Siirry uusimpaan kommenttiin

DNA TV IPTV kuvanlaatu / bitrate surkea

Vaihdoin pari päivää sitten DNA TV:hen Elisa Viihteestä, koska taloyhtiöön pakotettiin DNA:n kuitu. No ei siinä mitään, nettiyhteys toimii 5/5 ja vauhtia piisaa vaikka 1000Mbit/s, mutta miksi DNA nettiTV kaistanleveys on niin surkea? Tai sitä ei ainakaan saa mistään asetuksista itse parantaa. On valittavissa vain se KaapeliHD-laatu jos on kaapelissa, ja sitten IPTV-laatu jonka teknisistä spekseistä ei mitään tietoa edes asiakaspalvelussa. Sen nyt ainakin itse näkee että jos on vähänkin kuvassa liikettä, tarkkuus muuttuu surkeaksi. Klassinen esimerkki liian pienestä bitratesta.

Seurailin tuota esim. Chrome selaimelle sisään kun katsoo suorana DNAtv:stä kanavaa, maksimit on luokkaa 3Mbit/s joka on auttamatta liian vähän FullHD kuvalle. Haloo DNA, valittavissa pitäisi olla vähintään 8Mb/s kun sentään joka kodissa alkaa olla aikuisten netit.

Olisiko luvassa jotain parannusta tuohon näköpiirissä, vai palautanko nämä vehkeet samantien.

Kommentit

 • Siis voitko selittää tarkemmin miten sait selville selaimella tuon tv-kuvan bitraten kun sitä ei ole missään mainittu? Voisiko kenties olla niinkin että kuva on MPEG4-pakattu ja siksi vie esim. FullHD-kuvalla vähemmän kaistaa? Käsittääkseni noi IPTV:ssä jaettavat kanavat uudelleenpakataan MPEG4:llä ja siksi vievät vähemmän nettikaistaa.
 • Tottakai MPEG4, sehän on ollut käytössä kaikessa teräväpiirtolähetyksissä jo vuosikaudet. Ja se nimenomaan viekin vähemmän kaistaa kuin perinteinen DVD MPEG2 laatu, niin pitääkin.

  Windows11 resource monitor näyttää verkkoliikenteen prosessitasolla. Näkyy tietyn prosessin, tässä tapauksessa Chrome.exe lähetetyt ja vastaanotetut tavut per sekunti, keskiarvona viimeisen minuutin ajalta. Tuo pitää kertoa kahdeksalla sekä 1024:lla jotta saadaan Megabittiä/sekunti.

  Esim. 1080p Blu-ray levyssä bitrate on luokkaa 40Mbit/s MPEG4. Ja loistava kuva, sitä ei saa kuralle liikkeessäkään. En tietenkään IPTV käyttöön moista vaadi, mutta jotain vähän lisää laatua saisi kuvaan laittaa, siksi tuommoinen 4-8Mbit/s edes näyttäisi jo paljon paremmalta.

  Täytyy muistaa myös että tallenteet näkyvät IPTV kautta. Menee kuralle tallenteet tässä samalla.


 • 720p 5megaa on ilmoitettu foorumilla, silloin kun tuli parivuotta sitten tämä uusi DNA TV. Tuo siis maximi bittivirta, keskimäärin pienempi. Urheilu lähetyksissä jossain kanavilla pitäisi olla 50fps.

  Nuo siis IPTV kanavilla hubissa, mobiili/nettiselaimella DNA TV:ssä voi olla pienempi.
 • Tässä vielä kuvakaappaus malliksi. Kyseessä Eurosport 1 livenä, tulee pyöräilyä. Kuvanlaatu on todella ankeaa vaikka tuosssa kohdassa 3.9Mb/s.  Korjaus tuohon laskukaavaani yllä, pitää JAKAA 1024:llä jotta saadaan kilot ja megat tietysti. Eli Bytes * 8 on bitit, sitten jaettuna 1024 ja uudestaan 1024 niin on megabitit.

