Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet / Kehitysideat

Tämän ketjun tarkoitus on jatkossa kertoa DNA TV -hubin tulevista firmware (Android-päivitys) sekä DNA TV sovelluspäivityksistä. Tiedot tulevista päivityksistä, sisällöistä ja ajankohdista lisätään siinä vaiheessa kun päivitysten tarkat ajankohdat ovat tiedossa.

Tulevien varmojen päivitystä lisäksi pyrimme kertomaan minkä asioiden kanssa parhaillaan työskentelemme eli mihin asioihin on tulossa parannuksia seuraavien kuukausien aikana.  

Tämän ensimmäisen viestin sisältöä muutetaan DNA:n / Ville Partasen toimesta. Ketjun loppuun lisätään aina tieto, että ensimmäistä viestiä on päivitetty.

Tätä ketjua on tarkoitus käyttää myös kehitysideoiden keräämiseen. Tällä tavalla asiakkaiden toiveet ja tulevat päivitystiedot löytyvät aina samasta ketjusta.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

DNA TV -hubin applikaatiopäivitys. Alla olevat tiedot päivitetty 15.12

Nyt käytössä oleva DNA TV versio: 1.0.16
Julkaisuajankohta: 15.12 klo 16:00

Uusimman version löydät seuraavasti: Avaa DNA TV sovellus > paina menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset

Päivityksen sisältö:
 • Paranneltu ohjelmaopas (grid-EPG)
 • Mahdollisuus tehdä verkkotallenteita (nPVR) ohjelmaoppaan kautta. 
  • Tallenteiden tekeminen onnistuu vain vapailta SD-kanavilta ja vain tulevista ohjelmista. Siten YLE HD kanavia ei voi asettaa verkkotallennukseen
  • Tulevan tallenteen voi poistaa, mutta jo tehtyjä tallenteita ei pysty poistamaan Hubilla. Tehtyjen tallenteiden poisto tapahtuu kännykän DNA TV sovelluksen kautta
  • Mikäli verkkotallennustila on täynnä, Hubi ei ilmoita tästä erikseen vaan ilmoittaa, että tallennus ei onnistu. Mikäli verkkotallennus ei siis onnistu, kannattaa tarkistaa kännykästä ja DNA TV sovelluksesta onko verkkotallennustila täynnä (4000 tuntia)
 • Soitinta päivitetty, nopeuttaa IPTV kanavien vaihtoa
 • Parannettu REC-napin toimintaa ja tallennetilojen päivittymistä sekä tallennuskonfliktien hallintaa. Tästä löytyy vielä hieman parannettavaa,  mutta suurimmat ongelmat korjattu
 • Eriväriset lukot kertovat mahdollisista maksukanavavirheistä (punainen lukko = DRM virhe, keltainen lukko IPTV kanavalla = netti puuttuu)
 • Jos antennisignaali puuttuu tai on heikko, siitä tulee ilmoitus
 • Kertoo asiakkaalle tarjolla olevasta firmwaren / Androidin päivityksestä

DNA TV -hubin tulevat ominaisuudet. Alla olevat tiedot päivitetty 24.1

Alla olevien asioiden kanssa työskennellään aktiivisesti mutta asioiden julkaisuun voi mennä useita kuukausia siitä kun tieto lisätään keskustelupalstalle. DNA ei sitoudu julkaisuajankohtaan ennenkuin siitä on olemassa täysi varmuus. Kehityksen edessä on mahdollista, että törmäämme teknisiin rajoitteisiin joiden takia kehistyön prioriteettejä pitää muuttaa. Alla olevien asioiden lisäksi saatamme tehdä töitä sellaisten asioiden parissa, joita emme voi kommenteida täällä julkisesti. Tavoitteena on kuitenkin olla mahdollisimman avoin seuraavien kuukausien osalta.

Seuraavien asioiden parissa tehdään parhaillaan työtä:
 • Verkkotallenteet on kansioitu ohjelman nimen mukaan (automaattinen)
 • Virheilmoituksia tunnistamaan yhteysongelmia
 • Jatkaa katselua kovalevytallenteilla siitä mihin pysähtyi 
 • Jatkuvat tallennukset
 • SF-Anytime videovuokraamon parannus (Esimerkiksi sarjat omissa kansioissa)
 • Kanavien järjestely
 • Osto PIN-koodin kysely on tarkoitus poistaa suorien TV lähetysten osalta. Ohjelmakirjastojen kohdalla PIN-koodia kysytään.
 • Verkkotallennusjärjestelmän päivitys. Kyseessä on asteen suurempi remontti joka mahdollistaa mm seuraavia asioita
  • Käynnissä olevan ohjelman tallennuksen (tulossa myös mobiiliin)
  • ABR:n eli nettiyhteyden nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu
  • Parempi kuvanlaatu / HD-kanavien tallennus (nykyinen kanavavalikoima)
  • Yllä olevat verkkotallennusjärjestelmään liittyvät parannukset tulevat todennäköisesti pidemmän ajanjakson kuluess

DNA TV -hubin firmware / Android-päivitykset. Alla olevat tiedot päivitetty 24.1

Nyt käytössä oleva versio: Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.27

Seuraava päivitys 31.1. Android M, versio 6.0.1. Koontiversio MUE91.RC7.1.0.29

Päivitys sisältää: Luotettavuutta parannettu

Uusimman version löydät seuraavasti: Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset

DNA työskentelee parhaillaan Android N päivityksen kanssa. Julkaisuajankohta on toistaiseksi avoin. Android N:n tarkoitus on parantaa laitteen yleisestä luotettavuutta.

Monella asiakkaalla on edelleen käytössä alkuperäinen julkaisufirmware. DNA suosittelee päivittämään firmwaren sillä se parantaa laitteen luotettavuutta.

Terveisin,

Ville PartanenDNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • @Ville

  Onko mitään tietoa koska voisi tulla IPTV kanavien tallennus pilveen tai kovalevylle. Meille jotka emme saa F-kanavanippua Digitan häiriöiden takia, tämä olisi todella tärkeä ominaisuus.
  sami
 • Odotan kovasti huomista päivitystä. En ymmärrä kuinka verkkotallenteen poisto Hub:sta käsin ei ole mahdollista. Ei voi olla niin, että käyttäjällä oltava toinen laite jolla hallinnoida tallennuksia?

  Mikäli HD kanavia ei pysty tallentamaan, niin olisiko voinut tehdä rautalankaviritelmän jossa HD kanavalta laitetaan tallentumaan SD versio, kunnes tulee parempi ratkaisu?
  Tuomas
 • Mitä tuo grid-EPG nyt tarkoittaa? Tuleeko mahdollisuus muokata kanavajärjestystä ja luoda suosikkilistoja? Ennen noita ominaisuuksia ko. laitteesta ei omaan päivittäiseen käyttöön ole.
  Jupe
 • Ei tule mahdollisuutta kanavajärjestyksen muokkaukseen eikä suosikkilistoihin. joskus tulee.
  Tuomas
 • Juu, niin vähän epäilinkin. Huolestuttaa vaan, kun ei ole edes tuolla ”näitä asioita kehitellään parhaillaan” -osiossa... Siihen saakka tuo koko laite on lähinnä huono Chromecast.
  Jupe
 • Olen samaa mieltä kanssasi. Mutta mainitaan kyllä Väisäsen viestissä, jonka laitoin tällä viikolla aiempaan keskusteluun. Toivon kovasti, että asioita osattaisiin priorisoida todelliseen tarpeeseen eikä oltaisi jämähtäneitä johonkin omaan uskomukseen.
  Tuomas
 • Juu, toivotaan!
  Jupe
 • Hyvänä asiana tulevassa päivityksessä näen mm. verkkotallenteiden järjestämisen kansioihin ja pidemmän ajanjakson suunnitelmissa verkkotallenteiden kuvanlaadun parantamisen.

  Kanavien järjestyksen muokkaus jossain muodossa on ensisijaisen tärkeää hubin käytettävyyden kannalta. Todella ikävää ettei tuo ominaisuus ole mukana uudessa päivityksessä eikä edes pidemmän ajanjakson suunnitelmissa. Kannattaisi kuunnella asiakkaita ja tehdä muutoksia hubiin heidän toivomustensa mukaisesti.

  Kanavajärjestyksen muokkaus ja suosikkilistojen luominen on ollut jo kauan useissa laitteissa. Mikä on se ylivoimainen este, joka estää tuon ominaisuuden lisäämisen hubiin? Olisko joku DNA:lla niin ystävällinen ja selittäisi tämän asian?
  Olli
 • Samaa mieltä, suosikkilistat ja/tai kanavajärjestyksen muokkaaminen ovat käytettävyyden kannalta erittäin tärkeitä ominaisuuksia.
  Teknisiä parannuksia jaksaa odotella paremmin, kun on käytettävyys jotenkin hanskassa.
  Miten se aiemmin tarjottu muutos, että listassa vain kanavat, joihin on oikeudet - onko se tulossa?
  Muistaakseni mainittiin, että piti olla helppo toteuttaa. Toisaalta tulee mieleen, että jostain olisi hyvä nähdä tarjonta eli voisiko esim olla jotenkin esivalittuna ne, joihin on oikeus, mutta muutkin näkyisi siinä Menun kautta saatavassa listassa, josta nyt voi poistaa/lisätä sekä kanavapaketin että DNA tv:n kanavia?
  Sarzu67
 • Yritin laittaa tallennukseen C More -kanavalta ohjelman, joka ajoittui vuorokauden vaihteeseen. Ohjelmaa ei näkynyt kanavanauhalla.
  Näyttääkin siltä, että niiden kanavien kohdalla, joissa vuorokauden vaihtuminen alas rullattavassa ohjelmalistauksessa näkyy päivän nimenä ja päivämääränä (sinänsä hyvä asia), korvautuu ko. kohdassa oleva ohjelma tuolla tiedolla. Näitä kanavia ovat ainakin C More - ja Viasat-kanavat sekä CNN.
  Normaalissa, melko hitaasti toimivassa ohjelmaoppaassa ko. ohjelma näkyi ja sieltä onnistui myös tallennukseen laittaminen. Ei siis iso ongelma, mutta korjausta vaativa kuitenkin.
  Käyttäjäystävällisyys (omat kanavalistat, tallenteiden kansioittaminen, katsomisen jatkaminen edellisestä kohdasta, jne) ovat mielestäni keskeisiä muutosalueita. Käsittämättömiä puutteita sinänsä.
  Kaitsu
 • Sen lisäksi, että kiinnostaa tietää tietää milloin kanavalistan muokkaus tulee Hubiin, kiinnostaisi myös kuulla miten ominaisuus on ylipäätään on alunperin jätetty pois. Digiaikaan siirryttäessä jo ensimmäisisä bokseissa kyseinen ominaisuus oli. Sama kysymys herää, kun miettii esim. jatkuvaa tallennusta ja tallennetun ohjelman katsomista siitä mihin viimeksi jäänyt.

  Ja jotta tulee varsinaiseen aiheeseenkin kommenttia: Jos boottaa modeemin, Hubikin tulee bootata. Hubi ei nimittäin löydä verkkoa ennen kuin senkin boottaa.
  Viltsu
 • Moikka,

  Päivitin nyt ensimmäistä viestiä:

  - Kanavien järjestely on tulossa
  - Osto PIN-koodin kysely on tarkoitus poistaa suorien TV lähetysten osalta. Ohjelmakirjastojen kohdalla PIN-koodia kysytään.

  Terveisin,

  Ville
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen, miten teiltä tullut ehdotus, että listassa näkyisi vain ne kanavat, joihin on pikeudet?
  Sarzu67
 • @Sarzu - Meille on tullut todella paljon ehdotuksia eri kanavista: kyselylomakkeilla, asiakaspalvelusta, myynnistä, tältä palstalta, testiryhmältä jne.

  Kaikki kehitysideat kerätään ylös. Tämän jälkeen työtä priorisoidaan sen mukaan miten paljon asiaa toivotaan. Tällä keskustelupalstalla muutama henkilö toivoo todella kovasti joitakin asioita, mutta valitettavasti nämä asiat eivät nouse samalla tavalla korkealle kaikissa palautekanavissa. Tästä syystä esimerkiksi tämä sinun toivoma ominaisuus eli EPG:ä niiden kanavien piilotus, jotka eivät ole tilattuna, ei ole tällä hetkellä työn alla.

  Sovelluskehitystyötä tehdään muutama asia kerrallaan ja siten samanaikaisesti työn alla olevia asioita on aika pieni määrä. Sitä mukaa kun asiat tulevat tehtyä, uusia ideoita nostetaan toteutukseen. Lupaan kyllä päivittää ensimmäistä postia sitä mukaa kun asioita valmistuu ja uusia asioita voidaan ottaa työn alle.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen Itseasiassa tämä oli teiltäpäin tullut ”helposti ja nopeasti tehtävissä oleva kehitysehdotus” siinä ed ketjussa wink - siksi lähdin kysymään.
  Mutta asia kunnossa.
  Sarzu67
 • @Tuomas
  Olen kanssasi samaa mieltä. Verkkotallenteiden poisto pitää saada myös hubiin. On todella työlästä pyörittää kahta eri laitetta vain ja ainoastaan sen takia, että yksi laitteista ei mahdollista niinkin arkipäiväistä asiaa kuin verkkotallenteiden poisto.

  Tämä ominaisuus on muilla kilpailijoilla ollut alusta alkaen. Mikä siis estää DNA:ta tuomasta tätä ominaisuutta hubiin?

  Aiemmassa viestiketjussa mainitsin myös tuon tallennussäännöissä olevan kummallisuuden. Tallennussääntö tallentaa ohjelmia kaikilta mahdollisilta kanavilta, joilta kyseinen ohjelma tulee. Hyvänä esimerkkinä Salatut Elämät, joita pyöritetään ainakin kahdella eri kanavalla. Vaikka tallennussääntö olisi tehty MTV3 -kanavalla, tallentuvat jaksot myös kaikilta muilta kanavilta. Tämä pitäisi korjata kyllä mahdollisimman pikaisesti. Tallennussääntö pitäisi koskea vain ja ainoastaan sitä kanavaa, jolle se tehdään.
  Turmeltu
 • Milloin saadaan tiedot sinne ohjelmaoppaaseen kuntoon?
  Se on aivan sama minkänäköinen ja mitkä värit siellä näkyy DNA-pinkin lisäksi jos ei ohjelmatietoihin voi luottaa.

  Ihmetyttää erityisesti minua kiinnostavan History HD-kanavan tiedot!!! TÄYTTÄ KURAA!!! Ilman ohjelmaoppaan tietoja ei onnistu tallentaminen kovalevylle!!!
  Ulla Pullukka
 • @Ville Partanen.
  Hienoa, että kanavien järjestely on toteutettavissa ja toivottavasti lähikuukausien aikana tulossa hubiin.
  Kiitos vastauksistasi tähän ketjuun! Tällainen vuoropuhelu antaa uskoa tulevaan.
  Olli
 • MIllonkaan saatasiin sellanen BACK-nappula kaukosäätimeen jolla vois päästä takasin edelliselle kanavalle. Usein sellaista kahden kanavan väliä poukkoilua täm ohjelmien katselu, varsinkin urheiluohjelmien osalla.

  On se kumma että muut operaattorit ja laitevalmistajat ovat kyllä tienneet että tuollanen toiminto pitää laitteesta löytyä,  EI VAIN DNA SITÄ OLI TIENNYT!!
  Ulla Pullukka
 • Kaikki viat pitää korjata ja niiden pitää olla työlistalla ykkösprioriteetilla!
  - ohjelmatietojen virheet
  - ohjelmien sarjatallennus ei toimi kovalevylle
  - tallennuksen (kovalevylle) keskyttäminen ei onnistu kuin satunnaisesti
  - "ajansiirto" tai mikä se oikein suomeksi on kun laittaa pausen päälle - ei onnistu tallnteeksi muuttumaan vaikka tulee se max. aikaraja täyteen.
  - dolby/elokuvaäänien synkronointi ei toimi

  Ja vikoja on raportoitu paljon lisää, ei vaan näytä DNA:a virhekorjaaminen kiinnostavan!
  Vikaa pukkaa
 • Ulla Pullukka:

  Kyllä siellä on tuo kyseinen ominaisuus löytyy. Kokeileppa tuota nollan vieressä olevaa kyljellään olevan talon näköistä namiskaa ja ylläty...
  Jupe
 • On vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, että forumin toiveet eivät olisi linjassa muiden tietolähteiden kanssa.

  Ymmärrän, että Netflix korjaus tehtiin ensimmäiseksi, koska se oli ristiriidassa markkinoinnin kanssa.

  Samasta syystä en ymmärrä miksei tallenteiden poistoa korjattu, koska sen puuttuminen itsessään antaa käyttäjille mahdollisuuden purkaa kauppa. Hub:a mainostetaan yhtenä kokonaisvaltaisena järjestelmänä jolla hallinnoida TV kokemusta.

  Syystä tai toisesta minulla kyykkää dna TV applikaatio aika-ajoin. Sen saa helpohkohdisti uudelleen päälle, mutta ärsyttävää silti. Onko muilla ollut samaa vikaa?
  Tuomas
 • Jupe

  Kiitos tuosta, jäänyt itseltäkin huomaamatta.
  Tuomas
 • Btw. Kyllähän tota oikeudettoien kanavien näkyvyyttä toivoi useakin tuolla viimme ketjussa ja siihen vie vastattiin, että helppo toteuttaa. Tehkää vaikka täppä asetuksiin "piilota minulta näkyttömät kanavat". No toivotaan että tän päivän päivits tuo jotain hohtoa ankeaan käyttöön.
  Terppa
 • Uusin päivitys ei tuonut korjausta netflix 4K toisto vikaan.

  Virhekoodi tvq-pm-100 (5.2.5), johon liittyy seuraava ilmoitus:
  Emme voi toistaa tätä nimikettä tällä hetkellä. Yritä myöhemmin uudelleen tai valitse toinen nimike.

  Eli odotellaan ensivuoteen korjaavia toimenpiteitä !


  TOP
 • Uusi päivitys asennettu Hubiin  ja verkkotallenteet eivät ole kuin tummia laatikoita tv-ruudulla ilman toistomahdollisuutta. Mobiilissa toimii. On sammutettu ja buutattu mutta eipä parannusta toimintoon.
  Rampe
 • Rampe
  Verkkouhteydessä vika?
  Ari
 • Täällä sama kuin Rampella - kaikki verkkotallenteet vain tummia ruutuja... voi räkä!
  Hubi käynnistetty ihan androidia myöten.
  Sarzu67
 • Onko verkkotallenteiden kuvat mustia kaikkialta vai kansiotasolla eli jos on elokuvia monta samassa "kansiossa" niin tältä "kansiolta" puuttuu kuva.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Ei vikaa verkossa, varmistettu.

  Rampe
 • Kansion alla voi olla usea elokuva, mutta kun vie valinnan kansion päälle niin ei mitään toimintoa ja yksittäisiin "pätkiin" ei pääse edes siirtymään.
  Rampe
 • Tallenteissa näkyy vain mustia laatikoita, eli ei pysty katsomaan mitään tallenteita.
  Jankkoo
 • Hmm... kuulostaa kummalta.

  Muutama varmistava kysymys:

  • Onko Hubilla uusin firmware eli Android on päivitetty viimeisimpään versioon (katso alta ohjeet)
  • Toimiiko teillä kaikilla nämä samat tallenteet mobiilissa? Tärkeää olisi siis katsoa että tallenne alkaa pyöriä, kansioinnin tekniikka on erilainen mobiilissa ja siten pelkkä kansion näkyminen mobiilissa ei vielä riitä varmistamaan että tallenne toimii
  • Onko kaikki verkkotallenteet mustia vai vain osa?
  • Onko kaikki kansiot mustia vai vain osa?
  • Ovatko verkkotallenteet toimineet aiemmin?

  Androidin päivitys tapahtuu seuraavasti. Paina kaukosäätimen koti nappia > valitse Asetukset > valitse Tietoja > valitse Järjestelmäpäivitykset > valitse Tarkista päivitykset
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kun jaksaa aikansa odottaa niin alkavat "tummat" valikot saada värit mukaan. Tämä uusi ominaisuus (hakemisto rakenne) on vain hidas, siis todella hidas. Eiköhän tähän tule parannusta myöhemmin. Ominaisuus on hyvä.
  Rampe
 • Minulla verkkotallennekansio avautuu hubissa hieman hitaammin kuin ennen päivitystä. Tämä koskee pääkansiota ja alikansioita, mutta kaikki kansiot avautuvat normaalisti ja kaikissa on kansikuva. Useamman elokuvan kansion kuvana on viimeiseksi tallennetun elokuvan ”kuva”. Kaikki kokeilemani tallenteet toistuvat normaalisti.

  Tänään tuli kaksi päivitystä. Ensin v1.0.14 RC1-versio ja sitten tämä varsinainen v1.0.14. Jälkimmäisen kävin erikseen tsekkaamassa. Ei tullut ilmoituksena ruudulle kuten tuo RC1
  Olli
 • Pahoittelut kahdesta päivityksestä, kyseessä oli sama tiedosto mutta muutettiin nimeäminen niin, että otettiin tuo RC merkintä pois. Tästä syystä osa asiakkaista ehti päivittää sovelluksen kaksi kertaa.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • No nyt tuli tännekin verkkotallenteet näkyviin! Ja kansiot myös.
  Hieman edelleen, mutta ei jää harmaiksi enää. Huh!
  Sarzu67
 • *Hieman hitaita edelleen...*
  Sarzu67
 • Hub päivitys kaikilta osin ok. Ja mobiilissa katselu toimii. Nyt pitkän odottelun jälkeen kunten edellisessä viestissä mainitsin kansiot muuttuivat aktiivisiksi ja nyt näyttää hyvältä. Ilmeisesti "kansiointi" vie aikaa???? Mutta toiminto on hitaampi kuin ennen. Kun "kansion" avaa niin alla olevat tallennukset tulevat viiveellä valmiiksi. Oletan jotta koodin pätkä millä kansiointi tapahtuu on raskas ja prosessi kestää tovin. 
  Rampe
 • Joku ehti jo tässäkin ketjussa kysyä, mutta uudestaan. Onko joku este, miksi HD-kanavilta (YLE, MTV, Nelonen ym) ei voi asettaa verkkotallennuksia, jotka tässä vaiheessa tallentavat SD-tason kanavilta? Eikös tuon luulisi olevan aika helppoa toteuttaa sieltä palvelun päästä?

  Jos HD-kanavat ovat tulossa verkkotallennettavaksi muutaman viikon kuluessa, ei tuota tosiaan kannata tehdä. Jos siihen menee vielä kuukausia, en ymmärrä miksi HD-kanavan kohdalta ei voi asettaa SD-tallennetta verkkoon.

  Lisäksi vielä toinen kysymys. Miksi verkkotallennuksen asettamista ei tuotu kanavanauhan kautta aukeavaan ohjelmaruutuun?

  =)juha
  JuhaN
 • Mitä tallenteiden kansiointiin tulee, minulla toimii ihan hyvin ja kansiot sekä sisällöt latautuvat suht vikkelästi. Onhan tuo toki hitaampi kun aiempi näkymä, mutta ei tuossa kuitenkaan tolkuttomia aikoja tarvitse odottaa.

  Seuraavaksi sitten kehittämään tuota verkkotallenteiden poistoa hubilla sekä parempaa kuvanlaatua verkkotallenteisiin. Eiks je?
  Turmeltu
 • Tuo verkkotallennuksen löytäminen on aika työn ja tuskan takana. Helpompi ratkaisu olisi ollut laittaa kuten kovalevytallennuksen kanssa, uusi nappi viereen.
  Tuomas
 • Miksi kansiointi ei tullut käyttöön myös kovalevytallennuksiin?
  Toni
 • Tuliko tallennusten kirjamerkki päivityksessä ? Minusta yksi suurimmista puutteista, varsinkin, kun kelauksessa ei ole kuin yksi hidas vaihtoehto. Yksinkertaisesti käsittämätöntä...
  Jari
 • Tuo kirjanmerkki on kyllä äärimmäisen tärkeä ja käytännöllinen ominaisuus, joka pitäisi saada kaikkiin tallenteisiin.

  Saisiko hubiin myös näkymään vapaana/käytettävissä olevan tilan verkkotallenteissa? Näin ei tarvitsisi aina kaivaa puhelinta esille.

  Mites jatkuvien tallenteiden asettaminen hubilla?
  Turmeltu
 • Kun nyt viimein ohjelmaopasta päivitettiin, miksei sitä kulkemista yhtään helpotettu? Siis tarkoitan siirtymistä seuraavaan/edelliseen päivään ja ruuty alas/ylös kerrallaan. Kaukosäätimessä riittää nappuloita, hoitakaapa homma!

  Se on onneton se yläreunassa oleva päivämäärätieto mistä pääsee vaihtamaan päivämäärän!
  helpotusta käyttöön
 • Ohjelmaoppaassa pitää valitun ohjelman tiedoissa näkyä ohjelman alku- ja loppuaika, samoin ohjelman pituus
  tahtoo tietää
 • Sarjojejn tallentaminen kovalevylle ei edelleenkään toimi. Mikä asiassa niin vaikeaa? Pitäisi kuulua ihan perusominaisuuksiin.

  Sarjatallennuksessa ei saa tehdä samoja virheitä kuin DNA tv-palvelussa on tehty.

  Sarjatallennuksessa pitää olla valittavissa haluaako:
  - tallentaa kaikki jaksot.
  - viikottain/päivittäin samaan aikaan
  - kanavarajoitus, siis vain samalta kanavalta tulevat

  DNA tv-tallennukset pitää laittaa kuntoon myös, jotta palvelisi käyttäjiä.

  Tallennussääntöjä pitäisi myös itse voida muokata.

  Miksi kovalevytallenteet eivät saaneet kansioita????? Ei ymmärrä..
  Reetu
 • Ei vaan tallenteet tule näkyviin, vaikka Android ja dna tv on päivitetty. Verkkotallenne valikossa näkyy vain pelkkiä harmaita laatikoita yksi sivullinen. Tallenteet toimivat kännykällä ja aikaisemmin ovat toimineet myös hubilla. Laite käynnistetty uudelleenkin pariin otteeseen.
  Jankkoo
 • No sieltähän ne tulivat nyt näkyviin, mistä lie johtui, vai kestääkö ensimmäisellä kerralla todella kauan. Pääasia että nyt ovat kansioissa
  Jankkoo
 • @Jankkoo Täällä oli sama - kävin koiran kanssa lenkillä ja sen jälkeen tulivat verkkonauhoitukset ja kansiot näkyviin.
  Ensin näkyi vain harmaita laatikoita.
  Vähän on hidas, kestää tovin kun kansiot ja sitten jaksat kansiossa tulee näkyviin.
  Sarzu67
 • Minkälainen nettiyhteys teillä on? Hubi langallisessa vai langattomassa verkossa?

  Itselläni 200M yhteys ja hubi langallisessa verkossa. Verkkotallenteiden kansiot latautuvat sekunneissa.
  Turmeltu
 • Ohjelmaoppaassa on paljon virheitä.

  Esimerkkejä:
  • Sota ja rauha esitetään YLE TV1 ti 19.12. klo 23:00-0:00, kesto 60 min, DNA TV ohjelmaoppaassa aika klo klo 23:30-0:00, kesto 30 min
  • Outlander esitetään YLE TV1 la 16.12. klo 23:45-0:40, kesto 55 min, DNA TV ohjelmaoppaassa aika klo klo 23:45-3:10, kesto 3 t 25 min
  Ensimmäisessä esim ohjelmaa jää 30 minuuttia tallentamatta ja toisessa tulee 2 t 30 min turhaa tallennusaikaa.

  Näitä virheitä on paljon. Tuo virhe toistuu usein päivän viimeisen ohjelman kohdalla.

  Olli
 • Minulla on 100M yhteys ja langaton yhteys hubiin. Verkkotallenteiden kansioiden latautuminen kesti ensimmäisellä kerralla n. 30 sekuntia, mutta nyt latautuvat n. 5 - 10 sekunnissa.
  Olli
 • 4g wifi verkolla mennään, joka jaksaa kyllä pyörittää ohjelmat ja kaiken hyvin, mutta tuo tallenne valikon lataus ei tunnu sujuvan. Kerran on nyt edes saanut valikon näkyviin, muuten näkyy vain harmaat laatikot, vaikka odottaa useamman minuutin.
  Jankkoo
 • Ohjelmatiedot puuttuvat!!!
  Esim. YLE TEEMA&FEM HD, SUB HD ja AVA HD

  Ei onnistu tallennukset ilman ohjelmatietoja!!!!
  Reetu
 • Hyvä päivitys!

  Nyt voikin kantaa tämän takaisin kauppaan, kun ei enää toimi kuin virittimenä.
  Harmaata vain jo viimeisen käynnistyksen jälkeen tunti - päivitykset tehty ja käynnistetty pariin kertaan.
  Esko S
 • Meillä on giganen netti ja hubi on langallisena. Nyt ei taas näy verkkotallennukset Hubissa - pelkkiä harmaita laatikoita vaan...
  Sarzu67
 • Mobiililaitteissa näkyy verkkonauhoitteet.
  Tallentaa parhaillaan ohjelmaa DNA tv:ssä, voisko johtua siitä... Ei nyt oikein hyvältä vaikuta.
  Sarzu67
 • Ja nyt taas alkoi verkkonauhoitteiden kansiot näkyä... hieman on epävarmaa toimintaa.
  Sarzu67
 • Kaksi kertaa kansiot näkyneet - kansioiden sisällä harmaata. Ja nyt kansiotkin taas harmaana. Nettiyhteys ok.
  Esko S
 • @Esko S - täällä näkyneet kansiot ja sisältö kaksi kertaa, nyt taas pelkkää harmaata.

