Dna TV hubin sovelluksen tekstin koko

Saako jostain Dna TV hubin sovelluksen teksti kokoa suuremmaksi? Koitin etsiä joka paikasta aovelluksen ja laitteen asetuksista, mutta sieltä saa vain kielen yms muutettua. Appivanhemmilla on vaikeuksia lukea sovelluksen tekstejä ja esim infotekstit ohjelmista on liian pieniä heille.

Kommentit

• En nyt ole hubin äärellä, mutta mahtaisiko löytyä kohdasta helppokäyttöisyys?
    hubiukko
  • Tarkistin sieltäkin mutta sieltä sai vain puhuvan valikon jne. Tekstin kokoa ei sieltäkään pystynyt muuttamaan.
    Heli
  • Oletko etsinyt ratkaisua TV:n asetuksista?
    PW
  • Hubin tekstikoko asetus:
    Kaukosäätimestä: Menu - Sovellukset - Asetukset - Esteettömyys - Tekstitykset - Asetukset näyttövalinta - Tekstin koko= 4 vaihtoehtoa pitäisi näkyä.
  • Korjaan 5 vaihtoehtoa!
  • Kiitos ehdotuksista! Tuo FÅn ehdottama korjaa vain tekstityksen kokoa televisiolähetyksissä. Itse hubissa tekstit on edelleen yhtä pieniä. Infotekstikin kun tulee hubi sovelluksesta.

Televisiosta itsestään voi säätää myös vain tekstityksen yms kokoa. Hubiin tai siihen liittyvien sovellusten tai osioiden tekstinkokoa ei pysty näillä muuttamaan.
    Heli
  • Heli: Onko TV 4K telkkari? Saisiko sen resoluutin pienennettyä FULL HD:ksi?
    PW
  • Tai onko hubissa mahdollisuus vaihtaa resoluutiota pienemmäksi?
    PW
  • Ei ole 4K telkkari. Melko pienehkö joten liekkö ongelma on siinä. Hubissa ei pysty resoja pienentämään. En ainakaan löytänyt sellaista kun selasin kaikki valikot.
    Heli
  • Minkä kokoinen telkkari ja kuinka kaukaa sitä katsotaan?
    PW
  • Ei se telkkarin koko tai katseluetäisyys tekstin kokoa muuta per say.
    pablo
  • Tekstin kokoa ei voi Hubissa muuttaa.
    pablo
  • pablo: Pienessä tekkarissa kaukaa katsottaessa voi tulla tekstin lukemisessa ongelmia. Esim. 19" 3 m:n päästä katsottaessa.
    PW
  • No sitä omistetun telkkarin kokoa on hippasen vaikea muuttaa.
    pablo
  • Sehän se on kaikki helpoin/nopein ratkaisu tiettyjen hubin ongelmien kanssa, ostaa uuden telkan. Kuten mustanruudunkin kanssa joillain merkeillä, täytyy vaan vaihtaa TV:n merkkiä 😀

No joo...
    JJJ
  • Itsekkin tullut siihen lopputulokseen että hubin tekstin kokoa ei vain pysty mitenkään muuttamaan.

Katseluetäisyys ei ole "normaalia" suurempi mutta telkkari on pienehkö. Saavat nyt sukulaisen tutulta kokeiluun vähän isomman, joten toivottavasti sillä helpottuisi mutta eivät he kyllä yhden lisäpalikan takia aio ostaa isompaa telkkaria.

Erikoinen "ominaisuus" että kokoa ei pysty muuttamaan hubissa. Toivoisi että myyjä mynttiset ottaisivat tämän puheeksi kun myyvät näitä ihmisille. Itsellä ei ole ongelmia lukea tekstiä mutta olenkin puolet nuorempi appiksia.
    Heli
  • Jos tekstejä suurentaisi, kaikkialla käyttöjärjestelmässä jouduttaisiin kelaamaan ikkunoita ylös-alas ja sivuille.
    pablo
  • Toki, tekstien suurennus rikkoisi layoutin, joten sen joutuisi rakentamaan erilailla. Silläpä itse toivoisi johonkin maininnan, että mikä on hubin kanssa suositeltava televisiokoko. Toki voihan semmoinen jossain lukea, mutta myyntitilanteessa tätä ei ainakaan ole kerrottu. Joka tapauksessa tämä asia toivottavasti ratkeaa sillä, että saavaat lainaan toisen television tai vaihtavat toisen operaattorin tarjoamaan boksiin.
    Heli
  • Mulla tais olla aiemmin 28" rutku ja samalta etäisyydeltä kuin 40" jouduin siristelemään. Vaikka pitäs olla kohtuu hyvä näkö.
    pablo
  • Aikoinaan ihmettelin tekstityksen kokoeroa YLE:n TV-ohjelmassa verrattuna saman ohjelman tekstityksen kokoon YLE Areenassa (pienempi). Nykyisin oleellista eroa ei taida olla.
    Jotkut isojen telkkareiden omistajat ovat toivoneet pienempää tekstityskokoa. Kaikien toivetta ei voitane toteuttaa, mutta DVB- tekstityksen koon säätömahdollisuus olisi hyvä.