Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet / Kehitysideat

Tämän ketjun tarkoitus on jatkossa kertoa DNA TV -hubin tulevista firmware (Android-päivitys) sekä DNA TV sovelluspäivityksistä. Tiedot tulevista päivityksistä, sisällöistä ja ajankohdista lisätään siinä vaiheessa kun päivitysten tarkat ajankohdat ovat tiedossa.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.  

Tämän ensimmäisen viestin sisältöä muutetaan DNA:n / Ville Partasen toimesta. Ketjun loppuun lisätään aina tieto, että ensimmäistä viestiä on päivitetty.

Tätä ketjua on tarkoitus käyttää myös kehitysideoiden keräämiseen. Tällä tavalla asiakkaiden toiveet ja tulevat päivitystiedot löytyvät aina samasta ketjusta.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 25.6

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.26
Julkaisuajankohta: Kaikille hubille jaossa 28.6
Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:
 • Verkkotallennemahdollisuus lisätty ohjelmasivulle, infoikkunaan ja tabloid EPG (ok + alaspäin painaminen)
 • Kovalevytallennetta voi taas katsoa vaikka tallennus käynnissä
 • Ohjelmasivuja on uusittu aika tavalla jotta toimannillisuudet olisi mahdollisimman samat (infoteksti, aloita alusta, jatka katselua, tuhoa)
 • Kanavien vapaa järjestely omaan järjestykseen 
 • Kelausta voi nopeuttaa numeronapeilla. Jos syöttää esim 50 niin tallenne menee kohtaan 50% eli puoleenväliin. Jos syöttää 20 niin kohtaan 20% jne
 • Paljon pikkubugeja korjattu
 • Kovalevyn virheitä korjattu (esim Java virhe)
 • Videovuorkaamoon kupongit 
 • Lisätty virheilmoituksia verkkotallennekäsittelyyn (esim verkkolevy täynnä)
 • Tabloid EPG parempi vaihtuminen yön aikana
DNA TV -hubin tulevat ominaisuudet. Alla olevat tiedot päivitetty 25.6

Alla olevien asioiden kanssa työskennellään aktiivisesti mutta asioiden julkaisuun voi mennä useita kuukausia siitä kun tieto lisätään keskustelupalstalle. DNA ei sitoudu julkaisuajankohtaan ennenkuin siitä on olemassa täysi varmuus. Kehityksen edessä on mahdollista, että törmäämme teknisiin rajoitteisiin joiden takia kehistyön prioriteettejä pitää muuttaa. Alla olevien asioiden lisäksi saatamme tehdä töitä sellaisten asioiden parissa, joita emme voi kommenteida täällä julkisesti. Tavoitteena on kuitenkin olla mahdollisimman avoin seuraavien kuukausien osalta.

Seuraavien asioiden parissa tehdään parhaillaan työtä:
 • Jatkuvat tallennukset kovalevylle
 • Äänitasojen tasaus niin että televisio, ohjelmakirjastot sekä verkkotallenteet ovat samalla äänenvoimakkuudella
 • SF-Anytime videovuokraamon parannus (Esimerkiksi sarjat omissa kansioissa)
 • Monen verkkotallenteen poistaminen kerralla
 • HD kanavalta verkkotallenteen tekeminen (tekee sen nykyisellä käytössä olevalla laadulla)
 • Monikanavaäänituki ohjelmakirjastoille
 • Verkkotallenteisiin ABR:n eli nettiyhteyden nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu

DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 23.4

Nyt käytössä oleva versio:  Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.36

Päivitys sisälsi: Luotettavuutta parannettu, parantaa maksutelevisiokanavien toimivuutta

Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android N päivityksen kanssa. Julkaisuajankohta on toistaiseksi avoin. Android N:n tarkoitus on parantaa laitteen yleisestä luotettavuutta.

Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville PartanenDNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

Kommentit

 • Iltaa,

  Tänään on julkistu uusi DNA TV versio Hubille. Muutoksia kaksi:

  - Uuden Cmore sovelluksen integraatio (ensimmäisessä viestissä tarkempi kuvaus)

  - Pienenä viilauksena valikon siirtoa oikealle jolloin TV kuva ei leikkaa valikkoa mikäli TV kuvan asetus on niin että kuvasta leikautuu reunat pois

  EDIT: 16.3.2018 - Ketjua pilkottu osiin sivuston käytettävyyden parantamiseksi, arkistoidut kommentit löytyvät täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/arkisto-dna-tv-hubi-tulevat-paivitykset-ja-ominais/ / DNA Iiro
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Top, ymmärränkö oikein että Netflix ei toimi lainkaan?
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Jep, jep... Puoli vuotta on odotettu vikojen korjausta ja käytettävyyden päivitystä 2000 -luvulle ja tässä on taso mitä saadaan. Onneksi sopimuksen purku kuulema onnistuu paikallisen DNA -liikkeen kautta, vaikka asiakaspalvelun mukaan ”sopimuksen purkuun ei ole aihetta”... Odotellaas rauhassa, jos tuo joskus saadaan toimimaan ilman kiroilua ja hammastenkiristelyä ja hankin sitten moisen, jos se on järkevästi hinnoiteltu...
 • @ Ville Partanen

  Netflix toisto vika.
  Sellainen huomio tuli eteen : Kun nimikkeen toisto
  ikkunassa lukee Ultra HD 4K ja ääni 5.1 logo näkyy niin laite toistaa
  nimikkeen. Mutta kun jostain syystä ääni logo 5.1 puuttuu niin vika
  ilmoitus:  Virhekoodi tvq-pm-100 (5.2.5), johon liittyy seuraava ilmoitus:

  Emme voi toistaa tätä nimikettä tällä hetkellä. Yritä myöhemmin uudelleen tai
  valitse toinen nimike.

  Eli ei toista missään muodossa ko. nimikkeitä. Vain tavalliset HD nimikkeet toistaa ilman 5.1 logoa.

  Kun buuttaa laitteen niin se yleensä toimii 4K:na kun
  ei tee mitään ylimääräistä ennen netflixin käyttöä.
 • Tossa ceemore muutoksessa ei ole persereiänkään järkeä - kiva selailla elokuvia eri paikasta kuin Viasatin (Cirkuksen) ohjelmakirjastoa ja pakotettuna täysin kuppaseen epäloogiseen applikaatioon.
  Iossissa ohjelmakirjaston ulkoasu muutettu, mutta toimii DNA TV applikaation alla.
  Nettiselaimella taas kirjaudutaan suoraan ceemoren omalle saitille operaattoritunnuksilla (onko asiakkailta kysytty lupa tunnusten levittämiseen), joka on saatanan raskas ollut jo vuosia selaimella käytettäväksi - pelkkä idle tuuppaa prossatehot 20%, joka oli korkeintaan katseluun vaadittu taso aiemmin.
  Androidilla taas vaaditaan applikaatio.
  Mihin vittuun on jäänyt järki ja logiikka. Siis mitä vittua?
  Ekan kerran meni laite ihan täysin ympärijumiinsekasin. Ei saatana.
  Mulla ei muuta.
 • Voisiko joku DNA:lta kertoa kuinka pääsen hubilla katsomaan CMoren kirjastoa tällä uudella ohjelmistoversiolla? Se CMore on muuttunut joksikin mainokseksi, jossa kerrotaan, että rekisteröidy osoitteessa CMore.fi jne. Minullahan on CMoren kanavapaketti (elokuvat) ja nyt en näekään kirjastoa.
 • Onhan tämä nyt aivan uskomatonta maksavien asiakkaiden pompottelua.Teillä on sen verran suolaiset hinnat palveluilla,että luulisi niistä riittävän rahaa edes yhden ammattilaisen palkkaamiseen.
 • DNA:n kehitystyöstä on jo vuosien ajan vastannut Hermannin Pellekoulu.  Pellekoulun lopputyöt kevään myötä vasta valmistumassa..
 • Hei Lauri!

  C Moren ohjelmakirjasto sisältää päivityksen jälkeen koko C Moren oman palvelun tarjonnan. Puhelimelle, tablettiin tai DNA TV-hubille tarvitsee vain ladata C Moren sovellus DNA TV:n lisäksi ja käynnistää sitten ohjemakirjasto DNA TV:n kautta. Selaimessa palvelu toimii kuten ennenkin. Samalla myös DNA TV tarvitsee päivittää uusimpaan versioon.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Siis mistä se CMoren sovellus löytyy, Google Play -kaupastako?
  Koitin hakea sitä ja antoi nolla tulosta.
  Onko muut löytäneet?
 • Löytyi se minulla se cmore. Se ehdotti itse sen lataamista ja toimii ihan normaalisti ja sieltä löytyi kaikki sisältö. Ainoastaan cmore urheilupuoli ei näy koska sitä en ole tilannut. Asennuksen jälkeen vaati hubin boottaukseen (virrat pois) että alkoi toimimaan oikein. Muuten herjasi että videoita ei voi toistaa.
 • Siis onks tossa hommassa ny mitää järkee? Korjauksia ei tehdä/kuulu/näy mihinkään vikoihin, viilataan vaan jotain valikkoja, tekstejä ja integroidaan sovellukseen vaan lisää toimimattomia ominaisuuksia?

  Tällä tavoin kyllä itse varmistatte, että purkki kyykkää lopunkin ihan lähiaikoina ja porukalla loppuu kärsivällisyys odottaa noita ikinä saapumattomia korjauksia.

  Siis ihan aikusten oikeesti,  keksittykää ny PRK vaikka hetken aikaa pelkkiin korjauksiin. Aloittakaa vaikka ihan niistä ihan pienistä jutuista jos on homma noin vaikeeta!

  On kyllä ihan TÄYSIN 100% käsittämätöntä, että viimeisen pian 6kk aikana, ette ole saaneet miltei ainoatakaan täällä jo pitkään jankutettua vikaa korjattua?

  @VilleP vois aika pikana kertoo koska niitä korjauksia oikeesti tulee!!
  Nyt itsellä on kans enää pian päivien kyse, että hubilaatikko palaa myymälän tiskille netteineen päivineen ja se on goodbye DNATV forever! Ja tämä päätös ei tuu hetken mielijohteesta, olen kattellu ja kärsiny tästä pelleilystä miltei 7kk, joten tiedän mistä puhun!
 • Kiitos tuosta C More uudesta sisällöstä,mutta miksi se väittää minulle,ettei minulla ole katseluoikeutta vaikka olen maksanut ohjelmakirjastosta niin pitkään kuin se on ollut olemassa.
 • Edelliseen täydennyksenä.Kun avaan DNA tv:n jakäynnistän C Moren,kaikki toimii moitteettomasti.Sekin kyllä riittää,mutta ihmettelen silti,miksi sama ei onnistu TV:n kautta.Ikää on jo 68,joten voi tietysti vika olla omien korvien välissäkin.
 • Kun avaan siis PC:llä.
 • Hei Lars! Suosittelen tässä tapauksessa olemaan yhteydessä suoraan asiakaspalveluun https://www.dna.fi/yhteystiedot niin voimme selvittää tarkemmin miksi ohjelmakirjasto toimii muilla laitteilla normaalisti, mutta yksi laite väittää ettei tilaus olisi voimassa.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • C More ohjelmakirjasto EI TOIMI DNA TVn kautta (siis DNA TV nettiosoitteessa) selaimessa vaan ihan omalla paskalla saitillaan (MacOS) selaimessa.
  C Moren elokuvista ei näy mitään tietoja enää MacOSsissa eikä Androidilla. iOssilla voi vielä selailla, mutta katselu vaatii applikaation.
  Androidilla valittaessa avautuu C More applikaatio, josta ei ole paluuoptiota DNA TVhen.
  iOssillakin näyttää sittenkin vaativan C More applikaation.

  Idea, informointi, yhtenäisyys eri käyttötapojen välillä ja toteutus käytettävyyden kannalta vahva negatiivinen.

  Ilmeisesti mitään ulkoista palautetta ei oteta vastaan ja oma arviointikyky asiakkaan näkökulmaan täysi tuplanolla.

  On kyllä niin älyvapaata touhua, että pistää miettimään, mikä on tavoitteena.
 • Mistä se C More pitäisi löytyä? Ei löydy Google Play kaupasta.
  Voiko joku kertoa? Eikä siitä vanhasta kohdasta saa päivitettyä, josta se ennen aukesi hubissa. Sieltä löytyy vain 'Täysi kuvaus' ja screen shotteja tuotteesta.
 • Kirjoita cmore yhteen!
 • Ei toimi yhteen tai erikseen kirjoitettuna.
  Edelleen: pitäisikö sen olla Google Play -kaupassa?
  Netistä jos etsin CMorea Play kaupasta, niin kyllä löytyy.
  Hubilla ei.
  Missä vika?
 • Mulla löyty äskön kokeilin google play kaupasta hubilla ja käytössäkin on.
 • Ei löydy minullakaan jos kirjoittaa cmore tai c more. Toki ehdotti jo c:n jälkeen c morea, mutta olisiko vain siksi että se on jo asennettuna.
 • Hei,

  Cmore sovellus löytyy sovelluskaupasta sekä iOs, Android että AndroidTV laitteella. Tapoja on kaksi

  1) Menee sovelluskauppaan ja kirjoittaa hakusanaksi cmore

  2) Klikkaa Cmore ikonia DNA TV sovelluksesta jolloin DNA TV sovellukseen ilmestyy teksti "lataa cmore". Tästä kun klikkaa niin DNA TV ohjaa sovelluskauppaan lataamaan Cmore sovelluksen. Mikäli DNA TV sovelluksesta ja Cmore kohdasta ei voi klikata mitään niin DNA TV sovelluksessa lukee että sovellus pitää päivittää. Tällöin pitää käydä päivittämässä DNA TV sovellus Google Play kaupasta (tai Hubin tapauksessa DNA TV valikosta). Tämän jälkeen DNA TV sovellukseen kohdan Cmore alle tulee näkyviin  "Avaa Cmore" nappi. Tämä sitten ohjaa sovelluskauppaan.

  Sovelluskaupan käyttäminen vaatii että laitteelle on asennettu "sovelluskaupan tunnus" eli Androidissa pitää olla gmail-sähköposti tai ios laitteella pitää olla luonut itselleen apple-tunnus.

  Mikäli Cmore ei aukea lainkaan ts. sisältöä ei pääse selaamaan Cmore sovelluksessa niin kannattaa olla yhteydessä DNA asiakaspalveluun
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Paolo - DNA ei välitä sähköpostia Cmorelle vaan kirjautuminen tapahtuu aina DNA TV sovelluksen kautta. DNA TV sovellus siis hoitaa kirjautumisen jos/kun sinulla on meidän kautta tilattu Cmore palvelu.

  @Lars - Mikäli sinulla on Cmore sovellus esimerkiksi suoraan älytelevisiossa niin siinä et pääse katsomaan Cmore sisältöä. Tämä johtuu siitä että Cmoreen kirjautuminen tapahtuu DNA TV sovelluksen kautta. Koska DNA TV sovellus puuttuu äly tv:ä niin Cmoreen ei pääse.

  Kannattaa tuota uutta Cmorea kokeilla ennakkoluulottomasti. Sisällön määrä siellä on paljon paljon laajempi kuin vanhassa toteutuksessa.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitokset vinkeistä!
  Joku häikkä tuossa vaan on.
  Uusin softa on käytössä, mutta silti ei onnistu.
  Muita latauksia olen tehnyt kaupasta ja ne onnistuivat.
 • @TOP - Tämä Netflix vika on asia, jota DNA ei voi korjata. Vika ei kohdistu vain DNA:n Hubiin vaan vika on Google Play storesta löytyvässä Netflix sovelluksessa.

  Kyseessä on puhtaasti Netflixistä johtuva ongelma. Asia on eskaloitu Netflixille ja täällä DNA:lla kovasti odotetaan korjausta.

  Päivitän tätä tilannetta heti kunhan asia etenee.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Verkkotallusten katselu tökkii entistä enemmän, liekö syy eilisen päivityksen vaiko perjantaina saadun vaihtohubin.

  Verkkotallennuksia ei kehtaa enää katsoa lainkaan, kuva on aivan älyttömän kehnoa!! Ja tästä peritään vielä maksu!
 • Miten hubissa cmoren tekstitykset saa keskelle vasemmasta reunasta? aiemmin ei ollut cmore kirjastossa ongelmaa. tietokoneella toimii hyvin ja tekstitykset on keskellä......
 • Sainpahan asennettua CMoren, en kyllä tiedä kehtaanko kertoa mistä oli kiinni.
  Joku (siis joku) oli laittanut Google Play kauppaan lapsilukon, olikohan muistaakseni ikäraja 7 v. Tämän kun poisti, niin johan alkoi löytymään.
  Sikäli omituista, että CMoren asennus on ikärajan takana, siinä taisi olla joku info, että aikuisen kanssa saa katsoa. Ei varsinaista ikärajaa siis.
  Tämän jälkeen näytti, että Ruutu ja pari muutakin sovellusta lähti päivittymään.

  Tämä siis oppina myös muille. Jos haluaa päivittää ohjelmia, niin ikärajat pois.
 • Ja laitetaan vielä niitä kehitysideoita jatkeeksi:
  - Tallennukseen mahdollisuus laittaa lisäaika erikseen alkuun ja loppuun. Aivan turhaa laittaa lisäaikaa ennen tallennusta, mikä ohjelma nyt alkaisi ajallaan.
  - Tallennusten hallintaan enemmän ominaisuuksia. Mahdollisuus valita useampi tiedosto kerrallaan toistettavaksi tai poistettavaksi. Vähän kuten PC:llä pystyy tiedostoja käsittelemään.
  - Mahdollisuus tehdä omia kansioita tallenteille. Nimetä kansioita ja tiedostoja sekä siirtää niitä paikasta toiseen.
 • Ihan jokaista viestiä en jaksanut lukea... Täytyy vaan itsekin todeta, että bugeja löytyy, korjauksia tulee hitaasti. Laitettu ulos keskeneräinen tuote.

