sarjan parissam niin vielä mitä. Just ko on pitkälleen päässyt niin jo taytyy ylös nousta virtoja katkoon ja uudelleen käynnisteleen...
 • Eli tuon laitteen kanssa ei voi koskaan olla varma mitä tapahtuu, varmaa on vain se että aina tapahtuu.
 • Odotellaan aina sitä ihmettä - Hubissa kannattaa käyttää vain kahta asetusta koska niillä pitäisi kaikissa tapauksissa toimi ääni.

  AUTO - Hubi lähettää äänisignaalin läpi siinä muodossa kun se sovellukselta tulee. Jos sovellus lähettää DD5.1 ääntä niin läpi tulee DD5.1 (esim Netflix tai DNA TV kanavat joissa 5.1 ääni). Jos sovellus lähettää stereoääntä niin läpi tulee stereo.

  PCM - Hubi lähettää kaiken aina ulos stereona.

  Bypass asetusta ei siten tarvitse koskaan käyttää. Tästä syystä kysyn uudestaan: Onko sinulla tiedossa jokin sovellus jossa monikanavaääni ei toimi asetuksella AUTO mutta se toimii asetuksella Bypass?
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Lissu - Hubin käynnistymiseen liittyen: Jos/kun Hubilla ei ole EPG tietoja tallessa niin Hubi lähtee lataamaan niitä verkosta käynnistymisen yhteyessä. Siten tällaisen käynnistymisen jälkeen käyttöliittymä voi tahmata kunnes kaikki datat on ladattu. Jos nettiyhtyes on hidas niin latauksessa voi kestää aika pitkään (5-10min). Tässä tilanteessa ei kannata vetäillä virtoja irti vaan odotella että EPG tiedot ovat latautuneet ja näkyvillä.

  Toinen hidastuminen voi tulla siitä että Hubi päivittää taustalla sovelluksia. Jos edellisestä käytöstä on pitkään, sovelluksia on paljon ja nettiyhteys hitaanpuolinen, voi näiden päivitys kestää vielä aika tavalla enemmän kuin 10min. Latauksen jälkeen Hubi myös asentaa päivitykset. Tässäkin tapauksessa kannattaa odottaa että sovellukset ovat päivittyneet sen sijaan että vetäisee virrat irti.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville
  Mistä tuon ääniasetuksen löytää?
 • @ville
  Hubi oli ollut tossa eilisessä jumitilanteessa päällä jo useamman tunnin, niin kuin joka päivä mulla. Epg:n tiedot hävisi ja tahmailu alkoi kun yritin poistaa juuri ajastamaani tallennusta, ihan kuin olisi siitä solmuun mennyt. Päivitin hubin heti kun viimeisin päivitys oli saatavilla. "Dna tv ei vastaa"- herjaa en ihan alkua (kesäkuu) lukuunottamatta muista nähneeni. Netti meillä on teidän valokuitu Plus lisänopeus 200, helsingin kantakaupungissa...
 • Siis yritin poistaa tekemääni ajastusta, en tallennetta.
 • Sarzu - Ulkomuistista tulee joten termit ei välttämättä tässä oikein:

  "mökki" nappia eli android kotivalikko > asetukset > lähdöt > hdmi > ääniasetukset > tästä valitsee AUTO niin Hubi tukee monikanavaääntä.

  Silloin kun Hubi laskee DD5.1 signaalin / monikanavaäänen läpi niin äänenvoimakkuussäätö ei toimi. Tämä ei ole bugi vaan ominaisuus. Tässä tapauksessa äänenvoimakkuussäätö pitäisi tehdä kotiteatterijärjestelmästä.

  Lissu - Tuossa tapauksessa kyse ei voi olla päivityksistä. Ongelma voisi olla kovaleyvyn käsittelyssä ja siten totaalisen jumiutuneesta Hubista. Seuraava DNA TV päivitys hieman parantaa levyn toimintaa (ensi tiistaina ulos) mutta suurempi parannus on tulossa Android päivityksen myötä
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Kiitos, löytyi!
 • Kun tässä muutamat kertoivat miten eilen oli ollut ongelmia Hubin kanssa niin täällä sama; emännän kanssa Maajussin Morsianta vielä iltamyöhällä koitettiin katsoa mutta eihän siitä mitään meinannut tulla kun vähän väliä lagasi. Virtajohtobuuttaus auttoi aina vähäksi aikaa. Ensin DNA TV ja sitten siirryin Cmoren puolelle, mutta sama tarina siellä. Jotain verkkoyhteyttä tms taisi herjailla. Samaan aikaan kännykkä oli kuitenkin verkossa ihan ok.
 • Häiriötiedotteissa, kts 9.10.2018:
  https://www.dna.fi/tuki-netti?type=resttukari1&id=69575

  Korjattu: Kunnossa: DNA TV Hubi / Kaapeli / Maksukanavat eivät toimi, johtuu päivitystyöstä.
  Häiriön alkuaika: 09.10.2018 10:25

