Dna Tv ja Chromecast

Hei. Ongelma katsottaessa DnaTV palvelua Sony Android TV oman chromecastin tai chromecast2 laitteen kautta (tämä kahdella eri CC ja eri osoitteissa). Näyttää n 30 sek ja sitten näyttää vain dna tv logoa. Kännyssä näkyy että toistetaan ko laitteessa. Molemmissa osoitteissa dna 4g yhteys + ZTE MF286. Kaikki muut apit toimii peilauksella, netflix youtube ym.

Kommentit

• Onko Dnatv appi päivitetty uusimpaan versioon.
  • 11.3 päivittyny. Ongelma alkoi jo 8 tai 9.3 päivä. Google Home ohjelma ajantasalla sekä itse chromecast.
  • Kannattaa poistaa dnatv ja asentaa uudelleen.
  • Sama ongelma on ilmennyt myös täällä.
  • Ei apua. Sen verran tutkin että toiston alussa looppaa samaa kohtaa muutaman kerran ja kohta katkeaa koko homma. Jos luurin näytön peilaa niin toimii.
  • Poistin ja tyhjensin välimuistit ja asensin uudelleen. (Työpaikalla missä kiinteä adsl toimi, kerkesin noin 5min pyörittää yhtä ohjelmaa)
  • Hei! Kyseessä on tiedossa oleva vika joka ilmenee varsinkin suorien lähetyksien kanssa kun kuvan siirtää Chromecastille, vikaa on myös tänään havaittu joidenkin tallenteiden kanssa. Viankorjausta on kiirehditty.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Onko korjaus ongelmaan tulossa?
    Luuppaa jatkuvasti eri mittaisia pätkiä. Sama kiusa esiintyy eri Chromecasteissa sekä kotona että mökillä missä DNA kortitkaan eivät enää toimi. Homma kuntoon ennen kuin Formulat alkaa!!

• Samaa luuppaamista esiintyy täälläkin. Ei ole ollut ongelmaa aiemmin.
  • Luuppia pukkaa parin minuutin välein. Sama oli jo viime viikonloppuna. Koittakaa nyt saada toi pikkuhiljaa kuntoon.
    Perin ärsyttävää yrittää seurata suoraa lähetystä.
  • Menin sitten päivittämään DNA Tv sovelluksen uusimpaan versioon, joka oli virhe, uusi on vielä enemmän däsusi kuin aiempi. Lähetys toimii n. 30s jonka jälkeen poikki.

Eihän tälläsellä katsomisesta tule mitään.

Yrittäkää nyt s%#*#&n tunarit saada tämä toimimaan.
    Jollette satu tietämään niin täällä päässä on maksavia asiakkaita!!!!!
  • Anroid ongelma, johon DNA:lla ei ole osaa eikä arpaa.
  • Miksi muiden äppien streemaus chromecastiin sitten toimii..?
  • Dna:lla oli ongelmia tallennuksessa ym. systeemeissä. Julkaisivat uuden Dna tv version, mikä ryppyilee nyt rajusti. Silloin on kyllä DNAn vika.
  • Sama ongelma ollut jo useita viikkoja. Suoraa lähetystä DNA/chromecastilla katsottaessa tekee luuppia ja lopulta katkeaa kokonaan.
    Tallenteiden katselu onnistuu ilman ongelmia, samoin Yle Areenan, Katsomon ym. kautta katselu (myös suorana).

• Samaa on täälläkin. Voi kilin perse. 30 sek. Kuva näkyy ja sit menee poikki.
    Hermot perkele menny jo monet kerrat.
    ONKO VIALLE TEHTY MITÄÄN KORJAUKSIA?????????????
    Kaikki muut näkyy paitsi dna tv!!!!!
  • Ei toimi vieläkään DNA TV Android sovellus+ Chromecast suorien lähetysten osalta, vähän aikaa näkyy ja sitten lähetys katkeaa,meinaatteko milloin saada asian kuntoon?
  • Väliaikaisena ratkaisuna toimii Androidin näytön peilaus eli suoratoisto Chromecastille ja sitten DNA TV:n katselu Androidilla - ei luuppaa!!
    -korjausta odotellessa-

• Ei toimi dnatv katselu Chromecastilla vieläkään. Pätkii edelleen. Vähän aikaa näkyy ja sitten tulee vaan dnatv logo.
    Äkkiä nyt laittakaa kuntoon.
  • Viittisköhän EDES JOKU dna:n puolelta laittaa jonkun kommentin, MITÄ meinaatte TEHDÄ asian eteen.
    Rupee niin paljon ottamaan päähän, että lähtee KAIKKI dna:n palvelut toiselle yhtiölle!!!