  Netflixissä on ongelma, että koko hubi jumiutuu täysin melkein päivittäin. Ei vastaa enää mihinkään. Hubi buuttaa itsensä muutaman minuutin kuluttua, jos jaksaa odotella. Nopeampi vaihtoehto on repiä virtajohto pois ja laittaa takaisin. Kaikki päivitykset on asennettu, välimuistit tyhjennetty, hubi palautettu tehdasasetuksiin ja ongelma ei poistu. Hubi on kytketty wlaniin. Ei ole mahdollisuutta kytkeä piuhalla, jos tätä ehdotetaan. Onko kellään samoja ongelmia tai kikkakolmosia, jolla saisi tän toimimaan? Seuraava vaihtoehto varmaan vaihtaa hubi...?
 • @Jasso

  Android asetukset -》sovellukset -》Dna TV-》poista päivitykset. Älä päivitä vaan kokeile perusversiolla, jos vaikuttaa mitään. Aina pääsee takaisin uuteen versioon.


 • @Jasso

  Hubin vaihto ei auta yhtään mitään. Viime viikolla vaihdoin hubin, täsmälleen samat viat uudessakin. Vaihdoin kun asiakastuesta väitettiin että jotain vikaa mistä olin heille valittanut, ei oltu dna:n teknisessä tuessa saatu toistettua. Pah, kun sain uuden boxin, osoittamani vika oli nopeasti toistettu.

  Hubi jumittuu täälläkin jatkuvasti, jo käynnistettäessä kuva saattaa välkkyä eikä tottele kaukosäädintä ei mitään - pakko repiä virtakaapeli seinästä ja uudelleen käynnistyskään ei aina pelaa. Jos meinaa maksukanavilta jotakin TV:stä tulevaa ohjelmaa katsoa, on paras aloittaa "hupilaatikon" lämmittely 20-30 minuuttia ennen ohjelman alkua..

  Puoli vuotta on nyt ooteltu luvattuja korjauksia, aivan turhaan - yhtään mitään raportoitua vikaa ei ole korjattu. Koko ajan tulee uutta vikaa kun hubiin tulee pyytämättä jotakin uusia puolivillaisa virityksiä jotka toimivat puolittain.

  "Sellainen TV kuin sinä haluat", tällaisella mainoslauseella DNA yhä myy hubia!!! Laitteesta ja palveluista peritään yhä täysi maksu vaikka tässä on puoli vuotta nähty että laite ei toimi, eikä palveluja voi käyttää!!

 • Pitääpä vielä kokeilla tuota päivitysten poistoa. Muistaakseni ongelma on ollut kuitenkin alusta asti. Eikä varmaan vaihtamalla parane... "Sellainen TV kuin sinä et halua!" Luulisi että tällaisten käyttäjäkokemusten perusteella dna:lla olisi rekrytoinnit käynnissä. Jopa Intiaan...
 • C More näyttää toimivan. Hienoa, että saatiin  käyttöön laajempi valikoima. *peukku*
  Aluksi leffa jumitti, mutta kun käynnisti hubin Androidia myöten (eli pitää pitkään käynnistyspainiketta pohjassa), sen jälkeen toimii.
 • Itsekkin tappelun kaukosäädin ym. ongelmien kanssa ja laitoin hubin kiinni kaukosäädettävän pistorasiaan, jotta saisi helposti virrat pois. Hämmästys oli suuri kun vielä käänsin hubin pistokkeen vielä 180 astetta eri suuntaan ja yhdistelmä korjasi kaikki nuo ongelmat kertaheitolla. Ei ole tarvinnut senjälkeen virtoja ottaa pakolla pois.
 • "Hämmästys oli suuri kun vielä käänsin hubin pistokkeen vielä 180 astetta eri suuntaan ja yhdistelmä korjasi kaikki nuo ongelmat"

  ​Hubissahan on oma hakkurivirtalähde.  Käsittämätöntä että sen käännöllä vika poistui. ​​​
 • Ihmetyttää!

  Olen ollut yhteydessä DNA myymälään,Dna asiakaspalveluun ja DNA vikapalveluun. Kun avaan Cmore kirjaston ja valitsen katsottavan elokuvan tai sarjan,minulle vastataan,että minulla ei ole katseluoikeutta sisältöön.Ongelmaa on yritetty korjata useamman "DNA-asiantuntijan kanssa sekä livenä että puhelimitse.Kaikki mahdolliset sirkustemput on tehty,Minun katseluoikeuteni on tarkistettu useamman ihmisen toimesta.Valtuutus on tehty uudelleen ja luvattiin,että eiliseen iltaan mennessä pelittää.Tunnen olevani umpikujassa.Maksan DNA:lle 160 euroa joka helvetin kuukausi.Olen nyt tullut siihen tulokseen,että hinta-laatusuhde ei ole ihan kohillaan,Annan vielä armon käydä oikeudesta.Saatte tasan 24 tuntia aikaa korjata tämä asia niin että saan katsella palvelua,josta olen maksanut.Jos ongelma ei ole ratkennut minua tyydyttävällä tavalla,irtisanon kaikki sopimukseni DNA:llta ja siirryn toisen operaattosin asiakkaaksi.Rikkinäisen hubin palautan ja jos palauttamisen oikeudesta syntyy kiistaa,vien asian oikeuden päätettäväksi.Todistajien hankkimisessa tuskin tulee ongelmia.
 • @Lars
  Sinullakin ilmeisesti useita kanavapaketteja?
  Jos on ollut pitkään ja tehty muutoksia matkalla, saattaa olla sama kuin meillä alussa hubin kanssa eli paketit menneet muutoksista ns. ”solmuun” - hubi ei silloin toimi kunnolla.
  Kysäisepä vielä, että vikapuoli katsoo paketit.
  Meillä on toiminut moitteetta siitä asti, kun ”latoivat” paketit uudelleen.
  Nimim. jo HTV-asiakkaana stadin kaapelissa
 • Kokeile Lars tietokoneella cmoren nettisivuille kirjautumista DNA TV:n tunnuksilla (Ellet ole jo kokeillut). Samaa katseluoikeuttomuutta valitti ensiksi Cmoren "puhelimen" android sovellus. Mutta rupesi toimimaan kun kirjauduin sisään tietokoneella ja/tai sovelluksella useita kertoja (en osaa sanoa mikä oli ratkaiseva juttu tässä säätämisessä).

  Tossa ohjeet jotka löytyy cmoren sivuilta:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-ja-c-more-emyw/ 

  Näyttää tässä keskustelussa olevan ongelmista (ja akuuteista sellaisista) keskustelua kuitenkin pääasiassa, mutta sitähän tossa vehkeessä riittää, joten kait niistä saa taas kirjoitella tähän.
 • Kiitokset kaikille jotka pyyteettömästi haluavat auttaa. Nähtävästi apua kyllä löytyy myös DNA:lta kun riittävän ponnekkaasti pyytää.Minun kohdallani asia korjautui siten,että vikapalvelun ammattilainen soitti ja tehtiin seuraavat toimenpiteet 1) Minun cmore pakettini peruttiin ja tehtiin uutena tilauksena, 2) Valtuutus tehtiin uudelleen. 3) palautettiin tehdasasetukset 4) asennettiin Cmore uudelleen. Nyt toimii sekä yelkussa että selaimella.
  Kiitos DNA:n väki,ette te ole niin huonoja kuin yleisesti annetaan ymmärtää.Erityiskiitos minua auttaneelle henkilölle,joka tämän asian ohessa antoi vinkin toisenkin ongelman korjaamiseen.
  Jatketaan rakentavaa kriittistä keskustelua ja jätetään asiaankuulumaton heittely vähemmälle.


 • Niinhän se metsä vastaa, kuin sinne huutaa. 😀
  Me olemme myös saaneet asiallista palvelua DNAlta, kun on ollut ongelmia - kuten hubin kanssa alussa oli. Joskus saattaa joutua hieman tiukentamaan äänensävyä, mutta varmasti parhaansa tekevät.
 • No ei täs ny mitää ylistyslaulua pidä ruveta kirjottaan, kyl vipat 7kk kertoo aika karua tekstiä hommien ja palvelun sujuvuudesta, vaikka täältä muutama ylistysjankuttaja löytyyki. Mutta onnea Lars jos homma rupes pelaan jonku ongelman osalta.
 • DNA TV Hubi ei näytä verkkotallenteita ollenkaan. (tämä ilmiö alkoi tänä aamuna) aiemmin ei ole ollut pivipalvelun kanssa ongelmia.
  puhelimen kautta castaus onnnistuu. netflix, areena ja youtube toimivat edelleenkin kuin vanha VR'n vessa konsanaan 😉 viimeisimmät versiot sekä hubissa että android puhelimessa.
  olen Kuopiossa 100M VDSL2+ (kaapeli kiinni hubissa piuhan kautta)
  missähän vika?
 • @Kai - Tänään aamulla on tehty asteen suurempi verkkotallennejärjestelmän päivitys. Päivityksen myötä tulemme jossakin välissä tarjoamaan muutamia uusia ominaisuuksia kuten ohjelman tallentaminen vaikka se onkin jo alkanut. Pahittelut että en aikautalua vielä uskalla luvata.

  Jos/kun verkkotallenteet eivät näy ollenkaan niin kannattaa kokeilla sammuttaa Hubi. Viimeisenä keinona ehkä kirjautua ulos ja takaisin sisälle DNA TV:ä.

  Tämän päivityksen pitäisi poistaa pari bugia: Verkkotallenteiden laatu ei saisi enää olla "luokattoman" huono ja ylipäätään verkkotallenteiden toimivuus tulisi olla paremmalla tasolla.

  @Lauri - Mikäli sinulla on kovalevy niin siihen voi lisätä tallenteiden alkuun sekä loppuun minuutteja. Tämä asetus löytyy DNA TV asetuksista (menu > asetukset). Mikäli "puskurit" laittaa päälle ja tekee paljon tallennuksia niin laitteen virittimet voivat loppua kesken.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen
  kiitos vastauksestasi. olen tehnyt jo nuo toimenpiteet. ei muutosta.
  onko sisään kirjautuminen muuttunut; nyt en tarvitse ilmoittaa pinkoodia niin kuin aiemmin?.

 • PIN koodia ei enään kysellä. Muutos tullut uusien päivitysten mukana.
 • @Sami kiitos tuosta tiedosta. 😀
  tässä lisätietoa niille jotka sitä osaa tulkita.
 • Lauri taisi tarkoittaa, että alkuun ja loppuun lisättävät minuutit pitäisi pystyä määräämään erikseen, eli esim. alkuun ei ollenkaan ja loppuun vaikka 5 min. Minusta myös tuo olisi hyvä. Yleensähän ohjelmat eivät ala juurikaan etuajassa, mutta loppu menee useinkin joitakin minuutteja pitkäksi.

  Mutta tuo virittimien loppuminenhan tekee koko toiminnon lähes käyttökelvottomaksi, kun ne virittimethän loppuu jo silloin, kun yrittää tallentaa kaksi peräkkäistä ohjelmaa samalta kanavalta, jos lisäaika on käytössä. Vai onkohan tuohon tullut jo jotain parannusta?
 • @Kai onko sinulla älypuhelinta jolla kokeilla tallenteita?

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Äsken yritin kännykällä katsoa tallenteitani ja ei siellä enään mitään ollut. Kaikki hävinneet.
 • @Ville Partanen
  minulla on tämä fyysisen laite (DNA TV Hub)
  myös Huawei P9 puhelin. siinä android versio 7.0. turvallisuustaso on sama kuin tässä; 1.12.2017.
  puhelimen kautta olen voinut teidän pilvestä castaamaan siitä lähtien kun ostin tämän Hubin (8.9.17) kaiken.
  sitä kautta toimii teidän palvelu niinkuin aiemminkin. mutta nyt ei teidän fyysisessä laitteessa.
 • @Ville Partanen
  Tarkoitin tosiaan sitä, että pitäisi pystyä laittamaan erikseen ne lisäajat ennen tallennusta ja tallennuksen jälkeen. Ei sillä ennen tallennusta olevalla lisäajalla mitään tee, tai jos tekee, niin äärimmäisen harvoin.

  Ja konehan ei saisi kaatua siihen, jos tallentaa peräkkäisiä ohjelmia ja niissä on lisäaikaa jokaisessa, vaan koneen pitäisi tämä ymmärtää.

  Tuli vielä yksi kehitysidea mieleen: Tallennuksen aikaa pitäisi pystyä myös manuaalisesti muokkaamaan. Sanotaan, että telkkarista tulee 3 peräkkäistä 5 min kestoista ohjelmaa putkeen (piirretyt lyhytpätkät esim.), niin nämä olisi hyvä saada tallennettua yhdeksi 15 min tallenteeksi. Ei tartteis isän olla vaihtamassa lapsien ohjelmia vähän väliä! 😀
  Tämä on kuitenkin lähes jokaisen digiboksin vakio-ominaisuuksia.
 • TV-hubi kovalevyllä..

  TV-hubi alkanut tänään valittamaan käynnistäessä:  
  "Kovalevy ei kiinni. Tarkista kytkennät"

  Ei korjaannu vaikka käyttää sammutettuna ja virtakaapeli irti seinästä ja kovalevyn liitosjohto irroitettuna.
  Vikailmoituksesta huolimatta kovalevytallenteita voi kuitenkin katsoa ja tehdä myös tallennuksia.
 • @DNA Ville Partanen

  Kerrot: "Verkkotallenteiden laatu ei saisi enää olla 'luokattoman' huono"

  Meillä taitaa olla hieman eri käsitys siitä mikä on luokattoman huonoa.  Tallennuksien tulisi olla samaa laatua kuin lähetystenkin. OLisi jo aika HD-tasoisten tallenteiden ja tilaäänien (Dolby 5.1) myös DNA:n verkkotallenteissa.

  Toki testannut tänään verkkotallenteita. Kuva ei enää pätki kuten vielä eilen (eilen tosi kehnoa). 
 • Täällä samaa vikaa kuin Ullalla, ilmoittaa käynnistyessään, että kovo ei kiinni, vaikka on ja kaikki pelaa.
  Tänään kävi myös CMoren osalta nyt sitten siten, että ei voinutkaan kirjautua DNA-tunnuksilla sisään kirjastoon. Noin viidennellä yrittämällä meni sisään.
 • @Lauri
  Saattaa olla kovovikakin. Mulla ei ilmoitusta tullut vanhalla hubilla. Vaihtui muutama päivä sitten huollossa uuteen ja voipi olla että en vain ole huomannut vikailmoitusta ennenkuin tänään.
 • @Ville Partanen yksi käytettävyystoive: tallennuksia katsottaessa voisi kansiossa valinta olla nauhoitteissa, vaikka siinä mitä on viimeksi katsonut. Nyt on aina ylänuolessa ja pitää sieltä aina muistaa painaa alaspäin johonkin ohjelmista. Hankalaa, jos katsoo useampaa ohjelmaa peräkkäin.
 • Voisko tämän ketjun jo laittaa päivityskieltoon ja avata uusi samaan tarkoitukseen?
  Alkaa olla jo raskas ja hidas avata näin tolkuttoman pitkä ketju..
 • @kysyn vaan
  Tämä on jo uusi ketju nimenomaan kehitysehdotuksille... keskustelu ei vaan pysy aiheessa, joten uuden ketjun aloittaminen ei valitettavasti muuta mitään. Koita kestää!
 • @sarzu, tarkoitin että on turhan raskas näin PITKÄ ketju esim. kännykällä avata ja lukea.
 • Ajattelin, että olisiko mahdollista tehdä sellaista valikkoa, jossa olisi lista ohjelmista, jotka on ollut tallennuksella. Ja jossa on päiväys mennyt ohi. Ei aina jaksa kattoa mitä on tulossa ja siksi samat leffat esimerkiksi tallentuvat uudelleen uusinnan tullessa televisiosta.

  Toinen on se, että tallennettu listaan vois tehdä jonkun pakkopäivitys napin. Nyt ei auta kuin tiputtaa puhelin tai tablettiversio tehtävähallinnan kautta alas, että saa listan ajantasalle. Tosin viimeisin päivitys ei auta siinäkään tapauksessa enää. Ainoastaan tv hubin ja netin kautta näkyy tallennukset. Luurin ja tabletin tallennus lista näkyy tyhjänä.
 • Onko kukaan muu huomannut tällaista ongelmaa, että ensimmäisen ohjelman tallennus kanavalta jossa ei ole lähetystä ympäri vuorokauden ei pääsääntöisesti onnistu? Eli kun esim. cmore juniori kanavalta tallentaa ajastamalla päivän ensimmäisen ohjelman, niin pääsääntöisesti tallenteessa näkyy pelkkää mustaa. Päivän toinen ohjelma kyllä tallentuu normaalisti.
 • @Teme, tarvii kokeilla.
  Epäonnistuneita tallennuksia kyllä on jatkuvasti, siis muita kuin päivän ensimmäisiä ohjelmia
 • Tallenteissa, sekä verkko- että kovalevytallenteissa pitäisi näkyä paljonko tilaa on jäljellä. Ruudun alaosassa tilaa. Siis ennemmin kuin megatavuina niin tunteina HD ja SD materiaalia.

  Tallenteissa yläosassa oleva idioottimainen jono kirjaimia on järjettömän hidas mihinkään hakemiseen. Vie . nykyisellään ainoastaan tilaa ruudulta. Tehkää erillinen hakutoiminto joka edes muistuttaa muiden vastaavien laitteiden hakutoimintoa. Rajauksena valittavissa onko haku ohjelman nimeen vai tekstiin ohjelmatiedoissa. Luokittelu olis poikaa: elokuva/sarja/dokumentti/urheilu jnejne..