  @Ville DNA - giganen netti ok ja hubi langalla, mobiilissa toimii ja näkyy verkkotallenteet sekä hubissa viimeisin versio sekä DNA tv:stä että Androidista.
  Sarzu67
 • @Ville DNA - verkkotallenteet toimineet moitteettomasti hubissa tähän päivitykseen asti (kuvan laatu huonohko joissain + välillä kuva nykii). Android päivitetty heti, kun uusi versio tuli.
  Sarzu67
 • Täällä myös ongelmana että verkkotallenteet näkyvät vain harmaina laatikoina...latautuivat mutta todella hitaasti kun jaksoi odottaa noin 2 minuuttia. Tähän äkkiä parannusta!!! Vanhalla firmiksellä näkyi heti! Lisäksi miksi ei edelleenkään voi hubista suoraa poistaa verkkotallennuksia? On teillä DNA kädettömät koodaajat. Eikä muutenkaan oikein vakuuta koko purkki muutaman päivän kokemuksella...ei hyvä..paskan möitte taas.
  Pasi
 • Nyt alkaa jo hermo mennä! Vedetty virtakin pois, ei auta!
  Tällä päivityksellä toimivasta hubista saatiin sitten tallenteiden osalta toimimaton - tehdäänkö DNAlla tälle ongelmalle jotain???
  Sarzu67
 • Toivottavasti on selvittelyt käynnissä ongelman korjaamiseksi, kerran taas välillä näkyi tallenteet, mutta eipä sen jälkeen.
  Jankkoo
 • AIKASISEMMIN PÄIVÄLLÄ VERKKOTALLENTEET AUKESIVAT JA TALLENTEIAT PYSTYI KATSOMAAN HUBILLA - EI ENÄÄ MITÄÄN!!!!!
  HARMAITA LAATIKOITA VAIN NÄKYY!!!!

  MITÄ TE SÖSSITTE????

  MILLOIN TOIMII????

  EI VARMAAN IKINÄ KUN ON KYSEESSÄ DNA!!!
  Reetu
 • Nyt sanon ihan rehellisesti että illan aikana uusi Hubin päivitysversio ja sen mukana tullut verkkotallenteiden kansiointi lakkasi toimimasta. Tällä hetkellä verkkotallenteet kansio ei siis avaudu uudella päivityksellä.

  Verkkotallenteet toimivat mobiililla 

  Uusi päivitys on otettu pois jaosta klo 20.39.

  Vian tutkinta on parhaillaan käynnissä ja jatkuu illan/yön aikana.

  Todennäköisesti päivitän tänne tilannetta huomisen aamun aikana.

  Todella todella syvät pahoittelut. Tämä ei todellakaan mennyt hyvin.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Reetu - kokeile kirjautua ulos DNA TV:ä niin Hubi hakee ohjelmatiedot uudelleen. Tämän pitäisi auttaa jos EPG ei näy: Menu > Omat tiedot > Kirjaudu ulos
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @DNA Ville Partanen Kiitos rehellisestä vastauksesta. Jään odottamaan korjausta.
  Sarzu67
 • @Ville Partanen @DNA Ville Partanen

  EPG näkyy mutta osasta kanavista ei näy ohjelmatietoja. Ei se uudelleenkirjautuminen edes saa asiaan mitenkään vaikuttaa!

  Toki tilanne ei ole sen kummempi kuin muinakaan iltoina. Sangen usein ohjelmatiedot puuttuvat joltain kanavalta ja niinpä tallennukset kovalevylle eivät onnistu.  

  Eiköhän DNA:n olisi aika tulla TV-hubi asiakkaitaan vastaan ja alkaa edes hyvittää laitteeseen ja palveluun haksahtaneita.
  Reetu
 • Pelottaa, jos tulevaisuudessa päivitykset tulevat automaattisesti ja kysymättä. Jos testaus on näin huonoa. Ei ole vieläkään tullut vastausta, koska IPTV kanavia voisi tallentaa jonnekin.
  sami
 • Tämähän kuulostaa jo Elisan harjoittamalta touhulta. Päivitys asiakkaille ilman riittävää testausta ja annetaan asiakkaiden kärsiä. Korjataan kun ehditään ja viitsitään, jos korjataan.

  Korjaus ongelmiin asap. Toivottavasti DNA hoitaa asiat fiksummin ja nopeammin kuin Elisa.
  Turmeltu
 • EPG näyttää edelleen väärin, ei auttanut ulos kirjautuminen.
  Kovalevy on tällä hetkellä täysin turha ostos, koska jatkuvia tallennuksia ei voi tehdä ja nyt on ohjelma-ajatkin väärin.
  Olisi kyllä kiva saada jotain hyvitystä.
  Sarzu67
 • @DNA Ville Partanen
  Valitettavasti DNA ei ole ainoa taho ja toimija joka järjestelmiensä testauksen on sysännyt asiakkailleen. Testaaminen maksaa, tässäkin tapauksessa testauksen kustannukset ovat usein tuplaten sen mitä varsinainen koodaustyö, siksipä testaus on minimaalista ja jätetään asiakkaalle.

  Asiakkaalle ei olla valmiita maksamaan hyvityksiä. Toivottavasti DNA ymmärtää hyvittää asiakkailleen ja ymmärtää sen kautta että ne säästetyt eurot testauksessa eivät kannata.

  Toivottavasti DNA joskus alkaa ymmärtää että ilman tyytyväisiä asiakkaita ei ole bisnestä. Asiakas on päällikkö.

  Toivottavasti myös DNA:n asiakkaat oppivat olemaan nöyristelemättä. Asiakkaalla on oikeuksia, asiakkaalla on oikeus hyvitykseen toimimattomasta ja virheellisestä palvelusta siinä missä toimimattomasta laitteesta.
  IT-guru
 • Kehitysideana toimiva boksi, jossa mahdollisuus muokata kanavajärjestystä, katsoa verkkotallenteita sekä poistaa niitä. Ilmeisesti nimimerkki Tuomaksen DNA:n johdolle lähettämä sähköposti sai Ville Partasenkin jälleen mukaan kommentoimaan ja antamaan tietoja boksin kehityksestä. Kiitokset Tuomakselle siitä.
  Mikko
 • Minä jo ajattelin, että onpa hienoa kun pääsee päivittämään ja hieman jopa ärsyynnyin, kun mitään päivitystä ei löytynytkään. Tätä kommenttiketjua lukiessa iski sitten helpotus, onneksi päivitys ei ollutkaan jaossa. Mutta kiva kuitenkin, että tuli mailia, missä kerrottiin juuri tulleen päivityksen tuomista uudistuksista, no ehkä sitten joskus.
  Timo
 • Häiriötiedotteissa ei ole edes mainintaa päivityksen ongelmasta. Kuinka DNA on ajatellut asiasta asiakkailleen kertoa? Olisi pitänyt jo tulla aikoja sitten edes sähköpostitse tietoa tilanteesta. @DNA Ville Partanen otatko kopin asiasta viimeistään aamulla? Ja kai laitat hyvitysasian eteenpäin.

  Miten saa edellisen version takaisin päivitettyä hubiinsa? Kun ei ole mitään takeita että softa saataisiin toimimaan verkkotallenteiden osalta.

  IT-guru
 • @IT-guru Samaa toivon, että saa palautettua ed version, jos ei yön aikana saada toimimaan.
  Sarzu67
 • Joo ei menny ku Strömsössä, mutta EPG on paljon nopeampi kuin ennen. Kiitos siitä! Positiivisen kautta ja sitä rataa xD

  Terveisin
  Jarno Tuovinen
  Hakukoneoptimointi Kranu​​​
  Jarno Tuovinen
 • Näyttää toimivan.
  paolo
 • Tuosta Netflixistä vielä: meillä toimii 4K.
  Tuli vaan mieleen, että te joilla ei toimi Netflixin 4K: menettehän sinne Menun kautta, ei siis ohjelmanauhasta.
  Sarzu67
 • Havaintoja:
  Laite käynnistyy nopeemmin, Android-valikko käynnistyy nopeemmin samoin applikaatiot, DNA TV palautuu nopeemmin Android-valikosta, KAIKKI kanavat vaihtuu nyt keskimäärin paremmin, EPG on ehkä tasoa hyvä nyt, näyttää tulleen paljon pieniä hyviä ulkoasullisia muutoksia.


  Ja taas ei toimi. Vika saattaa vaikka olla johdon toisessa päässä.

  Ja taas toimii.
  paolo
 • Mulla toimii kaikki hyvin uusimmallakin versiolla. Tallenteet toistuu, kuten ennenkin. Nyt tallenteet oli vaan omissa kansioissaan ohjelman nimen mukaisesti. Tv-kanavat näkyy ja sovellukset toimii. Muutenkin Hubi toimii hyvin. Ikävä juttu, jos muilla on ongelmia näissä palveluissa.
  Jakke1990
 • Joo tässä illan mietteitä. Paljon parempaa esimerkiksi ohjelmaopas ja sieltä verkkotallennus. Sekä tuo että epg näyttää listan kanavalta jota  katsoo..aiemmin piti lähteä  selaamaan epg:tä aina alusta.Mutta verkkotallennukset latautuvat todella hitaasti tai ei ollenkaan (harmaat kuvakkeet) aiemmin latasi ne hyvin. Siitä miinusta ja toivottavasti tulee kuntoon ASAP. Yksi kysymys myös..onko mahdollista saada USB kautta erillistä näppäimistöä liitettyä? Nyt on aika tuskaa kirjoittaa kaukosäätimellä hakuja ja kirjautumistietoja? Tuo näppiksen saaminen olisi hienoa.
  Pasi
 • Jakke 1990, kuinka pitkältä ajalta ostoksesi on. Verkkotalkenteet toistuvat välillä, kansiot näkyvät jne. ja hetken kuluttua kansiot katoavat ja tallenteita ei löydy.
  Minullakin toimii tällä hetkellä, kaikki muut paitsi kansioissa olevat elokuvat eivät.
  Olli
 • @Olli Ihan viikon verran tuo laite ollut ja hyvin toimii.
  Jakke1990
 • edit edelliseen
  Piti kirjoittaa otoksesi ei ostoksesi.
  Tämä automaattinen oikoluku. Sorry.
  Olli
 • @Olli Kyllä noita tallenteita jonkin verran on, mutta ei vielä kovin paljon, kun vasta otettu palvelut käyttöön.
  Jakke1990
 • Nyt mulla avautui 99 nimikkeen Foxin elokuvia sisältävä kansio. Ja elokuvat ovat katsottavissa. Saa nähdä kuinka kauan toimii. Pidetään peukkuja.

  Oikeastaan en katso verkkotalkenteita hubilla, koska kuvanlaatu on isolla tv-ruudulla niin huono. Kun saadaan kuvanlaatu hd-tasoiseksi, kuten on luvattu, niin sitten on eri asia. Tuo sd-laatu kelpaa kyllä hyvin iPadin näytölle.
  Olli
 • Kyllähän muuten tosiaan kesti noi tallenteitten ilmestyminen ym. . Guide on parempi ku ennen, mutta vie paljon korjaamista. Ottakaa oppia vaikka Plasma EPG. Btw. Semmonen ihme kämy kans ilmesty, että tulevia tallenteita ilmesty ihan tuhottomasti. Palautti monia "vanhoja" ikitallenteitani aina tellentuviin, vaikka ne on poistettu jo kauan sitten. Yleisesti ottaen myös noi infot ohjelmis on osa todella syvältä,  joka osassa vaan sama kuvaus.. Voi HLV.. Lukis vaikka ees kausi 1osa 1, jos sie ei jakseta kirjotella.  Korjailkaa... Korjailkaa.. Kiitos
  Terppa
 • Ja nyt ne hubin verkkotallenteet eivät enää avaudu. Turha tätä kai on täällä raportoida. Tätä hubi on tehnyt koko päivän.
  Olli
 • Huomenta,

  Tänään 15.12 aamupäivästä laitamme jakoon DNA TV versio 1.0.15. Tämä versio on täysin sama kuin 1.0.13. Siten tänään päivittyvä 1.0.15 versio poistaa verkkotallenteiden kansioinnin ja mahdollisuuden tehdä verkkotallenteista EPG:ä.

  Monia teitä varmasti kiinnostaa milloin nämä ominaisuudet tulevat takaisin ja siten hieman pidempi vastaus. Pahoittelut vastauksen teknisyydestä:

  Tässä alla rehellinen vikakuvaus, sillä moni ehkä saattaa jo tätä arvailla:
  • Mitä enemmän järjestelmään tuli kuormaa, sitä heikommin palvelinpää kykeni vastaamaan applikaation pyyntöihin
  • Tästä syystä kansiointi toimi paremmin eilen päivällä ja myöhään yöllä: Tällöin järjestelmässä oli vähemmän käyttäjiä 
  • Kansointi käyttää palvelinpuolella eri komentoja kuin yksittäisten tallenteiden hakeminen. Tästä syystä mobiilissa ja Hubilla 1.0.13 versiot toimivat koko ajan ilman ongelmia
  • Vikaa ei havaittu testissä sillä testiryhmän koko ei riittänyt saamaan ongelmaa esille
  Mitä tapahtuu seuraavasti:

  Vian korjaamiseksi on tehty yön aikana kovasti töitä.

  DNA:lla on periaate, että päivityksiä ei laiteta asiakkaille jakoon viikonloppua vasten. Siten on äärimmäisen epätodennäköistä että uudet ominaisuudet saadaan jakoon perjantain aikana.

  Tavoite on saada uudet ominaisuudet takaisin jakoon ensi viikon alussa eli 18.12 alkavalla viikolla. Täyttä varmuutta en tästä voi antaa, mutta vannon että tämän eteen tehdään kyllä koko ajan töitä.

  Tiedotan asiasta tänne tukipalstalle heti kun asiassa tapahtuu muutoksia.

  Vielä kerran syvät pahoittelut tilanteesta.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitos tilanneraportista!
  Sarzu67
 • Nyt tykkään tiedotuspolitiikasta, siitä propsit DNA:lle. (Vaikkei päivitys ihan putkeen mennytkään).

  Ehdotan samanlaista käytäntöä, kun toisella palveluntarjoajalla, eli laitetaan jakoon aluksi uusi versio betana jolloin voi suoraan mainita että kaikki ominaisuudet ei välttämättä toimi kaikissa tapauksissa moitteetta. Näin jää kiukkuiset asiakkaat vähemmälle, jos yllätyksiä tulee.

  Ne ketkä haluaa voi näin kokeilla uutta ja DNAa saa ilmaisia testaajia.

  Se kumpaa versiota käyttää olisi helpoin valita boxilla, mutta jos se ei onnistu, niin sitten samallalailla kun kilpailijalla, eli omilta sivuilta verkossa tehdään valinta ja buutin jälkeen boxi lataa valitun ohjelman.

  Tämä kaikki yllämainittu siksi, että rehellisesti tämä nyt tapahtunut kämmi päivityksessä tuskin jää viimeiseksi ja ennenkuin isolla ryhmällä pääsee testaamaan ei toimivuudesta koskaan ole varmuutta.

  Huonompi asia tässä on että niin dna kuin kilpailijakin laskuttaa täyttä hintaa palvelusta vaikka testattavaa riittää.
  JJJN
 • @villepartanen @Ville DNA
  Mulla toimii kansiointi jostain syystä hyvin.

  "Tuliko tallennusten kirjamerkki päivityksessä?" EI. Minusta yksi suurimmista puutteista, varsinkin, kun kelauksessa ei ole kuin yksi hidas vaihtoehto.

  Ylläolevan kun saisi toimimaan, niin lopetan murjottamisen. Eilenkin lokaalin Talvisota-tallennuksen kanssa kävi 2x köpelösti eli jouduin manuaalisti hakemaan ed. lopetuskohdan. Syö miestä...
  Ari
 • Seuraava ongelma tuli eilen uuden päivityksen myötä. Kanavat näkyvät normaalisti antenni ja IPTV verkossa. Sammuttaa laitteen stand-by tilaan ja laittaa myöhemmin taas päälle. Mikään kanava ei näy (ei antenni, ei IPTV). Virtanappulasta hubi pois päältä kokonaan ja taas päälle, niin kaikki toimii taas. Ennen eilistä päivitystä, tätä ei koskaan esiintynyt.
  sami
 • Minun ehdotukseni päivitysrumbaan on se, että syötetään asiakkaille muutama päivitetty (ja hyvin testattu) asia/ominaisuus kerrallaan ja lyhyemmällä syklillä.
  Nykyinen, ainakin tähän astinen, n. puolen vuoden mittainen päivitysväli on ehdottomasti liikaa. Pakettiin ympätään liikaa tavaraa ja yritetään saada mahdollisimman paljon tehtyä kerralla. Ei onnistu.
  Nyt nähtiin mitä silloin tapahtuu, ongelmia, ongelmia...tyytymättömiä asiakkaita, ”maine” kasvaa jne.
  Eli lyhyempi väli, pienempi paketti —> vähemmän ongelmia, tyytyväisempiä asiakkaita.
  Yksinkertaista.
  Jari
 • Moikka,

  Pieni päivitys: Järjestelmäkorjausta tehdään parhaillaan. Korjausta yritetään saada valmiiksi vielä tämän päivän aikana. Jos korjausta ei saada tehtyä niin laitamme tämän päivän aikana jakoon vanhemman 1.0.13 sovellusversion joka nimetty uudelleen 1.0.15.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kiitos tilanne infosta, tehtävänne on "haastava". Mutta ei kukaan ole vielä tuonut markkinoille täysin toimivaa ja kaikkia käyttäjiä mielyttävää ohjelmistoa.
  Kaivattu ja odotettu ominaisuus "tallennusten kirjamerkki" olisi mukava saada kevään aikana.
   
  Rampe
 • @Ville Partanen

  Olisi kiva saada jokin kommentti ongelmaani.

  Seuraava ongelma tuli eilen uuden päivityksen myötä. Kanavat näkyvät normaalisti antenni ja IPTV verkossa. Sammuttaa laitteen stand-by tilaan ja laittaa myöhemmin taas päälle. Mikään kanava ei näy (ei antenni, ei IPTV). Virtanappulasta hubi pois päältä kokonaan ja taas päälle, niin kaikki toimii taas. Ennen eilistä päivitystä, tätä ei koskaan esiintynyt.
  sami
 • @Ville Partanen

  Kyselin jo aiemmin mutta onko hubin normaali usb porttiin mahdollista saada erillistä esimerkiksi tietokoneen näppäimistöä kytkettyä? Olisi mukavampi käyttää hakua yms. Nyt on pelkällä kaukosäätimellä aika tuskaa kirjoitella sähköpostiosoitteita ja salasanoja ja käyttää hakua.
  Pasi
 • versio 1.0.14.
  ei löydä Teema HD, Sub HD, Ava HD ohjelmatietoja.
  mitään Verkkotallennuksia ei löydy. aamupäivällä kylläkin.
  käytössä USB-kovakevy. se toimii.
  Kai.k
 • Moikka Pasi!

  DNA TV-hubilla ei ole valitettavasti mahdollista käyttää näppäimistöä USB -liitännän kautta, kyljessä olevaan liitäntään voi yhdistää USB-muistitikun.

  Erillisen näppäimistön käyttö onnistuu vain bluetoothilla, tässä kuitenkin tulee ottaa huomioon että vastaavasti näppäimistöt jotka toimivat erillisen USB-vastaanottimen kautta eivät myöskään toimi DNA TV-hubilla. Näppäimistön tulee siis toimia suoraan bluetoothilla päätelaitteeseen.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Kyllähän tuo on osaamattomuutta ja kokemattomuutta jos aletaan väittämään että kuormitus tulee sitten tuotannossa vasta esille!!!

  Kuormitusta on testiympäristössä pystyttävä/osattava simuloida.
  IT-guru
 • verkkotallenteet löytyy. meni ilmeisesti aikaa ensi kertaan; nyt kestää noin 10 sekuntia..
  Teema HD, Sub HD, Ava HD  ohjelmatiedot edelleenkin löydettävissä vain SD kanavilla.
  Kai.k
 • Ohjelmatietojen puuttuminen Yle Teemalla, SUB HD:lla, AVA HD:lla ja Investigation Discoveryllä on meillä tiedossa ja korjauksessa oleva vika, pahoittelut asiasta koituvasta vaivasta!
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Yle Areenassa oli kans alkuun pelkkiä ongelmia kun ilmeisesti yrittivät itse sitä kehittää. Sittemmin kehitys siirtyi Ruotsiin ja nyt pelittää todella hyvin.
  Jos omat voimat eivät riitä, niin taidokkaita koodareita kyllä riittää, kotona ja muualla. Joskus ne kädet vain kannattaa nostaa ylös...

  Ps. Tämä projekti vaikuttaa niin amatöörien puuhastelulta että ei mitään rajaa, ei millään pahalla.
  Ari
 • Iiro! Entäpä se History HD:n ohjelmatietojen sekoilu? Ohjelmatiedot eivät pidä paikkaansa! Liekö jossain kello pielessä tai jotain?
  IT-guru
 • Netflix sujuvuus on huonontunut. Aiemmin ei mitään ongelmaa. Nyt nykii aloituksessa; aiemmin ei. Dna tv verkkotallennukset; sama vika alusta lähtien.
  Yhteys: 100Mb/s LAN
  Kai.k
 • Moikka! History HD kanavan ohjelmatiedoista ei ole ainakaan tiedossa olevaa yleistä vikaa ja tiedot tämänhetkisen ohjelman ja seuraavan ohjelman osalta näyttivät täsmäävän tv-oppaiden kanssa.

  Tarkennatko siis hieman että miten ongelma ilmenee, ovatko tiedot virheelliset jostain tietystä päivästä eteenpäin, onko sisältö kokonaan väärin tai heittävätkö nuo esim. tunnilla johonkin suuntaan?
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Automaattista tallenteiden kansiointia ei valitettavasti saatu korjattua viikonlopuksi, mutta muuten suhteellisen hyviä uutisia:

  Olemme laittamassa klo 1630 mennessä jakoon sovellusversion 1.0.16. Sovellusversiosta on rakennettu 1.0.14 päälle, mutta siitä on poistettu seuraavat ominaisuudet:
  • Verkkotallenteiden automaattinen kansiointi poistettu
  • Virheviestit poistettu 
  Uudessa 1.0.16 versiossa on muuten samat uudet ominaisuudet kuin 1.0.14:a:
  • Paranneltu ohjelmaopas (grid-EPG)
  • Mahdollisuus tehdä verkkotallenteita (nPVR) ohjelmaoppaan kautta
  • Soitinta päivitetty, nopeuttaa IPTV kanavien vaihtoa
  • Parannettu REC-napin toimintaa ja tallennetilojen päivittymistä sekä tallennuskonfliktien hallintaa. 
  • Kertoo asiakkaalle tarjolla olevasta firmwaren / Androidin päivityksestä
  Jatkamme automaattisen verkkotallennekansioinnin korjausta viikonlopun aikana. Korjauksen julkaisuajankohtaan en tässä vaiheessa uskalla luvata.

  Mikäli asiaan tulee päivityksiä viikonlopun aikana niin laitan viestiä tähän ketjuun.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • En tiedä mitä nämä uudet päivitykset tekivät, mutta hub temppuilee nyt kokoajan. Ei sammu, pyytelee PIN koodia, kanavat eivät näy standbyn jälkeen ja muuta kivaa. Ilmeisesti täytyy palauttaa tehdasarvoille. On niin hyvin toiminut ennen näitä uusia päivityksiä.
  sami
 • sami
  Oletko päivityksen jälkeen palauttanut tehdasasetukset?
  monessa laitteessa tuo on tarpeen

  Aapo
 • Täytyy palauttaa tehdasarvot ja kokeilla uudelleen. Täytyy vaan kuvata verkkosäädökset että saan ne samoiksi. DHCP kun ei ole voinut pitää päällä. Aiemmin on toiminut suoraan päivityksen jälkeen.
  sami
 • MIten siinä oikein käy jos tehdasasetukset palauttaa?? Ei taida osata mitään asetuksia säilyttää? Entäpä tehdyt asennukset, osaako palauttaa niitäkään?
  Ei ole varmistuksia!
 • Kaikki nollaantuu
  sami
 • No palauttaa "tehdasasetukset". Ei osaa ei. Mutta piilotit tietosi tai palautteesi taitavasti kysymyksellä ja nimimerkillä. Jippii.
  paolo
 • Vaikuttaa siltä että MTV3 HD, Sub HD ja Ava HD ohjelmatiedot tulee samasta lähteestä. Maikkarilla ollut aiempina vkonloppuina ollut vikaa iltapäivisin. Subilla ja Avalla taas lanseerauksen jälkeen usein. Teema/Femmillä mulla ei ole ongelmaa,
  paolo
 • paolo
  Kyllä esim. android puhelimissa uuden firmiksen lataamisen yhteydessä yleensä neuvotaan että pitää palautta tehdasasetukset ja boootata
  Onko Android hubi tässä sitten poikkeus muiden android  laiteiden ja boksien joukossa?
  Varmaan Ville voi valaista asiaa kehittäjän näkökulmasta

  Aapo
 • Laitetta ei tarvitse palauttaa tehdasasetuksille jokaisen päivityksen jälkeen, sama pätee myös Android puhelimiin. Palautus voi kuitenkin olla tarpeen jos päivitys aiheuttaa ongelmia toimivuudessa, eikä ongelmia ole kuitattu yleiseksi viaksi.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • No mulle ei kyllä tarvitse kertoa mikä on normi - harrastan backuppien tekoa omissa laitteissani poikkeuksellisen ortodoksisesti kolmeen paikkaan ja saan ne heti käyntiin uusissa vastaavan merkkisissä laitteissa samoilla asetuksilla eikä niitä tarvitse erikseen buutata. Tosin en tiedä mitä ymmärsit, kun vastauksesi ei oikein stemmaa omaan kirjoitukseeni.
  Hubissa ei voi tallentaa asetuksia selkokielisellä suomella sanottuna. Olkoon poikkeus tai sääntö tai mikä vaan, ihan sama. Aiempi kirjoittaja oli varmaan näsäviisas tai oikeasti tietämätön.
  Offtopiccina tosin pidän kaikkia antero-laitteita puhelimina tai täbeinä ihan paskoina.
  paolo
 • Tämä keskustelu on nyt mennyt sellaiseksi että sitä seuraa jo mielellään. Summa summarum: hubin vääntö riittää käyttötarkoitukseen, kun palvelinpää saadaan kuntoon.
  Jaakko
 • Kanavista Yle HD 1&2, MTV3 HD, Nelonen HD, C More Stars/First HD kanavanvaihto kestää muita kauemmin - jos infopalkin tietoja on uskominen, tekstityssstriimin(?) tulo kestää muita kauemmin? Villi veikkaus vaan. Pääosin muissa ollaan jo alle ärsytystason. :)
  paolo
 • Tämän päivänen päivitys poisti sen hyvän kansio uudistuksen! Eli choremecastilla katson sitten sarjoja tästä eteenpäin.
  Töllö
 • Äläpä. Mutta kun se ei toiminut. Huvita itseäsi lukemalla ketjua ylöspäin.
  paolo
 • Viaplay -appi näköjään valittaa nykyään, että ”Tämä laite ei ole meidän settifioima, joten emme voi taata, että Viaplay toimisi ongelmitta.”
  Jupe
 • Päivitysten jälkeen tallenteita ei kiintolevyltä voi poistaa. tai eivät poistu vaikka kuinka yrittää poistaa...
  Harmittaa isolla veellä
 • Viime yönä Herolta tallennettu Veijarit, ei pysty katsomaan (ei käynnisty), eikä pysty poistamaan. Päivitystä edeltäviä tallenteita voi katsoa muttei poistamaan.
  Harmittaa isolla veellä
 • Täällä ei uusimmalla ohjelmistolla aamulla näkynyt kanavat. Onneksi en tuota käytä kuin castaukseen (kun toimivuus on niin lastenkengissä vielä), niin olkoot näkymättä...
  Jupe
 • Vedin uusimman päivityksen eilen ja kaikki vaikuttaisi täällä toimivan.
  Sarzu67
 • Paitsi ne kansiot jota hehkutettiin. Ei jatkoon.
  Töllö
 • Kun tallennetta katsoessa haluaisi esim. laittaa toisen ohjelman tallennukseen ja painaa Guide- tai OK-näppäintä, katkeaa aikaisemmista laitteista poiketen tallenteen katsominen. Sama tilanne, jos painaa Menu-näppäintä. Kun laite ei kaiken lisäksi osaa aloittaa keskeytyneen nauhoitteen katselua aikaisemmasta lopetuskohdasta, tarkoittaa se sitä että parin tunnin leffa on hermojen säästämiseksi katsottava yhdellä kertaa alusta loppuun ja sen jälkeen yritettävä muistaa sen uuden ajastuksen asettaminen (jollei ohjelma ole jo mennyt ohi).

  Tuo muutama kommentti sitten mainittu nauhoitteiden muuttuminen ei-katsottaviksi päivitysten yhteydessä (useamman tunnun ajanjaksolta) risoo alkeellisuudessaan. Näkyvät luettelossa, mutta niitä ei voi katsoa. Onneksi vanhat nauhoitteet säästyivät.

  Sinänsä laite on toiminut peruskäytössä kaapeliyhteydellä siedettävästi, mutta nämä katseluun ja nauhoittamiseen liittyvien seikkojen kaikkea muuta kuin käyttäjäystävälliset vaiheet ja toiminnot ja se, ettei niitä ole tähän mennessä korjattu, pistävät maksavan asiakkaan tyytymättömänä.
  Kaitsu
 • Minulla on edelleen käytössä 1.0.14 ja verkkotallenteet kansioissa toimivat hyvin. Ilmeisesti ei ole kuormitusta kun useimmilla on ei-kansioiva uusin päivitys käytössä.

  @Töllö. Ne kansiot on kyllä tulossa. Lue yllä olevat DNA Ville Partasen postaukset.
  Olli
 • Näyttää siltä että aina kun ohjelmiston päivittää, kaikki IPTV-kanavat ilmestyvät takaisin "kanavanauhaan", eli päivitys tuhoaa oman kanavalistan!!!!
  hehheee
 • Juu, huomasin tuon saman ihanuuden itsekin, eli se vähä muokkauskin mitä kanavalistalle pystyy tekemään, tuhoutuu jokaisen päivityksen yhteydessä....
  Jupe
 • Ohjelmatiedoista puuttuu sarjojen jaksonumerot ja kausi kokonaan osassa kanavista! Esim. History HD, National Geographic HD, BBC Brit HD.
  Jaksonumerot pliis
 • Totahan mäkin oon jo pitkään kironnu DNA:n nettitallenteissa. Sarjojen osista puuttuu osanumero ja huonointa vie se, että pahimmillaan kaikissa osissa jopa sama kuvaus.. Eti siinä ny sitte seuraavaa osaa, varsinki ku jokku sarjat tallentuu jopa usealta kanavalta. Siis ihan sama onko osilla mitää kuvausta, mutta laittakaa ny herran jeesus niihin kaikkiin ees se osanumero.. S01e05.. Tmv!
  Terppa
 • En ymmärrä miksi ohjelmatiedoissa on Netflix-sovellus. Ei mitään tekoa siellä. Ei saa mitenkään otettua pois!!! Ei ole mikään kanava, poistakaa!!
  IT-guru
 • NF sovellus kanavalistassa tuo helposti lisää ohjelmatarjontaa. Hyvä toimiessaan kunnolla.
  TOP
 • Netflix ohjelmaoppaassa on kuulemma Netflixin vaatimus, että sen saa boksiin asentaa. Netflix on myös Elisa viihteen EPG:ssä. Se on siellä kai Netflixin markkinointia varten...
  JP
 • Dolby-äänet????
  Kuva/ääni synkka aivan hukassa. Eikö DNA saa signaalia edes menemään läpi???
  Dolby-äänet?
 • Näinpä juuri.. Dolby-äänet ei toimi. DNA ei osaa, valitettavasti.