  9.10.2018 klo 14:00 Vika korjattu. Järjestelmät saatu salauksen osalta kuntoon. Jos maksukanava näyttää punaista lukkoa, niin suositellaan asiakasta tekemään Hubille uudelleenkäynnistys.
  ​9.10.2018 klo 11:00 Kaapeliasiakkaiden Hubeissa maksukanavat eivät näy, ruutu mustana, infopalkissa punainen lukko. Liittyy aamuiseen VMX -päivitykseen, jota jatketaan klo 16:00 saakka.
  Pahoittelemme häiriötä.
 • Hubin tietoturvapäivitys toukokuulta ja viimeisinkin mikä Android M versioon on saatavilla oli elokuussa...enää ei tätä versiota tueta. milloin Hubi päivittyy? toivottavasti DNA on ottanut tämän asian vakavasti.???
 • Harmi kuulla bugeistanne, koska täällä vaan Hubi toimii ihan ok. Huomiolla, että ei tämä ole mitään trollausta.  
  Juuri ilmaisena Motorvision kanavalla 181, tarjolla kivoja autojuttuja. Katsoin nuo aiemmin keskustelussa olleet asetukset äänelle ja kuvalle, ovat AUTO-asennossa.


 • @DNA Ville Partanen
  Tuotekehitysjohtaja, sinulla on lauseessa sana joka ei vakuuta, "PITÄISI", siinä on konditionaali. Olen kirjoittanut eräänkin kerran että HDMI:n kautta TV-hubista tulee ulos Dolby-ääni ainoastaan asennossa BYPASS, mutta siinä asennossa kaikki sovellukset hiljenevät.

  Lisäksi kanavat, joissa ei ole Dolby-ääniä ääni menee säröiseksi.
  AUTO=PCM
 • Vaihdoin juuri eilen HDMI ääniasetukseksi AUTO ja meillä kyllä toimii - ei säröile äänet.
  Ei ole käytössä kotiteatteria, vain soundbar.
 • Eli väärän tiedon levittäminen on ookoo @DNA moderaatio. Säälittävää ja vastuutonta moderointia a la Pohjois-Korea.
 • Moderoikaa myös Partasen virheet ensimmäisestä viestistä/ äänten keskinäisille tasoille ei ole tehty mitään. MOT.
 • Äänet säröilee Bypass asetuksella ei "AUTO".
 • Toi on sitten yleinen huomio vaan, ei vastaus kenenkään viestiin kun se on laitonta ja jos DNA jättää tänne viestejä, niin niihin saa varmaan vastata?? Joten poistakaa kaikki mihin ei saa kommentoida sitten suoraan, ihan naurettavaa touhua.
 • Vaikka täällä ei kovin syvällisä kannata puhua niin esim.Terpalle tiedoksi että ei ole oikeastaan eroa onko se hubi sounbarissa vai vahvistimessakoska kunnon kotietatteri tekee ihan samoja virtuaalimuutokset kuin sounbar mutta usein vaan laadukkaammin koska yleensä paremmissa kotiteattereissa on sitten satsaattu kaiuttimiinkin enemmän kuin noissa pienissä muovikuirisissa härpäkkeiussä.
  Jos omistaa kunnon pelin eikä mitään marketin  mainosvattista rimpulaa Esim. minulla on Yamahan 7+1 kanavainen ja siinä on tuhoton määrä erilaisia keinotekoisia efektejä.
  Tosin tuo on nyt käyttämättä ja käytän itsekin tarvittaessa sounbaria koska kivitalossa ei juuri kehtaa huudattaa ääniä.

  Vaikuttaa vain siltä että nämä ääni jututkin on monelle sitä samaa hepreaa joilla juuri näitä sounbareja ja muita kansalle myydään.

  Toinen juttu johon Villekin taannoin puuttui on se että pitäisi tajuta mitä mistäkin säätää.

  Yleensä vahvarissa, sounbarissa ym. hilavitkuttimsssa on  paljon päällekkäisiä säätömahdollisuuksia joilla sitten asioihin perehtymätön saa  helposti aikaan melkoista  sekasotkua:)
  Laitteen hinta ja raha kun ei takaa omistajansa tietotaitoa vaikka kauppias mielellään myy helpolle uhrille kalliit pelit  😀

   Villelle pikku vinkki että voisi koostaa noista omista neuvoistaan eri ketjun hubipalstaan jonne muut ei pääse sorkkimaan tekstiä eli toimisi eräänlaisena käyttöohjeen päivitys osana.

  Tämäkin palstaa alkaa olla jo samaa muutaman saman pulisijan älämölöä ilman hubiin tai tekniikkaan liittyviä asioita kun pidetään vain kiinni että saan kirjoittaa ja puolustella 😀


 • Tän palstan tarkoitus on aivan turha muutenkin. Bonarina vielä kaikkien muidenkin somepalautekanavien luokaton toiminta päälle. Huh.
  Nykyaikana pystyis niiiiin paljon parempaan, mutta halu siihen ja ymmärrys asian tilasta puuttuu täysin
 • Ei kait kukaan käytä mitään virtuaalihässäköitä, jos ja kun saa aidon 5.1 äänen sinne vahvistimeen asti.

  Soudbarissa on vähän pakko että se joltain kuulostaa, mutta sitten onkin ihan sama vaikka se ääni sinne menee sisään 2kanavaisena. Mistä sen edes niistä näkee missämuodossa se signaalia vastaanottaa?

  Ja sitten ku se soundbar on vielå bluetoothilla kiinni telkkarissa niin onkin ihan sama mitä sinne suoltaa sizään.
 • Suora kysymys Ville Partaselle/ DNA AsPa'lle.