  Samoin ohjelmahaku ohjelmaoppaaseen luokitteluineen.
 • Vaihtui tv-hubi kun vein "takuuhuoltoon" vikojen takia. Kysyin että toimiihan vanhat tallennukset. "Tottakai toimii.."

  Tänään havaitsin että ei voi enää katsoa vanhalla hubilla tehtyjä tallennuksia. Ainoastaan uudella hubilla tehdyt tallennukset näkyvät!! Voihan P. Tämä siis tapahtui niin että kokeilin kyllä uuden hubin saatuani että vanhalla tehdyt tallennukset toimivat. Olen nyt muutaman tallennuksen tehnyt uudella hubilla ja yhtäkkiä mikään vanhalla tehdyistä tallennuksista ei enää näy - tulee vain musta ruutu!!! Ei auta sähköttömänä käyttäminen!!!


 • @a-p,

  Oisko tuo uusin päivitys pilannu asian? Tämä vain aavistus asiasta.

  Vaan mitä sanoo asiasta @DNA Ville Partanen??
 • @A-P

  Onko kyseessä kovalevy tai verkkotallenteet
 • @Sami

  Jäi tarkentamatta.. Siis kyse on nimenomaan kovalevytallennuksista.

  Eihän verkkotallennuksia ole sidottu mitenkään mihinkään laitteeseen. Epäilyhän oli itsellä jo laitetta huoltoon viedessä että jollakin tavalla kovalevy ja tv-hubi on "naitettu" ja salaus ei enää avaudu kun tv-hubi vaihtuu. Minulle DNA myymälässä vannottiin ja vakuutettiin että tottakai kovalevytallennukset toimivat. Ihmettelivät että kuinka ne voisivat olla toimimatta - pitivät kyselyäni tyhmänä...
 • ...niin ja jäi mainitsematta sekin asia että kuten useilla muillakin, myös minulla nyt uuden tv-hubin kanssa valittaa käynnistettäessä että kovalevy ei olisi kiinni tai vastaavaa ja pyytää tarkistamaan kytkennät. Taitaa jotemkin liittyä samaan asiaan.
 • Itse selvittelin syksyllä mahdollisuutta siirtää/katsoa kovalevy tallenteita tietokoneella. Törmäsin parissakin paikassa tietoihin, että tuo kovo olisi vissiin salattu ihan piiritasolla ja ilmeisesti myös parittuu tallentavaan laitteeseen, eli tallenteita ei täten voisi käyttää missään muualla? No jos tässäkin olisi järki mukana, niin tuo katseluoikeus olisi liitetty vaikka käyttäjätunnuksen taakse, eli tällöin ei hubin vaihtokaan haittaisi tai jos tallennuksia siirtäisi vaikka isommalle ulkoiselle kovalevylle tai haluaisi käyttää hubissa useampaakin ulkoista levyä niin kaikki toimisi kunhan käyttäjä on kirjautuneena.
 • Minulla valittaa myös, että kovalevy ei ole kiinni ja tarkista kytkennät. Mutta minulla ei edes ole kovalevyä. Ei kuitenkaan haittaa käyttämistä. Sitten yksi kysymys! Miksi HUBilla en saa näkyviin YLE Areenaa ? Tietokoneella ja kännykkällä kyllä näkyy ja toimii.
 • @Vente

  Täällä aukeaa Areena tv-hubissa, mutta ei sillä tee mitään. Kuva pysähtyy ja tökkii 4-5 sekunnin välein koko ajan. Eli et jää mistään ainakaan paitsi.
 • Nyt kun vuorokausi vaihtui perjantain puolelle, klo on 00:03.. Ei enää näe kanavalistalla mitä ohjelmaa mm. Yle TV2 HD:lla on myöhemmin tänään. Tilanne korjaantuu klo 04:00 jälkeen jolloin ohjelmaoppaan vuorokausi vasta vaihtuu perjantaiksi.

  Ongelmasta on kerrottu moneen otteeseen DNA:lle mutta ei tätäkään ongelaa katsota aiheelliseksi korjata.
 • Siis onko tuo "kovalevy ei ole kiinni, tarkista kytkennät" nyt sitten vika vai ominaisuus kun mullakin viikon vanha hubi tuosta herjaa? Kovoa ei siis ole olemassa.
 • @ A-P
  onko edelleenkin näin ettei voi katsoa vanhoja kovotallenteita uudella hubillasi?
  itselläni menossa jo toinen kovo ja DNA:n teknisen tukipalvelun mukaan minun hubin ongelmiin on sanottu että pitäisi vaihtaa laite; olen ollut skeptinen. enkä ole toiminut näin. ja jos tuo pitää paikkaansa että saa sanoa "goodbye" entiselle tallenteilleni (n. 500Gt) niin alkaa kyllä ns. v-käyrä nousta kyllä todella korkealle. (viitaten siihen että minulla on jo takuuaikainen kovo vaihdettu).
  hommasin laitteet 8.9.17.
  mitä sanoo Ville Partanen?
  en todellakaan haluaisi tuollaista skenaariota.

 • Mielestäni on aiemmin todettu, että hub ja kovo linkitetty keskenään ja täten kovoa ei voi laittaa enää toiseen hubiin. Tämä ei ole kerrankin dna vika vaan syyttävä sormi osoittaa teostolle joka haluaa korvauksen kaikesta tallentamisesta. Näin olen itselleni ainakin uskotellut.
 • Onko muilla lakannut ruutu+ sovellus muistamasta, että mihin kohtaan ohjelman katselu on lopetettu? Minulla lakkasi noin kuukausi sitten ja ongelmaa ei korjannut edes hubin tehdasasetusten palautus ja ruutu-sovelluksen uudelleen asentaminen. Onkohan kyseessä hubin vai sovelluksen päivittymisestä johtuva ongelma?
 • @Tuomas
  näin itsekkin olen tuo asian funtsinut. looginen päätelmä.
  mutta kysymys on DNA:lle osoitettu; johtuen minunkin ilmoittamistani DNA TV hubin labiilisuudesta; eihän tämä voi olla totta?
 • @sarzu - hyvä idea tuo että muistaa missä tallenteessa ollut aiemmin. Tämä on asia jota on mietitty ja varmasti jossakin välissä tulossa, en kyllä uskalla aikatalua luvata. Tätä ennen pyritään katsomaan kuntoon "jatka katselua" ja niin että palkki näkyy aina kaikissa tilanteissa. Tämän avulla on helpompi nähdä mitä katsonut ja mitä ei.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Terppa - Kovaleyvy on sidottu kiinni rautatasolla tiettyyn fyysiseen laittteeseen eli Hubiin. Jos DNA:a saisimme valita niin emme tätä näin haluaisi. Olemme kuitenkin pakotettuja tekemään näin 4K sisältösopimusten / suojausvaatimusten takia. Tämä sama syy estää sen että laitteeseen ei voi liittää mitä tahansa kovalevyä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Teme - DNA ei voi vaikuttaa Ruutu sovelluksen sisällä tapahtuviin muutoksiin sillä Ruutu sovelluksen kehittää Sanomat. Siten asiasta kannattaa kysyä Ruudulta
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Vente - Areenan löytyy Google Play storesta kun hakee sanalla Areena. Googlen Play storen löydät kun painat kaukosäätimestä "koti"-nappia ja valitset Google Play.

  Kovalevyn ilmoitus tuntuu tällä hetkellä aiheuttavan aika tavalla päänvaivaa. Tarkoitus on viilata tuota seuraavassa päivityksessä.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen

  Nyt kun Ville on vastailupäällä, niin yksi kysymys sekaan. Voiko DNA tehdä mitään AndroidTV-alustan sovellusten liiketoistolle? Suurin osa (ellei kaikki) 50Hz kuvaa lähettävät AndroidTV-sovellukset nykivät todella ikävästi. Aivan kuin siellä olisi jokin sisäinen pakotus 60Hz moodiin jossain välissä vaikka videofeedi ja Hubin TV-liitännän asetus ovat molemmat 50Hz. Ajatuksia mistä voisi johtua?

  =)juha
 • Niin ja sellanen lisähuomio, että palstahan on jo täynnään pieniä ja isompiakin kehitys/viilaustoiveita ja niihin ny tunnutaan tarttuvan kii ja lisätään ominaisuuksia hubiin. Mutta voisitteko oikeesti tehdä jotain niitä korjauksia välillä, ennenkö lisätään yhtään ainoata lisäominaisuutta hubiin.. Eli misä niiden korjausten kanssa mennään? Kiitos
 • @Juha - Hyvä kysymys johon en uskalla antaa nyt vastausta. Oletus on 50Hz koska TV lähetykset ovat 50Hz. Tämä tosiaan johtaa "mikronykimiseen" monella muulla sovelluksella koska ne tehty oletuksena 60Hz virkitystaajuudelle ja muunnos 50Hz ei toimi täydellisesti.

  Tällä hetkellä Androidissa (DNA TV sovellus erikseen) kaikki fokus on saada Android N ulos sillä tätä kautta saadaan koko laitetta vakaammaksi ja luotettavammaksi. Lisäksi sovellusten yleinen toimivuus pitäisi parantua. Kunhan N:n toiminta saadaan varmistettua niin päästään testaamaan monia tällaisia pienempiä juttuja jotka pidemmän päälle pitää toki saada kuntoon.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Terppa - Tämä on vakaa ajatus vaikka tämän ajatuksen selkeä kertominen tällä forumilla ei ole ihan helppoa.

  Isossa kuvassa ajatus on kutakuinkin seuraava. Alla oleva lista ei missään nimessä ole kattava mutta varmaankin antaa aika hyvän käsityksen siitä mikä meitä tällä hetkellä työllistää. Alla olevat asiat voivat kuulostaa pieniltä mutta joidenkin asioiden vaatimat työmäärät ovat uskomattoman suuria....

  Asiat eivät ole prioriteettijärjestyksessä.

  - Android N kuntoon koska se yleisesti parantaa Androidia ja laitteen luotettavuutta

  - Verkkotallennepalvelu kuntoon. Pitää sisällään esim seuraavia asioita: Parempaa laatua, netin nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu, haamutallenteet pois, jatka katselua / etenemispalkki, aloita tallennus kesken ohjelman, jatkuvat tallennukset

  - Äänentasoerot kuntoon

  - Kovalevytallennetoiminallisuus kuntoon

  - Käyttöliittymäpuolella kanavien järjestely


  Kuluttajana varmasti joskus tulee olo, että täällä DNA:lla ollaan pää siellä jossain ja mitään ei tapahdu. Ja tottakai sitä itsekin turhautuu kun asiat eivät mene sillä nopeudella eteenpäin kuin itse haluaisi. Mutta kyllä täällä duunia ihan oikeasti tehdään. Tällä viikolla päivitettiin sekä Hubia että verkkotallennejärjestelmää. Tälläkin hetkellä testailen uutta softaversiosta joka yritetään saada ulos mahdollisimman pikaisesti.....
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitos Ville infosta, eli toivonkipinä elää vielä :). Hubia en vie palauttanu, kun olisi kyllä sille käyttöä monessakin asiassa, koska tuo vanhempi wbox3 ei niihin kykene. Pääasia, että vaan rupeaa toimimaan muillakin saroilla, kuin pelkkä tv puoli ja samoin noi tärkeät peruslisäykset/toiminnot, jotka digibokseissa aina on saadaan kuntoon pikaisesti.. .
 • @Ville Partanen

  ”Oletus on 50Hz koska TV lähetykset ovat 50Hz. Tämä tosiaan johtaa "mikronykimiseen" monella muulla sovelluksella koska ne tehty oletuksena 60Hz virkitystaajuudelle ja muunnos 50Hz ei toimi täydellisesti.”

  Tähän vielä yksi varmistus/oikaisu. Hubi on telkkarissa kiinni 50Hz-asetuksella ja tarkoitin nimenomaan AndroidTV-appeja, jotka lähettävät varmuudella 50 fps kuvaa. Silloinhan virkistystaajuusmuunnoksia ei pitäisi olla matkalla ja liiketoiston sulavaa. Kuitenkin esim. Viaplay ja Ruutu nykivät nopealla materiaalilla häiritsevästi ja Hubin käyttö AndroidTV-puolella on jäänyt minimiin.

  Vertailukohtana on AppleTV (4. gen sekä 4K), joilla liiketoisto on esimerkiksi Viaplay- ja Ruutu-sovelluksilla erinomaista. AndroidTV:lle lähetetään varmastikin eri videostriimiä kuin AppleTV:lle, mutta ei sen näin radikaalisti pitäisi liiketoistoon vaikuttaa.

  =)juha
 • Ohjelmatiedot puuttuu:

  Yle HD1
  Yle HD2
  MTV3 HD
  Yle Teema&Fem HD
  Sub HD
  Kutonen HD
  AVA HD
  Frii HD
  Nat Geo HD
  Nat Geo Wild HD
  Disney Junior
  Eurosport 1 HD
  C More 1 Sport HD
  C More 2 Sport HD
  Viasat Film Premiere HD
  Viasat Film Action HD
  Viasat Film Hits HD
  Viasat Explore HD
  Viasat Nature HD
  Viasat Film Family
  Viasat Ulrtra HD
  Viasat Hockey HD
  Viasat Sport HD
  Ruutu+ Dokkarit
  Ruutu+ Leffat ja Sarjat
  Ruutu+ Urheilu 3-8HD (ei lähetystä ei lue edes, kuten aiemmin AINA)

  Varmaan tähänkin on joku asiakkaan syy.

 • @paolo, siis mistä puuttuu??? Ei ainakaan täällä puutu tv-hubista ohjelmatietoja tällä hetkellä
 • Tällä hetkellä puuttuu Hubista, nyt:
  YLE 1 HD
  YLE 2 HD
  Teema/FEM HD
  DIsney Junior
  em. Viasatit
  em. Ruutu+
  ja varmaan muita kanavia, joita en käytä ollenkaan paketeista.
 • paolo häiriköi kuten tavallista!
  Miksi valehtelet?
  Kokeilehan käyttää virrat pois hupilaatikosta jos oikeasti muka ohjelmatiedot puuttuu. Onko ongelma "muka" kaapelin puolella vai iptv????

  Mulla ainakin näkyy ohjelmatiedot niinkuin pitää
 • Ei ole oikein, että hubia tulisi joutua uudelleen käynnistämään tai muita hokkuspokkus temppuja jotta toimisi. Tälläin laitteessa tai toimittajassa vika mikä pitää korjata​​​​

  Yhdellä toimiva ei auta jos toisella ei. kehityksen pitää mennä niitä tukien joilla ei toimi.
 • Tällä hetkellä ainoastaan BBC Earthilla ei ohjelmatietoja, kaikilla muilla on nyt. Tää sikäli "muka" ikävä ongelma, että vaikutttaa tallennuksiin, kun satunnaisesti lähetetään mitä tahansa tietoja eikä varsin voi silloin tehdä manuaalisesti tallennetta.
 • Kävikö kommentit liian kuumiksi, kun toista tuhatta viestiä on moderoitu pois ja samalla ulkoistetaan syytä laitteen toimimattomuudesta asiakkaan (korjaan kuluttajan) ymmärtämättömyyteen?
  Aika uskomatonta paskaa.
 • Ketjua on pilkottu osiin sivuton käytettävyyden parantamiseksi, arkistoidut kommentit löytyvät täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/arkisto-dna-tv-hubi-tulevat-paivitykset-ja-ominais/ 

  Ketju oli siis jo niin pitkä, ettei se käytettävyydeltään enää toiminut kovinkaan hyvin ja sen vuoksi päätimme arkistoida osan viesteistä. Ylläoleva tieto arkistoinnista löytyy tämän ketjun toisesta viestistä, jonne se lisättiin eilen.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Muutamaa ominaisuutta kaipailen tuohon Hubiin. 1.Kansiot tallennuksille ,sekä jatkuva tallennus. 2.Suosikkilistan tekomahdollisuus ja järjestely. 3.Ohjelmamuistutus. Nämä olivat wboxeissa ja ovat aika perusjuttuja.  Mosku
 • @DNA Ville Partanen

  Onko vielä mitään tietoa, kuinka kauan tuota verkkotallennepalvelun kuntoon saamista joudutaan odottelemaan?

  Tällä hetkellä tallenteita ei Hubilla tule katseltua lainkaan, koska verkkotallenteiden kuvanlaatu saa aikaan samanlaiset oireet kuin Twilight -elokuvien katselu = pakottaa käpertymään sikiöasentoon ja toivomaan tuskan pikaista päättymistä. 😀
 • Meillä ainakin verkkotallenteiden laatu on kuvan osalta huomattavasti parantunut aiemmasta.
  Ei tule enää katsoessa tuskan tunnetta.
  Äänen kanssa on edelleen haasteita eli mikäli unohtaa laittaa ääntä pienemmälle verkkotallenteiden katselun loputtua, on kyllä sydänkohtaus lähellä, kun palaa kanaviin - sen verran kovaa tulee ääni!
 • @SARTSU

  Verkkotallenteiden kuvanlaatu on edelleenkin ala-arvoista. Sen täytyy olla HD-laatuista ennenkuin se palvelee tarkoitustaan. Onhan se toki päivitysten myötä parantuntu mutta se lähtökohtahan on ollut luokaton!!

  Ääten kanssa on ongelmia kautta linjan. Saisi tulla ensimmäisenä kuntoon se HDMI-lähdön kautta "Bypass" kuntoon!!!
 • Ihmetyttää TV_hubin EPG:n tietojen alkuperä ja sisältö.

  Esim. nyt MTV3 HD:ssa menossa Aallonmurtaja-sarja. TV-hubin ohjelmatiedoissa lukee ainoastaan: "Aallonmurtaja (16) Aallonmurtaja", edes [OHJELMASIVULLE] ei tuo lisätietoja ohjelmasta.

