Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet / Kehitysideat

Tämän ketjun tarkoitus on jatkossa kertoa DNA TV -hubin tulevista firmware (Android-päivitys) sekä DNA TV sovelluspäivityksistä. Tiedot tulevista päivityksistä, sisällöistä ja ajankohdista lisätään siinä vaiheessa kun päivitysten tarkat ajankohdat ovat tiedossa.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.  

Tämän ensimmäisen viestin sisältöä muutetaan DNA:n / Ville Partasen toimesta. Ketjun loppuun lisätään aina tieto, että ensimmäistä viestiä on päivitetty.

Tätä ketjua on tarkoitus käyttää myös kehitysideoiden keräämiseen. Tällä tavalla asiakkaiden toiveet ja tulevat päivitystiedot löytyvät aina samasta ketjusta.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 25.6

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.26
Julkaisuajankohta: Kaikille hubille jaossa 28.6
Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:
 • Verkkotallennemahdollisuus lisätty ohjelmasivulle, infoikkunaan ja tabloid EPG (ok + alaspäin painaminen)
 • Kovalevytallennetta voi taas katsoa vaikka tallennus käynnissä
 • Ohjelmasivuja on uusittu aika tavalla jotta toimannillisuudet olisi mahdollisimman samat (infoteksti, aloita alusta, jatka katselua, tuhoa)
 • Kanavien vapaa järjestely omaan järjestykseen 
 • Kelausta voi nopeuttaa numeronapeilla. Jos syöttää esim 50 niin tallenne menee kohtaan 50% eli puoleenväliin. Jos syöttää 20 niin kohtaan 20% jne
 • Paljon pikkubugeja korjattu
 • Kovalevyn virheitä korjattu (esim Java virhe)
 • Videovuorkaamoon kupongit 
 • Lisätty virheilmoituksia verkkotallennekäsittelyyn (esim verkkolevy täynnä)
 • Tabloid EPG parempi vaihtuminen yön aikana
DNA TV -hubin tulevat ominaisuudet. Alla olevat tiedot päivitetty 25.6

Alla olevien asioiden kanssa työskennellään aktiivisesti mutta asioiden julkaisuun voi mennä useita kuukausia siitä kun tieto lisätään keskustelupalstalle. DNA ei sitoudu julkaisuajankohtaan ennenkuin siitä on olemassa täysi varmuus. Kehityksen edessä on mahdollista, että törmäämme teknisiin rajoitteisiin joiden takia kehistyön prioriteettejä pitää muuttaa. Alla olevien asioiden lisäksi saatamme tehdä töitä sellaisten asioiden parissa, joita emme voi kommenteida täällä julkisesti. Tavoitteena on kuitenkin olla mahdollisimman avoin seuraavien kuukausien osalta.

Seuraavien asioiden parissa tehdään parhaillaan työtä:
 • Jatkuvat tallennukset kovalevylle
 • Äänitasojen tasaus niin että televisio, ohjelmakirjastot sekä verkkotallenteet ovat samalla äänenvoimakkuudella
 • SF-Anytime videovuokraamon parannus (Esimerkiksi sarjat omissa kansioissa)
 • Monen verkkotallenteen poistaminen kerralla
 • HD kanavalta verkkotallenteen tekeminen (tekee sen nykyisellä käytössä olevalla laadulla)
 • Monikanavaäänituki ohjelmakirjastoille
 • Verkkotallenteisiin ABR:n eli nettiyhteyden nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu

DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 23.4

Nyt käytössä oleva versio:  Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.36

Päivitys sisälsi: Luotettavuutta parannettu, parantaa maksutelevisiokanavien toimivuutta

Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android N päivityksen kanssa. Julkaisuajankohta on toistaiseksi avoin. Android N:n tarkoitus on parantaa laitteen yleisestä luotettavuutta.

Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville PartanenDNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Iltaa,

  Tänään on julkistu uusi DNA TV versio Hubille. Muutoksia kaksi:

  - Uuden Cmore sovelluksen integraatio (ensimmäisessä viestissä tarkempi kuvaus)

  - Pienenä viilauksena valikon siirtoa oikealle jolloin TV kuva ei leikkaa valikkoa mikäli TV kuvan asetus on niin että kuvasta leikautuu reunat pois

  EDIT: 16.3.2018 - Ketjua pilkottu osiin sivuston käytettävyyden parantamiseksi, arkistoidut kommentit löytyvät täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/arkisto-dna-tv-hubi-tulevat-paivitykset-ja-ominais/ / DNA Iiro
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Top, ymmärränkö oikein että Netflix ei toimi lainkaan?
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Jep, jep... Puoli vuotta on odotettu vikojen korjausta ja käytettävyyden päivitystä 2000 -luvulle ja tässä on taso mitä saadaan. Onneksi sopimuksen purku kuulema onnistuu paikallisen DNA -liikkeen kautta, vaikka asiakaspalvelun mukaan ”sopimuksen purkuun ei ole aihetta”... Odotellaas rauhassa, jos tuo joskus saadaan toimimaan ilman kiroilua ja hammastenkiristelyä ja hankin sitten moisen, jos se on järkevästi hinnoiteltu...
 • @ Ville Partanen

  Netflix toisto vika.
  Sellainen huomio tuli eteen : Kun nimikkeen toisto
  ikkunassa lukee Ultra HD 4K ja ääni 5.1 logo näkyy niin laite toistaa
  nimikkeen. Mutta kun jostain syystä ääni logo 5.1 puuttuu niin vika
  ilmoitus:  Virhekoodi tvq-pm-100 (5.2.5), johon liittyy seuraava ilmoitus:

  Emme voi toistaa tätä nimikettä tällä hetkellä. Yritä myöhemmin uudelleen tai
  valitse toinen nimike.

  Eli ei toista missään muodossa ko. nimikkeitä. Vain tavalliset HD nimikkeet toistaa ilman 5.1 logoa.

  Kun buuttaa laitteen niin se yleensä toimii 4K:na kun
  ei tee mitään ylimääräistä ennen netflixin käyttöä.
 • Tossa ceemore muutoksessa ei ole persereiänkään järkeä - kiva selailla elokuvia eri paikasta kuin Viasatin (Cirkuksen) ohjelmakirjastoa ja pakotettuna täysin kuppaseen epäloogiseen applikaatioon.
  Iossissa ohjelmakirjaston ulkoasu muutettu, mutta toimii DNA TV applikaation alla.
  Nettiselaimella taas kirjaudutaan suoraan ceemoren omalle saitille operaattoritunnuksilla (onko asiakkailta kysytty lupa tunnusten levittämiseen), joka on saatanan raskas ollut jo vuosia selaimella käytettäväksi - pelkkä idle tuuppaa prossatehot 20%, joka oli korkeintaan katseluun vaadittu taso aiemmin.
  Androidilla taas vaaditaan applikaatio.
  Mihin vittuun on jäänyt järki ja logiikka. Siis mitä vittua?
  Ekan kerran meni laite ihan täysin ympärijumiinsekasin. Ei saatana.
  Mulla ei muuta.
 • Voisiko joku DNA:lta kertoa kuinka pääsen hubilla katsomaan CMoren kirjastoa tällä uudella ohjelmistoversiolla? Se CMore on muuttunut joksikin mainokseksi, jossa kerrotaan, että rekisteröidy osoitteessa CMore.fi jne. Minullahan on CMoren kanavapaketti (elokuvat) ja nyt en näekään kirjastoa.
 • Onhan tämä nyt aivan uskomatonta maksavien asiakkaiden pompottelua.Teillä on sen verran suolaiset hinnat palveluilla,että luulisi niistä riittävän rahaa edes yhden ammattilaisen palkkaamiseen.
 • DNA:n kehitystyöstä on jo vuosien ajan vastannut Hermannin Pellekoulu.  Pellekoulun lopputyöt kevään myötä vasta valmistumassa..
 • Hei Lauri!

  C Moren ohjelmakirjasto sisältää päivityksen jälkeen koko C Moren oman palvelun tarjonnan. Puhelimelle, tablettiin tai DNA TV-hubille tarvitsee vain ladata C Moren sovellus DNA TV:n lisäksi ja käynnistää sitten ohjemakirjasto DNA TV:n kautta. Selaimessa palvelu toimii kuten ennenkin. Samalla myös DNA TV tarvitsee päivittää uusimpaan versioon.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Siis mistä se CMoren sovellus löytyy, Google Play -kaupastako?
  Koitin hakea sitä ja antoi nolla tulosta.
  Onko muut löytäneet?
 • Löytyi se minulla se cmore. Se ehdotti itse sen lataamista ja toimii ihan normaalisti ja sieltä löytyi kaikki sisältö. Ainoastaan cmore urheilupuoli ei näy koska sitä en ole tilannut. Asennuksen jälkeen vaati hubin boottaukseen (virrat pois) että alkoi toimimaan oikein. Muuten herjasi että videoita ei voi toistaa.
 • Siis onks tossa hommassa ny mitää järkee? Korjauksia ei tehdä/kuulu/näy mihinkään vikoihin, viilataan vaan jotain valikkoja, tekstejä ja integroidaan sovellukseen vaan lisää toimimattomia ominaisuuksia?

  Tällä tavoin kyllä itse varmistatte, että purkki kyykkää lopunkin ihan lähiaikoina ja porukalla loppuu kärsivällisyys odottaa noita ikinä saapumattomia korjauksia.

  Siis ihan aikusten oikeesti,  keksittykää ny PRK vaikka hetken aikaa pelkkiin korjauksiin. Aloittakaa vaikka ihan niistä ihan pienistä jutuista jos on homma noin vaikeeta!

  On kyllä ihan TÄYSIN 100% käsittämätöntä, että viimeisen pian 6kk aikana, ette ole saaneet miltei ainoatakaan täällä jo pitkään jankutettua vikaa korjattua?

  @VilleP vois aika pikana kertoo koska niitä korjauksia oikeesti tulee!!
  Nyt itsellä on kans enää pian päivien kyse, että hubilaatikko palaa myymälän tiskille netteineen päivineen ja se on goodbye DNATV forever! Ja tämä päätös ei tuu hetken mielijohteesta, olen kattellu ja kärsiny tästä pelleilystä miltei 7kk, joten tiedän mistä puhun!
 • Kiitos tuosta C More uudesta sisällöstä,mutta miksi se väittää minulle,ettei minulla ole katseluoikeutta vaikka olen maksanut ohjelmakirjastosta niin pitkään kuin se on ollut olemassa.
 • Edelliseen täydennyksenä.Kun avaan DNA tv:n jakäynnistän C Moren,kaikki toimii moitteettomasti.Sekin kyllä riittää,mutta ihmettelen silti,miksi sama ei onnistu TV:n kautta.Ikää on jo 68,joten voi tietysti vika olla omien korvien välissäkin.
 • Kun avaan siis PC:llä.
 • Hei Lars! Suosittelen tässä tapauksessa olemaan yhteydessä suoraan asiakaspalveluun https://www.dna.fi/yhteystiedot niin voimme selvittää tarkemmin miksi ohjelmakirjasto toimii muilla laitteilla normaalisti, mutta yksi laite väittää ettei tilaus olisi voimassa.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • C More ohjelmakirjasto EI TOIMI DNA TVn kautta (siis DNA TV nettiosoitteessa) selaimessa vaan ihan omalla paskalla saitillaan (MacOS) selaimessa.
  C Moren elokuvista ei näy mitään tietoja enää MacOSsissa eikä Androidilla. iOssilla voi vielä selailla, mutta katselu vaatii applikaation.
  Androidilla valittaessa avautuu C More applikaatio, josta ei ole paluuoptiota DNA TVhen.
  iOssillakin näyttää sittenkin vaativan C More applikaation.

  Idea, informointi, yhtenäisyys eri käyttötapojen välillä ja toteutus käytettävyyden kannalta vahva negatiivinen.

  Ilmeisesti mitään ulkoista palautetta ei oteta vastaan ja oma arviointikyky asiakkaan näkökulmaan täysi tuplanolla.

  On kyllä niin älyvapaata touhua, että pistää miettimään, mikä on tavoitteena.
 • Mistä se C More pitäisi löytyä? Ei löydy Google Play kaupasta.
  Voiko joku kertoa? Eikä siitä vanhasta kohdasta saa päivitettyä, josta se ennen aukesi hubissa. Sieltä löytyy vain 'Täysi kuvaus' ja screen shotteja tuotteesta.
 • Kirjoita cmore yhteen!
 • Ei toimi yhteen tai erikseen kirjoitettuna.
  Edelleen: pitäisikö sen olla Google Play -kaupassa?
  Netistä jos etsin CMorea Play kaupasta, niin kyllä löytyy.
  Hubilla ei.
  Missä vika?
 • Mulla löyty äskön kokeilin google play kaupasta hubilla ja käytössäkin on.
 • Ei löydy minullakaan jos kirjoittaa cmore tai c more. Toki ehdotti jo c:n jälkeen c morea, mutta olisiko vain siksi että se on jo asennettuna.
 • Hei,

  Cmore sovellus löytyy sovelluskaupasta sekä iOs, Android että AndroidTV laitteella. Tapoja on kaksi

  1) Menee sovelluskauppaan ja kirjoittaa hakusanaksi cmore

  2) Klikkaa Cmore ikonia DNA TV sovelluksesta jolloin DNA TV sovellukseen ilmestyy teksti "lataa cmore". Tästä kun klikkaa niin DNA TV ohjaa sovelluskauppaan lataamaan Cmore sovelluksen. Mikäli DNA TV sovelluksesta ja Cmore kohdasta ei voi klikata mitään niin DNA TV sovelluksessa lukee että sovellus pitää päivittää. Tällöin pitää käydä päivittämässä DNA TV sovellus Google Play kaupasta (tai Hubin tapauksessa DNA TV valikosta). Tämän jälkeen DNA TV sovellukseen kohdan Cmore alle tulee näkyviin  "Avaa Cmore" nappi. Tämä sitten ohjaa sovelluskauppaan.

  Sovelluskaupan käyttäminen vaatii että laitteelle on asennettu "sovelluskaupan tunnus" eli Androidissa pitää olla gmail-sähköposti tai ios laitteella pitää olla luonut itselleen apple-tunnus.

  Mikäli Cmore ei aukea lainkaan ts. sisältöä ei pääse selaamaan Cmore sovelluksessa niin kannattaa olla yhteydessä DNA asiakaspalveluun
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Paolo - DNA ei välitä sähköpostia Cmorelle vaan kirjautuminen tapahtuu aina DNA TV sovelluksen kautta. DNA TV sovellus siis hoitaa kirjautumisen jos/kun sinulla on meidän kautta tilattu Cmore palvelu.

  @Lars - Mikäli sinulla on Cmore sovellus esimerkiksi suoraan älytelevisiossa niin siinä et pääse katsomaan Cmore sisältöä. Tämä johtuu siitä että Cmoreen kirjautuminen tapahtuu DNA TV sovelluksen kautta. Koska DNA TV sovellus puuttuu äly tv:ä niin Cmoreen ei pääse.

  Kannattaa tuota uutta Cmorea kokeilla ennakkoluulottomasti. Sisällön määrä siellä on paljon paljon laajempi kuin vanhassa toteutuksessa.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitokset vinkeistä!
  Joku häikkä tuossa vaan on.
  Uusin softa on käytössä, mutta silti ei onnistu.
  Muita latauksia olen tehnyt kaupasta ja ne onnistuivat.
 • @TOP - Tämä Netflix vika on asia, jota DNA ei voi korjata. Vika ei kohdistu vain DNA:n Hubiin vaan vika on Google Play storesta löytyvässä Netflix sovelluksessa.

  Kyseessä on puhtaasti Netflixistä johtuva ongelma. Asia on eskaloitu Netflixille ja täällä DNA:lla kovasti odotetaan korjausta.

  Päivitän tätä tilannetta heti kunhan asia etenee.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Verkkotallusten katselu tökkii entistä enemmän, liekö syy eilisen päivityksen vaiko perjantaina saadun vaihtohubin.

  Verkkotallennuksia ei kehtaa enää katsoa lainkaan, kuva on aivan älyttömän kehnoa!! Ja tästä peritään vielä maksu!
 • Miten hubissa cmoren tekstitykset saa keskelle vasemmasta reunasta? aiemmin ei ollut cmore kirjastossa ongelmaa. tietokoneella toimii hyvin ja tekstitykset on keskellä......
 • Sainpahan asennettua CMoren, en kyllä tiedä kehtaanko kertoa mistä oli kiinni.
  Joku (siis joku) oli laittanut Google Play kauppaan lapsilukon, olikohan muistaakseni ikäraja 7 v. Tämän kun poisti, niin johan alkoi löytymään.
  Sikäli omituista, että CMoren asennus on ikärajan takana, siinä taisi olla joku info, että aikuisen kanssa saa katsoa. Ei varsinaista ikärajaa siis.
  Tämän jälkeen näytti, että Ruutu ja pari muutakin sovellusta lähti päivittymään.

  Tämä siis oppina myös muille. Jos haluaa päivittää ohjelmia, niin ikärajat pois.
 • Ja laitetaan vielä niitä kehitysideoita jatkeeksi:
  - Tallennukseen mahdollisuus laittaa lisäaika erikseen alkuun ja loppuun. Aivan turhaa laittaa lisäaikaa ennen tallennusta, mikä ohjelma nyt alkaisi ajallaan.
  - Tallennusten hallintaan enemmän ominaisuuksia. Mahdollisuus valita useampi tiedosto kerrallaan toistettavaksi tai poistettavaksi. Vähän kuten PC:llä pystyy tiedostoja käsittelemään.
  - Mahdollisuus tehdä omia kansioita tallenteille. Nimetä kansioita ja tiedostoja sekä siirtää niitä paikasta toiseen.
 • Ihan jokaista viestiä en jaksanut lukea... Täytyy vaan itsekin todeta, että bugeja löytyy, korjauksia tulee hitaasti. Laitettu ulos keskeneräinen tuote.

  Netflixissä on ongelma, että koko hubi jumiutuu täysin melkein päivittäin. Ei vastaa enää mihinkään. Hubi buuttaa itsensä muutaman minuutin kuluttua, jos jaksaa odotella. Nopeampi vaihtoehto on repiä virtajohto pois ja laittaa takaisin. Kaikki päivitykset on asennettu, välimuistit tyhjennetty, hubi palautettu tehdasasetuksiin ja ongelma ei poistu. Hubi on kytketty wlaniin. Ei ole mahdollisuutta kytkeä piuhalla, jos tätä ehdotetaan. Onko kellään samoja ongelmia tai kikkakolmosia, jolla saisi tän toimimaan? Seuraava vaihtoehto varmaan vaihtaa hubi...?
 • @Jasso

  Android asetukset -》sovellukset -》Dna TV-》poista päivitykset. Älä päivitä vaan kokeile perusversiolla, jos vaikuttaa mitään. Aina pääsee takaisin uuteen versioon.


 • @Jasso

  Hubin vaihto ei auta yhtään mitään. Viime viikolla vaihdoin hubin, täsmälleen samat viat uudessakin. Vaihdoin kun asiakastuesta väitettiin että jotain vikaa mistä olin heille valittanut, ei oltu dna:n teknisessä tuessa saatu toistettua. Pah, kun sain uuden boxin, osoittamani vika oli nopeasti toistettu.

  Hubi jumittuu täälläkin jatkuvasti, jo käynnistettäessä kuva saattaa välkkyä eikä tottele kaukosäädintä ei mitään - pakko repiä virtakaapeli seinästä ja uudelleen käynnistyskään ei aina pelaa. Jos meinaa maksukanavilta jotakin TV:stä tulevaa ohjelmaa katsoa, on paras aloittaa "hupilaatikon" lämmittely 20-30 minuuttia ennen ohjelman alkua..

  Puoli vuotta on nyt ooteltu luvattuja korjauksia, aivan turhaan - yhtään mitään raportoitua vikaa ei ole korjattu. Koko ajan tulee uutta vikaa kun hubiin tulee pyytämättä jotakin uusia puolivillaisa virityksiä jotka toimivat puolittain.

  "Sellainen TV kuin sinä haluat", tällaisella mainoslauseella DNA yhä myy hubia!!! Laitteesta ja palveluista peritään yhä täysi maksu vaikka tässä on puoli vuotta nähty että laite ei toimi, eikä palveluja voi käyttää!!

 • Pitääpä vielä kokeilla tuota päivitysten poistoa. Muistaakseni ongelma on ollut kuitenkin alusta asti. Eikä varmaan vaihtamalla parane... "Sellainen TV kuin sinä et halua!" Luulisi että tällaisten käyttäjäkokemusten perusteella dna:lla olisi rekrytoinnit käynnissä. Jopa Intiaan...
 • C More näyttää toimivan. Hienoa, että saatiin  käyttöön laajempi valikoima. *peukku*
  Aluksi leffa jumitti, mutta kun käynnisti hubin Androidia myöten (eli pitää pitkään käynnistyspainiketta pohjassa), sen jälkeen toimii.
 • Itsekkin tappelun kaukosäädin ym. ongelmien kanssa ja laitoin hubin kiinni kaukosäädettävän pistorasiaan, jotta saisi helposti virrat pois. Hämmästys oli suuri kun vielä käänsin hubin pistokkeen vielä 180 astetta eri suuntaan ja yhdistelmä korjasi kaikki nuo ongelmat kertaheitolla. Ei ole tarvinnut senjälkeen virtoja ottaa pakolla pois.
 • "Hämmästys oli suuri kun vielä käänsin hubin pistokkeen vielä 180 astetta eri suuntaan ja yhdistelmä korjasi kaikki nuo ongelmat"

  ​Hubissahan on oma hakkurivirtalähde.  Käsittämätöntä että sen käännöllä vika poistui. ​​​
 • Ihmetyttää!

  Olen ollut yhteydessä DNA myymälään,Dna asiakaspalveluun ja DNA vikapalveluun. Kun avaan Cmore kirjaston ja valitsen katsottavan elokuvan tai sarjan,minulle vastataan,että minulla ei ole katseluoikeutta sisältöön.Ongelmaa on yritetty korjata useamman "DNA-asiantuntijan kanssa sekä livenä että puhelimitse.Kaikki mahdolliset sirkustemput on tehty,Minun katseluoikeuteni on tarkistettu useamman ihmisen toimesta.Valtuutus on tehty uudelleen ja luvattiin,että eiliseen iltaan mennessä pelittää.Tunnen olevani umpikujassa.Maksan DNA:lle 160 euroa joka helvetin kuukausi.Olen nyt tullut siihen tulokseen,että hinta-laatusuhde ei ole ihan kohillaan,Annan vielä armon käydä oikeudesta.Saatte tasan 24 tuntia aikaa korjata tämä asia niin että saan katsella palvelua,josta olen maksanut.Jos ongelma ei ole ratkennut minua tyydyttävällä tavalla,irtisanon kaikki sopimukseni DNA:llta ja siirryn toisen operaattosin asiakkaaksi.Rikkinäisen hubin palautan ja jos palauttamisen oikeudesta syntyy kiistaa,vien asian oikeuden päätettäväksi.Todistajien hankkimisessa tuskin tulee ongelmia.
 • @Lars
  Sinullakin ilmeisesti useita kanavapaketteja?
  Jos on ollut pitkään ja tehty muutoksia matkalla, saattaa olla sama kuin meillä alussa hubin kanssa eli paketit menneet muutoksista ns. ”solmuun” - hubi ei silloin toimi kunnolla.
  Kysäisepä vielä, että vikapuoli katsoo paketit.
  Meillä on toiminut moitteetta siitä asti, kun ”latoivat” paketit uudelleen.
  Nimim. jo HTV-asiakkaana stadin kaapelissa
 • Kokeile Lars tietokoneella cmoren nettisivuille kirjautumista DNA TV:n tunnuksilla (Ellet ole jo kokeillut). Samaa katseluoikeuttomuutta valitti ensiksi Cmoren "puhelimen" android sovellus. Mutta rupesi toimimaan kun kirjauduin sisään tietokoneella ja/tai sovelluksella useita kertoja (en osaa sanoa mikä oli ratkaiseva juttu tässä säätämisessä).

  Tossa ohjeet jotka löytyy cmoren sivuilta:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-ja-c-more-emyw/ 

  Näyttää tässä keskustelussa olevan ongelmista (ja akuuteista sellaisista) keskustelua kuitenkin pääasiassa, mutta sitähän tossa vehkeessä riittää, joten kait niistä saa taas kirjoitella tähän.
 • Kiitokset kaikille jotka pyyteettömästi haluavat auttaa. Nähtävästi apua kyllä löytyy myös DNA:lta kun riittävän ponnekkaasti pyytää.Minun kohdallani asia korjautui siten,että vikapalvelun ammattilainen soitti ja tehtiin seuraavat toimenpiteet 1) Minun cmore pakettini peruttiin ja tehtiin uutena tilauksena, 2) Valtuutus tehtiin uudelleen. 3) palautettiin tehdasasetukset 4) asennettiin Cmore uudelleen. Nyt toimii sekä yelkussa että selaimella.
  Kiitos DNA:n väki,ette te ole niin huonoja kuin yleisesti annetaan ymmärtää.Erityiskiitos minua auttaneelle henkilölle,joka tämän asian ohessa antoi vinkin toisenkin ongelman korjaamiseen.
  Jatketaan rakentavaa kriittistä keskustelua ja jätetään asiaankuulumaton heittely vähemmälle.


 • Niinhän se metsä vastaa, kuin sinne huutaa. 😀
  Me olemme myös saaneet asiallista palvelua DNAlta, kun on ollut ongelmia - kuten hubin kanssa alussa oli. Joskus saattaa joutua hieman tiukentamaan äänensävyä, mutta varmasti parhaansa tekevät.
 • No ei täs ny mitää ylistyslaulua pidä ruveta kirjottaan, kyl vipat 7kk kertoo aika karua tekstiä hommien ja palvelun sujuvuudesta, vaikka täältä muutama ylistysjankuttaja löytyyki. Mutta onnea Lars jos homma rupes pelaan jonku ongelman osalta.
 • DNA TV Hubi ei näytä verkkotallenteita ollenkaan. (tämä ilmiö alkoi tänä aamuna) aiemmin ei ole ollut pivipalvelun kanssa ongelmia.
  puhelimen kautta castaus onnnistuu. netflix, areena ja youtube toimivat edelleenkin kuin vanha VR'n vessa konsanaan 😉 viimeisimmät versiot sekä hubissa että android puhelimessa.
  olen Kuopiossa 100M VDSL2+ (kaapeli kiinni hubissa piuhan kautta)
  missähän vika?
 • @Kai - Tänään aamulla on tehty asteen suurempi verkkotallennejärjestelmän päivitys. Päivityksen myötä tulemme jossakin välissä tarjoamaan muutamia uusia ominaisuuksia kuten ohjelman tallentaminen vaikka se onkin jo alkanut. Pahittelut että en aikautalua vielä uskalla luvata.

  Jos/kun verkkotallenteet eivät näy ollenkaan niin kannattaa kokeilla sammuttaa Hubi. Viimeisenä keinona ehkä kirjautua ulos ja takaisin sisälle DNA TV:ä.

  Tämän päivityksen pitäisi poistaa pari bugia: Verkkotallenteiden laatu ei saisi enää olla "luokattoman" huono ja ylipäätään verkkotallenteiden toimivuus tulisi olla paremmalla tasolla.

  @Lauri - Mikäli sinulla on kovalevy niin siihen voi lisätä tallenteiden alkuun sekä loppuun minuutteja. Tämä asetus löytyy DNA TV asetuksista (menu > asetukset). Mikäli "puskurit" laittaa päälle ja tekee paljon tallennuksia niin laitteen virittimet voivat loppua kesken.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen
  kiitos vastauksestasi. olen tehnyt jo nuo toimenpiteet. ei muutosta.
  onko sisään kirjautuminen muuttunut; nyt en tarvitse ilmoittaa pinkoodia niin kuin aiemmin?.

 • PIN koodia ei enään kysellä. Muutos tullut uusien päivitysten mukana.
 • @Sami kiitos tuosta tiedosta. 😀
  tässä lisätietoa niille jotka sitä osaa tulkita.
 • Lauri taisi tarkoittaa, että alkuun ja loppuun lisättävät minuutit pitäisi pystyä määräämään erikseen, eli esim. alkuun ei ollenkaan ja loppuun vaikka 5 min. Minusta myös tuo olisi hyvä. Yleensähän ohjelmat eivät ala juurikaan etuajassa, mutta loppu menee useinkin joitakin minuutteja pitkäksi.

  Mutta tuo virittimien loppuminenhan tekee koko toiminnon lähes käyttökelvottomaksi, kun ne virittimethän loppuu jo silloin, kun yrittää tallentaa kaksi peräkkäistä ohjelmaa samalta kanavalta, jos lisäaika on käytössä. Vai onkohan tuohon tullut jo jotain parannusta?
 • @Kai onko sinulla älypuhelinta jolla kokeilla tallenteita?

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Äsken yritin kännykällä katsoa tallenteitani ja ei siellä enään mitään ollut. Kaikki hävinneet.
 • @Ville Partanen
  minulla on tämä fyysisen laite (DNA TV Hub)
  myös Huawei P9 puhelin. siinä android versio 7.0. turvallisuustaso on sama kuin tässä; 1.12.2017.
  puhelimen kautta olen voinut teidän pilvestä castaamaan siitä lähtien kun ostin tämän Hubin (8.9.17) kaiken.
  sitä kautta toimii teidän palvelu niinkuin aiemminkin. mutta nyt ei teidän fyysisessä laitteessa.
 • @Ville Partanen
  Tarkoitin tosiaan sitä, että pitäisi pystyä laittamaan erikseen ne lisäajat ennen tallennusta ja tallennuksen jälkeen. Ei sillä ennen tallennusta olevalla lisäajalla mitään tee, tai jos tekee, niin äärimmäisen harvoin.

  Ja konehan ei saisi kaatua siihen, jos tallentaa peräkkäisiä ohjelmia ja niissä on lisäaikaa jokaisessa, vaan koneen pitäisi tämä ymmärtää.

  Tuli vielä yksi kehitysidea mieleen: Tallennuksen aikaa pitäisi pystyä myös manuaalisesti muokkaamaan. Sanotaan, että telkkarista tulee 3 peräkkäistä 5 min kestoista ohjelmaa putkeen (piirretyt lyhytpätkät esim.), niin nämä olisi hyvä saada tallennettua yhdeksi 15 min tallenteeksi. Ei tartteis isän olla vaihtamassa lapsien ohjelmia vähän väliä! 😀
  Tämä on kuitenkin lähes jokaisen digiboksin vakio-ominaisuuksia.
 • TV-hubi kovalevyllä..

  TV-hubi alkanut tänään valittamaan käynnistäessä:  
  "Kovalevy ei kiinni. Tarkista kytkennät"

  Ei korjaannu vaikka käyttää sammutettuna ja virtakaapeli irti seinästä ja kovalevyn liitosjohto irroitettuna.
  Vikailmoituksesta huolimatta kovalevytallenteita voi kuitenkin katsoa ja tehdä myös tallennuksia.
 • @DNA Ville Partanen

  Kerrot: "Verkkotallenteiden laatu ei saisi enää olla 'luokattoman' huono"

  Meillä taitaa olla hieman eri käsitys siitä mikä on luokattoman huonoa.  Tallennuksien tulisi olla samaa laatua kuin lähetystenkin. OLisi jo aika HD-tasoisten tallenteiden ja tilaäänien (Dolby 5.1) myös DNA:n verkkotallenteissa.

  Toki testannut tänään verkkotallenteita. Kuva ei enää pätki kuten vielä eilen (eilen tosi kehnoa). 
 • Täällä samaa vikaa kuin Ullalla, ilmoittaa käynnistyessään, että kovo ei kiinni, vaikka on ja kaikki pelaa.
  Tänään kävi myös CMoren osalta nyt sitten siten, että ei voinutkaan kirjautua DNA-tunnuksilla sisään kirjastoon. Noin viidennellä yrittämällä meni sisään.
 • @Lauri
  Saattaa olla kovovikakin. Mulla ei ilmoitusta tullut vanhalla hubilla. Vaihtui muutama päivä sitten huollossa uuteen ja voipi olla että en vain ole huomannut vikailmoitusta ennenkuin tänään.
 • @Ville Partanen yksi käytettävyystoive: tallennuksia katsottaessa voisi kansiossa valinta olla nauhoitteissa, vaikka siinä mitä on viimeksi katsonut. Nyt on aina ylänuolessa ja pitää sieltä aina muistaa painaa alaspäin johonkin ohjelmista. Hankalaa, jos katsoo useampaa ohjelmaa peräkkäin.
 • Voisko tämän ketjun jo laittaa päivityskieltoon ja avata uusi samaan tarkoitukseen?
  Alkaa olla jo raskas ja hidas avata näin tolkuttoman pitkä ketju..
 • @kysyn vaan
  Tämä on jo uusi ketju nimenomaan kehitysehdotuksille... keskustelu ei vaan pysy aiheessa, joten uuden ketjun aloittaminen ei valitettavasti muuta mitään. Koita kestää!
 • @sarzu, tarkoitin että on turhan raskas näin PITKÄ ketju esim. kännykällä avata ja lukea.
 • Ajattelin, että olisiko mahdollista tehdä sellaista valikkoa, jossa olisi lista ohjelmista, jotka on ollut tallennuksella. Ja jossa on päiväys mennyt ohi. Ei aina jaksa kattoa mitä on tulossa ja siksi samat leffat esimerkiksi tallentuvat uudelleen uusinnan tullessa televisiosta.

  Toinen on se, että tallennettu listaan vois tehdä jonkun pakkopäivitys napin. Nyt ei auta kuin tiputtaa puhelin tai tablettiversio tehtävähallinnan kautta alas, että saa listan ajantasalle. Tosin viimeisin päivitys ei auta siinäkään tapauksessa enää. Ainoastaan tv hubin ja netin kautta näkyy tallennukset. Luurin ja tabletin tallennus lista näkyy tyhjänä.
 • Onko kukaan muu huomannut tällaista ongelmaa, että ensimmäisen ohjelman tallennus kanavalta jossa ei ole lähetystä ympäri vuorokauden ei pääsääntöisesti onnistu? Eli kun esim. cmore juniori kanavalta tallentaa ajastamalla päivän ensimmäisen ohjelman, niin pääsääntöisesti tallenteessa näkyy pelkkää mustaa. Päivän toinen ohjelma kyllä tallentuu normaalisti.
 • @Teme, tarvii kokeilla.
  Epäonnistuneita tallennuksia kyllä on jatkuvasti, siis muita kuin päivän ensimmäisiä ohjelmia
 • Tallenteissa, sekä verkko- että kovalevytallenteissa pitäisi näkyä paljonko tilaa on jäljellä. Ruudun alaosassa tilaa. Siis ennemmin kuin megatavuina niin tunteina HD ja SD materiaalia.

  Tallenteissa yläosassa oleva idioottimainen jono kirjaimia on järjettömän hidas mihinkään hakemiseen. Vie . nykyisellään ainoastaan tilaa ruudulta. Tehkää erillinen hakutoiminto joka edes muistuttaa muiden vastaavien laitteiden hakutoimintoa. Rajauksena valittavissa onko haku ohjelman nimeen vai tekstiin ohjelmatiedoissa. Luokittelu olis poikaa: elokuva/sarja/dokumentti/urheilu jnejne..

  Samoin ohjelmahaku ohjelmaoppaaseen luokitteluineen.
 • Vaihtui tv-hubi kun vein "takuuhuoltoon" vikojen takia. Kysyin että toimiihan vanhat tallennukset. "Tottakai toimii.."

  Tänään havaitsin että ei voi enää katsoa vanhalla hubilla tehtyjä tallennuksia. Ainoastaan uudella hubilla tehdyt tallennukset näkyvät!! Voihan P. Tämä siis tapahtui niin että kokeilin kyllä uuden hubin saatuani että vanhalla tehdyt tallennukset toimivat. Olen nyt muutaman tallennuksen tehnyt uudella hubilla ja yhtäkkiä mikään vanhalla tehdyistä tallennuksista ei enää näy - tulee vain musta ruutu!!! Ei auta sähköttömänä käyttäminen!!!


 • @a-p,

  Oisko tuo uusin päivitys pilannu asian? Tämä vain aavistus asiasta.

  Vaan mitä sanoo asiasta @DNA Ville Partanen??
 • @A-P

  Onko kyseessä kovalevy tai verkkotallenteet
 • @Sami

  Jäi tarkentamatta.. Siis kyse on nimenomaan kovalevytallennuksista.