  "Hubin tietoturvapäivitys toukokuulta ja viimeisinkin mikä Android M versioon on saatavilla oli elokuussa...enää ei tätä versiota tueta. milloin Hubi päivittyy? toivottavasti DNA on ottanut tämän asian vakavasti.???"


 • Työstämme parhaillaan laitteen Android N päivitystä. Julkaisuajankohta on toistaiseksi avoin.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ja historiafakta asialle on julkaisun lupaaminen jo viime talvella. Kuhan kerron.
 • Minulle on tullut siitä käyttöliittymän tahmailusta sellainen käsitys, että se alkaa kun kaukosäädintä käyttää pidemmän aikaa putkeen, esim. selailee Netflixin tarjontaa tai "seikkailee" jossain muualla. En nyt muista tulisiko dna-tv:n kanavien, epg:n tms. pidemmästä selailustakin, kun ei ole tullut sitä paljon tehtyä.

  Tahmaamisella tarkoitan sitä, että hubi reagoi kaukosäätimen painalluksiin todella hitaasti. En ole varsinaisesti ottanut aikaa, mutta tuntumani on, että kuluu ehkä noin 15-30 sekuntia näppäimen painamisesta siihen, että jotain tapahtuu. Viive näkyy käsittääkseni ihan kaikissa toiminnoissa, volume-säädössä, nuolinäppäimissä jne., eli ei esim. vain jonkin sovelluksen käynnistyksessä.

  Jos tuo johtuu jostain epg:n lataamisesta, niin silloin lienee syytä priorisoida toimintoja niin, että käyttäjän ohjauskomennot ovat etusijalla. Ja jos jotain sellaista tehdään, ettei ole mitenkään mahdollista ottaa komentoja vastaan, niin siitä saisi mielellään tulla jonkinlainen indikaatio näyttöön, "Hetkinen, ladataan sitäsuntätä...", tms.
 • Samaa täällä viimisen updaten jälkeen ja epgssä ei ole mitään ongelmia ollut.
 • BSoD (Blue Screen of Death) joka oli aikoinaan joillekkin tietokoneitten kanssa toiminelle tuttu juttu.

  Hubin kohdalla väri on musta; mutta ilmeisesti samasta ilmiöstä puhutaan...??

  minulla on ollut Hubi reilut 1v. tästä kyseisestä ongelmasta en ole tarvinnut informoida DNA'ta.

  mutta viime aikoina (tänä kesänä) tämä on jostain syystä vaivannut minun Hubia. 

  minulla on Kuopiossa toimiva 100M VDSL2+ liittymä. (Kaapeli).

  onko DNA AsPa'lla jotain palautetta?
 • Jos tarkoitat mustaa ruutua, kun laitat hubin päälle, niin käy yle areenan kautta kääntymässä. Korjaantuu ehkä, vasta kun siirrytään Android N järjestelmään.
 • Toivottavasti sallitaan vinkki:
  Älkää päivittäkö mobiili DNA TV:tä - uusi versio ei toimi IOS:sa. Appsi kaatuu mm kun suorien lähetysten listaa selaa (päivitetty suuremmat lähetysten kuvat).
 • Ei pahalla mutta alkaa kuulostaa aika hullulta nämä Samin hyvätahtoiset neuvot kun ei  oikein tunnuta tajuavan että tuo on asiaan kuulumaton areena kikka vian kiertämseksi jota jauhaa kuukaudesta toiseen.

  Koetas pahuttasi Sami sellaista kikkaa että aina kun sammutat hubin teet sen niin että viimeksi olet katsonut areenaa ja kerro käynnistyykö sitten ilman mustaa ruutua?
  Jos sillä on vaikutusta niin tulee uusi kikka jaettavaksi..

 • Dna tv kaatuu ios laitteessa tämän uuden päivityksen jälkeen kun selaa suoria lähetyksiä....
 • @sitä saa mitä tilaa

  Suurin osa hubin käyttäjistä, joilla on musta ruutu ongelma, eivät edes tiedä areena kikkaa ollenkaan. Harva edes lukee näitä keskusteluja ketjun alusta lähtien, joten sorry jos tulee toistoa. Areenaan hubin sammuttaminen toimii joskus, muttei aina mustan ruudun kanssa.
 • Meillä tulee joskus musta ruutu siten, että tv:stä vaihtuu hubia käynnistäessä HDMI pois eli pitää laittaa source kohdalleen.
  Päivityksen jälkeen tuli muutaman kerran muutoinkin - silloin ei auttanut kuin virtojen katkaisu piuhasta. Tämä käsittääkseni johtui eri viosta, jotka on nyt korjattu - ainakaan sen jälkeen ei ole tullut.
 • @Sarzu,

  Kerroit: "Vaihdoin juuri eilen HDMI ääniasetukseksi AUTO ja meillä kyllä toimii - ei säröile äänet. Ei ole käytössä kotiteatteria, vain soundbar."

  Siis mikä toimii? Eihä AUTO-asennossa säröä ole kukaan väittänytkään olevan, ongelma on että AUTO-asennossa ei kuulu monikanavaäänet/Dolbyäänet.. Ainoastaan asennossa BYPASS kuuluvat Monikanava/dolby-äänet ja silloin katoaa äänet aplikaatioista kuten Youtube/Arena ja ääni säröää esim. MTV3 HD-kanavalla..