  Kuitenkin vanhalla WboxHD2s-boxilla ohjelmatiedoissa näkyy: " Aallonmurtaja (16) 21:00 - 22:00
  Kausi 1, 7/10. Meri toimii itseään vastaan nähdäkseen videon, joka voi paljastaa syyllisen siskon katoamiselle. Sosiaalityöntekijä tapaa Aaltosten lapset ja vihainen Luke lupaa kertoa kaiken."


 • Ei liity suoraan hubiin, mutta noi HD kanavien (vähän riippuu kanavastakin) ohjelmatiedot tulee (antennikanaviin ainakin) pääasiassa jostain perseestä. Ihan samallailla näkyy Wbox 3:ssa nuo tiedot, MTV3 HD ei oikeastaan koskaan näytä juuri mitään tietoa ohjelmasta ja SD kanava taas huomattavasti tarkemmin (täysin samat tekstit kuin yllä Ullan viestissä.) joo ei voi varmaan DNA vaikuttaa EGP:n tietoihin, mutta voisiko vaikuttaa siihen mistä lähteestä ne tulee?

  Tallenne palvelua en viitsi edes käyttää, kun toisessa liittymässä se on ja välillä katsonut ja todennut ettei tuollaista kuraa (heikkoa SD tasoa) viitsi katella. Toisille voi kelvata, mutta sitten kuvanlaadulla ei ole sille ihmiselle mitään virkaa. Kovalevy tallennus onneksi toimii kuitenkin vielä vanhalla Wboxilla.
 • "Verkkotallenteiden kuvanlaatu on edelleenkin ala-arvoista. Sen täytyy olla HD-laatuista ennenkuin se palvelee tarkoitustaan. Onhan se toki päivitysten myötä parantuntu mutta se lähtökohtahan on ollut luokaton!!"

  Nimenomaan. Kuten täällä on aiemmin mainittu, jos ei paremmasta tiedä ja tyytyy sd laatuun tai sen alle niin toki mikäs ettei.
 • Kun vertaa TV-hupilaatikon käytettävyyttä Wboxiin, voittaa Wbox 100-0. Ei voi käsittää että kaikki se työ ja tekeminen millä on Wboxia kehitetty, on sitten heitetty roskiin kun hubilaatikkoa alettu kyhäämään.

  Wboxissa todella paljon hyvää, onneksi en sitä ole hävittänyt ja nykyisin useimmiten tuntuu että heitän ennemmin menemään hupilaatikon kuin tuon wboxin.
 • Juurikin tästä syystä oma hubi meni takaisin liikkeeseen. Oma käyttö on pääasiassa tv:n katselua (+kovalevytallennusta) ja Viaplay -tsiigailua. Älytv ja Wbox hoitaa tuon homman 100x luotettavammin, loogisemmin ja kätevämmin tällähetkellä.
 • Enpä tainnut missään kohtaa sanoa, että verkkotallennusten kuvan laatu tyydyttää, sanoin että se on parantunut entisestä... Olen jo aiemmik kirjoittanut, että on pakko käyttää verkkotallennusta, kun ei jatkuvaa saa kovalevytallenteisiin. Koittakaahan pysyä housuissanne. Otan vastaan kaikki parannukset, joita tulee ja jatkan odottaa, että ehkäpä jossain vaiheessa ääni ja kuva on oikeasti laadukasta.
  Voisihan sitä tietysti vaihtoehtoisesti paasata täällä, että mikään ei toimi ja kukaan ei tee mitään, mutta se ei ole minun tyyliäni. Ja kukin omalla tyylillään - vai kuinka.
 • Ei taas liity hubiin vaan tallennuksiin ylipäätään, mutta:

  Ei kait se tallennuksen kuvanlaatu ole millään lailla parantunut? Ainoa että korjasivat tuon ongelman, joka oli ilmeisesti vain hubilla, kun tuli väliaikaisesti täysin katselukelvotonta kuvaa. Se siis oli joku vika, joka kait korjattiin tuohon normaalisti huonoon kuvanlaatuun.

  HD tasoinen tallennusten kuvanlaatu voi olla ainakin antenniasiakkaille tulevaisuudessakin harvinaista, tuskin kanavia joita ei muutenkaan näe teräväpiirtona tulee tallennuksiin HD laatuiseksi.
 • @JJJN
  Tämä asiahan on ihan DNA:n päätettävissä.
  TV-kuvahan alkaa olla pääosin HD-laatuista muualla kuin antenniverkossa, siis myös nettipalveluissa. Toivottavasti mahdollisimman pian saadaan nauttia HD-kuvasta DNA-TV palvelussa myös verkkotallennusten osalta.


 • Pera, sepä siinä pelottaakin, kun se on DNA:n päätettävissä. Eihän IPTV:n kauttakaan saa samoja kanavia antenni ja kaapeli asiakas, joten joku rahan säästö taas kyseessä.

  Toivon minäkin HD tallenteita, mutta usko on jo nyt mennyt asiaan...
 • Sellainen huomio, että olen katsonut tänään vanhempia verkkotallenteita ja nyt illasta on melkein jokaisen alussa tullut ilmoitus ”tallennetta ei voi toistaa [OK]” - kun klikkaa ok:lla ilmoituksen, ohjelman kuitenkin pääsee katsomaan.
  Ilmoitus vaikuttaisi tulevan, jos heti aluksi alkaa kelaamaan suoraan ohjelman alkuun eli pois mainokset yms alusta.
 • Meille on tullut viimeisen päivityksen jälkeen ongelma: tallennetta kelatessa tulee usein virheilmoitus "tallennetta ei voi toistaa". Tällöin toisto pysähtyy ja katselu pitää aloittaa alusta. mitenkäs muilla on toiminut tuo sisään rakennettu Cromecaster? Meillä se on käytännössä käyttökelvoton, koska kuva nykii ja jumittelee. Telkkarissa kiinni oleva Cromecastern toimii ok.
 • Digi-tv lähetykset alkoivat 20 vuotta sitten. Digibokseja, digisovittimia on tehty siitä asti. DNA päätti unohtaa kaiken mitä opittu tuona aikana, päätti tehdä omannäköisensä digiboxin. Valitettavasti onnistui 100%:sti
 • Siis olenko kädetön, vai tuliko viimeisessä päivityksessä "uusi" ominaisuus, eli Viasatin kanavia ei voi TALLENTAA? Voi helvata, en muuta sano...
  Päivitys toi enemmän ongelmia kuin aiemmat yhteensä, mm. buuttaamaan joutuu likimain joka päivä :/

 • @MixuEspoo

  Täällä oli samaa ongelmaa verkkotallenteiden kanssa nyt viimeisen päivityksen jälkeen. Ja tuo sisäänrakennettu Chromecast on melko onneton varsinkin urheilua katsellessa.

  Tuli taas yksi viikonloppu taisteltua, kun yritin saada hubin viaplay sovellusta toimimaan sulavasti. Ilmeisesti kaikilla Android pohjaisilla toistimilla on ongelmaa tämän 50hz/60hz kikkailun kanssa. Esim. Viaplay ja Cmore suosittelevat käyttämään 50hz tilaa, mutta hubia ei siihen voi pakottaa. Ei edes sitä sisään rakennettua chromecastia. Normaalissa Chromecastissahan tämä suositellaan laittamaan päälle. Osassa bokseja ilmeisesti ongelman saa korjattua esim. play kaupasta löytyvällä TVHZ ohjelmalla. Minulla Hubissa se ei tarjoa kuin tuon 60hz vaihtoehoksi. Samaten muut diagnostiikkaohjelmat vihjaavat androidin olevan 60hz tilassa koko ajan. Tämä pitkälti selittää miksi hubin kautta viaplayta/ruutua ei saa rullaamaan niin kuin erillisellä chromecastilla.

  En osaa sanoa onko vika Googlen,DNA:n vai ohjelman tekijän korjattavissa. Lopputulos vaan on se että nykyisellään HUBi ei tarjoa ainakaan itselle merkittävää lisäarvoa normaali digiboksiin verrattuna. Toivoisin todella, että tähän ongelmaan löytyisi pian ratkaisu. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että ongelman syykin on varsin epäselvä.
 • Viikonloppu on nyt testailtu tätä uutta Hubia eikä tämä nyt niin onneton ole mitä foorumeilta olen saanut ymmärtää.
  Ensin kun päivitin kotiteatterivahvistimen ja HDMI-kaapelit niin kuva näkyy ja ääni kuuluu, enään tarvitsee päivittää televisio niin olen 4K aikakaudella 😀
  Tuohon Hubiin kun saisi sen kanavien järjestely mahdollisuuden ja vielä kun sen kaukosäädin ohjaisi kotiteatterivahvistimen ääntä niin olisipa loistava boxi.
 • Siis toi äänipuoli saisi kyllä tulla nopeesti kuntoon. 
  Aika mälsää kattoo tykillä ja kotiteatterilla sarjoja &  leffoja hiljasella ja surkealla stereo/mono sekamuoto äänellä. Ei ees 7ch stereo auta ku ääni tulee niin surkeena ja hiljaa pihalle. 🙁
 • Eniten odotan parannuksista sitä että alkanutta tallennusta voi alkaa katsomaan alusta jo kesken tallennuksen - ja tämä sekä verkko- että kovalevytallenteissa. Ja seuraavaksi sarjatallennusta kovalevylle
 • Sagemcom (Sagem) valmisti aikoinaan maksupäätteitä ja kortinlukijoita. Sen he hallitsivat, oli ranskanpojille tarpeeksi yksinkertainen laite. Sitten jotenkin keksivät alkaa tehdä viihde-elektroniikkaa ja verkkolaitteitakin, valitettavasti. Joskus vajaa kymmenen vuotta sitten sain käsiini Sagemin tekemän tallentavan digiboxin (Canal Digital). Olipaan järkyttävän kehno kapine, umpisurkea. Canal Digital vaihtoi käyttämänsä valmistajan/laitetoimittajan sen boxin jälkeen..

  Saa nähdä milloin DNA huomaa tehneensä huonon valinnan. Toivottavasti laitetoimittaja vaihtuu pikimmiten. Toki se suomalainen palikkapaja joka tekee tv-hupakkeeseen softaa, ei osaisi tehdä toimivaa softaa edes  Sagemin maksupäätteisiin
 • @Onkohan ennen ku joulupukki taas käy Kyllä kovalevytallennusta voi katsoa myös tallennuksen aikana.
 • Saisiko Hubiin saman ominaisuuden mikä on digiboxeissa.
  1. Yksittäisen ohjelman tallennusajan muokkaus.
  2. Tallennusajan alku- ja loppuajan määrittäminen erikseen.
 • @Juperix
  En minä ainakaan ole keksinyt, että miten saan aloitettua kovalevylle menevän tallenteen katselun alusta tallennuksen aikana. Tallenne ilmestyy kovalevytallenteiden kansioon vasta kun tallennus on jo lopetettu.

 • Teme!
  Katso sieltä tulossa TV:stä kansiosta.
 • @Teme
  Jep, pitää ensin vaihtaa alareunasta ”tulossa TV:stä” - sieltä löytyy tulevat ja käynnissä olevat tallenteet. Molempia voi poistaa, käynnissä olevia voi alkaa katsomaan kesken tallennuksen.

 • Mielenkiintoinen muuten se tulossa tv:sta näkymä. Tässä minulla ensi maanantaille 26.3. ajoitettu tallennus, tänään on 21.3.

  Kuten kuvasta näkyy, siinä lukee jo ”Tallennettu”, ”Katso” ja ”Poista tallenne”. Tämän lisäksi se on luettelossa tuplana. En ole aiemmin huomannut, olisko tullut viimeisen päivityksen jälkeen. Onnistuukohan tuon tallennus? Täytynee testata.

 • päivityksen jälkeen:

  - sammuttaminen ei riitä, pitää buutata joka kerta jos ei halua tuijottaa mustaa ruutua
  - ei tunnista kovalevyä, eli sillä saa heittää vesilintua
  - uusi vikailmoitus: videota ei voi toistaa! (dna-tv)
  - välillä jymähtää, kunnes itsekseen taas herää
  - tekninen tuki on vitsi! sieltä ei viikkoon ole otettu yhteyttä, vaikka vikailmoitus on tehty

 • Ei käynnisty valmiustilasta. Valo vaihtuu kun kaukosäätimesä yrittää käynnistää, muuta ei tapahdu. Ei edes sammu vaikka pitää pitkään kaukosäätimestä virtanappulaa pohjassa. Johtosulkeiset liki joka kerta kun yrittää käynnistää!!!!!
 • Ilmainen Ruutu Plus päättyy huomenna ja kun DNA pyytää Ruutu Plussasta vitosen enemmän kuin Alma Media, niin otinpa sen sieltä. Hämmästyksekseni liikkeessä oleva kiekko (siis jääkiekko) näkyykin vain yhtenä, kun Hubilla näkyi aina 3 kiekon nauha 😃 (Hz pielessä vai mikä lie syynä?)
  Käynpä palauttamassa tämän hubisurkeuden huomenna.

 • Itse odotan, että cmore julkaisee lg:lle oman ohjelman kuten samsungille. Tämäkin 5€ kuussa halvempi. Miksi dna luulee, että sillä niin hieno palvelu, että pitäisi maksaa enemmän.
 • Tässä vaiheessa koulutusta, olis kiva kun kovalevytallenteen sais poistettua AINA VARMASTI. Nyt pistin tallennukseen jälleen kerran yhden ja meinasin perua sen, mutta ei onnistu. Tulevissa on samaa kaksi kappaletta, joista toisen saa poistettua sitä kautta ja toista ei. Suoraan ohjelmastripistä yritettynä, ilmoittaa ettei poistaminen onnistu, yritä myöhemmin uudelleen. Ei jumalauta. Joutuu nääs välillä pelailemaan verkkotallenteiden ja kovalevytallenteiden välillä, kun osaa ei saa verkkotallennettua ja kaikkea ei viittis paskalla kuvalla kattoa sekä samaan aikaan ei voi tehdä muuta, jos tekee virhetallenteen ja haluaiskin tallentaa muualta, josta ei voi tehdä verkkotallennetta. Aivan maagisen mahtavaa.
 • Ja luonnollisesti mitään ei tallennu...
 • Kuten tuossa ylempänä kirjoitinkin, niin minulla tulee myös osa tulevista kovalevytallenteista tuplana, ja toisen poistaminen ei onnistu normaalilla tavalla. Kun käynnistin hubin uudelleen (siis se pidempi painallus ja ok:n valinta), niin tuo toinenkin tuleva tallennus oli poistunut.
  Sitten laitoin saman ohjelman uudelleen tallennukselle ja jälleen on tuplana tulossa tv:sta näkymässä.

  Lisäksi tuo omituisuus, josta laitoin kuvan tuohon edelliseen postaukseeni. Hubi väittää, että 26.3. tuleva The Walking Dead on jo tallennettu.
 • @olli, @paolo, @hölmö & kumpparit..
  Tällaisesta laatikosta ja toimimattomista palveluista pitää maksaa täysi hinta. DNA minulle hyvittänyt kertaalleen peräti 7€ ja kertonut että ei enempää tule hyvittämäänkään. Onhan se "tosi hyvin" puolen vuoden kärsimyksestä, kivusta ja särystä...
 • hupilaatikoksi joku ketjussa aikasemmin nimitti boksia, oikeampi ois matolaatikko.
 • Pari juttua Netflixistä:

  - TV-kanavien äänen ei tarvitsisi kuulua taustalla, kun katsoo Netflixiä, vaikkakin siitä joskus syntyy huvittavia tilanteita. Tuota tapahtuu, jos ensin on joku tv-kanava näkyvissä ja sitten vasemman reunan valikon kautta aletaan katsomaan netfixiä.

  - Netflixin ei välttämättä tarvitsisi olla TV-kavavien seassa siinä ruudun alalaidan kanavalistassa. Olisi kiva jos sen voisi valita näkyviin tai pois rastittamalla samaan tapaan kuin TV-kanavatkin. Tosin nyt se vielä tarvitaan senkin takia, kun se toimii edellä mainitun ääniongelman workaroundina. Eli kun käynnistää netflixin siitä kanavalistasta, häiriöääniä ei ole tullut.
 • Kuulin aikanaan DNAlta, että on Netflixin vaatimus, että näkyy kanavalistalla.
 • @elmeri
  "hupilaatikoksi joku ketjussa aikasemmin nimitti boksia, oikeampi ois matolaatikko."

  Tämä on syvä loukkaus laatikon matoja ja heidän majapaikkaansa kohtaan. Tämä ei jää tähän.
  =)

 • Toivon todella että DNA TV hubin toimintavarmuus parantuu tuon tulevan Android Nougatin myötä. ainakin sitä odotan kuin lehmät kevättä 😉
  taas meni harakoille se mitä oikeasti halusin kovolle (Great Gatsby).
  se oli että viidestä yksi epäonnistui. menneellä viikolla "paras tulos" on ollut että viidestä yksi onnistuu. ;(
  onko tähän oikeasti tulossa parannusta? alkaa olemaan jo kärsivällisyyden rajoilla.