  Eihän verkkotallennuksia ole sidottu mitenkään mihinkään laitteeseen. Epäilyhän oli itsellä jo laitetta huoltoon viedessä että jollakin tavalla kovalevy ja tv-hubi on "naitettu" ja salaus ei enää avaudu kun tv-hubi vaihtuu. Minulle DNA myymälässä vannottiin ja vakuutettiin että tottakai kovalevytallennukset toimivat. Ihmettelivät että kuinka ne voisivat olla toimimatta - pitivät kyselyäni tyhmänä...
 • ...niin ja jäi mainitsematta sekin asia että kuten useilla muillakin, myös minulla nyt uuden tv-hubin kanssa valittaa käynnistettäessä että kovalevy ei olisi kiinni tai vastaavaa ja pyytää tarkistamaan kytkennät. Taitaa jotemkin liittyä samaan asiaan.
 • Itse selvittelin syksyllä mahdollisuutta siirtää/katsoa kovalevy tallenteita tietokoneella. Törmäsin parissakin paikassa tietoihin, että tuo kovo olisi vissiin salattu ihan piiritasolla ja ilmeisesti myös parittuu tallentavaan laitteeseen, eli tallenteita ei täten voisi käyttää missään muualla? No jos tässäkin olisi järki mukana, niin tuo katseluoikeus olisi liitetty vaikka käyttäjätunnuksen taakse, eli tällöin ei hubin vaihtokaan haittaisi tai jos tallennuksia siirtäisi vaikka isommalle ulkoiselle kovalevylle tai haluaisi käyttää hubissa useampaakin ulkoista levyä niin kaikki toimisi kunhan käyttäjä on kirjautuneena.
 • Minulla valittaa myös, että kovalevy ei ole kiinni ja tarkista kytkennät. Mutta minulla ei edes ole kovalevyä. Ei kuitenkaan haittaa käyttämistä. Sitten yksi kysymys! Miksi HUBilla en saa näkyviin YLE Areenaa ? Tietokoneella ja kännykkällä kyllä näkyy ja toimii.
 • @Vente

  Täällä aukeaa Areena tv-hubissa, mutta ei sillä tee mitään. Kuva pysähtyy ja tökkii 4-5 sekunnin välein koko ajan. Eli et jää mistään ainakaan paitsi.
 • Nyt kun vuorokausi vaihtui perjantain puolelle, klo on 00:03.. Ei enää näe kanavalistalla mitä ohjelmaa mm. Yle TV2 HD:lla on myöhemmin tänään. Tilanne korjaantuu klo 04:00 jälkeen jolloin ohjelmaoppaan vuorokausi vasta vaihtuu perjantaiksi.

  Ongelmasta on kerrottu moneen otteeseen DNA:lle mutta ei tätäkään ongelaa katsota aiheelliseksi korjata.
 • Siis onko tuo "kovalevy ei ole kiinni, tarkista kytkennät" nyt sitten vika vai ominaisuus kun mullakin viikon vanha hubi tuosta herjaa? Kovoa ei siis ole olemassa.
 • @ A-P
  onko edelleenkin näin ettei voi katsoa vanhoja kovotallenteita uudella hubillasi?
  itselläni menossa jo toinen kovo ja DNA:n teknisen tukipalvelun mukaan minun hubin ongelmiin on sanottu että pitäisi vaihtaa laite; olen ollut skeptinen. enkä ole toiminut näin. ja jos tuo pitää paikkaansa että saa sanoa "goodbye" entiselle tallenteilleni (n. 500Gt) niin alkaa kyllä ns. v-käyrä nousta kyllä todella korkealle. (viitaten siihen että minulla on jo takuuaikainen kovo vaihdettu).
  hommasin laitteet 8.9.17.
  mitä sanoo Ville Partanen?
  en todellakaan haluaisi tuollaista skenaariota.

 • Mielestäni on aiemmin todettu, että hub ja kovo linkitetty keskenään ja täten kovoa ei voi laittaa enää toiseen hubiin. Tämä ei ole kerrankin dna vika vaan syyttävä sormi osoittaa teostolle joka haluaa korvauksen kaikesta tallentamisesta. Näin olen itselleni ainakin uskotellut.
 • Onko muilla lakannut ruutu+ sovellus muistamasta, että mihin kohtaan ohjelman katselu on lopetettu? Minulla lakkasi noin kuukausi sitten ja ongelmaa ei korjannut edes hubin tehdasasetusten palautus ja ruutu-sovelluksen uudelleen asentaminen. Onkohan kyseessä hubin vai sovelluksen päivittymisestä johtuva ongelma?
 • @Tuomas
  näin itsekkin olen tuo asian funtsinut. looginen päätelmä.
  mutta kysymys on DNA:lle osoitettu; johtuen minunkin ilmoittamistani DNA TV hubin labiilisuudesta; eihän tämä voi olla totta?
 • @sarzu - hyvä idea tuo että muistaa missä tallenteessa ollut aiemmin. Tämä on asia jota on mietitty ja varmasti jossakin välissä tulossa, en kyllä uskalla aikatalua luvata. Tätä ennen pyritään katsomaan kuntoon "jatka katselua" ja niin että palkki näkyy aina kaikissa tilanteissa. Tämän avulla on helpompi nähdä mitä katsonut ja mitä ei.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Terppa - Kovaleyvy on sidottu kiinni rautatasolla tiettyyn fyysiseen laittteeseen eli Hubiin. Jos DNA:a saisimme valita niin emme tätä näin haluaisi. Olemme kuitenkin pakotettuja tekemään näin 4K sisältösopimusten / suojausvaatimusten takia. Tämä sama syy estää sen että laitteeseen ei voi liittää mitä tahansa kovalevyä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Teme - DNA ei voi vaikuttaa Ruutu sovelluksen sisällä tapahtuviin muutoksiin sillä Ruutu sovelluksen kehittää Sanomat. Siten asiasta kannattaa kysyä Ruudulta
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Vente - Areenan löytyy Google Play storesta kun hakee sanalla Areena. Googlen Play storen löydät kun painat kaukosäätimestä "koti"-nappia ja valitset Google Play.

  Kovalevyn ilmoitus tuntuu tällä hetkellä aiheuttavan aika tavalla päänvaivaa. Tarkoitus on viilata tuota seuraavassa päivityksessä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen

  Nyt kun Ville on vastailupäällä, niin yksi kysymys sekaan. Voiko DNA tehdä mitään AndroidTV-alustan sovellusten liiketoistolle? Suurin osa (ellei kaikki) 50Hz kuvaa lähettävät AndroidTV-sovellukset nykivät todella ikävästi. Aivan kuin siellä olisi jokin sisäinen pakotus 60Hz moodiin jossain välissä vaikka videofeedi ja Hubin TV-liitännän asetus ovat molemmat 50Hz. Ajatuksia mistä voisi johtua?

  =)juha
 • Niin ja sellanen lisähuomio, että palstahan on jo täynnään pieniä ja isompiakin kehitys/viilaustoiveita ja niihin ny tunnutaan tarttuvan kii ja lisätään ominaisuuksia hubiin. Mutta voisitteko oikeesti tehdä jotain niitä korjauksia välillä, ennenkö lisätään yhtään ainoata lisäominaisuutta hubiin.. Eli misä niiden korjausten kanssa mennään? Kiitos
 • @Juha - Hyvä kysymys johon en uskalla antaa nyt vastausta. Oletus on 50Hz koska TV lähetykset ovat 50Hz. Tämä tosiaan johtaa "mikronykimiseen" monella muulla sovelluksella koska ne tehty oletuksena 60Hz virkitystaajuudelle ja muunnos 50Hz ei toimi täydellisesti.

  Tällä hetkellä Androidissa (DNA TV sovellus erikseen) kaikki fokus on saada Android N ulos sillä tätä kautta saadaan koko laitetta vakaammaksi ja luotettavammaksi. Lisäksi sovellusten yleinen toimivuus pitäisi parantua. Kunhan N:n toiminta saadaan varmistettua niin päästään testaamaan monia tällaisia pienempiä juttuja jotka pidemmän päälle pitää toki saada kuntoon.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Terppa - Tämä on vakaa ajatus vaikka tämän ajatuksen selkeä kertominen tällä forumilla ei ole ihan helppoa.

  Isossa kuvassa ajatus on kutakuinkin seuraava. Alla oleva lista ei missään nimessä ole kattava mutta varmaankin antaa aika hyvän käsityksen siitä mikä meitä tällä hetkellä työllistää. Alla olevat asiat voivat kuulostaa pieniltä mutta joidenkin asioiden vaatimat työmäärät ovat uskomattoman suuria....

  Asiat eivät ole prioriteettijärjestyksessä.

  - Android N kuntoon koska se yleisesti parantaa Androidia ja laitteen luotettavuutta

  - Verkkotallennepalvelu kuntoon. Pitää sisällään esim seuraavia asioita: Parempaa laatua, netin nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu, haamutallenteet pois, jatka katselua / etenemispalkki, aloita tallennus kesken ohjelman, jatkuvat tallennukset

  - Äänentasoerot kuntoon

  - Kovalevytallennetoiminallisuus kuntoon

  - Käyttöliittymäpuolella kanavien järjestely


  Kuluttajana varmasti joskus tulee olo, että täällä DNA:lla ollaan pää siellä jossain ja mitään ei tapahdu. Ja tottakai sitä itsekin turhautuu kun asiat eivät mene sillä nopeudella eteenpäin kuin itse haluaisi. Mutta kyllä täällä duunia ihan oikeasti tehdään. Tällä viikolla päivitettiin sekä Hubia että verkkotallennejärjestelmää. Tälläkin hetkellä testailen uutta softaversiosta joka yritetään saada ulos mahdollisimman pikaisesti.....
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitos Ville infosta, eli toivonkipinä elää vielä :). Hubia en vie palauttanu, kun olisi kyllä sille käyttöä monessakin asiassa, koska tuo vanhempi wbox3 ei niihin kykene. Pääasia, että vaan rupeaa toimimaan muillakin saroilla, kuin pelkkä tv puoli ja samoin noi tärkeät peruslisäykset/toiminnot, jotka digibokseissa aina on saadaan kuntoon pikaisesti.. .
 • @Ville Partanen

  ”Oletus on 50Hz koska TV lähetykset ovat 50Hz. Tämä tosiaan johtaa "mikronykimiseen" monella muulla sovelluksella koska ne tehty oletuksena 60Hz virkitystaajuudelle ja muunnos 50Hz ei toimi täydellisesti.”

  Tähän vielä yksi varmistus/oikaisu. Hubi on telkkarissa kiinni 50Hz-asetuksella ja tarkoitin nimenomaan AndroidTV-appeja, jotka lähettävät varmuudella 50 fps kuvaa. Silloinhan virkistystaajuusmuunnoksia ei pitäisi olla matkalla ja liiketoiston sulavaa. Kuitenkin esim. Viaplay ja Ruutu nykivät nopealla materiaalilla häiritsevästi ja Hubin käyttö AndroidTV-puolella on jäänyt minimiin.

  Vertailukohtana on AppleTV (4. gen sekä 4K), joilla liiketoisto on esimerkiksi Viaplay- ja Ruutu-sovelluksilla erinomaista. AndroidTV:lle lähetetään varmastikin eri videostriimiä kuin AppleTV:lle, mutta ei sen näin radikaalisti pitäisi liiketoistoon vaikuttaa.

  =)juha
 • Ohjelmatiedot puuttuu:

  Yle HD1
  Yle HD2
  MTV3 HD
  Yle Teema&Fem HD
  Sub HD
  Kutonen HD
  AVA HD
  Frii HD
  Nat Geo HD
  Nat Geo Wild HD
  Disney Junior
  Eurosport 1 HD
  C More 1 Sport HD
  C More 2 Sport HD
  Viasat Film Premiere HD
  Viasat Film Action HD
  Viasat Film Hits HD
  Viasat Explore HD
  Viasat Nature HD
  Viasat Film Family
  Viasat Ulrtra HD
  Viasat Hockey HD
  Viasat Sport HD
  Ruutu+ Dokkarit
  Ruutu+ Leffat ja Sarjat
  Ruutu+ Urheilu 3-8HD (ei lähetystä ei lue edes, kuten aiemmin AINA)

  Varmaan tähänkin on joku asiakkaan syy.

 • @paolo, siis mistä puuttuu??? Ei ainakaan täällä puutu tv-hubista ohjelmatietoja tällä hetkellä
 • Tällä hetkellä puuttuu Hubista, nyt:
  YLE 1 HD
  YLE 2 HD
  Teema/FEM HD
  DIsney Junior
  em. Viasatit
  em. Ruutu+
  ja varmaan muita kanavia, joita en käytä ollenkaan paketeista.
 • paolo häiriköi kuten tavallista!
  Miksi valehtelet?
  Kokeilehan käyttää virrat pois hupilaatikosta jos oikeasti muka ohjelmatiedot puuttuu. Onko ongelma "muka" kaapelin puolella vai iptv????

  Mulla ainakin näkyy ohjelmatiedot niinkuin pitää
 • Ei ole oikein, että hubia tulisi joutua uudelleen käynnistämään tai muita hokkuspokkus temppuja jotta toimisi. Tälläin laitteessa tai toimittajassa vika mikä pitää korjata​​​​

  Yhdellä toimiva ei auta jos toisella ei. kehityksen pitää mennä niitä tukien joilla ei toimi.
 • Tällä hetkellä ainoastaan BBC Earthilla ei ohjelmatietoja, kaikilla muilla on nyt. Tää sikäli "muka" ikävä ongelma, että vaikutttaa tallennuksiin, kun satunnaisesti lähetetään mitä tahansa tietoja eikä varsin voi silloin tehdä manuaalisesti tallennetta.
 • Kävikö kommentit liian kuumiksi, kun toista tuhatta viestiä on moderoitu pois ja samalla ulkoistetaan syytä laitteen toimimattomuudesta asiakkaan (korjaan kuluttajan) ymmärtämättömyyteen?
  Aika uskomatonta paskaa.
 • Ketjua on pilkottu osiin sivuton käytettävyyden parantamiseksi, arkistoidut kommentit löytyvät täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/arkisto-dna-tv-hubi-tulevat-paivitykset-ja-ominais/ 

  Ketju oli siis jo niin pitkä, ettei se käytettävyydeltään enää toiminut kovinkaan hyvin ja sen vuoksi päätimme arkistoida osan viesteistä. Ylläoleva tieto arkistoinnista löytyy tämän ketjun toisesta viestistä, jonne se lisättiin eilen.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Muutamaa ominaisuutta kaipailen tuohon Hubiin. 1.Kansiot tallennuksille ,sekä jatkuva tallennus. 2.Suosikkilistan tekomahdollisuus ja järjestely. 3.Ohjelmamuistutus. Nämä olivat wboxeissa ja ovat aika perusjuttuja.  Mosku
 • @DNA Ville Partanen

  Onko vielä mitään tietoa, kuinka kauan tuota verkkotallennepalvelun kuntoon saamista joudutaan odottelemaan?

  Tällä hetkellä tallenteita ei Hubilla tule katseltua lainkaan, koska verkkotallenteiden kuvanlaatu saa aikaan samanlaiset oireet kuin Twilight -elokuvien katselu = pakottaa käpertymään sikiöasentoon ja toivomaan tuskan pikaista päättymistä. 😀
 • Meillä ainakin verkkotallenteiden laatu on kuvan osalta huomattavasti parantunut aiemmasta.
  Ei tule enää katsoessa tuskan tunnetta.
  Äänen kanssa on edelleen haasteita eli mikäli unohtaa laittaa ääntä pienemmälle verkkotallenteiden katselun loputtua, on kyllä sydänkohtaus lähellä, kun palaa kanaviin - sen verran kovaa tulee ääni!
 • @SARTSU

  Verkkotallenteiden kuvanlaatu on edelleenkin ala-arvoista. Sen täytyy olla HD-laatuista ennenkuin se palvelee tarkoitustaan. Onhan se toki päivitysten myötä parantuntu mutta se lähtökohtahan on ollut luokaton!!

  Ääten kanssa on ongelmia kautta linjan. Saisi tulla ensimmäisenä kuntoon se HDMI-lähdön kautta "Bypass" kuntoon!!!
 • Ihmetyttää TV_hubin EPG:n tietojen alkuperä ja sisältö.

  Esim. nyt MTV3 HD:ssa menossa Aallonmurtaja-sarja. TV-hubin ohjelmatiedoissa lukee ainoastaan: "Aallonmurtaja (16) Aallonmurtaja", edes [OHJELMASIVULLE] ei tuo lisätietoja ohjelmasta.

  Kuitenkin vanhalla WboxHD2s-boxilla ohjelmatiedoissa näkyy: " Aallonmurtaja (16) 21:00 - 22:00
  Kausi 1, 7/10. Meri toimii itseään vastaan nähdäkseen videon, joka voi paljastaa syyllisen siskon katoamiselle. Sosiaalityöntekijä tapaa Aaltosten lapset ja vihainen Luke lupaa kertoa kaiken."


 • Ei liity suoraan hubiin, mutta noi HD kanavien (vähän riippuu kanavastakin) ohjelmatiedot tulee (antennikanaviin ainakin) pääasiassa jostain perseestä. Ihan samallailla näkyy Wbox 3:ssa nuo tiedot, MTV3 HD ei oikeastaan koskaan näytä juuri mitään tietoa ohjelmasta ja SD kanava taas huomattavasti tarkemmin (täysin samat tekstit kuin yllä Ullan viestissä.) joo ei voi varmaan DNA vaikuttaa EGP:n tietoihin, mutta voisiko vaikuttaa siihen mistä lähteestä ne tulee?

  Tallenne palvelua en viitsi edes käyttää, kun toisessa liittymässä se on ja välillä katsonut ja todennut ettei tuollaista kuraa (heikkoa SD tasoa) viitsi katella. Toisille voi kelvata, mutta sitten kuvanlaadulla ei ole sille ihmiselle mitään virkaa. Kovalevy tallennus onneksi toimii kuitenkin vielä vanhalla Wboxilla.
 • "Verkkotallenteiden kuvanlaatu on edelleenkin ala-arvoista. Sen täytyy olla HD-laatuista ennenkuin se palvelee tarkoitustaan. Onhan se toki päivitysten myötä parantuntu mutta se lähtökohtahan on ollut luokaton!!"

  Nimenomaan. Kuten täällä on aiemmin mainittu, jos ei paremmasta tiedä ja tyytyy sd laatuun tai sen alle niin toki mikäs ettei.
 • Kun vertaa TV-hupilaatikon käytettävyyttä Wboxiin, voittaa Wbox 100-0. Ei voi käsittää että kaikki se työ ja tekeminen millä on Wboxia kehitetty, on sitten heitetty roskiin kun hubilaatikkoa alettu kyhäämään.

  Wboxissa todella paljon hyvää, onneksi en sitä ole hävittänyt ja nykyisin useimmiten tuntuu että heitän ennemmin menemään hupilaatikon kuin tuon wboxin.
 • Juurikin tästä syystä oma hubi meni takaisin liikkeeseen. Oma käyttö on pääasiassa tv:n katselua (+kovalevytallennusta) ja Viaplay -tsiigailua. Älytv ja Wbox hoitaa tuon homman 100x luotettavammin, loogisemmin ja kätevämmin tällähetkellä.
 • Enpä tainnut missään kohtaa sanoa, että verkkotallennusten kuvan laatu tyydyttää, sanoin että se on parantunut entisestä... Olen jo aiemmik kirjoittanut, että on pakko käyttää verkkotallennusta, kun ei jatkuvaa saa kovalevytallenteisiin. Koittakaahan pysyä housuissanne. Otan vastaan kaikki parannukset, joita tulee ja jatkan odottaa, että ehkäpä jossain vaiheessa ääni ja kuva on oikeasti laadukasta.
  Voisihan sitä tietysti vaihtoehtoisesti paasata täällä, että mikään ei toimi ja kukaan ei tee mitään, mutta se ei ole minun tyyliäni. Ja kukin omalla tyylillään - vai kuinka.
 • Ei taas liity hubiin vaan tallennuksiin ylipäätään, mutta:

  Ei kait se tallennuksen kuvanlaatu ole millään lailla parantunut? Ainoa että korjasivat tuon ongelman, joka oli ilmeisesti vain hubilla, kun tuli väliaikaisesti täysin katselukelvotonta kuvaa. Se siis oli joku vika, joka kait korjattiin tuohon normaalisti huonoon kuvanlaatuun.

  HD tasoinen tallennusten kuvanlaatu voi olla ainakin antenniasiakkaille tulevaisuudessakin harvinaista, tuskin kanavia joita ei muutenkaan näe teräväpiirtona tulee tallennuksiin HD laatuiseksi.
 • @JJJN
  Tämä asiahan on ihan DNA:n päätettävissä.
  TV-kuvahan alkaa olla pääosin HD-laatuista muualla kuin antenniverkossa, siis myös nettipalveluissa. Toivottavasti mahdollisimman pian saadaan nauttia HD-kuvasta DNA-TV palvelussa myös verkkotallennusten osalta.


 • Pera, sepä siinä pelottaakin, kun se on DNA:n päätettävissä. Eihän IPTV:n kauttakaan saa samoja kanavia antenni ja kaapeli asiakas, joten joku rahan säästö taas kyseessä.

  Toivon minäkin HD tallenteita, mutta usko on jo nyt mennyt asiaan...
 • Sellainen huomio, että olen katsonut tänään vanhempia verkkotallenteita ja nyt illasta on melkein jokaisen alussa tullut ilmoitus ”tallennetta ei voi toistaa [OK]” - kun klikkaa ok:lla ilmoituksen, ohjelman kuitenkin pääsee katsomaan.
  Ilmoitus vaikuttaisi tulevan, jos heti aluksi alkaa kelaamaan suoraan ohjelman alkuun eli pois mainokset yms alusta.
 • Meille on tullut viimeisen päivityksen jälkeen ongelma: tallennetta kelatessa tulee usein virheilmoitus "tallennetta ei voi toistaa". Tällöin toisto pysähtyy ja katselu pitää aloittaa alusta. mitenkäs muilla on toiminut tuo sisään rakennettu Cromecaster? Meillä se on käytännössä käyttökelvoton, koska kuva nykii ja jumittelee. Telkkarissa kiinni oleva Cromecastern toimii ok.
 • Digi-tv lähetykset alkoivat 20 vuotta sitten. Digibokseja, digisovittimia on tehty siitä asti. DNA päätti unohtaa kaiken mitä opittu tuona aikana, päätti tehdä omannäköisensä digiboxin. Valitettavasti onnistui 100%:sti
 • Siis olenko kädetön, vai tuliko viimeisessä päivityksessä "uusi" ominaisuus, eli Viasatin kanavia ei voi TALLENTAA? Voi helvata, en muuta sano...
  Päivitys toi enemmän ongelmia kuin aiemmat yhteensä, mm. buuttaamaan joutuu likimain joka päivä :/

 • @MixuEspoo

  Täällä oli samaa ongelmaa verkkotallenteiden kanssa nyt viimeisen päivityksen jälkeen. Ja tuo sisäänrakennettu Chromecast on melko onneton varsinkin urheilua katsellessa.

  Tuli taas yksi viikonloppu taisteltua, kun yritin saada hubin viaplay sovellusta toimimaan sulavasti. Ilmeisesti kaikilla Android pohjaisilla toistimilla on ongelmaa tämän 50hz/60hz kikkailun kanssa. Esim. Viaplay ja Cmore suosittelevat käyttämään 50hz tilaa, mutta hubia ei siihen voi pakottaa. Ei edes sitä sisään rakennettua chromecastia. Normaalissa Chromecastissahan tämä suositellaan laittamaan päälle. Osassa bokseja ilmeisesti ongelman saa korjattua esim. play kaupasta löytyvällä TVHZ ohjelmalla. Minulla Hubissa se ei tarjoa kuin tuon 60hz vaihtoehoksi. Samaten muut diagnostiikkaohjelmat vihjaavat androidin olevan 60hz tilassa koko ajan. Tämä pitkälti selittää miksi hubin kautta viaplayta/ruutua ei saa rullaamaan niin kuin erillisellä chromecastilla.

  En osaa sanoa onko vika Googlen,DNA:n vai ohjelman tekijän korjattavissa. Lopputulos vaan on se että nykyisellään HUBi ei tarjoa ainakaan itselle merkittävää lisäarvoa normaali digiboksiin verrattuna. Toivoisin todella, että tähän ongelmaan löytyisi pian ratkaisu. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että ongelman syykin on varsin epäselvä.
 • Viikonloppu on nyt testailtu tätä uutta Hubia eikä tämä nyt niin onneton ole mitä foorumeilta olen saanut ymmärtää.
  Ensin kun päivitin kotiteatterivahvistimen ja HDMI-kaapelit niin kuva näkyy ja ääni kuuluu, enään tarvitsee päivittää televisio niin olen 4K aikakaudella 😀
  Tuohon Hubiin kun saisi sen kanavien järjestely mahdollisuuden ja vielä kun sen kaukosäädin ohjaisi kotiteatterivahvistimen ääntä niin olisipa loistava boxi.
 • Siis toi äänipuoli saisi kyllä tulla nopeesti kuntoon. 
  Aika mälsää kattoo tykillä ja kotiteatterilla sarjoja &  leffoja hiljasella ja surkealla stereo/mono sekamuoto äänellä. Ei ees 7ch stereo auta ku ääni tulee niin surkeena ja hiljaa pihalle. 🙁
 • Eniten odotan parannuksista sitä että alkanutta tallennusta voi alkaa katsomaan alusta jo kesken tallennuksen - ja tämä sekä verkko- että kovalevytallenteissa. Ja seuraavaksi sarjatallennusta kovalevylle
 • Sagemcom (Sagem) valmisti aikoinaan maksupäätteitä ja kortinlukijoita. Sen he hallitsivat, oli ranskanpojille tarpeeksi yksinkertainen laite. Sitten jotenkin keksivät alkaa tehdä viihde-elektroniikkaa ja verkkolaitteitakin, valitettavasti. Joskus vajaa kymmenen vuotta sitten sain käsiini Sagemin tekemän tallentavan digiboxin (Canal Digital). Olipaan järkyttävän kehno kapine, umpisurkea. Canal Digital vaihtoi käyttämänsä valmistajan/laitetoimittajan sen boxin jälkeen..

  Saa nähdä milloin DNA huomaa tehneensä huonon valinnan. Toivottavasti laitetoimittaja vaihtuu pikimmiten. Toki se suomalainen palikkapaja joka tekee tv-hupakkeeseen softaa, ei osaisi tehdä toimivaa softaa edes  Sagemin maksupäätteisiin
 • @Onkohan ennen ku joulupukki taas käy Kyllä kovalevytallennusta voi katsoa myös tallennuksen aikana.
 • Saisiko Hubiin saman ominaisuuden mikä on digiboxeissa.
  1. Yksittäisen ohjelman tallennusajan muokkaus.
  2. Tallennusajan alku- ja loppuajan määrittäminen erikseen.
 • @Juperix
  En minä ainakaan ole keksinyt, että miten saan aloitettua kovalevylle menevän tallenteen katselun alusta tallennuksen aikana. Tallenne ilmestyy kovalevytallenteiden kansioon vasta kun tallennus on jo lopetettu.

 • Teme!
  Katso sieltä tulossa TV:stä kansiosta.
 • @Teme
  Jep, pitää ensin vaihtaa alareunasta ”tulossa TV:stä” - sieltä löytyy tulevat ja käynnissä olevat tallenteet. Molempia voi poistaa, käynnissä olevia voi alkaa katsomaan kesken tallennuksen.

 • Mielenkiintoinen muuten se tulossa tv:sta näkymä. Tässä minulla ensi maanantaille 26.3. ajoitettu tallennus, tänään on 21.3.

  Kuten kuvasta näkyy, siinä lukee jo ”Tallennettu”, ”Katso” ja ”Poista tallenne”. Tämän lisäksi se on luettelossa tuplana. En ole aiemmin huomannut, olisko tullut viimeisen päivityksen jälkeen. Onnistuukohan tuon tallennus? Täytynee testata.

 • päivityksen jälkeen:

  - sammuttaminen ei riitä, pitää buutata joka kerta jos ei halua tuijottaa mustaa ruutua
  - ei tunnista kovalevyä, eli sillä saa heittää vesilintua
  - uusi vikailmoitus: videota ei voi toistaa! (dna-tv)
  - välillä jymähtää, kunnes itsekseen taas herää
  - tekninen tuki on vitsi! sieltä ei viikkoon ole otettu yhteyttä, vaikka vikailmoitus on tehty

 • Ei käynnisty valmiustilasta. Valo vaihtuu kun kaukosäätimesä yrittää käynnistää, muuta ei tapahdu. Ei edes sammu vaikka pitää pitkään kaukosäätimestä virtanappulaa pohjassa. Johtosulkeiset liki joka kerta kun yrittää käynnistää!!!!!
 • Ilmainen Ruutu Plus päättyy huomenna ja kun DNA pyytää Ruutu Plussasta vitosen enemmän kuin Alma Media, niin otinpa sen sieltä. Hämmästyksekseni liikkeessä oleva kiekko (siis jääkiekko) näkyykin vain yhtenä, kun Hubilla näkyi aina 3 kiekon nauha 😃 (Hz pielessä vai mikä lie syynä?)
  Käynpä palauttamassa tämän hubisurkeuden huomenna.

 • Itse odotan, että cmore julkaisee lg:lle oman ohjelman kuten samsungille. Tämäkin 5€ kuussa halvempi. Miksi dna luulee, että sillä niin hieno palvelu, että pitäisi maksaa enemmän.
 • Tässä vaiheessa koulutusta, olis kiva kun kovalevytallenteen sais poistettua AINA VARMASTI. Nyt pistin tallennukseen jälleen kerran yhden ja meinasin perua sen, mutta ei onnistu. Tulevissa on samaa kaksi kappaletta, joista toisen saa poistettua sitä kautta ja toista ei. Suoraan ohjelmastripistä yritettynä, ilmoittaa ettei poistaminen onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Ei jumalauta. Joutuu nääs välillä pelailemaan verkkotallenteiden ja kovalevytallenteiden välillä, kun osaa ei saa verkkotallennettua ja kaikkea ei viittis paskalla kuvalla kattoa sekä samaan aikaan ei voi tehdä muuta, jos tekee virhetallenteen ja haluaiskin tallentaa muualta, josta ei voi tehdä verkkotallennetta. Aivan maagisen mahtavaa.
 • Ja luonnollisesti mitään ei tallennu...
 • Kuten tuossa ylempänä kirjoitinkin, niin minulla tulee myös osa tulevista kovalevytallenteista tuplana, ja toisen poistaminen ei onnistu normaalilla tavalla. Kun käynnistin hubin uudelleen (siis se pidempi painallus ja ok:n valinta), niin tuo toinenkin tuleva tallennus oli poistunut.
  Sitten laitoin saman ohjelman uudelleen tallennukselle ja jälleen on tuplana tulossa tv:sta näkymässä.

  Lisäksi tuo omituisuus, josta laitoin kuvan tuohon edelliseen postaukseeni. Hubi väittää, että 26.3. tuleva The Walking Dead on jo tallennettu.
 • @olli, @paolo, @hölmö & kumpparit..
  Tällaisesta laatikosta ja toimimattomista palveluista pitää maksaa täysi hinta. DNA minulle hyvittänyt kertaalleen peräti 7€ ja kertonut että ei enempää tule hyvittämäänkään. Onhan se "tosi hyvin" puolen vuoden kärsimyksestä, kivusta ja särystä...
 • hupilaatikoksi joku ketjussa aikasemmin nimitti boksia, oikeampi ois matolaatikko.
 • Pari juttua Netflixistä:

  - TV-kanavien äänen ei tarvitsisi kuulua taustalla, kun katsoo Netflixiä, vaikkakin siitä joskus syntyy huvittavia tilanteita. Tuota tapahtuu, jos ensin on joku tv-kanava näkyvissä ja sitten vasemman reunan valikon kautta aletaan katsomaan netfixiä.

  - Netflixin ei välttämättä tarvitsisi olla TV-kavavien seassa siinä ruudun alalaidan kanavalistassa. Olisi kiva jos sen voisi valita näkyviin tai pois rastittamalla samaan tapaan kuin TV-kanavatkin. Tosin nyt se vielä tarvitaan senkin takia, kun se toimii edellä mainitun ääniongelman workaroundina. Eli kun käynnistää netflixin siitä kanavalistasta, häiriöääniä ei ole tullut.
 • Kuulin aikanaan DNAlta, että on Netflixin vaatimus, että näkyy kanavalistalla.
 • @elmeri
  "hupilaatikoksi joku ketjussa aikasemmin nimitti boksia, oikeampi ois matolaatikko."

  Tämä on syvä loukkaus laatikon matoja ja heidän majapaikkaansa kohtaan. Tämä ei jää tähän.
  =)

 • Toivon todella että DNA TV hubin toimintavarmuus parantuu tuon tulevan Android Nougatin myötä. ainakin sitä odotan kuin lehmät kevättä 😉
  taas meni harakoille se mitä oikeasti halusin kovolle (Great Gatsby).
  se oli että viidestä yksi epäonnistui. menneellä viikolla "paras tulos" on ollut että viidestä yksi onnistuu. ;(
  onko tähän oikeasti tulossa parannusta? alkaa olemaan jo kärsivällisyyden rajoilla.

 • Johan pomppas. VOI HELVETTI! Mullaki suuri osa verkkotallennetuista leffoista heittää ny koko ajan. "VIDEOTA EI VOI TOISTAA" Eli jumalaton määrä vanhoja tallennuksia pilalla??? Nyt saa pian sit ruveta kuuluun aikas mojovaa hyvitystä jos vanhat tallenteetki on katsomiskelvottomia... Voi PRK! Joitain voi katsoa, mikäli ei koske kertaakaan kelaus/tmv. nappeihin. Eli pakko katsoa yhteen pötköön???? Kyllä on pilalla ny lopunki koko PALVELU!!!
 • Tuli tuota samaa ilmoitusta täälläkin vanhemmissa tallenteissa, mutta kun avasi  uudelleen ohjelman lähti toistamaan ja sai katsottua kaikki tallenteet.
 • No eipä kyllä. Toimii jonki aikaa ja sit taas katkeilee. Samoin kelauksista katkee. Monta kertaa saa videon laittaa päälle et alkaa toimiin ja sehän täs potuttaaki ku ei ees muista kohtaa mihin jäi, kun katkee about 2-3 kertaa leffan aikana... :((((
 • Kun mun hupiboxi kävi huollossa, se vaihtui uuteen ja ei ainakaan yhtään parempi laitos ole tämä uusi. Jatkuvasti ihan uutta omituisuutta selviää uudesta laatikosta. Tänään pätkinyt koko iltapäivän, kuva menee mustaksi minuutin välein. Alkoi sitten yhtäkkiä mennä mustaksi 10-15 sekunnin välein. Käytin virtoja pois ja boxi käyntiin. Mustaksi ei enää menny ruutu vaan ihme vähdyksiä alkoi tulla ruutuun. Nyt on boxi ilman virtoja "lepäämässä". Pakko vain katsella TV:stä pelkästään ilmaiskanavia kun harmilaatikko ei suostu toimimaan kunnolla.
 • Täällä tänään erinäisten uudelleenkäynnistelyjen jälkeen katosivat kaikki maksukanavat, ts. ilmestyi lukon kuva kaikkiin tilaamiini, maksamiini maksukanaviin.. Kesti puolisen tuntia ennenkuin maksukanavia sai luvan kanssa katsoa.
 • MIkä juttu?

  Vaikka laite on päällä koko ajan, satunnaisen säännöllisesti päivittäin tulee ruutu "tervetuloa DNA TV elämyksiin" (tjsp) ja kaikki iptv-kanavat menevät valituiksi joka kerta?
 • Koskahan tämä pelleily loppuu. Pyyhin jo pölyt wboxista ja odotan vaan milloin voin ottaa sen takaisin käyttöön ilman lisäkustannuksia.
 • Ja taas hupilaitteen ohjelmatiedot päin peetä.
  Ruutu+ Urheilu -kanavilla "Ei lähetystä"

  Jotenkin siellä vain pitäisi olla Liigan Playoffsit menossa.
  Ei onnistu tallennukset kovalevylle!!!!!
 • Mitä helvettiä neljästä pelistä vain Saipa - TPS näkyy. Eihän tässä ole enää mitään järkeä.
 • Ruutu+ Urheilu kanavien ohjelmatiedot puuttuvat kaikilta kanavilta paitsi Ruutu+ urheilu 2 kanavalta. Vika ilmenee DNA TV -sovelluksella, selainversiolla ja hubilla. Vika on parhaillaan selvityksessä ja pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian. Pahoittelut aiheutuvasta häiriöstä!
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Ja ilmenee myös DNATV äpissä...
 • Mitenkähän saisi hub:lla ohjelman muistutuksen? Edellisessä dna:n boxissa ohjelman muistutus toimi todella hyvin. Nyt vaik tulee ohjelman kohdalla vaihda kanavalle... jos ohjelma alkaa parin tunnin kuluttua se ei hirveästi auta.
 • @Sini Ei vielä mitenkään. Mutta toivottu on.
 • @DNA Hanna

  Mitä näitä kannattaa jälkikäteen korjailla? Homma on jo pilattu!!!

  Ohjelmatiedot pitää olla kunnossa ennenkuin ohjelmat alkaa, edes päivän etukäteen jotta voisi ajastaa tallennuksia.

  Ihme touhua!!!!
 • Kehitystoiveita tallennukseen liittyen:

  - Ohjelmatietohäiriöiden (tai jostain muusta syystä puuttuvien tietojen) varalta olisi hyvä, jos olisi mahdollisuus laittaa tallennus manuaalisesti halutulta kanavalta haluttuna aikana, olipa ohjelmatietoja saatavilla tai ei. Ihan niin kuin vanhaan aikaan videonauhurilla.