  Mitä osaa DNA?
 • Perjantaina tuli DNA:lta sähköposti, että päivitys on saatavilla ja mitä parannuksia se tuo mukanaan. Eilen illalla sitten käynnistin hubin ja se ehdotti päivitystä. Hyväksyin päivityksen ja laite alkoi sitä lataamaan. Homma tuli jossain vaiheessa valmiiksi, mutta kanavilla ei sitten näkynyt mitään. Ei auttanut kaukosäätimestä sammutus ja käynnistys. Painoin sitten reset-nappia laitteen takaan, niin vehje palautui tehdasasetuksiin. Asennus piti aloittaa ihan nollasta ja ladatut apit olivat hävinneet ja kanavalistalla oli taas kaikki turhat kanavat. Hermot aika lujilla, kun lauantai iltana yhdeksän aikaan alat virittelemään digiboksia. Miten voi olla mahdollista, että käyttäjätietoja ei voi tallentaa niin, että ne eivät häviä päivityksessä? Ei minulla ole aikaa eikä mielenkiintoa roikkua netissä koluamassa foorumeita, että voin katsoa kohtuu kalliilla vehkeellä televisiota. Onneksi on vielä Chromecast telkkarissa kiinni, niin voitiin perheen kanssa katsoa Gladiaattorit :). TESTATKAA DNA:LLA NE PÄIVITYKSET ENNEN KUIN LAITATTE NE JAKOON!
  Janne
 • Janne puhuu asiaa.

  Päivitykset pitää testata kaikilla "rautaversioilla". Vaikuttaa siltä että laitteesta jakelussa jo useita versioita.

  Ja varmistus pitää saada. En ymmärrä miksei backup toimi google-tilille kuten kännyköissä..
  IT-guru
 • Alkanut nyt sekopäivitysten jälkeen usein jumittumaan laite. "DNA-TV EI VASTAA" sanoo kun kanavaa vaihtaa tms.
  Erkki
 • Meillä toimii hubi yhtä hyvin jos ei jopa paremmin kuin aiemmin. Kaikki päivitykset on vedetty - onhan teillä, joilla onninhelmis Androidistakin viimeisin versio?
  Sarzu67
 • *joilla on ongelmia...
  Sarzu67
 • Itse pidin tuon kansiollisen version. Toimii hyvin kun ei ole ruuhkaa palvelimella. Olisi toki kiva, jos kansiossa olevilta osilta näkyisi kausi - jakso jo suoraan kuvakkeessa eikä infon takaa.

  Minulla ollut tuota dna TV kaatumista jo ennen päivitystä, mutta nyt tulleen päivityksen mukana netflix on hieman temppuillut, kuvasta tullut ajoittain nykivää.

  Kesti jonkin aikaa tajuta tuo tallennus logiikka, sitä kyllä pitäisi yksinkertaistaa ettei tarvitse tehdä valintaa kova/verkko. Mieluummin omat napin kummallekin vaihtoehdolle kun tuolle olisi tilaa.

  (Minulla uusin firmware, 200mb yhteys, johdolla kiinni modeemeissa.)
  Tuomas
 • Mikähän se mun hubiin nyt tuli? Eilen oli sähkökatkos ja sen jälkeen ei näy 4mix kanavapaketista kuin 2 kanavaa. Kahdessa kanavassa on punainen lukko. Huomasin että niissä kanavissa joita ei ole ostettu lukon kuva on harmaa ja lukee "ei käyttöoikeutta". Mutta tosiaan noissa on punainen lukko ja kanava ei aukea. iptv puolelta kanavat näkyy mutta ei kaapelista mistä ne pitäisi kans näkyä myös.
  Pasi
 • Ai jollain näkyy jotain lukkoja ja merkkejä? Itellä ainakin tulee vaan musta ruutu, jos yrittää katsoa lukittua kanavaa. Ei kovin informatiivistä.
  Jupe
 • @Jupe
  Painappa info nappia mustassa ruudussa niin siinä kun näkyy kanavan tiedot niin mulla on tuo punainen lukko siinä vaikka kanava on tilattu. Tilaamattomissa näkyy harmaa lukko ja lukee että "ei katseluoikeutta"
  Pasi
 • Minullakin oli eilen tilattu Eurosport lukittu n. 30 sekuntia ja sitten avautui itsestään.
  Nyt on sitten pari kertaa olleet kaikki kanavat pimeänä alkaen jo Ylen kanavista ja tähän ei auta kuin virran katkaisu. Ei tällaista ollut ennen päivitystä.
  Esko S
 • Kannattaa palauttaa tehdasasetuksille jos ongelmia. Minulla korjasi ainakin nyt, tuon mustan ruudun ongelman perus ja iptv kanavilla.
  sami
 • Mullakin oli aamulla kanavahaun jälkeen kaikki kanavat punaisella lukolla lukittuna..siis myös ilmaiset. Muut sitten palautui hetken kuluttua mutta tuosta tilatusta kanapaketista (4mix) on discovery ja investigation discovery edelleen lukittuna eivätkä näy vaikka pitäisi. 2 muuta 4mixin kanavaa näkyy normaalisti...ihme homma. Soitin asiakaspalveluun mutta en pääse kun vasta iltapäivällä kokeileen että joko toimii.
  Pasi
 • YLE HD, Sub HD ja AVA HD "ohjelmatietoja ei saatavilla", joten miten niitä voi ajastaa? ;(
  Miten valitaan haluaako kovo vai verkkotallennuksen?

  Kai.k
 • EPG tietojen ongelma on meillä tiedossa ja korjauksessa, pahoittelut asiasta koituvasta vaivasta. Verkkotallenteita voi tehdä suoraan ohjelmaoppaasta vapaasti katsottavilta SD-kanavilta. Jo alkanutta ohjelmaa ei voi toistaiseksi tallentaa verkkoon. Ohjelman voi tallentaa myös samanaikaisesti verkkoon sekä kovalevylle.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Täällä myös puuttuu parilta HD-kanavalta ohjelmatiedot.
  Ymmärtääkseni DNA tv:n kanavia (IP) voi tallentaa vain verkkoon ja muita (STB) kanavia sitten kovalevylle.
  Sarzu67
 • Kehitysideana: Hiukan purkkaviritelmältä tuntuu, että verkkotallennuksia voi tehdä vain SD-kanavilta. Esim. YLE:n SD-kanavat poistaa kanavalistalta varmaan suurin osa käyttäjistä, joilla näkyy  YLE:n HD-kanavat. Nyt sitten pitäisi SD-kanavat pitää kanavalistalla sen takia, että ohjelmat voi tallentaa verkkoon?

  Asiaa sivuten: onko DNA:sta vai YLE:stä johtuvaa, ettei HD-kanavilla tule oikean alueen paikallisuutisia?
  Viltsu
 • Onhan se viritelmä, joka perustuu toistaiseksi edelleen siihen, ettei DNA TV applikaatiolla ole toistaiseksi mahdollista tallentaa kuin SD-kanavia. Muut ratkaisut vaativat, kuten aiemmin on mainittu, aikaa ja muutosta koko systeemiin. Tosin nämä pitäisi olla jo tehty ehkä, mutta lehmästä ei tule maitoautoa renkailla.
  Sen tallentamisen voi edelleen tehdä luurilla, jos ja kun se ainakin mun mielestä on helpompaa.
  paolo
 • "Ohjelman voi tallentaa myös samanaikaisesti verkkoon sekä kovalevylle."  
  miten sen valinnan voi tehdä?

  "Asiaa sivuten: onko DNA:sta vai YLE:stä johtuvaa, ettei HD-kanavilla tule oikean alueen paikallisuutisia?"
  sama havainto ollut jo niin kauan kuin on Ylen HD kanavat olleet.

  Kai.k
 • Hei Viltsu ja Kai.k!

  Toistaiseksi Ylen HD-kanavilta nähdään Yle Uutiset Uudeltamaalta kaikkialla Suomessa.  Tarkoitus on saada HD-siirtymäkauden edetessä kaikki alueuutiset näkymään myös HD-kanavilla. Lisätietoa aiheesta https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/04/teravapiirto-hd#hd-alueuutiset
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Viltsu kaiketi tarkoitti samaa kuin minä aiemmin ehdotin hätäratkaisuna, että hd kanavilla sallittaisiin SD tasoinen verkkotallennus niin ei tarvitsisi ottaa noita SD kanavia esille?
  Tuomas
 • Kiitos Ida vastauksestasi. mites se tärkeämpi kysymys: "Ohjelman voi tallentaa myös samanaikaisesti verkkoon sekä kovalevylle."  
  miten sen valinnan voi tehdä?
  manuaalista se ei selviä. voitko kertoa ihan selvä suomella miten se tapahtuu.
  Kai.k
 • @Kai.k Tarkoittaa varmaankin sitä, että kanavalistassa on kanava tuplana eli sekä DNA tv:n kanava (IP), jota voi tallentaa verkkoon, että STB kanava, jota voi tallentaa kovalevylle.
  Sarzu67
 • Eipä auta mun ongelmaan tehdasasetusten palautus eikä kanavahaut. Edelleen 2 kanavaa 4mix  paketista pimeänä. Kanavat on uudelleen valtuutettu DNA:n päästä. Missä vika? Kyseessä discovery ja investigation discovery. Kaksi muuta paketin kanavaa näkyy normaalisti.
  Pasi
 • Stb kanavan Ohjelman voi tallentaa sekä verkkoon että kovalle, mutta vaatii kyllä kaksinkertaisen tallennusoperaation.
  Tuomas
 • Soitin tuossa taas äsken dna:lle tämän mun mix4 paketin ongelman takia. Eli edelleen 2 kanavaa pimeänä ko. paketista. Muut kaksi näkyy normaalisti sekä KAIKKI muut kanavat. Dna:lla oltiin melko ihmeissään kuten olen minäkin...voisko asialle tehdä oikeasti nyt jotain?
  Pasi
 • Luulen, että aika moni odottaa tietoa koska tallenteiden automaattinen kansiointi tulee takaisin. Voisiko saada tästä tietoa?
  Tuomas
 • @Pasi

  Ovatko puuttuvat kanavat tavalliselta vai iptv puolelta. Vai molemmista.
  sami
 • Tavallinen puoli. Iptv puolelta kanavat näkyy. Kaapelissa tuskin vikaa kun kaikki muut kanavat näkyy..
  Pasi
 • @Pasi

  Oletko kaapeli vai antennitaloudessa. Jos antenni, niin näkyykö nelonen HD kanava
  sami
 • Onneks on chromecast
  Töllö
 • @Sami

  Kaapelissa oon. Ei tosiaan mitään muuta ongelmaa ole kuin että nuo 2 kanavaa ei näy. Ei vaikka ne pitäis näkyä myös dnan puolesta. Jos ois kaapelissa vikaa niin kai joku muukin kanava ois pimeä??
  Pasi
 • @Pasi

  Itse kun olen antenniverkossa, niin tuollainen vika tulisi B kanavanipun häiriöstä. Kaapelissa en osaa sanoa.
  sami
 • @Sami

  Mitään häiriötä tms. ei kuulemma ole ja kaikki mun tilaukset ko. kanavapaketin osalta näyttää että ok mutta kun vaan ei näy. Enkä oo itekkään mikään puukäsi näitten hommien kans. Kaikki mitä oon tehnyt selostin myös DNA:lle puhelimitse ja sieltä sanotiin että eipä muuta voi tehdäkään...joten en tiiä...tää on sitä mystiikaa kai sitte??
  Pasi
 • Saattaa tosin olla että mystisesti räjähtää koko vitun hubi huomenna ja vaihdan takas vanhaan palveluun...
  Pasi
 • Tilaukset ovat ok, kun kerran IPTV kanavat näkyvät.
  sami
 • Niin se sano DNA:n asiakaspalvelija kahteen kertaan samaa. Mutta kun ei näy...sanoi ja myönsi että nyt on joku bitti poikittain ja pahasti..ei vaan huvita turhasta maksaa kun kanavat ei näy. Toivottavasti täällä ottaa joku dna tyyppi kopin tästä..jos ei huomenna näy niin irtisanon koko systeemin...
  Pasi
 • joulukuun "ilmaiskanava" ei ole näkynyt nyt 18pvään. xD hyvää huumoria? ei vtu!
  Ensio Käämi
 • laite jumittaa jatkuvasti. Ei herrää henkiin kuin kaaplit irti seinästä repimällä. täys susi koko vehje!
  Raili Oulusta
 • @Raili Oulusta
  Kannattaa ostaa kaukosäädettävä pistorasia, niin helpottaa johtojen irtirepimiseltä. Itselläni se korjasi boksin sähköhäiriöitä.
  sami
 • Meillä oli alussa hubin kanssa haasteita kanavien ja ohjelmakirjastojen näkymisen kanssa - sitten lakkasi PIN-koodi toimimasta. Vaadittiin ihan teknistä selvitystä ja kanavat piti laittaa ihan uusiksi - olivat menneet niin sotkuun, kun oli vuosien myötä säädetty. Oli hubi noin vkon toimimatta (onneksi oltiin matkoilla), mutta sen jälkeen on toiminut todella hyvin.
  Sarzu67
 • Ei mitään mieltä, että itse joutuisi ostamaan johtoja/laitteita että laite toimisi kuten kuuluu. Dna vastuulla tehdä korjaukset, ensisijaisesti toimittaa toimivia laitteita. Korjaus/korvauspyynnöt heille.
  Tuomas
 • Mitäköhän hubille tapahtui päivityksissä. Mustaa ruutua tulee startissa kaikilla kanavilla, vaikka tehdasasetukset on palautettu ja nettiverkko toimii. Ennen päivitysrumbaa ei näitä ongelmia ollut. Välillä menee 5 minuuttia että kanavat aukeavat, välillä 10 minuuttia ja välillä ei ollenkaan.
  sami
 • Piti tehdä tehdasasetusten palautus ja jättää päivittämättä, nyt hubin versio on 1.0.13 ja kaikki toimii. 1.0.16 ei kuvaa saanut näkymään kuin aina hubin kokonaan sammuttamalla ja uudelleen päälle laittamalla. Muuten oli pelkkää mustaa kaikilla kanavilla (Perus, maksu ja IPTV kanavat)
  sami
 • Firmwareen ei vaikuta palauta tehdasarvoihin käsky. Mutta vaikuttaa DNA TV softan versioon. Uusin 1.0.16 ei toiminut millään kunnolla. Vaikka pariin kertaan laitoin tehdasarvoihin, mutta DNA TV 1.0.13 toimii hyvin. DNA TV softahan on vain yksi android appi.
  sami
 • Mulla se on edelleen mystinen vika päällä mistä täällä oon tuossa kirjotellut. Eli mix4 paketista kaksi kanavaa näkyy ja kaksi ei. Tässä on soitettu DNA:n kanssa puolin ja toisin eilisestä lähtien mutta vika jatkuu. Hauskinta on se  että tänään vaihdettiin pakettiin kaksi ihan muuta kanavaa muutamaksi tunniksi ja vaihdettiin takaisin alkuperäiset sitten myöhemmin. Nyt nuo kaksi väliaikaisesti laitettua kanavaa näkyvät vaikka ei enää pitäisi :/  2 kanavaa jotka on nyt tilattu eivät näy..eli ihan on sekaisin koko systeemi mun kohdalla...no homma on teknisen tuen tutkinnassa nyt..kukaan ei ole vastaavaan törmännyt kuulemma koskaan..
  Pasi
 • Ei voi käsittää että kestää päiväkausia saada ohjelmatiedot kuntoon! Yhä Yle Teema&FEM HD:lla, SUB HD:lla, AVA HD:lla puuttuu ohjelmatiedot! Ja History HD:lla phjelmatiedot mitä sattuu!
  Ulla
 • Saisko takaisin sen toimivan päivityksen jossa oli ne kansiot nyt tolla tallennusominaisuudella ei tee mitään.
  Töllö
 • @Töllö
  Ei se mikään toimiva ollut. Hyytyi illalla kun väkeä oli enemmän. Ehkä siellä joku tietokantavelho virittää kyselyjä kuntoon ja saadaan kansiot takaisin
  Ulla
 • Sinällään se on toimiva ollut koko ajan, kunnei päivittänyt. Ihan eri asia on kestääkö serveripää kuormaa.
  paolo
 • Tuo Yle Teema&FEM HD:n ohjelmatietojen puuttuminen harmittaa kyllä aika paljon. Vika on hubissa, tv:ssa ohjelmatiedot näkyvät.

  Kun ei ole ohjelmatietoja, niin ei tietenkään pysty tallentamaan ohjelmia hubin kovalevylle.

  Tämä vika on kestänyt jo aika pitkään ja muuta vastausta ei ole saatu kuin, että DNA:lla ollaan tietoisia ongelmasta.

  Ilmeisesti tämä koskee myös eräitä muitakin kanavia. Vika on aika erikoinen. Mistä johtunee. Koska asia korjataan?
  Olkaa ystävällisiä ja vastatkaa.

  Olli
 • DNA ei tunnu ymmärtävän että EPG on boxin/hubin ydin. Ei toki valitettavasti ole ainoa operaattori joka ohjelmatietojen kanssa sössii.
  Ulla
 • Ei auta smart android telkkari, kun siihen ei dnatv appia saa. Hub olisi hyvä kun siihen vain saisi iptv tallennuksen.
  sami
 • Aspo, mistä sinä noin suuren summan saat.
  Minulle hubi kovaleveyineen maksaa 24 kk määräajalla n. 270 €.

  Minulla on jo kunnollinen Samsungin 4K HDR televisio ja siinä tallennus kovalevylle. TV:n kovalevylle tallennus ei vain ole kovin näppärä, mutta ei ole kyllä tämän hubinkaan tallennus tällä hetkellä.  

  Minä hankin hubin myös sen vuoksi, että voisin katsella HD-tasoisia verkkotallenteita. Niistä minulle myyntitilanteessa puhuttiin. Niitä odotellessa.

  Alkaa kyllä tuntua vähän toivottomalta tämän hubin tilanne.
  Olli
 • DNA TV appissa on kätevä tuo jatkuvan tallennuksen ominaisuus, vaikka se tuottaakin tupla- ja  triplatallenteita. Usein on käynyt niin, että minulta on jäänyt jonkun sarjan uuden tuotantokauden alku huomaamatta, mutta ei hätää, DNA TV on kuitenkin muistanut tallentaa sarjan alusta alkaen. Niitä tallenteita voi tosin katsoa vain tabletilla huonon sd-laatuisen kuvan takia.
  Olli
 • Aapon matikka on ihan oikein
  DnaTV netillä
  38,90 €/kk/24 kk
  24 kk määräaika yht. 937,50 €

  Pelkkä hub, ilman nettiä
  21,90 €/kk/24 kk
  Määräaikaisen sopimuksen kokonaishinta 529,50 €.

  https://kampanja3.dna.fi/dnatv/?gclid=CjwKCAiAjuPRBRBxEiwAeQ2QPqYIN8daz6nDjgjISsbNuRbUL9YZBmK81tOtAymLnaGqNKMvBWTcfRoCKMUQAvD_BwE
  sami
 • No, miten sen nyt ottaa. Tuon matematiikan. Voihan sen noinkin laskea.

  Minulla on taloyhtiön kautta laajakaista ja maksan 100M lisänopeudesta muistaaksen 9,95 ja DNA TV:sta tallennuksella 6,90 (sisältyy DNA TV-kortti). Laajakaistan ja DNA TV olen maksanut ja maksaisin joka tapauksessa. Hubista maksan 8 € /kk ja kovalevystä 3,50 € / kk. Tuon mukaan maksan hubista kovalevyllä 24 kk aikana 276 €.
  Olli
 • No, voisi ajatella myös niin, että smart-tv on hölmö idea itsessään. Miksei televisio voisi olla vain hyvälaatuinen tv ja nuo smart-ominaisuudet hankittaisiin erillisen boxin ominaisuudessa. Silloin televisiot voisivat olla edullisempia ja jokainen voisi hankkia haluamansa boxin siihen rinnalle. Esim. Apple tv on tällainen laite, mutta Suomessa siinä ei vielä ole tarpeeksi ominaisuuksia.

  Ei ole varmaa mihin suuntaan televisiot tulevaisuudessa kehittyvät. Nyt smart-tv:t ovat vallalla, mutta sen idea on jotenkin kömpelö. Vanhenevat smart-tv ominaisuudet pakottavat vaihtamaan televisiota turhan usein. Tv:n vaihtamisen sijaan voisi tiuhaan tahtiin päivittyvä boxi olla edullisempi vaihtoehto ja sen boxin vaihtaminen uuteen ei maksaisi myöskään paljoa verrattuna tv:n hintaan.
  Olli
 • Kyllä tulee DNA TV hubi kalliiksi, jos lukee tarjousta (38,90e/kk) DNA:n sivulta. Eikö tuon kuukausimaksun pitäisi jotenkin laskea, kun 24kk tulee täyteen ja hubi maksetuksi? Ehkä DNA luottaa siihen, että asia unohtuu ja asiakkaat jatkavat kiltisti samalla kk-veloituksella 2 vuoden jälkeen.

  ”DNA TV -sovellus tallennuksella erikseen ostettuna 6,90 €/kk; DNA TV hubilla ilman laajakaistaa 21,90 €/kk ja DNA:n laajakaista erikseen ostettuna 29,90 €/kk. Avausmaksu 3,90 €. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen tilaus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana 38,90 €/kk.”

  JV
 • Ei kannata ostaa, jos ei osaa laskea ja arvailee loput.
  2<1
 • Itse kun hankin, laskin että se nettiliittymän osuus on suurin ja on suurinpiirtein samanhintainen kuin kilpailijoilla. DNA Tv ja hubi kovalevyn kanssa tuli sitten extrana laitettua. Se mikä harmittaa on DNA tv:n kehno kuvanlaatu (verkkotallennukset). DNA mainostaa omaa nettiään että nopeus (jopa 1GB/s) riittää videokuvaan. Hohhoijaa DNA tv:n (verkkotallennukset) kehnoon kuvaan riittää 1MB/s yhteys, kuvahan ei ole edes SD-tasoista.

  Ja hubi muutoinkin toiminnoiltaan muistuttaa digiboxia 15 vuoden takaa, ei edes sarjatallennuksia voi kovalevylle tehdä.
  DNA ei ole rehellinen
 • Olli
  Misi pitäisi hankkia kasa laatikoita näytön viereen jos pärjää vähemmälläkin?
  Tai miksi sitoa itseä yhteen palveluntarjoajaan koska mahdollisuus nykyisinkin on saada monta eri tarjoajaa.
  Ihan ytä lailla DNA voisi lanseerata hubin sijasta tarjontansa suoraan kaikille smart telkkareille ohjelmamaksua vastaan ja unohtaa oman purkin kehittelyt vaikka niistä sitten saa tietystä mukavat rahat niitä myymässä mutta onhan se lopputulos nytkin jo taas havaittu.
  Kyllä perinteinen televisio virittimineen vetää muutenkin jo viimeisiään koska kaikki data alkaa kohta kulkea verkossa. Boxithan oli tekohengitystä vanhan ajan televisioille koska kapina siitä olisi tullut jos ohjelmia ei enää vanhoilla televisiolla olisi näkynyt ja liikemaailma kyllä takoo aina rahat siinä vaiheessa kun siihen on pienikin mahdollisuus.
  Toinen tapa markkinoida on se ettei boksia tarvitse lainkaan ostaa vaan laitteet kuuluu nettilinjana  kuten moinessa yhteydessä muualla ja jopa suomessa
  Miksi ostaa itselle laitetta joka ensin on kehitysasteella ja parin vuoden päätä taas vanhaa mallia?
  Ostaahan ihmiset jo autojakin leasing syssteemillä ja itse maksan 20 koko satamegasesta setistä jossa modemi ja boxi ja linja.
  Arvotonhan se purkki on parin vuoden päästä koska  tekniikka ja mallit vaihtuvat nykyisin melko tiuhaa tahtia.
  No jokaisella on aina oikeus valita itselleen parhaiten sopivat vaihtoehdot paitsi niissä asunnoissa jossa taloyhtiöt ovat tehneet jotain älyttömiä lehmänkauppoja operaattorin kanssa.
  Asia on hankala jops signaali tuodaan antennista kuten meillä mutta uusissa rakennuskissa joissa on rj-45 kaapelointi olisi aika  hel´ppoa jo jakamosta saada se aikaan että talossa voisi olla parinkin operaattorin kuitupeetteen.
  Niin on meilläkin mutta ei voi käyttää koska LUMO on suuressa viisaudessaan valinnut dna:n ja toinen kuitu-operaattori seisoo sitten turhan panttina niiden suhteen jotka haluaa nopeampaa linjaa koska näissä taloissa toisen saa käyttöön vain vanhaa puhelinlinjaa ja VDSL tekniikkaa käyttämällä.
  Sekin toimii mainiosta jos ajatellaan nykyista kuvansiirtoa mutta ei toisaalta yllä tämän ajan tasolle nettinopeuksissa.
  Aapo
 • Hei Aapo!

  Muistuttelen jälleen tässä vaiheessa otsikon mukaisessa aiheessa pysymisestä, asiallisesta kommentoinnista, spämmäyksn välttämisestä ja muiden keskustelijoiden kunnioittamisesta. Olemme valitettavasti joutuneet taas poistamaan viestejäsi, joita muut keskustelijat ovat ilmoittaneet asiattomiksi. Mieti ennen jokaisen viesin lähettämistä, onko tämän viestin lähettäminen tarpeellista, tuoko se jotain uutta keskusteluun ja onko viestin sisältö linjassa otsikon kanssa. Keskustelu on tervetullutta, asian vierestä huutelu ei.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Kyllä minä taas veikkaan, että nämä purnukat TV:n yhteydessä vaan lisääntyy. Kaikilla TV valmistajilla kun on joku oma käyttöjärjestelmä, niin kenellä on resursseja niitä lukuisia ohjelmia ylläpitää.

  Mullakin makkarissa 2014 mallinen samsung älyTV ja katsomoa ei enää tueta ja ruudun kohdalla tuli teksti että ei enää päivitetä, voit kuitenkin katsoa vielä sisältöä. Helpompi ostaa boxeja kun 3 vuoden välein uusi TV.

  Oluhuoneessa on vain näyttönä 55 4K ja vahvistimen kautta kaikki kuvalähteet kiinni, edes TV:n viritin ei ole käytössä. 

  Muutenkin on melkosta tuskaa katsoa TV:tä noilla appeilla, käynnistä areena, katsomo, ruutu, fox play, netflix, C-more ym. Ei ainakaan kanava surffaaminen ole kovin helppoa. Ja noi käynnistyy vielä hitaasti, eikä edes toimintavarmuus ole kovin hyvä. 

  Dna tv on siksi sinänsä hyvä, jos sillä näkyisi suorana kaikki ilmaiskanavat että yksi appi riittäisi pitkälle. Hubissakin on ideaa, mutta hinta /laatu suhde on vielä  pahasti metsässä ja toimivuus lasten kengissä.
  JJJN
 • Ei mitään järkeä DNAlla tarjota mitään telkkari DNAtv appiä. Jos samaan aikaan saa myytyä hubeja ym. laitteita. Tuohan on bisneksen tarkein kohta. Kunnon voitolla myydä tavaraa ja porukka maksaa. Siellä se DNAtv appi hubissakin pyörii. Yksi android softa.
  sami
 • En muuta kaipaa kuin tallennuksien kansioita! Tolla miään muuta virkaa ole. Toimi sentään välillä.
  Töllö
 • Tässä kohtaa oon kyllä Aapon kanssa samaa mieltä . Hyvä Dna Tv app jokaiseen mahdolliseen laitteeseen olis ollut parempi vaihtoehto ja sitten lisämyyntiä sitä kautta . Nyt omat kokemukset Dna Tv appsista on niin huonot etten viitsinyt edes asentaa sitä uuteen kännykkään .
  Saapas 2.0
 • Kännykässä skulaa hyvin toi muu on luokatonta! pitäs olla duty free tään kokeilun ajan.
  Töllö
 • Saapas 2.0
  Sepä se kun se ohjelmapuoli  taitaa olla koko hommassa se pahiten kökkö ominaisuus ja kaikki muu johtuu siitä
  Joku muu aikaisemmin sanoi samaa että rauta kyllä olisi hubisssa riittävä

  Aapo
 • Miksiköhän dna laskuttaa cmore total paketista 29.9, kun sen saa suoraan cmoresta 24.9? Eivät laskuta lisää netflix:täkään.

  Nyt kun olen muutamia kuukausia käyttänyt Hubia, niin en keksi mihin hittoon sitä oikeastaan tarvitsee. Ajatus siinä oli hyvä, yhdellä laitteella hallinnoida kaikkia toistopalveluita, mutta toteutus ei oikeastaan toimi millään osa-alueella

  Ainoa asia jota kaipaan on verkkotallennus mahdollisuus. Tämä hoituisi erillisellä app:lla, kaikki muut palvelut ovat jo tarjolla smart TV:n kautta.
  Tuomas
 • Suosittelen kaikkia ihan soittamalla ottamaan selvää mikä asia tulee oikeasti maksamaan mitäkin. Se intterin netissä oleva hinta ei pääosin päde koskaan. Ja jättämään zättäilyn ihan asian vierestä muualle. Onpa vaikeeta.

  Ja jos ei hiffaa, että operaattori mieluummin sitouttaa asiakkaan määräajaksi tarjoamalla Hubin käytännössä maksutta - vaikka sekin on vaikeaa ilmeisesti ymmärtää - ja siirtämällä varman maksun palvelun hintaan sekä niille, jotka eivät halua palveluun sitoutua, operaattori maksattaa Hubin hinnassa sen määräaikaansa laskemansa hinnan suoraan. Oikeesti on ihan turha lässyttää sen olevan kallis ellei niitä halua montaa kappaletta samaan talouteen. Ja täysin eri asia on, jos ei halua määräaikaiseen sitoutua - ei ole ollenkaan pakko.
  Mulla esim. 6kk tarpeeseen tulevan maksuton Ruutu+, kuittaa koko Hubin hinnan ja sen lisäksi muiden palveuiden alennukset vetää sen negatiiviselle puolella. Tosin mulla se on täyttänyt tarpeensa edellisten epäluotettavien rojujen korvaajana, toimimalla paremmin. Eri asia taas on jossei jollain toimi.

