DNA TV, mediasovellukset ja Chromebox 4

Chromebox on Hubin kokoinen ja näköinen tietokone, jonka käyttöjärjestelmänä on Chrome OS. Minulla näyttönä on tv, 4k/40", ja käytän boxia langattomalla näppäimistö-kosketuslevy-yhdistelmällä. Chrome OS:n uusin versio (89) sisältää tuen Android 11:n (ei Android TV!) ominaisuuksille ja sovelluksille. Niinpä siihen voi Play-kaupasta ladata niin maksuttomia (YLE Areena, YouTube, HS, Arte ...) kuin maksullisiakin (CMore, Disney+, Prime video, HS, Eurosport ...) sovelluksia. Selain toimii hienosti ja käyttöön voi ottaa myös sähköpostin ja toimistosovelluksia.
Niin, DNA TV! Sen voi ladata ja asentaa, se käynnistyy ja ehdottaa rekisteröitymistä. Sen pidemmälle en pääse, kun ei ole tilausta. Jos ja kun DNA TV toimii, sen kautta saa tv-kanavien verkkotallennuksen ja ne iptv-kanavat, joita DNA myy. Puuttumaan jäävät tv-kanavat ja paikallinen tallennus. Ei mahdollisuutta omien ohjelmakirjastojen keräilyyn.
Chromebox on kalliimpi kuin Hubi, mutta sen hengissä pysymiseksi ei tarvitse maksaa suojelumaksua. Järjestelmäpäivitykset tulevat kuin Android-laitteelle tai tietokoneelle samaan hintaan. Se on tietysti myös huomattavasti monipuolisempi.
Onko kellään kokemusta?
Papparainen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Ei kanavista soveluksen kautta näy kuin pieni osa. Hubi tarvitaan koko iptv tarjonnan toistamiseen.
    Mikko
  • ...Chromeboxista ei itselläni ole kokemusta, mutta Android TV laitteista sitäkin enemmän. Se että vaaditaan operaattorin laite koko tarjonnan osalta, ei johdu operaattoreista. Noin äkkiseltään operaattorille voisi kuvitella olevan se ja sama, mikä esim. Android TV päätelaite asiakkalla on. Operaattorit saisivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa, eikä tarvitsisi yrittää huonolla menestyksellä tuottaa yhtä laitetta lisää asiakkaille. Kun käytössä on tunnettu ja tuettu laite, voidaan tietysti olettaa käyttökokemuksen olevan saumaton ja hyvä. Hubin kohdallahan näin ei ole, vaan toiminnallisuudessa on raakoja puutteita.

Long story short, ei ole kovin mielekästä nykytilanteessa vertailla muita laitteita hubiin, koska korvaavaa laitetta ei ole.
    Mikko
  • Vertailla voi, mutta yksi-yhteen korvaajaa ei tietenkään löydy! Sama koskee myös kilpailevien operaattorien kilpailevia boxeja. Etsinkin tässä juuri operaattoririippumatonta medialaitetta. Siinä suhteessa Chromeboxilla on monia etuja, joita viestissäni luettelin.
    Toiminnallisia etuja on myös. Esim. CMoren ja Eurosportin Android-sovellukset toimivat paremmin kuin AndroidTV-sovellukset, vähemmällä nykimisellä. Hubissa toimimattomat HBO ja Prime video toiminevat.
    Joidenkin sovelluksien (esim. CMore) käyttöliitymät tukeutuvat vahvasti kosketusnäyttöön, eivätkä toimi kaikilta osin näppiksellä ja hiirellä. Ratkaisu on Chrome-selain, johon boxi käynnistyy. Selaimmen etusivulle voi asentaa pikakuvakkeita, joiden kautta, selaimella, sovellukset toimivat. Lopputulos on sama, kuin suoraan käyttiksen päälle asennetuilla sovelluksilla.
    Papparainen