• Kyseessä on tiedossa oleva vika jota korjataan parhaillaan, ongelmaa on havaittu Chromecastin lisäksi myös Apple TV laitteilla ja suorissa lähetyksissä sekä osassa tallenteista
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos!! Muutaman päivän jaksaa vielä odotella.

• Nyt tuntuu taas toimivan! Ei luuppaa eikä pysähdy!
    - muutaman minuutin kokemus-
  • Onkohan tämä vika jo korjattu? Meillä ei ainakaan edelleenkään toimi DNA TV Chromecastin kautta. Näytön peilaaminen TV ruudulle toimii, ILMAN ääntä (ts. vain kuva peilaantuu, äänen kadotessa kokonaan). Tässä on nyt mm. parit formula-viikonloput katseltu miniruuduilta, joten kauankohan vian korjaus mahtaa nyt vielä kestää?
    Ja minkä takia näistä tiedoissa olevissa vioista ilmoiteta lainkaan häiriötiedotteet osiossa, minne tämä(kin) ongelma selkeästi kuuluu vaan tätäkin käsitellään vaan täällä foorumin puolella, kun joku on osannut tänne asiasta kiroilla (ja luultavasti etsinyt ensin tietoa sieltä mistä sen olettaisi löytyvän..)
  • Chromecastia koskenut yleinen vika on jo saatu korjattua, mutta Apple TV ongelma on yhä selvitettävänä. Kuvaamasi kaltaista vikaa jossa kuva näkyy mutta ääni ei kuulu, ei ole ainakaan tuohon yleiseen vikaan liitetty.

Kyse voi siis olla jostain toisesta ongelmasta josta olisi syytä olla yhteydessä meidän maksuttomaan vikapalveluun p.0800 300 500 josta voimme selvittää asiaa tarkemmilla asiakastiedoilla.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Moi. Ei toimi edelleenkään dna tv chromecastin kautta.. Mikä avuksi?

• Chromecast ongelma alkoi tänään. TV näyttää vain DNA TV logoa, joten tallenteita ei voi katsoa :-(
  • Ei toimi täälläkään. Eilen tullut päivitys, hävisikö toiminta päivityksen mukana.
  • Eikä toimi täälläkään tallennuksien katselu Chromecastin kautta.
  • Ei toimi täälläkään.
  • Ainakin tallenteiden peilauksessa DNA TV:ltä on havaittu yleistä vikaa, tämä ongelma on nyt siis otettu selvitykseen ja pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian. Pahoittelut aiheutuvasta häiriöstä!
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Hei, Nyt toimii :-) Olisin toivonut saavamme viestin vian korjauksesta, joten asiakaspalvelussanne (DNA) taitaa olla hiukan parantamisen varaa. Onkohan tämä sittenkään oikea kanava ongelmien käsittelyyn jos asiakkaat odottavat vastinetta?!?
  • Hei, pätkii edelleen kun käyttää DnaTV-äppiä!
    Kaikki muut: Netflix yms. toimii moitteetta!

• Aikaisemmin DNA TV toimi hyvin viimeisen kuukauden on etenkin Ylen ohjelmien tallenteista puuttunut tekstitys tai sitten tekstitys on niin pieni, ettei sitä näe lukea. Viime viikolla tallennetut ohjelmat toistuvat vain tabletilla, Chromecast ei toimi. Käytössä iPad, jossa IOS 11.4 ja DNA TV 2.5.2

Tallenteet siis ovat olemassa, mutta niitä ei voi katsella Chromecastin kautta. Pitää varmaan ottaa ohjelmat myös digiboksin kovalevylle, ettei vaan jää näkemättä. Onko näihin ongelmiin tulossa korjausta?
  • Hei HH!

DNA TV:n Ylen verkkotallennusten tekstitysongelma on yleinen vika joka pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian. Tehtyjen tallenteiden tekstityksiä ei ikävä kyllä pystytä korjaamaan, mutta vian aiheuttanut ongelma saadaan kuntoon.