  Kykeneekö se sun soundbar monikanavaääniä toistamaan? Näkyykö siitä että on aitoa monikanavaääntä?
 • @Odotellaan yhä sitä ihmettä
  Hyvää yötä. En lähde tähän.
 • Nettipäivityksen mukana tuli nyt sitten tämä hubi. Suurinpiirtein kaikki viat oli jo etukäteen tiedossa mutta kyllä oli suuri järkytys tuo verkkotallenteiden kuvanlaatu. Täysin katselukelvoton 65 tuuman töllössä. Mobiilisovellus ei edes anna valita onko tallennus sd vai hd kanavalta mutta olisin olettanut että vuonna 2018 olis hd automaattisesti. Toivottavasti tähän tulee pikaisesti korjaus.
 • Mistä vaan sen tallennuksen laittaakin, se tulee samalla laadulla. Nythän noita tallenteita voi jotenkin katsoa, kun parani jokuaikasitten, sitä ennen oli ihan älytöntä edes ylläpitää tollasta palvelua, niin järkyttävää kuraa. Jotain alkuvuoden tallenteita kun vertaa kevään jälkeisiin on ero huomattavissa.

  Mobiilisovelluksessa ei ole edes HD laatua, vaikka kanavissa sana HD saattaakin esiintyä, selkeetä eikö vaan...

  No jonkun vuoden odotellut HD laatua tallenteisiin ja suoriin lähetyksiin (oikeastaan Cmoren suoratoisto on korvannut tämän haaveen aikahyvin ja DNA TV sovellusta en käytö suoriin lähetyksiin juuri koskaan. Ehkä ne tallennukset joskus lupauksien mukaan saadaa HD laadulle.

  Tämäkään yllä oleva asia ei suoraan liity hubiin vaan koskee kaikkia "DNA TV" ratkaisuja.
 • Hieman on surkuhupaisaa tämä operaattoreiden touhu tv-palveluiden suhteen. Myydään 4k-yhteensopivia laitteita ja nopeaa nettiä sen varjolla että voi katsoa esim 4k-videoita mutta mitään ei tarjota, tarjottavat palvelut sen sijaan huononevat koko ajan (esim tallenteiden huono laatu). Vuokraamosta on turha etsiä uhd leffoja ja muuta sellaista.
 • Itsekin testasin eilen Hubissa tuota HDMI Auto ääniasetusta ja sillä kyllä tulee monikanavaäänet sovelluksissa kuten Netflixissä, mutta Dna TV sovelluksen puolelta ei. Pitäisikö tuon toimia?
 • Ei DNA:aan kautta sa kuin virittimellä joltain harvoilta kanavilta muutenkaan 5.1 ääntä. Yle lähettää HD kanavissa aina DD äänet (ainakin antennissa), mutta ne on usein 2.0. Fem kanavalla on useimmin 5.1 ja sitä käytän yleensä testailuun. CMore First HD on kanssa DD 5.1, mutta vaatii toki tilauksen.
 • Käytämme hubilla paljon juurikin sovelluksia ja katsomme vain kaapelikanavia (laajasti maksukanavapaketteja), joten äänieron huomaa kyllä meilläkin.
 • Kovin harva sovelluskin antaa 5.1 ääntä leffoissa. Netflixin lisäksi mikä? Joko Viaplay toimii 5.1? Cmore, Dna tallenteet ja iptv, elisa aitio ja elisan kautta tilattu HBO suoltaa vaan stereona kaikki.
 • Paras kuvanlaatu tähän asti kaikkine uhd hdr 4K ja 5.1 äänineen on tuossa uudesa primessä kun vaan voi katsoa suoraa telkarin oamalla apilla.
  Tietysti pitää huomioda ettei niitä ole vanhoissa elokuvissa.
  Netflixissäkin on aika lailla jo 4K tavaraa.

  Surkein koskaan näkemäni on Watsonissa jota ei kerta kaikkiaan viitsi edes katsella.
  Jostain kännykstä voi vielä näyttää  siedeltävältä mutta kun mennään tuonne 55 tuumaan tai yli  ei auta ede vaikka olisi mikä oled tv koska kuva on alkuaan surkea.
  Jos ei huomaa eroa esim. Watsonin ja Primen välillä kanattaa vaitaa telkkari ja laitteet tai käydä silmälääkärillä 😀

  Toinen juttu näissä palveluissa on muutenkin se että jos ei näe ohjelmaa suoraan telkkarista niin kaikki hubit ja castaamiset laskevat yleensä vielä sitä laatua eikä taida kaikki kirjastot edes tarjota 4K ym. parempaa laatua castaamalla jostain puhelimesta tai tabista vaikka sitä suoratoistossa olisi.
 • Tallennuksen ajastusta. Kahteen otteeseen yritin nyt käyttää inhoamaani "tallenna aina"-toimintoa huomenna subilta tulevaan ohjelmaan, molemmilla kerroilla "dna tv on pysähtynyt". Kolmannella kerralla löi epg:n päälle kanavanauhan. Yritys numero 4 antoi taas herjan dna tv on pysähtynyt. Joka kerran tosin kaukosäätimen pinkillä napilla pääsi sujuvasti takaisin menossa olevaan ohjelmaan. Tallennetaan sitten jakso kerrallaan kovalevylle, onneksi se onnistuu sentään, ja onneksi mulla on se. Hubi ollut päällä tässä vaiheessa toista tuntia, enkä ollut kanavasurffannut tai muuten kaukosäätimen kanssa räpeltänyt.
 • No joo. Kanavaa vaihtaessa totesinkin nyt sitten että kaikki maksukanavat ovatkin lukossa. vaikka mulla lehmänhermot onkin niin kyllä ne pikkuhiljaa alkaa ratkeamaan tän lootan kanssa.
 • ??? montakohan kertaa täytyy kysyä ennenkuin saan vastauksen..?