  - Tallennusten muokkaus, eli että esim. tallennuksen aloitus/lopetusaikaa voisi muuttaa, olisi hyvä jos on tulossa vaikkapa useampi jakso jotain sarjaa ja haluaa ne yhteen tallenteeseen. Riittävän vapaasti toteutettuna tämä voisi kattaa myös tuon edellisen kohdan. Lisäksi "pikatoimintona" ajan lisäys meneillään olevan nauhoituksen loppuun.

  - Toistuvien tallenteiden määrittely, mielellään erilaisilla ehdoilla, kuten vaikka tietty ohjelma tiettyinä viikonpäivinä, mutta ei kaikkina, jolloin voisi jättää esim. viikonloppu-uusinnat tallentamatta turhaan uudelleen.

  - Ohjelmien haku ohjelmatiedoista, edes ohjelman nimien perusteella, mielellään muillakin hakuehdoilla. Ja tietysti sitten hakutuloksena saatujen ohjelmien valikointi tallennukseen jotenkin kätevällä tavalla.

  - Saakos hubilla jo meneillään olevan ohjelman tallennuksen time shift -puskurin alusta asti? Eli jos on katsonut ohjelmaa jonkin aikaa ja huomaa, että onpa kiva ohjelma ja haluaa tallentaa sen, niin pääseekö "kelaamaan" taakse päin ja tallentamaan sieltä senkin osan, jonka oli jo katsonut? Jos ei niin tästä lisätoivomus.

  - Verkkotallennukseenhan olisi kai mahdollista saada meneillään olevan ohjelman tallennus myös alusta asti? Siis vaikka ei olisikaan katsonut alusta asti. Kyllä se data siellä jossain kuitenkin on saatavilla. Tämä olisi jo jotain, mihin parikymmentä vuotta vanha Humaxikaan ei kyennyt (muut aikalailla ko. laitteesta tuttuja).
 • Ei kannata näköjään valittaa.Tänään tuli lukot päälle kaikille lätkäkanaville!
 • Piti tulla viimisesä päivityksesä vain CMORE appi ja menujen sisennys. Mistä uudet viat sitten on ilmestyneet? Verkkotallenteiden katselu mennyt mahdottomaksi. "Videota ei voida toistaa" tai mikähän se ilmoitus mikä tulee tämän tästä. Täytty näköjään perua koko päivitys!!!!!
 • Dna teki muutoksia verkkotallennusjärjestelmään ja siitä nämä ongelmat johtuvat. Eivät hubin päivityksestä.
 • Näinhän se menee eli kun DNA vian korjaa, saadaan ainakin tuplaten uusia vikoja. Kannattaisi edes yrittää testata kokonaisuus ei pelkästään sitä pikkuhiplausta millä joku pikkuvirhe on korjattu.

  Kunhan päästään joskus niiden oikeiden vikojen kimppuun.
  Hommatkaa lisäresursseja vikojen korjaukseen. On epäluotettavin digiboxi ikinä tämä mieliharmi kupilaatikko.
 • Saiskos hupalaatikkoon toimivan kelauksen? Siis ihan kuvallisen kelauksen.. Ja vaikka erikseen värinappuloihin
  [pun] 5 min taakse [vihr] 1 min taakse
  [kelt] 1 min eteen [sin] 5 min eteen

  Tai vaikka nuo värinappulakelaukset itse asetettaviksi.

  Ja siis toimiviksi verkko- ja kovalevytallenteissa
  SEKÄ ajansiirrossa, siis livelähetystä kelatessa.
 • Mikä on syynä tähän viimeisen parin viikon aikana ilmestyneeseen "videota ei voi toistaa"? Todella rasittavaa kun ohjelma katkeaa kesken toistamisen ja saa maaaaaailman hitaimmalla kelauksella etsiä uudestaan sen kohdan mihin katkesi. Ja silloin saattaa toisto päättyä uudestaan. Ja joskus kun kelaa mainoskatkojen yli niin taas se sama teksti tulee näyttöön.

  Viimeistään siinä vaiheessa tekee mieli vähintään heittää kaukosäädin seinään kun kelailee kolmen tunnin leffaa loppupuolelle jo neljättä kertaa. P**KELE!
 • Joo. Kyllä on sen verran surkuhupaisaa tän hubin käyttö, että kaikilta hubin omistajilta saisi maksut ainakin puolittaa. Sen verran paska vehje tää on!
 • DNA asiakaspalveluun olin tänään yhteyksissä. Sieltä kerrottiin että TV-hubiin tulossa uusi päivitys ensi viikolla. Ei kerrottu tarkempaa ajankohtaa eikä sisältöä. Toivottavasti @Ville Partanen asiasta piankin kertoo tarkempaa tietoa..
 • Taas tänään alkoi hupalaatikon katsominen kaapelisulkeisilla. Hupi ei valmiustilasta kunnolla käynnistynyt useista yrityksistä huolimatta. Pelkkä musta ruutu ilmestyi.

  Kaapelit irti ja takaisin ja vot hupalaatikko toimii. Aika turha kampe kaukosäätimessä tuo virtanappula ku laitteen saa varmimmin henkiin vain irrotittamalla virtakaapeli.
 • @Jupe
  Näinpä. Nyt pitää pojanviikaria juoksuttaa repimään töpseli seinästä... Eli menty hupalaatikon kans tästäkin ajassa takasinpäin..
 • Tätä voi kokeilla mustan ruudun kanssa. Android mökkiä painetaan ja listalta valitaan DNATv appi, joka on melkein ekana.
 • Toisinaan hubissa ei tapahu muuta kuin vaihtuu väri ledissä kun yrittää sen "käynnistää", siis ei tule mitään signaalia TV:een asti. Ja sitten ei toisena kertana edes sitä. Onhan vehje tämä laatikko, ei tällaista saa olla missään myytävänä tai hankittavana!! Kovasti DNA tuotettaan mainostaa, sääliksi käy niitä jotka erehtyy hankkimaan.
 • @Pera Raumalta

  Hubin käyttäytymistä sähköongelmien kanssa. Käännä pistoke ensiksi toistenpäin ja virransäästöt pois päältä hubista.
 • @sami
  Enpä ole huomannut mitään eroa pistokkeen käännöllä, se hubi käynnistyy ihan sama miten päin pistokkeen laittaa seinään. Nuo on höpöjuttuja, vielä suurempaa höpöä kuin DNA:n asiakaspalvelu  kertoo.
 • Ihmetyttää tuo kanavalistan toiminta. Ja ylipäänsä vuorokauden vaihtuminen klo 04:00. Klo 00:00-04:00 kanavalista ei vain toimi

 • " päivityksen jälkeen:
  - sammuttaminen ei riitä, pitää buutata joka kerta jos ei halua tuijottaa mustaa ruutua
  - ei tunnista kovalevyä, eli sillä saa heittää vesilintua
  - uusi vikailmoitus: videota ei voi toistaa! (dna-tv)
  - välillä jymähtää, kunnes itsekseen taas herää
  - tekninen tuki on vitsi! sieltä ei viikkoon ole otettu yhteyttä, vaikka vikailmoitus on tehty "


  Kun olin ilmoittanut, että haluan palauttaa laitteen toimimattomana, kerrottiin, että tekninen tuki ottaa minuun yhteyttä, ja heillä on oikeus purkaa kauppa. Aikaa kului, ja sitten tuli soitto. Kaveri antoi ymmärtää olevansa teknisestä tuesta, ja alkoi selittämään, että kaikki luettelemani viat ovat tiedossa ja korjauksia on tulossa. Jokaisen kertomani vian jälkeen hän esitti tuon saman laulun. Oli perin merkillinen puhelu. Puhelun lopussa vaadin edelleen kaupan purkua, ja minut jätettiin siihen uskoon, että homma on selvä. Kaveri sanoi, että ASPA on minuun yhteydessä ja hoitaa homman??

  No taas aikaa kului, ja tänään soitin ja kyselin että mikä on homman nimi? Tuo edellinen soittaja olikin kuulema ASPA:n henkilö eli ei teknisestä tuesta?? Eli ASPA soitti minulle (t.tuen sijasta) pelkästään saadakseen minut perumaan kaupan purun jaaritellen tyhjää tulevista korjauksista ym. Tekninen tuki ei tosiasiassa ollut minun tikettiäni käsitellyt kahden viikon aikana lainkaan. No vaadin että ASPA ottaa yhteyden t.tukeen puheluni aikana ja selvittää homman.  Niin hän tekikin, ja sai ohjeeksi kehoittaa minut toimittamaan hubi huoltoon. Siinä on kuulema vikaa 😃 En tiennyt itkeäkö vaiko nauraa... Eli kaikkien näitten monien puheluitten jälkeen, tekninen tuki teki ASPAN lyhyen puhelun perusteella päätöksen hubini olevan teknisesti viallisen. Kaikki nuo aiemman puhelun aikaiset "ongelmat ovat tiedossa ja korjauksia on tulossa" jutut unohdettiin, ja hubini olikin rikki!!

  Mainittakoon vielä, että aiemmin erääseen puheluuni vastasi, jostain syystä, hlö jolla oli pääsy suoraan tekniseen dataan koskien puheluongelmiani, ja kun hänelle mainitsin hubiongelmat, niin hän naureskeli, ja totesi sen olevan heille todellinen ongelmalaite.

  Olin jo aiemmin ehtinyt hommaamaan kaapelikortin ja maksetut kanavat piti siirtää näkymään sinne, sekä pakannut hubin palautusta varten. No eiväthän ne kanavat olleetkaan sitten kaikki kaapelikortilla näkyvissä, ja sitäkin soppaa selviteltiin pitkään, mutta ongelma jäi eli ei toimi sekään!

  Vaikka tämä onkin hupipalsta, niin kerrottakoon, että minun puhelinliittymäni on sekoillut syksystä asti, useilla eri puhelimilla, niin ei sitäkään ole saatu korjattua. Operaattorin vaihto on edessä. Taloyhtiössä on DNA:n kaapeli ja valokuitu, joten niiltä osin olen naimisissa, harmi kyllä.

  Kaikista puheluista on kellonajat selvillä, ja heillä on nauhoitteet niistä. Vaikka olen vaatinut heitä kuuntelemaan nauhoilta heidän ristiriitaiset vastauksensa, ja että joku ottaisi oikeasti vastuun tästä sopasta, niin ei onnistu. Ei ketään kiinnosta.

  Päivänselvää on, että ASPA ja tekninen tuki on ohjeistettu olemaan suostumatta kaupan purkuun ja vetkuttelemaan asiakas pyörryksiin kaikenmaailman lupauksilla ja ympäripyöreillä selityksillä. Lisäksi kävin DNAn myymälässä toiveissa saada asiaan vauhtia, mutta se osoittautui täysin turhaksi reissuksi. Siellä asioihin vaikuttamisvaltuudet ovat pyöreä nolla.

  Jos tämä poistetaan täältä, niin laitan uudelleen. Jaan tämän myös sosiaaliseen mediaan, ja harkitsen muitakin yhteydenottoja.

  DNA:lla ei ainakaan asiakas ole kuningas.

 • @Hölmö

  Kokeile tiputtaa vanhempaan versioon.

  Android mökki -》Asetukset -》Sovellukset -》DNATV -》 poista päivitykset. Sitten avaa ja älä päivitä kun ilmoitus tulee. Aina pääsen takaisin kun vaan vastaan ilmoitukseen, että päivitä.
 • @Hölmö

  Voit myös kokeilla mustan ruudun kanssa.

  Android mökki ja klikkaat sitä DNATV apin ikonia.
 • @sami
  Mulle riittää puolen vuoden betatestailut. Kysehän ei ole vain viimeisimmän päivityksen tuomista ongelmista, vaan epäonnistuneesta kokonaisuudesta.
  Asiasta kukkaruukkuun, kun nyt katselee älytelkusta ja eri applikaatioista ohjelmia, huomaa totisesti hubin kuvan laadun surkeuden. Paljon pitää virrata vettä Tammerkoskesta, että palaisin takaisin hubin käyttäjäksi.
 • Onko joku kokeillu katsoa DNA extra-kanavaa TV-huballa?
  Onkohan kanavalla joku tarkoitus? Ainakaan ei anna kovin hyvää kuvaa DNA-palvelujen toiminnasta.. naurettavaa.
 • Siis kanava 629.
 • vai ohjelmaa..
  Joku selänteen haastattelu pyörii uudelleen ja uudelleen. pätkii kuva lahjakkaasti ainakin tv-hubilla.
 • Mee ny töllö hukkaan.. Pysyit hetken jo pois puolustelemasta ja sua EI KAIVATTU!

  Siis hubissahan pätkii miltei kaikki jollain lailla. Toivon mukaan se ilmeisesti ensi viikolla tuleva päivitys korjaa todella monta asiaa, muuten kyllä loppuu tää jo noin 10kk kärsivällisyys! PRK!
 • Töllö voi sitten valaista minuakin idioottia miten saa tuon ilmeisesti muitakin androidtv laitteita vaivaavan 50hz/60hz ongelman ratkaistua niin saisi urheilut cmoren ja viaplayn sovelluksilla rullaamaan yhtä sujuvasti kun chromecastilla.
 • Aika törkeää kielenkäyttöä DNA:n asiakaspalvelusta. Sain yhteydenoton tänään sähköpostiin:

  "kiitos viestistä.
  Huomasin että oletkin ollut kohtuuttoman tiiviisti yhteydessä Hubi-laitteen ongelmista."

  Aikamoista kielenkäyttöä.. Eikö heille saa viestejäkään enää laittaa? "Kohtuuttoman tiiviisti"????
 • Kaikilla ongelmilla on jokin yhteys:
  - iOs applikaatio ei toimi
  - Android applikaatio ei toimi
  - Viasat ohjelmakirjasto ei toimi selaimella
  - C Moren toiminnassa voi olla ongelmia
  - Hubissa on äärettömästi virheitä ja toimimattomuuksia riippuen käyttäjästä
  - päivityksissä on poikkeuksetta ongelmia kaikilla alustoilla. Aina.
  Yhteenkään ongelmaan ei uskota aluksi siis mitään yleistä vikaa paskaläppää tulee aina, kaikkien ongelmien korjaamiseen menee äärettömyys tai ikuisesti ja kaikesta pitää silti maksaa täyshinta. Ihmeellistä omiin muroihin kusemista.
 • Miksi ohjelmatiedot puuttuvat taas Kanavalistalla?
  Ainakin MTV3 HD:n osalla olukee "Ohjelmatietoja ei ole saatavissa. Lähetys alkaa klo 04:25"

 • Nyt tuo hupilaatikko on usein alkanut  tekemään sellaista, että kovalevytallenteet eivät lähde toistumaan, katso painiketta painaessa ei tapahdu mitään. Lisäksi päivän ensimmäinen tallennus kanavilta  joilla ei ole ympärivuorokautista lähetystä ei onnistu ikinä, tallenteenssa näkyy vain pelkkää mustaa, tämä siis kovalevylle tallentaessa.
 • Näköjään hubin castiin tullut uusi versio.
 • Myös täällä on samaa ongelmaa tallennuksien kanssa kuin Temellä, eli osa kovalevytallennuksista ei lähde toistumaan lainkaan. Todella ärsyttävää kun tuohon ei nyt voi luottaa lainkaan!
 • Niin oliko tällä viikolla tulos joku päivitys?
 • Aika outoa että Ville Partanenkaan ei ole asiasta mitään kirjoittanut tällä viikolla..
  Asikaspalvelusta on minullekin kerrottu viime viikolla että tälle viikolle on tulossa uusi päivitys hupilaatikkoon. Alkaa viikko loppua.

  Itseasiassa olen kauhistunut  jos päivity oikeasti aiotaan vielä tälle viikolle julkista koskapa on omasta kokemuksesta viikon vihoviimeinen päivä laittaa julki mitään enää torstai/perjantai.. Jos menee puihin, ei ole enää viikonloppua vasten ketään saatavilla korjaamaan ongelmia.

  JAKELUT AINA ALKUVIIKKOON PLEASE!!
 • Taas oli musta ruutu.
  Kokeilin android -》DNAtv -》AVAA = ei auttanut.
  Sitten android -》Asetukset -》Sovellukset -》 DNAtv -》AVAA = taas kaikki toimii.
 • VIIKON OLLUT DNA KANAVAT JUNTTURASSA PALIKAT KIERTÄÄ RUUDUSSA.TÄYTTÄ SONTAA KOKO DNA LUULEN ,ETTÄ LOPETAN KOKO PALVELUN,SILLOIN TIETÄÄ VARMASTI ,ETTÄ EINÄY
 • Pirkko

  Ota sähköpistoke hubista irti hetkeksi
 • Ongelma. Tallennusta pystyy katsomaan, mutta tallenteen päällä näkyy ilmoitus "TALLENTAMINEN TAI KATSOMINEN EI OLE MAHDOLLISTA SILLÄ KAIKKI VIRITTIMET OVAT KÄYTÖSSÄ" ( 2 tallennusta menossa) Edistystä tämä kai koska ennen ei pystynyt katselemaan tallennetta ollenkaan virittimien ollessa käytössä. Toivoisin tähän parannnusta koska tilanne on nyt kertakaikkiaan sietämätön.
 • No niin. Kiitos kaikille "vertaistuesta". Tänään soitettu asiakaspalveluun ja neuvoteltu dnahubin ja kovalevyn sopimuksen purku, laitteet palautettu dna kauppaan. Tätä edelsi useat yhteydenotot aspaan ja erinäisistä vioista raportointi.
 • Siis voi helvetti tän palvelun kanssa jo about ziljoonannen kerran! PRK! Verkkotallenteita ei edelleenkää voi kelata toiston kaatumatta kuin säkällä. Äänentaso aivan perseestä edelleen... Nm. Tv TÄYSILLÄ!!!! Sama pätee optiseen lähtöön. Osaa tallenteista ei saa päälle kuin todella monen yrityksen jälkeen... Videota ei voida toistaa. Siis PERKELE! KOSKA NIITÄ KORJAUKSIA TULEE??? ja ennenkö kukaan taas Jeesustelee toimivuudella, niin juuri tuli visiteerattua myös veljen luona Lahdessa, jossa 200 megaset linjat ja siellä aivan samat ongelmat!!! Eli ei ole piuhoista tmv. Kiinni. Vaan palvelun paskuudesta!!!! HERÄKKÄÄ NY PERKELE JO!!!!!
 • Keskustelu näyttää taas vahvasti siirtyneen perinteiseen vikojen listaamiseen. Ne ei edelleenkään tässä ”tulevat päivitykset ja ominaisuudet sekä kehitysehdotukset” keskusteluketjussa selviä, vaan yhteydenotolla asiakaspalveluun.

  @Ville Partanen @DNA
  Miltäs näyttää seuraavan kehitysversion tilanne?
  Onko pian tulossa jotain tietoa, milloin saadaan uutta versiota ja mitä se mahdollisesti sisältää?
 • Joka ikinen verkkotallenne keskeytyy kelauksella viimeistään toisella mainostkatkolla. A i k u n k i v a o m i n a i s u u s. Sen lisäksi ne vetää laitteen täysin jumiin erittäin usein.

  Se vitun kehityskeskustelu käytiin jo viime vuonna eikä johtanut yhtään mihinkään.
  Samoja paskaa eri alustoilla tulee "kehityksen" mukana joka päivityksessä, koska sama porukka kusee omiin muroihin.
 • Pitääkö tässä tehdä joukkoirtisanoutuminen, että saataisiin reagointia näihin ongelmiin?! On sen verran pahalaatuisia ongelmia, että luulisi päivityksiä tulevan hieman tiheämmin. DNA:lta ei saa mitään tietoa korjauksista/päivityksistä eikä tätä varmaan edes kukaan viitsi lukeakaan... Tämä foorumikaan ei ole toimiva...
 • En ymmärrä tätä DNA:n touhua, kun aina ongelmista käskevät ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Minä ainakaan sinne soita ja käytä aikaa siihen, kun viimeksi ollut vikoina noita ylimääräisiä tallenteita tai android 4.X ei toista suoria lähetyksiä tai tuo maxin ääni viive ongelma.

  Mikään noista ei ole sellainen että se olisi tullut kuntoon mitenkään asiakaspalvelun kautta heti nyt. Täältä kun luki että muilla samoja ongelmia tiesi että DNA taas kussu omat hommansa.

  Meinasin kyllä soittaa ja esittää noita ongelmia aasiakaspalveluun ja oottaa että sieltä joku pönttö toteaa, että ei ole mitään yleistä vikaa tiedossa!

  Ja varsinkin nämä hubissa usealla esiintyvät ongelmat, ei kyllä millään hoidu asiakaspalvelun kassa juttelemalla.

  Olisi tuossa yksi ongelma kun yksi laite näyttää joka toinen kerta Cmore 1-4 virhettä eikä näytä tallenteita tai suoria lähetyksia Android sovelluksella. Pelkään vaan että jos soitan asiakaspalveluun en taas viikkoon näe kaikista muista laitteista mitään, kun siellä vähän säädetään...
 • Täytyy olla hurjasti eri laatuisia hubeja liikkeellä, koska vaikea on yhtyä valittajien kuoroon, kun ei vaan esiinny täällä kuvattuja ongelmia meillä.
  - C Moresta olen katsonut esim kaikki uudet Beck-leffat ja hyvin on toiminut. Eilen viimeksi katsoin leffaa.
  - Verkkotallenteiden osalta välillä tulee joku herja, tallennus katkeaa ja joutuu kelaamaan uudelleen siihen mihin jäi, mutta ei esiinny mitään haamunauhoituksia ja kaikki tallenteet toistuu.
  Ääni on hieman vaisu kyllä.
  - Kovalevylle tallennan parhaillaan toiselta kanavalta ja katson samalla toista. Vanhat ja uudet tallenteet toistuvat, myös ne joiden tallennus on käynnissä (tulevissa) - testasin juuri.
  Ääni ja kuva on hyvä, ihan toista kuin verkkotallenteissa.
  - Hubi pysyy päällä, sammuu ja käynnistyy noemaalisti kauko-ohjaimesta; eikä buuttaile kesken ohjelman, kuten Wbox HD3 teki jatkuvasti.

  Pahoittelut niille, joilla hubi ei toimi, mutta ei tässä joukkoirtisanomisiin ole aihetta - kyllä hubi joillain toimii ja on sääli, että täällä on valloilla vain valittajien kööri. Mutta näillä mennään.
 • Minulla on 2 hubia. Toinen toimii kuin enkeli ja toinen joka on vaihdettu jo 2 kertaa, on täys piru. Senverran olen oppinut että pienikin nettikatkos / häiriö aiheuttaa sen että dnatv appi hubissa kaatuu (vaikkei kerro sitä, näkyy vain musta ruutu) ja ei enään suorat lähetykset näy, vaikka kaikki muut dnatv apin systeemit toimivat. Ei lähde kuin manuaalisesti toimimaan. Joko android tilassa dnatv:n avaus, tai android asetuksissa dnatv:n avaus tai virrat pois (joku näistä kolmesta tavasta toimii)
 • Koittakaahan te muutamat huutelijat vetää happea ja käyttäytyä asiallisesti. Tämä ketju on kaikille mielipiteille vapaa - myös niille, joilla hubi toimii. 
  @Sami eli kuten juurikin tuossa kirjoitin: ”hurjasti eri laatuisia hubeja liikkeellä”.
 • "Hurjasti" erilaatuisia hubeja liikkeellä". Riippuu varmaan mikä on kenellekkin hurjasti, mutta näistä viesteistä päätellen yli 99% on ongelmia hubin kanssa, että hurjan vähän niitä toimia on ikäväkyllä saatu liikkeelle.
 • Kuten mainitsin, tässä ketjussa äänessä vaikuttaa olevan ne, joilla on hubissa vain vikoja. Itseasiassa aivan väärä ketju heille.
  Ehkä tänne kirjoittelisi muutkin, joilla hubi toimii, jos ei heitä välittömästi teilattaisi...

  Kuvitteletteko todella, että DNA jatkokehittäisi ja/tai myisi hubia, joka ei yleisesti toimisi?
  Tämän ketjun viesteistä on turha prosentteja laskea, luultavasti suurin osa nauttii kotonaan hiljaa toimivasta hubista ja naureskelee täällä samoista virheistä moneen kertaan vinkuville. Asiakaspalvelu auttaa, jos on autettavissa - ei täällä vinkuminen.
  Olisikin kiva kuulla montako hubia on DNA myynyt ja minkä prosenttiosuuden niistä täällä (huom aivan väärässä ketjussa) huutelevat muodostavat, villiveikkaus ettei 10 % enempää.
  Itse toivon jatkokehitysuutisia, jotta hubista saa vielä enemmän irti. Repikää siitä!
 • 1. Harva edes tietää koko tästä  foorumista.
  2. Dna teknisen tuen edustaja, on itse sanonut minulle, että nykyisen version aikana, on useasti joutunut turvautumaan virtajohdon irroitukseen.
  3. Myös Facebookissa DNAn sivustolla on tyytymättömiä hub käyttäjiä.
  4. Vakio kikka sähkölaitteissa on aina ollut pistoke irti.
 • @Sarzu Vaikka hubi toimisikin moitteettomasti, (jota se ei todellakaan ainakaan minun käytössäni tee) niin ovathan nämä perustoimintojen puuttumiset todella naurettavaa. Tässä ketjussa näitä toimintoja kuten sarjatallennusta, ajastusten muokkaamismahdollisuutta ja kanavalistan järjestelyä on pyydelty jo kuukausien ajan, ihan turhaan. Eihän mikään autotehdaskaan myy autoa josta puuttuu pakki ja vasen etupyörä ei käänny, ihmettelijöille sitten vastattaisiin että katsotaan nyt josko joskus saataisiin päivitettyä asiat kuntoon. Taitaisi loppua sen auton myynti hyvinkin lyhyeen.
 • @Teme En ole lainkaan eri mieltä kanssasi.
  Asialliset lisäominaisuuksien kehittämiseen ja/tai niiden puuttumiseen liittyvät kommentit kuuluvatkin tänne. Ja hitaasti tulee jatkokehitystä, sehän on selvä.
  Viestini liittyi enemmänkin siihen tiettyjen jatkuvaan keuhkoamiseen virheistä, joita ei täällä voi korjata.
 • "Hitaasti tulee lisää, sehän on selvä". Mitään ei ole tullut. Tämän maailman tekniikan kehityssyklillä (erityisesti Android-laitteilla), ei ole aikaa odotuttaa ketään. Oletetut perusominaisuudet ovat sellaisia, jotka jo lähtökohtaisesti pitäisi olla. Eri asia on ettei mitään "jatko"kehitystä ole tapahtunut, eikä edes täysin ilmeisiä bugeja ja puutteita saada korjattua, eikä mistään kerrota mitään. BS.
 • Niin ja täällä jokku haaveilee jatkokehityksestä.. Korjaisivat ny ees osan viosta ensi tai lisäisivät perusoletus toiminnot!
 • Tässä touhussa on hyvin paljon yhteneväisyyttä varmaan venäläisen perseentäryttimen kehityksessä sekä yleisessä käytössä.
 • Nyt on joko DNA:lla herätty tilanteeseen, tai sit luovutettu kokonaan. Hubimainoksia tuli ennen fb feediin päivittäin ja niihin luonnollisesti hirveä määrä kuraa ”onnellisilta” omistajilta. Nyt ei ole enää mainoksia näkynyt, eli joko siellä on tajuttu, että hommalle pitää tehdä jotain, tai sitten on saatu tarpeeksi maksajia nalkkiin ja voidaan hiljalleen haudata koko homma mappi ö:hön. Aika näyttää kumpi tie on valittu.
 • Höpö höpö. FB feedillä ei ole mitään tekemistä minkään todellisuuden kanssa.
 • Haha! On sillä ainakin sen verran, että syystä tai toisesta DNA on sieltä hubimainokset vetänyt pois. 😃
 • Jotain on mennyt huonompaan suuntaan kun verkkotallenteita "kelatessa" hyppää se yllättäen alkuun eikä edelleen muista mihin jäi viimeksi. Lisäksi vaikka samannimiset ohjelmat ovat nyt kansioittain on niiden nimet samanlaiset jolloin jaksoja on hankalaa erottaa toisistaan. Lisäksi vieläkään verkkotallennuksia ei saa poistettua hubilla eli sarjan seuraavan katsomattoman jakson hakeminen on vaivalloista.

  Yhdessä nämä hankaluudet tekevät sen että hubi menettää merkityksensä miksi se meille alunperin tuli: helpottamaan teeveen katselua. Eipä olla juuri käytetty enää, koska kännykkäsovellus ja chomecast toimivat helpommin, paremmin ja nopeammin ja luetettavammin. Hubi on auennut meillä enää silloin kun on ruudusta katseltu Voice of Finlandia tai Netflixistä joku elokuva.

  Kun laskee käyttötunnit ja sen mitä lysti maksaa niin alkaa kyllä harmittamaan. Olisi kyllä mukavaa että niistä päivityksistä tiedotettaisiin ja asioille todella tehtäisiin jotakin!

  Meillä hubi on langallisesti DNA:n satamegaisen kaapelimodeemin perässä joten verkkotallenteiden kelaamisten tökkiminen on tuskin yhteydestä kiinni.
 • Perkele miten paljon nykii C Moren ohjelmakirjaston formulalähetykset tallenteina.
 • Eipä tosiaan näytä päivän ensimmäinen tallenne tallentuvan (F1 3. harjoitus). Edelleen ohjelmastripistä ei saa tallenteita tehtyä, kuten vaikkapa viime yönä seuraavalle aamulle, koska mitään ohjelmia ei näy. Varmaan tosi vaikee homma korjata tämäkin, annetulla  kiireisellä kuukausien aikataululla.

  Eikö Virtas Pallea itseään haittaa nämä viat, vai onko jannu DNAn Elop?
 • Eipä näytä muutenkaa taas toimivan miltei ollenkaa! PRK  kaks kertaa heittI kesken F1 aika-ajojen, että ei katseluoikeutta ja sit saanu taas buuttailla ja kuvan tulo kestää 1-2 minuuttia ja lähetys pätkii koko ajan! Siis TUUTIN TÄYDELTÖ SITÄ ITTEENSÄ!!!!!!
  Nyt ihan sama uusintaläheryksen kanssa... Huhuhu.. Nm. No enhän mä sitä olisi halunnu kattookkaa!! Vou HLV! 

 • Siis ei tän laatusesta palvelusta kuuluisi kenenkään maksaa kuin MAX 30% kuukausivelotuksesta siihen asti, kunnes homma joskus toimii! Minkään muun palveluntarjoajan palvelujen kanssa ei oo ikinä ollut tän luokan kusetusta ja miltei täydellistä toimimattomuutta ja asiakkaasta PIITTAAMATTOMUUTTA!!!
 • Terppa

  Tiputa DNAtv versio 13:sta.

  Android mökki -》asetukset -》Sovellukset -》DNATV  ja poista päivitykset. Sitten avaa ja älä päivitä pyydettäessä.
 • Missä viipyy dna asiakaspalvelun lupaama päivitys. Taas valehtelevat paskat vain halusivat soittajan pois linjoilta katteettomilla lupauksilla.
 • Luin ketjusta aikaisemmin kirjoitetun viestin että joku olisi saanut sopimuksen puretuksi. Ja totta vieköön kokeilin itsekin soittaa, ja kyllä, sopimus on nyt purettu ja laitteet, hubi ja kovalevy palautettu. Tuntuipa vapautuneelta käyttää sujuvasti toimivaa tallenusta yms hankkimamme HD digiboksin kautta. Erikoisinta oli että HD kanavien kuvanlaatu parani myös.
  Voimia kaikille lopputestaajille! Toivottavasti se laite joskus vielä alkaa toimimaan. Kalliiksi se tulee käyttäjille ikävä kyllä.
 • Asiakaspalvelu ja tekninen tuki ei osaa muuta kuiin toistaa: "Olemme pahoillamme."
  Se ei laskuja maksa eikä viallisia laitteita/palveluja korjaa!!!

 • Juu, onnea vaan! Samat fiilikset täällä. Ostin parilla kympillä käytetyn Wbox HD3:n, eikä ole kertaakaan verenpaine noussut sen jälkeen, toisin kuin hubin kanssa. Tuo kuvan huonous ihmetytti itseäkin, kun hubia käytin. Sitäkin vaan vähäteltiin, mutta fakta se vaan on, että näissä vanhoissa purkeissa kuva vaan on parempi. Itse kans lähdin hakemaan hyvitystä toimimattoman laitteen kuukausimaksuista, kun uskon että kehittämällä tuosta olisi voinut toimivakin saada, mutta kun ”sellaiseen ei ole aihetta”, niin piti laittaa lusikat jakoon. Täysin älyvapaata, että asiakkailla maksatetaan täyttä hintaa siitä, että toimivat betatestaajina...
 • Joo tuli siinä tosiaan missattua aika-ajoista myös vipa ratkaseva minuutti ja kerran taas tänäänki niissä uudelleenkäynnistyksissä ei tunnistanu taas kovoo ilman paria töpselibuuttia..

  (A-P) Niinpä! Ja naurettavinta on tuo asenne. Emme voi sille mitään mikäli palvelu ei toimi haluamallasi tavalla tai ei vastaa odotuksiasi. PRK!  Tyylii : Ostin muuten uuden kännykän ja kas kummaa siinä ei toimi vaikka kamera, tekstiviestit tai netti... No asiaa korjataan,  pian tulee uusi päivitys... pahoittelemme asiaa.
 • dna hubin kovalevy talletus toimii jos sitä huvittaa, ilmoittaa tallentavansa eikä tallenna. tallennuksen kuva näkyy tallennus mustaa ruutua ja joskun tallennus on ok!
 • Vähintään puolet kovalevytallenteista epäonnistuu, joko tallenteessa näkyy pelkkää mustaa tai sitten tallenne ei lähde toistumaan vaikka toista-painiketta painaa sata kertaa. Eikö näitä perustoimintoja jo pikkuhiljaa saisi kuntoon?
  Kuinkahan kaupanpurkaminen onnistuisi? Hubi ollut joulukuun lopusta asti käytössä.
 • Ensin vaihdatte johdot, sitten tarkistutatte mahdolliset laiteviat (kovalevy/Hubi).
   Muut rahalliset valitukset ja kaupan purut hoidatte kirjallisesti virallisia reittejä pitkin oikeassa järjestyksessä, täällä ne ei hoidu kaikista mahdollisista syistä.
 • "Kuinkahan kaupanpurkaminen onnistuisi? Hubi ollut joulukuun lopusta asti käytössä."
  Meillä kaupan ja sopimuksen purkaminen onnistui kun olin useamman kerran ollut yhteydessä mm mainitsemistasi vioista yms. Eikä kertaakaan käytetty huollossa.
 • Haluamatta vähätellä toimimattomuutta muilla, mutta vaihteeksi toisenlainenkin näkökulma.

  Olen tallentanut viimeisen vkon aikana kovalevylle todella suuren määrän jaksoja C Morelta (maksukanava)
  - yhtään ei ole jäänyt tallentumatta
  - kaikissa kuva ja ääni toimii virheettömästi
  - viive alussa ja lopussa ei ole estänyt muiden kanavien katselua
  - livekatselussa ei kaapelikanavien osalta mitään häiriöitä.

  Hubi on nyt pari päivää ollut koko päivän erityisen aktiivisessa käytössä
  - päivän ajan kuuntelen nettiradiota ja hubi tallentaa taustalla kovalevylle C Moren sarjan jaksoja
  - työpäivän jälkeen katsotaan kaapelikanavia ja/tai nauhoitteita kovalevyltä ja/tai verkkotallenteita
  - ei pätki eikä jumita.

  Tämä nyt on tilanne meillä gigasella netillä ja kaapelissa Helsingissä.
 • Klassista - ja kuitenkin vähättelet sekä kerrot samaan hengen vetoon, miten laite on aivan fantsu vaikka sille ei ole tehty vuoteen mitään käytännössä.
 • Itse tein pienen kokeen ja katkaisin 4G nettiyhteyden kun hub oli päällä. Eipä millään sen jälkeen alkanut suoria lähetyksiä toistamaan uusimmilla versioilla. Verkkonauhoitukset ym. android softat kyllä aktivoituivat ja toimivat. Vanhempi 13 versio ei ollut moksiskaan verkkoyhteyden katkaisusta.
 • @Sami
  Meillä on hubissa uusin versio ja netti on katkastu pari kertaa (DNA suosittaa sammuttamaan silloin tällöin) ja otettu verkkopiuha irti. Ei ole ollut vaikutusta.
 • Kahdelle eri DNA hubilla ja kolmella eri 4G reitittimellä kokeiltu ja aina sama lopputulos. Muuta en voi sanoa. Erikoista että koskee vain suoria lähetyksiä ja kaikki muut systeemit toimivat.
 • @Paolo En ole missään kuvannut laitetta ”fantsuksi” tai väittänyt sen olevan täydellinen - olen antanut useammankin kerran listan parannusehdotuksista.
  Se, että kerron hubin toimivan meillä, ei ole muiden vikojen vähättelyä, se on vain toinen näkökulma.
  Täälläkin useat ovat kehuneet WboxHD3-digiboxin toimintaa, enkä mitenkään ota sitä vähättelynä, vaikka meillä niitä oli 3 kpl ja kaikki aivan yhtä paskoja: tallenteet katkeili ja buuttaili itsekseen jatkuvasti. Annoimme boxeista suoraan palautetta DNAlle, ja mm siksi lähdimme kokeilemaan hubia, kun ei boxeja vaan saatu toimiviksi.
  Halusin vain tuoda julki senkin näkökulman, että kyllä hubi voi myös toimia. That’s it.
 • @Sami Nettiradio takkuili tänään jossain vaiheessa ja käynnistin hubin ihan Androidia myöten. Nyt huomaan, että muutama kovalevytallenteista C Morelta näytti vain mustaa ruutua ja parissa oli tallentunut vain muutama minuutti alusta.
  Käynnistyksen jälkeen tehdyt tallennukset olivat taas kunnossa.
  Ilmeisesti hubi pitää tasaisesti käynnistää ihan Androidia myöten.
 • Kello on nyt 3:52 ja joka ikisen vitun kanavan ohjelmastrippi on tyhjä pl. meneillään oleva ohjelma:
 • Eli selite vielä kuvien välistä uudestaan.
  Kello on nyt 3:52 ja joka ikisen vitun kanavan ohjelmastrippi on tyhjä pl. meneillään oleva ohjelma. Näin sen kuuluukin toimia.