Chromecastin peilaamisessa ei tällä hetkellä ole tiedossa mitään yleistä vikaa. Saatko mahdollisesti jonkin virheilmoituksen?
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • @DNA Ilkka

"DNA TV:n Ylen verkkotallennusten tekstitysongelma on yleinen vika joka pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian. Tehtyjen tallenteiden tekstityksiä ei ikävä kyllä pystytä korjaamaan, mutta vian aiheuttanut ongelma saadaan kuntoon. "

tekstitys (sekä ääni synkka YLE'n kanavilla ei toimi)..

millloin se ehkä toimii?. tein tästä samasta asiasta vikailmoituksen jo 3 viikkoa sitten. vastausta en ole vielä saanut.
  • Ikävä kyllä tekstitysongelman suhteen ei ole antaa tarkempaa aikataulua korjauksesta.

Myös äänten kanssa on havaittu yleistä ongelmaa Ylen verkkotallenteiden kanssa. Ääni voi tosiaan tulla liian aikaisin tai myöhään suhteessa kuvaan. Ongelma on selvityksessä ja tarvitsisimme vielä tarkempia lisätietoja ja esimerkkejä tapauksista. Joten voisitko olla yhteydessä asiakaspalveluumme jonka kautta saadaan tuota selvitettyä vielä tarkemmin. Kiitos!

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe 8-18
    la 9-16.30
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Kai tuon cromecastin saa palauttaa takas liikkeeseenne, ostettu tänään ja ei näytä mitään muuta kuin dna tv logoa. Oisin halunnut katsoa cirkus ohjelmiston sarjoja. Ja ei, mihinkään muuhun en sitä laitetta tarvi, joten jos tuo ei näy niin haluan rahani takaisin. Ja puhelin on One plus T5.
  • Cirkusta ei voi chromecastilla katsella.
  • @DNA Ilkka Chromecast ei anna mitään virheilmoitusta, näkyviin tulee vain DNAn logo. Muuten toimii normaalisti ja toimi vielä reilu viikko sitten normaalisti myös DNAn sovelluksen kanssa.
  • No miks ei myyjä kertonut ettei voi katsoa? Puhuin nimenomaan vain sen katsomisesta!! No minähän palautan sen sitten ja vaadin rahat takaisin!!
  • DNA tv ja Chromecast eivät edelleenkään toimi (pelkkä logo pyörii). Käyttöjärjestelmänä Android 8.1.0. DNA tv:n uudelleenasennus ei auta, eivätkä Chromecastin uudelleenkäynnistykset/resetoinnit. DNA tv toimi aiemmin siedettävästi (vaikkakin lievällä nykimisellä).

Muut palvelut (Yle Areena, Youtube, Ruutu, Katsomo) toimivat normaalisti.

Missä vika?
  • Moi Jari,

Olisithan ongelmasta yhteydessä asiakaspalveluumme niin tutkitaan tilannetta tarkemmin, kiitos!
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Onko tähän ongelmaan löytynyt ratkaisua?
    Yritän peilata dna tv:n suoratoistoa chromecastiin, mutta ei toimi. Dna tv on Samsung Galaxi tabletissa ja asennettu juuri uudelleen.
    Televisiossa näkyy vain dnatv logo ja tabletilla ei näy mitään muua kuin pieni tyhjää pyörivä ympyrä.
    Muista sovelluksista (yle areena, katsomo) toimii hyvin.
  • Yleistä vikaa Chromecastilla peilauksen suhteen ei ole tiedossamme. Olisitko maksuttomaan vikapalveluumme puhelimitse 0800 300 500 yhteydessä ongelman jatkoselvittämiseksi, kiitos.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Huollosta ei apuja tullut. Käskettiin soittaa reitittimien yleiseen tukipalveluun yli 2 eur/min. En vielä soittanut.

Minulla siis DNA TV toimii vanhalla reitittimellä. Mutta ei uudella kaksitaajuusreitittimellä. Muut appsit kuten Yle Areena toimivat hyvin.

Löysin googlaamalla seuraavan vinkin: "Jos käytät kaksitaajuuksista reititintä, poista tukiaseman erotus käytöstä. ". Mitä tuo käytännössä tarkoittaa? Ja miten tukiaseman erotus Netgearin R6800 modeemissa mahdetaan poistaa?
  • Mokkulan yhteysasetuksissa on usein mahdollisuus määritellä käyttääkö mokkula minkä LTE -taajuuden verkkoa vai sekaisin kaikkia saatavilla olevia. Mokkulasi ei ole meiltä hankittu, joten emme valitettavasti pysty tarkemmin neuvomaan sen asetuksissa. Kannattaa kurkata mokkulan asetussivut läpi, josko sieltä löytyisi tuo kohta.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Taitaa tarkoittaa vaan 2.4 ja 5 ghz wlan verkkoja. 5 ghz verkko on nopeampi, mutta huonompi kantomatka. Toimiiko dnatv suoraan tabletissa.
  • 5GHz on teoriassa nopeampi, jos sisääntuleva nopeus ylittää rajan x ja laite tukee sen 5GHz käyttöä. Käytännössä mitään merkitystä useimmin.
  • 5ghz ei kanna pitkälle. 2.4 kantaa pidemmälle.
  • Siis käytössä dna:n 200M valokuituliittymä.
    Reitittimenä Netgear R6800 dual band reititin.
    Ja televisiossa Chromecast.
    DNA TV:tä käytän Samsungin Galaxy tabletissa.