  Hubin tietosuojapäivitys on toukokuulta 2018.  Viimeinen Android M versiota tukeva päivityskin oli jo elokuussa.

  eli aikooko DNA todellakin antaa tuon asian olla siihen saakka kun Android N tulee Hubille??
 • Hubin kautta Viaplayn ja Ruudun sovellusten kautta katsottaessa kuvanlaatu kävi urheilulähetyksissä aluksi parhaana mahdollisena eli 50 fps, mutta vähän ajan päästä laatu tippui selkeästi tuosta, varmaan 25 fps. Kuva häntii

  Onko muilla samaa ongelmaa, vai saako joku katsottua esimerkiksi Viaplayn jääkiekkolähetyksiä ilman kuvan nykimistä?

 • Samaa ongelmaa ollut noissa kaikissa sovelluksissa. Oli myös niissä ruudun ipkanavissa joista liiga näkyi viime kaudella. Cmoren kanssa ollut myös sellainen fiilis, että ihan kun olisi hetkittäin ollut parempi.
 • Mulla siis aluksi kaikissa toimi hienosti, mutta hetken päästä kuva alkoi nykiä, eikä enää parane tuosta.

  Onko tämä nyt siis täysin hyödytön laite urheilua seuraavalle? entinen yhdistelmä (kaapelikanavat ja chromecast) toimi täysin nykimättä, joten siihen pitänee palata jos tämä hubi onkin ihan susi.
 • CMoren kuva on 55” tv:ssä hubin kautta ainakin sarjoissa ja leffoissa ollut todella laadukasta, ei nyi eikä pätki. Sieltä näyttää tulevan Sportissa tennistä livenä juuri nyt ja kuva on skarppi ja kirkas - CMore Maxilta SHL-lätkää ja kuva on sovelluksessa ok, aavistuksen näyttäisi kiekko liikkeessä nykivän. Näin siis meillä, nettiä on giga, nopeus ehkä vaikuttaa myös laatuun.

  Itse katsomme live-urheilun kaapelin maksukanavilta ja eroa on, kun vertaa esim CMoren sovelluksen kuvaa urheilussa kaapelikanavan kuvaan, mutta lieko tarkoituskaan olla samanlaatuista varsinkaan suurella ruudulla. Tiedä tuota. 🤷🏼‍♀️
 • Suomessa on ikävä tapa pakata tuota netin kautta tulevaa kuvaa liikaa kun yritetään säästää kaistassa. Viaplayn uhd-jalkapallo oli varsin maukasta katseltavaa (nettisovelluksen ja chromecastin kautta) ja tähän pitäisi muidenkin pyrkiä. Harmi ku en pidä jalkapallosta 😃
 • Täälläkin 200 megan netti piuhalla kiinni hubissa, eli siitä ei jää kiinni.

  Eroa kaapelikanavan kuvaan toki on aina, mutta tiedän, että esimerkiksi chromecastin kautta Viaplayn kuvanlaatu on tätä Hubin kuvaa parempaa. Ja välillä sen paremmankin kuvan saa näkymään.

  Nyt kokeilin vaihdella hdmi-lähdön asetuksia, ja vaihtamalla 60hz urheilulähetysten pätkiminen väheni huomattavasti! Toisaalta, tv-kanavissa sitten mentiin huonompaan.

  Hetken aikaa Viaplayn kuva näkyy myös 50hz hdmi-lähdöllä parhaana mahdollisena, mutta jos käyttää kelaustoimintoa, niin siitä lähtien kuva on taas nykivää.
 • Viaplay:n sivuilla:

  Olemme nyt lanseeranneet uuden soittimen Chromecastille.

  Uusi päivitys mahdollista urheilulähetysten kaksinkertaisen kuvanopeuden, 50fps. Tämä päivitys on mahdollinen kaikille Chromecastia tukeville laitteille ja sujuvoittaa vauhtia sisältävien urheilulähetysten katsomista.

  Cmorella pystyy kanssa laittamaan 50fps suorissa päälle. Mitenköhän noi hubilla pyöriikö vaan 25fps? Jolloin häntii varmasti urheilu?

  Netin Nopeudella ei paljon ole väliä, Viaplayn HD vaatimus on 10 megaa.
 • Chromecastin lisäksi Viaplayllä tulee Android Tv:n livelähetyksissä ja tallennuksissa 50 kuvaa sekunnissa. Hubi jostain syystä ei suostu näyttämään parhaalla laadulla noita. 60hz hdmi-lähdöllä kuva on huomattavasti parempi, mutta skaalauksesta johtuen pientä häntimistä on silti. Aikaisempia keskusteluja lukeneena en kyllä kovin suuria odota DNA:lta tämän asian korjaamiseksi. Pitää harkita tilauksen perumista kun vasta muutaman päivän on tämä hubi ollut käytössä.
 • Tästä liiketoisto ongelmasta tosiaan löytyy paljon lisätietoa ihan googlettamalla androidtv 50hz. Ilmeisesti se ei jokaista laitetta vaivaa, mutta itse en uskalla esim. Uutta android telkkaria hankkia luottaen kokeilematta siihen että sovellukset toimivat.