 • Huomasin tarkemmin katsottuani saman, ainakin Eurosporteilla kuva on pelkkää suttupiirtoa vaikka pitäisi olla HD:ta, joillain muillakin kanavilla on suttua. Ei johdu itse boksista eli Hubista, vaan siitä että lähetyspäässä on laitettu liian tiukka pakkaus.
  Meillä on 100 Mbps ethernet-tekniikalla toteutettu talolaajakaista ja nousee 200 Mbps joten nopeudesta tuo kuvan heikko laatu ei ole kiinni.
  Sinänsä IPTV on loistava ajatuksena, mutta bitratea voisi kyllä nostaa. Mielellään kaikilla kanavilla.
  Jari
 • Hei Jari,

  Olisithan ongelmasta yhteydessä vikanumeroomme 0800 300 500, niin pääsemme tuohon asiaan kiinni tarkemmilla lisätiedoilla ja pääsemme kirjaamaan tarvittaessa vikatiketin, kiitos!
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • DNA Hanna-Mari, taisin olla liian hätäinen koska eilen taas kuva oli ihan kelvollista Hubissa, myös Eurosporteissa.
  Jari
 • Samat vaivat edelleen, oletin, että uusi malli toimisi paremmin - mutta eihän se toimi jos ei ole kaistaa missä toimia. Paikkana Nummela.

  Hyvin usein käy niin, että HD ei näytä mitään ja on pakko valita heikkolaatuinen IPTV, eikä esim ylen tai maikkarin teksti-tv ole silloin käytettävissä.

  Omalta osalta tämä alkoi noin 2-3 viikkoa sitten. HUB käynnistetty ja resetoitu monella eri tavalla, eipä juurikaan apua. Tilanne vaihtelee päivittäin, joskus näkyy hyvä laatuinen kuva koko päivä ja seuraavana ei näy kuin IPTV tasoisena.
  Olli
 • DNA TV on torso! Siellä olevista kanavista on karsittu monia ominaisuuksia, mitä normaalissa TV-kanavassa on! Mitähän nuo muutokset vaikuttavat kuvan laatuun?
  PW
 • Ei DNAta näytä asia kiinnostavan. Kerroin asiasta asiakaspalvelussa, kehottivat olemaan yhteydessä tekniseentukeen - eikö asiakaspalvelu ole sitä varten, että he ottavat tarvittaessa yhteyttä tekniseentukeen ja kysyvät apua, miksi asiakkaan pitää tehdä kaikki?
  Olli
 • Jep, ei kiinnosta ei. Ei minkäänlaista kommenttia tai kannanottoa IPTV kaistan nostamiseen. No ei se mitään, mulla on toi DNATV hubi mikä lie valitettavasti vielä määräaikaisena, mutta kunhan tuo loppuu, valitsen jopa seuraavan asuntoni sen mukaan että sinne EI TULISI DNA nettiä eikä kaapelia.

  Kiitti ei mistään DNA
  Hieno Kaveri
 • Vaihdoin versioon kaksi syksyllä, koska kuvan kanssa oli jatkuvia ongelma, pysähtelyä ja pikselöintiä. Ei olisi kannattanut vaihtaa, tai olisi kannattanut vaihtaa mutta ei DNA Hub v2 laitteeseen. Toki pelaa paremmin kuin edellinen, mutta se ei ole vielä suuri edistysaskel. Uutena ongelman on nyt HD kuvalaadun kuvan puuttuminen, IPtv näkyy mutta laatu on kuin mummon putki-tv:ssä. Noin joka toinen päivä on mentävä asetuksiin ja käynnistettävä laite uudelleen jotta HD kuva laatu palaa - mikä ihmeen vaiva tämän aiheuttaa? Jos kyseessä ei ole vika vaan ominaisuus siitä pitäisi mainita ohjevihosessa tai sähköisissä oppaissa.

  Ensiviikolla nousee verkkonopeus, mutta toivoisin, että TV:tä voisi vain katsoa eikä tarvitsisi jatkuvasti ropata. Koeta itse selittää ikäihmisille miksi kuva ei näy.
  Olli

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.