  Eli mitäpä jos keskitytään aiheeseen, vaikka se helvetin vaikeaa on, kun iso pyörä pyörähtää eikä pysty harkitsemaan tekstiensä sisältöä ollenkaan suhteessa aiheeseen ja samalla saisi lopettaa samojen asioiden toistamisenkin. Perkele että tympii. ;)
  paolo
 • Ja paljon aiempaan, että firmware, käyttis ja applikaatiot ovat ihan eri asia tietokoneissa, luureissa ja näissä rojubokseissa.
  paolo
 • @Paolo

  Enpä nyt sanoisi että hubin saisi maksutta. 

  Antennitalouteen halvin hinta 21.90€/kk-6.90€/kk, hubin hinnaksi jää 15€kk/24kk=360 euron kokonaissumma. Halvemmalla ei saa vaikka on kaikki dna:han sidottuna.
  sami
 • Ruutuhan on turhaakin turhempi kanava mulle! Jäälauhaus ei kiinnosta korista tsiigaisin jos oltasiin samalla aikavyöhykkeellä. Tää boxi skulas alus ihan hyvin kunnes alkoivat päivittely rumban.
  Töllö
 • @Töllö

  Minä palautin boksin tehdasasetuksille ja jätin sen jälkeen päivittämättä. Nyt dnatv versio 1.0.13 ja toimii ihan hyvin. Ärsyttää vaan ne laatikot että päivitä hubi.
  sami
 • Pitää tehdä niin. Kiitti
  Töllö
 • Höh! Ei ollut se versio missä on kansiot. Eli samaa paskaa kun toi uusinkin. Ala nyt sit tsiigaa jonkun sarjan kolmatta jaksoa vuoden takaa kun ei muista edes sarjan nimeä oikein.
  Töllö
 • DNA TV -hubin hintapuinti jouduttiin jo kertaalleen irroittamaan omaksi keskustelukseen tänne joten pidetäänhän tämä keskustelu oikealla urallaan.

  Laitteiden päivittämättä jättäminen on huono käytäntö varsinkin nettiin kytketyissä laitteissa, pelkästään näiden tietoturvan vuoksi. Teemme kuitenkin jatkuvasti töitä DNA TV-hubin parantamiseksi.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Jos päivitän laitteen 1.0.16 versioon niin saan katsella mustaa ruutua kokoajan. 1.0.13 ei sitä tee. Joten en voi päivittää.
  sami
 • Hiljaista on? Milloin se  luvattu viikonloppuna tuunattu päivitys julkaistaan? Alkaa rauhallistakin sieppaamaan kun maksat turhaa palveluista jota ei saa. Meneekö vielä kuukausi vai kaksi ja ajetaanko koko projekti alas?
  Rampe
 • Aapo, miten sinun oma DNA TV hubisi tällä hetkellä toimii ja mikä sovellusversio sinulla on?

  Joo, ja DNA Ville Partanen, onko vielä ennen joulua vielä odotettavissa uusi sovellusversio, joka toisi verkkotallenteiden kansioinnin takaisin?
  Olli
 • No pidettäisiinkö tämä ketju sitten ihan niiden kehitysehdotuskeskusteluna, joilla se hubi on. Ei TAAS pilata hyvää ketjua.
  Oli pakko kommentoida, kun alkaa tämäkin ketju kuraantua...
  Sarzu67
 • Kehitysehdotuksia on tullut varmasti riittävästi laidasta laitaan, mutta montako on todella toteutunut näistä ja hyötyä loppukäyttäjälle? "Odottavan aika on pitkää" sanotaan.
  Rampe
 • No tässä mennään. Hubi vaihdettu huollossa uuteen ? ​Samaa vikaa netflix 4K toistossa. Laite jumii ja on hidas jos vähänkin käyttää sen ominaisuuksia. Kanavilta puuttuu ohjelmatietoja. Eihän tässä ole enää mitään järkeä. Tehkää nyt niitä luvattuja parannuksia tai sanokaa suoraan ettei onnistu tällä raudalla ja resusseilla.

  TOP
 • Automaattinen ajansiirto (jatkuva tallennus kovalevylle) ei ole toiminut päivityksen jälkeen, eikä koko ajansiirto!!!!!!
  Alkaa mennä usko niin boxiin kuin operaattoriin joka hommaa hoitaa!!!
  DNA pettää aina
 • Eikun tuo automaattinen ajansiirto ei toimi jos katsoo kanavaa jolla ohjelmatiedot puuttuvat, eli entistä useammalla kanavalla ei enää lainkaan toimi. Mihinkähän muka tarvitsee ohjelmatiedot, eihä onneton osaa edes tallentaa jos haluaakin ohjelman saada pysyvästi kovalevylle???? Onneton laatikko tämä "tv-hupi"

  Ulla
 • ..kaikkea muuta kuin hupi - pelkkä kiusa, kallis kiusa.
  Ulla
 • Mulla edelleen 18.12 lähtien mix4 kanavapaketin kanavat pimeänä ja tänään luvattiin dna:n teknisestä tuesta ottaa yhteyttä..vaan eipä kuulunut. Huomenna lähtee koko paketti vaihtoon...ei vaan enää jaksa. Olen soittanut teille 5 (viisi) kertaa tässä viikon aikana. Teiltä ihmetellään ja ei saada kanavia näkymään. Soitan huomenna vielä yhden kerran ja irtisanon koko paketin...vitun hauskaa joulua vaan sinne dna kädettömät tunarit.
  Pasi
 • Juu, valitettavasti tuo on dna:n asiakaspalvelun taso ihan kauttaaltaan... Aina jos sinne soittaa, niin joko apua ei tule, tai sitten mokailevat samalla jotain muuta, jonka takia saat olla vielä puolentusinaa kertaa yhteydessä....
  Jupe
 • Moi. Mulla jo toinen HUB. Ensimmäinen viallinen, tallennus kovalevylle kahdelta eri kanavalta samaanaikaan ei toiminut. Toisessakin ihmebugeja. Välillä kuuluu vain ääni. Olen uuden modeemin jälkeen joutunut tehdaspalauttamaan Hubin, ei auttanut. Mitä neuvoksi? Hub on uusi, modeemi uusi, televisio uusi. Silti ei toimi.

  Päivityksiä odotellessa.
  Janne
 • Janne
  En tiedä sinun kytkentöjä mutta ongelmatapauksissa on aina hyvä alkaa testaus niin ettei pelit ole minnekään kotiteattereihin tai muihin kytketty vaan ainoastaan hubi telkkariin hdmi piuhalla ja a ntenni seinään

  Aapo
 • Hubi tarvii nettiyhteyden, mitenhän se valokuitu kotiteatteriin sotkee muka? Älä esitä olevasi asiantuntija. Mikä sen "antenni seinään" on? Varmaan tarkoitat että kytkennät tehdään niillä kaapeleilla ja haaroittimilla mitä DNA-toimitukseen kuuluu.
  Lauri
 • @ Lauri
  Eihän tossa mistään toslinkistä ollut kyse vaan siitä että jos kuva kiertää vahvistimen kautta (ja/tai äänikin HDMI kautta), niin kannattaa kokeilla suoraan tv:seen. ongelma kun oli ettei kuva näy aina, vaikka ääni kuuluu. Nettiyhteydestäkään ei mitään puhuttu.

  Tyhmäkin tajuaa että antenni seinään tarkoittaa ettei välissä ole jakajia tai ettei sitä signaalia kierrätetä toisen laitteen kautta.

  Toisaalta kyllä äänen viiveestä on valitettu toslinkin kautta, mutta se on eri juttu.

  Kaiken voi ymmärtää väärin, jos niin haluaa. mutta tässä ketjussahan ei saanut kommentoida jos ei ollut asiaa, joten ei liity tämä tai laurin viesti aiheeseen...


  JJJN
 • Kiitos vastauksista. Muistakaa kunnioittaa toisianne ja laitteita.

  Kiitos Aapo vinkistä.

  Hubini kytketty ammattitason AV-asentajan, sekä DNA:n huoltomiehen avulla Soundbarin HDMI-portin kautta, ohjeiden mukaisesti.
  Valikot ja muut asetukset näkyvät, kuva vasta kun tekee uudelleenkäynnistyksen.

  Täydellisen toimivuuden lisäksi toivon hubiin

  1. kanavalistan numeroinnin muokkausta
  2. vain ne kanavat EPG-listaan, jotka tilattu
  3. lisäkanavia Hubin-käyttäjille
  4. nettiselainta
  5. sellaista tallennusmahdollisuutta (joka mm. HD Thunderilla käytössä), että jos tallennat katsomaasi ohjelmaa, se tallentaa jo sen osan myös minkä olet jo katsonut
  6. enemmän interaktiivisuutta ja kilpailuja hubiin
  7. käynnistys niin, että Hubi hyppäisi TV-kuvan "ylitse" automaattisesti, Canal Digitalilla tämä oli näin lautasboksin kautta jo 2001...
  8. DNA-tiedoitesivua hubin kotinäkymään
  9. Minun palvelu osion Hubiin, josta näkyisi mitkä kanavat tilattu ja voisi tehdä kanavamuokkauksenkin Mix-pakettiin
  10. Parempaa kuvaa IP-kanaviin, lisää IP-kanavia

  Minulla muuten kaikki mahdolliset DNA-kanavapaketit. Tarjonta valitettavan rajoittunut. Englannikielinen Eurosport, VIVA, MTV Base ym. kiinnostaisivat. Taidan joutua hankkimaan lautasen, jos DNA ei pian saa lisättyä HD-kanavatarjontaa. SD-kanavien laatu kaapeliverkon kautta yllättävän huono.

  Hyvää joulu kaikille huonosti toimivasta Hubista huolimatta. Välillä pysähtyy virta, välillä pysähtyy DNA TV, välillä kuuluu vain ääni....

  -Janne

  Janne
 • @Janne

  Kokeile vielä tehdasasetukset mutta sen jälkeen älä päivitä. Oma boksini ei toiminut ollenkaan tämän jaossa olevan päivityksen asentamisen jälkeen.

  Toinen mitä minun piti tehdä oli kaukosäädettävä pistorasia, joka jotenkin estää sähköhäiriöt hubiin. En ole sillä virtoja katkaissut vaan riittää että on siinä välissä. Sitten vielä vaikutti kuinka päin hubin sähköpistoke on siinä kaukosäädettävänpistorasia päällä.

  Sitten on vielä virransäästöasetukset pois päältä ja kiinteä IP annettu hubille.
  sami
 • Kiitos näistä @sami! Epäilen myös tuota Hubin päivitystä kun kuitenkin käytössäni markkoinoiden paras tv ja soundbar 2017. Edellinen Hubi ehti olla käytössä 2viikkoa. Molemmat Hubit ovat olleet kytkettynä Soundbarin HDMI1-liitäntään. HDMI-johto upouusi, DNA:n huoltomies varmisti antennijohdon toimivuuden. AV-asentajan asentama Jakorasia antennijohdolle TV/HUB välillä mahdollisesti sekoittaa?
  Janne
 • Enemmän viat kuulostavat hubin sisäisiltä ongelmilta kuin jakorasia ongelmilta. Itselläni oli myös kaikenlaisia ongelmia ja hub vaihdettiin, muttei auttanut mihinkään, ennenkuin tein omat ratkaisut.

  Pahin vika on se, että kun hubin sammutti kaukosäätimestä pitämällä virtanappia pitään pohjassa, niin laite ei enään mennyt päälle, ilman sähköjohdon irrouttamista. Tähän ei ollut muuta ratkaisua, kuin jättää hubi aina stand-by tilaan.
  sami
 • Tuli muuten eilen illalla havaittua konkreettisesti tuo ero kuvanlaadussa. Katsoin vanhalla Wbox hd2s:llä telkkua illalla, kunnes toisella kanavalla alkoi tallennus. Päätin sitten vaihtaa hubiin (jota en siis tällähetkellä juuri käytä, käytettävyys on mielestäni onneton), että voi jatkaa saman ohjelman katselua Ruutu+ Urheilu 1 HD -kanavalta. Yllätys olikin melkoinen, kun kuva oli todella suttuinen verrattuna Wboxiin. Luulin jo katsovani iptv -kanavaa (sitä kun ei EPGssä selkeästi missään mainita!), mutta kun selasin kanavia eteenpäin ja otin toisen käytettävissä olevan vastaavan kanavan, niin siinä kuva oli sitten jo katselukelvoton. Järkyttävää pikselimössöä. Eli viritin on selkeästi huono ja iptv -kanavien laatu luokatonta. Kyllä tuota virittimen tarjoamaa HD-kuvaa nyt vielä katsoi, mutta ei sitä kyllä teräväksi voinut kehua. Vastaavaa olen huomannut esim. Viaplay äppiä testatessa. Ja ennen kun Aapo pääsee pätemään, niin kotiteatterivahvistin toimii kaiken keskipisteenä ja molemmat ”boksit” ovat samassa antennilinjassa ja samanlaisilla HDMI -piuhoilla vahvistimessa kiinni. Vahvistimesta on myös kaikille kuvatuloille laitettu asetus, että kuva toimitetaan muokkaamattomana vahvistimen läpi.
  Jupe
 • Ite huomasin sellaisen homman myös että kun hubi oli päivän stand by tilassa (punainen) ledi paloi. Kun kaukosäätimestä käynnisti niin MIKÄÄN kanava EI näkynyt. Ei ilmaiset eikä mikään muukaan. Piti käyttää virrat pois ja resetoida että kuva tuli takas. Ja edelleen on kanavapaketin kanavat myös pimeänä.
  Pasi
 • Jo Pasin maintsema ongelma myös tuttu ensimmäisessä hubissa. Huomasin, että Hub toimii paremmin kun Soundbarista laittaa Enhanched Mode Off. Eli Hub ei tätä tue?


  Janne
 • Yksinkertaien kysymys että onko se nyt mahdoton idea lähteä ihan ruohonjuuritasolta pelkällä hubilla ja telkkarilla katsomaan toimiiko perusta ja sitten vasta liittää muut?
  tulla tavalla saa parhaiten selville että ensinnäkin se yksinkertaisnkin kytkentä toimii
  Tälla tavalla "haarukoiden" ne viat parhaiten löytyvät
  Aapo
 • Omalla kohdalla on ainakin haarukoitu kaikki mitä voi.
  Pasi
 • Itsellä tv seinällä ja johdot seinän sisässä, enkä ajatellut sinne uusia vetää, koska vika ei ole vahvistimessa, eikä kytkennöissä, koska muut laitteet toimivat samaa reittiä moitteetta ja hyvällä kuvalla.
  Jupe
 • Ehkä sitten on todetava että laatu on jo lähtiessään surkeaa ja hubi vielä tuo omat ongelmansa mausteeksi
  Pitää odottaa ensi vuoteen jos saisivat serveripuolellakin parannusta lähtevään kuvaan aikaiseksi
  Aapo
 • toivomukset DNA'n joulupukille: wink

  ohjelmatiedot kuntoon.

   kerrot miten hubin kautta voi määrittää tallenetaanko kovolle vai pilveen.

  (tämä on jo kolmas postaus tästä asiasta...;()
  Kai.k
 • Hubin lämpötila.

  onko +40 astetta pinnalla OK?
  kylmänä saman verran kuin kämpässä; 19-21 astetta. valmiustilassa 32 astetta ja aktiivisena 38-40 astetta.?

  Kai.k
 • Hubiin olisi loistava saada toiminto, että kovalevylle tallentaessa hubi pystyisi itse ehdottamaan vain niitä kanavia, jotka ovat näkyvissä vapaana olevasta virittimestä. Jos vahingossa jättää väärän kanavan päälle, sammuttaa hubin ja avaa sen niin ei pysty tekemään yhtään mitään jos tallentaa kahta kanavaa, eikä halua keskeyttää tallennuksia. Ei pääse edes valikkoihin tai kanavalistalle. 
  Janne
 • Janne
  Mielenkiintoista olisi tietää markkoinoiden paras tv ja soundbar 2017 ihan merkin ja mallin mukaan?
  Niitä kai saa sentään mainostaa täällä?
  Aapo
 • No jos sanon sen verran, että Hubia pystyy (vastoin DNA:n tietoja) ohjaamaan A1 television kaukosäätimellä ja ääni on varsinkin DNA:n Dolbya tarjoavilta  kanavilta mainiota saman merkin Dolby Atmos 7.1 soundbarista. What Hifin suosittelema yhdistelmä. DNA Hubia olisi erittäin mielenkiintoista saada What Hifin Magazinen testiin!
  Janne
 • Keskustelun otsikko on ”DNA tv hubin päivitykset ja kehitysehdotukset” - ei taida tuo laitteiden vertailu istua aiheeseen...
  @DNA Onko mitään tietoa miten kansioinnin korjaus etenee?

  Sarzu67
 • Mukavaa että DNA sai jouluksi meille uskollisille kymmenille tuhansille Hubin omistajille kaikki karmeat ja piinaavat viat vihdoinkin korjaavan päivityksen jakoon!! Tuhannet kiitokset!! Kannatti odottaa ja kiukutella aspan kanssa kymmenet kerrat, kun vihdoinkin vastasitte huutoomme! Parempaa joululahjaa emme olisi voineet toivoa Mukavaa uutta vuotta teidän tehokkaalle ja taitavalle kehitystiimille uusien haasteitten kera. Te jos kukaan pystyy hoitamaan minkä tahansa eteenne tulevan ja asiakkaitanne piinaavan pulman!! Lämpöistä Joulua vielä kerran
  Joulupukki
 • Ei muuta vikaa kuin ne kansiot. Muuten skulaa.
  Töllö
 • @Töllö Sama täällä, ihmetyttää miten paljon jengillä on ongelmia hubin kanssa. Meillä on sound bar käytössä - ei ongelmia.
  Kansioita kaipaan, toivottavasti tulevat pian. Samoin jatkuva nauhoitus - nyt pitää käyttää älylaitteen DNA tv:tä tallennuksiin, sieltä sen saa päälle ja katson niitä hubilla.
  Sarzu67
 • Sarzu67
  Kyllä sekin liittyy hubin kehitykseen jos v oi huomata että on televisoita tai laitteita joisin se istuu kui nyrrki silmään ja jossain toisessa saatata aiheuttaa o ngelmia.
  Ei saa olla niiin "yksiniittinen" ettei ymmärtäisi että nämä hubit ja muut muodostaa kokonaisuuden laitekannassa.
  Vaikka periaatteessa lautteissa on standasrdin muklaiset liitännän jiin johan täällä on ollut tietopa siitäkin että hubin bletootissa ei toimi esim.kaisi kuulokkaat tai usbissa kaikki usb laitteet
  Tässäkin olisi kehitysehdotus että ylläpito voisi listata yhteensopivia laitteita hubin suhteen
  Moista aikanaan että olisi ollut juttua että esim. joku tietty näppäimmistä toimi hubissa
  Aapo
 • Sartzu 67 onneks on chromecast. Ei tol tallennuksel tee mitään.
  Töllö
 • Niin kännykn kaututta tallentamin ja tsiigaaminen  skulaa hyvin kun käyttää chromecastia. Vaik ei fyrkast saa skrivaa niin skrivaan hinnoille pitäs tulla  halvennus toimimattomasta tuotteesta
  Töllö
 • @Joulupukki
  Toivottavasti lausumasi oli sarkasmia..

  Samaan aikaan kun pari ongelmaa korjattiin, saatiin tilalle kadonneet ja virheelliset ohjelmatiedot. Laskisin että jäätiin miinukselle ja reilusti!
  Lauri
 • Toivon, että tänne lisättäisiin toiminto jolla voisi "peukku ylös" hyviä kommentteja ja ehdotuksia.

  Toivon myös, että puhelimiin olisi saatavana täysin Hubin kaukosäädintä vastaava näköisohjain ihan kuten telkkariinikin on olemassa.  

  Ohjelmahaku ja "katsojat suosittelee"-osio olisi Hubille mainio.
  Eri kategoriat News/Culture/Sports/Music yms.

  DNA Hub News-sovellus olisi paikallaan. Sieltä voisi lukea mitä uutta Hubiin on tulossa, ladata päivitykset ja antaa arvosanat eri toiminnoille ja kanaville.
  Kanavalistassa hämmentää se, ettei Viasat Sport Ultra HD-nimeä ole näkyvissä.
  Muutenkin Lisää kanavia/muokkaa kanavia-osiossa HD-merkintä ei ole tarpeeksi hyvin näkyvissä.  Janne
 • @Janne
  Hyviä ehdotuksia, kannatan
  Sarzu67
 • Näyttää ohjelmatiedot katovan  yhä uusilta kanavilta!!!! Nyt ei näy enää MTV3 HD-kanavallakaan ohjelmatietojakaan!!!!!!!
  Lauri
 • @Sarzu67 Kiitos! Tack!
  Janne
 • Mun suosikkikanavalla HISTORY HD:lla yhä edelleenkin ohjelmatiedot mitä sattuu!!!!
  KORJATKAA JOULUKSI!!!!!!
  Erkki
 • MTV Rocks ja Hits ohjelmatiedot eivät pidä kutinsa ollenkaan. Kyseessä kun on Baltian versiot eikä UK, valitettavasti.
  Janne
 • Onhan tämä Dolby-äänien sekoilu nuarettavaa!!!
  Muut operaattorit saa (luetaan osaa) jaettua Dolby-äänet ongelmitta.

  Jää elokuva-kanavat hankkimatta niin kauan kuin DNA ei saa asiaa kuntoon!
  Harmittaa vain laatuohjelmien takia. Nytkin Ylen ykkösellä Dolby 5.1 äänin olisi tarjolla joulumusiikkia. DNA:n idioottiboxin äänen viiveasetukset on paikassa missä ei ääni näy eikä kuva kuulu, vaimitenseminkään..

  Ja viiveiden leipominen edestakaisin vituttaa!!!

  DOLBY-ÄÄNET KUNTOON  JA HETI!!!!!


  Reima
 • DNA:n käsitys asiakkuudesta ja asiakaspalvelusta on outo.
  DNA kuvittelee yhä edelleen että palveluita voidaan rakennella ja myydä valehtelemalla asiakkaille.
  DNA:n TV-hubi on pelkkä iso valhe!
  Reima
 • Mitä erityisodotuksia teillä on ollut hubille suhteessä digiboxiin?
  Meillä näkyy hubilla kanavat aivan loistavasti, kovalevytallenteet myös hyviä. Ei buuttaa jonkun 3 h välein, kuten Wbox3 teki ja tallennuksetkaan ei katkeile. Äänet skulaa hyvin soundbarin kautta.
  DNA tv:n puolelta ei katsota kanavia, kun on parempi laatuiset kanavapakettipuolella.
  Verkkotallenteita hallitaan älylaitteilla ja katsotaan hubilla. Giganen netti rokkaa.
  Ei mitään valittamista. En tajua miksi jengi vinkuu...
  Sarzu67
 • Mitä se on että ''äänet skulaa soundbarin kautta"??? Soundbar ei toista Dolbyääniä!
  Täällä ei äänet skulaa, sama hubi ja S/PDIF:n kautta äänet AV-vahvistimeen (Yamaha), ei kulje Dolby-äänet ilman viive/asetusta! 

  Niin ja kovalevylle eti saa tallenneua ohjelmasarjoja!
  Ei toimi ei!
 • @sarzu67 taidat olla DNA-henkilökuntaa, muutoin ei ymmärrä.
  Ulla
 • @sarzu67 - hubi suhteessa digiboxiin?  Toimisi nyt edes kuten digiboxi, sekin riittää lähtökohdaksi. Älypalvelut ois ihan ekstraa, kuten vaikkapa DNA-TV .. Mutta kun se kaikki lisäarvo on täysin ala-arvoista, mm. verkkotallenteet laadultaan 80-luvulta.
  Pekka
 • @Ulla: enpä ole. Ihan vaan pitkäaikainen Welho/DNA asiakas.
  @Ei toimi ei: meillä kuuluu oikein hyvin - luovuttiin jopa kotiteatterista.
  @Pekka: meillä hubi skulaa digiboxia paremmin.
  Enkä ala pyytelemään anteeksi sitä, että toimii. Toki kehitettävää on vielä käytettävyydessä, mutta missäpä uudessa ratkaisussa ei olisi. Esim jatkuvaa nauhoitusta ja kansiointia toivomme nopeasti.
  Hyvin ollaan pärjätty, ehkä osataan vaan hyödyntää ominaisuudet ja muu tekniikka on sen verran huippua, että yhdistelmät toimii.
  Sarzu67
 • @Sarzu67 mitä tarkoitat dnatv-puolelta? Kaikki kaapeliverkon kanavat ja Ip-kanavathan ovat saman DNATV napin alla hubissa. Mulla eka Hubi ei tallentanut ja tämä toinenkin temppuilee. 
  Janne
 • ja kun hub ei toimi täydellisesti markkoinoiden ykköstelkun ja ykkösoundbarin kanssa niin se on erittäin ikävä juttu. Dolby 7.1.2 Atmos ois tarjolla....
  Janne
 • Samaa mieltä Sartzu67 kanssa!
  Töllö
 • DNA on itse myöntänyt että Dolby äänet ei toimi hubissa, olen saanut jopa hyvityksen asiasta.
  Ei toimi ei!
 • @Janne: Kanavalistojahan on kaksi, STB (kaapelikanavat, joissa meillä mm ostettuja kanavapaketteja) ja IP eli DNA TV kanavat (samat kuin älylaitteissa).
  Meillä ei ole lainkaan käytössä hubissa IP-kanavat, niissä laatu on heikompaa. Tallennamme niitä älylaitteiden kautta ja katsomme tallenteita hubilla - laatu osassa heikompaa, mutta suurin osa näkyy ihan ok, ääni on toki huonompi ja siihen on toivottu parannusta jo tässäkin ketjussa.
  Netflixiä, Visplaytä yms katsomme 4k smart tv:stä. Sitten kun hubin laatu paranee näissä, voidaan siirtyä siihen.
  Me ainakin selvitimme tilanteen ennen kuin otimme hubin käyttöön - oli tiedossa, ettei ole valmis ja kehitettävää on. Ei pidä uskoa mainontaa, vaan selvittää itse.

  Ketjun aihetta mukaillen olen laittanut listan kehitystoiveista ja toivon, että uudistuksia saadaan pian.
  Hieman on hiljennyt kommentointi DNAn puolelta, se on harmi, mutta toisaalta kun katsoo monien kommenttien laatua, enpä juuri ihmettele...

  @DNA Saisiko jotain tilannetietoa kehityksestä pyhien jälkeen?

  Sarzu67
 • Siis eihän tossa hubissa äänimaailmakaan toimi käytännös ollenkaa, ellei se oo vaan ainoastaan töllössä HDMI:llä kii tai sit vaan soundbarissa(kaiuttimessa). Ja olishan sillä kiva pystyä tonne kovollekki jotain tallentaan, niinku pitäs. Nm. 1 kanavaa kerralla ja silloinki joka toisella kertaa jää jumiin. Ja hiljalleen sais saakeli tulla korjauksia tohon castaukseenki! 1.1 lähestyy, jolloin itselläni varmaan katkee soppari... Olis kiire tulla korjauksia!!! 
  Terppa
 • Jännä, että kun kirjoittaa asiallisesti aiheesta, ei mouhoa asian vierestä tai mene henkilökohtaisuuksiin ja vielä ilmaisee olevansa tyytyväinen johonkin on heti kytköksissä operaattoriin.
  Uskokaa ihan mitä haluatte, itse tiedän totuuden ja sen olen tänne kirjoittanut - aiheen mukaisten kehitysehdotusten lisäksi. Hyvää joulua!

  Sarzu67
 • Juu, sama toive on itselläni nykyään numero ykkösenä listalla.... sen jälkeen kanavalistan muokkaus, suosikkikanavat jne...
  Jupe
 • @Aapo Nyt riittää tämä minuun kohdistuva kommentointi. Olet saanut jo 20.12. DNAlta  varoituksen asiattomasta kommentoinnista.
  Milloin tajuat, että itse pilaat järjestäen kaikki hubiin liittyvät kehitysketjut, saat vielä muitakin vinkujia mukaan pilaamaan tätä ketjua, jossa on tarkoitus keskustella hubin jatkokehityksestä - hubin jota sinulla ei edes ole käytössä!?
  En todellakaan ole ainut, joka on kyllästynyt, joten sinun on aika lopettaa turha syyttely kommenttien ilmiantamisesta tai poistamisesta!
  Sarzu67
 • @Aapo Lopeta jo. Kortin jakaminen omassa kodissa on ihan laillista - olen ihan DNAn kanssa tästä keskustellut.
  Nyt tämä vainoaminen ja panettelu menee jo liian pitkälle!
  @DNA Onko kaikki lomalla vai miksi tämä Aapo saa huudella täällä asiattomuuksia?!?! Kohta lähtee ilmoitus poliisille.
  Sarzu67
 • @Aapo
  @Sarzu67

  Rauhoittumaan nyt molemmat. Tämä on vain keskustelufoorumi hubista, ei mitään muuta maata kaatavaa. Molemmat laskekaa kymmeneen joulun ajan kunniaksi.
  sami
 • Joo joulurauha maahan. Vaikka siitä oon kyl samaa mieltä, että Sartzun kehut on ihan pihalta tai jopa keksittyjä! . Ite, oon sen verran kyllä hubin kans taistellu ja monella kaverillakin täällä pirkanmaalla se ainoastaan takkuaa ja lähestulkoon mikään asia ei toimi! DNA Infotkaa jotain korjausten etenemisestä!!!!
  Terppa
 • @Aapo
  Ei tarvitse kumminkaan heittää lisää bensaa liekkeihin. Rauhoittamaa.
  sami
 • Siis rauhoittumaan. Joulurauhaa tänne foorumille, johon voisi saada tekstin korjaus ja muokkaus ominaisuudet.
  sami
 • On täysin asiatonta mennä henkilökohtaisuuksiin ja minulla on oikeus puolustautua.
  Lisäksi minulla on oikeus olla tyytyväinen tuotteeseen ja ilmaista se.
  Olen ilmiantanut tämän minuun kohdistuneen vainoamisen oikeille tahoille.
  Joulurauhaa.
  Sarzu67
 • Btw. Täällä kenenkää on ihan turha loukkaantua jostain kommenreista. Asiat ei voi oikeudellisesta näkökulmasta edes mennä henkilökohtaisuuksiin, koska kukaan ei tunne ketään ja nickeillä mennään. Eli ihan turhaa kannella mihinkää! Voi Ristus!
  Terppa
 • Onhan tässä keskustelussa paljon turhaa hölinää, mutta jos kirjoittaa tälläistä, niin ei ihme jos auheuttaa vähän keskustelua:

  Mitä erityisodotuksia teillä on ollut hubille suhteessä digiboxiin?
  Meillä näkyy hubilla kanavat aivan loistavasti, kovalevytallenteet myös hyviä. 