  Hubissahan sovellus tvhz, jota jossain tarjotaan vaihtoehdoksi pakottamaan 50hz tilan, tarjoaa ainoaksi vaihtoehdoksi 60hz.
 • Ihan yleisenä vinkkinä että kun puhutte nopeuksista niin se ei merkitse mitään millaisesta nopeudesta periaatteessa maksatta vaan se mikä on todellinen siirtonopeus kun mittaatte sen siitä koneesta mitä käytätte.
  Sen lisäksi moniko sitä linjaa jakaa.
  Onko perheessä samalla linjalla teidän lisäksi pari himokasta nettipelaaja tai muuta striimaaja tai imuttajaa tai elokuvatallennuksia imussa.

  Lisäksi vielä esin nuo 4G liittymät ovat usein hyvinkin paikasta riippuvaisia sen mukaan mika on nopeus  ja miten kuormitettu se käyttämäänen linkki on vaikka sopparissa lukisi  mitä tahansa.
  Onpa joskus myyty selaliselakin nopeudella luvattuja 4G liittymiä ettei asemapaikassa ole sen nopeuksista verkkoa kuuluvuusalueella

  Zorma 
  Palstaa lukemalla saat varmaan hyvän käsityksen siitä miten hommat hoituu ja millä aikataululla 😀
  JJJN 
   Totta että nämä kaikki ongelmat johtuvat ihan muusta kun siitä että alkuperäinen lähetys on huonoa tai ettei 200 megaa riittäisi laadukkaseen kuvaan jos nopeus on todellinen 😀
  On tavattu gigankin liittymä jossa ennen useita huoltokäyntejä nopeus takkuili <30 megan lukemssa vaikka gigasesta oli sopimus  eikä vika ollut taloverkossa tai kotilaitteissa:)
  Vika oli DNA kuitupäätteessä ja sen softassa.
  Kannattaa siis mittailla nopeustutkilla eikä uskoa paperitietoja.
 • Meillä on mitataan tasaisesti. Jossain vaiheessa yhteys hidastui - soitettiin DNAlle, tekivät jotain ja nopeus palasi.
  Kehoittivat myös käynnistämään nettiboxin silloin tällöin - teemme sen, kun tuntuu tukkoiselta (hubiin ei ole vaikuttanut), mutta käytämme muita masinoita, joissa sen huomaa. Tämä tuntuu toimivan meillä.
 • Ja nämä suoratoistosovelluksethan osaavat sangen fiksusti tiputella laatua lennossa jos verkossa ongelma. Ja siinä vaiheessa jos kaista ei riitä mihinkään, kuva konkreettisesti pysähtelee.

  Tällä nykimisongelmalla ei ole mitään tekemistä netin nopeuden tai kuvaruudun tuumakoon kanssa. Ja vinkkinä Zormalle: Se viaplayn nhl on the fly ohjelman alareunassa liikkuva tulospalkki on hyvä keino verrata liiketoistoa jos jotain säätöjä yrittää testata.
 • C Moren nykimiset johtuu C Moresta. Viaplaystä ei urheilun osalta kokemusta hubin applikaation kautta, mutta mobiilin ja läppärin DNA TVn applikaation kautta aika synkkää kuvaa. En väittele asiasta ollenkaan.
  Chromecast on täysin eri asia kuin chromecast built-in.
 • @DNA Ville Partanen, 

  Loppu sitten hermo viimein. Kun ei äänet toiminu HDMI:n kautta, päätin sitten kokeilla optisella kaapelilla.

  Kokeilin ensin Auto-asetuksella. Dolby-äänet tulivat läpi kuten piti, mutta muilla kanavilla ääni/kuvasynkka totaalisen pielessä.
  Seuraavaksi sitten Bypass-asetuksella, jälleen Dolby-äänet toimi kyllä, muut kanavat hiljenivät kokonaan, samoin kuin koko TV-hubi sovelluksineen. PCM-asetuksella ääni/kuvasynkka sitten pielessä ihan jokaisella kanavalla.

  Optinen kaapeli toimii äänenvälittäjänä kotiteatterivahvistimeen vieläkin kehnommin. Kuvaa täysin DNA:n osaamattomuutta ja kyvyttömyyttä edes testaamaan ja korjaamaan puutteita laitteessaan!

  Paluu siis takaisin HDMI-kaapeliin, toimii edes se PCM.

  Ei voi käsittää miksi ihan audiovideolaitteen perusjuttuja ei saada toimimaan?

  Miksi Ville? Miksi DNA valehtelee asiakkailleen?
  Eihän ole edes tarkoitus saada TV-hubista toimivaa...
 • Kyllä täällä toimii HCMI:n kautta sekä PCM että Auto asetuksella - Autolla äänet huomattavasti paremmat. 🤔
 • *HDMI:n kautta...
 • @Sarzu,
  Niin, mikä toimii? Olen kysynyt aikaisemminkin asiaa..
  Sinulla ei ole kotiteatterivahvistinta, siis miten voit sitten ottaa kantaa siihen miten Dolby-äänet toimivat AUTO-asetuksella?