Ja tuo dual band reititin ei tunnu toimivan yhteen DNA TV:n kanssa. Ja viimeinen oljenkorsi olisi tuo neuvo "Poista tukiaseman erotus käytöstä".
    Tässä vaiheessa menee kuitenkin sormi suuhun....
  • Toimiiko tabletissa dnatv suoraan, jos et castaa chromecastiin. Kuinka lähellä ovat chromecast ja reititin toisiaan. Mikä chromecast on kyseessä 1, 2 tai ultra. Eli siis areenaa ja katsomoa pystyt castaamaan?

• DNA TV toimii hyvin suoraan tabletissa.
    Kaikki kolme laitetta ovat samassa huoneessa eli matkaa max 5m.
    Tuohon kolmanteen kysymykseen en osaa suoralta kädeltä vastata. Mutta kyseessä on Gigantista ostettu 39 eur Chromecast. Toisen sukupolven. Eikä varmaankaan siis tuo ultra.
  • Kyseessä 2 sukupolven laite. Oletko ottanut chromecastistä virtoja pois? Jos kerran muut toimivat, niin modeemin asetukset ovat kyllä oikein.
  • Virratkin on otettu pois, muttei auta.
  • Ja tabletissa on uusin versio dnatv:stä asennettuna.
  • On asennettu viime päivinä useaan kertaan.
  • Netgear R7800 malli luo 2 verkkoa 2.4 ja 5ghz taajuuksilla, miten sinun 6800 laitteesi
  • Samoin kaksi verkkoa. Ja epäilen, että vika on juuri siinä. Mutta kun en tumpelona ymmärrä, mitä tuo yllä mainittu tukiaseman erotuksen poisto tarkoittaa.
  • Jos on 2 verkkoa, niin silloin ei tarvitse erotella.
  • Käytätkö 2.4 vai 5 ghz verkkoa.
  • Näin lukee netgearin sivulla.

NETGEAR R6300 mallista ja chromecastista.

Enable ipv6 by navigating to Router Settings > Enable ipv6

Täällä toisesta mallista, ei näköjään ole oikein chromecast yhteensopivuutta
    https://community.netgear.com/t5/R6000-Series-AC-WiFi-Routers/R6220-and-Chromecast/m-p/1249043#M18013​​​

• It says that I need:

Use the required 2.4 GHz WiFi band, not 5 GHz.
    Make sure your router is within 10-15 feet of your Chromecast.
    Enable: Universal Plug and Play (UPnP), multicast, Internet Group Management Protocol (IGMP)
    Disable: AP/client isolation, virtual private networks (VPNs), proxy servers, IGMP Proxy.

• Ipv6 ei kannata dnan verkossa käyttää.
  • Selvisikö tuo Harrin ongelma?

Itsellä sama vika. Castaus onnistuu ongelmitta esim. Areenasta, mutta DNA TV -sovellus jää vain pyörittämään tyhjää. Sovellus asennettu uudelleen, ohjelmat ajan tasalla, virrat käytetty pois.

Android 8.1.0.
    Chromecast 2
    DNA 100M valokuitu
  • Kyllä tuo vähän kuulostaa DNA TV sovelluksen ongelmalta. Itselläni vähän oli vaikeuksia kun puhelin ja Chorecast oli eri taajuudella, eli sen mukaan mitä kämpässä liikkui niin luuri valitsi 2.4 tai 5 GHz verkon.

Tuo ylläoleva tosin vaikutti kaikkiin sovelluksiin, joten erikoista jos tuo ongelma ei vaikuttaisi ylläkirjottaneilla myös muihin sovelluksiin. Tästä päättelin, että DNA TV-sovelluksen vikoja.

Reittimen päästä pitäisi sammuttaa toinen verkko tai nimetä eilailla, ei niin kuin itsellä oli, että samallanimellä (automaattisesella vaihdolla taajuudet), ei koskaan tiennyt helposti mihin verkkoon oli yhdistänyt mikäkin laite.