 • @ DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

  16.03.2018
  Asiat eivät ole prioriteettijärjestyksessä.

  - Android N kuntoon koska se yleisesti parantaa Androidia ja laitteen luotettavuutta

  - Verkkotallennepalvelu kuntoon. Pitää sisällään esim seuraavia asioita: Parempaa laatua, netin nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu, haamutallenteet pois, jatka katselua / etenemispalkki, aloita tallennus kesken ohjelman, jatkuvat tallennukset

  - Äänentasoerot kuntoon

  - Kovalevytallennetoiminallisuus kuntoon

  - Käyttöliittymäpuolella kanavien järjestely

  Saisiko uuden päivityksen missä mennään, KIITOS.


 • Ja tämä Android N ns. luotettavuushan ei perustu mihinkään käytössä olevaan testidataan, varsinkaan suhteessa DNA TV applikaatioon. Ja jos perustuisi, niin DNAn testit eivät ole kelvollista dataa, niin monesta mahdollisesta syystä. Ja muualla ei DNA TV applikaatiota ole onneksi käytössä.

  Ongelma on kyllä paljon enemmän applikaation koodin tekijöiden kaikissa taidoissa, kuin käytetyssä käyttöjärjestelmässä.
 • Mulla on nyt noin viikon lumpsannut kuvaa mustaksi ja äänet häviää. Palaa n. sekunnin kuluttua. Tekee lähes koko ajan tuota. Vaihdoin HDMI-kaapelin ja telkkarin portin, mutta vika jatkuu. Eli vika jää Hubin HDMI-porttiin, softaan tai rautaan. Muilla esiintynyt samaa ongelmaa?
 • Missä viipyy @DNA Ville Partasen päivitys koskien ketjun aihetta "DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet"????? Päivityksen on asiakaspalvelu luvannut tulevaksi kolme viikkoa sitten.

  MISSÄ PÄIVITYS VIIPYY??? KERRO VILLE!

 • Millään lupauksilla ym. ei täällä ole ollut enää mitää vastinetta pitkään aikaan. Homma ei myöskään näytä etenevän yhtään mihinkään. Itse juttelin taas kahtena päivänä henkeviä DNA:lle puhelimessa ja siellä ollaan ihan PIHALLA! Yritetään myydä lisää kanavapaketteja ja kysellään tyytyväisyyttä DNA:n huippuihin palveluihin. EI VOI OLLA TOTTA!  Ottakaa ny se päänne sieltä pimeestä paikasta pois ja tehkää jotain!!!!!! Ite laitoin ny kalenteriin kuun vipan päivän ylös ja silloin katkee ja poistuu ihan kaikki lopukki DNA:n palvelut mikäli ei hommaan tuu muutosta! Puhelinliittymät lähti jo. Oon ollu yberkärsivällinen tän hubilaatikon kanssa jo noin 8kk ja mikään ei vaan muutu! JA SE ON FAKTA!
 • Tais se fb tietää... Lie tarpeeks saatu hyväuskoisia sitoutumaan, niin voidaan kaikessa hiljaisuudessa ajaa alas koko projekti.
 • Moikka,

  Luen tätä palstaa joka viikko. Yritän kuitenkin välttää tilannetta, jossa kirjoitan tänne vain kirjoittamisen iloista. Tarkoitus olisi kirjoittaa silloin kun tiedän että päivitys on tulossa ja siten voi luvata jotain konkreettista.

  Meillä on sisäisenä tavoitteena tehdä päivityksiä n. 1-2kk välein. Ideaalitilanteessa lähempänä 4vko kuin 8vko. Tästä syystä en välttämättä ihan jokainen viikko tänne kirjoita, sillä en yksinkertaisesti uskalla luvata mitään varmaa.

  Muutama tieto tähän väliin.

  - DNA kykenee keräämään tiedot tilanteesta jossa DNA TV sovellus kaatuu. Tämä tarkoittaa tilannetta jossa ruudulla lukee "DNA TV sovellus ei vastaa". Näemme myös käyttäjätilastosta että yli 98% käyttäjistä ei ole koskaan nähnyt tällaista ilmoitusta. Käytännössä tämä tarkoittaa että itse DNA TV sovellus on aika vakaa. Tästä syystä DNA TV sovelluksen yhteydessä keskitymme lisäämään paljon kysyttyjä ominaisuuksia kuten tallenteiden hallintaa, jatkuvaa tallennusta ja kanavajärjestelyä.

  - Hubi saattaa joskus mennä tilaan jossa se ei vastaa ollenkaan. Käytännössä mikä tahansa sovellus voi hyytyä täysin ja kaukosäädin ei tällöin reagoi mitenkään. Toinen saatu palaute on, että Netflix ei ala soittamaan sisältöä. Nämä viat eivät liity DNA TV sovellukseen vaan Androidiin. Nämä viat voivat korjautua vain Androidin päivittämisellä ja tästä syystä teemme todella kovasti töitä Android N:n kanssa.

  - Mikäli ohjelmatietoja ei näy, IPTV kanavat tökkivät (kanavanumerot yli 600), Cmore, Netflix tai Youtube ei toimi mutta samaan aikaan boksi reagoi ja toimii muuten ihan hyvin > Vika on todennäköisesti nettiyhteydessä. Olen itsekin puhunut edellisen kuukausien aikana lukemattomien asiakkaiden kanssa joilla vika ei ole ollut Hubissa vaan sen takana olevassa nettiyhteydessä. Kun nettiyhteys on saatu toimimaan luotettavasti, on Hubin toiminta parantunut huomattavasti. Nettiyhteys on yleisimmin huono joko Wi-Fin takia (=ethernet-kaapeli auttaa) tai sitten kyseessä on huonolaatuinen 4G (parempi mokkula tai ulkoantenni auttaa).

  Toivottavasti nämä yllä olevan auttaisivat hieman paremmin ymmärtämään että ongelmat voivat välillä olla aika monimutkaisia.

  Mitä tulee itse päivityksiin:

  Pyrimme ensi viikolla laittamaan ulos Androidpäivityksen. Tämä ei ole vielä Android N, mutta laitteen vakaus taas hieman parantuu.

  Seuraavan parin viikon aikana tulee DNA TV päivitys. Todennäköisesti ei laiteta vielä ensi viikolla, sillä ensi viikolla tulee firmware. Vielä hieman viilataan mitä kaikkea on mukana mutta toistaiseksi näyttäisi siltä että tallenteiden luotettavuus paranee aika tavalla, jatkuvat verkkotallenteet tulevat mahdollisiksi ja verkkotallenteiden poistaminen tulee uutena ominaisuutena. Mutta tämä siis ei ole varmaa, vahvistan kyllä tiedon heti kun sen 100% varmasti tiedän.

  Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin verkkotallenteiden laatu nousee aika tavalla seuraavan kuukauden aikana. Verkkotallenteiden laatu paranee samaan aikaan kaikissa laitteissa: Hubissa, mobiilissa ja webissä.   DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen Kiitos väliaikatiedosta.
  Verkkotallenteiden laadunparannus otetaan ilolla vastaan.
 • Kiva nähdä jos tulevat jutut korjaavat vian, missä kaikki muu toimii, mutta suorat lähetykset eivät aukea, ilman kikkailua.
 • @Ville:
  HD-kanavat verkkotallennettavaksi, "alkuperäisen kaltainen" kuvan laatu ja ennen kaikkea 50fps!!! Kiitos.

  =)juha
 • @Ville Partanen

  itse kuulun tuohon 2% ("DNA TV sovellus ei vastaa" ) asiakasryhmään.

  olen ollut asiakkaanne 8.9.2017 lähtien. keskimäärin kerran kuukaudessa tuo ilmoitus on ilmaantunut.

  olen Kuopiossa kaapeli-alueella; teiltä hankittu 100MB yhteys; VDSL2+ modeemi Gbit/s kaapelilla kiinni teidän Hubiin.

  katsoin myös Netflix HD (ja aimmin UHD) pelkästään telkkarin WLAN'in kautta; ei ongelmaa..:(

  eniten harmittaa että Hubin kautta kovolle onnistuu malliin; "luojassa". eli viikottain menee harakoille äänityksiä; "pahin että 0/5 ei onnistu"....:(

  keskimäärin oletan että muutama laittamastani tallenteista onnistuu..;(

  .. ja tämä ei ole todellakaan tälläistä mitä olettaisin tänää päivänä..:(

 • @DNA Ville Partanen
  Jaa, vai on hupilaatikko vakaa.. vitsin murjasit!
  Liki päivittäin pitää laitos laittaa käyntiin kaapelisulkeisilla, eli virtakaapeli irti, odotusta ja uudelleenkytkentä.. Tänäänkin alkoi hupalaatikon käyttö kaapelisulkeisilla - kun laatikon käynnisti, tuli vain vilkkuva kuva ruutuun ja ääni - tilanne ei muutu kanavaa vaihtamalla... 

  Jos meinaa vaikka lätkämatsin katsoa, kannattaa puoli tuntia ennen pelin alkua alkaa virittelemään hupilaatikkoa tulille.

  Minulla on jo kolmas hupilaatikko menossa, mitään muutosta ei ole tullut yhtään mihinkään laatikkoa vaihtamalla. Aivan järkyttävää että asiakaspalvelu kehoittaa laittaa tv-hubi huoltoon kun vikoja ilmenee. Samoja vikoja on kaikilla, ja viat johtuvat Android tv ja DNA-tv vioista eivät laitevioista, laitetta vaihtamalla ei mikään korjaannu.

  Kovalevytallenteet olen menettänyt, eikä niistä oikeasti hyvitetä mitään. Asiakaspalvelu ja myymälät väittävät että kovalevytallenteet näkyvät vaikka hupalaatikko vaihtuisikin huoltoreissulla. Suoraa valhetta, tietämättömyyttä asioista oikeammin.

  Hupalaatikko pitää saada pikimmiten vakaaksi ja luotettavaksi, virheet on korjattava ennenkuin mitään uutta julkaistaan. Ei ne uudet ominaisuudet toimi kuitenkaan kun perusta on täyttä hetteikköä!!!!

 • @A-P

  samoilla linjoilla olen kovo tallennusten suhteen. alkaa olemaan ns. "V-käyrä" sen verran korkealla että on ajatuksena kauppojen puru. 🙁


 • Siis ihan 100% täällä myös sitä mieltä, että ei todellakaan vakaasti toimiva laite!! Miltei mikään ei toimi kunnolla. Mutta näköjään DNA on Villen Johdolla päättänyt vai tehdä lisäominaisuuksia hubiin, kun vanhatkaan ei toimi?? Korjakkaa ny ees osa puutteista ensi! Entisestään vahvistuu kuunlopum päätökseni, ellei todellakin tapahdu jotain järisyttävää vipan 2 viikon aikana!
 • Tuntuu oudolta sanoa että Sagemcomin (hupalaatikon tekijä) maineen pilaa DNA tällä kertaa. Aiemmin ihan ittessään ollu täysi susi, tarkoitan että mulla ollut Sagemin valmistama CanaDigital-boxi ja se oli täysi susi. Sagemcom on tullut tunnetuksi maksupäätevalmistajana, niihin törmää kyllä kaikkialla ja ovat ihan toimivia. Ihan kohtalon ivaa...
 • Odotinkin milloin joku kääntää asian noin, että vain 2% on vikoja laitteessa.

  No sitähän tuo Partasen teksti ei tarkoita, mutta jos ei osaa ajatella kuin yhdellä tavalla asioita, niin voihan sen asian niinkin itselleen uskotella...

  Miksi noista tallentumatta jääneistä tallenteista ei DNA kommentoi mitään, niistä täällä lähes joka päivä jossain ketjussa joku mainitsee, joten täytyy olla yleinen ongelma hubissa?
 • Kovalevytallenteiden vika on meillä tiedossa ja korjauksessa ja tallenteiden toimintaa tullaan myös vakauttamaan seuraavassa DNA TV päivityksessä.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • @A-P kirjoitti:
  Tarkoitan että mulla ollut Sagemin valmistama CanaDigital-boxi ja se oli täysi susi.

  Saman valmistajan (tallentava boxi) on itselläkin ja kun satelliittisignaali pätkäsee, koko laite on jumissa sen jälkeen. Virtajohdossa on sentään katkaisija, josta saa bootattua taas laitteen henkiin. Eivät siis ole oppineet mitään. (virtakatkaisinkin on poistettu.)
 • @DNA Iiro
  DNA ei vioista hyvitä mitään asiakkaalle - järkyttävää!  Ei myöskään viallisesti toimivasta kovalevytallentamisesta, viasta jonka myöntää olevan.

  Viimeisimpien päivitysten myötä vain todella harva kovalevytallennus onnistuu. Varmaan tallennus onnistuu kun kovalevyn tila kuluu mutta tallennetta ei vain voi katsoa kun tulee ainoastaan musta ruutu..

  Kertokaa mitä pitää tehdä jotta hyvityksen saa. Olen muutaman kerran saanut sen perus-7€ hyvityksen saanut, mutta eihän sitä saa kuin kertaalleen vikaa kohti. Ja kuitenkin osa vioista on jatkunut vähintään 6 kuukautta minullakin. Ja osaan vioista asikapalvelusta kerrotaan että "hyvitystä ei makseta ennenkuin vika on korjattu ja tiedetään kustannukset" - armotonta asiakkaan petkuttamista, valehtelua. Ihan ittiään DNA:ta!!!!

  Hyvityksiä odotellaan!!!!
 • 1. Kovalevytallenteet toimivat ja näkyivät aluksi.
  2. Kovalevytallenteet lopettivat toimimasta (ainakin näkymästä).
  3. Asiakaspalvelu/tekninen tuki vaatii laitteen laittamista huoltoon
  4. Laitetta ei huolleta vaan automaattisesti vaihdetaan uuteen.
  5. Edes ne aiemmin näkyneet tallenteet eivät enää näy kun laite on vaihdettu. Kukaan ei edes varoittanut tällaisesta mahdollisuudesta
  6. Mitään korvausta/hyvitystä DNA ei tilanteessa edes maksa
  7. Edelleenkään kovalevytallennukset eivät ainakaan näy.
  8. Edelleenkin asiakaspalvelu ja tekninen tuki suosittaa laittamaan hupalaatikon huoltoon.....

  Jotakin niin suurta kusetusta, asiakkaan aliarvoimista ja vähättelyä.
 • Keskitytäänpä taas keskustelussa itse aiheeseen, DNA TV-hubia saa vapaasti parjata mutta jätetään kuitenkin muihin käyttäjiin kohdistuvat henkilökohtaisuudet pois.

  A-P jos sinulla on meiltä tilatun palvelun kanssa ongelmia niin tietenkin toivomme että olet asiasta yhteydessä asiakaspalveluun. Pyrimme korjaamaan ongelman ja mikäli vikaa ei saada kohtuullisessa ajassa kuntoon niin hyvitykset katsotaan tapauskohtaisesti.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • @DNA Iiro
  Ymmärtääkseni olen kirjoittanut riittävästi auki tilannetta.
  Hyvityksiä ei tule ja asiakas leimataan ongelmalliseksi.
  Onhan se toisaalta totta, asiakkaalla on ongelmia, asiakas on siis ongelmallinen - asiallinen suhtautuminen asiakkaaseen ongelmineen ei vain DNA:lta onnistu.

  Minua on DNA:n puolelta haukuttu tuohtuneeksi vaikka olen vain toimimattomasta palvelusta kertonut:
  "Harmillista, että olet nuinkin tuohtunut kokemukseen DNA:n palvelusta ja palveluista "

  Onhan se "harmillista", DNA:n sanastossa "harmillinen" "pahoillamme" selittävät kaiken mitä palveluissa on pielessä, valitettavasti...


 • Voisiko sitten DNA kertoa mitä kaikkia tunnettuja vikoja on sitten hubissa?
 • @Sami
  Ei se kuulu DNA:n bisnekseen. "Mitään vikaa ei ole"
  Kävin mielenkiintoisen keskustelun muutaman viikon takaa DNA:n tekniikan kanssa. KÄytiin pitkä lista raportoimistani ongelmista ja tekniikan kaveri kuittasi kaiken tiedossaoleviksi ongelmiksi, nimenomaan sovellusongelmiksi.
   
  Silti DNA:n asiakaspalvelu pyytää asiakkaita laittamaan hupilaatikon huoltoon ja siis vaihdettavaksi automaattisesti uuteen laitteeseen, hohhoijaa.. • Itse olen myös keskustellut teknisen tuon kanssa ja henkilö jonka kanssa juttelin, sanoi että uudemman version kanssa on ollut virtajohto sulkeisia.
 • DNA Iiro

  Pyrimme korjaamaan ongelman ja mikäli vikaa ei saada kohtuullisessa ajassa kuntoon niin hyvitykset katsotaan tapauskohtaisesti.

  ----
  Ai näin vai?? Aikas pajunköyttä, itselläni vastaukset DNA:lta loppuivat jo syksyllä yhden kuukausi hyvityksen jälkeen siihen loppupäätökseen, että jatkohyvityksiin ei ole mitään aihetta, koska emme voi sille mitään, että laite ei vastaa odotuksiasi tai toimi haluamallasi tavalla. Voi KIESUS!
  Siis en voi muka saada tuosta syystä enempää hyvitystä TOIMIMATTOMASTA laitteesta tai palvelusta????????
 • Vaihdatin dna hubin toiseen, kun siinä toimi hyvin vain dnatv 13 versio. Tuli uusi hubi, johon laitoin samat arvot kuin aiempaan ja mikä ylläri. Uusi hub ei toimi kunnolla edes 13 versiolla. Eli vaihtaminen ei kannattanut.
 • Eikö tämä asiakkaalle valehteleminen voisi vain loppua??
 • Huomenta kaikille tasapuolisesti. Minun hubin palautus ei onnistunut, sillä viimein yksi DNA:n ASPAN "insinööreistä" (vastoin kymmentä muuta lausuntoa) päätti, että laite on viallinen eli huoltoon. En sitä sinne vie, kun tiedän, monien muitten hubin omistajien tavoin, että softa on kuraa, joka ei huollossa parane. Tästä ASPA:n käytöksestä olen ikuisesti katkera. Laitoin hupilootan kaappiin, ja siellä pysyy. Harmittaa vain turhaan ostettu kovalevy, joka ei kelpaa mihinkään, mutta ei sekään sentää ilmainen ollut. Eli tästä hubiseikkailusta kertyi runsaan mielipahan lisäksi myös rahallista tappiota. Jos joku täällä olevista puuhastelee sen joukkokanteen parissa, niin olen mukana!!!

  Palstalla joku aiemmin mainitsi hankkineensa WBOXin, ja niinpä minäkin ostin Torista sellaisen parilla kympillä. Puutteensa on silläkin, mutta voin kertoa, että osto ei kaduta tippaakaan! Kertaakaan ei ole jumittanut ja muutenkin tekee mitä lupaa. Näillä mennään.

 • Näin alkoi taas tämänpäiväinen tv-hupailu. 


  Näin se alkaa turhan usein. Minulla on menossa nyt jo kolmas hupilaatikko. Mikään ei ole muuttunut laatikkoa vaihtamalla, ei edes tämä!

  Kaapelisulkeisilla se homma alkaa. Taas tänään kävi niin että kun virtakaaplin otin pois ja yritin uudelleen saada käynnistettyä, mitään kuvaa tai ääntä ei tullut TV:lle saakka. Kaukosäätimestä valo vain muuttui punaisen ja vihreän välillä. Ei muuta kuin uudelleen virtakaapeli irti. Siis "kolmas kerta toden sanoo", ja näinhän se meni taas.

  Kuten joku täällä aiemmin kirjoittanut sanoi, kannattaa todella hyvissä ajoin aloittaa hupilaatikon käynnistely ennen ohjelman alkua. Hyvinkin saa varailla 10-15 minuuttia aikaa.

  Miksi vioille ei tehdä mitään? Miksi asiakkaalle ei anneta muuta vaihtoehtoa kuin palauttaa laite huoltoon, eli käytännössä uusi yhtälailla viallinen hupilaatikko tilalle?

  Ei yhtään mitään järkeä!

 • Sukulaisilla oli ylimääräinen WBOXi komerosa paketisa. Sain siitä itselleni luottoboxin. TV-hubi on nyt WBOXin laatikossa vaatehuoneen peränurkassa ja mahtaa sinne hapantua. Ottaa päähän kun vihelijäisestä  toimimattomasta vehkeestä kahden vuoden sopimuksen pitää maksaa.
 • Tämä "hupilaatikoksi" nimetty laitos on niin keskentekoinen, puolittainen että ihmetyttää että tällaista saa edes kaupata. Kuinka DNA kehtaa????

  En muista onko kukaan kirjoittanut siitä että HDMI-CEC ei toimi. Tuo kirjainhirviö tarkoittaa sitä että hubin pitäisi käynnistyä ja sammua kun TV, johon se on HDMI-kaapelilla kytketty, sammutetaan tai käynnistetään. Tai toimiihan se, puolittain sekin.. Sammuttaminen/lepotilaan siirtyminen näyttäisi toimivan mutta käynnistyminen ei. Max 2% tapauksissa käynnistäminen toimii, siis joka 50. kerta. Heinoa! No eihän tuota CEC-toimimattomuutta tarvi ihmetellä kun lukee näitä kauhukertomuksia hubin käynnistämisestä.

  Ei mitään uutta, pliis, ei ennenkuin viat on edes pääpiirteissään korjattu
 • Peltsin ohjelmaa olin katsomassa illalla. Kaveri soitti ja yritin saada ajansiirron/pause päälle hubissa. Ei onnistunut. Yritin saada ohjelman tallennettua kovalevylle - ei onnistunut. Kuvassa vikatilanne:


  Ei helvetti!!! Mitä tällä pelleboxilla tekee kun ei mikään toimi, ei mihinkään voi luottaa?? Kuka näitä muka "testaa"? Missä se osaaminen on? Ei ainakaan DNA:lla. Ainakin koodaamisosaaminen on täysi nolla, alokasmaista java-koodaamisosaamattomuutta!!!


 • Hei,

  Tänään laitetaan jakoon uusi firmware / Androidpäivitys. Päivitys parantaa laitteen luotettavuutta sekä parantaa maksutelevisiokanavien toimintavarmuutta.

  Päivitys tulee portaittain kaikille Hubille seuraavan kahden vuorokauden aikana.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @EPG rules

  Virittimen toimintaa parannetaan aika tavalla seuraavassa DNA TV päivityksessä.

  Tällä hetkellä näyttäisi siltä että laitetaan uusi DNA TV päivitys ulos ensi viikolla.

  Virittimien toiminnan lisäksi mukana olisi verkkotallenteisiin uusi ohjelmasivu josta voi poistaa verkkotallenteen sekä jatkaa katselua siitä kohdasta mihin edellisen kerran pysähtyi.


  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen

  kiitos tästä tiedotteestasi. 😀

  @JJJN 

  kiitos palautteestasi. Olen yksi niistä niistä joilla DNA TV Hubi sovellus ei ole kaatunut (2%/100%.)  (tieto jonka olen saanut täältä samaiselta saitilta)

  tuolla kommentilla ei kumminkaan ole mitään merkitystä niille jota tuo 2% kohdistaa.

   ei minua kiinnosta että suurimmalla osasalla homma pelittää.. eihän se minua koske; ja miksi siihen reagoin..?


 • Hienoa että jotain parannuksia on tulossa.
  Itselleni kuitenkin tärkein olisi kanavien järjestelymahdollisuus ja kolmannen osapuolen kaukosäätimen käyttömahdollisuus (Harmony One).
 • Ja verkkotallenteita varten täytyy edelleen olla SD-kanavat virihöörättynä vai? Aika tragi-koomista jos.
  Ja rivitolkulla kokonaan sensuroitua tekstiä lisäksi alla, koska ei vaan menis edelleenkään jakeluun kuitenkaan.
 • @Kai Kröger 

  Se viesti johon vastasin tuolla kommentilla on poistettu, ei ollut siis sulle tarkoitettu. Poistetussa viestissä kehuttiin hubia ja että vain 2% olisi näitä "vikoja" ja muilla toimisi täydellisesti. Yritin kommentoida siihen että ei tuo 2% sitä tarkoita että muilla ei olisi ongelmia, koskee vain DNA TV-sovellusta ja muita ongelmiahan kyllä riittää kaikilla muillakin.

  -------------------------------

  Olisi kyllä toivottavaa että tuo hubi saataisi kuntoon, vaikka Wboxit vielä toimiikin, niin vanhojahan ne on ja ei ole mitään vaihtoehtoa tällähetkellä DNA:lla tilalle. Jos vielä verkkotallenteet saadaan lähiaikoina paremmiksi laadultaan, niin niitäkin voisi käyttää taas. Paitsi tietty maksukanavilla, joten pakko olla tallentava boxi edelleen.

  Ja vielä kun tuo hubi maksaa antenniasiakkaalle niin älyttömästi, kun on netti (ilmainen) muulta kuin DNA:lta. Kanavapaketeista saa jo puhelinasiakas samat alennukset, joten niitäkään ei voi hubin hinnasta "vähentää".

  Tai oikeastaan olisi helpompaa ja asiakasystävällisempää luopua hubista ja julkaista tuo DNA TV sovellus Android TV :lle. Esim jos Google nyt julkistaa tuon oman soittimensa, niin toimii varmasti satakertaa paremmin ja DNA voisi keskittyä vain omaan appiinsa.
  https://mobiili.fi/2018/04/10/uusi-android-tv-lisalaite-paljastui-tulossa-googlen-brandilla/ 

  No virittimiähän tuossa ei ole, mutta ne nyt löytyy TV:stä ja ongelmaksi jää vain maksukanavien tallennus (neuvoteltavissa). jos muuten maksukanavat saisi IPTV:n kautta (neuvoteltavissa).
 • Sagemcomilla vaan on yhteistyö laitteesta DNAn kanssa (firmware updatet), joten ei tule tapahtumaan.
 • @JJJN 

  hhmm...;) Sensorit on edelleenkiin seurassemme.. 2000 vuotta ei riitä...
 • @Monikanavaäänetön 

  kyllä itsellä ainakin Harmony 650 toimii ihan hyvin.

  Olen seurannut tätä ketjua alusta asti ja onhan ollut melkoinen tarina. Ongelmia on ollut kyllä monenlaisia ja niitä ei voi kiistää. Toivottavasti tämän laitteen kehitys onnistuisi myös niin kuin Soneran IPTV ja Maxivisionin, näitäkin olen käyttänyt ihan alusta kun tulivat markkinoille. Aluksi laitteet olivat erittäin epävakaita. Päivitykset tapahtui hitaasti, mutta lopulta tulivat ja mentiin eteenpäin. Muistaakseni molemmat palvelut saavuttivat sellaisen tason että tyydyttivät minua (aikaa taisi valitettavasti mennä noin kaksi vuotta). Vaihdoin tähän kun olisi pitänyt hankkia uusi Maxivisionin boxi kun HDMI alkoi temppuilemaan. Taloyhtiönlaajakaista kun on, niin tämä tuli halvemmaksi kuin Maxivision kuukausimaksu. Tämä laski kynnystä lähtä testaamaan Hubia ja ainainen kiinnostus uuteen tekniikkaan.

  Itse tein kattavan selvityksen etukäteen ennen kuin vaihdoin tähän ja tiesin että ongelmia on. Ymmärrän kyllä hyvin että osa ihmisistä ei tee minkäänlaista selvitystä vaan hommaavat laitteen ja odottavat että se toimii niin kuin pitäisi. Näin sen pitäisikin mennä, mutta harvoin menee varsinkaan uuden palvelun/tuotteen kohdalla. Ymmärrän kyllä hyvin porukan tuohtumisen. Toivottasti porukka saa katkaistua sopimuksen, jos palvelu ei toimi!

  Sitten varsinaiseen asiaan:

  Jospa nuo muokattavat kanavalistat saataisiin kohta ja luetettavaa tallennusta monipuolisella hallinnalla ja paremmalla laadulla. Lisäksi yleistä vakautta, ettei laitetta tarvi käynnistää joka päivä uusiksi. Helpoin käyttää virrat pois kun alkaa katsomaan niin toimii suunnilleen illan hyvin. Näillä muutoksilla minä olisin jo kohtuullisen tyytyväinen. Itse odotan myös tulevaa Android N päivitystä, jossa olisi mahdollisuus saada tuki Atmos äänille. Netflixiä tulee käytettyä Hubilla ja 4k ainakin toimii hyvin. • Löytyykö tämä DNA-Hubi suoraan Logitech:in listalta ja jos ei niin koska se sinne tulee? Vai onko se valmistajan nimellä siellä ja kuka tuon purkin on kiinassa valmistanut?
  Ei millään viitsi alkaa opettamaan kaukosäädintä nappi kerrallaan.
 • Muistaakseni laitoin tuon Sagemcomin niin sillä löyty ja toimii. Jos et löydä tuolla haulla Logitechin listalta, voin tarkistaa minkä laitteen olen sinne lisännyt.
 • @Zilenzio
  Sagemcom kyllä löytyy tuolta listalta, vielä kun saisi mallinumeron 😀
 • @Monikanavaäänetön 

  Eiköhän se ole DCTIW384
 • Sehän se oli ja nyt toimii hienosti Hubi, TV ja kotiteatterivahvistin yhdellä kaukosäätimellä. Vielä kun tulee kanavien järjestelymahdollisuus niin voisi ajatella jotain Mix-kanavapakettia.
 • Hubin sisäinen Chromecast kaipaisi petrausta. Esim. HBO kaatuu jokaisella katseluyrityksellä.
 • Sehän on tiedossa HBO ei skulaa!
 • Hubissa on Google cast, ei chromecast ja ei toimi todellakaan HBO:n kanssa.
 • Joo sitä sisäistä Chromecastia testasin joskus, se oli kyllä huono vitsi. Onko DNA:lla kuitenkaan kontrollia siihen? HBO:lle ei tosiaan ole omaa softaa, nyt olis ajankohtainen kun Westworld jatkui. En tiedä onko sellaista suunnitteilla. Android TV:n sovellukset on kyllä toiminu ihan kohtuudella, kun käynnistää Hubi aina välissä uusiksi.
 • Sekä "Google Cast" että "Chromecast Built-In" -termejä näkyy hubin asetusvalikoissa.
 • Chromecast build-in on sama asia kuin google cast. Oikealla chromecastilla pystyy HBO katsomaan.
 • Täysin subjektiivinen havainto, jotta kanavien vaihto hidastui ärsyttävän hitaasta helvetin ärsyttävän hitaaseen monilla kanavilla uudella päivityksellä. Hohhoijaa.
 • uuden päivityksen myötä Netflix'in katsellussa on ilmennyt seuraavaa:

  kuva menee täysin pimeäksi; ei kuvaa eikä ääntä. kun painan play niin alkaa lataamaan uudestaan (onneksi netti toimii = 100MB); ja homma toimii taas.
  tämä toistuu leffan aikana useasti.

  aiemmin ei ole ollut koskaan Netflix kanssa ongelmia. paitsi 4K äänien kanssa.


 • Puolentoista kuukauden käytön jälkeen voin sanoa, että DNA:n tv-hubi toimii moitteellisesti. Lähinnä ongelmat ovat olleet juuri siinä, että laite vaatii aivan liiaksi uudelleen käynnistämisiä. Pilvitallennus on myöskin hiukan omituinen tapaus, ehkä kokemattomuus vielä vaivaa. Jos laitan tallentamaan ohjelman jatkuvana tallennuksena(siis viikottain samaan aikaan), jos tulee uusinta, myös se tallentuu pilveen.  Murhe pieni, onpahan varakopio, mutta kummastuttaa. Perustuuko dna:n tallennus jotenkin ohjelman nimeen ja sitä kautta määrittää tallennettavan ohjelman? Suurimpana huomiooni tulleena asiana pidän kuitenkin sitä, että minkäänlaista luottoa en po. laitteelle ole saanut aikaiseksi. Joka päivä laite toiminut  eri kommerverkkien jälkeen , mutta avattaessa tv:tä jännitystä on aina ilmastossa. Jostakin sekin johtuu DNA.
 • Sehän on ihan selvä, ettei yksi tallenne samasta ohjelmasta ole riittävästi. Jollain logiikalla. Se on ominaisuus. Eihän nyt kovalevylle taas voi tallentaa ollenkaan sarjassa, joten tuo varmaan kompensoi sitä. Kummallekaan alustalle ei voi tehdä ollenkaan modifioituja tallennuksia aka aseta alku-/-loppuaika.
  Tosin ominaisuuksia ovat myös verkkotallenteiden teko ainoastaan sd-kanavilta, jotka ovat nähtävissä DNA TV alustalla eli viritys vaaditaan myös niille Hubissa (siis vastaavien HD-kanavien ohelle). Ja ettei iptv-kanavia voi tallentaa mihinkään, ja että vielä toistaiseksi kaikki verkkotallenteet pitää poistaa mobiilissa tai netissä (tämä ominaisuus kaiketi poistuu). Ja että ja voi että ja miten paljon vaan ominaisuuksia.
  Mahtaa olla ihmeellinen DNA-maailma uusille käyttäjille ja vanhakaan ei pysty taipumaan.
 • Osaako joku kertoa mitä tarkoittaa TV-hubin vilkkuva ledivalo. Android-päivityksen jälkeen vilkkuu jatkuvasti päällä ollessa. Loppuu vilkkuminen kun sammuttaa valmiustilaan. Kun käynnistää, vilkkuminen jatkuu..

  Pitikö se vakautta parantaa uusi Android/Firmware päivitys?????

  Vaikuttais kyllä käyneen päinvastoin. Hubi sammuilee satunnaisesti pitkin iltaa. Ja käynnistyy ehkä joka viides kerta. Vilkkuu, välkkyy kuva käynnistyksen jälkeen. Kuva pätkii, ääni pätkii. Kuvasssa ns "kuolleita pikseleitä". Näkyy varsinkin OLED-telkussa selkeästi. OIkein hirvittää uusi DNA-TV päivitys laitteeseen. Testatkaa!!!!!

  Voi voi...
 • Irrota sähköjohto
 • Eipäs vaan resetoi modeemi.
 • Täällä jää vain ledi vilkkumaan kun yrittää käynnistää. "No signal" sanoo telkkari.

  "STB TV Input on pysähtynyt" saattaa tulla jos tarpeeksi kauan jaksaa odotella. ja sen perään jopa kuva telkkuun, hihheihuraa, on parannettu vakautta - joo menee TV1:lle, ei sille kanavalle mihin olisi pitänyt.
 • STB TV Input on pysähtynyt -ilmoitus ja maksukanavien näkymättömyys johtuu modemin asetuksista. Palomuuriasetus LOW ja ongelma poistuu. Saa vaan tilalle paljon muita mahdollisia ongelmia. DNA:n mukaan kyseessä on ominaisuus, eikä vika. Lupasivat ”lähiaikoina” päivitystä modemin firmikseen, mut eipä oo näkynyt. Sama tahti ilmeiseti kuin Hubin päivityksissä...
 • Eli päivitystahti on 1-2 kuukauden välein? Hohhoijakkaa. Eli näyttää että ongelmat pahenee jos menee päivittämään? Saako peruttua?

  Palstaa seuranneena on jo oppinut ettei kannata heti ensimmäisten joukossa mitään päivittää ennekuin on kuullut muiden kokemuksia.
 • Tänään taase uus piirre hupalaitteesta. Lähti kyllä kakella käyntiin mutta tarjosi vain Netflixin!!!
  Ei löytyny kanavia ei kaapelista eikä ipTV:n puolelta!!!
  TV:n puolella kaapelikanavat (ilmaiset) näkyi.

  Virtakaapeleita saa repiä ja buuttailla useaan kertaan. Nyt kun toisen kerran buuttasin, tuli vaan musta kuvaruutu.. Onneksi kolmannella kerralla löyty niitä kanaviakin viimein!

  Tää on pojat (ja tytöt) täysi vitsi tää laite!!


 • Näin minä saan kanavat näkymään. Android mökki -》asetukset -》Sovellukset -》Järjetelmäsovellukset -》DNA TV -》Tyhjennä välimuisti ja tyhjennä tiedot ja sen jälkeen AVAA.