  .
  .
  Verkkotallenteita hallitaan älylaitteilla ja katsotaan hubilla. Giganen netti rokkaa.
  Ei mitään valittamista. En tajua miksi jengi vinkuu...


  Täällä on kuitenkin satoja viestejä, jossa rikkinäisistä ominaisuuksista kerrotaan, joten pitäisi ehkä tajuta, miksi "jengi" ei ole kovin tyytyväinen tuotteeseen ja odottaa jotain muutakin, kuin vain bigiboxina toimimisen.

  Vähän asiaakin, niin kun tuo S/PDIF ei toimi toivotusti, niin osaako hubi lähettää HDMI-liitännän kautta DD-äänet oikein vahvistimelle? Wbox mulla on näin kytketty ja menee perille 5.1 äänet ainakin. (Tosin tuossa nyt menee S/PDIF kauttakin oikein.)
  JJJN
 • Korjaukset viipymättä.

  Järjestelmän vakauttaminen.
  Softa päivitykset dna tv.
  Android päivitykset.
  Sovellukset kuntoon.
  Kodekit kuntoon 4K, HDR, ym.

  Vaikka yksitellen ja vois kertoa aikataulusta meille käyttäjillekkin.
  TOP
 • Nyt se on varmaa. Jos jättää ns. väärän kanavan päälle ja tallentaa kahta kanavaa ei pysty tekemään mitään paitsi menenään Android TV valikkoon. Tähän parannus ennen uutta vuotta? Tack!
  Janne
 • Joo ei voi tallentaa ku yhtä kanavaa kerrallaan tai muuten hubi jää jumiin/ei voi käyttää. Ja jopa silloinki sekoilee välillä.
  Terppa
 • Minulle ainakin kerrotiin DNA:lta, että omaan ”pakettiini” kuuluu kaksi katselukorttia ja sitä kautta pystyttiiin poistamaan yhden kanavan näkymättömyys eräässä laitteessa, vaikka minulla ei fyysisesti kahta katselukorttia olekaan. Josko jatkossa DNA kertoisi mikä heidän palveluissaan on mahdollista ja mikä ei, eikä Aapo höpisisi omiaan... Ja ei, tämä viesti ei edellytä tyhjänpäiväistä vastusta Aapolta!
  Jupe
 • Mitä ylimääräisiä hd kanavia näkyy normi tv puolella kun hubi vei dna tv kortin valtuudet( nelonen hd, fox hd ja maksukanavat?) En oikein ymmärrä että näkyisi jollei osta rinnakkaiskorttia.
  TOP
 • Jopas on ollut kiivasta keskustelua smile

  Mökkeilemässä. Täällä käytössä wbox2 ja smartTV. Homma toimii 100% paremmin ja luotettavammin kuin hubilla.

  Nyt kun taas wbox maailmassa niin miksi ihmeessä ei vain jatkokehitetty olemassa olevaa hubiin? Nyt mentiin pers edellä puuhun ja unohdettiin käyttäjät.

  Dna porukat olleet nyt kolmatta kuukautta talvilomalla, oliskohan aika palata töihin ja infota missä mennään ja oikeesti tehdä jotain ennenkuin aloitatte pitkähkön hiihtoloman ja kesälomat.
  Tuomas
 • Dna päätilauksen kaverina voi olla yksi rinnakkaistilaus. Sen hinta riippuu kanavapaketeista. Voi olla 2 katselukorttia, 1 katselukortti ja hubin maksukanavat tai 2 hubille maksukanavapaketit
  sami
 • Juuri näin. Mitä jos keskityttäisiin jokainen omiin asioihimme ja tässä ketjussa Hubiin liittyviin asioihin. Muut jaabaukset omissa ketjuissa. Niin on taas tämäkin ketju hyvän alun jälkeen saatu kuralle.

  P.S. Tässä vielä suoraan DNAn sivuilta:
  ”Voit käyttää rinnakkaisliittymää jopa 20 laitteessa - digiboksissa tai TV-vastaanottimessa. Voit myös vaihtaa rinnakkaistilausta laitteesta toiseen tarpeen mukaan. TV-kortit ja linkitetyt laitteet pitää olla samalla asiakasnumerolla.”
  Lienee siis aivan yksi hailee siirränkö omaa rinnakkaiskorttiani tv:stä toiseen vai käytänkö jakajaa.

  Tämä on viimeinen kommenttini tästä aiheesta: mene Aapo viisastelemaan ja haastamaan riitaa toiseen ketjuun ja anna meidän muiden keskittyä tässä ketjussa hubin jatkokehittämiseen.
  Voisiko joku DNAlta tehdä jotain tälle tilanteelle? Esim bannatkaa häirikkö ja poistakaa ketjusta kaikki me kommentit, jotka eivät liity hubiin, kiitos. Ehditin tätä jo aiemmassa ketjussa, joka meni samalla tavalla kuralle. Voi luoja...

  Sarzu67
 • DNA voisi korjata myös hubin taustajärjestelmät. Hommasin toisen hubin, että näet kanavapaketittini. Kaikki meni hyvin kunnes piti syöttää PIN koodi, niin ei toimi. Nyt vielä jouluna, soitin vikapalveluun ja siellä sanottiin että kaikki oli kunnossa minun puoleltani, mutta sieltä sanottiin, että vika taustapalveluissa ja ei voi vikapalvelussa korjata. Täytyy huomenna ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, että saa vian korjattua.
  sami
 • Aapolla vaikuttaa kovin aktiiviselta postaajalta tähän ketjuun. Suurin osa viesteistä ei tosin liity mitenkään tämän ketjun aihepiiriin.

  Toivon tätä keskustelua seuraavilta DNAn tyypeiltä tiukempaa moderointia. Voisitte heti huomenissa joulun jälkeen siivota tätä ketjua, ettei varsinainen asia huku turhaan lässyttämiseen.

  Eikös täällä ole se Vapaampaa keskustelua hubista tjms -ketju lässyttämiseen varten. Pakko noista reilusti aihepiirin ulkopuolelle menevistä on tehdä ilmoitus ylläpitäjälle, kun eivät itsestäänkään poistu.
  Ihmeellistä keskustelukulttuuria!

  Ja tämän minun kommenttini saa myös siivota pois.
  Olli
 • Ja vielä vähän lisää.
  Aapo, mikä on intressisi osallistua tähän hubin kehittämiseen liittyvään keskusteluun, kun et edes omista hubia?

  Mitä lisää haluat  tuoda näillä lukuisilla kommenteillasi siihen mihin suuntaa hubia halutaan kehittää?

  Ymmärrän kritiikkisi  ja sen miksi olet palauttanut hubin. Se ei toiminut sinulla ja ei vastannut odotuksiasii.

  On ihmisiä joilla hubi joiltakin osin toimii ja he haluavat odottaa tulevia sovelluspäivityksiä ja haluavat kommenteillaan vaikuttaa hubin kehittämiseen  Se keskustelu käydään tässä ketjussa.

  Keskustelu siitä miten hubin voi palauttaa ja miten sopimuksen voi purkaa yms käydään jossakin toisessa ketjussa. Se on varmaan ihan aiheellista asiaa sekin.
  Olli
 • Aapohan perusti jo parikin lankaa itselleen, mutta ei näköjään silti malta pysyä täältä poissa. Itsehän totesin tuon saman jo ajat sitten, että hän ei hubia omista, eikä selkeästi halua sitä millään tapaa kehittää. Tavoitteena tuntuu lähinnä olevan mollata hubia, hubin käyttäjiä ja dna:ta ja yrittää saada kaikki muutkin palauttamaan hubinsa. En oikein näe mikä hyöty moista trollia on täällä pitää huseeraamassa...
  Jupe
 • Aapo ei joulun pyhien toiminnallaan onnistunut vakuuttamaan siitä, että hän osaa pysyä asiassa ja keskustella fiksusti, joten hänet on nyt toistaisesksi bännätty sivustolta. Toivomme, että tämän myötä myös muut keskustelijat pysyvät jatkossa aiheessa, eikä keskustelu enää ajaudu sivupoluille ja hedelmättömäksi jankkaamiseksi.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Moikka,

  Pahoittelut omalta osalta, että en ehtinyt jouluviikolla tänne kirjoittelemaan, mutta tässä taas pieni statuspäivitys:

  Kansiot ovat tulossa takaisin Hubiin, mutta tämä vaatii sekä taustajärjestelmiin että sovellukseen päivityksen. Kumpaakaan ei lähdetä päivittämään nyt välipäivinä jotta varmistetaan, että kaikki toimii kuten pitää.

  Näillä näkymin taustajärjestelmiä päivitetään 3.1.2018. Tämän jälkeen tehdään taustalla testejä. Kansioinnin saa käyttöön vasta kun uusi sovellusversio on laitettu jakoon. Tämä sovellusversion päivitys on tarkoitus tehdä kunhan taustajärjestelmien testit tehty. Tarkkaa päivää en vielä uskalla luvata.

  Sovellusversiossa ei tule muuta uutta kuin verkkotallenteiden kansiointi.

  Järjestelmien puolelta näemme että aika moni asiakas jäi käyttämään sovellusversiosta jossa on kansioiti päällä. Ehkä tällä forumillakin on tätä porukkaa jonkun verran. Jos/kun olet yksi heistä niin 3.1.2018 yön jälkeen kansiointi pitäisi toimia asteen nopeammin.

  Jouluterveisin, Ville
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Suuret kiitokset näistä!
  Jupe
 • @Ville Partanen

  Itse en voi boksia edes päivittää, kun senjälkeen palautuminen stanby tilasta loppuu mustaan ruutuun. Vanhalla dnaTv softaversiolla tätä ei tule.
  sami
 • @DNA Ida kiitos! Minunkin kommentit (tämä mukaan lukien) voi poistaa välistä sotkemasta keskustelua.
  Sarzu67
 • Voitteko kuitenkin vastata tuohon hubin jakamiseen kolmannenosapuolen laitteilla.
  Tuomas
 • @Tuomas Ei hubia voi jakaa.
  Sarzu67
 • Sarzu67
  Olenko ymmärtänyt sitten väärin, mutta itse sanoit jakavasi signaalia muihin laitteisiin.
  Mikäli näin olisi niin itse ainakin olisin kiinnostunut tekemään samoin.

  Tuomas
 • @Tuomas

  Hän käyttää todennäköisesti smartwi kortinjakolaitetta. Hubin sähköistä korttia ei voi jakaa, mutta ilmeisesti katselukortin voi. Näin olen ymmärtänyt.
  sami
 • @Ville Partanen tai kuka vaan DNAlta

  Uusimmalla ohjelmaversiolla, hubi ei avaa mitään kanavia standby tilan jälkeen. Musta ruutu jää näkyville. Tämä jo toisella omistamallani hubilla.
  sami
 • @DNA Ville Partanen

  Osaatko sanoa yhtään milloin Hubiin olisi tulossa uudempi Android?
  Toni
 • Infopalkin progress barissa on (edelleen) jotain feelua. Tälläkin hetkellä näyttää täyttä pinkkiä (ohjelmasta 1/4 mennyt ja näytti aiemmankin ohjelman kohdalla), vaikkei ole edes time-lapsea käytetty eikä ajansiirto ole käytössä muutenkaan. Siinä on muitakin kummallisuuksia, joten koodissa on häikkää tjsp.
  paolo
 • Ollut kirjoittelua TV-hubin kautta näkyvän History HD-kanavan ohjelmatiedoista.
  Ohjelmatiedot ovat ihan kuraa edelleen. Kai DNA ymmärtää ja osaa ohjelmatiedota hakea tai edes nyt verrata jakamaansa ohjelmatieto siihen mitä asiakkailleen näyttävät?

  Suomessa kanavalla jaettu ohjelma näkyy osoitteessa:
  http://historytv.eu/fi/history-fi

  TOIVOTTAVASTI DNA LÖYTÄÄ MYÖS OHJELMATIEDOT JAETTAVAKSI, MITÄ SUURESTI OSAAN EPÄILLÄ!!!
  Pera Raumalta
 • History- ja History HD -kanavien ohjelmatietoja koskeva ongelma on korjauksessa ja ohjelmatiedot pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian. Kiitos ilmoituksesta!
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Vapaat kanavat myös IPTV:n puolelle hubista katsottavaksi. Täällä antennitelevisiossa vain 8 kanavaa, olisi mukava nähdä loputkin vapaat kanavat.
  Jarmo Tolppanen
 • Tuli vaan mieleen, että olisiko niin, että hubi toimisi paremmin kaapelitalouksissa - vai onko teillä joilla on paljon ongelmia hubin kanssa myös kaapeli?

  Sarzu67
 • @Sami - Tarkoitatko stand-by niin että sammutettu vai niin että herää nopeasti? Kummassakaan ei saisi ongelmia olla. Näkyykö menu valikko vaikka kanavat ovat mustia? Pysyvätkö kanavat mustana jos vaihtaa kanavaa ylös/alas?

  @Toni - Päivitän ensimmäiseen viestiin tarkemman ajankohdan heti kun se on tiedossa. Toivottavasti osaisin arvioida n. kuukauden tarkkuudella nyt heti ensi vuoden alussa

  Mukavaa Uutta Vuotta kaikille, Ville
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Sami Meillä myös tulee mustaa päivityksen jälkeen tai jos sulkee ihan niin, että sulkee myös Androidin. Kuva tulee kyllö juurikin sillä, että vaihtaa kanavaa ylös tai alas.
  Sarzu67
 • @Ville Partanen

  Ihan perus stand-by sammutus virtanappulan painamisesta (nopea startti) ei siis totaalinen sammutus virtanappulaa kauemmin pitämällä.

  Valikot ym. toimivat, kanavia ei näy, ellei sammuta kunnolla tai virtabuutti. Ylös/alas ei merkitystä. Ei näy mitkään kanavat, perus-, maksu tai IPTV kanavat. Joskus voi nähda peruskanavat, muttei muuta.

  Jos palautan tehdasarvoille ja en päivitä niin vanhempi dnatv versio ei tätä tee (versio 1.0.13). Joten en voi päivittää uudempaan.


  sami
 • Joku vika se varmaan on, mutta henk.koht. en sammuta laitetta koskaan ollenkaan.
  Onko yhteys langalla vai wlanilla (2.4G/5G). Voi olla vähän asiasta ohi, mutta 5G laite on toiminut hyvin, langalla enkä 2.4G ole edes testannut.
  Joskus ongelmat laitteissa voivat johtua mitä ihmeellisimmästä tuntuvilta asioista, käyttöpaikasta ja sitten tietty viat vielä päälle. Absoluuttisesti mitään ei kannata sulkea koskaan pois laskuista.
  paolo
 • Toinen boksi langalla ja toinen langattomasti. Molemmissa sama juttu.
  sami
 • Jos pystyt, käy testaamassa laitetta jonkun luona kaapeliverkossa joskus.
  paolo
 • @DNA Ville Partanen 

  Silloin tällöin käy niin että kun on illalla jättänyt hubin stand-by -tilaan ei seuraavana päivänä käynnistäessä tule muuta kuin musta ruutu. Sama vika varmaan monella muullakin kuin Samilla. Ei tosiaan tule kuvaa, ei ääntä. Kaapeli irti seinästä jotta hubi käynnistyy kuvan ja äänen kanssa.

  Näin onnettoman vehkeen maksuista pitäisi saada hyvitystä ihan ilman pyytämistä ja anelua. Milloin DNA myöntää että hubi on keskentekoinen ja toimimaton lupauksiin nähden ja myöntää laitteen hankkineille hyvityksen kunnes laite on toimiva ja kelvollinen?

  Itse olen nyt käyttänyt laitetta kolme kuukautta. Vikoja joita on laitteessa/palvelussa ollut alusta saakka ei ole korjattu, eikä ole edes toiveissa jatkossakaan.
  - Dolby-ääniä ei voi käyttää
  - sarjatallennusta ei ole olemassakaan kovalevylle
  - Verkkotallenteet ala-arvoisia kuvaanlaadultaan ja toimivat ala-arvoisesti (kuva tökkii, pätkii jne.) Ei ole Dolbyääniä jnejne..
  - Puuttuu varmistus kuten normi Android-laitteissa
  - ääni aplikaatioissa (Areena, Ruutu, Katsomo etc.) ja verkkotallenteet on kovin hiljainen
  - tallennusten status ei näy, siis onkokatsottu, kesken. kesken katselun jäänytttä ei voi jatkaa. Tallennuksissa puutteita PALJON!
  - Vikaa EPG:ssä samoin kuin [OK]-napilla näkyvässä vaihtoehtoisessa ohjelmaoppaassa. Ohjelmatiedot ovat TV-palvelun YDIN!! Sen pitää toimia, muuten ei koko palvelulla ole käyttöä!!!
  - vikoja ja ongelmia, puutteita on paljon lisää kuten tässä ja sulkemassanne ketjussa on kerrottu. Toimikaa!

  Otahan @DNA Ville Partanen asiasta koppia.


  Pera Raumalta
 • @Pera Raumalta

  Yksi kikka saada kuva näkymään on painaa virtanappia, niin kauan että hubi kysyy sammutetaanko, siihen ok ja sitten käynnistys uudelleen, niin kanavat näkyvät.
  sami
 • Laittakaa edes OHJELMAHAKU ohjelmaoppaaseen jotta vois saada haluamansa ohjelmasarjat talteen.
  On muuten surkea EPG. Eikö sen olisi voinut kerralla laittaa kuntoon un kerran sitä aloitte viilaamaan. Liikkuminen aivan onneton kun ei pääse liikkumaan ruutu alas/ylös oikea/vasen ja päivä eteen/taakse. Eli toivoisin nämä ihan jokaisessa ohjelmaoppaassa olevat toiminnnot hubin EPG:een. Se vuorokausiliikkuminen ruudun yläreunasta ihan järjetön ratkaisu, koska katoaa se kanava mitä ollaan selaamassa.

  Kuten joku täällä maininnut, EPG on boxin/TV:n ydin, se ontava kunnossa.
  EPG rules
 • @sami 

  Joo, mutta sama kuin käyttää kaapelit irti, saa "resetoitua" kun käyttää aidosti virrattomana. Etenkin kun on kovalevy kiinni hubissa, oon todennut että parempi käyttää kaapeli kokonaan irti seinästä. Toki mikään tällainen ei pitäisi kuulua vakiotoiminnallisuuteen tällaisessa laitteessa. Kokemuksia on toimivistakin bokseista, tämä hubi ei sellainen ole.
  Pera Raumalta
 • @Pera Raumalta

  Hubin käyttökorjauksiin tuntuu aina olevan lääkkeenä virran pois. Hubi on kyllä heikoin boksi mihin olen törmännyt.
  sami
 • Persuuksista tämä hubin tallennus kovalevylle!!!!
  Ei onnistu kuin yhdeltä kanavalta tallennus! Ja samaan aikaan ei voi katsoa ohjelmai muilta kanavilta. Juuri yritin laittaa Sub HD:ltä tallennuksen tälle iltaa (elokuva: Maissilapset). Väittää:
  "Tallentaminen tai katsominen ei ole mahdollista sillä kaikki virittimet on käytössä."
  Alla on sitten lista kolmesta tallennuksesta Ylen Teema&Fem HD-kanavalta (Queenin tämän iltaiset peräkkäiset tallennukset ohjelmista)

  Ei voi olla totta!!!! Ei siis ole mahdollista edes katsoa kanavaa Sub HD jos samaan aikaan menossa Teema&Fem HD-kanavalla tallennuksia..

  Laittakaahan homma kuntoon!!
  Ulla
 • Ulla
  Taitaa johtua siitä että sulla on kolme tallennusta peräkkäin samalta kanavalta ja sulla käytössä tallennusviive (vaikkapa 3 min. ohjelman loppumisen jälkeen), tällöin kai tyhmä hubi tulkitsee jotenkin väärin että nuo päällekkäin menevät tallennukset tarvitsisivat kaksi viritintä vaikka eivät käytännössä oikeasti tarvitsekaan.

  Jovain on DNA:lla korjattavaa tässä laitteessaan. Toivottavasti korjaavat ongelmat niin että ei tarvitse kuukausi/vuosikaupalla odottaa asiallista toimivuutta laitteessa/palvelussa. 

  Reima
 • @Reima
  MIelenkiintoista on että kun hubin ohjelmaopas ilmoittaa että ei voi tallentaa/katsoa koska virtittimet varattuna ja antaa listan päällekkäisistä tallennuksista, tallennuksia ei voi perua lainkaan!!!
  Tämä tallennusten hallinta piti olla korjattu noissa uusissa päivityksissä, mutta eipä vain olekaan. 

  Ulla
 • @Reima
  Unohtu kiittää, saatat olla aivan oikeassa - ongelma saattaa todella olla juuri kuten kirjoitat. Minulla on tosiaan käytössä tuo mainittu "viive".
  Hubin asennuksista on valittavissa "Lisäaika ennen ja jälkeen tallennuksen" ja meikäläisellä on valittuna 3 minuuttia. Ja nyt noissa Queen-tallennuksissa on välillä 5 minuutin mittaisia ohjelmia jolloin menee päällekkäin lahjakkaasti kun yhteensä 60 minuuttia lisäaikaa ja ohjelman pituus sen 5 minuuttia. Ei taida olla hubin softaa tehdessä ollut käsitys tällaisesta tallennuksesta lainkaa ts. unohtunut kokonaan tuo "lisäajan" huomioiminen. Osaamattomuutta tämä tällainen!!!!!
  Ulla
 • "yhteensä 60 minuuttia lisäaikaa", eikun tarkoitin: yhteensä 6 minuuttia lisäaikaa.
  Ulla
 • Kanavanauhalla/-listalla (OK.napin takaa)  näyttää vuorokausi vaihtuvan vasta klo 04:00

  Jos ohjelmaa ei riitä tuohon kellonaikaan asti kanavalla, seuraavan vuorokauden ohjelmatiedot jäävät kokonaan tyhjäksi. HIHHIII...

  Ei tällainen osaamattomuus edes naurata enää, kuka tällaista softaa kehtaa tehdä? Kannattaisi olla kehitysporukassa joku joka on joskus elämässään käyttänyt TV:ä, digiboxia tai muuta televisio/video/striimauspalvelua ja ihan edes yksi ihminen joka osaisi testata vastaavia palveluita. DNA:n kehitystiimi taitaa sijaita jossain aika kaukana kaikesta tällaisesta tietämyksestä...

  EPG rules
 • Kylläpä oli kiva palata mökiltä kotiin hubin seuraksi.
  -Virtajohtoja irroiteltu kun meni täysin jumiin.
  -Verrotallennusta pystyi katsomaan 10 min kerralla, kunnes alkoi kuvapätkimään. Pakko aloittaa katselu alusta ja kelata arpomalla oikeaa kohta.

  On tää kivaa
  Tuomas
 • "DNA TV ei vastaa. Haluatko sulkea sen?"
  Tätähän se hubi tarjoaa tämäntästä..
  Ei mikään hupi
 • Ihan tiedoksi lauantai-illan Queen-tallennuksista. Kaikki peräkkäiset tallennukset Yle Teema&FEM HD-kanavalta onnistuivat ja pystyin liikkumaan ja katsomaan muiden kanavien ohjelmia vaikka niiden tallentaminen ei onnistunut miltään kanavalta sen edellämainitun:
  "Tallentaminen tai katsominen ei ole mahdollista sillä kaikki virittimet on käytössä."

  Tällainen testirupeama. Laittakaahan kovalevytallennus viimein kuntoon! Ja ennenkaikkea sarjatallennus!
  Ulla
 • Ihmetyttää kyl pirusti taas noi DNA:n taas uudet tv mainokset?? Sellainen televisio jonka haluat??? Huhuh. Mainokses katotaan Game Of Thronesia ja se on saatavilla HBO:lla. Ja HBO:han ei toimi castaamalla tai muutenkaan Hubissa!! Yleensäkki ei todellakaan kuin 10% verran sellainen Tv kuin haluan, ku mikään ei toimi kunnolla! Pistäkää ny vauhtia niihin fixauksiin!
  Terppa
 • Aito chromecast on toimiva ratkaisu HBOlle
  sami
 • Menun kautta löytyvästä ohjelmaluettelolistasta ”katoaa” jännästi yöllä suurimmasta osasta kanavia seuraavat ohjelmat.
  Päiväaikaan kanavien kohdalla näkyy alaspäin olevassa listassa jopa seuraavan päivän ohjelmat, mutta yöllä ei näy yleensä kuin ko ajankohtana näkyvä ohjelma. Lista tulevista ohjelmista ei näy, vaikka vaihtaa ko kanavalle.
  Sarzu67
 • @sarzu67
  Tuosta samasta asiasta kirjoitin ylempänä. Jotain menee ihan sekaisin koska hubin kanavanauhan vuorokausi vaihtuu klo 04:00. Ongelma näkyy juurikin klo 00:00-04:00

  Huom! se "ohjelmaluettelolista", a.k.a kanavanauha löytyy ihan myös painamalla [OK]
  EPG rules
 • ei niin hauska efekti hubissa on että toisinaan pelkkä kanavanvaihto kestää 15-20 sekuntia. Kun kanava ei vaihdu, tulee painettua sitten useamman kerran sitä kanavan vaihtavaa [NUOLI YLÖS] ja sitten puolen minuutin päästä päästä kanava sitten viimein vaihtuu mutta useamman kerran kun näppäilyt on puskurissa.. On tämä täysi lelu!!!
  EPG rules
 • Että on varmaan ihan mahdotonta kelata nuolinäppäimillä alaspäin siinä ohjelmastripissä niin ne kello 04:00 jälkeiset ohjelmat tulee näkyviin. Tosin ne joskus näkyy muutenkin (ja pitäis aina näkyä toisaalta), mutta ei ole ainakaan itellä tarvetta katella ihan kattomisen vuoksi stripin toimintaa öisin. Tosin menee se yö siinäkin varmaan. Vaihtoehtona itsensä kiduttamisen sijaan on tehdä tarvittavat asiat muuna aikana kui 00:00-04:00.

  Ei ole sullakaan helppoa.
  paolo
 • Uutena asiakkaana positiivisesti yllättynyt DNA:n aktiivisesta ja positiivisesta suhtautumisesta asiakkaiden antamiin kehitysehdoituksiin. Hyviä ehdotuksia ja "homma on käynnissä".

  Yksi asia, joka minua haittaa enkä löytänyt palstalta, on se, että joutuu pitämään kahta kaukosäädintä. Toista pelkästään síksi että saa telkkarin auki ja kiinni. Tietenkin voi ostaa uuden one for all kaukosäätimen, mutta ne eivät kuitenkaan aina ole sellaisia joihin originaalin kaikki toiminnat saisi.

  Ehdotankin, että DNA harkitsisi jossain vaiheessa TV:n käynnistyspainikkeen lisäämistä seuraavan kauko-ohjaimen malliin. Sen pitäisi tietenkin oltava "ohjelmoitava". Mallia saa vaikkapa useista digiboxeista, esim Topfieldin. Muita painikkeita en TV:n ohjaamiseen kaipaakaan.

  Toisena, ehkä helpommin toteutettavana, ehdotan kauko-ohjaimen nauhoituspainikkeen toimintaan muutosta, jota painamalla avautuisi valintamahdollisuus verkko tai kovalevytallennukselle. Helpottaisi käyttöä hiukan. Nythän painike aktivoi pelkästään kovalevytallennuksen.
  Tapsa
 • Jos on uusi/uudehko telkkari niin CEC-valinta HDMI-valikosta kai avaa telkkarin, jos olen oikein ymmärtänyt.
  paolo
 • @paolo
  Varmaan osaat sitten viisaudessasi selittää syynkin sille miksi hubin vuorokausi vaihtuu klo 04:00.
  Kai hubilta voisi odottaa että se toimii 24/7, ei pelkästään virka-aikaan.
  EPG rules
 • Kyllä osaan ihan ilman viisautta ja pelkällä yksinkertaisella järjellä. Se on koodattu niin. Mitään väitettä en esittänyt, että se olisi joku standardi tai pitäisi olla niin.

  paolo
 • @paolo
  Mulla on selitys. Suomessa aika on normisti näin talviaikaan UTC+2 (Itä-Euroopan aikavyöhyke, EET)mutta liekö se koodaritollo vahingossa laittanutkin UTC-2 jolloin saadaan peräti neljän tunnin heitto oikeaan kellonaikaan.
  Huom! UTC tarkoittaa yleisaikaa, Coordinated Universal Time, entinen GMT.
  EPG rules
 • Tokkopa. Kello 00:00 on fixattu riippumatta aikavyöhykeasetuksesta eli jos ja kun kellonaika vaihtuu oikein 2xvuodessa se pysyy samassa paikassa.
  paolo
 • Hubin cec ei ole toiminut oikein koko aikana, jo toinen hubi kierrossa muista syistä ja edelleen samat viat. Päivitystä odotellessa, katsotaan sitten miten toimin?
  TOP
 • @paolo  
  Etkö ymmärtänyt? Se koodaritollo on sen sijaan että käyttäisi aikavyöhykkeitä, on koodannut suoraan sen aika-asetuksen UTC-2, siis vähentäen 2 tuntia UTC-ajasta. Joku toinen koodaritollo kuitenkin käyttää oikein aikavyöhykeasetuksia aiheuttaen ristiriidan tuolla sekaannuksen aikana eli klo 00:00-04:00
  EPG rules
 • Ymmärsin. Kello 00:00 on aina samaan aikaan. Aikavyöhekkeellä ei ole mitään merkitystä asiassa. Ei voi olla yksinkertaisempaa.
  paolo
 • DNA TV applikaatioissa vuorokausi vaihtuu 00:00, joten taustajärjestelmässä ei ole ongelmaa.
  paolo
 • @paolo
  Ei hyvänen aika sentään. Ei kukaan ole väittänytkään yleiseksi viaksi, edes hubissa. Vika on kanavahauhassa, siis siinä listassa kanavia ja ohjelmia kanavilla joka käynnistyy painamalla kaukosäätimen [OK]

  Oletko koskaan matkustanut, ihan ulkomailla? Kannattaisia varmaan ajan vaihtumiseen ja aikavyöhykkeisiin tutustua vaikkapa ihan matkustamallalla. Kaverillani on kesämökki Ruotsin  puolella Tornionjokea. Hän kertoi että on hauskaa kun Suomen puolella Tornionjokea ammutaan uudenvuodenraketit ensin ja tuntia myöhemmin Ruotsin puolella - on kaksi Uudenvuoden juhlaa tun nin välein.