Muuten tuo automaatinen taajuudenvalinta toimi lähiverkossa hyvin, mutta chromecast ei oikein pelittänyt.
  • Voisikohan vikaa olla android 8.1 +dnatv ja chromecastissa. Itse käytän android 7.1.1 ja castaan siitä päivittäin dnatv:tä ilman ongelmia.
  • Eilen käytin itse 8.0 + Chromecast ongelmitta. 8.1 voi olla eri juttu kylläkin.
  • Verkkohan voi olla samanniminen, mutta SSID on aina eri eli verkot ovat eri. Automaattinen taajuudenvaihto ainakin denarin modeemeissa tarkoittaa verkkokohtaisesti lähetystaajuuden vaihtoa/verkko eli esim. 1-13 channelia 2.4GHz verkossa. Jos on laitteisiin lyönyt salasanat molemmille verkoille, niin toki saattaa loggautua kumpaan vaan tietyissä puitteissa. Useimmiten laitteesta saa valita ensisijaisen verkon, joka ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa.
  • Minulla oli edelleen Wbox osana järjestelmääni, mutta koska uusi yleiskaukosäätimeni ei toimi täysin yhteen sen kanssa, päädyin poistamaan boxin käytöstä. Tuon yhteensopimattomuuden vuoksi halusinkin alunperin peilata ohjelmat kännykästä.
    Yllättäen hankkiutuminen eroon boxista poisti myös kaikki peilauksen ongelmat. En tiedä, miten nämä liittyivät toisiinsa, mutta minulle toki tärkeintä, että homma pelittää nyt.
  • Ei lähtenyt tuo kyseinen Netgearin reititin toimimaan DNA TV:n ja Chromecastin kanssa, joten palautin sen kauppaan.

Olisiko DNA:n tuella suositella joku reititin, joka toimisi DNA TV:n ja Chromecastin kanssa. Data tulee seinään taloyhtiön valokuitua pitkin ja siitä ethernet kaapelilla reitittimeen. Liittymämme on 200M. Käyttö olisi maksimissaan yhtäaikaa 2 televisiolähetystä WLAN-varkon kautta ja 1 pelikone kytkettynä ethernet kaapelilla. Olisi mukava, jos reititin mahtuisi sähkökaappiin. Hintaluokka 50-150 eur.
    Harri
  • Harri: jos haluat käyttää WLAN-verkkoa reitittimessä niin reitittimen laittaminen metalliseen sähkökaappiin varmistaa verkon huonon toiminnan. Kaikki reitittimen lähellä oleva metalli häiritsee paljon WLAN-tekniikan toimintaa.
    Mikko Rantalainen
  • Ok, kiitos hyvästä vinkistä. Pitää etsiä reitittimelle joku toinen paikka. Sähkökaappi ei kuitenkaan ollut ongelma tuon aiemmin mainitun uuden reitittimen kanssa, koska se ei ollut sähkökaapissa 😀

Odottelisin vielä DNA tuen vastausta siitä, mikä reititin nyt yleensä toimisi tuon DNA TV:n ja Chromecastin kanssa? Jos kerran kaikki reitittimet eivät näytä toimivan.
    Harri
  • Ei toimi vieläkään, minulla iPhone X ja Chromecast 2nd gen. Tallenuksien katsominen keskeytyy vähän väliä, ja aina aloitettava alusta. Onko kukaan kokeillut Booxtv:tä, toimiiko se paremmin?
    Jarmo
  • DNA TV-hubin ja HBO Nordicin välinen chromecast ei ole myöskään toiminut ikinä. Onko tähän mahdollisesti tulossa apua joskus?
    hpr
  • Toisessa tv on kiinni hubi ja erikseen chromecast yritän peilata Telia tv liiga peliä ei onnistu, kuulemma huono internet yhteys. Mut toisella tv näkyy peilauksella kun ei ole hubi sotkemassa, miten siis saan korjattua tuon ongelman?

Minä
  • Hubilla ei voi castata teliatv:tä. Ei vaan toimi. Chromecastilla toimii.
    Sami S
  • Olin kirjoittamassa samaa kuin Sami, mutta oliko tässä nyt kyse että siinä telkassa jossa hubi on kiinni on myös oikea chromecast ja sekään ei toimi?

Jos joku? valittaa huonoa nettiyhteyttä, niin sinne chromecastille tarvii sitten saada parempi Wifi signaali (kerta toimii toisessa TV:ssä, niin nettiyhteys lienee kunnossa.)
    JJ