  Helppoa on.

 • @Sami
  Meinaatko että on ihan normitilanne?
  Kerrohan tuo muksuille 5v ja 7v.
 • Joo, ei oo lapsiperheen laite tämä TV-hubi.
  Meillä maksullisia TV-kanavia lapsille, tykkäisivät katsella niitä. Ongelma on liki päivittäinen, TV-hubi kun ei käynnisty tai on se pelkkä musta ruutu tai ei lainkaan tottele kaukosäädintä..
 • Dna ajattelee perheitä. Meillä ainakin TV katselu vähentynyt huomattavasti sitten Hubalooran.
 • Jos valitsee HDMI-lähtöön 4K-tarkkuuden, kuva välkkyy käynnistäessä. Niin ja kun saa välkkymisen loppumaan muutamalla uudelleenkäynnistyksellä, jatkossa kuva ja ääni pätkii..
  Onko tätä kukaan koskaan testannut???
 • Miten ja milloin tähän hupavehkeeseen saadaan sitä luvattua vakautta? Tämä paskalaite pätkii ja pykii, on tehnyt sitä koko  ajan mitä laite ollut eikä tilanne ole miksikään muuttunut vaihtamalla laitetta. Kovalevytallenteet pitäisi viimein saada toimimaan
 • @Ville Partanen @DNA
  Päivityksen jälkeen kanavat näkyvät ja tallennukset toimivat, mutta verkkotallenteiden katsominen katkeaa ikävästi ”tallennetta ei voi toistaa” -ilmoitukseen. Tulee vähintään kerran per nauhoite; ainakin mikäli on paussannut tallennetta katsoessa.
  Saa jatkettua katsomista kun kuittaa OK, mutta tallenne alkaa aina alusta. Haastavaa löytää kelaamalla kohta, johon jäi.
 • Päivityksen jälkeen musta ruutu tulee dnatv suorilla kanavilla. Jos aktivoi areenan tai muun vastaavan ja palaa takaisin, niin suorat lähetykset näkyvät.
 • Koska käyttöjärjestelmänä on Android aiheuttaa se jo itsessään epävakautta. Ohjelmistoa voi koodata kuka vain ja kun kaikki ohjelmistot laitetaan yhteen laitteeseen voi se aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia. Yleensä jos päivityksen jälkeen on ongelmia, välimuistin tyhjennys on suositeltaa, kuten tuossa ylempänä mainittiin. Tämä sama ilmiö on tuttu Android-puhelimista.

  @Retu Olen käyttänyt itse 4K-resoluutiota ilman mitään ongelmia. Yleensä jos kaapeli on lyhyt se toimii hyvin. Kun vaihdoin 4K-tykkiin, vanha 10m HDMI kaapeli ei enää toiminut. Ostin tilalle kuitenkin vain 20€ maksavan 12,5m HDMI kaapelin Saksasta ja hyvin toimii (HDMI kaapeli on vain tyhmä putki, mutta jotkin laitteet ovat vain herkempia, yleensä kuva joko näkyy tai ei). Toki jos uudelleen käynnistys auttaa kuulostaa että ongelma on muualla, mutta helppo koittaa toista kaapeli jos sattuu nurkissa pyörimään.
 • Siis voi HELVETTI! Siisti kattoa formulakisaa verkkotallenteista, kun pätkäsee muutaman minuutin välein ja aina toisto alusta. Siis PRK! Eikä ees muista kohtaa mihin jäi! "videota ei voi toistaa" koska niitä perkuleen korjauksia tähän paskaan tulee????????????
 • Eräs kommentoija väitti viimeisen päivityksen tuoneen lisäongelmat (siis lisäongelmat, ei ongelmaa täysin toimivaan ratkaisuun) verkkotalkenteissa. Faktahan on, että jo tammikuun "taustajärjestelmien" päivitys lisäsi problematiikkaa, eikä mitään ole tehty. Verkkotallenteet hubilla ovat käyttökelvottomia olleet jo vähintään siitä lähtien (oikeasti paskaa jo since ever), mutta se on vain pahentunut viimeisen parin kuukauden perioidilla.
  Historiaa katsomalla voisi vetää oletuksen, ettei mitään kunnollista mihinkään ole odotettavissa. Harmi DNAn kaapelitalouteen, siis operaattorin vaihdon kannalta.

 • Kävin eilen kyselemässä seuraavasta hubi-päivityksestä paikallisessa DNA-kaupassa. Kertoivat että ei ole tietoa ts. ei ole tulossa päivityksiä.

  Tarkoittaa siis sitä että @DNA Villen lupaukset olivat täyttä tyhjää. Miten suuri päällikkö, ugh! edes kehtaa??????
 • Minulle kerrottiin että tulee huomenna.
 • DNAkaupat on täysin erillisiä yksiköitä. Ne ei tiedä hevoisen sitä yhtään mistään. Suhteessa Villen juttuihin siis, joka on 100% enemmän faktaa kuin jonkun kaupan kertoma. Tulee kun tulee, siihen ei voi kukaan vaikuttaa.
 • DNA-kaupat pääsevät DNA:n sisäisiin järjestelmiin. Tai ainakin DNA:n luulisi tiedottavan julkaisuistaan kauppojaan. Oma "paikallinen" DNA-putiikki on aina tiennyt tulevista softapäivityksistä kun olen kysynyt
 • Siinä tapauksessa viihdyttänet kaikkia ja käyt huomenna kysymässä milloin se tulee. Jännä että joku oletettavasti raumalainen denaririvimyyjä tietää kertoa, vaikkei kukaan muu edes suostu päivämäärää tai edes kuukautta kertomaan - muuta kuin yleensä vähintään päivää ilmestymisen jälkeen täälläkin.
 • Moikka,

  Ensimmäistä viestiä taas päivitetty. Uusi DNA TV versio tulee jakoon tänään. Taustalla on paljon pikkujuttuja mutta suurimmat (odotetut) muutokset ovat:
  • Parannettu virittimien toimintaa ja luotettavuutta
  • Lisätty mahdollisuus poistaa verkkotallenteet
  • Lisätty mahdollisuus jatkaa katselua siitä kohdasta johon pysähtyi verkkotallenteissa.
  Päivitin ensimmäiseen viestiin hieman sisältöä siitä mitä on seuraavaksi tulossa.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Hei,

  Päivityksistä ja niiden tiedottamisesta: Allekirjoittaneen osaston vastuulla on DNA TV sovelluskehitys joten kaikki mitä tänne kirjoitan on sellaista mitä myös oikeasti tehdään. Tänne kirjoitetut julkaisuaikataulut ovat sellaisia jotka yritämme kaikin keinoin pitää.

  Ensimmäisessä viestissä on myös kerrottu mitkä asiat meitä työllistävät tällä hetkellä. Jos ensimmäisessä viestissä ei jotain asiaa lue, mutta se askarruttaa, niin kannattaa rohkeasti kysyä tällä palstalla.

  DNA Kaupat ja asiakaspalvelut saat tiedon tulevasta päivityksestä n. 1vko etukäteen. Asiakaspalvelussa ja kaupoissa työskentelee satoja henkilöitä ja heille tulee aika paljon infoa, joten on mahdollista, että he osa henkilöistä ei ole ehtinyt nähdä päivitystietoa. Jos tulee ristiriitaista infoa välillä kauppa / asiakaspalvelu ja tämä palsta niin todennäköisesti allekirjoittaneen viesti sisältää oikean tiedon.

  Pahoittelut siitä että tieto ei aina saavuta kaikkia DNA henkilöitä. Koko ajan pyritään parhaaseen tulokseen ja siihen että tietoa olisi saatavilla mahdollisimman hyvin.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitos tiedosta!
 • Tuleeko muutosta tulevien tallenteiden lisäaikaan ennen ja jälkeen tallennuksen?
  Nyt on sama aika alkuun ja loppuun.
  Harvoin ohjelma alkaa 30 minuuttia aikaisemmin, mutta urheilulähetyksissä tuo 30 min. loppuaika ei aina riitä.
  Voisiko tallennusaikaa muokata samalla lailla kuin digiboxeissa?
 • Jotenkin  vaan W-boxien kanssa varttuneena kaipaisi tähän hubiin ohjelmamuistutusta,joka myös vaihtoi aikanaan kyseiselle kanavalle.Toiminto oli joka versiossa ,joten ei kai se voi olla mahdoton toteuttaa.
 • Miksi näitä uudistuksia/muutoksia ei voi tehdä kunnolla???
  Taas ottaa päähän. Esim. tämä verkkotallenteiden poisto - oikein yksi kerrallaan avattava jokainen poistettava tallenne!!! Odotin kyllä edes auttavasti nettisovelluksen kaltaista ominaisuutta jolla voisi valiten poistaa useampia kerralla, vaikka koko "kansion" ja myöskin tulevia tallenteita.

  Ja miksi ei sitten samalla korjattu kovalevytallenteiden osalta tallennuksen poistoa. Se kun toimii edelleenkin niin että kun sivulta 5 poistaa tallennuksen, loikkaa sivulle 1. Aika hidasta poistaminen jos sieltä vanhemmasta päästä eli sivuilta 20 eteenpäin poistelee ja tekee klovalevylle tilaa!!!

  Kovin hitaasti tämä tulee edes jotenkin käyttökelpoiseksi tällä menolla!!! Mitä siellä on kuukausikaupalla muka tehty kun jälki on tätä???


 • Päivityksen sisältö:
  • Parannettu virittimien toimintaa ja luotettavuutta
  ^^ Ei pidä paikkaansa tälläkään kertaa.
  Ongelmia kovalevylle tallennuksen kanssa heti minuutin testaamisen jälkeen. Kanavaluettelosta kun valitsee ohjelman tallennettavaksi tulee ilmoitus "java.lang.NullPointerExpection.Attempt to invoke virtual method 'java.lang.String.android.net.Uri.getLastPathSegment() on object reference". Tämän jälkeen ei tule punaista pallukkaa ohjelman kohdalle (se joka näyttää, että ohjelma on valittu tallennettavaksi). Jos laitteen käynnistää uudestaan pallukat kyllä tulee oikeille kohdille. En kerinnyt muuta kokeilemaan kun tämä ongelma ilmeni.

  Tämän lisäksi lista ongelmista on yhä edelleen endless. @villepartanen, juteltiin puhelimessa viime syksynä näistä kaikista ongelmista joita tässä boxissa on ja kuulosti siltä, että teette kovasti töitä, että tuote paranee. Minun mielestä kokonaisuuteen ei ole tullut parannusta. Esim Katsomo ja C-more toimii erittäin huonosti (tökkii ja menee jumiin) ja itsellä tulee tästä fiilis, että näiden toimivuutta ette testaa ennen rollouttia. Mielestäni teidän kuuluu varmistaa vähintäänkin niiden applikaatioiden (esim C-More) toimivuus joita myytte paketeissa asiakkaille. Tätä vastuuta ei voi vyöryttää puhtaasti applikaation tekijälle. Ruutu toimii moitteettomasti.

  ja tätä kirjoittaessa huomattiin, että ei myöskään tallennuksen poisto onnistu. Se ei edes lähde pois vaikka sammuttaa boxin.

  Yhä edelleen näyttää siltä, että tuotteen kenttätestaus on vähäistä tai sitten laatutaso hyväksytään tällaisena. Jos tätä tekemistä lähtisi spekuloimaan sanoisin, että olette tuomassa uutta tuotetta markkinoille ja kohdistatte resurssit sen tekemiseen?
 • Eka testi verkkotallenteella. Kuva nykii tolkuttomasti muutaman sekunnin kelaamisen jälkeen. Poistuminen tallenteesta aiheuttaa mustan ruudun ja odottelun jälkeen DNA TV ei vastaa viestin. Laite palaa ookoolla käyttöön. Verkkotallenteen jatka katselua aiheuttaa mustan ruudun, josta taas ei vastaa ruutuun odottelulla.
  Traagista, koomista vai täysin odotettua? Vai sattumaa täysin random tallenteella? Absurdia.
  Nykiminen tapahtuu kaikilla testatuilla tallenteilla.
  Periaatteessa ihan sama vaikka tallenteita voi poistaa hubilla, kun kukaan vähänkään järjissään oleva ei pidä tallennettavissa olevia tiettyjä sd-kanavia viritettyinä samaan aikaan samojen vastaavien hd-kanavien kanssa. Eli tallentaminen on käytännössä tehtävä mobiilipuolella. 
  Ja muuten samoilla linjoilla edellisen kanssa poistamisen toimintalogiikasta.Mitään muuta ei sitten asiakkaan näkökulmasta tullut parin kuukauden piperryksen tuloksena. Ugh.
 • Tämä ihme venkuloini ja viivyttely DNA:n taholta jaksaa ihmetyttää. Tämähän on pelkkää ajanpeluuta ja petkutusta. Tämän on loputtava!!

  Aika monta "päivitystä" on nähty, kolmas TV-hubi on menossa. Mikään päivityksistä tai laitevahdoista ei ole korjannut ainoatakaan laitteen vakauteen ja peruskäytettävyyteen liittyvää vikaa/ongelmaa. Olen ollut tässä huiputettavana jo yli seitsemän kuukautta. DNA ei edes hyvitä epäkelvosta laitteesta.
 • Omituista kun mulla toimii päivityksen jälkeen boksi loistavasti, eikä edellä mainittuja ongelmia ole lainkaan. Voisiko syynä olla niinkin yksinkertainen että mulla kun ei ole tuota kovalevyä, niin ei ole ongelmiakaan??
 • Ja aivan jäätäävää rakeilua ja pätkimistä esmes just nyt Viasat jalkapallo hdlla ja aiemmin Discoveryllä, jota siis ei ole aiemmin ollut. Virittimiä parannettiin huomattavasti, just, niissä ollut mitään vikaa aiemmin.
 • Pikatestailulla mulla toimii hyvin nuo päivitykset. Verkkotallenteet pystyi poistamaan ja tallenteet toimii ilman ongelmia muutenkin. Ei ainakaan huonompaan suuntaan mennyt.
 • Tämä on tosiaan hämmentävää, siis tämä puolittainen tekeminen. Verkkotallenteissa sellainen outous että kun on tallennusta katsonut ja palaa takaisin kansioon, ei näy sitä tallennetta mitä äsken katsoi tai jonka sivulla kävi. Siis merkittynä punaisella/pinkillä kehyksellä. Jostakin syystä aina menee kansion sivun ensimmäiseen tallenteeseen!  

  Ainoa yhteinen piirre navigoinnissa verkkotallenteiden ja kovalevytallenteiden välillä näyttää olevan se idioottimainen haku. Miksi näitä ei kehitetä samaan suuntaan??????
 • @Pasi

  komppaan kympillä. nyt kehtaa käyttää tuota pilvipalvelua. jos vielä kuvanlaadun sais HD tasoiseksi niin eteenpäin on DNA tuossa asiassa minun näkökulmastani mennyt,

  kovo tallenuksen varmuus vielä hakusessa..


 • Analyysin jälkeen samassa wifissä oleva iP 6s aiheuttaa juuri kanavaan 375 Viasat Jalkapallo HD massiivista rakeilua, pätkimistä yms. Kaikki muut ehkä näyttäis toimivan. Siis alkoi päivityksen jälkeen. Mikä juttu? Täysin käsittämätöntä.
 • Hudi päivitysten jälki paljon vakaampi kuin ennen..... Jos hudilla voi tallenteille tehdä saman kuin netissä  hd laadulla, niin ei paljon enempää voi tuolta purkilta vaatia! poisto nappiin varmistus kysymys kyllä vai ei. Tulevaisuudessa ei tuoteita raakileina markkinoille.......... 😉
 • Olen luopunut jo toivosta. Ilman tallennusominaisuutta hubi toimii minun tarpeisiini nähden pääsääntöisesti kohtuullisesti. Katson ne ohjelmat, jotka ennen nauhoitin, nykyään Yle Areenasta,Katsomosta,Ruudusta,FoxPlaysta ja CMoresta ja se riittää minulle, mutta ei välttämättä kaikille. Minun mielestäni Dna syyllistyy asiakaslupauksen pettämiseen, perimällä Hubista täyden maksun vaikka se ei täytä edes kohtuullisia laatuvaatimuksia. Vastuullinen operaattori poistaisi maksun siihen asti, kun laite toimii asianmukaisesti. On väärin, että asiakkaat maksavat täyttä hintaa ilmaisena testaajana toimimisesta.
  P.S. Minulla on täysin toimintakuntoinen Wbox HD2. Käyttäisin mieluummin sitä kuin hubia, jos se olisi mahdollista
 • Uusin päivitys aiheuttaa sen että ei enää yli 1.5 kuukautta vanhat verkkotallenteet toistu lainkaan!!!!

  14.3. 2018 tehty tallennus on vanhin mitä suostuu avaamaan!!!!!


 • Aivan. Eikä toimi verkkotallennukset myöskään selaimella. siis vanhemmat kuin 14.3. tallennettu.
 • verkko talletuksessa joku huolto puki koska vain tietokoneella ne jumissa olevat talletukset toimii! eli ne talletukset on tallessa kuitenkin.......
 • Ei tainnu olla TV-hubin vika tällä kertaa.
  Ei toimi DNA-tv muuallakaan. Asiasta ei ole oikeaa vikaa raportoitu, ainakaan viel. Vain tällainen löytyy asiasta:
  https://corporate.dna.fi/hairiotiedotteet?type=tukari1&id=2726
 • Tälläisen vastauksen sain Ville Partaselta.

  Tällä viikolla torstaina olisi myös tavoitteena nostaa verkkotallenteiden laatua aika tavalla.
 • @Sami
  "Tällä viikolla torstaina" on tänään.
  Taisi mennä munilleen palvelun päivittäminen kun ei vanhat verkkotallennukset enää näy lainkaan millään laitteella.
 • Moikka,

  Verkkotallenteiden laadun nostoa ei ehditä tällä viikolla tekemään eli sitä pitää vielä hieman odottaa.

  Tänään aamuyöllä päivitettiin taustajärjestelmiä. Taustajärjestelmäpäivitys ei juuri asiakkaille näy sillä päivityksen avulla mahdollistetaan tulevia ominaisuuksia. Yksi näistä ominaisuuksista on mahdollisuus tallentaa ohjelma verkkoon vaikka ohjelma on jo alkanut. Tavoitteena siis on ottaa tämä ominaisuus käyttöön tulevissa Android, Android TV, ios ja web päivityksissä.

  Tämän aamuinen päivitys esti vanhojen tallenteiden (10.3 tai sitä vanhemmat) katsomisen joksinkin aikaa. Nyt näiden katsominen pitäisi jo onnistua.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @paolo Sinulla tuntuu nykivän sekä kanavat että verkkotallenteet. Katsotko kanavia jotka ovat kanavapaikoilla 600 tai yli? Jos katsot niin nämä ovat IPTV kanavia eli ne tulevat netin kautta. Mikäli nämä tai verkkotallenteet tökkivät niin ongelmana on todennäköisesti verkkoyhteys. Tässä tilanteessa tulisi siis katsoa että verkkoyhteys toimii riittävän nopeasti.

  Hubin verkkoyhteyden nopeutta voi testata helposti kanavalla 999:
  - 500 tarkoittaa 0.5Mbps eli nopeutta joka ei riitä
  - 2000 tarkoittaa 2Mbps eli nopeutta joka riittää verkkotallenteisiin jos nopeus on koko ajan tasainen
  - 4000 tarkoittaa 4Mbps eli nopeutta jolla voi katsoa IPTV kanavia HD laadulla.

  Jos nopeus vaihtelee jatkuvasti niin nettiyhteys toimii vaihtelevalla nopeudella ja tämä varmasti aiheuttaa pätkimistä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Jarmo - Päivityksen jälkeen kannattaa käynnistää Hubin uudelleen ja sitten kokeilla tallennusta.

  Virittimien toimintaa on aika tavalla viilattu ja pitäisi kyllä paljon paremmin toimia. Tällä hetkellä ehkä eniten ongelmia aiheuttaa viive joka on 5s. Eli jos poistaa tallennuksen tai asettaa jotain tallennukseen, menee 5s ennenkuin käyttöliittymä pystyy näyttämään muutoksen. Nopealle käyttäjälle tämä 5s on aika paljon.... jos tässä välissä laittaa lisää tallennuksia / poistaa niitä niin virittimet eivät pysy mukana muutoksissa.

  Tavoitteena on saada tätä 5s toimintaa nopeammaksi mutta helppoa se ei näytä olevan (rajoitus tulee Hubin valmistajalta). Tämän voisi ratkaista laittamalla "latausikonin" 5s ajaksi mutta ei tämäkään oikein mukavalta tunnu...

  Olisi mukava kuulla kumpaa te käyttäjät arvostatte: Laitetaanko 5s ajaksi latausikoni vai onko vaan mukavampi odottaa ja tehdä jotain joka ei vaikuta virittimiin (esimerkiksi selata EPG:ä)
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen
  Vanhat verkkotallenteet eivät näy edelleenkään!
  Siis vanhemmat kuin 14.3. tallennetut verkkotalnteet evät näy millään laitteella.

 • Lopuksi vielä - Todella suuri kiitos kaikille palautteen antajille! Monia tuntuu puhuttavan tallenteiden poistaminen / haku ja siihen liittyvä fokus ts. jos hakee sisältöä tai poistaa sisältöä niin fokus / valinta ei pysy siellä missä sen haluaisi pysyvän.

  Tämä on asia josta olemme aika tavalla sisäisesti puhuneet. Tällä hetkellä ajatuksena on että teemme jatkuvat tallenteet, laitetaan äänitasot kuntoon, Android N päivitys, tallenteiden laatua ylös ja kanavien järjestelyn. Palautteen perusteella nämä ovat suurimmat puutteet. Sen jälkeen ehkä voisi olla näiden fokus-asioiden aika?

  Sillä välin rohkaisen kokeilemaan myös mobiilisovellusta tai webiä osoittessa: https://tv.dna.fi

  Mobiilissa tallenteiden hallinta on monipuolisempaa ja kosketusnäytön takia aika tavalla nopeampaa. Webissä on myös aika tavalla rikkaampi käyttöliittymä (huom: kannattaa klikata vasemmalta "try out new recordings view")
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kyllä näkyy vanhatkin verkkotallenteet.
 • Verkkotallenteet jotka vanhoja eivät TV-hubilla näy. [KATSO] vain vilahtaa kun yrittää ennen 14.3. tehtyä tallennetta
 • Nyt näkyy selaimella noi vanhat verkkotallenteet.
 • Anteeksi, liipaisin viestin liian aikaisin. Testasin webin jossa vanhatkin tallenteet jo toimivat. Mutta Androidissa tosiaan vielä työn alla.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Eniten mitä haluaisin olisi IPTV kanavien tallentaminen ja että antenniasiakas näkisi samat kanavat hubista kuin näkee dnatv apista tai nettisivulta.

 • Voin kertoa ettei mikään nykiminen johdu verkkoyhteydestä. Voisin senkin näyttää toteen, mutta kun lähtökohta sieltä päästä keskustelulle on ihan päin tuut-tuut eli edes vääntämällä ei saa asiaansa ymmärretyksi.
  Vika on joko laitteessa, firmiksessä tai applikaatiossa tai jossain kombossa. Lähtökohta on joskus myös se, ettei kaikki asiakkaat ole laatikon tylsimpiä veitsiä.
  Believe me DNA-maan.
 • Ja näyttää kannettavakin vetävän Viasat Jalkapallo HDn ihan jumiiin. Ei saatana. Siinä snapshotti:

 • @DNA Ville Partanen
  "Mobiilissa tallenteiden hallinta on monipuolisempaa ja kosketusnäytön takia aika tavalla nopeampaa. Webissä on myös aika tavalla rikkaampi käyttöliittymä (huom: kannattaa klikata vasemmalta "try out new recordings view")"

  Testasin tuota eilen vaiko toissapäivänä Edgellä, IE:llä ja Chromella. Hieno musta ruutu, mutta mitään ei tapahtunut. Myöskään paluu vanhaan toimivaan näkymään ei onnistunut. Suorastaan loistava tuote, sanon minä.

  Mitä verkkotallenteisiin tulee, olisi ihan mukava, että tallennussäännön saisi kanavakohtaiseksi. Oli todella "piristävää" poistaa toistasataa duplikaattia vain sen takia, että teidän järjestelmä tallentaa kaiken mahdollisen, jokaiselta mahdolliselta kanavalta, annetulla ohjelmanimellä. Jos tallennussäännön asettaa esim. MTV3 -kanavalle, pitäisi olla mahdollisuus tallentaa ko. ohjelmat VAIN MTV3 -kanavalta.

  Lisäksi testasin uuden DNA TV -päivityksen jälkeen verkkotallenteiden kuvanlaatua katsomalla muutamasta tallenteesta pienen pätkän. Ja mitä kävikään.. Tuo Hubi, tai itseasiassa DNA TV -sovellus päätti kolmannen tallenteen kohdalla vetää itsensä hirteen ja jumitti koko Hubin noin viideksi minuutiksi.

  Tällä hetkellä Hubilla katselu- ja käyttökelpoista tavaraa tarjoavat kaikki muut palvelut, paitsi DNA TV. Ainiin.. Nuo muuthan saa näkymään myös ilman Hubia.

  Tällaisesta pitäisi vielä maksaa teille rahaa?
 • @Paolo
  Samaa nettiä kai se kannettavakin käyttää? Ehkäpä ongelma kuitenkin on verkkoyhteydessä.
  Meillä ainakin Viasat HD Jalkapallo näkyy ihan nykimättä, niin tv:n kaapelikanava kuin pädin DNA TV:ssä.
  Testasin Ville Partasen vinkin mukaan hubin kanavan 999, meillä nopeus näyttää olevan tasainen 4000.
 • @DNA Ville Partanen:
  "Hubin verkkoyhteyden nopeutta voi testata helposti kanavalla 999:
  - 500 tarkoittaa 0.5Mbps eli nopeutta joka ei riitä
  - 2000 tarkoittaa 2Mbps eli nopeutta joka riittää verkkotallenteisiin jos nopeus on koko ajan tasainen
  - 4000 tarkoittaa 4Mbps eli nopeutta jolla voi katsoa IPTV kanavia HD laadulla."


  Testikanava näyttää Hubille hyvinkin tasaisesti tuota 4000 -arvoa. Syytä olisikin toimivalla 200/20 -yhteydellä. Eli äskeisessä viestissä kerrotut ongelmat tuskin johtuvat heikosta nettiyhteydestä. Hubi kun on kytketty modeemiin cat6 -kaapelilla.
 • Kanava 375 ei sinällään käytä nettiä (wifiä) , tv-signaali menee toista kautta. Eli wifilaitteet aiheuttavat häiriötä siihen,  ja 4000 näyttää kaista joka tapauksessa ja on kaapeli ja tasaisesti hyvin toimiva jo vuosia.
 • @DNA Ville Partanen
  Kirjoitit: "huom: kannattaa klikata vasemmalta "try out new recordings view" 
  Onhan se, suomalaiselle tehty palvelu - ihanko oikeasti siinä noin lukee?
 • @paolo - Ymmärsinkö oikein: Kanava 375 lakkaa toimimasta samalla hetkellä kun internetin kautta alkaa siirtää dataa? Kuulostaa vähinäänkin kummalliselta jos näin, mutta ehkä muutamaa asiaa voisi kokeilla

  1) Onko kyseessä kaapelitalous? Jos kyseessä on kaapelitalous niin Hubin ja seinärasian välissä on kytkin. Tämän kytkimen kautta menee sekä TV kuva että netti joten se voi olla viallinen. Jotta tämän saisi testattua niin onko asunnossa toista TV-pistoketta? Parasta olisi siirtää netti tähän toiseen pistokkeeseen ja katsoa mitä tapahtuu

  2) Entä jos tietokoneen laittaa kiinni ethernetkaapelilla? Vieläkö tulee häiriöitä?

  3) Onko modeemi ja hubi miten lähellä toisiaan? Jos häiriö tulee vain WLAN verkosta olisi mielenkiintoista kokeilla onko tällä vaikutusta.

  4) Toimiiko kaikki muut kanavat? Entä toimiiko samassa MUX:ssa olevat kanavat. Nämä ovat Jääkiekko HD, C More Stars HD, BBC Brit HD.

  Kaipaisin myös vahvistusta onko siis niin että tämä tapahtuu aina? Lisäksi tallenteet tökkivät samalla tavalla ihan jatkuvasti ja koko ajan?
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Olen suomalainen - DNA TV:n nettiselainversion käyttöliittymän kieli on valitavissa DNA TV käyttöliittymästä. Ensimmäisellä kerralla tuo muistaakseni valitaan sen mukaan mikä on valittu käyttöliittymäkieli internet-selaimella.

  Oma selain on englanninkielisellä asetuksella ja siksi laitoin tuon englanniksi. Suomenkielinen versio on: Kokeile uutta näkymää!
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Turmeltu - Selainkäyttöliittymä on tarkoitettu pääasiassa Chromelle joten suosittelen käyttämään sitä.

  Uudessa näkymässä käytetään uudempaa selainteknologiaa. Muutamilla käyttäjillä on tästä syystä tullut musta ruutu sillä käytetty Chrome on vanha versio. Suosittelemme siis uutta Chromea.

  Muutamat asiakkaat ovat kieltäytyneet päivittämästä Chromea. Jos tätä ei halua tehdä niin uutta näkymää on hankala käyttää. Se voi kuitenkin olla mahdollista jos tyhjentää välimuistin aina ennen käyttöä.

  DNA kuitenkin suosittelee aina uusinta selainversiota.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Miksi sitten esim. F1 lähetykset toimivat esimerkiksi Firefox ESR versiolla niin että satunnaisia katkoksia on, jotka kestävät ehkä sekunnin, mutta chromen uusimmalla versiolla koko toisto pysähtyy totaalisesti.
 • Kysymys Ville Partaselle!

  Miksi en voi vaihtaa takaisin Wboxiin, kun tästä hubailusta ei näytä tulevan yhtään mitään. En haluaisi toimia ilmaisena betatestaajana.
 • Parin viikon käytön jälkeen eniten kaipaan sanahakua EPG:hen. Todella hidasta etsiä jotain tiettyä ohjelmaa ja selata viikko läpi.. Parempi haku löytyy jo mobiilista, mutta kun sieltä ei voi tallentaa HD-kanavia tai maksukanavia. Siinäpä toinen häiritsevä puute. Ja jos mobiilista laittaa jatkuvan tallennuksen niin kohta on kansiossa 4-5 tallennusta samasta ohjelmasta kun niitä uusintoja tulee eri kanavailta jatkuvasti. Toimivampi vaihtoehto olisi perinteinen tallennus aina samaan aikaan samalta kavanalta tai sitten tallennuksen tyyppi pitäisi voida valita. Muuten vaikuttaa ihan potentiaaliselta laitteelta jos kehitystyötä vain jatketaan aktiivisesti! Niin ja iptv-kanavien tallennus olisi myös kiva! 😀

 • @DNA Ville Partanen
  "Selainkäyttöliittymä on tarkoitettu pääasiassa Chromelle joten suosittelen käyttämään sitä."

  Kun muut operaattorit tarjoavat kaikki verkkopohjaiset palvelunsa tasapuolisesti kaikille yleisimmille selaimille, miksi te ette? Ei Chromen käytössä ole mitään vikaa, ei sillä. Kaikki asiakkaat eivät kuitenkaan halua käyttää Chromea tai käyttävät mieluummin jotain muuta selainta. Olisi teiltä melko reilua tuottaa palvelu sellaisena, että se myös toimii juuri sillä selaimella, jota asiakas haluaa käyttää.

  Tosin nyt kun olen hiukan päässyt tutustumaan teidän asiakaspalvelutasoon, en yhtään ihmettele, jos muutosta tähän ei tule. Eihän teidän asiakaspalvelukaan ymmärrä viestiä "ota yhteyttä sähköisesti" ja tämän takia ei ota yhteyttä sitten lainkaan. Vuorotyöläinen kun ei aina voi olla soittelemassa teidän suuntaan.

  Sitten takaisin Hubiin:
  Onko heittää minkäänlaista aikataulua siitä, milloin Hubissa saadaan verkkotallenteiden kuvanlaatuun saadaan tuo adaptiivisuus mukaan? Aiemmin mainituissa testeissä verkkotallenteiden kuvanlaatu ei edelleenkään ole kovin kehuttavalla tasolla. Vertailukohtana käytetty Katsomon ja Ruudun kautta toistettuja sarjoja, joiden jaksoja on myös verkkotallenteissa. Ero kuvanlaadussa esim. Katsomon ja verkkotallenteiden välillä on merkittävä.
 • TV-hubin kuva on vain järkyttävän huono.

  Ihan ilmaiskanavilla verraten oman LG-television (OLED55B7V-Z) kuva on ylivertainen verraten TV-hubin kautta tulevaan kuvaan. Mistä ero????
 • Juuri tuo sama ilmiö tuli itsekin todettua. Sen jälkeen kun sopimus dnahubin kanssa oli purettu, ja hubi+kovalevy oli palautettu. Ostimme HD digiboksin jonka kautta katsellen HD kuva oli huomattavsti terävämpi kuin hubin kanssa. Samalla hdmi johdolla. Myös tv:n oma kuva hd kanavilla terävämpi.
 • Hubi poistettu käytöstä toistaiseksi.
  TV kuva 4 kertaa parempi digiboxin kautta.
  TV oma viritinkin parempi.
  Sampan digiboxin ja Suhd tv yhdistelmällä kuvanlaatu
  aivan järkyttävän erinomainen verrattuna HUBIIN.
  SD kanavatkin skaalaa HD tasoiseksi ja ovat parempia kuin
  hubin HD kanavat.
 • pilvipalvelun kautta tulee ilmoitus "videota ei voi toistaa". ; tämä ilmeentyy jos haluan että lähetys menee eteenpäin/taaksepäin... oisko jossain DNA'n servereitten puskureissa.?. 999 kanavan tieto  on 4000.
 • Ihme spiidausta täällä hyvin skulaa ilman kovoa! Ehkä kehä ykkösen puolella ei skulaa, sinnehän loppui sivistyskin. Ja vaki spiidaajat vetää herneen nenään! Tsiigatkaa piuhat sun muut!
 • Sillä on iso merkitys missä kuva skaalataan jos ei ole alunperin HD tasoa. On vaikea operaatio keksiä kuvaan lisää pikseleitä jos niitä on alunperinkin vähän.

  Esim. halpis Blu-ray soitin näyttää Blu-ray videot ihan yhtä hyvin kuin kalliimmat mutta erot tulee esille kun soittaa vaatimattomamman tarkkuuden DVD levyjä. Ainakin silloin huomaa eroja jos skaalauksen eli yksinkertaistettuna lähtötarkkuuden asettaa jo soittimessa television käyttämään eikä käytä alkuperäistä tarkkuutta ja anna television hoitaa skaalaus. Skaalaus kannattaa hoitaa siinä laitteessa joka sen laadukkaiten hoitaa.

  UHD televisioissa on yleensä paremmat kuvan skaalaimet kuin perus HD televisioissa. Pitäs itsekin testata mikä laite skaalaa putkitelevisio aikakauden SD kuvan parhaiten perus HD tarkkuuteen, hubi, skaalaimella varustettu av-vahvistin vai tavallinen HD televisio. Ainakin oletan että mitä uudemmalla laitteella homma hoidetaan, sen parempi kuvanlaatu.

  UHD televisioiden omistajat: mitä lähtötarkkuutta olette Hubissa käyttäneet? Kannattaa kokeilla eri asetuksia ja tehdä vertailua.
 • HD kanavathan ovat Suomessa maksimissaan 1080 tarkkuudella.
 • Uploadi aiheuttaa juuri tuohon muxiin (BBC Brit, C More Stars HD, Viasat Jääkiekko HD, Viasat Jalkapallo HD) helvetillistä rakeilua ja pätkimistä oli hubi langalla tai wifillä ja/tai mikä tahansa laite langalla tai wifillä. Hyvin saa testattua vaikka millä tahansa nettiyhteyttä analysoivalla systeemillä (vaikka speedtest).

  Jos verkkotallenteita ei aleta teettämään HD-kanavilta, ihan kaikki muutokset niihin ovat turhia, niin monista syistä. Verkkotalkenteet pätkii aina muutaman sekunnin alussa.
  Kaikki C Moren urheilutallenteet ovat mikropykimisen takia katselukelvottomia (osasyy lienee 25fps).
  Koska operaattorin vaihto ei tule kyseeseen ja sinällään lineaarikanavia ei tarvitse, tarttee varmaan siirtyä suoraan Viasatin ja C Moren asiakkaaksi, kun päivitykset tuovat poikkeuksetta ongelmia lisää joka alustalle ja näennäiset korjaukset kestävät tolkuttomasti sekä kehityson tasoa nolla tai pelkkää negaa.
 • Ei vaan voi sanoa, ettei hubi toimi ja se on paska. Joillain vaikuttaa olevan kovasti ongelmia, mutta se ei tarkoita, ettei hubi toimisi. 
  Eikä se, että täällä huutaa hubin olevan paska, tee siitä totuutta. Edelleen veikkaan, että suurimmalla osalla toimii ja täällä hubin toimimattomuutta huutavat ovat edelleen väärässä ketjussa.Odotan ja toivon, että tulee aika, kun voimme tässä kehitysideaketjussa keskustella asiallisesti hubin toiminnasta ilman näitä samoja spiidaajia, joilla ei mikään toimi.
 • Niin, eilen ei toiminut hubin googlecast ja päätin huvikseni sammuttaa hubin kaukosäätimen virtanappia kauemmin painamalla, eipä senjälkeen enään mennyt virrat takaisin päälle, sitten vaan töpseliresetti. Että hyvin toimii hub.
 • Kai tuo toimiiko hubi vai ei liittyy myös siihen mihin laitetta käyttää.
  Minä käytän hubia kovalevytallentamiseen ja niiden tallenteiden katsomiseen. Siltä osin hubi toimii minulla hyvin. Tallenteet ovat muutamaa poikkeusta onnistuneet. Minulla ei ole maksukanavia, joten en voi sanoa niiden tallentamisesta mitään.