  Vuorokausi vaihtuu toki klo 00:00, mutta se ei vaihdu kaikkialla samaan aikaan vaan aikavyöhykkeestä riippuen. Yritin vääntää rautalangasta sen että yksi koodaritollo on kovakoodannut Suomen aikavyöhykkeen kanavanauhaan virheellisesti niin että plusmerkin sihjaan kirjoittanut miinusmerkin ja saa aikaan neljän tunnin virheen oikeaan vuorokauden vaihtumisajankohtaan. Virheestä johtuen ohjelmien vuorokausi ja kanavanauhan vuorokausi eivät täsmää aikavälillä 00:00-04:00 ja ohjelmatiedot katoavat. Virheellisestä ajasta johtuen kanavanauhan ohjelmatiedoissa ollut jatkuvasti ongelmaa..
  EPG rules
 • @Paolo Ei olla ihan typeriä - nimenomaan on painanut alaspäin kanavan kohdalla, seuraavat ohjelmat yksittäisen kanavan ohjelmalistalla eivät näy erityisesti aamuyöstä (se milloin katsoo tv:tä lienee jokaisen oma asia). Päivällä ja illalla näkyy yksittäisen kanavan ohjelmalistassa jopa seuraavan päivän ohjelmia.
  Puhun nyt hubin kautta katsottavista kaapelikanavista, en DNA tv:n kanavista, joita emme heikomman laadun vuoksi katso hubista -  huomiona, että TV2:n verkkotallennus (ainakin True Detective) näkyy poikkeuksellisen hyvällä laadulla.

  Toivottavasti kehityksessä työstetään myös nopeasti se, että tallennuksen katsomista voi jatkaa siitä mihin jäi.
  Sarzu67
 • Kiitos Paolo. TV:ssä on CEC toiminta ja se on aktivoituna. Myös DNA:ssa on CEC Androidin asetuksista aktivoituna. Telkkari kyllä havaitsee ja tunnistaa DNA:n HDMI kytkennässä.

  Valitettavasti telkkari ei avaudu kun avaan DNA:n, eikä myöskään sammu, kun sammutan DNA:n.

  Kun käynnistän TV:n, ei DNA käynnisty, mutta kun sammutan TV:n, sammuu DNA myös.
  Tapsa
 • EI **TTU - KESKEN LEFFAN PITI TAAS KAAPELI REPIÄ SEINÄSTÄ!!!!
  Hubi jumii jatkuvasti, näyttää pikselimössöä ja kuva pysähtyy. Ei vastaa kaukosäätimeen - pakko vain käydä kaapeli irrottamassa. Menee elokuvanautinto hubin takia turhan usein piloille.

  KORJATKAA JA NOPEASTI!!!!!!!

  Reima
 • Siinä ei saatana pidä olla alkuunkaan mitään aikavyöhykekoodia, koska kellonaika 00:00 on joka helvetin vyöhykkeellä samaan aikaan suhteessa liikkuvaan kellonaikaan. Eli ellei täysin vajaaälyinen koodaaja ole, niin se on myös kiinteäksi pisteeksi asetettu. Piste.
  Se on siis fiksattu (kiinteä) aika aina. Ellei sun Hubisi saatana käy välillä Nauru-saarilla vaikka - vaikee sanoo. Kaikilla Suomessa se kellonaika on aina sama riippumatta mistään muusta. Tai vaikka veisit sen Las Vegasiin niin se kellonaika 00:00 on edelleen sama suhteessa mihin tahansa liikkuvaan aikaan. Ihan mihin tahansa
  paolo
 • @paolo
  Olen kovin pahoillani kun en osannut asiaa riittävän selkeästi selittää.. Tarkoitin kertoa että DNA:n tv-hubia voi katsoa molemmilla rannoilla Tornionjokea. Ruotsin puolella on eri aikavyöhyke kuin Suomen puolella. Suomen kanavien ohjelmien alku/loppuaika on tunnin aikasemmin Ruotsin puolella.
  Tarkoitin vain kertoa sen että kaikessa missä on aika täytyy olla myös tieto siitä minkä aikavyöhykkeen aikaa se tarkoittaa, muutoin ei homma toimi. Olen itse IT-asintuntija (koodaripiru).. Nyt vain edelleenkin tässä kanavanauhassa aikakäsittely mennyt täysin pieleen ja oma epäilyni on että aikavyöhyke on koodattu vakioksi virheellisesti. Ei sinun @paolo tarvitse asiaa uskoa saati edes ymmärtää, enhän minäkään asiaa voi varmuudella tietää. Yritän keksiä asialle järkevän selityksen sillä taustalla että olen itsekin koodannut yli 30 vuotta.
  EPG rules
 • Ja tähänkin kellonaikaan ei näy huomisen ohjelmat ellei aktivoi siirtymällä alaspäin valikossa eli ei ole aina pelkästään yövuorossa "ongelma" päällä.
  paolo
 • Sen lisäksi siinä on muutakin ongelmaa joskus, eli ohjelmat saattavat näkyä kaksinkertaisesti tai väärin tai ei ollenkaan tai ihan sekaisin. Fotoakin on ehkä jossain jos DNAlla ei ongelmaa tajuta.
  paolo
 • Hub ei tykkää hdmi jakajasta. Kun vaihdan chromecastiin kytkimellä, niin kaikki toimii. Kun palaan takaisin hubiin niin ei löydä hdmi signaalia ja ruutu pysyy mustana. Jos vaihdan takaisin chromecastiin, niin kaikki toimii. Kaikki muut uudet laitteet eivät ole moksiskaan vaan toimivat puhtaasti (digiboksit ym laitteet).
  sami
 • @Tapsa, @TOP
  Suosittelen hankkimaan kunnollisen yleis/ohjelmoitavan kaukosäätimen. Itselläni ollut jo vuosia Logitechin Harmony One hoitamassa iso läjä kaukosäätimiä työttömäksi - yksi kaukosäädin riittää. On todella hieno ja toimiva.
  PS. tämä ei ole mainos!
  EPG rules
 • @paolo
  Näinpä. Kuten itse näet, ohjelmatiedot näkyvät tämän vuorokauden puolella seuraavaan päivään klo 04:00 saakka automaattisesti. Ja näet kuinka päivämäärä vaihtuu klo 04:00 kun "aktivoit" siirtymällä nuolella alaspäin..
  Kunhan kello tulee 00:00 ja vuorokausi vaihtuu, seuraavan päivän ohejlmatiedot katoavat. Asiasta ja muista kanavanauhan ongelmista on raportoitu mutta ei DNA:lla ole kiinnostusta ja/tai osaamista yhtään missään. Tämä on nähty ja koettu ennenkin. MOT.
  EPG rules
 • Josko nyt tämä tyhjänpäiväinen kinastelu ja kiroilu taas lopetettaisiin ja siivottaisiin pois langasta? (Kuten myös tämä viesti) tiedossa tuntuu olevan että aamuyöllä niissä ohjelmatiedoissa on ongelmaa, niin ihan turha kinastella siitä mistä se saattaisi kenenkin mielestä johtua...
  Jupe
 • @Jupe
  DNA:n väelle pitää vääntää rautalangasta, valitettavasti joskus täällä keskustelijoillekin. Toivon myös että että kiroilu ja kinastelu jää pois, ei kuulu asiaan.
  EPG rules
 • Näköjään hubia aletaan mainostaa pelikoneena. Sellaisen sähköpostin sain äsken.
  sami
 • Sloganilla "Oletko jo huomannut, että DNA TV-hubista löydät kaverin monenlaiseen ajanvietteeseen. Yksi sen parhaista ominaisuuksista on pelaaminen!"

  Jos saisi nämä TV systeemit kuntoon hubilla, ennenkuin ne kokonaan hylätään muiden ominaisuuksien alttarilla.

   


  sami
 • Tuli äsken käytyä paikallisessa dna:ssa kehumassa laite maasta taivaaseen! Taidan ottaa vanhan wbox hd2:n käyttöön tai sitten vaihtaa toiselle operaattorille! Joulupyhinä oli muutakin "hupia" kuin tämä dna:n lelu ja kaikkien hermoja säästääkseeni nappasin koko laitoksen irti!  Huonoin hankinta 50 vuotisen elämäni aikana tähän mennessä!
  Jones
 • @Jones

  Mikrobitti arvioi laitteen 2/5 arvoiseksi. Paljon korjattavaa, noin yksinkertaisessa laitteessa.
  sami
 • Toimii hyvin paitsi kansiot ja 5.1 äänet. Kovalevystä en tiedä kun turha on.
  Töllö
 • Jos ei ole maksukanavia ja/tai halua niitä tallentaa, niin kovalevy voi olla "turha". Eli selittää taas Töllön positiivista asennetta hubiin, kun ei juuri ominaisuuksia edes tarvi.
  JJJN
 • Sami, jos tarkoitat Mikrobitin testiä 9.10.2017, niin  DNA TV hubin arvosana 3,5/5 ja hinta-laatusuhde 2/5.
  Sanallinen arvio oli:
  Hyvää Tv-virittimet, tallennus levylle, nopea.
   Huonoa Ongelmat kotimediakäytössä, ei mikrofonia.
   Pointti Moniosaaja sohvaperunalle.”

  Keskeneräiseksi laite tuossakin arviossa todettiin, joten niitä päivityksiä odotellessa...
  Olli
 • Joo mua kyl huvittaa koko ajan enemmän noi uudet mainokset hubin "monikäyttöisyydestä" ja hyvistä ominaisuuksista.? Jummijammi DNA koittakaa ny saada laite ees jotenki toimiin ennenkö satsaatte enää yhtää uusiin tv mainoksiin ym.! Ja ne jokka käyttää laitetta pelkkänä kanavasurffailu digiboxina, ei kyllä tarttisi täällä yhtää enää kehua laitetta tmv. Kun eivät kumminkaan ominaisuuksia ees käytä/tartte, eli ihan turha kehua laitetta.
  Terppa
 • Jjjn kuka nyt edes tallentaa nykypäivänä jonnekkin kovalevylle viasatit netfilfixit ja anaalit voi tsiigaa tallentammattakin! Etkö ole huomannut.
  Töllö
 • Meillä käytetään monipuolisesti hubia ja se toimii hyvin. Aivan kuten mm Olli hyvin aiemmin totesi, osalla toimii ja odotetaan innolla jatkokehitystä.

  @DNA Onko muuten tullut / tulossa se välipäivinä mainittu päivitys, jolla kansiointi toimii!

  Sarzu67
 • @Töllö
  Mitä kautta näkee vaikka Discoveryn sarjat, jos ei halua istua tv:n ääressä tiettynä aikana? Maksivisionin kautta toki näkee, kun siinä on viikon ohjelmaoppaan sisältä kirjastossa, mutta silloinkin on vain viikko aikaa kaikki katsoa.

  Ja miten näkee antennitaloudessa DD äänillä ja teräväpiirtona C-moren leffat DNA:n asiakkaana ilman kovalevyä tai istumista pitkin päivää töllön edessä?

  En nyt sanoisi että kovalevy on turha tänäkään päivänä, lisäksi yhdellä laitteella ja yhdestä paikasta on huomattavasti helpompi katella, kun selailla jollain kännykällä, ruutua, areena, katsomoa ja yrittää käyttää chromecastia tunnista toiseen... Jostain syytä Wboxin kovolle on tallentunut aika paljon ohjelmia.

  Ihan asiaakin: Toimiikos nuo kaikki hyvin hubilla, siis areena, katsomo ja ruutu? (nämä ohjelmathan voi tallentaa verkkoonkin, mutta kuvan laatu on ihan eri, kun katsoo omista palveluista, vaikka se vähän hankalaa olisikin.)
  JJJN
 • @Töllö
  Kaikkea ei tule viasatista, canalilta ja netflixistä. Käytän kovalevytallennusta jatkuvasti. Hubilla toimii huonoiten, verrattuna muihin digibokseihin.

  Koska kaikilla pitäisi olla sama hubi, samoilla teknisillä ominaisuuksilla ja softilla. Pitäisi toimia samalla tavalla kaikilla, onko kokoomisissa huolimattomuutta ja monella on maanantaikappaleita.
  sami
 • Jjjn en tiedä koska anteenit on landella. Discoveryltä varmaan löytyy appsi.
  Töllö
 • Hyvin on hub koodattu, kun suoraan cmorelta ostettua pakettia ei voi castata laitteen läpi, normaalilla chromecastilla se onnistuu. Haluavat varmaan, että paketti ostetaan DNAlta. Toisilla palveluilla, saa hubin täysin lukkoon.
  sami
 • Tänään YLE TV2:lla näkyy "Jääkiekon nuorten MM: Puolivälierä" klo 18:55-21:55.

  Miksihän hubin ohjelmatiedot kunnossa ainoastaan SD-kanavalla?? Ei ole nuorten jääkiekkoa YLE TV2 HD:n ohjelmatiedoissa, kanava kuitekin sitä näyttä!!!
  EPG rules
 • Tais olla aika pikainen muutos tuo, että peli tuli ohjelmaan. Mullakaan boksi ei näyttänyt oikeita tietoja, mut telkun EPG:hen oli ehditty päivittää.
  Jupe
 • @Jupe
  Selkeästi kirjoitin että hubin ohjelmatiedot kunnossa YLE TV2:n SD-kanavalla, ei YLE TV2:n HD-kanavalla. Kanavat lähettävät tismalleen samaa ohjelmaa. En ymmärrä miksi ohjelmatiedot edes voivat poiketa! Kyse ei siis ole "pikaisesta muutoksesta", vaan DNA:n järjestelmissä olevasta viasta!
  EPG rules
 • Ikävän sävyistä kirjoittelua alkaa taas olla, ei nyt aleta ”aapoilemaan”. Koitetaan kunnioittaa muita kirjoittajia ja arvostaa kaikkien näkemyksiä.
  Sarzu67
 • Nehän ovat kaksi erillistä kanavaa (molemmilla oma kanavapaikkansa), jotka pääasiassa näyttävät samoja ohjelmia eri laatuisena. Lisäksi jos muissakin laitteissa nuo ohjelmatiedot ovat olleet juuri samalla tapaa väärät, niin kyseessä ei oikein hubin vika voi olla... Sarzu:n kanssa samaa mieltä...
  Jupe
 • onko kaapeli verkon piiriin kuuluvilla tullut tuo tänä päivänä luvattu päivitys?
  kai.k
 • Piti olla päivitys vasta 3.1.2018 yön jälkeen, eli 4.1.2018
  Sami
 • "Näillä näkymin taustajärjestelmiä päivitetään 3.1.2018. Tämän jälkeen tehdään taustalla testejä. Kansioinnin saa käyttöön vasta kun uusi sovellusversio on laitettu jakoon. Tämä sovellusversion päivitys on tarkoitus tehdä kunhan taustajärjestelmien testit tehty. Tarkkaa päivää en vielä uskalla luvata."

  ...eli ei kai mitään käyttäjille päin näkyvää vielä oltu luvattukaan?

  =)juha
  JuhaN
 • Tässä Ville Partasen aiempi kommentti:

  Järjestelmien puolelta näemme että aika moni asiakas jäi käyttämään sovellusversiosta jossa on kansioiti päällä. Ehkä tällä forumillakin on tätä porukkaa jonkun verran. Jos/kun olet yksi heistä niin 3.1.2018 yön jälkeen kansiointi pitäisi toimia asteen nopeammin.
  Sami
 • Sami ja Juha; olette oikeassa. Ymmärsin väärin.
  K2
 • Hei, voisiko tämän keskustelun kääntää järjestykseen uusin ensin esillä? Ja tiedän , että teillä on jo kehittämisessä töitä koko vuodeksi mutta kuvallinen kelaus kovalevyltä olisi hyödyllinen ominaisuus. Niin ja se jatkuva tallennus myös;)
  Juperix
 • Kiva tallentaa hubin kovalevylle ohjelmia, kun aktivoi manuaalisen tallennuksen, sitä ei saa millään pois päältä, vaikka kuinka klikkaa lopeta tallennus.

  Päivitin äsken kokeeksi siihen uusimpaa versioon ja taas alkoi musta ruutu ongelma kaikilla kanavilla, kun käy standby tilassa.
  Sami
 • Lisäys äskeiseen:
  Palautin vanhemman dnatv version hubiin ja taas toimii kaikki. Kanavat ja tallennus.

  Sami
 • Katsellessani tallenneta DNATV-sovelluksella, tuli muutaman kerran kuvan mukainen virheilmoitus. Virheilmoituksen jälkeen toistoikkuna sulkeutui ja palasi tallennelistaan. Mistä tämä voisi johtua? Yhteydet toimivat hyvin, joten siitä se tuskin on kiinni. Selvittäisittekö tämän ongelman?
  Jakke1990
 • Onkohan vika siinä että dna:n piti tehdä taustasysteemeihin muutoksia tänään.
  Sami
 • En tiedä kuvittelenko, mutta kansiointi näytti olevan hieman nopeampi.
  Tuomas
 • Se on ollut täällä koko ajan alle sekunnin luokkaa, sen jälkeen kun se otettiin "pois käytöstä" virallisesti. Voihan se olla nopeutunut, mutta edelleenkään käyttäjätestissä se ei taida ola virallisesti uuden päivityksen muodossa, joten comme ci comme ça.
  paolo
 • Onko  hubin IPTV-kanavia jo tallennettavissa DNA:n kiintolevylle?
  Jos ei ole, koska tämä mahdollisuus on tulossa hubiin?
  Onko IPTV-kanavia mahdollisuus tallentaa useampia samanaikaisesti ja katsoa vielä jotain muuta (samaan tapaan kun kanavanvalitsijan kautta katsottaessa)?
  Kanavanvalitsijoita olisi voinut olla 3 kpl.
  PW
 • Ei ole mahdollista ja tuskin vielä pitkäääään aikaan. Samaa minäkin kaipailen.
  Sami
 • Ensin ne olis syytä saada oikeesti HD-tasoisiksi. Toinen juttu on halutaanko nettiliikennettä näillä keinoin rajoittaa edes jotenkin hallittavalle tasolla ilmateitse siirrettävään intterin nettiin - kaapelissahan ei kaiketi ole kauheesti väliä kun signaali intterin netin ja tv-striimien kanssa kulkee samassa linjassa. Nääs jengi alkaa tallentelemaan kaikkea sen jälkeen (ja jos saa vielä sarjatallennusmahdollisuuden käyttöön) ja buum, yhtäkkiä mikään ei liiku mihinkään. Siitä se mussutus vasta alkaakin.
  paolo
 • Onko IPTV-kanavat tarjolla kaikki samanaikaisesti nettiyhteydellä (vrt. kaapeliverkko), vai onko ao. nettiyhteydellä vain valittu IPTV-kanava kerrallaan?
  PW
 • @PW

  Mitä tarkoitat?
  Sami
 • HD:tä en kaipaa, jos saan IPTV kanavat tallennettua nykyisellä IPTV kanavien tarkkuudella hubin omalle kovalevylle.

  @PW
  Eiköhän nettiyhteydellä ole aina valittu kanava kerrallaan.
  Sami
 • Kyllähän nettiyhteydellä yleensä on vain valittu kanava. Muuten ne pitäisi niputtaa tai hoitaa täysdigitaalisena, mutta siihen ei taida nykyisten laitteiden nopeudet riittää.
  PW
 • VOI Hubi hubi hubi, milloin toimii HUBI ?      Ei näy eikä kuulu korjaavia toimia.
  TOP
 • HEI NY HERÄTYS DNA!!!!!!
  Koska tulee päivitys tai korjaukset??? Ny alkaa menny hermo lopunki!!! Hubi lähtee takas tän kuun aikana jos ette saa mitää aikaseksi! INFOA!!!
  Terppa
 • Väliaikatietoa olisi kyllä kiva saada.
  Sarzu
 • Ja nyt ei saa poistettua kovalevytallenteita, höö!
  Juperix
 • Jaahas jotain edistystä edes jossain. Tänään "kännykälle"  tulleen hbo mobiilisovelluksen uus versio saa kuvan castaantumaan hubiin, mutta ääntä ei näy eikä kuulu.. Millään äänilähteellä. Ainoastaan kännystä sen saa kuulumaan.
  Terppa
 • Ihan ekassa viestissä on maininta, ettei aikatauluista kerrota etukäteen, jos ei ole varmaa tietoa tai päivitykseen liittyy kilpailulliseen asetelmaan liittyvää problematiikkaa.
  Ja muutenkin kannattaa se lukea uudelleen, koska sitä on päivitetty.
  No jos tiedotus on alkanut toimia, kuten mielestäni viime aikoina kuitenkin on suhteessa aiempaan, niin niillä vaan mennään.
  paolo
 • Korjaus, ei näköjään toimikkaa HBO castaus.. Katkee samantien. PRK!!!!!!!!
  Terppa
 • HBO toimii vaan oikealla chromecastilla ei hubin google cast systeemillä
  Sami
 • HBOn iOs-applikaatio on reitattu 1.5 tähteen ja myös Airplayn toimimattomuudesta on valituksia. Applikaation arvioissa näyttää siltä, että vastineissaan applikaation tekijät vierittävät vastuun käyttäjille.
  Jos applikaatiota muutetaan, niin se voi vaatia myös päivitystä sitä peilauksessa käyttäviin laitteisiin. Jos applikaatio on ollut paska jo alun perin, niin laitteen muutokset eivät auta.
  Logiikka on siis edelleen vaatia applikaation tekijältä muutosta.
  paolo
 • Itselläni HBO castaus chromecastiin on toiminut iOs, Android ym. versioilla täydellisesti, ei vaan hubin Google cast systeemiin. Myöskin cmore.fi saa hubin sekaisin.
  Sami
 • Siis turha on taas helkkari syyttää HBO:ta tai muita. Toi HBO: castaus toimii kaikkiin muihin vehkeisiin paitsi ei hubiin.! Jopa 15 egen kiinalaisiin googlecast ihmeisiin. Ja HBO:n sovelluksen huonot tähdet johtuu vaan siitä, että se on paska käyttää!!! Kyllä tässä sopassa ainut syypää on DNA Hubi ja se on FAKTA!!!! Lähtekää ny te hubin puollustelijat helkkariin täältä, ku se PASKA ei vaan yksinkertasesti toimi niinku pitäis! Koko Hubin omistusajan, olen isolta osalta joutunut käyttämään vain makkarissa olevaa WBOX3:ta ku hubista ei vaan oo muuksi kuin digivirittimeksi. No Netflix jotenkin toimii, mutta äänet kusee tämän tästä siinäkin.
  Terppa
 • No esitetään kysymyksellä - onko mielestänne Google Cast ja Chromecast sama asia? Jos ei, niin miksi edellisen pitäisi toimia, jos jälkimmäinen toimii? Jos edellisen ei mainita olevan tuettu palveluntarjoajan applikaatiolla, niin miksi se vastuu olisi jollain muulla siitä toiminnasta? Tosin tämäkään ei sulje pois, että Google Cast toimisi hyvin, siedettävästi tai ollenkaan.
  paolo
 • Koitappa saada muutama kierros tunnetta pois heitoistasi.
  paolo
 • Suhtaudun laitteeseen täysin objektiivisesti. Hyvin lähellä on etten sinuun.
  paolo
 • Tämä ketjun aiheena on ”DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet / Kehitysideat” - ei hubin virheet tai toimimattomuudet, mihin suuntaan viimeisimmät viestit ovat menneet.
  Eli jos täällä joku huutelee turhaan se olet sinä Terppa.
  Me jotka haluamme hubin toimivan entistä paremmin, olemme juurikin oikeassa ketjussa.

  Tähän viitaten @DNA voisiko saada välitietoa päivityksistä - meillä hubi buuttasi Androidia myöten tänään, tehtiinko jotain muutoksia taustalle?
  Sarzu
 • Kyllä virheet ja toimimattomuudet kuuluu tänne täysin. sitähän se kehitys on että saattaisiin väärinkin tehdyt asiat korjattua.


  Tuomas
 • @Tuomas
  Täysin samaa mieltä, tänne pitää kirjoittaa virheet ja toimimattomuudet. Sillä ne kuuluvat kehitysideoihin. Itselläni on 2 hubia ja kumpaakaan ei voi päivittää uusimpaan versioon, sillä sen jälkeen saa mustaa ruutua katsella kaikilla kanavilla, jos hipaseekin virtanappia, nauhoitukset ym eivät tällä uudella versiolla myöskään toimi. Parempi ajaa vanhemmalla versiolla, missä toimii ominaisuudet hyvin.
  Sami
 • Nimenomaan kuuluuki. Ihmetyttää vaan ku noi 2-3 nimeltä mainitsematonta henkilöö heti ressaa, ku joku arvostelee/kiukuttelee tää asioista? Kyllä DNA on ollu todella epäaktiivi täälläki, eipä paljo infoo heru. Ja kyllä seki ihmetyttää, että eikö muulla porukalla muka mee hermo maksaa risaa kolmeekymppiä toimimattomasta laitteesta?? Vai kuulutteko te oikeestiki niihin DNA sisäpiiriläisiin jokka käyttää hubia tosiaan ilmaseksi?
  Terppa
 • Joo kuulun, jos olen nimeltä mainitsematon. Aika väsynyt läppä. Veikkaan ettet edes ole ottanut vinkistä vaarin ja antanut vaikka sille HBOlle palautetta, koska olet päättänyt että vika toisessa päässä etkä kiukuttelultasi mieltäsi muuta.
  Tosin HBOlle EI ole tukea edes DNAn päästä luvattu eikä C-More lupaa tukea ollenkaan Google Castille omilla sivuillaan. Mitä jos sinäkin antaisit palautteen perustellun rakentavasti? Ja sen lisäksi voit ihan hyvin lukea aiemmista viesteistä ja ketjuista, että olen antanut myös niin laitteesta kuin kehitystiimin toiminnasta ihan riittävää palautetta.
  Mikään jatkuva nillittäminen/kiukuttelu ei ole rakentavaa.
  Tosin en odota mitään, jos sisälukutaito on täysi 0 ja kirjoitustaito myös.
  paolo
 • Tämän ketjun keskustelutaso alkaa valitettavasti  taas olla yhtä väsynyttä kuin Aapon aikaan - kun ei osata argumentoida asiallisesti, mennään hlökohtaisuuksiin. Toisilla hubi vaan toimii, koittakaa nyt ymmärtää. Ei mitään sen kummallisempaa - sitä tässä yritän viestiä. Kehitysehdotus = toimintaa parantava, ei kiukuttelua siitä, kun mikään ei toimi.
  Olen myös antanut useampaankin kertaa asiallisia kehitysehdotuksia ja toivonut parannuksia.
  Toivottavasti kuullaan pian mikä on jatkokehitysten tilanne.
  Sarzu
 • DNA TV-hubi on digiboxin irvikuva!

  Edes kanavanvaihto ei aina toimi. Usean kerran käynyt niin että kanavanvaihto laittaa hubin täysin jumiin.  Kerrotaanpa esimerkin valossa: hubi Yle TV1 HD:llä (kanava 21) valitsin 25 (Yle Teema & Fem HD). Yle TV1 HD:n ohjelmasta alkaa parin sekunnin pätkä pyörimään (pelkkä ääni), mitään muuta ei sitten tapahdukaan..

  Sentään saa vielä sammutettua hubin kaukosäätimestä. On aika hidas kanavanvaihto tällä tapaa..
  Ulla
 • @
  "Toisilla hubi vaan toimii, koittakaa nyt ymmärtää."

  DNA on siis saanut tehtyä kaksi toimivaa hubia, toinen on Töllöllä ja toinen Sarzulla, uskoo ken tahtoo. Varmaan niissä toimii kaikki nekin ominaisuudet jotka on myönnettykkin rikkinäisiksi/vajavaisiksi. Ei pitäisi kuitenkaan valehdella ihan tollalailla, jos ei kritiikkiä kestä.

  Ihme foorumipoliiseja täällä muutenkin kertomassa mitä tähän saa kirjoittaa ja mitä ei. Ongelmat nimenomaan tähän kuuluu. Ei vaan paljon DNA vastaile tähän pyynnöistä huolimatta, josta voi päätellä ettei ole mitään uutta tiedossa.

  Hassu kun myyjät liikkeisssä/puhelimessa lupaa vaikka mitä tuosta hubista, mutta ei ole kukaan täällä foorumilla DNA:lta kehannut sanoa että osta hubi, kun tiedostavat sen vajavaisuuden itsekkin.

  Toimivaa hubia odotellessa...
  JJJN
 • Sami
 • Säälittävää tässä on se, että dna ja heidän sidosryhmänsä ovat niin ylimielisiä, etteivät pysty myöntämään luokatonta työtä.

  Sen sijaan että pyrittäisiin oikeasti tekemään jotain kuluttajien eteen, tuodaan eteen vain katteettomia lupauksia ja täytetään foorumia valheellisilla väittämillä että hubi toimisi.

  Kehitystiimi ei ole saanut kuukausien aikana tehtyä yhtään toimintoa joka oikeasti palvelisi käyttäjää. Yhtä yritettiin, mutta siinäkin epäonnistuttiin eeppisesti.

  Hubin tämänhetkinen tilanne on se, että se toimii yhtähyvin kuin 10€ alelaatikon digiboxi. Sitä myydään täysin katteettomilla myyntilupauksilla.

  Kehitystiimin jäsenten osaamistaso, seuraamisajanjakson aikana, todettava luokattomaksi.
  Tuomas
 • Hubi+kovalevy. Samalta kanavalta ei voi tallentaa ohjelmia peräkkäin jos käyttää asetusta "Lisäaika ennen ja jälkeen tallennuksen". Itsellä asetus 3 minuuttia.

  "Tallentaminen tai katsominen ei ole mahdollista sillä kaikki virittimet on käytössä"

  Virheilmoitus jo on täysin idioottimainen! Tulee epämääräinen lista ohjelmia (kuva): näkyy kolme ohjelmaa, menossa oleva kerran ja tuleva ohjelma kahteen kertaan - kaikilla statuksena [TULOSSA] vaikka tokihan menossa oleva ei ole "tulossa".