  HDMI-kaapelilla voi olla ihan tyytyväinen PCM-ääniin, kuuluvat ilman kuva/äänisynkkausaongelmia - olipa aasetuksena PCM tai AUTO. Monikanavaääniä varten on vaihdettava asetukseksi BYPASS, valitettavasti  

 • @ Odotellaan yhä sitä ihmettä
  Meillä on Samsungin soundbar käytössä ja ihan toimivan kuulon perustella kommentoin - enkä ota kantaa siihen missä muodossa ääni tulee,  
  joka tapauksessa ääni toimii paremmin hubista asetuksella Auto kuin PCM - vaihdoin asetuksen hubiin ihan vasta (kuten aiemmin selviää).
  Meillä oli aiemmin Samsungin kotiteatteri, joten ei mitään amatöörejä olla - vaikka täällä kovasti pyritäänkin dissaamaankin... En halua riidellä, ihan vain jaan omaa kokemustani hubista.
 • Jos haluaa aina vastata meneillään olevan keskustelun vierestä tai ei ymmärrä mistä milloinkin on kyse, niin ei pitäisi siitä suuttua , jos kysytään tarkennusta ja/tai kehottaa muita pysymään aiheessa.

  Ja vastausta ei voi kohdentaa kenellekkään, kun se on henkilökohtaisuuksiin menemistä ja viesti poistetaan.
 • Miksi cmore herjaa että en voi toistaa videota enää? Eilen pystyin kattoo iha normaalisti mut tänään herjaa et ei oo oikeutta tähän videoon?? Siis läppäristä. Cmore sivuilla. Toiminu hyvin ennen sitä, on cmore total paketti.
 • Entäs jos kysyt c-morelta, läppärin valmistajalta, selaimen koodaajalta tai netintoimittajalta, kun käsittääkseni tuolla on hyvin vähän tekemistä hubin ja sen kehittämisen kanssa?
 • Haha 😂 näin teen.
  Tää oliki pelkkä hubi keskustelut.
  My bad.

 • Osaako joku ratkaista tuon ongelman kun Youtube ei toimi hubin kautta päivitettynä, päivityksen kun poistaa niin toimii. Äly-tv;n ja puhelimen kautta toimii ok päivitettynä. Mikä on hubin softassa (?) vialla?
 • Tehdasasetusten palautus auttoi minulla tuohonYouTuben toimimattomuuteen.
 • Mitäs tuo uusipäivitys sisältää? en ole huomannut mitään uutta?!
 • Uusi versio (1.0.28) Hubin DNA TV -sovelluksesta laitettiin jakoon tänään tiistaina 16.10.2018.

  Päivityksen sisältö
  • Teknisiä korjauksia IP-kanaville ja ohjelmakirjastoihin 
  •  Parannettu kovalevytallenteiden luotettavuutta  
  Tehdyt muutokset eivät suoraan näy käyttäjälle, mutta parantavat käyttökokemusta.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Sitten joskus kun tallenna aina -toiminto saadaan sidottua kanavaan niin olisi oikeastaan kivaa jos se olisi sidottu myös aikaan. Tuli mieleen kun karsin The Walking Deadin tallennuskansiosta uusintoja pois (jaksoja onneksi siinä vaiheessa esitetty vasta yksi, uusintoja sen lisäksi tullut kaksi ettei vielä suuren suuri urakka ollut..)
 • Oikein vakuuttavaa taas..
  Yritin perua tallennusta. Ja kuinkas sitten kävikään:

  "DNA TV on pysähtynyt"

  Testauksen taso on aina yhtä kehno, eli olematon. Miksi täysin ala-arvoista aina? Taas saatu todennäkösesti vain näkyväksi lisää bugeja ja vikoja. Aina kuitenkin enemmän uutta vikaa kuin vanhoja korjattu
 • Käynnistä hubi uudelleen päivityksen jälkeen. Minulla ei toiminut mitään päivityksen jälkeen. Uudelleenkäynnistys korjasi tilanteen.
 • Viidennellä kertaa vasta onnistui kovalevytallennuksen peruminen. On todellakin saatu kovalevytallennuksiin luotettavuutta. Yritin perua tallennuksen hetkeä ennen ohjelman alkua, ihan väkisellä meinasi tallentua.. Kyllä DNA osaa palvelujaan "fixata" - lopputulos osaa aina yllättää
 • Aina päivityksen jälkeen tulee hubi käynnistää uudelleen ihan Androidia myöten.
 • @Sarzu,
  Väitätkö että Android-TV on niin kehno että kun jonkun aplikaation päivittää, siis DNA TV:n, Areenan, Youtuben jne, pitää laite sammuttaa ja käynnistää uudelleen, ehkä ihan kaapelit pistorasiasta irroittaa???