  En katso suoria lähetyksiä hubin kautta. En myöskään käytä laitteen Netflixia tai muita sovelluksia. Olen toki kokeillut niitä ja Areena toimi hyvin, mutta Netflixilla oli kuvassa nykimistä.

  Verkkotallenteita olen katsellut silloin tällöin ja ne toimivat myös viimeisimmän päivityksen jälkeen normaalisti, mutta kuvanlaatu on niin surkea, ettei voi säännöllisesti katsoa.

  Mielestäni hubi on melko turha laite, jolle ei ole paljoa käyttöä. Äly-tv ja muut laitteet korvaavat sen kevyesti. Jos hubin verkkotallenteet saadaan HD-tasoiseksi, niin luulen että laitteelle tulee hieman enemmän käyttöä. Tuskin kuitenkaan jatkan hubin käyttöä sopimuskauden päättymisen jälkeen.

  Hubi ei ole ominaisuuksiltaan vielä lähelläkään sellaista laitetta millaiseksi DNA sen mainonnassaan kuvailee.
 • Tuosta paolon viestistä tuli mieleen, että mitähän tuo verkkotallennus uudistus oikeasti merkitsee. Partasen viestissä on epämääräinen kohta:

  • Parempi kuvanlaatu / HD-kanavien tallennus (nykyinen kanavavalikoima)
  Varsinkin tuo kohta "nykyinen kanavavalikoima" herättää kysymyksiä. Tarkoittaako se antenniasiakkaalle sitä että vain ilmaiset Nelonen ja TV5 (mahdollisesti MTV3), tulee tallennettavaksi HD:na? Kaapelissa noita ilmaiskanavia on muitakin, mutta miten lie niiden kohdalla antenni asiakkaalle.

  CMoren appi muuttuu kyllä kokoajan enemmän käyttökelpoiseksi, kun lisäävät TV:stä tulevia sarjoja sinne katsottavaksi, ei oikeastaan kohta tarvitse tallentaa subia tai MTV3:sta vaikka HD tallennus tulisikin DNA:lle. Ja näkeehän ne katsomosta nytkin HD laatuisena, mutta tunnin ohjelmassa on puolet ajasta mainoksia, kun Cmoressa ei ole ollenkaan tuota ongelmaa.

  Ja näille kahdelle vauhdinvetäjälle tiedoksi, antenni on sellainen rakennuksen katolle (yleensä) sijoitettava laite, jota oikein suuntaamalla ja signaalia vahvistamalla näkee kanavia langattomasti (ilman stadin kaapelia). Eikö ole ihmeellistä tekniikkaa. Ja kyllä hubia myydään myös kehäykkösen ulkopuolelle.

 • Me käytämme lähes aamusta iltaan hubia todella monipuoleisesti, olen siitä jo aiemmin laittanut kuvauksen, en lähde sitä toistamaan, löytyy tästä ketjusta. Maksukanavia on lähes täysi setti.
  Nyt olemme käyttäneet myös suoratoistoa hubiin ja se toimii meillä mainiosti, kuvan laatu on hyvä.
  Turha spiidaajien on siitä suuttua, että meillä hubi toimii - palautteet toimimattomuudesta tulee laittaa DNAlle, ei tähän ketjuun tai avautua minulle (suoraan sanoen ei kiinnosta).
  Ymmärrän tietysti, että harmittaahan se, kun naapurilla on parempi auto. Nautitaan auringosta, se paistaa kaikille yhtä paljon!
 • Palautteet toimimattomuudesta voi laittaa tähän ketjuun, sinä et S sitä voi kieltää. DNA:lla mikään ei ole yleinenvika ennenkuin tarpeeksi on asiasta valitettu ja harva jaksaa joka tunti soitella johonkin asiakaspalveluun että taas tuo hubi teki näin ja näin.

  Jos ruvetaan jotain sääntöjä aina kertaamaan, niin säännöt voi heittää menemään kun tuote on täyttä kusetusta tässävaiheessa ja myydään toimivana. Jos se annettaisiin ilmaiseksi beta testaajille, asia olisi eri.

  Myöskään ei kannata kompata sellaista ihmistä aina, joka väittää että vika on käyttäjissä tai muutenvaan ihmiset asuvat väärässä paikassa. Varsinkin kun kyseessä on ollut vaikka tallenteiden oslta se kuuluista "yleinen vika", niin kannattaa siihen kirjoittaa että se on käyttäjän tai netin vika että ei toimi. Antaa melko hölmön vaikutelman kirjottajasta.

  Ja se että se sulla toimii, ei tarkoita sitä ettei se voisi muilla olla toimimatta. Se on se juttu joka tuntuu olevan vitun vaikea ymmärtää siellä pienessä pilvilinnassa.
 • Päivitysten jälkeen ongelmia on vieläkin enemmän. Laite on hitaampi kuin ennen, esim kanavan vaihto, kanavalistan avaus ja selaus, guiden avaus ja selaus on hitaita. Verkkotallenteiden katselussa tulee useasti virhe, että videota eivoida toistaa. Netflix jumiutuu useasti. Virtajohdon irrotus on ainoa tapa saada laite toimimaan hetkeksi. Kohta joutunee aloittamaan terapian laitteen aiheuttamien traumojen vuoksi!
 • Kanavien vaihto muuten kestää n. 3.5 sekuntia n. 40 kanavan lineaaripuolen otannalla. Melkosta piinaa, kun niitä ei saa VIELÄKÄÄN järjestettyä haluamikseen.
 • Niin siis Hubi laitteena toimii kohtalaisesti, jos mietitään pelkkää laitetta, eikä sen kautta käytettäviä palveluja. Mitä nyt laite vastailee kaukosäätimellä annettuihin komentoihin ajoittain hyvinkin pitkällä viiveellä tai ei vastaa ollenkaan. Satunnaisesti pitää tuulettaa virtajohtoa, jotta laite taas toimisi suht sujuvasti.

  Myös Katsomo, Ruutu, Yle Areena yms. toimivat pääsääntöisesti moitteetta. Suurimman ongelman Hubin käytössä kuitenkin aiheuttaa DNA TV -sovellus, jonka käyttö on jäänyt todella olemattomaksi. Miksi? Siksi, että kuvanlaatu on luokattoman surkea. Laitetta olisi tarkoitus käyttää tallenteiden katseluun, mutta sen verran on itsesuojeluvaistoa, etten lähde kurittamaan itseäni tai puolisoa katsomalla tallenteita nykyisellä kuvanlaadulla. Lisäksi verenpainetta kohottaa se, että DNA TV:ssä ei voi asettaa tallenteita haluamalleen kanavalle vaan tuo roska tallentaa tallennussäännössä olevalla hakusanalla kaikilta mahdollisilta kanavilta. Eikä noita tallennussääntöjä pysty hallinnoimaan mitenkään, mitään kautta. Ainoastaan poistamaan, mutta esim. väliaikainen käytöstä poistaminen ei onnistu.

  Itselläni on pitkä kokemus Elisa Viihteestä. Elisa Viihteessä tallenteiden sekä suorien lähetyksien kuvanlaatu on valovuoden edellä DNA TV:stä. Ne, jotka eivät tiedä paremmasta voivat toki pitää DNA TV:n ja Hubin tasoa hyvänä. Todellisuus on kuitenkin aivan jotain muuta.
 • Kehityskeskusteluun kuuluu 1. Hubin vikojen poisto ja sitten voidaan alkaa kehittää uusia ominaisuuksia. Suurin ongelma hubissa on DNAtv ja sen saaminen päälle. Hyvin usein jäädään mustaan ruutuun.
 • "Ne, jotka eivät tiedä paremmasta voivat toki pitää DNA TV:n ja Hubin tasoa hyvänä. Todellisuus on kuitenkin aivan jotain muuta. "

  Juuri tuota olen joskus aiemmin kirjoittaessani tarkoittanut.. Jos paremmasta ei tiedä, ts ei ole kokemusta tahi tietotaitoa niin hubi onkin varmaan ihan ok.
 • Esimerkiksi Katsomon tai Ruudun kautta toistetuissa ohjelmissa kuvanlaatu on ihan hyvä. Ongelma ei siis ole siinä, etteikö Hubi pystyisi teknisesti piirtämään hyvälaatuista kuvaa ruudulle.

  Ongelma on siinä, että DNA ei osaa, viitsi tai halua hyödyntää laitteen antamia mahdollisuuksia ja sen suorituskykyä. DNA:lla on vielä pitkä ja kivinen tie kuljettavana ennen kuin DNA TV:n kuvanlaatua voi hyvällä omalla tunnolla sanoa edes kelvolliseksi. Nyt DNA TV mahdollistaa aikamatkailun = Vaihda muusta sisällöstä (esim. Katsomo) DNA TV -palveluun ja siirryt kuvanlaadussa takaisin kultaiselle 80 -luvulle.

  Jos ja kun DNA saa omat palvelunsa sille tasolle, kuin ne tänä päivänä pitäisi olla. Alkaa tuolle Hubille olemaan oikeasti käyttöäkin. Tosin veikkaan, että tuon päivän koittaessa on DNA TV -sopimukset tämän talouden osalta jo irtisanottu.
 • Komppaan edellisiä siinä että SD tason kuva ei nyt vain ole ihan 2010-luvulta.

  Toimi vielä putkitelevisioiden aikakaudella jolloin kuva oli maksimissaan  32" ja teevee muutenkin blurrasi heikon pakatun kuvan virheitä. Isojen teräväpiirtoisten televisioiden aikakaudella kuvanlaatu vaatimukset ovat jo suuremmat.

  Omat toiveeni on että verkkotallenteet saadaan kuvanlaadultaan samantasoiseksi kuin katsomon, ruudun ja areenan ohjelmissa on ja että tallennussääntöä rukattaisiin koskemaan vain kanavaa miltä tehdään ja että tallenteiden haku ei olis piinaavaa yhdellä rivillä olevalla aakkosilla pujottelua. Niin ja jaksot voisi erottaa toisistaan helpommin. Näin alkajaisiksi.

  Sitten kun nämä perusasiat saadaan kuntoon voisi keskittyä uusiin ominaisuuksiin.
 • Edelleen toistan, että meillä kaapelin kautta maksukanavat näkyvät todella mainiolla laadulla. Turha yrittää ”jos ei paremmasta ymmärrä” -korttia käyttää.
  Emme katso hubissa DNA tv:n kanavia, tallennamme kyllä mobiilin kautta ja niissä olen sanonut useamman kerran laadun olevan kyseenalaista. Mutta miksi niitä pitäisi katsoa, kun on maksukanavat ja niissä hyvä laatu? Ai niin, jotta pääsee spiidaamaan, kun mikään ei toimi! 
  Hubi ei pimene, eikä jumita - sori vaan. Kovalevytallenteet toimivat ja niissä laatu on hyvä. Nehän tallentavat hyvää kaapelin kautta tulevaa lähetystä. Nopeutta on giga eli riittävästi - eli kuten sanoin, ne piirtää jolla on liitua. 😀
 • Ei se elvistely maksukanavien laadusta vie keskustelua mihinkään. Tarkoitin verkkotallenteiden laatua joka on käytännössä kaikilla muilla palveluntarjoajilla laadukkaampaa. Eri ihmisillä on eri tarve maksaa eri palveluista ja meillä ollaan tyytyväisiä Netflixin laatuun ja tarjontaan joka toimii ainakin meillä hubin kanssa ihan ok. Monikanava äänetkin soi useimmiten oikein. Hubi tuli meille kuitenkin sen vuoksi etten jaksaisi kännykällä räplätä tallennusten kanssa.

  Näyttää kuitenkin siltä että pitempään kehitetty DNA TV appi toimii 6-0 helpommin chromecastin kanssa kuin hubi, eli siinä hubi vähän menettää syynsä olemassa oloon meidän taloudessa. Pleikkarikin näyttää Netflixin hienosti eikä katselu ole koskaan vaatinut johtosulkeisia.
 • @Sarzu
  "Emme katso hubissa DNA tv:n kanavia, tallennamme kyllä mobiilin kautta ja niissä olen sanonut useamman kerran laadun olevan kyseenalaista. Mutta miksi niitä pitäisi katsoa, kun on maksukanavat ja niissä hyvä laatu?"

  Vaikkapa ihan siksi, että kaikki eivät tilaa itselleen maksukanavia. Vuorotyötä tekevälle maksukanavista ei ole paljoa iloa, koska ohjelmia katsotaan silloin kun siihen on aikaa, ei silloin kun niitä kanavilta esitetään. Maksukanavat eivät tässä tilanteessa tuo mitään iloa, ainoastaan ylimääräisiä kuluja. Suoria lähetyksiä tulee katseltua muutenkin todella harvoin.

  Sinun tilanteessa maksukanavat voivat olla ratkaisu, monella muulla ei. Kaikilla ei myöskään ole hankittuna Hubiin kovalevyä. Tämäkin siksi, että siitä tulee vain lisää kustannuksia. Tästä syystä verkkotallenteiden kuvanlaatu Hubilla pitää saada sille tasolle, kun sen vuonna 2018 kuuluisikin olla.
 • Ihan perustavaa laatua oleva kysymys/
  Jos kaikilla vaan homma toimii, mihin kehitystä tarvitaan ja miksi yleensä raportoida vioista, jos niitä ei kerran ole?
  Jos DNAn keittiöön ei edes tätä kautta tungeta yhtään jatkuvaa painetta, mitään ei ihan varmasti tapahdu. Ei siis mitään, kun ei oikein tunnu tapahtuvan muutenkaan.
  Jos yleiseen asiantilaan tyytymättömyys jatkuvan välinpitämättömyyden ja rahan keräämisen vuoksi on spiidaamista niin so be it. Paskaa saa pyytämättäkin ja maksutta. Pitkäaikaisena asiakkaana olen ihan vitun kyllästynyt jatkuviin lisääntyviin jokaisen platformin ominaisuuksiin (DNA trademark).
 • Minulla olisi ehdotus että hubin käyttöliittymään saisi asetuksista kytkettyä päälle "helppokäyttötoiminnot" tyylinen tila senioreita ja myös muita ihmisiä varten jotka eivät osaa käyttää älylaitteitaKäytettävissä olisi vain perinteiset perustoiminnot kuten äänenvoimakkuus, mykistys, kanavienvaihto, info, guide, numerot, teksti-tv, virtapainike.

  Virtapainike pitempään painasessa sammuttaisi laitteen suoraan eikä kysyisi vahvistusta koska siinä pitää valita peruuta tai ok ja se tuottaa ongelmia miten sammutetaan.

  Tämä ehdotus siksi koska monet ovat tottuneet/osaavat käyttää vain perinteisiä digiboxeja ja televisioita. Erehdyksissä väärää painiketta painaessa avutuu näytölle ohjelmanauha, kanavalista ja android menu ja muita dna tv valikkoja joita on vaikea saada pois näytöltä ja joutuvat siksi pyytämään apua näiden ongelmien kanssa ja pelkäävät rikkovansa jotain jos painavat väärää valintaa.

 • Kannatan Jounin ehdotusta, sillä mikäli DNAlla on tarkoitus saada Hubista perusdigiboxin korvaava laite, on siinä liian monimutkainen käyttöliittymä senioreille / hlöille, jotka eivät ole digitaalisesti lahjakkaita.
  Nuorempi sukupolvi, joka on jo tottunut eri tavalla toimiviin digitaalisiin käyttöliittymiin kykenee kyllä käyttämään sitä, mutta senioreille, jotka eivät ole tottuneet digiaikaan, toiminnallisuudet ovat melko haastavat.
 • Keskittykää kakarat olennaiseen. Hubin toiminta ei parane teidän keskinäisellä loanheitollanne. On äärimmäisen typerää tulla elvistelemään sillä, että hubi toimii loistavasti, kun se selvästikään ei kaikillalla toimi. Minulle tulee aina ilmoitus, kun tänne on tullut uusi viesti. En todellakaan haluaisi tuhlata aikaan tyhjänpäiväisten viestien lukemiseen. Minulla toimii hubi joten kuten, mutta tallennuksista olen luopunut, koska olen liian usein joutunut pettyneenä toteamaan, ettei tallennus taaskaan syystä tai toisesta toiminut. Hartain toiveeni olisi, että saisin palata wboxin käyttäjäksi niin pitkäksi aikaa, kun hubi toimii testausversiona.

  Lasse 69v.
 • Muistuttaisin taas, että keskitytään keskustelussa itse aiheeseen ja jätetään henkilökohtaisuudet pois. DNA TV-hubista saa kyllä vapaasti kirjoittaa, mutta ketjuun kuulumattomia viestejä on nyt siivoiltu pois.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Täytyypi sanoa että on tuo viimisin päivitys hieman tuonut toivoa siitä että parempaan päin oltaisiin pienin askelin menossa. Ainakin HDMI-CEC on parantunut, pääosin aiemmin toimi ainoastaan automaattinen sammuttaminen, nyt päivityksen jälkeen myös käynnistyminen onnistuu kohtuullisen usein.

  Myös kaapelisulkeisten määrä pienentynyt ja kovalevytallennukset alkaneet pääsääntöisesti toimimaan, niitä sarjatallennuksia edelleen odotellaan. Toivottavasti sarjatallennukseen saadaan vaihteeksi järkeä, verkkotallennus kun on täysin älytön ja tallentaa kaikki uusinnat ja samoja sanoja sisätävät kaikki ohjelmat. Toivottavasti saadaa EPG:een viimein myös sarjojen jakso/kausi-tiedot myös maksukanaville - ilmanhan ei sarjatallennus edes toimi kunnolla, siis jos haluaa tallentaa vain uusimman kauden jaksoja..

  Töitä on tv-hubissa ja dna-tv:ssä valtavasti, tälla vauhdilla kuntoon saaminen vie valitettavasti vuosia..
 • Jää elokuvat vuokraamatta edelleen kun ei edes trailerit näy ilman pätkimistä. Aivan järkyttävä kuva vuokraamossa.
 • @Raija-Maija
  Vuokraleffat ei pyöri TV-hubilla, ei ainakaan HD-tasoset. Ainoa tapa vuokraleffoja katsoa on tietokoneen selaimella. Toki eihän sekään ole kovin yksinkertaista kun selaimeen pitää asentaa DNA:n lisäosa. No kuitenkin näyttäisivät toimivan. Niin ja toki älykännykällä voi vuokrata leffoja mutta siitä ei sitten toimi castaus Chromecastilla..

  Mulla on kaksi hyvityskuponkia vuokraamoon. TV-hubista niiden olemassaoloa ei näy missään. Kas mokomaa, pitää käydä kännykällä tai selaimella tarkistamassa mihin saakka ovat voimassa etc. On se kumma että tämäkin puuttuu TV-hubista.

  DNA-tyypiin, tehdään vähän sinnepäin.

 • @Raija-maija,
  Kaikista vuokraleffoista ei edes ole trailereita katsottaviksi, ei siis edes uusista leffoista joihin taatusti olemassa viralliset trailerit. Aika törkeetä!!!


 • "Yleisiä tiedettyjä vikoja" ovat edelleen teksti-tvn hitaus Ylellä sekä järjetön hitaus Maikkarilla - piti olla korjauksessa jo syksyllä. Ja edelleenkään ohjelmastrippi ei halua yöllä toimia osalla tai kaikilla kanavilla. Esim. viime yönä n. klo 01.00 Ylen kanavat ja osa Viasatin kanavien tiedoista oli pimeinä. Ja myöhemmin todnäk liki kaikki. Mikä juttu? Ja tämä kysymys ei ole retorinen.
 • googlen video vuokraamo toimii hubilla kuva kohtalainen ja jotkut videot halvenpia kuin dna vuokraamossa......

 • Ei voi kyllä mitenkään kehua hupilaatikkoa päivityksen jälkeenkään. edelleenkin kuva pätkii ja katselua alkaa useimmiten irroittamalla muutaman käynnistysyrityksen jälkeen virtajohto seinästä.
 • Meni pari päivää päivityksen jälkeen että maksukanavat (kaapelissa) näkyivät ongelmitta, mutta vain se pari päivää. Lukko ja musta ruutu turhan usein!!!!
 • Alla olevassa kuvassa näkyy n. 5 minuutin ajalta kuinka kuva ja ääni pysähtelee suorissa lähetyksissä, kanavasta riippumatta. Oikeassa laidassa ns kierrosaikoja. Eli katkoja on jopa alle 10 sekunnin välein. Täysin epäsäännöllisesti mutta jatkuvasti. Kännykän kellolla siis seurattu tänään, kanava oli maksullinen Viasta Explore HD.

  Jos tuosta pätkimisestä haluaa päästä eroon kotioloissa, joutuu useita kertoja repimään virtakaapelia irti seinästä ja uudelleen käynnistellä ennenkuin tokenee.

  On se kumma että samassa kaapelissa oleva LG-televisio eti pätki lainkaan mutta hupalaatikko pätkii vaan...

 • Kerrointuossa aikasemmin että hyvitysleffoja ei TV-hubissa näy. Sain tänään DNA:n ASPAlta vastausta:
  "Hyvitysleffat on lisätty 03.05.2018 ja ovat katsottavissa mobiililaitteella DNA TV sovelluksella. Hubi ei ainakaan toistaiseksi ole tuettu."

  On se kun nämä asiat ei ole missään dokumentoituna ja nähtävissä. Onhan tällä ASPAlle työllistävä vaikutus, mutta eikös rahaa mene aivan väärään paikkaan kun palkataan porukkaa asiakkaille kertomaan asioista jotka pitäisi löytää ihan itse. Hupilaatikkoon ei ole edes mitään manuaalia, puhumattakaan sotä mitä kaikkia bugeja esim. viimeisimmässä versiossa on tai mitä ominaisuuksia puuttuu. Kuten mm. tämä DNA:n hyvityksenaä antamat elokuvaliput!

  Onhan se selvää että maailma ei ole valmis, mutta voisi se olla DNA:n kohdalla kovasti paljon valmiimpi.
 • @Ville Partanen
  Oliko suunnitteilla kovalevytallennuksille kansiointia? Jos tallentaa esim sarjaa tulee tallennuksia selattavaksi aika monta sivua.
 • Taitaa oll niin että niillä joilla kuva välkkyy ja pätkii on asetuksissa hdmi-lähdössä kuvakokona 4K. Se ei oikeasti toimi lainkaan. Pari päivää kokeillut ja pakko viimein uskoa, edellinen päivitys ei tuonut asiaan parannusta.

  Taitaa olla ihan rautavika. Ei riitä 60hz:llä 4K kuvaa pyörittämään tämä rauta. En ole kokeillut Netflixiä mutta taitaa olla turha kuvitellakaan että pyörii.

  Kuitenkin Youtube-videoita pyörittää 4K-resolla.
 • Huomenta,

  Tallennusten laatua on nostettu tänään aamuyöstä. Uusi laatu on n. 2Mbit/s kun vanha oli jossakin 1-1.5Mbit/s välillä.

  Mikäli tallenteet alkavat pätkiä niin kannattaa ensimmäisenä tarkistaa että nettiyhteys on riittävän nopea ja hyvälaatuinen.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Sarzu - Kyllä, olemme tekemässä kansiointia myös kovalevytallenteisiin. Aikataulua en tässä vaiheessa uskalla luvata.

  @Sapa rules - Videovuokraamon kupongin voi käyttää vaikka webissä ja sitten alkaa katsa Hubilla. Kupongit ollaan tekemässä myös Hubille.

  @A-P - Sarjatallennus tehdään ensin verkkolevylle, tulee olemaan käytännössä samanlainen kuin mobiililaitteissa. Myöhemmin lisätään sarjatallennus kovalevylle.

  @A-P - sinulla ilmeisesti tökkii kaapelikanavat. Saatko vaikka liipaistua meiliä suoraan allekirjoittaneelle niin jatketaan keskustelua offline, onnistuu tällä tavalla nopeammin. Posti on etunimi.sukunimi ja loppuun @dna.fi.

  @Raija-Maija - HD leffat kyllä pöyrivät Hubilla. Jos ne eivät kotona toimi niin todennäköisesti ongelmana on hidas nettiyhteys. Tämä taas voi johtua sekä Wi-Fistä että kotiverkon yhteydestä. Kannattaa olla asiakaspalveluun yhteydessä.

  @Turmeltu - Tänään aamulla tuli verkkotallenteisiin parempi laatu. Seuraavaksi tulossa ABR eli nettiyhteyden mukaan muuttuva laatu. Halutaan ensin varmistaa että tämä toimii hyvin ja sitten lisätään tuota ABR:ään (ja HD:ä).

  @Paolo - Jos / kun koko mux pätkii niin saatko kokeiltua toista TV pistoketta hubilla? Veikkaisin että ongelmana on viallinen jaotin Hubin, kaapelimodeemin ja seinän välissä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Villee; Miltä kanavilta antenniasiakas saa tulevaisuudessa HD tallenteet?
 • Positiivista että vastauksia saadaan kysymyksiin aiempaa paremmin. Millaista kaistaa ABR enimmillään käyttää?

  Päästään jo lähemmäs suorien kanavien laatua mutta koska teräväpiirtoa voisi odottaa näkevänsä verkkotallenteissa viimeistään?
 • DNA Ville Partanen kirjoitti: 
  "Tallennusten laatua on nostettu tänään aamuyöstä. Uusi laatu on n. 2Mbit/s kun vanha oli jossakin 1-1.5Mbit/s välillä.

  Mikäli tallenteet alkavat pätkiä niin kannattaa ensimmäisenä tarkistaa että nettiyhteys on riittävän nopea ja hyvälaatuinen."

  ----------------------------------------

  Onko tuo HD laatuun nosto vain siitä kiinni että testaatte toimiiko netit kansalla tarpeeksi nopeesti ja pelkäätte järjetöntä asiakaspalveluun soitto tulvaa, kun ihmiset soittaa että; "mulla on 150 meganen netti ja ei toimi tallenteet"

  Vai onko pohjalla joku ratkaisematon tekninen ongelma vielä?

  Mainos ja todellisuus kohtaa hienosti tässäkin asiassa.
  "DNA Netti + TV-hubi Nopea netti (Valokuitu Plus 200M tai 4G 150M)" Ja todellisuudessa ollaan huolissaan toistuuko tallenteet 2 megasena 😀

  No joo niitä kanavia mitä pystyy tallentamaan nyt kovolle HD:na ei voi vieläkään katsoa pilvitallenteina TV ruudulta. Eli turhana pysyy tallennusominaisuus ennenkuin tulee teräväpiirtoa saataville.
 • @vDNA Ville Partanen 

  ns. HD laatu on niin erillaista (riiippuu näkökyvystäsi., ja laitteistostasi)
 • Verkkotallenteita ei haluta nostaa HD laadulle ennenkuin olemme täysin varmoja että saamme toimimaan luotettavasti netin nopeuden mukaan muuttuvan kuvanlaadun.

  Heti kun olemme varmoja että kuvalaatu muuttuu luotettavasti netin nopeuden mukaan niin esittelemme todennäköisesti kolme profiilia. Tällöin profiilit voisivat olla jotain seuraavaa:

  - 4Mbit/s
  - 2.5Mbit/s (nyt käytössä oleva laatu)
  - 1.5Mbit/s (vanha laatu)

  Tämänpäiväinen parannus verkkotallenteisiin on merkittävä ja parannuksen näkee todella selkeästi puhelimen ruudulta ja kaikilla televisioilla. Tuleva HD nostaa myös laatua mutta parannus harvemmin näkyy yhtä selkeästi kuin tämänpäiväinen laadun nostaminen.  

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @JJJN - Verkkotallenteiden laatu on aina sama riippumatta siitä mikä on asiakkaan käyttämä televisioverkko.

  Jos tällä hetkellä katsoo antenniverkosta SD kanavia niin todennäköisesti verkkotallenteiden laatu on jo nyt antenniverkkoa parempi. Jatkossa ero tulee kasvamaan kun verkkotallenteiden laatu paranee entisestään.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Testasin paria hubin IP-kanavaa, kun niitä on niin paljon kommentoitu:
  - C More Sport 1 HD -kanavan hokia kyllä helposti katselisi, hieman kiekon ”lepatusta” huomattavissa
  - Viasat Film Hits HD -kanavan leffa oli täysin katsottavissa, kuva ole hämmästyttävän terävä, ei pätkimistä eikä muutakaan- Ääni kyllä tulee kirkkaammin vastaavilta kaapelikanavilta. Näin kaapelitaloudessa gigaselle nopeudella, hubi langalla kiinni. Netin nopeudella varmaankin jotain vaikutusta tilanteeseen. Meillä on vielä useita samaan aikaan käytössä olevia laitteita verkossa, mm ihan kunnon Rolandin suurkuvatulostin.
 • Verkkotallenteista:
  Testasin MTV3:sta tallentaa ja kuva tosiaan oli SD kuvaa jopa parempi tallenteessa, mutta MTV3:n SD kuva olikin sillä hetkellä todella surkeaa. esim. Discoveryn SD kuva oli tallennettua MTV3 kuvaa paljon parempaa.
  VHF verkon MTV3 HD taas oli valovuoden edellä tuota tallennetta.

  Tuossa kuvanlaadun muuttumisessa automaattisesti onkin hommaa, esim. Maxivisionilla siinä taisi mennä vuosi että toimi luotettavasti. Ja ongelmia oli etenkin 4G asiakkailla, johtuen pitkästä latenssista ja milloin mistäkin hassusta asiasta. Joku lukitus siihen kannattaa suosiolla laittaa, esim että ei käytä niin halutessa ollenkaan parasta kuvan laatua. Toki 4 megaa on paljon vähemmän, kun maxivisionilla se on 8 megaa HD kuvassa.
 • Täällä kyllä suuri osa ongelmista kärsivistä osaa kertoa mikä ei toimi. Se että joku toteaa kaikki toimi koska giganen kaapeli ei myöskään edesauta järkevää keskustelua.

  Nyt on alettu dnankin puolelta toitottamaan huonoa verkkoyhteyttä syyksi iptv ja sovellusten videontoisto-ongelmiin. Minua edelleen ihmetyttää se, että meillä voi ongelmitta pelailla pcllä, toinen katsoo tubea tabletilta, ja chromecastilla voi silti katsoa täydellä laadulla. Mutta jos hubilla yrittää katsoa missä tahansa olosuhteissa, niin kuva on laahaavaa. Sellainen mutu fiilis, että tämä olisi hiukan parantunut pari päivitystä sitten. Mutta kun ongelman syykin tuntuu olevan vähintään hämärä.  Mielestäni tämän hintaluokan(ainakin kuluttajahinta) pitäisi kyetä korvaamaan vanha HD2s ja tuo 39euron hintainen chromecast ilman, että laatu kärsii.

  Nyt kun hubin kanssa on tullut jo kuukausia leikittyä, niin olen tosiaan ymmärtänyt, että muissakin android pohjaisissa toistimissa on ongelmia. Itsellä eka hubi meni vaihtoon, koska tuo laahaus/nykiminen oli kuulemma laitevika. Vaihto ei tilannetta silloin muuttanut
 • Moni on kertonut boxin HD virittimen olevan huono ja että toisella laitteelle kuva on parempi. Suodaan heille tämä näkökulma keskusteluun ja siihen tuskin auttaa olla stadinkaapelissa, vai millä järjellä siellä on muuta maata parempi lähetys?

  Tästä johtui mm. keskustelu että jos ei paremmasta (kuvanlaadusta) tiedä, niin hubi voi olla ihan ok. Toisessa kohdassa on kyse käytettävyydestä, jos ei ole parempaa laitetta käyttänyt, niin kohtalaisesti toimiva hubi voi tuntua hyvältä.

  Kovalevytallenteisiin ei taas netinnopeus vaikuta varmasti mitenkään.

  Jos pystyy ihan pikkuisen ajattelemaan muiden näkökulmasta asioita, niin muidenkin kirjoitukset saattaa olla ihan järkeviä ja liittyä hyvinkin kehitykseen, ei tarvitse aina tyrmätä muiden ajatuksia.
 • Ei ollut Janille ruo ylläoleva kirjoitus tarkoitettu (kerkesit kirjoittamaan, kun omaa viestiäni ruksnasin).
 • Ylen ykköskanava ei näy TV-hubin kautta. Olen koittanut sammuttaa laitteen ja käyttää virtajohtoakin irti.
 • "Tämähän ei ole ”hubin vikaketju” vaan ketju jatkokehityksestä ja ominaisuuksista"
  Vasta sitten voi keskustella jatkokehityksestä kun tunnetut viat on korjattu.
 • On täällä hupaisaa juttua.
   Ensinnä se että jos joku näkee kaikki kanavat virheettä vaikka kultareunalla ja tuoksulla varustettuna ei se muuta sitä tilannetta että melko monella on ongelmia jotka nyt  kyllä luulisi tyhmemmänkin ymmärtävän johtuvan muusta kuin käytttäjän hölmöydestä joten turha on jatkuvasti niiden muutaman jankuttaa joilla se toimii. Ei ne muut tule sillä  hehkuttamisella kuntoon

  Linjavikaakin on turha DNA:n syyttää sillä sehän tulee samasta yhtiöstä ja monasti jo pelkkä TV- signaali ilman  hubiakin on huonolaatuista jo pikselöivää ja harvemmin se vauhti ja katkokset talon tv-verkosta tökkii .

  Samoin se kuuluisa gigan linja voi olla 400-800 megan välillä eikä siitä saa valittaa koska se on DNA:n asettama haarukka josta voidaan olla kyllä monta mieltä silloin kun isoin kirjaimin kaupataan gigan "valokuitua" joka on asiakkaan näkökulmasta eurodocsis 3 kuparilinjaa joka sitten on se heikoin lenkki ja rajaava tekijä ominaisuuksille.
  Lisäks DNA:n  uppikaista on monessa taloudessa todella hitaasti nouseva ja muutenkin hidas verrattuna  gigan tulokaistaan ja aika useilla on nykyisin jo symmetriset nopeudet molempiin suuntiin.
  Sitäkään ei maalaisjärjellä tajua että jos hupiloota ei toimi niin miksei ihmiset palauta ja vaadi maksettua osuutta takaisin kuten lain mukaan kuuluu saada jos laitetta ei saada kohtuullisessa ajassa kuntoon ja monella on jo yli puoli vuottakin tätä tuskaa kestänyt joten mikään ei pelasta DNA konsernia siltä velvotteelsta että kauppa on purettava.

  Googlatkaa hyvät ihmiset muita  sivuja ja ebayta niin  satasen pintaan saa täysin toimivia laitteita joissa jopa satelliittivastaanottokin tv- kanavien lisäksi ja rautakin alkaa olla 8  ytimistä prosua ja muistia enemmän sekä android 7.1 käyttis
  Ei tämä hubi ole mikään uusi keksintö saati sitten viimeistä alan tekniikkaa. • Ebayn (kiinalaisilla, aliexpressissä samoja ) laitteilla vaan ei voi katsoa mtv3:n ja cmoren suorialähetyksiä tai ohjelmakirjastoa, kun ne on rootattuja laitteitta. Harmi juttu, 4:jää vehettä kokeillut ja aina sama juttu.

  Sartzun ja töllön jutut menee päiväpäivältä sekavimmiksi, mutta hyvä että vika löytyy meistä käyttäjistä, netistä tai asuinpaikasta hubiin. Ne onkin helppo korjata. Ja nyt ollaan vielä kateellisiakin. Olisi parempi noudattaa omaa neuvoaan olla kirjoittamatta, jos mitään annettavaa ei ole keskusteluun.
 • @DNA Ville Partanen
  "@Turmeltu - Tänään aamulla tuli verkkotallenteisiin parempi laatu. Seuraavaksi tulossa ABR eli nettiyhteyden mukaan muuttuva laatu. Halutaan ensin varmistaa että tämä toimii hyvin ja sitten lisätään tuota ABR:ään (ja HD:ä)."

  Testasin tuossa paria verkkotallennetta Hubilla. Ei hyvä, ei ollenkaan hyvä.

  Tallenteissa liike blurraa todella pahasti. Henkilöiden ääriviivat hiukset mukaan lukien sahalaitaa. Sama koskee myös kiinteitä esineitä. Jos esim. lasta kuvataan muutaman metrin etäisyydeltä, silmät ovat vain tummat läikät päässä, niitä ei kuvan suttuisuuden takia pysty tarkempana näkemään. Kuva kokonaisuudessaan todella epäselvä. Tämä ongelma todettu MTV3:n Kaappaus keittiössä -sarjan jaksoissa. Sarja katsottu Katsomon kautta ja kuva oli tätä kautta todella hyvä.