 • Johan pomppas. VOI HELVETTI! Mullaki suuri osa verkkotallennetuista leffoista heittää ny koko ajan. "VIDEOTA EI VOI TOISTAA" Eli jumalaton määrä vanhoja tallennuksia pilalla??? Nyt saa pian sit ruveta kuuluun aikas mojovaa hyvitystä jos vanhat tallenteetki on katsomiskelvottomia... Voi PRK! Joitain voi katsoa, mikäli ei koske kertaakaan kelaus/tmv. nappeihin. Eli pakko katsoa yhteen pötköön???? Kyllä on pilalla ny lopunki koko PALVELU!!!
 • Tuli tuota samaa ilmoitusta täälläkin vanhemmissa tallenteissa, mutta kun avasi  uudelleen ohjelman lähti toistamaan ja sai katsottua kaikki tallenteet.
 • No eipä kyllä. Toimii jonki aikaa ja sit taas katkeilee. Samoin kelauksista katkee. Monta kertaa saa videon laittaa päälle et alkaa toimiin ja sehän täs potuttaaki ku ei ees muista kohtaa mihin jäi, kun katkee about 2-3 kertaa leffan aikana... :((((
 • Kun mun hupiboxi kävi huollossa, se vaihtui uuteen ja ei ainakaan yhtään parempi laitos ole tämä uusi. Jatkuvasti ihan uutta omituisuutta selviää uudesta laatikosta. Tänään pätkinyt koko iltapäivän, kuva menee mustaksi minuutin välein. Alkoi sitten yhtäkkiä mennä mustaksi 10-15 sekunnin välein. Käytin virtoja pois ja boxi käyntiin. Mustaksi ei enää menny ruutu vaan ihme vähdyksiä alkoi tulla ruutuun. Nyt on boxi ilman virtoja "lepäämässä". Pakko vain katsella TV:stä pelkästään ilmaiskanavia kun harmilaatikko ei suostu toimimaan kunnolla.
 • Täällä tänään erinäisten uudelleenkäynnistelyjen jälkeen katosivat kaikki maksukanavat, ts. ilmestyi lukon kuva kaikkiin tilaamiini, maksamiini maksukanaviin.. Kesti puolisen tuntia ennenkuin maksukanavia sai luvan kanssa katsoa.
 • MIkä juttu?

  Vaikka laite on päällä koko ajan, satunnaisen säännöllisesti päivittäin tulee ruutu "tervetuloa DNA TV elämyksiin" (tjsp) ja kaikki iptv-kanavat menevät valituiksi joka kerta?
 • Koskahan tämä pelleily loppuu. Pyyhin jo pölyt wboxista ja odotan vaan milloin voin ottaa sen takaisin käyttöön ilman lisäkustannuksia.
 • Ja taas hupilaitteen ohjelmatiedot päin peetä.
  Ruutu+ Urheilu -kanavilla "Ei lähetystä"

  Jotenkin siellä vain pitäisi olla Liigan Playoffsit menossa.
  Ei onnistu tallennukset kovalevylle!!!!!
 • Mitä helvettiä neljästä pelistä vain Saipa - TPS näkyy. Eihän tässä ole enää mitään järkeä.
 • Ruutu+ Urheilu kanavien ohjelmatiedot puuttuvat kaikilta kanavilta paitsi Ruutu+ urheilu 2 kanavalta. Vika ilmenee DNA TV -sovelluksella, selainversiolla ja hubilla. Vika on parhaillaan selvityksessä ja pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian. Pahoittelut aiheutuvasta häiriöstä!
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Ja ilmenee myös DNATV äpissä...
 • Mitenkähän saisi hub:lla ohjelman muistutuksen? Edellisessä dna:n boxissa ohjelman muistutus toimi todella hyvin. Nyt vaik tulee ohjelman kohdalla vaihda kanavalle... jos ohjelma alkaa parin tunnin kuluttua se ei hirveästi auta.
 • @Sini Ei vielä mitenkään. Mutta toivottu on.
 • @DNA Hanna

  Mitä näitä kannattaa jälkikäteen korjailla? Homma on jo pilattu!!!

  Ohjelmatiedot pitää olla kunnossa ennenkuin ohjelmat alkaa, edes päivän etukäteen jotta voisi ajastaa tallennuksia.

  Ihme touhua!!!!
 • Kehitystoiveita tallennukseen liittyen:

  - Ohjelmatietohäiriöiden (tai jostain muusta syystä puuttuvien tietojen) varalta olisi hyvä, jos olisi mahdollisuus laittaa tallennus manuaalisesti halutulta kanavalta haluttuna aikana, olipa ohjelmatietoja saatavilla tai ei. Ihan niin kuin vanhaan aikaan videonauhurilla.

  - Tallennusten muokkaus, eli että esim. tallennuksen aloitus/lopetusaikaa voisi muuttaa, olisi hyvä jos on tulossa vaikkapa useampi jakso jotain sarjaa ja haluaa ne yhteen tallenteeseen. Riittävän vapaasti toteutettuna tämä voisi kattaa myös tuon edellisen kohdan. Lisäksi "pikatoimintona" ajan lisäys meneillään olevan nauhoituksen loppuun.

  - Toistuvien tallenteiden määrittely, mielellään erilaisilla ehdoilla, kuten vaikka tietty ohjelma tiettyinä viikonpäivinä, mutta ei kaikkina, jolloin voisi jättää esim. viikonloppu-uusinnat tallentamatta turhaan uudelleen.

  - Ohjelmien haku ohjelmatiedoista, edes ohjelman nimien perusteella, mielellään muillakin hakuehdoilla. Ja tietysti sitten hakutuloksena saatujen ohjelmien valikointi tallennukseen jotenkin kätevällä tavalla.

  - Saakos hubilla jo meneillään olevan ohjelman tallennuksen time shift -puskurin alusta asti? Eli jos on katsonut ohjelmaa jonkin aikaa ja huomaa, että onpa kiva ohjelma ja haluaa tallentaa sen, niin pääseekö "kelaamaan" taakse päin ja tallentamaan sieltä senkin osan, jonka oli jo katsonut? Jos ei niin tästä lisätoivomus.

  - Verkkotallennukseenhan olisi kai mahdollista saada meneillään olevan ohjelman tallennus myös alusta asti? Siis vaikka ei olisikaan katsonut alusta asti. Kyllä se data siellä jossain kuitenkin on saatavilla. Tämä olisi jo jotain, mihin parikymmentä vuotta vanha Humaxikaan ei kyennyt (muut aikalailla ko. laitteesta tuttuja).
 • Ei kannata näköjään valittaa.Tänään tuli lukot päälle kaikille lätkäkanaville!
 • Piti tulla viimisesä päivityksesä vain CMORE appi ja menujen sisennys. Mistä uudet viat sitten on ilmestyneet? Verkkotallenteiden katselu mennyt mahdottomaksi. "Videota ei voida toistaa" tai mikähän se ilmoitus mikä tulee tämän tästä. Täytty näköjään perua koko päivitys!!!!!
 • Dna teki muutoksia verkkotallennusjärjestelmään ja siitä nämä ongelmat johtuvat. Eivät hubin päivityksestä.
 • Näinhän se menee eli kun DNA vian korjaa, saadaan ainakin tuplaten uusia vikoja. Kannattaisi edes yrittää testata kokonaisuus ei pelkästään sitä pikkuhiplausta millä joku pikkuvirhe on korjattu.

  Kunhan päästään joskus niiden oikeiden vikojen kimppuun.
  Hommatkaa lisäresursseja vikojen korjaukseen. On epäluotettavin digiboxi ikinä tämä mieliharmi kupilaatikko.
 • Saiskos hupalaatikkoon toimivan kelauksen? Siis ihan kuvallisen kelauksen.. Ja vaikka erikseen värinappuloihin
  [pun] 5 min taakse [vihr] 1 min taakse
  [kelt] 1 min eteen [sin] 5 min eteen

  Tai vaikka nuo värinappulakelaukset itse asetettaviksi.

  Ja siis toimiviksi verkko- ja kovalevytallenteissa
  SEKÄ ajansiirrossa, siis livelähetystä kelatessa.
 • Mikä on syynä tähän viimeisen parin viikon aikana ilmestyneeseen "videota ei voi toistaa"? Todella rasittavaa kun ohjelma katkeaa kesken toistamisen ja saa maaaaaailman hitaimmalla kelauksella etsiä uudestaan sen kohdan mihin katkesi. Ja silloin saattaa toisto päättyä uudestaan. Ja joskus kun kelaa mainoskatkojen yli niin taas se sama teksti tulee näyttöön.

  Viimeistään siinä vaiheessa tekee mieli vähintään heittää kaukosäädin seinään kun kelailee kolmen tunnin leffaa loppupuolelle jo neljättä kertaa. P**KELE!
 • Joo. Kyllä on sen verran surkuhupaisaa tän hubin käyttö, että kaikilta hubin omistajilta saisi maksut ainakin puolittaa. Sen verran paska vehje tää on!
 • DNA asiakaspalveluun olin tänään yhteyksissä. Sieltä kerrottiin että TV-hubiin tulossa uusi päivitys ensi viikolla. Ei kerrottu tarkempaa ajankohtaa eikä sisältöä. Toivottavasti @Ville Partanen asiasta piankin kertoo tarkempaa tietoa..
 • Taas tänään alkoi hupalaatikon katsominen kaapelisulkeisilla. Hupi ei valmiustilasta kunnolla käynnistynyt useista yrityksistä huolimatta. Pelkkä musta ruutu ilmestyi.

  Kaapelit irti ja takaisin ja vot hupalaatikko toimii. Aika turha kampe kaukosäätimessä tuo virtanappula ku laitteen saa varmimmin henkiin vain irrotittamalla virtakaapeli.
 • @Jupe
  Näinpä. Nyt pitää pojanviikaria juoksuttaa repimään töpseli seinästä... Eli menty hupalaatikon kans tästäkin ajassa takasinpäin..
 • Tätä voi kokeilla mustan ruudun kanssa. Android mökkiä painetaan ja listalta valitaan DNATv appi, joka on melkein ekana.
 • Toisinaan hubissa ei tapahu muuta kuin vaihtuu väri ledissä kun yrittää sen "käynnistää", siis ei tule mitään signaalia TV:een asti. Ja sitten ei toisena kertana edes sitä. Onhan vehje tämä laatikko, ei tällaista saa olla missään myytävänä tai hankittavana!! Kovasti DNA tuotettaan mainostaa, sääliksi käy niitä jotka erehtyy hankkimaan.
 • @Pera Raumalta

  Hubin käyttäytymistä sähköongelmien kanssa. Käännä pistoke ensiksi toistenpäin ja virransäästöt pois päältä hubista.
 • @sami
  Enpä ole huomannut mitään eroa pistokkeen käännöllä, se hubi käynnistyy ihan sama miten päin pistokkeen laittaa seinään. Nuo on höpöjuttuja, vielä suurempaa höpöä kuin DNA:n asiakaspalvelu  kertoo.
 • Ihmetyttää tuo kanavalistan toiminta. Ja ylipäänsä vuorokauden vaihtuminen klo 04:00. Klo 00:00-04:00 kanavalista ei vain toimi

 • " päivityksen jälkeen:
  - sammuttaminen ei riitä, pitää buutata joka kerta jos ei halua tuijottaa mustaa ruutua
  - ei tunnista kovalevyä, eli sillä saa heittää vesilintua
  - uusi vikailmoitus: videota ei voi toistaa! (dna-tv)
  - välillä jymähtää, kunnes itsekseen taas herää
  - tekninen tuki on vitsi! sieltä ei viikkoon ole otettu yhteyttä, vaikka vikailmoitus on tehty "


  Kun olin ilmoittanut, että haluan palauttaa laitteen toimimattomana, kerrottiin, että tekninen tuki ottaa minuun yhteyttä, ja heillä on oikeus purkaa kauppa. Aikaa kului, ja sitten tuli soitto. Kaveri antoi ymmärtää olevansa teknisestä tuesta, ja alkoi selittämään, että kaikki luettelemani viat ovat tiedossa ja korjauksia on tulossa. Jokaisen kertomani vian jälkeen hän esitti tuon saman laulun. Oli perin merkillinen puhelu. Puhelun lopussa vaadin edelleen kaupan purkua, ja minut jätettiin siihen uskoon, että homma on selvä. Kaveri sanoi, että ASPA on minuun yhteydessä ja hoitaa homman??

  No taas aikaa kului, ja tänään soitin ja kyselin että mikä on homman nimi? Tuo edellinen soittaja olikin kuulema ASPA:n henkilö eli ei teknisestä tuesta?? Eli ASPA soitti minulle (t.tuen sijasta) pelkästään saadakseen minut perumaan kaupan purun jaaritellen tyhjää tulevista korjauksista ym. Tekninen tuki ei tosiasiassa ollut minun tikettiäni käsitellyt kahden viikon aikana lainkaan. No vaadin että ASPA ottaa yhteyden t.tukeen puheluni aikana ja selvittää homman.  Niin hän tekikin, ja sai ohjeeksi kehoittaa minut toimittamaan hubi huoltoon. Siinä on kuulema vikaa 😃 En tiennyt itkeäkö vaiko nauraa... Eli kaikkien näitten monien puheluitten jälkeen, tekninen tuki teki ASPAN lyhyen puhelun perusteella päätöksen hubini olevan teknisesti viallisen. Kaikki nuo aiemman puhelun aikaiset "ongelmat ovat tiedossa ja korjauksia on tulossa" jutut unohdettiin, ja hubini olikin rikki!!

  Mainittakoon vielä, että aiemmin erääseen puheluuni vastasi, jostain syystä, hlö jolla oli pääsy suoraan tekniseen dataan koskien puheluongelmiani, ja kun hänelle mainitsin hubiongelmat, niin hän naureskeli, ja totesi sen olevan heille todellinen ongelmalaite.

  Olin jo aiemmin ehtinyt hommaamaan kaapelikortin ja maksetut kanavat piti siirtää näkymään sinne, sekä pakannut hubin palautusta varten. No eiväthän ne kanavat olleetkaan sitten kaikki kaapelikortilla näkyvissä, ja sitäkin soppaa selviteltiin pitkään, mutta ongelma jäi eli ei toimi sekään!

  Vaikka tämä onkin hupipalsta, niin kerrottakoon, että minun puhelinliittymäni on sekoillut syksystä asti, useilla eri puhelimilla, niin ei sitäkään ole saatu korjattua. Operaattorin vaihto on edessä. Taloyhtiössä on DNA:n kaapeli ja valokuitu, joten niiltä osin olen naimisissa, harmi kyllä.

  Kaikista puheluista on kellonajat selvillä, ja heillä on nauhoitteet niistä. Vaikka olen vaatinut heitä kuuntelemaan nauhoilta heidän ristiriitaiset vastauksensa, ja että joku ottaisi oikeasti vastuun tästä sopasta, niin ei onnistu. Ei ketään kiinnosta.

  Päivänselvää on, että ASPA ja tekninen tuki on ohjeistettu olemaan suostumatta kaupan purkuun ja vetkuttelemaan asiakas pyörryksiin kaikenmaailman lupauksilla ja ympäripyöreillä selityksillä. Lisäksi kävin DNAn myymälässä toiveissa saada asiaan vauhtia, mutta se osoittautui täysin turhaksi reissuksi. Siellä asioihin vaikuttamisvaltuudet ovat pyöreä nolla.

  Jos tämä poistetaan täältä, niin laitan uudelleen. Jaan tämän myös sosiaaliseen mediaan, ja harkitsen muitakin yhteydenottoja.

  DNA:lla ei ainakaan asiakas ole kuningas.

 • @Hölmö

  Kokeile tiputtaa vanhempaan versioon.

  Android mökki -》Asetukset -》Sovellukset -》DNATV -》 poista päivitykset. Sitten avaa ja älä päivitä kun ilmoitus tulee. Aina pääsen takaisin kun vaan vastaan ilmoitukseen, että päivitä.
 • @Hölmö

  Voit myös kokeilla mustan ruudun kanssa.

  Android mökki ja klikkaat sitä DNATV apin ikonia.
 • @sami
  Mulle riittää puolen vuoden betatestailut. Kysehän ei ole vain viimeisimmän päivityksen tuomista ongelmista, vaan epäonnistuneesta kokonaisuudesta.
  Asiasta kukkaruukkuun, kun nyt katselee älytelkusta ja eri applikaatioista ohjelmia, huomaa totisesti hubin kuvan laadun surkeuden. Paljon pitää virrata vettä Tammerkoskesta, että palaisin takaisin hubin käyttäjäksi.
 • Onko joku kokeillu katsoa DNA extra-kanavaa TV-huballa?
  Onkohan kanavalla joku tarkoitus? Ainakaan ei anna kovin hyvää kuvaa DNA-palvelujen toiminnasta.. naurettavaa.
 • Siis kanava 629.
 • vai ohjelmaa..
  Joku selänteen haastattelu pyörii uudelleen ja uudelleen. pätkii kuva lahjakkaasti ainakin tv-hubilla.
 • Mee ny töllö hukkaan.. Pysyit hetken jo pois puolustelemasta ja sua EI KAIVATTU!

  Siis hubissahan pätkii miltei kaikki jollain lailla. Toivon mukaan se ilmeisesti ensi viikolla tuleva päivitys korjaa todella monta asiaa, muuten kyllä loppuu tää jo noin 10kk kärsivällisyys! PRK!
 • Töllö voi sitten valaista minuakin idioottia miten saa tuon ilmeisesti muitakin androidtv laitteita vaivaavan 50hz/60hz ongelman ratkaistua niin saisi urheilut cmoren ja viaplayn sovelluksilla rullaamaan yhtä sujuvasti kun chromecastilla.
 • Aika törkeää kielenkäyttöä DNA:n asiakaspalvelusta. Sain yhteydenoton tänään sähköpostiin:

  "kiitos viestistä.
  Huomasin että oletkin ollut kohtuuttoman tiiviisti yhteydessä Hubi-laitteen ongelmista."

  Aikamoista kielenkäyttöä.. Eikö heille saa viestejäkään enää laittaa? "Kohtuuttoman tiiviisti"????
 • Kaikilla ongelmilla on jokin yhteys:
  - iOs applikaatio ei toimi
  - Android applikaatio ei toimi
  - Viasat ohjelmakirjasto ei toimi selaimella
  - C Moren toiminnassa voi olla ongelmia
  - Hubissa on äärettömästi virheitä ja toimimattomuuksia riippuen käyttäjästä
  - päivityksissä on poikkeuksetta ongelmia kaikilla alustoilla. Aina.
  Yhteenkään ongelmaan ei uskota aluksi siis mitään yleistä vikaa paskaläppää tulee aina, kaikkien ongelmien korjaamiseen menee äärettömyys tai ikuisesti ja kaikesta pitää silti maksaa täyshinta. Ihmeellistä omiin muroihin kusemista.
 • Miksi ohjelmatiedot puuttuvat taas Kanavalistalla?
  Ainakin MTV3 HD:n osalla olukee "Ohjelmatietoja ei ole saatavissa. Lähetys alkaa klo 04:25"

 • Nyt tuo hupilaatikko on usein alkanut  tekemään sellaista, että kovalevytallenteet eivät lähde toistumaan, katso painiketta painaessa ei tapahdu mitään. Lisäksi päivän ensimmäinen tallennus kanavilta  joilla ei ole ympärivuorokautista lähetystä ei onnistu ikinä, tallenteenssa näkyy vain pelkkää mustaa, tämä siis kovalevylle tallentaessa.
 • Näköjään hubin castiin tullut uusi versio.
 • Myös täällä on samaa ongelmaa tallennuksien kanssa kuin Temellä, eli osa kovalevytallennuksista ei lähde toistumaan lainkaan. Todella ärsyttävää kun tuohon ei nyt voi luottaa lainkaan!
 • Niin oliko tällä viikolla tulos joku päivitys?
 • Aika outoa että Ville Partanenkaan ei ole asiasta mitään kirjoittanut tällä viikolla..
  Asikaspalvelusta on minullekin kerrottu viime viikolla että tälle viikolle on tulossa uusi päivitys hupilaatikkoon. Alkaa viikko loppua.

  Itseasiassa olen kauhistunut  jos päivity oikeasti aiotaan vielä tälle viikolle julkista koskapa on omasta kokemuksesta viikon vihoviimeinen päivä laittaa julki mitään enää torstai/perjantai.. Jos menee puihin, ei ole enää viikonloppua vasten ketään saatavilla korjaamaan ongelmia.

  JAKELUT AINA ALKUVIIKKOON PLEASE!!
 • Taas oli musta ruutu.
  Kokeilin android -》DNAtv -》AVAA = ei auttanut.
  Sitten android -》Asetukset -》Sovellukset -》 DNAtv -》AVAA = taas kaikki toimii.
 • VIIKON OLLUT DNA KANAVAT JUNTTURASSA PALIKAT KIERTÄÄ RUUDUSSA.TÄYTTÄ SONTAA KOKO DNA LUULEN ,ETTÄ LOPETAN KOKO PALVELUN,SILLOIN TIETÄÄ VARMASTI ,ETTÄ EINÄY
 • Pirkko

  Ota sähköpistoke hubista irti hetkeksi
 • Ongelma. Tallennusta pystyy katsomaan, mutta tallenteen päällä näkyy ilmoitus "TALLENTAMINEN TAI KATSOMINEN EI OLE MAHDOLLISTA SILLÄ KAIKKI VIRITTIMET OVAT KÄYTÖSSÄ" ( 2 tallennusta menossa) Edistystä tämä kai koska ennen ei pystynyt katselemaan tallennetta ollenkaan virittimien ollessa käytössä. Toivoisin tähän parannnusta koska tilanne on nyt kertakaikkiaan sietämätön.
 • No niin. Kiitos kaikille "vertaistuesta". Tänään soitettu asiakaspalveluun ja neuvoteltu dnahubin ja kovalevyn sopimuksen purku, laitteet palautettu dna kauppaan. Tätä edelsi useat yhteydenotot aspaan ja erinäisistä vioista raportointi.
 • Siis voi helvetti tän palvelun kanssa jo about ziljoonannen kerran! PRK! Verkkotallenteita ei edelleenkää voi kelata toiston kaatumatta kuin säkällä. Äänentaso aivan perseestä edelleen... Nm. Tv TÄYSILLÄ!!!! Sama pätee optiseen lähtöön. Osaa tallenteista ei saa päälle kuin todella monen yrityksen jälkeen... Videota ei voida toistaa. Siis PERKELE! KOSKA NIITÄ KORJAUKSIA TULEE??? ja ennenkö kukaan taas Jeesustelee toimivuudella, niin juuri tuli visiteerattua myös veljen luona Lahdessa, jossa 200 megaset linjat ja siellä aivan samat ongelmat!!! Eli ei ole piuhoista tmv. Kiinni. Vaan palvelun paskuudesta!!!! HERÄKKÄÄ NY PERKELE JO!!!!!
 • Keskustelu näyttää taas vahvasti siirtyneen perinteiseen vikojen listaamiseen. Ne ei edelleenkään tässä ”tulevat päivitykset ja ominaisuudet sekä kehitysehdotukset” keskusteluketjussa selviä, vaan yhteydenotolla asiakaspalveluun.

  @Ville Partanen @DNA
  Miltäs näyttää seuraavan kehitysversion tilanne?
  Onko pian tulossa jotain tietoa, milloin saadaan uutta versiota ja mitä se mahdollisesti sisältää?
 • Joka ikinen verkkotallenne keskeytyy kelauksella viimeistään toisella mainostkatkolla. A i k u n k i v a o m i n a i s u u s. Sen lisäksi ne vetää laitteen täysin jumiin erittäin usein.

  Se vitun kehityskeskustelu käytiin jo viime vuonna eikä johtanut yhtään mihinkään.
  Samoja paskaa eri alustoilla tulee "kehityksen" mukana joka päivityksessä, koska sama porukka kusee omiin muroihin.
 • Pitääkö tässä tehdä joukkoirtisanoutuminen, että saataisiin reagointia näihin ongelmiin?! On sen verran pahalaatuisia ongelmia, että luulisi päivityksiä tulevan hieman tiheämmin. DNA:lta ei saa mitään tietoa korjauksista/päivityksistä eikä tätä varmaan edes kukaan viitsi lukeakaan... Tämä foorumikaan ei ole toimiva...
 • En ymmärrä tätä DNA:n touhua, kun aina ongelmista käskevät ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Minä ainakaan sinne soita ja käytä aikaa siihen, kun viimeksi ollut vikoina noita ylimääräisiä tallenteita tai android 4.X ei toista suoria lähetyksiä tai tuo maxin ääni viive ongelma.

  Mikään noista ei ole sellainen että se olisi tullut kuntoon mitenkään asiakaspalvelun kautta heti nyt. Täältä kun luki että muilla samoja ongelmia tiesi että DNA taas kussu omat hommansa.

  Meinasin kyllä soittaa ja esittää noita ongelmia aasiakaspalveluun ja oottaa että sieltä joku pönttö toteaa, että ei ole mitään yleistä vikaa tiedossa!

  Ja varsinkin nämä hubissa usealla esiintyvät ongelmat, ei kyllä millään hoidu asiakaspalvelun kassa juttelemalla.

  Olisi tuossa yksi ongelma kun yksi laite näyttää joka toinen kerta Cmore 1-4 virhettä eikä näytä tallenteita tai suoria lähetyksia Android sovelluksella. Pelkään vaan että jos soitan asiakaspalveluun en taas viikkoon näe kaikista muista laitteista mitään, kun siellä vähän säädetään...
 • Täytyy olla hurjasti eri laatuisia hubeja liikkeellä, koska vaikea on yhtyä valittajien kuoroon, kun ei vaan esiinny täällä kuvattuja ongelmia meillä.
  - C Moresta olen katsonut esim kaikki uudet Beck-leffat ja hyvin on toiminut. Eilen viimeksi katsoin leffaa.
  - Verkkotallenteiden osalta välillä tulee joku herja, tallennus katkeaa ja joutuu kelaamaan uudelleen siihen mihin jäi, mutta ei esiinny mitään haamunauhoituksia ja kaikki tallenteet toistuu.
  Ääni on hieman vaisu kyllä.
  - Kovalevylle tallennan parhaillaan toiselta kanavalta ja katson samalla toista. Vanhat ja uudet tallenteet toistuvat, myös ne joiden tallennus on käynnissä (tulevissa) - testasin juuri.
  Ääni ja kuva on hyvä, ihan toista kuin verkkotallenteissa.
  - Hubi pysyy päällä, sammuu ja käynnistyy noemaalisti kauko-ohjaimesta; eikä buuttaile kesken ohjelman, kuten Wbox HD3 teki jatkuvasti.

  Pahoittelut niille, joilla hubi ei toimi, mutta ei tässä joukkoirtisanomisiin ole aihetta - kyllä hubi joillain toimii ja on sääli, että täällä on valloilla vain valittajien kööri. Mutta näillä mennään.
 • Minulla on 2 hubia. Toinen toimii kuin enkeli ja toinen joka on vaihdettu jo 2 kertaa, on täys piru. Senverran olen oppinut että pienikin nettikatkos / häiriö aiheuttaa sen että dnatv appi hubissa kaatuu (vaikkei kerro sitä, näkyy vain musta ruutu) ja ei enään suorat lähetykset näy, vaikka kaikki muut dnatv apin systeemit toimivat. Ei lähde kuin manuaalisesti toimimaan. Joko android tilassa dnatv:n avaus, tai android asetuksissa dnatv:n avaus tai virrat pois (joku näistä kolmesta tavasta toimii)
 • Koittakaahan te muutamat huutelijat vetää happea ja käyttäytyä asiallisesti. Tämä ketju on kaikille mielipiteille vapaa - myös niille, joilla hubi toimii. 
  @Sami eli kuten juurikin tuossa kirjoitin: ”hurjasti eri laatuisia hubeja liikkeellä”.
 • "Hurjasti" erilaatuisia hubeja liikkeellä". Riippuu varmaan mikä on kenellekkin hurjasti, mutta näistä viesteistä päätellen yli 99% on ongelmia hubin kanssa, että hurjan vähän niitä toimia on ikäväkyllä saatu liikkeelle.
 • Kuten mainitsin, tässä ketjussa äänessä vaikuttaa olevan ne, joilla on hubissa vain vikoja. Itseasiassa aivan väärä ketju heille.
  Ehkä tänne kirjoittelisi muutkin, joilla hubi toimii, jos ei heitä välittömästi teilattaisi...

  Kuvitteletteko todella, että DNA jatkokehittäisi ja/tai myisi hubia, joka ei yleisesti toimisi?
  Tämän ketjun viesteistä on turha prosentteja laskea, luultavasti suurin osa nauttii kotonaan hiljaa toimivasta hubista ja naureskelee täällä samoista virheistä moneen kertaan vinkuville. Asiakaspalvelu auttaa, jos on autettavissa - ei täällä vinkuminen.
  Olisikin kiva kuulla montako hubia on DNA myynyt ja minkä prosenttiosuuden niistä täällä (huom aivan väärässä ketjussa) huutelevat muodostavat, villiveikkaus ettei 10 % enempää.
  Itse toivon jatkokehitysuutisia, jotta hubista saa vielä enemmän irti. Repikää siitä!
 • 1. Harva edes tietää koko tästä  foorumista.
  2. Dna teknisen tuen edustaja, on itse sanonut minulle, että nykyisen version aikana, on useasti joutunut turvautumaan virtajohdon irroitukseen.
  3. Myös Facebookissa DNAn sivustolla on tyytymättömiä hub käyttäjiä.
  4. Vakio kikka sähkölaitteissa on aina ollut pistoke irti.
 • @Sarzu Vaikka hubi toimisikin moitteettomasti, (jota se ei todellakaan ainakaan minun käytössäni tee) niin ovathan nämä perustoimintojen puuttumiset todella naurettavaa. Tässä ketjussa näitä toimintoja kuten sarjatallennusta, ajastusten muokkaamismahdollisuutta ja kanavalistan järjestelyä on pyydelty jo kuukausien ajan, ihan turhaan. Eihän mikään autotehdaskaan myy autoa josta puuttuu pakki ja vasen etupyörä ei käänny, ihmettelijöille sitten vastattaisiin että katsotaan nyt josko joskus saataisiin päivitettyä asiat kuntoon. Taitaisi loppua sen auton myynti hyvinkin lyhyeen.
 • @Teme En ole lainkaan eri mieltä kanssasi.
  Asialliset lisäominaisuuksien kehittämiseen ja/tai niiden puuttumiseen liittyvät kommentit kuuluvatkin tänne. Ja hitaasti tulee jatkokehitystä, sehän on selvä.
  Viestini liittyi enemmänkin siihen tiettyjen jatkuvaan keuhkoamiseen virheistä, joita ei täällä voi korjata.
 • "Hitaasti tulee lisää, sehän on selvä". Mitään ei ole tullut. Tämän maailman tekniikan kehityssyklillä (erityisesti Android-laitteilla), ei ole aikaa odotuttaa ketään. Oletetut perusominaisuudet ovat sellaisia, jotka jo lähtökohtaisesti pitäisi olla. Eri asia on ettei mitään "jatko"kehitystä ole tapahtunut, eikä edes täysin ilmeisiä bugeja ja puutteita saada korjattua, eikä mistään kerrota mitään. BS.
 • Niin ja täällä jokku haaveilee jatkokehityksestä.. Korjaisivat ny ees osan viosta ensi tai lisäisivät perusoletus toiminnot!
 • Tässä touhussa on hyvin paljon yhteneväisyyttä varmaan venäläisen perseentäryttimen kehityksessä sekä yleisessä käytössä.
 • Nyt on joko DNA:lla herätty tilanteeseen, tai sit luovutettu kokonaan. Hubimainoksia tuli ennen fb feediin päivittäin ja niihin luonnollisesti hirveä määrä kuraa ”onnellisilta” omistajilta. Nyt ei ole enää mainoksia näkynyt, eli joko siellä on tajuttu, että hommalle pitää tehdä jotain, tai sitten on saatu tarpeeksi maksajia nalkkiin ja voidaan hiljalleen haudata koko homma mappi ö:hön. Aika näyttää kumpi tie on valittu.
 • Höpö höpö. FB feedillä ei ole mitään tekemistä minkään todellisuuden kanssa.
 • Haha! On sillä ainakin sen verran, että syystä tai toisesta DNA on sieltä hubimainokset vetänyt pois. 😃
 • Jotain on mennyt huonompaan suuntaan kun verkkotallenteita "kelatessa" hyppää se yllättäen alkuun eikä edelleen muista mihin jäi viimeksi. Lisäksi vaikka samannimiset ohjelmat ovat nyt kansioittain on niiden nimet samanlaiset jolloin jaksoja on hankalaa erottaa toisistaan. Lisäksi vieläkään verkkotallennuksia ei saa poistettua hubilla eli sarjan seuraavan katsomattoman jakson hakeminen on vaivalloista.

  Yhdessä nämä hankaluudet tekevät sen että hubi menettää merkityksensä miksi se meille alunperin tuli: helpottamaan teeveen katselua. Eipä olla juuri käytetty enää, koska kännykkäsovellus ja chomecast toimivat helpommin, paremmin ja nopeammin ja luetettavammin. Hubi on auennut meillä enää silloin kun on ruudusta katseltu Voice of Finlandia tai Netflixistä joku elokuva.

  Kun laskee käyttötunnit ja sen mitä lysti maksaa niin alkaa kyllä harmittamaan. Olisi kyllä mukavaa että niistä päivityksistä tiedotettaisiin ja asioille todella tehtäisiin jotakin!

  Meillä hubi on langallisesti DNA:n satamegaisen kaapelimodeemin perässä joten verkkotallenteiden kelaamisten tökkiminen on tuskin yhteydestä kiinni.
 • Perkele miten paljon nykii C Moren ohjelmakirjaston formulalähetykset tallenteina.
 • Eipä tosiaan näytä päivän ensimmäinen tallenne tallentuvan (F1 3. harjoitus). Edelleen ohjelmastripistä ei saa tallenteita tehtyä, kuten vaikkapa viime yönä seuraavalle aamulle, koska mitään ohjelmia ei näy. Varmaan tosi vaikee homma korjata tämäkin, annetulla  kiireisellä kuukausien aikataululla.

  Eikö Virtas Pallea itseään haittaa nämä viat, vai onko jannu DNAn Elop?
 • Eipä näytä muutenkaa taas toimivan miltei ollenkaa! PRK  kaks kertaa heittI kesken F1 aika-ajojen, että ei katseluoikeutta ja sit saanu taas buuttailla ja kuvan tulo kestää 1-2 minuuttia ja lähetys pätkii koko ajan! Siis TUUTIN TÄYDELTÖ SITÄ ITTEENSÄ!!!!!!
  Nyt ihan sama uusintaläheryksen kanssa... Huhuhu.. Nm. No enhän mä sitä olisi halunnu kattookkaa!! Vou HLV! 

 • Siis ei tän laatusesta palvelusta kuuluisi kenenkään maksaa kuin MAX 30% kuukausivelotuksesta siihen asti, kunnes homma joskus toimii! Minkään muun palveluntarjoajan palvelujen kanssa ei oo ikinä ollut tän luokan kusetusta ja miltei täydellistä toimimattomuutta ja asiakkaasta PIITTAAMATTOMUUTTA!!!
 • Terppa

  Tiputa DNAtv versio 13:sta.

  Android mökki -》asetukset -》Sovellukset -》DNATV  ja poista päivitykset. Sitten avaa ja älä päivitä pyydettäessä.
 • Missä viipyy dna asiakaspalvelun lupaama päivitys. Taas valehtelevat paskat vain halusivat soittajan pois linjoilta katteettomilla lupauksilla.
 • Luin ketjusta aikaisemmin kirjoitetun viestin että joku olisi saanut sopimuksen puretuksi. Ja totta vieköön kokeilin itsekin soittaa, ja kyllä, sopimus on nyt purettu ja laitteet, hubi ja kovalevy palautettu. Tuntuipa vapautuneelta käyttää sujuvasti toimivaa tallenusta yms hankkimamme HD digiboksin kautta. Erikoisinta oli että HD kanavien kuvanlaatu parani myös.
  Voimia kaikille lopputestaajille! Toivottavasti se laite joskus vielä alkaa toimimaan. Kalliiksi se tulee käyttäjille ikävä kyllä.
 • Asiakaspalvelu ja tekninen tuki ei osaa muuta kuiin toistaa: "Olemme pahoillamme."
  Se ei laskuja maksa eikä viallisia laitteita/palveluja korjaa!!!

 • Juu, onnea vaan! Samat fiilikset täällä. Ostin parilla kympillä käytetyn Wbox HD3:n, eikä ole kertaakaan verenpaine noussut sen jälkeen, toisin kuin hubin kanssa. Tuo kuvan huonous ihmetytti itseäkin, kun hubia käytin. Sitäkin vaan vähäteltiin, mutta fakta se vaan on, että näissä vanhoissa purkeissa kuva vaan on parempi. Itse kans lähdin hakemaan hyvitystä toimimattoman laitteen kuukausimaksuista, kun uskon että kehittämällä tuosta olisi voinut toimivakin saada, mutta kun ”sellaiseen ei ole aihetta”, niin piti laittaa lusikat jakoon. Täysin älyvapaata, että asiakkailla maksatetaan täyttä hintaa siitä, että toimivat betatestaajina...
 • Joo tuli siinä tosiaan missattua aika-ajoista myös vipa ratkaseva minuutti ja kerran taas tänäänki niissä uudelleenkäynnistyksissä ei tunnistanu taas kovoo ilman paria töpselibuuttia..

  (A-P) Niinpä! Ja naurettavinta on tuo asenne. Emme voi sille mitään mikäli palvelu ei toimi haluamallasi tavalla tai ei vastaa odotuksiasi. PRK!  Tyylii : Ostin muuten uuden kännykän ja kas kummaa siinä ei toimi vaikka kamera, tekstiviestit tai netti... No asiaa korjataan,  pian tulee uusi päivitys... pahoittelemme asiaa.
 • dna hubin kovalevy talletus toimii jos sitä huvittaa, ilmoittaa tallentavansa eikä tallenna. tallennuksen kuva näkyy tallennus mustaa ruutua ja joskun tallennus on ok!
 • Vähintään puolet kovalevytallenteista epäonnistuu, joko tallenteessa näkyy pelkkää mustaa tai sitten tallenne ei lähde toistumaan vaikka toista-painiketta painaa sata kertaa. Eikö näitä perustoimintoja jo pikkuhiljaa saisi kuntoon?
  Kuinkahan kaupanpurkaminen onnistuisi? Hubi ollut joulukuun lopusta asti käytössä.
 • Ensin vaihdatte johdot, sitten tarkistutatte mahdolliset laiteviat (kovalevy/Hubi).
   Muut rahalliset valitukset ja kaupan purut hoidatte kirjallisesti virallisia reittejä pitkin oikeassa järjestyksessä, täällä ne ei hoidu kaikista mahdollisista syistä.
 • "Kuinkahan kaupanpurkaminen onnistuisi? Hubi ollut joulukuun lopusta asti käytössä."
  Meillä kaupan ja sopimuksen purkaminen onnistui kun olin useamman kerran ollut yhteydessä mm mainitsemistasi vioista yms. Eikä kertaakaan käytetty huollossa.
 • Haluamatta vähätellä toimimattomuutta muilla, mutta vaihteeksi toisenlainenkin näkökulma.

  Olen tallentanut viimeisen vkon aikana kovalevylle todella suuren määrän jaksoja C Morelta (maksukanava)
  - yhtään ei ole jäänyt tallentumatta
  - kaikissa kuva ja ääni toimii virheettömästi
  - viive alussa ja lopussa ei ole estänyt muiden kanavien katselua
  - livekatselussa ei kaapelikanavien osalta mitään häiriöitä.

  Hubi on nyt pari päivää ollut koko päivän erityisen aktiivisessa käytössä
  - päivän ajan kuuntelen nettiradiota ja hubi tallentaa taustalla kovalevylle C Moren sarjan jaksoja
  - työpäivän jälkeen katsotaan kaapelikanavia ja/tai nauhoitteita kovalevyltä ja/tai verkkotallenteita
  - ei pätki eikä jumita.

  Tämä nyt on tilanne meillä gigasella netillä ja kaapelissa Helsingissä.
 • Klassista - ja kuitenkin vähättelet sekä kerrot samaan hengen vetoon, miten laite on aivan fantsu vaikka sille ei ole tehty vuoteen mitään käytännössä.
 • Itse tein pienen kokeen ja katkaisin 4G nettiyhteyden kun hub oli päällä. Eipä millään sen jälkeen alkanut suoria lähetyksiä toistamaan uusimmilla versioilla. Verkkonauhoitukset ym. android softat kyllä aktivoituivat ja toimivat. Vanhempi 13 versio ei ollut moksiskaan verkkoyhteyden katkaisusta.
 • @Sami
  Meillä on hubissa uusin versio ja netti on katkastu pari kertaa (DNA suosittaa sammuttamaan silloin tällöin) ja otettu verkkopiuha irti. Ei ole ollut vaikutusta.
 • Kahdelle eri DNA hubilla ja kolmella eri 4G reitittimellä kokeiltu ja aina sama lopputulos. Muuta en voi sanoa. Erikoista että koskee vain suoria lähetyksiä ja kaikki muut systeemit toimivat.
 • @Paolo En ole missään kuvannut laitetta ”fantsuksi” tai väittänyt sen olevan täydellinen - olen antanut useammankin kerran listan parannusehdotuksista.
  Se, että kerron hubin toimivan meillä, ei ole muiden vikojen vähättelyä, se on vain toinen näkökulma.
  Täälläkin useat ovat kehuneet WboxHD3-digiboxin toimintaa, enkä mitenkään ota sitä vähättelynä, vaikka meillä niitä oli 3 kpl ja kaikki aivan yhtä paskoja: tallenteet katkeili ja buuttaili itsekseen jatkuvasti. Annoimme boxeista suoraan palautetta DNAlle, ja mm siksi lähdimme kokeilemaan hubia, kun ei boxeja vaan saatu toimiviksi.
  Halusin vain tuoda julki senkin näkökulman, että kyllä hubi voi myös toimia. That’s it.
 • @Sami Nettiradio takkuili tänään jossain vaiheessa ja käynnistin hubin ihan Androidia myöten. Nyt huomaan, että muutama kovalevytallenteista C Morelta näytti vain mustaa ruutua ja parissa oli tallentunut vain muutama minuutti alusta.
  Käynnistyksen jälkeen tehdyt tallennukset olivat taas kunnossa.
  Ilmeisesti hubi pitää tasaisesti käynnistää ihan Androidia myöten.
 • Kello on nyt 3:52 ja joka ikisen vitun kanavan ohjelmastrippi on tyhjä pl. meneillään oleva ohjelma:
 • Eli selite vielä kuvien välistä uudestaan.
  Kello on nyt 3:52 ja joka ikisen vitun kanavan ohjelmastrippi on tyhjä pl. meneillään oleva ohjelma. Näin sen kuuluukin toimia.

 • @ DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

  16.03.2018
  Asiat eivät ole prioriteettijärjestyksessä.

  - Android N kuntoon koska se yleisesti parantaa Androidia ja laitteen luotettavuutta

  - Verkkotallennepalvelu kuntoon. Pitää sisällään esim seuraavia asioita: Parempaa laatua, netin nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu, haamutallenteet pois, jatka katselua / etenemispalkki, aloita tallennus kesken ohjelman, jatkuvat tallennukset

  - Äänentasoerot kuntoon

  - Kovalevytallennetoiminallisuus kuntoon

  - Käyttöliittymäpuolella kanavien järjestely

  Saisiko uuden päivityksen missä mennään, KIITOS.


 • Ja tämä Android N ns. luotettavuushan ei perustu mihinkään käytössä olevaan testidataan, varsinkaan suhteessa DNA TV applikaatioon. Ja jos perustuisi, niin DNAn testit eivät ole kelvollista dataa, niin monesta mahdollisesta syystä. Ja muualla ei DNA TV applikaatiota ole onneksi käytössä.

  Ongelma on kyllä paljon enemmän applikaation koodin tekijöiden kaikissa taidoissa, kuin käytetyssä käyttöjärjestelmässä.
 • Mulla on nyt noin viikon lumpsannut kuvaa mustaksi ja äänet häviää. Palaa n. sekunnin kuluttua. Tekee lähes koko ajan tuota. Vaihdoin HDMI-kaapelin ja telkkarin portin, mutta vika jatkuu. Eli vika jää Hubin HDMI-porttiin, softaan tai rautaan. Muilla esiintynyt samaa ongelmaa?
 • Missä viipyy @DNA Ville Partasen päivitys koskien ketjun aihetta "DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet"????? Päivityksen on asiakaspalvelu luvannut tulevaksi kolme viikkoa sitten.

  MISSÄ PÄIVITYS VIIPYY??? KERRO VILLE!

 • Millään lupauksilla ym. ei täällä ole ollut enää mitää vastinetta pitkään aikaan. Homma ei myöskään näytä etenevän yhtään mihinkään. Itse juttelin taas kahtena päivänä henkeviä DNA:lle puhelimessa ja siellä ollaan ihan PIHALLA! Yritetään myydä lisää kanavapaketteja ja kysellään tyytyväisyyttä DNA:n huippuihin palveluihin. EI VOI OLLA TOTTA!  Ottakaa ny se päänne sieltä pimeestä paikasta pois ja tehkää jotain!!!!!! Ite laitoin ny kalenteriin kuun vipan päivän ylös ja silloin katkee ja poistuu ihan kaikki lopukki DNA:n palvelut mikäli ei hommaan tuu muutosta! Puhelinliittymät lähti jo. Oon ollu yberkärsivällinen tän hubilaatikon kanssa jo noin 8kk ja mikään ei vaan muutu! JA SE ON FAKTA!
 • Tais se fb tietää... Lie tarpeeks saatu hyväuskoisia sitoutumaan, niin voidaan kaikessa hiljaisuudessa ajaa alas koko projekti.
 • Moikka,

  Luen tätä palstaa joka viikko. Yritän kuitenkin välttää tilannetta, jossa kirjoitan tänne vain kirjoittamisen iloista. Tarkoitus olisi kirjoittaa silloin kun tiedän että päivitys on tulossa ja siten voi luvata jotain konkreettista.

  Meillä on sisäisenä tavoitteena tehdä päivityksiä n. 1-2kk välein. Ideaalitilanteessa lähempänä 4vko kuin 8vko. Tästä syystä en välttämättä ihan jokainen viikko tänne kirjoita, sillä en yksinkertaisesti uskalla luvata mitään varmaa.

  Muutama tieto tähän väliin.

  - DNA kykenee keräämään tiedot tilanteesta jossa DNA TV sovellus kaatuu. Tämä tarkoittaa tilannetta jossa ruudulla lukee "DNA TV sovellus ei vastaa". Näemme myös käyttäjätilastosta että yli 98% käyttäjistä ei ole koskaan nähnyt tällaista ilmoitusta. Käytännössä tämä tarkoittaa että itse DNA TV sovellus on aika vakaa. Tästä syystä DNA TV sovelluksen yhteydessä keskitymme lisäämään paljon kysyttyjä ominaisuuksia kuten tallenteiden hallintaa, jatkuvaa tallennusta ja kanavajärjestelyä.

  - Hubi saattaa joskus mennä tilaan jossa se ei vastaa ollenkaan. Käytännössä mikä tahansa sovellus voi hyytyä täysin ja kaukosäädin ei tällöin reagoi mitenkään. Toinen saatu palaute on, että Netflix ei ala soittamaan sisältöä. Nämä viat eivät liity DNA TV sovellukseen vaan Androidiin. Nämä viat voivat korjautua vain Androidin päivittämisellä ja tästä syystä teemme todella kovasti töitä Android N:n kanssa.

  - Mikäli ohjelmatietoja ei näy, IPTV kanavat tökkivät (kanavanumerot yli 600), Cmore, Netflix tai Youtube ei toimi mutta samaan aikaan boksi reagoi ja toimii muuten ihan hyvin > Vika on todennäköisesti nettiyhteydessä. Olen itsekin puhunut edellisen kuukausien aikana lukemattomien asiakkaiden kanssa joilla vika ei ole ollut Hubissa vaan sen takana olevassa nettiyhteydessä. Kun nettiyhteys on saatu toimimaan luotettavasti, on Hubin toiminta parantunut huomattavasti. Nettiyhteys on yleisimmin huono joko Wi-Fin takia (=ethernet-kaapeli auttaa) tai sitten kyseessä on huonolaatuinen 4G (parempi mokkula tai ulkoantenni auttaa).

  Toivottavasti nämä yllä olevan auttaisivat hieman paremmin ymmärtämään että ongelmat voivat välillä olla aika monimutkaisia.

  Mitä tulee itse päivityksiin:

  Pyrimme ensi viikolla laittamaan ulos Androidpäivityksen. Tämä ei ole vielä Android N, mutta laitteen vakaus taas hieman parantuu.

  Seuraavan parin viikon aikana tulee DNA TV päivitys. Todennäköisesti ei laiteta vielä ensi viikolla, sillä ensi viikolla tulee firmware. Vielä hieman viilataan mitä kaikkea on mukana mutta toistaiseksi näyttäisi siltä että tallenteiden luotettavuus paranee aika tavalla, jatkuvat verkkotallenteet tulevat mahdollisiksi ja verkkotallenteiden poistaminen tulee uutena ominaisuutena. Mutta tämä siis ei ole varmaa, vahvistan kyllä tiedon heti kun sen 100% varmasti tiedän.

  Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin verkkotallenteiden laatu nousee aika tavalla seuraavan kuukauden aikana. Verkkotallenteiden laatu paranee samaan aikaan kaikissa laitteissa: Hubissa, mobiilissa ja webissä.   DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen Kiitos väliaikatiedosta.
  Verkkotallenteiden laadunparannus otetaan ilolla vastaan.
 • Kiva nähdä jos tulevat jutut korjaavat vian, missä kaikki muu toimii, mutta suorat lähetykset eivät aukea, ilman kikkailua.
 • @Ville:
  HD-kanavat verkkotallennettavaksi, "alkuperäisen kaltainen" kuvan laatu ja ennen kaikkea 50fps!!! Kiitos.

  =)juha
 • @Ville Partanen

  itse kuulun tuohon 2% ("DNA TV sovellus ei vastaa" ) asiakasryhmään.

  olen ollut asiakkaanne 8.9.2017 lähtien. keskimäärin kerran kuukaudessa tuo ilmoitus on ilmaantunut.

  olen Kuopiossa kaapeli-alueella; teiltä hankittu 100MB yhteys; VDSL2+ modeemi Gbit/s kaapelilla kiinni teidän Hubiin.

  katsoin myös Netflix HD (ja aimmin UHD) pelkästään telkkarin WLAN'in kautta; ei ongelmaa..:(

  eniten harmittaa että Hubin kautta kovolle onnistuu malliin; "luojassa". eli viikottain menee harakoille äänityksiä; "pahin että 0/5 ei onnistu"....:(

  keskimäärin oletan että muutama laittamastani tallenteista onnistuu..;(

  .. ja tämä ei ole todellakaan tälläistä mitä olettaisin tänää päivänä..:(

 • @DNA Ville Partanen
  Jaa, vai on hupilaatikko vakaa.. vitsin murjasit!
  Liki päivittäin pitää laitos laittaa käyntiin kaapelisulkeisilla, eli virtakaapeli irti, odotusta ja uudelleenkytkentä.. Tänäänkin alkoi hupalaatikon käyttö kaapelisulkeisilla - kun laatikon käynnisti, tuli vain vilkkuva kuva ruutuun ja ääni - tilanne ei muutu kanavaa vaihtamalla... 

  Jos meinaa vaikka lätkämatsin katsoa, kannattaa puoli tuntia ennen pelin alkua alkaa virittelemään hupilaatikkoa tulille.

  Minulla on jo kolmas hupilaatikko menossa, mitään muutosta ei ole tullut yhtään mihinkään laatikkoa vaihtamalla. Aivan järkyttävää että asiakaspalvelu kehoittaa laittaa tv-hubi huoltoon kun vikoja ilmenee. Samoja vikoja on kaikilla, ja viat johtuvat Android tv ja DNA-tv vioista eivät laitevioista, laitetta vaihtamalla ei mikään korjaannu.

  Kovalevytallenteet olen menettänyt, eikä niistä oikeasti hyvitetä mitään. Asiakaspalvelu ja myymälät väittävät että kovalevytallenteet näkyvät vaikka hupalaatikko vaihtuisikin huoltoreissulla. Suoraa valhetta, tietämättömyyttä asioista oikeammin.

  Hupalaatikko pitää saada pikimmiten vakaaksi ja luotettavaksi, virheet on korjattava ennenkuin mitään uutta julkaistaan. Ei ne uudet ominaisuudet toimi kuitenkaan kun perusta on täyttä hetteikköä!!!!

 • @A-P

  samoilla linjoilla olen kovo tallennusten suhteen. alkaa olemaan ns. "V-käyrä" sen verran korkealla että on ajatuksena kauppojen puru. 🙁


 • Siis ihan 100% täällä myös sitä mieltä, että ei todellakaan vakaasti toimiva laite!! Miltei mikään ei toimi kunnolla. Mutta näköjään DNA on Villen Johdolla päättänyt vai tehdä lisäominaisuuksia hubiin, kun vanhatkaan ei toimi?? Korjakkaa ny ees osa puutteista ensi! Entisestään vahvistuu kuunlopum päätökseni, ellei todellakin tapahdu jotain järisyttävää vipan 2 viikon aikana!
 • Tuntuu oudolta sanoa että Sagemcomin (hupalaatikon tekijä) maineen pilaa DNA tällä kertaa. Aiemmin ihan ittessään ollu täysi susi, tarkoitan että mulla ollut Sagemin valmistama CanaDigital-boxi ja se oli täysi susi. Sagemcom on tullut tunnetuksi maksupäätevalmistajana, niihin törmää kyllä kaikkialla ja ovat ihan toimivia. Ihan kohtalon ivaa...
 • Odotinkin milloin joku kääntää asian noin, että vain 2% on vikoja laitteessa.

  No sitähän tuo Partasen teksti ei tarkoita, mutta jos ei osaa ajatella kuin yhdellä tavalla asioita, niin voihan sen asian niinkin itselleen uskotella...

  Miksi noista tallentumatta jääneistä tallenteista ei DNA kommentoi mitään, niistä täällä lähes joka päivä jossain ketjussa joku mainitsee, joten täytyy olla yleinen ongelma hubissa?
 • Kovalevytallenteiden vika on meillä tiedossa ja korjauksessa ja tallenteiden toimintaa tullaan myös vakauttamaan seuraavassa DNA TV päivityksessä.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • @A-P kirjoitti:
  Tarkoitan että mulla ollut Sagemin valmistama CanaDigital-boxi ja se oli täysi susi.

  Saman valmistajan (tallentava boxi) on itselläkin ja kun satelliittisignaali pätkäsee, koko laite on jumissa sen jälkeen. Virtajohdossa on sentään katkaisija, josta saa bootattua taas laitteen henkiin. Eivät siis ole oppineet mitään. (virtakatkaisinkin on poistettu.)
 • @DNA Iiro
  DNA ei vioista hyvitä mitään asiakkaalle - järkyttävää!  Ei myöskään viallisesti toimivasta kovalevytallentamisesta, viasta jonka myöntää olevan.

  Viimeisimpien päivitysten myötä vain todella harva kovalevytallennus onnistuu. Varmaan tallennus onnistuu kun kovalevyn tila kuluu mutta tallennetta ei vain voi katsoa kun tulee ainoastaan musta ruutu..

  Kertokaa mitä pitää tehdä jotta hyvityksen saa. Olen muutaman kerran saanut sen perus-7€ hyvityksen saanut, mutta eihän sitä saa kuin kertaalleen vikaa kohti. Ja kuitenkin osa vioista on jatkunut vähintään 6 kuukautta minullakin. Ja osaan vioista asikapalvelusta kerrotaan että "hyvitystä ei makseta ennenkuin vika on korjattu ja tiedetään kustannukset" - armotonta asiakkaan petkuttamista, valehtelua. Ihan ittiään DNA:ta!!!!

  Hyvityksiä odotellaan!!!!
 • 1. Kovalevytallenteet toimivat ja näkyivät aluksi.
  2. Kovalevytallenteet lopettivat toimimasta (ainakin näkymästä).
  3. Asiakaspalvelu/tekninen tuki vaatii laitteen laittamista huoltoon
  4. Laitetta ei huolleta vaan automaattisesti vaihdetaan uuteen.
  5. Edes ne aiemmin näkyneet tallenteet eivät enää näy kun laite on vaihdettu. Kukaan ei edes varoittanut tällaisesta mahdollisuudesta
  6. Mitään korvausta/hyvitystä DNA ei tilanteessa edes maksa
  7. Edelleenkään kovalevytallennukset eivät ainakaan näy.
  8. Edelleenkin asiakaspalvelu ja tekninen tuki suosittaa laittamaan hupalaatikon huoltoon.....

  Jotakin niin suurta kusetusta, asiakkaan aliarvoimista ja vähättelyä.
 • Keskitytäänpä taas keskustelussa itse aiheeseen, DNA TV-hubia saa vapaasti parjata mutta jätetään kuitenkin muihin käyttäjiin kohdistuvat henkilökohtaisuudet pois.

  A-P jos sinulla on meiltä tilatun palvelun kanssa ongelmia niin tietenkin toivomme että olet asiasta yhteydessä asiakaspalveluun. Pyrimme korjaamaan ongelman ja mikäli vikaa ei saada kohtuullisessa ajassa kuntoon niin hyvitykset katsotaan tapauskohtaisesti.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • @DNA Iiro
  Ymmärtääkseni olen kirjoittanut riittävästi auki tilannetta.
  Hyvityksiä ei tule ja asiakas leimataan ongelmalliseksi.
  Onhan se toisaalta totta, asiakkaalla on ongelmia, asiakas on siis ongelmallinen - asiallinen suhtautuminen asiakkaaseen ongelmineen ei vain DNA:lta onnistu.

  Minua on DNA:n puolelta haukuttu tuohtuneeksi vaikka olen vain toimimattomasta palvelusta kertonut:
  "Harmillista, että olet nuinkin tuohtunut kokemukseen DNA:n palvelusta ja palveluista "

  Onhan se "harmillista", DNA:n sanastossa "harmillinen" "pahoillamme" selittävät kaiken mitä palveluissa on pielessä, valitettavasti...


 • Voisiko sitten DNA kertoa mitä kaikkia tunnettuja vikoja on sitten hubissa?
 • @Sami
  Ei se kuulu DNA:n bisnekseen. "Mitään vikaa ei ole"
  Kävin mielenkiintoisen keskustelun muutaman viikon takaa DNA:n tekniikan kanssa. KÄytiin pitkä lista raportoimistani ongelmista ja tekniikan kaveri kuittasi kaiken tiedossaoleviksi ongelmiksi, nimenomaan sovellusongelmiksi.
   
  Silti DNA:n asiakaspalvelu pyytää asiakkaita laittamaan hupilaatikon huoltoon ja siis vaihdettavaksi automaattisesti uuteen laitteeseen, hohhoijaa.. • Itse olen myös keskustellut teknisen tuon kanssa ja henkilö jonka kanssa juttelin, sanoi että uudemman version kanssa on ollut virtajohto sulkeisia.
 • DNA Iiro

  Pyrimme korjaamaan ongelman ja mikäli vikaa ei saada kohtuullisessa ajassa kuntoon niin hyvitykset katsotaan tapauskohtaisesti.

  ----
  Ai näin vai?? Aikas pajunköyttä, itselläni vastaukset DNA:lta loppuivat jo syksyllä yhden kuukausi hyvityksen jälkeen siihen loppupäätökseen, että jatkohyvityksiin ei ole mitään aihetta, koska emme voi sille mitään, että laite ei vastaa odotuksiasi tai toimi haluamallasi tavalla. Voi KIESUS!
  Siis en voi muka saada tuosta syystä enempää hyvitystä TOIMIMATTOMASTA laitteesta tai palvelusta????????
 • Vaihdatin dna hubin toiseen, kun siinä toimi hyvin vain dnatv 13 versio. Tuli uusi hubi, johon laitoin samat arvot kuin aiempaan ja mikä ylläri. Uusi hub ei toimi kunnolla edes 13 versiolla. Eli vaihtaminen ei kannattanut.
 • Eikö tämä asiakkaalle valehteleminen voisi vain loppua??
 • Huomenta kaikille tasapuolisesti. Minun hubin palautus ei onnistunut, sillä viimein yksi DNA:n ASPAN "insinööreistä" (vastoin kymmentä muuta lausuntoa) päätti, että laite on viallinen eli huoltoon. En sitä sinne vie, kun tiedän, monien muitten hubin omistajien tavoin, että softa on kuraa, joka ei huollossa parane. Tästä ASPA:n käytöksestä olen ikuisesti katkera. Laitoin hupilootan kaappiin, ja siellä pysyy. Harmittaa vain turhaan ostettu kovalevy, joka ei kelpaa mihinkään, mutta ei sekään sentää ilmainen ollut. Eli tästä hubiseikkailusta kertyi runsaan mielipahan lisäksi myös rahallista tappiota. Jos joku täällä olevista puuhastelee sen joukkokanteen parissa, niin olen mukana!!!

  Palstalla joku aiemmin mainitsi hankkineensa WBOXin, ja niinpä minäkin ostin Torista sellaisen parilla kympillä. Puutteensa on silläkin, mutta voin kertoa, että osto ei kaduta tippaakaan! Kertaakaan ei ole jumittanut ja muutenkin tekee mitä lupaa. Näillä mennään.

 • Näin alkoi taas tämänpäiväinen tv-hupailu. 


  Näin se alkaa turhan usein. Minulla on menossa nyt jo kolmas hupilaatikko. Mikään ei ole muuttunut laatikkoa vaihtamalla, ei edes tämä!

  Kaapelisulkeisilla se homma alkaa. Taas tänään kävi niin että kun virtakaaplin otin pois ja yritin uudelleen saada käynnistettyä, mitään kuvaa tai ääntä ei tullut TV:lle saakka. Kaukosäätimestä valo vain muuttui punaisen ja vihreän välillä. Ei muuta kuin uudelleen virtakaapeli irti. Siis "kolmas kerta toden sanoo", ja näinhän se meni taas.

  Kuten joku täällä aiemmin kirjoittanut sanoi, kannattaa todella hyvissä ajoin aloittaa hupilaatikon käynnistely ennen ohjelman alkua. Hyvinkin saa varailla 10-15 minuuttia aikaa.

  Miksi vioille ei tehdä mitään? Miksi asiakkaalle ei anneta muuta vaihtoehtoa kuin palauttaa laite huoltoon, eli käytännössä uusi yhtälailla viallinen hupilaatikko tilalle?

  Ei yhtään mitään järkeä!

 • Sukulaisilla oli ylimääräinen WBOXi komerosa paketisa. Sain siitä itselleni luottoboxin. TV-hubi on nyt WBOXin laatikossa vaatehuoneen peränurkassa ja mahtaa sinne hapantua. Ottaa päähän kun vihelijäisestä  toimimattomasta vehkeestä kahden vuoden sopimuksen pitää maksaa.
 • Tämä "hupilaatikoksi" nimetty laitos on niin keskentekoinen, puolittainen että ihmetyttää että tällaista saa edes kaupata. Kuinka DNA kehtaa????

  En muista onko kukaan kirjoittanut siitä että HDMI-CEC ei toimi. Tuo kirjainhirviö tarkoittaa sitä että hubin pitäisi käynnistyä ja sammua kun TV, johon se on HDMI-kaapelilla kytketty, sammutetaan tai käynnistetään. Tai toimiihan se, puolittain sekin.. Sammuttaminen/lepotilaan siirtyminen näyttäisi toimivan mutta käynnistyminen ei. Max 2% tapauksissa käynnistäminen toimii, siis joka 50. kerta. Heinoa! No eihän tuota CEC-toimimattomuutta tarvi ihmetellä kun lukee näitä kauhukertomuksia hubin käynnistämisestä.

  Ei mitään uutta, pliis, ei ennenkuin viat on edes pääpiirteissään korjattu
 • Peltsin ohjelmaa olin katsomassa illalla. Kaveri soitti ja yritin saada ajansiirron/pause päälle hubissa. Ei onnistunut. Yritin saada ohjelman tallennettua kovalevylle - ei onnistunut. Kuvassa vikatilanne:


  Ei helvetti!!! Mitä tällä pelleboxilla tekee kun ei mikään toimi, ei mihinkään voi luottaa?? Kuka näitä muka "testaa"? Missä se osaaminen on? Ei ainakaan DNA:lla. Ainakin koodaamisosaaminen on täysi nolla, alokasmaista java-koodaamisosaamattomuutta!!!


 • Hei,

  Tänään laitetaan jakoon uusi firmware / Androidpäivitys. Päivitys parantaa laitteen luotettavuutta sekä parantaa maksutelevisiokanavien toimintavarmuutta.

  Päivitys tulee portaittain kaikille Hubille seuraavan kahden vuorokauden aikana.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @EPG rules

  Virittimen toimintaa parannetaan aika tavalla seuraavassa DNA TV päivityksessä.

  Tällä hetkellä näyttäisi siltä että laitetaan uusi DNA TV päivitys ulos ensi viikolla.

  Virittimien toiminnan lisäksi mukana olisi verkkotallenteisiin uusi ohjelmasivu josta voi poistaa verkkotallenteen sekä jatkaa katselua siitä kohdasta mihin edellisen kerran pysähtyi.


  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen

  kiitos tästä tiedotteestasi. 😀

  @JJJN 

  kiitos palautteestasi. Olen yksi niistä niistä joilla DNA TV Hubi sovellus ei ole kaatunut (2%/100%.)  (tieto jonka olen saanut täältä samaiselta saitilta)

  tuolla kommentilla ei kumminkaan ole mitään merkitystä niille jota tuo 2% kohdistaa.

   ei minua kiinnosta että suurimmalla osasalla homma pelittää.. eihän se minua koske; ja miksi siihen reagoin..?


 • Hienoa että jotain parannuksia on tulossa.
  Itselleni kuitenkin tärkein olisi kanavien järjestelymahdollisuus ja kolmannen osapuolen kaukosäätimen käyttömahdollisuus (Harmony One).
 • Ja verkkotallenteita varten täytyy edelleen olla SD-kanavat virihöörättynä vai? Aika tragi-koomista jos.
  Ja rivitolkulla kokonaan sensuroitua tekstiä lisäksi alla, koska ei vaan menis edelleenkään jakeluun kuitenkaan.
 • @Kai Kröger 

  Se viesti johon vastasin tuolla kommentilla on poistettu, ei ollut siis sulle tarkoitettu. Poistetussa viestissä kehuttiin hubia ja että vain 2% olisi näitä "vikoja" ja muilla toimisi täydellisesti. Yritin kommentoida siihen että ei tuo 2% sitä tarkoita että muilla ei olisi ongelmia, koskee vain DNA TV-sovellusta ja muita ongelmiahan kyllä riittää kaikilla muillakin.

  -------------------------------

  Olisi kyllä toivottavaa että tuo hubi saataisi kuntoon, vaikka Wboxit vielä toimiikin, niin vanhojahan ne on ja ei ole mitään vaihtoehtoa tällähetkellä DNA:lla tilalle. Jos vielä verkkotallenteet saadaan lähiaikoina paremmiksi laadultaan, niin niitäkin voisi käyttää taas. Paitsi tietty maksukanavilla, joten pakko olla tallentava boxi edelleen.

  Ja vielä kun tuo hubi maksaa antenniasiakkaalle niin älyttömästi, kun on netti (ilmainen) muulta kuin DNA:lta. Kanavapaketeista saa jo puhelinasiakas samat alennukset, joten niitäkään ei voi hubin hinnasta "vähentää".

  Tai oikeastaan olisi helpompaa ja asiakasystävällisempää luopua hubista ja julkaista tuo DNA TV sovellus Android TV :lle. Esim jos Google nyt julkistaa tuon oman soittimensa, niin toimii varmasti satakertaa paremmin ja DNA voisi keskittyä vain omaan appiinsa.
  https://mobiili.fi/2018/04/10/uusi-android-tv-lisalaite-paljastui-tulossa-googlen-brandilla/ 

  No virittimiähän tuossa ei ole, mutta ne nyt löytyy TV:stä ja ongelmaksi jää vain maksukanavien tallennus (neuvoteltavissa). jos muuten maksukanavat saisi IPTV:n kautta (neuvoteltavissa).
 • Sagemcomilla vaan on yhteistyö laitteesta DNAn kanssa (firmware updatet), joten ei tule tapahtumaan.
 • @JJJN 

  hhmm...;) Sensorit on edelleenkiin seurassemme.. 2000 vuotta ei riitä...
 • @Monikanavaäänetön 

  kyllä itsellä ainakin Harmony 650 toimii ihan hyvin.

  Olen seurannut tätä ketjua alusta asti ja onhan ollut melkoinen tarina. Ongelmia on ollut kyllä monenlaisia ja niitä ei voi kiistää. Toivottavasti tämän laitteen kehitys onnistuisi myös niin kuin Soneran IPTV ja Maxivisionin, näitäkin olen käyttänyt ihan alusta kun tulivat markkinoille. Aluksi laitteet olivat erittäin epävakaita. Päivitykset tapahtui hitaasti, mutta lopulta tulivat ja mentiin eteenpäin. Muistaakseni molemmat palvelut saavuttivat sellaisen tason että tyydyttivät minua (aikaa taisi valitettavasti mennä noin kaksi vuotta). Vaihdoin tähän kun olisi pitänyt hankkia uusi Maxivisionin boxi kun HDMI alkoi temppuilemaan. Taloyhtiönlaajakaista kun on, niin tämä tuli halvemmaksi kuin Maxivision kuukausimaksu. Tämä laski kynnystä lähtä testaamaan Hubia ja ainainen kiinnostus uuteen tekniikkaan.

  Itse tein kattavan selvityksen etukäteen ennen kuin vaihdoin tähän ja tiesin että ongelmia on. Ymmärrän kyllä hyvin että osa ihmisistä ei tee minkäänlaista selvitystä vaan hommaavat laitteen ja odottavat että se toimii niin kuin pitäisi. Näin sen pitäisikin mennä, mutta harvoin menee varsinkaan uuden palvelun/tuotteen kohdalla. Ymmärrän kyllä hyvin porukan tuohtumisen. Toivottasti porukka saa katkaistua sopimuksen, jos palvelu ei toimi!

  Sitten varsinaiseen asiaan:

  Jospa nuo muokattavat kanavalistat saataisiin kohta ja luetettavaa tallennusta monipuolisella hallinnalla ja paremmalla laadulla. Lisäksi yleistä vakautta, ettei laitetta tarvi käynnistää joka päivä uusiksi. Helpoin käyttää virrat pois kun alkaa katsomaan niin toimii suunnilleen illan hyvin. Näillä muutoksilla minä olisin jo kohtuullisen tyytyväinen. Itse odotan myös tulevaa Android N päivitystä, jossa olisi mahdollisuus saada tuki Atmos äänille. Netflixiä tulee käytettyä Hubilla ja 4k ainakin toimii hyvin. • Löytyykö tämä DNA-Hubi suoraan Logitech:in listalta ja jos ei niin koska se sinne tulee? Vai onko se valmistajan nimellä siellä ja kuka tuon purkin on kiinassa valmistanut?
  Ei millään viitsi alkaa opettamaan kaukosäädintä nappi kerrallaan.
 • Muistaakseni laitoin tuon Sagemcomin niin sillä löyty ja toimii. Jos et löydä tuolla haulla Logitechin listalta, voin tarkistaa minkä laitteen olen sinne lisännyt.