  Ei ole kovin kummoinen viritys tämä Android-TV. Ei Android-kännykkää tarvi buuttailla ihan joka käänteessä.
 • En väitä mitään, totean vaan, että kannattaa   käynnistää päivityksen jälkeen 🤷🏼‍♀️ - sehän on  jokaisen oma asia mitä tekee. Aina voi toki valita myös ”mikään ei toimi” -valittamisen täällä.
  P.s. Teen uudelleen käynnistyksen myös iPhonella päivityksen jälkeen.
 • Kyllä mäkin käsitän rebootin/käynnistyksen jos käyttis päivittyy. Nyt ei tullu hubiin muuta kuin tv-hubi -sovelluksen päivitys. Sarzu kai buuttailee sitten iPhoneansa aina kun jou appi päivittyy. Ei se kiellettyä ole. En Winkkariläppäriä buuttaile jos Chrome-selain päivittyy.
 • Hubiin on tänään tullut päivitys - ei mihinkään sen sovellukseen. Jälleen minun kirjoituksieni vääristely ihanasti käynnissä - en ole maininnut sovelluksien päivittymisestä mitään... 🤦🏼‍♀️
 • Ei taida DNA tv olla ihan vaan sovellus, vaan kiinteämpi osa hubia kuin C More, Viaplay ym sovellukset.
  Mobiilissa DNA tv on sovellus ja se ei päivity samalla. Mutta en lähde tästä tappelemaan - suosittelen vain hubin uudelleen käynnistämistä, kun siihen tulee päivitys. 🙆🏼‍♀️
 • Mulla katosi äänet kokonaan päivityksen jälkeen. Aamulla tv toimi normaalisti. Illalla tein kaikki jumppaliikkeet ja lopulta laitoin antennipiuhan suoraa tv:seen. Tein tehdasasetusten palautusta eikä toiminut ja seuraavaksi koitan heittää tuolla vesilintua. Kuva näkyy, mutta mitään ei kuulu. Lisäksi tv ei enää tunnista laitetta.
 • Mulla tuo hubi muuten kohtuudella toimii, paitsi tuo kovalevy tallennus on aika räpellys!
 • Tänään käyttöönoton yhteydessä laite halusi päivityksen. Jumiutui sitten 50% kohdalla ja sammuttelee itseään, ruudussa näkyy DNA TV-logo. Annoin olla puoli tuntia. Kokeilin sitten käyttää virtoja pois, ei auta. Kokeilin resettiä, ei auta, sama homma jatkuu. Aika hyvä vaikutelma tulee laitteesta.
 • @Sarzu: "Ei taida DNA tv olla ihan vaan sovellus, vaan kiinteämpi osa hubia kuin C More, Viaplay ym sovellukset."

  Samaa mieltä,siltä se näyttää. Ja se lienee on monen Hubin ongelman juurisyy. Android pitäisi olla Android ja sovellukset sovelluksia...
 • Ei toimi enää 5.1 äänet netflixillä, aikaisemmin toimi bypass asetuksella.
  Bypass asetuksella ylellä 5.1 / 2.0 äänet, muualta ei mitään.
  Auto asetuksella 2.0 kamaa joka tuutista.
  Jopa PS3 osaa viaplayn ja netflixin oikein soittaa ikää kohta 10 v.


 • @Mikko – Jos päivitys jää kohtaan 50%, laitteen lataama paketti verkosta sisältää virheen. Kokeile seuraavaa:

  1) Virtajohto irti
  2) Ethernet-johto kiinni
  3) Reset pohjaan (kuulakärkikynän kärki niin että kärki kynässä sisällä aika hyvän tähän)
  4) Virtajohto kiinni
  5) Laske hitaasti 60s ja päästä reset irti

  @Arska / Lissu / sitä saa mitä tilaa – Seuraava Android päivitys sisältää parannuksia levyn toimintaa ja DNA TV päivityksessä tulee jatkuva tallennus + tallennenäkymään tieto kuinka täynnä levy on

  @a-p – suosittelen vahvasti laitteen käynnistystä minkä tahansa päivityksen jälkeen. Ilman käynnistystä todennäköisyys ongelma @zorma – laitetaan havainto VIaplaylla ja pyydetään heitä testaamaan tuo @50Hz Hubilla. Palaan asiaan. Noin muuten Google on sanonut että mitään pakollista 60hz tilaa ei ole olemassa eli siitä ei ”häntiminen” voi johtua

  @Sarzy – iOs uusi versio taisi tulla eilen ulos, siinä korjattu tuo kaatumisongelma. 

  @Odotellaan yhtä sitä ihmettä – Kerroit yllä että et saa DNA TV sisältä monikanavaääntä ulos asetuksella AUTO. Tällaiseen tilanteeseen emme ole törmänneet koko sinä aikana kun Hubia on myyty. Tässä tilanteessa pyytäisin varmistamaan että katsomasi kanava ja ohjelma on varmasti sellainen, joka tämän monikanavaäänen sisältää. Esimerkiksi YLE HD kanavat sisältävät Dolbyn mutta kanavamäärä on hyvin usein 2.0. Sen sijaan maksuTV puolella löytyy helposti kanavia joissa on käytössä täysi 5.1 ääni.

  Jos / kun olet 100% varma että kanava lähettää 5.1 monikanavaääntä, käytössä on HDMI johto ja Android asetuksista on valittu HDMI ääniulostuloksi AUTO ja kaikesta tästä huolimatta saat jotakin muuta kuin 5.1 ääntä ulos => laita suoraan allekirjoittaneelle sähköpostia (etunimi . sukunimi  ( a ) dna . fi). Kyllä tuo varmasti kuntoon saadaan mutta koska kyseessä ei ole ns normitilanne, asia varmasti parasta hoitaa sähköpostilla ja/tai puhelimella.

  Noin muuten: Tiistaina tuli tosiaan päivitys taas ulos joten tämä ketju lukkoon ja uusi ketju käyntiin.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
Viestin kommentointi on suljettu.