  Ylen kanavalta tallennetussa Stand Up! -sarjan jaksoissa kuva ihan hiukan parempi, mutta kaukana siitä, mitä se voisi olla.

  En tiedä, johtuuko tämä ongelma siitä, että tallenteet ovat peruskanavilta. Pikseleiden lisääminen voi tällöin vain pahentaa tilannetta. Esimerkiksi Elisa Viihde tallentaa aina HD -kanavalta, mikäli sellainen on saatavilla. Siitäkin huolimatta, että tallenne ajastettaisiin peruskanavalle. Elisa Viihteessä verkkotallenteiden kuvanlaatu on todella hyvä. DNA:n verkkotallenteita ei edelleenkään voi hyvällä omalla tunnolla kehua edes välttäviksi.

  Verkkoyhteydessä ei ole vikaa. Samalla verkkokaapelilla onnistuu verkkopelaaminen ja HD -tason videotoisto esim. Xbox One X -pelikonsolilla. Samoin muu verkkosisältö (Katsomo, Ruutu, Yle Areena) Hubin kautta toistettaessa on hyvälaatuista. Jos yhteydessä olisi vikaa, pitäisi sen heijastua myös muihin verkkopalveluihin, ei pelkästään DNA TV -palveluun.

  Kun tätä verkkotallennepuolta ei näytetä saavan kuntoon, onnistuuko koko palvelun irtisanominen tällä perusteella? Vai haluatteko te todella pakottaa asiakkaanne kärsimään tällaisesta kuvanlaadusta? Nykyiset verkkotallenteet ovat käytännössä katselukelvottomia. Juuri nuo verkkotallenteet ovat syy, miksi palvelu on ylipäätään joskus tilattu.
 • JJJN
  Telkkaristahan näkee suoraan vaikka mitä jos on moderni telkkari. Järkevämpää  olisi DNA:nkin ottaa toimivaksi havaittu laite ja myydä vain ohjelmistoa kun tuskailla näiden  aina keskentekoisiksi jäävien omien  boksiensa kanssa.
 • Vajaan viikon hubia käyttäneenä, kysyisin, onko muilla käyttäjillä kuukkelikaupan ruutusovellus toimimaton. Kaikki muu toimii toistaiseksi.
 • @Jk
  Joo, ei toimi Ruutu.
  Onneksi ei tarvii TV-hubin kikkareita käyttää kun omassa LG-televisiossa toimii kaikki sovellukset paremmin ja 4K-resoluutiolla. Eikä tarvi kärsiä androidkököstä, LG:ssä sentään toimiva käyttöjärjestelmä.
 • @LG toimii
  Kiitos tiedosta.

 • Kyllä ruutu toimii hubilla, juuri katselen.

 • @Sami,
  Sulla taitaa olla viimeisin päivitys hubiin asentamatta.
  Täällä ei Ruutu ole toiminu enää päivityksen jälkeen
 • Näinhän se Ruutu-sovellus toimii nykysin hupalaatikossa. Jos tätä voi toimimiseksi kutsua. Jotakin siinä Ruudussa ruudulla pyörii, ei kuitenkaan edes valittavaksi asti ohjelmatarjontaa.

  Pyörii ja pyörii maailmantappiin saakka......

 • Uusimmat päivitykset hubissa ja ruutu toimii ja juuri katselen . • konttoria katselen ruudusta tällä hetkellä ja hyvin toimii.
 • Pyörii ja pyörii maailmantappiin saakka......

  Sama juttu täällä. Sovellus asennettu uusiks ja virtoja katkottu yms...ei vaikutusta.
 • Kannattaa mennä android tilaan ja sieltä google kauppa ja omat sovellukset. Että onko tullut päivitys ruutu appiin hubissa.
 • Tai sitten android tila, asetukset, sovellukset, ruutu ja poista tiedot
 • Ruutu ei toimi, ihan sama mitä tekee!!!!

 • Ruudun facebook sivustolla useampi kirjoittelee ettei ruutu toimi. 

 • Ruutu toimii meillä smart TV:n kautta.
  Hubissa rullasi vaan ympäri.
 • Kaikkien kanavien ohjelmastrippi pimeänä (kuten aina yöllä). Esimerkkinä muutama kaappaus sekä 999 kanavalta tieto kaistan nopeustiedosta (4000) eli ei se nyt vaan edelleenkään mene kaistan nopeuden piikkiin - se korjaantuu taas neljältä tai viideltä ihan ite. Pitäiskö jo korjata tai laittaa high-prioritylistalle?:

 • Tämä on ihan hyvä paikka tuoda julki ongelmia hubin kanssa. Itse asiassa tiedän hubin hankkimista suunnitelleiden saaneen vinkkiä ihan dna kaupasta lukea juuri tätä topicia...
 • Kävin läpi kaikki DNA sopimukseni. Kävi ilmi, että vankeusaikani DNA:lla päättyy 18.08.2019. En tee enää uusia sopimiksia, joiden määräaika menee tuon päivämäärän yli. Tämän jälkeen menee kaikki vaihtoon ellei mitään konkreettista parannusta ole tapahtunut hupi rintamalla. En halua toimia enää toimimattoman laitteen betatestaajana ilman korvausta. Ei voi olla oikein, että maksan kaikista palveluista täyttä hintaa, mutta hubin toimimattomuuden takia katson kaikki ennen tallentamani lähetykset PC:n kautta chomecastilla Katsomosta,Ruudusta ja Foxplaylta. Netflixsin ja HBO:n katson Samsung television omilta appeilta. Kuvan laatu näin toimien on erinomainen eikä yllätyksiä tule. Hupitallennusta en uskalla enää kokeilla, koska keskimäärin joka toinen tallennus jää toteutumatta.
 • Huomenta kaikille,

  Täällä näyttää olleen aktiivinen yö ja eilinen lomapäivä monen kirjoittajan osalta.

  Ruutu+ palvelussa on tapahunut muutoksia 30.4 ja toimimattomuus johtuu näistä muutoksista. Kyseessä siis ei ole virheellinen tuote tai bugi.  Lisää tietoa muutoksesta löytyy DNA:n nettisivulta: https://www.dna.fi/muutos

  Yleisesti tästä keskustelusta:

  Todella todella toivoisin, että kirjoittajat voisivat pysyä asiassa. Olen saanut henkilökohtaisesti postia edellisten kuukausien todella monelta käyttäjältä, jotka valittavat, että tätä ketjua olisi mukava lukea. Näissä postissa usein kuitenkin sanotaan että lukeminen ja kirjoittaminen on mahdotonta koska muutamat kirjoittajat kirjoittavat mielummin muista käyttäjistä ja heidän kokemuksistaan kuin itse asiasta.

  Luen tätä ketjua kerrasta viiteen per viikko... tiheyteen vaihtelee työviikon kiire. Lupaan vastata kaikkiin kysymyksiin mitä esitätte. Näihin vastaaminen helpottuisi kovasti jos muiden käyttäjien haukkumisen sijaan keskusteltaisiin siitä mitä uusia ominaisuuksia te toivotte, sen sijaan, että keskitytään siihen miten laite toimii (tai ei voi toimia) muilla käyttäjillä.

  Moni varmasti luulee, että Ville nyt valehtelee, mutta rehellisesti tänne kirjoitan: Käytän Hubia joka päivä. Katson kanavia, verkkotallenteita ja kovalevytallenteita. Yle Areena, Youtube ja Netflix ovat aika kovassa käytössä. Hubi toimii yleisesti hemmetin hyvin. Eniten harmittaa että Android käyttäjärjestelmänä välillä kaatuu (pakko irroittaa virrat). Tämän kanssa teemme jatkuvasti työtä ja tavoitteena on saada ulos Android N. Mutta yleisesti: kanavat näkyvät, EPG toimii, tallennus toimii jne. Osalla käyttäjistä varmasti on sama tilanne - asiat ovat aika hyvin. Mutta osalla teistä asiat eivät ole hyvin vaan keskustelun perusteella asiat ovat aika huonosti. Ihan oikeasti allekirjoittaneen tavoite on saada asiat kaikille käyttäjille yhtä hyvään kuntoon.

  Itse kehityksestä:

  - Jos / kun meillä on joku bugi joka esimerkisi johtaa kanavien näkymättömyyteen tai siihen että EPG:ä ei voi katsoa ollenkaan, haluamme korjata bugin välittömästi. Vaikka osa ei tätä usko: Nämä bugit eivät esiinny kaikilla käyttäjillä ja/tai niitä on vaikea toistaa. Jos bugi ei näy yhdelläkään meidän testiryhmäläisestä niin silloin bugin metsästys on todella hankalaa. Todella suuri kiitos muutamalla tälläkin palstalla olevalle henkilölle: Heidän avulla ollaan saatu logia esim tilanteesta jossa kanavat ovat mustina ja menun kautta kanava palautuu näkyviin. Kun logit on saatu niin pystymme näkemään mistä on kyse ja siten tekemään korjauksen.

  - Jos / kun pyydän tarkennusta johonkin ongelmaan niin toivoisin että saisin mahdollisimman tarkan vastauksen. Tämä on ainoa keino ymmärtää ongelmaa. Jos en saa tarkkaa vastausta niin ongelmaa ei voi ymmärtää ja siten ikävä kyllä ongelmaa ei voi korjata. Tämä on kaikkien kannalta todella huono vaihtoehto: asiakkaana te kärsitte ongelmasta mutta DNA ei voi sitä korjata koska emme saa tarpeeksi tietoa.

  Ja viimeisenä ihan kunnon asiaa:

  @Paolo - Ymmärsinkö oikein: Ohjelmat loppuvat ja tabloid EPG (kanavanauhasta alaspäin) ei hae seuraavan päivän ohjelmia jotka alkavat aamuyöstä? Jos näin niin saatko kokeiltua että näkyykö grid EPG:ssä sisällöt (guide nappi). Jos näin niin tämä selkeä bugi ja laitetaan heti korjaukseen. Saatko samalla myös kokeiltua sitä toista TV pistoketta jotta tulisi varmistus miksi jonkun MUX:n kanavat ei toimi? Olisi todella hienoa saada tuo aiempi ongelma ratkaistua.

  @JJJN ja joku toinenkin - Laitoin aamusta kyssärin MTV3 verkkotallennejärjestelmän inputista. Ei pitäisi olla eroa muihin kanaviin mutta varmistan. Jos tuntuu siltä että osa tallenteista on muita huonompia niin tänne voi laittaa esimerkkejä

  T: Ville ja kohti parempaa käyttökokemusta....


  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen

  Kiitos, tämäpä selvitti miksei Ruutu+ hubissa toimi. 
  Verkkotallenteiden parannus - pitäisikö sen näkyä vanhemmissakin tallenteissa vai vain muutoksen jälkeen tallennetuissa?

 • Dna kirjoittaa, Ruutu+ Viihde & Urheilu -kanavapakettiin sisältynyt jääkiekon Liiga siirtyy Telialle kaudesta 2018 - 2019. Liigan seuraaminen on myös jatkossa mahdollista DNA:n puhe- ja laajakaista asiakkaille, mutta Liigan tilaus tulee tehdä Telian kautta. Liigaa voi jatkossa katsoa Telia TV -sovelluksen kautta tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla, ja isolle ruudulle matsit saa myös Chromecastilla tai Apple TV:llä. Lue lisää: https://www.telia.fi/liiga/kysymyksia-ja-vastauksia  eikö tuo toimi ruutu sovelluksen kautta Hubissa?
 • Eipä noi linkit nyt koskeneet ruutu-SOVELLUKSEN vikaa, josta toisessa ketjussa kerrottu näin:
  Hei!
  Ruudun sovelluksen ongelmat koskettavat tällä hetkellä osaa asiakkaista. Ongelmana tosiaan se, että sovellus jää lataamaan eikä sisältö aukea missään vaiheessa. Mikäli sovelluksen päivitykset ovat ajantasalla, niin otattehan yhteyttä asiakaspalveluumme. Vika ei tosiaan koske kaikkia käyttäjiä, joten tuota on syytä selvittää tarkemmin asiakaspalvelumme kautta. Kiitos!

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30


  DNA Ilkka palveluneuvoja2 tuntia sitten Ilmoita asiaton sisältö

 • Linkin takaa alempaa löytyy oma kohta ja tämä käsittääkseni tarkoittaa, että sovellus ei enää näy hubilla:
  ”Mitä Ruutu+ -ohjelmakirjastolle tapahtuu?
  Ruutu+ -kanavapakettien tilaukseen sisältyvä Ruutu+ -ohjelmakirjasto poistuu kanavapakettien päättymisen myötä 30.4.2018. Ruutu+ -ohjelmakirjasto on ollut käytettävissä DNA TV -sovelluksella, DNA TV-hubilla sekä osoitteessa tv.dna.fi.”

 • Ruutu appi toimii edelleenkin hubillakin kuin ennenkin. On nelosen oma softa. Ruutu ja ruutu+ toimivat sen kautta. Liiga siirtyy telia tv:lle.


 • @PalleVirtanen
  Mitkään ohjelmat eivät näy kanavastripissä yöllä paitsi meneillään olevat. Alaspäin kakesta painettaessa ei tapahdu MITÄÄN. Koodaaja varmaan osaa oman tekeleensä korjata ja samalla korjaa sen vuorokauden vaihtumaan kuten ihan jokaisessa helvetin laitteessa ja maailmassa eli puolilta öin. Vika ei ole asiakaspäässä, yhteydessä eikä laitteissa vaan KOODISSA.
  Laite on koko ajan päällä ja on aamulla taas toiminnassa.
  Muxivika jatkuu toisellakin jakajalla. Kummallista, jos jakaja hajoaa samaan aikaan päivityksen kanssa, kun on toiminut syyskuusta asti.

  Ruutu-applikaatio on päivitetty eilen. Mikään 30.4. annettu tiedote ei korjaa sitäkään asiaa, eikä ole sitä aiheuttanut.
  Ohjelmakirjasto taas oli ympätty suoraan vain valikkona DNAn systeemeihin ja se on ihan eri juttu.
 • Niin ja toista teeveepistoketta ei öle.
 • Kyselen/toivon säännöllisen epäsäännöllisesti, että AndroidTV:n käyttöliittymäpuoli saataisiin toimimaan natiivisti 50Hz moodissa. DNATV-sovellus noudattaa kiltisti asetettua 50Hz kuvataajuutta ja liiketoiston laatu on hyvä. Televisiossakin näkyy oikein 50Hz saapuva signaali. DNATV:tä lukuunottamatta kaikki muut AndroidTV-sovellukset nykivät erittäin häiritsevästi kaikella 50Hz materiaalilla, eli jokin epäonnistunut välimuunnos (50Hz->60Hz->50Hz?) siellä AndroidTV:n puolella on pakko olla.

  Ero verrattuna samojen sovellusten AppleTV-version liiketoistoon 50Hz:llä on kuin yö ja päivä. Jos pakotan AppleTV:n 60Hz tilaan ja katselen näitä 50Hz striimejä, on liiketoisto suurin piirtein yhtä häiritsevä kuin Hubilla.

  Voiko olla ettei tämä häiritse ketään muuta?

  =)juha
 • Häiritsee ainoastaan C Moren urheilutallenteissa, koska ovat 50fps sijaan 25fps. Tosin en ihan hiffaa hommasta mitään, mutta nämä urheilutallenteet pykivät ihan helesti. Suorat eivät C Moren applikaatiollakaan (50fps)
 • tuli mieleen, vappuna tuli tv2 Game Of Thrones Season
  kauden viimeinen jakso. jonka lähetys aikaa oli myöhäistetty puolisen tuntia. jubi verkko ja kovalevy talletus tallensi sen vanhalla aikataululla ja siten väärin.... itsellä vanha tallentava boksi joka tajus ongelman ja tallensi uuden aikataulun mukaan ja onnistui siinä ja huomautti teknisestä viasta.... saisko tähän kanssa korjausta......

 • Ruutu appiin tullut sitten päivitys.

  -Videosoittimen ulkoasu uusittu. Nyt mukana 15s pikakelausnapit ja paremmin toimivat kontrollit.
  -Youtubesta tuttu pikakelaaminen tuplatäppäämällä videota katselun aikana.
  -Parannuksia AndroidTV:n kontrolleihin ja toimivuuteen.
  -Kirjautuminen uusittu. Voit nyt kirjautua Ruutuun mm. Facebook- ja Google-tunnuksillasi.
  -Hakuun parannuksia. mm. elokuvat löytyvät nyt paremmin.
  -Muita pieniä korjauksia ja parannuksia

 • @JuhaN

  Tästä olen valittanut syksystä asti säännöllisen epäsäännöllisesti. Ilmeisesti tämä ongelma vaivaa myös muita androidtv laitteita. Kuitenkaan selkeää vastausta ongelmaan ei ole löytynyt. Itseäni tuo häiritsee suunnattomasti. Suurin osa nhl:stä viaplayn kautta oli pakko katsoa chromecastin kautta.

  Olen ihmetellyt kun satunnaisesti cmore sovellus toimii pahemmin nykimättä. Sieltähän löytyy asetuksista yhteensopivuus nappi jonka vaikutus ei ole itselle täysin selvinnyt. Tosin nyt kun cmore saatiin samaan rahaan kanavat ja sovellus on harvemmin tarvetta katsoa hubilla sovelluksen kautta urheilua. Mutta kyllä tuon nykimisen huomaa ihan sarjoissakin varsinkin jos lennosta vaihtaa hubilta chromecastille.

  Olettaisin, että joku 50hz tilaan pakotus tämän ratkaisisi. En sitten tiedä onko se googlen vai dnan tehtävissä.

  DNA:lle myös sellainen toive, että viasat kanavat ja oikea viaplay saataisiin neuvoteltua samaan pakettiin cmoren tyyliin
 • Kiintolevy tallennuksessa tuon ajan vielä ymmärrän, mutta verkossa en. Meinaan verkkotallennuspuolella sen ohjelman venynyt päättyminen ei pitäisi olla ongelma, jos se DNA tv palvelun puolella on kymmenillätuhansilla? ihmisillä ohjelmoituna niin aivan sata varmaan, jokin prosessi seuraa/pitäisi seurata ohjelman loppumista. Ei ainakaan millään aiemmin palveluilla ole ollut vastaavaa ongelmaa.. IKINÄ!
 • Korjaus: Kaiken lisäksi miltei yhtään korjausta tuon äänipuolen/sovelluspuolen ongelmiin ei ole tullut!
 • Euroviisut sitten katkaisee kamelin selän? Huhhuh kun on huvittavaa.
  Tallenteet menee epgstriimin perusteella - syy voi siis olla missä vaan. Livelähetysten ongelma (tai livelähetysten aiheuttama muutos ohjelmistoon), joka pitäisi hoitaa kanavayhtiön ja operaattorin puolesta päivitystiedolla ja asiakkaan mahdollisuudella tehdä manuaalinen tallennuksen muuttaminen tai kokonaan manuaalinen tallennus.
 • Ei ohjelma sinänsä, mutta kyllä jonki verran jurppii kattoo tollasta risat 3h ja sit se on kesken... Voi hlv.
 • Vitsi vitsi. Olen tota tallennuksen manuaalisuutta perustellusti ehdottonut aikoja sitten. Tosin kun peilaa mihin vaan kehitykseen ja korjailuun, niin helvetti jäätyy, sulaa, jäätyy ja sulaa ennen kuin yhtään mitään tapahtuu.
 • EIkö Hubissa saa laitettua vara - aikaa tallenteen päälle ? Vanha keino on tallentaa seuraavakin ohjelma varmuuden vuoksi , mikäli sinne jotain on yölle merkattu .
 • Hyvin vähän mitään säätöjä. Asiakas ei tarvitse vaihtoehtoja. Mulla oli viimeisessä vhs-nauhurissa automaattinen ohjelman alku- ja loppuajan haistelija jo 90-luvulla.
 • Tulipa hankittua tuohon Hubiin sitten lätkän MM-kisoja ajatellen C-More. Hmmm, kuvan laatu pitäisi kuulema olla HD, mutta se on kyllä ihan jotain muuta. Hyvä vertailla Suomen matsien aikana MTV3:n HD -lähetystä ja C-Moren "HD" -lähetystä. Vaimokin kysyi, että onko tämä joku vanha lähetys kun on niin huono laatu C-Morella. Liiketoisto nykivää, kuva epäselvä (SD laatu)... Juu, liittymä on 100/10 VDSL, Hubi kiinni CAT6 kaapeloinnilla suoraan reitittimessä, Speedtest antaa säännöllisesti 98/10... Hubiin olen muuten ollut suht. tyytyväinen, nyt tuli eka suuri pettymys. Tähän mennessä toimivin systeemi on ollut Telian, mutta se kun ei toimi kuin Telian liittymissä...

  Onko muilla samoja kokemuksia?
 • Tuosta kun vanhempia juttuja luet, niin on. Vanhalla Wboxilla cmoren HD -lähetyksissä kuva on tarkka, eikä nyi/hänni.
 • A) onko C More tilattu C Morelta vai DNAlta
  B) katsotaanko sitä suoraan C Moren applikaatiolla, DNA TVn kautta vai lineaarilähetyksenä.
  Muuten ei voi sanoa yhtään mitään. Omassa käytössä kaikissa on hyvä kuva. Tosin silmissä ei ole kuvantason mittaria, mutta mitään erikoista ei ole suorissa havaittavissa.
 • Edelliseen jatkaen...

  Paras kuva Hubille tulee varmasti kaapelin/antennin HD-kanavalta. Seuraava, joskin aika kaukainen vaihtoehto urheilulähetyksille lienee DNA:n IPTV-kanavat. Vihon viimeiseksi katsoisin nopeatempoista urheilua AndroidTV:n puolelta (CMore appi), koska AndroidTV:tä tuntuu vaivaavan vakavat liiketoisto-ongelmat 50Hz materiaalilla.

  =)juha
 • Kyllä, parasta HD-kuvaa tulee meilläkin kaapelikanavalta, myös ääni toimii siinä hyvin.
  Suoratoistolla saa myös hyvää kuvaa, mutta hubin kautta katsottuna tahtoo kuva hieman nykiä. Erityisesti näkyy lätkässä liikkeessä.
 • Hubin kautta tarkoitan siis joko DNA TV:n verkkokanavia tai sovelluksia.
 • Eikä kannta TV-hubilla mitään 4K-asetuksia viritellä.
  Pätkii ja välkkyy vaan..
 • Kyllä hubin virittimissä jotain on pielessä. Kaapelin HD -kanavilta kuva oli siedettävää, mutta wboxin ja Samsungin virittimellä kuva oli selvästi tarkempi ja parempi. SD ja IPTV kuvat hubin kautta katsottuna oli jo sitten täysin katselukelvotonta tuubaa nykystandardien mukaan...
 • @Ville Partanen, tähän kyssärin liittyen (en nähnyt varsinaista vastausta kysymykseesi):
  ”Ymmärsinkö oikein: Ohjelmat loppuvat ja tabloid EPG (kanavanauhasta alaspäin) ei hae seuraavan päivän ohjelmia jotka alkavat aamuyöstä? Jos näin niin saatko kokeiltua että näkyykö grid EPG:ssä sisällöt (guide nappi). Jos näin niin tämä selkeä bugi ja laitetaan heti korjaukseen.”

  Vastaus: Juuri näin eli ohjelmat näkyvät nyt klo 01:30 grid EPG:ssä (Guide) esim YLE1 HD ja YLE2 HD kanavilla, mutta kanavanauhalla (OK) ei. Osalla kanavista ohjelmat tulevat esiin (mm Norran kanavat), kun painaa nuolta alaspäin, mutta mm näissä YLEn kanavissa (on muitakin) ei kanavanauhalla näy kerrassaan mitään ennen kuin vasta aamulla.
 • @paolo
  A) DNA:lta
  B) Guiden EPG kautta valittuna, <- valinnan takaa ”Avaa CMore” ja Android kotivalikon kautta käynnistämällä C-More sovelluksen.

  Ongelma lienee eniten erittäin alhaisessa fps:ssä, lieneekö 25 fps? 

 • "B) Guiden EPG kautta valittuna, <- valinnan takaa ”Avaa CMore” ja Android kotivalikon kautta käynnistämällä C-More sovelluksen."

  CMoren aplikaation tallenteissa on 25 fps ja suorissa 50 fps. CMore aplikaation 50 fps riittää erinomaisesti sulavaan liiketoistoon, kunhan toistoputki on kunnossa ja säilyttää päivitystaajuuden televisiolle asti.

  Kun olet kerran ostanut CMoren DNA:lta, niin suosittelen katsomaan suorat lähetykset AINA kaapelin/antenin HD-kanavan kautta. Tällä hetkellä Hubin AndroidTV-aplikaatioilla ei saa sulavaa liiketoistoa 50Hz lähetyksistä.

  =)juha
 • Kiitos JuhaN!

  Nyt täytyy myöntää tyhmyyteni/osaamattomuuteni. Enpä ollut katsonut, että CMoren kanavat löytyvät sekä antennilta, että IPTV:n puolelta. Nythän tuo näkyy kirkkaana ja liiketoisto loistava. HUH! hyvä, että tuli avauduttua! Vielä on lätkässä loppupelit jäljellä :-)

  DNA:n asiakaspalvelulle voisi antaa ohjeet, että kysyisivät "katsotko antennipuolen lisäkanavia vai IPTV:n?"
 • Otin eilen hubin käyttöön ja hyvinhän se sujui. Ensituntumalta Netflix tökkii (en tosin pitkään testaillut) ja UHD 4K ei siinä toimi. Saattaa olla että se on TV:n HDMI liittimistä kiinni, käytössä on uudehko Philips 55- 4K UHD Smart TV 55PUS6501 TV jonka HDMI liittimissä voi valita vaihtoehot UHD 4:2:0 tai UHD 4:4:4/4:2:2 ja noilla ei toimi. Sinänsä ei hirveesti haittaa kun TV:ssä on itessään Netflix joka toimii niinkuin pitääkin.

  Pahin ongelma on se että TV-kanavia ei saa mieleiseensä järjestykseen, käsittääkseni tähän tulee korjaus jossain vaiheessa? Mutta näin ensituntumalta muuten ihan ok.
 • Milloinkahan kovalevytallennus saadaan toimimaan????
  Jatkuvasti kun yrittää kovalevytallennusta saa seuraavan virheilmoituksen:  Osa tallennuksista näyttäisi onnistuvan virheilmoituksesta huolimatta, osa taas ei!!!

  Jo on epäluotettava härpäke tämä hupalaatikko!!!

 • Siis eikö tosiaan syksyllä ole sm-liigaa katsottavissa hubin avulla? Eikö ole tulossa Telian appia, kuten Ruudun tapauksessa?
  Tämä siksi, ettei lätkäfani vanha isäni edes omista tietokonetta/tablettia, joten sitä kautta katsominen ei onnistu. Ja tietty hubi myytiin hänelle viime syksynä saate sanoin: nyt näet lätkänkin sitten. Juu näki. Mutta eipä kai sitten jatkossa mitenkään
 • https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-TV/Telia-TV-Android-TV-lle/td-p/162332

  Telian pitää ensin androidtv :lle appi tehdä. Dna ei voi paljoa vaikuttaa.
 • DNA:n kehitystyöstä on jo vuosien ajan vastannut Hermannin Pellekoulu.  Pellekoulun lopputyöt kevään myötä valmistumassa, pari tulossa tähän tv-hubiinkin..


 • Meillä hubin kaapelikanavista katoaa välillä kanavia - onko muilla samoja huomioita?
  Tarkoitan ihan sitä kanavavalikkoa, josta valitaan kanavanauhassa näkyvät kanavat.
  Meiltä puuttui nyt mm Nelonen kokonaan ja muutama muukin. Piti hakea asetuksista kanavat uudelleen ja sitten on se sama miettiminen, että mitäs kanavia meillä nyt näkyikään. Näin on käynyt ainakin pari kertaa, olisiko päivityksistä johtuvaa?
 • Tekisi mieli sanoa sarzulle että soita vikapalveluun äläkä täällä valita.

  No mutta ainakin nelonen HD on ollut joltain juuri kateissa hubilla:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-ja-hd-kanavat/ 
  (katso viimeiset viestit ketjussa.)
 • Viikonloppusin näyttää päivällä olevan ongelma epg-tiedot (ohjelmastripissä) Kutosella, Friillä, BBC Britillä ja Motorsport TV HDllä - ainakin. Ja edelleen vika on laitteessa tai softassa kuten muussakin epg-vikailmastossa. MOT.
 • Mihin on mahtanut kadota Hubilta Nelonen HD ?
 • @Lars Helenius

  Tyypillinen DNA-moka. Tehdään muutoksia palveluun mutta ei kerrota asiasta mitään asiakkaille.

  Katosi tosiaankin koko kanava jossakin kohtaa viime viikonloppuna. Piti suorittaa kanavahaku uudelleen!

  Missään ei ole asiasta edelleenkään tiedotetta!

  Kiitos vaan ihan tyhjästä DNA!!
 • Itsekin kanavan häviämistä tuossa aiemmin ihmettelin. Tällainen vastaus löytyy eiliseltä tuon ylempänä olevan linkin takaa:
  ”Kaapeliverkon Nelonen HD -kanava poistui TV-korttituotteelta 16.4.2018 ja on nyt vapaasti vastaanotettava kanava. Aiheesta löytyy myös tiedote sivuiltamme: https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=384. Mikäli kanavan kanssa siis on kaapeliverkossa ongelmia niin kannattaa kanavat hakea kokonaan uudelleen ja tämän pitäisi korjata ongelma.”
 • @Sarzu,
  Nelonen HD:n katoamisella viime viikonloppuna ei ole mitään tekemistä esille nostamasi asian kanssa.

  Tokihan Nelonen HD näkyi tuon 16.4. jälkeen ihan niinkuin luvattu mutta katosi tosiaankin viime viikonloppuna, taisi olla 19.5. eli lauantai kun asian havaitsin ja ihmettelin kun kaapeli-TV:n puolella oli ilmestynyt kanavapaikalle 602. Mutta siis TV-Hubissa ei kanavaa näkynyt ennenkuin haki kanavat uudelleen.

  Asiasta ei siis edelleenkään ole mitään tiedotetta DNA:n taholta julkaistu!!!
 • Melkosen surkia esitys on TV-hubi EPG.
  Hommasin CMoren leffakanavat - Eipä juuri tietoa elokuvista tai muistakaan ohjelmista maksullisilta kanavilta tarjoa tämä köyhä esitys. Ei edes ohjelman tekovuotta, valmistusmaata, ohjaajaa, ei pääosan esittäjiä. Niitä ei näy edes kun elokuvan "Ohjelmasivulle" menee.. Pakko mennä Telkku.com tai CMoren sivuille asiat tarkistamaan halutessaan.
  Aika monta digiboxia on ollut käytössä ja samaa kanavatarjontaa tavannut seurailla. Tämä on kyllä ala-arvoisin kaikista!!
  Ja harmittaa vietävästi kun maksullisten kanavienkaan ohjelmasarjoja ei pysty tallentamaan. Niin ja jos joku elokuva menee vaikka ohi huomaamatta, ei voi etsiä EPG:ssä että milloin tulee seuraavan kerran. Järkyttävän kehno digiboxi on tämä TV-hubi. Harmittaa koko sen hankkiminenkin.
  On kuin tämän TV_hubin kehittäjät eivät olisi koskaan edes nähneet toimivaa (tallentavaa) digiboxia.

  Käyttö todella epävakaata ja usein vain pakko repiä virtajohto seinästä kun esim. kovalevytallnnukset eivät lainkaan toimi, tulee joku Java-virhe. Onnettoman kehnosta testaamisesta kertoo.. Niin ja aina ei edes käynnisty koko vehje ilman virtajohdon repimistä  hubista ja modeemista. 

 • Suora lainaus kärkevään sähköpostiini, jossa ohimennen huomautin myös Hubin ongelmista:
  ". DNA TV:llä ja DNA TV -hubilla tiedetään olevan ainakin verkkotallenteiden kuvanlaadussa parantamisen varaa. Lisäksi DNA TV -hubissa ja DNA TV:n yhteensopivuudessa on vielä kehitettävää. "
 • Rutina täällä taitaa olla vähentynyt viimeisimmän päivityksen jälkeen. Edelleen kaipaan parempaa kuvanlaatua verkkotallenteisiin, helpompaa tallennettujen ohjelmien hakua ja jaksojen tunnistamista toisistaan sekä kiintolevytallentamiseen luotettavuutta. Lisäksi olisi kiva tietää, saadaanko 4K toiston ja eri virkistystaajuuksien käytön ongelmia korjattua.

  Myös Castaus toimii vielä huonosti ja Hbo ei taida toimia vieläkään mitenkään. Peruskäyttö kuitenkin tavallisen FullHD television kanssa ja langallisesti kiinteään kaapelilaajakaistamodeemiin yhdistettynä toimii meillä jo kohtalaisesti. Virtajohtoa on tarvinnut nykiä jo aika harvoin.
 • No ei toi väheneminen varmaan päivityksestä johdu. On varmaan vaan porukka jo sen verran kyllästyny koko SKEIDAAN. Itseki oottelen vaan hetkeä ku vien/kerkeen viedä koko roskan takas.
 • HBO ei ala satavarmasti koskaan toimimaankaan, jos kukaan ei tee sinne suuntaan mitään pyyntöjä - ja tuskin silloinkaan. Jotenkin tuntuu nurinkuriselta, että kaikki applikaatio-ongelmat ovat laitteesta johtuvia. Jos mulla on missä tahansa laitteessa ongelma minkä tahansa applikaation kanssa, niin otan yhteyttä vastaavaan tahoon ensisijaisesti.
 • HBOlle otin yhteyttä melkein vuosi sitten ja vastaus oli, etteivät ole kiinnostuneita tämän ongelman ratkaisuun. Pitää käyttää laitteita, jotka ovat heidän testatulla listallaan.
 • Kuvastaa varmaan HBOn asennetta ja saamaansa hyvää palautetta applikaatiosta....
 • Tuo Telia-TV olisi kiva saada näkymään Hubi-Boxin Castilla ennen liigakauden alkamista, koska Telia ei ole tuomassa Android-TV sovellusta.
  Mielenkiinnolla seuraan korjaantuuko tämä ongelma vai onko kyseessä DNA ja Telian välinen kiukuttelu. Muistuttaisin kuiteinkin kyseisiä yhtiöitä siitä että me asiakkaat maksamme teidän olemassaolon.
  Jokainen palveluntuottaja tuo tietenkin omia tuotteita ensisijaisesti esiin, mutta kuvitelkaa sitä jonoa DNA-liikkeen edessä jos teillä olisi myynnissä Boxi joka toimii ja sillä voi oikeasti katsoa kaikkea sisältöä mitä saatavilla on!
 • Itse castaan MAC tietokoneen chrome selaimella Telia-tv:n dna hubiin ja toimii ihan ok.
 • Telia neuvottelee parhaillaan C Moren ostosta, joten olisi varmaan hyvä saada yhteistyö kuntoon. Onneksi NHL ja KHL ovat Viasatilla.
 • Teliasta ei taida ottaa mitään tietoa irti, kun ovat kaiken päälle tunkemassa miljardia Bonnierin ostoon (MTV, C More).
 • Siis castaushan toimii jotenkin ku läppäritä cromella castaa "koko työpöydän" mutta siinä ei oo mitää järkee, ku äänet jotai  2-kanavaista mono/stereo sekamuotoo... . Sen pitäis toimia ihan sovelluksilla. Ja mun mielestä vika on ainoastaan hubissa, koska castaus toimii yleisesti miltei kaikilla muilla laitteilla ja älytöllöillä.... Damn!
 • Ja äänentasot edelleen ihan nollassa...
 • Muutama huomio tähän eri firmojen tarjontaan
  1 - Miten luulisitte että jollakin firmalla olisi intoa kehittää omia sovelluksia tätä TV-hubia varten kun jokainen tietää ja näkee homman siinä määrin hyödyttömäksi että hyvin pieni osa yritysten asiakkaasta edes käyttää hubia.
  Samat palvelut kun saa virheettä yleensä nykyisillä älytelkkareilla ilman hubia ja kun kaiken lisäksi hubi toimii miten sattuu ja joka päivitys voi aina muuttaa sen toimintaa niin ei kansaiväliset  yritykset ala leikkiä tällaisilla virityksillä tai niiden saattamiseksi hubi yhteensopiviksi koska se ei ole oleellisen tärkeä heille vaan ainoastaan DNA:lle jotta ei menetäa asiakkaista laitteiden huonon yhteensopivuuden takia
  2- Teliahan on ostamassa maikkarin  ja C-moren palvelut ja tietojen mukaan kauppa varmistuu luultavasti juhannukseen mennessä niin mikä on sen jälkeen yleensä DNA:n tärkeys  ohjelmatarjonnan suhteen?
  Telian omat purkithan toimivat loistavasti eivätkä vaadi edes antenniverkkoa koska koko TV tarjonta on IPTV systeemillä eli ohjelmat näkyvät siellä missä on netti ja internet verkon tämä hubikin vaatii ja kaiken lisäksi palvelut laitteineen maksavat asiakkaille hubikokeiluja vähemmän.
  3-  Kyse on oikeastaan siitä mitä DNA haluaa jakaa  ja mistä maksaa yhtiöille että voisivat jakaa sen myös omalla ohjelmakortilla ilman mitään hubeja.
   
  https://yle.fi/uutiset/3-10223289
 • Telian purkit eivät toimi kuin Telian kaapelissa. Missä niitä on? DNA osti aikanaan HTVn, joten sitä verkkoa ainakin on (ihan liikaakin?).