  Tainnut DNA muuttaa tätä mutta ryssinyt ihan täysin.. Ei enää ilmoita samaa silloin kun EPG:ltä tallennukset yrittää laittaa, nyt ilmoittaa aivan käsittämättömään aikaan, noin 20 minuuttia ennenkuin muka-konflikti tapahtuu. AIVAN TYPERÄÄ!!!

  Tilanteessa ei edes voi tehdä yhtään mitään, ei voi peruttaa tallennusta
  MITEN VOI OLLA ETTÄ TÄLLANEN TYPERYYS MENEE LÄPI??? AIVAN KUIN KEHITYSVÄKI EI OLISI IKINÄ TALLENTAVAA BOXIA KÄYTTÄNYT,  EI EDES NÄHNYT!!!

  KYLLÄ DNA OSAA!!

  Tuosta listasta ei pääse eteenpäin millään. Pakko sammuttaa, edes se ei onnistu - pakko repiä virtakaapeli ja odottaa uudelleenkäynnistymistä. Ja kuinka ollakaan, ei edes muista miltä kanavalta lähdettiin...
  Ulla
 • JJJN mulla kyllä toimii muuten paitsi kansiot ja 5.1-äänet. Kovalevyä ei ole eikä ole tarvetta. Helsingin kaapelialueella hubi on johtuiskohan siitä.
  Töllö
 • @JJJN Lopetapa sinäkin samantien tuo hlökohtaisuuksiin meneminen ja aiheeton syyttely ja keskity hubin kehitysehdotusten kirjoitteluun. Äläkä tuputa tapojasi. Täällä ei ole mitään syytä kenenkään valehdella.
  Kovasti tuntuu syvältä ottavan, että joku on tyytyväinen hubiin, ymmärtää että parannettavaa on ja jaksaa odottaa jatkokehitystä.
  Meidän kaikkien eu vaan tarvitse tässä ketjussa olla kitisijöitä ja nillittäjiä - eikä se tee meistä valehtelijoita tai DNA-agentteja.
  Sarzu
 • @Töllö Sama juttu, Hgin kaapelitalous ja hubi toimii. Yritinkin kysäistä jo aiemmin, että onko ongelmatapaukset ehkä antennitalouksissa.
  Sarzu
 • No korjaantuuko laite mussuttumalla? Ei. Yllättääkö? Ei.
  Aapoilu on tarttuvaa.

  Tällä mussutussaitilla ei ole ollenkaan niin paljon a) kirjoittajia, b) lukijoita, jotta mussuttajatkaan, paitsi omissa pienissä päissään, voisi vetää johtopäätöksiä kumpaankaan suuntaan laitteen toiminnasta, paitsi selvistä puutteista.
  S.O.B
 • Niin ja Hbo ja cmore pitää tsiigaa kännykällä chromecastia käyttäen.
  Töllö
 • Jos saisi virheitä tänne
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ville-partaselle-hubin-viat-ja-ongelmat/​​​
  , niin lähettäisin ne eteenpäin. Tämä keskusteluryhmä on jo liian pitkä.
  Sami
 • Joo turha tätä on jatkaa, mutta jos näistä huolimatta on sitä mieltä, että toimii hyvin luvattuihin asioihin ja hintaan nähden, niin sitten asia on niin hänen kohdalla, mutta suurin osa haluaa ihan oikeasti toimivaa laitetta:

  - kansiot
  - 5.1-äänet.
  - Kovalevyä ei ole eikä ole tarvetta. (joten ohjelmaoppaan virheet ei haittaa, tai tallennus ongelmat)
  - Hbo ja cmore pitää tsiigaa kännykällä chromecastia käyttäen

  Ja Töllö sentään tuli järkiinsä ja rupesi virheitä löytämään, mutta en edelleen käsitä vastaustaksia, jotta toimii hyvin. Sarzullako toimii nämäkin asiat? (no kansiot ei toimi, kun niistä olet valittanut itsekkin.)

  Lisäksi täällä on noita käynnistysongelmia, joita ei tunnu olevan kaikilla, joten ne on mysteerejä, kun kaikilla ei ole.
  JJJN
 • @Ulla
  hubi on täysin seko. Itsellä kans kovalevy hubissa kiinni. Ei mitään järkeä koko tallennuksessa. Turha odottaa että  DNA edes haluaa saada hubin tallennukset toimimaan. DNAn tv-hubi on petos!
  EPG rules
 • Tänne foorumiin ei kuulu hubin toimivuuden mainostaminen lainkaan, nuo asiattomuudet tulisi poistaa.

  Tarkoitus on kehittäminen ja toimivuus ei kuulu millään lailla tähän kategoriaan.

  Dna tulisi toimia näidenkin suhteen
  Tuomas
 • Siis jos et Sartzu oikein tajunnu, tarkotin sitä, että koko ajan väität kaikkien menevän henkilökohtaisuuksiin, niin minä, aapo, jjjn ym.. Täällä keskustellaan nimimerkeillä, eikä ainakaan tähän mennes oo haukuttu kenenkää elämää tai siihen liittyviä asioita millään lailla. Tyylin "on sulla kyllä ruma vaimo" tmv... Ollaan haukuttu Hubia ja DNA:ta ja sen asioiden hoitoa ym!
  Terppa
 • Kukaan ei voi mainostaa jos ei ole oma lehmää ojassa. Oletko Tuomas ottanut kippoa? Vai oletko jonkun muun operaattorin tai sidosryhmän palkkalistoilla?
  1>2
 • Luultavasti vähemmän kuin sinä.

  Kova ristiinnaulitsemisen tarve nimiltä mainitsemittomilla heti kun rakasta hubia nälvitään aiheellisesti, hieman muistuttaa apple jeesustelijoita.

  Sanon vain, että samojen henkilöiden kiitospuheet hubista eivät edistä kehitystä lainkaan, joten ne tulisi poistaa.

  Korjatkaa laitteen jatkuva kaatuilu ja tuhannet jo muut mainitut kehityskohteet.
  Tuomas
 • Kaapelitalous Helsingissä. Hubin kanavanvaihto toimii hyvin, vaikka onkin hieman hidas, infotekstit voisivat kadota nopeammin kanavanvaihdon jälkeen.

  EPG toimii nykyään kaikilla kanavilla, ainoa virhe puolenyön ohjelmatiedoissa (siis se, että tunnin ohjelma saattaa olla 3 tuntia jne.)

  Kovalevytallenus toimii ihan hyvin. En ole testannut kahta samanaikaista tallennusta. Pari Teema HD-kanavan tallennetta oli sellaisia, ettei niitä voinut toistaa lainkaan, tämä tapahtui samaan aikaan kun ko. kanavalta puuttui EPG tiedot. Nyt tuota ongelmaa ei enää ole.

  Netflix toimii nyt myös 4K nimikkeissä. Yle Areenan sovellus toimii, ja kuvan laadun voi valita HD-tasoiseksi. Ruutu-sovellus toimii myös hyvin ja kuvan laatu ihan tyydyttävä.

  Verkkotallenteiden kuvanlaatu niin huono, ettei niitä viitsi television isolta ruudulta katsoa. Kumpa pian saataisiin verkkotallenteet HD-tasoisiksi.

  Sovellusten äänenvoimakkuus on paljon matalampi kuin  kaapelikanavilla, se on häiritsevää.
  Muuten äänet toimivat minulla hyvin, mutta käytänkin vain 2.1 kaiuttimia.

  Käyttöliittymässä vielä paljon parannettavaa, sujuvuutta kaikkiin toimintoihin.

  Kehitysideoita on paljon annettu ja nyt odotetaan vastauksia dna:lta mm. sovelluspäivytysten muodossa mielellään jo ensi viikolla. Tosin se eka päivitys tuo vain kansoinnin kuvalaadultaan huonoihin verkkotallenteisiin.
  Olli
 • Löytyy rutkasti ihan omia ketjuja niille, jotka haluavat nillittää hubin toiminnasta ilman konkreettisia jatkokehitysehdotuksia ja/tai ärsyttää se, että jollain hubi toimii ja odottaa siihen lisäominaisuuksia. Alla linkkejä.

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-kayttokokemukset/ ”Tähän ketjuun toivomme käyttökokemuksien jakamista sekä yleistä keskustelua liittyen DNA TV -hubiin”

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ville-partaselle-hubin-viat-ja-ongelmat

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hubin-palautekeskustelua/

  Tässä ketjussa keskustelun aiheena on DNA TV Hubi tulevat päivitykset ja ominaisuudet / Kehitysideat. - Miten vaikea on ymmärtää, että eri aiheille on omat ketjut. Tätä ketjua on tosi radittavaa lukea, kun se on täynnä viestejä, joilla ei ole mitään tekemistä hubin kehittämisen kanssa.

  Sarzu
 • @Olli, täällä täsmälleen samat huomiot.
  Aivan varmasti jatkokehityksen kannalta arvokasta tietoa myös se, että hubi toimii osalla.
  Sarzu
 • Ei tule hubi toimimaan koskaan jouhevasti hyötykäytössä (aplikaatiot, kooderit, äänet, pelit, tallennus yms.) koska laite rakennettu liian köykäiselle alustalla. Prosessointi, muisti, rauta, softa ei vaan jaksa pyörittää järjestelmää joka jumittaa, sekoaa, on hidas, keskeneräinen softa yms. Vertaa Nvidia Shieldiin jonka rauta onkin rautaa ja toimii salaman nopeasti. Muuten netflix 4K nimikkeet ei TOIMI oikein vieläkään.
  TOP
 • Tämä foorumi ei ollut käsittääkseni sitä varten että arvostellaan kenen mielipide on oikea ja kenen väärä? Eikä käsittääkseni myöskään nälvimistä, arvostelua tai kiukuttelua varten? Josko pysyttäisiin niissä konkreettisissa kehitysehdotuksissa ja dna kertoisi tulevista muutoksista ja päivityksistä, niin tätä olisi mahdollista seuratakin. Omasta mielestä jo EPG ja käyttölogiikka tekee hubista kelvottoman päivittäiseen käyttöön, mutta ymmärrän hyvin, ettei nuo puutteet välttämättä häiritse jotain toista. Joten josko nämä mielipiteiden arvostelut jätettäisiin sinne hiekkalaatikkoleikeille kesäksi...
  Jupe
 • Voisikohan Ville Partanen "rehellisesti" tulla kertomaan missä mennään kehityksen suhteen? Tuntuu, että kovin on taas hiljentynyt tämä asiakkaille tiedottaminen.
  Mikko
 • Olisi kiva jos hub osaisi käynnistyä kun avaa tv:n. Nyt tuo raakile suostuu vain sammumaan.

  Muut tv:hen yhdistetyt laitteet osaavat tapahtuman molemmin päin.
  Tuomas
 • JJJN osuu ny todella asian ytimeen. Joo todellakin ne on noi muutama yksilö jotka aiheuttaa ton trollauksen puuttumalla muiden kirjoitteluun ja höpöttämällä omiansa. Eikä tota ny voi mainostaa, että silloin alkaa muka sonnan kirjottelu, ku DNA ei oo läsnä... Huhuh. Eihä ne oo melkein ikinä läsnä tai tiedota ees mitää! Ne vaan väsää uusia valheellisia tv ja mainoskampanjoja Hubista. Ja myönnetään olen jo todella ärtynyt asioiden etenemistahdista ja täten ulosanti sen sävyistä. DNA on jo sen verran ainakin minun mielestäni meitä kuluttajia kusettanut. Ja Sartzulle tiedoksi, että en todellakaan ole mikään Aapo, vaikka jutut voi olla samoilla linjoilla. Tietty näkemys näitten laitteiden oletettuun toimintaan ja  käyttöön muodostuu todella monen vuoden aikana. Itselläni se on jo alkanut ihan ekasta suomeen myyntiin tulleesta handanin tallentavasta boxista lähtien. Eli on näitä vehkeitä ollu vaikka mitä. Ja tällä kokenuksella sanon vaan, että Hubi on todellakin ihan surkein laite mitä minulla on ollut! AAMEN!
  Terppa
 • Ihan vaan vinkkinä - muutamalle tekisi hyvää käydä kertaamassa keskustelupalstan säännöt, niin ei tarvitsisi kenenkään jankata.
  Omalta osaltani olen oikeutettu ottamaan osaa keskusteluun aivan samoin kuin kuka tahansa muu - omalla tavallani ja ilman, että joudun  hyökkäyksen kohteeksi, puhumattakaan että syytetään valehtelusta, kun en ota samaa höyrypäälinjaa ja lähde haukkumaan DNAta ja/tai hubia. Meidän näkökulmasta hubi toimii ja olen sen oikeutettu ilmaisemaan. Olen esittänyt jatkokehitysehdotuksia, mutta nehän hukkuu täällä tähän vallitsevaan nillitykseen ilman mitään rakentava ehdotusta.
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/content-policy/

  Muutamia otteita säännöistä:
  ”Keskustelupalstalle ei saa lähettää lain tai hyvän tavan vastaisia viestejä tai aineistoa. Hyvän tavan vastaista sisältöä ovat muun muassa asiattomat ja loukkaavat kommentit ja materiaalit, herjaavat, rasistiset tai siveettömät kirjoitukset ja muut julkaisut sekä roska- ja massapostitukset.”
  Käyttäjät vastaavat julkaisemastaan ja lähettämästään aineistosta ja sisällöstä sekä esittämistään mielipiteistä. DNA ei vastaa keskustelupalstalla esitettyjen viestien sisällöstä tai niiden aiheuttamista seuraamuksista. DNA:lla ei ole velvollisuutta valvoa keskustelupalstan sisältöä.”
  ”DNA:n tukisivustolla voit esittää kysymyksiä, lukea vastauksia, kommentoida kysymyksiä ja vastauksia sekä jakaa vinkkejä.”
  Sarzu
 • Tallennusten kansiointi on iso puute verrattuna esim Elosan pakettiin...
  Pappa
 • Kansiointi on luvattu tulevaksi jo parikin kertaa, ilmeisesti enemmänkin ongelmia koodaamisessa, kun ei kuulu mitään uutisia.
  Olisi kiva saada uudelleen lista mitä on tulossa ja mitkä ovat nyt työnalla; esim jatkuvaa tallusta kaipaan - nyt täytyy sarjat nauhoittaa verkkotallennuksena.
  Sarzu
 • *tallennusta siis
  Sarzu
 • Myös kanavalistojen muokkausta odottelen. Onneksi kanavien valinta kanavalistalle on helppoa - harmi vaan, että kaapelikanavien valinnat poistuvat tällä hetkellä, kun tulee päivitys.
  Varmaan jokin ”oma lista” olisi hyvä - sen pitäisi pysyä muuttumattoma päivityksissä, vastaavasti kuin digiboxissa nykyään.
  Vinkki: Käynnissä olevan tallennuksen saa katkaistua Menu - Kovalevytallenteet - ohjelma, jonka tallennuksen haluaa katkaista.
  Sarzu
 • Hubi käyttää samaa ir-signaalia kuin arcam solo mini -vahvistimeni. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hubi avataan ja suljetaan samalla kaukosäätimen painikkeella kuin vahvistimeni. Tämän lisäksi en voi säätää erikseen vahvistimen ja hubin äänenvoimakkuutta, sillä nekin reagoivat samaan kaukosäätimen painallukseen. Ärsyttävä vika. Kun käytän vahvistinta jonkin muun laitteen kanssa kuin hubilla, niin hubi menee aina päälle.

  Lisäksi toivon ratkaisua muihin hubin lastentauteihin. Sovellukset kaatuilevat ja netflix ei käynnistä videota vaan jää aina lataamaan videota 23 prosenttiin. Lisäksi olen kokeillut hakea storesta useita eri appseja, mutta monet niistä toimivat tosi huonosti. Ihan sellainen perus sovellus kuin YLE Areena saa välillä hubin ihan juntturaan. Videot eivät käynnisty millään.
  Joel
 • Joel
  Koetappa ottaa vahvarista CEC säätö pois käytöstä jos vaikka auttaisi asiaa

  Kurppa
 • Kurppa
  Vahvistin on stereovahvistin eikä sitä kautta kulje hdmi-signaali. Vahvariin on ohjattu vain ääni. Vika ei ole siis CECissä.
  Joel
 • Useat kysyneet kuinka sovellukset toimivat. YLE Areenaa käyttänyt eniten. Äänet käsittämättömän hiljaisella verrattuna TV-lähetyksen ääneen. Kuva tökkii, täysin ala-arvoinen. Aika usein joutuu sähöt ottaan irti ja käynnistään tosiaan piuhat repimällä. Onpas taas outo viritys ohjelman kelaamiseen, hohhoijaa..
  EPG rules
 • Minulla Yle Areena toimii kuvanlaadun suhteen melko hyvin. Kuva on FullHD- tai HD-laatuista. Nopeatempoisessa kuvassa on silloin tällöin ilmennnyt pientä nykivyyttä.

  Ääni todellakin hyvin hiljaisella verrattuna tv-lähetyksen ääneen. Myös sovelluksen kelausratkaisusta olen samaa mieltä EPG rulesin kanssa. Se on kömpelö.

  Tökkimistä en ole havainnut ja sähköpiuhaa en ole joutunut irroittamaan Yle Areenaa katsottaessa. Tosin en ole joutunut tekemään sitä muutenkaan kuin kerran. Laite on ollut minulla nyt hieman yli 2 kk.

  Yle areenan katsomiseen käytän kuitenkin mieluummin Apple Tv:ta. Sen sovellusta on kätevämpi käyttää, kelaus ym.
  Olli
 • Joo ampuu pahasti yli nuo puolestapuhujat. Hubi ei ole toiminut sille luvatulla tavalla koko olemassaolon aikana. Sais taas antaa infoa parannuksista / kehitysvaiheista ja päivityksistä. Rupee olemaa niin raskasta tää  jokapäiväinen kikkailu laitteen toimimattomuuden kanssa: Jumii, hidas, tee resettiä. Sais ton järjestelmän vakauden päivityksen ensimmäisenä, KIITOS.
  TOP
 • Otahan terppa ihan iisisti ja keskity tämän ketjun asiaan ja jätä muiden keskustelijoiden kommenttien arvostelu vähemmälle. DNA kytkökset, voi herran jumala mitä kokemista.

  Minä ainakin kerron vain siitä miten hubi minulla toimii. Yhden kerran olen joutunut irroittamaan sähköpiuhan laitteesta saadakseni sen taas toimimaan.

  Eikö siitäkin luulisi olevan apua, että jotkut jutut toimii toisilla ja toisilla taas ei? Eikö tätä asiaa pitäisi selvittää tarkemmin? Onko esim. laskettu markkinoille eri laatuisia huveja

  Uskon täysin sen, että useimmilla on laitteen kanssa todella paljon ongelmia, mutta en aio niitä itse ruveta keksimään, jos niitä ei ole. Olen kertonut myös laitteen ongelmista. Käyttöliittymä on ihan kökkö, ei pysty luomaan suosikkilistoja, kanavanvaihto on hidas, verkkotallenteiden laatu televisiosta katsoessa luokattoman huono, EPG on hankala käyttää, sarjatallennusta ei ole jne.

  Käytän laitetta kovalevytallennukseen ja katson sillä mm. Yle Areenan ohjelmia. Kovalevytallennuksen kanssa minulla on ollut vain vähän ongelmia. Ehkä käytän tallennusta niin vähän etten ole ongelmiin törmännyt. Tallenna 4-5 ohjelmaa viikottain. Lineaarisen tv:n käyttö on meillä kuitenkin aika vähäistä. Eniten käytetään Netflixia ja HBO Nordicia ja molempia Apple TV 4K kautta.

  Pärjäisimme oikeastaan huvin ilman DNA TV hubia, sille tulee enemmän käyttöä vasta kun verkkotallenteiden laatu on FullHD/HD-tasoista. Sitä minä odotan hubin kehitykseltä ja tämän takia en ilmeisesti saisi osallistua tähän keskusteluun. Arvostelen ja kommentoin hubia omista lähtökohdistani ja odotuksistani käsin.

  Infoa tulevista kehityssuunnitelmista ja päivityksistä olisi korkea aika saada tähän ketjuun eli herätys DNAn kehitystiimi. Odotamme kommenttejanne.
  Olli
 • Niin vaan taas poistu mun edellinen kommentti nopeasti ylläpidon toimesta, mutta ei vaan meille kukaan kerkee mitää vastaileen tai infoaan !
  Terppa
 • Edit edelliseen. Vastasin terpan viestiin, mutta se on näköjään poistettu täältä. Olisihan sen voinut antaa olla täällä. No, terppa kuitenkin kritisoi viestissään niitä, jotka eivät löydä hubista tarpeeksi vikoja ja jopa kehuvat hubin joiltakin osin toimivan hyvin. Se, että hubi joillakin osittain toimii, ei tarkoita sitä että hubi olisi hyvä ja toimiva, mutta toivotaan, että siitä joskus sellainen tulee.
  Olli
 • Potenttiaalia hyväksi laitteeksi on JOS ja KUN saadaan järjestelmä ja softat kuntoon.
  Saas nähdä minkälainen rumpa alkaa torstaina uusien HD kanavien kanssa?
  Nyt ois aikaa varmistaa toimivuus kunnolla.
  TOP
 • Joo olis se saanu tänne jäädäki, mutta näköjään viesti ei saa sisältää asiakaspalvelutapahtumiin liittyviä kommentteja..jo kerran aiemminkin poistu heti viesti saaduista hyvityksistäkin.
  Terppa
 • Olemme todella pitkäaikaisia Welho/DNA laajakaista+kaapelikanava-asiakkaita ja olemme tätä kautta koonneet melkoisesti kokemusta. Meillä on edelleen käytössä Hubin rinnalla 2 kpl vanhempia Wbox HD2 digiboxeja. Uudet pienemmät Wbox HD3:t lensivät roskiin, kun jatkuvasti buuttailivat kesken katsomisen ja tallennukset katkeilivat. Emme itkeneet toimimattomuudesta keskustelupalstalla, vaan reklamoimme useamman kerran suoraan DNAlle ja saimme lopulta vaihtolaitteen, joka toimi kuitenkin lähes yhtä huonosti. Nettiä oli maksiminopeus.
  Otimme lokakuun alussa käyttöön Hubin gigan netillä (valokuitu) ja Wbox HD3:n kokemukseen verraten Hubi toimii loistavasti: saa katsoa ohjelmia rauhassa ilman jatkuvaa buuttausta, kovalevytallennukset toimivat (puuttuu toki mm jatkuvat tallennukset sekä ohjelmien kansiointi). Bonuksena on eri ohjelmasovellusten käyttömahdollisuus, mm nettiradio toimii sekä Netflix näkyy 4K:ssa, mutta ääni on hiljaisempi kuin smart tv:n kautta.
  Hubin kanssa on käytössä Samsung 4K tv+soundbar ja kuva+ääni kaapelikanavilla on erittäin hyvä. DNA-tv:n puolella kanavien ääni ja kuvanlaatu saisi olla parempaa, joten katsomme ohjelmat kaapelikanavien puolelta. DNA-tv:n tallennuksia (sinne saa jatkuvat tallennukset) katsomme Hubilla ja niissä kuvan laatu on osassa valitettavasti erittäinkin huonoa isolla TV-ruudulla. Ääni on myös huomattavasti hiljaisempi kuin kaapelikanavien verkkotallennuksissa.

  Yhden kerran olen joutunut ottamaan virrat pois, kun nettiradiosovellus jumitti. Muutoin on toiminut sekä sovellukset että kanavat, hubi on käynnistynyt ja sulkeutunut halutusti. Myös päivitykset ovat toimineet.

  Nämä ovat siis meidän käyttökokemuksemme Hubiin liittyen ja ymmärrän, että muilla ne voivat olla toisenlaiset - syy ei kuitenkaan ole minun.
  Hubi ei ole täydellinen, mutta se toimii ja se riittää meille. Jaksamme odottaa jatkokehityksen tuomia parannuksia niin ominaisuuksiin kuin käyttökokemukseen.
  Sarzu
 • Nythän täällä on asiallista keskustelua. Kun näitä viestejä on poistettu, niin korostan etten ole kertaakaan sanonut ettei kukainenkin omalla tahollaan saa olla tyytyväinen hubiin, mutta pitää myös ymmärtää jos kaikki ei ole. 

  Epäilin kanssa että tuo rauta ei riitä ja jumitukset johtuu siitä osittain, mutta kun se kerta toimii toisilla vähemmillä kaatumisilla, niin vähän mysteeri hommaa.

  Samoin on kyllä tuon WBOX HD3:n kanssa, joita itsellä on kaksi ja ne on toimineet hyvin (boottaa ehkä kerran parissa kuukaudessa omiaan nykyään, joka sekin on itselle vähän liikaa.), Täällä on useilla ollut ihan päin vastaista kokemusta ja neljääkin laitetta kokeiltu tuloksetta. Mikä lienee siinäkin ero, toivottavasti hubissa ei ole samaa vikaa, että toisilla ei vaan toimi koskaan, kun ei sitä vikaa saatu kerta kuntoon Wboxillakaan, niin vähän pelottavaa hommaa.

  Pari kun noita hubeja olen sukulaisille asentanut, niin niissä on ollut tuota jumistusta ym ongelmia ja olen vain kehottanut repimään töpseliä seinästä. Etänä tälläisen laitteen opastaminen on ihan yhtä hel****tiä kun ei tollaisia vikoja pitäisi olla.

  Kuitenkin itsekkin uutta laitetta aina odottelen, kun esim tuon Wboxin verkkotallenteet on vain yhdessä nipussa ilman kansiointia, joka on todella kökkö käyttää. Tosin ei niitä tallenteita viitsi käyttääkkään, ennenkuin tulee kuvanlaatuun se päivitys. Joten toki hubi tulee kysymykseen, mutta tällä erää ei vielä todellakaan.


  JJJN
 • Lisätään vielä, että Android laitteet voi kyllä jo itessään tuoda erikoisia ongelmia. Itselläni on kaksi samanlaista Android soitinta, samalla softalla ja raudalla ja samanikäisiä. Toinen kaatuu joka kolmaskerta kun avaa DNA TV sovelluksen ja toinen ei ole kertaakaan kaatunut. Vaikea tälläistä vikaa on selittää järjellä. Näissä on Anvian tekemä softa androidin päällä.
  JJJN
 • Voisiko olla niin paljon maanantaikappaleita tai laadunvalvonta on heikkoa. Kuten itselläni on 2 hubia ja kumpaakaan ei voi päivittää uusimpaan dnatv versioon tai niiden käyttöarvo on aika heikko. Olisi pelkkää sähköpistokkeen irroittamista.
  Sami
 • Joo voi olla, mutta miten se raportointi tänne muuttaa mitään, varsin kun sitä keskustelua ole käynyt muuallakin? Mulla itsellä on henkilökohtaisesti tapana olla kiduttamatta itseäni epäkelvoilla laitteilla - eli joko olen terminoinut täysin niiden käytön palautuksella tai palauttanut riittävän monta kertaa palatakseni terminointiin tai tyytyäkseni vaihtolaitteen toimintaan. Olisko mitään?

  Samaan itsensä kiduttamiseen muutama kysymys toimimattomuuksiin niistä kärsiville, sekä ihan oikeasti vinkkejä miten edetä tai olla etenemättä (jälkimmäisessä oikeus jatkuvaan saman asian toistamiseen mitätöityy mielestäni täysin):

  Esimerkkinä ao. tuotteet, jotka ovat siis itse tehneet applikaationsa, ei DNA.
  Tosin, jos ei toimi Hubissa, vika voi myös olla itse Hubissa laitteena tai ohjelmistoissa - äänen alhaiset tasot suhteessa liveen, voi olla esimerkki tästä kuten myös epäilen.
   Tosin ulkoasulliset seikat ovat 100% kehittäjien tekemää ja käyttökoodi myös, näin oletan hyvin vahvasti. Yhteensopivuus on oma ongelmansa, mutta sekään ei korjaannu, jos ei anna kummallekin taholle rakentavaa palautetta (mitä, miksi, milloin etc).
  Jos nyt peilaan tätä vaikka iPhoneen, niin ainoastaan Applen omista applikaatioista on täydellisesti Apple vastuussa, kaikesta muusta täysin kehittäjä, myös iOs-päivitysten jälkeen. Onko logiikka kohdillaan?

  YLE Areena
  Tuotteen tarjoaa
  Yleisradio Oy
  Kehittäjä
  areena.kehitys@yle.fi

  HBO Nordic
  Tuotteen tarjoaa
  HBO Nordic
  Kehittäjä
  contact@hbo.eu

  C More
  Tuotteen tarjoaa
  MTV3
  Kehittäjä
  asiakaspalvelu@cmore.fi


  5.1-äänet joku kertoi saaneensa HMDI:llä toisessa ketjussa toimimaan vaihtamalla kaapelin. Ilmeisesti ostanut tai vaihtanut varastoistaan. Onko tämän myös tehneet kaikki joilla ei toimi? En pysty itse testaamaan, en siis ota kantaa itse ongelmaan ollenkaan.

  Ovatko kovalevyongelmista kärsivät vaihtaneet esim. liitäntäkaapelin?
  Esim. peräkkäiset tallennukset ennakolla toimivat sekä 1 kanavan tallentaminen ja kaikkien muiden katselu, myös peräkkäisten tallennusten yhteydessä. Poikkeuksetta.
  Koska kanavanippuja ainakin kaapelissa on sen ziljardi kappaletta 2 kanavan tallentaminen ja katselu ei ole realistista eikä kolmen kanavan yht'aikainen tallentaminen.

  En ole koskaan luottanut tai käyttänyt laitteiden mukana tulevia HDMI/ethernet-kaapeleita. Tähän kategoriaan voi nyt mahdollisesti myös ton kovalevykaapelin lisätä.

  @JJN
  Epäilin kanssa että tuo rauta ei riitä ja jumitukset johtuu siitä osittain, mutta kun se kerta toimii toisilla vähemmillä kaatumisilla, niin vähän mysteeri hommaa.
  Olen tsiigaillut laitteen idleä ja se on alle 5% luokkaa prosessoritehoista. Kauheen vaikeeta uskoa lopun palavan yhden asian suorittamiseen, kun moniajoa kanavien katselun ja vaikka applikaatioitten kanssa ei ole. Mutta ei sekään ole mahdotonta.

  paolo
 • Ei tarvitse palauttaa, eikä vaihtaa. Kaikki toimii moitteettomasti kun pysyn dnatv 1.0.13 versiossa hubissa.
  Sami
 • Viimeksi asiakkaan digiboksi sammuili uuden 4k tötterön kanssa vaikka vanhan kanssa pelasi samalla hdmi lakulla ongelmitta. -> boksi tulkitsi uuden telkun HDCP kättelyn pieleen ja sammutti itsensä. -> uusi softa usb tikulla boksiin ja voela: alkoi toimia uuden teeveen kanssa.

  Musta ruutu viittaa HDCP pulmiin ja ohjelmisto voi olla päivityksen tarpeessa myös teeveessä. Oletko Sami tarkistanut että televioiden ohjelmistot on yhtä uudet kuin valmistajan nettisivulla? Joskus joku Philirimpsis kyllä latasi itse kiltisti netistä päivityksen mutta ei millään uusinta minkä sai vain Oldskoollina muistitikulla sisää. Asiakastuki löpisi testausvaiheessa olevasta käsin ladattavasta softasta joka laitetaan isompaan jakoon kun todettu täysin toimivaksi. Alkoi bluraysoitin näkymään joka vanhalla teeveen softalla vain vilautti Pioneerin logon eikä muuta. Näin kun vuodatan tätä offtopiikkia. Jotta vika ei aina ole hubissa vaikka siinä paljon tuntuu haasteita olevan.

  Viimeksi omasta hubista ei saanut Netflixissä 5.1 ääntä ulos ennenkuin tuuletti virtajohtoa. Positiivinen havainto oli että verkkotallenteissa toimii jo haku mutta haku aakkosilla jotka ovat yhdessä pitkässä rivissä on aika kökköä. Kuvanlaatu ei tosin ole ihan 2010 -luvulta.
  Jaakko Kortepuro
 • Yksi itseäni harmittava temppuilu liittyy 5.1 ääniin joita ei tahdo saada ulos vaikka kuinka asetus on automaatilla. Automaatti ei taida toimia kovinkaan automaattisesti. AV vahvistin kyllä tukee kaikkia formaatteja paitsi atmosta. Onko muut saaneet Hubista HD kanavilta 5.1 ääniä ulos? Itselläni on muistikuva että ainoa missä olisi aidot monikanavaääniä toimineet on Netflix ja silloinkin satunnaisesti. Voin muistaa väärinkin.

  Olisi kiva kuulla DNA:lta palautetta, milloin vekkotallenteet saadaan sellaisiksi että niiden katselu on chromecastia ja älypuhelimen appia helpommat?

  Vilkaiskaapa vaikka miten Elisa on asian toteuttanut niin voitte saada hyviä ideoita kuten kansiointi, toisto siitä mihin jäi viimeksi, HD laatu, tallenteen poisto yms on aika peruskauraa. Hubi ajaa meillä asiaansa kohtalaisesti uunon vanhan plasman kaverina missä ei ole mitään "älykästä" mutta vieläkin minun on vaikea perustella itselleni, mitä sellaista Hubi tuo mitä chromecast kikkulan ja erillinen HD tason tallentava boksi yhdessä ei tarjoaisi.

  Helppokäyttöisyyttä! Sitä minä kaipaan!

  Sitä ettei työpäivän jälkeen tarvitse enää kyykkiä hubin virtajohdon kimpussa oman teeveetason alttarilla kun on työkseen kokopäivän sitä asiakkailla tehnyt! (Digitalkkari) Joo se kauko-ohjattava pistorasian käyttö vain häiriön poistajana eikä aktiivisessa kaukosäätimen käytössä  oli erikoinen kait toimiva idea mutta lähtökohtaisesti tämän hintaluokan laitteen pitäisi toimia ilman lisätarvikkeita ja isompia kyykkyjä.
  Jaakko Kortepuro
 • Ja harasoo mitä tapahtuu keskeneräisille kiintolevy tallennuksille jos laite menee tilttiin ja ainoa tapa saada siihen eloa on totaalinen virrankatkaisu. Eihän vaikkapa pöytätietokoneitakaan sammutella virtajohtoa seinästä kesken kaiken irroittelemalla. Kiintolevyjen tiedostojärjestelmät siinä menee pahimmillaan sekaisin monin ikävin seurauksin. Toivotaan että hubin kiintolevyä suunnitellessa on huomioitu vikatilanteet eikä ihan heti sekoa.
  Jaakko Kortepuro
 • Kaapeliverkko Lahti. Hubi toiminut todella hyvin, 1 kerran jäi vähäksi aikaa jumimaan kun huvikseen kokeilin säätutka paikannusta accuweatherilla, muuten laite ollut aivan loistava! Ei jumittele ja puskee loistavaa kuvaa välittömästi vaikka nettinä on dna taloyhtiölaajakaista 10mbs. Tällä hetkellä ainoa miinus on verkkotallenteet, kuvan laatu on huonoa, mutta eiköhän sekin parane ajan kanssa, luulis ainakin näin olevan.
  Mika
 • @Mika Kaapeliverkko Helsingissä ja sama homma. Olisiko niin, että hubi-ongelmia esiintyy anteniitalouksissa?
  Sarzu
 • Ei, espoo, kaapeli, 200mb. Dna tv app kaatuilee ja purkki jumittaa joskus.
  Tuomas
 • Voisiko vika olla antennitalouksien antennivahvistimien virtalähteistä, jotka sekoittaisi laitetta antennipistokkeen kautta jollakin tavalla.
  Sami
 • Jaahas vai toimii loistavasti. No ei varmaan oo kyllä kaapeli/antenniasialla mitää tekoo ton castaus tai sovellusten toimivuuden/ongelmien kanssa? Eli siis mikähän kaikki sie lahdessa ja helsingissä muka toimii oikeesti loistavasti ??? Ei ny ruveta liiotteleen !! Oma veli ainaki asuu lahdessa ja ei sillä kuulemma hubissa toimi oikeastaan mikää muu ku normaali "digiboxina" käyttö ja netflix jotenkuten, mutta ääniongelmilla. Täytyyki kysellä tänhetkisiä kuulumisia...
  Terppa
 • Noniin Partanen ! Koska sitä lisäinfoa/tietoa tulee lisää, jota lupasit jatkossa aktiivisemmin tuottaa?? Muutama päivä ja taas on mennyt kuukausi lisää ja mitään ei oo kuulunut ?? ELI MISSÄ MENNÄÄN ? Hubi lähtee kyllä piakkoin palautukseen, koska ei näköjään hommat etene ja ei teitä pahemmin kiinnosta tuo asiakkaiden infoaminenkaan. AIKA YLIMIELISTÄ TOUHUA !!
  Terppa
 • Joo ja toisaalla luku- ja ymmärrystaidotonta. Mitäpä jos lopetat trollailun Aapon mielipidevelipuoli?
  paolo
 • @Terppa tv:n katselu toimii, netflix toimii, yle areena toimii, ruutu toimii tosin yle areenassa ja ruudussa ääni oli paljon matalampi kun tvn puolella mutta netflixillä ääni oli samoissa, kuva oli hyvää. Eilen castasin viasatilta jokereitten matsin ja ei mitään ongelmia! Dna tv apilla tehty tallennus oli kyllä aivan kuraa kun nopeasti sitä katoin hubilla, siinä on paljon parannettavaa, en tiiä jos ostaa hubille kovon voiko sillä tallentaa hd kanavia?
  Mika
 • No mulla on se teranen kovo kii hubissa ja tallennus sillä on aikas onnetonta. Yhtä ohjelmaa pystyy kutakuinkin tallentaan kerrallaan ja siltiki vehje sekoaa tämän tästä. HD kanavia ei oo tullu ees vie kokeiltua, kun oon tyytyny nettiselaimella tekeen ohjelmoinnit ja katon ne wbox3:lla.
  En mä jaksa sullekkaa Paolo enää ees vastata mitää takas..vai onko sun mielestä muka infottu tarpeeksi ??
  Terppa
 • Ei ole, mutta palaa edelleen sinne ensimmäiseen viestiin ja lue se. DNA ei anna tietoa julkaisuista monistakaan syistä. Ei voi mitään. Aiemmin siitäkään ei ollut tietoa, mutta nyt se on kirjallisenakin ollut jo ihan riittävän pitkään tietona. En osaa sanoa onko viikko tai kaksi tai kolme viikkoa liikaa odottaa vai saako odottaa loputtomiin. Valmista tai parempaa ei taatusti tule nopeammin vaikka nylkyttäisi DNAn pääkonttorin ovea joka päivä.

  Ja edelleen lähetä sitä viestiä applikaatioiden tekijöille. Varmaan tänne kirjoittamisenkin aikana kuukausien varrella on päivityksiä tullut. Itsellä ei ole juurikaan applikaatioiden osalta mitään intressiä, joten esim. siitä syystä en itse aktivoidu. Ja jos tarpeeksi moni jättää palautteen antamatta, ihan taatusti ei mitään tapahdu koskaan.
  paolo
 • Joo. Tässä onkin varmasti se harmillinen tekijä, että turhan moni varmaan tyytyykin käyttämään hubia nyt vain digiboxina ja ei loppujen lopuksi vaadi/odota enää kummenpia tuohon monikäyttöisyyden osalta. Eli oot siinä oikeessa, että saa nähä tuleeko tästä ees koskaan mitään, vai ilmestyykö sit taas loppuvuodesta/ensi vuonna taas uus laite....hmm
  Terppa
 • ”Vaikka nylkyttäis dnan pääkonttorin ovea joka päivä” päivän paras
  Mika
 • Olen totaalisen pettynyt hubiin. 3kk olen odottanut päivitystä, joka korjaisi laitteen käyttökelpoiseksi ja koko syksyn 2017 kestänyttä mainontaa vastaavaksi kaikenkattavaksi ihmelaitteeksi. Laitteeksi joka mullistaa teeveen katselun ja jota ilman ei voi olla. Tässä aasi silta hubin palauttamiseen, sillä mielestäni voin aivan hyvin olla ilman tätä. Kertokaas viisaammat voinko vaatia sopimuksen purkua, sillä eihän laite vastaa miltään osin sitä mielikuvaa, jolla laite on minulle myyty? Kaiken huipuksi ostin 3kk sitten Powerista DNA:n ulkoisen kovalevyn, jota he eivät taatusti ota takaisin. Minulla on melko uusi Smart-TV ja se riittäisi yksistään mainiosti tarpeisiini. Tämä koko hubitarina on kuin surkuhupaisa komedia, jossa me tyytymättömät asiakkaat olemme hölmöinä näyttämöllä ja DNA:n väki katsomossa naureskelee typeryyttämme.
  Hölmö
 • ​voit purkaa kaupan, sillä tuote ei vastaa sitä millä se on myyty, esim yhdellä laitteella voi hallinnoida koko tv katselua​​​. Pelkästään tämä väite on virheellinen. Hubi vaatii seurakseen kännykän tai muun älylaitteen jolla hallinnoida nauhoituksia.
  Tuomas
 • Aamen
  Jaakko Kortepuro
 • Jaahas, vai toimii kovalevytallennus.

  Klo 22:23 tänään kanavaa vaihtaessa tulee ilmoitus (kanavalta YLE TV1 HD kanavalle Nelonen HD) :
  "Tallentaminen tai katsominen ei ole mahdollista sillä kaikki virittimet ovat käytössä."  Menossa on vain yksi tallennus, toki illalla myöhemmin tulossa parikin tallennusta:

  Mikä on että tämä hupivehje ei vain toimi eikä anna sitä mitä lupaa????


  Eikö pitänyt olla kaksi viritintä. DNA:n pitäisi hyvittää tällaisesta toimimattomuudesta!!!
  EPG rules
 • Ihan vaan edelliseen jatkoa: Tulevista/keskenolevista tallenteista ei näy edes miltä kanavalta tallennukset ovat. Pelkästään ohjelman nimi ja alkuaika. Saisi olla kanava ja myös loppuaika noissa kuvan kaksi tiedoissa, ei tarvitsisi erikseen käydä tarkistamassa. Tuo idiootti kuva tuntuu olevan aina se tärkein tieto, kuitenkin jatkuvasti aivan väärän ohjelman kuva näkyvissä. "Mountain Men" sarjaan ei tuo rekan kuva kuulu mitenkään.


  EPG rules
 • Joopa Joo HUBI ei löydä uusia HD kanavia, pitihän se arvata.
  Sony pravia tv, Samsung SUHD tv ja Samsung digibox löysivät heti uudet kanavat.
  On tämä vaan uskomatonta koheltamista.
  TOP
 • Eipä näy antenniverkossakaan sitä tv5 Hd kanavaa hubilla, mitkä muut laitteet kyllä löytävät. No jos näkyy vain 3kk niin ei merkitystä.
  Sami
 • Totean vain saman kuin pari edellistä postaajaa. Hubi ei löydä uusia HD-kanavia. Samsungin tv löysi ne kanavahaun kautta, mutta hubi ei. Aika merkillistä.

  Voisiko joku DNAlta kommentoida asiaa. Miksi hubi ei löydä uusia HD-kanavia?
  Olli
 • Tuohon on kommentoitu kanavia:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/lisaa-hdta-111/ 

  Mutta miten tuo on mahdollista?
  JJJN
 • Kutoselta tulee näkojään TV Shop Tvins kuten Friiltä ja Vitoselta 70's Show, joten tuskin kenellekään tulee yhtään mitään lisäarvoa HD-tasosta just nyt?
  paolo
 • Joo, mutta mikä hubissa pitää päivittyä että se löytää kanavan. jos se kanava linjoilla jo on, niin miten hubi ei osaa sitä virittää vaikka muut laitteet osaa? kuulostaa taas todella erikoiselta.
  JJJN
 • DNAn täytyy ilmeisesti määrittää kanavapaikat hubiin, muuten asiassa ei ole mitään järkeä, ettei kanavaa löydy haulla.
  Sami
 • Pistäisin panoksen, ettei klo15 mennessä tapahdu yhtään mitään......
  paolo
 • Kuopio; Petonen kaapelitalous. 100MB
  ei löydy uudet TV5, TV6 ja FriiHD kanavat.
  olen käynyt samalla alueella jossa sekä tv että digiboksit ovat kanavat jo nuo näyttäneet jo aamupäivästä; itselläni myös telkkari löytää ja näyttää kyseiset kanavat, mutta DNA hubi+kovo ei ei näin tee.
  K2
 • Niin tosiaan hubillahan ei näy muiden palveluntarjoajien kanavat kaapelissakaan, joten jotain säätöä tehty. Mutta ettei antennissakaan ilman säätöä toimi.

  Tulee taas mieleen tuo Canal Digitalin tapaus, jossa ostin tallentavan digiboxin ja se ei löydä satelliiteistä, kuin niiden kanavat. Ilman asiakkuutta ei tee sillä mitään. En tajua miksi tälläisiä pitää tehdä, itse ainakin siitä lähtien inhonnut sitäkin firmaa, joten kannaako tuollainen kiusaaminen. DNA:kin voisi lopettaa tuollaisen kikkailun heti alkuun.
  JJJN
 • Hki kaapelitalous: DNAn digiboxiin uudet kanavat tuli suoraan ja Hubin kun käynnisti ihan Androidia myöten ja haki sitten kanavat uudelleen, löytyi myös Hubiin.
  Sarzu
 • Vaati itsellä ainakin DNA TV applikaation päivityksen, kun olin jättänyt sen kansiointipäivityksen viimeiseksi.
  paolo
 • hubi+kovo vuodesta 8.9.17.
  asuinpaikka Kuopio; Petonen.
  DNA kaapelitalous jossa 100MB yhteys.
  pilvipalvelut toimii miltei arvosanalla 9. (poislukien resoluutio)
  alusta lähtien monet perustavanlaatuisesta asioita ei toiminut sillä tavalla kuin olen oppinut ymmärtämään..
  mutta nytemmin on asiat muuttunut. hyvä asia DNA'n suuntaan mutta edelleenkin miinuspuolella on muunmuassa EPG tarkkuus ja pilvipalvelun resoluutio.
  K2
 • Nyt sitten odotellaan, että EPG päivittyvät uusien HD-kanavien osalta. Tällä hetkellä ohjelmatietoja ei vielä ole. (Off-topic: Tai en minä varsinaisesti odota, kun en ole kyseisiä kanavia koskaan katsonut. Tuleeko niiltä jotain sellaista mitä kannattaa seurata?)
  Olli
 • https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/lisaa-hdta-111/#c2786460
  K2
 • Kuulemma jäälaahauksen piirimestaruus kisat.
  Töllö
 • K2 on sama nic kuin kai.k

  K2
 • "Uudempi versio saatavilla. Ladataanko uusin versio?"
  Jos nyt oikein ymmärrän, niin nyt pakotetaan olympialaisten takia asentamaan ikivanha päivitys, jolla toiminnot rampautetaan jälleen. Hyvä me hyväuskoiset!!
  Hölmö
 • Onneksi en tuuletellut etukäteen enempää, sillä uusia kanavia ei löydy. Kaiken tämän monen kuukauden paskan keskellä ei jaksa enempää vaahdota. Pitäkää romunne.
  Hölmö
 • Stadissa ainakin kaapeliin tuli!
  Töllö
 • Hei!

  Jos kanavat eivät automaattisesti päivity laitteelle, kannattaa tehdä tehdasasetusten palautus ja uusi kanavahaku sekä varmistaa että laitteella on uusin ohjelmistoversio.
  Jos tästä ei ole apua, voi ongelmasta olla yhteydessä maksuttomaan vikapalveluumme 0800 300 500.

  EPG-ongelmaa on selvitetty teknisen tukemme puolesta ja tietojen päivittymisessä voi olla hiukan viivettä.

  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • "Tehdasasetusten palautus",

  Jo on DNA:lla ohjeet!!!!
  En palauta tehdasasetuksia ennenkuin on backuppi kunnossa. On asennettu YLE Areena ja joukko muita aplikaatioita ja en enää aloita asennusrumbaa alusta!!!

  LAITTAKAAHAN BACKUP KUNTOON KUTEN ANDROID-VEHKEISSÄ TAPANA ON!!!!!!!


  EPG rules
 • Vaati tehdasasetusten palautuksen, nyt näkyy antenniverkkossa. Todella fiksu systeemi, tulee kanavamuutos ja kaikki täytyy aloittaa puhtaalta pöydältä, jee.
  Sami
 • Epg. Juuri näin. Ei helvetti.


  Tuomas
 • Ennen kuin lähdette palauttamaan tehdasasetuksia, jos uudet kanavat eivät tule näkyviin, kokeilkaa tätä:
  - Hae kanavat
  - Sammuta hubi ihan Androidia myöten (paina pitkään käynnistystä) ja käynnistä uudelleen
  - Hae kanavat uudelleen
  Näin ainakin meillä on hubiin saatu viimeisimmät kaksi kertaa uudet HD-kanavat näkyviin.
  Kikkailua, mutta eipä vie suuresti aikaa.
  Sarzu
 • Näin siis ainakin Hki kaapelissa.
  Sarzu
 • Jo on tehty hankalaksi digiboxin, tv-hupailun käyttö...
  Viimein kun onnistui kanavat löytämään jää vain ihmettelemään että miksi... ja miksi kanavahaku hukkaa oman kanavanauhan [OK] valinnat???????

  DNA PETTÄÄ AINA!!!
  Ulla
 • @Sarzu

  Kiitos vinkistä, nyt kanava näkyy antenniverkossa. Eikä tarvinnut tehdasasetuksille palauttaa.
  Sami
 • Tulipa taas mieleen mitä tapahtuu jos taloyhtiössämme päätetään ottaa joku muu kuin DNA jatkoon määräaikaisen sopimuksen loppuessa. Tämähän on ovela tapa sitouttaa asiakkaat.
  Jaakko Kortepuro
 • @Jaakko
  Itelle tuli mieleen, että mitäs jos ihminen ihan vain muuttaa paikkaan, jossa on jonkun muun kaapeliliittymä. Joutuuko maksamaan tiiliskivestä kuukausimaksua, eikä sillä näe edes mitään?

  Ainakin esim. määräaikainen sähkösopimus loppuu (Vattenfallilla ainakin) siihen, kun muuttaa, mutta toisaalta eri juttu, kun käytännössä maksat hubin tapauksessa laitteesta jolla ei tee mitään, vai miten tämä menee?
  JJJN
 • Periaatteessa DNA voi sanoa, että laite ei ole turha, kun sillä voi katsella nauhoitukset ja iptv kanavat millä vaan nettiyhteydellä. Mutta varmaan voi ainakin keskustella heidän kanssaan.
  Sami
 • Vaikka meillä Hubi on toiminut NYKYISILLÄ OMINAISUUKSILLAAN varsin hyvin, nyt pitää antaa DNA:lle pyyhkeitä. Sen vielä ymmärtäisin, ettei normi digiboksi löytäisi uusia kanavia automaattisesti vaikka nekin sen nykyään tekevät. Sitä en kyllä ymmärrä, että jatkuvan nettiyhteyden vaativa Hubi vaatii jos jonkinlaista kikkailua että uudet kanavat ilmestyvät listalle ja samalla kanavanauhan kanavat joutuu valitsemaan uudelleen.

  =)juha
  JuhaN
 • Jo on tehty hankalaksi digiboxin, tv-hupailun käyttö...
  Viimein kun onnistui kanavat löytämään jää vain ihmettelemään että miksi... ja miksi kanavahaku hukkaa oman kanavanauhan [OK] valinnat???????


  raineri
 • Siis eikö tähän romuun ny hiljalleen tuu JO niitä päivityksiä?? Korjatkaa vaikka ny ees 1 ongelma per viikko jos ette muuhun pysty?? Rupeis ees jokku asiat toimiin, mutta ku ei. Tulee vaan koko ajan lisää ongelmia julki. Huhuhuh
  Terppa
 • Tapahtuuko tämän tv-hubin softan kehitystyö Intiassa? On meinaan kokemusta siitä että kulttuuriset ja kielelliset erilaisuudet aiheuttavat ongelmia speksien ymmärtämisessä. Ne johtavat siihen että tulos on usein aivan muuta kuin suomalainen suunnittelija on villeimmissä unissakaan kyennyt pelkäämään...

  Sinne Intiassa toimivaan softataloon pitäisi saada edes muutama suomalainen projetipäällikkö vetämään kehitystyötä ja tulkitsemaan suunnitteludokuja koodareille ja varmistamaan että ne ymmärretään niinkuin Suomessa on tarkoitettu.

  "Hyvää ei saa halvalla", tiesi jo vanha kansa.. Niinpä kannattaisi teettää softakehitys Suomessa ja mielellään kaukana epäTieto- ja Accidenture-merkkisistä taloista.

  t.Softaguru
  Softaguru
 • Edes perusasioita ei ole saatu kuntoon tv-hubissa sinä aikana ku sellainen ollut käytössäni!
  Ei edes Dolby-äänet kulje tai tekstitys pelaa. Kai DNA osaa kysyä muilta jos ei itse osaa???? Miten olisi sarjatallennus? On ihan vakio-ominaisuus!!!!
  Kehnoin digiboxi 15 vuoteen!!!
  A-P
 • Miten kävi uusille kanaville?
  Ainakaan ohjelmatiedot eivät ole kohillaan ollenkaan. Kutonen HD:llä tulee Hollow Man, leffa muka tänä iltana useaan kertaan?
  Voivoi...
  EPG rules
 • @ EGP rules.
  Toinen on ykkös osa ja toinen kakkos osa, eli oikein on ohjelmatieto smile ja ensin tulee tietenkin jälkimmäinen osa... Loogista.
  JJJN
 • @JJJN
  Oukei.. Näinpä taitaa ollakin. Aika lailla sitten Hollow Mania tullut, oliko eilen viimeksi ykkösosa..
  EPG rules
 • Mitäs tänään on tapahtunut kun kaikki IPTV-kanavat ilmestyneet kanavanauhaan [OK] samoin kuin EPG:een????

  Jatkuvasti pilalla!!!!

  MILLOIN, OI MILLOIN EDES JOTAIN KORJATAAN???
  Hohhoijaa!
 • Olisiko tullut joku automaattinen päivitys...? Eilen kysyi PIN-koodia avatessa.
  Sarzu
 • Omat huomiot/vaatimukset, jotta tätä jaksaa tulevaisuudessa käyttää:

  - Kun katsoo tallennettua ohjelmaa ja jättää sen kesken, olisi keskeytyskohdan jäätävä muistiin seuraavaa katselukertaa varten. Nyt tallennus alkaa joka kerta alusta. 
  - Kansiot tallennuksiin.
  - Jumitukset pois, johtoa saa repiä irti vähintään kerran viikossa.
  - Suosikkilista, koska kanavavalinnat nollautuvat toisinaan. Nyt saa olla rastittamassa näkyviä kanavia joka nollauksen jälkeen.

  Ttttt
 • Noitten yllämainittujen lisäksi Pakko saada nopeasti kuntoon myös monikanavaäänen ja äänentasojen ongelmat erityisesti SPDIF lähdöstä ja sovelluksista yleensäkin. Castauksen miltei täydellinen toimimattomuus myös korjaukseen nopeasti.. Tallenteiden, vuokraamon ym. Haut kuntoon. Ja ziljoona muuta bugia joista täällä juristu jo todella moneen otteeseen. Säälittävää vaan, ettei mitään korjauksia oikeastaan ole ilmestynyt tai oikeastaan yhtään ongelmaa ei ole vielä ratkaistu??
  Terppa
 • Kai edes yritätte saada hyvityksiä toimimattomasta laitteesta ja palveluista? Oudoksuttaa että samoin perustein saa eri kuukausina erilaisen hyvityksen..
  Tänään DNA:n asiakaspalvelu lupasi peräti 7€ hyvitystä. Laiha lohtu kun laskun loppusumma ennen hyvitystä on 99.70€ Eli on noita maksullisia paketteja mukana tuohon hintaan. Ei vaan onnistu tallennukset, ei toimi EPG, ei toimi tekstitykset, ei toimi Dolby-äänet ja niin edelleen!
  Olikoon se marraskuun laskulla 37€ hyvitystä. Ei ymmärrä. Hyvitystä pitäisi saada kunnes palvelut toimii!
  raineri
 • Viimeisen päivityksen jälkeen ei ole tarvinnut tallennella kovalevylle kuin yhtä kanavaa, sekin riittää siihen ettei tarvitse enää televisiota välillä katsella välillä onnistuu, välillä ei. Ennen päivitystä ei ollut ongelmaa jos samalta kanavalta tallensi peräkkäisiä ohjelmia.  
  Samoin kuukauden kanavaakaan ei tarvitse katsella, nytkin kun laittaa viasatin familyn niin iloisesti näkyy lukon kuva.
  Uusia HD kanavia ei vielä ole ilmeisesti tänne asti tullut, ainakaan meidän hubailu ei niitä vielä löytänyt vaikka on koko laite buutattu, ei palautettu tehdasasetuksiin.

  Verkkotallenteiden haku on ihan kökköä...
  Viikottain yritän tallennella samaan aikaan ohjelmia, ihan syvältä....

  Onko jotain parannuksia edes tulossa?

  Kyllä on HD2 laitetta ikävä :(
  Nurmi
 • Verkkotallennuksille ei voi yhtään mitään!
  tallentaa jatkuvasti ihan omiaan. Mm. Simpsoneita tallentaa usealta kanavalta jatkuvasti. Ei voi tilanteelle mitään vaikka kuinka yrittää estää tallennuksen!!! Ei nyt sentään, jonkun verkkotallennuksen olen onnistunut saamaan loppumaan, mutta simpsoneille ei voi yhtään mtään!!!!


  Hohhoijaa!
 • @Nurmi

  Jos haluaa katsella HD kanavia ja ei auta ensin kanavahaku, sitten virtanappia kauan pitämällä hubin totaalinen sammutus ja uusi kanavahaku. Niin viimeinen kikka on tehdasarvojen palautus, minkä itsekkin suoritin ja HD kanavat tulivat hubiin.
  Sami
 • @Nurmi
  Ainakin Hgin kaapelitaloudessa näkyy kaapelikanavilla Viasat Family - samoin HD-kanavat tuli näkyviin, kun ensin sammutti Hubin ihan Androidia myöten (painaa pitkään, tulee kysymys suljetaanko), sitten kun haki kanavat uudelleen, tuli uudet HD-kanavat listalle.
  Sarzu
 • @Hohhoijakkaa
  Oletko kokeillut: avaa älylaitteessa DNA tv ja sitten mene Simpsonien johonkin jaksoon (esim tulevissa) ja sieltä ota pois ”jatkuva tallennus” - semmonen ”kiertävä” neliökuvio, sitä klikkaat.
  Näin ainakin itse olen saanut ns haamutallennukset pois (niitä on muutaman kerran tullut).
  Sarzu
 • Noissa sarjatallennuksissa olisi kyllä ihan kiva ominaisuuus jos voisi rajata sen koskemaan vain yhtä kanavaa. (Ja tietenkin, että voisi tehdä sen ihan hubista käsin)
  Tuomas
 • Raineri, Terppa ja Sami:

  Tämä ei kösittääkseni ole hyvityksien kinuamis ja yleinen itkuvirsi -sivusto. Itse ainakin soitin asiakaspalveluun ja homma hoitui pienen kakistelun jälkeen ihan kivutta. Turha täällä on itkeä hyvitysten ja yms. perään. Jos sulla ei netti toimi, niin et varmaan silloinkaan missään keskustelufoorumilla hyvityksiä lähde kyselemään, vaan soitat asiakaspalveluun, selität asiasi ja sovit asian? Josko nyt keskityttäisiin VIHDOIN täällä siihen olennaiseen, eli hubin ongelmiin ja kehittämisideoihin. Muut valitukset, korvausvaatimukset, solvaukset ja väittelyt voi sitten esittää muualla!

  Ja toivon että tämä(kin) asiaankuulumaton viesti poistetaan vähän ajan päästä.
  Jupe
 • @Sarzu
  Ei tässä aloittelijoita olla. On Simpsonit yritetty saada talletuskierrosta pois useamman kerran, niinkuin muutkin haamut. Haamuja vain tulee jatkuvasti lisää eikä DNA myönnä sellaisten olemassaoloakaan.

  TV-hubissa ei näy ainakaan mulla kuin noin kuukausi takaisinpäin noita verkkotallenteita. Kahden ja puolen kuukauden tallennukset ovat näkymän ulkopuolella. Että tämmönen hupi-boxi
  Hohhoijaa!
 • @Hohhoijaa
  Varmuudeksi vinkkasin. Ei ole enää uusiutuneet haamut täällä.