  Telia pyrkii ilmeisesti sisällöntuottajaksi, kun DNA vaikuttaa pysyvän operaattorilinjalla, eli tuotannon välittäjänä, mikä on periaatteessa ihan järkevää tappiollisessa bisneksessä Suomen markkinassa.
 • @Sami, olen kokeillut Android puhelimella ja tabletilla. Kaikki muu sisällön lähetys Hubin kautta toimii, paitsi tuo Telia-Tv.
  @Kuitumies, Juuri tuota tarkoitan, että operaattori ei halua/ei näe kannattavaksi tarjota sisältöä asiakkaalle jos siitä joutuu maksamaan kilpailialle. On perin hölmöä myydä Boxia joka karsii suuren osan sisältöä pois ja asiakas joutuu ostamaan kaikkien sisällöntuottajien laitteet nähdäkseen haluamansa.
  Onko tuo oikeasti 2010-luvulla järkevää toimintaa, kun digiajan luulisi helpottavan teknisesti asioita ja tuotteiden saatavuutta.
  HERÄTYS siellä ruudun toisella puolella!!!
 • Telia Tv:n saa näkyviin esim. Chromecastilla tai apple tv:llä
 • @Paolo

  Teillä taitaa sitten olla ihan omat laskentakaavat siitä mitä on tappiollinen liiketoiminta kun vertaa yrityksen tietoihin?
  "DNA Oyj:n tilinpäätöstiedote 2017: DNA:n liikevaihto ja liiketulos olivat vuonna 2017 ennätyskorkealla tasolla"
  https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/dna-oyjn-tilinpaatostiedote-2017-dnan-liikevaihto-ja-liiketulos-olivat-vuonna-2017-ennatyskorkealla-tasolla/Y2BWhY3S

  https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/dna-oyj/05925096/taloustiedot
 • P.S.
  Telian viimeiset tulokset ei ole vertailukelpoisia koska siellä on tehty monenlaisia muutoksia ja kauppoja aika laajalla rintamalla.
  Siksihän yritys kai panostaa tuotelinjan ja palvelujen uudelleen organisointiin.
  Tämä näin ohi aiheen koska tuo tulopuoli otettiin puheeksi.
 • Niin jospa ymmärtäisit luettua eli televisiotoiminta on aika surkeaa liiketoimintaa Suomessa - pelkästään jo väkimäärällisistä syistä ja mainostulojen heikosta kehityksestä johtuen. Googleta vaikka Maikkarin tilejä. En ottanut kantaa ollenkaan operaattorien corebisnekseen.
 • Google play peleillä, saa hubin aika nopeasti jumiin.
 • (@Sami Telia Tv:n saa näkyviin esim. Chromecastilla tai apple tv:llä)
  Mutta ei DNA-TV Hubilla joka sisältää cast-toiminnon. Tätä juuri tarkoitin , että pitää olla televisioon liitetty kaikki mahdollinen jotta näkisi tuon ja taas tällä laitteella katsotaan tuota ja sillä sitä ja niin edelleen....
 • Hubissa on vaan google cast, jos olisi chromecast niin toimisi.

  Parempi yhdistelmä on dna tv + chromecast, kuin dna hub.
 • Niin ja kummankin ratkaisun on tehnyt Google. Oikeat speksit ja muka-erot olisi kiva löytää jostain, muutenhan keskustelu niistä on turhaa.
 • Toinen on pieni tietokone, joka pystyy itsenäiseen toimintaan ja toinen on softa, joka ei toimi kaikkien palvelujen kanssa. Esim HBO ja TeliaTv.


 • Aikasenpaan viitaten niin ei kai se ole Googlen vika jos hubissa ei toimi castaus kun se muissa laitteissa toimii?
  Kyllä laitevalmistajan pitää virittää omat softansa niin että tuo toimii eikä luulla että Google joka purkkia varten alkaa tehdä omia muutoksia yleisesti toimivaan tuotteensa.
  Muita on tietysti mukavampaa aina syyttää kuin tunnustaa omia vikoja.

  Taloverkko asennuksissakin verkon asentaja takaa että verkko toimii.
  Ei sitä mitä laatua kukin operaattori sinne siirtää.

  Jos jossakin laitteessa on paljon  vikoja jo alkujaan niin aika oletettavaa ettei kaikki ulkoisetkaan softat toimi.

  Tuo nimierokin noissa cromecast ja googlecast taitaa olla  lähinnä brändäysjuttu.

  https://www.androidcentral.com/google-cast-becoming-chromecast-built

  Kärsivällisyyttä toki tässä hubi hommassa kysytään melko lailla ja kukin kohdallaan päättää miten  pitkään jaksaa odotella jotta mainospuheet täyttyvät.

  Enemmän on parempi  ei joka asiassa lohduta:)

 • Vika ja vika. Kun ei ole faktat tiedossa Chromecastista tai Google Castista keskustelulla niistä itsessään tai suhteessa hubin toimintaan ja softaan ei ole mitään pohjaa.
 • Niin google cast, muuttaa nimensä chromecast build-in muotoon. Suurin ongelma johtuu tästä, että jos sisäänrakennettu Chromecast ei toimi, se johtuu ns. frame rate:sta. HDMI:n kautta yhdistetty Chromecast pystyy muokkaamaan videon frame ratea, mutta sisäänrakennettu Chromecast ei kaikissa malleissa pysty tähän frame raten tulkintaan. Videoissa frame rate voi olla 25, kun sisäänrakennettu Chromecast vaatisi sen olevan 30.

 • Niin no. Toi taas on muistaakseni C Moren selittelyä, joka ei sekään ole siis sitä raakaa faktaa laiitteesta tai sen toiminnasta.

 • Tuokaan ei edelleenkään kerro että eikö ole halua, taitoa vai onko muka mahdotonta. Se on se asian ydin - eli onko applikaation tekijät taidottomia tai haluttomia, vai onko se teknisesti mahdotonta (joka on erittäin kummallista).

  Ja mun mielestä toi ei ole edelleenkään sitä peräänkuulutettua faktaa yhtään mistään, vaan keskustelupalstamutuilua.
 • Laitoin palautetta Telialle Telia TV:n striimauksen epäonnistumista. Katsotaan, mikä on vastaus. Meille ainakin tulee oheinen virheilmoitus.
 • Tämä löytyykin Telia TV:stä


  @Sami Jep - sieltähän löytyi myös tämä:
  EI-TUETUT LAITTEET

  • Android-mediatoistimet (TV-tikut, TV-laitteet)
  • Medialaitteiden sisäänrakennettu Chromecast
  • Windows RT -tabletit
  • Chromebook -tietokoneet
  • Tietokoneet, joissa on Linux-käyttöjärjestelmä
  • OnePlus One
  • Rootatut tai muutoin ohjelmallisesti muunnellut laitteet
 • Saapa nähdä miten käy, jos Bonnier Broadcasting menee Telialle. Telia TV hinnastossa on tälläinen kummajainen jo nyt:

  CMore Total Kanavapaketin hinta on 1.9. alkaen 34,95 €/kk. 

  Rupeaa olemaan itselle ainakin kohtuuton summa formuloista ja parista leffasta kuukaudessa, jota tuolta katon. Toisaalta jos ei antennissa näy jatkossa, niin sitten on DNA:kin itselle täysin turha.

  EI-TUETUT LAITTEET 
  • Rootatut tai muutoin ohjelmallisesti muunnellut laitteet
  Näillä kiinan Androideilla ei sitten toimi tuokaan 🙁 (Kuten ei nytkään Cmore tai katsomo, mutta DNA TV sovellus toimii). Itsellä mm. autossa tuollainen värkki on.

 • Täytyy hieman kehua kilpailijaa: Telialta soitettiin tänään (siis sunnuntaina) liittyen eilen illalla tekemääni virheilmoitukseen Telia TV:n antamasta virheestä hubille striimattaessa. Kertoivat tuon saman kuin yllä eli ettei Telia TV toimi Androidilla.
  Otin Telia TV:n ja HBOn ihan testiksi ja lupasivat samalla lopettaa sen, mutta vasta kun HBOn ilmainen kk päättyy. Esimerkillistä palvelua - olen tosi saanut sieltä aivan vastakkaistakin.
 • Se nyt on ollut alusta asti selvää ettei se toimi. Eli joko ei ole halua, tahtoa, taitoa tai se ei muka ole mahdollista teknisistä syistä. Tai sitten on intressit ristissä DNAlla ja Telialla tai neuvottelijoissa on vikaa.
  Tosin on hieman erikoista käydä tätä keskustelua tässä säikeessä, vai mitä olet otsikosta mieltä? Eix ye?
 • Kuuluu kehitysideoihin.
 • Kyllä kuuluu tänne - olisi erittäin tärkeätä saada Telia TV toimimaan hubiin, jos ostavat C Moren ja siirtyy sinne.
 • No kyllähän hubissa pitäisi saada helkkarin monta muutakin asiaa toimimaan PIRUN nopeasti!
 • Näinpä. Siis jos on keksitty, että C More siirtyy kokonaisuudessaan TeliaTV applikaatioon, kun edes kauppaa ei ole vielä tehty sekä korjaamatta on liki kaikki viat ja puutteet, niin tuo on sitten kehitysehdotus. Kauppa ei ole edes tapahtunut eikä missään ole vielä julistettu Telian applikaation olevan ainoa reitti C Moren toimintaan.
 • Tässä Telia hommassa on nyt mennyt joillakin asia pahasti yli.

  Toteutuessaankin tuo ei tarkoita että Telia sitten sanoo että tämä on nyt sitten meidän eikä muilla ole asiaa
  Liiketoimi ja sijoitus  tuo on ja varmasti ohjelmisto entiseen mallin jaettavissa jos jakaja suostuu maksamaan pyydetyn summan.
  Toiseksi Ei DNA tai ELISA myös jaa omia jakojaan kuin omille hubeiille ja kaapelikorteille joten mikäs paha susi tuo Telia sitten   on?

  Tosin elisa sentään toimii muidenkin verkoissa.
  Periaatteessa operaattorin ohjelmatarjonnat ovat miltei aina sidottu operaattorin tarjoamaan digiboxiin tai ”hubiin”

  Typerää ajatella että joku tekisi sovelluksen joka toimii naapurin purkissa ja onhan esim. C-more tilattavissa suoraan myös omalle televisiolle jos se on tämän päivän ominaisuuksilla varustettu.

  Tuosta voisi nousta häly sillä vaatihan DNA jo oikeusteitse tätä pinkkiä väriäkin yksinoikeudekseen mutta hävisi jutun.
   Noillakin oikeuteen menneillä rahoilla olisi voinut palkata jonkun joka osaisi kehittää ja koodata  hubista toimivan tai uskaltaisi sitten sanoa jos homma on tuhoon tuomittu.
  https://www.aamulehti.fi/kotimaa/vuosien-varisota-jatkuu-dna-vei-kilpailijansa-oikeuteen-pinkin-kaytosta-23432964/
  Sarzu
  Se että joku yritys vastaa nopeasti tiedusteluihin on  kunnollista asiakaspalvelua  
 • Luulisi että rahoja voisi järkevimminkin käyttää kuin värista tappelemiseen 😀
  Kuka valitsee operaattorin mainosvärin perusteella?
  https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000001825742.html

 • onko tälläinen tekstitys tullut jäädäkseen YLEN'n kanaviin katsottaessa pilvipalvelun kautta DNA-hubilla?
 • samoin oli choromecastillakin yle arenaa katsoessa
 • Kyseessä on tiedossa oleva vika Ylen kanavien verkkotallenteissa, vikaa korjataan parhaillaan.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kohtalaisen huvittavaa, että muiden palveluissa/laitteissa olevia ongelmia/vikoja kommentoitaessa henkilökunta vastaa heti, mutta kun DNA:n omissa laitteissa/palveluissa on vikaa, niin kuuluu pääasiassa vaan sirkkojen siritystä. *LOL*
 • @Ville Partanen
  Ketjun alussa on lueteltu työnalla olevat kehitystyöt ja varmistaisin vielä, että tuleehan mahdollisuus jatkuvaan tallennukseen myös hubin antenni/kaapelikanaville (STB), ei vain DNA IP -kanaville?
 • Joo ja milloin tekstiteeveet korjataan, milloin kanavien suosikkilistaus on mahdollista, milloin äänitasot ja -säädöt saadaan kohdilleen, milloin kaikki haut saadaan toimimaan ollenkaan, milloin mahdollisille päällekkäisille tallennuksille tulee esto, milloin se kanavastripin epg-ongelma korjataan, milloin epg-tiedot saadaan näkyviin kokonaisuudessaan ja informaatiotaso tarkemmaksi (esim. sarjojen season yms.) milloin pikselöityminen aiemmin mainituilla kanavilla korjataan (mux 127) ja milloin mitäkin? Lista goes on and on.
  Edelleen nyt on mennyt jo paljon yli vuosi siitä kun ""testiryhmä"" on laitetta käyttänyt kunniakkaasti, vuosi kun ensimmäiset taatelintallaajat sai sen ja melkein vuosi kun laite on julkisesti ollut käytössä.
  Ja edelleen ominaisuudet joita edes ei-mullistavassa laitteessa olisi pitänyt olla, ei ole vieläkään, vikoja on ziljoona ja laitteen fantasiaominaisuudet loistavat poissaolollaan.
  Pitänee varmaan tunkea jälleen kerran reklamaatio sisään ja lopettaa maksaminen tästäkin sekä hakea aiemminkin maksetut pois.

 • Kyllä näyttää itseniki kohdalla ihan kuluttaja-asiamies/muutaho asialta. Täytyy koittaa saada ainaki osa turhaa maksetuista rahoista takaisin. Ei ole siis tullut käytännössä MITÄÄN korjauksia tänä aikana ja jopa DIGIBOXIEN PERUSOMINAISUUDET loistavat yhä poissaolollaan. En kyllä ymmärrä miten DNA voi hoitaa asiaa näin SURKEASTI! Jos näitä juttuja yleensä lukee joku DNA:n johtotason ihminen, niin sulle/teille terkkuja. TEHKÄÄ JOTAIN! Ei näytä menevän sana perille... Pitää vissiin ihan messiaana ruveta vouhottaan Hubin ongelmista DNA:n naamakirjan sivuilla ja muissa sosiaalisen median paikoissa. Rupeisko sitte tapahtuun jotakin muutakin kuin sensurointia ja hätävalheita, sekä turhia lupauksia????????????
 • Huomenta,

  Tänään laitetaan uusin päivitys jakeluun. Päivityksen sisältö:
  • Mahdollista tehdä jatkuvia verkkotallennuksia ohjelmaoppaasta
  • Mahdollista tallentaa ohjelma verkkoon vaikka ohjelma on jo alkanut
  • Verkkotallenteiden kelauksen toimivuutta parannettu, aiemmin saattoi kelatessa antaa virheen
  • Vasemmalla olevaa menu valikkoa muutettu monilla tavoin. Mukana mm. linkit suosituimpiin sovelluksiin

  Ohjelman tallentaminen verkkoon vaikka ohjelma on jo alkanut on myös toiminnassa jo selainkäyttöliittymässä: https://tv.dna.fi/

  Tarkoitus on tuoda ominaisuus myös Androidiin ja iOs:ään seuraavissa päivityksissä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Nyt DNA TV -hubissa oleva Android versio ei voi toimia Telia TV:n ja Chromecastin kanssa koska nykyinen versio ei tue Telia TV:n käyttämää sisällönsuojausta. Seuraava DNA TV -hubin softaversio (Android N) tätä tukee. Tämän jälkeen voimme lähteä testaamaan Telia TV:n toimintaa Hubilla ja katsoa tarkemmin mitä tuolle voi tehdä

  Samasta syystä tällä hetkellä ei toimi HBO ja siten HBO olisi tarkoitus saada toimimaan Android N:n myötä

  DNA toivoo että Hubi asiakkaat olisivat yhteydessä Teliaan ja toivovat Telialta Android TV sovellusta. Tällöin Telia TV toimisi kaikissa Android TV laitteissa ja siten myös Hubissa.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
  • Mahdollista tehdä jatkuvia verkkotallennuksia ohjelmaoppaasta
  • Mahdollista tallentaa ohjelma verkkoon vaikka ohjelma on jo alkanut
  - Toivottavasti tallennusmahdollisuudet harmonisoidaan molemmissa "ohjelmaoppaissa" maahdollisimman pian. Tällä hetkellä osa toiminnoista onnistuu vain perinteisessä ohjelmaoppaassa eikä kanavanauhassa ollenkaan.
  - Tallennuksia ei kuitenkaan ilmeisesti pysty vielä katsomaan tallentamisen aikana? Tämä myös kuntoon, kiitos!

  =)juha
 • @Ville Partanen Milloin jatkuva tallennus saadaan kaapelikanaville?
  Laatu on kuitenkin niissä huimasti parempi.
 • Tallennusmahdollisuuksia ollaan lisäämässä seuraavissa päivityksissä. Tarkoitus on tehdä niin että REC nappi käynnistää tallennuksen kaikkialta ja verkkotallenne alkaa tallentumaan aina alusta.

  Tallenteen katsominen vaikka tallennus käynnissä on järjestelmien puolelta varsin suuritöinen työ. Siten en uskalla luvata tälle mitään aikataulua.

  Päivitin nyt myös ensimmäistä viestiä sen osalta mitä seuraavaksi tulossa. Joukossa muutama uusi asia. Vähintään yksi päivitys ehditään saada ulos ennen kesälomia, sen jälkeen heinäkuussa lomilla ja elokuussa taas uutta päivitystä tulossa.

  Tällä hetkellä näyttäisi siltä että paljon toivottu kanavien järjestely on mukana seuraavassa päivityksessä... katsotaan mitä muuta saadaan siihen mukaan.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Toivoisin,  että kovalevytallennuksien alku- ja loppuaikaa voisi muokata.

  Kuvallinen kelaus on myös tarpeen.
  Jos laita pausen suorassa lähetyksessä ja ohjelma on loppunut ennenkuin olen katsonut sen loppuun, niin ruudun poikki menee punainen palkki, mutta siinä ei ole mitään tietoa siitä, että missä kohdassa ohjelmaa olen. Jos haluan kelata mainosten ohi niin kelausnappia pitää vain painaa arviosta ja katsoa mihin kohtaa meni.
 • Tekstiiteevee on edelleen toimimaton - piti olla korjattuna jo syksyllä. Toimi jo 80-luvulla paremmin.
  Ohjelmastrippi tsekataan ensi yönä. Pistän satasen, ettei mitään ole tapahtunut eli tyhjää näyttää.
  Ääniongelmat on edelleen varmaan agendalla.
  EPG-tiedot noin muuten on usein yhtä hyödyllisiä kuin kilo sitä itseään - vuonna 2018 kun kaikki tieto on olemassa, ne ovat puutteelliset ja katkeavat usein myös kolmeen pisteeseen eli KESKEN.
  Sinällään jos mulla on kaksi tallennusta meneillään, en tarvitse tietoa jälkikäteen eli aamulla etten voi katsoa kolmatta kanavaa eli ennakkoristiriitailmoitus, kuten oli jo WBOXissa ja/tai ilmoituksen poistuminen tilanteen poistuttua.
  Emmä jaksa. Miten tää voi olla näin saatanan vaikeeta. Prioriteetit on edelleen ihan päin seiniä, googlella löytyy sanan merkitys.

  Paljon toivottu on muuten sellainen ominaisuus, joka noin keskimäärin pitäisi olla perusominaisuus ja sillä prioriteettilistalla vikojen jälkeen seuraavana. Sivupalkin muokkailu on pelkkää graafista semantiikkaa.
 • Vaikka hubin kehitys jauhaa paikoillaan niin jotain sentään tapahtuu.
  Viestintävirasto on ohjeistanut DNA:ta noudattamaan lakia ja nyt saa siis vapaasti kytkeä myös muitakin kuin heidän omia modeemeja joka osaltaan voi auttaa hubinkin kanssa sillä enää ei tarvitse säädellä ja löysäillä segecomin säätöjä.
  Ainakin asiakkailla on tielaisuus vertailla eri modeemien ja  hubin yhteisvaikutuksia.
  tieto siitä löytyy DNA sivulta:
  https://www.dna.fi/tuki-netti#kiintea

  Toinen positiivinen Viestintäviraston toimi näkyy täältä.
  https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/viestintavirasto-dna-n-elisan-ja-telian-laskettava-kuituhintoja-28-80-prosenttia-6706674

 • Sulla Aapo ei edelleenkään ole enää laitetta? Läpät on ainakin edelleen todella vahvasti ohi aiheen.

  Ootko päässy kesälomalle jo?
 • Eikö olisi aika alkaa korjaamaan ääntä TV-hubissa???
   
  Jos haluaa nauttia elokuvaäänistä, tilaäänistä, siis Dolby-äänistä, jotka tarjolla mm. YLEn HD ja CMoren HD-kanavilla. Eli Lähtöjen asetuksista HDMI audio modeksi: Bypass (äänet läpi hubista sellaisenaan), tapahtuu seuraavaa:

  TV-hubi vaikenee:
  - Kaikki sovellukset vaikenevat
  - Edes Vauokraamossa ei kuulu äänet lainkaan
  - Jopa Youtube vaikenee
  - ei kuulu edes TV-hubin toimintojen merkkinääniä.
  - ei kuulu edes verkkotallennuksista ääntä

  Ainoa mistä kuuluu ääniä, on DNA-tv -sovellus ja sen suorat lähetykset sekä kovalevytallennukset. Niillä TV-kanavilla joilla ei ole elokuva/Dolbyääniä tarjolla, ääni säröilee rajusti ja ääni/kuva synkka ihan pielessä.

  Tilanne on mennyt päivitysten myötä aina vaan huonommaksi ja huonommaksi. Vikaa tullut lisää niin Android- kuin DNA-tv päivityksissä.

  TÄSTÄKÖ ME MAKSETAAN TÄYSI HINTA??
 • Havaittua päivityksen jälkeen. Valikoissa liikkuminen jumii ja on hidasta..
 • Vai on tullu korjauksia/muutoksia hupalaatikkoon?

  Ville kirjoitti: "Vasemmalla olevaa menu valikkoa muutettu monilla tavoin. Mukana mm. linkit suosituimpiin sovelluksiin"

  Meinaako tämä kohtaa "Sovellukset" vasemmassa reunassa? Melekonen vitsi!! Tätäkö DNAn kehitystyö muka on???? Joo, onhan siihen tullut uusi ruutu jossa lukee:
  "Android kotinäkymästä löydät helposti asennetut sovellukset" ja alapuolella toiminto
  [AVAA ANDROID KOTINÄKYMÄ]

  Mitähän uutta tuo niinkuin muka toi? Eikös se kotinäkymä ollut jo ennestään hupalaatikossa? Löytyy edelleenkin kaukosäätimessä. [OK] nappulan alapuolella on "koti" tai "mökki", siis "kotinäkymä". Aika naurettavaa väittää että on tullut päivitys ja vasemman reunan valikkoa on oikein monilla tavoilla muutettu???

  Ville, Ville...
 • ..on kuulema kelausta parannettu verkkotallennuksissa. Ai mitenkä parannettu?? Ei yhtään mitenkään!!
  Edelleen puuttuu kuvallinen kelaus ja sellaiset kivat ja moneen kertaan pyydetyt minuutti eteenpäin ja taaksepäin, tai mieluummin käyttäjän itsensä räätöitävät hypyn pituudet kelauksissa. Tuo pelkkä kelausnappulan pito pohjassa kun joutuu kelaamaan  aiheuttaa sen että patterit kuluu nopeasti loppuun kaukosäätimessä.

  Koittakaa nyt edes saada käytettävyyttä eteenpäin. Ei pitäis olla hankalaa kun otetaan kelausta korjauksen alle niin samalla laittaa se OIKEAST kuntoon ja toimivaksi!!!
 • Oon ihan tyytyväinen tähän. Verkkotallennusten katsominen ja kelaileminen on paljon parempaa kuin W-boxila. Ainoa paha miinus on tuo että suosikkikanavia ei voi laittaa mieleiseensä järjestykseen ja niin että kun painaa kauko-ohjaimesta ykköstä niin se olis 1 HD jne...
 • Äänet ovat täällä kovasti puhuttaneet, tässä alla hieman tilannetta missä ollaan ja miksi.

  Taustatietoa:

  Hubissa DNA TV sovelluksen ääneen voimme vaikuttaa kaikin mahdollisin keinoin. Muihin sovelluksiin kuten Areenaan, Cmoreen tai Ruutuun emme voi vaikuttaa. Nämä sovellukset voivat joko toimia tai olla toimimatta monilla eri Android asetuksilla.

  On kaksi asetusta jotka pitäisi toimia fiksusti:

  - Auto: Tässä tapauksessa Hubin pitäisi valita automaattisesti se ääniraita joka tulee sovelluksesta / videosta. Monissa sovelluksissa voi myös tähän ääniraitaan vaikuttaa. Jos ääniraita on stereo niin ulos tulee stereota. Jos ääniraita on Dolby Digital niin ulos tulee monikanavaääntä. Tässä asetuksessa on kaksi huonoa puolta: Dolby Digitalissa ei toimi äänenvoimakkuussäätö ja jos soittava laite ei tunnista Dolby Digitalia niin ääni ei kuulu lainkaan. Tämä asetus pitäisi kuitenkin toimia kaikissa sovelluksissa.

  - PCM: Tässä asetuksessa Hubi lähettää aina ulos stereoäänen. Tämä on siitä hyvä asetus että ääni kuuluu aina 100% varmasti mutta huono siinä mielessä että monikavanaäänet (Dolby Digital) eivät tule läpi. Tämä on kuitenkin oletuksena valitettu, koska jos laitamme oletuksena Auto niin saamme aika tavalla asiakaspalvelupuheita siitä, että ääni ei kuulu lainkaan.

  Yllä olevien syiden takia emme suosittele asetusta Bypass koska tälle ei pitäisi olla tarvetta. Jos joku sovellus asetuksella Auto ei anna ulos monikanavaääntä, mutta antaa sen ulos asetuksella Bypass niin tässä tapauksessa pitäisi olla yhteydessä sovellusvalmistajaan ja kertoa että heidän sovellus ei osaa käyttää oikein Android TV alustaa.

  Mitä on seuraavaksi tapahtumassa

  PCM toimii aina ja tästä syystä tämä tulee aina olemaan oletusvalinta äänilähtönä.

  Edistyneemmille käyttäjille, jotka haluavat nauttia monikanavaäänestä, suositellaan valintaa Auto.

  Tällä hetkellä parhaillaan teemme parannustöitä eri äänivalintojen kanssa. Kunhan parannukset ovat valmiita niin tapahtuu seruaavaa:

  - Äänitasot tasaantuvat eri lähteiden välillä kaikilla asetuksilla. Nyt äänissä on eroa välillä lineraarikanavat, verkkotallenteet ja ohjelmakirjastot.

  - DNA TV sisäisissä ohjelmakirjastoissa tulee valittavaksi monikanavaääni (Dolby Digital) jos äänen ulostulo on Auto.

  - Jos monikanavaääntä ei ole saatavilla niin käytössä on automaattisesti stereo vaikka asetus olisi Auto. Äänenvoimakkuus on samalla tasolla monikanavaäänen kanssa.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA pettää aina - Niin haussulta kuin se kuulostaakin niin olemme saaneet aika tavalla kyselyitä että missä ne Yle areenat ja Ruudut oikein ovat. Uusi valikko tuo nämä näkyville ja siten sen pitäisi palvella paremmin käyttäjiä.

  @Aarno - Kelausten toiminnallisuutta tullaan varmasti jossakin välissä kehittämään. Todennäköisesti niin että kun painaa monta kertaa kelausnappia niin kelausnopeus kasvaa. Aikataulua tälle ei vielä ole olemassa.

  @paolo - Tabloid-ohjelmaopas (eli ok nappi ja siitä alas) ei tässä versiossa osaa vaihtaa vuorokautta eli ohjelmatiedot ovat tyhjä klo 04 eteenpäin. Tämä asia on korjauslistalla.

  @Martti - Live-kuvan pausetus eli timeshift ja siihen liittyvät kellonajat ovat korjauslistalla. Jotain niistä jo tehtykin, muistaakseni alku- ja lopetusaika korjaantuvat seuraavassa päivityksessä eli punainen palkki ei ole enää "täysi". En ulkoa muista onko tuo edistymiseen liittyvä kellonaika mukana. Tämä on kuitenkin hyvä lisäys, laitetaan tuo kehityslistalle.

  @Martti - Olisiko toiveena tallennekohtainen kovalevyn alku- ja lopetusaika vai erillinen alku ja lopetus kaikille tallenteille? Tällä hetkellä asetuksista löytyy yhteinen alku+lopetus ja tämä tulee kaikkiin tallennuksiin. Tämän löytää DNA TV asetuksista
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Pitäisi olla eri määrityksen tallennuksen lisäajalle, alkuun ja loppuun. Ohjelmat harvemmin alkavat ajallaan, mutta ylipitkiksi voivat mennä.
 • @DNA Ville Partanen

  Naurettava väite!!!
  Auto-asetus äänissä ei toimi millään alustalla, ei edes DNA-tv:ssä.

  Bypass-asetuksella ei kuulu yhtään mitään verkkotallennuksissa.
  Bypass-asetuksissa KOKO TV-HUBI HILJENEE!!!
  EI KUULU EDES MERKKIÄÄNET MITÄ PITÄISI KUULUA ESIM. VALIKOISSA LIIKUTTAESSA!

  MISI SINÄ ALAT VALEHTELEMAAN JA SYYTTÄMÄÄN SOVELLUSTEN TEKIJÖITÄ???

  Ville, kannattaa ensin varmistaa taustat ennenkuin alkaa muita moittimaan!!!
 • Ongelma alkaa jo klo 0000 tietyillä kanavilla ja koskettaa kaikkia kanavia ajansaatossa.
  Ihme ettei sitä ole havaittu aiemmin ja jälkikäteen on asiasta pitänyt väitellä. Kumma kyllä grid-epg toimii, joten vastuunsiirto softatasolle ei toimi. Ja kyllä, kaiken softan ohjelmoi ihminen, sen tarkoitusta sopii miettiä.
 • Ja Martin mainitsemasta progress-bar -feeluista olen kuvien kanssa näyttänyt esimerkkejä jo syksyllä muistaakseni useampaan otteeseen - koskee epämääräisyydessään toimintansa osalta kaikkia ohjelmakirjastoja, tallenteita ja liveä yms. 

 • Toiveena tallennekohtainen olisi hyvä, silä kuten Sami kommentoi, että ohjelma voi mennä ylipitkäksi, esim, urheilulähetykset voivat olla yli tunnin ylipitkiä.

  Tai sitten erillinen alku- ja lopetusaika kaikille. Silloin pitää olla enemmän lisäaikaa tallennuksen loppuun.
 • Netflix, murheenkryyni tässä laitteessa. Usein stoppaa 24 prosenttiin kun aloittaa ohjelman katsomisen,netflix myös usein tukkii koko laiteen ja uudelleen käynnistys virtapiuhan irroittamisella. Tuo 24% bugi on vaivannut omassa laitteessa ainakin viime syksystä lähtien ja siihen auttaa vain laitteen uudelleen käynnistys, tässä tosin toimii kaukosäädin. Tiedä sitten onko vain minun laite, ollut käytössä vajaan vuoden.
 • Hubin päivityksen jälkeen ruutu, katsomo, c-more ja youtube avautuvat erittäin hitaasti. Areena ei avaudu ollenkaan, ilmoittaa, että sovellus vaatii verkkoyhteyden. Niin nämä muutkin tarvitsevat.
  Poistin areenan ja asensin uudelleen eikä vieläkään toimi.
  Areeena toimii iPadissä ja Appletv:ssä.
  Netti toimii kaikissa muissa laitteissa joten siinä ei ole vikaa.
  Tuleeko tähän korjaus pian?
 • Kokeile poistaa välimuistitiedot kaikista.
  Android-valikko->Asetukset->Sovellukset->valitsemasi applikaatio->Tyhjennä välimuisti.

  Poista kaikista. Sammuta Hubin Androidi (pitkä painallus virtanapista->OK). Käynnistä uudestaan.
 • Tartun vielä tuohon  tallennusjuttuun, mistä Ville Partanen puhui, eli:

  Tallennusmahdollisuuksia ollaan lisäämässä seuraavissa päivityksissä. Tarkoitus on tehdä niin että REC nappi käynnistää tallennuksen kaikkialta ja verkkotallenne alkaa tallentumaan aina alusta.

  Joko vihdoinkin saa tallennuksen päälle boxista sovelluksella? Todella turhauttavaa tallentaa verkkoon kun se laatu on mitä sattuu.


 • Paolon ohjeen mukaan tyhjensin välimuistin ja sammutin hubin.
  Resetoin vielä modeeminkin.
  Areena näkyy, mutta applikaatiot hidastelevat vieläkin.
 • Kokeile huviksesi langattomasti (vaihda 2.4/5G, jos mahdollista) tai langalla.
  Ja jos riittää kykyä, vaihda kiinteä ip-osoite laitteelle.
  Ite oon vetänyt rautatasonsuojauksenkin (firewall) täysin nolliin modeemista, koska en usko tunkeutujiin.
 • Ja kaiken päällä laitteessa on liioitellusti kymmeniä turhia sovelluksia pyörimässä - niitä voi harkinnan mukaan tai harkitsemattomasti ottaa pois käytöstä.
 • Mulla on ainakin ennen toiminut niin että kovalevylle tallennettavaa ohjelmaa on voinut alkaa katsomaan alusta vielä tallennuksen ollessa kesken. Nyt ei näköjään voi enää viimeisen päivityksen jälkeen. Onko tämä siis uuden version ominaisuus vai onko mulla vaan hubi jotenkin sekaisin?

 • Näinköhän on sarjassamme poistettu ominaisuus? Testasin yhdellä tallenteella ja mitään nappulaa tallenteen käynnistämiseen ei ollut. Sopii yleiseen kuvaan erittäin valitettavasti.
 • Aiemmin ainakin pääsi käynnistämään tallennuksessa olevan ohjelman sieltä Tulevat-valikosta. Nyt en ole kokeillut päivityksen jälkeen.
 • @DNA pettää aina - Pahoittelut jos viesti ei ollut tarpeeksi selkeä. Yritin nimenomaan sanoa että PCM toimii tällä hetkellä aina ja olemme parhaillaan tekemässä uudistusta joka jälkeen Auto toimii aina.

  @Martti - Laitetaan tuo tallenteen erillinen aloitus ja lopetusaika listalle. Aika tavalla sitä on toivottu. Päivityksen jälkeen suosittelen myös Hubin virtaresettiä eli virrat pois ja takaisin.

  @AS - Tämä on tunnettu bugi Netflix sovelluksessa. Tämä korjaantuu Android N päivityksen yhteydessä. Tämä usein ratkeaa myös "datan tyhjentämällä" Netflix sovelluksesta

  @Matias Tiihonen - Etätallennuksen tekeminen mobiilista lokaalille kovalevylle ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa. Sinänsä tämä kuulostaa yksinkertaiselta toimenpiteeltä mutta sen tekeminen niin että kokonaisuus aina toimii, ei ole kovin yksinkertaista. Tämä johtuu siitä että etätallentaminen käytännössä edellyttää että taustajärjestelmä tietää koko ajan mitä Hubi tekee ts. Hubin verkkoyhteys pitää olla päällä 24h ja se pitää olla luotettava. Tällöin Hubi ilmoittaa kaikki tallenteet verkkoon ja vastaavasti verkko ilmoittaa kaikki etätallennukset Hubille. Jos tulee konfliktitilanne (esim joku katsoo kotona Hubia mutta joku yrittää etänä tallentaa) niin molemmille käyttäjillä pitäisi kertoa konfliktista. mistä konflikti on tulossa ja miten se lopulta ratkaistaan. Lyhyesti sanottuna tämä edellyttää suurta muutosta sekä taustajärjestelmiin, Hubiin että mobiiliin ja tästä syystä asia ei ole tällä hetkellä listalla. Mutta toki myönnän, että tällainen olisi hieno ominaisuus!
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Voitko vastata Ville myös tuohon, että oletteko oikeasti tarkoituksella poistaneet mahdollisuuden aloittaa katsomaan ohjelmaa alusta silloin kun tallennus on vielä kesken? Tarkoittaa siis kovalevylle tallennettavaa ohjelmaa.
 • Tallentaminen olisi syytä mahdollistaa tehtäväksi myös täysin manuaalisesti.
 • @Tcomas - Tarkistan ja palaan asiaan. Kovalevyn käsittelyyn tehtiin aika tavalla muutoksia jotta saatiin luotettavuutta parannettua ja virheilmoituksia poistettua.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja